O le a taumafa meaʻai e aʻafia ai tagata maʻi i le pancreatitis?

O le faʻamatalaga o le mafuaʻaga ua faʻasaina ai le 'aiina o pepa ma pancreatitis o loʻo taoto i le faiga o kuka o lenei mea Iapani. O le mea moni, o le kuka sushi ma le taamilosaga e le manaʻomia ai le vevela o le taumafa o le sami.

E faʻatatau i fuamalie ma ituaiga o sushi, o a latou mea e fesuisuiai, o nisi e kuka i le gaogao, o isi meaʻai mumu mumu, tuna, fulu poʻo isi iʻa, ae o loʻo faaopoopo uma i le masima.

O le mafuaaga lea e fautuaina ai e faʻatau le sushi i totonu o faʻalapotopotoga faʻalagolago, ma o le faʻaaogaina o lenei ipu e tatau ona tapulaa i le tele o taimi i le masina, e oo lava mo tagata soifua maloloina.

O le mafuaʻaga o lenei mea, o le iʻa faifaʻatasi o se punavai o le salalau o le tele o faʻamaʻi parasite.

E oʻo lava i se faʻamaʻi pipisi, ma e sili atu ona aʻafia i siama, e mafai ona faʻalavelave tele i maʻi ma pancreatitis ma oʻo atu ai i se faʻalavelave o le togafitiga.

O le le saunia o iʻa po o le gaogao e sili atu ona faigata ona fai i le taimi o le otaotaina, lea e matua le taliaina atoa ma le mumū o le pancreas ma le faʻavaivaia o le faʻamalosi.

E faʻasaina foi o se elemene e pei o laupepa moa, o le mea lea o loʻo afifi ai le vaega o totoe i le sauniuniga o le lisi. O lenei gaosiga e faʻatau foi, ona o le sushi matua e na te fufuluina i sina vai itiiti ina ia mafai ai ona faʻamalosia pe a vaelua le lisi.

E pei lava o soʻo se isi algae, latou te aofia ai fiva laʻau tele, lea i faʻamaʻi e pei o pancreatitis e mafai ona mafua ai le afaina, faateleina o le gaosiga o le kesi, tiga o le spastic, ma le faateleina o peristalsis.

Taimi mafanafana

O le a le meaʻai e mafai ona faia e aunoa ma se taumafataga vevela, e aunoa ma le tofo o le ipu Iapani o le a matua ese lava.

Soya sau sau, togafiti faʻamafaʻi, afaina ausaini - o nei pancreatitis seasonings masani mo se ipu Iapani e mafai ona faʻavevesi ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o le gaioiga o le pancreas.

O nei gaioiga e oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei: o tiga matuia, vomiting ma le nausea, ma e mafai foi ona faʻaosofia ai le ogaoga o faʻavevesi, e tusa lava pe na e mauaina le faʻamagalo tumau mo sina taimi.

O a ituaiga o falaoa e mafai ona ou 'ai?

E le o mea uma o le falaoamata e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga mo le solia o le gaioiga. O le 'aiina o oloa faʻatau falaoamata fou e matua faʻasaina. E mafai ona e 'ai na o ananafi pe o le pusa pago. Faʻaaoga soʻo se meaʻai ma le faʻaeteete, ma na o le faʻasologa saʻo lava.

O le a le falaoa e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis i le gasegase ma le tumau? I se vaitaimi ogaoga o le paʻu o le pancreatic, e le mafai ona e 'aina le mufui fou. A maeʻa ona latou matelaina, latou amata loa ona faʻafeiloaʻi atu i le aso ananafi le paluvaga i le faʻatusatusa.

O faʻamalosi mo pancreatiti o nisi ia o oloa e fautuaina mo faʻasalaga, aemaise lava pe'ā iai se mea e pei o le manava. Soo se paluga fou faatoa uma ona taofi e tatau ona le aofia e tusa lava pe faʻamagaloina. E mafua ai le faateleina o le fausia o enzymes e afaina ai puipui o se okeni maʻi.

O falaoa paʻepaʻe ma pancreatitis mai le falaoamata o le saito o le seleni e tatau ona le aofia ai mai le lisi atoa. E mafai ona e tipiina i fasi pepa ma faʻamago i le umu. Ma o le a sili atu ona aoga.

Lavash Armenian ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina, ae na o ananafi na tunu pe faʻamago.

O le pancreatitis bran falaoa e sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maua i le gastrointestinal disorders. O le tuufaatasiga o lenei ituaiga e aofia ai le iodine ma le calcium, ma o le masima masima ua faaitiitia, peitai, o lona faaaogaina fou e le fautuaina ona o le tele o gaʻo ma le masini. A maeʻa, e lelei mo maʻi.

O le pancreatitis rye bread o le sili lea ona filifilia. O le mea taua o le falaoa e tatau ona aunoa ma ni faʻaopoopoga eseese (vine, paʻu, apricots mago, caraway fatu, nati). O ia meaola e le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se mataupu, e tusa lava pe i totonu o foliga masini. O le falaoa lanu uliuli ma le pancreatitis, poʻo le fusi mai ai, e lelei tele mo meaai taumafa. E taua le manatua o le taimi e fou ai, e mafai ona faʻaosoina ai le fatuburn, ona o loʻo i ai le maualuga o le eletise.

O le fatuga atoa o le saito e foliga tutusa i mea totino i le suamalie, ae le faateleina le eletise. O mea faʻaopopo e aofia ai le faʻamalosi e faʻaaogaina ma le lapataiga ma na o le valu aso talu ona maeʻa. E faʻatagaina e le sili atu i le lua selau kalama le aso, e vaevaeina i nisi o meaʻai.

Borodino falaoa ma le pancreatitis i foliga malogo ua aoga tele. I se faʻamatalaga fou, o lona faʻaaogaina mo le maʻi o le a leaga. O le tuufaatasiga o falaoa e aofia ai le fefete lea e le ogatusa ma le sua oona, faapea foi ma le lala, lea, e pei ona taua i luga, e faigata ona eli. Mo le aso atoa e mafai ona e 'ai naʻo le toʻalua Borodino tagata tauva.

Faiga o falaoa i le fale

E mafai ona faʻatau mai ni meaʻai i soʻo se matagaluega, ae e sili atu le faia o ni meaʻai i lou fale. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faʻamautinoa ai o le fausaga o meaola e masani lava ma e leai ni mea leaga.

Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaoga o falaoa ua faia i le fale. E faasaina le kukaina o meaʻai mai buns ma fatuga atoa o loʻo i ai fatu, vine, paʻu, apricots mago, cereals.

O le falaoa e tatau ona tipi i fasi pepa, o le mafiafia e le tatau ona sili atu i le 1-1.5 cm. E manaʻomia ona tuʻuina i luga o se pepa tao ma ufiufi i le pepa poʻo le tao pepa. Tuu i totonu o le ogaumu aasa mo 15-20 minute. A oʻo i le taimi nei, aua le toso ese le pama mai le ogaumu, ae tuʻu ai mo le isi 30 minute. A uma ona faʻamafanafanaina atoatoa, o le a sauni le meaʻai.

O nei mea e mafai ona faʻatauina i toetoe lava o faleoloa. Ae e sili atu le kuka i le fale. O lea e mafai ona e mautinoa le natura ma le lelei o le oloa.

E tatau ona e filifilia falaoa. Ole laasaga lenei e tatau ona faʻaeteete ma le totoa. O le filifiliga pito sili ona lelei e taoina i totonu o se ogaumu fale poʻo se falaoa falaoa. Afai e leai se auala e tao ai falaoa i luga o le fale, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se faleoloa, ae filifili le maualuga ma e aunoa ma ni faʻamaʻi leaga ma isi vaega.

O le faagasologa o le faia o meaʻai mai le falaoa e faigofie, faia i ni laasaga:

  • falaoa e tatau ona tipi i fasi pepa 1.5-2 cm le mafiafia,
  • tuʻu i le tasi pipi i luga o se pepa mama ma mamago, faʻapipiʻi i se afifi poʻo se pepa palapala,
  • muamua le umu i le vevela i le 180 ... 190 ° C, tuu se pepa taofi ma avanoa i totonu mo le 15-20 minute,
  • tape le ogaumu i se taimi mulimuli ane, ma tuu le pepa tao i totonu mo le isi 25-30 minute (e fautuaina le siakiina o le tulaga o fuʻa ina ia latou le mu),
  • 'ua uma ona sauni e faʻatau meaʻai.

O fautuaga uma mo maʻi ma pancreatitis e lautele. A o leʻi folasia atu meaʻai i le masani masani, e manaʻomia e se tagata se fautuaga faʻapitoa. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tagata, faʻapea foʻi ma le maualuga o le atinaʻe o le maʻi.

E le fautuaina e teena togafitiga faafomaʻi mo le soifua maloloina o meaʻai. O le taumafataga o se vaega o le tino atoa o togafitiga. Ole togafitiga saʻo e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻaaogaina o soʻo se oloa, aemaise oloa gaosi oloa, e tatau ona malilie i le fomaʻi ina ia le aʻafia ai aʻafiaga le lelei ona o le leai o se paleni.

Matou te ofoina atu fualaau aoga ma aoga mo le kukaina mo i latou o loʻo mafatia i le cholecystitis ma le pancreatitis.

  1. Faatasi ai ma nei maʻi, o le pumpkin o se mea sili ona aoga. Gaʻo kuka: faʻapipiʻi le uka, aveese fatu, tipi i 3-5 cm fasi pepa, faʻapipiʻiina mo se lua pe tusa o le 20 minute, ona faʻafefete ai lea ma se pulu. I le mea e maua ai le mamae faaopoopo ai apricots mago mamago, se vaega itiiti o susu susu. E le manaomia le suka, aua ua lava i totonu o se pamu.
  2. Lulu Paʻu. Tipi le fualaau aina i le afa, aveese fatu, ma tipi le aano i se "upega", tuu le pauki i luga o se pepa tao ma tao i le ogaumu i le vevela i le 180 tikeri.
  3. O aano o le aano o meaʻai e manogi lelei ma lelei, e tatau ona tuʻuina fasi pepa i totonu o se fafie e lua, ma tuʻu laʻau ma galala latalata atu ia i latou. O le ipu e fufulu ai meaʻai, ae o le a le faʻamalosi. Ua tunu iʻa i le auala lava e tasi.
  4. O le kukaina o aano o le pīpī e sili ona mataʻutia, e mafai ona faʻamago pe vevela. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e sasaa le pipi i luga o le kefir mo le 60 minute, ona masima lea ma afifi i le pepa ma fualaau faisua (pateta, logo logo, zucini). Pipi muamua le 10 - 15 minute i le vevela o le 200 tikeri, ona faaitiitia lea i le 160. O le taimi e kuka ai e fuafuaina e le tele o le manulele. Le fiafia tele!

O le falaoa o se oloa e sili ona taua, o le faʻaaogaina o soo se tasi oi matou e masani ona faʻatasi ma se tasi meaai. E na o tagata e gasegase i le gaioiga o le tino i le pancreas, o le tele o meaʻai e matua faasaina. O ia tagata e masani lava ona i ai se fesili talafeagai - o le falaoa ma le pancreatitis e mafai pe leai?

O lea maʻi e mafua ona o le le afaina i le galuega o le gastric tract, o lea o le meaʻai ua matua paʻu ma ua le saʻo.

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

E sili ona lelei le faia o ni meaʻai. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le falaoa paʻepaʻe, pepa (parchment for baking) ma le ogaumu. Muamua e tatau ona e faʻasalaina le ogaumu. E tatau ona tipi le falaoa i ni fasi pepa poʻo ni fasi pepa (faʻalagolago uma lava i le mea e manaʻomia ai le iuga - meaʻai po o fugalaau). O fasi pepa ua saunia e saunia i luga o se pepa e taofi muamua na ufiufiina i se pepa poʻo se paʻu.

E taua le manatua e matua faʻasaina le faʻafefeteina o luga i luga o le suauu poʻo le saumalie! A uma lea, ona alu lea o le pepa tao i le ogaumu o le igoa. O le manaia lelei o le vevela o le 180 ° C. O le tele o ogaumu e i ai le faʻalauteleina o igoa i luga o manoa. Afai e le tuʻuina atu nei mea (i faʻataʻitaʻiga matutua o ogaumu), e mafai ona e faʻaaogā faʻamalositino faapitoa.

A maeʻa lenei taimi, e tatau ona tape le ogaumu. Ae peitai, o le falaoa e tatau ona tumau ai iina mo le isi afa itula. Ona e manaʻomia lea e tatala le ogaumu ma faʻafefeteina le falaoa. A maeʻa le 2-3 itula, faʻavave ona sauniuni vave.

E mafai foi ona faia ni meaʻai i totonu o le microwave. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina i luga o le microwave, o mea taumafa e vevela ma le le mautonu. O le mea lea, e oʻo lava i nai fasi falaoa e na o le afa e mafai ona kuka.

Ina ia maua ni meaʻai e le masani ai, e mafai ona e faʻapipiʻi sina siʻosiʻomaga vaivai (15-20%). Ina ia faia lenei mea, e tatau foi ona tipi le falaoa paʻepaʻe fou i ni fasi vaega laiti, ia taoto ma le faʻaeteete i luga o se pepa e tao ai ma tao i le luga o le kulimi mālū i luga o se pepa lelei.

O lenei ipu e tatau ona taoina mo le silia ma le 20 minute, a maeʻa e tatau ona tape le ogaumu ma tuu le falaoa i totonu mo le isi afa itula. A o faagasolo lea taimi, ua uma ona kukaina mama. E mafai ona e 'ai na o le taimi lava e maeʻa maeʻa ai le mumu - pe a uma 2-3 itula.

Afai e leai se faʻamafanafanaga o le fatu poʻo le maʻi fatu i pancreatitis, e mafai ona e saunia ni meaʻai ma masima.

Ina ia faia lenei mea, tipi le falaoa i ni fasi vaega tutusa ma faaopoopo i ai se masima laitiiti. Tuu fasi masima i le ogaumu mo le 20 - 30 minute.

E mafai ona maua ni meaʻai i le Tomato e ala i le 'aiina o falaoa i le vai inu suamalie mo sina taimi. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻuina i luga o se pepa tao ma kuka e pei o ni mea masani.

E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le faia o falaoa i le fale na oi latou lava, naʻo oe e ai i le aso pe a uma le kuka.

O falaoa falaoa i le fale e faavae i luga o se fua faigofie faigofie.

  1. E lua ma le afa kalama o le falaoamata lona lua po o le rye, 11 g o le fefete faʻamago, 1.5 teaspoons o le masima, o le sipuni tele o le sugar granulated, 250 ml. mafanafana vai inu ma le tele o suauʻu manogi.
  2. E tatau ona faʻasese le fefete ma le suka i le vai, tuʻu i luga e tu ai mo sina taimi.
  3. Ona faaopoopo ai lea o masima, faʻafefiloi. A maeʻa lena mea e mafai ona e faasolosolo malie e faʻaopoopo le falaoamata ma togi, faʻaopoopo le suauu.
  4. Kipi le paluga seia oʻo ina amata ona tu i tua o alofilima.
  5. E tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana e faʻafeiloai ai, faʻafefiloi, ona toe fai lea o le taualumaga.
  6. A maeʻa lona lua, e mafai ona e salalau le paluga i se masini ma tao i le vevela o le 200 tikeri mo le 40 minute.

O se falaoa e aunoa ma se taʻaloga o le ai ai se fua laʻititi ese.

  1. Ave 5-10 g le fefete, tasi ma le afa tioata o le vai inu vevela, 500g. falaoamata o le wholemeal, tasi ma le afa teaspoons o masima.
  2. I totonu o se ipu mama, e tatau ona faʻafefe le fefete i le vai ma le masima, faʻaopoopo falaoamata ma fefiloi.
  3. O le mea na tupu e totoe na o ia, e ufiufi i le ufiufiina o ata i luga ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le lua itula. I le taimi lea, o mea o loʻo i totonu o ipu e sili atu i le tolu i le fa taimi.
  4. Lasa le paluga i luga o le laulau, sasaa i le falaoamata, solo i totonu o se keke ma piilima pei o se teutusi. E mafai ona e tao. E tusa ma le fasefulu minute i le limasefulu minute e kuka ai.

Ina ia mafai ona maua se aoga faapitoa, e tatau ona e filifilia muamua mea talafeagai mo lana sauniuniga. E mafai ona e ave ni araisa, ma e fautuaina e faʻaaogaina le 'aʻai o le vevela (ae le o ni paʻu pipi ma ni mea e puipuia ma mea inu i le tuufaatasiga) poʻo fualaau faisua, musigilupo, sisi e pei o le faʻatumu. O lenei ipu e tatau ona faʻaumatia e aunoa ma se vevela vevela ma soʻo se sau. Auaunaga mo le tagata e toatasi e 2-4 fasi pito sili.

O pancreatitis taumafa fale e saunia e pei ona taua i lalo:

  • Uluaʻi faʻafefete i le faʻatumu, pe a fai o ni meaʻai po o hamu.
  • Ona fufulu lea o le araisa (5-7 taimi seia oʻo ina manino le vai).
  • Salu le paluga e aunoa ma le masima i luga o le vevela vevela mo le tusa o le minute.
  • Nai lo le sau sau, e mafai ona e faʻaleleia fualaau faisua.
  • Mai mea ua saunia e fai ai ni vaega o polo. E le talafeagai le afifiina o mea aoga i le nori.

A maeʻa ona 'ai, e tatau ona e mataʻituina lelei ou lagona. Afai o mea e tutupu o le vevela o meaʻai (tiga, le mautonu, afu, vomiting) e tupu, ona sili atu lea ona e alu i le falemai pe valaau se fomaʻi i le fale, aua atonu o se osofaʻiga o le tino pancreatitis poʻo se faʻavavega o taimi masani.

O aʻafiaga o le leai o se meaʻai

Afai o se tagata e mafatia i le pancreatitis ma le cholecystitis e le o tausisi i le meaai fautuaina, o le mea lea e mafua ai ona faʻaauau pea le faʻamaʻi o le maʻi. E taua le iloa o le masani ai o le pancreatitis faifai pea o se faʻafitauli o le soifua maloloina lea e atiina ae i le pancreas. Afai o le faʻasolosolo pea o le maʻi, o le numera o siama ua afaina ua vave ona tupu, ma ua mafua ai le atrophy o le pancreas, faapea foi le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi - pepela ulcer, diabetes, neoplasms, cholecystitis.

E tatau i tagata maʻi ona manatua o se taumafataga mo pancreatitis ma cholecystitis o le ki i se olaga lelei.

O le a taumafa meaʻai e aʻafia ai tagata maʻi i le pancreatitis?

Uiga aoga o mea fufulu:

  1. Latou te aofia ai le tele o vitamini mai le vaega B, PP, H, micro ma macro elements, fiber.
  2. E faigofie lava ona faʻalavelave solo. E le manaʻomia le faʻateleina o le gaosiga o enzymes digestive. O lenei mea o se avega mamafa i le okeni.E le gata i lea, o le aveina o le oloa e mafai ai ona aloese mai le faʻavaeina o le kesi ma taofi le faʻamalosi i totonu o le inisinia.
  3. O faʻalavelave o se faʻapogai taua o le polotini fualaʻau ma gaʻo vailaʻau faigofie faigofie, lea e manaʻomia ina ia faʻamaonia ai le tino o le maʻi ma meaʻai ma le malosi.
  4. E mafai ona vave faʻavave le tino o le tagata gasegase.

  1. Faʻaaogā le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, aemaise lava i le taeao i luga o se manava gaogao, mafua ai le faʻavaeina o le masaniga masani.
  2. O oloa gaosi oloa e maua ai le maualuga o le kalori.

E tatau ona manatuaina o tagata gasegase i le pancreatitis e le faatagaina e 'ai se meaʻai ma meaʻai ma isi mea faʻapiaʻi leaga.

O maʻi ma pancreatitis e tatau ona lafoai le tele o falaoamata e mafai ona sui i falaoa. O a latou aoga aoga e manino lava:

  • latou te aofia ai se aofaiga tele o vitamini o vaega B, H ma le PP, e aoga mo le masaniga o le galueaina o le vaega o meaʻai ma mea e teu ai,
  • o lenei oloa e gauai atu i le tino e sili atu nai lo le falaoa fou, lea e masani ona mafua ai le gaosiga o le fermentation i totonu o le inumaga,
  • aua nei faʻaosoosoina le faʻaaogaina o kesi e tupu pe a faʻaaogaina le tele o oloa gaosi,
  • O mea e sili ona lelei e maua mai ai le polotini ma gaʻo gaʻo e manaʻomia mo le masani ai o soʻo se totoga.

E ui lava i uiga lelei, o fomaʻi ma pancreatitis e ono aʻafia ai le tino o le maʻi. O le aʻafiaga leaga o le oloa o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  • O le umi o le 'ai e' ai i le faʻavaeina o le taʻavale, aemaise lava pe afai o loʻo i ai ni mumu i luga o se manava gaogao,
  • latou te le auai i le vaega o meaʻai gaosi, talu ai o mea e gaosia ai keke mai lea mea ua latou maua e maua ai le maualuga o le kalori.

O faʻaoga e faʻaaoga mo le mumū o le pancreas e le tatau ona i ai ni mea e tofo ai pe valivali. E sili atu pe afai e faia mai le falaoa falaoa, vai, le maualuga le fefete.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le meaai. O le tele o oloa e vave ona leʻa ma ua faʻamalosi le tagata e lafoai le lisi masani. Ae maise lava, o le faʻasaina o le tele o meaʻai ma mea suamalie. E mafai ona e suia i latou i mea masani, o mea e mamago, vailaʻau poʻo ato.

E le faʻaseseina ia mea ma mea masini faʻamaʻi i tagata maʻi ma le pancreatitis, ae o la latou filifiliga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lelei

Filifiliga o fuʻa

E mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai o se meaʻai faʻapitoa, ma se faʻaopoopoga sili i isi ipu. Aemaise lava, e mafai ona faaopoopoina i soupeti ma salakeke.

E mafai ona kuka i le fale, pe faʻatauina i se faleoloa. O le auala lona lua e manaʻomia ai le itiiti o le taimi ma e tele lava ina faigofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi o tulafono filifilia e tatau ona mulimuli ai.

  1. Naʻo fua fou. O le mauaina o faʻamalolo afi pe o oloa faʻatasi ma se aso faʻamuta talafeagai e matua le mafai. O le faʻaaogaina o mea taumafa e aʻafia ai le afaina o le toto. E tatau ona gauai atu e le gata i le taimi o faʻatinoga, ae faʻapea foi i foliga. O lea, o nisi taimi e oo lava i oloa "fou" e mafai ona fesuiaʻi pe a fai e le lelei le togafitia. A e faatauina mai ni meaʻai i totonu o se faleoloa, e tatau ona e filifilia se oloa i se pusa manino ina ia mafai ai ona e iloilo lelei o latou uiga
  2. Faʻailoga, ae le o ni meaʻai. O tamaʻi papaʻi i totonu o pusa omea e masani ona falaiina aʻo lei faʻamago. E fesoasoani lea i le ausia o se faʻamatalaga sili atu ona logoina. Ae ui i lea, o ia oloa e le tatau ona faʻaumatia e tagata ei ai le pancreatitis.
  3. Leai ni mea faaopoopo. Titi, pepa, meaʻai faʻamalolo - o nei mea uma ua matua faʻasaina. O le tuusaunoaga e na o ni fuʻa tetele ma le faʻaopoopoga o fualaau mamago - vine po o apricot ua mamago.
  4. Fuga E tatau ona totogia lelei le faʻapitoa. E mafai ona e 'ai ni meaʻai mai le falaoamata saʻo. Faʻesea ese mai oloa mai le falaoamata o le rai - ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis.

E ui lava i le mea moni o sushi ma rolls e taʻua o meaʻai meaʻai, e faʻasaina i lenei faʻamaʻi. Ioe, ma soʻo se togafitiga maloloina, e le mafai foi ona 'aina, e mafai ona latou' aina, sei vagana ai ona o le maualalo o le kalori. Aiseā e leaga tele ai le taʻavale?

  1. O le uiga ese o lenei ipu o le aofia ai lea o le sami e le puipuia i totonu o le sami. O iʻa, meaola, lapisi ma sili atu - o nei mea uma e na o sina mea itiiti lava e filifilia ma tautua i luga o le laulau. O lenei mea e lamatia ai tagata ola maloloina, e pei o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tutupu. I maʻi ma pancreatitis, soʻo se faʻamaʻi pipisi e faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
  2. O le tuufaatasiga o soʻo se taʻamilosaga e aofia ai pepa o uʻu o le nori - o le faavae lea o le ipu, e aunoa ma se mea e le mafai ona fesuiaʻi le lisi. Algae na o ia e le afaina ai, ae le o se ituaiga o papatusi faapena. O le susu o le algae e na o sina susu itiiti lava, e tumau pea le malosi ma e tele le fiber, lea e mafua ai le faateleina o faailoga o pancreatitis.
  3. O taimi uma e faʻaaogaina ai le tele o mea manogi ma saula. Ginger, wasabi, soya soya - o nei oloa uma ua matua faasaina mo pancreatitis i soo se laasaga. E oʻo lava i le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, o le faʻaaogaina o le ginger poʻo le gasegase taʻavale e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le manava o le tino, o foliga mai o le nausea ma le vomia.

O pine tetele na faʻaalia i le lisi o faleaiga i aso nei, lea e muaʻi falai i totonu o se apa i se tele o suauu. O le mea moni, o le pancreatitis ua matua faasaina lava. E le gata i lea, o mea e aofia ai pepa taʻavale, ma taimi e faʻaaogaina ai, e ono mafua ai le manava.

Mo tagata Rusia, o le upu "sushi" ua uma ona le maofa. I le taimi muamua, o le oloa na manatu e taua, ae o le taimi nei o loo i ai le tusa ma le selau susuga fale talimalo, ma i faleoloa o loo i ai mea uma e manaomia e saunia ai le ipu, ua suia le manatu. E le gata i lea: o le Sushi na amata ona taʻua o se mea taumafa.

E le o se mea e ofo ai, o le gaosiga o le gataifale ei ai mea aoga:

  • kuka faʻasalalauina ma alalafaga 'oloʻo faigofie ona maua digestible protein,
  • e tele mea aoga ma vailaʻau eseese i totonu,
  • sushi e maualalo le kalori, aua nei faʻaalia se mea maualuga gaʻo, lea e fesoasoani e le gaʻo.

E matua faasaina le faʻaaogaina o sushi mo pancreatitis! Ae paga lea, faatasi ai ma le i ai o vailaau aoga, o mea e afaina ai ua iloa foi o le mafuaʻaga lea o le faaleagaina o le pancreas.

E seasea lava o iʻa o loʻo i ai le fanua i le eleele: fusi, ufiufi pe naʻo iʻa iʻa - e aʻafia i togafitiga faʻamafanafana. E fagogota iʻa e taofi le tofo, ona alu lea i luga o le lisi. Ua iloa e mafua ona o le vevela o togafitiga, ole tele ole microbes ma pamu e mafua ai le maʻi ile gasegase e tuʻu ai le fusi.

O le mafai ona i ai o parasite o se mafuaaga lea e mumusu ai e fautuaina sushi e oo lava i tagata soifua maloloina. E i ai se metotia e faʻafefe ai i le helminths e aunoa ma le faaaogaina o fualaau.

O le Iapani, i le iloaina o le ono afaina i iʻa o le sami, maua ai se auala e taulimaina ai le leai o se meaai: e mautinoa lava e kuka ai le kuka i taimi vevela e sushi. Wasabi, togafiti faʻamaʻi, soya saumalie - o mea faʻaopopo e faʻamalieina ai le tofo o taʻavale, fasi ai se vaega o palatini. Ae le o tagata uma e 'ai e fiafia i le tofo vevela, soʻo se faʻamalositino e faʻasaʻo faʻasaina tagata maʻi ma le pancreatitis.

O supple supplements e mafai ona matua faʻafefeteina ai. Faatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, o ia meaʻai o le a taʻitaʻi atu ai i se osofaʻiga. O le faasalaga mo le le usiusitai o le tupu mai o le le fiafia, o se lagona o le gaioiga, o le vomiting.

E i ai se vaifofo: faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga o le taaiga (pe a taloina meaai i totonu o le cafe po o le faleaiga), ia tuuese taimi na fuafuaina. O le lamatiaga o mafatiaga mai i le fesoasoani e le mou atu.

O pepa o Nori o loʻo faʻapipiʻiina ai algae, sina susu i le vai aʻo lei faʻaaogaina le sushi. O le mea o le faagasologa o algae. O laupepa e iloagofie, e le manaʻomia le pancreatitis. O le faʻasalaga mo le 'ai o le fulafula, faʻavavevave, sili atu galuega o le faʻaogaina o meaʻai.

Meaʻai i le fale

E sili ona lelei le faia o ni meaʻai. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le falaoa paʻepaʻe, pepa (parchment for baking) ma le ogaumu. Muamua e tatau ona e faʻasalaina le ogaumu. E tatau ona tipi le falaoa i ni fasi pepa poʻo ni fasi pepa (faʻalagolago uma lava i le mea e manaʻomia ai le iuga - meaʻai po o fugalaau). O fasi pepa ua saunia e saunia i luga o se pepa e taofi muamua na ufiufiina i se pepa poʻo se paʻu.

E taua le manatua e matua faʻasaina le faʻafefeteina o luga i luga o le suauu poʻo le saumalie! A uma lena, ona alu lea o le apa ile ogaumu mo le 20-30 minute. O le manaia lelei o le vevela o le 180 ° C. O le tele o ogaumu e i ai le faʻalauteleina o igoa i luga o manoa. Afai e le tuʻuina atu nei mea (i faʻataʻitaʻiga matutua o ogaumu), e mafai ona e faʻaaogā faʻamalositino faapitoa.

A maeʻa lenei taimi, e tatau ona tape le ogaumu. Ae peitai, o le falaoa e tatau ona tumau ai iina mo le isi afa itula. Ona e manaʻomia lea e tatala le ogaumu ma faʻafefeteina le falaoa. A maeʻa le 2-3 itula, faʻavave ona sauniuni vave.

Recipes mo le faia o sisiva

E mafai foi ona faia ni meaʻai i totonu o le microwave. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina i luga o le microwave, o mea taumafa e vevela ma le le mautonu. O le mea lea, e oʻo lava i nai fasi falaoa e na o le afa e mafai ona kuka.

Ina ia maua ni meaʻai e le masani ai, e mafai ona e faʻapipiʻi sina siʻosiʻomaga vaivai (15-20%). Ina ia faia lenei mea, e tatau foi ona tipi le falaoa paʻepaʻe fou i ni fasi vaega laiti, ia taoto ma le faʻaeteete i luga o se pepa e tao ai ma tao i le luga o le kulimi mālū i luga o se pepa lelei.

O lenei ipu e tatau ona taoina mo le silia ma le 20 minute, a maeʻa e tatau ona tape le ogaumu ma tuu le falaoa i totonu mo le isi afa itula. A o faagasolo lea taimi, ua uma ona kukaina mama. E mafai ona e 'ai na o le taimi lava e maeʻa maeʻa ai le mumu - pe a uma 2-3 itula.

Afai e leai se faʻamafanafanaga o le fatu poʻo le maʻi fatu i pancreatitis, e mafai ona e saunia ni meaʻai ma masima.

Ina ia faia lenei mea, tipi le falaoa i ni fasi vaega tutusa ma faaopoopo i ai se masima laitiiti. Tuu fasi masima i le ogaumu mo le 20 - 30 minute.

E mafai ona maua ni meaʻai i le Tomato e ala i le 'aiina o falaoa i le vai inu suamalie mo sina taimi. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻuina i luga o se pepa tao ma kuka e pei o ni mea masani.

Pusa i le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis

Bagels - o le isi lea filifiliga mo oloa gaosi oloa e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis. I le vaega laititi o le faamai, e faasa ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, faatasi ai ma le pancreatitis e masani ai, e mafai ona faʻaaogaina taga maʻa.

O lenei oloa e mafai ona 'aina i le 3-4 vaiaso pe a maeʻa le faʻamalosia o le pancreatitis. Ona o le mea moni e sili atu le lapoa o taga pepa i le tele nai lo le vevela, e mafai ona 'aina i latou i le 2-3 fasi pepa i le aso. O lenei aofaiga o le a lava lea mo meaai i aso uma. E fautuaina e aua le faʻaleagaina tagala ma e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

E lelei le faʻaaogaina o fagu faʻatasi ma susu susu susu, lauti, sua e leʻi faʻasalalau.

O a mea e le mafai ona 'aina

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o ni meaʻai ma mea faʻapipiʻi ua faia mo le pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, o mea ia e saunia e faʻaaoga ai tekinolosi ma mea faʻaopopo e mafai ona afaina ai le tino o le tagata maʻi i le pancreatitis.

E mafai ona maua ia meaʻai i luga o fata o le toetoe lava o faleoloa. E suamalie, mai le falaoa paʻepaʻe po o le pogisa, faatasi ai ma le faaopoopo o masima, keke, sisi, tomato. Toeitiiti lava o nei oloa uma e faga pe ulaula.

E tatau foi ona manatua o mea uma e faaopoopo i ai e leai se mea e faia i oloa masani ma o ni mea gaosi mea lanu. O le faʻaaogaina o nei oloa e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi ma mafua ai le toe foʻi i le pancreatitis.

E oʻo lava i le kuka i le fale, e le mafai ona 'aina faʻamaʻi uma i le pancreatitis. O le mea lea, o le gaosia o le falaoamata o le rai, lea e "mamafa" mo le gaosia e le pancreas, e le aofia ai. E mafua ai se avega mamafa i luga o lenei okeni, e manaʻomia ai le tele o enzymes, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

O le vitio o loʻo talanoa e uiga i auala e fai ai ni falaoa paʻepaʻe na o oe lava:

Meaʻai tele

Mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faʻagasologa masani e tatau ona tuʻuina atu totoga ma le malologa atoa, tuʻuina atu avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

  1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu vai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, mai le mea na aveesea uma ai gaʻo,
  2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le sukalati kuka i le susu ma le vai (1: 1), faʻafefeteina, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa, e faʻaofiina i totonu,
  3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
  4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua nei faʻaosoina le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa paʻepaʻe po o le aisa, semolina ma le keke falala ua faaopoopoina
  5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

  • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
  • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
  • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
  • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
  • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
  • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
  • masima - e le silia le 10 g
  • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
  • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

5p taʻiala o le laulau

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

  1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
  3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
  4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
  5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
  6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
  7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
  8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
  9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

Le mea e mafai ma mea e le mafai

O a mea e maua i le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina, ma e le faatagaina, vaʻai le laulau:

E mafai

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E le mafai

Paʻu ma le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi

Meaʻai maualalalo-iʻa ma iʻa i totonu o pepa afifi (e tatau ona e kuka e aunoa ma le paʻu)

Steam Protein Omelets

Afe: aano o manu, iʻa

Porridge: buckwheat, semolina, araisa, oatmeal

Paʻu mo le cholecystitis ma le pancreatitis

Fatty Dairy Products

Uu fualaau e le o ni fualaau e gaosi

Porridge: suauu, saito, sana

Suauu-free free juice from non-acidic fruits and berries

Teli ma le xylitol poo le sorbitol

Low Fat Dairy Products

Laʻau o le suauu - faamamaina, e oo i le 15 g / aso

Tea i le susu ma le lemon

Pulu - naʻo meaʻai saunia (i le aso - leai se sili atu i le 30 g)

Pies e leʻi faʻafefeteina ma le siʻi kuka

O nisi taimi - lelei le kuka i le kukaina e aunoa ma le gaʻo

Sauerkraut, pe afai e le oona

Musulimu ma moa mashroom

Mamanu faʻamalama kulimi

Mafaufau i nisi o mea "feteenaʻi" oloa:

  1. O pusa mo pancreatitis ma cholecystitis e mafai ona faatagaina, ae i se aofaiga itiiti (e le silia le 1 le aso i le aso), talu ai o loʻo aofia ai. E fautuaina e faʻaaogaina ia mea e maua atili ai le inu o le yogurt, fuamoa, paipa e faavae i luga o yogurt ma le kuki kuki.E mafai foi ona e inuina le vai o le banana, ae faapea foi i ni mea laiti.
  2. O punaoa o omega-3 gaʻo gaʻo, nati, ma le cholecystitis ma le pancreatitis e faʻatagaina pe afai o le maʻi o loʻo i ai i taimi masani. O lenei oloa e lelei mo meaʻai. E taofia le mumū o le tino o le tino, puipuia le tino mai le faʻaumatiaga. Ae o kulimi o meaʻai gaʻo, o lea ia 'ai ia sili atu ma le 15 kalama (soo se mea) ma pe afai e leai se mea faʻafefe ia i latou.
  3. O le meli ma le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina pe afai e leʻi afaina le mumunia o le tino o le endocrine ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e aoga le oloa - e fesoasoani tele i le "tulieseina" o le talo na maua i le gallbladder.

Fautuaga! O le faʻaaogaina o le meli mo nei faʻamaʻi e le talafeagai pe ae manaʻo ai, ae i le taeao, i luga o se manava gaogao, faʻamaepe sipuni sipuni o le oloa i le 100 ml vai.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i meaʻai mo faʻamaʻi o loʻo iloiloina mai le tusiga: 100 meaʻai faatagaina mo pancreatitis.

O nai upu e uiga i le maʻi

O le mea lea, pancreatitis o se gaioiga mimiti lea o loʻo matauina i le pancreas. I se faaupuga faigofie, o na enzymes e tatau ona ulufale i le duodenum e tumau pea i nofoaga ma amata ona faʻaleagaina le tino o le pancreas lava ia. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele ma o lenei faʻamaʻi, toxins ua faʻasaʻoloto e mafai ona oʻo i totonu o le toto ma sili atu ona afaina ai totoga taua e pei o le fatu, gaʻo, ma le ate. E taua le taʻuina atu o lenei maʻi e mafai ona tutupu uma i le taimi masani ma i se foliga laititi. Ae ui i lea, faatasi ai ma nei faʻaaliga uma, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaʻai faapitoa. O se mea taua tele le iloa po o fea meaai e mafai ona 'ai e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete, ma o le mea masani e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

Mafuaaga o le faamai

E taua foi le taua e uiga i mea e mafai ona mafua ai le amataina ma le atiina ae o lenei maʻi. O lea, muamua lava, o le mea sese lenei:

  1. Le taumafaina o gaʻo ma meaʻai vevela.
  2. Fafagaina.
  3. Le faʻaaogaina o meaʻai ma meainu.

Faatasi ai ma isi mafuaaga, e iloa e fomaʻi mea nei:

  1. Faʻanoanoa ma popole popole.
  2. Aveina o fualaau oona.
  3. Iniseti
  4. Faamai ogaoga.
  5. Le i ai o anufe poʻo le helminthiasis.
  6. Faʻapipiʻi o le papacreatic ducts.
  7. O le pancreatitis e mafai ona atiaʻe i le talaaga o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cirrhosis o le ate, cholelithiasis poʻo le manava o le manava.

E faavae i luga o lenei mea, o se faaiuga faigofie e mafai ona faia e faapea ua leva ona fai se meaai le talafeagai e mafai ona oo atu ai i le tulai mai o lenei maʻi matautia.

Mea gaosi susu

E tatau ona taulai totoa i oloa gaosi susu mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. O lona uiga, i lona tulaga mamā, e mafai ona e na o sina sisi falaoa e maualalo. Palu atoa, kulimi, kulimi kirimoli - e tatau ona galo lenei mea. E mafai ona e faia ni ipu e faʻavae ile susu. E eseese puddings ma pusa.

Afai e maʻi le pancreatite o le tagata maʻi, o le a se mea e mafai ona ou 'ai mai fualaau faisua?

  1. Faʻatagaina: pateta, zucchini, kāloti, failaʻau.
  2. E talafeagai le teena o le sorrel, o le sipuni, aniani, keleti, kāpeti paepae, radisa, radis ma le tipi.

I lenei tulaga, e tatau ona fufulu vela, vela pe gaga.

Isi meaai

O le a se isi mea e tatau ona e manatua e taʻu atu ai i tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis? O le mea lea, e tatau ona taulai faapitoa i meaʻai nei:

  1. O fuamoa. I lona tino mamā, e mafai ona e 'ai na o le palu fuatini pamu. I isi ipu ua faʻatagaina ai e le sili atu i le afa o sekone. A le o lena, o fuamoa e tatau ona lafoai atoa.
  2. Fats. A aunoa ma le fefe, e mafai ona e 'aina le sunflower ma le pata. E talafeagai le lafoai atoa o meaʻai manu ma ipu ua saunia i luga ia i latou. Aotelega e le mafai ona e 'ai gaʻo ma lenei faʻamaʻi.
  3. Sauga ma mea manogi. E na o semisweet fruit gravy e faatagaina. O isi meaai uma ma mea manogi e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

O a meaai e faia e tagata ei ai le pancreatitis siama e tatau ona matua teena?

  1. Alcoholic and low alcohol alcohol.
  2. Meaʻai anapogi: hamburgers, shawarma, dog dogs.
  3. Pelu, mea fagota, ma isi.
  4. Meaʻai manogi, siva, sau sau.
  5. Pickles ma piko.
  6. Sausa ma ulaula meaʻai.
  7. Ice cream.

O a nei faʻamaʻi ma aiseā e manaʻomia ai se taumafa?

Gastroenterologist o le a tuʻuina atu fautuaga i meaʻai

O le Cholecystitis o le mumū o le gallbladder ona o le malolo o le talo, lea e masani ona tupu ona o le fesuiaiga o le talo. O le taumafa, o le fiafia i meaʻai gaʻo, ma le tele o meaai faʻafefiloi e mafai ona taʻitaʻia ai le cholecystitis. O faʻafitauli o le cholecystitis e aofia ai le gasea, vomiting, samasama o le paʻu, oona i le gutu, fiva, tiga i le saʻo ole hypochondrium. O se maʻi maualalo umi lava, lea e masani ona tafe i se foliga masani. Vaʻavavevave taimi e tuʻuina atu i se toomaga le tumau. O le masani lava, o le faʻamaʻi e faʻaleagaina i le i ai o le faʻaosoina o mea moni: pe a fai ni meainu poʻo meaʻai vevela, ava malosi.

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas e mafua mai i le soliina o le sua o le vai o le pancreatic. Ona o le leai o se faʻavaomalo masani o enzymes, latou te amata ai ona eli le paʻu lava ia, ma mafua ai le mumu. O le pancreatitis o se faʻamaʻi masani. E tele lava ina maua i totonu o ē fiafia i meaʻai gaʻo ma le ava malosi. Faailoga o le pancreatitis o tiga tiga o le manava, gasegase, vomiting, manava manava poo le taʻavale, faʻateleina le gaosiga o le kesi.

Aisea e fesootai ai nei faamai? Cholecystitis ma cholelithiasis e mafai ona faʻalavelave i le maligi o le vai inu, mafua ai le pancreatitis. Po o le isi itu, o le gallbladder e oʻo i le mumū ona o le faʻasaʻoina o le vai inu.

O le pancreatitis ma le cholecystitis ua matua masani lava ona o le masani o le 'aina o mea lelei, ae le o mea aoga. I le faaopoopo atu i ai, ua avea ma mea manaia i meaʻai i luga o le malaga, 'ai meaai vave. Le musu e lafoai le pia malulu ma e le mafai e lebab a le toatele. Ae ui i lea, o se meaʻai e faigofie lava mo le malologa o le tino, faʻafefeteina le mumū i totonu o okeni. Meaʻai mo pancreatitis ma cholecystitis e tatau ona mama, e le aofia ai mea manogi ma meaʻai gaʻo.

O tulafono faavae ole taumafa: meaʻai e mafai ona e 'ai

O nisi meaai e aoga tele mo faʻamaʻi faʻamaʻi.

O mea taumafa e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai e tatau ona tamaoaiga i le popo ma aofia ai le gaʻo tele, mafai ona faʻalavelaveina a latou galuega. Mafaufau po oa meaai e fautuaina e aofia ai i le taumafataga.

  • Meaʻai maualalo-gaʻo. O le meaʻai o le autu autu lea o polotini; e le mafai ona tuʻuese mai le meaʻai. Ae ui i lea, o le pancreatitis ma le cholecystitis, e matua taua lava le aano o manu e te faatauina ma le auala e te kuka ai. E fautuaina e faʻatau naʻo meaʻai e maualalo le gaʻo, o lona uiga, meli, moa e aunoa ma le paʻu, pipi, leu lapiti. O aano o manu e tatau ona kuka pe kuka i totonu o se faletua faalua i le ituaiga o fasi meaʻai, e aunoa ma ni mea manogi, sau sau ma taimi. Titi, e mafai lava, ae i le faʻalelei.
  • Laʻau gaʻo maualalo. O iʻa e tatau foi ona le o se mea suamalie, uʻu, vela, i le foliga o le moli po o le sopic. E tusa ai ma le ulaula, e tatau ona galo iʻa iʻa ma gaʻo. E tatau foi ona le aofia iʻa i totonu o le suauu.
  • Tuʻu falaoa. E mafai ona faʻafefete le areto i le ituaiga o meaʻai, toasts. O le falaoa o ananafi i le faʻaleleiina e le afaina foi. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e 'ai se fasi meaʻai ma iʻa poʻo le siʻi kuka.
  • Mea gaosi susu ma susu. E mafai ona e 'ai sina yogurt leʻo, sina siʻisi gaʻo susu, kefir, i ni vaega laiti o kulimi kulimi. Ae o le kulimi, susu susu, susu susu ma le sisi e sili ona vavae ese mai le meaai.
  • O fuamoa. E mafai ona faʻaumatia laumei, ae i le foliga o se omeletini poo le kuka vevela ma e le silia ma le lua yolks i le aso.
    Faʻailoga. E mafai ona e 'ai le falala, araisa, semolina, oatmeal i le ituaiga cereals poʻo le itu ipu.
  • Soup E faatagaina e 'ai ni meaʻai i le sua o fualaau aina. Mai le faʻavelaina o le suāuʻu o le a tuʻuina atu foʻi.
  • Fualaau faisua. E mafai ona e 'ai fuālaʻau pe tao taofi e aunoa ma ni mea manogi. O le fuainumera o fualaau faisua fou mo pancreatitis e tatau ona faaitiitia.
  • Fualaau e leai ni fua ma fua. Lago apu ma pears o le a le afaina, faapea foi ma fualaau mama ma compotes. E fautuaina le teena o le faʻaaogaina o fualaau aina fou ma fualaau aina i le taimi o le faigata.
  • O nisi mea suamalie. Honey, jam, suka i se vaega itiiti e le afaina. E mafai foi ona e 'ai i le manogi, caramel, marshmallows.
  • Suauu. O le pata faanatura ma le suauʻu manogi e mafai ona faʻaumatia, ae i ni vaega laiti.

Mea e tatau ona Aveese

O nisi ipu e tatau ona lafoai atoa.

Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai i meaʻai e faʻalavelaveina ai le nutimomoia ma e mafai ona afaina ai le maʻi. O oloa faasolitulafono e aofia ai mea nei:

  • Malolosi lauti ma kofe, mea inu suamalie. O nei mea uma e le manaʻomia mo se tagata soifua maloloina, ma mo se tagata gasegase i le pancreatitis ma le cholecystitis, e tatau i se tasi ona lafoai uma nei meainu.
  • Alu Alu malosi e mafai ona amataina ai se vevesi tele o le mumū. E i ai se aafiaga le lelei lautele i le tino atoa, faʻalavelaveina le manava, paʻu.
  • Meaʻai gaʻo, gaʻo. O meaʻai gaʻo uma lava e faʻalavelave ai le nutimomoia, faʻamalosia le tino e maua mai ai le sili atu talo ma le vai inu, lea e matua le manaʻomia.
  • Fuga tao tao. O le kuka fou o se suʻega faigata lea mo le paʻu ma le vevela.
  • Palu falaoa. Afai e te manatu o le moa moa o le vaifofo mo maʻi uma, ua e sese.
  • E faigata ona mafaufau i se isi mea e sili atu ona leaga i le paʻu nai lo le gaʻo sua. O gase susu e mafai ona afaina atili ai le tino, e tatau lava ona lafoaʻi.
  • Musika. O se mea faʻafeteʻenaʻi lea. E manatu se tasi i meaʻai, ma e manatu se isi e afaina mo le gaʻo. E le tatau ona vaʻaia ni gasela masi. Afai ei ai se manaʻoga e 'ai namu, e sili atu le filifilia na o pulou.
  • O nisi fuālaʻau fou. E le fautuaina e faʻaaoga faʻamaʻi ma faʻafefe fualaau mucosa gaosia ai: radish, sorrel, aniani mata.
  • Sukalati, kulimi. O le tele o suamalie e aʻafia ai le aʻafia ma le gall vladder. O le a vave ona e malamalama i lenei mea, aua a maeʻa ona 'ai le sukalati, e masani ona aliali mai le nausea.
  • Taimi suamalie ma sau sau. E leai se mea faʻamalosi e mafai ona faʻapitoa. E mafai ona mafua ai se osofaʻiga o se tiga matuia.
  • Fafaimusu ma sogi. O nei oloa e le gata ina afaina ai le mucosa gastric, ae e le lelei foi le afaina, mafua ai le manava, faaleagaina le manava ma le palacreas.

Fautuaga lautele, otaota ma enzymes e fesoasoani ai i meaai

Laʻau aisa - Tele Digestion Aid

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, e tatau ona e 'ai i vaega ninii, o lona uiga, e masani lava i ni vaega laiti. O lea o le ae aloese mai le lagona o le fiaaai, o le manava o le a le eliina, ae o le gav juvasi ma le pancreas o le a le mamafa tele.

  1. O le va o le aiga e tatau ona 3 itula. Ae ia manatua, o vaega e tatau ona laiti. O le taumafa e mafai ona faʻateleina ai le faafitauli. O le taumafa i aso taitasi e 3.5 kilokalama.
  2. Aua neʻi galo e uiga i le inu ava. O le inu faatasi ma faafitauli i le talo ma le pancreas e te manaʻomia tele, ia le itiiti ifo i le 2-2.5 lita i le aso. E fautuaina le inuina o le vai e mama ma leai se uta.
  3. Taumafai e aua le 'ai i le po. O meaai e paʻu lemu i le po, lea o le a aʻafia ai le paʻu.
  4. E mafai ona aumai faatasi taumafa ma togafitiga ma togalaau faapitoa. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o fesoasoani o Helichrysum e fesoasoani i le cholecystitis. Ina ia faia lenei mea, na o le sasaa o le mutia ma le vai malulu ma vevela ma tuʻu ai mo sina taimi. O le faʻafefete o le oona e aoga foi. E faʻaleleia ai le tafe o talo.
  5. I le tulaga o le cholecystitis, o le a aoga le taumafataga o le taeao: sasaa falala ma kefir, tuu i totonu o le pusaaisa. I le taeao, ia maua se meaʻai saunia ma maloloina.
  6. Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatitis, o le fuga o calendula, laʻau laʻau, fasi paisa, ma le aʻa o le chicory, e aoga.
  7. E mafai foi ona e faia se paluga o lemoni, pasisa ma le kalaka. O lenei paluga e tatau ona 'ai i le sipuni 10 minute ao leʻi' ai.

I nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faatonu ni elemene e talepeina ai meaai ma faʻaleleia le'onalaina. E aofia ai Feso, Mezim, Pancreatin. Ae peitai, e le o lona uiga e mafai ona e 'aina mea uma, o le mea autu e le o le faʻagaloina e ave se piliki. E leai ni fualaau e mafai ona suia ai le taumafataga mo le pancreatitis ma le cholecystitis. O nei enzymes ua mamanuina e faafaigofieina ai le galuega o le pancreas, ma le le suia atoatoa.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le gastritis ma le pancreatitis? Vaavaai mo le tali i le vitio:

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa mea e le mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻalavelave mataʻutia.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • le i ai o parasite
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le tausisia o tulafono talafeagai i meaai paleni, faʻapea foi ma le taʻitaʻia o se olaga le saʻo, faʻalauteleina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, e mafai ai ona faateleina le lamatiaga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. tuu se mea mafanafana mafanafana i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai se lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona i ai i totonu o le meaai mea taumafa meaʻai maloloina, aemaise lava pe afai e kukaina e ala i le faʻaaogaina o le fafie.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le galue masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea lelei, e mafai ona faʻaaoga:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

Tatou te mataituina ma le faaeteete le meaai

Pancreatitis togafitiga e faia i lalo o vaavaaiga vavalalata vavalalata. O le puipuia o le toe foi i se faamavaega manino o le matafaioi a le tagata maʻi. O le a tatau ona fai ni suiga i le olaga - e lafoai ai masani leaga, liliu i le mama-calorie meaai. E sili atu le faigata ona taulimaina le faʻamaʻi o le nifo manogi. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le suka mo pancreatitis, naʻo le kulukose i le faʻamalosia e mafai ona faatagaina.

O le faʻamalamalamaina manino o tapulaa o le a puipuia ai faʻafitauli i faʻamaʻi muamua o le faʻamaʻi, puipuia ai le atinaʻe o le mumu o le gland i le tulaga o le tino pancreatiti. O mea taumafa e 'ai e le tagata maʻi e tatau ona mama, e le o le faia o se avega mamafa i luga o le meaola gasegase vaivai, e faʻaosofia ai le faʻalavelave fou. O se vaega talafeagai o elemene taua e manaʻomia ile taimi o togafitiga.

Pancreatitis Sweets

O le tino o se tagata soifua maloloina o se mea lautele. O le tino e faigofie ona faʻafetaui ma le meaʻai taumafa. O se tino maʻi e tatau ona puipuia. Talia i le pancreatitis e matua faasaina. Faʻaaoga soo o oloa gaʻo - o mea leaga, o le faʻateleina o le faʻasaʻoina o le inisalini - e mafua mai i le faateleina o le suka toto ma le atinaʻe o le maʻisuka. Ua faʻasaina meaʻai suamalie.

Afai e iloa muamua faailoga muamua o le maʻi - tiga ma aʻafiaga e fesoʻotaʻi, ua faatonuina e alu i se taumafa malosi. I le taimi o le togafitiga o le togafitiga, ua faatagaina e ave se tele o vai i ni vaega laiti. Ona matou faʻalauiloaina malie lea o meaʻai moli i totonu o le lisi: moa, vela poʻo iʻa. A maeʻa le masina o ia meaʻai faʻamaonia, e mafai ona faʻataʻitaʻiina fua o fualaau aina, puddings, jellies, lea e aofia ai le kulukose.

E tatau ona e teena keke, sukalati ma mufiti! I le oloa faasaina - ua faaopoopoina le suka e le itiiti ifo le leaga - gaʻo. O le cholesterol televave e sili ona leaga. O meaʻai nei e manatu i ai e ono lamatia mo tagata maʻi pipisi:

  • sukalati, suti e aofia ai meaʻai sukalati, caramel,
  • pata pata: fafa, pretzels, donuts,
  • kuki piʻamea, kuki ma pepa,
  • vine, vine ma aso,
  • ice kulimi ma susu susu.

Halva ma le pancreatitis o se mea manaia tele. I le taimi o le gasegase o le faʻamaʻi, e tatau ona lafoaia halva, o le faʻaaogaina o le suamalie o le eletise e mafai ona faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi, o le oloa e matua gaʻo-e aofia ai ma le maualuga o kalori. I le vaega fesoasoani, alu i le fomaʻi mo fautuaga. O le a faatonuina e le fomai tulaga faatonuina talafeagai mo le faʻaaogaina o le oloa. Afai o le taunuʻuga e lelei, o le a filifili le fomaʻi pe alu ese halva i le lisi poʻo le tapeina faʻamalosi. I le noatia ma le fai fuafua i le faʻatagaga - e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso mo se numera maualalo o le kalama.

Marmalade ma le pancreatitis o se suamalie lea e faatagaina i ni vaega talafeagai. E masani ona kuka i luga o se suauu suamalie, lea e sili ona lelei mo faigata faʻalavelave. O tagata faʻapitoa faʻamalositino e faʻapitoa i le tele o tofo o lenei oloa, soo se tagata gasegase o le a mafai ona filifili se oloa e tusa ma mea e te manaʻo ai.

Marshmallow ma pancreatitis e le faʻasaina, naʻo le taimi lava o le vaitaimi o le faʻasao faʻasao i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le oloa e maualalo-kalori, e aofia ai polotini, minerale. Pectin, o se vaega o le tuufaatasiga, e afaina ai le gaioiga o le pancreas, e fesoasoani e aveesea toxins mai le tino ma maualalo le cholesterol toto.

O fua o se punaoa malosi.

O fua e le faʻamaonia o le masani ai (e sili atu le aloese mai mea oona) o se punavai sili lea o le malosi, e ese mai i sitiva leaga. E faʻatagaina e 'ai fualaʻau, tiʻeli, vai inu. E mafai ona e togafitiga oe i le siaki e aunoa ma le suka.

Taumamafa e aunoa ma le fefe:

  • fualaau mamago
  • fualaau suamalie o fualaau aina suamalie, berry mousse, marmalade,
  • paluga tao, kuki keke,
  • siamu, momona, siamu, meli,
  • polotini polotini, meringue.

Faʻasusu i le pancreatitis, o mea faʻamaʻavale o se oloa faʻatagaina i taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi ma le matelaina tele. Mafaufau i le mea e sili ona lelei mea taumafa taumafa suamalie. Faʻatau mai i totonu o le faleoloa e tatau ona faamalūlūina, leai se gaʻo i le fua. O le auala sili o le kukaina oe lava.

Faʻalogo i le tino - o le a taʻuina atu e le tino ia te oe: pe lava pe ua faatagaina e faateleina le aofaiga o meaai fou.

Poppy e pei o se faʻamalosi mo se tiga matuia

O le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise e taʻitaʻia ai i se avega taua i luga o le meaʻai. O fualaau paluga e fesoasoani e faʻaleleia ai otaota, lea e faʻafeiloaia i le pancreatitis. O le poppy i le faʻamaʻi e taʻalo ai i le avea o se faʻamalositino, faʻamalosia ai le aʻafiaga o le tino, faʻaitiitia le tiga matuia i taimi o osofaiga.

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis o le a manaʻomia ona suʻeina le le lava o le faʻalepale tagata taitoatasi i le oloa. O le le mautonu e mafai ona afaina.

O le malamalama o taaloga e lelei mo lou soifua maloloina.

Ina ia faʻagasolo le faʻanofoina o le manava faʻanatura, o faʻamalositino faʻavalea faigofie e aoga e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto i le pancreas ua afaina.

Faatasi ai ma se mea sili ona faigofie o le manava ma le faʻamalolo e sosoo ma se manava manava. Faʻamalosi le manava ma faʻapipii lemu, pe a mavae ni nai sekone, malolo. Faʻafesoʻotaʻi le faʻamalosiina o faʻamalositino ma le mamafa o le lomitusi ma le maualuga o le manava ua afaina, ona toe malolo ai lea. I lenei auala, ia faia ni aʻoaʻoga mama mo maso o le manava. O faamalositino e mafai ona faia e taoto pe nofo, tolu taimi i le aso.

Ua afaina le faamai - matou te fiafia ma e le toe afaina

O le ki i le mausali masani o le soifua maloloina o le tagata maʻi o meaai maualalo-calorie ma le inu soo. E le tatau ona e lamatia ma taumafai e 'ai se mea manaia ma e leʻo faʻaaoga mo se taimi umi i le faʻamagaloina. Afai e le toe faʻamanatuina e le faʻamaʻi ia lava i totonu o le masina, o le lisi o oloa faʻatagaina o loʻo faasolosolo malie lava. Malamalama mama, e talia lelei meaʻai. E sili pe afai e tupu le kuka i le fale. I le fale, e faigofie ona suʻeina le tuufaatasiga o le ipu, e puipuia ai le gaʻoina o vailaau mataga, faʻasaʻo ma faʻamalolo e ono lamatia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi i le pancreatitis.

Afai e te manaʻo i se oloa faʻatau oloa, ia mautinoa e mataʻituina le aso e muta ai, ia faitau ma le totoa le lisi o mea aoga. Filifili le fua saʻo.

Puleaina lou manaʻo. Aua neʻi 'ai le tele o meaʻai eseese. Iloa le fua. A maeʻa faʻatali mo se itula poʻo se lua, ia fiafia i le ipu e manaʻomia e aunoa ma se afaina i le gaʻoina. Ina ia fesoasoani i lou tino ia vave ona malosi, mafaufau i au meaʻai. Manatua: e tatau ona e 'ai lima i le ono taimi i le ao, i ni vaega. E sili atu pe afai o le meaʻai e fesuisuiaʻi e tatau ona kukaina, ae le o le faʻamalosi ma faigata.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Tausiga o Meaʻai

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le pancreatitis ma le gaʻo e masani ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata a le fomaʻi. E aofia ai se meaʻai faapitoa, masani masani ma fualaau. I lenei tulaga, o le gauai faapitoa e masani lava ona totogi i le taumafataga, o le tausia o lea mea e faalagolago atoatoa i le tagata maʻi.

E sili atu ona faigata mo i latou e fiafia i laʻau suamalie. Talu ai e le o mea uma e gaosia ma falaoamata e mafai ona 'aina faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas. E mafua lenei mea i le mea moni o le suka faamamaina ua matua faʻasaina i lenei tulaga, ma o sina vaega o kulukose ma gaʻo gaʻo e mafai ona faʻamautinoa le tumau o galuega.

A uma, o meaai, lea e aofia ai se maʻi o loʻo mafatia i le pancreatitis i le lisi o aso taʻitasi, e tatau ona lava le malamalama ina ia mafai ai e le okeni aʻafia ona taulimaina. Ma o le suka, i le isi itu, e mafai ona faia se avega matuia i luga o le pancreas.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o mea faʻamago

O le faʻamamaina o le lelei ma ato o loʻo i ai le tele o mea aoga:

  • o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini B, faʻapea foʻi vitamini PP ma H ma elemene e manaʻomia mo le tino o tamaiti ma tagata matutua,
  • e mafai ona galue o se punavai o fesuiaiga faigofie o digestible ma gaʻo,
  • e le pei o isi taumafataga ma falaoa, latou te le afaina ai, ia i ai sina avega i luga o le manava ma le paʻu.

E mafai ona faʻagogo ma pancreatiti? E ui lava i tulaga lelei uma, i le tele o mea, o le oloa e mafai ona afaina tele ai:

  • solia o le nofoa, le tulai mai o le faamaʻi,
  • tupe mama ona o le maualuga o le kalori.

I se faaopoopoga, o mea e mamago ma fulufulu ma le pancreatitis e le tatau ona aofia ai ni mea faʻafeiloaʻi faasaina, e pei o fatu poppy, nati ma aniani, a leai o le a mafai ona toe faʻafoʻi le maʻi.

I totonu o le pancreatitis

O le faʻaaogaina o ato maʻalaʻau i le tino o le mumū e mafai ona amata na o le lua i le tolu vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a oʻo i le taimi e amata ai le faʻafitauli autu o le maʻi. I le taimi lava e tasi, e mafai ona 'aina i latou i ni faʻatapulaʻa faʻapulaaina, faʻapipiʻi faʻatasi ma lauti, meaʻai susu ma suauu mama.

E taua le gauai atu i le mea moni o le faʻamamaina i le pancreatitis, e pei o fusi, e tatau ona faʻasusu. O le mea lea, o le pancreas o le a faʻasaʻolotoina mai i le avega e le manaʻomia, ma o le a leai se mea e tosoina ai le gaʻo ma le gaogao.

I le pancreatitis e le masani ai

I le pancreatitis e masani ai, o le faamamaina o se tasi lea o meaʻai faatagaina. Ae ui i lea, e le tatau ona i ai, o loʻo i ai se vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o lea e taua ai le faatali mo se faamagaloga mausali. O oloa e aofia ai fatu poppy e mafai ona manuia ai le tino i lenei tulaga.O lenei mea e mafua ona o le faʻaleagaina o meatotino o lenei mea.

E i ai mea e mamago ma fulufulu e pei o se isi mea e masani ai i falaoa masani o soo se ituaiga. I lenei tulaga, e fautuaina e le sili atu nai lo le tolu vaega i le aso. E faatagaina i latou e kuka ni ipu. O le mea autu lava e aofia ai na o oloa e faatagaina i se taumafataga. A e faʻatau mai oloa, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le tuufaatasiga ma siaki pe oi ai ni vaega e ono lamatia.

Suauu Mamao Toto

Faʻatasi ai ma se taumafataga maloloina, e faʻatagaina foʻi le faʻamagoina e aunoa ma ni mea e afaina ai. Ae o le saogalemu o oloa na faia i latou lava i le fale. O latou gaosiga e faʻatinoina i nai laasaga faigofie:

  1. Simi 300 glamu o le falaoamata, faaopoopo i ai le sipuniti o suka ma le suka vanilla (pe a manaomia).
  2. Faaopopo malie le 150 mililiters o le vai ma se sipuni sipuni o le suauu i le mea e tupu mai ai. Kono se paluga faigata.
  3. Fai sina fuʻa matala ma faʻamago.
  4. Faʻamau meaʻai i luga o se fugalaau ma tao i le vevela pe a ma le 200 tikeri i le luasefulu minute seia oʻo mai se faʻalanu auro.

Faaaoga ia oloa e tatau ona i ai pe a maeʻa ona vevela. E taua tele latou te le vaivai.

Faaiuga

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai falaoa mamago, pusa ma mea e faamama ai vai i fua faatapulaʻa. I le taimi lava lea e tasi, e taua le fafasi muamua ao leʻi 'ai ma ia mautinoa e leai ni mea leaga i le tuufaatasiga. Ae peitaʻi, afai o iai le poppy i le suʻega, e le manaʻomia le vavaeeseina o ia oloa mai le taumafataga, talu ai faʻatasi ai ma le mumū tumau e mafai ona aoga mo le tino.

Tuua Lau Faamatalaga