O le mea e fiafia i ai le pancreas mai meaai: mea maloloina ma mea leaga

O le pancreas o loʻo tuʻuina atu ai tulafono faatonutonu o le faʻasalaga i totonu o le toto (glucagon ma insulin) ma le faʻalaumuina (faʻasaoina le suamalie).

O le mea e leaga ai, e tusa ma le 30% o le faitau aofaʻi e afaina mai maʻi eseese mai lenei okeni (mai le gasegase pancreatitis i maʻi mama). I se vaega, o mea eseese e fesoʻotaʻi ma amio leaga ma le le lelei.

Mo le faʻaleleia o le tulaga o le tino o le pancreas ma puipuia ai faafitauli matuia, e tatau ona fetuunai au meaai ma taitaia se olaga ola maloloina ma maloloina.

O loʻo i ai se lisi tele o meaʻai maloloina e maua ai se aafiaga lelei i le pancreas ma fesoasoani i le puipuia o le tele o faamai. Lalo o se lisi o mea sili ona lelei e 7.

1. Broccoli

O Broccoli o loʻo i ai se aofaiga tele o apigenin. O lenei vailaau e puipuia ai sela faalilolilo, faapea foi ma le epithelium o le pancreatic ducts mai le aafia i soo se mea afaina (talo, ona lava enzymes).

O se tasi o suesuega sa faia i Oman na faaalia ai o le fesoasoani a le broccoli e fesoasoani e faaitiitia ai le faaleagaina o le toto o okeni i le tulaga o le hyperglycemic, ma faaitiitia ai foi le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ua fautuaina le laau mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga II.

O le Broccoli o loʻo i ai le tele o mea e faʻasaina (inflammatory) (flavonoids, luteolin, quercetin, myricetin), e le gata ina faʻaitiitia ai soʻo se faʻaogaina i le pancreas, o le manava ma le ate e ala i le taofiofia o le faʻaoga o le interleukin 1,6 ma le 18, ae faʻalauteleina ai foʻi le antioxidant properties of organs. O nei aʻafiaga ua faʻamaonia le saienisi.

O Yoghurts o loʻo i ai le tele o mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le 'ailaina (faʻamaonia le faʻamalosi) ma faʻaleleia le lelei o itu lautele ma faʻafitauli o le puipuiga o le lotoifale o loʻo faia i le maualuga o le puipui pipestive tube.

O nei mea uma e saofaga i le faapaleniina o le gaosiga o enzymes pancreatic ma maua ai le taimi mo le malologa faaopoopo.

Ua faaalia i suesuega faasaienisi o enzymes o le gastric juice and pancreas digest food particles (aemaise lava protein) sili atu vave ma le masani ona faaaogaina o le yogurt. O lenei mea e sili ona taua i le iai o soʻo se soliga (faʻamaʻi ma chronic pancreatitis, maʻi o le gallstone, faʻalavelave o le pancreatic-biliary tract).

O le suauʻu e aoga i le tele o faʻamaʻi pipisi o le tala o le gastrointestinal tract. E fesoasoani le fualaʻau e faʻaitiitia le eleʻele o le hydrochloric, ma e tele foʻi mea aoga (potassium, carotene, magnesium, iron, copper, pectins).

O ia vaega e maua ai le puipuiga mausali o le mucous membrane o le manava ma le duodenum, ma faʻamaonia ai foi le galuega a le papilla lapopoa, lea e lilo ai le sua pancreatic i totonu o le luminaʻi o le intestinal. O lenei mea e maua mai ai le puipuia o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi.

O le kulūliki e sili ona aoga mo tagata gasegase e pei o le maʻisuka o le ituaiga I, aua e faʻateleina ai le tele o laumei Langerhans (o loʻo i ai i luga o le tamaitusi o le pancreas) ma, o se taunuuga, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Na faamaonia le aafiaga i le Iunivesite o Jilin o Saina i le 2017.

O le aʻafiaga o paluka i luga o le tino o le tino e tuuto atu i le tele o isi galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻamaonia e saienitisi Saina e puipuia lelei e se fualaau fualaau toto mai gaʻo ma faʻagesegese le faiga o apoptosis, o se natura faʻapipiʻi le oti ile cell.

O le kulimi suamalie talu mai le taimi o le Aztec na faʻaaogaina i vailaau mo le togafitia o faʻamaʻi o le digestive tract. O le "pateta suamalie" e fesoasoani i le toe faʻaleleia o sela o le gataifale i tagata gasegase o loʻo iai ni lapisi pancreatitis pe maua ai se tala faasolopito.

E tusa ai ma se tasi o suesuega i Iapani, e uiga i le talaaga o le faaaogaina o pateta suamalie, o le faateleina o le lagona o le gaʻo ma musika musika i le inisalini e matauina, lea e faaitiitia ai le mamafa o le galuega i luga o le paʻu.

O le kulimi suamalie e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le microflora o le intestinal ma puipuia ai le faʻamalosi, aua e le o atoa uma le faʻapala.

O fua fou, faapea foi ma le lauti e faavae i luga o launiu lanu, e faaosofia ai vaega uma o le fatuga ma le puleaina o glucagon, e aunoa ma le taitaiina atu i le tele o le pancreas ma suiga faataumaoi.

O isi mea faʻapitoa e aofia ai le faʻaleleia o mea o loʻo i totonu o le sami ma le puipuia o le fausia o maʻa i le pancreatic-biliary, lea o se mafuaaga taatele o le pancreatitis.

Sa faʻamaonia e saienitisi i matagaluega suʻesuʻe a Virginia o faʻamalositiga o lo o aofia ai i le laumei e faateleina le numera ma le mamafa o suauu b-pancreatic, faapea foi le faateleina o le lagona o le tino ile inisalini. Berries poloka le faʻatoagaina o enzymes i totonu o le vai lilo i totonu o le va.

6. Lago mumu

O fua o fuamoa mumu o se punavai malosi o le resveratrol, o le antioxidant e aveesea ai aʻafiaga o aʻafiaga e leai se totogi e mafua ai le suiga o le pathological ma le faʻaleagaina o suauu popo.

Ua faaalia i suʻesuʻega faasaienisi e faapea, o le vaega o le vine vine mamago e iai sona aafiaga malosi, lea o loo faaalia i le taofia o le perovidation lipid ma faateleina le maualuga o le pancreatic glutathione. Ma e pei ona e iloa, o le glutathione "faʻaumatia" le metabolites tulagalua ma le gaioiga ma le faʻalauiloaina o gaioiga.

O le faʻamatalaga foʻi e fesoasoani i le faʻaititia o le faʻaogaina o le suauʻu ma le suauu i totonu o le paʻu.

Ma i le suʻega i pua, 72 itula i le maea ai o le faʻataʻitaʻiga o le vine vine extract, o se maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto na matauina, lea na afaina ai le lautele o le glycemic background.

7. Laau laisene

O le aʻa o le licorice ua i ai sona aʻafiaga e aʻafia ai le inflammatory, e fesoasoani e faʻaititia le edema ma le vascular congestion, ma faʻaitiitia le mamafa o le tiga. Tropism i siama o le pancreas sa maitauina.

O galuega a saienitisi mai Iapani na faaalia ai le faateleina o le galuega o le exocrin o le pancreas e aunoa ma se afaina i le faavae ma le mole. O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le iai o le kulimini ma le saponin, lea e maua i le tele o le laupepa laisene.

Isi oloa taua

Mo le faʻaleleia o le pancreas, o vaega o mea nei e tatau ona aofia i le taumafataga:

  • vitamini A (broccoli, tamato, kāloti, pasili, apricots, gooseberries),
  • Vitamin B (kāloti, greens, moa)
  • Vitamin E (cereals, sunflower ma suauʻu le suauʻu),
  • nickel (soʻo se ituaiga o aano o manu fasi, pi),
  • falalaʻau (fuamū mūmū, fusi ma fualaʻau, chokeberry, uʻamea),
  • zinc (pasili, suauu o le saito, pulu, kulisi),
  • Vanadium (Lungwort),
  • chrome (launiu launiu, mulberry).

O le a le "le fiafia" i le pancreas mai meaai

O le togafitiga e sili ona taatele o le gasegase o le tino poʻo le pancreatite.

I le 20% o mataupu, o le pancreatitis e fesoʻotaʻi ma mea sese o meaʻai. Ma o le 75% o mafuaʻaga o se tuufaatasiga o se mea e le lelei le soifua maloloina ma le faʻasolosolo o le maʻi po o faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi pipisi, ma faʻalavelave faʻalavelave.

Mo le puipuia o pancreatitis, e tatau ona faʻamapulaʻa vaega nei o oloa gaosi:

  1. Meaʻai manu. Latou te mafua ai le faʻatupulaia o le galuega o le pancreatic, e saofaga ai i le vavave o le vavave i le taʻaloga ma le vave faʻatoagaina o enzymes. O nei mea uma e oʻo atu ai i se lagona o le "mamafa" pe'ā uma ona 'ai ma afaina le okeni. O le tagata masani e tatau ona le sili atu nai lo le 65 g gaʻo i le aso (faʻamalieina 20 g). E tatau foi ona e tuuina atu le fiafia i oloa e maualalo le pasene o gaʻo tumu (turuki, iʻa, susu o susu).
  2. Mea inu ava malosi. O le ava malosi e mafua ai le faaleagaina tuusaʻo o le tino o le tino, le atinaʻega o le faʻaogaina o mea leaga. O le faʻapipiʻiina o faʻafitauli ua faʻamatalaina ma le faʻamalaloina (faʻavae i totonu o ni nai itula mai le taimi e faʻaaogā ai) e matua lamatia tele, talu ai e mafai ona mafua ai le maʻi pancreatitis.
  3. Mea faʻamalosi. O lenei kulupu e aofia ai le kofe, mea manogi, masima, lauti malosi. O nei mea e afaina ai le mucous membrane o le manava ma duodenum, lea e mafua ai le toe faʻaleleia o le pancreas (lea e le o manaʻomia).
  4. Meatau aano ma moa mashroom. O ia mea mamafa e matua faateleina ai le gaioiga o le mea failautusi a le okeni, ma, o se taunuuga, o le fatuina o suiga le talafeagai ma le le lelei o le tino.
  5. Toa O se mafuaaga taatele o le atinaʻeina o pancreatitis ogaoga po o le chronic o loʻo faʻalavelaveina ma se maʻa na tuua ai le gallbladder, masani masani ile talo. Ua taua e saienitisi lenei mea i le faateleina o le faaaogaina o mea inu gaʻo (autu sugar). O le mea lea, e tatau ona faʻatapulaʻaina le tele e mafai ai.
  6. Fuʻa. Nicotine, lea e ulu atu i le tino i le taimi o le ulaula, e le afaina ai le okeni.

Talosaga masani o meaai

E taua foi le mulimuli i mataupu faavae lautele o mea taumafa mo le puipuia o maʻi mai le pancreas.

  1. E fautuaina le vavae ese o oloa e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi, faʻaleleia ai le pulelasi o sua oona ma e mauʻoa i fiva.
  2. O se tasi o mataʻupu autu o le aloese mai vailaʻau (faʻaaogaina o mea e faʻaleagaina ai) ma le vevela (faʻaaogaina o mea malulu ma vevela) faʻaleagaina.
  3. E tatau ona pipii i se vaega ole vaega ole taumafa. (5 i le 10 taimi i le aso).
  4. I au meaai i aso taitasi, e tatau ona i ai ni gaʻo (mai le 20 i le 60 g), o palatini (ia le itiiti ifo ma le 80 g) ma gaʻo (pe a ma le 200 g).
  5. E fautuaina e faaopoopo atu i ai fuamini gaʻo ma gaʻo meaai (A, D, K, E).

Lisi o oloa faatagaina ma faʻasaina

Lalo o se laulau o oloa ma faʻamatalaga mo le faʻamautinoaina o le galue maloloina o le pancreatic.

Igoa ole SuafaFautuaina ia faaopoopo i le taumafataga.Faatapulaaina pe teena
Faʻatau oloaPaʻu paʻepaʻe, meaʻai mamago mamaPoʻu paʻu
SoupSoupu ma le sua o fualaau faisua ma aano o manuLaʻau malosi aano, okroshka
MeatSoʻo se ituaiga o meaʻai laiti (lapiti, toso, moa).Vailaau suamalie ma le tele o veins, offal (brain, ate).
IʻaSoo se mea e maualalo le gaʻo.Soʻo se gaʻo gaʻo.
FuamoaOmea manogi ma palu.Fuga fua
Mea gaosi susuFatisi e leai ni gaʻo, kulimi, susuLeisi
Fua o fualaʻauPotatoes, kāloti, zucini - mea uma e vela pe faʻafefeFualaau faisua
FuaLago apu, piIsi fua uma
MeainuVailaʻau moli, vaivai lauti (sili ona lanu meamata), pulupulu pulupa.Meainu malosi, mea inu ava, vai inu maualuga o mea inu ma faʻasaga.

Pancreas

Mai gland uma, o le pancreas e sili ona telē ma fesoasoani i totoga gaʻo. Na te faia se vaega malosi i le metabolism. O le pancreas e maua ai nisi o hormones mo le faʻaogaina o otaota, faʻapea foʻi ma le suka gastric mo le faʻaogaina o meaai. O lenei gland sa iloa e fomai o aso anamua ma o latou taua e maua i le Talmud. O loʻo tu i totonu o le manava o le manava i tua o le manava, latalata i le duodenum.

Ina ia faatumauina le galue masani, e tatau muamua ona e iloa le mea e fiafia i ai le pancreas ae leai. Ma ioe, e faatatau i meaʻai. O le mea moni, e pei ona taʻua i luga i le tusiga, o meaai tatau lelei o le faavae lea mo le ola maloloina masani. O le mea lea, e tatau ona e iloa po oa meaai e fiafia ai le pancreas. O faʻamaʻi faʻasalaga faʻaleagaga o se mea e mafai e tagata uma ona feagai, ma e toaitiiti tagata latou te iloa o se togafitiga e mafai ona e faʻaaogaina naʻo meaai lelei ma lelei nai lo vailaau.

Mea leaga leaga

Ia, mo tagata amataina, e tatau ona e lafoaia uma meaʻai leaga, e pei o meaai vave, pei o ituaiga uma o hamburgers ma anufe vevela. Aua latou te masani ona faaaoga le tele o mea manogi. O nei mea e leaga i le natura ma afaina ai le tino atoa ma aafia ai taunuuga e le mafuatiaina ma le faʻaaogaina masani. E tutusa lava meaʻai mo meaʻai e pei o keke, fuʻa poʻo le sipuni. I totonu ia i latou, e leai lava ni mea masani.

Fautuaga

Faatasi ai ma fautuaga aoga e mafai ona faatatau i taaloga. Aua o le gaioiga faaletino o le ai ai sona aoga aoga i le tulaga lautele o le tino ma fesoasoani e tausia le lotogatasi i galuega a totoga uma. O le a le mea e pei o le pancreas? Suavai. A uma, o le tausia o le paleni o le vai o se tasi lea o taimi sili ona taua o le lagolago i le olaga.

Faatasi ai ma se faaletonu i le tino, e mafatia le pancreas. Talu ai ona e le maua ni punaoa mo le gaosia o le suka gaosia ma isi mea talafeagai. Ma o le isi itu taua o le leai o se vai i totonu o le tino, e amata ona toso mai e le faiʻai mai totoga o le tino. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

O a meaai e le fiafia i le pancreas?

O lea, o se lisi lenei o mea e afaina i le pancreas.

  • Mea inu gaosi. O le tele o faʻaleagaga o totoga uma o meaola e mafua mai i le gas, o loʻo maua i le tele o mea inu uma. Latou te faʻavauvau i le totonugalemu o totoga ma mafua ai le atinaʻega o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi, aemaise lava o gastritis ma pancreatitis. O vailaau suamalie suamalie ua manatu e sili ona lamatia, talu ai e faaopoopo atu i le gaosiga o le gas, e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, meaʻai, lanu ma le tele o meaʻai gaʻo, lea e galue mo le ofuina.
  • Meaʻai anapogi, oloa e leʻi maeʻa, aisa kulimi ma ipu gaʻo. Afai tatou te talanoa e uiga i mea leaga mo le pancreas, ona le taua lea o ituaiga uma o hamburgers, pizzas, dog dogs and other delights of restaurants restaurants, e le faigofie, ae o le kulimi kulimi e saogalemu i le taimi muamua e le aoga tele mo se mataʻu mataʻutia. O nei meaai uma e aofia ai le tele o gaʻo, ma talu ai o meaʻai manogi mo le pancreas e sili ona leaga, taumafa meaai vave, ice cream, meaai gaosi, ma meaai tutusa e pei o le oti ia te ia. E le gata i lea, o le 'ai soo i ia meaʻai e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o maʻi gallstone ma pancreatitis. Ae o meaʻai gaʻo masani e kuka i le fale o le a le manuia ai le okeni faʻafefe.
  • Sukalati ma suti. I fuainumera talafeagai, o le sukalati uliuli maualuga e aoga tele mo le tino o le tagata, ae o le tele o le faʻaaogaina o mea lelei e mafai ona avea ma faʻasalaga mo le galuega atoa a le pancreas. E mafua ona o le sukalati ma le suamalie ei ai le tele o kulukose. O lenei vailaʻau e toetoe lava a vave ona aʻafia i totonu o le toto ma, o le mea lea, e manaʻomia ai le tuʻuina atu o le tele o tui o le inisalini, lea e nafa ma lona malepelepe. O le pancreas e aʻafia i le faʻasiga o le inisalini, ma o se vaega foi e nafa ma le faʻapalapalaina o meaʻai e 'ai, lea, e pei o le tulafono, e le eseese i mea maualalo maualalo. O le mea lea, o le faʻaaoga soo ma le tele o sukalati, e faasolosolo malie lava ona le mafai ona feagai ma ana galuega, e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  • TeuI le tele e mafai ai, kofe e afaina ai le setete o le fualaau otaota pe a faʻaaoga i luga o se manava gaogao. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o mea o iai i totonu e faaosofia ai le manava ma aofia uma ai le gastrointestinal tract. O le mea lea, i le manava ma le pancreas, o le faagasologa o le tuufaatasiga o enzymes e amata, ae talu ai ona e le o ni meaai i totonu o le tino, o nei enzymes ua amata ona faaleagaina ai puipui o okeni, e mafua ai ona faia ni mea e le lelei. O le mea lautele, o le kofe ma le pancreas e mafai ona tuʻufaʻatasia, ae naʻo le tulaga o le mea e sili ona fiafia e inu ai o le a le faʻauluina muamua, ae pe a maeʻa le taumafataga o le taeao po o le 'aiga o le afiafi, ma le silia ma le 2 taimi i le aso.
  • Meaʻai, meaʻai vevela, ulaula. E le gata i lea, o le pancreas e le taulimaina ma le lelei o le suamalie o aspic, aspic, broth malolosi i ponaivi.

E le lava le malosi, ae o le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai foʻi le aʻafiaga o le tino. E mafua ona o le faʻateleina o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega i le tino, faʻafitauli faʻafefe na mafua ai le faʻalavelave i le paʻu ma le faʻaitiitia o lana gaioiga.

Faʻalogo! E le fiafia le vevela i le vevela, o lea afai ei ai ni tiga i le itu, e le mafai ona e faʻaaogaina se paʻu vevela vevela ile nofoaga maʻi. E naʻo le faʻateleina o le faateleina o faʻamaoniga ma le faʻaleagaina o le malosi o le faʻamaʻi.

Faʻamaumauga autu o taumafa mo faafitauli o le pancreatic

  1. Mulimuli i se taumafataga, 'ai meaai i taimi uma i ni vaega laiti, ave meaai. E le sili atu ma le 15-20% le taumafataga o le afiafi.
  2. Lagolago i le mataupu faavae o le "tuueseeseina" meaai (taumafa eseese o protein ma gaʻo).
  3. Inu le tele o le vai i le vevela o le potu, lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le otaota. E le faatagaina faʻamatalaga a Unsweetened ma mea inu suamalie.
  4. Aua e te fafagaina, mataʻituina le kalori o meaʻai i aso taitasi e tusa ai ma tausaga, kenera ma le malosi.
  5. 'Ai meaai e le maalili, ae vevela vevela poʻo vevela vevela.
  6. Vaʻai lelei lau meaʻai.
  7. Tuuina atu le fiafia i mea e kuka, gaosi ma fufulu.

Mea faasaina - mea e le mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi o le pancreas

Faʻaitiitia mai le taumafataga pe faʻatapulaʻaina le tele e mafai ai mea e afaina i le pancreas:

  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • meaʻai suamalie ma meaʻai e taʻitaʻia ai le mamafa o le mamafa ona o le tumau i le tino,
  • saisi ma ulaula meaʻai, faʻafefe o puipui o le meaʻai,
  • ava malosi (aemaise lava pia), lea e faʻasaga ai toto toto ma mafua ai ona vavave, e mafai ona oʻo atu ai i le atrophic cell, pepeina ma le maʻisuka,
  • sua suamalie ma suamalie suamalie,
  • mayonnaise ma le vailaau vine ma vasa,
  • ituaiga suamalie suamalie (strawberries, fugalaau, strawberries),
  • malosi lauti ma kofe,
  • vevela vevela ma taimi,
  • fualaau suamalie ma falaoamata: o ia meaʻai e faigata ona eli ma mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka. E mafai ona tupu le pala i le taimi e 'ai ai meaʻai eseese "Borodino" ma le "Riga".

O le mea lea, e tusa ai ma mataupu faavae ma le puleaina o taumafa lelei, o le faʻaaogaina o meaʻai leaga ma le faʻamalosia o le meaai e aoga, o le pancreas o le a galue e pei o se uati, ma o le a le fefefe ai maʻi matuia.

E mafai foi ona e fiafia i nei pou:

Faatasi ma oe Alena Yasneva, talo uma !!

IA AOAO IʻU GROUPS I NETWORKS SOCIAL

O le pancreas ma le ate o tino taua ia e mafua ai ona lelei le faʻaogaina o le tino o le tino. O fuamoni glucagon ma insulin, faʻapea foʻi ma enzymes gastric e maua mai e le gland, e aʻafia ai lou suka toto. Ona o se meaʻai e le tatau ona saunia, faʻavaleaina o ava malosi ma faʻamaʻi pipisi, o lona gaioiga e faʻavaivaia ma o le pancreatitis (o lona mumū) e atiaʻe.O lea faʻamaʻi e togafitiga mo se taimi uumi ma faigata, o lea e taua tele ai le tino o lenei tino e aunoa ma ni faʻafitauli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le mea lelei mo le pancreas ma le mea leaga.

Ina ia mafai e le pancreas ona galue masani, e tatau ona e 'ai saʻo. O lenei tino e fiafia i mea fou ma natura e faigofie ona eli, e le o iai ni mea faʻaopopo meaai ma faʻasaʻo:

E le fiafia le pancreas i meaʻai nei:

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, e mafai ona avea le pancreas ma afi mumū pe a 'ai se tele o vine po o fua. O i latou e mafatia i le pancreatitis e tatau ona faatapulaa le faʻaogaina o pulu, opu oona, fua o le citrus, ma le paʻu pele. Faʻasaina fualaʻau, strawberries ma fugalaau. O fatu laiti ma fualaau aina i fua tele o se avega e le mafai ona faʻafanoina mo se mamanu maʻi.

E fiafia tele le pancreas i lanu. E tatau ona 'aina pe a uma le togafitiga vevela ile fugalaau, e sili lava i mea uma e pei o se kele. O lenei tama e pulea lelei le gaosiga o le inisalini. Ae o gooseberries mo se totoga mumusu ua avea ma faafitauli ogaoga. E i ai sona aafiaga faʻatau ma e tamaoaiga i fiber ma fructose, o le mea lea e faigata tele ai ona eli.

E tatau ona faʻatapulaʻa le taumafa o fualaau aina e aofia ai le tele o fiber - peaches, mangoes, apricots. Faʻasalaga, e tatau ona e 'ai se pi, talu ai o le fiva malosi i lona tuufaatasiga e faigata ona faʻasolo.

O le uʻamea e aʻafia ai le:

Afai e maloloina le pancreas, ona faʻatagaina lea o ni koko koko koko poʻo kofe i le aso. Ae afai e afaina, ona tatau lea ona tapulaa nei meainu, talu ai o le caffeine i le tele o mea e faaosofia ai le tino. O le tagofia o nei meainu i luga o se manava gaogao e sili ona matautia.. O le ita e amata ona maua ai enzymes, ma i le leai o ni meaai, latou te faaleagaina ai.

Aua nei inuina ava malosi, e aofia ai le uaina, pia ma kvass. O le ava malosi e tau atu ai i le vaʻaia o le vaʻaia, o le sphincter contract contracts, o le mea lea o le a amata ai e le okeni ona faʻaali. O le lisi o mea matautia e aofia ai mea inu suamalie suamalie. O vailaau oona o loʻo aofia ai i totonu o la latou faʻatoʻaga e faʻaaogaina ai le gland i se faʻavavevave o le uila, e faʻaosofia ai lona mumu.

Mo le soifua maloloina o le pancreatic, o meainu nei e fautuaina:

O meaai lelei ma atoatoa o le ki i le soifua maloloina lelei ma le manuia.

E naʻo se lisi paleni e mafai ona faʻatagaina le tino e taulimaina atoatoa ana galuega tauave, tuʻuina atu totoga ma mamanu uma i mea aoga talafeagai, vitamini ma elemene.

I le faʻaaogaina o mea leaga mo le pancreas, o le tino e faʻatupulaʻia malie ai toxins, palapala ma isi mea e afaina ai, lea e aʻafia ai le tulaga o le faʻaogaina o le tino.

Ina ia aloese mai faafitauli o le soifua maloloina ma le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga, e tatau ona e iloa po o le a le galuega e faia e le pancreas, o le a le mea e fiafia i ai le okeni, ma le mea e afaina i le pancreas.

O le pancreas o se mea taua tele i totonu o le vaega o meaʻai ma faalilolilo ai enzymes.

Latou te faia se vaega malosi i le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai mai, faatasi ai ma se okeni maloloina e mafai ona latou gaosia le 10 kilokalama o meaʻai. O le enzymes e faʻamaʻapeʻa ai gaʻo maso, gaʻo ma gaʻo.

O le kiliaina o le faagasologa e tupu i le duodenum. Meaʻai e oʻo mai i totonu o lenei okeni mai le opo o le manava.

O loʻo aʻafia e le paʻu o le gall, pele ma mea taua elekene o le palacreatic e ulu atu ai i le inumaga.

E tele e faalagolago i le galuega a le gland, talu ai o le aofaiga o le faʻamalamalamaina o enzymes e tatau ona lava mo le faʻaogaina atoatoa o meaʻai uma na 'aina e tagata.

O nai suiga laiti i la latou fuainumera i luga po o lalo e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga i le tino. Ina ia tumau le paleni, e fautuaina e faʻaaoga meaʻai e lelei mo le pancreas.

I le faaopoopo atu i enzymes, o le tino e gaosia ma le malosi le inisalini. O le mea lea, o le auai i le faiga o le endocrine e aafia ai le puipuiga mai le maʻisuka.

O mafuaʻaga sili ona taua e aʻafia ai le tino o:

  • Meaʻai gaʻo.
  • Meainu malolosi ma le sikaleti.
  • Le faʻavaeina o maa i totonu o le gallbladder, faia o se fuga, faʻapogai ai le faʻaogaina o le afi.

O le faʻavaeina o maʻa e mafua ona o le faʻaaogaina o meaai e aofia ai le pasene tele o le cholesterol.

O le mea lea, e matua taua tele le iloa o nei oloa ma faʻaaogaina atoatoa mai le meaʻai.

Mo faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, e toʻatele tagata liliu atu i le fomaʻi mo se faʻatalanoaga, pe a latou maua le mafuaaga mo ia suiga.

O le tele lava o taimi, o maʻi o loʻo mafatia i tulaga faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai e faʻaaogaina ai mea leaga mo le paʻu.

O le mea lea, e matua taua lava le iloa po o fea meaai e lelei mo le pancreas ma e tatau ona lafoai.

E tele fautuaga aoga e faʻalagolago i ai e mafai ona e tausia se okeni taua o le gastrointestinal tract i le soifua maloloina.

E na o le matauina o tulafono patino o taumafa talafeagai e mafai ona puipuia le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina i totonu o le paʻu.

Soo se tasi o faʻamaumauga i lalo o le taumafataga e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia i le tulaga o faʻamaʻi ma aʻafiaga e aʻafia ai.

O meaai o fualaʻau e aofia ai fualaau faisua ma fualaʻau. O nei oloa e aoga mo le pancreas, o lea o le gastroenterologists ma nutritionists latou te autasi ia aofia ai i latou i lau meaai i le fou.

Faatasi ai ma se pancreas maloloina, o le lisi o fualaau faisua ua fautuaina mo le faaaogaina i aso taitasi e matua mauoa lava.

Toeitiiti lava o fualaau faisua uma e aoga uma mo le okeni ma mo le faʻaogaina o fualaau aina uma. E aofia ai vitamini aoga, minerale ma elemene aoga.

Faʻatasi ai ma aʻafia a le okeni, e matua le manaomia le faʻaaogaina o fualaau faisua e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le kesi poʻo le gaʻo.

I lenei tulaga, o oloa leaga mo le pancreas o le kāpeti paepae, o le tipi, radisa, radisa, rutabaga, lela ma le meaʻai.

Faʻatasi ai ma pathologies o le toto, e mafai ona aofia ai lauulu i le taumafataga. E fautuaina e faʻaopoopo i aso uma i ipu i le ituaiga o dill, pasesa ma le lettuce. O nei laʻau e le afaina ai, ae fafagaina i fualaau.

E i ai feeseeseaiga e faatatau i aoga o tamato. O le tasi afa o fomaʻi e talitonu o lenei fualaau faisua e aoga tele ona o ana gaioiga e faʻamoemoe e aveese le cholesterol mai le toto.

O le isi afa fautuaina e faʻaaogaina naʻo le fagu. E fautuaina foi kukama laiti mo meaai.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e sili atu le faʻamama lelei lelei, paʻu ma fufulu fualaau faisua. O lenei vaega e aofia ai le isalaʻelu.

O lenei sui o fualaʻau fualaʻau, i le faʻaopoopoga i lona aoga, ei ai se tofo oona, lea e tatau ona lafoai.

O isi ituaiga o fualaʻau 'aina, aemaise lava i latou ua ola i totonu o le greenhouse conditions, e mafai foi ona faʻaaogaina. I lenei auala, e mafai ona e faʻamalo ese toxins ma vailaau faʻasaina. E sili le lelei ona 'ai fualaʻau fua.

O fua e maloloina tele. Ae o nisi oi latou e le mafai ona 'aina fou. E taua tele le vavaeeseina o ituaiga o fualaau 'aina o vine ma fua.

O lenei lisi e aofia ai fua o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi. Ae o laulaʻau lanumeamata o mea suamalie, suamalie, papasi, pineapples ma strawberries e mafai ma e tatau ona 'aina.

Afai ei ai se faʻafitauli i le pancreas, e sili atu ona lelei le taoina o aulama lanumeamata i totonu o le ogaumu.

E le mafai ona e 'ai i pears, plums, cherry plum, mango, peaches, citrus ma ituaiga o apu i nei vaitaimi.

Afai e te manaʻo e taumamafa i nei fua sina mea itiiti, e tatau ona e fesuisuiai i se tulaga tutusa ma ia 'ai na o sina vaega tele lava.

O loʻo i ai se lisi o meaai faasaina e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le setete o le pancreas.

E mafai ona mafua ai faʻamaʻi tuga, gasegase o le okeni, faʻalavelave matautia ma aʻafiaga.

O lenei lisi e aofia ai:

  • Mea inu ava malosi.
  • Suauu
  • Fua eseese o iʻa ma aano o manu.
  • Laʻau suamalie mai iʻa fagota po o aano o manufasi.
  • Meaʻai anapogi, meaʻai vave, meaʻai talafeagai.
  • Faʻasusu meaʻai, gaʻo.
  • Meaʻai fagota.
  • Fusu, meaʻai vevela, mumu, fufulu.
  • Fale faʻafiafia, pipi, marinades.
  • Fuga falaoa fou, pastry, pusa.
  • Lauti malosi, kofe, mea inu suamalie.
  • Meat products i foliga o sausa, sausage, sausages.
  • Mea gaʻo susu gaʻo.

O le tele o oloa mai lenei lisi e faigata ona eli i le uʻamea, o lea e tatau ai ona e teena.

O loʻo i ai se faʻamaumauga faapitoa o mea e mafai ona fesoasoani i le fualaau oona, e maua ai lona soifua maloloina.

Faafetai i meaai maloloina, e mafai ona e fetuunai lau meaai i aso uma, lea o le a aofia ai meaʻai maloloina lelei.

A filifilia filifiliga inu lelei, latou te fiafia i le natura masani. O le mea aupito sili ona taua o le vai ua faʻamamaina pea vai.

O lona taumafaina i le aso e tatau ona ese i le 1.5-2 lita. Leai se tulaga e le inu inu.

E fautuaina e kuka ma faʻaaoga compotes. I le avea ai ma mea autu, e mafai ona e filifilia fualaau mamago, vine poo fua, o loʻo iai i totonu o le faasaina.

Talu ai o latou o malosiaga malolosi o vitamini aoga ma elemene e tatau mo le tino, o lo latou faaaogaina e mafai ona faʻatinoina e pei o lenei vai inu lelei.

E mafai ona e faia lauti lanumeamata. E matua lelei lava, aveesea le toxins, e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.

E na o le tasi lava le taua taua - e tatau ona e inu teasi i se mafanafana, ae le vevela foliga.

E fautuaina foi e sauniuni meaʻai ma teuteuga o vailaʻau vailaʻau eseese. Fiafia oi latou o chamomile, yarrow, St. John's wort.

E na o se tagata gastroenterologist poo se tausi mea paleni e mafai ona atiae le faiga paleni talafeagai.

O le mea lea, afai e te aʻafia i lagona le lelei i le itumalo poʻo le itu o le vaalele saʻo, e tatau ona e vave alu i se feiloaiga faʻapitoa.

Le mea e alofa ma le fiafia le pancreas: o le lisi

O oloa o uiga eseese uiga ese, e aʻafia ai le galuega o le mea e gaosia ai meaʻai e le lelei i taimi uma.

Faʻamataʻu faʻavalea oloa e le mafua ai se uta i luga o le pancreas e aofia ai:

O le ate ma le pancreas o ni mea tino taua ia o le masini vai. Afai e te 'ai meaai e lelei mo le ate ma le paʻu, o le a lelei lou ola maloloina mo le tele o tausaga.

O mafuaʻaga ma faailoga o le panicreatic necrosis e mafai ona maua iinei.

E le o tagata uma e mafai ona iloa le tiga pancreatic. E uiga i le auala e iloa ai se osofaʻiga, o le a matou faʻamatala atili.

Mo se okeni maloloina, e matua lelei lava le inu i le tele o ipu kofe poʻo koko i aso taitasi. Ae peitai, afai e mu le gland, o nei mea inu e tatau ona matua tapulaa.

O se mea maualuga maualuga o caffeine e faaosofia ai le gland. O nei meainu e sili ona lamatia i luga o se manava gaogao.

Ua amata ona maua mai se paʻu o le ita, e mafua ai, ona o le leai o se meaai i totonu, ei ai se aafiaga faataumaoia i le gland ma duodenum.

O le faʻaaogaina o le ava, e aofia ai pia, kvass ma le uaina, e matua le fautuaina. O le ava malosi e faaosofia ai se vaʻaia o le vaʻaia. O le sphincter contracts ma le pancreas amata amata ona eli.

O le lisi o mea lamatia e aofia ai foi mea inu suamalie suamalie. O mea suamalie i le suamalie e faʻaaogaina ai le tino i totonu o se paʻu faʻafefe, e faʻaosofia lona mumu.

Inu le vai o le minerale ao le o le afaina e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.I le avea ai o se tulafono, e fautuaina le faʻaaogaina o ni vai maualalo maʻalaʻau. I lenei tulaga, o le tele o le suavai ua faʻaititia lemu.

E oo lava i se tagata soifua maloloina e mafai ona maua le ita e ala i le aveina o se fuainumera tele o fualaau suamalie po o vine.

Afai o le pancreatiti o loʻo maua i le talafaasolopito, o le faʻaaogaina o le suka, apu oona, plums ma plums cherry e tatau ona faatapulaaina.

E matua le manaomia lava le 'ai o fugalaau, strawberries ma vine. O se fuainumera tele o meaʻai fualaau aina ma fatu laʻititi o se avega e le mafai ona faʻaaogaina mo se gland maʻi.

Aafiaga lelei i le galuega a le tino o laumei. E tatau ona e suʻe i le meaʻai pe a uma le vevela o le vevela, lelei lava i foliga o keli. Blueberries fesoasoani e feagai ma le gaosiga o le inisalini.
Mo se fulu mumū, o gooseberries e mafai ona avea ma faafitauli ogaoga. O fua e maua ai le faʻataʻitaʻiga, e tamaoaiga i le fusi ma le fiber, o lea e matua faigata lava ona eliina i latou.

E taua tele le faʻasaina o le faʻaaogaina o fualaau aina ma mea maualuga fila. O nei apricot, mango, pi ma isi fua. Pepa e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le fiva lapoʻa i la latou faʻasiga e faigata ona faʻataʻi.

I le avea ai o se tulafono, e faʻafeiloaʻi e le pancreas ituaiga eseese o apu, faʻi, melon, sima.

O le a le mea e afaina i le pancreas? A aunoa ma ni tapulaa i taumafa i aso taitasi, o le faafitauli i le pancreas e na o le leaga lava.

E tatau ona faʻatapulaʻa, ma i nisi tulaga e matua teena:

Afai e iai lou pancreatitis poʻo se isi maʻi faʻapitoa, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. Taumafa mo faʻamaʻi pipisi - o le a se mea e mafai ona ou 'ai ma o le a le mea e faʻasaina faasaina?

O mafuaʻaga, faʻataʻitaʻiga ma metotia o togafitiga mo le faalauteleina o pancreatic i se tamaititi o le a iloiloina i lenei mea.

Carcinogenic faʻatasi i meaʻai falai, sausage, mea taumafa vave e ono mafua ai le kanesa o le pancreatic, lea e faigata ona togafitia.

Ina ia faatumauina le tino i se tulaga soifua maloloina, e taua le malamalama i le mataupu faavae autu o lana galuega. Mo meaai tele ma gaʻo, e tatau ona lafo ese e le gland se numera tele o enzymes - proteases, lipases, amylases. E le maua e le tino le taimi e tuiina ai i le duodenum i le taimi, pe a tatou 'ai ma le malosi. O le mea lea, e tatau ona filifilia meaai mama, ma le maualalo o le gaʻo ma gaʻo, ma e tatau ona faʻaaogaina meaai i taimi vavao ma i ni vaega laiti.

O le pancreas ma le ate o vaega ia e sili ona vaivai i le tino o le tagata. O la latou galuega e fesoʻotaʻi, o lea e tatau ai foʻi ona e mafaufau pe o le a le mea e le fiafia i lou ate, ina ia le afaina ai le gland. Ma o le sili ona leaga mo nei totoga e lua o le ava. Mafaufau i mea e sili ona afaina ma fualaau:

Ina ia mafai ona tumau pea lou ola maloloina i lou alo ma le ate, e te le manaʻomia le vavae ese o nei oloa mai le taumafataga. E na ona e manaʻomia e faʻapulaʻa a latou numera i le lisi o aso taʻitasi.

O faʻafitauli o le pancreas i le tele o tulaga e mafua ai le atinaʻe o pancreatitis. E tupu i ni fesuiaiga se lua - o se gasegase ma le tumau.

O le muamua e faʻaalia i osofaiga faʻapitoa, ao tigaina le tiga i le pito i luga ma tuʻuina atu i tua. Faatasi ai ma osofaiga tiga, e mafai e le tagata maʻi ona afaina ma nofoa i le talo.

Ae o le pancreatitis chronic e le mafai ona faʻaalia i soo se auala mo le tele o tausaga ma e naʻo le tupuga o le laʻititi o le tiga i le pito i lalo lalo o le 'ai.

Ina ia mafai e le pancreas ona galue masani, e tatau ona e 'ai saʻo. O lenei tino e fiafia i mea fou ma natura e faigofie ona eli, e le o iai ni mea faʻaopopo meaai ma faʻasaʻo:

Mea aoga mo le pancreas

Fugalaau fualaau faisua ma fualaau suamalie, o le mea lea e naʻo le ipu e fiafia i le pancreas. Zucchini ma kāloti sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoega.

O le puipuia o faafitauli ma le gland poo le faasaʻoina o maʻi o loʻo i ai nei, e tatau ona kuka uma soupasi i le suka.

O le tipiina o pateta ma fualaau aina suamalie e mafai ona faaopoopo i ai. Zucchini, kāloti ma le paukiki e lelei atoatoa mo le sauniaina o sou kuka. O le pancreas e gafatia uma nei oloa.

Areto falaoa e aunoa ma le fefete.

O le a aoga foi, aemaise lava pe afai e te 'ai i le falaoa o ananafi, o le pancreas o loʻo faʻamaonia lelei lenei oloa.

Porridge. O iinei e mafai ona e tuuina atu ni nai fautuaga:

  1. O uiga lelei e sili ona lelei e maua mai i masini e pei o buckwheat, oatmeal po o araisa.
  2. O Porridge e le tatau ona faʻafefeteina pe vela.
  3. E faʻatagaina e faʻapipiʻi sina pata laitiiti i le mea ua maeʻa.

Mea inu ma le paʻu

O le vai e sili ona leaga mo le gland o le vai, ae vaivai le lauti ma susu e le afaina ai. O le tea e mafai ona inu i le lanumeamata, lanu uliuli pe mai le sipuni o le rose.

O fua mai fua faalenatura e aunoa ma le faaopoopoina o suka, oona ma mea e puipuia ai o le a aoga i ni vaega laiti. E tali lelei foi le pancreas i le vai o le mineral i le taimi o le vevela, mo se faataitaiga.

Vailaʻau e leai ni gaʻo, gaʻo mama, yogurt. Latou te aofia ai foi se aofaiga o protein ma mafai ai ona e toe faʻafoʻi le pancreas. E taua le filifilia o meaai e maualalo le gaʻo.

Fua ma fua

E faatagaina e ai rimoni, cherries, plums, currants currants, apricots, suamalie, lanu.

Meaʻai faʻamalosi.

E aofia ai se lisi faatapulaaina o oloa, e aofia ai iʻa, aano o manu ma fuamoa. Veal, beef, moa, iʻa mumu mumu o le a manuia.

Meaʻai matautia mo le pancreas

Ole tino e sili ona vaivai i le tino o le tino o le ate ma le pancreas. O a latou galuega e fesootaʻi ma le tasi ma le isi, o le mea lea ina ia aua le afaina ai le gland, e taua le mafaufau pe o le a le mea e le fiafia i ai le ate.

O le mea pito sili ona matautia mo nei totoga taitasi o le ava, ma e tusa lava po o le a le malosi o le meainu. E faigofie le faʻamatalaga:

O 'ava malosi uma o loʻo i ai ni enzymes e faʻafefiloi i le toto ma ulufale i puipui puipui. O le mea moni, e mafai ona e faʻamalamalamaina le ava malosi e mafai ona inu i pancreatitis, ae o le a le faʻaitiitia ai le faʻasaina o le ava malosi!

Enzymes ei ai se aafiaga faapitoa i luga o le pancreas. I lalo o la latou faatosinaga, e amata ai le toto o le ponaivi, o se taunuuga o lea e leai ni enzymes e faasaolotoina mai le gland, ma amata ai ona paʻu i totonu o le okeni, ma pala mai totonu o le puipui.

O lenei faiga e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga, tele lava i le tupu o pancreatitis.

Mai mea inu, soda ma le kofe e oʻo ai le leaga i le uʻamea. Faamatala pe aisea:

  • Teu ua afaina ai isi uma totoga o le tino.
  • Teu ua aofia ai mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le gaosia o enzymes digestive, ae talu ai ona e leai ni meaʻai malosi i totonu o le manava ma le fatu i lenei taimi, o nei totoga e faalilolilo mai totonu.
  • O le tuufaatasiga o le suauu e aofia ai mea manogi e afaina ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract. Latou te aafia ai le paʻu.
  • O le masani ona faʻaaogaina meainu suamalie e mafai ona mafua ai faʻamaʻi le lelei e pei o le gastritis ma le pancreatitis.
  • Muamua, o le vaega laititi o le faamai e amata, ma afai e faʻaauau pea ona e faʻaaogaina ia ituaiga vai, o le a alu i le taimi masani.

O mea e sili ona matautia mo le pancreas o meaai vave ia.

O loʻo aofia ai le tele o gaʻo, o le gaogao lea e tau atu i se uta tele i luga o okeni. Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o ia ituaiga meaai, o le gaioiga o le mea e gaosia ai meaʻai e faʻalavelaveina, e aofia ai le pancreas. O meaʻai mama ma mamafa e afaina ai foi le ate.

E toatele tagata e fiafia e taumamafa i sukalati.

Afai e te ai i le tele o mea, ona faʻavaivai ai lea o le gaioiga o le pancreas.E mafua lenei mea i le mea moni o le sukalati e mauʻoa i le kulukose, o le gaʻoina o mea ua tofia i le gland.

Afai o le glucose e faʻaaogaina i ni aofaiga tele, ona faʻapupulaina lea o le mamafa o lenei okeni. Afai ei ai ni faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona e faʻamalamalama manino pe mafai ona 'ai le sukalati ma le pancreatitis.

E sili ona afaina i totoga uma, e aofia ai le pancreas, tapaa.

O le lautele e talitonu o le ulaula e afaina ai naʻo le mama, ae e mamao ese mai le mataupu. O le tapaa e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o neoplasms mama i totonu o le gland, faapea foi suiga o le histopathological i le okeni.

Faʻasolosolo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, o mea faʻafefe na amata i totonu o le tino, lea e mafua ai le faʻalavelaveina o le galuega a le tele o gaioiga i totonu, e aofia ai le pancreas.

Mo le ate ma le pancreas e tumau ai le soifua maloloina mo se taimi umi, e te le manaʻomia le aveesea atoa o meaʻai mai luga mai meaai. Ua lava lea e faʻaitiitia ai lo latou faʻaaoga i taumafa i aso taitasi.

E taua le taumafataga!

O le mea e fiafia i ai le pancreas e tumau ma tumau. E taua le 'ai e tusa ai ma le tulafono, i le taimi lava e tasi. O se filifiliga lelei o le 'ai e tusa ma le lima pe ono taimi i le aso, pe a fai o vaega e laiti.

Ona o le ala e tasi o le manava o le a galue i se tafaoga masani ma aloese mai le mamafa. I le uma, ma le tele o le pancreas, e mafai ona maualuga le vevela o le tino, e oo lava i mataupu o taunuʻuga mataga e iloa. O le mea lea, e tatau ai, muamua lava, ia e galue mo oe lava le fua o fuainumera meaʻai e le o sauā mo le gaʻoina.

Meaʻai faʻamalosi-tamaoaiga

O le a le mea e pei o le pancreas? Meaʻai faʻamalosi-tamaoaiga. E aofia ai fualaau aina ma fualaʻau. E tatau ona fufulu le esophagus ma le aveesea lautele o toxins mai le tino. O le filifiliga silisili o le avea lea o se faavae o le faʻaaoga masani o fualaʻau pei o kāpeti ma kukama, pateta ma le isalaʻelu, kāloti ma beets. Greens, e pei o le pasesa ma le dill, aniani ma le letus, e aoga foi. O le lanumeamata, o le auala sili lea e tuʻuina atu ai le tino ma microelements e saofagā i lona atoatoa ma lelei le faʻatinoga.

Ae o fualaau, o iinei e mafai ona e 'aina ai fualaʻau ma apu, faʻi ma pears, peaches ma plums - o mea uma o le a aoga ma ave i se pulu, seʻi vagana ai, ioe, o loʻo i ai faʻafitauli o le tagata lava ia.

Lelei le vevela taumafa

Ae o le a le mea e fiafia i ai le pancreas o le tausia lea o le saʻo lelei le puleaina o le vevela. Aua le taumafa i le malulu po o le vevela taumafa. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela e aʻafia ai le tino atoa. E mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale, lea o le a mafua mai i le maalili o le maalili po o le mu i totonu, ma mafua ai ona maliu le tino. O le filifiliga silisili o se taumafataga o le vevela vevela, soʻo se mea mai le luafulu i le onosefulu tikeri. O lenei mea vevela taumafa lea e sili ona lelei mo lona faʻaaogaina.

Lafoina togafitiga o meaai

Aua nei galo e uiga i le auala o togafitiga vevela. O a meaai e le fiafia i ai le pancreas o mea ia e kukaina e ala i le vela pe ulaula. I le taimi o kuka, i lenei auala, o le cholesterol e aliali mai i meaai. E afaina ai toto, ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o faiga uma. O le filifiliga sili lava o le kuka i se auala saogalemu, e pei o le kuka, taʻavale poʻo le uila.

Ia, ma, o le mea moni, e tatau ona e faia lau meaai e tusa ai ma uiga o lou tino, ia e mafaufau i tali a tagata taitoatasi i se mea faapitoa.

O le falaoa o ananafi

O le a le mea e pei o le pancreas? O meaai e tatau ona filifilia faʻatasi ma se tagata paleni, pe mafai ona e taulimaina au lava taumafaiga. Faatasi ai ma le aoga, e le mafai e le tasi ona taʻua le falaoa masani, ma e manaʻomia e le na o le ogaumu. O le falaoa o "ananafi" o le filifiliga sili lea mo se maʻi maʻi.

Meat, Eggs and Fish

E tatau ona aloese mea taumafa. Afai ei ai se manaʻoga e 'ai le supa poʻo le borsch, ona tatau ai lea ona le lelei. O le filifiliga o aano o manufasi e tatau ona faatapulaaina i meaʻai e pei o moa po o le lapiti. O iʻa foi o le a avea ma filifiliga sili ona lelei mo togafitiga poʻo le puipuia o maʻi o le manava. O fuamoa vela o se punavai sili lea o le polotini.

Latou te matua leai se afaina i le manava. O le mea lea, i taimi o taumafataga, o le a avea lenei mea ma se mea e sili ona taua i le taumafataga.

Mea gaosi susu

E le o oloa gaosi uma e mafai ona mafua i le lisi o mea e fiafia i ai le pancreas. E sili atu le inu susu susu.

Ma e na o le sisi ma le fufusi mama. O isi meaʻai susu e tatau ona faʻatapulaʻa faʻaoga pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le mea e fiafia i ai le pancreas mai meaai: mea maloloina ma mea leaga

O le soifua maloloina o le mea e sili ona taua i le olaga o le tagata. A uma mea uma, a leai, o mea uma lava o le a le maua i le fiafia. Ae o le olaga i aso faisoo, e masani ona galo i se tagata lenei mea moni. O le soifua maloloina o loʻo faʻaitiitia ona o se olaga le talafeagai ma ona faʻaoga faʻaleaga. Le tele o masaniga i aso taitasi, ava malosi ma le nicotine - o nei mea uma o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o le tino atoa. O se nofoaga faʻapitoa i le faʻasaoina poʻo le soifua maloloina e taʻalo i meaʻai, lea e faalagolago i ai le galuega atoa a le tino.

Afai o oloa tatou te taumafaina e aofia ai le aofaiga manaomia o protein, gaʻo, fiber ma gaʻo, faapea foi vitamini, minerale ma isi elemene, ona galue ai lea o le tino i le atoatoa, fesoasoani ia i tatou i lo tatou olaga. Ae afai ei ai le leai o nisi o elemene o meaʻai lelei, ona oʻo lea i le solia o tulafono.

O vailaʻau oona e muamua ona tali atu i faʻafitauli o meaʻai. Talu ai o latou o le tagata muamua e taʻavale uma i le paʻu na tuʻuina atu ia i latou. O nei mea e aofia ai: o le gastrointestinal tract, fatugaʻo ma le ate, ma, ioe, o le tele o gland, e pei o, fai mai, le thyroid poʻo le pancreas. I le ala, o le a le mea e pei o le pancreas? E faapefea ona tausia lona tulaga masani? Ma faʻapefea ona togafitia o ia? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga.

Mai gland uma, o le pancreas e sili ona telē ma fesoasoani i totoga gaʻo. Na te faia se vaega malosi i le metabolism. O le pancreas e maua ai nisi o hormones mo le faʻaogaina o otaota, faʻapea foʻi ma le suka gastric mo le faʻaogaina o meaai. O lenei gland sa iloa e fomai o aso anamua ma o latou taua e maua i le Talmud. O loʻo tu i totonu o le manava o le manava i tua o le manava, latalata i le duodenum.

Ina ia faatumauina le galue masani, e tatau muamua ona e iloa le mea e fiafia i ai le pancreas ae leai. Ma ioe, e faatatau i meaʻai. O le mea moni, e pei ona taʻua i luga i le tusiga, o meaai tatau lelei o le faavae lea mo le ola maloloina masani. O le mea lea, e tatau ona e iloa po oa meaai e fiafia ai le pancreas. O faʻamaʻi faʻasalaga faʻaleagaga o se mea e mafai e tagata uma ona feagai, ma e toaitiiti tagata latou te iloa o se togafitiga e mafai ona e faʻaaogaina naʻo meaai lelei ma lelei nai lo vailaau.

Ia, mo tagata amataina, e tatau ona e lafoaia uma meaʻai leaga, e pei o meaai vave, pei o ituaiga uma o hamburgers ma anufe vevela. Aua latou te masani ona faaaoga le tele o mea manogi. O nei mea e leaga i le natura ma afaina ai le tino atoa ma aafia ai taunuuga e le mafuatiaina ma le faʻaaogaina masani. E tutusa lava meaʻai mo meaʻai e pei o keke, fuʻa poʻo le sipuni. I totonu ia i latou, e leai lava ni mea masani.

Faatasi ai ma fautuaga aoga e mafai ona faatatau i taaloga. Aua o le gaioiga faaletino o le ai ai sona aoga aoga i le tulaga lautele o le tino ma fesoasoani e tausia le lotogatasi i galuega a totoga uma. O le a le mea e pei o le pancreas? Suavai.A uma, o le tausia o le paleni o le vai o se tasi lea o taimi sili ona taua o le lagolago i le olaga.

Faatasi ai ma se faaletonu i le tino, e mafatia le pancreas. Talu ai ona e le maua ni punaoa mo le gaosia o le suka gaosia ma isi mea talafeagai. Ma o le isi itu taua o le leai o se vai i totonu o le tino, e amata ona toso mai e le faiʻai mai totoga o le tino. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua maloloina o tagata.

O le mea e fiafia i ai le pancreas e tumau ma tumau. E taua le 'ai e tusa ai ma le tulafono, i le taimi lava e tasi. O se filifiliga lelei o le 'ai e tusa ma le lima pe ono taimi i le aso, pe a fai o vaega e laiti.

Ona o le ala e tasi o le manava o le a galue i se tafaoga masani ma aloese mai le mamafa. I le uma, ma le tele o le pancreas, e mafai ona maualuga le vevela o le tino, e oo lava i mataupu o taunuʻuga mataga e iloa. O le mea lea, e tatau ai, muamua lava, ia e galue mo oe lava le fua o fuainumera meaʻai e le o sauā mo le gaʻoina.

O le a le mea e pei o le pancreas? Meaʻai faʻamalosi-tamaoaiga. E aofia ai fualaau aina ma fualaʻau. E tatau ona fufulu le esophagus ma le aveesea lautele o toxins mai le tino. O le filifiliga silisili o le avea lea o se faavae o le faʻaaoga masani o fualaʻau pei o kāpeti ma kukama, pateta ma le isalaʻelu, kāloti ma beets. Greens, e pei o le pasesa ma le dill, aniani ma le letus, e aoga foi. O le lanumeamata, o le auala sili lea e tuʻuina atu ai le tino ma microelements e saofagā i lona atoatoa ma lelei le faʻatinoga.

Ae o fualaau, o iinei e mafai ona e 'aina ai fualaʻau ma apu, faʻi ma pears, peaches ma plums - o mea uma o le a aoga ma ave i se pulu, seʻi vagana ai, ioe, o loʻo i ai faʻafitauli o le tagata lava ia.

Ae o le a le mea e fiafia i ai le pancreas o le tausia lea o le saʻo lelei le puleaina o le vevela. Aua le taumafa i le malulu po o le vevela taumafa. Faʻafuaseʻi suiga i le vevela e aʻafia ai le tino atoa. E mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale, lea o le a mafua mai i le maalili o le maalili po o le mu i totonu, ma mafua ai ona maliu le tino. O le filifiliga silisili o se taumafataga o le vevela vevela, soʻo se mea mai le luafulu i le onosefulu tikeri. O lenei mea vevela taumafa lea e sili ona lelei mo lona faʻaaogaina.

Aua nei galo e uiga i le auala o togafitiga vevela. O a meaai e le fiafia i ai le pancreas o mea ia e kukaina e ala i le vela pe ulaula. I le taimi o kuka, i lenei auala, o le cholesterol e aliali mai i meaai. E afaina ai toto, ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o faiga uma. O le filifiliga sili lava o le kuka i se auala saogalemu, e pei o le kuka, taʻavale poʻo le uila.

Ia, ma, o le mea moni, e tatau ona e faia lau meaai e tusa ai ma uiga o lou tino, ia e mafaufau i tali a tagata taitoatasi i se mea faapitoa.

O le a le mea e pei o le pancreas? O meaai e tatau ona filifilia faʻatasi ma se tagata paleni, pe mafai ona e taulimaina au lava taumafaiga. Faatasi ai ma le aoga, e le mafai e le tasi ona taʻua le falaoa masani, ma e manaʻomia e le na o le ogaumu. O le falaoa o "ananafi" o le filifiliga sili lea mo se maʻi maʻi.

E tatau ona aloese mea taumafa. Afai ei ai se manaʻoga e 'ai le supa poʻo le borsch, ona tatau ai lea ona le lelei. O le filifiliga o aano o manufasi e tatau ona faatapulaaina i meaʻai e pei o moa po o le lapiti. O iʻa foi o le a avea ma filifiliga sili ona lelei mo togafitiga poʻo le puipuia o maʻi o le manava. O fuamoa vela o se punavai sili lea o le polotini.

Latou te matua leai se afaina i le manava. O le mea lea, i taimi o taumafataga, o le a avea lenei mea ma se mea e sili ona taua i le taumafataga.

E le o oloa gaosi uma e mafai ona mafua i le lisi o mea e fiafia i ai le pancreas. E sili atu le inu susu susu.

Ma e na o le sisi ma le fufusi mama.O isi meaʻai susu e tatau ona faʻatapulaʻa faʻaoga pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O fuamoa o fualaʻau o se filifiliga sili lea pe a mate mo le meaʻai uma. O a meaai e faia e le ate ma le paʻu? O suauu mai le mata, olive ma flax. O ituaiga uma o cereals ma pasta o ituaiga faigata e talia, e avea ma punavai lelei o gaʻo vailaau.

E le gata i lea, ua uma ona taʻua i luga le aoga le aoga o fualaau aina ma fualaʻau. O le mea lea, e le tatau ona toe faʻamatalaina atili auiliiliga. E taua le manatuaina o le taumafa masani o fualaau aina ma fualaʻau i meaʻai o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le tulaga ma faʻalautele ai le tino o le tino. O mea inu, toga o vao ma fualaau aina suamalie e sili ona lelei.

Ae mo meaai faasaina mo faafitauli i le pancreas, e faigofie foi ona manatua se lisi o meaai e le manaomia e 'ai. O le mea muamua, muamua, meaʻai gaʻo. Na te aveina le siama o se isi avega ma faaleagaina ai le tino ma ituaiga uma o tui. O le tele o le masima ma le faʻavasegaina e le fautuaina, ma afai e lava le malosi, ona fautuaina lea e lafoai atoa.

E faatatau foi lenei i le kofe. Meaʻai fagota, pipi, lapisi - o nei mea uma e le mafaitaulia o loʻo i ai faʻafitauli tutusa. E i ai le manatu e fiafia tele le pancreas i mea suamalie, ae o le tala fatu lenei. Selu, keke, kulimi suamalie, e matua afaina ai le galuega a le manava. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaitiitia o latou poʻo le vavaeeseina atoatoa mai latou mai le taumafataga.

E ui na talanoa le tusiga e uiga i aoga o le lauusiusi, ae e le o mea uma o le a aoga i lenei tulaga. Aloese, mo se faataitaiga, o le faanoanoa lea e fiafia tele i ai le toatele. Ia, ma le mea mulimuli, e tatau ona tuʻuina atu se faʻatagaina faʻamalosi i luga o le faʻamalosi ma le ava malosi. O le a faigofie lava ona latou vevesi tino ola maloloina uma, ae le o taʻua tagata o loʻo i ai ni faafitauli i le pancreas.

O lenei ua e iloa le alofa o le pancreas ae leai. Tausia lelei meaai tatau ma puipuia lou ola maloloina. I mea uma, ua tatau nei mo i tatou, pei ona latou fai mai, e le mafai ona e faʻatau.


  1. Weixin Wu, Wu Ling. Maʻisuka: o se foliga fou. Moscow - St. Petersburg, lomia fale "Neva Publishing House", "OL-MA-Press", 2000., 157 itulau, faasalalau 7,000 kopi. Toe lolomiina o le tusi lava e tasi, Faamalologa faʻamalolo: Maʻisuka. Moscow - St. Petersburg. Fale Tala Fou "Neva Publishing House", "OLMA-Press", 2002, 157 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.

  2. Baranov V.G. Taʻiala i Vailaʻau Faʻaleleia. O faamai o le endocrin system ma le metabolism, Lolomiina o fale o lomiga faafomai - M., 2012. - 304 p.

  3. Danilova, N.A. Tisuka II II. Auala e le fesuiaiga i insulin / N.A. Danilova. - M.: Vector, 2010 .-- 128 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Vailaʻau o fualaʻau

O fuamoa o fualaʻau o se filifiliga sili lea pe a mate mo le meaʻai uma. O a meaai e faia e le ate ma le paʻu? O suauu mai le mata, olive ma flax. O ituaiga uma o cereals ma pasta o ituaiga faigata e talia, e avea ma punavai lelei o gaʻo vailaau.

Fualaau teas

E le gata i lea, ua uma ona taʻua i luga le aoga le aoga o fualaau aina ma fualaʻau. O le mea lea, e le tatau ona toe faʻamatalaina atili auiliiliga. E taua le manatuaina o le taumafa masani o fualaau aina ma fualaʻau i meaʻai o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le tulaga ma faʻalautele ai le tino o le tino. O mea inu, toga o vao ma fualaau aina suamalie e sili ona lelei.

Meaʻai faasaina faasaina

Ae mo meaai faasaina mo faafitauli i le pancreas, e faigofie foi ona manatua se lisi o meaai e le manaomia e 'ai. O le mea muamua, muamua, meaʻai gaʻo. Na te aveina le siama o se isi avega ma faaleagaina ai le tino ma ituaiga uma o tui. O le tele o le masima ma le faʻavasegaina e le fautuaina, ma afai e lava le malosi, ona fautuaina lea e lafoai atoa.

E faatatau foi lenei i le kofe. Meaʻai fagota, pipi, lapisi - o nei mea uma e le mafaitaulia o loʻo i ai faʻafitauli tutusa. E i ai le manatu e fiafia tele le pancreas i mea suamalie, ae o le tala fatu lenei. Selu, keke, kulimi suamalie, e matua afaina ai le galuega a le manava. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaitiitia o latou poʻo le vavaeeseina atoatoa mai latou mai le taumafataga.

E ui na talanoa le tusiga e uiga i aoga o le lauusiusi, ae e le o mea uma o le a aoga i lenei tulaga. Aloese, mo se faataitaiga, o le faanoanoa lea e fiafia tele i ai le toatele. Ia, ma le mea mulimuli, e tatau ona tuʻuina atu se faʻatagaina faʻamalosi i luga o le faʻamalosi ma le ava malosi. O le a faigofie lava ona latou vevesi tino ola maloloina uma, ae le o taʻua tagata o loʻo i ai ni faafitauli i le pancreas.

Aga masani leaga ma le paʻu

Ae faapefea e uiga masani leaga? E mafai ona latou faʻatupuina le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻaleagaina o le tulaga o se tagata, pe afai ei ai?

Alu O se tasi o mea sili ona leaga i luga o le meaʻai o le ava malosi. Pe a inuina le ava malosi, toxins e ulufale i le toto, lea e mafua ai le vavao o le pito o le gland. O lenei mea e faalavelave i le masani ona tuʻuina atu o le enzymes e maua mai ai ma taʻitaʻia ai lo latou faʻapipiʻiina i totonu o fusi o le okeni, ma mafua ai ona fausia le maʻi o le mai luga i ona puipui. O le mea lea, o le aʻafiaga le lelei o le ava malosi i luga o le pancreas e faigata ona faʻamaualuga, talu ai masani ona faʻaaogaina, aemaise i le tele o mea, e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le okeni ma le atinaʻeina o se faʻamaʻi sili ona leaga e pei o le pancreatitis.

Faʻalogo! Ova malosi ma le pancreas e matua le fetaui pe afai ua uma ona atiaʻe e le tagata ni patho o lenei totoga. O le mea lea, o le faʻamaʻiina i le pancreatitis poʻo se isi faʻamaʻi e faʻaaogaina ai le ava (e oʻo lava i aso malolo ma faʻapitoa) o se koluse gaʻo.

Taua: sa matauina e saienitisi se mamanu e tusa ai ma le 1/3 o mataupu uma o tumutumu oona i pancreatic tissues, o lona faatulagaina na fetaui saʻo ma le ulaula o le tagata maʻi.

O le tausiga o lou soifua maloloina, e le tatau ona e galo e uiga i le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻalavelave i le tino o le tagata. Mai faʻavevesi malosi faʻalagona, faʻamaʻi faʻamaʻi, soo se faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o maʻi na natia muamua. Ae o le pancreas lea ei ai i le muamua e tali atu i le vaivai ma le le mautonu. Mo le mafuaʻaga lenei, o le pancreatitis, o se tulafono, e atiina ae ma e maua i se taimi vave pe a uma ona mafatia i se faʻavevesi tele o lagona. E le gata i lea, o mataupu o le maʻisuka ua faʻamalosia e faasaga i le talaaga o le ogaoga o le mafaufau e le masani ai i aso nei.

O le a le mea e sili ona manaʻo ai le pani?

O le lisi o mea e fiafia ai le pancreas e aofia ai mea e pei o:

  • fufuluina fualaau faisua, aemaise zucchini ma kāloti,
  • ananafi le falaoa e le faʻafefeteina
  • paluga, e aofia ai araisa, oatmeal, buckwheat,
  • fualaau fai sua
  • plums, blueberries, cherries, apricots, currants currants, rimoni, tilo,
  • gaʻo manu ma iʻa, mo se faataitaiga, vela, moa, lapiti, iʻa iʻa,
  • fuamoa
  • fua o le susu-yogurts, yogurt, kefir,
  • fualaau suamalie masani e le oi ai ni mea e puipuia ai, oona po o le tele o sugars,
  • vai
  • pulupulu pulupa.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le mea lea, ina ia mafai ona puipuia lau paʻu, e te le manaʻomia le suia o lou olaga. E masani lava e lava le tuʻuina atu o meaʻai e sili ona leaga ma 'ai le tele o meaʻai e fiafia iai le pancreas.

E taua le iloa o le pancreas e le fiafia i se tagata mai meaʻai, aua o lenei okeni o se tasi lea o mea taua i totonu o le tino.

O le pancreas e le na ona aofia ai i le gaosia o meaai, ae e faʻapipiʻi foi le maualuga o le suka. Afai o le a faʻalavelaveina lana galuega, o lona uiga o faʻamaʻi ogaoga e mafai ona atiaʻe.

O a meaai e leaga le 'ai?

Totoina o oloa o se faiga faigata tele. Meaʻai e ulufale i totonu o le manava, pe a uma ona talepe i lalo i ni vaega laiti.

O nisi vaega e gauaʻiina e le tino, ma e iai se mea e maua pe a faʻaogaina. Pe a faʻaitiitia meaai, o le galuega faalilolilo e faia e le pancreas, o lea e taua ai le iloa o mea e fiafia i ai ma pe o a meaai e le tatau ona faʻaaoga faʻapitoa.

O mea taumafa e afaina i le pancreas e ono afaina ai le tino atoa.

O meaʻai gaʻo e faʻalavelave i le faʻaogaina o mea masani, ma o le a mafua ai ona faʻalavelaveina le vaega atoa o le digestive.

O nisi nei o meaai e le fiafia i ai le pancreas ma le ate:

  • o le fili pito sili ona leaga o okeni o meaai vave, o meaʻai talafeagai. Afai e masani ona e 'ai i meaʻai, vave namu, sandwiches, pizza ma isi mea gaosi, ona aʻafia ai lea o le gastritis, maʻi o le tino, maʻi o le peptic, o le meaʻai, maʻi mama ma e oʻo lava i le le mafaufau
  • O le kulimi kulimi o loʻo i ai le tele o gaʻo, sili atu i le masani masani, o le masani ona faʻaaogaina lenei oloa o le a afaina ai le gland,
  • meaʻai i le fale e maualuga le gaʻo, ate ma le pancreas e le fiafia
  • sukalati ma isi oloa gaosi oloa e aofia ai le tele o kulukose - suka, o lea e le fiafia le tino ia i latou. Ina ia talepeina i lalo, e te manaʻomia le tele o inisalini. Afai e te 'ai i taimi uma le tele o laʻau suamalie, ona faʻalavelaveina lea o le pancreas. O sina vaega itiiti o sukalati pouliuli e aoga i le tino,
  • meaʻai vevela ma mea manogi e le fiafia i le uʻamea, latou te faʻafefe tele le membrane mucous o le okeni,
  • E le tatau ona 'aina ni meaʻai i luga o le ulaula, ona o taunuuga e ono le lelei.

E talitonuina o le tapaa e afaina ai mama. O le mea moni, e i ai sona aafiaga le lelei i le tino atoa, e aofia ai le paʻu.

I lenei okeni, i lalo o le faatosinaga o tapaa, suiga o le histopathological, o tino vaivai e mafai ona atiaʻe.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le gland. I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina, o toxins e aliali mai. Latou te poloka le gaioiga masani o le tino, e mafua ai ona le lelei le tino.

Afai e le lelei le ate ma le paʻu o le maʻi, ona e talanoa lea i se fomaʻi ma feutagai ma ia. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe mea e gaosi ai le pancreas.

O le a le ituaiga mea inu e le fiafia i ai le pancreas?

Mai meainu uma, o le ava malosi e aumaia ai le sili ona leaga i le pancreas ma le tino atoa. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le malosi e le afaina.

O loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei mea: o vailaau inu o loʻo i ai ni enzymes e faʻafefiloi i totonu o le toto. A maeʻa lena mea, latou te pa'ū i totonu o puipui o vaʻa.

Aʻo galue le enzymes i luga o le pancreas, e amata ona amata le vaʻaia o le okeni. O se taunuuga, e le faʻasaʻolotoina ia enzymes, ae o loʻo faʻamaʻiina i totonu o le okeni, aʻo faʻamaina pa puipui.

O nei mea uma o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, e aofia ai pancreatitis poʻo gastritis.

E i ai le tele o mea inu e le fiafia i ai le pancreas. O suamalie suamalie carbonated ma vai feilafi ei ai se aafiaga le lelei i le tino.

O foliga o loʻo i totonu ia i latou e faʻaleagaina ai le membrane mucous o le gland. O le iʻuga, o faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai e mafai ona atiaʻe.

E le naʻo le inu i mea inu e afaina ai tagata. E aofia ai le tele o mea faʻaopopo e le fiafia le ate ma le paʻu, aua latou te faʻalavelaveina a latou galuega.

Teu ma le caffeinated mea inu e afaina ai le uʻamea. E le fautuaina e inu le kofe i luga o se manava gaogao, aua o loʻo i ai ni vailaʻau e mafua ai le galuega o le mea oona, e aofia ai le gaioiga o le pancreas.

Teu meaʻai i le gaosiga o enzymes e fesoasoani e faʻatau meaai.

Afai e leai ni meaʻai i totonu o le manava, ona faasolosolo malie ai lea o le mucosa o le okeni, e mafua ai ona mumu.

Afai e te manaʻo moni e inu se ipu o lenei vaiinu suamalie, ona mafai lea ona e faia pe'ā uma ona 'ai.

Afai o le maʻi e masani ona inuina meainu leaga, ona amata lea ona amata le vaega o le maʻi. I le taimi lea, e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu le ava malosi, kofe, mea inu gaʻo, mea leaga ma amata togafitiga. A leai, o le a avea le maʻi ma se faʻamaʻi tumau.

E taua le faʻalogologo i le fautuaga a le fomaʻi ma teena meaai ma vai inu. Afai e te 'ai saʻo, ona mafai lea ona e aloese mai le faʻaalia o gasegase eseese o le pancreas ma isi totoga o le digestive tract.

O a meaai lelei e 'ai?

E tatau i tagata uma ona 'ai saʻo. O meaai e tatau ona le gata ina lelei, ae ia maloloina.

E fiafia le pancreas ma le ate i mea taumafa e iai le tele o minerale, vitamini, ma isi mea aoga. Pe a faʻapipiʻi le lisi, e fautuaina e faʻalogo lelei i meaʻai e alofa i ai.

E tatau ona e 'ai sou suavai i aso uma. E le tatau ona aofia ai le tele o gaʻo, talu ai o meaʻai gaʻo e afaina i le pancreas - o ana galuega o le a faʻalavelaveina. Fomaʻi fautuaina tagata uma e 'ai na o ni molimasi mama.

E tāua i le lisi o loʻo i ai fua o susu susu. O loʻo i ai se fuainumera tele o siama aoga, lea e faigofie ona onosaia e le tino ma fesoasoani.

O Yogurt, o le siʻi gaʻo maualalo, o le mea moni, o le a talosaga i le gland. E taua tele o nei oloa e masani ma e le aofia uma ituaiga o mea faʻaopopo.

O le susu e masani ona le aoga le inu. O le tino o le tagata e le o gauai lelei i ai, o le mea lea o le a sili atu ona mamafa le galuega a totoga uma.

E tatau ona i ai taumafa i mea taumafa, ae a filifilia le aano o manufasi, e tatau ona e gauai atu i ona gaʻo.

E taua le filifilia o ituaiga gaʻo e leai ni gaʻo: moa, turuki, palu, lapiti, veal. A faʻavevelaina, e tatau ona kuka pe gaosia le oloa. E fautuaina e teena le fafaga o meaʻai.

Ia mautinoa ia 'ai iʻa ma iʻa. E tatau ona fufulu pe vela. O ituaiga iʻa e sili ona aoga e pei o: cod, zander, perch, pike ma isi e le tele ni gaʻo.

E tatau ona aofia ai laumei i le lisi, aua o loo i ai le tele o porotini, lea e lelei ona uuina e le tino.

O aso uma e tatau ona e 'aina fualaau aina. E mafai ona faʻamago, tao i totonu o le ogaumu poʻo le 'ai faʻatau.

Ma, ioe, e tatau i se tagata ona inu tele vai. Nai lo le vai, e mafai ona e inu i se teuteuga o laau, fualaau aina suamalie, sua suamalie, lauti lanumeamata.

Mo se paleni taumafa, naʻo oe e tatau ona e 'ai i meaai lelei i aso uma. I lenei tulaga, o le ate, pancreas ma isi totoga o le a galulue e aunoa ma le toilalo, o ituaiga uma o gasegase o le a le tupu.

Afai e leai ni faitioga a le tagata maʻi e uiga i le gastrointestinal tract, ona mafai lea ona 'aina' oloa e le uʻamea.

I le taimi lava e tasi, e aoga tele le faʻamautinoa e na o le tele o taimi i le vaiaso e faʻaalia i luga o le lisi, ma sili atu - masina. Ona lelei lea o le soifua maloloina o tagata i taimi uma.

O le faatulagaga ofoofogia o le tino o meaʻai e mafai ai ona tatou 'aina fualaau faisua ma meaola manu, gaʻo, gaʻo ma gaʻo i soo se faʻasigaga. O le pancreatic juice o loo i ai ni enzymes i se faiga le galue. Faʻalagolago po o fea meaʻai e aofia ai i meaai, o nisi o enzymes ua faʻaaogaina.

O le iloa o le mea lelei mo le pancreas o le a fesoasoani ia te oe ia tausia lenei okeni maloloina ma atoatoa mo se taimi umi, faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻavaveina i pancreatitis ma faʻamautu le metabolism.

O le a le metabolism?

Metabolism o le faagasologa o le vaevaeina o mea ninii meaola ninii i ni vaega faigofie, lea e tupu i totonu o le tino o le tagata ma mafai ai e ia ona maua le malosiaga malosi ma le fausiaina o mea mo sela.

O lenei faagasologa ua faatinoina ona o le faamaopoopoina o galuega o le digestive, endocrine, popolega ma le lolomiina. O le faʻaaogaina o le faʻapalaina e amata i totonu o le vavagana o le waha ma faʻamuta i totonu o le atigilima tele. E tofu le tino ma ana lava galuega. O le manava e nafa ma le faʻamavaeina o puipuiga ma o loʻo i ai se siosiomaga faʻapitoa. O le pata e faʻamalolo ai gaʻo, ma o le pancreas e aofia ai ituaiga uma o metabolism, faʻamaloloina o enzymes e talepeina ai aʻafia, gaʻo, ma gaʻo. Na ia faalilolilo lona sua i totonu o le duodenum, ma faia ai se siosiomaga alkaline i le lumen o le inumaga. Mulimuli ane, i totonu o le tootoo laiti, amino acids, siama kulimi ma glucose e faʻaaogaina i totonu o le toto, ma i totonu o le ogaoga tele, e faʻafefe ai le vai ma fai ai feces.

O le matafaioi a le pancreas

O le pancreas o le totonugalemu o le metabolic process, aua e le gata ina maua ai elemene oona e pei o le amylase, lipase, chymotrypsin ma trypsin, ae o se okeni endocrine foi. Pancreatic Langerhans cell cells e maua ai le hormones inisalini ma glucagon, lea e faʻasaʻo ai le maualuga o kulukose o le toto. O faʻasalaga i le galuega a lenei tino e oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Faʻaaogaina o meaʻai faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaaoga masani o le a fesoasoani i le faʻanunununuina ma faʻagasolo lelei ai lenei faagasologa.

Mataupu faavae autu o meaai lelei

  • I le lalolagi faʻaonaponei, ua tatou feagai ma le mea moni o meaʻai e afaina i vailaau vailaʻau. O vailaau, mea e puipuia ai, faʻamautu ma faʻamalosi e faʻaleleia ai le ola o oloa ma faʻalelei atili ai foliga. Ae peitai, mo le pancreas, o ni vailaau e suia ai le kemikolo o meaai ma faʻalavelave ai le gaosiga masani o enzymes.

Fautuaga! Afai e te manaʻo e tausia lau maʻi maloloina, faʻaaogaina mea taumafa faʻatasi ma vailaʻau faʻasolosolo mai meaʻai! E moni lenei mea mo le taumafa o tamaiti - atonu o le mayonnaise ma le ketchup e tatau ona avea ma meaai faasaina mo i latou.

Fautuaga! Taumafa ia le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti. O lenei mea o le a mafai ai e le faʻaogaina o le tino ona galue e aunoa ma se faʻalavelave ma faʻaititia le avega i luga o le paʻu.

Fautuaga! Afai e te manaʻo i le paʻu e galue lelei ma e le o le afi, taumafai e aua nei faʻafefiloi paluga o meaola ma gaʻo i le tasi taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai le aano o manu ma fualaau faisua e pei o kāpeti, kāloti, kuki, ae le o pateta poʻo pasta.

Fautuaga! O le ola umi ma e le maʻi, togafiti ma le faaeteete meaai, a itiiti ifo ma le 20 taimi, ma aua le inu i le vai. O meainu inu e pei o le lauti poo le sua ua fautuaina i le afa itula ao leʻi 'ai poo le tasi le itula talu ona' ai.

Fautuaga! Afai o lou mamafa e sili atu nai lo le fuainumera e maua pe a e ave le selau mai le maualuga i le centimeters, ona e manaʻomia lea e faʻatautaia ma le vave le faʻamaonia o le mamafa!

Fautuaga! Taumafai e sui pepa faʻasusu ma tao, kuka e aunoa ma le masima. Faaopopo meaʻai e tofo tonu i le ipu. O lenei mea e faʻaititia ai le faʻaaogaina o le masima i aso taitasi ma faʻamaonia ai le masima vai masima.

O a meaai e sili ona lelei mo le pancreas?

O meaai sili ona lelei mo le pancreas e aofia ai le aano o manu ma iʻa, olive olive, cereals, fualaau aina ma fualaau faisua, fualaau suamalie ma suamalie, falaoa paʻepaʻe mama, ma meaʻai susu.

  • beef, lapiti, susu o le susu, cod, hake,
  • oatmeal, rice, buckwheat, vine groats,
  • broccoli, tipi, pateta, kāloti, zucini, meaʻai, failaʻau,
  • apu, faʻi, pears,
  • fuamoa (protein)
  • kusi falaoa, kefir, susu susu,
  • e sili atu le aua le 'ai fualaau faisua fou, ae ia fufulu pe uu, tao tao,
  • vaʻa ma aano o manufasi, salu poʻo le faʻamalo.

O le a le mea e le fautuaina?

  • soo se ituaiga ava malosi
  • gaʻo i le tele o mea, aemaise lava o meaola manu,
  • sweets, suka i le tele o mea,
  • aano o manufasi, iʻa po o masi,
  • pi, pi
  • musika
  • kofe, koko, sukalati,
  • mea inu gaʻo
  • fualaau faisua fou, aemaise lava tipu,
  • fualaau suamalie suamalie, aemaise vine,
  • fuamoa fuamoa.

Fautuaga! O sea ituaiga meaai e faʻaalia mo pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le pancreas. Afai e leai sau osofaiga o pancreatitis, ua lava lea e mulimuli ai i mataupu faavae o taumafa talafeagai. E mafai ona faʻateleina le taumafa.

Ma ia manatua o le mea pito sili ona aoga mo le pancreas o lou naunau ia ola maloloina ma taʻitaʻia se olaga ola malosi!

O le tagata i le iuga o le mea na te 'ai. Afai o mea taumafa e afaina, ua tumu i le faigata i mea e gaosia, palapala ma isi toxine, e le i togafiti i togafitiga antibacterial, vave pe mulimuli ane o le a faaletonu le fualaau oona ma ole atu mo se fesoasoani. Ina ia aua neʻi oʻo i tiga ma faigata e le mafaamatalaina, e tatau ona faʻaaoga meaʻai e aoga mo le ate ma le paʻu - o na totoga taua e tatau ona lagolagoina i le mea muamua.

Tele le meaola toto

O le pancreas o le meaola autu lea e faʻalilolilo ai enzymes e mafai ona eli ifo i le 10 kilokalama o meaʻai i le aso. Faatasi ai ma lona laʻitiiti laitiiti (pe tusa ma le 20 cm) ma le mamafa o le 100 g, o loʻo faʻatinoina ai se galuega faʻavae i le gaosia o le vaega pito sili ona faigata o oloa - gaʻo, lea e vaeluaina e steapsin. O galuega faʻatonu e faia i le duodenum, pe a faʻapea o meaʻai e sau mai le manava pe a uma le togafitiga muamua, pele mai le vevela, ma enzymes talafeagai mai le gland.

E taua tele le faʻamaoniaina o le aofaʻi saʻo o le tino o meaʻai, ona o lo latou le atoatoa ma le sili atu e matautia mo le tino. Pancreas-friendly foods fesoasoani e faatumauina paleni.

E faaopoopo atu i le galuega o le exocrine (digestive), o le okeni foi e faia le endocrine - o le gaosiga o le inisalini. O le soifua maloloina o le pancreas e fuafua pe o le a mafatia se tagata mai le maʻisuka pe leai foi. O mea e sili ona taua e aʻafia ai le gaioiga o le tino o meaʻai, e tolu e tatau ona iloga:

  • meaʻai gaʻo
  • ava malosi ma le nicotine,
  • maa i totonu o le gallbladder lea e faalavelaveina ai le tatau ona faʻaaogaina o le talo ma faʻapogai ai se faʻaogaina o le meaʻai.

Tuuina atu o ia maa e faia pe afai o loʻo i ai le tele o meaai cholesterol-tamaoaiga i totonu o le tino, e tatau ona e iloa poʻo a meaai e aloese ai.

O mea e le manaʻomia e faʻaaoga mai isi oloa

O le ava malosi, nicotine ma le tele o meaai gaʻo e mafai ona "fasi" le paluga, o le mea lea o meaai nei e matua faasaina: aano o manu ma iʻa o ituaiga o meaʻai, faapea foi ma aano malolosi o meaʻai, meaʻai vave o ituaiga uma, pusa ma meaʻai ulaula, meaai kuka, meaʻai ma meaʻai , e aofia ai ituaiga uma o meataalo ma namu salima, keke, pusa ma isi mea faʻafiafia. E le tau manaʻomia le 'ai o pastry fou, e aofia ai falaoa. E sili le lelei ona 'aʻai pe a maeʻa le aso poʻo le fomaʻi.

Teu, ituaiga uma o meainu vevela, ma le lauti malosi e le o ni mea lelei foi mo le pancreas. O le lisi e mafai ona faʻaauau ma ituaiga uma o meaʻai e le mafai ona gaosia (saisi, soisi ma sausages), faapea foi ma meaʻai susu o mea maualuga gaʻo, e aofia ai faʻi. O nei mea uma e faʻaaoga i vailaʻau e faigata ona faʻaogaina e le tino o meaʻai fualaau.

O a meaai e lelei mo le pancreas ma le ate

O le ate o le lapopoʻa tele lea o tagata e aʻafia ai aʻafiaga o toxins ma mea oona, faleoloa meaʻai, ma e manaʻomia foi le puipuiga ma le malolo. O le mea lea, i le fuafuaina o le meaai, e tatau ona e filifilia meaai e aoga mo le ate ma le paʻu tutusa. O le lisi e tatau ona aofia ai:

  • Beets e aofia ai flavonoids ma le nicotinic acid, fiber, betani, peta ma isi elemene aoga. E mafai ona faʻataʻitaʻia ma le faʻaaogaina o le talo, faʻamalosia le gaosia o le talo, aveese le cholesterol ma le tele o le vai mai le tino. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina i le ituaiga o sua, suamalie ma kuka.
  • Paʻu ma le melonini ua tumu i le magnesium.
  • Lafailaʻau ma le broccoli, mauoa i le glucosinolate, faʻaalia malosi toxins male carcinogens, puipuia mai le kanesa.
  • Oranges ma lemoni, ona o le i ai o le vaitamini C, e aoga tele mo le ate, ae mo faafitauli ma le paʻu, e sili atu ona lelei le teena.
  • Greens, e aofia ai le seleni, phosphorus ma le uʻamea, e fesoasoani e foia ai le le fiafia i le gutu ma le tiga i le ate ma le paʻu.
  • O pi o ni mea e maua ai le potassium, magnesium ma le uʻamea.

Meaʻai paletini

O palatini, o poloka ia o le tino, e taua mo le ate. O mea aupito sili ona faigofie e mafai ona eliina (digestible) o fuamoa (97%), oloa gaʻo (95%), iʻa (90%), aano (80%), ma leki (60-70%). E sili atu le aveese o le isu mai fuamoa, lea e le o aofia ai i le lisi o "Mea aoga mo le pancreas." O le kulimi e tatau ona faʻaaogaina i le sauniuni o ipu: masima, soupeti, omeleteta, poʻo le ituaiga yogurt. Laʻu kulimi e maualalo le gaʻo.

O meaʻai a le manu, e tatau ona tuʻuina atu i le siʻosiʻomaga o le siva lea e iai le seleni ma le sodium, lea e fesoasoani i le gaosiga o gaʻo ma le malosi. Vailaau aoga, moa (manu papaʻe), iʻa e maualalo le gaʻo (pike, cod, carp, cod saffron, pike perch), o loʻo i ai le vitamini B12 ma fuamoa. Legumes e tatau ona faʻaaogaina i le ituaiga o cereals, lea e taua tele i le taumafataga.

Meainu maloloina

Pe a filifilia ni meainu, e tatau ona e taulai atu i mea masani. O fua sili ia ona aoga mo le pancreas. Faʻasologa mai fualaau mamago ma na fua ma fua e le manaʻomia mo le 'ai saʻo, ae o mea taua ia o vitamini. O teuteuga, lea e aoga tele ai le inu o le rhubarb mo le ate. Fai mai popoto popoto: "O le fiva siasi o le a tuʻuina atu le oti i aʻa o le rhubarb i le broth."

Tea tiulati o se tasi o mea taua. O le lisi e mafai ona fesuisuiai ma le fesoasoani o susu susu, e le aofia ai le susu atoa, ma o le taitai i lona aoga o le vai o le mineral, lea e mafai ona onā lua pe tolu ipu tioata i le aso.

Auala e 'ai

E sili le amataina o le aso i se ipu vai poʻo se teuteuga o le rose vao. O le popoto lauiloa e faapea: "O le ae faauo i le vai, o le a faavavau oe talavou." O le tulafono lona lua o le faʻaaogaina o le malulu ma vevela vevela. Mo se tagata, o le paleni taumafa o gaʻo, gaʻo ma gaʻo e taua tele, o le mea lea e le mafai ona vavae ese uma gaʻo, ae o le aofaiga e tatau ona na o le 60-80 g i le aso. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le pata i le kuka. O le protein e tusa ma le 140-160 g. Ma o le tulafono autu o le mea lea e tatau ona galue lelei le paluga, o meaʻai paleni e manaʻomia (4-5 taimi).

O le faʻataʻitaʻiga e faʻaosofia ai le faʻamalositino malosi, o le mea lea e fautuaina e le au fai meaʻai le laʻau, taʻavale po o le taoina. I le lamatiaga o le maʻisuka, e tatau ona aveeseina le suauu mai le meaai, faigofie ona suia e le meli, glucose poo le fructose. O mea taumafa nei o meaʻai.

Taiala o Meaʻai mo Maʻi

O le taumafataga mo le mumū o le pancreas ua mamanuina e faʻamalolo ai le pancreas mai le tele o le mamafa i luga o gland ua faaleagaina, mo lona vave faʻaleleia.

A oʻo ina oʻo mai se taimi faʻalavelave o pancreatitis, e manaʻomia e le pancreas le faʻanatinati atoa ma le matelaina mo le 3 aso. E mafai ona inu vai inu a Borjomi e oʻo atu i le 1.5 lita i le aso poʻo se faʻapii teuteu e oʻo atu i le 2 tioata.

Ma, afai e le ogaoga le pancreatitis, o le taimi muamua lea ua faatonuina ai le auala muamua o le Diet Numera 5 - solo. E aofia ai le ave: pulu 60-680 g, gaʻo 50-60 g, carbohydrates 200-300 g.

A maeʻa le faʻaititia o le gland, o le tagata maʻi e faʻamatalaina le auala lona lua o le Ripoti o le Dietary Numera 5 - e le pala. I lenei laulau, e taua le mulimuli soo i taimi uma o togafitiga ma lona fesuiaiga i se tulaga mautu o le faʻamagaloga. O le faʻamoemoega o le laʻau togafitiga o le puipuia lea o le toe faia o faʻamaʻi, ma lona faʻamalosia, e faasaʻo ai suiga ua aliali mai i le tino.

Pe a afaina le faamai ma, ona o faamaʻi masani, o le laulau taumafa ua fautua mai:

  • le faateleina o le i ai o le aofaʻi o le porotini, o le mea lea, 110-120 g e manaʻomia i ana meaʻai,
  • malosi le faʻatapulaʻa i le gaʻo gaʻo - e oʻo atu i le 70 g,
  • fesuiaiga o le carbohydrate - e oʻo atu i le 300 g.

O kuka kuka i le taimi o le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi e tatau ona tuʻuina i luga o le laulau, vevela, kuka, tao taofi e aloese ai mai le faʻavevesiina o le tino.

E tatau ona vaʻavaʻai faʻamaʻa uma lava ipu. Auauna atu i mea taumafa fautuaina, mafanafana i le vevela o le tino o le tagata.

O a mea e le mafai ona 'aina ma faʻamaʻi pipisi? E manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, lea e faigofie le digestibility:

  • fualaau gaosia
  • Faʻafiafia meaʻai
  • oloa fou faatoa tunu.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a fai ou tiga? O le aofaʻi o le protein o loʻo manaʻomia manaoga e 30%, o le tau taua lea ua faʻaleleia e ala i le fesoasoani mai o meaola o manu. E tusa ai ma iʻa ma aano o manufasi, ua mafai ona faʻatagaina meaʻai. Ave iʻa - maualalo-gaʻo, vaitafe. O le kukaina o le kuka e faia i le gaosiga o le gaosiga, masini fufulu.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o se taumafataga o fualaau faisua fou ma fualaau aina e taua ai le tausiga faapitoa mo i latou ei ai ni fiva vaivai, ona e faaopoopoina ai foi i totoga o tino o le digestive system. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina fua o fualaau faʻatoʻaga i le masima seia oʻo i le mamae poʻo le nutimomoia. E tusa ai ma le maʻi o le maʻi, pe a mavae sina taimi ua faʻasaina lenei faʻasa.

Ole aoga ole malosi o mea taumafa e tatau ona fetaui mo manaoga ole aso o le maʻi, e faatatau i lona mamafa o le tino, faailoga o tausaga ma le galuega. Ua vaevaeina le tele o kalori i ni auala se 5, 3 o ia mea autu.

O le 'ai i le afiafi e fai 2 itula ao lei momoe. E taua lenei mea mo le atoatoa o le gaosiga o meaʻai e ala i le tino.

Eseesega

Afai ei ai faafitauli i tagata gasegase o loʻo mafatia i le masani o le pancreatitis, o faʻamaʻi o le maʻisuka, e mafai ona fetuunai le laulau o le maʻisuka, ma mafaufau i le fesuiaiga o le gaʻo gaʻo, e latalata i le masani masani. I nei tulaga, o le laulau Numera 5P / 9 ua faatonuina, lea e aofia ai oloa e le o aofia mai le laulau:

  • saofagā i le vevela ma le faʻamalosi i totonu o le manava - kapisi, pi,
  • oloa na fausia i le taimi o le seleseleina,
  • i ai se lapisi tele o suauu taua, ma o meaai e faʻafefe ai le membrane mucous - keleka, pepa, sipisi.

O togafitiga faʻasamaʻi i le i ai o le maʻisuka faʻamalosia i le meaʻai ma le malosi malosi e tutusa ma le 5P taumafa paleni, ae sili atu le agamalu.

E tusa ai ma le fausaga elemene, o laasaga o le 5P ma le 5P / 9 e foliga tutusa.

E tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, aveese faʻamaʻavaʻa faigofie mai le meaʻai, sili atu i le 50% o gaʻo o gaʻo fualaʻau.

Ona o le tele o mea taumafa i faʻamaʻi o le pancreas, o le mafutaga i le va o le kulukose i totonu o le tino totoga ma le coefficient insulin e tutusa.

O le taumafataga mo le tiga i le pancreas e oo atu i le 50% o le malosi o aso taitasi e aofia ai ma gaʻo. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le suka, i le amanaia o le le faʻamaonia o tagata taitoatasi.

O oloa e aofia ai vailaau faʻamalosi mamafa ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga:

  • falaoa
  • pata, fualaau faisua,
  • fua ma fua
  • faatapulaaina o le faaaogaina o fualaau faisua ma fua, lea e mai i le 5 i le 10 g o gaʻo.

O se laulau faapitoa ua atiaeina pe afai e tusia faamatalaga talafeagai. A faʻaaogaina, o le tagata maʻi e taʻitaʻia i le filifilia o oloa. O le i ai o gaʻo i le laʻau taumafa o nei tagata gasegase e faʻaititia e tusa ma le masani, ona o le teenaina o gaʻo ma mea e maua ai le tele o le cholesterol - kusi, tamaʻi pato.

O le laulauʻai 5P / 9 e aofia ai se faʻalavelave o vitamini i le fuainumera manaomia, e pei o le vitamini B1, e mafai ona fesoasoani i le gaosiga o le tino, micro ma macro elemene.

O le meaai mo le manava ma le pancreas e aofia ai ituaiga ituaiga meaʻai maloloina.

  1. 5P - o le auala muamua, faʻamaonia pe a iai se faʻaaliga iloga, i le i ai o le faʻavavevave o le pancreatitis o le taimi masani. O le umi o sea laulau e oʻo atu i le vaiaso.
  2. 5P - le metotia lona lua, o sea laulau e tofia pe a maeʻa le 7 aso ma seia maeʻa atoa le faʻamagaloga.
  3. 5P / 9 - faʻamaonia pe o iai ni faʻaʻailoga o le maʻisuka o iai i le i ai o le pancreatitis.

E taua le mafaufau pe o le a le mea e alofa ma le fiafia le pancreas pe a suia le pancreatitis. E ui o le tele o mea masani masani e tatau ona aveesea mai le laulau i aso uma, i totonu o se fale ma se maʻi tigaina i le uʻamea, e mafai ona faʻateleina le taumafa e ala i le faʻafefiloi o ipu ma kuka.

Mea ua faatagaina

Ina ia faʻaitiitia le mamafa i luga o le tino, o meaʻai faafomaʻi e mafua mai, e faia ai ipu e mafai ona 'aina ma le mumū o le pancreas. O lenei laulau e faʻamoemoe e taofia ai le faʻavaeina o faafitauli taʻitasi ma faʻamaonia le tulaga. E faʻavae i luga o le mea moni e faapea, o oloa mo le pancreas ma le faateleina o le i ai o protein e oʻo atu i le 130 g, faʻaopoopoga i oloa e maua i le potassium.

O a meaai e pei o le pancreas.

  1. Mo aano o manufasi, ua tumu le laulau i le pipi, moa, tamai mamoe, vela vela.
  2. E faʻatagaina e 'ai le perch, cod, mava i iʻa.
  3. Le manulele.
  4. Fua o le falaoamata - falaoa, meaʻai, kuki kuki, taga maʻa masani.
  5. Mea gaosi susu - e mafai ona e 30% le susu susu, 1% susu, 0% yogurt.
  6. Meainu - sua mai le faʻi, strawberries, fualaau aina mamago.

I le taumafataga o le soifua maloloina, o le semolina, oat, buckwheat, ma le suka araisa ua saunia i luga o le vai e vavae ese mai oloa maloloina mo le pancreas.

Ona maua lea o le eleele, ua faatagaina e faʻafefe i le susu, vai e ausia ai se vaʻaiga faʻapitoa. Afai e te kukaina le falaʻola e faʻaaoga ai le fala falala ma le falaoamata, o le a faʻafaigofie le faiga o kuka.

O le a se isi mea e mafai ona ou 'ai ma le mumu o le pancreas? Cook ma paluga pateta, zucchini, cauliflower, kāloti ma isi fualaau 'aina faatagaina. Le faia o pamdings pamu mai kāloti ma kulimi. Afai tatou te mafaufau i le tele o vailaʻau oona o loʻo i ai i nei fualaʻau ma a latou mea taua, ona i ai lea i le zucchini o loʻo i ai le maulalo gaʻo, faapea foi ma meaʻai - mea gaʻo 5.99 g, calories 30, 56 kcal. Fualaau faisua, mo se faataitaiga, e pei o le falalaʻau 4.72 g / 33.99 kcal, kāloti 12.06 g / 41.07 kcal, pateta e aofia ai le 19.81 g / 85.57 kcal. A maeʻa sina taimi, e mafai ona tuʻuina atu tomato maoa ma kukama selesele i le laulau.

Ua saunia ni suauu e faʻaaoga ai se sua o fualaau aina, lea e faʻapipiʻiina ai fualaau faisua po o kuka faʻasalalauina lelei. I le vaitau o vaitau, faʻaaoga le pata, kulimi, kulimi kirimigi.

Mai le susu o susu e le o gaʻo oloa, ua filifilia le susu, lea e fautuaina e faʻaopopo i meaʻai, talu ai o tagata gasegase atoa e sili atu ona leaga. E faʻatagaina foi ona 'ai sina sisi falaoa, fai ni puddings ma palu. Afai o le tagata e le lava le kesi, o lona uiga e lelei le faʻatumu o le vaivaiga ma le kalu falaoa. O le kulimi suamalie e faʻaaogaina e avea o se faʻavave. Ua faʻafeiloai mai le suka i totonu o le meaʻai kuka.

Mai meaʻai a le manu, o le laulau e faʻatumu i le pipi, lapiti, moa. O le taumafaina o aano o manu o le a naʻo le manogi, meatballs, meatballs, meatballs, lea na vaʻaia. E mafai ona e 'ai le kuka ma le moa.

E faʻatagaina le kukaina o saula i le faʻaaogaina o le sua o fualaau faisua, faʻafefiloi ma kirimi kiripulu, susu. I fua, o le laulau a le tagata maʻi e togafitia ai le gland ua tumu i lole, mumu, tilo, jam. I se tapulaa faatapulaʻa, ua faatagaina e 'ai fua ma fua, lea e tatau ona faʻasaina muamua. E mafai foi ona faʻatagaina le laʻau eletise ma isi ipu ma itu ipu.

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

Faʻatasi ai ma togafitiga faʻamaʻi, e le mafai ona e 'ai ni ipu e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes e talepeina ai meaai. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o enzymes e maua mai e le manava e sau i le tele o volumes, ona o lenei, o le uʻamea e ita ma tiga.
O mea leaga mo le pancreas, e kuka ai soupisi e kuka i aano o manu, mushroom, brothfish, faapea foi le okroshka, pusi, ma le borsch. Ma e le gata foi i meaʻai:

  • aano o manu - puaa, tamai mamoe,
  • pato
  • gaʻo
  • oloa ulaula
  • faasao
  • oloa sisi
  • iʻa - meaʻai, gaʻo susu,
  • falaoa fou faatoa tunu.

O le a le mea e le fiafia le pancreas mai meaʻai:

  1. Lauti malosi.
  2. Palu atoa
  3. Fried pies, pancakes, pancakes ma sisiva.
  4. Fatisi kulimi.
  5. Sukalati
  6. Koko
  7. Teu
  8. Cranberries
  9. Fugalaau
  10. Salati.
  11. Lulu.
  12. Radisa.
  13. Fualaau faisua ma fua. Fualaau aina e maua ai vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie e mafai ona taʻitaʻia - faʻi, vine, aso.

E le taliaina le 'aiina o meaʻai i lalo o meaʻai o le pancreatic gland: o fuamoa moa e faigata ona tunu pe falai, falaoamata ma suamalie moli, aniani lanu meamata, garlic, soda, ice cream, soʻo se ituaiga paluga e le aofia, vavaeeseese ituaiga eseese o sisi, ipu malulu.

O nisi o mea e masani ai mo le pancreas ua faʻatagaina e le tatau ona faʻamavaeina atoa mai meaʻai, ae naʻo le faʻatapulaʻaina o latou faʻaoga.

  1. Tasi - e oo atu i le 10 g e faatagaina i le aso
  2. Pulu.
  3. Egg yolks - 2-3 fasi vaega mo le 7 aso.
  4. Millet groats.
  5. Suga
  6. Faasao
  7. Taligalu matagofie.
  8. Vanillin.
  9. Onamamoni

Faʻasologa o Tomai Mana

O se lisi i luga o le fautuaga a se fomaʻi i le tulaga o le maʻi pancreatic ua tuufaatasia mo le 7 aso, ma o lenei vaiaso e aofia ai se lisi atoa o oloa manaʻomia. Le tele o calories i aso taʻitasi, o le taimi e 'ai ai meaʻai e amanaia.

Ae, o le lisi e faia e faalima i le aso. Afai e saʻo le faʻaiuga, a maeʻa le 14 aso o le a alu ese le mumū i totonu o le gland pancreas, o le a toe faʻaleleia ana galuega masani. O le a sili atu ona lelei le tagata maʻi, o le a faʻavaivai le maʻi.

I le tulaga o le faʻamalologa faaumiumi o togafitiga o le pancreas, o le a fesoasoani le laulauʻai masani masani.

Mo le puipuia o osofaʻiga o se auala tele, o le faʻavavevaveina o togafitiga o le pancreas, o sea taumafataga e mulimulitai i le olaga atoa.
Meaʻai mo le pancreas, lisi mo le vaiaso.

  1. Breakfast - oatmeal porridge, o le omelette, o le kulimi ua kuka i luga o fualaau mamago.
  2. O le lona lua o le taeao - o le uka ua kuka, o le masima i le puree, o se vai inu mai le rosa.
  3. Taʻaloga - pele tile tile, palu pipi, lauti.
  4. Breakfast snack - fualaau fualaau suamalie, sua oona.
  5. Taumafa - falala suamalie mai le pata, diluted with milk, pike perch, tao i totonu ole oven, kefir.
  6. O le taumafataga lona lua o le kissel.

  1. Breakfast - falaoamata na faia mai fatu pateta ua kuka i luga o le vai, aano o aano o manufasi, keke e le o nifo.
  2. Taʻaloga - falala suamalie, pusa ma fualaau suamalie.
  3. Taʻaloga - falala buckwheat ma fualaau faisua, kuka kuka moa, kāloti koko, lauti.
  4. Afiafi o le afiafi - yogurt ma masi.
  5. Taumafa - semolina, meainu popo.
  6. O le taumafataga lona lua o le paluga lapisi.

  1. Breakfast - falaoa pisi falaoamata, alalaʻau alalaupapa, vine vine.
  2. Taʻaloga - fuamoa faʻamaʻafaʻi ma le uaua.
  3. Taʻaloga - o se meaʻai o le oatmeal, iʻa fagota ma kāloti, yogurt.
  4. Snack - kuki, vaivai lauti.
  5. Taumafa - pateta paluga, paluga moa moa, kissel.
  6. O le taumafataga lona lua o le faʻafefe.

  1. Breakfast - semolina i luga o le vai, sisi, vai apricot.
  2. Taʻaloga - 'aʻau koko, pulupulu soupeti.
  3. Taumafa - o le oatmeal soupoa ma le pamu ua kuka, apu kuka, kefir.
  4. Snack - bagels, compote.
  5. Taina o le afiafi - koko koko kuka, gaogao mai le fusi iʻa, fua o le fua.
  6. O le taumafataga lona lua o le suamalie susu.

  1. Breakfast - falala keke i luga o le vai, faʻapipiʻi le siʻi kulimi, meainu pia.
  2. Taʻaloga - faʻapipiʻi pulu fualaʻau, compote.
  3. Taumafa - suamalie o fualaau suamalie e faʻamamaina i kirimoli, moamoa moa, nifo faʻatasi ma se fasi kuki, pata beets, lauti.
  4. Snack - kuki, teuteu o fualaau mamago.
  5. Taumafa - meaʻai fualaʻau, fusi iʻa ma kulimi kirimisi, suauu susu.
  6. O le taumafataga lona lua o le faʻafefe.

  1. Breakfast - keke cheesecakes, falaoamata oatmeal ma susu, mea inu popo.
  2. Lua 'aiga o le taeao - ato, compote.
  3. Taumafa - o se sua o fualaau faisua, moa kuka, falaoamata mai le suka araisa, meainu suamalie.
  4. Snack - kusi falaoa, jeri.
  5. Taina o le afiafi - talipuni ma le uka, masini, meaʻai, masi susu, lauti.
  6. O le taumafataga lona lua o le yogurt.

  1. Breakfast - noodles, fasi meaʻai aʻano, kuka kuka kuka koko, sua.
  2. Lua 'aiga o le taeao - fualaʻau o fualaau suamalie, paluga siʻi.
  3. Taʻaloga - o le supa ma vela, vermicelli, laʻau o aano o manu fasi, tao i totonu o le umu, compet.
  4. Snack - fugakeke ma lauti.
  5. 'Aiga o le afiafi - falaoamata alalaisa falaoa ma le pata faaopoopo, naifi fagu, lauti.
  6. O le taumafataga lona lua o le acidophilus.

Ua talitonu fomaʻi ina ia mafai ona e ola i se olaga ola maloloina, e tatau ona e 'ai saʻo, ia le aofia ai le taumafaina o meaʻai gaʻo ma falai ma faʻamaʻi pipisi. O fua o loʻo mulimuli mai e mafai ona aofia ai i meaʻai mo tiga pancreatic.

Lago iʻa

Aua ua ave le ipu:

  • iʻa - 500 g
  • moa moa - o se sipuni sipuni,
  • vai inu - o se ipu malamalama,
  • falaoamata - 3 sipuni tetele,
  • susu susu - o se ipu malamalama,
  • masima
  • Paprika
  • pepa.

E tuʻuina se fasi iʻa mumusu i totonu o se ipu tao tao, faʻasala i mea manogi. Ona faʻafefiloi ai lea o le susu i le vai, falaoamata, ona faaopoopo lea o le susu ma ua faʻafefiloi mea uma. I le isi itu, o le fusi e sasaa mai i le sau, auina atu e tao i totonu o le oven mo le 30 minute i le vevela o le 250 tikeri.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai pe a tiga le pani o le tamaititi? O meaai a tamaiti e toetoe lava a le ese mai i meaʻai a tagata matutua matutua. I tamaiti gasegase, o le taimi e faʻaleagaina ai le pancreas e tele lava ina sola vave. Faatasi ai ma togafitiga o le pancreas, o meaʻai maloloina e tumau pea mo se vaitaimi uumi ma e talafeagai mo le tausaga ole tausaga ole maʻi.

I le taliga pe a uma ona faʻatulagaina meaai mo le pancreas, o le a taʻu atu e le fomaʻi e mafai ma e le tatau ona e avatu i le tamaititi pe a tiga le okeni.

Laulauʻai mo se tamaititi o loʻo iai faʻamaʻi pipisi o le gasegase i se tulaga sili atu e aofia ai soupeti, faʻapea foʻi ma falalaʻau faʻapipiʻi lelei. E fai le kuka i le susu susu pe faʻaaoga vai. Mo le tino o le tamaititi, faʻamamaina fualaau faisua ma siliva e fetaui lelei. E tatau ona faaitiitia le manogi ma le suamalie. E tatau ona mama meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga