Faʻaaoga le 300 mg tablets Numera 28

Pharmacodynamics

Angiotensin II tagata talitane. Faʻatupulaia le siʻitia reninma angiotensin II i totonu o le toto ma se faʻaitiitia o le faʻatonuga aldosterone. Mafaufauga palukai le toto e le suia.
Faʻavave-faʻaititia le toto maualuga, ae pe a faʻaaogaina i luga aʻe o le 900 mg / aso, o le siʻitia o le faʻalavelave faʻaleagaina e leai se aoga. O le faaitiitia o le toto maualuga ua matauina i le mavae ai o le 3-6 itula, o le aafiaga e faaauau pea mo le 24 itula.
Faʻafitauli aʻafia tupu ile 1-2 vaiaso, ma maualuga le iloa ile 1-1.5 masina. O le lelei e le faalagolago i le itupa. O le fualaau faasaina e le aafia ai le maualuga o le uric acid i le toto. Faʻailogaina o maʻi e le o matauina.

Irbesartan e le afaina ai le toe gaioiga i tagata gasegase maʻisuka nephropathy, glomerulonephritis, o le mea lea, o le fualaau faasaina o filifiliga i nei maʻi.

Pharmacokinetics

E lelei tele, e le o iai le 60-80%. O le maualuga maualuga o le faʻamoemoe e fuafuaina i totonu o le toto pe a maeʻa le 1.5-2 itula, le faʻamaoni - i le mavae ai o le 3 aso. E fusifusia i le proteins e 96%.

O loʻo faʻaleleia i le ate cytochrome P450 CYP2C9. E maua e le ate ma fatugaʻo. T1 / 2 o le 11-14 itula. Mo tagata gasegase e le lelei le aoga o nei totoga, faʻapea foi ma tagata matutua, e le o faia le fetuutuunaiga o togafitiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Aprovel e faʻaaoga mo:

Faʻamatalaga ma le faʻaeteete pe afea hyponatremia, vailaʻau o le valve valve, toe faʻamaʻi totoʻa, siama fatu fatumamafa faʻasolosoloma toe le manuia.

Faʻaiʻuga

Atonu e mafua ai le mafuaaga:

  • vavao manatu faʻapitoa,
  • vaivaiga
  • Tachycardia,
  • tale, tiga o le pusa,
  • taoto, vili, manava manavatoso
  • feusuaiga,
  • siitia i CPK, hypermalemia,
  • ponaivi ma tiga tiga
  • vave, urticaria, angioedema.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Aprovel (Metotia ma metotia)

O le laulau e faia i le tautala e aunoa ma le tatuʻu. Togafitiga e amata i le 150 mg i lea aso ma lea aso, o lenei fualaau e maua ai le taofiofia o le toto i le 24 itula. I le le atoatoa, o le fua e oʻo atu i le 300 mg.

At ituaiga II o le maʻisuka faʻatasi ma le maualuga o le maʻisuka 150 mg / aso o loʻo faʻamuamua muamua i se faʻaopoopoga e oo atu i le 300 mg, talu ai o lenei fualaau e sili atu ona lelei i togafitiga nephropathy. Mo tagata e sili atu ma le 75 tausaga le matutua ma e mamaʻi i le faʻamaʻi, o le fualaau oona ua faatonuina i se uluaʻi fua o le 75 mg. O le tofiaina o se fomaʻi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

Fualaau Co. Aprovel o se tuufaatasiga o irbesartan + hydrochlorothiazide i fua o le 150 mg / 12.5 mg ma le 300 mg / 12.5 mg.

Faatonuga mo le faʻaaogaina O loʻo i ai faʻamatalaga e faʻaleagaina ai le gaʻo ma le gasegase i le gasegase e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

Faʻasalaga

Faʻaauau i se fualaau e oo atu i le 900 mg / aso. mo le 2 masina e le o faʻatasi ma faʻamalologa. Faailoga talafeagai: bradycardiapoʻo Tachycardiafaaitiitia le toto maualuga.

Togafitiga e aofia ai le gasegase gasegase, siakiina o maʻi, ma togafitiga faʻamaʻi.

Fegalegaleaiga

'Āfai e faʻaaogaina i sauniuniga faʻasaʻi e mafai ona mafua ai le faateleina o le palukala i totonu o le toto. Thiazide diuretics faʻaleleia lona faʻaleagaina.

Sauniuniga o aofia ai aliskirene le mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma Apel when when maʻisuka poʻo toe le manuia, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le gaioiga o le tino ma le mea na tupu hypermalemia.

A faʻaaoga i fualaau lithiumE fautuaina le pule o le lithium toto.

NSAIDsfaʻavaivaia le faʻaleagaina o aʻafiaga, faʻateleina le maualuga o le pasela ma le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le tino.

Irbesartan e le aʻafia ai pharmacokinetics digoxin.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o Aprovel

E tusa ai ma faatonuga, e fesoasoani le fesoasoani a le tamaititi e faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma le afaina ai o le fatu. 3-6 itula i le maeʻa ai o Aprovel, o le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e matauina. O le aafiaga o le fualaau faasaina e tusa ma le aso. Afai e te inuina se laupapa papaa i se fualaau 150 mg, ona tutusa lea o le togafitiga o le togafitiga e pei o le tagofia o fualaau faasaina 75 mg. E tusa ai ma faʻatonuga, o Aprovel o loʻo i ai se faʻamaoniga, lea e atiina ae i totonu o le tasi i le lua vaiaso mai le amataga o le tagofia o fualaau faasaina. O le maualuga o togafitiga e faʻaaoga ai Aprovel e maua ai iuga lelei pe a uma le 4-6 vaiaso mai le amataga o le fualaau faasaina. O faʻamatalaga e uiga ia Aprovel e fai mai afai e te le toe alu e inu le fualaau faasaina, e tumau pea le aʻafiaga mo se isi taimi. Faʻaaogaina le faʻamaʻiina o le faʻamaʻiina o fualaau oona. E afaina le tino mai le tino ma le talo ma le urine.

Pepa o le faʻamalolo ma le faʻavaeina o Aprovel

O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai Aprovel i le pepa o le 150 mg ma le 300 mg. O loʻo i ai ni pepa e faʻapipiʻi ai foliga o le biconvex, e lalelei, paʻepaʻe. O le manulele e aofia ai le 14 papa. I totonu o se pusa pepa o le fualaau faasaina, e tupu i le tasi, lua pe fa fusi.

O le gaioiga malosi lea o se vaega o le fualaau faasaina o le fesuisuiai.

Contraindications

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Aprovel o le faʻamaualuga i soʻo se vaega o le vailaʻau. E tusa ai ma faʻamatalaga, e le tatau ona ave Apro i le maitaga ma le lactation. Afai, afai e tatau ai, ua faʻamaonia le fafine i le fualaau oona I le taimi o le susu, ona oʻo lea i le togafitiga e tatau ona lafoaʻi le susu. I le faʻaeteete, o loʻo faʻaaogaina i tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga, talu ai e leʻi faʻatautaia suʻesuʻega saogalemu i le faʻafoega o fualaau faasaina e lenei vaega o tagata gasegase.

Tosiga ma le pulega

E tusa ai ma faʻatonuga, o le a faʻatalanoaina lau Afioga. E inu lava e tusa lava po o le a le taumafataga, e tasi i le aso. Ole fua muamua o Aprovel e 150 mg - pe afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻatuputeleina i le 300 mg o le vailaʻau i le aso. I tagata gasegase e maualalo le faʻafitauli, e tatau ona 75 mg le aso muamua i le aso. O tagata e sili atu ma le 75 tausaga le matua e tatau foi ona ave muamua le fua muamua o Aprovel i le aofaiga o le 75 mg. Mo togafitiga o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ituaiga 2, o le fua muamua o Aprovel e 150 mg i le aso. Ona mafai lea ona faasolosolo lemu i le 300 mg. O faʻamatalaga e uiga ia Aprovel e faʻamaonia ai le lelei o le faʻamalosia o tagata gasegase e maualuga le maualuga.

Aprovel (APROVEL) faatonuga mo le faʻaoga

mea galue malosi: irbesartan, 1 papalama o le 75 mg o loo i ai le 75 mg o le irbesartan, 1 papalama o le 150 mg e aofia ai le 150 mg o le irbesartan, 1 le papa o le 300 mg o loo i ai le 300 mg o le irbesartan,
tagata faʻapitoa: lactose, masini suauu, kariscarmellose sodium, poloxamer 188, masini elekene diodide, microcristalline cellulose, magnesium stearate.

Tosiga ma le pulega

O le fua muamua ma le tausiga o le 150 mg i aso taʻitasi ma meaai poʻo i luga o se manava gaogao. Aʻau i se fualaau e 150 mg i le aso, e masani ona maua ai le sili atu i le 24 itula le puleaina o le toto maualuga nai lo le fua ole 75 mg. Ae ui i lea, i le amataga o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina se fualaau o le 75 mg, aemaise lava mo tagata mamaʻi i le maʻi o le tino, poʻo tagata mamaʻi e sili atu i le 75 tausaga.

Mo tagata mamaʻi e le o faʻamalosia le mamafa o le toto i se fualaau 150 mg i lea aso ma lea aso, o le fua o le Aprovel e mafai ona faateleina i le 300 mg i le aso poʻo se isi vailaau faʻasaina e mafai ona faʻatulaga. Aemaise lava, na faaalia ai o le faaopoopoina o se diuretic, e pei o le hydrochlorothiazide, i le togafitiga o fualaau oona e iai sona aafiaga faaopoopo.

Mo maʻi e maua i le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona amataina le togafitiga i se fualaau o le 150 mg o le irbesartan i le aso, ona aumai lea i le 300 mg i lea aso ma lea aso, o le togafitiga aupito lelei lea mo le togafitia o tagata gasegase.

O le aʻafiaga lelei o le gasegase i luga o fatuga o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ituaiga II ma o loʻo faʻaalia i suʻesuʻega lea na faʻaaoga ai le irbesartan i isi vailaau faʻamalosi, pe a manaʻomia, ina ia ausia le maualuga o le toto maualuga.

Faʻaleagaina o le Renal E le manaʻomia le fetuutuunaiga mo tagata gasegase e leai se aoga. Mo tagata mamaʻi i luga o le maʻi, o le fua muamua o le tui (75 mg) e tatau ona faʻaaogaina.

Faʻaititia o le BCC. O le tele o le vai / felafolafoai o le toto ma / poʻo le le atoatoa o le sodium ua faʻaititia, e tatau ona faʻasaʻo ao lei faʻaaogaina le fualaau faasaina "Aprovel".

Faʻasologa o le gaʻo Mo tagata mamaʻi e le lelei le gasegase o le hepatic, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. E leai se faʻamatalaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau oona i tagata gasegase e le atoatoa le gasegase.

Tomaʻi matutua. E ui o le togafitiga mo tagata mamaʻi e sili atu i le 75 tausaga le matua e tatau ona amata ile 75 mg, ae masani lava e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

Faaaoga i tamaiti. E le fautuaina Irbesartan mo le togafitiga o tamaiti ma tama talavou ona o le le lava o faamatalaga i lona saogalemu ma le aoga.

Tali leaga

O le tele o gaioiga leaga ua faamatalaina i lalo ua fuafuaina e pei ona taua i lalo: masani (³1 / 10), masani (³1 / 100, 2% sili atu nai lo maʻi na mauaina se placebo.

Mai le tino popole. Uiga masani masani o le vevela.

Faʻafitauli o le tino Uiga masani masani.

Faʻasolosolo muselekoleletal, faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma ponaivi. Paga masani o le musikalokeletal.

Suesuega Laboro. O le Hyperkalemia e sili atu ona tupu i tagata mamai na maua le irbesartan nai lo placebo. I tagata gasegase e maua i le maualuga o le maʻisuka, e iai le microalbuminuria ma le masani, o le hyperkalemia (± 5.5 mEq / mol) na maitauina i le 29.4% (o aafiaga sili ona taatele) o tagata gasegase na maua le 300 mg o le irbesartan ma i le 22% o tagata gasegase maua placebo . I tagata gasegase e maua i le maualuga o le maʻisuka, na maua ai le gasegase masani ma le palatini tele, hyperkalamia (± 5.5 mEq / mol) i le 46.3% (o aʻafiaga masani masani masani) o tagata gasegase e maua mai i le gasegase ma 26.3% o tagata gasegase placebo.

O le faaitiitia o le hemoglobin, lea e le taua tele, na matauina i le 1.7% (aʻafiaga masani masani) o gasegase maualuga ma le maʻisuka nephropathy e togafitia ma le irbesartan.

O faʻasalaga faaopoopo nei na lipotia i le taimi o le faʻatautaia o fefaatauaiga. Talu ai ona o lenei faʻamatalaga e maua mai i ni faʻasalalauga faʻapitoa, e le mafai ona fuafuaina le taimi ole mea na tupu.

Mai le polokalame puipuia. E pei o isi faʻataʻitaʻitipi o le receptor angiotensin II, o gaioiga o le hypersensitivity, e pei o le vevela, urticaria, angioedema, e seasea lipotia.

Faʻaleagaina o le metabolism ma le faʻaaogaina o meaʻai. Hyperkalemia

Mai le tino popole. Ootia.

Faʻalogo le faʻaleagaina ma mea faigaluega. Tineni.

Faamai o le gasegase. Dysgeusia (suia i le tofo).

Polokalame o le Hepatobiliary. Hepatitis, gaioiga o le ate.

Faʻasolosolo muselekoleletal, faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma ponaivi. Faʻatonuga, myalgia (i nisi mataupu e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le serum CPK levels), o le maso cramps.

Faʻatonuina le toe faʻaaogaina o le tino ma le polokalama o le susu. Faʻatonuina o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le gasegase o tagata gasegase i se tulaga maualuga (tagai i "Vaega o le faaaogaina").

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino pala. Leukocytoclastic vasculitis.

Faaaoga i tamaiti. I se suʻesuʻega faʻapitoa i le va o le 3-vaiaso le lua-blindness phase i le 318 tamaiti ma tamaiti matutua mai le 6 i le 16 tausaga, ma le maualuga o le maualuga, na maitauina itu e lua: o le ulu o le ulu (7.9%), vavalo (2.2%), diva (1.9%), tale (0.9%). I le gasologa o le 26 vaiaso o suʻesuʻega, o le vavaeese mai le masani o ia ituaiga faʻailoga suʻesuʻe sa masani ona matauina: o le faateleina o le creatinine (6.5%) ma le maualuga ole CPK (SC) i le 2% o tamaiti maua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Aprovel" ua solia i totonu o le II ma le III vaega e tolu o le maʻitaga. I le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o fualaau e aʻafia ai le faʻaaogaina o le renin-angiotensin e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le fomaʻi po o le pepe fou, le faʻasalaga o le ulutala ma le oti.

Mo le faʻamoemoe o le lapataiga, e le fautuaina e faʻaaoga i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga.

E tatau ona fesuiaʻi i isi togafitiga aʻo le i fuafuaina le maitaga. Afai e maua le maʻitaga, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le irbesartan i se taimi vave lava ma o le tulaga o le ulutala o le fetal ma le galuega faʻapitoa e tatau ona siakiina e ala i le ultrasound, pe a fai o le togafitiga le tumau na tumau mo se taimi umi.

O le faʻaaogaina o le fualaau oona "Aprovel" e faʻasoleina i le taimi o le susu. E le o iloa pe o le valesartan ua alu i le susu o susu. E faʻamamaina le uʻu i le susu o susu i le taimi o le lactation.

Na suʻesuʻeina Aprovel i se faitau aofaʻi o tamaiti e taʻi 6 tausaga i le 16 tausaga, ae o faʻamaumauga i aso nei e le lava e faʻalauteleina ai ona faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o tamaiti seia oʻo ina mauaina nisi faʻamatalaga.

Talosaga faʻaoga

Faʻaititia o le BCC. O le faʻamalosia o le faʻamaʻi, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua, e mafai ona tupu i tagata gasegase e maualalo le BCC ma / poʻo le maualalo o le sodium ona o togafitiga faʻasoifua maloloina, meaʻai ma le masima masima, manava, poʻo le vomiting. O nei faailo e tatau ona toe faʻafoʻi i le masani ao lei faʻaaogaina le fualaau faasaina "Vaʻaia."

Faʻatonuina o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoʻa o Renovascular. A faʻaaogaina fualaau faʻasaina lea e aʻafia ai le renin-angiotensin-aldosterone, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le atinaʻeina o le faʻamausaliga ogaoga ma le gasegase tele i tagata gasegase o le gasegase o le tino poʻo le faʻasolosolo o le fatu o le fatu fatu. E ui o nei mataupu e leʻi maitauina i le faʻaaogaina o le vailaau oona, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le angiotensin I tagata faʻataʻitaʻi, o aʻafiaga tutusa e mafai ona faʻamoemoeina.

Faʻaleagaina o le Renal ma fatuga fatu fatu. Pe a faʻaaogaina togafitiga e togafitia ai tagata mamaʻi i le gaioiga o le tino, e fautuaina ia faia pea le siaki masani o le vevela potassium ma le creatinine levels. E leai se poto masani ma Aprovel mo le togafitiga o tagata gasegase i le gaosiga o fatugaga lata mai nei.

Tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi fatugaʻo, ma le maʻisuka ituaiga II. O le aʻafiaga o le gasegase i luga o fatuga ma le cardiovascular system e le tutusa i vaega uma o vaega na faʻataʻotoina i se suʻesuʻega o tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi tuga. Aemaise lava, na foliga mai o le a le lelei tele mo tamaitai ma mataupu a le tagatanuu e le o ni paʻepaʻe.

Hyperkalemia E pei o isi vailaʻau e aʻafia ai le renin-angiotensin-aldosterone, e mafai ona tupu i luga o le hyperkalemia i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga, aemaise lava i le i ai o le toilalo, le palatini matautia ona o le nephropathy ma / poʻo le fatu o le fatu. O le mataʻituina ma le mataʻituina o le taumafa o le potassium i totonu o tagata gasegase ua fautuaina.

Lithium. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina le lithium ma le Aprovel.

Stenosis o le vailaʻau faʻasolosolo ma le gaʻo, faʻatoʻa faʻalavelave cardiomyopathy. E pei o isi vasodilata, e tatau ona faʻaaoga le vailaau faʻasaina ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase e maua ai le vailaau faʻasolosolo ma le vavalalata o le valve, o le cardiomyopathy e faʻasaʻo ai.

Pepa o le Peraimeri. O tagata faʻamaʻi faʻamuamua e masani ona le tali atu i fualaau faʻasaina e gaoioi e ala i le taofiofia o le renin-angiotensin.O le mea lea, o Aprovel e le fautuaina mo togafitiga o ia tagata.

Tulaga lautele. O tagata gasegase o latou tino ma le tino o le tino e faalagolago lava i le gaioiolo-angiotensin-aldosterone (mo se faataitaiga, i tagata mamaʻi ma le fatuga o le fatu o le fatu ma le fatu fatu, e aofia ai ma le faʻasolosolo o le tino), togafitiga faʻatasi ma le ACE o le inhibitors poʻo le angiotensin-II talitane, lea e aʻafia ai lenei faiga e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faʻapitoa, azotemia, oliguria, ma o nisi taimi e le mafai ona toe faʻaoga. E pei lava o soʻo se sooupu, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata gasegase o le cardiopathy e masani ona maua i le cardiovascular e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke. E pei o le inhibitors o le angiotensin-converging enzyme, o le irbesartan ma isi angiotensin tagata tetee e manino le itiiti ifo le aoga i le faaitiitia o le toto i luga o sui o le lanu uliuli nai lo sui o isi ituaiga, atonu ona o tulaga e maualalo le maualuga o le renin e sili ona taatele i le faitau aofai o tagata gasegase i le maualuga .

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le togafitiga o gasegase i faafitauli e le masani ona maua mai - gasegase galactose, Lapp lactase deficiency or glucose-galactose malabsorption.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

O le aʻafiaga i le gafatia e ave ai se taavale ma faia galuega e manaʻomia ai le gauai atili e leʻi suʻesuʻeina. O le vailaʻau o le pharmacokinetic o le irbesartan o loʻo taʻu mai ai e ono aʻafia ai lenei gafatia.

Pe a ave se taavale pe faigaluega i masini, e tatau ona manatua i le mafaufau e ono tupu le vevela ma le vaivai i le taimi o togafitiga.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics Aprovel o se malosi malosi, faʻaalia i le tautala, filifilia le angiotensin II talitane (type AT 1). E talitonuina e poloka poloka uma o aafiaga faʻaleagalogia o le angiotensin II e ala i se lipine AT 1, e tusa lava po o le a le punavai poʻo le ala o le faʻaogaina o le angiotensin II. O le faʻaaogaina o le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga a le angiotensin II (AT 1) e oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻasalaga o le renin ma le angiotensin II i le plasma ma le faʻaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma. A faʻaaogaina i laasaga fautuaina, e le suia tele le maualuga o le vevela potassium level. Irbesartan e le taofia le ACE (kininase II) - o se enzyme e maua ai le angiotensin II, metabolizes bradykinin e fausiaina ai ni gasegase e leai ni galuega. Ina ia faʻaalia lona aafiaga, e le manaʻomia e le irbesartan le faʻamalosia o le tino.

Tomai aoga i le maualuga. O le a faʻaitiitia ai le mamafa o le toto ma se suiga itiiti i le fatu. O le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a faʻaaluina i lea aso ma lea aso, o se fualaau faʻalagolago i le natura, faatasi ai ma le naunau e oʻo atu i se malala i popo o le sili atu ma le 300 mg. O meaʻai o le 150-300 mg pe a faʻaalu i le aso e faʻaitiitia le toto maualuga o lo o fuaina i le tulaga maualuga poʻo le nofo i le faaiuga o le gaioiga (o lona uiga, 24 itula i le maeʻa ai o le fualaau) i le ave o le 8-13 / 5-8 mm RT. Art. (systolic / diastolic) sili atu nai lo le placebo.

Ole maualuga o le paʻu o le toto e maua i le 3-6 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, o le aʻafiaga o le antihypertensive e tumau mo le 24 itula.

24 itula i le maeʻa ai o suʻega fautuaina, o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le 60-70% pe a faatusatusa i le maualuga o le faʻaitiitia o le diastolic and systolic blood pressure. O le tagofia o fualaau faʻamaʻi i le fua o le 150 mg i le aso e maua ai le aoga (i le itiiti ifo o le gaioiga ma le tusa ma le 24 itula), tutusa ma le mea e ausia ma le tufatufaina o lenei aso i aso uma i ni inumaga se lua.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le "Aprovel" e faʻaalia i totonu o le 1-2 vaiaso, ma o le sili ona faʻalogoina le taunuʻuga i le 4-6 vaiaso mai le amataga o togafitiga. Faʻaauau pea le aʻafiaga o togafitiga ma togafitiga faaumiumi. A maeʻa le faamutaina o togafitiga, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona uluai tau. O le aveeseina o le maʻi i le tulaga o le faateleina o le maualuga o le toto maualuga pe a uma le aveeseina o fualaau faasaina e le o matauina.

O le faʻaaogaina o togafitiga o le thiazide-type e maua ai se faʻamalosiaga faʻapitoa. Mo tagata mamaʻi na le maua e le irbesartan le mea e manaʻomia, o le faʻaaogaina o le maualalo o le hydrochlorothiazide (12.5 mg) ma le irbesartan e tasi i le aso ona tupu ai le faʻaitiitia o le toto maualuga e le itiiti ifo i le 7-10 / 3-6 mm Hg. Art. (Systolic / diastolic) faʻatusatusa i le placebo.

Le aoga o fualaau faasaina "Aprovel" e le faalagolago i le matua po o le matua. O tagata o le ituaiga uliuli e afaina i le maualuga o le toto maualuga, o se tali aupito sili ona vaivai i le monotherapy ma le irbesartan, faapea foi ma isi fualaau oona e aafia ai le system renin-angiotensin. I le tulaga o le faʻaaoga faʻaaogaina o le irbesartan ma le hydrochlorothiazide i se vaega maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, 12.5 mg i le aso), o le tali i tagata gasegase na ausia le maualuga o tali i tagata mamaʻi o le tuuga papaʻe. Leai se suiga iloga i le aoga o le uric acid poo le siama o le uric acid.

I le 318 tamaiti ma tamaiti matutua mai le 6 i le 16 tausaga o loʻo i ai le maualuga poʻo le lamatiaga o lona tupu (maʻi suka, le i ai o gasegase maualuga i le aiga), na latou suʻesuʻeina le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a uma ona tuʻuina i le toto - 0,5 mg / kg (maualalo), 1.5 mg / kg (toharite) ma le 4.5 mg / kg (maualuga) mo le tolu vaiaso. I le faaiuga o le vaiaso lona tolu, o le maualalo o le toto toto i le tulaga nofoa (SATSP) na faaitiitia mai i le uluai vasega e tusa ma le 11.7 mm RT. Art. (Tau maualalo), 9.3 mmHg. Art. (Totoga o fuainumera), 13.2 mmHg. Art. (Toto maualuga). Leai se eseʻesega taua tele i le va o aʻafiaga o nei tui. Ole suiga ole suiga i le toto ole toto maualuga (DATSP) ole: 3.8 mmHg. Art. (Tau maualalo), 3.2 mmHg. Art. (Toto o fua), 5.6 mmHg. Art. (Toto maualuga). Ina ua maeʻa le lua vaiaso, na toe faʻaaogaina faʻamaʻi tagata e faʻaaoga le vailaʻau faʻasaina po o le placebo. I maʻi na mauaina placebo, SATSP ma DATSP na faʻatupulaia i le 2.4 ma le 2.0 mm Hg. Art., Ma i latou na faʻaaogaina le irbesartan i ni vailaʻau eseese, o suiga tutusa e 0.1 ma le -0.3 mm RT. Art.

Le malosi o le falemaʻi i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto maualuga, faamaʻi fatu fatu, ma le maʻisuka ituaiga II. O se suʻesuʻega o le IDNT (o le fomaʻi mo le maʻisuka nephropathy) na faʻaalia ai o le irbesartan e faʻagesegese ai le alualu i luma o faʻatoʻa fatuga i tagata gasegase ma le gasegase masani ma le palatini malosi.

O le IDNT e faalua-tauaso, suʻesuʻeina suʻesuʻeina lea e faʻatusatusa i le le mautonu ma le soifua maloloina i le va o tagata mamaʻi e taliaina, amlodipine, ma placebo. E 1715 tagata na gasegase i le maualuga maualuga ma le ituaiga II o le maʻisuka, o ia o le proteinuria ≥ 900 mg / aso ma le maualuga o le creatinine i le maualuga o le 1.0-3.0 mg / dl. O aʻafiaga umi (i le 2.6 tausaga) o aʻafiaga o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Aprovel" na suesueina - o le aafiaga i le alualu i luma o faamaʻi fatu fatu ma le tino atoa o le tino. Na maua e tagata gasegase tuʻufaʻatasiga o le 75 mg i le 300 mg (dose faʻaleleia) o Aprovel, 2.5 mg i le 10 mg o le amlodipine poʻo le placebo, e fuafua i le faapalepale. I kulupu taʻitasi, e masani ona maua e tagata gasegase 2-4 fualaau faʻasaina (e pei o, diuretics, beta-blockers, alpha-blockers) e ausia ai se sini faʻatulagaina - toto maualuga i le maualuga o le ≤ 135/85 mm Hg. Art. poʻo se faʻaitiitia o le mamafa o le systolic e 10 mm RT. Art., Pe afai o le tulaga amata e 160 mm RT. Art. O le maualuga o le maualuga o le toto o le toto na ausia mo le 60% o tagata mamaʻi i le placebo, ma mo le 76% ma le 78% i vaega o loʻo maua le irbesartan ma le amlodipine, i le faasologa. Irbesartan e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o se mea muamua, lea e faʻapipiʻiina ma le fatuina o le fatu o le fatu fatu, o le faʻamaʻi o le fatu, poʻo le tino atoa o le tino. E tusa ma le 33% o tagata gasegase na mauaina le vaega pito sili ona tuufaatasi i le vaega o le irbesartan pe a faatusatusa i le 39% ma le 41% i le placebo ma le vaega o amlodipine, o le 20% le faaitiitia o aʻafiaga talafeagai e faatusatusa i le placebo (p = 0.024) ma le 23% tulaga lamatia e faatusatusa i le amlodipine (p = 0.006). Ina ua suʻesuʻeina vaega taitasi o le pito i lalo, na foliga mai e leai se aafiaga i le tino atoa o le tino, i le taimi lava e tasi, sa i ai se tulaga lelei e faaitiitia ai mataupu o le vaega faaiu o faamaʻi fatugao ma le faaitiitia o fuainumera o le numera o mataupu e ala i le faia o le fatu o le creatinine serum.

Iloiloga o togafitiga togafitiga na faia i le tele o vaega laiti, tufatufa e ala i feusuaiga, taʻaloga, tausaga, umi o le maʻisuka, uluaʻi toto totoʻa, fatuga o le creatinine ma le volin excretion rate. I vaega laiti o tamaitai ma sui ole lanu uliuli, lea e 32% ma le 26% o le faitau aofaʻi o tagata suʻesuʻe, e leai se faʻaleleia atili i le tulaga o fatugaʻo, e ui lava e leʻi vavaeeseina lenei mea i taimi o le talitonu. Afai tatou te talanoa e uiga i se tulaga lua - o se mea na tupu i le cardiovascular ua maeʻa (maliu) pe leai foi (nonfatal) oti, ona leai lea o se eseesega i le va o vaega e tolu i le faitau aofaʻi atoa, e ui lava o le aʻafia o le nonocal infarction (MI) sili atu i tamaitai ma itiiti ifo i tamaloloa mai le vaega vaʻavaʻa faʻatusatusa i le vaega placebo. I le faʻatusatusaina ma le vaega o le amlodipine, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke sa sili atu ona maualuga i tamaitai mai le vaega o le irbesartan, ae o le numera o falemai mo le le atoatoa o le fatu i le faitau aofaʻi o tagata na itiiti ifo. E leai se faʻamatalaga faʻamaonia mo ia taunuuga na maua i tamaitai.

O le suʻesuʻega "O le aʻafiaga o le gasegase i luga o microalbuminuria i tagata gasegase i le maʻisuka o le maʻisuka ma le maualuga maualuga" (IRMA 2) na faʻaalia ai e 300 mg irbesartan i tagata maʻi ma le microalbuminuria faʻagesegese le alualu i luma i le foliga mai o le proteinuria. O le IRMA 2 o se suʻesuʻega e lua-tauaso, suʻesuʻega i le placebo lea na iloiloina ai le soifua maloloina i le 590 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II ma le microalbuminuria (30-300 mg i le aso) ma le gaioiga masani (fatu o le creatinine ≤ 1.5 mg / dL i tane ma le 300 mg i le aso ma le faateleina o le SHEAS e tusa ma le 30% o le vaega muamua). O se sini na fuafuaina muamua o le toto maualuga i le maualuga o le ≤135 / 85 mmHg. Art. Ina ia fesoasoani i le ausia o lenei sini, ua faaopoopoina nisi sooupu faaopoopo e pei ona manaomia (sei vagana ai le iniseti ACE, angiotensin II talita ma le calcium channel dihydropyridine blockers). I vaega togafitiga uma lava, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto na maua e tagata mamaʻi, e tutusa lava, ae o le vaega e mauaina le 300 mg o le irbesartan, e itiiti ifo mataupu (5.2%) nai lo i latou e mauaina placebo (14.9%) pe 150 mg o le irbesartan i le aso (9.7%), oʻo atu i le pito i lalo - o le proteinuria manino. O lenei mea e faailoa mai ai le 70% le faʻaitiitia o aʻafiaga faʻapitoa i le maea ai o se maualuga maualuga faʻatusatusa i le placebo (p = 0,0004). O se faʻaopoopoga faʻateleina o le fuaina o le filtration (GFR) i le taimi muamua o le tolu masina muamua o togafitiga e leʻi matauina. O le faʻagasolosolo o le alualu i luma i le faʻaalia o le proteinuria e faʻapitoa i le falemaʻi na mafai ona matauina i le mavae ai o le tolu masina, ma o lenei aafiaga na faʻatautaia e se nofoa afi lua tausaga. Faʻasalaga i le faʻavaeina (1 palota - fua faʻatatau

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e faavae i luga o le irbesartan. O lenei mea aoga. O isi vaega o loʻo i ai i totonu o maʻa, e aofia ai:

  1. Magnesium stearate,
  2. Silica
  3. Lactose Monohydrate.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i tagata maʻi ona faitau ma le totoa le atoaga o le vailaʻau. E naʻo mo na tagata e le afaina i ona vaega. E mafai e se fomaʻi ona fesoasoani e iloa lenei, o ia e manatu e talafeagai e fautuaina le faʻaogaina o le maualuga o le maualuga o le toto.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaʻau e aʻafia ai le kulupu o le talipupuni o le vaega lona lua a angiotensin. I luga o le faʻatau atu e mafai ona maua i le pepa o piliki. I le isi itu, o lo o iai le togitogiga i luga oi latou. Na te faʻaalia loto. I le pito i tua o numera 2872.

E lua ituaiga o fualaau faasaina. E ese mai le tasi i le isi i le fua o le mea galue malosi. 150 mg o lenei vaega o loʻo i ai i nisi papa, ma le 300 mg i isi. Faʻafetai i lenei mea, o fomaʻi e puleaina le filifilia o le auala sili ona lelei o togafitiga mo maʻi, lea o le a fesoasoani ia te ia e taulima ai le faʻamaʻi, ae le mafua ai ni faʻafitauli.

O fualaau faasaina e gaosia i ni eseesega eseese.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

"Aprovel" 300 mg ma le 150 mg e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le togafitiga o fafine e maualuga le maualuga o loʻo i ai se pepe. Afai o le tagata gasegase na muamua inuina lenei vailaau, ona tatau loa lea ona ia le toe aveina pe a uma le maitaga.

O le faʻaaogaina o togafitiga o Aprovel e le mafai ona taʻua e manaʻomia mo tamaitai o loʻo susu. O le musu mai ai o le a fesoasoani e puipuia ai a latou fanau mai le atinaʻeina o faʻamaʻi lea e mafai ai e le mea galue malosi o le fualaau faasaina ona taitaia.

Tuua Lau Faamatalaga