Pusa le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini, e faʻafia ona faia inisiua o le hormone i le aso. O nisi taimi o le manaʻoga e tui le inisalini e tulaʻi mai i nofoaga e le talafeagai: femalagaaiga a le lautele, i fale o le malo, i luga o le auala. O le mea lea, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e tatau ona iloa: o le pumpulin insulin - o le a lea ma pe faʻapefea ona galue. O se masini faʻapitoa mo maʻisuka lea e ono afaina ai le inisalini i totonu o le tino o le tagata.

Tausaga o mea

O le tui o le inisalini e faʻamoemoe mo le faʻaauauina pea o le siama i le maʻisuka. E pei o se pancreas, lea e maua ai e tagata soifua maloloina le inisalini. O le pamu e suia atoa ai peni tui, ma faʻaogaina atili le faʻaogaina o le faʻaaoga. O le inisalini pupuu e tui i le pamu. Ona o lea mea, o le mea o loʻo i fafo o lenei hormone e le o fausia, o le mea lea, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e itiiti lava.

O masini faʻaonaponei e le tetele, e faʻapipiiina i se fusi faapitoa poʻo ni lavalava i se kilipa. O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le glycemia. O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le mata. O lenei mea e mafai ai e oe ona mataʻituina le tulaga ma tali atu i se taimi talafeagai i suiga i le kulūkose i le tino.

Faafetai i le mataʻituina o taimi masani, e mafai e tagata gasegase ona puipuia le atinaʻe o le hypoglycemia. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faʻafoʻi pe taofia le pamu. Ona suia ai lea o le faʻagaiga o le inisalini pe o le a tuʻuina le sapalai.

Mataupu faavae o le taotoga

E toatele e fiafia i le foliga o se pamu. O se masini laʻititi le tele o se pager. E galue i luga o maʻa. O le pamu o loʻo faʻapipiʻiina ina ia faʻasolosolo ai ona faia le tui o le inisalini i le tino. E tatau ona fetuutuunai e le fomaʻi o loʻo vaʻavaʻai i itu taʻitasi ole tagata maʻi.

O le masini e aofia ai ni vaega.

  1. O le pamu lava ia, o le pamu ma le komepiuta. E maua e le pamu le inisalini, ma o le komipiuta e pulea le masini.
  2. Malosiaga mo inisalini - kilika.
  3. Faʻasaʻo Seti. E aofia ai se cannula (o le sola vevela vevela), tubules e fesoʻotaʻi ma le taifau ma le pusa e iai le insulin. Ua faʻapipiʻi se nila i totonu o le palapala gaʻo o le manava e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa ma faʻapipiʻi i se mea faʻapipiʻi. Suia lenei pusa i aso uma 3.
  4. Pamu mo le faʻaauauina pea o le masini.

E tatau ona vave suia le kalama insulin i le taimi lava e uma ai le vailaʻau. Ua faʻapipiʻi le nila i luga o vaega o le manava lea e masani ai ona faʻaaogaina le inisalini e faʻaaoga ai se peni. O le hormone e tuʻuina i microdoses.

Filifiliga faʻatulagaina o faʻatulagaga

E lua ituaiga o pulega o lenei hormone: bolus ma basal. O le filifiliga e faia e le fomaʻi, e faʻatatau i uiga o le gasegase o le faamaʻi ma le aofaiga ole inisalini e tatau ona totogi mo le tulaga.

O le auala o le bolus e manatu ai o le fualaau manaomia o le vailaʻau ua tusia e le tagata maʻi ao le i ai. O le inisalini ua maua i le aofaiga e tatau ai mo le metabolism o le kulukose e maua mai i meaai.

E tele ituaiga o bolus.

  1. Pusa pa'ū. O le togafitiga e faʻatautaia i le taimi lava e tasi, e pei o le faʻaaogaina o se peni. O sea ituaiga fuafuaga e sili ona lelei pe afai o le tele o mea inu oona e ulu atu i le tino pe a 'ai.
  2. Square bolus. Ole tele o le inisalini e manaʻomia e le vave tuʻuina ile tino, ae faasolosolo malie. Ona o lenei mea, o le hypoglycemia e mafua mai i le fatu o le tele o le homone i totonu o le toto e mafai ona puipuia. O lenei metotia e sili pe afai e maua e le tino ni mea taumafa e aofia ai le tele o pene ma gaʻo (pe a taumafa ituaiga o meaʻai, iʻa). O lenei folasaga e fautuaina mo tagata o mafatia mai gastroparesis.
  • O le double bolus o se tuufaatasiga o le tulaga masani ma le sikuea. Afai o le tui o le inisalini mo le maʻisuka ua faʻatuina e faʻataʻitaʻiina ai le fualaau faʻamaʻi e le double bolus, o le taimi muamua o le a oʻo i le tino le maualuga o le inisalini, ma o le isi mea o le a faʻaaluina lemu. O lenei ituaiga o pulega e manaʻomia pe afai e te fuafua e 'ai meaʻai o loʻo i ai le maualuga o gaʻo ma gaʻo. O ia meaʻai e aofia ai pasta, faʻafefete i le kulimi kulimi poʻo le keke ma kulimi pata.
  • Super bolus. O lenei ituaiga o saofaga e tatau ona tatau pe a manaʻomia le faateleina o le inisalini. Latou te faʻaaogaina se super bolus i mataupu pe a fuafua e 'ai meaai e matua faʻatupulaʻia ai le maualuga o le suka: kulimi suamalie po o meaʻai o le taeao.

Pe a filifilia le auala faʻavae, o le inisalini o le a tuʻuina atu faʻaauau e tusa ai ma le fuafuaga na filifilia mo se tagata faapitoa. O lenei metotia ua mamanuina e faatumauina ai le maualuga o le kulukose i le taimi o moe, i le va o taumafataga ma meaʻai. O masini e mafai ai ona e seti le fua faatatau o hormones i le tino i taimi atofaina.

O le faʻatulagaina o itula itula e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le aofaiga o le hormone e maua i le po (e mafai ona taofia le pa'ū o le suka i tamaiti laiti),
  • faʻaleleia le tuʻuina atu o le hormone i le po e puipuia mai ai le hyperglycemia i tama talavou i le taimi o le gaioiga (o lenei mea e mafua ai i le maualuga o hormones),
  • Faʻalautele le fua i le vaveao e puipuia ai le kulūkose ao leʻi ala i luga.

Filifili le ala talafeagai o le taotoga e tatau ona faʻatasi ma le fomaʻi aoga.

Faamanuiaga o maʻi

I le maitauina o le auala e galue ai le pamu, e tele tagata e faalagolago i le insulin ma matua o tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e mafaufau i lona faʻatau. O lenei masini e tau tele, ae i le Fasi o loʻo i ai polokalame mo le maʻisuka, e tusa ai ma le mafai ona tuʻuina atu lenei masini mo le saolotoga. O le mea moni, o vaega mo lea mea o le a tatau lava ona faʻatauina i latou lava.

O le faʻaaogaina o le inisalini, lea e maua mai i le pamu, e toetoe lava o le taimi lava lena. O le faʻaaogaina o hormones ultra-poto ma pupuu e fesoasoani e taofia ai fesuiaiga i le glucose concentration.

O le lelei o lenei masini e aofia ai foi:

  • maualuga le fetaui lelei ma le mafai ona faʻaaoga microdoses o le homone: o le laasaga o le dose o le bolus administered e mafai ona fetuunai ma le saʻo 0.1 PIECES, faʻatasi ai ma peni tui, fetuunaiga ile 0.5-1 PIECES e talia,
  • faaitiitia le numera o punctures e faia i le 15 taimi,
  • o le mafai ona faʻatusatusa saʻo le fua o le bolus, le filifiliga o le auala o lona puleaina,
  • le siakiina masani o le maualuga o le suka: faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le pamu, e maua ai se faailoilo, o ata o aso nei e mafai ona fetuutuunai le fua faatatau o le puleaina o fualaau faasaina i luga o latou lava aia tatau seia oo i se faamaeaina atoatoa o le sapalai pe a tulai mai le hypoglycemia
  • teuina o faʻamatalaga i luga o gaʻo faʻatonutonuina, kulūkose maualuga i le mafaufau mo masina e ono 1-6: faʻamatalaga e mafai ona faʻafeiloaʻi i se komepiuta mo le auiliiliga.

O lenei masini e taua tele mo tamaiti. E mafai ai e oe ona faʻaleleia le tulaga lelei o le ola o tagata gasegase ma o latou matua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fomai fautuaina e mafaufau e uiga i le faatauina o se pamu mo le maʻisuka i mataupu nei:

  • meaʻai i le kulukose
  • le mafai ona totogi le maʻisuka,
  • afaina o le maʻisuka, lea e tupu ai ni faafitauli matuia,
  • e oʻo atu i le 18 tausaga ona o faigata i le filifilia ma le puleaina o le malosi o le inisalini,
  • taeao o le mafanafana o le taeao (faʻapupula malosi le kulūkose aʻo leʻi ala mai)
  • le manaʻomia mo le faʻateleina o le inisalini i le tele o taimi.

O le pamu e fautuaina foi mo fafine maʻitaga ma tagata o loʻo i ai se olaga ola malosi. E mafai ona e faʻatau mai se pusa insulin pe afai e manaʻo le tagata maʻi e faʻafaigofie lona olaga.

Contraindications

E mafai e tagata maʻi ona faʻapipiʻi pamu faʻaonapo nei i latou lava. E ui lava i le mafai ona faʻatautaia vave le inisalini ma faʻatulaga se vailaau a se fomaʻi, o tagata o loʻo auai malosi i togafitiga. E tatau ona malamalama o se inisalini faaumiumi-faʻasaʻoina e le ulufale i le toto o le maʻisuka. Afai e taofi e le masini le galue mo nisi mafuaaga, ona tupu lea o faʻafitauli pe a uma le 4 itula. I le uma, o le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ma le ketoacetosis o le maʻisuka.

O le mea lea, i nisi tulaga e le fautuaina le faʻaaogaina o le suka o le maʻisuka. Contraindications e aofia ai:

  • maʻi o le mafaufau
  • faaitiitia le vaʻai pe a le mafai ona faasaʻo (faitau faigata tusitusi i luga o le lau),
  • teenaina o le manaʻoga e faʻatatau le faʻasologa o fuainumera o oloa, le naunau e aʻoaʻo auala e galulue ai ma le masini.

E tatau ona malamalama o le masini lava ia e le mafai ona faʻamaonia le tulaga o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 1. E tatau ona ia mataʻituina le taumafataga ma taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Vaega o le filifiliga o meafaigaluega

Afai o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai se pamu insulin mo le leai o se totogi, ona le tatau lea ona e filifili. Ae afai e te fuafuaina na o oe lava e faʻatau lenei tau taugata (ma lona tau e oʻo atu i le 200,000 rubles), ona e faamasani lea i mea e tatau ona e gauai i ai.

  1. Ole maualuga o le tane e tatau ona lava mo le 3 aso o le faʻaaogaina - o le taimi ole suiga o le faʻavasegaina ole faʻavae, i le taimi nei e mafai ona e faʻatumu le keli.
  2. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e tilotilo i le susulu o mataitusi i luga o le lau ma le faigofie o le faitauina o igoa.
  3. Fuafua le laasaga laasaga mo le faʻaalia o le bolus doses of insulin. Mo tamaiti e tatau ona filifili masini e iai sina laʻititi.
  4. O le i ai o se calculate-in calculator: e fuafuaina ai le lagona i le inisalini, coefficient o le carbohydrate, le umi o le gaioiga o le inisalini ma le faʻamoemoe o le kulukose.
  5. Le auai ma le faʻaalia o le faailo o le faailo i le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia.
  6. Vaʻaia vai: o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga e le fefefe i vai.
  7. O le mafai ona seti faʻasologa o faʻamatalaga mo le puleaina o le inisalini e tusa ai ma le auala basal: suia le aofaʻi o le hormone ua faʻaaogaina i aso malolo, faaiuga o vaiaso, faatulaga se isi auala mo vaiaso vaiaso.
  8. Le mafai ona loka kuki e aloese ai mai faalavelave faʻafuaseʻi.
  9. Le i ai o se lisi o Rūla.

O nei manatu e tatau ona mafaufauina aʻo le i faatauina. O le sili atu ona faigofie le masini e te filifilia, o le faigofie foi lea ona mataʻituina le tulaga.

Patient Reviews

A o leʻi faʻatau se masini taugata, e fiafia tagata e faʻafofoga i tali mai le maʻisuka e uiga i pamu inisalini ma le poto masani i le silia ma le 20 tausaga. Afai tatou te talanoa e uiga i tamaiti, o lenei masini e mafai ona faafaigofieina ai o latou olaga. A uma lava, o le a le faia e se tamaititi i le aʻoga ni meaʻai e tatau mo le maʻisuka i se taimi faʻamalamalamaina ma o le a le faʻasaina le inisalini ia te ia lava. Faatasi ai ma le mitamita, o le foia o nei faafitauli e sili atu ona faigofie.

A o laʻitiiti, o le faʻaaogaina o insulin i microdoses e taua foi. I le talavou, e taua le toe totogi mo le tulaga, o le glucose concentration atonu e ese mai ona o le le lelei o le tala o le hormonal i le taimi o le talavou.

Tagata matutua i lenei masini e ese. O le i ai o le tele o tausaga o le poto masani i le pulea lelei o le homone, o nisi e manatu o le pamu o se otaota o tupe. E le gata i lea, o mea taumafa e manaʻomia ona faʻatau ma suia e taugofie.

E sili atu ona faigofie ia i latou ona tuiina se fua faatatau fuafuaina o le inisalini i lalo oo latou paʻu. O nisi e fefefe neʻi paʻu le taifau, o le a faʻaputu le pulupulu, o le pamu lava ia o le a puʻe, alu ese, o le a nofo i lalo maa, ma o le a le toe galue le pamu.

O le mea moni, afai ei ai le fefe i le manaʻomia ona fai i aso uma, o le a sili atu ona lelei le filifilia o se pamu. E le gata i lea, e tatau ona filifilia mo tagata e le o mafai ona faʻatautaia se hormone ao le i faia taumafataga taitasi. Ae e sili atu le faʻatalanoa o se tagata suʻesuʻe.

O le a lenei mea

O pamu insulin e avea ma masini mo le togafitiga o le maʻisuka, lea, e tusa ai ma le polokalama faatulagaina i aso taʻitasi, tui inisalini i totonu o le tino o le tino, faʻaauau pea ona faʻatulagaina ia foliga o le kulukose i totonu o le toto.

O le masini e aofia ai:

  • pulea le module
  • vailaau sui
  • mea faʻaoga mea e faʻaoga e faʻasaga ai mo le tuusaʻoina saʻo o le hormone i totonu o le mea faʻapipiʻi (manulele manifinifi, anufe ma le pipili fesoʻotaʻi).

O le tino o le masini e faʻapipiʻi i se fusi faapitoa poʻo nilava e faʻaogaina ai se kilipa, faʻapipiʻiina se pusa i lalo o le paʻu ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se faʻamau. O le hormone e ulu atu i le pusa mai le faatanoa e ala i le pipii fesoʻotaʻi, faʻatasi ai ma le pusi e suia lava i aso uma e tolu. O lenei mea e mafai ai ona e faʻaitiitia le numera o injections mai le 4-5 pe'ā faʻaaoga peni tui, e oʻo atu i le 1 i le tolu aso. Afai e leai se vailaʻau o fualaau faasaina, e tatau ona sui vave.

Ole folasia o le inisalini ua faatulagaina i totonu o le falemai faafomai, lea ua faatulaga ai vaega taʻitasi o le gaosia o le hormone ma ua aoaoina le tagata maʻi i le pulea lelei o le masini. E faʻaaogaina e le masini na o le insulin o gaioiga pupuu ma le vave, lea e puipuia ai le atinaʻeina o nisi faʻafitauli o le maʻisuka. O lenei metotia o le faʻateleina o le togafitiga o le inisalini e amanaʻia o le sili ona faʻatuatuaina ma aoga i le togafitiga o le maʻisuka.

Laasaga e puleaina

Talu ai o tagata maʻi taʻitasi e iai ona lava uiga o le tino, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma gaʻo talafeagai o le hormone, ua faʻatulagaina le pamu insulin i le 2 gaioiga galue o galuega:

  1. "O le fua ninii." O le inisalini e faʻaauau ona fafagaina i totonu o le tino e tusa ai ma se fuafuaga faʻaletausaga, lea e faʻamoemoe i le faatumauina o kulūkose masani i le taimi o le malologa (moe) ma vavao i le va o taumafataga ma meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le tele o le fuamoa i le taimi atofaina faʻasolosolo ma se laasaga laititi maualalo o le 0.1 iunite ua setiina. i le itula.
  2. "Bolus". E tautua vave ao lei faia se taumafataga ma fuafua e fuafua i le tele o le vaega o le carbohydrate, o le maualuga o le kulukose i le taimi e faʻafeiloai ai le hormone ma le i ai o faʻamalositino pe a uma se meaʻai. Mo lenei, e faʻaaogaina se fesoasoani fesoasoani faapitoa i le lisi o masini. O lenei faiga o le inisalini o le faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le kulūkose maualuga.

Basal Dose Faʻamatalaga

Talu ai o tagata maʻi taʻitasi e iai uiga ma manaoga mo se fualaau o fualaau faasaina, pamu insulin e mafai ai ona fetuʻunaʻi faʻamatalaga taimi o le pulega o le hormone:

  • se faʻaititia o le toto ole taimi mo le po, lea e manaʻomia e puipuia ai le pa'ū o le kulūkose, mo tamaiti laiti,
  • Faʻalautele le maualuga o le toto mo le taimi o le po, lea e talafeagai e puipuia ai maualuga maualuga o le kulukose mafua mai i hormones i tama ma teineiti i le taimi o le soifuaga,
  • faʻalauteleina o le toto i le vaitaimi mai le 5 i le 6 i le taeao, lea e talafeagai e puipuia ai le uiga o le "taeao taeao".

Bolus Forms

Mo le fetuutuunaiga lelei o le tuʻuina atu o le hormone pupuu poʻo le siaki, e mafai e le tagata e faʻaaogāina masini ona seti se tasi o fusi o le bolus. O lenei mea o le a fesoasoani tele i le taimi e aʻoaʻo ai pe faapefea ona filifili le eseesega sili ona lelei o le inisalini i totonu o soʻo se ituaiga o meaai, tausia pea le suka i taimi masani.

  1. Bolus "Tulaga". O le togafitiga e faʻatinoina i le taimi lava e tasi ma tutusa i le mataupu faavae i le masani masani. O lenei fomu ua faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaaogaina o meaʻai maualuluga-gaʻo ma ipu.
  2. Square bolus. Ole ituaiga o insulin e faia ile taimi ole taimi ole taimi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga ile paʻu o le kulukose i le taimi lava e oʻo mai ai le hormone i totonu o le toto. O le faʻatulagaga faʻavae o le pulega e faʻalauteleina ai le umi o le inisalini, lea e lelei mo le 'ai o ipu ma se mea e sili ona tumu i gaʻo ma proteins (kuka falai, iʻa gaʻo). O le faaumiumi o le pulega o le hormone ua fautuaina foi mo tagata gasegase i gastroparesis.
  3. O le double bolus o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasia o ituaiga muamua o le pulega o le inisalini mulimuli.O le pamu inisalini e faʻatautaia e faʻafoe le hormone i le Double Double Bolus o le a tuʻuina atu ai se faʻamaʻi maualuga muamua ona tuiina lea o le inisalini i se auala malie, e tutusa ma le Square Bolus. O lenei ituaiga o bolus e talafeagai mo le faʻaaogaina o mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o gaʻo ma gaʻo (keke sukalati, pasta ma sauʻai suamalie).
  4. Super Bolus o se filifiliga e faʻaleleia ai aafiaga o le faʻasaina o le inisalini. E tatau pe a faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga le pamu e 'ai ai meaʻai e vave faʻaleleia ai le suka toto (suamalie o le taeao o le taeao, pusa paʻu).

E faʻapefea ona filifili se masini?

Ina ia malamalama po o le a le pusa insulin e saʻo mo oe, e tatau ona e gauai atu i vaega nei pe a faʻatau se masini:

  1. O le a mafai ona faʻataʻatitia e le au fuainumera le faʻasologa o loʻo manaʻomia ile saʻo 0.1 iunite, lea e taua pe a amanaʻia le inisalini malosi i le toto. Pe a faatulaga le fualaau, e tatau ona e ulu i totonu o fuainumera mo mea taumafa i le sao e mafai ai, o le maualuga o le suka mo le tagata e faaaogaina, o le senitene o le lagona ma le taimi o le hormone malosi.
  2. O le aofaʻiga maualalo o le pusa o le basal i le itula e faʻaalia ai le mea e mafai ona maua e le pamu i totonu o le itula. O lenei faitioga e taua tele pe a filifilia se masini mo togafitiga o le maʻisuka i tamaiti laiti. O le fua aupito maualalo o pamu o inisalini nei o le 0.01 iunite.
  3. E tāua tele le faʻavaveina o le laasaga pe a faatulaga le fua saʻo mo le faasaʻoina o le suka ma le 'ai. E taua tele e le gata o le laasaga e seti, ae o le avanoa foi e ulufale saʻo ai i le tau (aua e teomi le faamau 100 taimi e faatulaga ai le sefulu iunite o inisalini i laasaga o le 0.1, ae vave ona ulufale i le tau 10).
  4. O le aofaʻi o taʻaloga basal e taua tele mo le fuafuaina o le fuaina o le insulin i le aso i taimi taʻitasi. Faataitaiga e faaalia ai e 24 vaitaimi ua lava.
  5. O tala o le insalini Basal e aoga mo le fetuunaiga o le puleaina o le inisalini i aso eseese o le olaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo aso malolo ma faaiuga o vaiaso, pe a sili atu le tele o meaʻai gaʻo i le mea e masani ai, e tasi le basal insaline o loʻo faʻaaogaina le talaaga. Mo aso o le vaiaso, e mafai ona e faʻaopoopoina se fomaʻi agavaʻa malie. O le mea lea, e taua tele le tele o ia faʻamatalaga e mafai ona manatuaina e le pamu insulin. O faʻamatalaga a tagata e uiga i ia ituaiga masini e faʻaalia ai e sili atu ma le tolu faʻaupuga e le manaʻomia.
  6. O le faʻasilasilaga o se faʻafitauli e manaʻomia ina ia mafai ai e le tagata faʻaogaina ona faʻatautaia le hormone i isi auala (inisalini) i taimi o le faʻapalaina o le insulin (injection). O nisi taimi e tupu ai le paʻu faʻafuaseʻi pe paʻu le vailaʻau i totonu o le tane.
  7. E manaʻomia le manatuaina o le masini ina ia mafai ona suʻe suʻega o tui ma glucose e faʻamautu atili ai le faʻaleleia o le inisalini i le lumanaʻi.
  8. O le faʻatasiga ma se PC o le a fesoasoani e faʻaalia ai faʻamatalaga teuina mai le pamu i luga o le lau ina ia mafai ona faʻavasega ma fetuunai le fualaau, e faʻavae i le talafaasolopito o le faʻaaogaina o le pamu.
  9. O le i ai o se masini mamao o le a fesoasoani i le puleaina o le insulin i le aunoa ma le aveeseina mai le mauga. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo aʻafia i le le mautonu o le mafaufau pe a faʻaaoga le masini i totonu o tagata.
  10. O le loka o le loka o le a fesoasoani e puipui le pamu mai faʻaletonu o le taʻavale faʻafuaseʻi.
  11. O le lisi a Russified e faʻatagaina mo i latou e le tautala Igilisi faʻalelei.

O ai ua faʻaalia le faʻaogaina o ia ituaiga masini?

O le pumpulin insulin e fautuaina e tagata tomai faapitoa e faʻapipiʻi tagata gasegase i mataupu nei:

  • pe a tulaʻi mai ata o le taeao
  • tamaiti ma talavou
  • Tagata taaalo
  • o gasegase e iai ituaiga faʻalavelave o le maʻisuka,
  • maʻisuka ma faʻalavelave ogaoga,
  • maʻitaga maʻitaga
  • pe a maualuga le maualuga o le lagona o le inisalini
  • natia le faamai pe a tatau ai.

Le lelei ma le le lelei

O le aoga tele o le faʻaaogaina o le siama insulin mo le maʻisuka o se faʻalelei tele i le lelei o le olaga pe afai e te le manaʻomia le popole i taimi uma e mafai ona e faʻagaloina le isi tui o le homone. E sili ona aoga i mataupu pe afai e le lelei le faʻalagona mo le maʻi e faʻatino le inisalini ma se peni tui i tagata (ese, i le galuega, luga o le auala, i le felauaiga). E toatele na lauiloa mo i latou lava le saolotoga o le saʻolotoga mai se faasologa saʻo o meaʻai ma faamalositino, lea na manaʻomia muamua e faʻavasegaina ai le glucose.

O se pamu insulin e mafai ai ona fuafua ma pulea le fua tonu, lea e mafua ai le togafitiga o le faʻamaʻi mo le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. E fesoasoani le fesoasoani ile polokalame e fetuʻunaʻi le fua ole insulin i tulaga faigata mo le tino o le maʻisuka (tausamiga, taumafa).

Naʻo le toe foʻi mai o le togafitiga o inisalini o le tau maualuga lea o le masini ma le tuʻuina atu o masina.

Inisalini togafitiga

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le pumpulin insulin e le o se panacea mo le faʻamaʻi, o le mea lea, e faaopoopo i ona lelei, e tatau ona e iloa le puipuiga, tulafono faʻaaoga ma foliga o le auala lava ia:

  • o suiga o le faʻaogaina o masini ua fausia i totonu o le pamu e galue e ala i se mea e maua ai se iuga ma se luasefulu minute le tuai. O le mea lea, mo le filifilia o fualaau oona, e tatau ona e faʻaaogaina faʻaoga glucometers,
  • Inisiua inisalini e le mafai ona faʻapitoa le fuaina o suʻega taʻitasi, ua na o le faʻapipiʻiina ma fua faʻatatau e faia lenei mea e faʻatatau i mea na ulufale mai ai le tagata,
  • Pe a faʻaaogaina se pamu insulin, e tatau ona i ai pea se peni tui faatasi ma oe, ona o loʻo i ai tulaga eseese pe a le mafai e le pamu ona tuʻuina atu le inumaga o le insulin i le taimi (paʻu le pamu, o le hormone i totonu o le tane e alu, ma isi),
  • mo le pamu e galue, o mea taumafa e manaʻomia, o le tau e tusa ma le 6,000 rubles i le masina,
  • afai e te manaʻomia le taʻele, e mafai ona tape le laina o le taʻavale, ae le umi atu ile itula ma le afa. E mafai ona ufiufi le pusi i se mea faapitoa e puipuia ai le nila mai vai,
  • o le nila, lea o loʻo tuʻuina i lalo o le paʻu, e laʻititi tele, o lea e mafai ona pipili ma taʻitaʻia ai le le lava o le puleaina o le inisalini i totonu o le tino. E manaʻomia le suia i aso uma e 3.

Tuua Lau Faamatalaga