Puleaina i mea taufaasese

Ina ia mafai ona lelei togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e pipii atu i se taumafataga faapitoa-laiti. O le a le aoga e le gata mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo maʻi foi, ituaiga o le ituaiga 1. I tagata gasegase o loʻo faʻapipiʻi lelei i se meaʻai maualalo, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia.

Ierusalemaichokei ma artichokes

O le mana ofoofogia na mafua mai i nei fualaau faisua, latou te fai mai, latou te faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, aua o loo aofia ai inulin. Mai aʻa o Ierusalema atigiliko, na amata foi ona latou faia ni sauniuniga o vavega ma vipivati ​​a latou maʻisuka. E le gata i lea, na tosina atu ai e le au tusitala tusi le manatu i upu "inulin" ma le "inisalini." E foliga mai, saʻo? Ae e ese mai i le talitonuga, e leai se isi mea e masani ai: o le inisalini o se porotini, o le inulin o se carbohydrate! Ae o le mea sili lava, ou te le maofa i le au palota (e manino mea uma ia i latou!), O fomaʻi o ē, o loʻo i ai a latou aʻoga faafomai, e ui i lea e fautuaina foi ina ia togafitia e tagata gasegase ia Ierusalema atisisiki ma le maʻisuka.

Mo se taimi umi na talitonu ai o gaʻo e matua afaina i le maʻisuka. I le taimi nei, pe afai e le uma ona faalēaogāina, e faʻaititia. I le taimi nei mo i matou o le mea autu e le o gaʻo ia lava, ae o lona fatuga. E tatau ona e tilotilo ia te ia. Ua faʻamautuina o le gasegase o gaʻo faʻamalosia e afaina ai le metabolism o triglycerides, lea e le afaina i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea (ou te toe faamamafa atu) - o gaʻo gaʻo eletise e tatau ona faʻaumatia i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, mo le lelei o le mataupu, e manaʻomia ai gaʻo gaʻo faapitoa - o le omega-3 lenei - mai oloa faapitoa, e pei o le iʻa maualuluga o iʻa, ma o nisi taimi o iʻa. Ma aua nei 'ai ni meaʻai o mea taumafa, ae o iʻa masani - e sili atu le soifua maloloina ona e aofia ai le protein ma atoatoa lelei le tuufaatasiga o minerale.

I le isi itu, e le tatau ona ave faʻamalosi faʻamalolo elemene i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le afaina mai nei gasegase e sili atu ona "afaina" nai lo le suka! O le tele o gaʻo paluga o loʻo maua i aano o manufasi ma meaʻai, susu ma meaʻai susu. E le tatau ona e vavaeeseina i latou mai le taumafataga, ae e tatau ona e faatapulaaina le faaaogaina o gaʻo mai ia i latou. O lona uiga, o meaʻai e ave, e pei ona fai mai tagata fai meaʻai, "taulaʻi" ma tipi uma gaʻo vaaia. Oti ese gaʻo uma ma paʻu mai le manulele. Ma o meaai susu e itiiti lava le gaʻo.

O loʻo i ai le isi vaega o oloa e maua ai le maualuga o meaola gaʻo - o le margarine malosi lea, o le suauu kuka (salomas), ma le gaʻo eletise. O nei oloa e tatau ona vavae ese mai le meaʻai! Ia manatua o le tele oi latou e aofia ai gaʻo fesuiaiga, lea e mafai ona faatupuina ai le atherosclerosis, ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 2. I lenei itu, ou te manaʻo e lapatai faapitoa i tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea ai ma tagata soifua maloloina uma - e le 'ai i keke, pusa, kuki, kuki kuki, po o isi mea e tao i le gaosiga! Ua saunia i latou uma i luga o le margarine ma mea manogi!

Mamai Mea

I le taimi muamua, o oloa faapitoa mo le maʻisuka sa taua tele ona o le suka na faʻaaogaina i la latou gaosiga. Ae latou te lei gauai atu i le mea moni ua saunia i latou i margarines. I le taimi nei, ua faʻamautuina o le gasegase oona e sili atu ona leaga nai lo le suka, e le aoga le faʻaaogaina o kuki o le maʻisuka, lole lole, ma isi oloa faapena.

Taumafa faafomaʻi

Ua iloa e fomaʻi le manaʻomia o se taumafataga mo le maʻisuka mo se taimi umi - o se falemaʻi faafomaʻi i aso o le inisalini naʻo le pau lea o le faʻaaogaina lelei e foia ai le faafitauli. O le taumafataga o le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona taua, pe a iai le maualuga maualuga o le faʻasaga i le taimi o le tauvaga ma e oʻo lava i le oti. Mo le maʻisuka e iai le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le falemaʻi meaai masani e masani lava ona faʻamaonia e faasaʻo ai le mamafa ma se tulaga e sili atu ona mautinoa le mausali o le maʻi.

Maʻisaga Meaʻai Faʻateʻa Carbohydrate - Taiala o Meaʻai

O maʻisuka taitasi e tatau ona filifilia e le tagata lava ia se meaai mo ia lava. Ae iai tulafono e taatele i tagata uma o le maʻisuka:

  1. O meaai uma e faʻavae i luga o le maualuga o le gaʻo gaʻo e le aofia ai le taumafa.
  2. O le aofaʻiga o meaʻai e faʻamalosi i le aso e tatau ona 20-30 kalama. E tufatufa atu i le tolu taimi. O lenei mea o le a faateleina ai le avanoa e tausia ai peta peta ola.
  3. Latou te nonofo i le laulau na o se lagona lelei o le fiaai, ae le o se meaʻai. Tutulai e aloese mai le taumafa.
  4. Faʻatasia mea eseese, faʻatasi ai ma taumafataga e tolu i le aso latou te 'ai i le aofaʻiga o le polotini ma le gaʻo.

O le a le faʻamoemoega o le teuina o peta beta? E manaʻomia lenei mea e faʻafaigofie ai le ala o le maʻisuka. O le tausisia o fautuaga o le a fesoasoani e teena insulin mo le maʻisuka ituaiga 2. Mo tagata gasegase i le ituaiga 1, o le a le maua ai ni faʻafitauli.

Mea aoga

Asiasi i Sasae ua avea ma fanua o soya, o le sili ona taua tele i le lalolagi. O lona uiga masani o le 40% o le porotini i le tuufaatasiga, o le vailaʻau e le maualalo i le protein o aano o manufasi. E le gata i lea, i le soya o loʻo i ai le tele o macrocells, microelements, vitamins. Mo 100 g uma o pini, 40 g o le porotini, 6 g o le sodium, 17.3 g o carbohydrates ma lipids. Faʻafiafiaga kalori o le soya o le 380 calories.

Lecithin ma le filifili (vaega o le soya) e taua tele mo le toe faʻaleleia o sela o le faiʻai, o le tino o le tino, faʻaleleia atili le mafaufauga, mafaufauga, feusuaiga, gaoioiga afi. Peni fesoasoani e faatonutonu le cholesterol ma le lipid metabolism. E mafai foi ona tausisia galuega a le tino, e puipuia ai le matua o le matua, lea e taua mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e aoga le pisi cheese, e tele lava mea e maua ai le gaʻo ma gaʻo i totonu, o le mea lea o loʻo gauai lelei le gaʻo i le tino o le maʻisuka ma fesoasoani ai e faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi o le gaʻo.

Soya e maualalo le kalori, e leai se cholesterol lamatia, o le mea lea:

  1. ua faamalieina o ia
  2. o loʻo aofia i totonu o meaʻai paʻu o mea paʻu,
  3. faatagaina e faaaoga i se aofaiga tetele.

I le taimi lava e tasi, ua tumu le tino i vitamini ma minerale, e leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai vailaau faʻasoifua maloloina ma faʻalaʻau faʻapitoa.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi leʻai o pi i taimi uma e mafai ai, o lenei mea e fesoasoani e fetuunai le metabolism o gaʻo, ina ia faʻavasegaina ai le polotini, fatuga o meaʻai.

I totonu o le maʻisuka, o nisi tagata gasegase e vave, e tatau ona latou taumafa faapitoa i le soya, o le a latou suia atoa le susu ma aano o manu i le taimi lenei. Talu ai o le soy product is many-side, nutrition will not be fresh and monotonous.

Mataupu faavae autu

  1. O le manatu faavae o se togafitiga maloloina mo le maʻisuka o soo se ituaiga o le mea e taʻua o le falaoa - o se fua faatatau tutusa o le sefulu kalama o meaʻai. Ua saunia e tagata e masani ai meaai i aso nei ni seti faapitoa o laulau mo ituaiga uma o oloa e faailoa ai le aofai o le XE i le 100 kalama o le oloa. O aso uma lava, e fautuaina se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻatau oloa ma le aofaʻi o "tau aogā" o le 12-24 XE - o le suʻega e filifilia taitoatasi, faʻalagolago i le mamafa o le tino, tausaga ma le maualuga o le gaioiga faaletino o le maʻi.
  2. Tausia o se faʻamatalaga auiliili o meaai. O mea taumafa uma e taumafa e tatau ona faamaumauina ina ia, afai e tatau ai, o le tagata fai meaʻai e faia se faasaʻoga o le faiga o meaʻai.
  3. Tele faʻafeiloaʻiga. O le maʻi suka fautuaina 5-6 taimi i se taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le taeao, o le aoauli ma le aiga o le afiafi e tatau ona maua ai le 75 pasene o meaai i aso taitasi, o le toe 2-3 snacks - o totoe 25 pasene.
  4. Faʻasalaga taʻitoʻatasi o meaʻai faafomaʻi. Ua fautuaina e le saienisi o aso nei ia tagata taʻitoʻatasi e faia meaʻai faʻapitoa, faʻafetaui i latou i manaʻoga faʻapitoa o le tagata maʻi, mea faʻaitulagi (o se seti o ipu ma tu ma agaifanua i le lotoifale) ma isi mea, ao tumau pea le paleni o vaega uma o se taumafa paleni.
  5. Faʻaaogaina o le sui. Afai e te suia le taumafataga, ona tatau lea ona filifili meaʻai e tatau ona faʻaaogaina i calories, faʻapea le fua faatatau o palatini, gaʻo, gaʻo. I lenei tulaga, o vaega autu o vaega e aofia ai oloa e aofia ai le sili atu o le gaʻo (1), protein (2), fat (3) ma multicomponent (4). E le mafai ona faʻaaogaina i totonu o nei vaega. Afai o le sui e tupu i le (4), ona faia lea e le aufailaʻau paleni fetuutuunaiga i le tuufaatasiga o taumafa uma, ae sui le elemene mai le (1) e tatau ona amanaia le faʻatusatusaina o le faʻamaumauga faʻapitoa - o laulau XE o loʻo faamatalaina i luga e mafai ona fesoasoani.

Mea faʻasaina faasaina mo le maʻisuka

O meaʻai faʻaonaponei, faʻaauupegaina ma metotia faʻalauiloa o suʻesuʻega ma suesuega i luga o le aʻafiaga o vailaʻau ma meaʻai i le tino, i tausaga talu ai, ua matuā vavalalata ai le lisi o meaʻai faasaina mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. I le taimi nei, o ipu e faʻavae i luga o suauu gaʻo faamamaina, suamalie ma gaʻo, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai gaʻo vailaʻau ma le tele o cholesterol, e matua faʻaseseina.

E i ai se faʻalatalata i luga o falaoa paʻepaʻe, araisa ma semolina, faʻapea foi pasta - e mafai ona faʻamapulaʻaina. I le faaopoopo atu, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka, o le ava malosi ua solia atoa.

Mea leaga mo le ituaiga 1 ma le 2 maʻisuka

O le lisi o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia ina ia mafai ai ona maua le suka i le tulaga saʻo. O le mea lea, ia matua mulimuli mai i nei oloa:

  • mea uma o loʻo manino ai le suka (selu ma isi mea suamalie, e oʻo lava ia i latou na patino mo le maʻisuka),
  • cereals ma falaoamata oloa,
  • pateta
  • so o se fualaau aina ma sua mai ia i latou,
  • kāloti
  • pepa suamalie
  • paka
  • lanu mumu
  • lapisi tunu,
  • soo se pi
  • tamato, ae na o le siakiina masani ma faʻaaogaina mai i latou,
  • soʻo se susu
  • suamalie suamalie,
  • kusi falaoa e sili atu i le 2 sipuni tele,
  • susu susu
  • meaʻai talafeagai ma meaai tuʻu,
  • meli
  • balsamic vinegar.

E le mafai ona e 'aina fualaau suamalie e pei o lemoni poo apu lanumeamata. O le tele o le elemene i totonu oi latou e le o lona uiga o loʻo i ai le tele o mea inu gaʻo. E mafai ona e faamaonia lenei mea i le fuaina o le suka i se glucometer pe a uma ona 'ai fua.

Aua e te popole o le a leai se vitamini. O le a latou faʻatumu ona o na fualaʻau ua faatagaina.

Matou te faitauina faʻamatalaga e uiga i le afifi

O le taumafa maualalo o le maʻisuka mo le maʻisuka e tatau ona atiaʻe ai le masani a le tagata maʻi o le mataʻituina pea o le i ai o gaʻo i meaai faatauina. A filifilia se mea i le faleoloa, e tatau ona e suesue i le tuufaatasiga ma le maua o gaʻo, lea o loʻo faʻaalia i luga o afifi. O mea suamalie uma e maua ai le oso i le kulukose.

Afai e fai mai oloa o le "sugar free", "low-calorie", "diet" ma le "gaʻo maualalo", ona le tatau ai lea ona faʻaaogaina e le suka suka. O faʻamaumauga uma ua taua i luga o loʻo faʻamaonia ai o gaʻo na suia i le gaʻo i totonu o lenei meaai.

Laʻu Meaʻai Meaʻai Laititi

Lisi o meaʻai mo le maʻisuka:

  • aano o manu ma manu felelei,
  • iʻa
  • sea ​​sea
  • fuamoa
  • ituaiga uma o kapisi,
  • togalaau vao
  • lanumeamata lanumeamata i pusa
  • sami kale,
  • meaʻai
  • na o tomato fou
  • zucchini ma squash,
  • kukama
  • tamai alifi tiʻi,
  • eggplant
  • lanumeamata lanumeamata
  • musika
  • mea vevela
  • hazelnuts, Pasila nati, almonds (10 pcs.), walnuts (10 pcs.),
  • sunflower fatu (e le silia le 150 g).

E fautuaina le maʻisuka e 'ai atili fualaʻau mata, pei ona kukaina i lalo o le vevela, latou te faʻapupulaina le suka. Afai ei ai se faafitauli e pei o le gastroparesis, ona tatau lea ona gaosia fualaʻau matala (fry, cook, etc.). Ae i ia tulaga, e tatau ona siaki i se glucometer le maualuga o le suka. E mafai ona e foia le faafitauli e ala lea i le faʻafeʻeteʻomauina ma le faaeteete taitasi o taumafa. O lenei metotia e lelei mo faafitauli o le manava.

O se taumafataga maualalo mo le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo i le mea moni e faapea, o se tagata maʻi ua mamafa tele ua ia aʻoaʻoina o ia lava e aua neʻi faʻanoanoa. O le tele o meaai i totonu o le manava e mafua ai ona maua e le tino ni meaʻai - mea e maua ai le tele o le suka. Ma o le a le faalagolago i le ituaiga o meaai e aina.

Meaʻai gaosi ma mea manogi e mafai ona maua i le maʻisuka:

  • fugalaau o soo se ituaiga, vagana ai feta,
  • maualuga le manava oona
  • pata
  • yogotamoa masani e aunoa ma le suka ma faʻaopoopoga,
  • kusi falaoa (2 tbsp. l.),
  • tofu cheese
  • soya susu
  • soʻo falaoamata
  • soya meaʻai suia.

E tatau ona maitauina e le fetaui le fale yogurt. E sili ona lelei le faia o se fale faʻanatura masani i le susu atoa ma le bio-fefete.

Maʻisaga Meaʻai Carbohydrate Low - Menu

O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o meaai e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka:

  1. Fuga fuamoa ma ni fasi keke fasi keke ma lanu lanumeamata.
  2. Laʻu iʻa ma le salalaʻau tipolo a Beijing ma squid ma meaʻai, kofe.
  3. Laʻau moa faʻasamaʻi ma tomato fou ma yogurt.
  4. Faʻafeu moa ma aniani lanu meamata, kisi, o le sua o le vao vao.
  5. Salati i fualaau faisua, faʻafefiloi ma le pata, fasi falao, kofe kofe.
  6. Ulaula pulu lanu mumu, moa kuka, sisi, lauti.
  7. E totō eggplant ma aano o manu, salati lanu meamata, lauti.
  8. Fuamati fou ma le salakeke salati, fusi iʻa, yogurt.
  9. Laʻau paluga kukaina o pusi e tupu mai i falaoa falai, lauti i luga o laau.
  10. Se paipa o fuamoa ua tunu, o le siʻi kuka ma laau afu, pulupulu lapisi.
  11. Fuamoa o fualaʻau, suauʻu kuka, lauti.
  12. Pulu, pani panini, kofe.

Mai fualaʻau faʻatagaina ma meaʻai, e mafai ona e kukaina soupasi e ala i le faaopoopoina o mea manogi ia i latou. Nai lo le suka, o le stevia extract ua tuʻuina i le lauti ma le kofe. Afai e faaopoopo le susu susu i le kofe, ona sili atu lea ona lelei le fai pe a maeʻa le vai. Talu ai ona o le kofe vevela o loʻo faʻaaogaina.

Faatasi ai ma lenei taumafataga, e tatau ona totogi le gauai i le inu ava malosi. Ole aofaiga manaomia mo le maʻisuka i le aso e 2 lita. E sili ona lelei le saunia o se fagu vai e 2-lita mo le aso ma taumafai e faʻaalu seia oʻo i le afiafi. O nisi aofaiga o vai oona e mafai foi ona aofia ai i lenei tulaga masani.

Meaʻai mo le maʻisuka

I nisi tulaga, o le tausisia lelei o le taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le totogiina atoatoa o le gaosiga o le gaʻo ma le le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Mo le maʻisuka i le 1st ma isi ituaiga o suka suka, o le falemaʻi taumafa e mafaufauina ma o se elemene taua o togafitiga faʻafitauli o le faafitauli.

Ituaiga o maʻi o le Maʻisuka

  1. Vasega masani. O lenei ituaiga o mea tau soifua maloloina na toe atiaʻe i tua i le 30-40s o le seneturi lona luasefulu ma o se paleni paleni, e ese lava le ituaiga o meaai. O se sui iloga o meaʻai i le Rusia o le Laulau Numera 9 ma le tele, sili ona lata mai. O lenei ituaiga meaʻai faafomaʻi e talafeagai mo le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Faʻaonapo nei. O mataupu faavae o le tagata taitoatasi ma le mafaufau o tagata taʻitoʻatasi taʻitasi na faʻavaeina ai le tele o manuseti ma meaʻai faʻaonaponei, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi i ituaiga o meaʻai ma mafaufau i mea fou o loʻo maua i le pito i tua, lea na mafai ai ona faʻauluina muamua oloa faʻasaina i aso taʻitasi. O faʻavae autu nei o le vaega lea o le faʻaaogaina o "meaola" puipuia "o loʻo i ai le tele o laʻau o meaʻai. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o lenei ituaiga o meaʻai faafomaʻi e filifilia faʻapitoa e le tagata lava ia ma e le mafai ona manatu o se faʻaaogaina lautele mo le totogiina o le metabolism carbohydrate.
  3. O meaai laiti gaosi. Faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga II ma le mamafa o le tino. O le mataupu autu o le vavaeeseina lea o le tele o mea taumafa e maualuga i le gaʻo, ae le o le afaina ai o le soifua maloloina. Ae peitaʻi, e faʻasaina mo tamaiti, ma e le mafai foi ona faʻaaogaina mo tagata ei ai ni fatu fatuga (tuai o le nephropathies) ma le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le hypoglycemia ogaoga.
  4. Meaʻai vevela. E pei o suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia i le senituri 20, ituaiga vailaʻau vevela faʻatasi ai ma se faamamafa i se faʻaitiitiga taua o le taumafa o meaʻai e maua i le gaʻo, e le na o le saofaga i le paʻu o le gaʻo, ae maualalo ai foi le toto. O le tele o vaomatua uma, e mau i fiber ma fiber, i nisi tulaga e sili atu ona aoga nai lo meaai fautuaina, aemaise lava o meaʻai a le vaomatua o lona uiga o se faʻaitiitiga taua o le aofai o le kalori o meaai i aso uma. O lenei mea, i le itu, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi faʻasolosolo i tulaga o le muaʻi maʻi, e mafai ona galue o se faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi ma faʻamalosi lelei e faasaga i le amataga o le maʻisuka.

Faʻasologa o aso

I lalo ifo, tatou te mafaufau i le faasologa masani o taumafataga mo le maʻisuka o le 1 ma le 2 ituaiga o faamai, lea e sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maualalo i le maʻisuka. I le tulaga o le taufaasese ogaoga, tuinanau ma le hyper- ma le hypoglycemia, e tatau ona atiina ae se faiga o meaʻai e tatau ona faia e se tagata fai meaʻai e amanaʻia le soifua maloloina o tagata, faafitauli tau soifua maloloina ma isi mea.

  1. Puipuia - 85-90 kalama (ono pasene o manu).
  2. Fats - 75-80 kalama (o le lona tolu lona faavae).
  3. Carbohydrates - 250-300 grams.
  4. Suavai suavai - e tusa ma le tasi ma le afa lita.
  5. O le masima e 11 kalama.

O le malosiaga eletise e vaevaeina, lima i le ono taimi i le aso, o le maualuga ole aso ole malosi o le aoga e le silia le 2400 kcal.

Mea faasaina:

Meats / fuamoa o meaʻai, saumalie suamalie, suamalie suamalie, muffins, salu suamalie, kulimi, pulu ma paluga, meaʻai ma iʻa, faʻatoʻaga, salima ma paluga tumu, pasta, semolina, rice, sugar, preserved, alcohol, ice cream and sweets suka, vine, vine ma faʻi ma aso / fig.

Faʻasaina Mea / Lisi:

  1. Fua o le falaoamata - gaʻo rye ma falala na faʻatagaina, faʻapea foʻi ma falaoamata o le falaoamata.
  2. Soupes - sili ona lelei mo meaʻai faafomaʻi o le borscht, soupeti soup, soupeti fuamoa, faʻapea foʻi ma le supa ma le gaʻo susu. O nisi taimi okroshka.
  3. Aano o manu. Meaʻai maualalo-gaʻo o palu, vela, puaa. Toa moa, lapiti, tamaʻi mamoe, laulau faiva ma le ate. Mai i iʻa - soʻo se ituaiga e le faʻafefeteina i totonu o foliga faʻapipiʻi, fuʻu pe taoina e aunoa ma se suālaʻau fuālaʻau.
  4. Mea gaosi susu. Faʻamaʻi gaʻo maualalo, meaʻai susu e aunoa ma le suka. Faʻapulaʻa - 10 pasene o kulimi kulimi, laititi pe gaʻo poʻo le malosi. O le aʻai e 'ai e aunoa ma ni yolks, i ni tulaga ogaoga, i foliga o omelets.
  5. Faʻailoga. Oatmeal, karite, pi, fala, fuamoa, millet.
  6. Fualaau faisua. Fautuaina kāloti, beets, kapisi, paukini, zucini, eggplant, kukama ma tamato. Potato - tapulaa.
  7. Meaʻai ma sau sau. Sapalai fuamoa fualaʻau, tamato ma meaʻai suamalie, o le horseradish, le sinapi ma le pepa. Limited - squash poʻo isi caviar fuamoa, vailaʻau vine, faʻailo iʻa, iʻa taumafa suamalie ma le itiiti o le suāuʻu fuālaʻau, lafumanu e maualalo le gaʻo.
  8. Fats - faatapulaa i fualaau faisua, pata ma ghee.
  9. Misc. O mea inu suamalie (lauti, kofe, pulupa rose, fuamoa fuamoa), tilo, moa, fualaau suamalie ma suamalie e leai ni fua, compotes. E matua faatapulaʻa - meli ma suti i luga o mea suamalie.

Aso Gafua

  • O le a matou 'aina le taeao ma le lua selau kalama o le siʻisiʻisi gaʻo susu, lea e mafai ona e faʻaopopo ai ni nai vine.
  • O le taimi lona lua tatou te 'ai i le taeao ma le tasi ipu tioata o le tasi pasene lefir.
  • E i ai a matou 'aiga o le aoauli ma le 150 kalama o le paluga paluga, o le ipu o le kuka. Faʻanoanoa - fufulu fualaʻau ile 100-150 kalama.
  • Fai se salati o le aoauli i se salati fou o le kapeti ma kukama, faʻavasegaina i le sipuniti o le suauu olive. O le aofaiga atoa o le 100-150 kalama.
  • O le a matou faia le 'aiga o le afiafi ma fualaau faisua (80 kalama) ma le tasi auala e tao ai iʻa e oʻo atu i le lua selau kalama.
  • Matou te 'aina le taeao ma se ipu falala - e le sili atu ma le 120 kalama.
  • Mo le taimi lona lua tatou te 'aiga i le taeao ma le tele o apu e lua.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu o le borsch fualaau aina, 100 kalama o pipi sisi. E mafai ona e inu mea taumafa i le compote e aunoa ma le faaopoopo o le suka.
  • Fai se ipu o le aoauli o le susu mai le sipuni o le rose.
  • E i ai a matou taumafataga i le afiafi ma se pesini salalau fualaʻau fou i le aofaiga 160-180 kene, faapea foi ma le tasi o iʻa e maualalo le gaʻo (150-200 kalama).
  • Matou te 'aina le taeao ma le paluga sisi cheese - 200 kalama.
  • Aʻo leʻi oʻo i le aoauli, e mafai ona e inuina se ipu susu mai le ulu o le rose.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu ipu kuka, lua paties iʻa laiti ma le selau kalama o salati fualaʻau.
  • Fai se meaai i le aoauli ma le fuamoa e tasi.
  • O le taumafataga o le taumafataga o se ipu o le kāpeti gaosi ma ni fasi meaʻai e lua e taoina i totonu o le ogaumu poo le uila.
  • Matou te 'aina le taeao ma se omele mai fuamoa e lua.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'ai se ipu o le yogurt o sina mea e maua ai le gaʻo po o le le faʻasalaina foi.
  • E i ai le matou 'aiga o le aoauli ma le kuka kuka ma lua iunite o pepa faʻafefiloi e faʻalagolago i luga o le aano o manu ma faʻatagaina gaʻo.
  • E iai a tatou taumafataga i le aoauli ma le lua selau kalama o le gasegase mai le gaʻo susu ma le kaloti.
  • E i ai a matou taumafataga i le vao ma moa moa vao (o le lua selau kalama) ma se ipu o fualaʻau fualaʻau.
  • O le a tatou faia le taeao ma se ipu falala ma le tasi apu.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, ia 'ai ni alalaʻau e lua.
  • E i ai a matou taumafataga o le aoauli faatasi ai ma aano o goulash (e le sili atu ma le selau gutu), o se ipu falala ma se ipu o karite.
  • Faia se taumafataga o le aoauli ma se ipu o fualaau faisua fou.
  • E i ai a matou taumafataga o le afiafi ma se vaega lelei o fualaʻau suamalie ma le mamoe, ma le mamafa o le mamafa e oo atu i le 250 kalama.
  • O le a tatou 'aina le taeao ma se ipu falaoamata e faʻavae i luga o le paʻu, e tasi le pi e mafai ona' ai ma le gaʻo.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona faʻatagaina e 'ai se fuamoa mūmū.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu lapopoa o le gaosi fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aano oona - na o le 250 grams.
  • Fai se meaai i le aoauli ma ni fua faʻatagaina.
  • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi faatasi ma le selau kalama o le mamoe momomo ma se ipu o salalaʻau fualaʻau i le aofaiga o le 150 kalama.

Aso Sa.

  • Breakfast with a bowl of low-fat cheese cheese with a small amount of berries - e oʻo atu i le selau kalama le aofaʻi.
  • Mo le aoauli, lua selau kalama o moa ua gaosia.
  • Matou te 'ai i le aoauli ma se pesini o le sua o fualaau suamalie, selau kalama o goulash ma se pesini o salati fualaʻau.
  • Fai se falaoamata o le aoauli o le salati berry - e oʻo i le 150 kalama i le aofaʻi atoa.
  • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi ma le selau kalama o pi tao ma lua selau kalama o le gaogao.

E mafai ona 'ai ma le maʻisuka: nuts, beets, rice, persimmons, pomegranates and pumpkins?

Risi e le mafai ona 'aina. Nati (walnuts, peanuts, almonds, cedar) - e mafai, ae i le tapulaa faatapulaa (e oo atu i le 50 kalama i le aso), na tosoina muamua mai le atigi ma isi elemene. E mafai ona e faʻaaogaina beets mo le maʻisuka i foliga faʻapipiʻiina, faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o vinaigrette - e le silia le 100 kalama i le aso.

Persimmon o se oloa faʻatasi ma se fuainumera maualuga maualuga, ae o loʻo i ai le tele o meaʻai ma e le aʻafia ai le maualuga o le suka, talu ai o loʻo i ai le fructose. E mafai ona e faʻaaogaina, ae i totonu o faʻamaufaʻailoga faʻamapulaʻa, e le silia ma le tasi fualaau aina i aso taitasi.

O le suauʻu o loʻo aofia i le "lanu meamata" mo le maʻisuka ma e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma ni faʻasalalauga faapitoa (naʻo le tasi le mea o totoe o le aofaʻi o le kalori i le lisi). E mafai ona faʻamaʻaina le pamekaini i se maʻisuka ituaiga 2, e le silia le 50 kalama / aso.

E mafai ona ou faʻaaoga le meli mo le maʻisuka?

Seʻi oʻo i le 90 o le seneturi lona 20, o tagata o meaʻai e taʻua o le meli e matua faʻasaina ituaiga o oloa mo soo se ituaiga o suka. O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai i le ituaiga 2 o le maʻisuka, o sina laititi o le meli (5-7 gramu i le aso) e le mafua ai le faateleina o le suka toto ona o le i ai o le tele o le fuasela i le meli. O le mea lea, e mafai ona faʻaumatia, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O i ai se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2?

O meaai laiti-carb e na o le maʻisuka e maua ai le maʻisuka lona lua, o loʻo i ai faafitauli i le mamafa. O lona taʻiala o se faʻaitiitiga o le gaosiga o gaʻo ma se faʻaitiitia o le aofaʻiga o le tau o le taumafataga o le aso. I le avea ai o se isi mea, e masani ona ofoina atu e le au fai meaʻai i aso nei meaʻai i meaʻai - i nisi tulaga, e sili atu le aoga nai lo le mea masani o meaʻai e masani ona fautuaina e fomaʻi.

O se meaai malosi e manaʻomia mo le maʻisuka?

Saienisi o ona po nei ua matua faalauteleina ai tuaoi o oloa faatagaina mo le maʻisuka, lea na mafai ai e tagata gasegase ona eseese a latou meaai i aso taitasi. O le maoaʻe o le taumafataga e aofia ai le fuafuaina o le aofaʻi o meaʻai inu, ma le aofaʻi o le kalori ma le tele o taumafataga, ae o vaega taʻitasi o le taumafataga e tatau ona sui tutusa i totonu oa latou kulupu.

Na fanau mai se tamaititi ma le maʻisuka. E faapefea ona fafagaina o ia?

E le manino pe o le a le ituaiga o maʻisuka e aofia ai. Afai o lau tama o loʻo i ai se ituaiga o gasegase o le neonatal, e mafai ona togafitia ma, i le avea ai o se tulafono, e mafai ona e taofia le tamaititi. Afai o tatou talanoa e uiga i le maʻisuka tumau, o lona uiga o le olaga atoa o le pepe e manaʻomia ai le tofiaina o le inisalini ma, e tusa ai ma le togafitiga o le olaga atoa. O ituaiga uma o faʻamaʻi e seasea lava ma o se genomal anomaly, o nisi taimi e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 1 i le lumanaʻi.

Masalo o lou uiga ole maʻisuka ituaiga 2 na maua ao ou laitiiti? I soʻo se tulaga, e manaʻomia e lau tama se meaʻai faaletino e matua paleni i itu uma, faʻamalieina manaʻoga o le tino o loʻo tuputupu ae. O meaʻai a se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka e le ese mai le taumafa o se pepe soifua maloloina o le tausaga lava e tutusa ma mea e faʻaogaina ai le tino - naʻo meaʻai leaga e maua mai i gaʻo suasini mama, suamalie ma suka, ma oloa e maua ai gaʻo faʻatau ma le tele o cholesterol. E i ai se faʻalatalata i luga o falaoa paʻepaʻe, araisa ma semolina, faʻapea foi pasta - e mafai ona faʻamapulaʻaina.

E masani lava, e le o se mea e sili ona ogaoga o le faʻamaʻi i le tulaga o le taupulepulega. I soʻo se tulaga, mo le atinaʻeina o se meaʻai a le tagata lava ia mo se tamaititi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi fualaau oona o le a mafaufau i le ituaiga o maʻisuka i lau tama, uiga o lona tino, ma isi mea.

Tuua Lau Faamatalaga