Suga Suauuga 2 i le 2

I totonu o le tino o le tagata, o fesoʻotaʻiga uma e fesoʻotaʻi. E masani lava, a maeʻa ona 'ai, e maua e tagata le maualuga o le suka i le toto e tusa ma le 7 mmol / L. O se faailoga masani lea.

I le tulaga na ia tulai i le 9, e tatau ona e vaai i se fomaʻi. E mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Aemaise lava e tatau ona e gauai pe afai e le pa'ū le kulūkose i se vaitaimi umi.

Tulaga masani po o le vavae ese

E avea o se faailoga masani o le 5.5 mmol / l. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le kulūkose masani:

Tausaga2 aso - 4 vaiaso4 vaiaso - 14 tausaga14-60 tausaga60-90 tausaga90 tausaga ma sili atu
Norm2,8 — 4,43,3 — 5,64,1-5,94,6-6,44,2-6,7

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, 9 mmol / L e leʻo luga o se manava gaogao o le masani.

E le mafai ona e taumafa i le tele o meaʻai maualuga-kalori. O lenei mea e lamatia ai le maualuga o le maualuga o le suka.

Sugar maualuga e maualuga atu masani. Le mea e fai

O le mea muamua e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Fai suʻesuʻega i le falemaʻi. Afai o le taunuuga e 6.6 mmol / L, e tatau ona e toe suʻe suʻega pe a mavae sina taimi. E mafai ona maualalo le faʻatinoga. E mulimuli mai o le suʻeina o le maʻisuka na o ia e le lava.

O le muaʻi maʻisuka tulaga e matauina. O lenei mea ua taʻua o se uiga o le maʻisuka. O ia faaiuga e maua mai i le tele o auiliiliga o taunuuga e laʻititi maualuga atu nai lo le masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ole sili atu nai lo le 7 mmol / l, o le aofaʻi o le suka o le tamatamailima e maualuga atu nai lo le 6.1 mmol / l, e mafai ona faʻailoa mai e tusa ma le 100% mautinoa o loʻo maua e le tagata le maʻisuka.

E le tatau ona galo ia i tatou o le maualuga o le kulukose i ituaiga eseese o toto e eseese. I le vevela - 3.5-6.1 mmol / l, i le capillary - 3.5-5.5 mmol / L.

Mafuaʻaga talafeagai

O mafuaʻaga talafeagai mo le totoina o le suka i le 9 mmol / l:

  • ave fualaau
  • mamafa tele
  • cholesterol le taliaina,
  • polycystic ovary,
  • 'ai meaai vave, gaʻo po o mea sugary (tele naua gaʻo),
  • leaga leaga (ulaula, fualaau faasaina ma le ava malosi),
  • le i ai o le faamai i le aiga,
  • faʻafitauli
  • amio le taua.

Muamua lava, o le maʻisuka o se gasegase ole gasegase. O le tele o taimi, e mafua mai i le solia o le faʻamatalaga o le inisalini. E maua mai i le pancreas. O le tele lava o taimi, o loʻo faʻalavelave ai faafitauli.

Ituaiga 1 maʻisuka

Faʻamatalaina e pei o le insulin. E mafua ona o le leai o se vaega. O le pancreas e maua ai le inisalini laitiiti pe leai foi. O le mea lea, e leai se mea e gaosia ai le kulukose. E maualuga le maualuga o le suka.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1 e aafia ai tagata pagatia. Tausaga - e oʻo atu i le 30 tausaga. Mo le puipuiga, o tootoo fesoasoani o le hormone e taitaia.

  1. O le gasegase o se maʻi tuga o se natura viral / infectious. E sili ona lamatia mo tagata na muaʻi filifilia.
  2. Faʻaleagaga, faʻamaʻi o le pancreas.
  3. Faanatinati tulaga faigata.
  4. Le tali a le tino i vailaʻau. O se mataupu o le faaletonu o le tino ona ua lipotia mai le oona.

O le maʻi ua vaevaeina i le 2 ituaiga: a (i tamaiti), b (isi augatupulaga).

Ituaiga 2 maʻisuka

O lenei ituaiga faʻamaʻi e tupu ona o le faʻamalosia o le inisalini. O se aofaiga tele o le hormone e gaosia i le tino. O lona uiga e fesuiaʻi fusi ma gaʻo. O vaega e:

  • o le tele o tagata gasegase e mafatia i lenei ituaiga o togafitiga (pe a ma le 85%),
  • o le toʻatele o fafine mai le 50 tausaga o loʻo maʻi,
  • o le meaʻai tele o uiga ia (70% o mataupu).

  1. Fafagaina. O tagata e tele naua meaʻai ma meaʻai gaʻo.
  2. Faʻamatalaga masani. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e itiiti lava le maua mai o le faʻatoʻaga (2-6%). I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, 35-39% ma se gasegase i le matua matua, 60-70%, pe afai uma.
  3. Glucose maualuga i le ate. Tulaga: e leʻi 'ai se tagata mo ni nai itula. Ua pa'ū le maualuga o le suāuʻu. Na amata ona gaosia le ate i le gaosiga o le kulukose. A maeʻa ona 'ai, e tatau ona taofi le faia o lenei mea ma faʻamau i luga o le mea. I tagata e maua i le maʻisuka, e faʻaauau pea ona maua le suka i le tino.
  4. Aveina o fualaau tutusa. Le mafuaʻaga o le ituaiga 2 ma le ituaiga 1.

I le masaga (monozygous), o le avanoa o se faʻamaʻi tutusa e 58-65%, i le heterozygous - 16-30%.

Auala e fuafua ai le ituaiga

O fomai e masani lava ona saʻo ma vave ona fuafuaina pe maua e le tagata maʻi le maʻisuka. E faia lenei mea i le faia o suʻega.

E uiga i le ituaiga tagata maʻi, o lona tulaga o le a taʻuina. E tatau ona faia se suʻesuʻega atoa, faʻalogo lelei i uiga.

O le ituaiga tino o le maʻisuka ua atiae, o faailoga ma uiga o loʻo i luga o ituaiga 1 ma le 2 o le maʻisuka o le a faʻaalia.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

O vaega iloga o le faateleina o le kulukose o mea ia:

  • le fia inu
  • vevela paʻu
  • alu soo i le faletaele.

Muamua lava, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. Mai le masani masani e tatau ona faʻaumatia:

  • saisi
  • mea inu gaʻo
  • kusi falaoa, sisi ma iʻa (maualuga gaʻo),
  • suauu (fualaʻau, manu),
  • fufulu suamalie
  • tao tao
  • suka.

Faʻaopopo i ai e te manaʻomia ni oloa e maua ai le tele o vitamini:

  • greens (dill, pasili),
  • fualaau faisua (uma fou ma le kuka),
  • lauti (ua fautuaina e inu lanu meamata).

Fomaʻi

O le auala aupito sili lea ona lelei e faʻaititia ai lou suka toto. E mafai ona latou fesoasoani toetoe lava a maeʻa ona faʻaaogaina.

  • gaosiga o le inisalini
  • faaitiitia le kulūkose i le ate,
  • faaleleia le tulaga o le inisalini.

O le aoga o tupe o le leai o se aʻafiaga i le setete o le tino. E mafua ona o laʻititi laʻititi. O fualaau e iai se aafiaga lelei i le tino. O latou nei:

  • faamalosia
  • puipuia vaa
  • faʻafiafiaina le tele o mea manogi.

I faʻasalaga, o le fausiaina o se manaʻoga tele ua faʻatuina. Afai e te le amanaiaina meaʻai ua faatonuina, e le gata e mafai ona maualuga le maualuga o suka, ae maua foi le mamafa.

Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mulimuli i fautuaga ma faatonuga a le fomaʻi, o le a faigofie lona olaga. O se tagata na mafua mai i lenei maʻi, ae e le o mafatia mai ai, e tatau ona tumau lona soifua maloloina.

Suauu toto 2: mafuaʻaga ma mea taua

Ae e te leʻi iloa ole sugar o lona uiga o le 2.7-2.9 iunite, e tatau ona e mafaufau pe o le a le tulaga o le suka e taliaina i vailaau faʻaonapo nei.

O le tele o punaoa ua maua ai faamatalaga nei: o faailoga o lona fesuiaiga e mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua manatu e masani. Afai ei ai se vavaeese mai le masani ua talia i le lautele o le 5.6-6.6 iunite, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le solia o le faapaleni o le kulukose.

O le le mautonu o le le atoatoa o se tulaga o pathological pathological, o lona uiga, o se satauro i le va o tulaga masani ma le faʻamaʻi. Afai o le suka i le tino e alu i le 6.7-7 iunite, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se "maʻi" suamalie.

Peitai, o lenei faʻamatalaga e na o le masani. I galuega faafomaʻi, ua faateleina ma faaititia faailoga o le suka i le tino o se tagata maʻi. O le maualalo o le kulukose e maua e le gata i le talaaga o le maʻisuka, ae faʻapea foi ma isi faʻafitauli.

O le tulaga o le hypoglycemic e mafai ona vaeluaina i ni ituaiga se lua:

  • Lauau maualalo i luga o se manava gaogao pe a le 'ai se tagata mo le valu itula pe sili atu.
  • O le tali o le hypoglycemic state na maitauina i le lua i le tolu itula i le maea ai o le taumafataga.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona aafia le suka i le tele o mea o le a suia ai i le tasi itu poʻo le isi. Aisea e pau ai le suka toto i le 2.8-2.9 iunite?

O mafuaaga mo le maualalo o le kulukose o:

  1. Le saʻo le faʻasologa o fualaau o fualaau faasaina.
  2. Se fua tele o le hormone injected (inisalini).
  3. Gaoioiga malosi malosi, televave o le tino.
  4. Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  5. Togafitiga togafitiga. O lona uiga, e tasi le vailaʻau na suia i se fofo faapena.
  6. Le tuufaatasiga o le tele o vailaʻau i lalo o le suka.
  7. Faʻaaogaina tele o le ava malosi.

E tatau ona maitauina o se tuufaatasiga o vailaau faaleaganuu ma faaleaganuu e mafai ona faaitiitia ai le suka o le toto. Mo lenei tulaga, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga: o le maʻisuka e manaʻomia vailaʻau i le vailaʻau fautuaina e le fomaʻi.

Ae ua ia filifili foi e pulea le kulukose e faaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. O se taunuuga, o le tuufaatasiga o fualaau ma togafitiga i aiga e mafua ai le paʻu o le toto i le 2.8-2.9 iunite.

O le mafuaaga lea e fautuaina ai i taimi uma e fefesoʻotai se fomaʻi pe a manaʻo le tagata maʻi e faʻataʻitaʻi togafitiga faʻavae e maualalo ai le suka.

O le a le uiga o le kulukose o le toto?

O le suka maualalo o le toto e taʻua o le hypoglycemia. I le avea ai o se tulafono, e atiina ae pe a pa'ū le kulūkose i le 3.3 mmol / L i tagata matutua. Faatasi ai ma tagata e maua i le maʻisuka, o le upu "hypo" e faʻaaoga, o lona uiga o le toto maualalo.

Au uo pele, o le aso ou te manao e paʻi atu i se mataupu taua tele e faatatau i tagata uma e maua ai faʻamaʻi o le maʻisuka, e aofia ai tamaiti. O lenei tulaga e mafai ona tupu i se foliga malie i se tagata soifua maloloina atoatoa.

O le a le mea e lamatia ai le leai o se toto o le suka

O le faʻaitiitia o le suka toto o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka. Ae o le hypoglycemia e lamatia tele? O le a le mea e sili ona leaga: o le hypoglycemia faʻavaitaimi poʻo le maualuga o le maualuga o le kulukose? O faʻaaliga o le faʻaitiitia o le suka i le toto e ono mafai ona eseese tulaga: mai le laʻititi i le ogaoga. O le maualuga tele o le "hypo" o se hypoglycemic coma.

I le fesoʻotaʻiga ma le faʻamalosia o le faʻavae mo le maʻisuka taui, lea na ou tusia e uiga i le tusiga "Tulaga faʻataʻatitia mo le togafitiga o le maʻisuka faafomaʻi 2015", e mautinoa lava o se tulaga lamatia o le atiaeina o tulaga o le hypoglycemic. Afai e te vaʻavaʻai i latou i le taimi ma taofi saʻo i latou, ona latou le aʻafia ai lea.

Ole maualuga o le hypoglycemia i le aofaiga o le 2-3 i le vaiaso e le afaina ai le soifua manuia lautele ma le atinae o tamaiti. I le amataga o lenei senituri, sa faia suʻesuʻega i tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, lea na iloa ai o tamaiti o loʻo feagai ma vaega laiti o le faʻaitiitia o le toto suka e le maualalo i tamaiti aoga e aunoa ma le maʻisuka i le aoga.

O fua o le suka maualalo o se ituaiga o totogifuapauina mo le tausisia pea o kulūkose masani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka.

O le a le mea e mafaufau i le suka maualalo

O le mea moni, mo tagata uma, o le laasaga mo le faʻalogo i le maualalo o le toto toto e faalagolago ile:

  1. Tausaga.
  2. Umi o le maʻisuka ma lona tikeri o taui.
  3. Le fua o le pa'ū i le maualuga o le suka.

I vaitausaga eseese, o se tulaga o le faaitiitia o le suka e tupu i tulaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamaiti e le mautonu i le suka maualalo nai lo tagata matutua. I tamaiti, o le glucose o le 3.8-2.6 mmol / L e mafai ona manatu o se faʻafitauli i le tulaga e aunoa ma faailoga masani o le hypoglycemia, ma o faailoga muamua e aliali mai ma le suka i le 2.6-2.2 mmol / L. I pepe faatoa fananau mai, o lenei faailoilo e tusa lava pe itiiti ifo ile 1.7 mmol / L, ma o tamaiti laiti o loʻo maua le hypoglycemia na o le glucose e itiiti ifo i le 1.1 mmol / L.

O nisi tamaiti e le lagona muamua faailoga muamua o le "hypo". O laʻu tama, mo se faʻataʻitaʻiga, e matua lagona le vaivai pe a oʻo ifo le maualuga o le kulukose o le toto i le 2.5 mmol / L.

I tagata matutua, o mea uma e matua ese lava. Ua i ai i le glucose le maualuga o le 3.8 mmol / L, e mafai e le tagata maʻi ona lagona muamua faailoga o le maualalo o le suka. E sili ona maaleale tagata matutua ma matutua, e pei foi oi latou ua mafatia i le fatu poʻo le stroke, talu ai o latou faiʻai i lenei tausaga e nofouta i le okesene ma le glucose, lea e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le lamatiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi (fatu fatuga, strokes). O le mafuaʻaga lena e le manaʻomia ai e le au gasegase ni faʻataʻitaʻiga lelei o le gaosiga o le gaʻo.

E le tatau ona faatagaina le hypoglycemia i vaega nei:

  1. I tagata matutua.
  2. I tagata gasegase e maua i le maʻi fatu.
  3. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka retinopathy ma le maualuga o le lamatiaga o le afaina o le tino.
  4. I tagata gasegase e le lagona se faʻaitiitia itiiti i le suka o le toto. Atonu e faafuasei lava ona i ai se paʻu.

Umi o le maʻisuka ma le tikeri o taui

E talafeagai lelei le umi o le maʻisuka, o le itiiti ifo lea o le malosi e lagona ai uluaʻi faʻaaliga o le hypoglycemia. E le gata i lea, pe a iai se maʻisuka e leai se aʻafia mo se taimi umi, o lona uiga o le maualuga o le kulukose e sili atu i le 10-15 mmol / L, o le faʻaitiitia o le kulukose i lalo ifo o nei tulaga faatauaina e le tele o moli / L, mo se faataitaiga, i le 5-6 mmol / L, tali o le hypoglycemic.

O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻafaigofie le maualuga o le kulukose, ona e manaʻomia lea e fai lenei mea ma le malie ina ia faʻaaogaina ai le tino ile tulaga fou. O le tele o taimi, o lenei mamanu e tupu i le masaniga masani o le inisalini, pe a sili atu i le 6.5% le hemoglobin glyc.

Toto o le suka toto

O le amataina o faailoga o le hypoglycemia e faʻalagolago foi i le vave ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa maua lou suka toto i le 9-10 mmol / l, na faia ai le inisalini, ae na le lelei le fuafuaina o le fualaau, ma i le 30-45 minute na pa'ū ifo le suka i le 4.5 mmol / l. I lenei tulaga, o le "hypo" na atiina ae ona o le vave alu ese. Na i ai muamua se mataupu pe a iloa uma faailoga o le "hypo", ma le suka toto - 4.0-4.5 mmol / l.

Mafuaaga o Suga Suauu Mama

O le mea moni, o le suka e osofaʻia e le gata i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae faapena foi i isi tulaga ma faʻamaʻi, ae ou te le talanoa i lenei mataupu, talu ai ua tusia mo tagata e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le a ou taʻuina atu pe aisea ma pe aisea e pa'ū ai le suka toto i le maʻisuka.

Aisea e aʻafia ai le suka i le maʻisuka

  • Faatoilaloina o fualaau faasaina po o le inisalini.
  • Tatalo le 'ai poʻo le le lava o tupe.
  • Le fuafuaina poʻo le fuafuaina, ae leʻi faʻaalia mo gaoioiga faaletino.
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  • Suiga o le tasi fualaau faasaina i le isi.
  • Faʻaopoopoina se isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka i togafitiga.
  • Le faʻaogaina o fua faʻaopoopo e faʻaitiitia ai le suka toto e aunoa ma le faʻaitiitia o tui o vailaʻau taua.
  • Aveina o le ava malosi ma fualaau faasaina.
ia faamalieina

Faailoga o le toto maualalo maualalo i se tagata matua

E pei ona ou fai atu i luga, o le hypoglycemia e mafai ona agamalu ma ogaoga. O faʻamaoniga e matua ese lava i alii ma tamaitai. A pa'ū le suka toto, o faʻamaoniga e pei o le:

  • afu malulu (afu le ulu i luga o le ulu, ulu umi o le ua)
  • lagona o le popole
  • fiaaai
  • tamatamai lima faafoliga
  • itiiti le fefe i le tino
  • tagi
  • taʻavale
  • tiga o le ulu ma le vevela
  • numera o le pito o le laulaufaiva

E le gata i lea, o le tulaga e sili atu ona leaga. O loʻo i ai le le mautonu i avanoa, faʻafitauli o le gait, o se faʻalavelave matuia o lagona (e mafai ona latou amata le tagiauē ma le fetuu, e ui lava e lei matauina muamua, pe leai foi se tagi), fenumiai ma le le tautala. I le taimi lea, o le tagata maʻi e pei o se tagata inu, ma o lenei mea e sili ona matautia, aua e manatu i ai isi, ma o le fesoasoani talafeagai e le o saunia, ma o le maʻi lava ia ua le toe mafai ona fesoasoani ia te ia lava.

Afai e te le fesoasoani, ona sili lea ona leaga le tulaga. Faʻasalaga, leai se mafaufau, ma o se coma e atiaʻe. I se coma, o le cerebral edema e atiina ae, ma o le taunuuga o le oti.

O nisi taimi e atiaʻe ai le hypoglycemia i le tele o taimi, pe a le o sauni se tagata mo lenei mea - i le po. A faʻaitiitia le suka o le toto i le po, e tuʻuina atu lenei mea i ni uiga sili ona lelei.

  • Taumafai e alu ese mai le moega pe faʻafuaseʻi ona pa'ū mai le moega.
  • Nofoaga e moe ai.
  • Savalivali i se miti.
  • Le oloa o ni leo le masani ai.
  • Manatu.
  • Sweating.

I le taeao ina ua mavae sea po, o le tele lava o maʻi e ala mai ma se maʻi tiga.

Faailoga o se faʻaitiitia o le kulukose i tamaiti

E pei ona ou fai atu, e le o malamalama tamaiti i suʻega maualalo, ae e le o lona uiga latou te le maua ni lagona i le hypoglycemia.E masani lava o tamaiti laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, pepe faatoa fananau mai, e le mafai ona faʻamatalaina faitioga masani, o lona uiga, ia faia se fuaitau ina ia vave ona tatou malamalama i mea o loʻo tupu.

E faʻapefea ona mafai e se tasi ona iloa o loʻo maua e se tamaititi le hypoglycemia i se taimi atofaina i le taimi? E mafai ona e taumafai e puʻea lenei mea i luga o mafuaaga tuusao.

  • Faʻasalaga o tiga o vae poʻo le vaivai
  • Na faafuasei ona matelaina, faitioga o le tiga o le manava
  • O le toʻa filemu ma le le mautonu e matauina pe a uma se taaloga malie
  • Faʻailoga ma le tuai faʻatasi ma le tali i lau fesili
  • Faafuasei ona saluina le ulu
  • Le manao e taoto ma malolo
ia faamalieina

E faʻafefea ona vave toto le suka toto

A e lagona ua paʻu lau suka ma e te lagona le faʻailoga o le toto maualalo maualalo, ona lelei lea e fua i se glucometer.

Afai e te mauaina lenei tulaga mo le taimi muamua, ona e manatua lea, i le lumanaʻi o le a fesoasoani i le vavalalata saʻo, ma o le ae iloa foi tulaga taua e te maua i le hypoglycemia. I le faʻaopoopoga, o le a e manaʻomia le uluaʻi aoga e iloilo ai le aoga o auala e faʻamalolo ai faʻamaoniga.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e sili atu i le masani

O le hypoglycemia mama, e pei o se tulafono, ua aveesea e le tagata maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e siitia le kulūkose mai le 2-3 mmol / l i le 7-8 mmol / l faatasi ai ma meaai e vave faʻavaveina ai le toto suka. O le a le tele? Hmm ... o le fesili e faigata, aua o iinei o le sili ona lelei o le gaʻo gaʻo e faʻaaoga ai le "hypo" mo ia lava.

O le mea moni, e mafai ona e 'ai le 20 g o gaʻo pe 2 = XE (4 teaspoons o suka, mo se faʻataʻitaʻiga), e pei ona fautuaina e taʻiala, ona faʻaititia lea o le maualuga maualuga o le suka mo se taimi umi. Ma e mafai e ala i le faʻataʻitaʻiga ma le sese ona iloa le tele o se oloa faapitoa (sugar, juice, candy, etc.) o le a faʻapupulaina ai le maualuga o le suka i tulaga talafeagai (lelei, ina ia aua le faʻaaluina), faʻapea foi le umi o le a faateleina ai lenei suka.

A maeʻa ona e 'aina se mea pe' inu '' '' vave '' 'gaʻo, e tatau ona e siakiina le maualuga o le suka i le 5-10 minute, pe a fai o le taimi lea e leai se faʻaopoopoga, ona e manaʻomia lea e tutusa le aofaʻi o gaʻo ma fua i le 5- 10 minute, etc.

Faʻafefea ona faʻaitiitia se glucose mataʻutia

O se fesili talafeagai e tulaʻi mai: o le a le mea e 'ai ma le mea e inu? E mafai ona e toe vaʻai i le laulau o oloa ma faʻamatalaga faʻapitoa. I se tusiga muamua, "O a meaai e maualalo ai le suka o le toto?" Na ou talanoa e uiga i meaʻai e faʻagesegese ai le suka o le toto ma avatu ai se fesoʻotaʻiga e ave ai le laulau. Afai e te leʻi sauina, fai. O lea la, e tatau ona e faʻaaogaina oloa mai le lisi ma se upusii maualuga maualuga e taofi ai le hypoglycemia.

  • suauu faamamaina
  • siamu
  • meli
  • karimalie lemu
  • fualaau suamalie po o lemonade

O le a se isi mea e le mafai ona faʻaaoga e faʻavave ona faʻaititia le suka:

  • keke
  • aisa kulimi
  • cholati ma kalati
  • oloa suamalie
  • fualaau suamalie
  • "Gao" gaʻo (gaʻo, falaoa, pasta)
  • le isi taumafataga (muamua e te manaʻomia e aveese le "hypo", ma na o le nofo i lalo mo le malologa)

Afai e te le lava le aofaʻi o gaʻo pe le amanaʻia le leaga (ina ua mafatia loʻu tinamatua "lelei" hypoglycemia ona o lona maasiasi e amata ai ona 'ai i le laulau pe a leai se isi e' ai), e lua taunuuga e mafai ona maua:

  1. pe o le faaitiitia o le suka suka faaauau pea ma o le tulaga e matua faateteleina o le fesoasoani mai fafo pe o se falemaʻi ua manaomia
  2. poʻo le tali atu i se faʻaititia o le suka, hormones counter-hormonal (o se ituaiga o le suka-maualalo le suka) o le a tuʻuina atu i totonu o le toto, lea o le a faʻasaʻo le kulūkose mai le ate ma faʻapea ona faateleina ai le suka suka

Ae o lenei faagasologa e le mafai ona taʻua o se tagata puipuia lelei, aua a amata loa lenei masini puipuia, e le mafai ona taofi mo se taimi umi. O se afa o le hormonal o loo oso i totonu o le tino, lea e mafua ai ona le mautonu le suka. O sea afā e mafai ona tumau mo ni nai aso seʻia toe foʻi mai suga i a latou masani masani.

Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e aveina pea se glucometer ma le "fast" carbohydrates faatasi ma oe, aua e le o soʻo se mea lava e maua ai oe i le hypoglycemia, e mafai ona faʻatau vave le mea e te manaʻomia. O loʻo i ai se isi mea e faʻaaogaina i oloa - dextrose tablets, lea e amata ona fai e tusa lava pe i totonu o le faʻafofoga tautala pe a faʻafefe. E faigofie lava ona latou tauaveina.

Faʻafefea ona tali pe a mamao ese le hypoglycemia

Na o aiga e iloa isi poʻo le aufaigaluega faafomaʻi e mafai ona fesoasoani iinei. Afai o loʻo malamalama pea le tagata, e manaʻomia lona inu i le lauti suamalie, i le falemai latou te faia iv glucose. Afai o se tagata ua le iloa, ona leai lea o se mea i totonu o lona gutu, o lea e mafai ai ona e faia se mea leaga. I lenei setete, e mafai e se tagata ona tataʻi i luga mea na e teuina pe sasaa atu ia te ia. E sili atu le valaʻauina o se falemaʻi ma taʻu mai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma atonu o le a iai sona hypoglycemia.

Aʻo e faʻatali mo se falemaʻi, e mafai ona e tuʻu le tagata manua i lona itu, punou lona vae i le tuli. O le mea lea o le a le faʻaumatia ai i lana lava gagana. Afai e iai lou tausimaʻi ma e 40% lou kulukose i le fale, ona mafai lea ona e togi saogalemu le 20 ml o vaifofo. E mafai foi ona e tuiina le 0.5 ml o le adrenaline, o le a faamatuu atu le kulukose mai le ate. Afai ei ai i le tagata le kaluka (se tagata e tui i le inisalini), ona faʻaaogaina lea. E le o mea uma i le taimi e tasi, ae o le mea e tasi, mo se faataitaiga, glucose ma le adrenaline poʻo le kulukose ma le glucagon.

E mafai e le hypoglycemia ona maua oe i soo se mea, ma e taua tele i tagata o loʻo siomia oe oe iloa lou maʻi ma ua aʻoaʻoina i le mea e fai ae LE FAI i se tulaga faapena. O le a sili atu ona manaia le ave faʻatasi ma oe se mea e pei o se tusi i totonu o lau tusifolau po o le atotupe faʻatasi ai ma pepa i luga o le taavale, lea o le a faʻaalia ai au faʻamatalaga ma, sili atu ona taua, o au suʻesuʻega ma fautuaga.

I le taimi nei, o le tele o tupulaga talavou latou te maua ni peʻa ma upu "O aʻu o le maʻisuka" poʻo le faia o taulima e faʻaalia ai se faʻamaoniga ma fai mai le mea e fai pe afai e maua le tagata e le iloa.

O le iuga lenei o le tusiga. Ou te moomoo ia te oe e te le i ai i le nofoaga oe ua afaina i le hypoglycemia. Kiliki i luga o 'upega o fesoʻotaiga faʻasalalau i lalo o le tusiga, faʻapipiʻi i faʻafouga blog ma vaʻaia vave oe!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Faailoga o Suga Suauu Mama

E taua le aʻoaʻo e faʻalagolago i lou tino, i le tulaga o le solia o le tele o gaioiga o le glucose, e tuʻuina atu ai faʻamatalaga. I le mauaina o ia mea, i se taimi talafeagai o le a mafai ai ona taofia se osofaʻiga o le hypoglycemia.

Uluai faailoga o le maualalo o le kulukose:

  • vaivaiga
  • hyperhidrosis
  • vavao
  • tautalaga faʻapuupuʻu tautala,
  • vaevaeina ata po o lanu lanu i luma o mata,
  • fiaaai
  • tagi
  • taʻavale
  • tamatamailima po o laugutu amata amata ona paʻu.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le maualuga o le suka i le 3 mmol / l, o le a ita ai se tagata, e faigata tele ona mafaufau ma mafaufau. Faoa ma le leiloa o le iloa e mafai foi.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

O le siama o le hypoglycemia ua faia i luga o le faavae o faitioga a le tagata maʻi, tala faasolopito o le soifua maloloina ma suʻesuʻega suʻesuʻe. I le taimi nei, o le maʻisuka ua fuafuaina e faʻaaoga ai se suʻega o le faapalepale kullukose.

Latou te tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao, ona tuʻuina atu lea i le tagata gasegase se vaifofo o le kulukose e inu ai, ma a maeʻa le 2 itula e toe faia le suʻega. Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau ona maua se fesoʻotaʻiga ma le falemaʻi ma le maualuga o le suka i le suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o tagata gasegase e mamafa tele, latou te mafatia i uiga e silia ma le 40 tausaga.

O le a le mea e fai e faʻafaigofieina ai le suka o le toto

O le saoasaoa o le fesoasoani muamua mo le hypoglycemia e tele lava ina fuafua ai le fomaʻi. O le mea lea, e tatau ona fautuaina au uō vavalalata, matua ma aiga, pe o le a le mea e fai pe a fai e le iloa e se tagata le iloa poʻo se paʻu.

Faatasi ai ma se tikeri maualalo, o le kulukose i totonu o le toto e totoina i meaai. Mo se faataitaiga, 'ai le 2 tsp. suka. O nisi fomaʻi e fautuaina e faʻaaoga vave le 4 tsp. suka, ae aua le faia. Glucose e vave tulaʻi, ona umi ai lea o le taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

5 minute i le maeʻa ai o le gaʻo gaʻo, e siakiina le suka i le toto, pe a uma le 30 minute, 1 itula ma le 2 itula mulimuli ane.

Afai o le tulaga e ogaoga (o lona uiga o le suka e i le maualuga o le 3 mmol / L pe itiiti ifo), e tatau ona e avatu se ti lauti ma le lauti suamalie, pe afai o loʻo ia malamalama. I totonu o se falemaʻi, ua tuʻuina atu i le tagata gasegase se kululu e maua ai le 40% kulukose. Muamua togi i le 20 ml o le vaifofo ma le 0.5 ml o le adrenaline, e fesoasoani e faʻamalolo le kulukose mai le ate (lea ua uma ona avea ma glycogen). Adrenaline ua suia i le glucagon.

Afai ua le iloa e se tagata, e le mafai ona e faʻatumu se mea i lona gutu, e mafai ona ia kesi. Pe a fufulu meaʻai, pe a oʻo mai se tagata i le mamao o le le iloa, e mafai ona muta mea uma i le sophyxiation. E le mafai ona faia lenei mea. Valaʻau i se taʻavale ma amata le toe faʻaolaina o le cardiopulmonary

Faʻaiʻuga

E faigofie ona puipuia le hypoglycemia, e faigofie lava ona taofi. Ae ui i lea, o le faʻaitiitia pea o le suka i le 3-3.5 mmol / L e oʻo atu ai i ogaoga ogaoga o taimi umi mai totoga eseese.

O lenei tulaga e mafua ai le faʻavaivaia o le tino atoa, o le tino puipuia o le tino, o loʻo aʻafia ai le tino o le tino. Le lava o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o metabolic processes. O mea e faʻaleagaina i le taimi o le faʻamavaeina o aʻafiaga ma gaʻo e afaina ai le tino.

O lenei tulaga taufaamatau e faʻalavelaveina le gaioiga o nofoaga tutotonu o le tino ma faʻalavelave ai meaʻai o le faiʻai.

O se tikeri ogaoga e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le stroke ma se fatuga o le fatu, atonu o se faʻalavelave i tomai faʻapitoa, talu ai ona o le failaina o le faiʻai e mafua ai le oti o namele.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga