Le faʻaaogaina o le chicory i le maualuga o le cholesterol ma isi mea aoga e 9

O le mea inu e masani ona masani ai le toʻatele mai le laʻititi. E le o tagata uma e iloa o le inu o le chicory i le maualuga o le cholesterol e sili ona aoga. O se meaʻai mo le hyperlipidemia e faʻamavae ai caffeine, ma o le chicory e mafai ona avea o se isi mea lelei i se ipu kofe.

Faʻavaeina ma faʻaaogaina mea aoga o le chicory

O le chicory masani o se laau toto, o ona vaega uma e masani ona faʻaaoga i le kuka. Ae maise lava, o le aʻagogogogogogogo o se sui sui o le kofe. O le aʻa o le cyclic e aofia ai le numera aupito tele o vailaʻau faʻamaʻi:

  • Minerale Zinc, Magnesium, Manganese, Uʻamea,
  • Vitamini o le vaega B, PP, K, E, carotene,
  • Fualaʻau fualaʻau
  • Tannins, pectin,
  • Aseta ma citric fesoasoani,
  • Amino acids isoleucin, valine, threonine.

O lenei vaega o le laau e aofia ai foi le tele o inulin i le mea malogo. O lenei polysaccharide e faʻaaogaina e avea o se mea muamua, e faʻamalosia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le microflora o le intestinal. Inulin e faatatau i filo o meaʻai. E faʻateleina foi le faiga o le gataifale ma aveesea ai mea leaga matautia.

B vitamini o loʻo iai i le aʻafia o le cyclic e matua aʻafia i le faʻatonutonuina o le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol toto. Aemaise lava, e poloka ai le tele o le gaʻo o gaʻo i totonu o suauu o le ate, e faʻateleina ai le vave aveeseina o le maualuga o le lipids mai le tino o le tagata.

Le aafiaga o le chicory i luga o le cholesterol maualuga

Chicory i le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto o loʻo faʻamalosia ma le malosi e tagata fai meaʻai. I le avea ai ma se malosi malosi o le antioxidant, o lenei laau e faʻavaveina le faagasologa o le aveesea o le cholesterol mai le tino. O le maualuga o le "leaga" cholesterol, lipoproteins maualalo maualalo, ua matua faʻaititia. I le taimi lava lea, o le faateleina o le numera o lipoproteins maualuga, o le mea e taʻua o le "lelei" cholesterol, e faaosofia.

O le inulin, e pei ona taʻua i luga, pe a fegalegaleai ma vitamini ma mea aoga, e aofia ai i le faʻaitiitia o pusa o le cholesterol, faʻamaʻo le vavalalata o le lumenia o toto toto ma o latou thrombosis.

Mo le puipuia o le maualuga o le maualuga o le toto, o le inu mai le aʻa e talafeagai foi ona o loʻo i ai se vasodilating (vasodilating) meatotino. O se vai inu mai le chicory e faʻaaoga foi e tetee i le maʻisuka, o se soa masani o le atherosclerotic maʻi.

E mafai ona maua chicory soluble i luga o fata o faleoloa masani. O lona faʻaaoga e fesoasoani tele ai le mamafa o le mamafa, ma i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le cholesterol, e puipuia ai le faʻaopoopoina o gaʻo i totonu o le toto felafoaʻi.

O pipi tiofe kofe e aofia ai le meaola oona, lea e faatelevaveina ai le faagasologa masani o le gaosia o le cholesterol ma faʻateleina lona tafe i totonu o le toto. I lenei itu, ua leai se kafe mai le taumafataga mo le hypercholesterolemia. O le aʻa o Chicory e leai sona cafestol i lona tuufaatasiga, o le mea lea, faatasi ai ma le atherosclerosis e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le faalavelave.

E faʻafefea ona inuina se vai inu mai le cholesterol

Ua faʻamaonia e na o le lua teaseti o le aʻafiaina o le cyclic dried ma le faʻaaoga masani e mafai ona maualalo ai le cholesterol e oo atu i le 10%. E fautuaina le faʻaaogaina o se mea inu uila mo le itiiti ifo i le valu vaiaso ina ia maua ai se gaioiga o le antiatherosclerotic.

Ina ia saunia se vai inu suamalie ma faʻamalolo e faʻaitiitia ai le cholesterol, e tatau ona e sasaa atu le 10 kalama o le paʻu uila i totonu o se ipu vai, kuka mo le tusa ma le tolu minute. O le mea inu ua uma ona maeʻa lelei ma le sua o le rose ma se keke o le lemon. O le tofo fiafia ma le tetee-atherogenic o le a mautinoa.

I le i ai o le hyperlipidemia, susu ma le suka e le tatau ona faaopoopo i le vaiinu. E sili le faʻaaogaina o le meli e faʻaleleia ai le tofo. E fautuaina le 'aina o meainu e tolu ipu i le aso e puipuia ai le alualu i luma o le atherosclerosis.

Chicory ma cholesterol o se tuufaatasiga tasi o faʻasoa, ae o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona mafaufauina aʻo lei faʻaaogaina. O le aʻa e aofia ai le tele o oxalates, salic acid. E mafai ona latou faʻaputuina i totonu o le tino i le tino o mea e le mafai ona gaosia, faaleagaina ai fatugaʻo ma gaogao. I lenei tulaga, o loʻo i ai faʻasolega i le faʻaaogaina o lenei oloa:

  • Toto fatu
  • Faʻasalaga i vaega faʻapitoa,
  • Papatitis ulcer
  • Ole maʻi ogaoga,
  • Laititi o le toto maualuga.,
  • Faʻafitauli faifaipea o le faʻalavelave popole.

E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafua mai i le le fiafia i le moe ma le atinaʻeina o setete faʻalavelave.

Aua e te ita pe afai e le faatagaina oe e le hyperlipidemia e te fiafia i lau kofe sili ona e fiafia i ai. O se vaiinu mai le chicory o le a sau i le laveai i le maualuga o le cholesterol ma i le taimi lava e tasi e avatu ai le tofo masani. E taua le aua le faʻaleagaina o le chicory ma mafaufau i faʻamaʻi faʻamaʻi ao le i aofia ai lenei oloa i le taumafataga.

Aafiaga i le maualuga o le cholesterol

E mafai e Chicory ona aveese faʻamalo o le cholesterol "leaga" mai toto toto, puipuia le teu ma le gaʻo.

E le gata i lea, o le aʻa o le chicory e faʻaleleia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol (maualuga lipoproteins), lea e mafai ai ona avea o se mea faʻasolosolo ma se uiga e atiaʻe le atherosclerosis, faʻaʻau fatu poʻo le stroke.

Chicory e tele mea aoga ma e faʻaaoga lelei.

O le laau o se puna o amino acids, vitamini, minerale ma meaola oona, lea e taua mo le faatumauina o se soifua maloloina cardiovascular.

I le faʻaopoopoga, o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia le faʻaleleia o le calcium ma le magnesium.

Le tuufaatasiga o le chicory

O le vao lauiloa, lea e faia ai le paʻu e saunia ai le oloa, ua totoina e le tagata. Mo le gaosiga e faʻaaoga ai le rhizome faʻamago, mama. O le inu e leai se caffeine, o le mea lea e fautuaina ai mo tagata e maua i faʻamaʻi ma tulaga e faʻatau ai le kofe ma le la: fatu fatu, ma le maualuga o le cholesterol, maʻitaga.

"Laʻau auro" - o le igoa na maua e le laau mo le tele o ona faʻamalologa, faigofie i le galueaina ma le gaosiga. O mea o loʻo aofia i totonu o le taga e aofia ai le aʻa o le chicory, paʻu i totonu o se paʻu paʻu, ma faʻamautuina mai mea faʻapitoa. O suauu paʻu e aofia ai se aofaiga tele o vailaʻau faʻaopopo. E gaosia e le au gaosi mea eseese e faaleleia atili ai le tofo: ginseng extract, sea buckthorn. I le avea ai o se vaega o le aʻa o vao:

  • tele elemene
  • vitamini o vaega A, B, PP, C,
  • amino acids, antioxidants,
  • organic acid (glutamic, tartaric, malic),
  • inulin ma fructose,
  • fualaau faisua.
Toe foʻi i le laulau o mea

Aafiaga lelei ma leaga

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o chicory i luga o faʻapipiʻiga o tino, o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Heartburn e faatalitali mo se tagata ua uma ona inu se vai inu susu poo le suka.

E aoga le laau ma e le afaina ai le tino. Ae peitai, e tatau ona e fiafia i ai e aunoa ma ni mea faaopoopo. Fainuina le suasusu po o le suka. O vaega e le o aʻafia faatasi, o le mafuaʻaga lea e mafua mai ai aʻafiaga: mai le gastrointestinal tract (nausea, muʻu), fatu (arrhythmia, tachycardia), ate (tofo inu i le gutu). Afai o le tofo o le inupia e le lelei, e mafai ona sui le susu o manu ma le susu susu. Aluna, flaxseed, soya suamalie ma suamalie faalenatura (stevia) o loʻo faʻaopoopo i le vai inu.

Ina ia mafai e le aʻa ona aumai naʻo faamanuiaga, e tatau ona mataʻituina le fuataga: o se tagata e leai ni maʻi faʻamaʻi e le mafai ona sili atu i le 2-3 ipu i le aso.

Faaaoga maualuga o le cholesterol

O le inu o le chicory i le maualuga o le cholesterol e fautuaina i taimi uma. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e mafai e le oloa ona faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol ona o lona "vaega leaga" (LDL), ma faʻaleleia ai le maualuga o ona taʻavale - maualuga lipoproteins (HDL). O lenei gaioiga e aafia ai pusa o loʻo i ai nei, faʻaitiitia ai, faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ni mea fou ma aveese le sili atu o le lipids mai le tino. Vasodilation ma le tele o microelements e tau ai aʻafiaga o le atherosclerosis: maualuga maualuga ma le le atoatoa o le fatu.

E sili atu le soifua maloloina e inu ai se mea inu.

O tagata e iai ni faʻafitauli faʻapitoa e tatau ona inu faʻanoanoa 2 taimi i le aso. Mo le kukaina, faʻaaoga le paʻu ua saunia poʻo le tipiina foi o le fulufulu mago. O le faifai pea e tatau ona pala, e aunoa ma ni pulumu. E fautuaina le faʻaaogaina o se oloa e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai e itiiti mea faʻapipiʻi e faaopoopo i ai. Mo le 250 ml o le vai vevela e te manaomia ai le 0.5-1 teaspoon o le gaʻo chicory. Ina ia faʻaleleia le lelei o le aʻafiaga i luga o vaa, inuina le vai mo le 2-3 minute. Pe a faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga, e te le manaʻomia inu se meainu.

O ai e le tatau ona ola?

E iai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o aʻa o le chicory:

  • vailaʻau vevela ma le thrombosis faʻatele,
  • bronchial asthma ma isi faʻamaʻi o le manava,
  • cheli cholecystitis
  • faigata tele o gastritis ma gaʻo maʻi,
  • afaina o le tino.

Faʻasalaga, e tatau ona e inuina se vai inu mo tagata e mafatia i ituaiga eseese o le fatu o le fatu, arrhythmias, ma pathoces vascular. Ona o le faateleina o le anotusi o le potassium ma le magnesium, o le sili atu o le "aʻa auro" i le taumafataga e mafai ona afaina ai le fatu o le fatu. I le maualuga o le mamafa, o le eletise o le a avea ma sui lelei mo le kofe ma le lauti. Aua e te faʻaleagaina le meaʻai i tagata e le mautonu le atuatuvale, ona o mea o loʻo i ai i le acid ascorbic, o se faʻasologa o tui e taʻitaʻia ai i le le mautonu. O fafine maʻitaga e le mafai ona sili atu i le tasi le ipu i le aso, pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻavae ma meatotino

Chicory e aoga ai meatotino antimicrobial

Chicory i lona tuufaatasiga e:

  • elemene o elemene ma meatotino tanning,
  • vailaau oona
  • calcium
  • zinc
  • sodium ma magnesium
  • paluka
  • apamemea ma manganese,
  • vitamini o vaega A, B, C, E, K,
  • nicotinic acid
  • puipuiga, gaʻo ma mea taua e tatau ai,
  • carotene ma pectin,
  • inulin - e maua ai se tofo suamalie, o lea e talafeagai ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻatauga o togafitiga:

  • tonic - faʻamalosi mo le aso atoa,
  • immunomodulatory - faʻamalosia ai le puipuiga o le tino,
  • antioxidant - faʻamamā le tino o toxini ma toxins,
  • o le faʻamaoni - o mea faʻamalosi e faʻalauiloaina e fesoasoani i le aveeseina o le vai e le manaʻomia,
  • gasegase - faʻasaʻo le tiga i le taimi o le afaina,
  • Choleretic - aveese le faʻasalaga o le talo,
  • antibacterial - e aʻafia ai le faʻaaogaina o le inflammatory.

Faamanuiaga ma le afaina

Aisea e aoga ai chicory:

  1. Aveesea o le cholesterol sili atu na teuina i puipui o toto toto.
  2. E afaina ai le metabolism.
  3. Faaleleia le soifua manuia o le maʻisuka.
  4. Faʻaleleia galuega gaʻo.
  5. Suiga o le tuufaatasiga o le toto.
  6. Faʻamālōlōina faafitauli faʻaogaina - faʻamaloʻoina faailoga o le fatu.
  7. Faʻafoʻisia le galuega ile manava.
  8. Faaleleia manaoga.
  9. Faʻasaʻese le toto masini, ma faʻaleleia ai le tulaga o gasegase maualuga (tagata e maualuga le toto).
  10. E faʻamalosia le tino, faʻaleleia le mafaufau, faʻaitiitia le moe ma le faʻalavelave.
  11. E faʻaaoga mo faafitauli i le pancreas - e faʻaolaina ai le tafe o le talo.
  12. E i ai ni mea e le faʻamaonia ma faʻaleagaina.
  13. Faʻamālōlōina le faʻamaʻiina o faʻamaʻi i totonu o le manava, gase oona, gaʻo.
  14. Faʻaaogaina i le faʻasalaga e toe faʻafoʻisia le paleni o siama aoga i totonu o le manava.
  15. Faʻaitiitia le faʻaleleia o le kesi.
  16. Faʻaleleia le tulaga atuatuvale, faʻaitiitia le faʻavaivaia o le faʻaletonu o le tino, o le a le toe faʻalavelave le tigā, e le faʻalavelave le ulu o le ulu.

E maua le taunuʻuga aupito maualuga pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le togafitiga o le chicory.

  • o le lamatiaga o le oona ona o le foliga mai o le tuinanau tele,
  • vasodilation e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave tigā ma le afaina,
  • nisi o faʻamaʻi pipisi
  • le mautonu, faateleina le popole popole i le le pulea lelei o le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • fatu fatuga - ma le faʻaleagaina o le meaʻai,
  • se faʻalavelave mataʻutia o le aʻafiaga o gasegase e mafua mai i aʻafiaga.

Contraindications

E le fautuaina Chicory mo tagata o loʻo mafatia

E faʻasaina le faʻaaogaina o chicory i luma o faafitauli nei:

  • veinsose veins
  • o le atinaʻeina o otaota,
  • faʻamaʻi e fesootaʻi ma le vascular system,
  • tasi le le faapalepale i le mea o loʻo i ai le laau (faʻalavelave faʻaleaga),
  • gaʻo afaina, gastritis,
  • togafitiga o fatugaʻo ma le ate,
  • faamaʻi pipisi
  • ogaoga ogaoga o le tino.

E le faatagaina e fomaʻi tamaiti i lalo o le lua tausaga le matutua e faʻaaoga togafitiga. Ae ui i lea, o teineiti maʻitaga e leai se faʻagata. I le isi itu, o le chicory e aʻafia ai le gastrointestinal system of the mother expecting, faʻamavae faʻamaoniga o vave toxicosis.

Aafiaga i luga o le Cholesterol

Chicory faaleleia le toto ma aveesea cholesterol mai toto toto

Faʻafetai i ona faʻatulagaga, vitamini, elemene, amino acids ma mea faʻamalosi tino, o le fofo fofo e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase i le cholesterol. O le aʻafiaga o le faʻasolosolo i lenei tulaga e tele. I le faaopoopo atu i le aveeseina o "mea leaga" o le cholesterol, e mafai ona faamama le tino o triglycerides.

O le aʻa o le laau e mafai ona faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga, lea e avea o se "lelei" cholesterol. Talu ai ona o lenei meatotino, o paʻu e faʻagesegese i le atinaʻe ma faʻaitiitia le tele.

O loʻo faʻaleleia le tafe toto - o le faʻaleleia o le okesene ma isi elemene aoga i potu taitasi o le tino o le tagata e faʻaleleia. O le masesium ma le calcium e sili atu ona gauai i ponaivi ma le gataifale. O lenei aafiaga e mafua ona o le maualuga o le inulin ma fipa.

Talosaga

Recipes e faʻaaoga ai chicory:

  1. O le vai o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol: 250 ml. faʻafefiloi le vai inu ma le afa o le sipuniti o le palapala vevela. Salu mo le 2-3 minute. E mafai foi ona e faʻaaoga le 2 tsp. suauu suauu.
  2. Mo faafitauli ma gaʻo ma le ate. E tusa ma le 30 kalama o laʻau mamago, tata le 1 lita o le vai inu ma le kuka mo le 3 minute. Inu 250 ml faalua i le aso ao lei faia taumafataga.
  3. Le faʻamutaina o tiga faʻatasi. E tusa ma le 20 kalama o le matagogo matala o le chicory e tatau ona sasaa i se ipu vai vevela ma kuka mo le kuata o le itula. Ma le isi, faʻafefe ma faʻafefe i vai inu. Fagu le gau i totonu o se teuteuga ma faʻaaoga se pusa i le vaega na afaina.
  4. Faatasi ai ma le arrhythmia. Liligi le 20 kalama o laau mago ua gaugau ma le vai inu, tuu e tuu i le afa itula. O le kuka kuka e mafai ona faʻafefeteina le fulafula, faʻaleleia le galue o le fatu, ae latou te le manaʻomia le faʻaaogaina - inu 2 tbsp. l 8 itula uma.
  5. Mo le togafitiga o siama ma le tino. Oti ese vaega fou o le laau. Mo le afa lua lita o vai inu, faʻaopoopo se sipuni tele o laʻau. Ufiufi i totonu o se palanikeke ma aveese le tumau. A maeʻa ona faʻamafanafanaina, e tatau ona aʻafia le fua. Inu 50 ml aʻo leʻi taumafa 3 taimi i le aso.

O se mea suamalie ma manaia e mafai ai e oe ona suia atoa le kafe, aʻo faʻapipiʻi le tino i elemene aoga. E mafai e Chicory ona faʻamalosia le tino puipuia ma faʻamalosi mo le aso atoa.

9 isi faʻamalologa

I le faaopoopo atu i lona gafatia e faʻaitiitia ai le cholesterol, e iai foi isi aafiaga aoga i le chicory:

  1. E aofia ai le maualuga o le inisalini. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le gaosia o le inisalini i le tino o le maʻi ma pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.A oʻo mai i totonu o le faʻaogaina o meaʻai, ua liua le inisalini i le fructose, ma, e pei ona e iloa, o se punavai o le malosi (ma i le taimi lava e tasi e le faʻapogai ai le fausia o tupe mama),
  2. Faʻaleleia le galuega o le meaʻai. O Chicory e masani ona faʻaaogaina i meaʻai e faʻasolosolo ai le metabolism ma le motilemini. E fesoasoani e toe aumaia le mamafa i le masani.
  3. E faʻamalosia le faʻalavelave faʻalavelave. O le laau e aofia ai vitamini B, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le faagaioia o le tino,
  4. O loʻo i ai se mea faʻapitoa. O Chicory o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina ai le toto ma faʻateleina ai le faʻamalolo manuʻa,
  5. Faʻaleleia puipuiga. Faafetai i le tuufaatasiga e maua mai i minerale ma vitamini, o le chicory e mafai ona faaosofia ai le puipuiga o le maʻi, faateleina ai galuega puipui o le tino,
  6. E gaoioi le ate. O galuega fesoasoani a lenei laau e fesoasoani e aveese ai toxins ma paʻu mai le ate ma le gallstone, faamamaina le avega mai le gland
  7. Faʻamālōina le mumu, fasi le maʻi. Chicory o se mea e sili ona lelei e puipuia ai siama, lea e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se togafitiga masani,
  8. Faamalolosia le ponaivi ma le gaioiga. O le tele o le inisalini, o loʻo i totonu o le aʻa, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le calcium ma le magnesium, lea e faʻaaogaina i meaai. O lenei mea e mafai ona faʻamalosia ai le pulou a le tagata maʻi,
  9. Faʻavasegaina le gaioiga o le muso o le fatu. E puipuia ai le atinaʻeina o fatufatu o le fatu cardiovascular, e aofia ai le paʻu, fatuga o le fatu ma maʻi faʻamaʻi fatu.

Fomaʻi, cardiologist. Fomai o le vasega sili ona maualuga.

Mo le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis, e sili ona lelei le gaosia o se meainu. E tatau ona faatumuina le afa o le sipuni o paʻu chicory i se ipu vai inu. A maeʻa lena, tuʻu le faʻafefiloi i luga o se afi laitiiti ma kuka isi 3-4 minute.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O faʻasalaga nei o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le laau:

  • Faʻanoanoa popole
  • Fefe, fiva,
  • Faʻamatalaga inflammatory i le tino,
  • Faʻaleagaina o le gallstone
  • Fiaid stagnation i le tino,
  • Vasoconstriction, vasasal spasms,
  • O gasegase gasegase
  • Paʻi cardiovascular
  • O faamai o le fatugalemu o le tino,
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • O faʻamaʻi pipisi ma fatugaʻo,
  • Fomai fanau,
  • Paga ootia
  • Psoriasis
  • Eczema
  • Furunculosis
  • Tigā loloto ma tipi
  • Manua le mama
  • Le maumau o le vaega o meaʻai,
  • O le i ai o pusa cholesterol,
  • O le maʻi suka
  • Maualuga maualuga
  • Faanatinati

Tulafono mo le sauniuniga ma le taliaina

  1. Faʻaeteete i le filifilia o mea e sili ona lelei o mea totino. E sili ona lelei le faʻatau o le oloa i meaai meaʻai, vailaʻau faʻamaʻi poʻo maketi faapitoa.
  2. Filifili po o le a le ituaiga e te manao e maua mai le chicory. E mafai ona e faʻatau saʻo le paʻu vave, pe mafai foi ona e teuina i luga o se aʻa atoa, lea e tatau ona faʻapipiʻi taʻitoʻatasi i le fale. Aʻo leʻi faʻatau, faʻalogo lelei i le faʻaauau pea o le oloa: e le tatau ona i ai i totonu le paʻu, ma o le rhizome e tatau ona enaena ma vevela.
  3. Teu le chicory i se nofoaga matutu, e mamao mai le susulu o le la. E sili ona vave sasaa le oloa i totonu o se fagu ma se tapuni faʻapipiʻi lelei e puipuia ai le susu mai le mea e faʻaaogaina ai mea faʻatau poʻo isi mea.
  4. Mo le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis, e sili ona lelei le gaosia o se meainu. E tatau ona faatumuina le afa o le sipuni o paʻu chicory i se ipu vai inu. A maeʻa lena, tuʻu le faʻafefiloi i luga o se afi laitiiti ma kuka isi 3-4 minute.
  5. O le ituaiga o mea inu faapena e tatau ona filifilia taitoatasi, e faʻavae i luga o le ata o le tagata maʻi. E masani ona fautuaina e inu 1-2 ipu o lenei "kofe" i aso taitasi. O lenei mea e le gata ina maualalo ai le maualuga o le cholesterol, ae faʻapena foi ona faʻatonuina le tino ma le malosi mo le aso atoa.
  6. E sili atu le aloese mai le faʻafefiloi o le fale ma le susu, talu ai o le faʻaaogaina o vaega aoga o loʻo i totonu o le chicory e matua faʻaitiitia. E le gata i lea, o sea tuufaatasiga e mafai ona oo atu ai i faʻafitauli mai le fatu ma toto (mo se faʻataʻitaʻiga, i le arrhythmia poʻo le oso malosi i le toto).
  7. E le aoga le faʻaaogaina o le chicory i le tele o taimi 1-2 taimi i le aso, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le maʻi.

5 oloa gaosi oloa

I le tele o filifili o vailaau, e mafai ona e maua e le gata o le paʻu mama ma le aʻa o le chicory, ae o nisi foi o vailaau ma vailaau o loo i ai lenei laau i le tuufaatasiga:

  1. Chicoryol. Taumafa o mea taumafa e aofia ai e le gata o le chicory aʻa, ae o le atisichoke foi o Ierusalema, ma le lactulose,
  2. Gastrovitol. Suavai-ava malosi ei ai herb chapalos, chicory, oregano. Manaomia mo le faʻafofoga tautala. Faʻailoaina mo maʻi faʻafefeteina, faʻamalositino o fugalaau oona, faʻaitiitia le manaʻo,
  3. Urogran. E maua i foliga o granules o loʻo i ai faʻamatalaga o scrofula, o birch, horsetail, chicory rhizome, o le calamus root ma lovage. Faʻamālōina le mumu, fasi siama faʻamaʻi. O se antispasmodic agamalū e faʻaalia mo urate diathesis, urolithiasis, faʻalavelave faʻaogaina i le gaosiga urinary,
  4. LIV-52. O le togalaau o vao Initia, e aofia ai yarrow, vao vao, Farani faletama, paʻu pogisa uliuli, ufiufi, aʻa o le chicory ma isi mea toto. E tau faasaga i mea e le masani ai i le ate, e faʻaaogaina ai gaioiga faʻafouina i totonu o masini, e puipuia ai le atinaʻe o le cirrhosis, gasegase gaʻo, faʻamaʻi pipisi,
  5. St. Radegunder Faʻamalie malu. E maua i le tulaga o se mea inu lauti e aofia ai fennel, mallow, thorns ma chicory. O loʻo taʻu mai mo le solia o le motumotu ile motuga (aemaise lava, ma le tui ma le atony o le tui ile inumaga). E fautuaina e inu 1 le ipu tii 3-4 taimi i le aso. E mafai ona tupu se faʻafefe o le maʻi.

Faʻavae, mea aoga

O aʻa o le chicory ua mamago, falai ma le paʻu po o le mafaufau e faia se vai inu. E mafai ona latou suia atoa le kofe pe faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga.

O le mea moni, o le chicory e le maua ai le manogi o le kafe natura, ae o loʻo i ai se mea taua tele:

  • inulin (carbohydrates) - o se tuufaatasiga masani mai le vaega o polysaccharides,
  • macro-, microelements: magnesium, calcium, potassium, zinc, uʻamea, gaʻo siama,
  • amino acids: glutamic, aspartic, glycine, threonine, valine,
  • vailaʻau faʻasaina: chicorye, ascorbic,
  • vitamini: thiamine, riboflavin, koko,
  • tannins, mea o le palatini.

O Intibin glycoside e tuʻuina atu i le inu se tofo faʻasusu. E le pei o le kofe, e le faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino, ae faʻamafanafanaina, o lea e te inu ai ao lei moe.

O le vai inu malosi e maua ai le malosi o antimicrobial, o mea e tetee i ai. Chicory o loʻo faʻamalolo meatotino:

  • Faalelei metotia, faagasologa ole ate. Faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga, faʻaleleia ai le toto.
  • Inulin faaleleia le faʻaogaina o le tino, pancreas. E aveese ai maa mai le gallbladder, toe faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻamalosia ai le atinaʻeina o meaola laiti aoga. Faaleleia le puipuiga a le tino.
  • E taofi le mumusu i totonu o le manava, gaʻo. Faʻaaoga mo le puipuia, togafitiga o faʻamaʻi gasegase.
  • O le maualuga o le potassium, magnesium e afaina ai le tino cardiovascular. O le faʻaaoga masani o le chicory e faʻamaonia ai le fatu o le fatu, faʻalauteleina, fufulu vaʻa mai le cholesterol leaga. Faʻaitiitia le mamafa o le toto.
  • Faʻamuʻu ifo i lalo le matua o sela. Faʻaleleia le faʻafouina o le tino, faʻaititia le lamatiaga ole tino vaivai.
  • O loʻo i ai ni mea faʻamalosi malosi. Alcohol tinctures, decoctions e faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu: moa, paʻu, eczema, psoriasis, ituaiga eseese o dermatitis.
  • Faʻaaoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Chicory e faʻaitiitia le maualuga o le suka, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave matautia: faʻasologa o fatugao, faaleagaina o vaʻa toto, cataracts, polyneuropathy o pito i lalo.
  • E talafeagai mo meaai taumafa. Ua fautuaina tagata o le Obese ina ia inu i aso uma e faʻamaonia ai a latou metabolism.
  • Aafiaga aoga i le tulaga o mata. Fesoasoani e faatumauina le vaaia o meaʻai, e puipuia ai le atinaʻe o glaucoma.

Afai e te inuina chicory i aso uma, e mafai vave ona e aveesea toxins, otaota, masini mamafa, mea faʻavevela. E oʻo lava i se tagata maloloina atoatoa e aoga e faʻaopopo i le lauti poʻo le kofe. E faʻaleleia ai le fia 'ai, faʻapalapalaina, ma le faʻalavelave.

O le inu o chicory e mafai ona maualalo ai le cholesterol

O vai inu Chicory, e pei o le laau lava ia, e le o iai le cholesterol. I se isi itu, o loʻo aofia ai mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka ma le lipoproteins maualalo.

Inulin, mea faʻamalosi tino, vitamins activate lipid metabolism. Faʻaaoga masani o chicory "foia" atherosclerotic plate e mafua ai vasoconstriction. O se taunuuga, o le tulaga lamatia o le faatupuina o se fatu fatu, stroke, siakiina o totoga i totonu ua faaitiitia.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le 10 g (2 tsp) o inulin e maualalo ai le cholesterol e 10%. E maua se taunuʻuga mausali peʻafai e te inuina le vai inu mo le 8 vaiaso.

Chicory o se puipuiga lelei o faʻamaʻi o le cardiovascular system: tachycardia, IHD, atherosclerosis. O le uʻamea maualuga e fesoasoani ia te oe e taulima ai le anemia.

Chicory e le siitia le cholesterol. Ae ina ia maua ai le maualuga o le aoga, e fautuaina e mulimuli i fautuaga nei:

  • i aso taitasi e fautuaina e inu 2-3 ipu o le vaiinu,
  • ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e le fautuaina e faaopoopo le suka, susu, e sili atu ona sui i le meli, lemoni, faʻamaʻi,
  • e faʻaleleia ai mea faʻamalolo i le vaiinu, e mafai ona e faʻaopopoina se teuteu o selu o le rose, chamomile, cranberries.

O aoga o le chicory ma le aafiaga i le cholesterol toto

O Chicory e tele mea faʻamalolo o loʻo faʻaaoga lelei e togafitia ai ma puipuia le tele o faʻamaʻi. O le aʻa o se punavai taua:

  • vitamini
  • elemene taua
  • amino acids
  • vailaau oona ma isi mea e talafeagai mo le tino o le tagata.

I le tuufaatasiga o chicory, o le cholesterol ua matua leai lava. E le gata i lea, o le aoga o le aʻa mo le maualuga o le cholesterol e taoto i ona meatotino e aveesea ai le tele o le "leaga" cholesterol ma triglycerides, lea e faaputuputu i luga o pa o toto toto i le tulaga o tupe mama.

O aʻa e mafai ona faateleina le maualuga o lipoproteins maualuga ("aoga" cholesterol). Ona o lenei mea, o pusa atherosclerotic o loʻo i ai nei e le gata o le a faateleina i le telē, ae o sina faʻaitiitia foi. Ua faʻaalia le taʻaloga o le toto, o le tuʻuina atu o le okesene ma isi meaʻai i potu taʻitasi i le tino o le tagata e faʻaleleia. O le togafitiga e mafua ona o le i ai o inulin ma fipa i le tuufaatasiga o le chicory. E le gata i lea, o nei mea e faʻaleleia atili ai le manava o le magnesium ma le calcium e ponaivi ma le gaioiga.

Tuua Lau Faamatalaga