Maʻi suka ma togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua taʻua o se foliga sili atu ona vaivai ma sili atu ona leaga o le maʻi, lea e le manaʻomia ai le faʻaauau pea o le inisalini. Ina ia tausia le maualuga o le maualuga o le toto suka, o nei fuataga ua lava:

  • Paleni paleni
  • Gaoioiga faaletino talafeagai,
  • Aveina fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaititia le suka.

Antiobetic fualaau faasaina o vailaʻau ia e aofia ai le hormone insulin poʻo sulfa fualaau. E le gata i lea, e faʻaaogaina e endocrinologists fualaau faasaina o le vaega telepopoa.

O le a le ituaiga o fualaau oona o le a faʻamaoniaina e fuafua i foliga ma le malosi o le maʻi.

Afai o le inisalini ma inisalini e aofia ai vailaau faʻasaina ua tui i totonu o le tino, o vailaʻau faʻasaina e ave faʻaalia. E masani lava, o nei mea papaʻa ma capukulu e fesoasoani e faʻaititia le kulukose toto.

E faapefea ona galue le inisalini

O lenei hormone ma fualaau faasaina ma ana mea e aofia ai le ala sili ona vave ma sili ona faatuatuaina e toe maua ai le maualuga o le suka i le masani. E le gata i lea, o ia:

  1. E faʻaititia ai le kulūkose maualuga e le gata i le toto, ae faapena foʻi i le mimi.
  2. Faateleina le faʻaogaina o le glycogen i totonu o musika.
  3. Faʻamalosia le lipid ma le protein metabolism.

Ae o lenei vailaau faʻasolosolo e tasi lona tāua tele: e na o le tausiga faʻatuatua e faia ai. O lona uiga, e ala i le tui, ma vailaʻau e tatau ona ulu i totonu o le palapala gaʻo, ae le o totonu o le musele, paʻu poʻo le vein.

Afai e le mafai e le tagata gasegase ona faafoeina le fualaau faasaina e tusa ai ma tulafono uma, e tatau ona ia sailia le fesoasoani mai se tausi maʻi i taimi taitasi.

Sulfa fualaau faasaina

O nei vailaʻau faʻasaina e faʻaolaina ai le gaioiga o suauu beta e maua mai i le pancreas. A aunoa ma latou, o le inisalini e le mafai. O le lelei o sulfonamides o le tutusa lelei lea e tusa lava pe o le a le faʻamalologa. E mafai ona ave i totonu o laulau.

E masani lava, o na ituaiga o vailaʻau oona o loʻo aofia i totonu o le lisi o tagata gasegase o loʻo i ai i le 40 o latou tausaga pe a le oʻo mai le oti e leʻi aumaia ai faʻamoemoega na faʻamoemoeina. Ae o le fualaau oona o le a aoga pe afai:

  • Aʻo lei oʻo i lenei mea, e leʻi faia le inisalini i ni gaʻo tetele,
  • O le malosi o le maʻisuka e talafeagai.

Sulfanilamides ua solia i ia mataupu:

  1. Maʻi faʻamaʻi.
  2. O se talaʻaga o le precomatosis.
  3. Faaleleia o le tino po o le ate i totonu o se tulaga laititi.
  4. Maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  5. O le gaʻo o le toto,
  6. Maʻi le maʻisuka.

O aʻafiaga e mafai ona aofia ai mea nei: o le faaitiitia o le faasinoupu o leukocytes ma platelet i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le vevela i luga o le paʻu, faʻalavelave faʻaogaina o le tino i foliga o le nausea, susu, ma le vomiting.

E tusa ma le 5% o tagata gasegase e mafai ona aʻafia i fualaau o le antimobetic sulfanilamide, ma i le tasi tikeri pe o le isi e mafatia i aʻafiaga.

O mea e sili ona malosi i le sulfonylurea e aofia ai le chlorpropamide ma le bukarban. Maninil, predian, gluconorm e sili atu ona faigofie ona taliaina. I tagata matutua, o le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina e mafai ona tupu ai le maʻi o le hypoglycemic. Aʻo tuʻuina i totonu o le maʻi suka, o le vailaʻau ua faʻamatalaina le lipocaine.

Soʻo se vailaʻau o loʻo iai le inisalini poʻo le saofaga i lona gaosiga e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga. Aua le solia le fua, taimi o le pulega ma tulaga. E tatau ona e manatua pea ina ua uma le puleaina o le inisalini, e tatau ona faia se taumafataga.

A le o lena, e mafai ona e faʻaosoosoina le osofaʻi o le hypoglycemia. O faʻamaoniga pito sili ona taua o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto:

  • Lafo lima ma vae
  • O le vaivai ma le le mautonu, po o le isi itu, o le le mautonu,
  • O se taimi vave lava o le fiaaai
  • Tesea
  • Loto o le fatu
  • Ole ita malosi.

Afai e le faanatinatiina le maualuga o le suka, o le a gasegase le tagata maʻi, atonu o le a le iloa lona mafaufau ma pau atu i se pa.

Isi vailaʻau

Biguanides e faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E lua ituaiga o lenei ituaiga vailaʻau:

  • Gaoioiga pupuu - iinei e aofia ai glibudit,
  • O le faʻagasologa o le gaioiga o le faʻasolosolo vave, dioformin retard.

O le taimi faʻateleina o bigowides e maua ona o le faʻapipiʻiina o laupepa. I le tasi taimi i totonu o le vaega o meaʻai, latou te sosoʻo lemu, le tasi i le isi. O le mea lea, o le vaega malosi o le vailaʻau e amata ona na o le tootoo laitiiti e faʻapipiʻiina.

Ae o tupe faʻatasi ai ma se ituaiga tuufaatasiga o le a aoga pe afai o le tino o le maʻi e maua mai ai le inisalini oona poʻo le manava.

Biguanides i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia ai le malepelepe ma le faʻaaogaina o le kulukose e le muso o le skeletal. Ma o lenei mea e iai sona aafiaga lelei i le tulaga o le maʻi. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina nei vailaʻau, o loʻo taua i lalo:

  1. Gaosiga o le kulukose.
  2. Faʻaitiitia le inu o le kulukose i totonu o le tootoo laiti.
  3. Faʻaleagaina o le lipid metabolism.
  4. Faʻaitiitia o le gaosia o gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, e mafai e tagata matutua ona taofia le fiaʻai ma faʻaitiitia le fiaai. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻasinoina ai i latou o loʻo gasegase. O nei mea ua solia i ia mataupu:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Maualalo le mamafa
  • Tina ma le lactation,
  • Faamai pipisi
  • Faʻailoga o fatugaʻo ma le ate
  • Soʻo se taotoga.

I le finocrinology, e seasea ona faia le tuufaatasiga o fualaau faasaina o lenei vaega o fualaau faasaina ma sulfonamides mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai i tulaga o loʻo paʻu ai le mamafa o le mamafa ma o ona taʻiala e talafeagai.

O mea e maua mai le sulfonylureas ma sauniuniga a le vaega telepopoa o fualaau masani ia e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O loʻo i ai isi vailaʻau e fesoasoani i le puleaina o le toto suka ma faʻamaonia pe a manaʻomia.

E aofia ai:

  1. Thiazolidinediones - o fualaau o lenei vaega o vailaau faʻamalosi e fesoasoani i le faʻaaogaina o vailaʻau o inisalini i totonu o masini vailaʻau faʻasolosolo.
  2. Alpha-glucosidase inhibitors - taofia le gaioiga o enzymes lea e faʻaleleia ai le gaosia o le maso, ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se vailaʻau lauiloa ma lauiloa i lenei vaega o Glucobay. Ae a oʻo i le taimi e faia ai, o loʻo aʻafia ai aʻafiaga faʻaleagaina e pei o le afaina, paʻu, ma le intestinal (manava manava).
  3. Meglitinides - o nei vailaau faʻasaina foi maualalo le maualuga o le suka, ae latou te faia sina eseesega. Latou te faaosofia le gaioiga o le pancreas, o le siama o le insulin e amata ona gaosia atili i le malosi, mulimuli ane, o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia. I totonu o le fale talavai, ua tuʻuina atu ia Novonorm ma Starlex.
  4. O vailaʻau tuʻufaʻatasia o fualaau oona o le kulupu e faʻapipiʻiina vaega e galulue faʻatasi i itu eseese: e faʻaosofia ai le faʻasologa o le inisalini, faʻateleina le ono gasegase o siama i ai, ma faaitiitia le gaosia o le suka. O nei mea e aofia ai Glucovans, o vaega pito sili ona taua o mea ia e sili ona lelei ma metformin.

O vailaʻau faʻatele o le antidiabetic o gaiolactic ua faia foi e mafai ona puipuia ai le faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga 2. O tagata na le maua i ai le faʻamaʻi, ae o loʻo i ai se vailaau, e le mafai ona faia e aunoa ma latou. O Metformin lenei, Prekoz. O le suʻeina o vailaau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se olaga talafeagai ma meaʻai.

Chlorpropamide tablets e faia i ni eseesega eseese - 0.25 ma le 0.1 mg. O lenei fualaau faasaina e sili atu le aoga nai lo le aisa, o lona umi e oo i le 36 itula i le maea ai ona ave se fualaau e tasi. Ae i le taimi lava e tasi, o le vailaʻau e matua vevela ma ei ai le tele o aʻafiaga o le itu, e sili atu ona matauina nai lo le togafiti faʻamaʻi.

O loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le laʻititi i ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. E iai vailaau faʻasaina o augatupulaga eseese - o lenei mea e fuafua ai le lelei, ono aʻafiaga o aʻafiaga ma metotia.

O le mea lea, o fualaau o le muamua tupulaga sulfanilamide vaega e masani ona fai i le sefulu-sefulu o le gram. O vailaau faʻalua o vailaʻau o se isi lava vaega e le o se mea faʻafefe, ae sili atu ona aoga, ona o lo latou gaioiga o loʻo faia i vaega o se milligram.

O le fualaau autu o le lona lua o le gibenclamide. O le faiga o ana gaioiga i le tino o le tagata maʻi ua na o se vaega na suesueina. O fualaau oona o le fualaau faasaina ei ai le aafiaga e faaosofia ai i luga o peta beta o le pancreas, ua vave ona gauai ma, i le avea ai o se tulafono, ua lelei le faapalepale, e aunoa ma ni itu.

Iʻuga ina ua maeʻa le faia o le gibenclamide:

  • Faʻaitiitia o le suka toto
  • Faʻaitiitia o le cholesterol leaga,
  • Toto toto ma le puipuia o fusi toto.

O lenei vailaʻau e fesoasoani tele i le maʻisuka e le o insulin-dependent type 2 o le maʻisuka. O le vailaau faʻasaina e faʻasolo pe tasi pe faalua i le aso pe a uma le taumafataga.

Glyclazide (poʻo le maʻisuka, predian) o se isi fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o loʻo i ai se faʻaoga o le hypoglycemic ma le angioprotective. A maua, o le kulūkose i le toto e faʻamautuina ma tumau ai pea mo se taimi umi, aʻo le faʻaitiitia le lamatia o le fatuina o le microthrombi. O le angiopathy o se mea taatele i le maʻisuka.

Glyclazide taofi le faaputuputuina o platelets ma lela mūmū mūmū, faʻamautuina le faiga masani o le parietal fibrinolysis. Faʻafetai i nei meatotino o le vailaau faʻasaina, e mafai ona e aloese mai le aʻafiaga o le maʻisuka - o le atinaʻe o le retinopathy. Gliclazide o loʻo faʻamatalaina i na gasegase e faigofie i microangiopathies.

Glycvidone (glurenorm) o se vailaau faʻasaina ma se mea uiga ese. E le na o le faʻaitiitia lelei o le suka o le toto, ae e toetoe lava a vavae ese atoa mai le tino e ala i le ate. Ona o lenei mea, ua faʻaaogaina i le togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa.

O faʻalavelave e mafai ona tupu pe afai e faʻaopoopoina lenei vailaʻau faʻatasi ma fualaau muamua. O le mea lea, soʻo se pulega e filifilia ma le faʻaeteete.

Glucobai (acarbose) - e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose i totonu o le manava ma fesoasoani ai e faʻaititia le toto toto. Avanoa i totonu o fualaʻau e iai le fua o le 0.05 ma le 0.1 mg. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga inhibitory i le gala-glucosidase o le intestinal, e faalavelaveina ai le faʻafefe o gaʻo kulimi ma faʻasaina ai siama mai le faʻafefe o le kulukose mai polysaccharides.

O le faʻaaoga umi o le vailaʻau e le suia ai le mamafa o le tagata maʻi, lea e taua tele mo le maʻisuka. O le fua o le fualaau faasaina ua faasolo ina faateleina: i le vaiaso muamua e le sili atu ma le 50 mg, vaevaeina i ni inumaga se tolu,

Ona siitia lea i le 100 mg i le aso, ma mulimuli ane, afai e tatau ai, i le 200 mg. Ae i le taimi lava e tasi, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 300 mg.

Ae o le mea muamua o se faʻamuamua o fualaau faasaina mai le sulfonamide group, o lona aʻafiaga autu o le faʻamalosia lea o sela peta, ma, o lona uiga, o le faʻasologa o le inisalini e le pancreas. E amata ona galue i le afa itula pe a uma le pulega, e tasi le dose e lava mo le 12 itula, o lea e lava ai le faʻaalu 1-2 taimi i le aso. E masani lava ona faʻafefe, e aunoa ma aʻafiaga.

Iloiloga o fua o le suka e maua ai le suka mo togafitiga o le T2DM

Fantika »Aso 16, 2013 4:56 i le taeao

O lenei iloiloga puupuu e maua mai ai se faʻamatalaga, faiga o gaioiga, ma nisi o faʻalaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le iloiloga e na o le tasi lava le mafuaaga o le faʻamalamalamaina o le tagata suʻesuʻe ma le tele o fualaau oona lea e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le T2DM e avea ma vailaʻau o le hypoglycemic. E le tatau ona faʻaaogaina e faʻamaonia pe suia ai togafitiga, pe filifili i le i ai poʻo le toesea o faʻasolega.

  1. Vasega: biguanides
    INN: metformin
    igoa Fefaatauaiga (faataitaiga): Bagomet, Vero Metformin Glikomet, glucones, Gliminfor, Gliformin, Glucophage, Glucophage, Glucophage Long, Metformin, Diaformin, Lanzherin, methadone, Metospanin, Metfogamma, Metformin, NovaMet, NovoFormin, Orabet, Siofor, Sofamet , Formin, Formin Pliva
    Mechanism: faʻalauteleina le lagona o le gasegase o le insulin i le inisalini e ala i le faʻaaogaina o le CAMP kinase, faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose, faʻalauteleina le kulūkose i le gaʻo maso
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 1-2%
    O mea lelei: e le afaina ai le maua o le mamafa, fesoasoani e pulea le cholesterol toto, e le mafua ai le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, ua fautuaina e avea o se amataga o le togafitiga pe a le mafai ona pulea le meaai a le SC ma gaoioiga faaletino, tau maualalo, aafiaga umi o le faaaogaina ma le saogalemu i taimi uumi, e faaitiitia ai le lamatiaga
    Le mautonu ma aʻafiaga i itu: afaina o le gastrointestinal (e faʻaitiitia ai meaʻai ma meaʻai), lactic acidosis, anemia e le maua ai le B12
    Faʻapitoa: e manaʻomia le faʻasalaga (filifiliga filifilia e ala i le faasolosolo malie le faʻaleleia o le dose seia oʻo ina maua le manaʻoga) i le maualuga o le 2000 mg
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina le faʻaaogaina o: faʻamaʻi fatuga, faʻamaʻi o le ate i le gasegase o le tino, gasegase o le fatu, ava malosi tele, acidosis, hypoxia o soo se mafuaʻaga, maʻi ogaoga matuia, faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, hypovitaminosis B, maitaga ma lactation .
    Faʻamālōlōina faʻatasi: faʻaaogaina i le tuufaatasiga o togafitiga i paiga ma vasega uma o fualaau faasaina ma i le tolu piliona i le tuufaatasiga fautuaina, o le faavae i fesuiaiga uma o togafitiga faafesootai.
  2. Vasega: sauniuniga o sulfonylurea
    INN: faʻasalaga, glibenclamide, glyclazide, glycidone, glimepiride
    Faʻailoga tau fefaʻatauaʻiga (faataitaiga): Amaryl, Glemaz, Glemauno, Glibenez, Glibenez retard, Glibenclamide, Glidiab, Glidiab MV, Gliclada, Glyclazide-Akos, Glimepiride, Glimidstad, Glucobene, Glumedex, Gludamerin, Diabetrenamer, Diabetrenamer, Diabetren, Diablenab, Diablenab Diatics, Maninil, Meglimid, Minidiab, Movogleken, Euglucon
    Mechanism: faʻaosofiaina o le siakiina o le insulin e ala i laʻau peta pancreatic ona o fegalegaleaiga ma le liponaterapometometers receptors ile luga ole cell beta ma le tapunia ole auala K + faalagolago KP.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 1-2%
    Faʻamanuiaga: vave faʻamalosia, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o le microvascular, aafiaga umi o le faʻaaogaina ma le umi o le saogalemu suʻesuʻe, tau maualalo
    Le mautonu ma aʻafiaga i itu: o aʻafiaga o le hypoglycemia, le mafai ona maua le mamafa o le tupe maua e le tagata maʻi, e leai se faʻamatalaga le mafaamatalaina i le saogalemu o le cardiovascular, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le metformin
    Faʻapitoa: tasi pe lua doses i le ao, o le faʻasalaga e oo atu i le afa o le maualuga pito i maualuga e manaʻomia, ole faʻaaogaina ole togafitiga
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina ile faʻaaogaina ole: faʻamaʻi fatuga (sei vagana ai le faʻamalolo), faʻalavelave ole ate, faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka, maʻitaga ma le lactation
    Faʻamālōlōina faʻatasi: MF + SM, MF + SM + (TZD poʻo le DPP poʻo le SODI poʻo le insulin)
  3. Vasega: meglitinides (glinids)
    INN: numera, faʻasalalau
    Faʻatauga igoa (faʻataʻitaʻiga): Starlix, Novonorm, Diclinid
    Mechanism: faʻaosofiaina o le siama o le inisalini e ala i peta-sela o le pancreas
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-1.5%
    Faʻapitoa: gaioiga vave ma le pupuu, e mafai ona faʻaaoga e totogi ai se taumafataga faapitoa po o tagata gasegase i meaʻai e le lelei
    Le mautonu ma aʻafiaga o le itu: mea mamafa, hypoglycemia
    Faʻamatalaga: faʻaaoga ao lei 'ai, e leai se faʻamatalaga e uiga i le lelei ma le saogalemu i taimi uumi, faʻaaogaina le tele o taumafataga, tau maualuga.
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina le faʻaogaina o: faʻamaʻi faʻasolosolo faʻamaʻi, faaletonu o le ate, faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka, maʻitaga ma le lactation
    Faʻataʻitaʻiga faʻatasi: i faʻatasi ai ma isi vailaau faʻatele (e masani lava i thiazolidinediones)
  4. Vasega: thiazolidinediones (glitazones)
    INN: rosiglitazone, pioglitazone
    Faailoga o igoa (faataitaiga): Avandia, Aktos, Amalviya, Astrozon, DiabNorm, Diaglitazone, Pioglar, Pioglit, Piouno, Roglit
    Mechanism: faʻalauteleina le lagona lelei o mea e faʻalagolago i le insulin-toto ona o le faʻafouina o le PPAR-gamma, faʻateleina le kulūkose i le tino maso, ma faʻaititia le glucose gaosi.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-1.4%
    Faʻapitoa: faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave macrovascular (pioglitazone), maualalo le lamatia o le hypoglycemia, faʻaleleia alaleo lipid, galue lelei i tagata gasegase e sili atu le mamafa
    O mea e le lelei ma aʻafiaga o le itu: gaioiga mamafa, faʻamautuina o le vai ma le atinaʻe o le edema, le atinaʻeina o le fatu vaivai faifaipea o le fatu, faateleina le lamatiaga o le cardiovascular events (rosiglitazone), faateleina le aʻafiaga o le atinaʻeina o ponaivi ponaivi i fafine
    Faʻapitoa: faʻagesegese le atinaʻeina o le maualuga o le suka, faʻaititia le tau
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina o le faʻaaogaina o: faʻamaʻi o le ate, edema o soʻo se genesis, faʻamaʻi o le fatu fatu faʻatasi ma le insulin, maʻitaga ma le lactation, pioglitazone e le faatagaina i nisi atunuu ona o le masalomia o le faateleina o le lamatiaga o le tupu aʻe o le kanesa, i nisi o atunuu e le faatagaina rosiglitazone ona o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial (i le masina o Setema 2014, na aveesea ai e le FDA tulafono faasaina i luga o le vailaʻau Avandia, rosiglitazone maleate, e tusa ai ma faʻamatalaga o suʻesuʻega suʻesuʻega i le leai o se aafiaga i le lamatiaga o le loto).
    Faʻamālōlōina faʻatasi: MF + TZD, MF + TZD + (SM poʻo le DPP poʻo le SODI poʻo le inisalini)
  5. Vasega: faʻamaʻi glucosidase inhibitors
    INN: acarbose, miglitol
    Faailoga o igoa (faataitaiga): Glucobay, Gliset
    Mechanism: faʻagesegeseina le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le manava ona o le faʻasaina o le alpha-glucosidase.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-0.8%
    Faʻapitoa: faʻaitiitia i le maualuga o le postline, glycemia, galuega i le lotoifale, maualalo le lamatia o le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, i tagata mamaʻi ma le NTG ma le NNN e faʻaitiitia le lamatiaga o le atiina ae o maʻi cardiovascular
    Le mautonu ma aʻafiaga i itu: afaina, manava
    Faʻatatau: le aoga tele o le monotherapy, faʻateleina o le pulega - 3 taimi i le aso, taugata tele, laveaʻiina o le hypoglycemia e mafai ona naʻo le glucose
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina le faʻaogaina o: faʻamaʻi ma taotoga i luga o le gastrointestinal tract, maʻi faʻatoʻa fatuga, gase o le ate, maʻitaga ma lactation, e le mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma amylin mimetics.
    Faʻamālōlōina faʻatasi: faʻaaogaina e masani lava o se faʻaopoopoga i le faʻasologa faʻatasi
  6. Vasega: DPP-4 inhibitors (glyptins)
    INN: sitagliptin, saxagliptin, vildagliptin, linagliptin, alogliptin
    Faailoga o igoa (faataitaiga): Januvia, Onglisa, Galvus, Trazhenta, Nezina, Vipidiya
    Malosiaga: faʻalauteleina le ola o le GLP-1 agonist ma le glucose-faalagolago i le polypeptide e mafua mai i le faʻasaina o le dipeptidyl peptidase-4, lea e oʻo atu ai i le faʻaoʻoina o le glucose o peta pancreatic e ala i le faʻamalosia o le inisalini, faʻamalolo o le glucose ma le faʻaaogaina o le glucagon ma le faʻaitiitia o le galu glucose production glucose.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-0.8%
    Faʻapitoa: maualalo le lamatia o le hypoglycemia ma le monotherapy, leai se aafiaga i le mamafa o le tino, faapalepale lelei
    Le mautonu ma aʻafiaga i itu: urticaria. Ia Mati 2015, na faʻasalalau ai se suʻesuʻega e tusa ai ma le faʻaaogaina o le DPP-4 inhibitors e mafai ona aʻafia ma se faʻalavelave faateleina o le le manuia o le fatu. Ae peitai, ia Iuni 2015, o suesuega a le TECOS (14,000 tagata gasegase, 6 tausaga o tulitatao) na faaalia ai o togafitiga faaumiumi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le sitagliptin e le faateleina ai le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular. Ia Aukuso 2015, na lapatai mai le FDA i se tulaga lamatia ogaoga o tiga faatasi i le taimi o le gliptin togafitiga. Ia Fepuari 2018, na lolomi ai e se vaega o saienitisi Kanata iuga o se suesuega e tusa ai ma le faaaogaina o le DPP-4 inhibitors e mafai ona fesootai ma le faateleina o le lamatiaga o le atinaʻe i totonu o le 2-4 tausaga mai le amataga o togafitiga mo faamaʻi pipisi (ulcerative colitis ma le maʻi o Crohn).
    Faʻapitoa: taugata, leai ni faʻamatalaga i le umi o le lelei ma le saogalemu
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina ile faʻaaogaina o: faʻamaʻi faʻasolosolo, gasegase o le ALT ma le AST, maʻitaga ma lactation
    Faʻamālōlōina faʻatasi: MF + DPP, MF + DPP + (SM poʻo TZD poʻo insulin)
  7. Vasega: GLP-1 agonists
    INN: faʻasalaga, liraglutide, albiglutide, leʻoloʻolo, lixisenatide
    Faailoga o igoa (faataitaiga): Bayeta, Baidureon, Viktoza, Saksenda, Tanzeum, Faʻasalaga, Adliksin, Liksumiya
    Faʻatinoga: fegalegaleaiga ma tagata faʻaleleia mo le GLP-1, lea e taʻitaʻia ai le glucose-faʻalagolago i le inisalini e ala i vailaʻau peta pancreatic, o le kulupu e faalagolago i le glucose ma le faʻaitiitia o le kulukose i le ate, faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaogao gaogao, faʻaitiitia le taumafa taumafa, ma le mamafa o le tino.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-1.0%
    Faʻapitoa: maualalo le lamatia o le hypoglycemia, paʻu o le mamafa, faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto toto, faʻaleleia alaleo lipid, mafai gafatia e mafai ona puipuia mai peta beta
    Le mautonu ma aʻafiaga o le itu: leu, vomiting, manava manava, dyspepsia
    Faʻapitoa: tui tui, tau maualuga, leai ni faʻamatalaga i le umi o le lelei ma le saogalemu
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina o le faʻaaogaina o: faʻamaʻi faʻasolo i le fatu, gastroparesis, cholelithiasis, ava malosi, maʻitaga ma le lactation, se talaaga o le kanesa o thyroid, le tele o le neoplasia endocrine
    Faʻamālōlōina faʻatasi: MF + GLP, MF + GLP + (SM poʻo TZD poʻo insulin)
  8. Vasega: SGLT-2 inhibitors (glyphlozines)
    INN: dapagliflozin, canagliflosin, empagliflosin, ipragliflosin, tofogliflosin, ertugliflosin, sotagliflosin (SGLT1 / SGLT2 inhibitor)
    Faʻailoga tau fefaʻatauaʻiga (faʻataʻitaʻiga): Forksiga (Farksiga i Amerika), Invokana, Jardians, Suglat, Aplevey, Deberza, Steglatro, Zinkvista
    Faʻatulagaga: faʻalavelaveina o le suauu suauu glucose i vavalalata vavalalata o fatugaʻo, lea e mafua ai le taofia o le faʻamautuina o le kulukose mai le urine muamua i totonu o le toto
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.6-1.0%
    Faamanuiaga: gaioiose-faalagolago i le gaioiga
    O mea le lelei ma aʻafiaga o le itu: faʻalauteleina o aʻafiaga o faʻamaʻi o le urinary tract, faifeʻau vavalalata, e tusa ai ma le FDA, o le faʻaaogaina o le inisinia SGLT-2 e ono aʻafia ma le tupu o le ketoacidosis e manaʻomia ile falemaʻi.
    Faʻapitoa: aʻafiaga diuretic, o le gaioiga o le fualaau faasaina e faʻaititia e pei ona faʻamaonia e le SC. E leʻi faamauina i Rusia.
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina ile faʻaoga: maʻisuka ituaiga 1, ketonuria masani, CKD 4 ma le 5, Art.
    Faʻataʻitaʻiga faʻatasi: faʻatasi ai ma isi fualaau
  9. Vasega: Amylin Mimetics
    INN: pramlintide
    Fefaʻatauaʻiga o Igoa (Faʻataʻitaʻiga): Simlin
    Mechanism: e pei o le amyline, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le fua o le taumafaina o meaʻai i totonu o le manava, o le faʻaitiitia o le gaosiose gaosia e le ate ona o le faʻasaina o le gaioiga, ma le faʻaitiitia o le manava.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.5-1.0%
    Faʻapitoa: lelei le puleaina o laina pito i luga
    Le mautonu ma aʻafiaga i le itu: leu, vomiting, maʻi tigaina, hypoglycemia
    Faʻapitoa: tui tui, tau maualuga. E leʻi faamauina i Rusia.
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina ile faʻaogaina: e le mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma le initaneti alpha-glucosidase
    Faʻamālōlōina o le tuufaatasiga: e le lava le aoga mo le monotherapy, e masani ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻasoifua togafitiga, e aofia ai le inisalini
  10. Vasega: 'auʻaunaga o aseta
    INN: uili vaʻaia
    Fefaʻatauaʻiga o Igoa (Faʻataʻitaʻiga): Velhol
    Mechanism: faʻaitiitia le tuʻuina atu o le kulūkose i le ate, faʻaitiitia le cholesterol, atonu e aafia ai le faʻaitiitia o le mimiti o le kulukose i totonu o le inumaga, atonu o le a aafia ai le metabolism o le bile, lea e aʻafia ai le metabolism o gaʻo.
    Faʻaauau le faʻaitiitia o le GH i le monotherapy: 0.5%
    Faʻapitoa: faʻaleleia atili le faʻailoga o le lipid (sei vagana ai faʻamaʻi), maualalo le lamatia o le hypoglycemia, e le afaina ai le mamafa o le mamafa, e lelei ona talia e tagata mamaʻi
    Faʻafitauli ma aʻafiaga o le toto: faʻateleina le toto triglycerides, malosi, flatulence, dyspepsia, e mafai ona suʻeina fualaau (digoxin, warfarin, thiazide diuretics ma beta-blockers)
    Faʻapitoa: maualuga tau. E leʻi faamauina i Rusia.
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina ile faʻaogaina ole ulutala gastric ma duodenal, maʻa ile palapala
    Faʻamālōlōina faʻatasi: ona o lona maualalo o le aoga i le monotherapy, e faʻaaogaina i le faʻamalosia faʻatasi ma isi fualaau (aemaise lava i le metformin poʻo le sulfonylurea)
  11. Vasega: dopamine-2 agonists
    INN: bromocriptine
    Faʻatauga igoa (faʻataʻitaʻiga): Ergoset, Cycloset
    Mechanism: o se masini faʻapitoa o le aʻafiaga i luga o le neuroendocrin circadian o le hypothalamus ina ia faʻaitiitia ai le aafiaga o le hypothalamus i luga o auala o le faateleina o le kulukose toto.
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 0.4-0.7%
    Faʻamanuiaga: faʻaitiitia le kulukose o le toto, triglycerides, oona gaʻo maualalo, faʻaitiitia le lamatiaga o mea faʻapitoa i le cardiovascular, faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, maualalo le lamatia o le hypoglycemia, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa
    Le mautonu ma aʻafiaga i le itu: gaioiga, vaivaiga, faʻavaivai, faʻavalea, rhinitis, faʻalogo
    Faʻapitoa: i Rusia i faʻaaloalo vave faʻaaogaina i le togafitiga o le T2DM e leʻo faamauina.
    Tapulaʻa pe faʻasaina le faʻaaogaina: ituaiga 1 maʻisuka, syncope, psychosis, maitaga ma lactation
    Faʻamālōlōina o le tuufaatasiga: ona o le aoga lelei i le monotherapy, ua faʻaaogaina o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga
  12. Vasega: PPAR-α / γ agonists (glitazar)
    INN: saroglitazar
    Fefaʻatauaʻiga o Igoa (Faʻataʻitaʻiga): Lipaglin
    Mechanism: faʻalauteleina le lagona o mea e tui ai le insulin-toto ona o le faʻafouina o le PPAR-gamma, faʻateleina le kulūkose i le gaʻo maso, faʻaititia le glucose gaosi, gaʻoina o le lipid Metabolism ona o le faʻamalosia o le PPAR-alpha.
    Faʻaauau le faʻaitiitia o le GH i le monotherapy: 0.3%
    E sili ona lelei: o se aafiaga iloga i le diabetic dyslipidemia ma le hypertriglyceridemia, o le faaitiitia o triglycerides, LDL cholesterol ("leaga"), o le faateleina o le HDL cholesterol ("lelei"), e le mafua ai le hypoglycemia.
    Le mautonu ma aʻafiaga i itu: afaina le gastrointestinal
    Faʻapitoa: o le natura lua o le vailaʻau e mafua ai le aʻafiaga o aʻafiaga (aʻafiaga o le synergistic) luga o le lipid ma le maualuga o kulukose o le toto. I Rusia, o lenei vasega o fualaau oona e leʻo faamauina i le taimi nei.
    Tapulaʻa poʻo le faʻasaina o le faʻaaogaina: o lamatiaga cardiovascular tumau e leʻi iloa.
    Faʻamālōlōina faʻatasi: mafai ma isi vasega o vailaau faʻasaina, e le fautuaina e faʻafefiloi ma glitazones ma fibrates.
  13. Aʻoga: insulin
    INN: insulin
    Faʻatauga tau fefaʻatauaiga (faataitaiga): Moto Moto, Apidra, Biosulin 30/70, Biosulin N, Biosulin P, Vozulin-30/70, Vozulin-N, Vozulin-R, Gensulin M30, Gensulin N, Gensulin R, Insuman, Insuman Bazal GT , Insuman Comb 25 GT, NPH o loʻo aʻafia, Insoran R, Lantus, Levemir, NovoMiks 30, NovoMiks 50, NovoMiks 70, NovoRapid, Protafan HM, Rapid GT, Regular, NPH Rinsulin, Rinsulin R, Rosinsulin M Mix 30/70, Rosins , Rosinsulin S, Humalog, Humalog Mix 25, Humalog Mix 50, Humodar B 100 Rivers, Humidity K25 100 Rivers, Humidity R 100 Rivers, Humulin, Humulin M3, Humulin NPH
    Mechanism: aʻafiaga faʻapitoa i meaola o le tino ina ia mafai ai ona faʻatautaia faiga faʻavae
    Le aoga o le faʻaitiitia o le GH ma le monotherapy: 1.5-3.5% pe sili atu
    Faʻamanuiaga: maualuga le lelei, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave macro-ma le mafaufau
    Le mautonu ma aʻafiaga o le itu: hypoglycemia, mea mamafa
    Faʻapitoa: maualuga le tau, o nisi o fausaga e manaʻomia ai le faʻagasolo malie o le pule.
    Tapulaʻa poʻo le faasaina i le faʻaogaina: leai
    Faʻamālōlōina faʻatasi: faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa (sei vagana ai faʻapipiʻiga ma fualaau faʻasaina e faaosofia ai soso peta)

I le saunia o le toe iloiloga, o punaoa nei na faaaogaina:
  1. O mea e tautalagia e Lisa Kroon, tala. Clinical Pharmacology ma Heidemar Windham MacMaster, Polofesa Lagolago o Falemaʻi Faʻataʻitaʻi, University of California, San Francisco
  2. Endocrinology. Pharmacotherapy e aunoa ma ni mea sese. Tusi lesona mo fomaʻi / ed. I.I.Dedova, G.A. Melnichenko. - M .: E-noto, 2013 .-- 640 p.
  3. Le malosi ma le saogalemu o le SGLT2 inhibitors i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Abdul-Ghani MA, Norton L, DeFronzo RA. Curr Diab Rep. 2012 Iuni, 12 (3): 230-8 - PDF English tusiga, 224 Kb
  4. O le fatu o se togafitiga mo le ituaiga 2 maʻi suka. B. Dokken. Mamanu o le Maʻisuka Fepuari 2012, vol.25, nu.1, 29-36 - PDF tusiga, 316 Kb
  5. Pramlintide i le puleaina o le inisalini-faʻaaogaina o tagata mamaʻi i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1. Pullman J, Darsow T, Frias JP. Vasc Health Risk Manag. 2006.2 (3): 203-12. - PDF, Igilisi, 133 Kb
  6. Bromocriptine i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. C. Shivaprasad ma Sanjay Kalra. Indian J Endocrinol Metab. 2011 Iulai, 15 (Suppl1): S17 - S24.
  7. Colesevelam HCl Faʻaleleia le puleaina o le Glycemic ma faʻaitiitia le LDL Cholesterol i tagata mamaʻi ma le le faʻamaoniaina o le ituaiga 2 Tisuka i luga ole Sulfonylurea. Fonseca VA, Rosenstock J, Wang AC, Truitt KE, Jones MR. Maʻisuka Care. 2008 Aokuso, 31 (8): 1479-84 - PDF, English, 198 Kb
  8. Ligraphlyn oloa monograph, Zydus - PDF, Igilisi, 2.2 Mb

Faʻavae o vailaʻau faʻasaina

O tagata faʻalagolago ile insulin (ituaiga 1), e le lava le hormone pancreatic io latou tino, e tatau ona tuiina i latou lava i aso uma. I le ituaiga 2, pe a oʻo ina maua e le siama le faapaleni o le kulukose, e tatau ona ave ni peleti faapitoa e faʻaititia ai le aofaʻi o le suka i totonu o le toto.

Faʻavasegaga o vailaau faufautua

Mo le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini tui):

  • gaioiga puupuu
  • gaioiga puupuu
  • le umi o le umi o galuega
  • umi galue
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le auala o le puleaina o inisalini iinei.

  • biguanides (metformins),
  • thiazolidinediones (glitazones),
  • α-glucosidase inhibitors,
  • glinids (meglitinides),
  • tuufaatasiga o fualaau
  • sulfonylurea o sauniuniga o le muamua, lona lua ma le tolu.

Antidiabetic agents mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1

O sauniuniga o le vaega o le falemaʻi "Inisini" e faʻavasegaina i le amataga, le umi o togafitiga, faʻasalaga. O nei vailaau e le mafai ona fofoina le maʻisuka, ae latou te lagolagoina le soifua manuia lelei o le tagata ma faamautinoa le lelei o le faagaoioia o faiga o okeni, talu ai o le insulin o le hormone e aafia i faiga uma o gasegase.

I vailaau, o le inisalini e maua mai i le pancreas o meaola ua faʻaaogaina. Faʻaaogaina i inisalini vine, ae o le taunuuga, o le faateleina o le taimi o mea na mafua ai le afaina, na maitauina, talu ai o le homone o nei meaola e ese mai i le foliga mai o le mole mai le tolu amino acids. O lenei ua tumu i fafo eleʻele insulin, lea ei ai se eseesega o le amino acid o le tasi amino acid, o lea e sili atu ona toleniina e tagata maʻi. I le taimi nei faʻaaogaina tekinolosi I le inisinia, o loʻo iai sauniuniga a le inisalini.

O fualaau, o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 1 e 40, 80, 100, 200, 500 IU / ml.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o inisua o inisalini:

  • afaina o le ate
  • afaina o gasegase,
  • loto vaivai
  • ma le le atoatoa o le matelaina.

Faʻaiʻuga. Faatasi ai ma le tele o le fualaau ole fualaau faasaina faatasi ai ma le le lava o meaai, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se pusa hypoglycemic.O le aʻafiaga o le itu atonu o le faateleina o le manava ma, o se taunuuga, o le faateleina o le mamafa o le tino (o le mea lea, e taua tele le mulimuli i meaʻai faatonuina). I le amataga o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o togafitiga, o faafitauli i le vaʻai ma le edema e mafai ona tupu, lea i ni nai vaiaso na o ese ai.

Aua faiga o tui e tatau ona faʻapipiʻi le fua fautuaina o le vailaʻau (taialaina i faitauga o le glucometer ma le faasologa o togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi), faʻamalo le nofoaga na tuiina ai se solo malosi, aoina mai le paʻu i le laʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le manava, itu poʻo le vae), ia mautinoa e leai ni malulu i totonu o le suauu vailaau i totonu o se vaega o gaʻo palapala, o le uʻuina o le nila faʻatasi poʻo le maualuga o le 45 tikeri. Faʻaeteete ma aua le tuʻuina le nila i totonu o le musele (sei vagana ai faapitoa ile iniseti). A maeʻa ona ulufale atu i le tino, o le inisalini e fusifusia i le faʻaleleia o masini siaki ma faʻamautinoaina le "felauaiga" o le kulukose i le suauʻu, ma fesoasoani foi i le faʻaogaina o lona faʻaaogaina, e faʻaolaina ai le tele o gaioiga intracellular.

Pese ma faʻasolosolo sauniuniga o inisalini

O le faaitiitia o le suka i le toto e amata ona aliali pe a uma le 20-50 minute. Ole aʻafiaga e 4-8 itula.

O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Humalogist
  • Apidra
  • Failautusi HM
  • Gensulin r
  • Biogulin
  • Monodar

O le gaioiga o nei vailaʻau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga masani, e tusa ai ma le physiology, gaosia o le hormone, lea e tupu e avea o se tali i lona faʻaosofia.

Faʻavasegaga o vailaʻau oona

O fualaau suamalie o le suālaʻau e taua mo le maualuga o le kulūkose maualuga, e masani lava ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka ma le tuai ona maua se faʻamaʻi o le ituaiga 2, poʻo le leai o se aoga mo se taimi umi mai le togafitiga togafiti na faʻataʻatia muamua.

O le faʻavasegaina o fualaau faʻataʻitaʻi e sili ona aoga ma masani ai le faʻaluaina o fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le maualuga e aofia ai: sulfonylureas, biguanides, inisite thiazolidinedionide, ma isi togafitiga homeopathic.

O le lisi ole vailaʻau oona e faʻaaoga ai fualaau faasaina e aofia ai le tele o fualaau faasaina. O pills e faʻaitiitia ai le suka e le o faʻamauina vave. I le taimi muamua o le faʻamaʻi, o le faʻamautuina o faailo o le kulukose e tele lava ina mafai pe a fai e maʻi le maʻisuka i le togafitiga o mea taumafa ua faatonuina ma faia i aso uma se seti o faamalositino.

Mo le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini tui):

  • gaioiga puupuu
  • gaioiga puupuu
  • le umi o le umi o galuega
  • umi galue
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia.

O mataupu faavae o togafitiga fualaau faasaina

O le American Diabetes Association ma le Faalapotopotoga a Europa mo le Suesueina o le Maʻisuka o loʻo faamamafaina ai o le hemoglobin glycosylated ua avea ma suʻesuʻega autu mo suʻesuʻega o le maʻi.

Faatasi ai ma se ata i luga aʻe o le 6.9%, o faaiuga taua e tatau ona faia e tusa ai ma togafitiga. Ae peitai, afai tatou te le o talanoa e uiga i tagata gasegase, ae e uiga i mataupu patino o mataupu tau falemai, e tatau ona mautinoa e le sili atu i le 6% le fuainumera.

Ua faʻamaonia e tagata suʻesuʻe ma saienitisi e toe iloilo le soifua o le maʻisuka, o le suia o ana meaʻai ma gaioiga e mafai ai e ia ona ausia le aoga aupito sili ona lelei e tusa lava pe mafai e se tagata ona faʻaititia lona mamafa. O le taofiofia o le tau e manaʻomia ai le aofia ai togafitiga faafomaʻi.

I le taimi lava na maeʻa ai le faʻamaonia o le faʻamaoniga o se "faʻamaʻi maʻi" ituaiga 2 (e pei o le maʻisuka e valaʻau i tagata lautele), o loʻo fautua mai e endocrinologists Metformin. O vaega o le faaaogaina o fualaau faasaina ua faamatalaina e faapea:

  • o vailaʻau e le saofagā i le mamafa o le maua,
  • e itiiti ifo ona aʻafiaga i itu,
  • e le faʻaosoosoina osofaʻiga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto toto i le maʻisuka,
  • tofia i le leai o ni faʻasalaga,
  • lelei toleniina e gasegase
  • e faatatau i fualaau oona maualalo.

Taua! E faʻaopoopoina togafitiga faʻasolosolo ma meaʻai e maua ai le suka i le taimi o togafitiga ma Metformin.

O vaega nei o kulupu autu e maua ai le suka, oo latou sui aoga, aemaise lava le faʻamoemoe ma le pulega.

Le mea e filifili - inisalini poʻo vailaʻau

O le sini autu o le togafitia o se gasegase ogaoga o le faatumauina o maualuga o le suka i totonu o le toto i le maualuga o tagata soifua maloloina. I lenei itu, o le pule iloga e faia i se meaai e maualalo i le gaʻo, lea e faaopoopoina i le faʻaaogaina o metamorphine.

Ma le isi, e tatau ona fai e uiga i le gaoioiga faʻapitoa talafeagai - e manaʻomia ona e savali e le itiiti ifo i le 3 kilomita i luga o se taimi masani, o le soona faʻamalosia e faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina. O nei fuataga e mafai ona faʻasaina le maualuga o le suka, o nisi taimi o inisalini e faʻaaogaina mo lenei mea, ae faia lenei mea e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

E le gata i lea, e aoga le fai atu e le tatau ona e paie i le inisalini o le inisalini - e leai se mea lelei e maua, o le maʻi o le a faasolosolo lemu ae mautinoa le alualu i luma.

E uiga i meafaigaluega aupito lata mai

O sauniuniga o le vaega o le falemaʻi "Inisini" e faʻavasegaina i le amataga, le umi o togafitiga, faʻasalaga. O nei vailaau e le mafai ona fofoina le maʻisuka, ae latou te lagolagoina le soifua manuia lelei o le tagata ma faamautinoa le lelei o le faagaoioia o faiga o okeni, talu ai o le insulin o le hormone e aafia i faiga uma o gasegase.

I vailaau, o le inisalini e maua mai i le pancreas o meaola ua faʻaaogaina. O le inisalini bovine na faʻaaogaina muamua, ae o le mea na tupu, o le faateleina o le taimi o faʻamaʻi na mafua ai ona iloa, ona o le hormone o nei meaola e ese mai i le faʻavae mole mole mai i le tolu amino acids i le fausaga o tagata.

O lenei ua sili atu i le inisalini puaa, lea e na o le tasi le eseesega o le amino acid ma tagata, o le mea lea e sili atu ona toleniina e tagata gasegase. I le taimi nei o loʻo faʻaaogaina tekinolosi faʻainisinia, o loʻo iai sauniuniga a le inisalini.

O fualaau, o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 1 e 40, 80, 100, 200, 500 IU / ml.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o inisua o inisalini:

  • afaina o le ate
  • afaina o gasegase,
  • loto vaivai
  • ma le le atoatoa o le matelaina.

Faʻaiʻuga. Faatasi ai ma le tele o le fualaau ole fualaau faasaina faatasi ai ma le le lava o meaai, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se pusa hypoglycemic.

O le aʻafiaga o le itu atonu o le faateleina o le manava ma, o se taunuuga, o le faateleina o le mamafa o le tino (o le mea lea, e taua tele le mulimuli i meaʻai faatonuina). I le amataga o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o togafitiga, o faafitauli i le vaʻai ma le edema e mafai ona tupu, lea i ni nai vaiaso na o ese ai.

Faʻaeteete ma aua le tuʻuina le nila i totonu o le musele (sei vagana ai faapitoa ile iniseti). A maeʻa ona ulufale atu i le tino, o le inisalini e fusifusia i le faʻaleleia o masini siaki ma faʻamautinoaina le "felauaiga" o le kulukose i le suauʻu, ma fesoasoani foi i le faʻaogaina o lona faʻaaogaina, e faʻaolaina ai le tele o gaioiga intracellular.

Vailaʻau o le umi o le umi ma le gaioiga umi

Latou te amata galue i le 2-7 itula, o le aafiaga e mai le 12 i le 30 itula.

Vailaau faafomai o lenei ituaiga:

  • Biosulin N
  • Monodar B
  • Monotard MS
  • Lantus
  • Levemir Penfill

E sili atu le leaga o latou tino, o latou aafiaga e sili atu ona umi ona o mea e aofia ai mea faʻapitoa faʻalautele (protamine poʻo le zinc). O le galuega e faʻavae i luga o le faʻatusatusaina o le gaosiga o le insulin.

Faʻauʻau faʻamaʻi

Latou te amata galue i le 2-8 itula, o le umi o le aafiaga e 18-20 itula.

O nei faʻamalologa e lua-vaega, e aofia ai le inisalini puupuu ma le gaioiga:

  • Biogulin 70/30
  • Humodar K25
  • Gansulin 30P
  • Mikstard 30 nm

Biguanides (metformins)

Latou te faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini, puipuia le maua o le mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga ma puipuia ai pupuni toto.

O le lelei o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina e faapea o nei fualaau oona e fetaui lelei mo tagata ma le tele o meaʻai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou gaioiga, o le a mafai ona faaititia le hypoglycemia.

Contraindications: le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic, ava malosi, maʻitaga ma le susu, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

Faʻaiʻuga: afaina, afu, se tofo o le uamea i le gutu.

Thiazolidinediones (glitazones)

Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻalauteleina le faʻavaveina o le tino o le tino i le hormone pancreatic.

Vailaʻau o lenei ituaiga:

  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Pioglitazone (Aktos)

Contraindications: maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le inisalini, maʻitaga, edema.

E taua le matauina o vaega nei o "faafitauli" o lenei vailaʻau: o le alu lemu o le gaioiga o mea, gaioiga mamafa ma le faatumauina o le ola, mafua ai le edema.

Sulfonylurea

Faateleina le lagona lelei o meaola e faalagolago ile inisalini hormone, e faʻaolaina ai le gaosiga o lona lava β-insulin.

O sauniuniga o le augatupulaga muamua (tupulaga) muamua na aliali mai i le 1956 (Carbutamide, Chlorpropamide). Na aoga, faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ae na tele aʻafiaga itu.

O nei fualaau o le lona lua ma le tolu o augatupulaga ua faʻaaogaina:

Contraindications: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻitaga, gaʻo ma le faʻasologa o le hepatic.

O aʻafiaga e aofia ai mea mamafa, faʻalavelave faʻafitauli i le gaosiga o latou lava inisalini, ma le faʻaititia o aʻafiaga o le faʻaaogaina o tagata matutua.

O le gaioiga e faʻamoemoe i le taimi lava e tasi i le faʻaleleia o le gaosia o le insulin ma le faʻateleina o le gasegase o le masima.

O se tasi o kulupu sili ona mataalia o Glibomed: Metformin Glibenclamide.

Afai tatou te amanaʻiaina meafaigaluega aupito sili ona lata mai e mafai ona faia e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ona avea ai lea ma ituaiga 2 inhibitors o le sodium glucose constraposter. E mafai ona e suʻe fualaau suka e pei o Jardins (o se vailaau lelei), Forsig poʻo Invokana (o le ituaiga vailaau faʻasaina lea e aofia ai le metamorphine, o le fomaʻi lata mai).

O le lisi o ia tupe e mafai ona faʻaauau, ae tatau ona matauina i le taimi lava lena e ui lava i se maualuga maualuga o le aoga, o ia tupe e afaina i aʻafiaga ogaoga, ma o latou tau e maualuga tele. O le mea lea, e muamua lava e tatau ona faamasani oe i faatonuga mo le faʻaaogaina ma e aunoa ma le faʻafesoʻotai se fomaʻi.

O se mea e sili ona lelei, faapea foi ma le maʻi suka, o se mea matuia e faʻaleagaina ai le tuʻuina atu o vailaʻau o sulfonylurea. O fualaau oona mai i lenei vailaʻau e le faʻaogaina foi i le taimi o le maitaga ma le lactation, e tusa lava pe o le a le mea na ausia muamua.

O se faʻamataʻu sili i le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 o soʻo se togafitiga faʻapope. Ina ia faʻamalosia malosiaga o le tagata maʻi, o le sulfonylurea o mea faʻaleagaina e faʻalēaogaina mo sina taimi.

O loʻo mulimuli mai lenei mataupu mo faʻamaʻi pipisi. O le faamamafa autu o le togafitiga o le faamai i le gaioiga mamafa.

O le taimi lava e toe foʻi mai ai le soifua maloloina o le maʻi ile masani, e mafai ona faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina. Afai e leai se faʻailoga i le faʻaaogaina o mea e maua mai le sulfonylurea, e mafai ona e amata ave togafitiga mai lenei faasologa.

I le tele o tulaga, togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e amata i le monotherapy. O fualaau faʻasaina e mafai ona faʻamaonia pe a le togafitia le togafitiga.

O le faʻafitauli o le tasi o vailaau e le masani ona aofia ai le tele o faafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka. Sui nisi vailaʻau o vasega eseese ma se tasi o vailaʻau faʻasolosolo.

O togafitiga faapena o le a saogalemu. I le uma, o le tulaga lamatia o le atiaeina o aʻafiaga o itu e faʻaitiitia tele.

O le sili ona aoga, e tusa ai ma fomai, o faʻapotopotoga o thiazolidinediones ma metformin, faʻapea foi le sulfonylureas ma le metformin.

O vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻamautu e togafitia le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofi le alualu i luma o le hyperinsulinemia. Faʻafetai i lenei mea, e sili atu ona lelei lagona o gasegase, ma maua foi le avanoa e leiloa sina mamafa. I le tele o tulaga, o le manaʻoga e sui i le inisalini faʻataʻitaʻiga e mou ese atu.

O se tasi o vailaʻau faʻapitoa faʻamaʻi faʻasolosolo o le Glibomet. O se vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu i foliga o laumei.

O loʻo faʻamatalaina pe a le faʻaalia le togafitiga muamua. Aua le faʻaaogaina lenei vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1.

O loʻo faʻaseseina foʻi laulau i tagata e iai le gaʻo le galuega ma le faʻaaogaina o le gaʻo. O tamaiti, faʻapea foi tamaitai i le maʻitaga ma le lactation, e le o faʻamaonia le fualaau faasaina.

O fualaau o Glibomet e tele aʻafiaga itu. E mafai ona mafua ai le manava, gasea, ma le vevela. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu tele i le foliga o le paʻu o le paʻu ma le vevela. E fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Glinids (meglitinides)

Ia pulea lelei le maualuga o le suka o le suka i le toto ma pe a faʻatasi ma le inisalini. Saogalemu, lelei ma faigofie.

O lenei vaega ole vailaʻau faʻamaonia e aofia ai:

Faasaina le faʻasalalauga ma le maʻisuka ituaiga 1, faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le PSM, i le taimi o le maʻitaga, ate ma le fatu fatu fatu.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o enzymes e aʻafia i le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo. Faʻaaoga lenei vailaʻau, faʻapea foi sauniuniga o le vaega omea, e tatau i le taimi e tasi pei o le 'ai.

Faʻasologa o vailaau faʻasaina fou

Glucovans. O lona uiga ese ma le tulaga ese o lenei sauniuniga e aofia ai le fulu o le glibenclamide (2.5 mg), lea e tuufaatasia i le tasi papafa ma le metformin (500 mg).

Manilin ma Amaril, lea na talanoaina i luga, e faʻaaoga foi i fualaau o se tupulaga fou.

Maʻisuka (Gliclazide + tagata maʻi). Faʻatupulaia le puleaina o le hormone o le pancreas, faʻaleleia atili le gasegase o le tino.

Contraindications: ituaiga 1 maʻisuka maʻi, ogaoga o le ate ma fatugao, i lalo o le 18 tausaga le matua, maitaga. E faʻasaina le faʻaaogaina o le miconazole!

Faʻafitauli: hypoglycemia, fiaai, faʻanoanoa ma le vevesi tele, atuatuvalega, le mautonu.

Faitau atili e uiga i fualaau o le maʻisuka fou iinei.

Totogifuapauina o le maʻisuka

Totogifuapauina e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga, lagolago le togafitiga, ae leai se auala e mafai ona avea ma togafitiga autu. Afai e te filifili e faʻaaogaina, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

Taʻiala o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. 0.5 kilokalama o le lemoni, 150 g o le pasili fou, 150 g o le keke. O nei mea uma e pasia e se mea e teu ai manu (tatou te le aveesea le peel mai le lemon - tatou te 'aveʻesea ponaivi), faʻafefiloi, faʻafeiloaʻi i totonu o se ipu fagu ma faʻauʻu mo le lua vaiaso i se nofoaga malulu ma malulu.
  2. Painakeke ma le meli (ia tofo). I totonu o se ipu vai inu, tuu i lalo le laau o le kapon mo le afa itula, faaopoopo le meli ma taofi mo se isi lua itula. Aveese le ese. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona e maua nisi togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 1 iinei.

Mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. 1 kilokalama o aʻa ma le 1 kg o leona. Fufulu meaʻai, paʻu le seleni, tuʻu le luni i totonu o le paʻu, na o le aveeseina o fatu. O nei mea uma e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai ma tuu i totonu o se pani. Aua neʻi galo e faʻafefiloi! Kuki i se vai vai taele mo le 2 itula. A maeʻa le faʻafefiloi o meaʻai ma meaʻai, faʻafefiloi, faʻafeiloaʻi i se fagu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa i lalo ole tapuni. Faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  2. 1 le ipu suamalie i le 5 lita o vai. Liligi fufulu i le vai ma kuka i luga o le vevela vevela (faʻafaigofie) mo le 10 minute. Faʻafiafia, vela ma teu i le pusaaisa.Ina ia inu i soo se taimi, e fautuaina e sui lauti ma kofe i lenei mea e afaina. A uma ona inu le susu, saunia se 20 aso malolo ona mafai lea ona e toe saunia lenei vai inu lelei.

I le vitio, e talanoa le endocrinologist e uiga i fualaau fou mo le maʻisuka, ma o le tagata tomai faapitoa i isi vailaau faafomai e maua ai fualaau mo fualaau faasaina e faia i le natura:

O le maʻi suka o le ituaiga muamua ma lona lua e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae o le taimi nei o loʻo i ai le tele o vailaʻau o le a fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o le tagata ma le soifua manuia. O isi auala i le ituaiga o totogifuapauina e tatau ona faʻaaogaina e na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu ma i feutagaiga ma le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga