O le tusi a Yuri Babkin - Inisalini ma le soifua maloloina - faʻatasi ai ma le faʻaititia o le inisalini

O lenei tusi o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ai lou soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina ai se auala faigofie e ola maloloina ai pea - faʻaaogaina se metotia fou faasaienitisi. O lenei uiga masani faale-faʻafefefeʻai e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona po o meaʻai. O le uiga fouvalega o lenei auala e taoto i le mea moni e faavae i luga o se manatu fou o le a fesoasoani e taofi le faamai o "maʻi o le malo" - maualuga maualuga, maʻi suka ma le gaʻo i le lalolagi atoa.

Faʻavasegaina e Nikolai Ilyin: O le asō na ou tautevateva i luga o se tusi i le initaneti - "Yuri Babkin, Inisalini ma le Soifua Maloloina. O se Inisalini-Faʻavaeina Metotia."

O aʻu lava o se fomaʻi (neurologist). I tausaga talu ai nei, ua ou feagai ai ma le tele o le le faamalieina i le "mafaufau" i faamaʻi o le malo ma le maualalo o le lelei, ma le masani ai ma le le atoatoa o metotia faʻaonapo nei o togafitiga. Sa ou taumafai e malamalama i le mataupu mo ni nai tausaga. Ma o le aso nei, na ou maua ai le avanoa i le galuega a Babkin, lea sa mafai ona pupuu, mafai ona maua (mo tagata masani, ae le o tagata faigaluega faafomaʻi), manino le faamatalaina o le natura o faamatalaga na faaputuputu i loʻu ulu i le tele o tausaga o suesuega, galuega.

E faʻapefea ona avea lenei tusi ma mea e fiafia i le afioaga "vaʻaia aʻoaʻoga"? O le tusi o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga o meaʻai paleni e faʻamaonia ai upu a Wade. E masani lava ona ou iloa fesili i le vaega i fautuaga a Wade - aisea, aisea, ma pe faapefea, ma pe aisea, ma e leai ni tali talafeagai. Ma iinei i luga o "tamatamailima" ua faaalia ai pe aisea e sili atu ai ona taua le faasologa o taumafa i meaʻai nai lo le tuufaatasiga ma le voluma (o le mea e fiafia i ai tagata uma i le taimi nei). O lona uiga "i luga o tamatamailima" na ia talanoa ai e uiga ile inisalini o le hormone matua. E manino lava e sili atu ona lelei le 'ai e 2-3 taimi i le aso, ae le 7-8 taimi, talu ai ua malosi nei "PR" i le avanoa o le aufaasālalau. Ma tuʻuina atu faʻamatalaga auʻiliʻili (mai se vailaʻau faafomaʻi) e uiga i le aoga o le tino (faʻavae malosi) faʻatinoga. I le auala, o mataupu faavae e faatatau i le tino faaletino toetoe lava atoa le 100% e sili atu i mea na tusia e Wade.

Ou te fiafia e faitau le manatu o lenei tusi, tagata mafaufau.

O lenei tusi o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ai lou soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina ai se auala faigofie e ola maloloina ai pea - faʻaaogaina se metotia fou faasaienitisi. O lenei uiga masani faale-faʻafefefeʻai e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona po o meaʻai. O le uiga fouvalega o lenei auala e taoto i le mea moni e faavae i luga o se manatu fou o le a fesoasoani e taofi le faamai o "maʻi o le malo" - maualuga maualuga, maʻi suka ma le gaʻo i le lalolagi atoa.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le inisalini

E toatele tagata latou te iloa o lenei hormone e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le leai o le maʻisuka e atiina ae. I le faʻaopoopoga, e faʻaolaina ai le tuputupu ae o le tele o siama, ma o lona faʻateleina o le pulelaʻau e aʻafia ai le na o le amataina o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi tutusa.

O lenei hormone e faʻalua ona oʻo i le tino - faʻagesegese ma vave. Faatasi ai ma lona saoasaoa, o le tino e afaina ai le kulukose mai le toto, ma o se taunuuga o le faaitiitia o le maualuga o le suka.

O le aafiaga tumau o le inisalini e faʻamalosia le tupu aʻe ma mulimuli ane toe gaosia o sela. O le gaioiga lea o le galuega autu o le hormone, o lea e taua ai le mafaufau i lona masini i nisi auiliiliga.

O le tino o le tagata e aofia ai piliona piliona, ma e masani ona faafouina e ala i le tuputupu ae ma le oti. O lenei faiga e pulea e le insulin.

O le hormone o le mole moletini lea e aofia ai le 51 amino acids. I le auala, o le hormone lena na faʻamuamua i le fale suesue, lea na mafai ai ona faʻalauteleina le ola o le fia miliona o tagata e maua i le maʻisuka.

Aʻo lelei le gaioiga o le tino, o le inisalini e maua mai i peta paneta, o loʻo faʻapipiʻiina i fusi ninii o le microscopic.O nei siama e salalau solo i le tino e pei o atumotu, o lea ua taʻua ai i latou o motu o Langerhans, o le saienitisi na mauaina i latou muamua.

I le ogatotonu o peta beta, insulin, lea e faʻapipiʻi i vesicles, e faʻamalo faʻamalosi. Pe a oʻo mai meaai i totonu o le tino, e avea ma faailoga mo sela e vave faʻasaʻo le faʻapupulaina o le inisalini i totonu o le toto. E taua le matauina e le gata o le kulukose, ae o soʻo se meaʻai, e aofia ai gaʻo, proteins ma gaʻo, e fesoasoani i le faʻasaʻolotoina o le hormone.

A maeʻa ona ulu i totonu o le toto, o le inisalini e tufatufaina e toto toto i le tino atoa, e ulu atu i ona sela, e tofu lava ma siaki insulin. Latou te maua, ona saisai ai lea o se siama o le hormone.

E foliga mai, o lenei faagasologa e mafai ona faamatalaina e faapea:

  1. o potu taʻitasi ei ai ni tamai faitotoa,
  2. e ala atu i faitotoa, meaʻai e mafai ona ulu i totonu o le potu,
  3. Inisiua o loʻo faʻaaogaina i luga o nei faitotoa e tatala ai le fale i meaai.

O le mea lea, o le malosi o le tino o loʻo faʻatumuina, o loʻo teuina i mea e fau ai fale, ma o le mea lea ua faʻafouina ai le cell, e tusa ai ma le faʻatulagaina o fatuga, faʻateleina ma faʻateleina e ala i le vaeluaina. O le tele o siaki insulin i luga o le suauu, o le maualuga atu lea o le insulin o le ai ai i totonu o le toto, lea o le a faʻapipiʻi ai totoga ma mamanu uma ma meaʻai ma o le a tuputupu aʻe malosi.

O le fetaui lelei o le taimi e ulufale mai ai meaai i le toto ma le puleaina o le inisalini pancreatic o le tulafono faavae autu lea, faafetai lea o le meaai, taimi ma le alualu i luma e fesootai lelei. O lenei sootaga o loʻo faʻaalia i se faʻavae faapitoa: M = I x T.

M o le mamafa o le tino, Ma o le inisalini, T o le soifuaga ola. O le mea lea, o le tele lava o le hormone na natia, o le umi na tumau ai, ma le maualuga o lona mamafa.

E taua le iloa e vaeluaina ia resitala o loʻo maua i le 2 ituaiga:

  • vave ona aafia ai le kulupu,
  • faʻavave ona aafia ai le tuputupu ae.

O ituaiga uma o ituaiga eseese e maua i potu taitasi. Faʻaauauina le faʻatusatusaina i luga ma faitotoa, e foliga mai: o le vave ona maua o peni i faitotoa e auala mai ai masini o suka, ma o le gasegase e tatalaina ai le ala mo gaʻo ma mea e puipuia - o poloka fale e aofia i le tupu.

O le numera o faʻamau i totonu o potu taʻitasi e mafai ona ese (e oʻo atu i le 200,000). O le tau e faalagolago i le gafatia o le siama e ola ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tupu le toto toto mumu ma e le vaevaeina, i le faasologa, e itiiti ni faʻaleleia, ma o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻalautele, o le mea lea, e tele ni atigipusa.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le inisalini ei ai sona aafiaga tuusao i le tuputupu ae, e aʻafia foi i le glucose o le toto, faʻaititia. O lenei faagasologa o se taunuuga o lana galuega autū - o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe.

Ina ia ola aʻe, e manaʻomia e sela se sapalai o le malosi, lea latou te mauaina ma le auai o le inisalini mai le suka i totonu o le toto. A oʻo le glucose i totonu o sela o okeni, ona faʻaititia ai lea o mea o loʻo i totonu o le toto.

E faapefea ona aafia le olaga o le inisalini?

Ina ia iloa po o le a le faiga o le insulin-lowering na saunia e Dr. Babkin, e tatau ona e malamalama i le auala e aafia ai le ola o le tagata i lenei metotia. O lenei hormone e faʻamalosia ma faʻamaopoopoina le atinaʻeina o se meaola tele. O le mea lea, e atiae le tamaititi i lalo o le malosi o le inisalini seia oo i le taimi tonu lava e amata ai ona maua se hormone.

Mo le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le tino ni mea se lua - meaʻai ma le masani ai o le gaioiga. Ma o tamaiti na fananau mai ma tutupu aʻe ma le le lava o meaai e le mafai ona oʻo atu i le tumutumu o le tuputupu aʻe, faʻapoto i lalo.

I le faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, ua faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: talu ai ona o le gasegase o le kenera, o le hormone e le o gaosia, o le mea lea, e aunoa ma le faʻaofiina o vailaʻau, ua mate le maʻi, talu ai ua faʻaumatia lona tino ma e le vaeluaina ia sela.

A maeʻa le pala, e taofi le tuputupu ae maualuga, ae o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le toto ma le faafouga e le taofia seia oʻo i le oti.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona faia le metabolism i soo se pu ma o le faʻatinoga o lenei faiga e le mafai e aunoa ma le insulin.

E maitauina e faapea, a oʻo i le matua, o le gaosiga o le hormone e faʻatupulaia. O le mea lea, o le tino e amata ona tupu ae, ma o le lautele ma le auivi ua sili atu ona malosi.

O le insulin e fesoasoani foi i le faaputuputuina ma faateleina ai le tele o gaʻo i le tino. E mafua ona o lona aafia i le gaosia o le tele o mea taumafa i le gaʻo, aua o se tasi o ana galuega o le faʻaopoopoga o le malosi.

O le faafitauli ogaoga o le faʻaleagaina o le inisalini i lenei faʻalavelave Babkin inisalini ma le soifua maloloina, o le mea moni, na tuʻuina atu lana tusi. I totonu o se tino ola maloloina e iai le paleni tutusa i le va o le malosi ma le mea.

Faatasi ai ma le sili atu o le hormone, ua tupu ai se le atoatoa, ona o le tuputupu aʻe o ituaiga eseese o siama ma siama e faateleina ai le talaaga o le le lava o le malosi.

O le taua o le auala o le faamalologa, faʻaitiitia le inisalini

O le mea lea, o le aʻa o mafuaaga o le faateleina o le inisalini o le masani ona taumafaina o meaai. O le hormone e faasolosolo malie lava i totonu o peta beta o le pancreas. O le tuʻuina atu o meaai i totonu o le tino e avea o se faailo e faʻamalosia ai siama e auina atu le inisalini i le toto.

E maitauina e le afaina le tele o mea taumafa. O le mea lea, soʻo se meaʻai e maua mai i insulin beta pei o se taumafataga atoa.

O le mea lea, afai o le aso e ave ai meaai mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, o le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto o le a faateleina faatolu. Afai, e faaopoopo atu i le taumafataga autu, e 3 isi meaʻai, ona maualuga lea o le maualuga o le inisalini i le 6 taimi i le maualuga tutusa. O le mea lea, o le faʻaititia o le inisalini o Babkin o le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, e tatau ona faʻaitiitia le numera o taumafataga.

E le tatau ona faʻatagaina meaʻai ma o loʻo i ai pea lava se mea e faʻatumu ai e mafai ai ona e lagona le atoatoa mai le 'aiga o le taeao i le aoauli ma ao leʻi faia le aiga o le afiafi. Ae i le va e mafai ona inu vai, kofe poʻo le lauti. O le mea lelei, o le aofaʻi o mea taumafa e tatau ona faʻaititia i le lua, maualuga le tolu, taimi.

O le mea moni, o le mulimuli i lenei mataupu faavae e le faigata. E tatau ona taofi le malologa, 'aiga o le afiafi poo le' aiga o le taeao. Ae ia faʻamalosia oe lava e 'ai, e aunoa ma le fiaai e le aoga. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻagaloina o le faʻaituau e leaga le faia o le 'aiga o le afiafi i le po, aua a fiaaai se tagata e tatau ona ia' ai, ae o le 'ai meaai pe a tumu o ia e le manaʻomia.

Ae peitai, o meaai mama mo le maʻisuka e le na o le pau lea o mafuaaga o le faateleina o le puleaina o le insulin. O le mea lona lua o le tuʻuina atu lea o se hormone faavae e le fesoʻotaʻi ma meaai.

Inisalini e masani ona ulufale atu i le toto mai le pancreas, e tusa lava pe le 'ai se tagata. O lenei vaega ua taua o le tulaga faavae, ae e taua foi mo le tino, ona e iai ni suauu e manaʻomia ai le faʻafouina faifaipea. E ui i le mea moni o le maualuga o le inisalini i lalo, pe afai e te fuaina le aofaʻi o le faletupe o aso taitasi o le hormone, o le laina faavae e 50% o le tulaga atoa.

E maitauina e faʻapea, a oʻo i le matua, o le aofaʻi o le tui insulin e maualuga. E mafua lenei mea ona o le tino e tupu, ma faatasi ai ma le mamafa ole seta peta, o le a amata ona maua ai le sili atu o le homone. Ae o le a le mea e tatau ona fai e faʻaititia ai lona gaosiga?

O siama taʻitasi o loʻo i ai se anetilo e faʻalavelave ai, ona o se tino ola maloloina e tatau ona faapaleniina uma gaioiga. O le inisalini anti-hormone o le IGF-1 (Faʻasaina o le Inisalini Factor-1). A oʻo ina faʻatupulaʻia lona toto i le toto, o laʻasaga o le insulin e pa'ū ifo i le leai o se mea.

Ae faʻapefea ona fai le IGF-1? E maua mai le hormone anti-insulin i le gaioiga galue o maso. E mafai ai e le musika ona vave aʻafia le suka toto mo le malosi.

A maua le suka i musele, o le faʻaititia o le toto e faʻaititia. Talu ai ole IGF-1 ma le inisalini e faʻaitiitia ai le kulūkose, e manino ai pe a oʻo mai le hormone anti-insulin i le toto, e mou atu le insulin.

A maeʻa, o nei hormones e lua e le mafai ona faʻatasi i le taimi e tasi i totonu o le toto, ona o le a tupu ai le hypoglycemia matautia. O le tino ua mamanuina ina ia mafai e le IGF-1 ona taofia le puleaina o le insulin.

O lona uiga, o le inisalini e maualalo ai le metotia e aofia ai le gaosia masani o le hormone e aunoa ma le tuiina ma ave fualaau. O lenei masini e i ai sona uiga faʻapitoa.

I le faagasologa o le 'ai, o le tino e maua ai le inisalini, ma a maeʻa ona' ai mo le faʻaleleia lelei o le tagata lava ia o sela, o le tino e taoto ma moe. Ae i le galue malosi, o le galuega autu o le faia lea o le gaioiga, ma le le auai i le faiga o le atinaʻe poʻo le faʻafouina o sela.

I lenei tulaga, e te manaʻomia se anetilo lea e faʻagesegese ai le tuputupu aʻe o le cell ma faʻaalia le galuega o le inisalini, lea e aofia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose e ala i le toe tuusao mai le toto i maso. Ae o le a le ituaiga faamalositino mo le maʻisuka e fesoasoani i le gaosia o le IGF-1? O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le tele o le antihormone e faʻasaʻoloto pe a faʻavaivai i le taimi o le toleniga malosi.

O le mea lea, o faʻamalositino faʻatasi ai ma le telefoni o le a sili atu ona aoga nai lo taʻavale masani, ma osooso ma tamoe e sili atu le aoga nai lo le savali. Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le malosi o le malosi o le malosi, o le maso maso e faasolosolo malie lava ona faateleina, lea e fesoasoani i se gaioiga sili atu ona gaosia o le IGF-1 ma le faʻaaogaina o le sili atu o suka mai le toto.

O le mea lea, o le inisalini-maualalo auala mai Dr. Babkin e aofia ai le matauina o mataupu faavae e lua. Muamua o le lua poʻo le tolu taumafataga i le aso faatasi ai ma le teenaina o meaʻai, ma le lona lua o aʻoaʻoga malosi masani.

I le vitio i lenei tusiga, e talanoa Elena Malysheva e uiga i faailoga o le maʻisuka.

O le Last Airbender Book 3 download i luga o vailaʻau

Na ia tilotilo solo ma le totoa, ma tilotilo atu ma le alofa i le mumulu o moli. Sa ia ofuina, methylated i lana ato, ma o le taimi foi lea na faamalosia ai o ia e ona mata. O meaʻai e faʻaaogaina meaai e faia mai meaai, buzzwords, tusi faʻatau oloa 1s e aunoa ma le VAT. Maea foi, o le a mafai ona fetaui ma ia, lau faaipoipoga. O le mea lava e tasi, o nisi o gasegase, sili ona talafeagai, ua liu sinasina ma sili atu ona lelei tagata o le au.

Sa lelei tele le tietie i le mafanafana, vai e leʻi faʻaaogaina. O le vaalele sa i ai se database sili ona lelei, o lea e leai se moega e teli i ni tusi matagofie. O Simi e nofotupu maualuga e iloa aʻu i e pele ia te aʻu seia oo ina ua le talafeagai le maota. Na ia lavea le pusapaʻau e ala i se fafie lavelave.

I luma o lena mea, o le toalima na latalata tele i le malamalama gatete. Matou te iloa lelei mea tatou te manaʻomia, ma matou te vavao e alu. ICQ o le faipule a le malo o polisi uma e latalata ane. O se mea masani o le a ia sau i fanau ma talepe lona fefe i le fale. O loʻo ou faʻatali mo lena tamaloa, ma e te le fiafia e faʻalogo ia te ia.

Faatasi ai ma afeleti, na ia tuleia ai le algae, ma na ia tatalaina lautele. O le agasala a Arwendale 4 tusi mai iinei kilomita mo le selau, i le mea e leai se timu. Ae o le mea e tasi o loʻo i ai i luga, o le a le mafai. Alu Alkele na liliu ese mo le faʻamalosi faʻamalosi. Ma o le au, o le toe foi i le fale, na malilie e faaputu mea. E foliga mai o le ai ai sona aso faʻafeʻafeʻa i aso nei.

A aunoa ma se tupe ua mate, na ia alu i luga o le potu vaovao, ma ufiufi ia te ia lava, ma e oo foi i le teuina laitiiti.

O isi, e ui i lea, e sii mai le tusi o le spiderworm ma a tatou suauu ma le perenise. Hini lemu i lalo o se lanu ulaula ulaula.

O se tala uumi o le siliva o le siliva o le galu i totonu o galu. Na pepelo atili Gregory, ae o lona leo na mausali ina ua tali mai.

I lena lava taimi na manino lava le avea o se pusa siliva ola. Na latou faalataina lava le leai o se galuega e uiga i puipuiga puipuia.

Ua leva tele mo se manava faalilolilo.

Upu Tomua

Ierusalema 2010

Dr. Yuri Babkin. Inisalini ma le soifua maloloina. Inisalini-faʻaititia auala.

O lenei tusi o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ai lou soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina ai se auala faigofie e ola maloloina ai pea - faʻaaogaina se metotia fou faasaienitisi.

O lenei uiga masani faale-faʻafefefeʻai e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona po o meaʻai.

O le uiga fouvalega o lenei auala e taoto i le mea moni e faavae i luga o se manatu fou o le a fesoasoani e taofi le faamai o "maʻi o le malo" - maualuga maualuga, maʻi suka ma le gaʻo i le lalolagi atoa.

ISBN 978-965-7088-81-4

Faatonu - E. Kovalev

Lomia LIRA - P.O.B. 26159, Ierusalema, 96586.

Fale o Noa, Ierusalema

O lenei tusi o loʻo faamatalaina ai le auala e tausia ai se olaga ola maloloina i le lalolagi i ona po nei. O faʻamatalaga i totonu o lenei tusi mo faʻamoemoega faʻaleaʻoaʻoga ae le mo faʻamaonia poʻo togafitiga o faʻamaʻi.

Afai e te moemiti i se olaga e le mamafa i faʻamaʻi, ona tusia lea o lenei tusi mo oe. O le umi o le soifua maloloina na muaʻi tuʻuina atu i le tagata e le Foafoa ma e mafai ona maua e tagata uma. O lenei tusi o se faʻamatalaga faigofie mo le faʻaaogaina o se masini faʻaleleia lelei o le tagata lava ia-o le tino o le tagata.

O loʻo faʻamatalaina e le tusi se auala fou o le faʻamalologa - o le metotia e faigofie tele ma lelei. O le natura e fiafia tele ma fualaau faasaina, o le metotia e mafai ai e oe ona faigofie le faatumauina o le mamafa sili ona lelei ma maua se foliga ataata, lagona ma foliga laʻitiiti, taʻitaʻia se olaga sili atu ona malosi i itu uma - faaletino, feusuaiga, tomai ma mea tautupe.

O lenei metotia o le a faʻaleleia atili ai lou manuia i se mataupu o aso.

O le tala fiafia mo i latou e maua i le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka: o nei faamaʻi e le o se faasalaga i le olaga, e mafai ona e toe maua atoa lou soifua maloloina e faʻaaoga ai le metotia o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei tusi. E le gata i lea, o le suʻesuʻeina o lenei tusi, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi pipisi o le fatu ma le faiʻai, e oʻo atu ai i fatu fatuga ma stroke, aua o le togafitiga faʻalauteleina o le a avea o se puipuiga faʻamalosia o nei faʻamaʻi.

Ma o le puipuia lelei e le tatau ai togafitiga.

O Le Faʻaolaina le tusi o le foafoaga o le faʻaumatiaga Richard Sapir Warren Murphy

Ae latou te leʻi miti i le abbey e uiga i le faʻauʻuina, lototele, matagofie ma le sasaina. O le Aso Faʻafetai na faʻamalofia i se tulaga matagofie, o nisi taimi e sili atu ona tupu i lima o lima lima lima. Na faʻafeiloaʻi atu o ia i lea mea ma alu i totonu o lona puʻupuʻu pouliuli o se audio audio m litvak aikido. I lona fitu o vaʻavaʻa na faʻapipiʻiina. Sa manao le Inquisition e ave o ia i le ofisa, ae na saʻo le teine ​​ma oso i fafo o le potu tele.

O lona aafiaga o le tino i le trypanosis o le umi muamua lea o lona i ai. Sa ou foafoaina se paneta o aoaoga faaleaoaoga na lafoina ai le valea.

O le tagata lea o le afa-tone o le marathon lunar. I le suʻesuʻega faafomaʻi o pito, e taua tele i latou e maua o ia, ma na o le taimi lena o le a ou i ai i laʻu fanau laiti.

O lea sa ou iloa ai se ton na faalēaogāina i fana uma - na vave ona luluina. Afai o le pule e le o se mea vevela - o le mea lea, tatou te le aveina i lalo o le telefoni.

O se ao pogisa na tautau i luga o ona mata, e peiseai na ia vaai i tala atu.

Galuega tusi ma faʻamatalaga

E masani ona ou mapuea, ma, palauvale le ki, ina ua uma ona ia taina loʻu ulu. O iinei, atonu, o le a tatou fausia ni seevae i le itu.

O le a amataina le tupuaga ma tagata e toʻafa. Ma o le ata o Dorian o loʻo faʻamafanafanaina le tusi, ua uma ona fuafua lelei, e leʻi vaʻaia le tele o mataupu, e ui lava ua tuʻuina lona avanoa i le malologa seia oʻo i le iʻuga.

O le ositaulaga talavou ma le kiole na tulimatai i le feʻau. O le mea moni, na te le manao i mea manogi i totonu o fagu, ae na ia faia i totonu o se mea e faʻaaogaina ai le afi.

O fetu e lua na sosoo ai sa lelei i lona talaaga. Na taumafai Vladia e tulai mai se agaga le mautonu, na pueina i le leo o le tino. O le a ou le sainia ni tusi, tusa lava pe filifili le fale ma le lotogatasi e tatau ona ou tuuina atu.

FUAFUAGA

Afai e te moemiti i se olaga e le mamafa i faʻamaʻi, ona tusia lea o lenei tusi mo oe. O le umi o le soifua maloloina na muaʻi tuʻuina atu i le tagata e le Foafoa ma e mafai ona maua e tagata uma. O lenei tusi o se faʻamatalaga faigofie mo le faʻaaogaina o le masini faʻaleleia faʻaleleia e le tagata lava ia-o le tino o le tagata.

O loʻo faʻamatalaina e le tusi se auala fou o le faʻamalologa - o le metotia e faigofie tele ma lelei.O le natura e fiafia tele ma fualaau faasaina, o le metotia e mafai ai e oe ona faigofie le faatumauina o le mamafa sili ona lelei ma maua se foliga ataata, lagona ma foliga laʻitiiti, taʻitaʻia se olaga sili atu ona malosi i itu uma - faaletino, feusuaiga, tomai ma mea tautupe. O lenei metotia o le a faʻaleleia atili ai lou manuia i se mataupu o aso.

O le tala fiafia mo i latou e maua i le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka: o nei faamaʻi e le o se faasalaga i le olaga, e mafai ona e toe maua atoa lou soifua maloloina e faʻaaoga ai le metotia o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei tusi. E le gata i lea, o le suʻesuʻeina o lenei tusi, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino o le tino, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le fatu ma le faiʻai, e oʻo atu ai i fatu fatuga ma stroke, ona o le togafitiga faʻapitoa o togafitiga o le a avea o se puipuiga puipuia o nei maʻi. O se laasaga lelei e faia togafitiga e le tatau ai.

O aʻu o se fomaʻi tipitipi, o loʻo ou ola ma galue i Ierusalema. O laʻu auala faʻaleleia e faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga ma le tuʻufaʻatasia o se numera tele o suʻesuʻega faʻasolosolo fou ma faʻataʻitaʻiga ma faʻalagolago i le faitau afe o tala na lolomiina i faʻamaumauga faʻasaienisi faasaienisi. Ae ui i lea, sa ou taumafai e tusi lenei tusi ma faigofie, aloese mai le tusiaina o se isi tusi tusi i luga o vailaau poʻo togafitiga.

Ou te matuai faafetai lava i saienitisi, tagata poto, ma fomaʻi o latou galuega na ou faalagolago i ai pe a ou tusia lenei tusi; oo latou igoa o loo lisiina i le lisi o mau i le faaiuga o le tusi.

Ou te faafetai i laʻu ava o Vlad mo le fesoasoani ma le lagolago na ou maua mai ia te ia i nei tausaga umi ina ua tusia le tusi - e aunoa ma se lagolago mai le pito i tua, e le mafai ona ou faaauau lenei galuega a Sisyphus.

E tele faafetai i lau uo o Yevgeny Kovalev mo le fesoasoani tele i le tusitusi ma le tusiga o le tusi - Ou te fautuaina atu i tagata uma o loo sailia se faatonu lelei lelei.

Ou te tuuto atu le tusi i loʻu tina, o le tagata muamua na maua i le maʻisuka ina ia toe maua le soifua maloloina e ala i laʻu metotia.

VAEGA MATAUPU O le mealilo autu o faʻamaʻi o tagata. O le soifua maloloina e sili atu le faigofie nai lo le maʻi.

Aua o le soifua maloloina o se tulaga masani o le tino.

E iloa uma e tagata le soifua maloloina. O lea la o le masani lenei. A i ai le soifua maloloina, tatou te le matauina, e pei o le ea tatou manava.

Ae o mea uma lava e fesoʻotaʻi. E sili atu ona tatou malamalama i le a le soifua maloloina pe a tatou leiloloa ma maʻi. E pei ona i le faataoto: "Na te le iloa le soifua maloloina, o le e le tupu!" Soifua maloloina e naʻo le tasi, ae leai se numera o faʻamaʻi.

O togafitiga faʻaonapo nei e togafitia ai mea uma e fesoʻotaʻi ma mataupu e le fiafia ma faʻamaʻi pipisi, ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e toetoe lava a le faʻafetai i tui ma vailaau. Ae, i le isi itu, o le numera o tagata ei ai maʻi ua taʻua o faʻamaʻi o loʻo faʻalauteleina. O maʻi o le fatu ma vascular, toto maualuga, gaʻo, maʻisuka, kanesa ua avea ma fua o faʻamaʻi ma ua avea ma faʻamaʻi o tagata. O le pasene o tagata mamaʻi o loʻo ola pea i le lalolagi. O se tasi e sili atu i le cholesterol, oso i luga le mamafa poʻo le suka, o le toʻatele o tagata e mamafa tele. Ma, i le avea ai o se tulafono, e le tupu na o le faamaʻi - o le tele lava o taimi o se fuga o nisi o maʻi. O lenei tulaga e maua ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o kamupani vailaau faʻamalosi ma tatala ai avanoa lautele mo le faʻaleleia o le tele o mea taumafa, ae na o oe, le au faitau, e le faigofie - o au maʻi ma faafitauli faʻalesoifua maloloina ua tumau ma tumau. A leai, aisea e te amata faitauina ai lenei tusi?

E iai tala lelei mo oe! O le suiga i lou olaga ua oʻo mai: o le tusi o loʻo e uuina i ou lima o le ki lea i le foʻia o faʻafitauli tau le soifua maloloina. I le faitauina e oʻo i le iuga, o le ae mauaina se manatu manino o le faigofie ma le faigofie o le ola maloloina.

O le ae mauaina ni faatonuga faigofie e mafai ona e faigofie ma lelei le maeʻa, ae na o le faʻamolemole ia e onosai ma faitau faʻasalalau le tusi e aunoa ma le tepa i luma. O lea e tatau ai. O mataupu i totonu o le tusi ua faatulagaina i se faasologa e faafaigofie ai le malamalama i teori ma metotia. O le a sili atu ona faigofie mo oe le mulimuli i faatonuga pe a e malamalama i mea latou te faʻavae i ai.

Ma sili atu.I le malamalama ai i manatu o le metotia, e mafai ona e faʻaleleia lelei mo oe lava, aua o le metotia e faʻavae i luga o na o mataupu faavae e lua ma e maua ai le saolotoga sili atu o filifiliga taʻitasi.

Taulaʻi i le tusiga, faʻalogo i ai, aua e taua tele - mai lenei taimi e te faʻafoe atoatoa ai lou tino ma e mafai ona suia lou olaga. Tatala lou mafaufau i faʻamatalaga fou musuia e faʻavae i luga o faʻataienisi lata mai. Mafaufau i mea uma e te faitauina, faʻamaoni, fai fesili, ma o le ae mauaina tali i totonu o le tusitusiga.

Ina ia iloa le auala e ola maloloina ai, e tatau ona tatou malamalama muamua i le mea e le o soifua maloloina, po oa faamaʻi, ma pe o fea e sau ai. E aoga lenei mea e le gata mo i latou o loʻo i ai faʻamaʻi poʻo gasegase.

O le au faitau maloloina o lenei tusi e fia iloa pe faʻafefea ona faʻaleleia lo latou ola lelei, foliga laiti pe leai se mamafa. A e iloa le mea o faʻamaʻi matua, o le ae taofi le fefe ia i latou, puipuia le atinaʻeina o nei faʻamaʻi i le fale ma o le a mafai ona e fesoasoani i au uo mama ma aiga.

Ioe, o le faitau e uiga i le faamaʻi e le malie, ae o le a se mea e mafai ona e faia.

Vaʻai faalemafaufau o loʻo e suʻesuʻeina masaniga o mea mataʻutia e ono afaina ai tagata. Muamua, o le a ou faʻaalia le mealilo autu: o le mea moni, o faʻamaʻi o le vaʻaia e le tele naua mea taufaasese, ae tasi, ae tele ulu.

Vaʻai i le lisi o faʻamaʻi autu o le faʻalapotopotoga ma taumafai e mate le mea masani e fesoʻotaʻi ai?

• maualuga maualuga,

• Cholesterol maualuga,

• Atherosclerosis,

• oona,

• Fomaʻi cardiovascular - maʻi faʻamaʻi fatu, fatu fatu,

• maʻisuka

O se mamanu masani lenei: i soʻo se tasi o nei faʻamaʻi, o loʻo i ai le tele o le tuputupu aʻe o le tino, poʻo le sili atu foi o le gaosia o ni siama, po o mea uma e lua. Maʻi faʻamaʻi - faʻamaʻi pipisi!

• I le maualuga, o le maualuga lea o le toto maualuga • I le atherosclerosis, ua faateleina ai le toe gaosia o le cell, lea puipui laugatasi, e taʻitaʻia ai le puipui o le lapisi lapotopoto ma vavalalata le pito i totonu o le vaa. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, ua maualuga foi le cholesterol.

(Atherosclerosis o vailaau oona ma gasegase, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, e taitai atu ai i fatu fatuga poʻo fasipolo.),

• I le oona - o le faateleina lea o le gaʻo • I le maʻisuka - o lenei mea ua faateleina le suka,

• I le kanesa, o le faateleina lea o le faateleina o siama ma o latou suiga i mea leaga.

O le a le mea e tupu ai siama, faʻalautele, ma faʻapupulaina atili ai oloa, faʻalavelaveina le fealofani o le tino atoa ma mafua ai faʻamaʻi?

E iloa uma e tagata o le inisalini e puleaina le suka ma o le inisalini le maua e maua ai le maʻisuka. Ae e le o mea uma. Ua oo i le taimi e aoao ai le mea moni e uiga i le inisalini. O le mealilo autu o faʻamaʻi o tagata o le:

1. Inisalini - o le hormone autu o le tino, faʻamalosia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o sela.

2. O faamaʻi o le malo e sau mai le tele o insulin.

O nei faʻasalalauga e lua e aofia ai le mealilo o le soifua maloloina ma faamaʻi, o lona uiga o le mealilo o le ola ma le oti.

Inisalini o le hormone autu mo soʻo se mea ola.

O le ki i le malamalama i le matafaioi o le inisalini i le amataga o maʻi ma le matua o lona aafiaga lea i luga o sela o le tino. O le inisalini e faʻagesegese ma aʻafia vave. O le vave o le aʻafiaga i lalo ole aʻafiaga o insulin i luga o siama, latou te aʻafia ai le suka (glucose) mai le toto, lea e mafua ai ona maualalo le maualuga o le suka i le toto. O le telegese o aafiaga o le inisalini o le faaosofia lea o le tuputupu ae o le ola ma le faateleina. E masani ona taliaina e faapea o le suka o le maualalo o le inisalini o lona aafiaga autu lea. Ae o le lautele ma le malamalama i mea moni ua aoina e le saienisi e taitai atu ai i le faaiuga sili ona taua:

o le autu o le inisalini o le faatupuina lea o le alualu i luma!

Manatua i le mataupu Soifua Maloloina o se tulaga masani o le tino.

O le soifua mālōlōina e sili atu ona faigofie nai lo le maʻi.

O faamaʻi o le malo ua avea ma fua o faʻamaʻi.

O faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi o le tele o insulin.

O le inisalini e faalua ona fai:

1) faʻaosofia le faʻaleleia o le kulukose e sene o le tino 2) faʻaosofia le tuputupu ae ma le toe gaosia o sela O le aʻafiaga autu o le inisalini o le faaosofia lea o le tuputupu ae ma le toe gaosia o sela.

O se totoga e aofia ai le tele o sela e masani ona faafouina e ala i le tuputupu ae ma le vaevaega. A o e faitauina lenei fuaiupu, e tusa ma le 50,000 sene i lou tino o le a oti ma o le a suia e 50,000 sela fou. O le faagasologa o le faafouga o le tino e pulea e le insulin.

O le insulin e faʻaleleia ai le tupu aʻe ma vaevaega o siama uma.

Seʻi o tatou faamasani i le inisalini - o le pule sili ma le malosi o tatou tino, asiasi atu i le pancreas - o le maota lea na fanau mai ai le Tupu o Insulin, ma aau faatasi ma ia mai motu o Langerhans i suauu o loo i luga o faletupe e le muta.

O le inisalini o se moletini moletini e aofia ai le 51 amino acids. O le inisalini o le uluai hormoni lea o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le fale suesue; ua faʻaolaina ma o loʻo faʻaauau pea ona laveaiina le faitau miliona o tagata e maua i le maʻisuka. I se tagata soifua maloloina, o le inisalini e maua i le pancreas e vaʻaia o peta. E faitau miliona pene beta o loʻo faʻapipiʻiina i vaomatua o le lalolagi e faʻataʻapeʻapeina i luga o le paʻu o le mammary gland, pei o motu i le vasa. Ua taʻua e saienitisi nei fuifui o motu o Langerhans, pe a uma ona latou mauaina.

I totonu o siama beta, o le inisalini e masani ona gaosia, e faʻapupulaina i totonu i vaʻa faapitoa.

O le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai e avea o se faailoilo lea e faitau miliona piliona beta e maua ai le inisalini i se faiga faʻapitoa. E le gata o le suka, e pei ona manatu ai nisi tagata, ae o soo se meaʻai e faaosofia ai le faʻasaʻolotoina o le inisalini - ma meaʻai gaʻo, ma palatini, ma gaʻo.

Initaneti o loʻo maua I le taimi o le toto, o le inisalini e feaveaʻi e vaʻa toto i le tino atoa ma i totonu o sela. O loʻo i ai faʻamaumauga o le inisalini i luga o potu taitasi i totonu o le tino. "Faʻalogo" i le faaliliuga o lona uiga o le "talia" (lat. Receptor - acceptor, mai le taliaina - talia, talia). E mauaina ma fusifusia e le suimeni insulin le tasi mole mole o le inisalini.

Afai e te manatu o loʻo i ai ni nai faitotoa i luga o siama lea e mafai ona faʻafeiloaʻi meaai i totonu o siama, latou te tatalaina i le inisalini. E mafai ona avea sui o le insulin ma sui o ni peni i nei faitotoa. O le inisalini o le mole e faʻaaogaina ai se auʻau, o le faitotoa i luga o le lela e tatala, ma o meaʻai e ulufale atu i totonu o le masini. I lenei auala, faafouina o le malosi ma fale teu oloa, o le a otometi lava ona mulimuli le suauu i lana polokalama o le kenera - faafouina o le tagata lava ia, tupu ma uluola e ala i le vaevaega. O le tele o nei "faitotoa" (o lona uiga, o le tui o le inisalini) o loʻo i luga o le suauʻu ma o le tele o inisalini e faʻasalalauina i totonu o le toto, o le tele o meaʻai e oʻo mai i totonu o siama ma o le tele foi o meaʻai e tutupu.

O le faʻateleina o vaitau pe a tuʻuina atu meaʻai i totonu o le toto ma le inisalini e peta beta o se tulafono faʻavae faavae e faʻamalosia ai meaai, tuputupu aʻe ma le taimi. O le sootaga i le va o le tuputupu aʻe ma le inisalini e mafai ona faʻamatalaina i le faʻatulagaga lenei:

lea o M o le mamafa o le tino, Ma o le insulin, ma o T o le taimi (taimi ola). O lona uiga, o le tele o taimi na natia ai e le tagata le inisalini (= 'ai) ma o le tele o le taimi na ia ola ai, o le tele foi lea o le tino o lona tino. Mo le manatua lenei faiga faigofie, o le a tatou toe foi i ai i le tele o taimi.

E lua ituaiga o mea na maua mai i le inisalini: o le faʻaleleia o le vave ona faʻaaogaina o le suka ma faʻaleleia ma le faʻavave ona faʻaauau i le tuputupu ae. O i latou ma isi, i tulaga eseese, o loʻo i ai i luga o potu taʻitasi. Faʻaauauina le faʻatusatusaga ma faitotoa i luga o siama, e mafai e se tasi ona mafaufau i tali vave i luga o na faitotoa lea e ulu atu ai mole kulukose i totonu o le masini, ma faʻagese ona faʻaaogisa i luga o nei faitotoa e mafua ai le palatini ma fualaʻau gaʻo, o mea ia mo le tuputupu aʻe, ulu atu i le cell sel.

O le numera o faʻamau i luga o le tasi lela e mafai ona ese: mai i le nusipepa i luga o se erythrocyte i le 200,000 i luga o gaʻo gaʻo po o sela ate. E faʻalagolago i le tele o le televave e mafai ona ola.O se erythrocyte, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona tupu ma fevaevaeaʻi, o le mea lea o loʻo i ai ni nai faʻaleleia, ma o se suauʻu gaʻo e mafai ona tupu ma faʻateleina i le vaevaega, ma o le mea lea o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga.

Inisalini ma le suka Faatasi ai ma le aʻafiaga o se faʻagesegese o lona aafiaga i le tuputupu ae, o le inisalini e aʻafia ai le vave aʻafia o le suka.

Inisalini faʻaititia. O se taunuuga foi lea o le galuega autu o le inisalini - le tuputupu aʻe o le tuputupu ae. Mo le tuputupu ae, e manaʻomia e le tino le malosi, ma latou ave le kulukose (suka) mai le toto i le poloaiga a le inisalini. Glucose e sau mai le toto i siama o le tino ma le aofaʻi o suka i le toto faʻaititia.

Inisalini ma le ola o le tagata O le insulin e faʻaleleia ma faʻafoeina le atinaʻeina o se meaola telefoni mai le tasi cell i se tagata matua. O le fanau mai o le tagata e amataina i lalo o le faatosinaga a le tinā insulin seia oʻo ina amata ona maua lona lava inisalini. Mai le fanau mai i le matua, o le tino e ola umi.

E lua ni mea taua mo le tuputupu ae - o le maua o meaai ma le gaosia o inisalini beta. O fanau e fananau ma ola i luga o vaitaimi o le le lava o taumafa e le ausia ai lo latou tuputupu aʻe fatugaina. O loʻu maualuga, mo se faataitaiga, e 180 centimita, e pei o oʻu tamamatua ma tuagane matua, ae o ou matua, oe na feagai ma tausaga faigata i le maeʻa o tausaga na matelaina ma fia ai pea, e sili atu le maualalo nai lo aʻu.

Ma o se faʻataʻitaʻiga lea o le faʻalagolago i le tuputupu aʻe i luga o le inisalini. I maʻi o loʻo iai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini e le o toe gaosia, o le mea lea, ao lei oʻo mai sauniuniga o le inisalini, na maliliu i latou mai le taofia o le faʻateleina o le cell ma le faʻafefe malie, e tusa lava po o le a le tele o mea latou te 'ai.

I le ata, o le tamaitiiti lava lea - i le itu tauagavale, ina ua maʻi o ia i le maʻisuka ituaiga 1, i le itu taumatau - ina ua amata ona ia maua togafitiga ma le inisalini. Na pueina ata i le taimi na faʻataʻitaʻiina ai uluai inisalini i maʻi.

O le tuputupuaʻe o le maualuga o le tino e taofi pe a māeʻa le matutua, ae o le faʻaogaina o le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe ma le faʻafouga e le mafai ona taofia. E miliona miliona tino maliu i aso uma ma miliona miliona fou ua aliali mai, ina ia mafai ona faatumauina pea le gafatia o le tino. O le gasegase e faʻaauau ona faia i totonu o potu taitasi, faʻaalu fulufulu o loʻo faʻaauau ona suia e fou fou, aua o le soifuaga o protein i totonu o le cell e puupuu - mai le tele o sekone i ni itula poʻo ni aso. E oʻo lava i fao fugalatini malulu ma lauulu e ola lelei. O le taamilosaga o le toe faʻafouina o le pito i fafo o le paʻu e faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le puipuiga mai le siosiomaga e mai i le 15 i le 30 aso. E sili atu ona suia e le tama le paʻu nai lo le gata!

Manua o manuʻa ma faʻalavelave faʻaleagaina i soʻo se matua, tusa lava pe matua. O nei mea uma e manaʻomia ai le inisalini e avea ma hormone tuputupuaʻe.

I le matua, o le gaosia o le inisalini e le tino e faateleina. O le iʻuga, o le tino e tupu i le lautele, o le a oʻo ina lautele le puʻu ma sili atu le malosi (mo se faʻataʻitaʻiga, lautele i tauau ma ponaivi pelivali).

E taʻua e tagata o le "matua" poʻo "matua", e atagia ai le eseesega i le aofaʻi o le 20, 30 ma le 40-tausaga le matutua. O se mea talitutusa faapena o loʻo matauina i le feusuaiga saʻo. I le faatusatusaina o le gagana Eleni o Apollo talavou ma tagata matua o Hercules, e faigofie ona iloa:

Sa iloa e tagata atamamai anamua le matutua i le tino.

O le insulin e faʻaleleia ai le faaputuputuina ma le faʻateleina o le tino. O le mafuaʻaga lenei ona o le faʻafoeina o le gaosia o meaʻai tele i le gaʻo ma faʻamalosia ai suauʻu gaʻo e gaosi ma teuina lenei gaʻo, ona o ana galuega o le tuputupu aʻe o le hormone e aofia ai le faʻaleleia o le malosi. Mafaufau i le Hercules tutusa lea i le sefulu pe luasefulu tausaga mulimuli ane, ua uma ona fetuunai mo le manufeʻai e mafua mai i le matutua o le gaosiga o le inisalini, ma e mafai ona e iloaina se tasi e masani ia te ia, lelei, ae le o oe lava.

O le faʻateleina o le inisalini o se faafitauli ogaoga. O le faafitauli o loʻo taʻua i lenei tusi o le tele o le gaosiga o le inisalini. I totonu o se tino maloloina, o loʻo i ai le paleni i le va o le mataupu ma le malosi.O le inisalini e mafua ai le faapaleniina o lenei paleni, e taʻitaʻia, i le isi itu, i le faateleina o le tuputupu ae o ituaiga eseese ma maso, ma, i le isi itu, i le le lava o le malosiaga i totonu o siama.

E faʻatatau i le tele o le inisalini e mafua ai le le lelei o le soifua maloloina, faʻaleagaina o foliga o se tagata, e oʻo atu ai i maʻi ma faʻateleina le matua, ma le faʻaitiitia o le inisalini ma toe faʻafoisia le soifua maloloina - i mataupu nei.

Manatua i le mataupu Insulin e faʻaleleia ma faʻafoeina le atinaʻeina o se meaola telefoni mai le tasi cell i se tagata matua.

O le inisalini e faʻapipiʻi i vaʻa faapitoa i totonu o peta beta.

Soo se meaai o se faailo mo le faʻasaʻoina o insulin uma na maua i le toto.

O loʻo i ai faʻamaumauga o le inisalini i luga o potu taitasi i totonu o le tino.

E lua ituaiga o mea na maua mai i le inisalini - o le faʻaleleia o le vave ona faʻaaogaina o le suka ma le faʻaleleia ma le faʻavavega o le aʻafiaga i le tuputupu ae.

Inisalini e fusifusia ai meaai, tuputupu aʻe ma le taimi.

M = xT E le uma le faʻaogaina o galuega i totonu o le toto ma le faʻafouga.

Faatasi ai ma le matua, ua faateleina le gaosia o le inisalini.

E tele naua le inisalini e te lagona ai le maʻi, faʻaleagaina foliga o se tagata, e oʻo atu i maʻi, ma faʻavave le matua.

Inisalini-faʻaitiitia le faʻafouina auala (IPM) Ou te mautinoa e le mafai ona e faatali e saili pe o le a le auala faigofie o le faamalologa o le. Ua uma ona e iloa o le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi o faʻalapotopotoga o le sili atu lea o le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o le metotia e aofia ai gaioiga e faʻamoemoe e faʻaititia ai lona gaosiga. Ina ia faʻaitiitia le insulin, e tatau ona e iloa mafuaʻaga mo lona faʻaopoopoga. E naʻo le toʻalua oi latou.

O le mafuaaga muamua mo le faateleina o le inisalini e masani ona 'ai.

O le inisalini e faasolosolo lava ona fausia i totonu o peta beta i totonu o le pancreas. O meaai o se faailoilo mo le faʻasagaina faʻatasi o le faitau miliona o sene beta, o le 'au lea latou te faʻapipiʻi ai faʻatasi ai ma le inisalini ma tuʻuina atu i le toto. O le tele o meaai e le afaina, e oʻo lava i sina taumafataga laitiiti e amataina lenei faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, o soʻo se meaʻai e iloa e le gland o se taumafataga atoa, e tusa lava pe na o se fualaau poo se yogurt, poʻo se fasi kuki. Na e 'ai se mea - na ulu atu le inisalini i totonu o le toto. Ole aofaiga o le taumafataga e le taua mo le gland, e leai ni mata e iloa ai pe o le a le tele o mea e te 'ai (e masani lava tatou te le iloa pe o le a le tele ma le mea o le a tatou' ai). O lenei masini otometi e na ona tali atu i mea uma lava o soʻo se meaʻai i totonu o le manava ma le gaʻo, ma tuʻuina atu uma le insulin i le toto.

Afai o le aso na e 'aina ai le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e tolu taimi. Fausia se siata. E tolu galu o inisalini i luga:

Ma afai e tolu taimi e te ai ai i le aso, ma e tolu taimi o se meaʻai, e ono ono galu o le inisalini o le a aliali mai i luga o le siata, ma tutusa le maualuga, e tusa lava po o le a le tele o meaai e 'aina:

O le aofaiga atoa o galu i luga o le kalafi atoa o le a maua ai le aofaʻi o le inisalini na faʻatuina mo meaai i le aso. O le mea lea, o se tasi e 'ai faʻatau faatolu ma faigofie faʻafeʻaveaʻi faʻatolu ona faaluaina le tele o le inisalini e pei o le e tolu taimi i le aso (ono galu i le tolu), poo le tolu taimi o le inisalini e pei o o ia e fafaga faalua (ono galu i le lua). O lea la, ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le inisalini e tatau ona faʻaititia le numera o taumafataga i le aso!

Aloese mai le vevela, ai i taimi uma lava e te tumu ai ina ia le alu i le fia taumafa ae le oona. Faʻataga soo se valaaulia e maua se meaʻai i le kamupani, inu vai, lauti poʻo kofe, ae aua le tuʻuina se mea i lou gutu pe afai e te le fia 'ai. Ae afai e te fia 'ai, ia' ai loa. Fesili ifo ia te oe lava i taimi uma e te lagona ai e te fiaaai - pe ou te fia taumafa i le taimi nei?

Le mea lelei, faʻatapulaʻa le aofaʻi o galu o le insulin i le lua galu i le aso - pei o lenei:

E faigofie ona fai. Tau lava le taofi pe fai le 'aiga o le taeao, pe fai le' aiga o le aoauli, pe fai le 'aiga o le afiafi - tusa lava pe fetaui ma oe. E toʻatele tagata o loʻo galulue malosi i le taeao, e faigatā mo i latou ona vavae ese le taeao, naʻo le 'aveʻeseina o le aoauli poʻo le' aiga o le afiafi.O loʻo i ai tagata o lulu e malolosi i le afiafi, e le mafai ona latou 'aina le taeao i le taeao ona latou te le lagona le fiaai, e sili atu ona faigofie ia i latou ona vavae ese le taeao, ae tatau ona latou' aiga i le afiafi. O le mea pito sili ona taua, aua le faʻamalosia oe lava e ai malosi pe afai e te le manaʻo. 'Ai na o le taimi e te manaʻo ai. Afai e te vave alu i le fale ma faigaluega i le aso atoa e aunoa ma se avanoa e fai ai se 'aiga lelei,' ia fai sau taeao 'aʻai ma fai se taumafataga manaia pe ae sau i le fale. Togi le pou mai le ulu o le tuuga muamua, lea e afaina i le taimi e momoe ai. E leai se afaina pe ae mamalu! E leaga le 'ai "mo le puipuia" poʻo se mea e fai.

Manatua: o taumafataga uma, o faʻatau uma e faʻaalia le inisalini i totonu o le toto, ma le tele o inisalini e leaga.

O le mafuaaga lona lua mo le faateleina o le aofaiga o le inisalini i totonu o le toto o le faamatuu atu lea o le inisalini, lea e le fesootai i meaai (insulin).

Vaʻai faalemafaufau i se afifi e tafe ai le vai i taimi uma - i se auala talitutusa, o le inisalini e masani ona oso i totonu o le toto mai le pancreas e tusa lava pe le o 'ai se tagata. O lona uiga, e tusa lava pe tatou te le 'ai, o le tele o le inisalini i totonu o le toto o loʻo tausia pea i se tulaga patino. O lenei vaega ua taua o le tulaga faavae o le inisalini poo le faigofie - o le inisalini autu (faavae - lagolago, faavae, talaaga - o lona uiga, o se mea muamua, faasinoga). O le inisalini autu e tatau ona tatau ona e iai pea sela i totonu ole tino ole tele e manaʻomia le toe faʻaleleia poʻo le sui.

E ui e le maualuga le maualuga o le inisalini, ae afai e te fuaina le atoa o le inisalini e faʻatagaina i le aso - o mea uma e faʻamalo e ala i le 'aiina o meaai ma le laina faavae - ona oʻo lea i le afa o le aofaiga o le insulin.

I le matua, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faateleina, ona o le tino e tupu, ma o le tele o seta peta e tuputupu ae, ma o le tele o seta beta, o le tele o insulin latou te maua, ma le tele o insulin latou te maua, o le tele o loʻo ola le tino. Faailoga ua tapunia. Sei o tatou toe foʻi atu i le faʻataʻitaʻiga ma se tapuni faʻailo: i le gasologa o tausaga, e sili atu le malosi o le pipiʻi - faʻafefe faʻafefe tele. Ina ia faʻaitiitia le faʻateleina o tausaga o le insulin i totonu o le toto, e tatau ona e afu le tap. E faʻapefea ona fai? Faaaogaina o le hormone inhibitory!

O le insulin o se hormone, ma o siama taʻitasi e iai lona lava anti-hormone, lea e taofia ai. O le mea moni, o le tino o le tagata o se faiga faʻale-aganuʻu lelei lea e paleni uma ai auala e ala i faitalia faʻaalia. E pei o fua o falemaʻi, pe afai e tulaʻi se tasi ipu, ona faʻafefe lea o le isi. E pei o se uati, pe a feaveaʻi se uili i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi.

O le inisalini-anti-hormone e taʻua o le Inisalini-Faʻateleina Factor-1 (IGF-1). A oʻo i luga le maualuga o le IGF-1 i le toto, o le maualuga o le inisalini i le toto e faʻaitiitia e toetoe lava leai.

O fea e maua mai ai lenei hormone anti-insulin aoga?

O le mea e lelei ai, o le IGF-1 e gaosia e ala i le galue malosi o maso. O lenei hormone na poloai i maso e gauai totoʻa kulūkose mai le toto, aua e manaʻomia le malosi mo le galue malosi. O maso e lilo le glucose, o lona maualuga i le faʻaitiitia o le toto. Talu ai o le inisalini, e pei o le IGF-1, e maualalo ai le kulūkose toto, e manino ai pe aisea, pe a oʻo mai le IGF-1 i le toto, o le a le toe i ai le insulin: e le mafai ona i totonu o le toto i le taimi e tasi, o le a mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o le suka. O le mea lea, ua mamanuina le tino i se auala e mafai ai e le IGF-1 ona faamatuu atu le inisalini autu i peta peta.

Oka se manuia! Ina ia maua lenei hamu ola maloloina, e te le manaʻomia ni vailaʻau poʻo ni injections. O le poto poto na foafoaina ma fausia ai i totonu ia i tatou se masini o puipuiga mai le tele o le inisalini! Pau lava le mea e te alu e alu! O lenei masini e i ai lona loloto loloto lona uiga. I le taimi o meaai, e faalilolilo le tino ile inisalini. A maeʻa ona 'ai, ina ia sili atu le faʻaogaina o le mafai ona faʻaleleia e le tagata lava ia sela o le tino, e tosoina i tatou e moe pe na o le malolo. A tatou galulue malosi pe sosola ese mai mea matautia, tatou te le o agai atu i le faagasologa o le alualu i luma ma le faafouina o le tagata lava ia, o le mea autu o le faia lea o le gaioiga.

O le mea lea e manaʻomia ai le anti-hormone, lea o le a taofia ai le inisalini ("liliu le valve i luga").O le mea lea, i le taimi o le faamalositino, IGF-faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o le cell ma fai le galuega o le inisalini e faʻaitiitia ai le suka o le toto e ala i le auina atu o kulukose mai le toto i maso.

O le a le gaioiga e sili atu ona aoga i le fatuina o le IGF-1? Gaoioiga o le malosi poʻo le faʻamalosi?

E tusa ai ma suʻesuʻega, pe a galue i le foʻia o le teteʻe e faʻamalosia le malosi, o maso e maua ai le tele IGF-1 nai lo le galue i le tumau. I se isi faaupuga, e sili atu le aoga o sulufaʻiloga nai lo falemaʻi, ma o le tamoe ma osooso e sili atu ona aoga nai lo le savali. I le aluga o taimi, o aʻoaʻoga malosi e oʻo atu ai i le faateleina o le maso maso, ma malolosi malolosi maso e faʻasaʻo atili ai IGF-1 ma faʻafefe atili ai suka mo la latou galuega.

O le a matou toe foi atu i lenei autu ma talanoaina auiliiliga, ae mo le taimi nei o aotelega.

O se auala faʻamalolo faigofie e aofia ai fautuaga e lua:

1) Fai se mea e tumu, leai se meaʻai. O le mea lelei, faʻamalo le taeao, 'aiga o le aoauli poʻo le' aiga i le afiafi e ala i le fesuiaiga i aiga e lua i le aso.

2) Fai malosi malosi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, ou te leʻi mauaina Amerika. O o tatou tuaa na ola e pei o lena.

Aisea ua avea ai lenei mea o se mea fou, e le masani ai, e feteenai ma talitonuga talitonu lautele? I mea uma, o nei aso ua mautinoa e tagata uma e tatau ona e 'ai e le aunoa, e tatau ona e' ai e le aunoa ma sina mea itiiti, e faʻamalosi ai le cardiovascular system e te manaʻomia e faia ai faamalositino, galu pe savali tele, ma isi. Ae afai e mafaufau uma tagata i le auala lava e tasi, ona leai se tasi e mafaufau tele, na matauina e Stanislav Jerzy Lets. O le a tatou le sailia pe o fea na tupu mai ai mea sese. Sa i ai taimi na latou manatu ai o le lalolagi na faʻamafola ma o le Sun na faʻataʻamilo i ai. Ae o mea moni na faʻaputuina, ma o nei aso ua leai nisi tagata e mafaufau i ai, ona e leai se auala e tetee ai mea moni.

O le a ou tuuina atu ia te oe ni mea manaia, e leʻi mafaufauina ma e oʻo lava i mea moni faʻamaonia e faʻamaonia ai le moni o aʻu fautuaga.

Tatou te taulai atu i faʻamatalaga o le a fesoasoani e iloa ai le faigofie ma le faʻalelei o le fausaga o tatou tino ma faʻaalia le ala i le soifua maloloina.

Manatua i le ulu Faatasi ai ma le matua, o le maualuga o le inisalini i le toto e faateleina, ona o le tele o seta peta e ola - o le auala lenei e galue ai o tatou tino.

Fai se gaioiga e faʻaititia ai au tui ile inisalini.

Mafuaaga e lua mo le faateleina o le inisalini: o le 'ai soo ma le matutua o le inisalini. Fafaga lelei, ae faʻaitiitia le faʻaitiitia o le insulin i luga o le toto.

Ia faia malosi i aso uma e maualalo ai le insulin.

O o matou tuaa soifua maloloina na ola e pei o lena.

I luga o le soifua maloloina lelei Tatou toe tilotilo i le faiga: M = I x T, o le M o le mamafa o le tino, Ma o le insulin, ma o T o le taimi (taimi ola). O lenei faiga e mulimuli mai ai o le olaga atoa e tutusa ma le tino o le tino ua vaevaeina e insulin. O lona uiga, o le tele o le mamafa o le tino o le tino, o le umi o le ola. E umi le umi o le ola o le elefane nai lo se pusi, o le solofanua e ola umi nai lo le pusi, o le pusi e ola umi nai lo se kiona, o se kusi e ola umi nai lo le lele. E mālamalama lenei, ona o le telē o le mamanu, o le umi e ola ai le tino, ma le umi e tupu ai, o le umi o loʻo ola ai. O le tulafono lava e tasi e aoga foi i le malo laau - o laau tetele e ola umi ma ola umi.

I le isi itu, mai le fua (T = M / I) e mulimuli mai o le sili atu o le inisalini, o le sili atu ona puupuu o le vaeluaina. O le mea moni, e tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le ola o le ola e faalagolago i le maualuga o le insulin: o le maualuga o le inisalini, o le puupuu o le ola o le tino. Mai mataupu ua mavae, ua e iloa o le faateleina o le inisalini na mafua ai le tele o faamai. Ma o le a le faʻamaʻi, pe a le o le matua o le matua? Ma o le a le matua, pe afai e leʻo le faʻamaoniga o faʻamaʻi uma e aafia i le tele o le inisalini? A uma, e le oti tagata i le matua, ae mai se tasi o faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le matua.

O le a le matua ua matua manino lava i luga o laau. O laau tuai e sili atu ma le mafiafia nai lo tamaiti. E masani lava ona latou mamago lala, paʻu, e paʻu ese le paʻu i luga o ogalaau, e pau lau lau. O le matua o le vaega mulimuli o le tuputupu ae. I le auala, na maua ai laau e maua ai le inisalini, o lona uiga e aoga lo tatou talitonuga ia i latou.I luga o le vaega o ogalaau laau, o vailaau e vaaia: o le pogisa mafiafia e tupu i le taumafanafana, ma moli mama moli o mama vevela - taofi pe a le tupu le derevo. O le mea lea e faʻaalia ai le pulupulu o le tele o le laau - i le taumafanafana e oʻo mai, i le taumalulu iina. O laau i Saute e ola vave, ae o lo latou olaga e puupuu atu nai lo le ola o laau i matu, aua o laau i matu e tutupu i taimi taʻitasi.

Mai le faʻasologa (T = M / I) e mulimuli mai ai o le faʻaitiitia o le inisalini e faʻateleina ai le taimi o le ola. I mataupu na muamua atu, ua uma ona matou fai mai o le inisalini gaosiga ma le faʻamalositino e mafai ona faʻaitiitia pe a fai e umi le malologa i le va o taumafa (pei o vao i matu). E talafeagai le manatu o lenei metotia o le a taitai atu ai i se faʻaopoopoga o le ola.

E moni lava, e tele faʻamaoniga faʻapitoa e lagolagoina ai lenei. I suʻesuʻega i maso, na maua ai afai e fafagaina i latou i aso uma, latou te ola umi ma e le maʻi. Afai e le fafagaina le maile i le 24 itula i le laina io latou olaga atoa, ma i le isi 24 itula e tuʻuina atu ai meaai i luga o le laau, pe a faatusatusa i mice e fafagaina i aso taʻitasi i le aso, latou, muamua, aua nei paʻu mamafa, 'ai pe a 'ai meaai, lona lua, latou te le maʻi, ma le lona tolu, latou te ola tasi ma le afa le umi nai lo na o ia e ai i taimi uma ae 3 taimi i aso uma. O lenei mea moni e faʻamalamalamaina: o isumu e 'ai e itiiti ifo le faʻasaina o le inisalini nai lo mea e masani ona' ai. Manatua o le taumafa masani e le o lona uiga e itiiti ifo, aua e leai se eseesega i le aofaʻi o kalori, o le mamafa o tamaʻi uma e tutusa.

O faʻatasi foi faʻataʻitaʻiga sa faia ma tagata. Mo se taimi umi, o le faʻataʻitaʻiga na auai i se tasi aso e naʻo le afa o meaʻai e masani ona faia i aso taitasi, ma o le aso na sosoo ai sa latou 'ai e pei ona latou manaʻo ai. O le tulaga o le soifua maloloina o nei tagata na faʻaleleia vave (i le lua vaiaso muamua o le suʻega). O le lisi o faʻamaʻi na faʻamalolo pe tuua i tua i nei suʻesuʻega e ofoofogia: fomaʻi, allergies, taimi malulu, ma faʻamaʻi pipisi, maʻi o le autoimmune, o le gasegase o le tino, gasegase cardiac, ma le moli moa moa (note:

pe fia le tele o faʻamaʻi e mafua mai le tele o inisalini).

O ou maʻi e taʻu mai pe faapefea ona latou momoe umi i meaai. O se tasi oi latou e leai se mea mo le aso e tasi i le vaiaso mai le luasefulu tausaga, ua silia nei ma le ono onosefulu, ma ua pei o le fasefulu tausaga. O le isi lua na matelaina e tusa ai ma le Bragg system ma aumai le anapogi i le 30 aso. E taʻitoʻatasi uma i lalo o le fitusefulu, ae e te le mateina, latou te foliga laʻitiiti, galue malosi ma lagona le sili. O le isi tagata maʻi, e sili atu i le valusefulu, na fai mai ia te au, i le pito malosi o tagata totoa na te le 'ai lava i le pala, ma e oo lava i le isi itu - e masani lava ona alu o ia i le fiaaai. Sa ia ala i luga ao lei ala i luga i taeao uma, ma oso aʻe i fafo o le faamalama (o le pitonuu ma pagota sa lokaina i fafo), na faia ma ave se malulu malulu, ma tafe le kiona i le taumalulu.

O le agaga lena! Na sau lenei alii ia te aʻu ona o le tiga o lona taua na faalavelave ai ia te ia i aso talu ai: na amata ona faalavelave i ana taaloga i aso taitasi. I isi itu uma lava, o ia o se tagata soifua maloloina ma foliga laʻitiiti nai lo lona matua. O le isi tagata maʻi, o se tusitala lauiloa, na fai mai ia te aʻu mai le fasefulu tausaga na te le toe 'ai - o lona taumafataga mulimuli e masani ona tupu i le sili atu i le tolu i le aoauli - ma amata ona auai i taaloga. Ina ua ou vaai i ana faamatalaga i luga o le lau, na ou manatu ua leaga le komepiuta: 76 tausaga, ma i luma atu o aʻu o se alii e tusa ma le onosefulu tausaga, afeleti, ma mata fiafia ma mafaufau malosi.

I aso ua mavae, e masani lava ona galue malosi tagata i le tino ma savavali tele, ma e le seasea ona taumafa, ae o le mea moni, aua e leai ni pusaaisa, pusaaisa, ma faleoloa e saunia meaai. O mea uma lava e tatau ona kuka ma 'ai i le laasaga e tasi, pe o le mea na e misia. O le faʻamoemoe o le ola, pe a fai e leʻi maliu se tagata mai faʻamaʻi, taua poʻo faʻalavelave faʻafuaseʻi - ou te manatua lelei le tama o loʻu tamamatua, sa malosi ma ola maloloina, ma faigaluega mo le silia i le 90 tausaga. E toatele i tatou e iloa oo latou tamamatua ma tinamatua matutua e centenarians.

O le Tusi Paia, i tusi e lima a Mose, i le tusi o Teuteronome, i le mataupu 34: 7 o loo faamatalaina ai le oti o le sili o perofeta - Mose, le tagata na taitaia tagata Iutaia mai pologa Aikupito.

O le mea lenei o loʻo tusia ai iina: "O Mose na selau ma le luasefulu ona tausaga ina ua maliu o ia,

A o le malamalama i le uiga o lenei soifua maloloina, sei tatou mafaufau i le ala na ola ai Mose mo le fasefulu tausaga talu ai, ina ua mavae le faigamalaga mai Aikupito sa savavali tagata Iutaia i se toafa ola. le taimi ou te tietie atu ai i luga o le auala tele mai Ieriko i Eilat - o se aai i luga o le Sami Ulaula i luga o le tuaoi ma Aikupito i ona po nei. I lenei vaitau vevela, ua i ai nei le gataifale, ua i ai greenhouses ma togalaau o aso pama, ae ua tolu afe tausaga ua mavae maʻa ma mumu-vevela oneone, gaoioi, po o le mafai ona i ai i le taeao po o le goto o le la. 'ai ai lava e le o, aemaise lava mo le motu o tagata sili o le fanau, tamaitai ma alii matua. auina Ma le Atua le manai i taeao uma.

O le Pentateuch o Mose, Tusi o le Esoto,

16:14 Na tulaʻi mai le sau, ma o le taimi nei, i luga o le fogaeleele, o se mea itiiti, pupupy, laitiiti, pei o le kiona i luga o le eleele.

16:15 'Ua vaʻai foʻi le fānauga a Isaraelu,' ua latou fefaʻasoaaʻi, "O le a lenei mea? Aua latou te leiloa pe o le a. 'Ona fai atu ai lea o Mose' iā te i latou, "O le areto lea na foaʻi mai e le ALIʻI '

16:16 O le mea lenei na poloaʻi mai ai le ALIʻI;

e ala i le gomor per person, i le fuainumera o agaga, pe toafia tagata i totonu o le faleie, aoina mai.

16:17 'Ua faʻapea foʻi le fānauga a Isaraelu,' ona faʻapotopotoina lea oi latou e toʻatele, e toʻaitiiti i latou,

16:18 'Ona fuaina ai lea e ia i le gutu, ma lē na faʻapotopotoina, e leai se mea e sili ona leaga;

16:19 'Ona fai atu ai lea o Mose' iā te i latou, "'Aua neʻi tuʻua e se tasi seʻia oʻo i le taeao.

16:20 A 'ua latou lē faʻalogo' iā Mose, 'ona latou tuʻu ai lea i le taeao; Ma o le taimi lava na ita ai Mose ia i latou.

16:21 Na latou faʻapotopotoina i le taeao, o mea taʻitasi e tatau 'ona' ai,

ina ua vevela le la, na liusuavai.

16:22 I le aso lona ono, latou te faʻaputuina ai le areto e lua, ma le lua gutu. 'Ona o mai ai lea o taʻitaʻi uma o le faʻapotopotoga,' ua latou 'aumaia laʻu lafu.

16:23 'Ona fai atu ai lea o Mose' iā te i latou, "O loʻo faʻapea 'ona fetalai mai o le ALIʻI: taeao o le Sapati paʻia lea o le ALIʻI,

mea e te manaʻo e tao, tao, ma mea e te manaʻomia e kuka, kuka, ma mea e totoe, tuʻu ese ma sefe seia oʻo i le taeao.

Ma sa latou tuu ai seia oo i le taeao, e pei ona poloai atu ai Mose, ma sa lē magumagu, ma sa leai ni anufe i totonu.

16:25 'Ona fai mai ai lea o Mose, "Aʻai ia i le asō, auā o le asō lenei o le ALIʻI,

i le taimi nei e te le mauaina o ia i luga o le fanua,

16:26 'Ia e faʻapotopotoina mo aso e ono, ma le aso fitu o le Sapati lea.

o le a le o ia i lena aso.

16:27 A o nisi o le nuʻu na ō atu e faʻapotopoto i le aso fitu, a 'ua latou lē maua.

16:28 'Ona fetalai mai ai lea o le ALIʻI' iā Mose, "O le ā le umi 'e te lē' alo ai i aʻu poloaʻiga ma aʻu tulafono?

16:29 Faʻauta, 'ua foaʻiina atu e le ALIʻI' iā te oe le Sapati; o le mea lea, na te avatua 'iā te oe le areto i le ono aso mo aso e lua; e nofo ai le tasi i le fale, e leai se tasi e alu i lona aso i le aso fitu.

16:30 Na malolo tagata i le aso fitu.

16:31 Na taʻua foʻie le aiga o Isaraelu le igoa o le areto, o le manai,

e pei o fatu coriander, papaʻe, tofo e pei o se keke keke.

16:32 'Ona fai mai ai lea o Mose, "O le mea lenei na fetalai mai ai le ALIʻI,' ia e faʻatumu le manoa i lou nuʻu mo lou 'āiga,' ina 'ia latou vaʻai i le areto na ou fafagaina ai oe i le vao i le taimi na' ou 'aumaia ai oe nai le nuʻuo Aikupito.

16:33 'Ona fai atu lea o Mose' iā Arona, "'Inā avane ia le ipu auro e tasi, ma tuʻu i ai le omera o le manai, ma tuʻu ai i luma o le fale o le ALIʻI, ia tausia mo au fānau.

16:34 'Ona tuʻu ai lea e Arona i luma o le' atolaʻau o le tulafono, 'ina' ia teu ai, e pei 'ona poloaʻi mai ai le ALIʻI' iā Mose.

16:35 Na fafaga e le fānauga a Isaraelu le manai i tausaga e fagafulu, 'ua latou oʻo atu i le fanua laugatasi,

sa latou aai i le manai seia oo ina latou oo atu i tuaoi o le laueleele o Kanana.

Sei o tatou toe foi atu i le fasifuaitau: "O Mose na selau luasefulu ona tausaga ina ua maliu,

"O le a le mea faalilolilo o le soifua maloloina lelei?" Na tele se suiga o Mose i le fasefulu tausaga mulimuli o lona olaga, ona o lona soifua na faʻaauauina i taimi uma ma suiga faʻaletino.Mo meaʻai, faʻamolemole ia matauina e le mafai ona teuina le manai mo se taimi umi - vave ona tupu, e tatau ona 'ai mo sina taimi puupuu. O le mea lea, o se malologa umi na maua i le taumafaina o meaai - seia oʻo i le taeao ao leʻi seleseleina le manai. Ua faamamafa mai i le Tusi Paia e faapea o tagata uma na aoina le tele o le manai e pei ona ia 'ai, i se isi faaupuga - ia faatumu.

Faatusatusa i la tatou metotia, lea o loʻo taʻua i le faaiuga o le mataupu muamua e pei ona taua i lalo:

1. Fai se mea e tumu ai, aua lava le meaʻai. O le mea lelei, faʻamalo le taeao, 'aiga o le aoauli poʻo le' aiga i le afiafi e ala i le fesuiaiga i aiga e lua i le aso.

2. Fai malosi malosi.

O le a fai mai se tasi: - Aiseā e faʻasauā ai i loʻu olaga atoa, matua faigata? Le oti maloloina?

"Ioe," o le a ou tali atu, "o le olaga e le mamafa i faʻamaʻi o se sini aoga."

Muamua, o le soifua maloloina e faigofie lava nai lo le maʻi. Lona lua, e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le auala o le faʻamalologa e matua faigofie lava - e tele le fiafia ma le fiafia, e le o soʻo se mea e 'ai, ae le o ni mea e sili ona vaivai, e pei o le tamoe, savali, vailaʻau, ma isi mea, faʻamalositino malolosi, lea e sili atu le faigofie ma sili atu le fiafia .

Ma mo i latou o loʻo mautinoa o le matua ua mautinoa e fesootaʻi ma faʻamaʻi, o loʻo i ai laʻu talosaga: faia se meaalofa ia oe lava ma ou tuaoi, ia maloloina! E le tatau ona avea oe ma se tagata e taumafai mo faamaʻi e tosina atu, ma maua ai le tausiga. O loʻo i ai se faʻamaotoga manino e uiga i lenei mea: "E faigata le maʻi, e faigata tele ona nofo i luga o se tagata maʻi". Manatua, pei o Onegin:

Faʻaaogā le faʻaoga faigofie o le inisalini-faʻaititia o le toe faʻaleleia. O tufatufa maloloina e taufaaleaga pe a latou gasegase maʻi! Mafaufau i le fiafia tele mo i latou e alolofa ia i tatou, e aofia ai fanau ma fanau a fanau, ia tatou vaʻai maloloina ma mataalia, e matua taua tele le mafai ona fesoasoani i ē pele ia i tatou pe ae soifua maloloina.

E leʻo le elixir o le talavou poʻo le tino ola pea, aua o le vaeluaina o le tele o meaola ninii e iai lona lava tapulaa. I le Tusi Paia (Pentateuch o Mose, Kenese,

mataupu 6: 3) o loo faapea mai: "Ma sa fetalai mai le Alii: O le a le faavavau ona le amanaiaina loʻu Agaga e tagata, aua oi latou o ni aano,

atonu o latou aso e tasi le selau ma le luasefulu tausaga. "Ma i le Tusi Paia, i le salamo a Tavita, ua faapea mai:" O aso oo tatou tausaga e fitusefulu tausaga, ma o le malosi sili atu foi e valusefulu tausaga. "

O le mea moni moni o le ola i le va o le va o le 80 ma le 120 tausaga. Ma i le avea ai ma faʻamaoniga o le mea moni e masani lava i le va o (le "uiga auro"), e toatele tagata i le lalolagi e ola 100 tausaga. O tagata e ese mai le tino ma tuputupu ae i totonu o le potu suesue e vaevaeina mai le 40 i le 60 taimi, ma ua maeʻa ona latou faʻateleina. O le i ai o nei "siaki telefoni" e faʻatapulaaina ai le vaeluaga o la tatou tino. Afai e vaeluaina le 120 (le maualuga o le tausaga e tusa ai ma le Tusi Paia), e 60 (le numera aupito maualuga o vaega ole tino i totonu o se suʻega suʻega), e foliga mai o le averesi ua faʻafouina i le lua tausaga. E fa (o le numera aupito maualalo o vaevaega i vitro), faʻateleina e le lua, e maua ai le valusefulu, le maualuga o tausaga, o loʻo taʻua i le Salamo e 89 a Tavita. O le fati o le "uati tele" e setiina ai le inisalini. A faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, e vave tele le vave o le uati ma faʻavave atili ai siama, ma faʻalatalata atili le totoga o le tino.

O le faʻaititia ole inisalini o le puipuia lea o le le atoatoa o le tino ma le puipuia o faʻamaʻi i soo se matua ina ia mafai ai ona ola i se olaga faigofie ma le fiafia pe a mafai ai.

Manatua i le mataupu T = M / Ma O le tele o le tino o le tino, o le umi o le ola.

O le tele o le inisalini, o le sili atu lea o le pisi.

E mafai ona e faʻaitiitia le gaosiga ma le faʻamalositino o le inisalini i le faʻaaluina o ni taofi umi i le va o 'aiga.

O tamaʻiʻai e 'ai e tele lava ina faʻasaʻo le inisalini nai lo i latou e' ai e le aunoa, ma ola tasi ma le afa afa le umi ma e le maʻi.

Sa faia foi ni suesuega talitutusa i tagata.

O Mose na selau ma le luafulu ona tausaga i lona maliu

peitai o lana faaaliga na le faalēaogā, ma o le malosi ia te ia e le i vaivai.

O le olaga e le mamafa i faʻamaʻi o se sini aoga.

Fai se meaalofa ia te oe lava ma ou tuaoi, ia maloloina!

MATAUPU VAEGA "O Mose na selau tausaga le matua ina ua maliu o ia,

O le tele o tagata, o le vaʻaia o le vaʻaia o le matutua, e oʻo atu ai i le vaʻaia o le matutua, pe a faigofie mea e vaʻaia ma tuaoi, ma e tatau ona e tausia le sili atu le faitau mai le faitau pe a faitauina.

Aisea e vaivai ai le vaai?

- Muamua, o le tioata (o se tioata malamalama ola e ala i le malamalama lea e sosolo i totonu o le mata) e faʻaauau pea ona tupu ma faʻalautele i tausaga talu ona mafua ona o le maualuga o le gaosiga o le inisalini.

O le faateleina o le tioata e tau atu i se faaitiitia i lona maualuga, lea e tau atu ai i le aveesea o le ata e ulu atu i le tupe.

- Lona lua, o le vaega o le mata pe a oʻo i ai le ata e amata ona mafiafia i le tele o tausaga. O loʻo faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o siama faʻasalalau - laʻau ma kiona. O suauu ola nei e gaosia e le vaa. I le tele o tausaga, o le a tuputupu ae ai vaa tetele ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le mata o le mata, o le ata lea e ulu atu i le faaputugatupe o le a faapopoleina, ma o le a avea le vaaiga ma mea e le mautonu.

Afai e masani ona mafiafia le faaputuga, o le a taulai atu le ata, ae ona o le mamafa o le tupe, o le mamao mai le tioata i le pito i lalo o le mata e itiiti, ma o le taulaiga o loo i tua o le vaega. Ina ia mafai e le ata ona taulai atu i luga o le tupe, ae le o tua atu, e faaaoga e tagata ia tioata ia o latou tioata e atagia mai ai ave o le malamalama e tusa lava pe leʻi sasaina le tioata.

E mafai ona faʻagesegese le faʻaititia o le tausaga i le gaioiga vaaia?

Ioe, pe afai e te faia se mea e faʻaitiitia ai le gaosiga o lou inisalini. Ona tumau ai lea o le curvature o le tioata ma o le a tumau pea le mafiafia o le mafiafia, ona o se taunuuga o le a taulaʻi atu ai le ata i luga o le tupe. E tele tagata o loʻo i ai pea faʻaaliga masani i le matua.

Manatua i le mataupu O le faʻaitiitia o le tau o le gaioiga o mea vaaia e mafua ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini.

O le tuputupu aʻe o le tioata ma le faʻateleina o le tupe e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le ata lea e aʻafia ai le retina.

O le faʻaitiitia o le inisalini gaosiga e mafai ona faʻatuai ai suiga ole tausaga i mata.

O le faʻaititia o le inisalini e fesoasoani e faatumauina le vaʻai.

MATAUPU E faʻapefea ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le atinaʻeina o tumela faʻamalosi O le insulin o se hormone tuputupu aʻe, ma o lona sogasoga e mafai ona mafua ai le faateleina o le tuputupu aʻe o le tino ma le tino. O tagata gaʻo e tele atu inisalini e maua ai, ona o le tele o le inisalini e mafua ai le gaʻo, o lea latou te atiaʻe ai tumutumu o le tino e sili atu nai lo tagata masani. O le maualuga o le tuputupu ae o tagata ua faateleina foi le gaosiga o le inisalini (o le maualuga o le tuputupu ae, o le tele o le inisalini), o lea e sili atu ai le lamatia o le atiaʻe o le kanesa. O numera nei ma faʻamatalaga lauiloa.

E pei ona ou taʻua muamua, o le tuputupu ae e faalagolago ile lua itu - meaai ma insulin. Ae mo meaai, i faʻataʻitaʻiga manu na maua ai o se faʻagata faaumiumi i totonu o le kalori o mea taumafa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o tumela faʻamaʻi.

I le isi itu, afai o le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino e faʻaitiitia, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atiaʻe o tumutumu faʻamaʻi. I faʻataʻitaʻiga a manu, na maua ai le umi o malologa masani i meaʻai ma faʻaititia ai le lamatiaga o le tupu aʻe o maʻi o le kanesa, e tusa lava pe le faʻaitiitia le aofaʻi o kalori i meaola a manu, i se isi faaupuga, pe a uma nei vavaega ua tele mea e 'ai. I nei suesuega, na maua ai o taumafa e le masani ai e mafua ai le paʻu ma le faifaipea o le maualalo o le toto o le insulin.

Ma le mea mulimuli, o faʻamatalaga na faʻamatalaina pe a faʻamalolo tagata maʻi i se maʻi pipili i le fiaai mo le tele o aso.

O nei tulaga e fesoʻotaʻi ma le insulin e faʻamaonia e ala i le 'aiina. Ae mo le faʻaitiitia o le faʻamalolo o le inisalini autu, ona ou manatua lea oe e uiga i le anti-insulin hormon IGF-1. E gaosia i maso ao faagasolo taimi o malosi ma, pe a oʻo i totonu o le toto, e taofi le faʻasaʻoina o le insulin mai le pancreas (e faʻamaofuina ai le "afu").

- E mafai e malosi malosi ona fesoasoani e faʻaitiʻitia le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi leaga?

- O le tali e le manino: ioe, e mafai. Carolina University (Suetena) na lolomiina taunuuga o le sili atu ma le luasefulu tausaga o tulituliloa mo le fia afe o tane soifua lelei. Na foliga mai o tagata e masani ona auai i le malosi ma o latou faʻamaoniga o le maualuga e sili atu le maualalo le lamatia o le atiaʻe o le kanesa faʻatusatusa i tane e leʻi aʻoaʻoina. O nei faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le gaioiga o le hormone counter IFR-1, lea e maua mai e ala i le galulue malosi ma maso ma taofia ai le tuʻuina atu o le inisalini. O le mea lea, o tagata malolosi ma aʻoaʻoina ua itiiti lava le mauaina o le kanesa.

O le mea lea, e pei o le faʻataʻitaʻiga ma le umi o le ola, e lua mea e mafai ona maua i le faʻaopoopoga o le lamatiaga o le faatupuina o le tino: masani ona 'ai ma sili atu le inisalini. O le mea lea, e lua aʻu fautuaga - e lava le tele o le 'ai, ma o le mea lea e le tele ai ina faʻasaʻo le inisalini, ma faʻamalosia le malosi o le musika ina ia faʻaitiitia le faʻamalolo o le insulin - e taua foi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le tino.

Manatua i le mataupu Inisalini o se tupua o le tuputupu ae, ma o lona soona maualuga e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le tuputupu aʻe o le tino ma le tino.

I tagata maualuluga ma umi, ua faʻalauteleina le gaosiga o le inisalini ma o lea ua faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le tino.

O le tuputupu aʻe e faʻalagolago i itu e lua - meaʻai ma inisalini.

O le faʻaitiitia o le tele o meaʻai e faʻaititia ai le lamatiaga o le tino.

Faʻaitiitia le faia o le inisalini e ala i meaʻai paleni ma le malosi o le taʻaloga a le tino e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino.

MATAUPU FAʻAALIGA E AOAO AI (SI) E pei ona e iloa mai mataupu ua mavae, o le tele o insulin e mafua ai faʻamaʻi o le malamalamaʻaga. Sa matou suʻesuʻeina lenei faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma le matua o le tino o le multicellular, o le faʻalauteleina o le vaaia o tausaga, ma faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le fesoʻotaʻiga o le inisalini ma le faʻavaeina o tuma. O lea e tatau ona ou taʻu atu ia te oe le uiga o le tetee o le tino i le faateleina o le inisalini, mulimuli ane e mafai ona tatou agai atu i mataupu taua e pei o le maʻisuka, toto maualuga, faafitauli matagofie, faafitauli i feusuaiga, mamafa, ma le tele o isi.

Tatou toe foi i le amataga. Pancreatic beta sela e maua ma faaputuputuina le inisalini. I le taimi o taumafataga, latou te faʻasaʻoina uma inisalini i totonu o le toto, lea e tuʻuina atu i siama uma o le tino. E i ai ni talipupuni i sela e maua ai le inisalini. O ia ituaiga tagata na te mauaina se tasi o molini o le inisalini.

Vaavaai i le ata pe afai o le paleni i le va o le inisalini ma le inisalini fou e maua mai i le foliga o se fati a tamaiti, o le inisalini o loo i le tasi itu, ma le insulin i le isi itu. E pei ona e manatuaina, e lua ituaiga o mea na maua mai i le inisalini: faʻalogo o se faʻavavega o le aʻafiaga i le tuputupu ae ma le taliaina o le vave ona aʻafia i le inu o le suka, o le mea lea, e toʻalua tagata o loʻo nonofo i luga o le taumatau i le itu tauagavale o le ata, o lona uiga e lua ituaiga o faʻalogo.

I se tino maloloina, e iai le paleni i le va o le inisalini ma le aofaʻi o suʻi insulin i luga o siama o le tino, o lona uiga, o IR o Insulin Receptors, ma o aʻu o le inisalini.

(IR - le numera atoa o tagata inisalini uma na maua i luga o sel uma o le tino,

Ma - le numera o molelaʻau inisalini e faʻafeiloaia uma i lalo o peta i le taimi lava e tasi) - O le a le mea o le a tupu i sela o le tino pe afai o le inisalini e faʻalauteleina mo se taimi uumi ona o le masani ai ona 'ai ma se olaga ola solo?

O le faʻalauteleina o le maualuga o le inisalini e mafua ai le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le insulin. O le siama e faʻaitiitia ai le aofaʻi o faʻasalaga inisalini i luga oo latou puipui, ma faʻaitiitia ai le malamalama i le saoasaoa o le inisalini. Manatua, matou te faʻatusatusa nei faʻataʻitaʻi ma faʻaoʻo luga o faitotoa e tatala ai le inisalini ma auala atu ai le suka (glucose) i totonu o siama. Vaai faalemafaufau o sulu e faʻaaogaina ai lima i luga o nei faitotoa ma e le mafai e le inisalini ona tatalaina.

E mafai ona e faʻamatalaina le tulaga o le lagona o le inisalini (CHI) i le fua faʻatatau:

O lona uiga, o le tele o le inisalini e maua i le tino, poʻo le itiiti ifo o le inisalini, o le maualuga o le CHI. O se totoga e maloloina pe afai o le fua (IR / I) e sili atu nai lo pe tutusa i le lotogatasi - o le masani lea.

Afai o le fua (IR / I) e itiiti ifo nai lo le loto gatasi, ona sili atu lea o le inisalini nai lo le taliaina:

O lona uiga e faʻaitiitia le lagona o le inisalini i totonu o le tino.

O le faaitiitia o le lagona o le tino i le insulin e mafua ai ona faaitiitia lona aoga, pe afai o le aofaiga tutusa o le inisalini e maua ai se aafiaga itiiti ifo i le tino. I le taimi muamua, o le faʻavaivaia o le suka i le insulin e totogi e lona sili atu (e tele atu inisalini nai lo faʻamaumauga). I le gasologa o taimi, o le maualuga o le suka o le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto toto.

O le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini e taua o le Resulin Resistance. E ui lava e le o se vaitaimi pito sili lea ona faamanuiaina, ae o loʻo maumaututu i tusi faafomaʻi, ma o le mea lea o le a tatou faʻaogaina foi, ma mo le faigofie o le a tatou faʻaitiitia i le SI.

Talu ai o le SI o le faʻafeagai o le QI, o le SI o loʻo faʻamatalaina i le fesuiaiga faʻavae:

O lona uiga, o le tele o le inisalini, poʻo le itiiti ifo o le insulin i le tino, o le maualuga o le SI. SI o le taimi e sili atu ai le fua faʻatusatusa o le I / IR nai lo le loto gatasi.

- O le a le mea e oʻo i ai le SI?

Muamua, o le malosi o le inisalini (SI) mai sela o le tino e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le pancreas, ina ia mafai ai ona foia lenei tetee, e maua ai le inisalini ma isi.

Lona lua, o le faʻaitiitia o le numera o le vave faia o le inisalini e talia ai le mea moni, o le inisalini e sili atu nai lo le mea o totoe o le gasegase o le insulin - o le paleni o le uiga o se tino ola maloloina e faʻalavelaveina. O le mea lea, o le sili atu o le inisalini e faia e faʻatatau i le faʻavaveina o le inisalini, e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

- O le a le lamatiaga o le SI?

- E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o SI o se satelite o le tele o faʻamaʻi faʻamalosi. O le maualuga o le maualuga, o le lapisi, o le maʻisuka, o le cholesterol ma le atherosclerosis, o le fatu cardiovascular, o le inflammatory process, infanttility (polycystosis), o le tino, o le feusuaʻiga - o nei faʻamaʻi uma eo faatasi ma SI. O le lisi o faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina. E faigata ona maua se faʻamaʻi e le o faʻatasi ma le SI.

O le SI o se vaega taua o faʻamaʻi uma o le faʻalapotopotoga, ona o le SI, o le tele o le inisalini e faʻaauau pea ona gaoioi malosi i luga o masini resitara, ma e auala mai ia i latou, i luga o le faagasologa o le tuputupu ae o le cell ma le toe gaosia. Manatua, o faʻamaʻi o le malo o faʻamaʻi o le tele o inisalini, aua o le aʻafiaga autu o le inisalini o le faʻaosofia lea o le tuputupu aʻe (tagaʻii le mataupu 1).

Mafaufau i le metulin-lowering method i le malamalama o mea na matou aʻoaʻoina e uiga i le SI. O le sini muamua o lenei auala o le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini. Aloese mai le vevela ma faaitiitia le numera o taumafataga e faaitiitia ai le aofaʻi o galu o le insulin. Aoao ou maso. Manatua, o gaioiga galue malosi e maua ai le IGF-1 hormone anti-inisalini, lea e mafua ai ona faʻaititia le inisalini o le insulin.

O le galuega lona lua o le faʻateleina lea o numera o faʻasalaga inisalini. O lenei faafitauli e fofoina foi e ala i aʻoaʻoga musika. O le mea moni, o luga o sel maso o loʻo i ai, mo le tele o vaega, o faʻamaumauga vave o inisalini. I luga o sela o maso ua aʻoaʻoina, e faateleina le numera.

O le mea lea, o le inisalini-maualalo o le metotia, lea e aofia ai se mea e le masani ai ma le malosi o toleniga o maso, toe faʻafoʻi le paleni masani i le va o le insulin ma ona atigipusa.

Seʻio tatou tilotilo i aʻafiaga o le SI i faʻataʻitaʻiga na matou ufiufi i mataupu ua mavae e uiga i tumutumu oona ma le umi o le ola maloloina.

E uiga i vavae. I le SI, o le tele o inisalini e galue e ala i le faʻavaveina o le inisalini na talia, lea e nafa ma le tuputupu ae o le faʻaleleia o le inisalini. E tusa ai ma lea tulaga, ua faʻamautuina ai o tagata taitoatasi e maualuga le SI o lo oi ai se faʻalavelave maualuga o aʻafia. E pei ona e manatuaina, o le malosi o le aʻoga e oʻo atu ai i se tulaga maualalo o le atinaʻeina o nei tino. O lenei ua e malamalama pe aisea. Muamua, o aʻoaʻoga malosi e faʻaolaina ai le gaosiga o le IGF-1, lea e taofia ai le insulin.Lona lua, o le numera o faʻamaumauga vave o le inisalini e faʻapupulaina i maso ua aʻoaʻoina, ma latou tele le inisalini. E le gata i lea, o se meaʻai e le masani ai e mafua ai foʻi ona faʻaitiitia le inisalini. E tusa ai ma lea, o suʻega e faʻaalia ai o meaai mama e faʻaitiitia ai le aʻafia o le tino.

E uiga i le matua. Faatasi ai ma le matua, SI faasolosolo malie ma faasolosolo malie. O lenei mea e mafua ai ona faʻaalia maʻi eseese ma le matua. Le isi. E afua mai i se tausaga patino, suiga o le tino i le tino e mafai ona iloa: vevela le paʻu, faaitiitia le maso maso, osteoporosis o ponaivi, ma mafua ai ona faaitiitia le maualuga o le vetebral ma le totoa. O le mea moni, o le alualu i luma o le SI, o le faaitiitia o le lagona o le insulin e aafia ai le na o le vave ona taliaina, ae o le lemu foi. Mai lenei mea, ua taofia ai e lela ia le faafouina o le tagata lava ia, o le numera o latou numera e faaitiitia, o le a amata ona le toe aoga le tino. O le faʻaaogaina o le tui ile inisalini e mafua ai le faateleina o le lagona o le faʻaleleia, o le faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino, ma le faateleina o le musika ma le ponaivi, lea e aʻafia ai foliga o se tagata ma faʻalavelave ai le faagasologa o le matua.

Manatua i le mataupu I se tino maloloina, o loʻo i ai le paleni i le va o le aofaiga o le inisalini ma le aofaʻi o suʻi resitara i luga o siama o le tino.

O le inisalini e mafua ai le inisalini e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le tino i le insulin e ala i le faaitiitia o le numera o tagata resitara.

A oʻo ina faʻaitiitia le faʻavave o le faʻavave o le taga i luga o se cell ua tuʻuina atu, o le a faʻaitiitia le aafiaga o le suka o le inisalini i luga o sea ituaiga.

O le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le insulin e taʻua o le Insulin Resistance (SI).

SI e taʻitaʻia le mea moni o le pancreas e maua ai le tele o inisalini.

I le SI, o le inisalini tele e faʻaauau pea ona gaoioi malosi i luga o masini faʻapitoa o le inisalini, faʻaleleia le tuputupu ae ma le toe gaosia o sela ma mafua ai faʻamaʻi pipisi.

Ina ia toe faʻafoʻi le paleni masani i le va o le inisalini ma le aofaʻi o suʻi insulin i luga o sel o le tino, e tatau ona e taumafai e faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini ma faʻalautele le aofaʻi o faʻasalaga inisalini vave.

Maʻisuka mellitus O aso nei ua iloa e tagata uma le maʻisuka, ona e toetoe lava o aiga uma e maua i le maʻisuka. O le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi na faailoa mai ai le maʻisuka e pei o se faamai o le seneturi 21: o le numera o tagata mamaʻi i le maʻisuka i le lalolagi ua oo atu i le 250 miliona, ma le 7 miliona tagata fou na auai ia i latou i tausaga taitasi. E oo atu i le 2025, e 380 miliona tagata maʻisuka e faamoemoeina ile lalolagi. O le maʻisuka o se mea e tuai ona faʻaaogaina mo togafitiga faʻafomaʻi.

E lua ituaiga o maʻisuka:

1. Taʻi le maʻisuka, o le insulin-e faalagolago i ai, lea e le maua ai le inisalini i le pancreas o le maʻi. Maʻisuka O le ituaiga muamua e masani lava ona atiae i le tamaitiiti (o le mafuaaga lea e taʻua ai i nisi taimi o le maʻisuka o le tamaitiiti), ae e mafai foi ona amata i tagata matutua. O faʻamaʻi pipisi e tusa ma le 30% o tagata mamaʻi uma e maua i le maʻisuka: e tusa ma le 10% oi latou na gasegase i le laʻititi pe o le talavou, o le 20% o loʻo totoe o loʻo vaivai i le matua. O le maʻisuka ituaiga 1, lea e amata mai i tagata matutua, muamua amio e pei o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, o le suka e faasolosolo faasolo malie lava i le tele o tausaga, o lea e mafai ai e nei gasegase ona faia e aunoa ma le insulin mo nai tausaga muamua. O suʻega faʻapitoa o le toto e fesoasoani i le vave iloagofie o lenei ituaiga o maʻisuka mai le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka (maʻisuka matutua).

2. Taʻi le maʻisuka ituaiga 2, inisalini tutoatasi, lea e maua ai le inisalini e le maʻi maʻi. Tagata maʻi faʻatasi ma lenei ituaiga e sili atu i le 70% o tagata uma e maua i le maʻisuka. E masani lava ona atiaʻe i le matua (o le mafuaaga lea e masani ai ona taʻua o le maʻisuka matutua), e ui lava i tausaga talu ai, ala, e sili atu le laiti, latou te maʻi mo tamaiti laiti ma o nisi taimi o tamaiti. O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e masani lava e faigofie,

gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona tumu pe mafiafia.

I le taimi nei, o ituaiga uma o le maʻisuka ua manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, talu ai e leʻi faamaninoina le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi. Ae o loʻo i ai le tala lelei: O le a ou taʻuina atu ia te oe le mealilo o le maʻisuka ituaiga 2 ma faamatala lona mafuaaga, ma le iloaina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona puipuia, tuʻuina i lalo poʻo le faʻamalolo foi. E le gata i lea, o le ae fiafia e iloa o le maʻisuka ituaiga 1 e le o se mea taufaamatau aua e masani ona mafaufauina.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le insulin ua talitonuina ua le atoatoa i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae o lenei talitonuga e sese. O le talitonuga lenei. O le talitonuga e ese mai le malamalama i lena malamalama e faavae i luga o mea faasaienisi, ma o le talitonu e faavae i luga o se manatu masani, atonu e sese. O se iloiloga saʻo o faʻamatalaga uma e mafai ona maua e faʻamaonia ai o le mafuaaga moni o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻapupulaina ai le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e atiaʻe mai le inisalini tele.

Talu ai ona o le maualuga ole inisalini o le maʻisuka o le ituaiga lona lua - ma o le inisalini o le tupu aʻe o le homone - o lona uiga o le maʻisuka ituaiga lona lua o se faʻamaʻi o le tele o le tuputupu ae o sela ma masini.

O le maʻisuka e le o se faʻamaʻi o le suka maualuga, ae o se faʻamaʻi o le tupu aʻe! O le mea lilo lea o le maʻisuka ituaiga 2!

Ua oo i le taimi e fesili atu ai: afai e faʻaititia le inisalini i le toto, ole faʻapefea ona mafai ona faateleina lona inisalini?

O le mea moni, a oʻo ina faʻalauteleina le maualuga o le inisalini mo se taimi pupuu, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona 'ai pe maeʻa foi le tuiina o le inisalini, faʻaititia le maualuga o le suka o le toto. Ae afai e te faateleina le gaosiga o le inisalini mo le tele o tausaga, e amata ona teena e sel o le tino, faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻalogo, ma faasolosolo malie ona le iloa le vave vave o le inisalini. Faʻaauau le osofaʻiga i le inisalini (SI), lea na ou tusia e uiga i le mataupu muamua.

"Nikolai Mikhailovich AMOSOV Soifua Maloloina ma le fiafia o se tamaitiiti (1979) E i ai se mea e sili atu le taua nai lo tamaiti? Ou te manatu o tagata uma e feagai ma tamaiti laiti o le a latou fai mai leai! E leai se isi faʻafitauli faapena. O se faʻavae autu e talafeagai, ae, i soo se tulaga, o le tamaoaiga e le faʻamalosia le galuega a faiaoga. O le tele o tagatanuu na faamuamua le soifua maloloina i tulaga faamuamua a le lautele. Fai mai, o maʻi e aafia ai tagata uma: laiti, tetele ma matutua, mafua ai le faʻalavelave i tagata uma ma o nisi taimi e lamatia ai le ola. I le avea ai o se fomai ou te mafaia. "

"1 Faataʻitaʻiga esoteric XXI senituri 5 2009 2 LBC 53.59 P69 P69 Faʻaaogaina esoteric. XXI senituri (Tusi V). - St. Petersburg: Fale Lomiga A. Golod, 2009. - 144 p., Ill. ISBN 978 5 94974 059 9 O le aofaʻiga e aofia ai mea (auala, tusiga, mataupu mai tusi, faʻataʻitaʻiga) o tagata tomai mai aʻoga, nofoaga o St. Petersburg, Moscou, Lotu Rusia ma fafo atu o loʻo galulue i le field of esotericism ma isi faʻamatalaga faʻamatalaga (mafaufau faʻapitoa , vailaau, soifua maloloina, aganuu, agaifanua, ma isi). . "

"1 Esoterical Practice XXI senituri 4 2008 2 LBC 53.59 P69 P69 Esoterical Practice. XXI senituri. (Tusi IV) - St. Petersburg: A. Golod Publishing House, 2008. - 208 p., Ill. ISBN 978 5 94974 058 0 O le aofaʻiga e aofia ai mea (faʻataʻitaʻiga, tusiga, mataupu mai tusi, faʻataʻitaʻiga faʻalauiloa) o tagata tomai mai aʻoga, nofoaga autu o St. Petersburg, Moscou, Rusia faʻalapotopotoga ma fafo atu, galulue i le field of esotericism ma isi faʻamatalaga faʻamatalaga (psychology , vailaau, soifua maloloina, aganuu o tu ma masani, ma isi). . "

"1 Faataʻitaʻiga esoteric XXI senituri 3 2008 2 LBC 53.59 P69 P69 Faʻaaogaina esoteric. XXI senituri. (Tusi III) - St. Petersburg: A. Golod Publishing House, 2008. - 152 p., Ill. ISBN 978 5 94974 055 6 O le aofaʻiga e aofia ai mea (auala, tusiga, mataupu mai tusi, faʻataʻitaʻiga faʻalauiloa) o tagata tomai mai aʻoga, nofoaga o St. Petersburg, Moscou, Rusia ma atunuʻu mamao, galulue i le field of esotericism ma isi faʻamatalaga faʻamatala (psychology , vailaau faafomai, soifua maloloina, aganuu ma. "

"UDC 984. 23 Acquaintance of BBK84 (2 = Storm) A-54 I le aso 15 o Me, 1999, o taumafaiga a le au pateni o le atunuu moni ma le Decree of the Government of Rusia na fausia ai le Alkhanai National Park i le teritori o Alkhanai anamua.Faʻasalaga Tagata Ausia O se faasologa o Tales o le Aiga Faiaoga (Nyutagay Tae) o se tekinolosi ma pulega faʻapisinisi, e tatau mai lea taimi i lea taimi ona toe foi atu i le natura ma galulue faatasi, aua o le a aveesea e tagata, ma le toe foi mai o le natura. Sodbo Yeshisambuev Alkhanay National Park ua uma na mea. "

"FUAFUAGA MUAMUA O LE TALAFAASOLOPITO O LE TUSI FAALAPOTOPOTOGA Fautuaina e le Setete o le Komiti o Rusia mo Aganuu ma Taaloga Faaletino e avea o se tusi aoga mo tamaiti o aoga maualuga maualuluga o aoga faapolofesa o loo auai i gaoioiga faaleaoaoga i mea faapitoa 022500 - Aoaoga faaletino mo tagata ei ai faafitauli tau le soifua maloloina (aoaoga faaletino faaletino) ma le 0323-Suʻega Faaletino Agavaʻa Scanned MAGn @ t [email protected] 2007 Moscow. "

"S. Tikhonova C. Ou te filifilia se olaga fiafia! // Krylov, St. Petersburg, 2009 ISBN: 978-5-9717-0719-6 FB2: Black Jack, Fepuari 15, 2009, version 1.0 UUID: 7db1e2aa-45ab-102c-b1cf-18f68bd48621 PDF: fb2pdf-j.20111230, 13.01 .2012 Snezhana Tikhonova - Ayyyna Ou te filifilia se olaga fiafia! Faʻataʻitaʻiga mo le faʻataunuʻuina o manaʻoga faalilolilo E te umia i ou lima le maoaʻe faʻalelei o le manuia, na tuʻuina atu ia te oe e le tagata tomai faapitoa a le feng shui Snezhana Tikhonova - Aiyyna. I lenei tusi tulaga ese o le ae maua ai fautuaga aoga mo. "

"OʻU SE TAGATA E AOAO AI RICH! Vladimir DOVGAN faatasi ma Elena Minilbaeva VAEGA LONA LUA, ADDED Vladimir Dovgan, Elena Minilbaeva O aʻu o se tagata pagatia, na avea ma mea mauoa M: EDELSTAR, 2007. - 304 p. I le taimi nei i le lalolagi e sefulufitu miliona miliona talavai. E tele pe laitiiti? E le lava! Aua o lenei lisi e le oi ai lou igoa! O le a le mealilo o le tamaoaiga? Ma o iai o ia? Ioe! O lenei mea faalilolilo! E te fia iloa o ia? Faitau le tala tulaga ese o le olaga o se tagata atamamai ma tagata fai pisinisi. "

"GOU VPO Krasnoyarsk State Medical University. tala. V.F. Voyno-Yasenetsky Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai a le Faalapotopotoga o Soifua Maloloina ma le Soifua Maloloina a le Rusia i le Polokalame o le Postgraduate. TALAFAASOLOPITO O MEDICINE taiala suesue mo le potuaoga a tamaiti aʻoga o le FFMO i mea faʻapitoa 060101 - Fomaʻi Aoao, 060103 - Pediatrics, 060105 - Dentistry Krasnoyarsk 2009 UDC 61 (091) I 90 History of Medicine: taiala suesue mo le potuaoga galuega. "

"TAITAI MO LE SAUNIUNIGA O MATUA MO LE TOTONU MA LE FAʻAMATALAINA O SE TAMAITI MAMAʻI 10 LESONA MO TAMAITAI FAʻAMASINOGA Na fautuaina e le sui o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Vafealoai o Rusia i le itu i North-West Federal District, Matagaluega mo le Faʻatasiina o Fesootaiga i mataupu tau Soifua Maloloina i le itu i North-West Federal District of Health and Social Development 6 + 13.1 37.01 (075) R 84 SAUNIUNIGA MO LE SUESUEGA MA AʻOAʻOGA O SE TAMAITI O LE SOIFUA MALOLOINA Resentants: Suslova G. A. Head. cafe . "

"Suʻesuʻega faʻapitoa V.N. Fokin V.N. FOKIN FULL MASSAGE COURSE Taiala Suesue 2 lomiga lona lua, toe teuteu ma faaopoopoina e le fale PULEGA Moscow TRADING HOUSE 2004 UDC 615.8 BBK 53.54 F75 Fokin V.N. F75 Faʻasalaga massage atoa: Textbook.- 2 ed., rev. ma faaopoopo. / V.N. Fokin. - M.: FAITAU PRESS, 2004 .-- 512 s: maʻi. - (Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa). ISBN 5 8183 0277 6 O se tusi fou na saunia e V. N. Fokin, o le na faia lana lava aʻoga o le faʻamalolo ma le togafiti maʻi, na avea ma faʻasalalauga o ana tausaga o galuega i lenei faiga. . "

"Higir Boris O le a le igoa o lau taifau MK-Periodika, 2001 ISBN 5-94669-002-7 Spellcheck, design: TaKir, 2008 O lenei tusi ua fuafuaina mo le tele o le au faitau, aemaise lava mo i latou e fiafia i manu. O le a fesoasoani ai i taifau e filifilia le igoa taumatau talafeagai mo a latou tamaititi aoga, ma isi tagata uma e aʻoaʻoina le tele o mea fou ma le masani ai e uiga i taifau a le taifau ma le mealilo o le igoa o le taifau. O le fafagaina o manu o se tasi lea o galuega sili ona tuai a le tagata. Mo le tele o le afe tausaga, o le alii ma le taifau ua uma ona totogi mo i latou lava. "

Faʻasalalau Faʻasalalau Faʻasalalau Aganuʻu Lysvensky Library System Lysvensky Sosaiete a le Aai o le Local Lore Lysvensky Tala Faʻalotoifale Almanac Lomiga 5 Olimipeka Taaloga Lysyva Lysyva Publishing House 2014 LBC 75 S 73 Faʻamaumauga ma tuufaatasia e: N. M. Parfyonov Faatonu Faʻatonu: E. I.Zavyalova Sports Olympus Lysva / ed. N.M. Parfyonov. - Lysva: Izdat. fale, 2014. - 243 itu. - (Lysven Local History Almanac. Mataupu 5). I le Almanac Taaloga Olimipeka Lysva na aoina. "

"Mikhail Nikolaevich Shchetinin Gymnastics Amega Fomaʻi Strelnikova Sini: Fautuaga, Doctor Publisher: Metaphor, 2007 Paperback, 128 itulau ISBN 978-585407-032-4 Faʻasalalauga: 15000 kopi. LdGray I luga o le tulaga o mea e taʻua o fomaʻi faʻalavelave fomaʻi. A.N. Strelnikova ua lauiloa i tua atu o tuaoi o lo tatou atunuu. O ana taunuuga e matua ofoofogia lava. Faatasi ai ma le fesoasoani o ni nai manava manaia o le manava, o nisi o ia mea o faia i le taimi o le faamalosi o le pusa i luga o le musumusuga, na iu lava i fafo. "

"AOAOGA O FESOOTAIGA IʻOGA O LE USSR SINI SINISI INISITUTA O FAʻAMATALAGA FAʻAVAE O LE NOFOA V.F. BAZARIAN Faʻaaliga i tamaiti Faʻapitoa i le Faʻamatalaina o le Faʻataʻitaʻifia o le Academic o le Academy of Science Sciences of the USSR K. R. Sedov NOVOSIBIRSK A U K A SANE SIBERIAN 1991 UDC 618.477 Faʻaaliga i tamaiti: Atinaʻe Faʻafitauli / Bazarny VF - Novosibirsk: Saienisi. Sib. Matagaluega, 1991. - 140 p. ISBN 5-02-029233-8. I le monograph mo le taimi muamua i totonu o tusi a le atunuu ma fafo mai le tulaga o le physiology e faatatau i tausaga, o le amio saʻo o le toto, o lona lotogatasi p. "

"Larisa B. Zimina Solar children with Down syndrome. Tusitusiga e tuʻuina mai e le puletaofia L. L. B. Solar children with Down syndrome: Eksmo, Moscow, 2010 ISBN 978-5-699-44077-1 Aotelega E manaomia e matua uma lana tama ia ola maloloina ma atamai. Ma e mafai foi lenei mea mo tamaiti ei ai manaoga faapitoa. O le mea autu o le talitonu lea i lau tama ma talia o ia poʻo ai ia. Ia, i se auala uma lava e fesoasoani ai ia te ia e atiina ae. O la matou tusi ua tusia mo na tina ma tama e le fiu i le aʻoaʻoina. "

"I le taimi muamua, o meaai lelei ma maloloina na maua na o tagata mauʻoa, ma i le taimi nei i tagata faigaluega uma. Anastas Mikoyan, o se tusi i le Tusi e uiga i meaʻai lelei ma maloloina Meaʻai a Alexander Levintov mai le faasologa o le Little Soviet Encyclopedia E faʻaalia e le tusitala le faʻafetai i uo ma fesoasoani. Faʻafetai faapitoa i Tetra-Invest CJSC, o lona peresetene, o Alexander Yankovich, e aunoa ma se tusi e le lolomiina. Minsk, Elayda, 1977 UDC 882-054.72-3 BBK 84 (2Ros-Rus) 6 L 36 Faʻamaumauga na faavaeina i le 1997. "

"Irina Kalyuzhnova Soifua Maloloina o le tino nusipepa Publisher: Vektor, 2005 2005 ISBN 5- -9684-0178-8 Nai lo le faʻamuamua O faʻamaʻi uma mai namu! E saʻo pe leai? O se faʻaopoopoga po o se mea moni e faanoanoa ai? Ma o le a le ituaiga o faamai o mea ia mai neura? Mo le manino o le manino, ou te faatagaina ai aʻu lava e taua se mataupu se tasi mai laʻu galuega faafomai. Ou te faigaluega i se falemaʻi pe afai, e pei ona e iloa, faʻaopoopoga i fomai fomaʻi, fomaʻi o isi mea faʻapitoa, tagata vavalalata vavalalata, faʻatautaia foi se taimi atofaina. O lenei, i le ala, o. "

"Matagaluega o Aoga ma Saienisi a le Rusia Federation Federal State Autonomous Educational Institution of Higher Education Education Russian State Faculty of Professional Development University of the Russian Academy of Education Ural Branch PROBLEMS OF QUALITY OF TECHNICAL TRAINING AND ACTIVITIES OF HEALTH-SAVING ACTIVITIES OF EDUCATIONAL INSTITUTIONS Abstracts of the 1st All-Russian Conference 2011 Yekaterinburg on April 28, 2011, Ekaterinburg RSPPU 2011 UDC 378. 018 BBK Ch31. 055 I 431 P 78 Faʻafitauli. "

Tuua Lau Faamatalaga