Tulafono mo le inisalini

O le felauaiga o vailaau i luga o se vaalele e faʻalagolago i le faʻatonuga. Pe a feaveaʻi le inisalini i ato i luga o le vaalele, e ono tulaʻi mai faafitauli tau femalagaaiga, o lea e taua ai le iloa pe faapefea ona aloese mai le le femalamalamaaʻi ma faʻamaonia le fualaau i luga o le vaalele. O le mea lautele, e le faʻasaina e fomaʻi le sosola ese o le maʻisuka, talu ai latou te talitonu e le mafai ona tupu i soʻo se faʻafitauli. Tagata e iai ituaiga maʻisuka uma e mafai ona lele. Soʻo se kamupani e tatau ona tuʻuina atu tulaga talafeagai mo le maʻisuka, ona o se vaega faapitoa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le faafitauli o le felauaiga o insulin i ato lima i le vaalele?

O le mea o le inisalini o se vailaʻau maʻoti, o le felauaiga lea o le a manaʻomia ai faʻasalalauga faapitoa i le tagata maʻi i le falemaʻi. Pe a ulufale atu i se vaalele, e ono tulai mai se faafitauli poʻo le le femalamalamaaʻi i le vaega o tagata faigaluega. O le mea lea, aʻo leʻi felelei i luga o se vaalele, e tatau ona talanoa ma le endocrinologist e uiga i isi faʻafitauli o le vaalele i luga o le tino, ia tusia uma tupe talafeagai ma, pe a mafai, maua se siaki poʻo se tusi a le fomaʻi ma oe.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le a le mea e le mafai ona feaveaia?

E le mafai ona e faʻaauau i luga o soʻo se mea e pei o gel, e aofia ai: meaʻai pepe, mea manogi, vailaʻau, vailaʻau mo le soifua maloloina o tagata lava ia. E tasi le pasese ei ai le aia tatau e felauai ai vailaʻau vai i se aofaiga e le sili atu i le 100 ml. O fualaau uma e tatau ona i ai se igoa ma faʻamatalaga talafeagai e uiga i vailaʻau. Afai o vailaʻau e sili atu nai lo le 100 ml, e tatau ona tuʻuina i totonu o se atopaʻu.

O a mea e mafai ona feaveaia?

Faʻatonuina e le Faletupe ni tuusaunoaga mo nisi vaega faapitoa, e faapena foi mo tagata gasegase e tatau ona ave togafitiga i le maea ai o se vaitaimi faapitoa, ei ai se tuusaunoaga ma e mafai ona latou ave vailaʻau faasaina i luga o le vaa, pe a maeʻa ona latou malilie i mea uma ma le aufaigaluega. O le manaʻoga e suʻe vailaau e tatau ona tusia ma se tusi faamaonia faapitoa. O nisi vaega, i lenei tulaga, tagata e maua i le maʻisuka, e mafai ona latou ave fualaau oona latou te manaʻomia. E taua le manatu e mafai e tagata faigaluega ona talosaga e tatala le vailaʻau poʻo le ato ina ia siaki ai le i ai o nakoti poʻo mea pāpā, pe afai o se mea e mafua ai masalosaloga, o lenei mea o le a lafoina i fafo.

O le tele o pasese e popole ona o tapulaa i le aofaʻi o fualaau o loʻo aveina. I se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a le mafai e se tagata ona fesoasoani ia te ia lava, aua o lenei mea o loʻo i ai se pusa fesoasoani muamua i luga o le vaalele ma vailaau talafeagai uma, ma o tagata o loʻo vaʻavaʻai i le vaalele e faʻasoa faapitoa mo le fesoasoani muamua.

Vaega o le vaalele e maua i le maʻisuka

O le maʻisuka e tatau ona fuafua se vaalele i feutagaiga ma se fomaʻi e taofiofia tulaga e leʻi mafaufauina. A lele i se mamao mamao, i le taimi o le vaalele, e mafai e le vaalele ona sopoʻia laufanua i taimi, ae o le taimi o le soʻo e mafai ona faʻateleina ma faaitiitia. O le mea lea, malaga agai i sisifo, e faateleina le aso i le itu i sasaʻe - e fai si laʻititi. Faatasi ai ma le faateleina o le taimi o le alaga, o le tele o meaai na ave e faateleina, faatasi ai ma lenei, o le aofaiga o le inisalini e faatupulaʻia le faateleina, ma le isi itu, faatasi ai ma se faaitiitia i le vaitaimi o le alaga, o le fua o le fualaau faasaina foi ua faaitiitia. Mo se auiliiliga auiliili o le pulega ma le auiliiliga o togafitiga i ia tulaga, o le fautuaga a le fomaʻi e talafeagai.

Suʻeina ole fua ole inisalini ole suka

Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o le olaga, ia maʻisuka taʻitoʻatasi o le maʻisuka e tatau ona mafai ona faʻatusatusaina ia aso ole inisalini e manaʻomia, ma ia le suia lenei tiute i fomaʻi atonu e le o iai i taimi uma. I le faʻaaogaina o fua faʻatatau mo le fuafuaina o le inisalini, e mafai ona e aloese mai le maualuga o le homone, ma ave foi le maʻi i lalo o le puleaina.

  • Tulafono lautele o faʻatulagaga
  • O le a le fualaau o le inisalini e manaʻomia ile tasi falaoa e tasi
  • E faʻapefea ona filifili se fualaau o le insulin i se tuila?
  • Le faʻaaogaina o le inisalini: tulafono lautele
  • Inisalini lautele ma lona fua (vitio)

Tulafono lautele o faʻatulagaga

O se tulafono taua i le algorithm mo le fuafuaina o le fua o le insulin o le manaoga o le maʻi mo le sili atu ma le 1 le iunite o le hormone i le kilokalama o le mamafa. Afai e te le amanaʻiaina lenei tulafono, o le a tupu le inisalini, o le a mafai ona tupu i se tulaga ogaoga - o se hypoglycemic coma. Ae mo le filifilia tonu o le fualaau o le inisalini, e tatau ona amanaia le maualuga o le taui o le maʻi:

  • I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi 1, o le fua o le insulin e filifilia e faavae i le sili atu i le 0.5 iunite o le hormone i le kilokalama o le mamafa.
  • Afai e lelei le totogi o le maʻisuka ituaiga 1 i le gasologa o le tausaga, ona oʻo lea i le maualuga o le inisalini o le 0.6 iunite o le hormone i le kilokalama o le mamafa o le tino.
  • I le ituaiga 1 maʻisuka ma fesuisuiaʻi faifai pea i le kulukose toto, e oʻo i le 0.7 iunite o le homone i le kilokalama o le mamafa e manaʻomia.
  • I le tulaga o le maʻisuka faʻatele, o le fua o le inisalini o le a 0.8 iunite / kg,
  • Faʻasolo i le maʻisuka maʻi - 1.0 PIECES / kg.

O le mea lea, o le fuaina o le fua o le insulin e tupu e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai: Laasaga i aso uma o insulin (U) * Aofaʻi o le mamafa o le tino / 2.

Faataitaiga: Afai o le tui ole aso ole inisalini e 0.5 iunite, ona tatau lea ona faateleina i le mamafa o le tino, e pei o le 70 kilokalama. 0.5 * 70 = 35. O le numera e maua ai le 35 e tatau ona vaevaeina i le 2. O le taunuuga o le numera 17.5, lea e tatau ona faasolosolo solo, o lona uiga, ia 17. E foliga mai o le ao ole insulin o le a 10 iunite, ma le afiafi - 7.

O le a le fualaau o le inisalini e manaʻomia ile tasi falaoa e tasi

O le areto falaoa o se faʻataʻitaʻiga lea na folasia ina ia faafaigofie ai ona fuafua le fuaina o le insulin i le taimi muamua ao leʻi faia se taumafataga. O iinei, i le faʻatusatusaina o areto falaoa, e le o oloa uma o loʻo aofia ai vailaʻau faʻasaina, ae naʻo le "faitauina":

  • pateta, beets, kāloti,
  • cereal oloa
  • fua suamalie
  • sipuni.

I Rusia, o le tasi le areto e tutusa ma le 10 kalama o gaʻo. E tasi le falaoa e tutusa ma se fasi keke falaoa paʻepaʻe, tasi apu tele, lua teaspoons o suka. Afai e tasi le falaoa e ulufale atu i se totoga o le tino e le mafai ona maua le inisalini, ona maualuga ai lea o le glycemia i le range mai le 1.6 i le 2.2 mmol / l. O lona uiga, o nei mea tonu o faailoga ia e faʻaitiitia ai le glycemia pe a faʻalauiloaina se tasi o inisalini.

Mai lenei mea e mulimuli mai, mo paʻu o falaoa taʻitasi ua maeʻa, e manaʻomia le faʻasilasila mai e tusa ma le 1 le inisalini muamua. O le mafuaaga lena, e fautuaina ai ia maua uma e le maʻisuka se laulau o iunite falaoa ina ia mafai ai ona faia le faʻataʻitaʻiga saʻo. E le gata i lea, ao lei faia tui taitasi, e tatau ona pulea le glycemia, o lona uiga, saili le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer.

Afai o le tagata maʻi e maualuga lona gasegase, o lona uiga, maualuga maualuga, e tatau ona e faaopoopo i ai le aofaʻi sao ole iunite o hormone i le numera tatau ole iunite falaoa. I le hypoglycemia, o le fua o le homone o le a itiiti ifo.

Faataitaiga: Afai o le maʻisuka ei ai le maualuga o le suka i le 7 mmol / l le afa itula ao lei faia se taumafataga ma fuafua e ai le 5 XE, e manaʻomia ona ia faia se tasi o vaega ole inisalini puupuu. Ona faʻaitiitia ai lea o le suka toto muamua mai le 7 mmol / L i le 5 mmol / L. Ae, ina ia totogi mo le 5 areto falaoa, e tatau ona e ulufale i le 5 iunite o le hormone, o le aofaʻiga atoa ole inisalini e 6 iunite.

E faʻapefea ona filifili se fualaau o le insulin i se tuila?

Ina ia faatumuina se syringe masani i se voluma e 1.0-2.0 ml ma le numera saʻo o vailaau, e tatau ona e faʻatusatusa le tau o le vili o le tui. Ina ia faia lenei mea, fuafua le numera o vaevaega i le 1 ml o le meafaigaluega. O loʻo maua i totonu o le fale i le 5.0 ml ipu. 1 ml o le 40 iunite o le hormone. E 40 vaega o le homone e tatau ona vaevaeina i le numera o le a maua e ala i le faʻatulagaina o vaega i le 1 ml o le meafaigaluega.

Faataitaiga: I le 1 ml o se suauu 10 vaevaega. 40:10 = 4 iunite. O lona uiga, i le tasi vaevaega o le suauu, e 4 vaega o inisalini ua tuʻuina. Ole fua ole inisalini e te manaʻomia e ulufale ai e tatau ona vaevaeina i le tau o le tasi vaevaega, o lea e te maua ai le numera o vaevaega i luga ole suauu lea e tatau ona tumu i le inisalini.

O loʻo i ai foi ni peni vine o loʻo i ai se puʻu faapitoa e tumu i le hormone. E ala i le tuiina poʻo le liliuina o le tui, o le inisalini e tui faʻafuaseʻi. Seia oʻo i le taimi o le injection i le tui, e tatau ona seti le fualaau talafeagai, lea o le a ulufale atu i le tino o le tagata maʻi.

Le faʻaaogaina o le inisalini: tulafono lautele

O le faʻatinoina o le inisalini e maua mai e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai (pe'ā uma ona faʻatulagaina le fua o le vailaau faʻasaina):

  1. O lima e tatau ona faʻamaʻi, faʻaoga totigilima.
  2. Lili le fagu vailaʻau i ou lima ina ia faʻafefiloi, faʻamaʻi le pulou ma le paʻu.
  3. I le suauu, tusi le ea i le aofaiga o le a faʻaaogaina ai le hormone.
  4. Tuu le vailaau i vailaʻau i luga o le laulau, aveese le pupuni mai le nila ma faʻaofi i totonu o le vial i totonu o le pusa.
  5. Faasolo le suauu ina ia mafai e le ea mai lea mea ona ulu atu i totonu o le vial.
  6. Liliu le fagu ile pito i lalo ma tuu i se tuilaupapa 2-4 vaega e sili atu nai lo le fualaau e tatau ona tuʻuina atu i le tino.
  7. Aveese le nila mai le fagu, faʻasaʻo le ea mai le tuila, fetuunai le fualaau i le mea e tatau ai.
  8. O le nofoaga o le a faia ai le tui e faʻalua faaluaina i se fasi fulufulu mamoe ma se vailaʻau.
  9. Faʻailoa le inisalini i se mea faʻasolosolo (faatasi ai ma se fua tele o le hormone, o le injection e faia i le inumaga).
  10. Tausia nofoaga faʻasao ma faʻaaoga meafaigaluega.

Mo le vave faʻaaogāina o le hormone (pe a fai o le iniseti o se mea faʻapitoa), o le tuiina i le manava e fautuaina. Afai o le inisiua e faia i le suilapalapa, o le a faʻagesegese ma le maeʻa. O se tui i totonu o le papa, o le tauau e i ai le fua faatatau o le absorption.

E fautuaina le suia o le inisiua e tusa ai ma le algorithm: i le taeao - i le manava, i le aoauli - i luga o le tauau, i le afiafi - ile ogavae.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le auala o le puleaina o inisalini iinei: http://diabet.biz/lechenie/tradicionnaya/insulin/tehnika-vvedenija-insulina.html.

Inisalini lautele ma lona fua (vitio)

O le inisalini ua leva ona faatonuina i tagata mamaʻi ina ia faatumauina ai le maualuga o le kulūkose o le toto, ina ia mafai ai e le ate ona gaosia pea le kulukose (ma e tatau ona galue le mafaufau), aua o le maʻisuka e mafai ona faia lenei lava mea.

O le inisalini ua leva ona faia i le 12 po o le 24 itula e faalagolago i le ituaiga insulin (i le taimi nei e lua ituaiga inisalini e faaaoga - Levemir ma Lantus). E faʻapefea ona faʻatusatusa saʻo le fuainumera manaomia ole inisalini faaumiumi, o loʻo fai mai ai se tagata poto i le puleaina o le maʻisuka i le vitio:

O le mafai ona faʻatusatusa saʻo le fua o le insulin o se tomai lea e tatau i le maʻisuka uma e faalagolago i le maʻisuka. Afai e te filifilia le siama o le inisalini, ona mafai loa lea ona tupu, pe afai o le fesoasoani le lelei e mafai ona oʻo i le oti. O le fua saʻo ole inisalini o le ki i le maʻisuka lelei.

Faʻasaga i le maʻisuka: fautuaga ile auala e ave ai inisalini i se vaalele

Afai o se fomaʻi e maua i le maʻi suka, e le o lona uiga o le leleina o se vaalele e solia ai le maʻi. Afai o loʻo iai le maʻisuka, e manaʻomia soʻo se kamupani vaalele e tuʻuina atu tulaga faʻapitoa, ona o lenei pasese o loʻo lamatia. Ina ia mafai ona alu le vaalele e aunoa ma ni taunuuga, e tatau lava ona e pulea le maualuga o le suka o le toto ma pipii atu i se meaai maloloina.

E mafai ona e malaga i le vaalele ma soo se ituaiga o maʻisuka, ae e taua le iloa le mea e fai pe afai e te lagona le le fiafia. E le faʻatagaina foʻie fomaʻi vaʻaia mo le maʻisuka, ma talitonu e le maua ai se faʻafitauli. Ae peitai, ae e te leʻi alu i se faigamalaga, e tatau ona e talanoa i taimi uma ma se suʻega o le endocrinologist.

I le iloiloina o le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, o le a avatu e le fomai fautuaga talafeagai mo le filifilia o le inisalini i le taimi o le vaalele, meaʻai ma meaʻai. Afai e le lelei le lagona o le tagata maʻi, o le a tuʻuina atu e le fomai fautuaga e taofi le lele.

O le maʻisuka o se vaalele?

Afai e fuafua e felelei ma le maʻisuka, o le fautuaga a lau fomaʻi e le afaina. E pei ona e iloa, pe a siitia i le ea, o le tino e faʻaaogaina fua eseese. Aemaise lava, e tele lava ina faateleina le suka o le toto.

Afai e te fuafua e felelei i le tele o taimi, e tatau ona e mafaufau o le numera o taumafataga i lenei vaitau o le a faʻaitiitia pe, i se isi itu, faʻateleina. I le maʻisuka, e le manaʻomia, talu ai ona o le tulafono o le faʻaaogaina o le suka e faʻaitiitia ai le suka e suia ma o le fua o le insulin e suia.

A lele le vaalele i sasaʻe, e i ai le faʻaititia o le aso, o le mea lea, atonu o le a faʻaitiitia le fua masani o le hormone. A i ai se faigamalaga i le itu i sisifo, e faʻalautele le aso, ma faʻatasi ai ma le tele o taumafataga ma, i le faasologa, o le inisalini e faaopoopoina.

Afai e manaʻomia se fetuunaiga, o le a fesoasoani le fomai i le tusia o se fuafuaga manino mo le puleaina o le hormone i le taimi o le malaga, faʻaalia le fualaau o le inisalini ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina.

Ina ia manuia le vaalele ma aunoa ma le tele o mea, e tatau ona e tausisi i tulafono faavae.

  1. E tatau ona e aumaia vailaau, tuila ma sapalai mo le mita ma se pito i luga pe a faʻafuaseʻi ona oso i luga le vaalele.
  2. O sauniuniga uma ma masini mo le fuaina o le suka toto e tatau ona na o na o ato. E tele taimi e faʻaaoga pe a leiloloa ato pe oʻo mai i le taimi sese. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le toesea umi o vailaau talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.
  3. E taua le faʻamautinoa o le maʻisuka ei ai sina meaʻai ma ia. O ia meaʻai o le a manaʻomia pe a faʻafuaseʻi ona amata faʻaitiitia le malosi o le suka i le suka o le toto, o le a mafai ona faʻafetaui vave le tulaga ma faʻaitiitia le hypoglycemia.
  4. Afai o togafitiga e faia i le inisalini, e tatau ona e siaki aʻo leʻi e malaga pe o loʻo i ai uma mea i totonu o le ato mo le faʻaofiina o le vailaʻau. Pe a tuʻu ato i totonu o ato o le vaalele, e tatau foi ona ave vailaʻau faʻamaʻi, talu ai ona o le vevela o le vevela, e mafai ona faʻaitiitia le inisalini ma le toe faʻaaoga. E le gata i lea, o ato e mafai ona i ai i se vevela vevela mo se taimi umi, lea e aʻafia ai foʻi le fualaau faasaina.
  5. Afai e faia le togafitiga o le inisalini i le faʻaaogaina o se tufatufa, e tatau ona e aumaia i se isi mea se tuila poo se penisini. O isi ituaiga o iniseti o le hormone o le a fesoasoani vave pe a fai e faʻafuasei ona le manuia le masini.

A o le i malaga, e tatau ona e tusia se lisi o mea uma e te manaʻomia ile malaga. I le taga o le maʻisuka e tatau ona avea ma mea nei:

  • Polokalame o le insulin
  • Pene insulin po o le suauu ma le fagu,
  • Seti o suauʻu, inisalinila, masini e tuʻuina atu,
  • Sugar-lowering drugs and other medicines,
  • Paʻu kulukose po o isi meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻamalolo,
  • Fualaau mamago, keke mamago mo se meaʻai,
  • Manuʻa faʻamaʻi
  • Pusa glucagon,
  • Pills mo le siva ma le manava,
  • Glucometer ma se seti o mea taumafa - faʻataʻitaʻiga, fasi,
  • Faʻamatalaga o le ava malosi po o le ava malosi,
  • Spare analyzer batuka,
  • Sterile cotton wofulu poʻo fomaʻi fomaʻi.

Faʻafefea ona e ala i aganuʻu

Talu ai nei, sa faʻatautaia ai ni tulafono ma ni tapulaa i luga o le felauaiga o ato lima, lea e mafai ona faʻalavelave ai le tulaga o le maʻisuka aʻo faʻaaogaina tiute. Aemaise lava atonu e foliga masalomia i aganuu pe afai ei ai le vai i totonu o le taga faʻateleina.

Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e logoina le pule e uiga i le i ai o le maʻisuka ma faamatala atu o ato o loʻo i ai tupe talafeagai mo togafitiga o le maʻi. Mo le mautinoa, e tatau ona e ave se tusi faamaonia mai le fomaʻi o loʻo faʻamaonia le i ai o le maʻi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ina ia mafai ona felauai le aofaiga sao o le inisalini poo isi togafitiga e aunoa ma le malepe, e taua le iloa e uiga i tuusaunoaga uma ile tulafono.

  1. O le tagata maʻi e iai le aia tatau e feaveaia ai vailaʻau faʻasaʻoina e le fomaʻi ile vai, gel poo le aerosol. E aofia ai foi mata matala ma saline mo faamoemoega faʻalesoifua maloloina.
  2. Afai ei ai ni fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa, e faʻatagaina e tuʻu vai i luga o le vaa i le tulaga o le sua, vaiinu paleni vai, geli meaai.
  3. O se masini faafomaʻi, lea e talafeagai mo le tausia o le ola, e mafai foi ona feaveaia. E mafai ona i ai i le tino o le ponaivi o le ponaivi, mea toto, toto toto. E aofia ai, i le faʻatonuina, o okeni mo le gaosiga o loʻo feaveaia.
  4. I totonu o ato, e mafai ona e aveina le vai lea e faʻaaogaina i le taimi o le faʻaogaina o vailaau e talafeagai, saline, gel ma le aisa e faʻamautinoa ai le vevela manaʻomia o fualaau.

Mo le maʻisuka, e mafai ona latou ave le lisi o vailaʻau ma mea faitino faʻatasi ma i latou e ala ile suʻega o asiasiga.

  • Polokalame insulin, sapalai, cartridges, atigipusa, ma mea uma e te manaʻomia e faʻatonutonu ai le homone.
  • O suauu e le faʻaaogaina e mafai ona feaveaʻi i ni faʻasologa e le faʻatapulaʻaina pe afai o le inisalini poʻo isi vailaʻau faʻaaogaina e aofia ai ma i latou.
  • Glucometer, fasi siaki, siaki, faʻataʻitaʻiga faʻafoe, masini faʻamalositino, solo faʻamalosi.
  • Inisinia insulin, seti o nila, catheters, maʻa, palasitika ma isi mea talafeagai mo le faʻaaogaina o le masini.
  • Glucagon inisi kit.
  • Se seti o siaki faʻataʻitaʻi mo le faʻataʻitaʻiga mo tino o le ketone.

O vailaau insulin uma e tatau ona manino. faailogaina o le tagata lava ia.

O le a le taimi e lele ai

O le mea e leaga ai, o le tele o vaalele i aso nei latou te le faʻatagaina a latou taumafataga, o lea e tatau ona faʻamalamalamaina lenei mea muamua pe a faʻatau mai se pepa malaga vaalele. Afai e le o maua meaai, e tatau ona e popole i le faatauina mai o meaai saʻo mo le malaga. E sili atu ona lelei le faʻatau o se meaʻai i luma o le totoina ina ia mafai ai e oloa ona taofia lo latou fou.

O nisi o vaalele ua i ai se auaunaga faaopoopo mo le faʻatulagaina o meaai faapitoa, ae tuʻuina sea poloaiga i le 1-2 aso ao le i malaga. I le taimi o le vaalele, e taua le mafaufau i foliga o meaʻai i luga o le vaalele.

Talu ai o le luluina e mafai i le taimi o le vaalele, e ono tolopo le taimi o le aoauli mo sina taimi, o lea e le iloa ai e le maʻisuka le taimi tonu o le ai ai. I lenei itu, e le talafeagai le tuiina o le inisalini i se mea faʻafuaseʻi seia oʻo ina 'ai se tagata.

O mea e le mafai ona faʻasalalauina e fautuaina e ave mai le fale, aua e leʻo taimi uma e alu ai i le faleoloa i le afiafi o le ulufale i le vaalele. E le gata i lea, o le tufatufaina o le aoauli i le taimi o le vaalele e ono tolopoina i nisi tulaga.

E sili atu pe afai e lapatai le maʻisuka i le vaega o le vaalele e uiga i le faʻamaʻi, i le tulaga lea e mafai ona vave tufatufaina atu meaai, ia amanaʻia manaoga ole maʻi. Ina ia mafai e se tagata ona lagona le lelei i le taimi ma pe a uma le vaalele, e tatau ona e inuina vai poo isi vai i taimi uma e mafai ai, talu ai o le vaalele e iloagofie ai le vai.

A e tatau ona e sopoʻia laufanua taimi, e masani lava ona e toe faʻafoʻi le uati pe toe agai i luma e fetaui ma le taimi.

E le gata i lea, o le tele o telefoni feaveai e suia le taimi e tusa ai ma le sone, e tatau ona amanaia ina ia le faʻalavelaveina le taumafa ma le puleaina o le inisalini.

Faimalaga i isi auala o felauaiga

Pe a faimalaga i le nofoaafi poʻo le taavale, o le tulafono mo le maʻisuka e le suia tele, ae ui i lea, e taua le matauina o tulafono ma tuʻuina atu uma togafitiga talafeagai mo le maʻi.

E fautuaina le maʻisuka e fai taimi uma se taulima i luga o le lima e faʻaalia ai le ituaiga o faʻamaʻi. E mafai ona fesoasoani lenei tulaga i le tulaga o se osofaʻiga pe a talafeagai e faʻalauiloa faʻavave se inisalini. O vailaʻau faʻatasi ma vailaʻau ma mea e tatau ai mo ia e tatau lava ona lata mai.

E tatau ona e tausia le faaluaina o fualaau oona ma sapalai, aemaise lava pe afai o le faigamalaga o loʻo i luga o se ala le mautinoa. O vailaau faafomai e tatau ona faapipiiina i se auala e mafai ai ona faigofie ona faaaoga, pe afai e tulai mai se manaoga.

O vailaau uma ma masini mo le puleaina o le inisalini e tatau lava ona ave faʻatasi ma oe, i totonu o se ato faiva puʻu. O iina e mafai ona e tuʻuina ai se masini mo le fuaina o le kulukose i totonu o le toto ma sapalai tatau.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu fautuaga i le malaga faʻatasi ma le maʻisuka.

Talafou uma »

O tagata maʻi ua faitioina latou te le iloa e uiga i le pepa o se tusi faamaonia mo ato o ato o inisalini taua i totonu o falemaʻi, i vaalele poʻo vaalele

Ata: RIA Novosti ->

Inisalini e faʻalagolago i tagata e faitio: ona o le faʻamalosia o tulafono vaʻalele i le taimi o le Olimipeka, na faigata ai ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa. E leai ni vaalele, poʻo ni vaalele, poʻo ni fomaʻi e mafai ona tuʻuina mai ni tali malamalama. Sa ou feagai ma se faafitauli faapena Faigamalo FM faalogo Lyudmila Dudieva:

Fesoasoani i soo se ituaiga, ma e oo atu i le 100 mililiters o fualaau e mafai ona ave i luga o le laupapa.

O le mea moni, e leai se tusi faamaonia aloaia mo le felauaiga o vailaʻau. Ae peitai, ina ia mautinoa oe ma atoatoa, e mafai ona e mauaina le tusi faamaonia faavaomalo a le Rusia Russian Association. Ma o lona peresitene e faufautua, Diabetologist Mikhail Bogomolov:

E taua le manatuaina o le faʻasaina o le felauaiga o soʻo se meainu, e aofia ai le itiiti ifo ma le 100 ml, i totonu o le atopau e faʻamaonia seia oʻo i le aso 1 Aperila o lenei tausaga.

Tuusaunoaga e na o ni vailaau taua, faʻamaonia e se tusi faamaonia, meaai ma meaai pepe, e aofia ai susu susu. O ia pasese o le a faia se suʻesuʻega faapitoa.

E le gata i lea, e le faʻaaogaina le faʻatagaina i le ava ua faʻatau mai i tiute e leai se totogi ma isi atunuʻu faʻatau atu i tua atu o le asiasiga.

O nei fuafuaga ua fuafuaina e puipuia atili ai tagata Lusia mai osofaiga a tagata faatupu faalavelave.

Matela

Mo malaga taitasi, ou te saunia ma le tatau, ma le faaeteete laʻu ato:

  • E faalua ona ou inuina le inisalini pei ona manaʻomia mo le vaitaimi o femalagaaiga. I le taimi o le faigamalaga, o le a ou tosoina i totonu o taga eseese i le tulaga e leai se ato faafafa po o se atopaʻu.
  • Ou te faia se sapalai o nila mo peni tui. O i latou o loʻo i luga o pamu insulin e tatau foi ona mafaufau i le tele o mea taumafa latou te manaʻomia mo le taimi o le malaga.
  • Ou te aveina se tele o mea e fai ai suʻega mo le mita.
  • Ou te aveina foi ni glucometers e lua pe afai e toilalo se tasi. I le tele o atunuu ou te malaga ai, o le a le faigofie le maua o se glucometer.
  • Ou te faapipii maa maa mo glucometers. E tatau foi ona ave se faʻaagaga mo le insulin pump. E ui lava i totonu o soʻo se atunuʻu ma le faʻatau o maʻa e le o se faʻafitauli. Ae ou te taʻalo lelei ina neʻi leai se mea e ofo ai e tupu.

Siaki lau ato mo inisalini

O fualaau mataʻina o vailaau ma meafaigaluega talafeagai o loʻo lisi atu i luga, ou te le siaki lava i laʻu atopau, ou te aveina ma au i ato. Ma e le o se mea ona o fualaau oona i totonu o le atopau e mafai ona magoto. O le mea moni o loʻo i ai le maualuga o le vevela o se talafatu.

O ato e mafai ona "leiloloa" poʻo le "leiloa" aʻo leʻi oʻo atu i lona nofoaga. Ma nai lo le malolo, e tatau ona e foia le tele o faafitauli i le sailiga o le inisalini ma isi mea talafeagai.

O le faʻatulagaina o le inisalini e mafai foi ona vaevaeina i ni vaega e ala i le tuʻuina o le vaega i lau lima ato i lau soa. A uma mea uma, e oʻo lava i le ato ato o se tala le lelei e pei o le gaoi e mafai ona tupu.

O aʻu o le maʻisuka

Talu ai ou te fiafia i malaga uumi, ou te aveina ma aʻu se tele o inisalini: mo 2-3 masina, pe a ou alu mo le 30 aso. Ioe, o aʻu lava o se tagata e toe faʻamalosia. Ma o nei inisalini uma o loʻo taoto i laʻu ato faafafa, lea ou te avea ma ato ato. Ma e leai lava ni faafitauli i lana felauaiga.

Ou te lei faia lava ni fesili. Sa ou asiasi atu i ni nai atunuu i Europa, Asia, ma e le gata, ma e lei fesiligia lava aʻu mo soo se tusi faamaonia mo le felauaiga o le inisalini. Faʻalogo i le inisalini na liliu tasi lava - i le malaevaalele i le UAE. Ae sa ou fai atu i le faaupuga taumatemate "O aʻu o le maʻisuka" ma fiafia ia te aʻu ma o aʻu vailaau na vave ona mou atu.

O le a ou fai atu atili: o nisi taimi na ou lagona ai ua ou maua le maʻisuka, na faatagaina aʻu e le au vaalele vaalele e aumai vai i luga o se vaalele i luga o le tapulaa faatulagaina o le 100 ml. I le auala, i loʻu manatu, o se tapulaa valea.

Tusi faamaonia faafomaʻi

E leai se faʻailoga aloaia aloaia mo se tusi faamaonia o le maʻisuka. O nisi o tagata gasegase latou te talosagaina a latou fomaʻi auai e tusi se tusi faamaonia i se fuainumera saoloto e taʻu mai ai o le tagata o loʻo maua i le maʻisuka ma o loʻo i luga ole togafitiga insulin. O le tusi faamaonia ua tuʻuina atu i luga o le pepa aloaia o le falemaʻi, faʻamaonia e le faamaufaʻailoga. Ae e leai se mea e iai tulafono tusitusia e uiga i le manaʻomia ona tuʻuina atu pepa lagolago mo inisalini.

E maua se fesoʻotaʻiga mo le fesoasoani fesoasoani na ou saunia mo tagata i togafitiga insulin (mo tagata i pompotherapy, e tatau ona e fetuʻunaʻi le lisi e ala i le aveeseina o le sili atu poʻo le faaopoopoina o le mea e tatau ai). Fesoasoani i le gagana Rusia ma le Igilisi. E i ai foi se filifiliga mo le felauaiga o inisalini i ni aofaiga tetele mo se nofo umi i se isi atunuu.

Cardinal Card

I le isi itu, e mafai ona e faia se pepa o le maʻisuka ma ia i ai i taimi uma ia oe. E mafai ona lalagaina ina ia aua le pisia, afaina pe vete i isi auala. I luga o le kata, o le fesoʻotaʻiga na ou tuʻuina atu, o loʻo i ai foi se aoga aoga i le tulaga o faalavelave faʻafuaseʻi:

"Afai ou te lagona le leaga pe amio lelei foi, sei ou aina ni nai suka, suamalie po o se vaiinu suamalie. Afai ou te le iloa, e le mafai ona folo, ma e le vave ona toe maua mai, ou te manaʻomia vave le iniseti o le kulukose i / in poo le glucagon in / m. Ina ia faia lenei mea, logo i laʻu fomaʻi loʻu tulaga pe faanatinati aʻu i le falemaʻi. "

"O aʻu o le maʻisuka ma ave tui inisalini. I le tulaga e foliga mai ou te maʻi pe amio le lelei pe leai se mafaufau, aumai ia te aʻu le suka poo se mea e sili ona suamalie e inu ai. Afai e le mafai ona ou foloina pe afai ou te le toe iloa vave vave ou te manaomia se tui tui. O le mea lea, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi ma loʻu aiga poʻo se fomaʻi, pe aumai aʻu i se falemaʻi. "

O le a le mea e fai pe'ā iai ni faafitauli i le taimi o le asiasiga

I se tulaga lautele, e le tatau ona i ai ni faafitauli i le asiasiga masani, talu ai o tagata faigaluega vaalele uma ua latou iloa le maʻisuka ma le inisalini. Ae afai ei ai ni faʻafitauli, e tatau ona e fesili i tagata ofisa o le tiute e valaau o latou pule poʻo le pule: "Ou te fia tautala i lou pule" (ou te talanoa ma lou pule).

O le mea taua o le amio pulea ma le faaaloalo, faʻamatala atu o lou olaga e faalagolago i nei vailaʻau. Ou te mautinoa o le le malamalama o le a vave ona foia.

Vaʻaia o inisalini ma pamu i le taimi o asiasiga

E masani ona fesiligia pe o le a suʻesuʻeina le siakiina o le insulin ma le insulin i taimi o suʻesuʻega o ato.

E mafai ona e toafimalie, suʻesuʻeina masini e le afaina ai le taʻaloga saʻo o glucometers, ma ole inisalini e le aafia. O le siakiina o le X-ray system (SRC) o ato o lima e suʻe ai mea faitino e faʻaaogaina ai se avega vevela tele, lea e tutusa ma le lua-itula savali i lalo o le la i se aso vevela i luga o le talafatai o le Black Sea.

Aʻo le suʻega, e mafai ona ave le pusa insulin ma tuʻu i totonu o le "ato" i le IBS. Afai o nisi mafuaaga e te le manaʻo ai e fai lenei mea, ona tatau lea ona e lapatai tagata ofisa o loʻo i ai le maʻisuka, ma e le mafai ona aveesea le pusa insulin ona o le faʻapipiʻi i le tino. I lenei tulaga, o le a faʻaaogaina se faagasologa o le suʻega tusi.

Ou te maitauina foi o le pasi atu i le silasila uʻamea e saogalemu atoatoa mo insulin ma pamu insulin.

O le maʻisuka e le o se mafuaaga e teena ai femalagaaiga

Aua le fefe e malaga, uo! Ia le avea le mea na tupu ma mea e faʻalavelave ai i le faʻatoʻilaloina o tumutumu fou, le suʻesuʻeina o se mea fou, ma le mauaina o lagona manino. Aua e te aloese mai mea fiafia ona o le mamao-aumai le fefe.

Mafaʻasalalau femalagaaiga ma le malologa lelei!

Instagram e uiga i le olaga ma le maʻisukaDia_status

Tuua Lau Faamatalaga