O a mea inu ma sua e mafai ona e inu i le pancreatitis

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

O le pancreatitis o se mumu o le pancreas, o se mea taua i le tino o le tagata. O ana galuega e aofia ai le faʻamautinoaina o le nutimomoia, malosi o le gaosiga o le tino, ma isi. O ona enzymes e fesoasoani i le faʻapalaina o pulu, gaʻo, gaʻo i totonu o le fatu. Muamua, o faʻamalosi elemene o loʻo faʻapipiʻiina i totonu, ona sosoo ai lea ma le taʻaloga latou te ulufale atu ai i le duodenum, i le mea o loʻo faʻaalia ai. Afai e faʻavaivaia le vevela, o lo latou faatoaagaina mai e tupu i le pancreas, nai lo le faʻailogaina o meaʻai, o ona 'ie e' aina. O lenei mea e mafua ai le mumū tele. O taimi faʻasolosolo e o gatasi ma le faʻavaeina o siʻi siama, lea e avea ma pa puipui i le gaosia o enzymes ma le inisalini. Togafitiga o se maʻi ogaoga e aofia ai le 2-3-aso anapogi, togafitiga fualaau faʻamaʻi ma se taumafa malosi. Ae pe mafai ona inu vai i pati pancreatitis?

Pancreatitis Juice Treatment

O le pancreatitis i totonu o le gaioiga mamafa e aofia ai le vaetamaina o soo se sua. Ae i se tulaga o le faamagaloga, o nisi oi latou e aoga tele, aua ia i ai se aafiaga malosi i luga o le okeni. O se vaega lelei o vai o le leai o fiva, o se maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale, mea maualalo i le kalori, faigofie le digestibility. I le isi itu, o vai e aofia ai meaola oona e faʻaleagaina ai le mucous membrane o le vaega o meaʻai, latou te mauʻoa i le gaʻo, o lona uiga latou te siitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻafefeteina le manava i totonu o le manava, ma e mafai ona mafua ai ona osofia. O le a le mea e sili atu nai lo faamanuiaga poʻo le faʻaleagaina? E i ai le tele o tulafono ia o loʻo tumau pea i luga o le lisi o tagata maʻi ma le pancreatitis.

Laʻu suamalie fou mo pancreatitis

O le mea muamua e manaʻomia - o suamalie ma pancreatitis e tatau ona toe tuʻi. E le mafai foi e se taʻai, poʻo se faʻamaʻi, poʻo se faʻatau. E le gata i lea, i le taimi muamua, pe a maeʻa le vevela, e tatau ona faʻafefe i le afa ma faʻafeu ona faasolosolo ina mama, ae i totonu o voluma laiti. O mea masani mo a latou tapenapenaga e tatau ona filifilia ma le faaeteete, taofi i fualaau fuamalie e leai ni fua. Inu le vai i le taimi lava e uma ai le taomi.

Fualaau suamalie

Pancreatitis o se faʻamaʻi e manaʻomia ai se toe iloiloga o lau meaʻai, meaʻai paleni. O le mea lea, o le tele o fuālaʻau fuālaʻau ma pancreatitis o le a avea ma mea lelei ma aoga i le lisi, faʻamalosia le tino. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o meaʻai, e tele naua.

  • Vaimato ma le pancreatitis. E naʻo le tulaga o le faʻamagaloina faifai pea. E faʻaaogaina e avea o se anti-inflammatory, antispasmodic, sui faʻamalosia lautele, ma isi mea, e lelei le afaina o le cardiac ma faʻaitiitia le toto maualuga. O loʻo aofia ai le tele o minerale (fluorine, magnesium, copper, manganese, phosphorus, boron, iodine, iron, etc.), protein, gaʻo, vitamini (C, vaega B - B1, 2, 5, 6, 9, A, PP, E, K, ma isi.) E tatau ona e amata inu inu i sina fualaau laitiiti, o le mea moni o le sipuni, faasolosolo malie ma faateleina i le 100-200 ml i aso uma. E le fautuaina i lona tulaga mamā i le maʻisuka ma tagata e faʻaitiitia le galuega elekene.
  • Tomato juice ma le pancreatitis. O lenei mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata e le taliaina i le tino pancreatitis e mafua mai i le succinic, oxalic, citric, ma tartariic acid o loʻo aofia ai. Latou te faaosofia le gaosiga o le suka gaosia ma le faʻamalosi o enzymes pancreatic, faʻateleina le mumu, fesoasoani i le faʻaaogaina o le kesi. O le gasegase masani o le faʻamaʻi e mafai ai ona maua ni vaega laiti, pe afai e muamua faʻamalo le suavai i ni vaega se lua, ona kuka ai lea i vaega tutusa o mea taitasi. O le vaiinu e iai le antimicrobial, o le antioxidant, aafiaga o le antidepressant. I lona tuufaatasiga e aofia ai elemene eseese ma vitamini. Afai e lelei le vai, e mafai ona e aumaia le fua i aso taitasi i le 100 ml o le sua mama poʻo le 250 ml faʻamafa i le tolu o vai.
  • Karoti sua ma le pancreatitis. E suamalie le lelei o le kapeti o le karoti, e ese mai le tele ole vaitamini A, beta-carotene. E maua ai le tele o penefiti i le tino: faʻaleleia le vaʻai, faʻamalosia le puipuiga o le tino, faʻasaʻo le gaosiga o le gaʻo, ma puipuia pūtini mai le matua. Ae ui i lea, faatasi ai ma faʻatelega o togafitiga, e le mafai ona ave, aua o loʻo i ai le tele o suka, ma o le inisalini e manaʻomia mo lona faʻafefe, o le gaosiga e masani ona faigata i le mumū o le pancreas. E mafua ai le maʻisuka. I le taimi o le faamagaloga, e leai se faʻailogaina pe afai e faʻaofiina i le taumafataga faasolosolo malie, faʻafefe i le vai (muamua 1: 3, faʻagasolo malie le faʻatupulaia o le faʻamasinoga). E sologa lelei le suatila ma isi, lea e mafai ai ona saunia ni vailaʻau lelei ma maloloina e faavae i luga. Ae e le talafeagai mo le faaaogaina i aso taitasi. O le afa o le tioata 2-3 taimi i le vaiaso o le filifiliga aupito sili lea.
  • O le sua o le Beetroot. E ui o le mana faavavega e mafua ai ia te ia, i le tulaga o le pancreatitis, e tatau ona ave le tausiga tele. O le tele o le uʻamea, o lea e lelei tele ai le faia o le toto, faʻaitiitia le atuatuvale o le popole, soothes, faʻaleleia le lelei o le moe, faʻaitiitia le toto maualuga, ma e lelei lona aafiaga i le gaioiga o le cardiovascular system. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o mea o le amino acids e mafua ai le mumū o le mucous membrane o le digestive tract, ma o maualuga maualuga o suga e avea ai ma se mea e le manaʻomia. I taimi o faʻasalaga, e faʻasaina faasaina le sua o le potaa. I le taimi o le faamagaloga faifai pea, i le noatia ma le fai fuafua i nisi o tulafono, e mafai ona maua sina fualaau inu. O lona uiga o mea nei: a maeʻa le kuka, e tatau ona faʻaleleia mo le 2-3 itula i se mea malulu, e sili ona lelei e faʻafefiloi ai i le koko ma le uka, e tatau ona e amata i ni tootoo laiti - tasi sina sipuni laitiiti, faʻaopoopo i le aofaiga tutusa ma fualaau mulimuli ane, ae le silia le 50 ml i le aso, faʻafia ona faʻaaoga - 1-2 taimi i le vaiaso.
  • Cabbage juice. O le Kapisi Kenera e maua ai le acid ascorbic, vitamini K, kulupu B, o se mea e seasea ma e le faʻapipiʻi e le vitamin U, magnesium, potassium, calcium, iron ma isi minerale. O le kalama Cabbage e aoga tele ma e faʻaaogaina i fomaʻi mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi (gastritis, ulia, colitis, ma isi). Ae o le siama o le pancreatitis o loʻo tapunia ia te ia.
  • Paʻu suamalie ma le pancreatitis. O le salu o se mea maloloina lelei ma se mana faapitoa, e faʻaaogaina e oʻo lava i mea taumafa taumafa. Ae o le suamalie fou o le pumpkin e le talafeagai mo le mumū o le pancreas. O le tele o meaola oona e mafua ai le faʻamalosi i totonu o le manava, faʻafefe ai le mucosa sili atu, faʻaosofia ai se faʻavavega. E naʻo le maeʻa ona faʻamavaeina uma faʻaaliga o pancreatitis i le taumafataga, e mafai ona e alu ma le faʻaeteete i le inu, muamua faʻafefe i le vai poʻo isi suavai, ona e alu lea i se mama. Faʻafetai i le carotene, faʻaleleia le vaʻai, paluga - faʻamalosia le musika o le fatu, antioxidants - maua ai le puipuiga o le kanesa, pectin - aveese le toxins, cholesterol leaga. E le gata i lea, o le meainu laitiiti-kalori - o nei mea uma ua tuʻuina atu ia te ia le aia e nofo ai i la matou lisi autu. Faʻalagolago i le faapalepale, o le fua maualuga o aso taitasi e ono aofia ai le 250-500 ml.

Birch sap

I le pancreatitis, o le birch sap o le mea pito sili lea ona aoga i mea uma o loʻo i ai, e na o le tasi le toe toso - o se vaitau puupuu o le aoina, o lona uiga e fou. O lona tulaga ese e taoto i le gafatia e toe faʻafoʻi ai le metabolism faʻafetai i meaola faʻamalosi ma le enzymes. O loʻo i ai vitamini, fructose, glucose, uʻamea, calcium, ma le tele o meaola faʻapitoa. O le natura lava ia ua faapaleniina lona fatuga tele e mafai ai e se tagata ona inu, faatamaoaigaina le tino ma vaega faamalolo.

I totonu o le pancreatitis, e naʻo le sua fou e talafeagai. Mo le togafitiga o taimi masani, e mafai ona e faia se vai inu ava e ala i le faaopoopoina o le ipu vai i le lita o le sua. A maeʻa le 10 itula i totonu o le pusaaisa, o le avoese e aveesea, ma o le mea e afaina ai e faʻapipiʻiina seia oʻo ina vaeluaina le vai. I lenei pepa, e mafai ona teuina mo sina taimi i se nofoaga malulu. 150 ml e ave i le afa itula ao le i taumafa.

, , ,

Pameka moli

E ui lava i le tele o uiga taua o lenei fua, o le rimoni suamalie i le taimi o le faigata o le pancreatitis e matua faasaina.

O le a le aoga o se tagata soifua maloloina (faʻafitauli, 15 amino acids, antioxidants), ma le mumū o le pancreas o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. O le mea lea, e mafai ona e inuina le rimoni pe a maeʻaeʻa ona faʻaumatia faʻamaʻi ona sosoo ai lea ma se pepa faʻaaoga. O aso uma e mafai ona e inu ai 200-300 ml.

Aloe e lauiloa o se laau toto "mai mea uma." Talu ai ona o le mea oona o le allo alloin, o le aloe o loʻo i ai se anti-inflammatory, astringent, aʻafiaga faʻapitoa. O nei uiga e maua ai e le laau le aia tatau e auai ai i le tele o togafitiga e taulai i manuʻa faʻamaʻi ma maʻi o le tino, togafitiga o fualaau oona, dermatology, gynecology, ophthalmology, cosmetology, etc. O le togafiti o pancreatitis ma le aloe o le suamalie e faavae i lona aafiaga i le pulelasi o le talo, galuega o le pancreas. O le sua o le aloe ma le pancreatitis e faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma le meli i le maeʻa ai o se vaega faigata.

E sili le ave o le meli mai fafo, o loʻo i totonu o le selu. Ina ia faamaufaailogaina, o meaʻai e faʻaaogaina ai se mea faapitoa e faʻamaloloina e gaogao ma gaogao. O le tuufaatasiga o sea meli e sili ona aoga i le togafitiga o le tele o maʻi o le inflammatory. Ua saunia le vailaʻau e ala i le faʻafefiloi o le sipuni sipuni o le meli ma le aofaʻi tutusa ole aloe. E ala i le tuʻufaʻatasia o ia mea, e mafai ona e ave ao leʻi 'aʻai, ae le sili atu ma le tasi le sipuni i le aso.

, , , ,

Apu Apple

O le vai Apple o le sili lea ona taugofie i mea uma, aua O lenei fua e ola i la tatou tau ma ua lelei ona teuina i le taumalulu. O fua e mafai ona faʻaaogaina i le aso lona tolu o le faʻavavevaveina i foliga o jelini ma fualaau suamalie. O le pancreatitis aporo o le a faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloga. Mo lana sauniuniga, o fualaau suamalie suamalie e faʻaaogaina.

Aʻo leʻi fetogi, pi, ona aveese lea o le palu ma faʻaitiitia i le fua faatatau o le 1: 1 i le vai. I le gasologa o taimi, e mafai ona e faʻaaogaina vaiinu le mama, sei vagana ai talo o fale faigaluega. E sili le inu i le 1-2 ipu i le aso i le tasi itula pe a uma ona 'ai, ina ia le faʻafefe ai le mucous membrane.

,

Leleti sua

O Celery e lauiloa mo ona suauʻu oona, gaʻo fualaʻau, ma gaʻo eletise polyunsaturated. Ae ona o le tele o le faaosofia o le manava o le eletise pancreatic, o lona faʻaaogaina i le gaioiga mamafa e matua faʻasaina.

E naʻo le masina pe a uma le faʻagasologa o le le fiafia, e mafai ona e faʻaaoga le aʻa i le kukaina o se vaega o soupese pe a maeʻa togafitiga vevela. O le inu o le sua seleni i le pancreatitis e mafai ona maua pe a maeʻa ona toe faʻaleleia, e le muamua nai lo le tausaga ma le afa talu ona amata le maʻi.

Plantain juice

Plantain o se vailaʻau faʻamalositino, o le faleteuoloa o elemene taua: glycosides, mea faʻalaʻau, vailaʻau, flavonoids, alkaloids, tannins, polysaccharides, ma isi. E faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi paʻu, gastritis ma le maualalo o le acidity, colitis, dyspepsia. O loʻo lauiloa tele ona o lona tele, faʻaleleia o le puipuiga, faʻamafanafanaga. I le pancreatitis e masani ai, e talafeagai le sua o le plantain fou. Ua fufulu laulaau, sasaa i le vai inu, paluga e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai poo le suauʻu, ona faʻamaʻaina lea i le tele o fasi pepa. O le sua o le suamalie e faʻamaluina i le afa o le vai ma faʻapipiʻi mo ni nai minute. Inu i le 20 minute ao lei faia taumafa i luga o se sipuni suamalie i totonu o le tolu taimi i le aso. O le togafitiga e mafai ona tumau i se masina.

Oona suamalie

O mea suamalie suamalie, e aofia ai le moli, ma le pancreatitis e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. O lona faaaogaina e le aofia i totonu o le taimi umi o le faamai. O lona tulaga masani e mafai ai le suavai mai fualaau suamalie o fualaau aina, aemaise lava i le faaopoopoina o vai.

O le le lelei o le moli moli o lona maualuga maualuga lona suka. Talu ai ona o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le pancreas, e sili ai ona lafoai atoa.

Vai vine

O vine e sili atu nai lo isi fualaau aina i le aoga o la latou fatuga. E faʻaleleia le faʻamaʻi, faʻaleleia le totoina o le toto ma le galuega o le fatu o le muso, tataʻi maso, ma aveese le salts mai le tino. Ae o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamalosi e fesoasoani i le faʻafouina o le gaosiga o enzymes mo le faʻaogaina.

O le faʻafiafiaina i se okeni, latou te faʻaumatia ai. E le gata i lea, o vine e mauʻoa i le kulukose, lea e fesoasoani i le amataina o le maʻisuka. O le mea lea e tatau ai le sua o le vine i le pancreatitis e le manaomia. Pau lava le faʻamatalaga mo ia o le pancreatite le tumau i se tala o le maualalo ole acidity, ae i le leai o le maʻisuka.

O a mea inu e inu ai i le pancreatitis

Mo tagata mamaʻi ma lenei faʻamautinoaga, o loʻo faʻataʻitaʻiina le tele o tapulaʻa, e amata i le faʻavaeina o meaʻai. O togafitiga Pancreatitis e tatau ona faia ma le faaeteete ma usitai i fautuaga a le fomaʻi. O nisi meaʻai, meainu, ma laau e feteʻenaʻi.

O fua uma e faʻatagaina mo le faʻaaogaina ma le faʻamaʻi o le pancreas o loʻo fesiligia e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

  • muamua, faatasi ai ma le faaletonu o le pancreatic, ua fautuaina ina ia inu vai inu fou e aunoa ma ni mea faaopoopo, mea le mama ma, ioe, e aunoa ma le suka.
  • o le vaega lona lua e taua le gauai i ai: e le tatau ona taulaʻi.

I lenei itu, ua fautuaina tagata e maua i le pancreatitis e inu i le vai fou faatoa saunia pe a maeʻa ona faʻaititia i se fua faatatau 1: 1 ma le vai.

O a mea e faasaina mo le pancreas

O le isi autu taua i le togafitiga o le pancreas o le aʻafiaga leaga lea o se vaega o suavai fou e pei ona faʻapipiʻiina i luga o lenei totoga. O suavai nei mo pancreatitis e matua faʻasaina:

  • lemoni
  • vine
  • fuamoa
  • keke
  • vine
  • moli.

E oʻo lava i se tulaga faʻaitiitia, e le tatau ona faʻaaoga e tagata e mafatia i pancreatitis. O nisi o nei suamalie ei ai le maualuga o le suka, lea e sili atu ona afaina ai le paʻu nai lo le lelei.

Ae o fua o fua, mo se faʻataʻitaʻiga vine, e mafai ona 'ai se tagata maʻi i le pancreatitis, ae i le faʻamapulaʻa.

E taua foi le vavaeeseina o le aoina o laau afu, e aofia ai laau choleretic, ona o le latou gaioiga e mafai ai ona latou gaoioi maa i totonu o le gall erss, pe mafua ai le liu colic.

Faʻalogo lelei! A oʻo i le pancreatitis, e le tatau ona suamalie pe gaosia le nectars, faʻafefeteina le sua faʻatagaina tasi ma le vai.

E matua taua lava le sailia po o le a le sua e avatu ai le fiafia i le tagata maʻi? A maeʻa, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faʻamalamalamaina le saogalemu ma le aoga o se vaiinu faapitoa ma lenei faʻamaʻi.

Tomato ma Carrot Fainu

E le o taimi uma e fiafia ai le sua Tomato. I le faʻaopopo atu i mea aoga uma o lenei vaiinu, o loʻo i ai ona uiga le lelei:

  • masima fesoasoani i le fatuina o le edema o le gland ma lona mumu,
  • o vailaʻau oona (e pei o le tartaric, citric, succinic ma malic) e faʻaalia ai sē o le manava ma le pancreas, ma o le a faia e le enzymes fatufatufa le faʻaleagaina o masini, ma le malosi e lagolagoina ai le mumū,
  • pulupulu ma meaʻai fualaʻau faʻaleleia le faʻaleleia o kesi ma le manava.

O le faʻaaogaina tatau o se meaʻai malosi e maua ai se aoga aoga i le tino. Faatasi ai ma isi suamalie e mafai ona faʻaumatia, e tatau ona e faʻamafaʻailoga le koko. O le mea moni, e faʻamaonia foi i le vaega o le pancreatitis.

Manatua, o le faʻamalologa o le a sili atu le aoga i le taimi tonu o le filifiliga po o le a le tele o meaʻai ma meainu e tatau ona faʻaaogaina.

E faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le gastrointestinal tract ma maua uma vitamini tatau i le togafitiga o le pancreas, faʻafefe suavai masani faʻatasi ma vai inu vevela.

O a faʻamasinoga e faatagaina

O le pancreas o se okeni i le fualaau oona e afaina ai le gaioiga o le tino. O le faʻaogaina atoa o meaai e oʻo mai e faʻatatau i ai. E maua mai ai enzymes talafeagai e aofia ai le malepe o gaʻo ma pulu. O se vaega o le togafitiga atoa o pancreatitis o se meaʻai malosi. E aofia ai le faʻatapulaʻaina o taumafa taumafa ma tuʻuina atu meaʻai fautuaina i le taumafataga. E faʻaaoga foi lenei mea i meainu fou na faia mai fualaau faisua ma fualaʻau.

Ole fesili a tagata maʻi, e mafai ona faaaoga le sua mo le pancreatitis, ole sua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis, ma o le a tatau ona lafoai? Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻatagaina le inu o le rimoni mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le pancreatitis ma le faʻaitiitia atoa o le faʻapala. Talu ai o le meainu e aofia ai le tele o meaola eletise, e le tatau ona e inu i le taimi o le faʻamalolo o le faʻamaʻi poo le masani ona masani. E le gata i lea, o loʻo i ai ni fagu e mafua ai le tulaga o le stool (constipation). I le taimi o le faamagaloga, ua faatagaina ai e inu le fou mai le rimoni i se pepa ua faʻaaogaina ma le vai ua faʻamamāina.

A o le i aveina, ia mautinoa o le tagata maʻi e leai ni mea le lelei (o le aisa, tiga, maʻi o le ogaumu). E le mafai ona e inu i le rimoni fou i aso uma, ona o le tele o mea e mafai ai ona toe faʻaauau le faʻamaʻi.

E iai faʻataga faasaina mo pancreatitis:

  • fualaau suamalie
  • vine
  • keke
  • siaki
  • fuamoa.

O mea inu suamalie o le a avea ma se taufaʻatau i se pancreas mumū. Latou te faʻaitaina ai le mucosa ma le atinaʻeina o le mumū. O loʻo faʻagasolo pea le faʻamaʻi, o loʻo faʻateleina faailoga. O le vaega na totoe o le faasaina e sili atu le malosi mo le mumuneta mumū, e oo lava i foliga ua uma ona faʻaaogaina.

Ua faʻatagaina e faʻamalu ma vai fou faamamaina. E tatau ona faʻasalaina fou ma masani, ona maua lea o le vitamini ma elemene aoga o loʻo i ai i totonu o le tino atoa. E faʻasalaina le inuina o mea inu afifi o loʻo i ai faʻasaʻo, meainu, mea e faʻamalosi ai meaʻai ma isi mea leaga. O meainu ma suamalie suamalie e faaosofia ai le gaosiga o le sua pancreatic i voluma tetele, lea e matua le manaomia i le taimi o le mumū.

Potato

O se ipu sili ona manaia ma le manaia ua saunia mai pateta. Mai lenei fualaau faisua ia faia se vailaau lelei e tetee atu i pancreatitis - patipati pateta. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga paluga maualuga e aunoa ma le faaleagaina ma mata. Talu ai o le sua o le pateta ua leiloloa ona mea e faʻamalolo ai pe a oʻo mai i le faʻafesoʻotaʻi ma le okesene, inu vai i le taimi lava e uma ai le taʻele O le masani ona faʻaaogaina lenei vailaau oona o le a maua ai le faʻafouina i le pancreas ma faʻasaʻo ai le tiga.

O mea aoga e maua ai se vaiinu e aofia ai suamalie e lua: pateta ma kapiti. E ia te ia uiga sili ona lelei ma faaleleia atili le toe faaleleia. O nei suamalie e lua e fefiloi i le tutusa tutusa ma faʻaumatia loa pe'ā maeʻa sauni.

Beetroot

Ave ni suamalie faalenatura masani ma le faʻaeteete. Beetroot ei ai ona uiga taua ma se seti o mea e manaʻomia mo le tino. O le inuina o meaʻai fualaʻau fou e sili atu ona aoga. Ae e le mafai ona e faʻaaogaina lenei vai faamalolo, i le tele o mea, e mafua ai le manava ma le mamafa tele. E taua le aloese mai le faʻaaogaina mai i le beets i totonu o le pancreatitis ma i le taimi o le vevela o le maʻi.

Mai Karoti

Faatasi ai ma fualaau faisua uma, kāloti o se taʻitaʻi i le saunia o meainu ma taumafa taumafa. O meatotino faʻaaoga e fesoasoani e faʻataʻi faʻamaʻi. O le mea lea, e gasegase tagata maʻi pe mafai ona inu vai inu koko i le pancreatitis? E mafai, ae e tatau ona faia saʻo ma tuʻuina atu.

Manatua o le fua o le aso fou o le fou e tatau ona sili atu i le 200 ml. Faamalosia le tofo ma le togafitiga e mafai ona mafua ona o le pateta. O vaega uma e lua e fefiloi i vaega tutusa.

E masani lava ona mafai ona inu vai inu koko i le pancreatitis? Leai, e le o taimi uma. O le vaega laititi ma le vaitaimi o le faoa - o meaʻai pati karisi ua vavaeese atoa mai le taumafa a le tagata maʻi. O le taimi fautuaina mo le inu o se vaiinu o se vaitaimi o le faʻamagaloga.

Kalama Cabbage o se vaitamini ma se vaiinu lelei. Ae i le togafitiga o pancreatitis, ia mautinoa o le a le mafua ai ni aʻafiaga le lelei i le masini vai. E le o fualaau faisua ma fualaau aina uma e faʻaaogaina i le taimi o le mumū. O le a sili atu ona aoga o le sami tele. O lona fou ei ai lona aoga aoga i le setete o le mucosa o le gastrointestinal tract, ma puipuia ai le le mautonu o le maʻi.

Sauerkraut e leai sona aoga aoga. Inu se vai inu lelei ao lei faia ni taumafataga i ni mea laiti. O le sauniuniga o sea kapisi e le aofia ai meaʻai, fualaau faisua fou. O le faʻaaoga pea o se vailaʻau vailaʻau e faʻamalolo ai le tiga, faʻamaonia le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai.

Mafaufau i filifiliga o meainu lelei, ole fesili, pe mafai ona inu vai pikiaka ile pancreatitis? Taliina le gauai atu i meatotino aoga o le pauka. E faʻaitiitia ai le vevela ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi o le maʻi.

O vai inu suamalie fou e aoga mo tagata mamaʻi e maualuga le eleʻele i le manava. O nisi o tagata gasegase e faaopoopo atu fatukiniki ia latou meaai. E 'aina le palu i soʻo se ituaiga ma e aofia ai le numera aupito maualuga o mea aoga.

O a ni tulaga lelei e iai:

  • fesoasoani e aveese le tele o le vai,
  • faʻaosofia le muso o le fatu
  • neutralizes toxins,
  • maualalo i calories
  • faʻasalalau le faʻaaliga.

E fautuaina e fomaʻi le togafitia o le paukini i le pancreatitis e masani ai, o lea pe a taliina le fesili pe mafai ona inu vai pikiaka ma le mumu o le pancreas, o le tali e ioe, ioe. E ave i luma o taumafataga i aso uma ma masani. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o togafitiga, faʻamalolo le mimiti, tiga, faia se vaega i le toe faʻafouina o se mamanu maʻi. O le faʻaeteete e faia e tagata e toʻatasi le faʻalepale pe faʻafeiloaʻi i allergies.

Tomato juice

Tomatoes e tamaoaiga i minerale e tatau mo le tino. E mafai ma pe faapefea ona inu vai inu tomati ma pancreatitis, e taua le malamalama. A o gasegase, ia inu i lenei wort ma le faʻaeteete. I le tino o le faamai, o tamato e masani ona faasaina. I le faʻamagaloina, e faʻatagaina e faʻaaoga i le tutusa tutusa ua faʻafefe i le vai. Saunia le sua o le tomato ma le pancreatitis mai tamato matua. Ua faʻamalosia i latou i mea aoga amino taua, ei ai se aafiaga i se tulaga faʻavaivai, ma avea ai o ni faʻamalosia malosi.

Fautuaga mo le tagofia o le sua tomati i le pancreatic pancreatitis:

  • E faʻatagaina e inu vai inu i le vai. O le vaega e tasi le vaega o le wort ma le 2 vaega o le vai mama. E vavaeeseese le masima. I le leai o se tiga ma isi mea le lelei, o le faateleina o le faʻatupulaia.
  • E na o tumutumu maualuga e filifilia. Mea inu faʻataʻapoʻa ma mea leaga i le tulaga o mea taumafa faaopoopo, mea e faʻaleleia ai meaʻai, emulsifiers, o mea inu e faʻaseseina.

E mafai ona ou inu vai inu tamato ma le maʻi pancreatitis? Leai, aua e faʻaosofia ai le tele o maʻi. O le a lona aafiaga:

  • E mafua ai le faʻaaogaina o le talo, tuutuuga mo le uluina o le talo i totonu o le gland, faʻafouina ai le malosi o enzymes.
  • Talu ai ona o mea o loʻo maua i le fiva, e faʻamaua ai le manava.
  • E aʻafia ai le gaosia o enzymes e faʻaleagaina ai masini pancreatic, e mafua ai le mumū.

O le mea lea, e taua le matauina o le fua, le tele ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o lenei vaiinu, ma i le tino o le faʻamaʻi, vavaeese atoa mai le meaai.

Fualaau suamalie

E mafai pe leai foi le inu o le rimoni ma le pancreatitis, talu ai i laʻasaga eseese o le faʻamaʻi e ese lona aafiaga. O le masaniga masani e aofia ai le taliaina i ni togi laiti o le vaivai vaivai. I se foliga gasegase pe o se faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi, e masani ona faʻaseseina ona o le atinaʻeina o se osofaʻiga o le faamai.

E mafai ona e taumafa i le pomegranate vai i le taimi o le faʻamagaloina, faʻamalosi le rimoni i le tino pancreatitis e le. Ae o fualaau aina suamalie, e pei o cherries, fualaau suamalie uma, vine ma cranberries e le mafai ona faʻafanoina e tusa lava pe faʻaaogaina. O suamalie fou mai le lanu moli, fualaʻau ma isi fualaau suamalie e aofia ai le malosi o le gaʻo, lea e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le toto mumū ma faaleagaina ai le mucous membrane.

O a mea e mafai ona faia i le pancreatitis?

O le tali i lenei fesili e fiafia tele i le tele o tagata gasegase o loʻo maua i soo se togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai. Ua taʻu mai e le fomaʻi pe o le a le mea e faatagaina ai vai e inu faatasi ai ma maʻi eseese o le gastrointestinal tract, aemaise lava le mumu o le pancreas, i le taimi na te faatonuina ai togafitiga mo se maʻi. O ana fautuaga autu e faapea:

  1. O fualaau e tatau ona toe sasaina. O mea inu uma e faatauina atu i atunuʻu taufaʻailoga e faaigoaina "natura" o le a le gata ina aoga, ae mafai foi ona fesoasoani i le faʻateleina o aʻafiaga leaga e aʻafia ai le faʻamaʻi.
  2. Inu fualaau suamalie ma fualaau aina suamalie, faatagaina e le fomaʻi, na o se foliga mafana. Ma e leai foi se tulaga e tatau ona e faaopoopo i ai le masima, suka poo mea manogi.
  3. E aoga le faʻaaoga fou. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le paluga o ni suavai fou ua suamalieina o le vai sili ona aoga.

E fautuaina e le aufaigaluega e tatau ona faʻamamaina se vai ua saunia fou i le vai mama, talu ai o le maualuga o le inu o meainu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaioiga o le gastrointestinal tract. E le gata i lea, e le tatau ona tatou faʻagaloina o le taliaina o suavai faʻatagaina e tatau ona fofoina, ia amanaʻia mea uma e manaʻomia ile laulau taumafa na faʻamatala mai e le gastroenterologist.

Berry fualaau suamalie

E faʻatagaina i le taimi o le atinaʻeina o se togafiti faʻaleagaina i le mea e inu ai le inu e inu ai oe lava, ma se ipu o fualaʻau inu mai vine. Ae faʻapena foi pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Cranberries ma lingonberries e sili ona lelei mo le faia o mea inu pipi. O loʻo i ai se tele o vitamini C, lea e tatau ona faʻamalosia e se tagata maʻi i soʻo se faʻamaʻi e tausia ai le puipuiga ma faʻavevesi le faagasologa o le faʻamalologa. E le gata i lea, o tagata gastroenterologists e fautuaina le faaaogaina o le pancreatitis ma se meainu faapena, lea e aofia ai ezemalin. O lenei meaʻai, e maua mai i le sopoia o vine ma fugalaau, o se viseptic natura sili lea, lea e talafeagai i le togafitiga o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas.

Lau suamalie

Ina ia faʻaleleia le togafiti o togafitiga i taimi o togafitiga e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le maʻi i le pancreas, o le tele o gastroenterologists e fautuaina tagata maʻitaga e faʻaaoga vai inu mai togafitiga. O le mea e sili ona aoga mo pancreatitis o le tino ola pea, o le dill ma le chamomile. O loʻo maualuga foʻi le gaioiga o suavai ua saunia mai laau nei:

  1. Taleni. Mo le sauniuniga, e mafai ona ave uma lau laʻau fou ma aʻa o lenei vailaʻau togafitiga. O le faʻaaogaina o le kulimi sua i le pancreatitis o lona gafatia e faʻaitiitia ai le suka toto ma toe faʻafoisia le paleni vai masima.
  2. Seleti E tatau ona inu le kuka i le Celery e puipuia ai le faʻalavelave o le mumū i luga o le mucous membrane o le totoga o meaola, talu ai e puipuia lelei ai lona ita.
  3. Agave. O fua mai le laʻau faʻamalolo o se faʻamaʻi fale e toe faʻafoʻisia ai le faʻanoanoa o fausaga o le pancreas.
  4. Birch laau O le Birch inu ua sili ona aoga, aua o loʻo i ai le tele o meaola e faʻaleleia ai le ola o meaola e lelei ai le faʻafouina o le metabolism.

Ae, e ui lava i le le mautonu o le aoga o fualaau suamalie, e tatau ona manatua e le mafai ona faʻaleagaina le soifua maloloina o le latou puleaina. E mafai ona e inuina naʻo meaʻai e fautuaina e le fomaʻi ma faʻafefe ia i latou pe a tupu sina mea leaga.

Vaega o le faʻaogaina i totonu o le laasaga ma le laasaga o le faʻamagaloina o pancreatitis

I le taimi ogaoga o le faamai, fualaau masani, fualaau aina ma fualaau aina suamalie ua matua faasaina, ona e tofu i latou uma ma aafiaga le fiafia i le mucous membrane. Ae ui i lea, e faʻavae i luga o ia mea, fualaʻau, mea inu ma compotes ua saunia, o loʻo aofia ai se aofaiga o vitamini. A maeʻa le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi o le maʻi, ma e alu i le tulaga o le faʻamagaloga, e mafai ona faʻaaogaina sua e pei ona taʻua i lalo:

  • vai inu ua saunia fou 1: 1 ma le vai mafanafana,
  • suamalie e faaopoopo i lefir, lanu po o le yogurt ma 'ai nai lo le taumafataga.

E le tatau foi ona galo o nisi meainu mai fualaau faisua, e fai ma faataitaiga, paluga, e mafai ona onā i le pancreatitis i sina aofaiga, o le maualuga o se ipu malamalama i le aso. E le gata i lea, e tatau ona taʻitaʻia e tulafono mo le filifilia o fualaau faisua ma fualaau 'aina, e fautuaina i tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi i le mumū o le pancreas e le fomaʻi. O tagata faʻapitoa mo nei tofiga e faʻalagolago i taunuuga o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le natura o le faʻafitauli o le maʻi.

Ua faasāina vine ona o le mumu o le pancreatic

O nisi ituaiga o meaola masani ma se maualuga o vitamini, mo se faataitaiga, o le vai moli, ma le pancreatitis o se faʻalavelave faateleina. E fesoʻotaʻi ma o latou aafiaga le manaʻomia i luga o le totoga o meaʻai e aʻafia ai i le mimiti, lea o loʻo faʻaalia i mea nei:

  • faateleina le maualuga o le insulin i le toto ona o le maualuga o le suka, faateleina le mamafa i luga o le gland,
  • faʻalauteleina le faʻamaina o le intestinal, mafua ai le faaputuputuina o gaʻo, faʻaosofia ai le mamafa o le mamafa i tino o le tino,
  • siamaina o le tino, lea e mafai ona oo atu ai i nisi faʻaleagaga i le totoga o meaʻai,
  • faʻasalaga faasolitulafono, faʻaosofia e le maualuga maualuga o nisi meainu.

E ui lava i le maualuga o le vitamini C, o le citrus (lemon, orange, lime, fruit) e matua faasaina lava, talu ai i lalo o le aafiaga o nei fua, o se enzyme matatisi malosi e matuai gaosia lava e le uʻamea.

O le keke, rimoni, vine, vine ma fua o fualaau aina e tutusa lava. O lo latou faʻateleina o le eletise e afaina ai le mucosa gastrointestinal.

Fai mai fomaʻi o maʻi gastrointestinal e aafia ai le manava (gastritis), o le pancreatic secretory organ (pancreatitis), gableladisitis (cholecystitis) ma le ate (o le maʻisuka) o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa ma le faʻailogaina i le faʻaaoga o vitamini inu. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi aofia ai le suavai i le taumafataga ma e leai se faʻasalaga e solia ai tulafono faʻatulafonoina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau vitamini, faʻapea foʻi ma mea masani i aso uma.

Faamanuiaga ma le afaina

I le pancreatitis, fomaʻi e fautuaina e inu fualaau faisua fou, suʻi ma fualaau suamalie. O nei meainu ei ai le tele o mea aoga:

  • o suavai fou ua saunia e le oi ai ni faʻasao poʻo ni mea faʻapitoa,
  • ona o lo latou maualalo o le malosi o le malosi, latou te lelei mo taumafa maualalo-kalori,
  • e leai ni mea e afaina ai le afaina o le pancreas,
  • latou te aofia ai le tele o vitamini, minerale.

Ae o le filifiliga o suasusu e tatau ona fetaui lelei, aua o le tele oi latou e mafai ona faatupuina ai se tulaga faaletonu i le tulaga o tagata gasegase. E tatau ona e iloa mea nei:

  • o vailaʻau oona o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona faʻaalia le gaosiga o mea faʻafefiloi ma gasegase mataga, faʻaleagaina le mucosa gastric,
  • maualuga suamalie suamalie suamalie e mafai ona faateleina le kulukose toto, lea o le a manaʻomia ai le tele o inisalini e gaosia ai, o lona uiga o le uta i luga o le paʻu o le a faateleina
  • o le tele o suka e mafai ona mafua ai le fausiaina o le intestinal, colic ma flatulence,
  • o nisi meainu e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le faʻafefe ma le le faʻaaloalo i fualaau aina ma fualaʻau.

O fualaau faisua fou ua manatu e sili ona taua, ae ua faatagaina i latou e faʻaumatia naʻo le taimi o le taimi o le faʻaleleia o le faʻaleleia i le tulaga o tagata gasegase ma le pancreatitis.

O le tosina o le tosinalo o Ierusalema

O oloa aoga o loʻo i totonu o le artichoke o Ierusalema e faʻasalalau ai le gaioiga o le faʻaogaina o le tino ma maua ai se aoga aoga i le setete o le tino atoa. O le masani ona faʻaaogaina o le sua mai vine o le atiseti o le atiseti o loʻo matauina:

  • le faʻasalalauina o metabolic process, pressure,
  • faʻagasolo malie le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga i totonu o le paʻu,
  • faʻaitiitia o le suka ma le cholesterol.

E sili ona aoga le inu pia mai le artichoke Ierusalema ma le pancreatitis, faatasi ai ma le faateleina o le malosi o le manava. Ina ia faʻaleleia le tofo o le meainu, e mafai ona e faʻaopopoina se pulu pauki po o se karati.

O le suamalie suamalie e mauʻoa i vitamini, e aofia ai le calcium, phosphorus ma le magnesium, o loʻo faatatau i meainu ua gaosia mo le pancreatiti. O le fesoasoani fou e aveese ai le tele o le vai, toxins, cholesterol mai le tino, ei ai le aafiaga o le antioxidant, ma o le saltsium salts e faamalosia ai musika o le fatu. E faatagaina e faʻaaogaina i aso taitasi e tagata uma, e tusa lava pe o maitaga, ae na o se maʻi masani o pancreatitis ma le faʻamagaloina pea o le maʻi.

I le taimi muamua, o le sua o le pumpkin e faʻaalu i le afa o le vai manino ma o le tino o le a mataʻituina. Afai e leai se faʻalavelave, e mafai ona e inuina le vai mama mama pe faʻafefiloi i le sua mai le paʻu (Jerusalem artichoke), kāloti, pateta.

Mai citrus

E fiafia le toʻatele i fualaau manogi suamalie, ae o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o le moli, lemoni ma le vine vine e faʻasaina. O le maualuga o le 'acids oi totonu ia i latou e faʻamalosia ai le tulaga o le mumū mumū ma e mafai ona osofaʻia ai. O fualaau suamalie uma, e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafa sina sua sua suamalie suamalie e faʻafefe i le vai, ae faʻavae i le umi o le toesea o faʻamaoniga o pancreatitis.

Berry sua mo pancreatitis

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, o le pancreas ua faʻalavelaveina, lea e aʻafia ai le faʻaleagaina o le faagasologa. I lenei vaitau, o le faʻaaogaina o le pipi fou e faʻasaina, ae faʻatasi ai ma le faʻamautuina o tulaga o tagata gasegase ia latou meaʻai, e mafai ona e ulu atu i mea inu suamalie mai vine.

O fua o Viburnum o loʻo mauʻoa i vitamini, meaola faʻasaina, e aofia ai pectin, tannins, uʻamea, iodine ma isi elemene. Squeeze mai le viburnum e le mafai ona onā i le taimi o le tigaina o le maʻi, ae a uma ona taofi faailoga e faʻaaogaina i se foliga faʻaaogaina ma mo le sauniuniga o meainu suamalie, mea malie poʻo le compote. O fua mai nei fualaʻau e fesoasoani e faʻamālōlō ai le faʻanoanoa, maua ai le antispasmodic, malosi o le tonic ma le vasoconstrictive, ma faʻasalalau ai faiga o fualaʻau.

O fuamoa ei ai le maualuga o meaʻai o le citric, salicylic ma malic acid, lea e faʻaleagaina le mucosa pancreatic. O vine e iai ni fatu laiti ma faigata e faigata ona eli. Ona o lenei mea, o le sua suamalie e mafai ona inu i na o le taimi masani, i lalo o le tele o tulaga. O le vai inu e tatau ona vave saunia, e tatau ona fufulu ma faʻaititia i se faʻamasinoga o le 30-50%.

Strawberry

E tatau ona fufulu le sua o le Strawberry ma le faʻaeteete tele. E faʻatusatusa i le fusi, e itiiti le eletise, ae o le paʻu ma fatu o vine e mafai ona faʻasauāina ma faʻaleagaina ai puipui mumū o le manava. Ua fautuaina e tagata tomai e inu fualaau suamalie naʻo le lelei ona filiga ma faʻafefe.

Mea inu faatagaina mo pancreatitis

O lea la, o le a le sua e mafai ona maua i le pancreatitis? O le tagata gasegase e na o le inu ava malosi e leʻi saunia e aunoa ma le faaopoopoina o suka ma isi vaega. E le tatau ona aofia ai le tele o meaʻai ma suka. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o le mucous membrane, e fautuaina ia faʻaitiitia le vai ile tutusa tutusa.

O le pancreatitis birch sap o se vaiinu e iai ni meaola faʻapitoa. E faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o le pancreas, e afaina ai le tulaga o le ate, faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. E le fautuaina e inu pe afai oi ai se talafaasolopito o le maʻi suka, talu ai o loʻo i ai le kulukose.

I le mumusu o le mumu o le pancreas, e mafai ona e inu vai pateta. Ua faʻailoa mai o ni mea e le faʻaleagaina, e faʻasaʻo ai le tiga. Faʻaalu le afa itula ao leʻi 'ai. E faʻatagaina e faʻaaoga na o le fou. Mo le sili atu le lelei, faʻafefiloi ma kālati fou.

Soo se suavai masani e matua faʻasaina mo le faʻaaoga i le taimi ogaoga o le maʻi. Ua faʻafeiloaʻiina i totonu o le lisi o meaʻai pe a faʻasalalau le faʻaogaina o le afi, o le gaogao ma tiga e aluese.

E mafai i pancreatiti:

  • O se 'ava inu mea inu ua na o le foliga ua faʻaaogaina. E fautuaina e faʻaalu 50-60 minute talu ona 'ai. Faʻapena vave aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faamama le pulupulu o loʻo i ai le tele o fiva. Latou te faia se vaiinu mai fua eseese, o le apu (pei o le ata) e tatau ona matua ma malie,
  • O le inu o le paluga e faʻafefe ai le faʻaogaina o le tino, e maua ai se lagona toʻafilemu, e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o suauʻu popo. Inu 100 ml pe a uma le aoauli,
  • O le kulukama vai ma le pancreatitis e mafai, ae le o le talaaga o le faamagaloga mausali. Ae ui i lea, o le tele o punaoa ua faailoa mai ai o sea inu e leai se aoga aoga. O le kukama fou e aofia ai i le taumafataga na o le masina talu ona osofaia se osofaiga.

Faatagaina le taumafaina o le fualaau suamalie mai tamato, ae ma le faautauta tele. I le faʻamagaloga i le aso, e oʻo atu i le 300 ml o se vai inu ua faʻamamaina i vai. O Tomatoes e tumu i le amino acids, o vailaau masani.

I le taimi o le faamagaloga, e le tatau i le tagata gasegase ona 'ai fualaʻau matala - e faʻatagaina e' ai na o le kuka ma le kuka. O fua e tatau ona filifilia e le o ni fualaau, e le afaina ai le gastrointestinal tract.

O mea e maualalo le lamatia e aofia ai le apricot, pi, melo, tilo, paʻu sua ma pancreatitis. Apricot ma pi e mafai ona inu i le pulupulu.

O a mea e le mafai ona maua i pancreatitis?

Fualaau aina po o fualaau fualaau suamalie e mafai ona faia se "auaunaga" le lelei ona o lona tuufaatasiga, lea e oʻo atu ai i se vevesi tele o le mumu o le pala. O lenei itu e mafua ona o ni mea taua. O vailaʻau o loʻo i ai le tele o le eletise oona, lea e faʻaosofia ai gaioiga gastric ma pancreatic.

O nisi fualaau faisua ma fualaʻau, e aofia ai suamalie e faavae i luga, e tele le kulukose, lea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini. I le taimi o le faigata, o lea "uunaiga" i luga o le gland e matua faasaina.

O i latou foi o se mea e maua ai le allergenic, ma o le mumusu o le gland e matua afaina lava i le aafiaga o mea e ono afaina ai.

O aso pancreatitis ma cholecystitis e manaʻomia ai le faʻaaogaina o suavai nei mai le lisi:

  1. Beetroot.
  2. Pamekaisa
  3. Lemon
  4. Fualaʻau.
  5. Exotic (faʻavae i papaya, mango).
  6. Currant, etc.

Pineapa, moli, faapea foi ma le sua mama, mafai, ae ma le faaeteete. Faʻamamaina i taimi uma i le vai, inu vai faatoa saunia. O le kalama Cabbage (mai kapisi fou) e tatau ona vavaeeseina mai le meaai, e le mafai ona e inu pulu mai sauerkraut, pi.

Vailaʻau paʻu na faʻatau atu i atigipusa ma fagu i totonu o le faleoloa e faʻasaina faasaina. O meainu e suamalie, ae o loʻo aofia ai le tele o suka, faʻatoʻaga, meaʻai, meaʻai ma isi vailaʻau e matua aʻafia ai le gland.

Pe a filifilia le suka i tua o pancreatitis, e fautuaina e mulimuli i tulafono mo le filifilia o fualaau faisua ma fua, lea e faatagaina e aofia ai i le lisi.

Fualaau faʻasaina

E mafai ona togafitia oe e le gata i fualaau aina suamalie ma fualaau aina suamalie, ae faapena foi i mea inu e faavae ile togalaau. O le mea moni, e mafai ona latou saunia i na o se vaitaimi patino. O faʻamatalaga e uiga ile gasegase e matauina o nisi laau e vave faʻavevelaina ai le togafitiga ma le toe faʻaleleia o le okeni na faʻamaʻi.

Plantain o se laau totino e tele mea aoga. E mafai ona ia faapuupuu le taimi o le toe faaleleia pe a uma se osofaiga. O le laau e faʻamalolo ai le mumū, faʻapupulaina le malosi o le suasami gaositi, ei ai lona aʻafiaga.

O le Plantain e iai foi lona diuretic, hemostatic, regenerating, toe faʻafouina, faʻamafanafanaina. O fua e faia mai laulaau fou. Fua mo le sauniuniga ma le togafitiga o pancreas:

  • Fufuluina lau laʻau i lalo o le vai tafe, ona faʻafefe lea ile vai inu.
  • 'Aʻai i totonu o se mea faʻaleleia. Faʻaliliuina le masini i le lua laulau o le kulimi, faʻasusu le sua e maua ai.
  • Ona faʻamaligiina lea o le vai i le vai inu i le tasi. E mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa, ae le silia i le tolu aso.
  • Ave lua sipuni spoons 20 minute aʻo leʻi 'ai. Faʻateleina o talosaga - faatolu i le aso. O le vasega e 20-30 aso.

Afai ei ai ni faafitauli i le tamaititi i le pancreas, ona faʻatagaina lea o le inu mo le faʻaaogaina pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi. O le juice ole Plantain e le fautuaina mo le maʻi suka, gaʻo duodenal, ma le maualuga o le suasusu gastric.

Faʻamālōlōina le afaina ma le tiga o le faʻamaʻaʻaina o laulaʻau. O le faagasologa o le saunia o se mea inu e talitutusa lava ma le juiceainain. O le mea e maua ai le vai e fefiloi ma le vai alalaisa, na faʻaalia pe a uma ona faʻafefeteina fatu. Faaaoga le 50 ml i le aso i le itula ao le i taumafa.

E fesoasoani le suamalie leleti lelei, faʻasaʻo le fula o le tino, o le maualuga o le mumū. 150 ml o loʻo faʻatagaina i le aso, vaevaeina i ni atumaga se tolu. E faʻatagaina e aofia ai le faʻailo i le faʻailoga i foliga o vela poʻo le tao, e vave ona faʻataina.

Mo le toe faʻafouina o suauu pancreatic, o le aloe o le sua o loʻo faʻaaogaina. O laulaau e fufulu, paʻu, sua sua. Ave tasi le sipuni sau tolu i le aso. O le togafitiga e 2-4 vaiaso, pe a mavae se malologa o le 10 aso, toe fai.

O mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Oona i le taimi o le pancreatite ma le gaʻo

I le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻamaʻi, o le fiafia i sua mama e matua faasaina, ona o lo latou tumau e sili atu ona malosi. E sili atu le malosi o le suka ma gaoioi i luga o le gland e pei o se mea e le fiafia ai, faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaola. Mo le masina e 1 talu le faʻamaʻi mulimuli, e faʻasaina le inu o le nectar.

Faʻalogo lelei! I le vaega laititi o le faamai, e fautuaina e le gastroenterologists ia filifili fou fou e aunoa ma ni mea suamalie ma natura. O le filifiliga aupito sili ona lelei o le faʻafefe tumau i le vai.

E faʻatagaina e faʻaaogā suavai faʻamamafa mo le sauniuni o pilesi, meainu suamalie ma meainu suamalie i luga o latou faavae. O le tuʻuina atu o meainu ua lisi faatasi ma le sili ona lelei o elemene aoga ma vitamini, ua faaopoopo le nectar i le vai vevela, ma a maeʻa le 10 sekone ua tape le suka i le maea ai o lona faalua. E mafai ona suamalie le kuka i le suamalie suamalie.

Oona faʻatasi ma le pancreatitis e masani ai

A maeʻa le taimi umi o le faʻamaʻi ma lona fesuiaiga i le taimi o le faamagaloga, e faʻatagaina oe e inu: suamalie mama i totonu o se tamaʻi puʻupuʻu ma le faapalepale lelei o le faʻatulagaga, faʻaitiitia i le amataga o le toe faʻafoʻi mai o le tino. Fai mai fomai: o le sua e sili ona lelei mo le pancreatitis ua faaitiitia 1: 1 e aunoa ma se suamalie. E mafai ona tuʻuina faʻatasi, faʻasū i luga o latou faavae kefir, whey, yogurt.

Fautuaga! O nisi ituaiga o vai e faʻaaogaina i ni nai fua - e le silia le 50ml. O le aso o aso taitasi o le nectar fou e sosoʻo e le tatau ona sili atu i le 180 ml.

Ua fautuaina malosi e le au atamamai e te mulimuli i le tele o manaʻoga:

  1. E sili atu ona lelei le aloese mai le 'faatauina' o suavai, ona o latou tumu i togafitiga ma suka. I totonu o ia mea inu, o le fua maualalo o vitamini ma minerale, ma i nisi tulaga latou te matua lamatia lava mo totoga mumusu.
  2. E suamalie le suamalie o sua mai fualaʻau, fualaau faisua ma fualaau 'aina, lea e leai se faʻamaoniga o le faaleagaina, pala, moli. O le le lelei o mea aoga e mafai ona faʻaosoina ai le faʻamaʻi tele o le maʻi.
  3. E mafai ona inu se vai inu i le maeʻa ai o sauniuniga? - E faigofie lava. O se faʻasesega i lenei "tulafono auro" e na o le nectar beet beet, lea e tatau ona totoe mo 2-3 itula i se nofoaga malulu ma malulu. O le vaega muamua e matua taua lava le faʻaitiitia o le gaioiga o vaega o le tuufaatasiga.

Pe a filifilia se fualaau suamalie, e tatau ona amanaʻia le faʻapalepale o tagata taʻitasi (fualaau faisua, vine, fua).

O le a le sua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

O a sua e mafai ona ou inuina i le pancreatitis? Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafaufau ai le gastroenterologists i fua sili ona aoga e saunia mai:

O faʻatulagaga o loʻo i luga o loʻo faʻaaogaina i foliga faʻapitoa. E na o le pi ma le apricot nectar e mafai ona onā fou. Afai o tatou talanoa e uiga i le faʻasolosolo o fualaau faisua, ona sili atu lea ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i kāloti, pateta ma le elekeni.

O a mea e faasaina mo pancreatitis

E taua le iloa e le gata o le a le sua e mafai ona faʻamaina e tagata gasegase i le pancreatitis, ae faʻapea foi i latou e sili atu le teenaina:

  • uʻamea
  • vine
  • papaya
  • siaki
  • fuamoa
  • vine.

Ua fautuaina e fomaʻi e vavae ese nei sua mai le taumafataga atoa, aemaise lava pe a oʻo mai i le kulimi ma lemoni. O lo latou faʻaaogaina e afaina i taunuuga mataʻutia mo se paʻu oona, faatasi ai ma lagona tiga tiga.

Laʻau togafitiga mo pancreatiti

E mafai ona ou inuina le vai i le pancreatitis? E mafai! O le taua pito sili ona taua o meainu suamalie mai pateta poʻo le faʻataʻitaʻiga birch. O le a avea i latou ma se vaifofo moni mo se tino vaivai. I le laasaga o le faʻavavevave - o le mea moni lava lenei "panacea." O mea laititi i le ituaiga o fatu atoa e faatagaina. E nutimomoia i latou i le suavai, ma inu le mea inu i le taimi lava e uma ai sauniuniga.

O le patate juice o se fofo lelei lea e faʻaitiitia ai le tiga, faʻasaʻo le spasm. O le faʻaauau e inu atoa i luga o se manava gaogao. E faatagaina e 'ai meaai i le na o le 30 minute. I le avea o le "pateta pateta" e fautuaina e ave se tulaga vavalalata o le tino. Faaaoga le sili atu nai lo le 2 taimi i le aso. O le maualuga o le dosage e 180 ml.

Aʻo le i ai ni fualaau suamalie, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi. E na o se tagata poto faapitoa i se tulaga e fautuaina ai le sili ona lelei i le tagata maʻi. O lenei mea o le a avea ai le suavai masani ma se vailaau moni.

O a sua e mafai ona ou inuina?

O le pancreas o loʻo i ai le tele o galuega taua e manaʻomia mo le faʻatinoina masani o le tino o le tagata. Pretionary excretion, faʻamaonia pe a oʻo mai meaai i totonu o le gastrointestinal tract, siaki meaai e maualuga i le popo ma le gaʻo. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o le faʻaleagaina o le tino i le tino, o le leaga o le "mamafa" o meaai ua matua faʻaitiitia. O le mea lea e mafua ai ona fautuaina e fomai o latou tagata gasegase e aloese mai meaʻai ma gaʻo mamafa.

E faʻamautuina foi se mataupu faʻavae pe a filifilia ni meainu.O suamalie mo pancreatitis e tatau ona sasaina fou, e aunoa ma se faʻasao ma isi mea suamalie. O maualuga maualuga o le suka i totonu o le vai e faaosofia ai le faateleina o le manava o le manava o le pancreatic excretion, lea e le manaomia mo pancreatiti. E fautuaina e faʻamalu le suavai i vai mamā, ma faʻafefe.

Orange, lemon and fruit fruit e le fautuaina mo le faʻaaogaina ma le mumu o le pancreas. A le o lea, o le tulaga e mafai ona atiaʻe ai se faʻavavevave o le faʻamaʻi. E le gata i lea, e faasaina le inu o vine, vine ma currants. O le gaioiga o meaola o loʻo i totonu o nei oloa e le faʻaitiitia e tusa lava pe a uma ona tuʻuina le vai i le vaiinu.

O le faʻamatalaga i totonu o le tusiga e le o se taʻiala i taga. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se taumafataga lelei e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o le parenchyma pancreatic.

Karoti sua

E mafai ona ou inu vai inu koko i le pancreatitis? Kāreti e lauiloa i le va o tagata fiafia i meainu fualaʻau ona o lo latou maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale. O mea faʻamalolo o kāloti na avea ma se meafaigaluega sili ona lelei i togafitiga o pancreatitis. E tatau ona manatua e mafai e karioti fou ona faateleina le avega i luga o le pancreas, o le mea lea, e fautuaina e le au fai meaʻai e tatau ona faia i le vevela togafitiga aʻo leʻi faʻaaogaina.

E fautuaina foi le faʻaaogaina o kapeti fou faʻatasi ma le pateta. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le malosi o nei oloa uma. E le fautuaina e faʻaaoga le sukaroti mo pancreatitis i se voluma e silia ma le 200 ml i le aso. A leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o le "samasama."

Cabbage juice

O le sua mai le kapeti e fautuaina e faʻaaogaina pe afai ei ai le talitonuga o le a le taʻitaʻia ai ni mea e le manaʻomia mai le vaega o meaʻai. O le mea sili ona talafeagai o le faʻaaogaina o mea inu mai le sami. E sili ona afaina ai le mucous membrane o le manava, ma e taofia ai foi le atinaʻeina o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le sua sauerkraut foi e iai sona aoga aoga. E tatau ona faʻaaogaina i le 70 ml 15 minute ao lei faia se taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le mea faafefete e tatau ona faia i se auala faapitoa. E le fautuaina le faʻaaogaina o mea manogi manogi ma kāloti fou. Faatasi ai ma se faʻaaogaina masani o le kapisi pati, o le mamafa o le tiga o le tiga e faʻaitiitia, ma le faʻafefeteina faʻapena foi.

Paʻu suamalie

E mafai ona ou inu vai pikiaka ile pancreatitis? Faʻafetai i le sua o le paka, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le faʻaleagaina o faʻalavelave faʻapitoa ma le mumu o le pancreas. O lenei vai inu ua fautuaina mo le faʻaaogaina e oo lava i tagata mamaʻi e mafatia i le maualuga o le eletise o le manava. O le faʻaopopoina o fatulaki fatu i meaʻai e mafai ona faʻafiafiaina meaai ma fiafia ai. O le kulimi o se oloa uiga ese lea e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis i soo se ituaiga. E tatau ona faapea o le sua o lo oi ai le tele o meaʻai.

O faʻamanuiaga o le sua pati:

  • Aveese le tele o le suavai
  • Faamalosi le myocardium
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le toxins,
  • Laʻau faʻaititia
  • Faʻaleleia mata.

O le suamalie suamalie mo pancreatitis e tatau ona inu i le afa afa i aso taitasi, 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. E ui lava i aʻafiaga aoga i luga o le tino, ae o nisi tagata e le faʻapalepale tagata taitoatasi e mafai ona tupu se faʻafefe o le gaioiga i lenei oloa. O le faʻalavelave o vitamini aoga ma minerale o loʻo i totonu o le paukini e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le mumū i le pancreas, faʻapea foʻi le faʻavavevaveina o faiga faʻafouina.

O fualaau e le masani ai

E tele oloa e mafai ona aʻafia ai le afaina o le meaʻai, e ui i lea, e le o lauiloa i tagata maʻi ma pancreatitis, mo se faataitaiga, apu. E tatau ona filifilia ni apu fou mai ituaiga eseese. Teuina le sua o le apple o loo i ai se aofaiga tele o le citric ma le sorbic acid, ma inu ai e le fautuaina tele.

Mo nisi mafuaaga, e toalaiti tagata ma pancreatitis latou te iloa le lelei o le aafiaga o Ierusalema atisikoke i luga o le pancreas. O le faʻanoanoa mai le atisatisiga o Ierusalema e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o faiga faʻaleagaina i totonu o le pancreas, faʻapea foi ma faʻaleleia lana faʻatinoga ma faʻamaonia ai le gaioiga o le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma mea matagofie.

E le tele tagata e iloa e uiga i mea faʻamalolo o le radish uliuli. Mo le kukaina, e tatau ai ona tipi le fua ma togi ese uma le sua mai fafo. O lenei vaiinu e fautuaina mo le faʻaaogaina ma le meli. Ave le sua vai e tatau ona 70ml tolu taimi i le aso. O le faʻamalositino e na o le faʻaaogaina masani mo le 1.5 masina.

Le filifiliga sao o sua, fautuaga lautele

O suavai fou e leʻi filifilia lelei e le saogalemu pe mo se tagata matua soifua maloloina. O le mea lea, e taua le iloa po o le fea meainu e faatagaina ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

E mafai ona e inu sua masani faʻapitoa e ala i le mulimulitai i tulafono:

  • fou le patipati e tatau ona faʻafefe i le vai,
  • Aua e te inuina meainu inu
  • e tatau ona faʻaumatia le oloa i le taimi lava e maeʻa ai,
  • E faasaina le faaopoopo o mea suamalie, masima ma taimi i le inu.

E tatau foi ona e gauai i mea e faatagaina ai sua mo pancreatitis, ma e faasaina.

O a sua e mafai ona ou inuina i le pancreatitis?

O le lisi o mea inu faʻatagaina e aofia ai:

  • pateta
  • kāloti (na o le tulaga o le faʻamagaloga),
  • pi ma apricot,
  • paka
  • tamato (naʻo le faʻamagaloina ma na o le faʻaaogaina i totonu ole fua faʻatatau)
  • pi
  • mai i apu e le o ni mea inu.

O nei meainu uma e tatau ona saunia fou ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le lua i le tasi ma le tasi i le tasi. Mo lenei mea, ua fautuaina e faʻaaoga vai ua faamamaina. E faʻatagaina foʻi pepe inu suamalie.

Juices mo le maʻi pancreatite ma gasegase

I le tino o le pancreatitis, e oo lava i fualaau aina ma fualaau suamalie e matua faasaina. I le taimi lava e tasi, ua faʻatagaina i latou e faʻaumatia e le sili atu nai lo le masina talu ona maeʻa le osofaʻiga. I le taimi nei, a maeʻa le tasi i le lua vaiaso e mafai ona faʻafeiloaʻi fualaau e le o ni fualaau taumafa ma teuina fualaau suamalie ma meainu suamalie i le maualalo o le suka i totonu o le meaai.

I le foliga masani o pancreatitis, e na o le toe faaleleia lava o vai e faatagaina. I lenei tulaga, o le masani i aso uma o le ava e le tatau ona sili atu i le lua selau mililiters i se faiga faʻapitoa ma e le sili atu i le limasefulu ma le faʻaoga tasi. I le taimi lava e tasi, o fualaau aina ma fualaʻau mo a latou sauniuniga e tatau ona matua ma fou, ma e fautuaina le suavai ina ia toe saunia fou i taimi uma.

Faʻasaina faasaina

I lalo o le faasaina o meainu ia e aofia ai le faateleina o le aofaiga o mea e fusifusia ai ma mea aoga. Faatasi ai ma:

  • moli
  • lemoni
  • rimoni
  • vine
  • vine (vasega uma),
  • keke.

O le musu e tatau ona faia mai meainu e faia mai fualaau aina ma fualaʻau. O ia ituaiga fou e faasaina foi i le faamagaloga, aua e mafai ona latou faatupuina le suasusu ma saofagā ai i le faaleagaina.

Tuua Lau Faamatalaga