Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O mea suamalie o loʻo ola i le lauiloa. O le tele lava e faʻaaogaina e tagata pe a manaʻomia le faʻaitiitia o le mamafa ma le maʻisuka.

E tele ituaiga o mea suamalie o loʻo i ai tikeri eseese o le kalori. O se tasi o nei mea muamua o le sodium saccharin.

O le a lenei mea

Sodium saccharin o se suauu tumaʻi tutoatasi tutoatasi, o se tasi o ituaiga o sisi saccharin.

O se mea manino, leai se mea, ma le paʻu tioata. Na maua i le faaiuga o le 19 seneturi, i le 1879. Ma na o le 1950 na amataina ai le tele o meaʻai.

Mo le faʻamavae atoa o le saccher, e tatau ona maualuga le puleaina o le vevela. O le faʻamafanafana e tupu ile +225 tikeri.

E faʻaaogaina i foliga o le masima masima, lea e sili ona solu i le vai. I le tino, o le suamalie e faaputuputu i totonu o masini, ma na o se vaega e le suia.

Tagata faʻamalieina le aufaʻatasi:

  • tagata e maua i le maʻisuka
  • oti
  • tagata na suia i meaʻai e aunoa ma le suka.

O le saccharinate o loʻo maua i le laulau ma le paʻu fomu faʻatasi ma isi mea suamalie ma eseese. E silia ma le 300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sukalala ma faʻasao i le vevela. E taofi ona meatotino i le taimi o le vevela ma togafitiga. E tasi le papalama e aofia ai le 20 g o le vailaʻau ma mo le suamalie o le tofo e fetaui ma le lua punetini o suka. O le faʻateleina o le tui e maua ai se meaʻai lelei i le ipu.

Faʻaaogaina le suka

Saccharin i le faleoloa o mea taumafa ua filifilia e pei o E954. O le suamalie e faʻaaoga i le kuka, falemaʻi, i meaʻai ma fale gaosi oloa. E mafai ona tuʻu faʻatasi ma isi mea suamalie.

Saccharinate e faʻaaoga i ia tulaga:

  • pe a puipuia nisi oloa,
  • i le gaosia o vailaʻau,
  • mo le sauniuniga o le maʻisuka mea taumafa,
  • i le gaosia o nifo,
  • i le gaosiga o mea manogi, suauu, mea inu suamalie pei o se mea suamalie.

Ituaiga o salifi saccharin

E tolu ituaiga o suauu saccharin o loʻo faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. E lelei fofo ile vai, ae le aʻafia foi e le tino. E tutusa lava o latou aafiaga ma meatotino (sei vagana solubility) ma saccher.

O tagata suamalie i lenei vaega e aofia ai:

  1. Potassium masima, i se isi faaupuga potassium saccharinate. Fua Faatatau: C7H4Kno3S.
  2. Teʻo masima, seisi calcium saccharinate. Fua Faatatau: C14H8CaN2O6S2.
  3. Suauu masima, i se isi auala sodium saccharinate. Fua Faatatau: C7H4NNaO3S.

O le maʻisuka saccharinate

Na faasaina Saccharin i nisi atunuu mai le amataga o le 80 i le 2000. O suʻesuʻega i'ie na faʻaalia ai o le mea na faʻaosofia ai le tupu aʻe o sela o le kanesa.

Ae ua leva nei i le amataga o le 90s, na siitia ai le faasaina, ma faamalamalama ai o le physiology o rato e ese mai le soifuaga o tagata. A maeʻa le tele o suʻesuʻega, o le a puipuia le tino i aso taitasi mo le tino. I totonu o Amerika, e leai se faʻasaina o le vailaʻau. I faʻamaumauga ma le oloa o loʻo aofia ai le faʻaopoopoga, naʻo se igoa lapataiga faʻapitoa sa faʻaalia.

O le faʻaaogaina o se suamalie e tele ona lelei:

  • tuʻuina atu i le maʻisuka se tofo suamalie
  • e le faʻaumatia ai le nifo ma e le faʻaleagaina ai le nifo,
  • taua i taimi o taumafa - e le afaina ai le mamafa,
  • e le faʻaaogaina i gaʻo vailaʻau, lea e taua mo le maʻisuka.

O le tele o meaai o le maʻisuka e aofia ai le saccharin. E mafai ai e oe ona faʻamafaʻai le tofo ma faʻavasegaina le lisi autu. Ina ia aveese le tofo oona, e mafai ona fefiloi ma le cyclamate.

Saccharin e le afaina ai se tagata maʻi i le maʻisuka. I fua o le tino, e faatagaina e fomaʻi ia aofia ai i a latou meaʻai. Ole fua ole aso e mafai ona faatagaina ole 0.0025 g / kg. O lona tuufaatasiga ma le cyclamate o le a sili ona lelei.

I le tepa muamua, e foliga mai o le saccharin, faatasi ai ma ona lelei, na o le tasi le toe toso - o se mea oona. Ae mo nisi mafuaʻaga, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina faʻapitoa.

O se tasi o mafuaʻaga e faapea, o le vailaʻau e taʻua o se carcinogenis. E mafai ona faʻaputu i toetoe o totoga uma. E le gata i lea, na faʻamaoniaina o ia i le taofia o le tuputupu aʻe o le epidermal growth factor.

O nisi o loo faaauau pea ona mafaufau i mea suamalie suamalie e lamatia ai le ola maloloina. E ui lava i le saogalemu faʻamaonia i tamai tofo, e le fautuaina le saccha i aso uma.

O le kalori mea o loʻo maua i le saccharin e leai se mea. O lenei mea e faʻamatalaina ai le manaʻoga mo le suamalie mo le paʻu o le mamafa i tagata e maua i le maʻisuka.

O le faʻatagaina o le saccharin i aso taʻitasi ua fuafuaina e tuʻuina atu ai le mamafa o le tino e tusa ai ma le fua faʻatatau:

NS = MT * 5 mg, o fea NS o le masani masani o le saccharin, MT o le mamafa o le tino.

Ina ia aua neʻi sese le metotia, e taua le suʻesuʻe ma le totoʻa faʻamatalaga i luga o le pepa. I totonu o mea manogi suamalie, o le faʻaogaina o mea taitasi e faʻatatau faʻapitoa.

Contraindications

O mea suamalie uma, e aofia ai le saccharin, e i ai se aafiaga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o le siaki o mea nei:

  • maʻitaga ma lactation
  • le faapalepale i le faaopoopoga,
  • maʻi ate
  • tausaga o tamaiti
  • afaina o le tino
  • toe le manuia
  • gallbladder faamaʻi
  • faʻamaʻi fatu.

I le faaopoopo atu i le saccharinate, o loʻo i ai le numera o isi suamalie suamalie.

La latou lisi e aofia ai:

  1. Aspartame - suamalie e le maua ai se mea e sili atu ona lelei. E 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Aua neʻi faʻaopopo i taimi o kuka, aua e leiloloa ona meatotino pe a vevela. Faiga - E951. O aso uma e mafai ona faatagaina e oo i le 50 mg / kg.
  2. Acesulfame Potassium - Isi faʻasologa faʻapitoa mai lenei vaega. 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le solia o galuega o le cardiovascular system. Laina faatagaina - 1 g. Filifiliga - E950.
  3. Cyclamates - o se vaega o suamalie suamalie. O le mea autu o le tumau mausali ma lelei le solubility. I le tele o atunuu, na o le sodium cyclamate e faʻaaogaina. E faasaina le potassium. O le gaʻo faatagaina e oo i le 0.8 g, o le igoa o le E952.

O sui o le suka e mafai ona avea ma analogues o le saccher: stevia, fructose, sorbitol, xylitol. O i latou uma e maualuga-kalori, vagana ai stevia. Xylitol ma le sorbitol e le suamalie e pei o le suka. O maʻi ma tagata ma le mamafa o le mamafa o le tino e le fautuaina e faʻaaoga le fructose, sorbitol, xylitol.

Stevia - O se mea suamalie masani e maua mai lau o se laau. E leai se aoga o le faʻaopoopoga i metabolic processes ma e faatagaina i le maʻisuka. 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, e leai se aoga tau aoga. E solo lelei i le vai ma toetoe lava a le maua lona suamalie manaia pe a vevela.

I le gasologa o suʻesuʻega, na foliga mai o se mea suamalie masani e leai sona aʻafiaga i le tino. Na pau lava le tapulaa o le le faapalepale i le vailaau poʻo le faʻamaʻi. Faaaoga faʻaeteete i le taimi o le maitaga.

Ata faʻataʻitaʻiga ma se aotelega o mea suamalie:

Saccharin o se mea suamalie faʻamalosi lea e masani ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka e faʻaopopo ai se tofo suamalie i ipu. E i ai sona aʻafiaga o le tino o le tino, ae i ni mea laiti e le afaina ai le soifua maloloina. Faatasi ai ma mea e lelei ai - e le faʻaumatia ai le manava ma e le aʻafia ai le mamafa o le tino.

Saccharin faʻaaoga

O le saccharin e le o gauaiina e le tino ma e leai se fesuiaiga i le urine, o le mafuaaga lea e faaaoga ai e tagata gasegase i le maʻisuka. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina o le sodium saccharinate e le mafua ai caries, ma le leai o ni kalo i totonu o lenei mea e sili ona lauiloa i latou oe mulimuli i le ata.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Faailoa le tausaga o le tamaloa

Faailoa le tausaga o le fafine

  1. O le suka moni e tumau pea i le tino o le metabolism i le tino, o lea e le mafai ai ona e aveesea uma mai le taumafa,
  2. Soo se mea suamalie e fautuaina pe a uma ona asiasi atu i se fomaʻi.
  • tagata ei ai gallbladder ma maʻi pipisi,
  • maʻitaga ma fafine lacting
  • mo le kukaina o pepe pepe.

Lisi o mataupu:

  • o le tele o taimi e suamalie ma sili atu ona tamaoaiga nai lo suka,
  • i inumaga tele e maua ai le oona, e pei o le saccher.
  • pe a puipuia nisi oloa,
  • i le gaosia o vailaʻau,
  • mo le sauniuniga o le maʻisuka mea taumafa,
  • i le gaosia o nifo,
  • i le gaosiga o mea manogi, suauu, mea inu suamalie pei o se mea suamalie.

Faʻaalia ma gaosia o le suauu saccharin suamalie

Saccharin o se suauu tutoatasi-tutoatasi tutoatasi e le mafua ai caries. E masani ona faaaoga le saccharin i le ituaiga masima satela (sodium saccharinate), lea e sili ona solu i vai ma vaifofo vai (e oo atu i le 700 g / l).

Sodium saccharinate e faʻaaoga mo le gaosiga o:

  • Mamai Mea
  • Meainu
  • Laʻau fagota, fualaau faisua ma fua
  • Sala
  • Faʻatau oloa
  • Fale faʻafiafia, kulimi, meaʻai
  • Laʻau susu ma susu susu
  • Sauga ma isi mea e maua ai, faʻapea foʻi ma mea teuteu, mea tau vailaʻau faʻatau, gaosiga o meaʻai manu.

Metotia o le talosaga: Faʻafeiloaʻi le sodium saccharinate i totonu o le oloa i le tulaga o se vaifofo i totonu o le vai poʻo se vaega itiiti o le mea suamalie ia lava. O le fua o le suamalie e mafai ona fuafua i le vaevaeina o le aofaiga o le suka ua suia e le fua o le suamalie.

Fai se siaki i auala eseese:

  1. mai le toluene, sulfonating chlorosulfonic acid (o le auala e manatu e le aoga),
  2. o le metotia lona lua e faʻavae i luga o le tali o le benzyl chloride (e le gata i lea, o se carcinogenia ma le mutagen (faʻapogai ai suiga i le tino),
  3. o le lona tolu, ma le metotia aupito sili ona lelei gaosiga, e faʻavae i luga o le tali o le anthranilic acid ma isi vailaʻau kemini e 4.

O lenei gaʻo vailaʻau gaosia ua i ai i foliga o tioata manino.

E ui lava i uiga lelei o le saccharinate (o calories laiti, leai se aafiaga o le faateleina o le maualuga o le suka i plasma, ma isi), i nisi tulaga e le mafai ona faʻaaoga.

E mafua lenei mea ona o le faʻaopoopoga e faʻaleleia ai le fiaai. O le saturation e tupu i se taimi muli- muli ane, o le faateleina o le fiaʻai. O le tagata e amata ona ai tele, o se taunuuga e mafai ona oo atu ai i le gaʻo ma le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le siaki e le manaʻomia mo:

  • faʻamaʻi o le gallbladder ma le talo,
  • gestation ma lactation.

E le afaina mo le maʻisuka e faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, talu ai o le fualaau faasaina e leai sona aʻafiaga i le tino ma, aemaise lava, e le faateleina ai le maualuga o le kulukose, ae o le mea moni e leai se faʻamatalaga faapitoa mo lona faʻaogaina, e na o fautuaga faʻalagolago e le sili atu i le faʻatagaina, e faʻamalosia.

O le mea lea, e mafai ona tatou manatu o le faʻaaogaina o le sodium saccharin e mafai ona fesiligia, e ui lava i le taimi nei e leai ni faʻalavelave faʻalagolago i lona faʻaaogaina i le taumafataga. O le tulafono faavae, e pei foi o isi mea, o le usitaia o le vaega.

A leai, o le saccharin ua manatu o se faʻaopoopoga saogalemu, e oʻo lava i le maʻisuka. E mafai ona e faʻaogaina lenei vailaau e aunoa ma ni faʻamatalaga mo lenei mea. O le tau o lenei fualaau faasaina i Rusia e eseese, e fuafua i le itulagi.

O faamatalaga i luga o le saccharin o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Na faapefea ona saccharin, ona meatotino

O le sodium saccharin o se kulu papaʻe atoatoa. E suamalie ma e faʻaalia i le le lelei o le faʻamalolo i le vai ma faʻafefe i le vevela o le 228 tikeri Celsius.

E le mafai ona gauai le tino o le sodium saccharinate ma e alu ese mai ai i lona tulaga le suia. O le mea lenei e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i ona meatotino aoga e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e ola maloloina lelei, e aunoa ma le faafitia o latou meaai suamalie.

Ua uma ona faʻamaonia pea o le faʻaaogaina o le siaki i meaʻai e le mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o nifo o nifo, ma e leai ni calories i totonu e mafua ai le mamafa ma oso i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o faailoga o le faateleina o le toto suka. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻamatalaga e le faʻamaonia o lenei mea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

O le tele o faʻataʻitaʻiga i atunuʻu ua faʻaalia ai e le mafai e le faiʻai ona maua mai le glucose talafeagai e ala i le suia o le suka. O tagata e faʻaaogaina le saccharin e le mafai ona oʻo atu i le faʻaoʻoina e tusa lava pe a maeʻa le isi taumafataga.

E tolusefulu taimi sili atu le suamalie nai lo sugar sugar, ma pe a tuʻufaʻatasia ma isi mea tutusa o se natura gaosia, o le limasefulu lava. E leai ni calories.

E leai se aoga i le kulukose i le tagata. O le faʻaaogaina o lenei faʻaopoopoga o le a le taitai atu ai i le mamafa o le tupe maua. Sodium cyclamate e sili ona solu i totonu o le vai ma isi vaiinu, e leai sona aoga. O lenei faʻaopoopoga e masani ona faʻaaoga i le gaosiga o meaʻai.

O loʻo faʻamatalaina lenei mea e le tele o taimi e sili atu le suamalie nai lo le faamamaina. Mai se vailaʻau o le vaaiga, o le vailaau o le vailaʻau o le cyclic ma lona calcium, sodium ma le salutate salts. O le E952 vaega na maua i tua i le 1937.

Muamua, latou te mananao e faʻaaogaina i le falemaʻi falemaʻi e nana ai le tofo le lelei i vailaʻau. E faatatau i vailaau faʻamaʻi.

Ae i le ogatotonu o le seneturi mulimuli i Amerika, o le sodium cyclamate na lauiloa o se suka e suitulaga, lea e matuai saogalemu mo le soifua maloloina.

Na amata ona faʻatau atu i ni pepa mo tagata na faʻalavelaveina le galuega. O se isi suiga sili i le suka i lena taimi.

O nai suesuega mulimuli ane na faaalia ai o nisi o ituaiga o siama faʻataʻitaʻi i totonu o le inumaga e mafai ona gaosia lenei vailaau i le fausia o le cyclohexylamine. Ma ua lauiloa o se mea oona i le tino.

I le amataga o le 70s o le seneturi talu ai, na maua ai e saienitisi le faaiuga o le faʻaaogaina o le cyclamate e lamatia ai le ola maloloina ona o le lamatia o le kanesa o le vevela. Ina ua maeʻa lenei faamatalaga maualuga, na faasaina le faaopoopoga i le Iunaite Setete.

I le taimi nei, ua talitonuina o le sodium cyclamate e le mafai ona aafia tuusao i le atinaʻe o le kanesa, ae mafai ona faʻaleleia ai le leaga o aʻafiaga o nisi o meaola.

I totonu o tagata, o microbes o loʻo i ai i totonu o le iniseti lea e mafai ona gaosia E952 e fausia ai metabolites teratogenic.

Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻasaina le faʻaopoopoga mo le faʻaaogaina i le maitaga (i masina muamua) ma le lactation. O le a le konatela saccharin? Na faia i se faalavelave. Na tupu lenei mea i le faaiuga o le 19 senituri i Siamani.

O Polofesa Remsen ma le fomaʻi Falberg e fiafia e faia se suʻesuʻega se tasi. Ina ua maea, ua galo ia te i latou ona fufuluina o latou lima ma matau io latou tamatamailima se mea e iai lona uiga lelei.

E lei leva ae pateni aloaia.

Mai lenei taimi na amata ai le lauiloa o le sodium saccharin ma le tele o lona faaaogaina i le alamanuia. I se taimi mulimuli ane na iloa ai o auala o le mauaina o le vailaʻau e le lava le aoga ma na o le ogatotonu o le seneturi talu ai, na atiina ae ai e saienitisi se metotia tulaga ese lea e mafai ai ona tuufaatasia le saccharin i le alamanuia ma le maualuga o taunuuga.

O le metotia mo le gaosia o le vaega e faʻavae i luga o le gaioiga faʻaalia o le anthranilic acid ma le acidic nitrous, sulfur dioxide, amonia ma chlorine. O se isi metotia na atiae i le faaiuga o le 60s o le 20 seneturi e faavae i luga o le tali o le benzyl chloride.

I le noatia ma le fai fuafua i lenei tulafono faavae, o le a mafai ona aloese mai taunuuga leaga uma. Faʻaleagaina o le saccharin e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o meaʻai ma allergies.

O se faʻamaoniga faʻapitoa i lona faʻaaogaina o le faʻaaogaina lea o lenei mea. Faatasi ai ma aʻafiaga o le itu, e tatau ai ona faʻamaonia ai le afaina o le allergic and the photosensitivity.

Faatasi ai ma analogues o le sodium saccharin o mea na gaosia, o le cyclamate, aspartame.

O le sodium saccharinate e toetoe lava o mea tutusa e pei o le suka - o tioata manino ia e le lelei le solu i totonu o le vai. O lenei meatotino o le saccharin o loʻo faʻaaogaina lelei i le alalafaga taumafa, talu ai o le suamalie ua maeʻa ese mai le tino toetoe lava a le suia.

  • E faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka.
  • O lenei mea taugofie taumafa taugofie ua matua oʻo mai lava i totonu o tatou olaga talu ai ona o lona mausali e faatumauina ai le suamalie i lalo o le malulu ma le vevela.
  • E faʻaaogaina i le gaosiga o meaai taumafa.
  • E954 o loʻo maua i le kulumu, i le tele o lemonades, syrup, i mea tao, i fualaʻau ma fualaʻau, aemaise lava i mea inu inu.
  • Sodium saccharinate o se vaega o nisi fualaau faasaina ma vailaau eseese eseese.

O loʻo i ai meaʻai suka e iai se faʻafitauli le lelei i le tino o le tagata:

  • I le faaletonu o le fatu, o le potassium acesulfame e le tatau ona faʻaumatia.
  • Faatasi ai ma phenylketonuria, faatapulaaina le faaaogaina o le aspartame,
  • sodium cyclomat ua faʻasaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le le atoatoa.

E lua ituaiga o mea suamalie:

  1. Meainu suamalie. Ole fua fautuaina ole 50 g i le aso,
  2. Aano amino faʻamalolo. O le masani e 5 mg i le 1 kilokalama o se tino matua.

Saccharin o le vaega lona lua o mea e suitulaga. E tele fomaʻi e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma. Peitai, o le sodium saccharin e le faigata tele ona faʻatau. O loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai. Saccharin o se mea suitulaga mo le suka o loʻo i ai se faʻauigaga.

O mea e aofia i le suka e suitulaga i se mea taugofie i meainu suamalie e maualuga. Tamaiti faatau i latou i soo se mea. O se taunuuga, o mafatiaga o totonu o le tino e mafatia. Afai o le faʻaaogaina o le suka masani e faʻasaina atoa ona o le maʻisuka, ona mafai lea ona e suia i fualaau aina po o vine poo fualaau mamago. O le a tofo suamalie ma sili atu ona maloloina.

I le tulaga lautele, o sui o le suka masani e foliga mai e le o se taimi ua leva. O le mea lea, ua vave tele ona mafaufau e uiga i le taunuuga o le faʻaalia; o le latou aafiaga e leʻi maeʻa ona suesueina.

  • I le tasi itu, o se taugofie mo le suauu masani.
  • I le isi itu, o lenei meaʻai faʻataʻitaʻiga e faʻaleagaina ai le tino.

Ua suia le sugar i le lalolagi atoa. Afai e te fetaui saʻo i le faʻafitauli o le faʻaaogaina o se mea suitulaga, e mafai ona tatou faʻauʻuina. O faʻamanuiaga o le talosaga e faʻalagolago i tausaga o le tagata, i lona tulaga o le soifua maloloina ma luga o le fua faatatau o le taumafa.

O gaosiga o meaʻai suka e naʻo le fiafia i le mauaina o tupe maua maualuluga ma e le o taimi uma e tusi ai i luga o igoa, lea e afaina ai le tasi poo le isi suka e suitulaga.

O le mea lea, muamua lava, e tatau i se tagata ona filifili mo ia lava e 'ai i le suka masani, o lona sui masani poʻo sui faʻapipiʻi.

O le saccharin e le mafai ona gauai i le tino o le tagata, ae na o le aveeseina mai i le tino lava e tasi. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o lenei vailaau e mafai ona faatagaina e tusa lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ona e leai se afaina i le tino.

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le saccharin e leai sona aʻafiaga faʻapitoa i nifo o tagata. O le aoga caloric o lenei vailaau e 0%, o lea e leai se lamatiaga o le sili atu o le gaʻo o le tino, faapea foi suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

O se mea le lelei mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e tusa ai ma le tele o iloiloga ma suʻega, o le le lava lea o aʻafiaga e tusa lava pe a uma ona 'ai. O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le taumafaina.

E masani lava, o le saccharin e faʻaaoga e gaosia ai:

  1. meainu eseese, e aofia ai mea inu vave, sua, ma isi,
  2. mea faʻafiafia, e oʻo lava i paʻu ma marmalades,
  3. meaʻai gaosi falaoa,
  4. fesuiaiga o iʻa eseese ma isi meaʻai kuka,
  5. kulumu ma le tosusu,

O le mea moni, e oʻo lava i le taimi e leai se molimau faʻamaonia o le afaina poʻo le manuia mai le faʻaaogaina o le saccharinate. I le taimi nei, e faʻalagolago e faapea o le faʻaaoga tele o soʻo se vailaʻau e sili ona leaga e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga lē lelei mo le tino, e aofia ai meaʻai, allergies, hyperglycemia, ma isi.

E pei lava ona i ai ituaiga eseese o suka, e tele ituaiga o mea e sui ai. O suālaʻau uma e maua mai i meaʻai e maua ai mea taumafa, lea, e ui lava e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, e itiiti pe leai foi se mea e maua ai le kalori.

Cyclomat, isolmat, aspartame ma isi ituaiga o mea e sili ona lauiloa ma e itiiti le aoga i le tino. I le avea ai o se tulafono, o nei mea uma e fai i le ituaiga o laupepa poʻo le paʻu.

E ui lava i le mea moni e faapea, o faʻamaonia o suamalie suamalie ua uma ona faamaonia, o loʻo i ai nisi o mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se mea e suitulaga e matua faateleina ai le manaʻo. O le tele o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i le manava.

A suia le suka i se meaʻai ma meainu, o le numera o kalori e faʻaitiitia. O oloa maualuga, e mafai ona teuina mo se taimi umi. E talafeagai mo meaai vevela ma tao tao.

Faamatalaga o Faʻaopoopoga o Mea Taumafa

Saccharin E-954 faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i oloa gaosia, mea inu taugofie e faʻavae i luga o meaʻai (toetoe lava i totonu uma)

Sodium saccharinate (aka sodiumsaccharin) na faʻamaopoopoina faʻafuasei i le faaiuga o le 19 senituri e le fomaʻi o German Konstantin Falberg. Ona amata lea ona faʻaaogaina e avea o se meaʻai, ae na oʻo mai talu ai nei, o lona gaosiga na taugata tele, o lea na amata ai le faʻaaogaina o vailaʻau i le tele o mea mai le ogatotonu o le seneturi talu ai - pe a maua se auala sili atu ona aoga mo le faʻasologa o le saccharinate.

O lenei suamalie ei ai se tala faasolopito faigata. O le tatalaina o le saccharinate na ogatasi ma le vaitaimi o le faavaeina ma le faatuina o kamupani tetele o aafia i le gaosiga o oloa taumafa. O le faateleina o le suamalie o le suamalie na afaina ai le faatauina atu, o faamatalaga le mafaamatalaina na aliali mai i le lomitusi e uiga i le matautia o le mea fou faatoa maua, ma o le galu o le lauiloa o le saccharinate na amata ona faaitiitia.

Ae ui i lea, o vaitaimi o taua (Taua Muamua a le Lalolagi ma le Taua Lona Lua a le Lalolagi), ona o le tau maualalo o le suamalie ma le le mafai ona gaosia le suka i le tele o voluma, na mafua ai se galu fou o le talosaga mo le vailaʻau.

O le suamalie e maua i foliga o papaʻe paʻepaʻe. O le faʻaopoopoga o meaʻai ua maua ai le lauiloa ona o le mea moni e silia ma le 500 taimi sili ona suamalie nai lo le suka.

O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le vailaau i se aofaiga le taua, lea e lava e ausia ai le tulaga manaomia o le suamalie. E toetoe lava a le mafai ona gafatia i le vai ma le ava malosi, e le aʻafia ai i aʻafiaga o le tino ma e le tali atu i isi tagata auai i le gaioiga o le gaioiga i lalo o le malosi o le gastric male intestinal enzymes.

O le sodium saccharinate e le o se carbohydrate, ma o le mea lea e le auai ai i gaioiga gasegase ma e le faateleina ai le suka toto, o se mea e le mafaamatalaina mo tagata o loo mafatia i le maʻisuka poo i le muaʻi maʻi suka, ae le o le kalori. O le vailaau e alu ese mai le tino e toetoe lava a le togafitia i le taimi o le gaogao.

I le faleoloa o mea taumafa, o le mea faaopoopo e iai lona lava faatusa - e954 (iv) poʻo le masima masima. A faʻaaogaina i ni aofaiga telē, e faʻapena ona faʻaopopoina se tofo faʻamalosi, o le mea lea, o nisi taimi o meaʻai ma vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina faʻatasi ma isi mea suamalie.

Taumafa i mea taumafa e954 o loʻo faʻaaoga i le gaosiga o:

  • fulufulu (Orbit, Dirol),
  • suamalie suamalie, tafe vave coffee 3 i le 1, suamalie,
  • oloa mo tagata e pagatia i ituaiga eseese o le maʻisuka,
  • Fale faʻafiafia
  • mea taumafa.

I le faʻaopoopoga, o le E954 e faʻaaoga i le cosmetology i le gaosiga o le toothpaste, faʻapitoa foi i le alamanuia o se vaega o toners mo tagata lomitusi.

O le sodium saccharinate o se paʻu tioata, e le oona ma sili ona solu i le vai.

O fea ma le auala e faʻaaoga ai

Ona o le "vevela" oona, mulimuli ane, saccharin lava ia e na o le paluga (gelatin, soda) poo isi mea suamalie (e tele lava i le sodium cyclamate) e faʻaaogaina.

I lalo o le code E 954, o mea taumafa e masani ona faʻaaogaina le sodium saccharin. E sili atu ona faigofie ona sosolo i totonu o le vai, o loʻo i ai se tofo tumau.

SanPiN 2.3.2.1293-03 faatagaina le faʻaaogaina o le saccher ma ona masima i meaai maualalo-kalori poʻo oloa e faia e aunoa ma le suka. O le sili ona telē o le suauu gaosia (synthetic) o loʻo i ai le kuki (1.2 g / kg), o le mea sili ona inu ava malosi ma le ava (80 mg / kg). O le lisi e aofia ai foi:

  • cereals, fualaau aina, susu ma isi meaʻai, paluga o le taeao, soupeti,
  • Fale faʻafiafia
  • aisa kulimi
  • jams, fualaau kuka,
  • fale falaoa, falaoamata falaoamata,
  • sau sau (160 mg / kg).

O le suamalie E 954 e faʻaaogaina e le au gaosiga o oloa faʻapitoa e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma mea faʻapitoa. I le faavae o le saccher, o meaʻai suamalie Sukrazit, Rio Gold, Sweet-10, Milford SUSS ma isi ua gaosia. Latou te le aʻafia le maualuga ole kulukose toto ma e mafai ona fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le sodium saccharinate o loʻo aofia i nisi o vailaʻau faʻamalositino: tala o le tale, puʻelaʻau, mea maʻaleʻale. O le suamalie ua faaopoopo i le antibacterial agents: ua faamaonia ai o le vailaau o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

I le gaosiga o le tino, E 954 ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o nifo, elixirs, lipsticks ma lipine lip.

Ua maua foi e le sodium Saccharin le lautele o le faaaogaina i le cosmetology. O lenei mea e avea ma vaega o nisi o nifo.

O le falemaʻi faʻamalositino e faʻaaoga lenei faʻaopoopoga e faia ai antibacterial ma anti-inflammatory drugs. O le mea e mataʻina ai, o lenei suālaʻau e faʻaaogaina e fai ai le kelu kesi ma kopi meafaigaluega.

Faʻaaogaina le faʻaaoga

O le faʻaaogaina o le saccher mo faafitauli e sili atu le mamafa e maua ai le avanoa e leiloa ai le mamafa e faʻaumatia ai le punavai autu o gaʻo - gaʻo. Mo le toatele, o le lafoai o le suamalie suamalie o meaʻai ma meainu e matua faigata lava.

E faʻamaonia o le tele o le taumafa o soʻo se mea suamalie e oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale ma faʻaosofia ai le faʻaputuina o le tino. O loʻo faʻamatalaina lenei mea e ala i foliga o galuega a le tino o le tagata.

Pe a lagona e le laulaufaiva se tofo suamalie, ona oʻo mai lea o le manava i le faiʻai ma faʻamatalaga ua oʻo mai se calorie faapitoa i le tino, lea e tatau ona gaosia. O le faʻailoga e toe tuʻuina atu i le pancreas, lea, i le isi itu, e amata ona gaosia le inisalini.

  • hyperinsulinemia e mafai ona tupu ona o le tele o le inisalini i totonu o le toto,
  • o le endocrine polokalama o le a le manuia ma taofi le tali atu i na ituaiga o gaioiga, o le mea la pe a faʻaaogaina le suka o le natura, o le pancreas o le a le maua ai le inisalini, lea e lamatia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Ole fua ole aso o le fualaau faasaina ua manatu e saogalemu ma e tatau ona fuafua ile fua ole 5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina i aso taitasi o le saccharin e faʻasaina i tagata mamai ma soifua maloloina.

O tuinanauga sili atu mo mea suamalie e mafai ona mafua ai se tali le lelei ma taitai atu ai i le oona tele. E mafua mai i le gaosiga o le inisalini i le tali atu i le faʻaaogaina o suti, aemaise lava o mea suamalie. O le gaʻo faasolitulafono e faʻaleleia ai le teuina i luga o le malosi i le taimi lava e maua ai le suka moni, o le mea lea e faʻapupulaina ai gaʻo, lea e faia i le gaʻo o le tino. O le mea lea, e masani lava ona fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi ma faia se suʻega.

E taua le aua le sili atu i le aso

  • tuʻuina atu i le maʻisuka se tofo suamalie
  • e le faʻaumatia ai le nifo ma e le faʻaleagaina ai le nifo,
  • taua i taimi o taumafa - e le afaina ai le mamafa,
  • e le faʻaaogaina i gaʻo vailaʻau, lea e taua mo le maʻisuka.

Saccharin e le afaina ai se tagata maʻi i le maʻisuka. I fua o le tino, e faatagaina e fomaʻi ia aofia ai i a latou meaʻai. Ole fua ole aso e mafai ona faatagaina ole 0.0025 g / kg. O lona tuufaatasiga ma le cyclamate o le a sili ona lelei.

I le tepa muamua, e foliga mai o le saccharin, faatasi ai ma ona lelei, na o le tasi le toe toso - o se mea oona. Ae mo nisi mafuaʻaga, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina faʻapitoa.

O se tasi o mafuaʻaga e faapea, o le vailaʻau e taʻua o se carcinogenis. E mafai ona faʻaputu i toetoe o totoga uma. E le gata i lea, na faʻamaoniaina o ia i le taofia o le tuputupu aʻe o le epidermal growth factor.

O nisi o loo faaauau pea ona mafaufau i mea suamalie suamalie e lamatia ai le ola maloloina. E ui lava i le saogalemu faʻamaonia i tamai tofo, e le fautuaina le saccha i aso uma.

O le kalori mea o loʻo maua i le saccharin e leai se mea. O lenei mea e faʻamatalaina ai le manaʻoga mo le suamalie mo le paʻu o le mamafa i tagata e maua i le maʻisuka.

NS = MT * 5 mg, o fea NS o le masani masani o le saccharin, MT o le mamafa o le tino.

Ina ia aua neʻi sese le metotia, e taua le suʻesuʻe ma le totoʻa faʻamatalaga i luga o le pepa. I totonu o mea manogi suamalie, o le faʻaogaina o mea taitasi e faʻatatau faʻapitoa.

O le gaosia o fualaau faʻasaina ma le antibacterial e aʻafia ai foʻi le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. E oʻo lava i le gaioiga, e faʻaaogaina le saccher e faʻapipiʻi ai le kelu, faʻamaʻa, ma le kopiina o tekinolosi.

E ui i ona uiga lelei uma (ole aofaʻi o calories, o le leai o se aʻafiaga o le maualuga o le suka, ma isi mea), i nisi o tulaga e leaga ai le saccharin.

E mafua lenei mea i le mea moni o le saccharin e faʻateleina le fiaai o se tagata. O le mea lea, o le lagona o le atoaga e oʻo mai i se taimi mulimuli ane ma amata ai ona faʻanoanoa le tagata, lea o se taunuuga e ono oʻo atu ai i le oona ma le maʻisuka. O nei taunuʻuga na maua mai i luga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga na faia i'ie.

I le aluga o taimi, na faia ai faasaʻoga i lenei suʻega ma ua faamaonia ai o le maualuga o le taliaina o le saccher mo le tino o le tagata e 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino, ae e leai se afaina i le tino o le tagata.

Le faʻaaogaina o le saccharinate e le manaʻomia mo:

  • tagata o loʻo i ai faafitauli i le gallbladder ma le talo,
  • fafine i le taimi o le maitaga ma le lactation,

O se xenobiotic (mea faʻasili fafo mo soʻo se meaola ola). Saienitisi ma le suka e suitulaga i tagata gaosi oloa o loʻo fai mai o nei supplements e saogalemu. O lenei vaega e le mafai ona gauai atoatoa e le tino o le tagata.

Ua faʻateleina i le faʻavave. Ona o lenei mea, o le faʻaaogaina o le sodium saccharin e taliaina e tusa lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea e maua ai caloric o le vailaau e leai se mea.

O le mea lea, o le gasegase e sili atu le gaʻo o le tino e matua leai lava. O le kulūkose i le maea ai ona faʻaaogaina lenei mea mo le suka faamamaina e tumau pea e le suia.

  • Ole faʻaopoopoga E954 e leʻo maualuga ile kalori.
  • E fetaui lelei mo le mate.
  • O le a lamatia le lamatiaga o le mamafa.
  • E mafai ona faaopoopo i le lauti poʻo le kofe nai lo le suka masani.

A tatou 'aina le suka e masani ai, e faʻaaogaina a tatou masini gaʻo. Ae afai o le suka e suitulaga, o lona uiga e le o aʻafia e le tino, ma o le faailo e ulufale mai i le faiʻai e mafua ai le gaosia o le inisalini i totonu o le toto.

Laʻu pito i lalo - o meaʻai e teuina i le tele o mea nai lo le manaʻo o le tino. O le mea lea, afai e te mulimuli i se taumafataga, e lelei tele le faʻaaogaina o meaʻai faatasi ai ma se mea maualalo ifo o le suka masani nai lo le suitulaga.

E faʻafefea ona aʻafia se tagata ma lona tino i le saccharinate?

I le taimi nei, ua aloaia le saccharin e saogalemu ma faamaonia mo le faaaogaina i le silia ma le 90 atunuu o le lalolagi, e aofia ai Rusia.O le aso faatagaina o aso taitasi e 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino o tagata, i le tulaga lea e le o se mea e lamatia ai le ola o le suka.

E ui i le mea moni e leai se faʻamaoniga o le afaina o le siaki, e fautuaina e fomaʻi e le faʻaleagaina lenei mea faaopoopo, ona o le masani ona faʻaaogaina se suamalie faʻamalosi e afaina i le lamatiaga o le hypoglycemia (maualalo le kulukose o le toto).

O le le maua o le mamafa e le mafai ona vave faia. O le mea sese autu o le tele o le pau o le mamafa o le latou mananao e maua se taunuuga ofoofogia i ni nai aso o le 'aiina o se meaʻai fiaai. Ae le maua le mamafa i ni nai aso! Extra kilokalama n.

O le tino o se tagata e faataatia i le maualuga o genes, ae afai e le fetaui lelei se mea i ona foliga vaaia, ona mafai loa lea ona faasaʻo le tulaga i le fesoasoani a le tino. O le ata o le tagata e faalagolago i le ponaivi o le tino ma le tufatufaina o m.

E tusa lava pe foliga mai ua tatou le faia se mea: tatou te momoe, taoto i luga o le nofoa faatasi ma la tatou tusi e fiafia i ai po o le matamata i le televise, o tatou tino e faʻaalu le malosi. Calories e manaʻomia mo mea uma: mo le mānava, mo le faatumauina o le mafanafana o le tino, mo o tatou fatu fatu.

I le tautalagia o laasaga o aso taitasi, o le a masani ona faʻaaoga le saccharin i le fua faatatau o le 5 mg i le kilokalama o le mamafa o le tagata. Naʻo le tulaga lenei, o le a le maua e le tino ni taunuuga le lelei.

E ui lava i le le lava o faʻamaoniga o le aʻafiaga o Sakharin, o fomaʻi i aso nei e fautuaina e aua nei aafia i le fualaau faasaina, aua o le tele o le faʻaaogaina o se meaʻai faaopoopo e mafua ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

Saccharin (saccharinate) o le uluai suamalie suamalie lea e lima selau taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. O le meaʻai faaopoopo lenei E954, lea e fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka.

E faʻaaoga foʻi e tagata e pulea o latou tino. O le vailaau ua lelei ona suʻesuʻeina ma ua faʻaaogaina o se mea suamalie mo le silia ma le selau tausaga.

O le tele o le sodium saccharin i le maʻisuka e faʻaogaina i soo se mea:

  • O mea taumafa masani e pei o le saccharin e maua ai se lagona lelei i meaʻai ma, e le gata i lea, ua matua aveesea atoa lava mai le tino e aunoa ma le tumau i ai.
  • Le fualaau lea e fautuaina e fomaʻi pe a faʻaaogaina se suauu e 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tagata.
  • Afai e tausisia e le tagata gase lenei metotia, ona mafai lea ona e mautinoa le saogalemu o le faʻaaogaina o le sodium saccharinate.
  • Saccharin e le taitai atu i caries. O se vaega o le suimui, lea e manaia tele, ae le mafua ai ona pala le nifo, e pei ona fai mai ai faasalalauga. E taua le talitonu.

Saga leaga

Ae, e sili atu le afaina mai nai lo le lelei. Talu ai o le meaʻai meaai faaopoopo E954 o se tino kolakene, e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o le tino o le tino. Peitai, seia oo i le iuga, o lenei aafiaga e le i suesueina i le taimi nei.

Ma, ina ua mavae sina taimi, na manino lava o tumutumu oona ua na o ni tootoo na o mai lava, ae le maua ai ni siama leaga i tagata na faaaoga saccharin. O lenei faʻatuatuaga na faʻamaonia, o le fua o le sodium saccharinate na maualuga tele mo fuamoa suʻesuʻega, o lea na le mafai ai e la latou polokalama puipuia ona taulimaina. Ma mo tagata, o le isi masani na fuafuaina i le 5 mg i le 1000 g o le tino.

O mea totino o le saccher ma ana mea faʻaoga faʻaonaponei

O le igoa faapisinisi mo le suauu saccharin o Sukrazit. O le mea lenei na faia e Isaraelu lea e faaopoopoina i le soda ma le fumaric acid e faʻaleleia ai le solubility ma faʻaitiitia le tofo oona.

O le saccharin Satema-faia saccharin ua taʻua o Milford SUSS. Siamani gaosiga ua faaopoopo i le sodium saccharin ma le suauu cyclamate ma le fructose. Faʻaavanoa i le pepa o pepa ma le vai mo le faʻaaogaina i le fale gaosi oloa.

O RioGold o le Saina e tutusa ma Milford SUSS.

Saccharin sodium o se suauu suamalie. Faatasi ai ma ona analogues e mafai ona faailoaina:

  • meaʻai faaopoopo e951 (NutraSweet) e ese mai le saccharin i le leai o se mea e le fiafia i le taimi e tasi, tasi e momotu i elemene i luga o le vevela, e faasaina mo le faʻaaogaina e tagata e maua i le hepatic forms of glycogenosis,
  • E faaopoopo le meaʻai faaopoopo e950 (SweetOne) i le gaosiga o meainu ua gaosia i le carbonated, e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system, e faʻavaivaia ai le fatugalemu o le tino, e faʻasaina i fafine maitaga ma le taimi o le lactation, faʻapea foi ma tamaiti,
  • E faaopoopo le meaʻai faaopoopo e952 (cyclamate) i Rusia ma le tele o isi atunuu ona o le mea moni o le tino ua malepe i vaega, o le tasi o ia mea o le vailaau oona cyclohexylamine.

O le faʻaaogaina o mea suamalie e faigofie mo tagata ei ai manaoga faʻapitoa i le faʻaaogaina o suka, ae e taua le manatua e le tatau ona e faʻaleagaina e tusa ai ma mea e masani ai. O le suamalie e na o se mea le tumau.

E pei o le saccharin, o ana mea uma oona e le o aofia ai calories, o lona uiga, latou te le aafia ai le metabolism o le carbohydrate, ua faʻaaogaina i totonu o le falemaʻi meaai ma vailaau mo togafitiga, ma o loʻo maua i laumei ma le paʻu mo le faʻaaogaina o fale. O nisi oi latou, mo se faataitaiga, cyclamates e faasaina i Amerika ona o le saogalemu e le puipuia.

  • Aspartame (E951, igoa tau fefaʻatauaʻiga NutraSweet, Slastilin, Sladex). 180-200 taimi suamalie nai lo le suka, e le pei o le sodium saccharinate, e leai se tofo. E le maluelue i le vevela maualuga, o le mea lea e le mafai ona faaopoopo i oloa (mo se faataitaiga, i le compote poʻo le jam) i taimi o kuka. O se vaega saogalemu o le suamalie e tusa ma le 3.5 g / aso; e faʻasaina i maʻi ma phenylketonuria.
  • Acesulfame Potassium (E950, Sweet One). O se faʻaopoopoga mea taumafa e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e masani ona faʻaaogaina i meainu suamalie. Methyl ether, o loʻo i ai i le suamalie, i le tulaga o le maualuga e faʻalavelaveina galuega o le cardiovascular system, ma o le aspartic acid e faʻaosofia ai le tino ma e mafai ona avea ma vaisu i le taimi. O se fualaau saogalemu mo se tagata soifua maloloina e oʻo atu i le tasi g / aso, E950 ua solia i tamaiti, fafine i taimi o maitaga ma tina lacting.
  • Cyclamates (E952). I Rusia, o malo o le Ofisa o le Ofisa o Tiute, sodium ma calcium cyclamates ua faatagaina mo le faaaogaina (faasasaina le cyclamate potassium). E eseese i latou mai le saccharin ma isi analogues i lo latou solubility lelei i le vai ma le tetee atu i le vevela, o le mea lea, e talafeagai mo le suamalie o meaai i le taimi o sauniuniga. Ole fua saogalemu o le E952 e le silia le 0.8 g / aso. Sodium cyclamate ua solia i le le atoatoa, e le o fautuaina uma le suamalie o le cyclamate mo le maʻitaga ma le lactating women.

I le mea e le tatau ona sili atu i le fualaau, aemaise lava pe afai o loʻo e maua i le maʻisuka pe e te maua mai se isi faʻamaʻi masani, faʻalogo i mea suamalie o se vaega o le oloa, ma faitau ia igoa i luga o mea manogi suamalie.

I se tagata soifua maloloina, o le faʻaaogaina o oloa ma suālaʻau o le a le afaina ai faʻafitauli vave, ma e oʻo lava i cyclamates "leaga" e le afaina ai le soifua maloloina. Ae peitai, e tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, faʻatasi ai ma le "televave" o E-supplements, latou te faʻapipiʻi i totonu o le tino ma faʻaleleia le leaga o aʻafiaga o gaʻo e mafai ona maua i le tino mai meaʻai ma le siosiomaga.

  • toto faʻaititia le toto (o le aafiaga e naʻo le maʻisuka) e faʻaalia,
  • o puipui o toto toto ua faamalosia,
  • o le avanoa o neoplasms ua faaitiitia.

Stevia e faʻaleleia le gaioiga o le ate ma le pancreas, e puipuia le fausiaina o maʻi pipili o le manava ma le gaʻo, ma faʻaitiitia ai le maʻi o le pepe i pepe. E faaopoopo atu i steviosides, o lau o le mutia e mauʻoa i vitamini, elemene elemene ma meaola o meaola.

I le faaopoopo atu i le saccharinate, o loʻo i ai le numera o isi suamalie suamalie.

La latou lisi e aofia ai:

  1. Aspartame o se mea suamalie lea e le maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo. E 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Aua neʻi faʻaopopo i taimi o kuka, aua e leiloloa ona meatotino pe a vevela. Faiga - E951. O aso uma e mafai ona faatagaina e oo i le 50 mg / kg.
  2. Acesulfame potassium o se isi faʻaopoopoga gaosia mai lenei vaega. 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. Faʻaleagaina le faʻaleagaina o le solia o galuega o le cardiovascular system. Laina faatagaina - 1 g. Filifiliga - E950.
  3. Cyclamates o se vaega o suamalie suamalie. O le mea autu o le tumau mausali ma lelei le solubility. I le tele o atunuu, na o le sodium cyclamate e faʻaaogaina. E faasaina le potassium. O le gaʻo faatagaina e oo i le 0.8 g, o le igoa o le E952.

O sui o le suka e mafai ona avea ma analogues o le saccher: stevia, fructose, sorbitol, xylitol. O i latou uma e maualuga-kalori, vagana ai stevia. Xylitol ma le sorbitol e le suamalie e pei o le suka. O maʻi ma tagata ma le mamafa o le mamafa o le tino e le fautuaina e faʻaaoga le fructose, sorbitol, xylitol.

Stevia o se mea suamalie masani lea e maua mai lau o se laau. E leai se aoga o le faʻaopoopoga i metabolic processes ma e faatagaina i le maʻisuka. 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, e leai se aoga tau aoga. E solo lelei i le vai ma toetoe lava a le maua lona suamalie manaia pe a vevela.

I le gasologa o suʻesuʻega, na foliga mai o se mea suamalie masani e leai sona aʻafiaga i le tino. Na pau lava le tapulaa o le le faapalepale i le vailaau poʻo le faʻamaʻi. Faaaoga faʻaeteete i le taimi o le maitaga.

Saccharin o se mea suamalie faʻamalosi lea e masani ona faʻaaogaina e tagata maʻisuka e faʻaopopo ai se tofo suamalie i ipu. E i ai sona aʻafiaga o le tino o le tino, ae i ni mea laiti e le afaina ai le soifua maloloina. Faatasi ai ma mea e lelei ai - e le faʻaumatia ai le manava ma e le aʻafia ai le mamafa o le tino.

O le stevia laau o se analog o le saccharin, e leai ni calories, ma e leai se auala e aafia ai le faiga o le metabolic i le tino o le tagata. O se suamalie suamalie (30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated) e tuʻuina i ai e mea faapitoa o loʻo aofia ai i lau o le laau.

O le atunuʻu moni o lenei faʻatoʻaga o Pasila, ae o le taimi nei o loʻo galueaiina i le tele o atunuu o le lalolagi, e aofia ai i saute o Rusia. Laʻau o loʻo faʻaaogaina i foliga o laʻau ma paʻu, e aofia ai i le tuufaatasiga o laʻau tipu, ma o laʻau mamago e mafai ona gaosia e pei o lauti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le falaoamata sana ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaopoopoga o le vavalaʻau vavalalata o le a sili atu le taua, ae ona o le suamalie o le a le afaina ai le tino o le maʻi. Afai tatou te faatusatusaina le laau i ana analogic synthetic, ona tele ai lea ona lelei i le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Faʻaitiitia le toto o le kulukose toto (o lenei aafiaga e na o le maʻisuka).
  2. Faamalosia puipui o toto toto.
  3. Faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaleagaina neoplasms.

E le gata i lea, o le laau e mafai ona faʻaumatia e tamaiti laiti. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e sili atu ona lelei le aloese mai meaʻai suka e faavae i luga, aua o le aafiaga i le tamaititi e leʻi suʻesuʻeina.

Faʻalogoga faʻalogologo o le saccher:

  • E leai se tofo o Aspartame, 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo suka. E taua le matauina e le ogatasi i tulaga maualuga o le vevela, o lea e matua faasaina ai ona faaopoopo i oloa i taimi o kuka (jam, compote).
  • Acesulfame potassium o se meaʻai faaopoopo 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sugar granulated, masani ona faʻaaogaina i oloa e le o ava. O le maualuga o sea mea manogi e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga o le fatu cardiovascular ma le popole.
  • Cyclamate vaega. I le teritori o le Malo Rusia ma le tele o isi atunuu ua na faatagaina le sodium, ma ua faasaina le potassium. E solo lelei i vai ma e mafai ona faaopoopo i meaai i taimi o kuka.

E taua le taua i le tele o mataupu, o nisi suālaʻau ua faʻapipiʻiina i oloa mo le maʻisuka, o le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona e matua faʻaeteete ma faitau ia igoa ina ia le faʻaosooso ai.

Ae o se tagata tino ola maloloina, e mafai ona ia faʻaaogaina gaʻo eseese, ma o le a le afaina ai le tino. Ae ui i lea, o nisi saienitisi latou te fai mai o nei addituti e mafai ona faaputuputu i totonu o le tino o le tagata, ma o le taunuuga, i le aluga o taimi, o le a aʻafia ai aafiaga le lelei i totoga o le loto ma le tino.

I soʻo se tulaga, e ui lava i le mea moni e leai se faʻamaoniga mautinoa o le afaina mai le saccharin, e fautuaina e fomaʻi e aua nei aafia i se vailaau faʻasaina mo le maʻisuka, ma faʻaopopo i meaai i se aofaiga faʻatapulaʻa.

Faʻaleagaina tele o le faʻaopoopoga e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le hyperglycemia. I se isi faaupuga, e sili atu i le laasaga fautuaina e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i le tino o le tagata.

O le a sou manatu i lenei mea? O le a le suamalie e te faʻaaogaina, ma aisea? Fetufaai au faʻamatalaga ma fautuaga e fesoasoani ai i isi tagata maʻisuka fai le filifiliga sao!

Faʻavae ma le faʻatulagaga o le saccharinate

Sodium saccharinate o loʻo avanoa nei i le siʻosiʻomaga ma le faʻatau atu. O loʻo maua i le paʻu ma le pepa laupepa.

  1. O le paʻu o loʻo faʻaaogaina e pei o se mea e gaosia ma mea e gaosia, o loʻo faʻapipiʻiina i taga palasitika 5, 10, 20, 25 kilokalama ma faʻapipiʻi i totonu o pusa palasitika.

O suamalie suamalie sodium saccharinate e maua mai le tele o tagata gaosiga.

I le avea ai ma se lauiloa ma sailia se oloa, ua faatauina atu ai le sodium saccharin i se tau taugofie.

O aʻafiaga, faʻasalaga, faʻalavelave

O le mea moni, o suālaʻau o se mea maloloina lelei. Ua sui loʻu aiga i se meaʻai atoatoa meaai ma e le faʻafefe i ai. I le taimi muamua, na ma mafatia ai ma loʻu toalua mai isi pauna, ae ina ua amata ona faaaoga mea suamalie, sa matou matauina se malamalama i totonu o le tino.

Adeline, taʻu mai ia te aʻu, o oe ola pea? E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le soifua maloloina i le lautele? O le a sou manatu e mafai e tamaiti ona faʻaaogaina? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali.

Ou te manatu o loʻo soifua o ia ma lelei)) Sa ou sui i se taumafataga lelei i le ono masina talu ai e le oi ai le suka, o le suauu suauu saccharinate ma le sodium cyclamate o loʻo faʻaaogaina, na ou paʻu 13kg i le ono masina ma e foliga 42 i le 42)))

E ui lava i le saogalemu ma le maualalo o le kalori i le saccharin, e le fautuaina e tagata atamamai e masani ona ave ese, ona:

  • o le tele o le taumafa masani e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia, lea, i le isi itu, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka,
  • E i ai le manatu o le faʻaaogaina o le oloa e faʻaleagaina ai le digestibility o le biotin ma aʻafia ai le tulaga o le microflora o le intestinal.

E le gata i lea, e le fautuaina le saccharin mo tagata e ono aafia i faʻamaʻi pipisi, maʻitaga ma lactating fafine, tamaiti, faʻapea foʻi ma gasegase o loʻo mafatia i le le atoatoa.

Ae ui i lea, faatasi ai ma tapulaa uma lava, o le aoga o le suauu suamalie i le maʻisuka e maualuga lava le maualuga.

Gaioiga faʻasolo

O le saccharinate e faʻavaivaia ai elemene oona ma ei ai lona aʻafiaga malosi lea e maualuga atu i le malosi i le ava ma le salicylic acid o loʻo ave i ni inumaga tali tutusa.

O le mea e aʻafia ai le afaina o le biotin. E taofiofia ai le microflora o le intestinal, e puipuia ai lona faʻasiga.

Mo le mafuaʻaga lenei, o le faʻaaoga masani o lenei faʻaopoopoga gaosia ma le suka e matautia ma e le manaʻomia. E afua ona o le maualuga o le maualuga o le hyperglycemia.

Lafoga o le faʻaopoopoga E954, o ona mealilo

E ui lava i le mea moni e faʻamaonia aloaia le faʻaopoopoga mo le faʻaaogaina, e toʻatele e talitonu o lenei vailaʻau e matautia, ma ei ai se faʻaleagaga i le tino o le tagata.

O nisi saienitisi latou te mafaufau i lenei vailaau aemaise lava o manu feʻaveaʻi matautia, faʻatasi ai ma le masani ai ona faʻaaoga, o se tagata ua maualuga lona aʻafiaga o le tino vaivai.

E ui lava i lenei faʻamatalaga, o nei upu naʻo ni upu e le lagolagoina e suʻesuʻega a le falemaʻi ma faʻamaoniga moni. Ma i le numera tele o mataupu, o le saccharin ua manatu o le suauu aupito sili ona saogalemu, aua ua uma ona suesueina i le tele e mafai ai, pe a faatusatusa i le vaega o totoe.

Toeitiiti lava o fua uma mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai nei mea, fesoasoani i tagata gasegase ia 'ai lelei, lelei ma eseese.

Vaega o le faʻaaogaina o le siaki i le maʻisuka:

  • O le togafitiga fautuaina i aso taitasi ua fuafua e pei ona taʻua i lalo: 5 mg o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le kilokalama o le mamafa ole maʻi.
  • Soʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamautinoa le saogalemu o ia faʻaoga pe afai ole tagata maʻi e le sili atu i le metotia faatonuina.

E taua le matauina o le saccharin e masani ona fefiloi ma le sodium cyclamate e aveese ai le oona oona. Ae o le mea mulimuli e mafai ona mafua ai se afaina ogaoga, e le mafai ona faʻaaogaina pe afai o le tagata ua gau lona fatu.

E fautuaina e faʻamamafa atu o soʻo se mea suamalie e iai sona aʻafiaga, ma afai o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka ma togafiti o le biliary tract, e sili atu ona lafoai.

E pei ona faaalia i luga, o le usitaia o le sao ole vailaʻau o le a le afaina ai le ola maloloina. Ae mo faʻamanuiaga, e faigata ona talanoa e uiga i ai, aua o le saccharin o se faʻaopoopoga e leai se aoga taua.

E mafai ona maitauina o se faʻaopoopoga faʻapitoa e faasaga i le maʻisuka, e maua ai se suamalie manaia i ipu, ae aunoa ma le afaina o le tulaga o le maʻi i soo se auala, talu ai ua faʻamavae atoa mai le tino o le tagata.

Saccharin poʻo le sui E954 o se tasi o uluai mea suamalie o se mea e le masani ai.

O lenei faʻaopoopoga meaʻai ua amata ona faʻaogaina i soo se mea:

  • Faʻaopoopo i meaai i aso faisoo.
  • I le faletusi faleoloa.
  • I mea inu inu.

Faʻaleleia o le tofo ma le manogi

  • masima masima E954ii,
  • salt masima o E954iii,
  • masima masima o E954iv.

I fafo atu, o le vailaau e pei o se paʻu tioata o se lanu manino pe lanu. E le lelei le suauu i le vai ma le ava malosi, ei ai se maualuga maualuga - mai le 225 tikeri Celsius. O le faaopoopoga e 300-500 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. O le tele o taimi, e tupu mai i le ituaiga o laumei.

Mo mea taumafa, o le saccharin e taua tele o se faʻaleleia atili o le tofo ma le manogi, faʻafefeteina, suamalie ma faʻamalo ai vaega: e mafai ona faʻaleleia ai le natura masani ma le manogi o oloa, maua ai le suamalie, puipui ai oloa mai le vevela i le taimi o togafitiga vevela. O le vailaau e leai se mea e maua ai calorie.

O se vaega o meaʻai faaopoopo i tulafono laiti E900 ma e oʻo atu i le E999 ua taʻua o faʻasalaga.

O vailaau nei e puipuia ai le fausia o le pulu i le gaosiga o mea taumafa poʻo le faʻaititia faʻaitiitia o lona faʻalavelave.

Ae o faʻaopoopoga o loʻo i totonu o lenei vaega e mafai ona le gata i mea e puipuia ai le foaming, ae mafai foi ona faʻaaoga mo:

  • puipuia le vave faʻaleapeina o le susu mai le oloa,
  • tuʻuina atu sili atu le malosi i le paluga,
  • suamalie le oloa,
  • puipuia le faʻamalosi,
  • o le tuleia o le pulu mai fafo o le pulumu.

O faaopoopoga taitasi ma le mataitusi "E" ma se numera numera ei ai lona lava igoa.

Tuua Lau Faamatalaga