E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura, ma e faʻapefea ona aʻafia le maʻisuka i aʻafiaga?

Faʻalavelave mamafa poʻo le atuatuvale o le atuatuvale e afaina ai le tino atoa, ma avea ai ma suega faigata. E le o se mea e ofo ai ona o nei suiga e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le faateleina o faʻataʻitaʻiga o le kulukose, ae faʻapea foi i isi suiga i le galuega a le tino. Ina ia malamalama pe mafai ona faateleina le suka i le toto, e tatau ona e aoao mea uma e uiga i mea e tutupu i le tino, ma pe faapefea ona afaina le afaina o le maʻi.

O le a le mea e tupu i le faʻalavelave o le maʻisuka?

I le maʻisuka, o le faateleina o le faateleina o le toto o le kulukose toto e iloagofie. Faatasi ai ma le matua, o le tulaga faʻaleagaina e naʻo le mamafa, ma o le kulukose e tafe toto e salalau i le tino atoa. O le mea lea, o se aafiaga le lelei i luga o fausaga uma o le tino, e mafua ai, o le faaleagaina o le tino o le tino i le maʻisuka ua maeʻa ona iloiloina o se tulaga alualu i luma vave. Endocrinologists gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le faaputuputu o le sorbitol ma le fructose e faia i le kulukose i le faiʻai e afaina ai le tino,
  • e i ai se aafiaga le lelei i le tikeri o le faʻamalosi ma le fausaga o tisipesa nasu,
  • o le tagata gasegase e atiaʻe se tele o tulaga faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le neuropathy o le maʻisuka.

O le faateleina o le maualuga o le suka e mafua ai le tele o faafitauli, e taua o le polyneuropathy lautele, o le neuropathy autonomy, mononeuropathy, encephalopathy ma isi tulaga.

E mafai ona maualuga le suka i le toto ona o neura?

Mai i neura, o maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faateleina. O le aafiaga o hormones i tulaga ogaoga o le a faaalia, mo se faataitaiga, i le mea moni o le cortisol o le a faaosofia ai le gaosia o le kulukose i totonu o le ate, lea e taofia ai le gaogao e vaega musika ma faaoso ai le tatalaina i totonu o le toto. Vaega e pei o le adrenaline ma le norepinephrine e faaosofia ai le gau o le glycogen ma le gluconeogenesis (faʻavaeina o le suka). O le kulūkose e mafai foi ona faʻaleleia ona o le norepinephrine o le a faʻaosofia ai le malepelepe o gaʻo ma le ulu atu o le glycerol i le ate, lea e aofia ai i le gaosia o le kulukose.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O mafuaʻaga autu o le fatuga o le hyperglycemia i le taimi o le mafatiaga e tatau ona manatu o le faatelevaveina o le malepe o le glycogen ma le gaosia o kulukosa fou i totonu o le ate. E le gata i lea, o loʻo tatou talanoa e uiga i le mausali o fausaga o le tino i le inisalini ma le faateleina o le toto suka. O suiga taʻitasi o le a faʻapupulaina ai le atuatuvale ma faʻavaveina ai le atinaʻeina o le gasegase gasegase i le maʻisuka. E mafai foi ona tulaʻi le maualuga o le suka ona:

  1. i le faagasologa o le physiological faʻataʻitaʻiga, o vaega ua taʻua e aunoa ma se totogi e aofia ai,
  2. e faamalosia i latou i le taimi o le atuatuvale, i lalo o la latou faatosinaga o le faʻaleleia o le inisalini e amata ona malepe,
  3. e pei o se taunuuga e mafua ai le faʻalauteleina o faʻalavelave faʻasoesa. E le gata i lea, e tumau pea lenei mea e tusa lava pe ua maeʻa le faatosinaga o le itu taua.

E aʻafia le maʻisuka i aʻafiaga?

E pei ona e iloa, o le atuatuvale o se faʻaalia o le tino i le soona popolega, lagona le lelei, o se faasologa uumi ma isi mea e le lelei mai le mafaufau. O lenei manatu o lona uiga o faafitauli ma tulaga le lelei, ma le taimi o le toe faʻaleleia pe a maeʻa taotoga taʻavale poʻo ni maʻi umi na matua faʻavaivaia ai le tino.

O le aʻafiaga leaga o le mafatiaga e le mafai ona taofia, e ui lava i le mea moni o tagata tomai faapitoa ua faʻatuina se aafiaga muamua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le mea na tupu.

E i ai ni tulaga pe a oʻo ina le mautonu le atuatuvale e le gata na faʻalauteleina ai le maualuga o le kulukose, ae na avea foi ma se malosi mo le amataina o le maʻisuka.

I lenei tulaga, e pei ona fai mai tagata atamamai, e mafai ona foliga mai o togafitiga o ituaiga muamua ma le lua.

E le tatau ona galo ia i tatou o le popolega e fesoasoani i le faʻamalosia o le puipuiga ma tatala ai le faitotoa i le tele o liona pipisi. Ua fuafuaina e le au atamamai o le maualuga tele o le fatu fatu e tuusaʻo tuusaʻo ma le tupu o le mamafa o le mamafa ma le amataina o le maʻisuka. O le mea lea, o le maʻisuka ma neura e mafai ona mafaufau tonu i ai.

O aʻafiaga o faʻalavelave popole

O aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona matua tele e le gata i tulaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, ae faʻalavelave ai foi i faigata ogaoga. O le mea lea, o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a mafatia mai se vaega e le atoatoa pe i ai foi le maualalo o le lagona o le tino. I lenei tulaga, o loʻo tatou talanoa e uiga i neuropathy lautele, lea e mafai ona faʻafefe tutusa ma faʻasalalau autonomic.

Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • i le tulaga muamua, o le faaleagaina o gata o le pito i luga ma le pito i lalo e iloa. Mo lenei mafuaʻaga, latou te leiloa le tikeri masani o le gasegase ma le gaoioi,
  • O le neuropathy (disal neuropathy) e mafai ona faʻapitoa (faʻaleagaina namu), uila (namera), sensorimotor (o se tuufaatasiga o faʻamaʻi e lua). O le isi foliga o le amyotrophy vavalalata, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le neuromuscular system,
  • faasalalau le neuropathy e faʻamalosia ai galuega a totoga i totonu. I tulaga sili ona ogaoga, e mafai ona maeʻa le maeʻa oa latou galuega.

I le tulaga lona lua, o loʻo tatou talanoa e uiga i faʻalavelave faʻaleagaina i le gaioiga o le cardiovascular system ma le gastrointestinal tract. E mafai ona pagatia le tino o le tino, lea e faʻaalia ai i le mimiti o le mimiti, o le faʻasolosolo faifai pea. E masani lava, o se taunuuga, o le le atoatoa o le feusuaiga e atiina ae foi. Faʻaleagaina o isi vaega ma tino e mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le leai o ni faʻataʻitaʻiga i tamaiti aoga poʻo le faʻamalosi malosi. Ona o le mamafa o le tulaga, o togafitiga ma le puipuiga e tatau ona faia i le atoatoa.

Faʻamalosia togafitiga ma puipuiga

I le avea ai o se vaega o togafitiga faafouina ma le puipuia o le maʻisuka, o loʻo faʻasalalau ai meaʻai. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma amioga, e mafai ona faʻaaogaina le valerian extract or solidepressants ogaoga. Togafitiga o le maʻisuka o le neuropathy e aofia ai le faʻaofiina o se lisi atoa o fuataga:

  • pulea ma le faamautuina o faailoga o le suka,
  • faʻatalanoaina o le vaega mamafa, lea e manaʻomia e le tagata maʻi ona filifili se polokalama a le tagata lava ia,
  • o le faʻaaogaina o vailaʻau vitamin B (e mafai ona faʻaaogaina pusa ma injections),
  • gaioiga matautia o fualaau oona ei ai le acel-lipoic acid, faatasi ai ma le fesoasoani o le a toe faʻaleleia ai le malosi o le eletise o le neurons. O le lua-vaiaso vaiaso o le tui i le lumanaʻi e suia i le faʻaaogaina o laupepa.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le faʻaaogaina o vailaʻau ma mineral complexes ua fautuaina ina ia mautinoa ai le sili atu ona lelei o gaioiga ma maso toto. Faatasi ai ma le fausiaina o neuropathy, e tatau ona maua le vitamini E, faapea ma elemene taua e pei o le magnesium ma le zinc. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatinoina le faʻamaʻi. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le faaleagaina o totoga i totonu, o togafitiga faʻamalosi e faʻaalia.

Tuua Lau Faamatalaga