O le a le taimi e tatau ona faʻamalosia ai le faʻamamaina o le maʻisuka mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga, lea e tupu ai le tele o faʻafitauli faigata. O se tasi o aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi o le atherosclerotic leions o vaʻa o vae, lea ua vave ona alualu i luma.

Faʻafitauli mo le maʻisuka e mafua mai i mafuaaga eseese. Atonu o le leai o se gaioiga faʻaletino, o le le paleni paleni poʻo le maualuga o le maualuga.

O le mea lea, o le faʻamamaina o ipu o loʻo maua i le maʻisuka o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa mo le maʻi maualalo. O le mea lea, e mafai ona faʻaleleia le tafe toto i pito i lalo ma puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga i le lumanaʻi.

Faailoga ma mafuaʻaga taua

O le tele o taimi, o vaʻa o vae i le taimi o le maʻisuka e maua mai i le hyperglycemia masani. E le gata i lea, o le maʻisuka e tele lava ina maualuga le toto maualuga, aemaise lava talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2, o le toatele o tagata gasegase e mamafa tele le mamafa o le tino - o lenei tulaga e sili atu ona afaina ai le setete o le tino.

Faʻalogo! O le faʻamamaina o vaʻa toto i le maʻisuka e le faigofie. O faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, o le togafitiga e masani lava ona fai o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le tele o fualaau faasaina.

O se tasi o mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai faʻafitauli eseese o le vateatea i le maʻisuka o le le tausisia lea o taumafa faʻapitoa.

O se meaai le paleni ma le taumafaina o meaʻai gaʻo ma ipu, ia, o le mea moni, o vailaʻaʻavaʻavaʻa vave ma aofia ai le tele o le "leaga" cholesterol, e faʻapupulaina ai le ono mafai ona faʻavaeina faafitauli e le gata i le cardiovascular system, ae faʻapea foi ma isi numera ma a latou tino.

E tatau ona faʻamamaina vaʻa o le maʻisuka e avea o se mea faʻanatinati - pe a oʻo mai uluai faailoga faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻe o pathoces vascular.

O faʻamatalaga nei o faʻamatalaga masani:

  • faateleina le fula o le pito i lalo,
  • turbid and frothy urine,
  • lagona o le tiga ma le le fiafia pe a savali,
  • vavao
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻaleagaina o malosiaga faʻafouina o le tino,
  • ulu matua.

O le le amanaiaina o nei faaaliga ma le faateleina o le tulaga o le setete o vaa e mafua ai ona osofaʻia fatu ma tafe.

Taua! E le gata i lea, e mafai ona tupu le faaletonu o le vaai pe tupu ai le gangrene.

I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona faʻamamaina ia vaa i le fesoasoani a fomaʻi faʻapitoa faʻasoifua maloloina, peitaʻi, pe a amataina le faagasologa, o le faʻaaogaina o le tele o vailaʻau vailaʻau e manaʻomia, lea e tatau ona faʻatulagaina e se tagata tomai faʻapitoa e taulaʻi i luga o le ata o le falemaʻi ma iuga o suʻesuʻega a le tagata maʻi.

Faʻalavelave faʻaleagaina i le maʻisuka: mafuaʻaga ma taʻiala o togafitiga

O le maʻi suka o se gasegase alualu i luma, lea e faʻavae i le atoatoa poʻo le leai foi o le malosi o le inisalini na faia e le tino.

I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i le le aoga o le faʻaaogaina o le insulin. O le taunuʻuga o lenei faʻamaʻi o se maʻi ogaoga faʻaleagaina, aemaise lava o le carbohydrate ma lipid.

A maeʻa le faʻalavelave faʻalavelave i le tino, e ono foliga mai o le a gasegase le gasegase pe a maeʻa se vaitaimi patino. E le gata i lea, o se taunuuga o le oti e mafua mai i le alualu i luma o le faamai e le o aofia ai. O se mea taua o le fegalegaleaiga o le maʻisuka ma toto toto.

E toaitiiti tagata e iloa o lenei maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina o le cardiovascular system.I lenei tusiga, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i auala e tausia ai vaʻa toto i totonu o le maʻisuka.

Tisuka ma toto toto

E pei ona e iloa, o lenei faʻamaʻi, o le aʻafiaga o le faaleagaina o le cardiovascular system e faʻapupula.

Ae aiseā ua tupu ai lenei mea? O le ono mafai ona faatoilaloina e fesootai tuusaʻo ma le umi o le maʻi, o le i ai pea o le maualuga o le toto maualuga, faʻaleagaina o oloa tapaa, faʻaletonu o le tino, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o meaai masei e aofia ai le maualuga o gaʻo gaʻo ma gaʻo leaga.

Afai ei ai ni faʻafitauli i vaʻa, e tusia e le tagata maʻi faailoga nei:

  • leai se manino o le ata vaaia,
  • fuʻa laumei i luma o ou mata,
  • fulafula o mata ma vae,
  • atunuʻu o le timu i le puafiti,
  • o le i ai o nai maivi laiti i luga o le paʻu o pito pito i lalo,
  • leai se lagona i luga o lima ma vae,
  • ogaoga tiga ao savali,
  • toto maualuga
  • tiga le mafaamatalaina i totonu o le pusa.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona oʻo lea i le maualuga o le faʻaleagaina o le gasegase. I le faʻaopoopoga, e faʻateleina atili ona o le umi o le gasologa o le faʻamaʻi. O le maualuga o le toto maualuga, ulaula, le lava o faamalositino, faapea foi ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma suga e mafai ona maua ai le "fesoasoani" i le vave faʻaleagaina o toto toto.

Faʻamatalaga o le maʻi

A maeʻa ona faʻaalia soʻo se faʻamaoniga e faʻaalia ai faafitauli i vaʻa, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O lau fomaʻi o le a fesili atu ia te oe ni nai fesili e uiga i ou lagona ma faia se suesuega maeʻa.

Ina ia faʻamaonia le siamaina o le maʻisuka, e tatau ona fuafua le maualuga o le suka e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa i le aso atoa e pei ona faʻamatalaina e le endocrinologist.

Afai ei ai se masalosaloga o le gaioiga o le tino, o le a taitaia e le fomaʻi se suʻega urine. E tatau foi ona suʻe se suʻega toto ina ia mafai ai ona faʻamautinoa le maualuga o le cholesterol ma isi lipids, faʻapea foi ma le suka suka.

Taofiaga

Aua le manatu o le i ai o le maʻisuka i totonu o le tino, o le aliali mai o faʻafitauli ma isi faʻalavelave i le gaioiga o totoga ma tino e mafai ona alofia. E le mafai lenei mea.

Faʻasaʻo mea e mafai ona naʻo le siakiina lelei o le setete o le tino.

Afai e te usitai i fautuaga a fomaʻi e uiga i le puipuia o maʻi maʻi cardiovascular ma vascular damage, e mafai ona faʻatuai le foliga mai o faʻalavelave matuia i le tino.

E taua le mataʻituina ma le totoʻa pe faapefea ona paʻu i luga o le tapuvae vae i luga o le tapuvae, i luga o le suvae, tapulima ma i le nofoaga i lalo o tulivae. E tatau foi ona e mataʻituina le umi o le savaliga ina ia le o faatasi ma lagona tiga i le faagasologa.

Afai e tusia e se tagata se suiga i le paolo o le paʻu, paʻu o le ulu i luga o vae, o le faʻavaeina o maʻi pipili - ona e manaʻomia loa lea e asiasi vave i se fomaʻi o le a fesoasoani e vave malamalama i le tulaga. E le gata i lea, o le tagata maʻi o le a ia maitauina suiga i le lagona lelei ma isi lagona faʻalavelave.

A maeʻa ona asiasi i se fomaʻi, o le a faasino atu e le fomaʻi le tagata maʻi i se suʻesuʻega auiliili o le setete o vaʻa (ultrasound of the heart, coronary angiography, angiography o pito i lalo, fatugaʻo ma isi totoga).

A maeʻa ona matauina o le toto toto o se tagata na manuʻa tigaina, o fualaau faasaina o le a faatonuina ia te ia e faamautu ai le setete o le soifua maloloina.

O le galuega a le tagata maʻi o le pipii atu i fautuaga a le fomaʻi: ave vailaau e faʻamaonia ai le pasene o le suka toto ma puipuia ai vaʻa mai le faaleagaina. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le mulimuli i se meaai malosi.

E leai se vailaʻau masani mo togafitiga o vaʻa toto i le maʻisuka ituaiga 2. O le lavelave o fua faatatau e faʻamalo ai maʻi e aafia ai vaʻa e matua lautele lava.

O fua nei e aofia ai i togafitiga faʻapitoa:

  1. paleni taumafa. E tatau ona vavaeeseina atoa le faʻaaogaina o meaʻai ei ai le tele o le gaʻo ma le suka. O meaai sili ona talafeagai e tatau ona na o le fomaʻi o loʻo auai,
  2. aveina o vailaau faapitoa mo vailaau mo togafitiga. E tatau ona latou pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O sauniuniga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2: angiotensin-liua tagata inhibitors o le enzyme, beta-blockers, calcium channel blockers ma diuretics,
  3. togafitiga retinopathy. I le tulaga e afaina ai se tagata mai lenei maʻi, o le faʻaosoosoina faʻapitoa mo togafitiga e faʻaaoga ai se laser e talafeagai. I le taimi, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina ai vai ua faaleagaina na afaina i le atinaʻe o le maʻisuka. E taua le maitauina o lenei faʻamaʻi e ono aʻafia ai le lelei o le vaʻaia,
  4. togafitiga o se faʻamaʻi e afaina ai laʻau o le pito i lalo. Afai o loʻo tupu i luga o vae vaevaega, e tatau ona faia se togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina fualaau faʻasaina e mafai ona puipuia ai isi faʻamaʻi ma foliga mai o ni fausaga fou. Faatasi ai ma togafitiga lē lelei, o nei maʻi suka ua faateleina tele i le voluma ma ua pisia, ma ua mafua ai le maliu o se vaega manaia o le tino. Ma le isi, o le atinaʻeina o le gangrene o le limo e tupu, lea e oʻo atu ai i le le mafai ona faʻaaogaina o le vae. Mo le toe faʻafoʻiina o le toto faʻaleagaina i totonu ma ia aloese mai le vavaeeseina, e tatau ona faʻaalia le angioplasty, faʻamaʻiina, faʻamalomatalia poʻo le taotoga taotoga.

E taua tele le aua nei galo e na o se fomai tipitipi vascular e mafai ona iloa tonu poo le a le togafitiga e talafeagai i se mataupu faapitoa.

Ina ia aloese mai le faʻafanoga o toto toto i le maʻisuka, e manaʻomia ona faamamaina e le aunoa. Mo le faia o lenei mea, mo ni nai aso, e tatau ona e faʻaaogaina se teuteuga o laʻau faʻaiʻu.

E mafai ona e saunia se teuteuga mo le fufuluina o ipu e pei ona taua i lalo: 5 g o le faisua laulaau e tatau ona sasaaina i le tasi ipu vai inu ma tuu i luga ole vevela.

E tatau ona saunia le paluga mo le lima minute, ona aveese lea mai le vevela. Liligi le suavai i totonu o se vevela ma tumau mo le fa itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete e aveese ai vaega o laʻau ma lala o le laau.

E le mafai ona e inuina uma teuteuga na maua i le taimi e tasi, talu ai o lenei mea e mafai ona faʻaosofia le foliga mai o le toto. E tatau ona vaeluaina le vai i ni nai tautua laiti e te manaʻomia e inu ai mo le ono itula.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faia se enema e puipuia ai faʻamaʻi o le mai. O le faamamaina o masini mo le maʻisuka e faia mo le 3 aso, ona e manaʻomia lea e malolo i le vaiaso. A maeʻa aso e fitu, e mafai ona e faʻaauau pea ona faʻamamā le tino i lenei vailaʻau maloloina ma faʻafefete.

I le tausaga muamua o togafitiga, e tatau ona e faia e tusa ma le faamamaina e fa, ma o tausaga taʻitasi mulimuli ane e tasi lava le a lava.

Soifuaga

Afai o se tagata o loʻo iai ni vailaʻau faʻamaʻi e fuafua i lona soifuaga, ona i ai lea o se maualuga maualuga o le faʻaleleia o le tulaga o le tino atoa.

O le seti o fuataga e faʻamoemoe e matua suia ai le olaga o loʻo iai nei:

  1. e taua le suʻeina o ou vae i aso uma mo maʻi tigaina. Afai ei ai se uiga e faʻamamago ai le paʻu, e taua le lūlūina o lima o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi faapitoa o lanolin. E taua tele le puipuia o ou vae mai soʻo se mea leaga,
  2. Ia mautinoa ia mulimulitaʻi i se taumafa malosi mo le maʻisuka. Lisi i meaai i aso taitasi e tatau ona leai se mea e aʻafia ai gaʻo ma gaʻo,
  3. e le tatau ona galo ia te oe le ave o vailaau faapitoa ua faatonuina e lau fomaʻi. E tatau lea mea ina ia mafai ona pulea le maualuga o le suka ma tausia i se tulaga talafeagai,
  4. ia lagona lelei, e tatau ona e alu i totonu mo taaloga. O lenei mea o le a tausia lelei ai ia vaa
  5. E taua le lafoai o amio leaga e afaina ai le tulaga o vaʻa a se tagata, aemaise lava, ulaula.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le tino, e tatau ona e tausisia manaoga uma ma fautuaga a le fomaʻi. O lenei mea o le a faʻagaloina tumau e uiga i le le mautonu.

E uiga i auala mo le faamamaina o toto toto mo le maʻisuka i le vitio:

O le maʻisuka ma toto toto o manatu ia, o le i ai o se auala talafeagai, o le a le afaina ai faafitauli. Afai e te faia se auala talafeagai i le togafitiga o le maʻi, tuu le vaisu i oloa tau tapaa, ave fualaau faasaina ua faatonuina e lau fomaʻi, mulimuli i se taumafataga ma faamalositino, ona faaitiitia ai lea o faafitauli o faafitauli ma vaa.

E taua tele le asiasi atu i se fomaʻi i se taimi talafeagai i le taimi lava na maua ai faʻamatalaga muamua faʻaalia o le i ai o faafitauli ma vaʻa toto. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faia se faʻamaoniga i le taimi ma faʻatulaga togafitiga talafeagai.

Afai e te le amanaʻia faailoga na tuʻuina atu e le tino, ona mafai lea ona e aumaia mulimuli ane i se tulaga leaga. Ma o le iʻuga o le uiga le faʻaeteete o le a vavaeeseina ai le vae pito i lalo.

O lea e mafai ona e leiloa lou soifua maloloina ma galo ai le soifua maloloina lelei e faʻavavau.

Faʻaleagaina o le tino mo le maʻisuka: Taʻiala mo Togafitiga

Aisea e tatau ai ona faʻamamaina vascular mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi.

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o se faʻavavevave o le alualu i luma o le atherosclerotic leona o vaʻa pito i lalo.

O faʻasalaga i totonu o le vascular system in the diabetes e faia mo le tele o mafuaʻaga - le lava o mea faʻaletino, o meaʻai le paleni poʻo le maualuga maualuga.

Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻamamaina o toto toto i le maʻisuka o se vaega taua i le togafitiga o le togafitiga autu. A faʻamamaina ia vaʻa, e mafai ona faateleina le tafe toto o pito i lalo ma puipuia ai isi, sili atu ona leaga iʻuga i le lumanaʻi.

Le faiga o faafitauli o le vaʻa i le maʻisuka

I le taimi o le maʻisuka, e mataʻituina ai se faʻalavelave matuia i galuega a le tino. E tusa ai ma vaʻa toto, faʻamaienisi suʻesuʻega faafomaʻi e lua ituaiga o faʻataʻi vascular - microangiopathy ma macroangiopathy.

O le microangiopathy o se tulaga lea e tupu ai faʻafitauli matuia i le taualuga ma capillaries o pito pito i lalo. Ma o le macroangiopathy e faʻaalia i le faʻaleagaina o le gaʻo.

Malosiaga faʻapitoa vascular.

O le le lelei o le galueaina o le toto i le vaega o le microvasculature o pito i lalo e faaoso ai le siama o masini mumu. E le gata i lea, o le tulaga e faʻaalia i le paʻu tele o le tino ma le faʻamaʻi pipisi.

O fuataga e aofia ai le fuafuaina o le tulaga lautele o le maʻi, aʻo gaioiga a le fomaʻi e fuafua le tikeri o le maʻisuka ma le tulaga o le fatu ma gaʻo.

Pe a faailoaina ni tulaga ogaoga o le fatu fatu fatu, o le tagata tomai faapitoa e tuuina atu se mea e faasino i suesuega faigata o le tino, lea o le a faaalia ai pe toe mafai ona toe fausia le taotoga vascular.

O lenei togafitiga faʻapitoa o se mea e manaʻomia - o le a laveaʻiina ai le vae o le tagata maʻi ma o se isi mea e ese mai i le vavaeʻeseina.

O mataupu faavae o togafitiga

Tulaga masani o le toto maualuga.

Togafitiga o maʻi vailaʻau i le maʻisuka e faʻavae i le mulimulitaia o tulafono laiti e lua - o le faʻaaogaina o vailaau faatonuina ma le faʻamautuina o taumafa.

Ona o lenei, e tele ni sini ua ausia:

  • aafiaga faʻamalosi - faʻamaoniga o le mamafa o le toto e faʻamautu,
  • maualuga le maualuga o le toto toto,
  • o le aʻafiaga o paʻu toto e faʻaitiitia.

I tulaga ogaoga, o loʻo faʻaaogaina togafitiga sili ona togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le retinopathy, e manaʻomia le faʻasaʻo laser, o le taimi lea e tupu ai le faʻasalaga o vaʻa faaleagaina.

Faʻatasi ai ma ni manua o le gaʻo, lea na faʻapogai ai le fausia o ulterior formations o pito i lalo, o latou togafitiga e faia. A maeʻa, o loʻo maua i le maʻisuka le togafitiga o fualaau oona.

Faʻalogo! O le puipuia o le atinaʻe o le gangrene ma le toe amataina o le toto masani i pito i lalo, e masani ona faʻaaoga vailaʻau. O lenei vaega o vailaau e faʻasoa sao ai le toto i totonu o le tino ma fesoasoani e ausia se faʻaopoopoga i le saoasaoa o faiga faʻafoʻisia. Latou te faʻateleina meaʻai o manu ma gaʻo afaina, faʻaititia le mamafa i luga o toto toto.

Faʻaleagaina o le tino ma le angollasti balloon.

E mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa.

Afai e tatau ai, e mafai e se fomai tipitipi vascular ona faatonuina se numera o taualumaga:

  • angioplasty
  • faʻamalosi
  • pasi taoto
  • faʻasalaga.

I lenei tulaga, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona mataʻituina le natura o le pulupulu o vavae o tulivae, tapulima ma luga o le vae. E le gata i lea, o lagona e tatau ona mataituina ao savali.

E le gata i lea, e manaomia le maʻisuka e faia se suʻesuʻega o le paʻu o le pito i lalo - ia mataʻituina suiga uma i lanu ma lauulu.

E tatau i le maʻisuka ona suʻe suʻega suʻesuʻe i taimi uma.

Afai ei ai se masalosaloga poʻo se faʻafitauli faʻafitauli o le vascular system, e le fautuaina le maʻisuka e misi le faia o asiasiga faatulagaina i le endocrinologist ma le isi vaega ole lisi o fomai.

E tatau ona faʻataunuʻuina a latou fautuaga uma - ia faʻaaogā faʻataʻitaʻiga ma suʻega suʻesuʻe i se taimi tatau, ave vailaʻau e tusa ai ma le faʻatulagaga ma i luga o vailaau ua faʻasolo, mataʻituina meaʻai.

O le vitio i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le au faitau i auala autu o le faamamaina o vaa i le maʻisuka.

E faapefea ona togafitia le taofia o vaʻa o pito i lalo?

O le faapipiiina o vaa i pito i lalo e manaomia ai se numera tele o auiliiliga ma suesuega o meafaigaluega. o le galuega o le togafitia o ia togafitiga o le faʻanatinatiina lea o le kulukose toto.

I le maʻisuka, o le mea autu e le o le togafitiga o le gasegase lapisi, ae o le puipuia o lona tulaga. O lenei faʻamatalaga o se vaega taua foi mo le faatumauina o se soifuaga atoa ma le faatumauina o le gafatia masani o le gasegase.

Taofi le ulaula o se fua talafeagai.

O le faʻamamaina o ipu mo le maʻisuka e manaʻomia le usitaia o tulafono faavae:

  1. Toe faʻaleleia amioga e 'ai i meaʻai talafeagai.
  2. Taofi le ulaula ma inu ava malosi.
  3. Faia se gaioiga faʻavaomalo masani i masani masani masani.

Pe a suʻesuʻeina le faagasologa o le totoina o vaʻa toto ua uma ona amata, e faʻaaogaina e le tagata poto faapitoa auala nei e taofi ai le alualu i luma o le au faʻapitoa ma le faʻavaveina o le vaʻaia:

  1. Faʻasalalauga masani o le gaosiga o le carbohydrate, faʻateleina le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose ma le faʻamaʻalogaina o faʻafitauli o le tino.
  2. A maua le siama i luga o le vae, ua faia fua e faʻaitiitia ai togafitiga.
  3. Fuaina o fuataga e puipuia ai le ono mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻalavelave.
  4. Aʻo tuʻuina atu faʻatasi ma le vevela masini ma le ogaoga o tiga, o le tagata poto faapitoa e faatonuina togafitiga ma le inisalini.
  5. O le Prostaglandins e mafai ona faʻatulagaina e ala i tui tui, o le togafitiga e oʻo atu i le 60 aso.

Faʻaaogaina o vailaʻau ma togafitiga faʻalautele e maua mo le maʻisuka.

Afai e le amataina le faagasologa o le poloka, ae o loʻo i le taimi muamua lava, e mafai ona faʻaaoga vailaau masani e fufulu ai. Le faʻamamaina o ipu mo le maʻisuka faʻasolosolo i togafitiga faʻasalalau e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi ma le endocrinologist.

E le talia e le tagata ia te ia lava, aua o tagata tomai faapitoa e faʻaaoga auala suʻesuʻe o suʻesuʻega e tatau ona mataʻituina pea le natura o le suiga o faʻataʻitaʻiga.

Recipes o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le faʻalavelave faʻalavelave i le maʻisuka

E tele auala lelei e taulima ai togafitiga faʻafomaʻi. O se tasi o mea sili ona lauiloa o se metotia e faʻavae i luga o mea aoga o Ierusalema artichoke.

O lenei ma isi auala o loʻo talanoaina i le laulau i lalo:

Faʻaleleia vailaʻau mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka
MetotiaFaʻamatalagaAta ata
IerusalemaichokeiIna ia faamama le vaa, o vaega uma o le laau e faʻaogaina - inflorescences, gaʻo, lau, aʻa aʻa. E mafai ona fai ni sala mai ia i latou, lea e mafai ona faʻavasegaina i le suauʻu manogi - sunflower poʻo le olive. Ina ia faateleina le aafiaga o le vasodilating, o fatu o le laau e tatau ona faʻamaʻaina e aunoa ma le vela, faatasi ai ma le peel. I vaitau o le vaitau pe a le tosina mai e Ierusalema le tofo ma e le tupu, e fautuaina e faia se teuteuga o ona vaega ua saunia. E manaʻomia ai le 3 i le 5 ma le 2 lita o le vai. O fualaau oona e faʻaaogaina i le aso atoa, o le lita e mafai ona faʻaaogaina e 1 le lita.Ierusalemaichokikolosi o se auala mo le faamamaina o vaʻa.
BlueberriesBlueberries o se vaega taua o le taumafa mo le maʻisuka. O fuālaʻau poʻo vine fou ua faʻamaʻaina le fou, poʻo le tilotilo, tilo, compotes ma meainu oona ua saunia mai ia mea. O lau lanu lanu meamata foi e faʻaaogaina - o ia mea e fai - 1 tbsp. talafeagai i le 250ml o le vai vevela. I lenei tulaga, e mafai ona faaopoopo laulaau lanumoana i le lauti lanumeamata. Soʻo se vai inu ma le laulaau po o ona laulaau e tatau ona faʻatolu 3 taimi i le aso, o le togi sili ona lelei e 1 le ipu.Blueberries e le gata mo le vaʻaia.
Mint ma MelissaO le faamamaina o le tino e le maʻisuka e mafai ona faia i le manogi ma le lemonimonimo. O nei afu o se auala lelei foi lea e faʻamalolo ai le toto maualuga pe a manaʻomia. O fualaʻau mamago, laulaau ma meaʻai e faʻaopoopoina i le lauti poʻo le teuteu ma faʻaogaina i luga o latou faʻavae.Pepa mafolati ma lemonimonimo - faʻamalolo.
FaʻasalalauPe a suʻesuʻeina le uluaʻi laasaga o le atherosclerosis o pito i lalo, e manaʻomia le maʻisuka e ave 1 lepp i taeao uma. flax fatu. I lenei tulaga, e tatau ona tatuina lelei fatu. E le gata i lea, e mafai ona faʻamaunuʻu afaina i le taimi o le taimi o le taimi o le taimi o le taimi o le 'aiga o le talisuaga - ua nutimomoia ma fausiaina i se vevela, o le vaega e 1 tbsp. fatu i le 250 ml o vai inu.

O auala o loʻo faʻamatalaina i luga o le laulau e sili ona faigofie ona maua. O le tau o vaega mo le sauniuniga o nei vailaʻau e le faʻatusatusa ma le tau o vailaʻau, e ui i lea, na o le fomaʻi e mafai ona fuafua le auala sili ona lelei o le faʻaalia.

Isi auala masani

O laau nei e feagai lelei ma le galuega o le faʻamamaina o toto toto ma faʻamalosia le tino:

O fualaau ma lau o laau e faaaoga mo meainu vevela ma e mafai ona faaopoopo i salama - e faʻaleleia ai le tofo ma maua le aoga sili ona lelei.

O se moli e mafai foi ona faʻaaoga e fai ma togafitiga. O lenei citrus e mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitiga o le "leaga" cholesterol i le tino ma faʻafoʻisia ai le galue masani o le loto. E tutusa foi le aafiaga e maua ona o le mea moni o loʻo i ai i le moli elemene ma le potassium.

I le faʻaaogaina o le citrus i taimi uma, e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi nei:

  • atherosclerosis,
  • ogaoga maualuga
  • thrombosis.

Orange mo le faamamaina o vaa.

O le faʻamamaina o lau vaʻa toto ma le 'aisa o se auala lelei.

Faatonuga mo le sauniaina o vailaau e pei ona mulimuli mai.

  • o le lanu moli e leai ni laʻau o loʻo i ai i totonu o se mea faʻaleleia,
  • 5 sipuni tele ua faaopoopo i le masini. selesele o le horseradish fou,
  • 5 leotele sipuni ua faaopoopo i le tuufaatasiga pulu.

O le oloa e maua ai ua maeʻa fefiloi ma ave mo le 1pp. vave i le taimi o meaai 1 taimi i le aso. Laʻau faʻailoa ua tuʻuina lelei i le faamamaina o toto toto.

I le faʻaopopo atu i le faʻamamaina o toto toto, e taʻitaʻia ai iʻuga lelei nei:

  • aveeseina o mea leaga mai le tino,
  • fufulu faʻatasi
  • sosolo faʻaitiitia
  • faʻamalosia le malosi o le tino.

Ua saunia se togafitiga laurel e pei ona taua i lalo: o laulago mamago ua tuu i totonu o le vai vevela ma taofia i luga ole vevela mo le 5 minute. E maua le susu i le aso atoa, i le va o meaai autu - 1 tbsp.

O le auala sili ona lelei o le faʻaalia o le a fuafuaina e le fomaʻi.

Ae ui i lea, o togafitiga faʻalapotopotoga e sili atu le tele o puipuiga e puipuia ai le atinaʻeina o pathoces vascular. Mo lenei mafuaʻaga, pe a oʻo mai uluaʻi faʻavae o le toto e le o iai i le pito i lalo, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O le tagata tomai faapitoa e auai o le a taitaia se fuagafanua, tuu atu faatonuga i suega talafeagai ma faailoagofie le saogalemu, ae i le taimi lava e tasi o metotia lelei e faamama ai vaa. O togafitiga talafeagai ma talafeagai e mafai ona puipuia ai aʻafiaga ogaoga e mafua mai i le tuufaatasia o le toto toto ma le maʻisuka.

Ole faamamaina ole tino ole maʻisuka o se fua talafeagai, lea e tatau ona faia e le aunoa.

Mea mamate mo le maʻisuka

O se taunuuga o le faʻamaonia o le maʻisuka, o isi patho tutusa tutusa i le tino e mafai ona tuʻuina.

O le mea lea, o lenei faʻamaʻi e afaina ai mata, gaʻo, ma le paʻu. E le itiiti ifo le mamafa o le toto ma le toto.

Aisea e mafatia ai le loto ma le mea e fai?

O le tino sili ona taua o le tino atoa o le tino e naʻo le taimi e le totogiina ai le maʻisuka. O lenei mea moni e tupu i mataupu nei:

  • o se taunuuga o le le amanaʻiaina o faatonuga a le fomaʻi: le tausisia o le taumafataga, fuataga, togafitiga o vailaʻau,
  • le le pulea lelei o suʻesuʻega o toto mo le suka,
  • le amanaʻiaina le fautuaga a le fomaʻi i le faʻatinoga o fua faʻatatau e puipuia ai se mea e pei o le glycemia.

O nei mafuaʻaga e afaina, e mafai ona atiaʻe ai faʻamaʻi cardiovascular. O le maʻi sili ona taatele o le fatu e taʻua o le maʻi o le maʻisuka. O le isi, e leai se faʻamaʻi masani o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E faʻapefea ona togafitiga faʻamaʻi pipisi i fualaau?

O togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular e aofia ai vaega nei:

  1. Togafitiga ma fualaau faasaina. O maʻi fatu cardiovascular e mafai ona togafitia i le fesoasoani a ia soʻo ina ia maua ai se faʻasologa o le mamafa o le mamafa o le itiiti ifo i le 130/90 mm. Ma, a oʻo mai faʻamaʻi cardiovascular ma le solia o le gaioiga o fatugaʻo, fai mai fomaʻi e faʻaitiitia le mamafa i se mea maualalo.
  2. Togafitiga ma le ACE. E mafai ona maitauina o faʻamaʻi fatu cardiovascular o loʻo iai faatasi ma se faʻaleleia atili o latou fuainumera pe afai o le masani ona faʻaaogaina fualaau oona e mataituina.
  3. Togafitiga ma le angiotensin tagata faʻasaga. Afai o le maʻi cardiovascular e maua i le maʻisuka, o le a fesoasoani le poloka poloka e taofia le gasegase musika o le fatu. O fualaau faasaina e talafeagai mo tagata uma o loʻo i ai le fatu fatu.
  4. Togafitiga Beta faʻatasi ai ma poloka poloka. I le i ai o pathopsis cardiovascular, o fualaau oona e fesoasoani i le faʻaitiitia o laina fatu, faʻaitiitia le toto maualuga.
  5. Togafitiga. Latou te puʻeina fatu fatu i le tulaga o pathoces cardiovascular.
  6. Glycoside togafitiga. E mafai ona togafitia maʻi faʻamaʻi le cardio ma soʻo e togafitia ai le faʻamalama o le iniseti. E le gata i lea, o fualaau faasaina e fesoasoani e aveese ai le ogama tuga.

Aisea e mafatia ai ipu i luga o vae, pe faʻapefea ona faʻaitiitia le tulaga?

O toto toto mo le maʻisuka i vae e mafai foi ona aafia.

O vailaau faafomai e fuafua ai le vaevaeina o aafiaga o togafitiga i luga o vaa o vae:

  1. Macroangiopathy, pe a iai se mea e faaleagaina ai i luga o vae.
  2. Microangiopathy, pe a fai o le toilalo o capillales ma arterioles i luga o vae.

O le le lelei o le galueaina o le toto o le toto o le microvascular region on the legs e mafua ai le siaki o le vailaau suamalie. I le taimi lava e tasi, o le puipuiga tele ua faʻaitiitia, faʻapena ona tupu ai siama.

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai faiga e fuafua ai le tulaga lautele o se tagata. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e aofia ai le fuafuaina o le tikeri o maʻi (maʻisuka), le maualuga o le faaleagaina o totoga e pei o le fatu ma fatuga.

Afai o le maualuga o le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa e pei o suʻesuʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi se seti o suʻesuʻega e faʻatatau i le sailia o le avanoa e faia ai sea gaioiga e toe faʻafouina ai vascular. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona laveaʻi le vae o se tagata e aunoa ma le faʻaaogaina o le gaioiga.

Talu ai nei, na ou faitau ai i se tusiga e talanoa e uiga i le kulimi masani o le "Bee Spas Chestnut" mo le togafitiga o veins varicose ma le faamamaina o toto toto mai paʻu toto. I le faʻaaogaina o lenei kulimi, e mafai ai ona e faʻamalolo VARICOSIS, faʻaitiitia le tiga, faʻaleleia le toto, faʻalautele le leo, vave faʻafoʻi puipui o toto, faʻamama ma toe faʻafoʻi veins varicose i le fale.

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonuina se tasi afifi. Na ou matauina suiga i totonu o le vaiaso: ua mou atu le tiga, o vae na taofi "sasaa" ma fulafula, ma i le mavae ai o le 2 vaiaso, na amata ona faaitiitia ia konetele matautia. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

E faʻafefea ona togafitia le faluina o vaʻa toto i vae?

O le faapipiiina o vaa i luga o vae e manaʻomia ai se suʻesuʻega auiliili ma suʻesuʻega e fuafua ai togafitiga talafeagai. Afai o togafitiga faʻapitoa e pei o le poloka o vaʻa i luga o vae ua maua, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga nei:

  1. Fuataga e faʻatatau i le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo, ma mafua ai le faʻaitiitia o le kulūkose, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o maʻi faʻaleaga.
  2. Togafitiga e taulai i le faʻaaogaina o le tulaga matautia o le suʻesuʻega taua i luga o vae, pe afai ei ai.
  3. Fuataga e faʻatatau i le puipuia o le atinaʻeina o faʻalavelave pipisi.
  4. Afai o le faʻaleleia o vaʻa eo faatasi ma le tiga ogaoga, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma le inisalini.
  5. E mafai foʻi e se fomaʻi ona faʻamaonia prostaglandin e pei o se iniseti ogaoga. O le togafitiga e oʻo atu i le 60 aso.

E faʻapefea ona faia le faamamaina o vailaʻau?

O le faʻamamaina o vaʻa toto i le suʻesuʻeina o latou faʻamaʻi o se galuega mamafa. Ua lava le i ai o vaega talafeagai, lea e mafai ona faʻatau i soo se faleoloa. O togafitiga faʻapitoa i le fale e vaevaeina i:

Tausiga o le lanu. Faatasi ai ma lenei fualaau suamalie, e mafai ona e maualalo le tulaga o le cholesterol i totonu o le tino, faapea foi ma le taitaiina atu i le masani o le galue o le fatu. O se aafiaga i luga o le tino ua matauina ona o le moli o loo i ai le gaʻo lapopoa ma le potassium. O le faʻaaoga soo o fua, pathologies e pei o le atherosclerosis, thrombosis, ma le maualuga maualuga e mafai ona alofia.

O le fufuluina o ipu i le fale e pei ona taua i lalo: ia tipi le taloni e leʻi faʻafefeteina ma se mea e suʻi ai meaʻai, faaopoopo i ai le horseradish fou, e lima punetini o le talo i le masini, faʻafefiloi. O le oloa e maua mai i le aofaiga o le sipuni e faaopoopo i meaʻai.

Togafitiga ma le pateta pateta. O le faʻamamaina o toto toto i le suʻesuʻeina o latou faʻamaʻi e mafai ona faʻatino e ala i le faʻaaogaina o se pateta pateta. I le faʻaaogaina masani, e mafai ona faʻamavaeina pepa o le cholesterol. O le patate broth ua saogalemu atoatoa i lona faaaogaina, lea e leai ni faʻalavelave ma aʻafiaga itu.

Latou te saunia vailaau e pei ona taua i lalo: mulumulu ma fufulu pateta mai o latou paʻu, faʻafefe ia i latou mai le kuka atoa mo le sefululima minute. Ave se mea teuteu i meaai i le aofaiga o le selau mailalilite.

Faʻasologa o fualaau aina. I le faaopoopo atu i le faamamaina o vaa, ua faamoemoeina le laulaau matala mo faamoemoega e pei o le faamamaina o sooga, faateleina le puipuiga o le puipuiga o le tino, aveeseina mea leaga mai le tino, ma le aveesea o le pala.

Mo le togafitiga o le VARICOSIS ma le faʻamamaina o toto mai le toto, o loʻo fautuaina ai e Elena Malysheva se metotia fou e faʻavae i luga o le Paʻa o Varicose Veins. E aofia ai vailaʻau faʻamalositino e valu, e matua aoga tele i togafitiga o VARICOSIS. I lenei tulaga, naʻo vaega masani lava e faʻaaoga, leai ni kemisi ma hormones!

Ua saunia le vailaau e pei ona taua i lalo: sasaa mea suamalie mama i le vai vevela, faʻafefe mo le lima minute. Taumamafa i se mea teuteu i le va o taumafataga.

  • Lavea togafitiga. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona togafitia ai soda. Saunia se fualaau faasaina e pei o lenei: e sasaa le afa-sipuniti o le soda i totonu o se ipu vai. Faaaoga le oloa i luga o se manava gaogao.
  • Togafitiga ma le meli, faʻailoga ma le lau. Latou te saunia se vailaau faʻapitoa e pei o lenei: tatipi fatu, faʻaopopo le meli ma le faʻaogaina ia i latou. A maeʻa maeʻaeʻa, tuʻu le paluga i se nofoaga malulu (sili atu i totonu o le pusaaisa) mo le 24 itula. E sauni e faʻaaoga ao leʻi 'ai i le aofaiga o le tasi sipuni.
  • Tusia togafitiga. Saunia le fualaau faasaina e pei ona taua i lalo: fufulu le araisa, sogi mo le valu itula, ona oʻo mai ai lea ma vevela. Taʻu le araisa i luga o se manava gaogao.

    I le faapipiiina i luga, e mafai ona maitauina o togafitiga le lelei o patho o loʻo taʻua i luga e mafai ona mafua ai faafitauli o le soifua maloloina. O le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i uluai faailoga o le maʻi.

    O le toatele oa tatou au faitau mo togafitiga a VARICOSE faʻaaogaina le auala masani lauiloa e faʻavae i mea masani, na maua e Elena Malysheva. Matou te fautuaina oe ia e faamasani i ai.

    Ua e taumafai e faʻaumatia VARICOSIS? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai lou manumalo. Ma o le mea moni e te iloa muamua pe o le a:

    • lagona o le mamafa i vae, tingling.
    • fulafula o vae, sili atu ona leaga i le afiafi, velenifo fulafula.
    • faʻasolo i luga o velo o lima ma vae.

    Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E MAFAI ONA TALI ONA FUAFUAINA I LE SYMPTOMS? Ma o le a le tele o taumafaiga, tupe ma le taimi ua e "toilalo" ai i togafitiga le aoga? A maeʻa mea uma, o le a vave ona oʻo i le taimi mulimuli ane O LE TULAGA TAUA O LE A FAʻAFIAINA ma na o le taotoga tuifaʻailoga e na o le pau lea o le auala e alu ese ai!

    Mafuaaga ma faailoga

    O le tele o taimi, o vaʻa o vae i le maʻisuka e aʻafia i le talaaga o le hyperglycemia masani. E le gata i lea, o nei tagata gasegase e masani lava ona i ai le maualuga o le toto, ma i le maʻisuka ituaiga 2, e tele gasegase e mafatia mai le gaʻo, lea e aʻafia ai foʻi le vascular system.

    O le isi mafuaaga e afaina ai le toto toto i le maʻisuka o le le mafai ona mulimuli i se meaai faapitoa. Talu ai ona o le le paleni o meaai ma le le maloloina o le paleni o mea taumafa e faateleina ai le ono tulai mai o faafitauli e le gata i le cardiovascular system, ae faapea foi ma isi totoga.

    E tatau ona fufulu ipu ma maualuga maualuga pe afai e iai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi (lele, foliga mataga), mafaufauga mamafa, vae vaivai ma tingling e aliali mai i totonu.

    1. fulafula o vae
    2. le tupuga o le tiga ma le gaogao i totonu o vae aʻo savali,
    3. foamy ma mimiʻemo mamafa,
    4. maualuga le toto maualuga
    5. vavao
    6. faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi i luga o vae,
    7. tiga o le ulu.

    E taua tele le puipuia o toto toto mo tagata uma, ae maise lava o le maʻisuka, talu ai o mataupu o le tele o leona e masani ona fai. I le uma, e le o togafitiga o faʻafitauli laiti e masani ona afua ai le paʻu ma le fatu fatu.

    Mulimuli ane, e mafai ona tupu le vaʻaia poʻo le gangrene e mafai ona atiaʻe. O le mea lea, e taua le vave ona auai i le soifua maloloina o le pito i lalo. I le laasaga muamua o le atinaʻeina o faʻafitauli, e mafai ona e fufuluina toto toto ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

    Ae i mataupu sili atu ona maualuga, o vailaʻau vasodilator, lea e tatau ona faatonuina e le fomai, o le a manaʻomia.

    Taiala lautele o togafitiga

    O togafitiga mo faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka e aofia ai le mataʻituina o tulafono autu e lua: ia inu vailaʻau faapitoa ma 'ai le meaai sao ma lelei.O le mea lea, o le a mafai ona maua se faʻamaoniga, o le toto o le kulukose o le toto o le a faʻasolosolo ma o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o paʻu o le toto.

    I tulaga maualuga, e sili atu auala faʻapitoa o togafitiga e faʻaaogaina. O le mea lea, faatasi ai ma le retinopathy, o le faasaʻo laser e tatau, i taimi o le a faaleagaina ai vaa i se peʻu.

    Afai e aʻafia laʻau o galala, e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi o le tino i pito i lalo, e faia togafitiga o maʻi suka. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se auala o togafitiga faʻamaʻi.

    O le vasodeta e masani ona faʻaaoga e puipuia ai le atinaʻe o le gangrene ma toe amata toto i luga o vae. O nei fualaau faasao e tufatufa le toto i totonu o le tino, fesoasoani i le vave toe faaleleia, faaleleia atili le meaʻai o totoga afaina ma fusi, e faaitiitia ai le mamafa o toto toto.

    E faʻaaogaina foi togafitiga sili ona togafitiga. O le mea lea, o se fomai tipitipi vascular, pe afai e tatau ai, e mafai ona faatino se numera o taualumaga e pei o le:

    • pasi taoto
    • angioplasty,
    • faʻasalaga,
    • faʻamalosi.

    E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le natura o le pulupili o vaa i tulivae, tapulima, ma itu i totonu o tapuvae. E tatau foi ona e pulea lagona i le taimi o sopo. E tutusa lava le taua le suʻesuʻeina o le paʻu o le pito i lalo, ia mautinoa o le paʻu o le paʻu ma le lauulu e lei suia.

    Peitai, e taua le asiasi soo i le endocrinologist ma isi fomaʻi. Vaʻai taimi taʻitasi pe faapefea ona galue le fatu, fai suʻesuʻega faʻasolosolo ma isi suʻesuʻega talafeagai.

    E tutusa le taua o le faʻaaogaina pea o vailaʻau e faʻasaʻo ai le suka o le toto.

    Auala

    Ina ia faʻamalosia ma faʻamamā le vascular system i le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina fualaau o vailaʻau masani. E masani ona faʻaogaina meafaigaluega e faʻavae i luga o le atisosisisi a Ierusalema. Ina ia faia lenei mea, o ona fugalaau, togi ma laulaau e manaʻomia ona faʻaaogāina le fou, ma faʻafelatisi salalaʻau i le suauʻu manogi mai le fualaʻau.

    Ina ia faʻateleina le aafiaga ole vasodilation mo vaʻa toto, e lelei tele le 'ai o fatu ma se pele. Ma i le taumalulu, o teuteuga ua saunia mai ia i latou.

    Mo lenei mafuaʻaga, e tolu lita o vai ua kukaina i totonu ole lita. O le mea e maua ai le paluga e onā i le aso atoa i se aofaiga e oʻo atu i le 1 lita.

    E le gata i lea, o laumei e tatau ona aofia i le taumafa o le maʻisuka uma. Ieleli, tilo, fualaau aina suamalie ma compotes ua saunia mai ni pisa tiogo pe fou.

    E mafai foi ona e faʻaaoga laulaau lanumoana, mai le mea o loʻo faia ai ni mea laiti. 1 tbsp. l o le meafaitino e sasaa atu 250 ml o le vai kuka. E le gata i lea, o laulaau e mafai ona gaosia i le lauti lanumeamata. Faʻaaoga 3 p. 1 ipu i le aso.

    E oo lava i le faamamaina o vaa e maua i le maʻisuka togafitiga faafomaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o le patamati ma le mimiti. I le faaopoopo atu, e faʻaaogaina mo le maualuga o le maualuga. O nei laau i foliga mamago ua faaopoopo i teas poo teuteuga ua saunia i luga o latou faavae.

    Afai ei ai le maʻisuka atherosclerosis o pito i lalo, ona tatau lea ona ave le 1 tsp i taeao uma. sese. I lenei tulaga, e tatau ona tatuina ma le totoʻa fatu.

    O fatu laʻau e ave foi ao lei faia le aoauli. Ina ia faia lenei mea, ua nutimomoia ma fausiaina i se vevela, faatasi ai ma le fuafuaina o le 1 tbsp. l i le 200 ml o le vai.

    E le gata i lea, e mafai ona e fufulu ipu o vae i laau nei:

    O laulaau ma fugalaau o laʻau e faʻaopoopoina i ni mea inu po o salakeke.

    Pe a aafia le vascular system i le maʻisuka, o le laʻau bay e faʻaaogaina e faʻamalosia ma faʻaleleia ai le gaioiga o le toto. Mai ia faia se mea teuteu e onā mo aso e tolu.

    Ina ia saunia se aso i aso taitasi, 5 g o mea manogi e sasaa mai i vai inu (300 ml). I le uma, ia kuka mo le 5 minute i totonu o se fagu avanoa. I le isi itu, ua sasaa atu le laurel vai i totonu o se vai vevela, lea e faʻaaogaina ai mo le 4 itula ma faʻamamaina.

    E tatau ona e iloa e le mafai ona e inuina uma le teuteuga i le taimi e tasi, lea e mafai ona tupu ai le toto. O le mea lea, o le vai inu ua vaevaeina i ni vaega laiti e onā i le aso. O ia faamamaina e fa 4 taimi i le tausaga, ma, mo faamoemoega puipuia, e tasi lava le auala e lava.

    O le maualuga o le cholesterol e matautia tele mo soo se tagata, ma e sili atu foi mo le maʻisuka. A uma mea uma, ona fai lea o faʻamau i luga o puipui puipui o toto toto, lea e faʻagesegese ai le tafe toto.

    O le mea lea, e faʻamamā ai vaʻa, e tatau ona e faia se togafitiga faapitoa. Ae muamua e te manaʻomia le faia o se fuʻa i vai solo. O lenei mea e le mafai ona maua ai le toxins ma toxins i le toto.

    O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa ma mataalia mo faʻaleagaga tele i le maʻisuka o fualaau. Ina ia saunia le vailaʻau, 100 g vailaʻau faʻamalositino (ola mama, chamomile, tumutumu birch buds, St. John's wort) e fefiloi ma nutimomoia.

    Ona 1 tbsp. l o le paluga e sasaa mai i vai inu (0.5 L), e tumau uma mo le tusa ma le 40 minute, faʻamaʻa ma vaevaeina i ni vaega se lua. O le afa muamua o le susu e ave ao le i momoe, ma le lona lua o loʻo tuʻu i totonu o le pusaaisa ma inu i luga o se manava gaogao mo le 20 minute. ao leʻi faia le taeao.

    E le gata i lea, ina ia faʻamalosi le vascular system, e tatau ona faʻafefiloi mea nei:

    • Luga o le eleele (2 tbsp l.),
    • riki peel (2 tbsp. l.),
    • nila (5 tbsp. l.).

    E sasaa le vaega i le vai inu ma tuu i luga le afi mo le 10 minute. Loan decoction e tumau i le 8 itula. O le vailaau e onā i aso uma i le aofaiga e oʻo atu i le 1 lita mo le masina.

    O le faamamaina o vaʻa toto e mafai ona faʻatinoina i luga o le faavae o alalaupapa. Tasi ma le afa kilokalama o kernels grind ma 'ai 1 tbsp. l faalua i le aso ao lei faia ni meaai ma vai.

    E tatau ona teuina le paʻu paʻu i se mea malulu. O le umi o le togafitiga o le 60 aso, ae ui i lea, e tatau i le maʻisuka ona mataʻituina a latou mamafa, talu ai o fatu o se mea e maualuga le maualuga-kalori oloa.

    Ina ia faʻaleleia atili le gafatia o le vaʻa, e 4 lemoni ma se pulu ma 4 ulu lauulu e faʻaputuina i se mea e teu ai meaʻai. O le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu telē, lea e sasaaina i le pito i luga ma le vai mafanafana.

    Ua faʻaaoga le meafaigaluega mo le 3 aso, pe a uma ona fufulu ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le vailaau e inu 3 r. 100 g i le aso mo aso e 40. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fufulu ipu.

    Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    E faʻafefea ona togafitia ma faʻamamaina ipu e maua i le maʻisuka

    O le maʻi suka o se maʻi o le endocrin, lea e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini i le ituaiga 1 ma le faʻamalosia o le insulin i vela o le tino i le ituaiga 2. I aso nei, o le maʻisuka e le atoatoa ona faʻamalolo, ae mafai ona pulea.

    O le maʻi suka - o loʻo taʻitaʻia i le va o pathologies o le endocrin system. O loʻo faʻaauau pea i le tulaga o le fua faatatau o le faʻatupulaia ma e maitauina le laʻititi. I le taimi nei, e 130 miliona tagata i le lalolagi atoa o mafatia i le maʻisuka.

    E le faigofie mo tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e faʻafetaui i totonu o sosaiete, o lea ua avea ai le maʻisuka ma faafitauli faʻalapotopotoga.

    Vitio faʻatalanoa

    E uiga i auala mo le faamamaina o toto toto mo le maʻisuka i le vitio:

    O le maʻisuka ma toto toto o manatu ia, o le i ai o se auala talafeagai, o le a le afaina ai faafitauli. Afai e te faia se auala talafeagai i le togafitiga o le maʻi, tuu le vaisu i oloa tau tapaa, ave fualaau faasaina ua faatonuina e lau fomaʻi, mulimuli i se taumafataga ma faamalositino, ona faaitiitia ai lea o faafitauli o faafitauli ma vaa.

    E taua tele le asiasi atu i se fomaʻi i se taimi talafeagai i le taimi lava na maua ai faʻamatalaga muamua faʻaalia o le i ai o faafitauli ma vaʻa toto. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e faia se faʻamaoniga i le taimi ma faʻatulaga togafitiga talafeagai. Afai e te le amanaʻia faailoga na tuʻuina atu e le tino, ona mafai lea ona e aumaia mulimuli ane i se tulaga leaga. Ma o le iʻuga o le uiga le faʻaeteete o le a vavaeeseina ai le vae pito i lalo. O lea e mafai ona e leiloa lou soifua maloloina ma galo ai le soifua maloloina lelei e faʻavavau.

    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

    Mafuaaga ma metotia o togafitiga o le maʻi o le maʻisuka

    O tausaga taʻitasi e faʻateleina ai le numera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le taimi muamua, o le maʻisuka na maua i tagata matutua i le silia ma le 60 tausaga. I aso nei, o le faʻamaʻi o le "laʻititi", o faʻafitauli matuia o faʻafitauli e maua i tagata e laiti ifo ma le 50 tausaga. I le i ai o lenei maʻi, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli e faʻapupula.

    O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o le ita lea i le pito i lalo (tulafono E10.5 e tusa ai ma le ICD 10 ma le code E11.5 e tusa ai ma le ICD 10). O tagata matutua ma tupulaga talavou o loo lamatia.

    Mafuaaga ma le masini o mea tutupu

    Faatasi ai ma le faateleina o le kulūkose, ua faaleagaina ai le tino o le tino i oloa pala. O puipui o le tino ma le popole o le tino ua i ai se lagona faʻalogo i le hyperglycemia. I le taimi lava e tasi, o lo latou fausaga masani e solia, lea e faʻaosofia ai le fesuiaiga o toto toto ma taʻitaʻia ai faʻafitauli eseese. O nei suiga ua taua o le angiopathy.

    O le angiopathy o lona uiga o se faaitiitia o le gaoioi o puipui o toto toto, lea e oo atu ai i le vavalalata o laʻau po o le poloka atoa. O le tafe o le toto i pito pito i lalo e faaitiitia ai, lea e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina. O le le lava o le toto e sosoo ai ma le matelaina o le okesene e mafua ai ona leai se aoga, e pei foi o le necrosis, o le atinaʻe o le gangrene, ma le siama o le vae vae.

    I le maʻisuka, e afaina uma ai veins ma arteries ma tamai capillaries, lea e oʻo atu ai i le atrophy ma le faʻaleagaina o masini ma sela.

    E lua ituaiga o togafitiga:

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    • microangiopathy, lea e aafia ai capillaries,
    • macroangiopathy - aʻafiaga ma veins e aafia.

    O le faʻamaʻi e aliali mai i tagata o loʻo maua i le maʻisuka mo le 10-15 tausaga.

    O mafuaʻaga masani e mafua ai le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e pei ona taua i lalo:

    • manuʻa e aafia ai vaa,
    • eseese faʻafitauli o le faʻamalositino,
    • maualuga pe maualalo le toto maualuga e tumau mo se vaitaimi umi,
    • o aʻafiaga o mea oona i le tino o le tagata,
    • afaina o le autoimmune
    • faʻaaoga tatau o le ava malosi ma le ulaula tapaa,
    • gasegase o le tino,
    • matua.

    Afai ei ai se tasi o mea taua i luga e faaopoopo i le maʻisuka, o lona uiga o le atiaʻe o le angiopathy e maualuga.

    O suiga nei e tutupu:

    • ma le faateleina o le suka o le toto, glucose e ulu i totonu o puipui o toto toto, faaleagaina i latou,
    • mea e faʻaleleia ai le tino, e mafua ai ona fulafula,
    • o le lamatiaga o le thrombophlebitis faateleina,
    • totoina o le toto e faʻalavelaveina,
    • toto e tafe, e pei o le faʻaitiitia o le toto toto,
    • i totonu o vaʻa latalata ane i vaʻa, faʻalaina le matelaina o le okesene,
    • o loʻo i ai le sclerosis vascular, lea e oʻo atu ai i le le atoatoa,
    • o puipui o le vaa ua afifi,
    • toto toto e pala, e faʻafefe ai le afaina.

    Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

    Faʻalagolago i le nofoaga o le faʻapogai o le faʻalavelave, o le faʻamaʻi e aliali mai i auala eseese. I le mafau- fau i lenei mea, e eseese foi faailoga.

    I le lamatiaga o vaa:

    • ophthalmic
    • vaega pito i lalo ma luga,
    • laititi
    • faʻamalosi.

    E mafai ona maua e tagata maʻi ia mea nei:

    1. Le lanu o le paʻu o pito i lalo e suia. Faʻatasi ai ma se suiga o le toto, o le paʻu ua paʻu, ma le solia o le toto oona - cyanotic. O le aafiaga o le paʻu paʻu e masani ona i ai.
    2. O le vevela o le paʻu o pito i lalo e faʻaitiitia. Feu malulu i le paʻi, e mafai ona faʻatasi ma le vaivai.
    3. Paʻu, vevela ma le aʻafia o aʻafiaga ua faʻaitiitia. Numera o pito pito i lalo.
    4. Faʻavaveina o le faʻaaogaina o mea o le pito i lalo. O lenei tulaga e mafai ona iloa e se fomaʻi pe a suʻeina se tagata maʻi. O le leai atoa o le pulunation o loʻo taʻu mai ai o loʻo i ai se faʻalavelaveina o fua.
    5. Agavaʻa i tuʻimomomo. E oʻo lava i sina mea faʻaletino faaletino e oʻo atu ai i se hematoma.
    6. O le paʻu o le paʻu ua ufiufi i se vasa vascular network, e mafai foi ona iloa ai le asterisks.
    7. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave, o le paʻu o le paʻu e tupu, faʻapea foʻi ma le faʻailoga.
    8. O le paʻu o le paʻu ua lilofia i le maʻi pipili.
    9. O le malosi o le paʻu e faʻafouina ai le faʻaititia o le faʻaititia. O manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi umi e tusa lava pe togafitia togafitiga.
    10. Le tupuga o le tiga i le pito i lalo, lea e faʻapupulaina i le faʻamalositino. O le savali e mafua ai le mu ma le gaogao i vae.

    Afai e te le o gauai atu i lenei faailoga, e mafai ona mafua ai le pipisi o vae ma le atinaʻe o le gangrene. E taua le faailoaina o le faafitauli i se taimi vave ma amata ona tau ai.

    Faʻamatalaga ma togafitiga

    Afai e te masalomia se maʻi o le maʻisuka, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega, ma faʻalogo lelei i tagi a le tagata maʻi. E taua le faʻamaonia saʻo o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

    O suʻega suʻesuʻe ole potu suʻesuʻe ua faʻatulagaina mo mea e manaʻomia ai masini faapitoa:

    1. Faʻaauau foliga faʻapitoa. E mafai ai ona suʻeina le fausaga o masini mumu i luga o se mata mata. O lenei faiga e matua saogalemu ma e leai se afaina.
    2. Suʻega faʻasalalau O le tulaga o puipui o vaʻa, faapea foi le saoasaoa o le tafe toto, ua iloiloina.
    3. Angiofia. O se vailaau faʻapitoa faapitoa e faʻaofiina i le tino. Ua ave avega X, lea e faʻaalia ai pe faapefea ona salalau le mea lanu i le tino atoa.
    4. Tomography e mafai ai ona suʻesuʻeina se nofoaga faʻapitoa. Layered ata o le vaega ua aʻafia ua ave.

    Mo togafitiga manuia o le faʻamaʻi, e taua le faʻasaʻoina o le gaʻo gaʻo. E tatau ona mulimuli i se taumafataga faʻapitoa, mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaaoga fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka. E le gata i lea, ia mataʻituina pea le faʻamalosi, tuʻuina atu o vailaau ma faʻamaonia le mamafa o le tino.

    Auala faasao

    O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le toto, mea faʻasolosolo, ma le metabolism i totonu o masini.

    O fualaau nei o le a fesoasoani e ausia ai lenei mea:

    • cholesterol tuuitiitia fualaau faasaina
    • faaitiitia o le toto,
    • antioxidants e lelei le afaina ai le vascular system,
    • faʻamaʻi toto
    • angioprotectors
    • metabolism
    • faaleleia o le toe faʻaleleia o mea,
    • togafitiga.

    Naʻo se fomaʻi agavaa e tatau ona filifilia fualaau faasaina.

    Le manaʻoga ma ituaiga o taotoga

    O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaalia i mataupu nei:

    1. O loʻo i ai se togafitiga o vaʻa tetele o loʻo i ai le vavalalata o vaega taʻitasi. O le sini autū o le taotoga o le toe faʻafoʻisia lea o le tino vaʻaia. O togafitiga nei ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi i lenei suiga:
      • le taofia o gaoioiga (o le nofoaga ma le vavalalata ua aveeseina, ma le talipupuni faasee po o le fatuina mai ona lava veins ua faapipiiina i lona tulaga),
      • thrombectomy e aʻafia ai le aveesea o mea e puipuia ai le mamanu e poloka ai le lumenia o le vaa,
      • Endovascular faʻasalalauga lea o loʻo vaʻaia ai le vaa ma se paluni pneumati.
    2. Faʻamaumau i le gaʻo i vaega uma, poʻo le vavalalata o lala autu. I lenei tulaga, ua faia ai se tigaalofa, lea ua aveeseina ai ia nonoa namu e gafa ma le vaʻaia.
    3. Manua i mea o le purulenti, osteomyelitis, necrosis. Toe faʻaleleia ma faʻaaogaina alavai, ua aveese le tino ua oti, ma ua toesea tamatamai lima pe a tatau ai. Afai e faʻamamaʻa manua ogaoga, ona lilo lea o le paʻu.
    4. Afai e tupu le gangrene, na o le pau lava le ala e alu ese ai, o le mea lea e faʻatatau i le nofoaga:
      • muavae, lea e tupu i le gangrene o tamatamai lima uma,
      • i le maualuga o lebia, pe a afaina le vaega ole mulivae,
      • i le maualuga o le suilapalapa, ma le faaleagaina o le vae ma lalo vae.

    Forecast and Prevention

    A oʻo mai le macroangiopathy o le maʻisuka, o le a lamatia le tele o faʻafitauli. Faatasi ai ma se maʻi vaivai o le maʻisuka, e mafai ai ona maua e angiopathy se ala mausali ma e toetoe lava a leai se alualu i luma.

    Faʻaleagaina o vae i le isi atinaʻe o angiopathy. I lenei tulaga, tiga tumau ma le fulafula o vae, vae o le gaʻo. I tulaga ogaoga, o le gangrene o tamatamaivae po o le vae vae lalo e tupu.

    Gangrene o se faʻalavelave ogaoga, faatasi ai ma le malepelepe o le tino o loʻo i ai le malosi malosi o le tino, lamatia ai le ola.

    O le puipuia o le puipuia lea o faʻafitauli.

    E taua le mulimuli i fautuaga nei:

    • aua e te savali e aunoa ma ni seevae i luga o le eleele, aua o le aʻafiaga o faʻamaʻi manuʻa i luga o vae e faʻatupulaia,
    • filifili ma le faʻaeteete seevae, faʻaletonu e mafai ona oʻo atu i manua o le paʻu,
    • ia fufuluina o outou vae i aso uma i vai mafanafana, ona faʻaaoga lea o se kulimi fafaga,
    • faʻataʻitaʻi suʻesuʻega, siaki toto maualuga,
    • mulimuli i se taumafataga e aofia ai mea taumafa vaevaega ma le itiiti ifo o mea e maua i meaʻai gaʻo,
    • toe iloilo le meaai ma faʻamaoaigaina i le lanu moana, pi, meaʻai ma sauerkraut,
    • o le teena atoatoa o mea ua fai ma vaisu, e pei o le ava malosi ma le ulaula tapaa, aua o le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le pancreas.
    • gaioiga faaletino, lea e itiiti lava le afaina o le gau o le vae.

    Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻisuka, e tatau ona pulea nisi o tafaoga.

    Lisi o faailoilo e tatau ona masani:

    anapogi glucoseO le a le mea e fai pe a afaina vae i le maʻisuka?

    O togafitiga o vae mo le maʻisuka e tatau ona amata i le vave e mafai ai. O le maualuga maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafua ai le solia o ituaiga uma o metabolism - carbohydrate, gaʻo, minerale, polotini ma le masima vai. O suiga i luga o le Hormonal-metabolic e afaina ai le galuega a le tino atoa ma taitai atu ai i le atinaʻeina o faigata ogaoga o le maʻisuka. Muamua, o le cardiovascular system e mafatia. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le meaʻai o meaola, aemaise lava i mea faʻapitoa, e leaga. Ona o le mamafa o avega i luga ifo o pito i lalo, o le faʻaleagaina o gaioioiga i totonu ia i latou e atiae vave vave.

    O le maʻisuka angiopathy o pito pito i lalo

    O se tasi o mafuaʻaga e afaina ai vae i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le maʻi o le maʻisuka. E atiina ae e avea o se taunuuga o le faaleagaina o le toto laiti (microangiopathy) ma le lautele (macroangiopathy) toto toto. O se faʻalavelave e tulaʻi mai i le talaaga o togafitiga lē talafeagai poʻo lona toesea. O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma mataua ma faifai pea i le gasologa o le aso, ua i ai se aafiaga faataumaoi i luga o capillaries ma laupega lapopoa.

    O se taunuuga, o le kulūkose e amata amata ona oso malosi i totonu o le mafiafia o puipui o vaʻa o vae. E solia ai lo latou fausaga ma faʻaitiitia ai le mafai ona maua. O le togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu faatasi ma le faʻaputuina i puipui o toto toto o le kulukose metabolism oloa (fructose ma sorbitol), o loʻo i ai le gafatia e faʻaputu le vai. O puipui puipui e tumu i le susulu o le susu, fuga ma vela. Ua faʻamalosi faʻamalosi le latou kilia.

    O le maualuga o le kulukose e gaoioi le faagasologa o le thrombosis. O le thrombi e faia i luga o puipui o toto toto e vaapiapi ai le lumen ma le afaina ai le tafe toto.

    O le methiolum ua faʻaumatia e le kulukose (o le faʻaoga o sela e ufiufi ai le pito i totonu o toto toto) ua galo lona gafatia e gaosia ai se mea e faʻasalalau le lautele o vaʻa toto. O lo latou vavalalata e matua malosi lava o le toto i totonu o capillaries e mafai ona taofia atoatoa. O le toto e masani ona faʻaumatia i pito i lalo, o lea e i ai tagata i tiga i o latou vae i le maʻisuka.

    O le atherosclerotic process, lea e tupu i le lipid metabolism disorders, e fesoasoani i le vasoconstriction. O faʻafitauli o le Cholesterol na fausia i luga oo latou pa puipui ona o le faateleina o mea fesoʻotaʻi. Ona o le ogaoga o le faasolosolo i le toto, o gasegase e maua mai i le hypoxia (le lava o le okesene).

    O le maʻi o le diabetic e faʻaalia i le foliga mai o se faʻalogona o le numera, malulu ma le "tamoe fuʻa" i vae. Faʻasaʻi vavalalata le lumenia o vaʻa i pito pito i lalo, o loʻo i ai le manava ma le tiga.

    O le tiga o le vae i le maʻisuka e matua ogaoga lava e mafua ai ona vaivai se tagata. O tiga o le tiga e masani lava ona tupu i le taimi o le gaioiga, pe a manaomia e le lapopoʻa vaega faaopoopo o le okesene.

    Mateʻo le neuropathy

    O le maʻi suka e afaina pe a tupu le neuropathy o le maʻisuka. O le faʻalavelave e faʻaalia i le faʻaleagaina o le tino. O le faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai faʻamaumauga o fiva nasu o loʻo faʻapipiʻi faatasi e se faʻatofaʻi o mea faʻapipiʻi (perineurium). I le perineuria, o loʻo i ai toto toto e fafaga ai fiva namu.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loo i ai le fesuiaʻiga o le fesuiaiga o le gaʻo i le toto:

    1. Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulūkose, o le tele o radical free e faia lea e mafua ai faʻamaʻi faʻamaʻi.
    2. Faʻatasi ai ma le leai o se suka, o aʻafi nerve e le maua i le okesene.

    O maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tau atu i le faaputuga o le fructose ma le sorbitol i le nerve fibers, mafua ai le edema. O le iʻuga, o faʻamaʻi pipisi e faʻaumatia a latou galuega. Faʻatasi ai ma suiga o le maʻisuka, o faʻamaʻaloga o le myelin e faʻamavae ai fiva nerve ua faʻaumatia. Talu ai ona o lenei mea, ua faʻataʻapeʻapeina ai manaʻoga namu ma e le oʻo i le sini mulimuli. I le gasologa o le taimi, o le atrophy filo ma le toe tuʻuina atu faailoilo namu. Afai o le maʻisuka eo faatasi ma le maualuga o le toto maualuga, e mafai ona mate ni siama namu ona o se sisi o tamai capillaries.

    O le tiga o vae i le maʻisuka e tupu i le tali atu i soʻo se paʻu o le tino. O nisi taimi atonu e ala mai le tagata maʻi i le po mai le tiga na mafua mai i le paʻi o le palanikeke. O faʻaleagaga i fiva namu e masani lava ona faʻaalia i luga o pito pito i lalo. O lagona le fiafia e aliali mai i luga o le paʻu i le ituaiga o tingling, susunuina, "fufulu fuʻa kulupu".

    O nisi taimi e tiga ai le tiga o le papa i le vae. I totonu ia i latou o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia. O lenei tulaga e taua o le sock syndrome. E lagona e se tagata lagona o mea na paʻi i ai le vae, e aunoa ma le iloa, e pei o loo i totonu o totini. O ona vae pito i lalo e faʻafefeteina pea. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae o le tagata maʻi, o le faʻamaopoopoina o galuega ua faʻaleagaina. E le usitai ia vaega laiti. Tapulaa o le fegasoloaiga ma le le lelei o le savali e mafua ai le atrophy muscle. Latou te leiloa le malosi ma faaitiitia i le tele.

    O le faaitiitia o le lagona e le mafai ai e se tagata ona lagona le tiga i vae i taimi o manuʻa, ia lagona se mea vevela pe vevela. Atonu e le mafai ona ia iloa vaevae vae mo se taimi umi. O lenei tulaga e matautia i le soifua maloloina o le maʻi.

    O le maʻi o le maʻi suka

    O le gasegase o le maʻi suka e atiina ae i tua o le neuropathy. Ona o le faaitiitia o le lagona o vae, e masani lava ona manua se tagata. Ae o manua, pulumu, micro-loimata o le ligaments ma fiva muscle e le o iloa e latou.

    Ona o le leai o togafitiga i le manua ua afaina, ua afaina ai le afaina. E tele lava sooga laiti o vae e aʻafia. O faʻalavelave faʻapitoa e mafua ai le faateleina o le toto i le ponaivi o mea. O lona taunuuga o le faʻaaogaina o minerale mai ponaivi. O faʻataʻitaʻiga foi o loʻo alualu i luma ona o le faʻaitiitia o le meaʻai o le mea e gaosia ai le gaosiga o le sooga, lea e tupu mai i le tala o le faʻaitiitia o le toto o le toto toto.

    O faʻafitauli o le tino i le ituaiga 2 o le maʻisuka e maua ai le faʻaitiitia o le tele o taimi nai lo le faʻamaʻi o le ituaiga 1. Vaega o le maʻi:

    1. O le gasegase o le maʻisuka e masani ona afaina ai tamaitai.
    2. O le faʻamaʻi o le alualu i luma i le leai o le puleaina o le toto suka. O le maualuga o le kulūkose, o le a faʻaalia le suiga o le pathological changes.
    3. O se taunuuga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona salalau atu i le ponaivi (osteoarthropathy).
    4. O le solia o le gaosiga o le porotini e mafua ai le faʻaalia o gaʻo. E taʻua i le Hyperstoses o le faʻaleagaina o le tino i le ponaivi i le ponaivi.

    I le amataga o le maʻi, ua aliali mai le fulafula o pito i totonu o sooga. O le paʻu i lenei nofoaga e mumu ma vevela. E mafai ona mataʻituina le tiga pe a fai o le togafitiga faʻaleagaina e leʻi mafua ai le afaina tele o fiva namu. Faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, o le pala o le vae e manino lava ona iloa. O le tagata gasegase e faʻaleagaina i taimi uma ma faʻalavelave o ponaivi vae. O suiga o le maʻisuka e masani lava ona aliali mai i luga o vae uma e lua ma sina eseesega taimi.

    E masani lava ona faʻalavelave faiga masani o le inflammatory e ala i le faaopoopoina o se faʻamaʻi lona lua, lea e faʻafefe ai le phlegmon ma abscesses.

    Faamai o le paʻu o vae i le maʻisuka

    O se maʻi le gasegase e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi mai dermatological. O tagata maʻi e masani ona i ai ni lanu enaena i luga oo latou vae ma le maʻisuka. O latou o se faailoga o le dermopathy o le maʻisuka. O faʻataʻamilo poʻo le faʻasolosolo e ufiufi i fua laititi ma e le mafua ai se lagona le lelei o se tagata. Faʻamataʻu, e le o faʻamaonia togafitiga.

    Talu ai ona o le solia o le gaosiga o le carbohydrate, e mafai ona i ai ni mea papa i luga o le paʻu o vae, o lona lanu e eseese mai le samasama i le mumu po o le cyanotic. O lenei maʻi ua taʻua o le lipoid necrobiosis. O le paʻu e matua manifinifi ma faigofie ona afaina. Aʻo agaʻi i luma le maʻi, e mafai ona tupu i luga le maʻi pipili. I le aluga o taimi, latou te mou atu na o latou lava. E tumau pea se lanu enaena i lo latou nofoaga. Lipoid necrobiosis e maua muamua lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

    Paʻu paʻu i luga o vae o se faailoga o le atherosclerosis o le maʻisuka. Ua ufitia i latou i le tiga ma le faigata ona faʻamalolo manuʻa. O le atherosclerosis o le maʻisuka e mafua ai le tiga i maso o le vae.

    O le maʻisuka vesicles o ni pipoʻu faʻapipiʻi. E foliga mai o se mu masani. O le faʻamaʻi e alu ese lava e aunoa ma se togafitiga pe a mavae ni nai vaiaso.

    I le maʻisuka malosi, o lanu samasama (plaques) e mafai ona tupu i luga o le paʻu o vae. O latou o se faailoga o le xanthomatosis. Xanthomas e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 2-3 cm. E foliga mai o se taunuuga o le gasegase o le metabolism ma o tupe maua lipid.

    Pogisa o le paʻu i sooga o vae e mafai ona faʻaalia ai le uliuli o le acanthosis. Na te atinaʻe i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tetee atu i le talaaga o le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini. I nofoaga ua afaina, o le paʻu e pulapula, e mafiafia ma e faʻafefe ai se manogi le lelei.

    Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka

    Afai ei ai ni faailoga o le faʻalavelaveina o le maʻisuka, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Na te maua le maʻi, fuafua le taimi o lona atinaʻe ma taʻu mai le mea e fai i lenei mataupu. Afai e tatau ai, o togafitiga o le a faatonuina.

    O togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma puipuia ai ona osofaʻi faʻafuaseʻi. O tagata maʻi ua faʻamatalaina meglitinides (Numera, Repaglinide) poʻo sulfonylurea (Glyclazide, Liquid, Glimepiride).

    O togafitiga o vae mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faia i le fesoasoani o fualaau faasaina lea e faʻalauteleina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. E aofia ai ma le thiazolidinediones (Rosiglitazone, Ciglitazone, Troglitazone, Englitazone). Ina ia faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i totonu o le iniseti, e faʻaaogaina ai inhibitors alpha-glucosidase (Acarbose, Miglitol).

    Ina ia faʻaitiitia le tigā, e faʻamautuina ai fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (Nimesulide, Indamethacin). Faʻaaogaina mea faʻalelalolagi faʻapitoa (Versatis with lidocaine, Ketoprofen gel).Mo le tiga ogaoga, faʻaaogaina tricyclic antidepressants (amitriptyline). Ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave faʻavevesi, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le vaʻaia (Gabalentine, Pregabalin).

    Neurotropic drugs (Milgamma, vitamini B1, B6 ma le B12) fesoasoani e togafitia vae i le maʻisuka. Latou te faʻamamāina le ita, fesoasoani e toe faʻaleleia filo ma faʻaleleia le faʻamalosi o le faʻaoso.

    I lalo ifo o le cholesterol, faʻaaoga le simvastatin, lovastatin poʻo le atorvastatin. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e maua i le aveina o Veralamil, Nifedilin, Lisinopril. Ina ia faʻamalosi vaa, o le fomaʻi o le a faatonuina Pentoxifylline, Bilobil poʻo Rutozide. E le gata i lea, o loʻo taʻuina mai ai ituaiga o togafitiga (Furosemide, Spironolactone). Ave le Aspirin poo le Sulodexide e puipuia ai pupuni toto.

    Mo le faʻaleleia atili o metabolic processes, ua faʻamatalaina ai inisiua Solcoseryl poʻo Trifosadenin.

    O nisi taimi pe a uma togafitiga, o le a mafai ona faʻamalosia le faʻaalia o maʻi vae. O lenei faʻaalia e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o fiva namu. Faʻaititia o le tiga ma le le mautonu e tupu pe a mavae le lua masina.

    E faʻapefea ona tausia lelei vae

    O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasia o latou vae i aso uma, e aofia ai tamatamai lima ma vaega i le va oi latou. E tatau ona fufuluina e le aunoa i le vai mafanafana (e le sili atu nai lo le 37 ° C). A maeʻa le faletaele, e tatau ona faʻamago lelei le paʻu.

    E le faatagaina e mafanafana, savavali e leai ni seevae ma fai seevae e aunoa ma totini. Togafitiga o sana ma isi paʻu o le paʻu e mafai ona faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma lalo o lana vaavaaiga.

    E le tatau ona e faia ni seevae mausali i pito mataga, o loʻo i totonu ma pulupulu. Socks with seams e le tatau ona faʻaaoga. E manaʻomia ona suia i aso uma. E taua le tipiina o fao ma seleulu i ni mea faʻafefe. I lenei tulaga, e le tatau ona e faataamilo i tulimanu o le fagu paʻu. Afai e tulai mai lagona le masani ai, e manaomia e le maʻi ona vaai i se fomaʻi.

    Aisea e matautia ai le maʻisuka?

    O le maʻisuka e mafua ai le faaleagaina o le tino atoa i lona tulaga atoa ma faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, maua ai le tele o faʻafitauli, ma mafai ona oʻo atu ai i le oti. O se tasi o mafuaaga autu o le faaleagaina o le hyperglycemia. O lona umi e mafua ai le faaleagaina o totoga uma ma tino. O le totoga, lea e atinae ai micro-ma macropathies, o le muamua lea e ave se lave.

    E mafua lenei mea ona o le suka na faʻaleagaina ai le gasegase vascular vascular, faʻapupulaina ai lo latou gafatia, latou te leiloa ai, e amata ona fai paʻu i luga o puipui, ma iu ai lava ina malepelepe.

    Vailaʻau faʻapitoa o le micropathy - faʻaleagaina o tamaiti laiti: capillaries, arterioles, venules, macropathy - faʻaleagaina tele - aorta, arteries ma veins. Faʻatasi ma microprocesses, suiga faʻaleagaina e tutupu i totonu o le faiʻai, taofi ma fatuga.

    Faʻatasi ma le faʻasolosolo - o le solia o le fatu i le tino o le fatu o le fatu, o leona i pito maualalo pito i lalo o le tino o le maʻisuka. Ona o le tafe o le toto, o mea taumafa o meaʻai e afaina ma fatu fatuga, taʻavale, atemosia, tupu o le thrombosis, ua leiloloa le vaai, ua tupu aʻe le retinopathy, o le polyneuropathies diabetic of the lower extremities development, chronic kidney disease begins to grow.

    O nei mea uma ua maeʻa mai le faʻalavelave o faʻafitauli o le faʻamaʻi. O le mea lea, e taua tele le taulimaina o faʻamaʻi i le maʻisuka. O le lamatiaga o le faaleagaina o lapisi e masani ona faateleina i le umi ole maʻi.

    Mea faʻaleagaina

    Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o le fegalegaleaiga o proteins ma suka, e taʻua o le glycation o le protein, ona o faʻavevesi o le hemodynamic, galuega o le tino, toto (toto o le eleele) o loʻo faʻalavelaveina.

    O le tuʻuina o lipids i luga o puipui o arteries ma veins, gluing platelet, atherosclerotic plate formation.

    O vaʻa i le maʻisuka ua avea ma mea leaga ma palasi, hypoxia ma faʻaleagaina le faʻaleagaina i totonu o masini.

    Mafuaʻaga o le faʻaleagaga

    O mafuaʻaga mo togafitiga o loʻo natia i mea nei:

    • gasegase ma le le atoatoa o le tino, hypokinesia,
    • O le maualuga maualuga o le maʻisuka - e faʻaluaina le lamatiaga o le CVD, e vave ona tupu vave i le maʻisuka ituaiga 2.
    • hypercholesterolemia e mafua mai i mea sese i mea taumafa, fua le fua o le toto toto ma le leai o se pule,
    • ava malosi ma le nicotine.

    Faailoga i luga o faiga

    Faʻatasi ma le retinopathy o le maʻisuka:

    • pogisa pouliuli ma susulu i luma o mata,
    • faʻaleagaina o mea faitino vaaia, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafefeteina ata,
    • diplopia
    • ulu matua.

    • fula o lima ma foliga,
    • AH
    • foamy ma mimiʻemo mamafa,
    • vaivaiga
    • taʻavale
    • moe

    Faʻaleagaina pito i lalo:

    • leai se lagona i luga o lima ma vae,
    • faʻapipiʻi faʻamalosi,
    • tiga o le vae ma musele maso,
    • lanu malulu
    • cyanosis o le vae, ona oʻo atu ai lea o le maʻi papala i le gangrene o vae.

    Loto o le fatu:

    • tiga o le pusa
    • faʻalavelave faʻafuaseʻi
    • puupuu le manava
    • cyanosis
    • AH
    • osofaiga faifaipea o maʻi faamai o le ischemic.

    • faafitauli i mafaufauga ma le gauai o cephalgia,
    • moe i le moe
    • lagona le mautonu
    • vavao
    • asthenia ma faaitiitia le faatinoga.

    Togafitiga o le Angiopathy

    O le taʻiala autu o togafitiga o le faʻamautuina o le toto toto, toto toto, cholesterol. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina, o se taumafa maualalo-carbohydrate e taua foi mo vaʻa toto. Ina ia faʻaitiitia le hyperglycemia, inisalini, ua faatonuina le PSSP.

    E sili atu le taulaʻi atu i vevela vascular o le fatu: beta-blockers, angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme (inhibitors ACE), Ca block channelers, o togafitiga e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le toto i le maʻisuka.
    O tulafono o le a faʻaititia ai le cholesterol.

    O le a faʻaitiitia le faʻalavelave o paʻu o le toto pe a faʻamalamalamaina sooupu - Aspirin, Plavix, ma isi.
    Togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka - e taua le toe totogi mo le faaletonu o le gasegase palatini.

    Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamaʻi: Nerobol, Nerobolil, Retabolil - latou te faatinoina 3 vasega o togafitiga i le tausaga. E faʻaaoga foʻi e fomaʻi le faʻataʻitaʻiga o le laser photo. Hypercholesterolemia - Clofibrate, Miskleron, Atromidine, Liponorm, Lipavlon ma isi. O latou maualalo le LDL maualuga, o loʻo galulue faʻatasi ma sui o le apalai.

    Angioprotectors - Anginin, Prodectin, Parmidin, ma isi mea ua faatonuina mo se vasega e 6 masina.
    Faʻamatalaga o le afaina i totonu o le tuatusi - hemostatic Dicinon. Faʻaaogaina togafitiga laser.

    Togafitiga SDS

    Faʻaleagaina o vaʻa o vae i le maʻisuka maualuga - i le maʻisuka, ma le neuropathy lautele ua leva ona avea o se faafitauli ogaoga na faia e aai faapitoa ni potu faʻapitoa faapitoa e faʻatautaia ma le togafitia o maʻi vaivai i le maʻisuka. O se faailoga lea o le faaleagaina o vae i le maʻisuka e taua tele. O le maʻi o le maʻi suka o lona uiga o le faaleagaina o gaʻo uma o le vae (gaʻo vaivai, paʻu, sooga ma ponaivi) ona o lino o veins laiti ma lapisi lautele ma laʻau o pito i lalo.

    E masani ona manaʻomia se togafitiga vave. Ae le gata i lenei, ma le siakiina i aso taitasi o le tulaga o vae, puipuiga o mea leaga, suiga o olaga ma meaai.

    Faʻaleagaina ituaiga uma o lagona e masani ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi, manua, le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi faʻamalolo ma se suiga talafeagai i le gangrene.

    I le tele o tulaga, e taufaamatau le gangrene e vavae le vae po o lalo vae.
    Togafitiga mo le TAS e amata i le faʻamautuina o le hyperglycemia ma se taumafataga maualalo-papa.

    Afai e leai se tulaga faapena, o le toe faia o togafitiga e leai se mea. A faʻamaʻi pipisi, o le togafitiga o vailaau faʻasaʻo e masani lava ona faʻasoloina, ma maʻi faʻamaʻi - togafitiga o visepisi i aso uma ma le afaina o manua.

    Pe a faatonuina ia antibiotic, e taua tele le fuafuaina o le ituaiga o pathogen ma lona lagona i se ituaiga faapitoa o vailaau faʻasaʻi ma le fesoasoani a le bacteriosis.

    Ina ia faʻamautinoaina le toto, o loʻo le faʻasalalau - Aspirin, Cardiomagnyl, Plavix.
    Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e oʻo lava i taimi e tuai ai le faʻamaʻi, pe a le aoga le togafiti togafitiga, ma i tulaga ogaoga o le maʻi, e masani lava ona manaʻomia le togafitiga o togafitiga faʻapitoa: togafitiga o vaʻa na faʻaleagaina, angioplasty, taʻavale tipitipi, tekinolosi laser.

    1. Faʻasologa o taotoga - suia ai se mea vaʻaia faʻaleagaina i totonu o le toto ma toe faʻafoʻi toto. I le faʻaaogaina o le nofoaga ua faaleagaina, ua faʻapipiʻi ai se pusa. I lona uiga lelei, o le nofoaga o le tele o vein vevela o le ogavae poʻo se mea faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina. O le tasi pito o le shunt o loʻo sutured i luga o le nofoaga o le vavalalata, ao le isi i lalo ifo o le nofoaga o le faʻaitiitiina o le aluga.
    2. O le faʻasalaga faʻataʻitaʻiga o le faamamaina saʻo lea o vaʻa toto i totonu o le maʻisuka: o le tipiina o le lumena o se uaea ua faaleagaina ma faʻamamaina i totonu.
    3. Angioplasty - ua faʻapipiʻiina se pusa i totonu o se ipu toto e ala i le avanoa i le itu o loʻo i lalo i le afu o le femoral. O loʻo i ai se mea e mafai ona faʻasaina i le pito i lalo. E maua e le pusi le mea e faʻaleagaina ai ma faʻalauteleina le vaa ua afaina i le aʻafia o le paluni - o nei mea uma o loʻo pulea e le mata mata.
    4. Faʻailoga - e faʻapipiʻi se masini faapitoa i totonu o le vaa, lea o le a faʻalauteleina ai le vaa ma puipuia ai mai le pau ese. O le a fesoasoani le siama e faʻaumatia ai le faʻamaʻi. E masani ona tuʻufaʻatasia ma le angioplasty. O le kesi muamua, lea na faʻalauteleina ai le aluga, ua aveesea, ma o le uaea uaea mo le ola ua tuu i lona tulaga.
    5. Lafoaʻi o le laser - e faʻaaogaina lautele i le retinopathy - o le fomai tipitipi e faʻaaogaina toto toto faʻaletonu i mata ma le laser.

    Faʻatasi ma le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia ma faʻamamaina toto? E faʻaaogaina se faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma o se teuteuga o laʻau faʻaiʻu e sili ona lauiloa.

    To prevent tumors and pesticides on the walls of blood vessels, antiplatelets, anticoagulants (Trental), antihypertensives (Corinfar, Isoptin, Diroton, Cordipin), nootropics, neuroprotectors (Sermion, Piracetam, Nootropil, Vestibo, Cinnarizine, Stugerongental, antioxidants, antioxidants are used). Troxevasin, Dirolex, Memoplant), statins (Levostatin, Simgal, Vasilip, Cardiostatin, Liprimar, ma isi), vasodilators (Prostaglandin). Faʻatasi ai ma le nephropathy, ua faʻamatalaina ai ituaiga o togafitiga - Lasix, Diacarb, Spironol, Furosemide.

    O togafitiga faaopoopo o le togafitiga ole tino: baths, massage, taumafataga, togafitiga togafitiga, togafitiga, ma isi togafitiga - faamalositino ma faamamafa i le CVS ma le tino respiratory system.

    Togafitiga o veʻa vevela e masani ona manaʻomia le mataʻituina pea o le glycemia. E faʻapea foʻi ma le maualuga o enzymes o le ate, talu ai o nisi fualaau oona e afaina i le ate, mo se faʻataʻitaʻiga, statins.

    Le faʻaitiitia o le toto toto ua faatonuina Diabeton, Reklid, Metuaumma, etc.
    I le aso, mo le puipuia o faalavelave matuia, o le tofiaina o le fesuiaiga o le tau o le numera 5-10 e matua manaomia lava.

    Lavea faaleleia le metabolism, faaleleia atili le lipid profile, faatumauina le tulaga o le maʻi, faaleleia le tulaga o le vaʻa, latou te fesoasoani e fufulu ipu ma faʻafeiloaʻi le tino e tumau le tulaga o le cholesterol masani.

    Ituaiga o laumei e faʻamalosi ai vaʻa toto i le maʻisuka

    Togafitiga ma le puipuia o le CVD i le maʻisuka e faavae i luga o pou 3: toto toto, toto toto ma cholesterol.

    Afai o nei ituaiga o faailoilo masani - e le talafeagai le laʻau.

    Actovegin o se tagata faʻasalalau e faʻamalosia le metabolism i totonu o masini ma faʻaleleia le taʻavale. Faʻaauau le toe faʻaleleia, toe faʻafoʻi toto toto. O loʻo faʻaalia i le TAS. O le vailaʻau e faʻasaʻo ai le tiga i pito, paresthesia, lagona o le atoatoa ma susunuina i totonu, faʻapea foi le cardiagia. O loʻo faʻataʻitaʻiina i le mataupu lenei 3 moliaga, ma sosoo ai ma se fesuiaiga i le pepa.

    Mexidol - sui sui o le antiplatelet, faʻaleleia le toto i capillaries, e puipuia ai le atinaʻeina o le VVD, faʻaititia le lipid toto. E tusa ai ma le fuafuaga a le kamupanī, e faʻaaogaina mo le 10 aso.

    Trental - o se tagata faʻamalosi, faʻaleleia le toto toto, faateleina le toto, faʻaitiitia lona viscosity. Ua faapitoa ona faailoa mai mo liona o vaʻa o vae. E aʻafia ai vaʻa-gataifale, faʻalauteleina ma faʻaitiitia le faʻafitauli lautele.

    E tatau ona i ai mafuaʻaga lelei mo le tofiaina o le laʻau, e le mafai ona faʻamalolo tagata mamaʻi uma e aunoa ma i latou, ae naʻo se tasi lava auala.O vailaʻau uma e faʻaaoga i taimi uma o latou aʻafiaga, faʻalavelave, ma isi.

    Droppers: faʻailoga

    Contraindications e aofia ai:

    • hypersensitivity i fualaau faasaina po o ona vaega,
    • faatumauina o le tino i totonu o le tino,
    • IM
    • taumatematega o gaoioiga fatu,
    • toa
    • pulupuna edema,
    • gasegase ma le fatu fatu gaʻo,
    • lactation ma maitaga.

    E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i faʻatonuga talu ai nei, o se faʻaosoosoga o le faʻamaʻi, vavave.

    O le a se mea e mafai ona tuʻuina atu e tagata palau?

    E mataʻutia tele le DM ona o ona faʻalavelave, o le angiopathies e sili ona televave le ola vave i faiga e lagolagoina ai le ola - o le natura leaga o le maʻisuka. E te iloa o soʻo se maʻisuka, o le aʻafiaga o CVD e 5 taimi le maualuga? O tapenapenaga i le foliga o se malulu puipuia ma faamalosia nei totoga taua.

    E tatau ona maitauina o le meaola: e faʻaitiitia ai le lamatiaga ole maʻi pipisi, o le fua o le alualu i luma o faʻafitauli e faʻagata tele, pe ua taofia foi.

    O le faʻaleagaina o le tino e faʻaitiitia ai le alualu i luma o le retinopathy, SDS, nephropathy. Ma o nei mea uma - e tusa lava pe o le a le uiga ma le puipuia o natura. Ae, o le mea moni, o le a le mafai e le pata ona faʻaitiitia le mafuaaga o le maʻisuka.

    O le teuteuina o laulaau laʻau e fesoasoani e faʻamama ai ipu: sasaa 7 ml o laʻau 300 ml o le vai ma faʻafefete mo le 5 minute.

    Ave le broth i ni vaega laiti 1 taimi i le aso mo aso e 3, ona avea lea o se malologa o le 1 aso ma le toe foi i le vaiaso o le taliaina. O le vasega e taʻitasi i le tausaga.

    Puipuiga

    O le mea autu i le puipuia o le faʻamautuina lea o le suka o le toto, o se asiasiga masani i le fomaʻi mo suʻega. O le maʻi o le maʻi suka i afiafi e tatau ona avea o se sauniga afiafi. E tatau ona alofia le vevela ma le tumutumu, o le ofuina o seevae faʻalelei tele e faʻaalia. Faʻatasi ma le paʻu paʻu i luga o vae, faʻamama i latou i kulimi ma le ura.

  • Tuua Lau Faamatalaga