Taʻu mo le maʻisuka

O teuteuga, infusions ma lotions mai laau e masani ona faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi eseese. O se tasi o nei laau totő o le oona. O se faʻalausaga lenei mai le aiga faamalu, faatasi ai ma se manogi faʻalauiloa.

O le faʻaputuina o le meaʻai e mafai ai ona e faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese, mai i cystitis ma faʻamaʻi ai i le maʻisuka. O le faʻamaʻi mulimuli e atiina ae i le talaaga o se faʻafitauli i gaioiga gasegase ona o le gasegase o le hyperglycemia masani.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, o lea e faʻamalosi ai tagata gasegase e faʻaaogaina fualaau oona e mafai ona fesoasoani e pulea a latou suka. Ma e tele gasegase e faaopoopo atu i vailaau ma fualaau mai isi vailaʻau.

Ae aiseā e faʻaaoga ai le togi mo le maʻisuka? E faʻapefea ona faʻaaogaina mo togafitiga ma ei ai ni faʻamaoniga i lona faʻaaogaina?

Mea aoga

O le kulimi e aoga mo le maʻisuka aua o loʻo mauoa i suauu taua, aemaise lava i le tele o fatu (e oo i le 5%). O le mea lea, o mea manogi e masani ona tuʻufaʻatasia ma le togafitiga o togafitiga i le togafitiga o le hyperglycemia. E le gata i lea, ua taʻua e le laau o mea antibacterial, lea e mafai ai ona manumalo i le tele o ituaiga o maʻi:

  1. Staphylococcus aureus,
  2. fefete
  3. Candida
  4. nisi siama o siama,
  5. nisi ituaiga o meaola.

E tāua tele le iai o le aʻafiaga i luga o metabolic processes. A uma, o ona fatu ma fugalaau e aofia ai flavonoids, isoramnetin, kempferol, quercetin. E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i le tau tele o le mamafa, masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

E aofia ai foi le D-carvone, o se mea e puipuia ai le kanesa. E le gata i lea, o le laau e mauoa i glycerides ma meaola eseese (linoleic, petrozelinic, olinic, pama).

O le kulimi o loʻo i ai le tele o vitamini, e pei o le PP, C, P, E, A, ona o lona aʻafiaga. Ma o le i ai o suauu minerale i totonu o le laau e mafai ai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, toto toto, ma totoga o mea toto.

O lea la, o le meaʻai mo le maʻisuka o loʻo i ai mea lelei nei:

  • faateleina le puleaina o meaʻai,
  • faʻaleleia manaoga
  • puipuia le ate
  • Faʻasalalau le faʻamalosi o le mea oona,
  • faʻaagaoioia metabolic processes,
  • faʻaleleia le paʻu mamafa.

Fua o togafitiga faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, e saunia ai se teuteuga o mea manogi. Ina ia kuka, e tatau ona e faʻatumu le 30 g fatu ma le 1 lita o le vai mama.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona mu le pusa mo le 2-3 minute ma faʻaosoosoina le 10 minute. E tatau ona inu le vailaʻau 3 p. tasi le ipu i lea aso ma lea aso.

Ina ia saunia se decoction o fatu o fatu, 20 g o meafaitino e sasaa mai i le vevela. O totoe e totoe mo 2-3 itula ile pusa tapuni. E ave le meafaigaluega aʻo leʻi 'ai i le tele o le 1/3 ipu faʻatolu i le aso.

Ina ia faia ni meaʻai i luga o le fagu, e masani ona faʻaaogaina le uaina mūmū. Ina ia faia lenei mea, o fatu (100 g) o loʻo tuʻuina i totonu o le apa ma sasaa i le "Cahors". Ona susunuina lea o le atigipusa mo le afa itula.

O le isi, e tatau ona fufulu ma suʻi le susu. E tatau ona faʻatau faatolu i le aso mo le 50 kalama.

E le gata i lea, e masani lava ona saunia le vai faʻapitoa faapitoa mai le otaota, lea e mafai ona saunia e tusa ai ma fua masani. Mo le togafitia o le maʻisuka i tamaiti, o fatu pi (1 tsp) ua tumu i le 200 ml o le vai kuka ma ua tauanau mo le 1 itula.

Ona faʻamamāina lea o le vai i se faʻaoʻo ma faʻamafanafana. O le maualuga o le gaosiga o aso taitasi e 100 ml, lea e tatau ona vaevaeina i ni atopaʻu.

O le isi fua mo le sua vai e faapenei: 1 tsp. fualaau suamalie mo le 350 ml o le vai inu, ma ufiufi mo le 40 sekone i luga o le afi. A maeʻa le susu, faʻaauau le afa itula.

O le meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻafeinu poʻo le gau. Ina ia aua le faʻalavelaveina le giardiasis ma le maʻisuka, e tatau ona e inu vai inu 1-2 taimi i le aso i le aofaiga o le 1 tbsp. se sipuni.

O loʻo i ai foi se isi fua muamua mo le vai. Mo lenei mea, o le vai (1 l) o loʻo faʻafefiloi ma le suauu taua (0.05 g). O le oloa maeʻa e teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 30 aso.

Faatasi ai ma le maualuga, lea e masani ona fesootai ma le maʻisuka, 2 tbsp. l kulimi palu mo le 0.5 lita o vai inu. Afai e itiiti ifo i le 200 le toto o le toto, ona ave lea o le 2 tsp. o lona uiga, pe a oʻo le maualuga i se mea taua, o le a faʻapupula i le 3-4 sipuni tele.

Ina ia faʻaitiitia le soona i le maʻisuka, i le afiafi i se vevela e tatau ona tuʻu 2 tsp. dill ma le 1pp. valerian (aʻa) ma sasaa uma 200 ml o vai kuka. Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e faʻamaʻaina le mea na afaina ma faʻaopopo sina tamaʻi meli e te tofo i ai, ona inu ai lea.

E le gata i lea, o le maʻisuka, e mafai ona e kuka ai le susu susu susu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  1. kusi falaoa 200 g
  2. 'oti - o se fusi
  3. free keret free-fat - 100 g,
  4. pasili - o nai lala,
  5. garlic - 2-3 cloves.

Greens finely cut greens with a knife. Lisi o le kulimi e salalau i totonu o le ipu, tumu i le kefir, ma o mea uma ua faʻafefiloi e faʻaoga ai le vaitusi. Ona faaopoopoina lea o le kāikisi nutilima i le paluga, ma toe faʻafefiloi mea uma. O le lelei o sea meaʻai o le maualalo lea o kalori, o loʻo mauoa i puluʻaini, vitamini ma isi mea aoga.

I le maʻisuka, e mafai foi ona e saunia se salamata o le tautotogo. 400 g o le faʻafefiloi o le tipi gaosi ma aniani lanu meamata ua faʻafefiloi ma fuamoa kuka (3 pcs.), Salted and seasoned with cream cream (100 g).

O se omeletini manaia ma lelei e saunia foi ma le oona. Mo lenei mea, o le lanu e maeʻa lelei ma faʻapipiʻi i le kulimi fua-susu (3 eggs and 3 tbsp. L. Milk).

Ona liligiina lea i totonu o se pusa ua muaʻi faʻamamaina i le suauʻu sasala, faʻafeu ma falai mo le 2-3 minute ile vevela vevela.

Contraindications

E ui lava i le mea moni o le meaʻai e aoga tele i nisi tulaga, o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai. O le mea lea, o meainu ma teuteuga e faʻavae i luga o lenei laau e le fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 1, o gasegase i lalo ifo o le 12 tausaga le matua, ona e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le faiga o meaʻai.

E fautuaina mo tagata maʻisuka matutua e 'ai le kulimi mata, faaopoopo i fualaʻau vitamini po o le sipisi. Ae e tatau ona 'aina sina laulaʻau i ni mea laiti e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino i le paʻu.

E le gata i lea, o le dill ua solia i le masalosalo. Afai e le mulimulitaia e le tagata maʻi lenei fautuaga, ona mafai loa lea ona tupu ni uiga le lelei:

E taua le manatuaina o tagata gasegase e mama i le vaomago, poʻo i latou o loʻo mafatia i le le fiafia o le tagata pe a uma ona 'ai i lenei mea manogi, e mafai ona tupu ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻi.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i tulafono mo le sauniuniga o piko ma meaʻai, lea e tatau ona faia e tusa ai ma le fua ma ave i le fuainumera. I se mea uma, na o le pau lava le ala e faʻafaigofieina ai metabolic processes, faʻaitiitia ni nai pauna faaopoopo, faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga lautele.

E tutusa lava le taua o le tausisia o tulafono mo le fetaui lelei o laau afu eseese o le tasi ma le isi. O lea la, e le mafai ona faʻaopoopoina le silia ma le tolu laau totō. E le gata i lea, aua e te faʻafefiloi ma faʻafefiloi meaʻai.

O se tagata poto i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aoga o le kulimi mo se maʻisuka.

Uma - togalaau togalaau

O fualaau aina fualaʻau e afua mai i na laau e le lelei tele o le a le faigata ona tupu i luga o se fasi fanua poʻo se windowsill masani. E totoina fatu i le eleele i se loloto loloto o le 1.0-1.5 cm. E tatau ona masani ona faʻafeinu ma susulu le la. E oʻo lava ile ata itiiti e faʻaitiitia ai fua o lenei togalaau aina. Faatasi ai ma le kulumu, luluina o kalotika, seleni lanu o le aiga faamalu. Fualaau faisua o fualaau faisua ua faʻaaogaina o se vaega o le maʻisuka meaai.

Faatasi ai ma le aoga o le pill o le germination umi o ona fatu (e oo i le sefulu tausaga). Lelei lelei le vao faatasi ai ma fennel masani, o se tasi o le aiga o loʻo i ai ni meaʻai, o lea e le totoina ai mea totō latalata ane. O le togalaau togalaau e mafai ona oʻo i le maualuga o le 150 cm ma e malosi lona tofo. I le avea ai o se vailaʻau faʻamalositino, ua faʻaaogaina fualaau ma fualaau mama. Laʻau laiti lanu enaena-enaena na amata mai ia Aokuso-Setema.

Na taumafai le au vailaʻau mo le toe faʻaaogaina o le kulimi faapitoa a le sui o le Umbrellas e ala i le faia o le fualaau oona Anetin. E aofia ai le siʻosiʻomaga mago. O faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o nisi o mea autu: o le mafaufauga (maualalo le toto) ma le le faapalepale i vaega o se sauniuniga faleopathic. O le Anetin e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga meaʻai.

Faʻamatalaga o meaola ma mea faʻasolosolo

O le lelei o le faʻaaogaina o togalaau e mafai ona faʻaumatia mo se taimi umi. Togafitiga, o se tulafono, e le tupu. Fautuaina le faʻaaogaina o kosi, e le tatau ona sili atu i le tolu vaiaso. I le va oi latou e 7-10-aso malologa.

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e le o le inisalini, e togafitia togafitiga faʻatoʻa togafitiga e faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o vailaau oona, mea taumafa (Laasaga Numera 9) ma le gaioiga faʻapitoa.

  • O le galuega lauiloa o se togalaau faamalu o le faʻaitiitia o le toto. O gasegase faʻamaʻi e mafatia i tulaga maualuga, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le 'ai o togalaau e aoga tele.
  • Dill faʻagaoioia le galuega o le faʻaogaina o meaʻai uma, o loʻo faʻamauina le itiiti o le leaga, o le fausiaina o gaʻo i totonu o le inumaga ua faʻaitiitia. O le malosi i totonu o le manava e aveesea foi pe a uma ona 'ai le mamafa, meaʻai gaʻo.
  • Ona o le gaioioiga o vaega o le dill, faatasi ai ma le hyperglycemia (toto maualuga), o le faailoga o le faatelevavevaveina o le faateleina ma e mafai ona taitai atu ai i faailoga o le faamalolo.
  • E masani lava ona faitio tagata e le gata i le popole ma le le fiafia. O vaega o le dill ei ai lona aʻafia.

O le togalaau aina o se punavai o vitamini ma meaola faʻapitoa, e aofia ai le laʻau. O vailaʻau oona e mafai ona auai i le faʻatonutonuina o metabolic processes i le tino. Faʻasalaga e manaʻomia e tagata gasegase o loʻo i ai se vavave i le fausiaina o maʻa i totonu o totoga o le faʻaogaina o meaʻai ma meaʻai. O elemene leaga (sodium, potassium, calcium) e maua ai ni solu e le mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi.

O le autu autu o le kulimi o le dill i le 100 g o oloa:

Igoa FaʻatonuAotelega
Squirrels2.5 g
Fats0.5 g
gaʻo4,5 g
Carotene1.0 mg
B10.03 mg
B20.1 mg
PP0.6 mg
Ma100 mg
Sodium43 mg
Potassium335 mg
Kalaku223 mg
Malosiaga o le malosi32 kcal

Faʻamatalaga: o le "troika" o vitamini - C, PP ma carotene - e tulaga ese mo lona aʻafiaga faʻapitoa i le tino. Afai o latou i ai i le tuufaatasiga pe a uma ona faʻaaogaina le oloa, o le gaoioiga taua o le microflora o le intestinal aoga e faʻapitoa. O tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka e faigofie lava i le meaʻai. Greens greens e faʻavasega ai le metabolism (carbohydrate ma gaʻo). I le maualalo o le tau o le malosi, o le fale e tumu ai le tino i mea aoga ma faʻaleleia le paʻu mamafa.

Mo le maʻisuka, e matua taua lava le leai o le cholesterol i le pulu mata, pei o isi laau afu, fualaau faisua ma fualaʻau. E le toe iai foi le retinol (vitamini A). Pe a faatusatusa i le pasesa, i le dill, e toetoe lava 2 taimi e itiiti ai mea e gaosia ai le gaʻo, 1.5 taimi e itiiti ai kalori, ma riboflavin (B2) e sili atu. I se fualaʻau vevela, e tele le minerale o le calcium ma le acara ascorbi (vitamini C).

Faʻasusu, susu ma lotions

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mucous membranes o mata e tele lava ina afaina, ma ua faʻavaivaia le vaʻai. E fautuaina i latou e faʻaaoga le lotions mai se vaifofo aʻau o tilati moa e pei o le lauti. 1 tsp mago mago mea gaosi ua gaosia i le vai vevela o le 80 tikeri ma tumau pea seia oʻo i le manava masani. I le taimi o le sauniuniga o meaʻai, e tatau ona faʻamautinoa e le o totonu o mata mata o vailaʻau.

I le maualuga o le toto maualuga, ia faʻaaoga se fusi o fatu o le pulu. 1 tsp fualaau mamago e sasaa mai i vai inu (200 ml). Faʻamalosia se kuata o le itula ma faamama le fofo. E tatau ona faʻaalu aso taʻitasi se afa faʻatalanoaga faʻataʻi tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Aʻo faagasolo togafitiga togafitiga, e masani ona siakiina e le siama le mamafa o le toto e faʻaaoga ai se masini - o se tonometa.

O se teuteuga o le vaovao, saunia e tusa ai ma se polokalame tutusa ma fautuaina mo le faaaogaina i le ituaiga lava e tasi, e aoga lava o se anti-inflammatory, antiseptic. O le fua mo le oloa e faapenei: 2 tsp. fuālaʻau faʻatau fualaʻau e sasaa atu i le 250 ml o le vai.

O le suauu suauu na faatauina i le falemaʻi o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaaogaina i tulaga o le faʻaaogaina o le intestinal function (flatulence). 1 tsp faaputuga tupe e fefiloi ma le 0.5 l o le vai malulu na tafe ma saosaoa mo le tusa ma le itula ma le afa. Faaaoga se kuata tolu 3 taimi i le aso.

O le glycemic index (GI) o le dill e maualalo ifo i le 15. O lona uiga o le glycemia, o lona uiga, le maualuga o le suka toto, e le afaina i ona lau. Afai ole tagata maʻi e leai se isi faʻasolega mo le faʻaaogaina o le otaota, ona mafai lea ona 'aina e aunoa ma ni faʻatapulaʻa.

Ona o le lelei o le fausaga, o vailaʻau toto e le o aʻafia i le faʻamalosia o le togafitiga o le vevela. Ina ia puipuia le manogi ma le tofo o le fualaau aina vevela, ia tuu i totonu o le ipu 1-2 minute aʻo leʻi kukaina. Faʻaaoga tele fualaʻau emerald o le opu e avea o se meaʻai teuteu gaosiga.

Faʻavae ma meatotino

Till o se laau totogo o le aiga Salamalu. E faʻafefiloi ai se manogi manogi, o se tofo fiafia ma se aoga aoga i le soifua maloloina. O le laau e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga, pe a faʻaleleia le tofo o fualaau faiva ma meaʻai. I le taimi lava e tasi, o mea manogi, ona o ana meatotino, e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ma isi faʻamaʻi.

O le aʻafiaga aoga o mea manogi i le maʻisuka e mafua ona o le tele o lona fatu. O fatu ma laʻau o le laau o loʻo iai i le maualuga maualuga (4-5%) le suauu taua, lea e maua ai se manogi uiga ese. E iai foi i totonu o le tuufaatasiga o suauu manogi (20%), gaʻo, gaʻo, flavonoids, quartzetine, D-carvone, fiber, calcium, potassium, sodium, phosphorus, iron, vitamini (vaega B, carotene, tocopherol, ascorbic, nicotinic ma folic acid).

O le suauu taua e faʻaosoina ai le mea e ola ai, e faʻaleleia ai le motilima o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le manaʻo, toe faʻafoʻi le gasegase o le lipid. Flavonoids faʻaleleia le metabolism, ma le quartzetine e maua ai sela ma le malosi, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le soifua manuia ma faʻaumatia ese pauna. O le D-carvone e fesoasoani e puipuia ai le faʻavaeina o tuma.

O le mea lea, o le laau i le togafitiga o le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le soifua maloloina:

  • saunia le tino ma meaʻai
  • faʻateleina le metabolism
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • e puipuia ai le faʻaaogāina o le oxidative i sela,
  • faʻaumatia meaola ninii (Candida siama, Staphylococcus aureus, fefete ma fulufulu), lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi eseese,
  • faʻasaʻo le gaioiga o le loto,
  • puipuia le ate
  • faʻaitiitia faʻamalosi,
  • faʻaleleia fuamalie,
  • fesoasoani i le paʻu o le mamafa
  • vaivai ai aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau.

O le meaʻai mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua o le a aoga tele. I lenei tulaga, ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, o le suka e le aveesea mai le toto, ae ua teuina i le ituaiga o gaʻo, lea e lamatia ai le vave maua o le mamafa.

Fualaau faʻapitoa

Ina ia saunia se decoction mo le togafitiga o le maʻisuka, o le aʻa o le laau (30 kalama) e sasaa i le vai (lita) ma kuka mo 2-3 minute. Tuu le faʻamalosi mo le 10 minute. Faʻaaoga se vailaau faʻataʻitaʻi 3 taimi i le aso mo le 200 mililita.

O se isi auala masani a le tagata mo le faia o se teuteuga: o laʻau fou e sasaa mai i le vai tafe ma nutimomoia i soo se auala.Ona fufulu lea o le afi, aumai i se vevela ma aveese. Ia faʻamalosi seʻia oʻo i lalo. Faʻaalu 2-3 taimi i le aso.

Nai lo o totō fou, e mafai ona e ave fuagogo. I lenei tulaga, o laau mamago (5 kalama) e faʻasaina i le paʻu, sasaa i le vai (200 mililita) ma aumai i se faʻala. Faʻamalie. Inu i se taimi pe a uma le 'aiga o le afiafi.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina foi le suavai:

  • O fua (5 kalama) e sasaa mai i vai inu (200 mililiters). Faʻamalosi mo se itula. 100 mililiters o le vai e onā i le aso, vaevaeina i 3-4 doses.
  • Laʻau vavalaʻau (5 kalama) 'oloʻo fufulu i le vai inu (350 mililiters) ma faʻamafu mo le 40 sekone. Faʻaosooso 30 minute. Inu 1-2 taimi i le aso mo le 20 mililiters.
  • O le suauu taua (0.05 gm) e faʻafefe i le vai (lita). O le oloa e teuina i le pusaaisa mo le masina.

Ina ia saunia le fusi, o le fatu (20 kalama) e fufulu i le vai inu (20 mililiters) ma faʻamalosi i se vevela mo le 2-3 itula. Inu faalua i le aso mo 70-80 mililita.

I tala faʻasolopito o tagata, o loʻo faʻaaogaina ai le maʻisuka:

  • Fatuga (100 kalama) 'ua sasaa i le uaina, e sili ona le faʻasili (lita). O le faʻafefiloi e tuʻuina i luga o le vevela vevela poʻo totonu o se vai faʻaʻeleʻele ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Faʻaosooso 5-6 aso. Inu 50 mililiters i aso uma. Tincture o loʻo i ai mea e le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina, o loʻo i ai se aoga aoga i le faagaoioia o le manava ma le totoga tutotonu, faʻaleleia le soifua maloloina.
  • Uma faamalu (10 fasipepa) e tumu i vodka. Faaopopo le laʻau (o ni nai pulu) ma le laʻau bay. Tuu i se nofoaga mafanafana mo aso e tolu. Inu 20 mililiters pe a maeʻa taumafataga taʻitasi mo le lua vaiaso.
  • Faʻafefiloi le fatu pi (10 kalama), laulaʻau moa (10 kalama) ma fualaau vine (5 kalama). Liligi vodka poo le ava (afa lita). Faʻaosooso i se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso. Faaaoga le 20 mililiters ao le i momoe.

Afai o le maʻisuka e faigata i le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga masani e fautuaina e faʻaaoga ai le vaifofo lenei mo togafitiga: o fatu o le fatu (20 kalama) e sasaa mai i vai inu (afa lita). Afai e itiiti ifo i le 200 le toto o le toto, ona faʻaaoga lea o le 10 mililiters o le afu. Afai o lenei faailoilo e sili atu i le 200, ona faʻaopopoina lea o le metotia i le 60-80 milliliters.

Faʻasalaga, o faʻamalama (5 grams) ma aʻa valerian (2-3 karamu) tuʻuina i totonu o se vevela, ua tumu i vai inu (200 mililiters). Aʻo leʻi alu i le moega, ua faaopoopoina le meli i le faʻafefeteina faʻafefiloi e tofo ai ma inu ai.

O le mea moni, e le mafai e le mea manogi ona fofo le maʻisuka, ae o le a sili atu ona lelei le soifua maloloina.

Mea maloloina

Mai le laau e mafai ona e kuka ai meaʻai manogi ma maloloina.

Mo se omeletini, sasaina fuamoa (3 fasi vaega) ma le susu (60 mililiters), faʻaopopo meaʻai, ma masima. Fuga mo ni nai minute ile vevela vevela.

O le isi vailaʻau suamalie o le totogo totogo. Seu sela ma le aniani lanumeamata (200 kalama taitasi), suʻi fuamoa (3 vaega). Faʻafefiloi, masima ma vaitau ma le kulimi (100 milliliters).

E mafai ona e togafitiga oe e teu. Mo le mea lea, ia tipi lelei se faaputuga otaota ma 2-3 totoa o le pasili, pasi 2-3 cloves o le kalama i luga o se lola eleni. Ona faʻafefiloi lea o le siʻisiʻi (200 kalama) faʻatasi ma lefiriti gaʻo gaʻo (100 milliliters), faʻapipiʻi le galala ma togalaau. O lenei ipu e le gata e lelei, ae e maloloina lelei. I le faʻaopoopoga, e faʻamautu atoatoa ai le tino, ae i le taimi lava lea o loʻo faʻamatalaina i le maualalo o le kalori. O le mea lea, o le a lelei atoatoa le taeao ma le 'aiga afiafi mo tagata e maua i le maʻisuka.

I le maʻisuka, e fautuaina e faaopoopo meaʻai i ipu autu, itu ipu, pusa pastry, lea e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga.

O ia mea aoga aoga: mea tau vailaau ma faʻamaʻiina mo le maʻisuka ituaiga 2

Vitio (kiliki e taʻalo).

Tomai faʻavae, e faʻavae i luga o talitonuga masani faalenatura o o tatou augatuaa ma seneturi o le poto masani, e faʻaaogaina ai le tele o faʻaaogaina o mea faitino masani, e aofia ai aʻafiaga o fualaau.

O le mea moni, toetoe lava o soʻo se mea totino e iai ni faʻamalologa faʻapitoa, e aofia ai ma masani ma masani ia i tatou e pei o se meaʻai.

O lenei laau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai mea e aʻafia ai le tino o meaʻai ma le tino o le endocrine. Aemaise lava, o le kulimi e faʻaaoga mo le maʻisuka. E faʻaitiitia le toto o le toto i le dill, ma ona o le a le ala e faʻavae i ai e iai sona aafiaga aoga i se tagata maua i le maʻisuka? Ads-pc-2

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le toatele oi tatou e masani i le togitogi e avea o se taumafataga lelei, lea e sili atu ona lelei le tofo o le tele o aano o manufasi ma fualaʻau ma ua faʻaaogaina faʻamaʻi ma gaosia.

Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o le laau e mafai ai ona e faʻaaogaina i le tulaga o le gasegase o totoga eseese ma tino o le tino. O le a le vaega o le laau?

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei laau e matua mauoa lava. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o le suauu taua. O le mea lea e avea ai le laau ma mea manogi ma manogi .ads-mob-1

I le faaopoopo atu i se manogi manaia ma le tofo, o le suauʻu taua e iai le aʻafiaga o le antimicrobial. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻalavelaveina le atinaʻeina o staphylococci, fuamoa ma foliga. E le gata i lea, o mea taua i le suauu o le suauu e taofia ai le atinaʻeina o sela o le kanesa.

I le faʻaopoopoga i le suauu taua, o loʻo aofia ai le televave televitamin. Vitamini E, C, PP, A e maua i le tele o aofaʻi i moli tipi. O sea ituaiga e avea ai le laau o se auala sili ona lelei e faamalosia ma faamautuina ai le setete o le tino.

I le faaopoopo atu i vitamini, o le vevela e aofia ai suauu oona e aoga mo tagata. Ona o lenei mea, o lona faʻaaogaina e afaina ai le galuega a le vaega o meaʻai, o le toto toto ma le fatu.

O le i ai o le flavonoids i totonu o le laau e mafua ai le faʻaleleia o metabolic processes i le tino o le tagata. Quercetin ma lempferol faʻamaonia le faiga o le tuʻuina atu o suauʻu i le malosi, ma o se taunuuga o le mamafa o le mamafa o le mamafa, ma le lelei atoa o le soifua manuia.

E le gata i lea, o mea aoga a le opu e iai sona aafiaga lelei i luga o potu o le ate, puipuia ai mai aafiaga o mea oona ma isi mea leaga.

O le faʻalavelave faʻapitoa o le otaota ia mafai ai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka o se sui fesoasoani. I le maʻisuka, o le dill e mafai ona faʻaleleia lelei le lelei o le ola o le maʻisuka, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻamaʻi lava ia, ae faʻaititia ai aʻafiaga o vailaʻau na faia e le tagata maʻi.

I totonu o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina auala eseese o le faʻatoʻaga o meaʻai. E matuā manaʻomia lava le faʻalauiloaina o se fuainumera tele o tilati o lenei laau i le taumafa o le maʻisuka. E le gata ina aoga, ae e mafai foi ona faʻaleleia le tofo o ipu ma faʻavasegaina se laulau 'ai lelei o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O fua o fatu o se taimi aoga tele mo le maʻisuka. O fatu fou e faaopoopo i ipu eseese - e kuka ai pateta, iʻa ma aano. O fuālaʻau ua sasaʻaina aʻo leʻi faʻaaogaina i le vai inu.

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o le tele o faʻamatalaga o meaʻai i luga o le vai ua faʻaalia. Mo lenei mafuaʻaga, o fuālaau ma fatu o lenei laau e faʻaaogaina. E faʻafeiloaʻi vai i le vai ma faʻaulu ao leʻi 'ai.

E faaopoopo atu i le vai, faʻaaogaina ava malosi. O lo latou aoga sili lava o le mafai lea ona maua se sui sooupu mo le faʻaaogaina i le lumanai, ae o mea teuteu ma mea inu vai e tatau ona faʻauluina fou, a le o lea, latou te leiloa a latou meatotino aoga ma faasolo ina leaga. O le faʻaaogaina o le dill e avea o se vaega o tapenapenaga o lauʻau, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le maʻisuka, e faʻataʻitaʻiina foi.

E i ai ni tapulaa faʻapitoa i le faʻaaogaina o teuteuga sauniuni e faʻaaoga ai le opu. O nei faʻasalaga e masani ona le faʻaaogaina i le faʻaaogaina o fualaau aina fou.

Till ma vailaʻau e faʻatatau i luga o lea mea ua solia:

  • faatasi ai ma le masalosalo. O togafitiga mai lenei togalaau o loʻo i ai le malosi e faʻaitiitia ai le toto, lea e lamatia mo vaʻalele,
  • i le 60 tausaga le matua. O tagata matutua e sili atu ona afaina i allergies ma ni manaʻoga e le manaʻomia i mea e gaosia ai le laau. O le mea lea, e sili atu mo i latou le lafoaia o le faʻaaogaina o se tele tele o lauusiusi e le faʻasalaina i lenei laau,
  • i le matua o le maʻi seia oo i le 12 tausaga. O se fuainumera tele o mea gaioiolosi e aofia ai i totonu o le otaota e mafai ona afaina ai le tulaga o le fausiaina.

A le o lea, o le faʻaaogaina o meaʻai ma fua o oloa e le gata. E leai ni faʻasalaga mo faʻamaʻi fatu e le o faʻatasi ma le faʻamaʻi, ma le fatu o le fatu fatu po o le ate. I nei tulaga uma, o le a iai se aafiaga lelei o le laau.

O mea faʻamalolo faʻatele e masani ona saunia mai le opu o teuteu ia. O le kulumu mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo.

O aʻa o le laau e tipiina i ni vaega laiti ma sasaa i vai inu. A maeʻa, ona tuʻuina lea o le suka i luga ole vevela mo le 2-4 minute.

Ona tuʻu lea o le oloa i se nofoaga mafanafana mo le 10 minute. A maeʻa lena, ua saunia mo le faʻaaogaina. Inu se mea teuteu pe a uma le 'aiga, 150 ml i le taimi.

Ua saunia fatu e tusa ai ma le mataupu lava e tasi. O le sipuni sipuni e sasaa mai i le vai inu (0.5 l), o le susu e tuu i totonu o se vevela. E mafai ona faʻatagaina le tapunia o le atigipusa ma afifi i se solo. Faʻaosoosoga o lona uiga e tatau ona le itiiti ifo ma le lua itula. 200 ml o le afu e ave pe a uma le taumafataga.

Laʻau fou e fufulu, sasaa i vai inu ma paʻu i soʻo se auala i le lima.

Ona tuʻuina lea o le atigipusa i le afi, faʻapipiʻi i se vevela ma aveese. O le suka e tatau ona faʻamafanafana i se nofoaga mafanafana. A maeʻa lena mea, e fufulu ma inu i le 2-3 taimi i le aso.

I le faʻaopoopoga i tipu fou, e faʻatagaina foi ona faʻaaoga togalaau mamago. Ave ni lua sipuni tele o le paʻu lanumama mafiafia ma aumai i se vevela i totonu o se ipu vai. Ona susulu lea o le susu ma faamamaina. O le mea lea, e maua ai se fualaau e tasi, lea e tatau ona onā i totonu o le afa itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O loʻo faʻaaogaina foʻi meaʻai mo le 'ava malosi. O le uaina ma le dill tincture e sili ona lauiloa. E faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, faʻamavae le gaʻo ma faʻasalalau le manava.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e faaaogaina le 100 kalama o fatu fatu. Ua nutimomoia ma faaopoopo i le 0.5 lita o le uaina mūmū mūmū. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e vevela i totonu o le vai vaiinu mo 20-30 minute.

O le mea e maua ai le suavai e faʻamamaina e ala i le susu, o le vaega faʻamago ua faamamaina. O le fofo e faʻaaoga mo le 5-6 aso. A maeʻa lena, e ave le 1 taimi i le aso, ao le i momoe, 15 -25 kalama.

10 'piko' 'faamalu' 'ua tuʻuina i totonu o le fagu fagu ma tumu i vodka. O loʻo faʻaopoopoina ni nai faʻalaʻau o le laulaʻau ma le faʻaiʻai. O le tincture ua saunia mo aso e tolu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa lena, e 1 le sipuni e ave pe a maeʻa taʻitasi taumafataga mo aso e 14. Faʻaaliga-mob-2 ads-pc-3 O le mea o loʻo i lalo e aofia ai le tele o vaega. Mo lana sauniuniga tatou te faʻaaogaina le 500 ml o vodka poʻo le ava malosi, o se sipuni o fatu o fatu, lua kapu pununi o le mint, afa afa o fualaau vine.

O mea uma e faʻafefiloi ma sasaa ma vodka.

Ia faʻamalosi le vailaau e tatau ona 14 aso i se nofoaga pogisa ma malulu. Ma le isi, ua uma ona faamama le tincture ma ave le sipuni se tasi ao lei moe.

I le faaopoopo atu i teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai, o le faʻaaogaina o meaʻai ma susu susu e aoga. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o ia meaʻai e mafai ai e le maʻisuka ona maua le calcium talafeagai, faʻapea foi ma le gasegase o gaʻo manu, o le faʻatagaina atoa lea pe a faʻamaonia se taumafataga faapitoa e le manaʻomia.

Ina ia saunia se meaʻai maloloina, e te manaʻomia mea e pei o le siʻisiʻisi o le siʻi kulimi, faʻamalaina le malamalama poʻo le yogurt o le natura e leʻi faʻafefeteina ma le dill fou.

O lanu e tatau ona fufulu lelei ma maeʻa tapena, a uma lea e tatau ona faʻafefiloi mea uma. I totonu o le ipu, e mafai foi ona e faaopoopoina le pasesa ma sina siʻosiʻameʻa lanumeamata poʻo le kalaka, e sili ona laiti. O le a avea o se taumafataga manaia - malamalama, ae lava le lelei, e fesoasoani ai i le faʻaleleiaina o tino ma auala faʻapitoa.

E mafai foi ona faʻaaoga se salati o le pasisa fou, o le fala ma le kalakeke laititi. O le salunaina o se salati e le talafeagai, ma e le o se mea fou, e tatau ona e faaopoopo i ai le basilini fou. O lenei ipu o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i cereals, o le faʻaaogaina o mea e saunia mo le taumafataga o loʻo faʻaaoga mo le maʻisuka.

E uiga i mea uma aoga o meaʻai mo le maʻisuka i le vitio:

O le mea e leaga ai, o le talitonuga lautele o le fatuina o fatu ma le maʻisuka e mafai ona maualalo ai le maualuga o le suka e leʻo moni. O mea aoga o le laau e le afaina ai le metabolism o le insulin ma e le mafai ona aveesea le glucose mai le toto. O le aoga aoga o lenei laau toto e faʻavae i luga o le faʻalauteleina masani o galuega a le tino o le tagata. O le mea lea, o le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 o se meafaigaluega malosi tele, ae e le mafai ona suitulaga i fualaau faasaina e maualalo ai le suka, ma e sili atu foi mo le inisalini e faʻatonuina i gasegase. Ae ui i lea, e mafai ma e tatau ona e faʻaaogaina meaʻai - o oloa e faʻavae i luga o lenei laau e faʻaleleia ai le soifua manuia o le maʻisuka ma le lelei o lona olaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Togafitiga o le maʻisuka ma le pi ma le pasili

E mafai ona faʻaaoga fatu fatu mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega o le taumafa poʻo le faia o ni mea teuteu faʻapitoa? O le mea moni, o loʻo i ai tulafono patino mo le 'aiina o laʻau e tatau ona mataʻituina, a leai o le a sili atu ona leaga le taumafa nai lo togafitiga.

E le gata i lea, o le a aoga le aʻoaʻoina o ni auala e saunia uma ai fatu ma le otaota lava ia mo le faʻaaoga i le taimi o le maʻisuka. E aoga foi le mafaufau i le aoga o le pasesa mo se ituaiga faʻamaʻi.

Faʻaoga ma faʻaleaga

Till e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o mea eseese ma teuteuga. Tuuina atu lona gaioiga e tusa ai ma meaʻai, e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa mo togafitiga. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka. Muamua lava, e le tatau ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao, talu ai e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le vaega o meaʻai.

E taua foi le manatuaina o le fesoʻotaʻiga o mea taumafa ma ituaiga uma o laau afu i le tasi ma le isi. E le fautuaina e tagata atamamai le tuufaatasia o sili atu i le tolu pe, aemaise lava, mea e fa. I le faaopoopo atu i ai, e le talafeagai, i totonu o le faʻavae o se tasi o meaʻai o le dill poʻo soʻo se isi greens, e faʻafefiloi ai ona ituaiga eseese ma se tasi ua uma ona saunia.

O le mea lea, o le otaota e mafai ona matua aoga tele mo le maʻisuka, ae e taua le manatuaina o tulafono faʻaaoga ma nofoaga e faʻaaogaina i fualaʻau faʻamaonia.

I le i ai o le faʻamaʻi tuʻuina atu, o le dill e faʻaaogaina o se auala autu mo le puipuia o le ate. E le gata i lea, o ia lea na te faʻaaogaina uma auala e fesootaʻi ma le faʻalaumalie.

E maitauina o le kulimi e faʻaumatia ai le afaina ma ona taunuuga uma, ma e mafua ai foʻi ona faʻalavelave i le fausiaina o le iniseti i le maʻisuka, lea e talafeagai e mautinoa ai togafitiga sili ona lelei.

Tagata faʻapitoa e gauai atu i tulaga o loʻo taua i lalo:

  • 25 g ua faʻaaoga e sauniuni ai le fala o le toe faʻaleleia. aʻa o le pi, lea e sasaa mai i le tasi le lita o le vai. E manaʻomia le faʻamamā muamua,
  • fofola o le tino e matua fautuaina malosi mo le lua minute, ona faʻatonu lea mo le 10 minute,
  • e faʻaaogaina le mea e maua ai e le sili atu i le tolu ipu i totonu o le 24 itula.

I le tautalagia pe faapefea ona mafai ona faʻaaogaina le paluga mo le maʻisuka, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e sili atu nai lo le taliaina e saunia ai se mea faapitoa faapitoa mai le fatu vaega o le kulumu.

I lenei tulaga, ua sasaa fatu i vai inu ma ua tauanau pea i totonu o se atigipusa ua faamauina, e mafai ona faia e tusa lava pe sili ona masani ai le vevela. O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga e malosi le fautuaina i le taimi lava lea aʻo leʻi 'ai meaai, afa afa i totonu o le 24 itula.

O le togalaau o se laau e iloa e le toatele. E aofia ai le aiga faamalu.E mafai ona oʻo atu i le 1-1.5 mita le 'au o le dill i luga. O laulaʻau e tipi ese e paʻu i le paʻi, o fugalaau fugalaau e faʻapipiʻiina ai faʻalavelave lavelave samasama. O le kuluga o fatu e vevela ma mafiafia.

Faamalologa meatotino

I vailaau faʻasoifua, e faʻaaogaina uma fatu o fatu ma ona lau. Aʻo leʻi faʻaogaina, ua mamago fatu o le laau. Latou te teuina i se mea pogisa, mago, ona latou taofi ai lea o latou faʻamalologa uma.

O fua o fatu e aofia ai le 2.5-4% o le suauu taua, mea mucous ma tannins, faapea foi gaʻo, mea oona, carvone, myristitine, aleuron ma dillapiol. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o fatu e saofagā i le vave faʻamaloloina o manuʻa, ma o mea faʻamamaina o le laau e fesoasoani e faʻamaʻapeʻa ai le nofoaga o manuʻa, tipi pe gaʻo.

Mai fatu e fai ai teuteuga, infusions ma mea laiti. I togafitiga faʻapitoa, o loʻo i ai se fale o le fale talavai, o mea faʻamalolo o ia mea e tutusa lelei ma mea e gaosia i le fale. I le faʻaopoopoga i fatu mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina lau o le laau. E faʻaaogaina e avea o ni mea faʻamalosi ma fesoasoani i tagata o loʻo mafatia i le malulu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O mea faʻamalolo o fatu o le vao na suʻesuʻeina mo se taimi umi. Ua maeʻa togafitiga i Rusia mo le tele o tausaga.

I totonu o tagata faʻamuamua, o togafitiga ma fatu fatu ma laʻau e le itiiti ifo le lauiloa.

E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le dill e mafai ona faia i ni manoa o le kiona, o le ita ma le tuʻimomomoina, talu ai ona o le laau e iai sona aʻafiaga faʻaleaga. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o lenei vaovao e talafeagai mo le togafitiga o pepe faatoa fananau mai. O le mea lea, o faʻamalologa o le vai o le suavai e fesoasoani i le atinaʻega o le faʻaogaina o fuainumera fou o pepe faatoa fananau mai, faʻamaloloina le paʻu ma le pala.

I le faaopoopo i vailaau, o fatu laau ma laulaau fou e faʻaaoga lelei i le kuka. E sili ona aoga le faaopoopoina o lenei vao i meaai mo pancreatitis. O le laau e mafai ona aofia ai i ipu eseese - soupe, gravy, casseroles ma salakeke.

I le pancreatitis e masani ai, e fautuaina e 'ai le mutia pe a uma le faʻagaloga. E le gata i lea, e mafai ona maua fatu fatu i le tele o oloa gaosi. Faatasi ai ma le fesoasoani a le laau latou te togafitiina ai siama, fai ni masini e puipuia ai.

E tele taimi e faʻaaogaina ai fatu o le pi mo le mamafa o le mamafa. O suauu taua i totonu o le laau e fesoasoani e aveesea ai le fiaaai. E fautuaina mo le mamafa o tagata e 'ai fatu o le mutia ma laʻau e faʻavasegaina ai totoga o meaʻai ma toesea le mamafa.

Faʻasoʻotoga o meaʻai i luga o le vai

Faatumu vai mo pepe fou

1 tbsp. o se sipuni o fatu o loʻo sasaa i totonu o se ipu vai vevela ma faʻamalosi mo le tele o itula. E faʻafefea e le vai le colic. Faʻamafanafanaina o faʻamalosi mo stomatitis, fulafula o le susu, tuʻimomomoʻo ma manuʻa.

I le lita o le vai inu - 100 kalama o fatu. Faataga e tu mo ni nai itula. Faatasi ai ma le gaioiga, e mafai ona e uuina lou lima i fatu e tatau ai suauʻu.

O aoga o le mutia

Ina ia mafai ona saunia se togafitiga faafomai, ave le 25 gr. aʻa, lea e sasaa mai i le tasi le lita o le suavai faamama. Le isi, e tatau ona e galue i lenei algorithm:

  1. fofola mo le lua minute,
  2. e le sili atu nai lo le 10 minute.

Faaaoga se teuteuga o le sili atu ma le tolu ipu i le aso. E talia foi le saunia o se mea faapitoa faapitoa o fatu o le fatu fou. I lenei tulaga, ua sasaa mai i le vai e kuka ai le vai ma ua tauanau pea i totonu o se atigipusa ua faamauina, mo se faataitaiga, i se vevela. O le maʻisuka e tatau ona faʻaumatia aʻo leʻi 'ai, o le tolu o le ipu faʻataʻi tolu taimi i le aso. I lenei tulaga, o le a aoga ma aoga i le 100%.

O le maʻi suka e mafai ona faʻamanuia ona o le maualuga o ona gaʻo. I le talanoa ai i lenei mea, e tatau ona gauai atu i le mea moni o le laau toto e aofia ai suauu taua.

E oʻo lava i le vaega o le fatu, e mafai ona oʻo atu faʻamaufaʻailogaina i le 4-5%. E le gata i lea, o tagata atamamai e matauina le i ai o suga, proteins ma fiber.

O vaega e pei o flavonoids, carotene, faapea foi ma le potassium ma le suauu calcium e le taua tele mo le toto o le maʻisuka.

E le gata i lea, o tagata atamamai latou te amanaia le i ai o le magnesium, uʻamea ma isi vaega, ma le 20% suauu gaʻo. E aoga le pito i tua, e aʻafia ai ona e aofia ai glycerides o le petrozelinic, palmitic, oleic and linoleicids, lea e matua manaʻomia mo le tino o le tagata e maua i le maʻisuka.

Recipes for diabetes:

  • O le suamalie togafiti ua saunia e pei ona taua i lalo: ave aʻa, sasaa i le vai inu (1000 ml), faʻafefe i le vai inu mo ni nai minute, ona tuʻu ai lea ia latou suʻe. E sefulu minute e lava mo le faʻamalosi. E mafai ona e inu i se ipu malamalama i le taeao, aoauli ma le afiafi.
  • O le faʻafefeteina o le opu e faia e ala i le liligiina o se sipuni sipuni o fatu ma vai ua tunuina (500 ml). I le maeʻaeʻa ma le faʻamalosi i se petion i se vevela, e ave muamua ao leʻi 'aina le 100 ml tolu taimi i le aso.
  • O se mea sili ona maaleale ma faʻafefe-inflammatory o le tincture e faʻaaogaina ai le uaina mumu. I le ave o fua o le pi (100 kalama), ua sasaa atu i totonu o se fagu ma le uaina mumu moni ma kuka i totonu o se mumulu vaivai mo le itiiti ifo i le luasefulu minute. O fatu e tatau ona aveese e ala i le filiga ma tosoina le fualaau oona e maua mai i se sieve. Fai sina sipuni aʻo lei moe. O fualaau faʻamalosi e le sili atu ma le limasefulu kalama.
  • O tagata maʻi e mananaʻo e leiloa le mamafa ma mulimuli i se taumafataga maloloina e mafai ona fautuaina e saunia se mea suamalie suamalie susu. Aveina o lefirfiti e le gaʻo, kisisisi, laʻau tipi lelei o pi ma le pasili, faapea foi ma ni nai laumei o le kalama, ua matua fefiloi. O le mea e maua ai le suamalie o loʻo i ai se tofo lelei, mama ma le maualalo le kalori.

Ina ia saunia se decoction mo le togafitiga o le maʻisuka, o le aʻa o le laau (30 kalama) e sasaa i le vai (lita) ma kuka mo 2-3 minute. Tuu le faʻamalosi mo le 10 minute. Faʻaaoga se vailaau faʻataʻitaʻi 3 taimi i le aso mo le 200 mililita.

O se isi auala masani a le tagata mo le faia o se teuteuga: o laʻau fou e sasaa mai i le vai tafe ma nutimomoia i soo se auala. Ona fufulu lea o le afi, aumai i se vevela ma aveese. Ia faʻamalosi seʻia oʻo i lalo. Faʻaalu 2-3 taimi i le aso.

Nai lo o totō fou, e mafai ona e ave fuagogo. I lenei tulaga, o laau mamago (5 kalama) e faʻasaina i le paʻu, sasaa i le vai (200 mililita) ma aumai i se faʻala. Faʻamalie. Inu i se taimi pe a uma le 'aiga o le afiafi.

E uiga i le faʻailoga

E ui i ana faʻamanuiaga manino, e mafai pea ona afaina ai le pulu. E tupu lenei mea i tulaga e mamafa i le maʻisuka. O le mea lea, o tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua o loʻo feagai ma lenei faʻamaʻi e le fautuaina e faʻaaoga le pulu. O lenei mea e faapitoa le moni mo tinctures ma teuteuga, aua e mafai ona latou afaina ai le tino o le tino.

Talofa uo! E talafeagai le maua o faʻamatalaga e uiga i mea o vailaau faʻasaina ma le faʻasaʻoina o le otaota, ona o le lautele o le tufatufaina atu o lenei laau, faapea foi ma lona lauiloa, aemaise lava i le taua o le tau.

Seleseleina ma teuina

Mo togafitiga i le taimi o le tuputupu aʻe e faʻaaoga ai greens fou. E mafai ona totoina lenei aganuu i le tele o taimi i le vaitau mai ia Aperila ia Iulai ile moega ina ia mafai ai ona maua ni fualaau laiti. Mo le faia o isi togafitiga faʻapitoa, ua saunia le fala mo le taumalulu e faʻaaoga ai auala autu e tolu i le fale - faʻamago, faʻamaisa, ma le teu.

Lago susu o loʻo teuina i tulaga matutu i taga lino. O fatu e sasaina pe a uma le masimasi ua sasaa atu i totonu o se atigipusa tioata ma se tapuni ufiufi. Latou te tuʻu i se mea pogisa.

Pe a filifili pe faʻapefea ona faʻasao le otaota, e masani ona latou suʻeina le auala o laisa e leai ni pupuʻu. Ua fufuluina, tuʻu i luga o se solo e faʻafefe ai le tele o le vai. Afai e manaʻomia, tata le lau, e ui e mafai ona e tuʻuina lala uma. E tufatufa mea faʻaaoga i ni vaega laiti i taga palasitika ma tuʻu i totonu o se pusaisaisa.

O loʻo i ai se isi metotia o le faʻamaʻiina lea e mafai ai ona e foia le faafitauli i le auala e teu ai otaota ma faʻaaoga mulimuli ane i le taimi o le taumalulu, e le gata mo togafitiga faafomaʻi, meaʻai, ae mo faamoemoega lelei. O greens ua saunia e nutimomoia e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. E faaopoopo le sua suamalie - o le afa o le sipuniti i le 0.5 l o le mea e maua mai ai. Ua faataatia i fafo i se aisa ma ua malo.

E le mafai ona e faʻaaogaina vailaau mai lenei laau i luga o se manava gaogao, lea e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le tino. Pe a sauniuni deco deco ma infusions mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona matua mataʻituina le faiga ma e le tatau ona suia le metotia.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le laau mo le faʻasalaga, aua e mafai ona mafua ai le gaioio, vevela, vaivaiga, ma faʻavaivaia ai le gaioiga vaaia.

E sili atu pe a le faia ni teuteuga ma ni mea e maua ai tamaiti i lalo ifo o le 12 tausaga le matua: e mafai ona latou faʻaleagaina le faiga o meaʻai.

O tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia 'ai lanu greens ma i ni mea laiti ina ia le faʻaosofia ai se maʻi. E mafai ona e faʻaopopo i salakeke po o le siʻi kuka.

E le o fautuaina foi le faʻafefiloi o gutu mataʻu ma le vevela-togafitia ma faʻaopoopoina le sili atu ma le tolu lala eseese i le tasi ma le isi.

Tuua Lau Faamatalaga