Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka: faʻamaoniga ma togafitiga ma gaʻo

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka mafua ai suiga i le gaioiga o le tino atoa. Muamua, e afaina ai vaʻa laiti - arterioles, capillaries (angiopathy). O faʻafitauli o le gaioiga i totonu o vaʻa e taʻitaʻia ai le mea moni o le paʻu, mucous membranes i le le lava o meaʻai e faʻaaogaina ai meaʻai. Ona o lenei mea, o suiga nei e tulai mai:

  • O le faʻaitiitia o aʻafiaga a le lotoifale, galuega puipui,
  • O le vevela, peʻe, microcracks i luga o le paʻu, paʻu mucous membranes,
  • Suiga i le paleni o le acid-base (e masani lava o se siosiomaga laitiiti o le siosiomaga o loʻo i ai i luga o le paʻu ma totonu o le vaalele, e tusa ai ma pH standards = 5.5),
  • Mafaufauga, faʻafefeteina o le eletise eletise i le itu - o le a avea ma mea e le mautonu pe alkaline,
  • O faʻamaʻi pipisi e aʻafia e le fomaʻi faʻamaʻi, melegi, e taʻitaʻia ai i le faʻaogaina o mea e fai.

O le faailoga muamua o le faʻaalia o microcracks, faʻamaʻi pipisi i luga o le mucous membranes o le perineum, o le vevela o le vevela. E mafai mo se taimi uumi ona na o le pau lea o faailoga o le maʻisuka (aemaise lava le ituaiga 2). I nisi tulaga e le masani ai, o le sasaina atonu e taʻu mai ai se allergy i fualaau oona e faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ma ona faafitauli.

Vaʻaia togafitiga faʻasolosolo, puipuiga

Muamua lava, e tatau ona e tausia le tumama, fufuluina, faʻaaoga oloa ma le paleni paleni ole pH (faʻamaʻi faʻapitoa i le i ai o faʻamaʻi pipisi). O lavalava e tatau ona ofuina mai le sipuni (95-100%), e leai se totogi e leai se paʻu o le paʻu. O aso uma lava e te manaʻomia e suia laei.

Afai e tupu mai, e le mafai e oe lava ona faʻafesoʻotaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa mo fesoasoani faʻapitoa.

Lafoaia ma le maʻisuka

E tofu le fafine ma le lafoaia (amata i le 9 tausaga) - leucorrhoea, lea e le afaina ai se faʻafitauli. E masani lava, o latou mumu muʻamuʻa, le lanu, ma le le faʻafefe. O lenei faagasologa o le physiological e faatumauina ai le malosi o le malosi, e taofia ai le tuputupu ae o le microflora pathogenic (siama, sigi). Ae o nisi faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le lanu, laʻau, manogi ma le tele o faʻalilolilo.

E faʻatatau i le nofoaga, e vaevaeina le otaota i totonu o le tino, uterine, tubular, vaginal, leucorrhoea. O latou foliga vaaia e mafai ona faaosofia:

  • Aveina o fualaau faasaina
  • Le lava le tumama
  • Faamai Endocrine
  • Filifiliga sese o fualaau oona.

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i le i ai o leucorrhoea e mafua mai i le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino ma solia ai tulafono o le ola mama.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, ei ai se tulaga eleelea lona lua, o ona faailoga e:

  • Pastosity, hyperemia o le labia minora,
  • Paʻu i le taimi o le solo
  • Totoina, ita,
  • Faʻasalaga faʻapitoa.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le faigata o le faʻasaoina o le vevela, ona o le maualuga o le vavae, faʻavaeina tulaga lelei mo le faʻateleina o le candida (fungi).

Togafitiga o le vevela e tatau ona atoatoa, e aofia ai:

  • Tuluʻi
  • Faleʻeleʻele
  • Faʻatauga faʻapitoa
  • Antifungal fualaau faasaina.

I le taimi o le toe faʻafoʻi, o le pata ma le chamomile broth, o se vaivaiga vaifofo o le potassium, e fautuaina le acidic acid. E taua le manatuaina: e te le manaʻomia le mafaufau loloto, talu ai o le togafitiga e tatau ona taulai i se faʻamaʻi lea na mafua ai tulaga faʻaleagaina i totonu o le itutino.

Sui candidis mo le maʻisuka

O le maʻi suka i le tele o tulaga e faigata ona o le mea moni o loʻo tuʻu mai faatasi ma le tele o gaioiga faʻafefe. O faʻamaʻi pipisi e sili ona maua i maʻi.E mafua lenei mea i le mea moni e amata ona faʻaaogaina le gaʻo i le gaʻo mo le toe gaosia ma le gaosiga o masini. I le tele o tulaga, e avea le sui sooupu ma sui - Candida lese-pei o le sigi.

Sui Faʻatonu aemaise lava i le atinaʻe o - cystitis, pyelonephritis, prostatitis, paleoplastitis, urethritis. O ia tulaga e tuʻuina mai faatasi ma le faʻaalia o tiga i le vevela, lumine spin, urinary incontinence, ma le masani ona faia. E i ai foi se lagona mu, ita i le tino, o se uiga lelei o Pasternatsky.

I le nofoaga lona lua valevovaginal candidiasis - e aliali mai i le laʻitiiti ma i le moa. O loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻamaʻiina o le gasegase faapitoa, vevela, susunuina i totonu o le tino. Faʻaleagaina o le tino i fafo, o le. Liona o le pharynx ma le manava o loʻo i ai faʻatasi ma le vaʻaia, faʻaleagaina o le mucous membranes, tale.

Candidias bronchitis , o le niumonia e faʻaalia i le le lava o le mānava, tiga o le fatafata, ma le gaosiga o le tino ma le faʻasaina o le toto. O nei faʻamaʻi e maua mai ai se faʻagasologa masani, faʻaauau pea (exacerbation), e le mafai ona mafai. Candida tonsillitis, sinusitis, osteomyelitis, maningitis e seasea.

O togafitiga e tatau ona atoatoa: mulimuli i se taumafataga, tagofia o fualaau oona, togafitiga o faʻafitauli uma. E taua foi le faʻaaogaina o faʻamalosiaga (agents faʻamalosia), togafitiga o le physiotherapeutic, togafitiga faʻamalolo.

Menstruation mo le maʻisuka

O le faʻagataina o tamaʻitaʻi i totonu o tamaitai e tatau ona masani - o loʻo faʻaalia ai le ola maloloina o le tino atoa. Menstruation e atiina ae i le talaaga o le faʻasaʻolotoina o se fuamoa a le tagata e leʻi faʻafefeteina (o le tino e sauniuni mo le maitaga, pe a le tupu lenei mea, faʻaleagaina le mea e fai). Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le paleni o le hormonal o le tino o le tino ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o faʻamaʻi o le tino.

Soʻo se fafine lona lua o loʻo maua i le maʻisuka ei ai se vaʻavaʻai mataʻitusi, hyperpolimenoria, amenorrhea, oligomenorrhea. O le taimi muamua na afaina ai le tino i le faamai, o le leaga foi o taunuuga i le vafealoai vavalalata.

O le maʻisuka faʻatasi ma se folasaga tele e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le gaioiga (taimi ogaoga, gasegase toto, ma isi). I fafine e maua i le maʻisuka, e amata i le 25 o ona tausaga, e amata ona mou atu le gaioiga.

E faʻamaonia pe afai e totogi le maʻisuka ma le fua saʻo ole inisalini, faʻagasolosolo ina ua mavae le 6 masina e sili atu ona masani, o le lio e mafai ona toe malosi.

O le faʻavaeina o faafitauli ma le faʻataʻitaʻiga o lona uiga o se fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona fuafua le maʻitaga ma le fananau mai i se taimi vave e mafai ai. E taua le suʻesuʻeina e le fomaʻi e iloa ma faʻafefe faʻafitauli.

O le tuʻuina atu i le maʻisuka o se faailoga muamua lea o se faʻamaʻi pipisi lea e suia ai le gaioiga o le tino atoa.

Faʻavave ma faifai pea le liligiina o le paʻu o fusi o le manava, uʻamea, afu, tauau o le tauau, paʻu o le taualuga, i se mea vavalalata: o le tagata vaivai po o le vaʻai e faʻaalia ai mea leaga i nai ipu laiti - capillaries ma arterioles - angiopathy.

O le angiopathy e mafua ai le solia o le toto i le mucous membranes ma le tafe o meaʻai ma le okesene i totoga ma masini mumu. Alualu i luma, ma le le paleni, o faailoga o le maʻisuka e aliali mai:

  • solo ma le mago, microcracks i luga o le paʻu ma mucous membranes,
  • faʻaititia faiga faʻapipiʻi a le lotoifale ma faʻamalosiga puipui,
  • se suiga i le paleni-faavae paleni o le paʻu ma mucous membranes: o le a ese mai se tali malie - o le masani pH = 5.5 ma o le a fesuiai i se tali alkaline, lea e sili atu ai ona faʻamalosia ai galuega puipui.

O lapisi vevela ma vevela e ufiufi e microcracks, lea e faʻapupulaina ai le sua. O se faʻalogona le fiafia e mafua ona o le ulu o meaʻai ma meaola ninii i totonu o mea mama.

I tamaitai, o le tulaga lelei o le olaga ua faaitiitia, aua o se nofoaga vavalalata e masani ona sasaina i le maʻisuka: i totonu o le vevela, palakala, perineum, ma le tino i le nofoaga lautele. E le gata i lea, i fafine e maua i le maʻisuka, o vae i lalo o tulivae, ma:

  • tuu faataamilo i luga o tauau i tua ma lalo ifo,
  • i totonu o le vevela ma le vevesi,
  • i lalo o le fatafata
  • vae i totonu o sulu ma lalo o tulivae,
  • i le vaega o soʻo se gaʻo gaʻo o le tino, o loʻo i ai le maualuga o le pala.

Faʻaiʻuga o le sasaina

Aisea e tino ai le tino ma le maʻisuka ma mucous membranes? A maeʻa le faʻaaliga o le microangiopathy o nai tamai vaa, o faʻalavelave ua tupu i le galuega o gaʻo, lea e faʻaalia e le nephropathy. Mulimuli ane, ua le lelei le vaai, ma o faailoga o le retinopathy ua faʻaalia. O le uluaʻi totoga e faʻaalia ma mafatia mai faiga le lelei i totonu o le tino o le paʻu. E magumago, peels, paʻu ma e le mafai ona toe puipuia ni gaʻo vailaau ma totoga aʻafia mai le siosiomaga mai fafo ma faʻamaʻi. O se taunuuga o le tuʻuina atu o le sosolo i le maʻisuka i fafine, manua ma vailaʻau faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le eletise, e le gata o le paʻu o le paʻu o le paʻu, ae o le tiga foi ua faʻaalia.

I le ata: sasaina i le maʻisuka ma le le toʻa i se nofoaga vavalalata.

I fafine, o le a faʻaalia mai i taimi faʻapena, faʻavave. A maea le maeʻa o se faʻamalamalamaga manino samasama, o nisi taimi ma le toto, e faʻamamago ma faʻafefiloi ai le moli ma se paʻu e le o sau mo se taimi umi. Aisea e le mafai ai ona e paʻi atu i le pelesi ma faʻapipiʻi oe lava ia? O nei nofoaga e tumau pea, o le ita e aliali mai, ona sosoo ai lea ma fou ma manuʻa.

E taua le iloa. Afai e leai se togafiti togafitiga, ona amata loa lea ona amata se soʻo se purulenti, paʻu o le paʻu ma faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave ai le maʻisuka.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaina i fafine, e tatau ona suʻesuʻe le tino mo gasegase o le tino, e aofia ai vailaau, lea e mafua ai le suamalie o le paʻu ma le tino.

Faʻamaʻi maʻi paʻu

I le maʻisuka, o le suamalie o le paʻu e mafua ai faʻamaʻi mai vaega tetele e tolu:

  1. Ona o le angiopathy i fafine, o faʻamaʻi faʻamaʻi muamua ua faʻaalia o le maʻisuka: siama, dermatopathy, xanthomatosis,
  2. I faʻamaʻi faʻamaʻi lua eo loʻo faʻatasi ma le maʻisuka ma mafua ai ona maua i totonu o se nofoaga vavalalata, o faʻamaoniga e faʻaalia e tagata taʻutaʻua, afaina ma suppuration o le paʻu.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o se vailaʻau faʻapitoa, o se allergy e faʻaalia i le tino o le urticaria i totonu o le vaʻa, faʻamaʻiina i le maʻisuka ma isi faʻaaloalo.

O le gasegase o le gaʻo o le gaʻo ona o faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo gaʻo e gaosia ai ni lanu samasama i luga o le paʻu o lima poʻo vae, o le mea lea, o le ita, foliga mai i luga o paʻu o vae pe laʻititi lalo. Ina ia faʻaumatia le paʻu o le paʻu, o le suauu manogi mai le ita, ua faʻamaonia le maualuga o le gaʻo i le paʻu o le maʻisuka.

Mai le paʻu o tamatamailima ma tamatamai vae, tootuli i tulivae ma luga, i luga o le mucosa o le vaʻai vaʻaia, o foci mai le tele o millimeters i le sefulu senetimita e aliali mai, faatasi ai ma le totoga o le maʻisuka.

E masani ona atiina ae le tala o le tino i luga o le paʻu o vae i le maʻisuka faatasi ai ma vali o se lanu enaena lanu enaena. Latou te fiafia ma e foliga mai ua liua i le matutua. E leai se vailaʻau e faʻamatalaina.

O le faapipiiina o le paʻu o le vae po o le lima e mafua ai le neurodermatitis ao lei amataina le muai tulaga o le maʻisuka, o le mea lea, o se suauu corticosteroid talafeagai e faavae i prednisolone, flucinar or dermozolone ua faatonuina mo le toomaga.

O le paʻu o le paʻu i le maʻisuka scleroderma e fesoasoani i le faʻamalosi o le paʻu mai le pito i lalo o le tauau ma luga aʻe o le ua. E foliga mai e afaina ai le ita. Latou te faifai pea, o lona uiga. e afaina pe a siitia. I lenei tulaga, o suauu susu ma suamalie mo le paʻu ma le suauu ua faatonuina.

O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia vitiligo ma se suiga o le lanu paʻu. O siama e maua mai ai le pigmenti o le paʻu ua faʻaumatia, lea e iloa ai le paʻu i totonu o le manava, pusa, mata, isu ma vaeluaga.

O togafitiga Vitiligo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone ma le faʻagasolo o le susulu o le la e faʻafesoʻotaʻi ai i faʻafitauli ina ia le faʻaosooso ai le paʻu o le paʻu.

E faʻapefea ona faʻateʻa ese le faʻaleagaina o le maʻisuka? E tatau ona e mulimulitai i le meaai e tusa ai ma le faʻasologa o fuainumera ua faatonuina e le fomai. Afai e afaina le tino ona o fualaau oona e maualalo ai le suka o le toto, ia faatulaga ni mea tutusa ma se eseesega o fuataga ma e aunoa ma ni vaega e mafua ai allergies. Afai o oloa o loʻo i ai gaʻo gaʻo e avea ma tagata mamaʻi o le paʻu o le paʻu e faʻatasi ai ma le vevela, ua faʻatulagaina se taumafataga maualuga-kalori, ae faʻatasi ai ma se fuainumera maualalo maualalo

Ina ia aveesea le suamalie i totonu o le vaʻaiga vavalalata ma le maʻisuka, o togafitiga e faia faʻatasi ma otaota vavalalata ma le clotrimazole. O le le fiafia i le tino o le mucosa ma le pruritus ua faamatuu mai e Fluomizin.

Manaomia e manatua. Mo faʻamaʻi pipisi, otaota, vailaʻau faʻamaʻi ma le maalili a le tino, o vailaʻau i fafo e faʻaaogaina, e aofia ai mea teuteu ma faʻaogaina o togafitiga o togafitiga mo le faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le chamomile, calendula, oak, celandine poʻo furatsilin ma se vaivaiga vaivai o le potassium.

Aisea e taua tele ai le tausisia o tulafono a le tagata lava ia pe a togafitia le mucosa tino? O le a latou faʻasaʻoina le ulu atu o faʻamaʻi pipisi e ala i le vevela, faʻamafanafana le membrane mucous ma le paʻu, taofi le taina. Mo lenei faamoemoe e tatau ai:

  • alu faalua faalua i le aso,
  • ia faʻaaoga tatau pamu ma pads ma sui i se taimi tatau i le taimi o le faʻasologa,
  • Fufulu ofu mafanafana
  • aloese mai le vevela ma le soona inu,
  • aloese mai le taʻele i vaituloto masalosalo ma i nofoaga tumutumu,
  • Aua e te faʻapipiʻi i le oneone oneone mataga e aunoa ma se trestle moega ma lautele.

Afai e popole le paʻu pruritus e uiga i le maʻisuka, e togafitia togafitiga ma Panavir pe a afaina le maʻi ma o le mucosa tino e atiina ae herpes poo papilloma. Faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi i fafine o loʻo maua i le maʻisuka ma le totoga o le tino, ua togafitia le fualaau faasaina ma Acyclovir-Acre.

Mo se taimi umi, o le sosolo o le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo i ai pea, pe faapefea ona faʻaumatia? Fautuaina:

  • inu vai o le artichoke o Ierusalema e faʻaitiitia ai le suka o le toto,
  • saʻo le faʻasologa o le tino ma le endocrine,
  • e tatau ona togafitia togafitiga ma ni faʻafaiva e faʻatele ai le salalau o aʻafiaga mai namu i le ogatotonu o le tino ma le faʻaogaina o le novocaine poʻo le faʻamalosia o le nerve faʻapitoa,
  • tofia togafitiga o le physiotherapy, togafiti faʻamalosi ma togafitiga ile vaega ole tino, vae, lima, tua ma isi vaega o le tino,
  • faatonuina se suauu i le i ai o corticosteroids i luga o vae i lalo ifo o tulivae, lima ma isi vaega faʻafitauli o le paʻu, mataʻituina lona faʻaaoga saʻo,
  • faʻamalosi, faʻamalosi, faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi, antiviral ma antibacterial i gaioiga faʻapitonuʻu, fafo, perineum ma le tino paʻu o le tino e puipuia ai le salalau o siama. O togafitiga e faia i le trichopolis, betadine, mycosyst,
  • faaaoga i se maliega ma le fomaʻi antihistamine mo vae, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu kulimi Nizulin, D-Panthenol,
  • Heparin o suauu mo le vae i lalo ifo o tulivae e vaʻaia ai le tafe toto ma pipisi toto i le maʻisuka ma veins varicose.

Afai o popolega faʻamaʻi i fafine e maua i le maʻisuka o loʻo popole, ua faʻamaonia mai ai vailaʻau. Faʻamaʻi, o le i ai o fistulas ma le maʻi o le maʻisuka, faʻaaogaina taʻavale.

E mafai ona maua e le maʻisuka ituaiga o faʻaʻailoga e iloa ai le alualu i luma o le maʻi. O le tigaina o le paʻu o se tasi lea o faailoga taatele o le maʻisuka.

O le maʻi e tupu ona o faʻafitauli o le tino, lea e faʻaosofia ai le gaosia o toxins e mafua ai faʻafitauli paʻu.

O le Dermal pruritus e le vave tulai mai i le maʻisuka, e masani lava ona amata i se setete o gasegase, pe a le o oʻo mai le maʻi, ae i le suʻega o le maʻi o loʻo i ai le faateleina o le toto suka.O le paʻu e mamago, peʻe ma laiti laiti e tulaʻi mai, e le toe gaʻo le fulufulu o le tino.

O le maʻisuka e masani ona faitio i le vevela i totonu o le manava, paʻu, papa ma le paʻu o le taumatau. I tamaiti, o le paʻu e mafai foi ona afaina ma afaina, faʻapupula maʻi, ma faʻaleagaina ai le puipuiga.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, e tatau i fafine mamai ona talanoa ma a latou fomaʻi pe o le a le ituaiga olaga latou te manaʻomia e ola ai muamua ma le maeʻa ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻafitauli.

O faafitauli o le paʻu i le maʻisuka ua sili ona taatele i vailaau faafomai, ae o le toatele o tagata e seasea ona taua le taua i lenei faailoga, ma le le aoga. O le sasaina e mafai ona oʻo atu ai i maʻi ogaoga - faʻamaʻi pipisi, purulent abscesses, mumu.

E taua le iloa o le sasaina atonu o se faailoga o se isi maʻi o le paʻu. I le faailoga muamua, e fautuaina ina ia suʻesuʻeina e se tagata suʻesuʻe.

O le maʻisuka e aʻafia i le faʻaitiitia o le tino puipuia, o le mea lea, o le mumpū liona (dermatoses) ma mycoses (fungi) e salalau i le maʻisuka. Afai e te amata togafitiga i le taimi, e mafai ona e faʻaumatia uma ni faʻalogona le lelei.

Aisea e tupu ai lenei mea?

Ona o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, ua afaina ai ni vaa laiti i tioata tio, lea e mafua ai le faaletonu o le tino ma le faaletonu o le galuega. O le faʻamamaina o toxins mai le tino faʻagesegese, o le paʻu e le maua ai le susu, magumaʻu, mago ma le sima.

Faʻasalaga ma fao o loʻo pagatia foi, lea e maua i le maʻisuka e pala, mago ma faʻapitoa i le leiloa, meaʻai. E mafua ona o le le lava o meaʻai i le tino o le tagata maʻi.

I tulaga maualuga, e mafai ona pipisi le paʻu i luga o le paʻu o lima ma vae, lea o le a le pasia seia oʻo ina faʻaitiitia le maualuga o le suka.

O le paʻu o le paʻu o le paʻu e mafua ai le gasegase i maʻi, ua avea ma mafuaʻaga o le sasaina ma manuʻa, lea, pe afai e afaina, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli ogaoga. E oʻo lava i le faʻaleagaina o le paʻu i le maʻisuka o loʻo i ai, o le tuʻuina atu lea i tagata o tiga ma le le mautonu.

O le faagasologa o togafitiga o le maʻisuka e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o se mea faʻapitoa ma o loʻo faia i le faʻaaogaina o kulimi faapitoa ma suauu.

E masani lava ona faatonuina:

  • Moisturizers, pelo o le suauu.
  • Ouga mo le faamamaina o le mumū.
  • Paʻu ma meaʻai ma laau (chamomile, sage ma isi).

Ma le paʻu o le paʻu paʻu, o se suauu e maua ai corticosteroids e faʻaaogaina, ae naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

  • Faʻaaogā togafitiga susu.
  • Mulimuli i se taumafataga maloloina, e le aofia ai oloa mai le allergen mai le meaʻai.
  • Laeiina o laʻei na faia mai laumei malulu masani.
  • Aloese mai le susulu o le la ma UV.

Ina ia aloese mai le atinaʻe o faʻafitauli o le paʻu, e tatau ona faia togafitiga i se taimi tatau. O le paʻu o le paʻu e le mafai ona fesootaʻi ma le maʻisuka, ae aua le faʻamaloloina lou ola maloloina ma le amanaia na faailoga.

O maʻi maʻisuka e masani ona aofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi. E taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino, le thrombosis, atherosclerosis, le mafaʻatasi o le tiga ma le vevela o le vevela o pito ma isi faʻafitauli.

O se tasi o faʻafitauli sili ona mataʻutia ma le le fiafia o le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka. E faʻaalia ai se manaʻomia mo le faʻaleagaina pea o le tino. E faigata i le tagata maʻi ona i ai i nofoaga tumutumu, ona e ono faʻalavelaveina o ia e ala i le tigaina o le paʻu o ona lima ma ona vae, ae faʻapea foʻi ma mucous membranes: genital, ous. Afai ole togafitiga e le o faʻamaonia ile taimi, e mafai ona tupu ni faʻafitauli ogaoga. e oʻo atu i le tosoina o vae.

E silia ma le 30 faʻamaʻi paʻu e faʻatasi ma le maʻisuka. O le mea sili ona faigata ma le le fiafia e taua o le neurodermatitis, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. O le maʻisuka e mafai ona mafua ai le gau o lauulu, e le gata i alii, ae faapena foi i tamaitai. O Pruritus pruritus o se faʻamuamua i nei faʻamaʻi uma.

Mafuaaga

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, e afaina ai ni tamai vaa i tioata tio, lea e oʻo atu ai i le nephropathy (galuega faiifo o le fatu), microangiopathy (faaleagaina o puipui o toto toto) ma le retinopathy (faʻaitiitia le faʻaaliga). Muamua, o le paʻu o le tino atoa e tali atu i le toilalo i le aveeseina o toxins - o lona taufetuli ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manogi, e avea ma mea faʻalavelave ma amata ai ona faʻaaoga.

O le tuʻuina atu i le maʻisuka ua avea o se tasi o faʻamatalaga muamua. Ua maitauina e faapea o ituaiga susu o le maʻisuka, ma o le mea sili ona mamafa o loʻo matauina. O loʻo faʻatuina i totonu o le itutino, gaʻo o le manava, ulnar ma vaeluagalemu.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, i totonu o fusi i totonu o le manava ma totonu o le toto, i luga o paluga o lima ma vae, i le va o tamatamailima - ua amata amata ona fatufatu. Ole togafitiga ole a le manuia seia toe foi le suka i le masani. Faʻatasi ma le vevela, o paʻu e taʻitaʻia ai i le tele o le maʻila ma le pipisi.

O le faateleina o le suka e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o manuʻa e oʻo lava i sina siʻosiʻomaga itiiti mo se taimi umi lava, e maua ai le maʻi i le tele o faafitauli. Faʻasaga i tua o manuʻa e le faʻamalolo, maʻi faʻaleagaina, faʻafefe ma aloaʻia e masani lava ona atiaʻe, o tausaga o tausaga.

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le maʻisuka e tolu ituaiga:

  1. Peraimeri. Latou te atiae ona o le solia o le faagasologa o le aveesea o mea oona mai le tino ma le angiopathy. O lenei kulupu e aofia ai: le maʻisuka dermatopathy, maʻi o le maʻisuka, xanthomatosis.
  2. Maualuga Mo le afaina o manua, ua faaopoopoina le mumu o le paʻu (pyoderma). O se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona afaina i le afu, fatuina o se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o siama fatu.
  3. O faʻamaʻi e mafua mai i le maʻisuka. O nei mea e aofia ai: eczema, eseese dermatoses, urticaria ma faʻamaʻi maʻi.

Afai o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu e le amataina i le taimi, e mafai ona latou atiina ae i ni uiga sili ona ogaoga ma mafua ai ni faʻafitauli.

Aisea e afaina ai le paʻu i le maʻisuka

O le mai i le maʻi suka i luga o le tino atoa ma le susunuina ua manatu o se mea e le mafaamatalaina, o faʻamaoniga tutusa o loʻo faaalia i le ata e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻamauina i toto laiti, o se taunuuga, o le atinaʻe o microangiopathy e mafai ona mataituina i le maʻisuka. I se taimi mulimuli ane, o le gaioiga o loʻo galue e faʻavaivaia ma faʻaalia ai faafitauli faʻaaliga.

O le paʻu e vave lava ona tali atu i le leaga o le faʻalavelave e tupu i le toto o le tagata maʻi, o le paʻu e vave ona le toe aoga ma faʻapala, ua amata ona malosi, ona o le soliga o le puipuiga masani, o le maualuga maualuga o le suka e faʻafefe ai le paʻu i le maʻisuka.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, lima lima, o le tino e foliga mai i pito pito i lalo, vaega faʻapitoa, oʻo, taliga. O le susulu ma le susunuina e mafai ona mataituina i luga o le mucous membranes, e masani lava ona atiina ae i luga o le tane ma le fafine ia le maʻisuka, lea e mafua ai ona amata le ulu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻisuka e masani ona lagona ai o ia ituaiga faailo o le maʻisuka e pei o le mu, faʻafitauli, ma feutagaiga. Aʻo leʻi togafitia togafitiga i le maʻisuka, e taua le suʻeina o le aʻa o le faʻamaʻi ma faʻaumatia.

E manaʻomia foi ona faʻafaigofieina le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka

O le maʻisuka e masani ona atiina ae ni maʻi paʻu eseese. Ina ia lafoaia le manava i le maʻisuka ituaiga 2, i luga o le fautuaga a le fomaʻi, o le togafitiga muamua ua faatonuina e suia e fetuunai ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata.

Afai o le togafitiga mo le maʻisuka e le amataina i se taimi talafeagai, o le a faʻateleina faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le maualuga maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le fausiaina o vailaʻau ma le tele o maʻi i le tino atoa. O le gasegase o le maʻisuka e lagona i le itu o le pito i lalo, i le itu o pito i lalo, ma mata ma auvae.

O faʻamaʻi uma i luga o le paʻu ua faia ona o mafuaaga muamua poʻo le lua. O le mafuaaga autu o le solia lea o le faagasologa o le aveeseina o vailaʻau matautia ma toxins mai le tino o le maʻisuka, o le mafuaaga lea e matauina ai le angiopathy. O mea taua e lua eo mai faatasi ma le faʻaalia mai o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o luga o manuʻa pipisi. E pei ona e iloa, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le faagasologa o le faʻamamaina o le afu o loʻo faʻalavelaveina, ona o se siosiomaga e foliga mai e lelei tele mo le toe gaosia o siama.

E aofia ai le faʻamalosi i le maʻisuka e mafai ona tupu pe'ā uma ona faia ni fualaau. O se taunuuga o le urticaria poʻo se faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le maʻisuka e maualuga le mata, o tamaloloa o loʻo i ai le vevesi i le penisini, o le sasaina i taliga ma le pito i lalo o loʻo matauina.

O le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka, e fai ma faʻamatalaga autu o le faʻafitauli ole gasegase, atonu e mafai ona tuʻuina atu ma mea nei:

  • Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le tino ma le solia o le faagasologa o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino, o le atinaʻeina o le xanthoma o le maʻisuka e tupu. E mafai ona e fofoina sea ituaiga tulaga e ala i le faʻamautuina o maualuga o le suka suka, ma o le fomaʻi foi e faʻamatalaina fualaau talafeagai e faʻamautuina le maualuga o gaʻo.
  • Faatasi ai ma male paʻu paʻu o loʻo maua i le maʻisuka, e iloga le erythema o le maʻisuka, o loʻo iai se faʻamaʻi faapena i tagata mamai e silia i le 40 tausaga.
  • O le sasaina o vae i le maʻisuka e masani lava ona atiina ae i le maʻi o le maʻisuka. E aʻafia foi vae o pito pito i lalo. E i ai se vai piniki i totonu o mata, o lona telē e faalagolago i le tele o faʻavae i luga o le paʻu.
  • Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava e le na o le tino, ae o le paʻu e pulapula. O le togafitiga e aofia ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se suauu mo le faamamaina o le maʻisuka ma se suauu vaivai, lea e mafai ona faatauina i soo se fale talavai, ua faatonuina foi.
  • I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, lanu paʻu e mafai ona sui, o lenei maʻi e taʻua o le vitiligo. E maitauina suiga i mata, auvae, taliga. Ina ia sui mai i se solitulafono, o le tagata gasegase e maua le togafitiga o le homone.

Togafitiga o le Maʻisuka

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai e le tino ona maua mai le maʻisuka pe afai e le maua le inisalini i le aofaiga sao. I le tulaga o le faateleina o le suka o le toto, o le manogi e tupu i taliga, ma le maʻisuka, o le ulu, lima ma vae, o maʻi o le tino e maua ile tino.

Ae e te leʻi faʻamaʻaʻaina mea manogi, e tatau ona e suʻeina se suʻega ma le fomaʻi, o le na faia suʻega talafeagai, o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻasolo togafitiga ma fualaau oona ma suauu, ma filifili togafitiga pe a talafeagai ma togafitiga faʻa-tagata.

E masani lava, afai e matauina le tino o le maʻisuka poo le sasaina i taliga, o le faʻamaʻi e togafitia e ala i le faʻamautuina o fua o le suka toto, e aofia ai se kulimi togafitiga e ogatusa ma faʻamaʻi.

O le togafitiga e faia i ni vaega, e fuafua i uiga o le maʻi.

  1. O se vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Togafitiga e faia mo le lua i le tolu vaiaso.
  2. I le iai o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina se sui faʻaaoga. Le puipuia o lima ma vae mai le vevela, aʻo maʻi faʻamalolo vave, faʻamalolo kulimi, faʻamamaga ma gels.
  3. Afai o le mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe a uma ona ave e le maʻisuka le tasi ma le isi fualaau, o le vailaʻau e suia i se tasi e sili ona talafeagai mo ia ma e le afaina ai aʻafiaga.
  4. E masani ona fesili matua pe mafai ona ola le tino o le tamaititi pe a uma ona 'aina se oloa ma pe faapefea ona aveese le toso. Pe a oʻo mai na faʻaalia e mafua mai i se mea le lelei poʻo se mea e maua ai le allergenic, e faatonuina e le fomaʻi se taumafataga maloloina.

O nisi taimi o le vevela i totonu o tagata e tupu pe a faʻaaoga se ituaiga fou o inisalini, pe afai o lenei ituaiga o hormone e le talafeagai mo le tagata maʻi. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le ituaiga saʻo o fualaau faasaina ma filifili se togafitiga faafomaʻi fou.

O le mea lea, afai o le tino e pisia i le maʻisuka, e tatau ona faia muamua mea uma e faʻamaonia ai le maualuga o le suka i le toto, e aofia ai le fesuiaiga o meaʻai talafeagai.

Fufuluina ma le fefe i fafine

Faʻasolosolo faaumiumi ma le faʻamalosi o le paʻu i le vaega o mea faʻapitonuʻu faʻapitoa, uʻamea o le taua, kulupa, manava o se fafine, e mafai e le fomai ona iloa le angiopathy, lea eo faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto aupito sili - arterioles ma capillaries.

O lea faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o le mucous membranes, poloka ai le tafe o meaʻai taua i gaʻo totonu. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le fafine e peʻe ma mago le paʻu, e maua i luga o paʻu ma paʻu mucous membranes.

Faʻaauau le puipuia o le tino ma puipuia galuega, o le paleni-faavae o le paʻu o suiga, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻisuka. E maua mai i luga o paʻu vevela ma le vevela mea e gaosia ai le microcatch, ona o le faʻamalosia ma le susunuina o le afi. O meaʻai ma meaola ninii e oʻo atu i manua, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e le afaina.

  • E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e leai se faʻavauvau i totonu o le perineum, pubis, vulva ma vaʻa. E aofia ai le faʻamaʻi, totoina i taliga, i luga o le paʻu o pito i lalo, i lalo o le fatafata, i luga o le ogavae i totonu, i le gaʻo gaʻo ma le faʻateleina o le salu, faʻasolosolo, faataamilo i luga o tauau ma lalo ifo.
  • O le tino e amata ona tupu ona o le solia o le tulaga o le toto aupito itiiti. O le Microangiopathy e mafua ai le le atoatoa i fatugaʻo, ma mafua ai ona maua le nephropathy. A maeʻa sina taimi, o le a vaʻai le faʻaaliga a le tagata ma e mafai ona faʻalauteleina le retinopathy.
  • I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e amata ona tali atu i ia suiga i le tino ao leʻi i ai se isi. E amata ona faʻagogo, paʻu, peitaʻi, i lenei setete e le mafai ona puipuia atoa le tino o le tino mai i aʻafiaga o meaola ninii.

O le lagonaina o le vevela ma le susunuina o le paʻu, e faʻailoa ai e le fafine le paʻu aʻo le i afaina manuʻa, o le mea e tupu ai, o moli e afaina ai le vai ma o se tiga e le mafai ona faʻaalia. Mulimuli ane, o vevesi fou e amata ona paʻu i luga o le paʻu, lea e mago ma ufitia i se paʻu mafiafia. O ia ituaiga o gaʻo e matua vevela lava, ae leai se mea e mafai ona e faʻamavaeina ai oe lava. A le o lea, o se manua fou e avea o se punavai o siama ma faʻaleagaina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le iloa pe faapefea ona togafitia maʻi paʻu ina ia mafai ai ona fesoasoani vave i le maʻisuka. A le o lea, o abscesses purulenti, siʻi ma faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i faigata ogaoga e faigata tele ona togafitia.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka o le toto, e tatau i se fafine ona faia ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamautinoa ai e leai se tali atu i meaʻai ma vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

Vitiligo e togafitiga e ala i le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone, ma o se fafine ua faatonuina ia i ai i le paolo, e ese mai le susulu o le la, ina ia le maua ai le paʻu o le paʻu i le radiation ultraviolets. Faʻafesoʻotaʻi le paʻu o le paʻu e mafai ona afaina.

  1. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e aofia ai le mulimuli i se taumafataga maloloina. Afai o le susunuina ma le sasaina i totonu o le tino o se fafine e tupu ona o le faaaogaina o vailaau mo vailaau mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona filifilia se vailaau faapena e le mafua ai se tali atu.
  2. O le a vave ona faʻaumatia e le tamaititi le faʻafitauli i totonu o le vaʻai vavalalata pe afai latou te faʻaaogaina fualaau, lea e aofia ai le mea galue malosi clotrimazole. E mafai ona aveesea le ita i luga o le mucous surface o totoga tino ma le fesoasoani a Fluomizin, o lenei vailaʻau o le lona lua sili ona lauiloa ma mataalia.
  3. Afai o le ita ma le mumu o le a tupu i luga o le paʻu, o togafitiga lauiloa a le nuu i foliga o deco deco, o mea maualuluga o le tino e fautuaina.O le a latou fesoasoani e vave taofia le tuiina o le maʻisuka i fafine.

Mo le tausiga o le paʻu, chamomile, calendula, ola, celandine, o se vaivaiga vaifofo o le potassium, o furatsilin e talafeagai.

Puipuiga o le sasaina i le maʻisuka

Mo le puipuia o le atinaʻeina o paʻu paʻu poʻo le vave ona faʻaumatia se mea mataʻutia i uluai masalosaloga masalomia, e aoga le usitaia o tulafono. Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le tagata maʻi, latou te inuina le sua o le atiseti o Ierusalema.

E le gata i lea, e taua tele le faasaʻoina o le fesuiaiga o le fomaʻi-endocrine. E tatau ona faia mea uma e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina. O lenei mea o le a puipuia ai le tino mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le togafitiga o togafitiga, togafiti faʻamalosi ma togafitiga e aoga tele mo le maʻisuka. O lenei togafitiga e iai le aia tatau e faʻatulagaina i maʻisuka uma. O se vailaau lelei o se suauu mo le tosoina o vae i le maʻisuka, lea e aofia ai corticosteroids. O le fualaau lava lea e tasi e togafiti i taliga, lima ma isi vaega o faafitauli.

Faʻasalaga ma faʻaauau pea, togafitiga faʻamalosi, antiviral ma antibacterial e faʻataunuʻuina i luga o vaega na aafia o le paʻu. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi ma faʻamamaina le tulaga o le maʻi.

O le puipuia o le faʻavaeina o le toto ma le tafe toto i veins varicose ma le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le suauu heparin, o ona vae e paʻu i lalo o tulivae.

Faʻatasi ai ma le vevela siama, pe afai e le fesoasoani isi togafitiga, e mafai ona talafeagai vailaʻau. Afai o le maʻisuka e faʻaalia ai ni fistulas poʻo ni faʻalavelave faʻamalosi tino, o le taotoga faʻafuaseʻi e faʻaaoga.

O mafuaaga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaiʻuga

O le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vae o le vae, o le leai o se paʻu o le paʻu e faʻatasi ma le le lelei o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka vae syndrome. I tulaga maualuga, e mafai ona oʻo atu i le gangrene poo le tosoina o vae.

O le pipiiina o siama faʻaleagaina ua afaina ai manua e mafua ai ona faʻapitoa. E sili ona taatele i fafine matutua ma le mamafa o tamaʻitaʻi. O laʻau o le paʻu o loʻo maua i totonu o le paʻu ma luga o le mucous membranes.

Ua faailoa mai e le Candidias ni faailoga. Muamua, o le vevela tiga e tupu, i le loloto o le paʻu, o se maʻa papaʻe paʻepaʻe e faʻapipiʻi, faʻalavelave ma faʻalavelave. I le tafiaga o le palapala, e mafai ona tupu pustules ma vesicles. I le aluga o taimi, latou te liua i se eletise fou, mafai ona ola ma fusia i le tasi. I le taimi lava e tasi, o le paʻu o loʻo faʻataʻamilo i le aus ma genital e fula ma liliu mūmū.

E mafai ona faʻapipiʻi aloaʻia ia candidasi i le gata i le tigaina, ae aʻafia ai foi totoga i totonu. Faʻatelega faʻafitauli o le cystitis, pyelonephritis, vulvovaginitis i fafine ma maʻi o le urethritis i alii.

O le muamua fua e faʻaitiitia ai le faʻapalaina o le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. O le taimi lava e toe foʻi ai le maualuga o le suka, o le paʻu e faʻaleleia. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e mafai e le endocrinologist ona faʻamaonia fualaau antipyretic.

O se auala aoga o se meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai gaʻo.

Mo le togafitiga o le candidiasis, e faʻaaogaina ai sooga (anti gel, cream or syringo) agents. O lapisi lapoa e faʻaaogaina i vaiinu poʻo ava malosi o vailaʻau oona, le suavai Castellani, o lona uiga o le 10% o mea e maua ai le kulimi.

O se vaifofo lelei mo tamaitai ma tagata suesue o se vaifofo o le borax i le glycerin. E mafai ona latou aveeseina le paʻepaʻe paʻepaʻe i laʻau o gaʻo totoga ma tuu i latou i le foliga o se palu i totonu o le va i le po.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le eczema poʻo le neurodermatitis e mafai ona aveʻesea ma suauʻu faʻavae i luga o corticosteroids (flucinar, prednisone, dermozolone).

O auala e faʻaaogaina i fafo e tatau ona faʻaaogaina seia oʻo ina mou ese uma le paʻu o le paʻu.

Taua! E le mafai ona e faatonuina le togafitiga o ni paʻu o le paʻu ia oe lava. E le o fualaau uma e mafai ona ogatasi ma vailaau oona.

O le tumama lelei o maʻi, o lima ma vae o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻavauvau. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o oloa ma le faʻamalolo. O le vevela tele o le paʻu e faʻaleleia atili ai le manava ma e mafai ona mafua ai le mumū o gaioiga tino i fafo, i totonu o tamaitai ma tane.

I le taimi o tausiga o le paʻu, e tatau ona aloese mai faila e faʻamalosi ai e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu mama ma afaina ai le maʻi.

O faʻamaʻi paʻu e mafai ona puipuia e ala i le iloa o latou faʻamaoniga ile taimi. O tagata e iai le maʻisuka e tatau ona iloiloina i lea taimi ma lea taimi le tulaga o le paʻu i totonu o le pito i lalo o le pito i lalo o le fale, ma le itu i tua o le tino.

O se asiasiga taimi i se fomaʻi o le a fesoasoani e faʻavae mafuaʻaga o le sasaina ma faʻataʻitaʻi togafitiga. Faʻafeiloaʻi i fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga ma aloese mai le tele o faʻafitauli.

Matou te fautua atu foi ia te oe:

Faʻaleagaina o ituaiga uma o metabolism, o le faaputuputuina o toxins i le tino, o le maualuga maualuga o le suka i le urine ma le toto - o nei mea uma o loʻo faʻaalia. I le fesootaʻi ai ma ia suiga i le tino, o se tagata e mafatia i le tele o gasegase: tiga o le ulu, faʻaititia le faʻatinoga ona o vaivaiga maso, fia inu pea, gau le mamafa.

O le mafuaaga o lenei maʻi o le:

  • se faʻamaʻi e faʻaleagaina ai sela o le pancreatic e maua ai le inisalini. O le inisalini o se homone e nafa ma le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto,
  • vaega taua. O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e tupu i aiga oe mamaʻi i le maʻisuka,
  • afaina o le autoimmune (pe a osofaia e le siama le tino o le tino). O pancreatic sela e faʻaumatia foi iinei,
  • le tagofiaina ma le faʻaleagaina o meaai maualuga.

O le maʻisuka e aʻafia ai le tino atoa, e aofia ai totoga o paʻi.

O mafuaʻaga o foliga vaaia ma le ituaiga o mea manogi.

Faʻamaʻi le paʻu ma le le talafeagai o le gaioiga. Tuʻuina o tioata suka i totonu o tamai vaʻa. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻalavelaveina le gaioiga o gaʻo, faʻaputuina toxins. E vave ona tali atu le paʻu i lenei mea, o le a vaivai, minoi ma vevela. Le amataina o mea. Afai e te le o gauai i le suamalie o le tino ma le maʻisuka i le taimi, ona mafai lea ona taitai atu i le maina ma le manua. E oo lava i paʻu o le paʻu pito sili ona paʻu e malolo mo se taimi umi lava, o le mea lea e mafua ai le le fiafia o se tagata. I le faaopoopo atu i lagona le lelei, o le faʻamalolo umi o le faʻamalolo e mafai ona taʻitaʻia ai maʻi pipisi ma faʻamaʻi i le manua. I ia tulaga, e manaʻomia togafitiga faanatinati.

O faʻamaʻi uma paʻu i le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • uluaʻi paʻu o le paʻu e mafua mai ona o le faaputuputuina o toxins i le tino, e mafua ai le paʻu ma le teu o le cholesterol i lalo o le paʻu,
  • maʻi faʻamaʻi lona lua, lea o loʻo faʻaalia e ala i le fausiaina o le mumū o le pustular ma le faʻamaʻi pipisi,
  • paʻu o le paʻu na mafua ona o se allergy i fualaau faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka.

O le tuʻuina atu o le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga eseese e 6:

  • maʻisuka scleroderma, lea o loʻo faʻaalia i faʻamaufaʻailoga i luga o le paʻu. O le tele o taimi, e foliga mai i le tua ma le ua,
  • diamatic dermatopathy. O lenei ituaiga o mea manogi e tupu tele lava nai lo isi. O loʻo faʻaalia i foliga vaaia o vesicles i luma o le tibia ma lanu mumu e oʻo atu i le 1 cm le tele. E masani lava ona liua nei avanoa i ni pigment spots i le taimi,
  • diabetic erythema, lea e faʻaalia ai i totonu o lanu mumu mūmū i vaega tatala o le tino,
  • O le xantoma o le maʻisuka o le faʻaalia o lanu samasama i luga o le tino na mafua ona o le gasegase gaʻo gaʻo. O le tele lava o taimi, o pusa o loʻo faʻaalia i luga o paʻu o lima ma vae,
  • maʻi o le maʻisuka, e foliga mai i luga o vae ma lima, maua se lanu paʻu poʻo le piniki i totonu. E mafai ona fesuisuiai lapisi
  • neurodermatitis.O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le mausali o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka. Neurodermatitis e masani lava ona tupu i luma o faailoga manino o le maʻisuka.

Tuʻuina togafitiga.

Togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka e tatau ona amata i le tausisia o le tausinioga ua faatonuina e le fomai. Afai e te mulimuli i ana faatonuga, ona faʻamaonia lea e le tino le metabolism o le carbohydrate, ma o le toto toto e faʻaitiitia. O lea la, o le ai ai le tele o tioata suka i totonu o vaa.

Afai e le tuʻuina mai e le taumafa fuainumera e manaʻo ai, ona mafai lea ona e inu vailaʻau faʻasaina, pe a uma ona talanoa ma se endocrinologist.

Faatasi ai ma togafitiga autu, o suauʻu, kulimi, gels, e aofia ai vailaau faʻasaʻi ma mea e faʻaoga ai mea faʻaoga, e faʻaaogaina. E fesoasoani foi cinticosteroid ointments. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu o Dermozolone, Flucinar poʻo le Prednisolone.

E aoga tele mo le maʻisuka e taitaia se olaga ola malosi. O le toto o le a sili atu ona lelei, o le mea lea, o le a faʻavave ona faʻavaveina le gasegase.

I le feutagai ma le fomaʻi, e mafai ona e 'ave ni teuteu o laʻau (bearberry, laʻau laʻau, fugalaau linden, elecampane rhizomes ma isi vailaʻau faʻamaʻi), ae tatau ona tatou manatua o le fesoasoani lenei mo togafitiga autu.

Faamai o le paʻu ma le maʻisuka

O faʻamaʻi uma e maua i le maʻi suka e vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  • uluaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le angiopathy ona o le le lelei o le aveesea o toxins mai le tino,
  • faʻamaʻi e mafua mai le suppuration ma le mumū o le paʻu,
  • paʻu o le paʻu e faʻavae ona o le faʻaaogaina o le suka e faʻaitiitia ai le suka.

Ae o ā faʻamaʻi e aʻafia ai i le atinaʻeina o le tosina atu i fafine? O le sosoʻoina o le paʻu e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi paʻu. O mea sili ona taatele.

  1. Xanthoma. E atiina ae ona o le le lelei o le gaʻo gaʻo. Laupepa samasama e aliali mai i luga o vae ma lima, e matua vevela lava.
  2. Erythema e foliga mai i tamaitai ua sili atu i le fasefulu tausaga. O loʻo faʻaalia i le foliga mai o lanu mumu lanu mumu o le paʻu faʻatasi ai ma pito faatapulaa.
  3. O loʻo maua i luga o le paʻu o tamatamailima poʻo vae.
  4. O le Dermopathy o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o ni mea laiti lanu o se lanu mumu i luga o vae.
  5. Scleroderma o loʻo faʻaalia foi i le sasaina. E tau atu i le mafiafia ma le paʻu o le paʻu. Mai nei suiga, o le paʻu o le paʻu.

Faʻasalaga faʻapena ma le faʻavave

O le tele o tamaitai e mafatia i le tigaina o le tino. E afua ona o faʻafitauli o le tino i totonu o le vaʻa ma suia i le paʻu i totonu o le tino.

E tele taimi e faitioina ai e tagata maʻi le le toʻa i totonu o le potu. E mafua mai i se laʻau faʻafefete faapitoa, lea e faʻaaogaina ai tulaga lelei mo le atinaʻeina e solia ai le gaosiga o le suka. O le mucous membranes e faʻataʻamilo i le tino, faʻapea foʻi ma le anus, e mumu ma o nisi taimi e pala. O le lafoaʻi paʻu paʻepaʻe e aliali i luga o le paʻu, faʻapea foʻi ma le mucosa vavalalata.

O fafine e maua i le maʻisuka e sili atu nai lo isi ona pagatia. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le fesaga o le Candida e malamalama i fusi-rich riches. Na o totonu lava o le va, o ia ituaiga mea e lagona lelei.

Togafitiga ile Paʻu

O le togafitiga muamua ma aoga mo lenei mea matautia o le faʻamautuina o le suka. O nisi taimi e lava lea mo le paʻu e taofi ai le taʻe. E taua tele le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, ae le o le amataina o le togafitiga o isi faʻamaʻi na tutupu i le maʻisuka.

O le togafitiga o le pruritus e faavae i mataupu faavae nei:

  • faʻasaina o le toto
  • tausisia o meaai faatonuina, a aunoa ma lea, leai togafitiga mo le maʻisuka o le a aumaia ai soʻo se aafiaga,
  • vaetamaina o fua faʻatatau e faʻaleleia ai le gaʻo ma le gaʻo gaʻo,
  • togafitiga o le atherosclerosis,
  • faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻaeteete lelei.

I le taimi o togafitiga o le tumama, aua le faʻaaogaina vailaʻau e faʻamago ai le paʻu. E talafeagai le faʻaaogaina o shampoo, fasimoli ma se faʻamamaluina. E taua tele le mataʻituina o le tumama.Pe a aveesea masini, e le mafai ona e taʻalo i luga o le paʻu.

E taua tele le ave o vitamini na faatonuina e lau fomaʻi. O le lisi e tatau ona i ai le tele o meaʻai e maua ai mea taua.

Manatua o le maʻisuka e mafai ona faʻafaigofieina le olaga i le tele e mafai ai. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona mulimuli i tulafono faigofie e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le DiabeNot capsules. O lenei togafitiga faʻapitoa tulaga ese o le atinaʻe aupito lata mai o saienisi faʻaonapo nei. E aofia ai mea masani ma e le o se mea e fai ma vaisu. Aoao le manatu o fomaʻi.

O suiga e tutupu i le tino ona o le solia o le metabolism o le carbohydrate i le maʻisuka e mafai ona iloa ai i latou lava i le tele o faailoga, e aofia ai le tosoina.

O le maʻi suka o se maʻi tuga, lea e mafua mai i le le lava o le gaosiga o le insulin i le pancreas, ma o le mea lea e vave ona atiaʻe ai e se tagata le solia o faiga uma i le tino, aemaise lava o le gaʻo. E masani ona maʻi tamaiti.

Mafuaʻaga o le Tisuka

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o le faamai, e aafia ai tamai toto ma toto tetele, ma e pei ona taʻua o le angiopathy. O se taunuuga o ia ituaiga oona, e le mafai e le tino o le totoga ona tuʻuina atu atoatoa totoga ma gaʻo uma o le tino ma le kulukose, okesene ma meaʻai talafeagai. O lenei mea e mafua ai le le mautonu i le tino, lea eo mai faatasi ma le faʻapitonuʻu poʻo le lautele.

O suiga taua e aofia ai:

  1. Faʻaitiitia faʻafitauli puipui o le tino e oʻo atu ai i fungal, siama siama poʻo viral infections, poʻo le dysbiosis,
  2. Fesuiaiga o le tino i paʻu ma mucous membranes, e oʻo atu ai i lo latou matutu, faʻamaʻi ma microcracks.

O mea taua mo tamaitai o le mea oona, o le ola e le tauagafau, o le genis predisposition, o le le pulea lelei o le faaaogaina o fualaau (aemaise lava o mea e fai ai togafitiga), o le soifua maloloina o mea taumafa ma le tele o meaola o le "fast" carbohydrates, o le ate ma le gall vladder, frequent infections, frequent popolega ma popolega faalemafaufau.

E na o se lisi laitiiti o mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma o le maʻi e mafai ona tupu i alii ma tamaitai, ae i le afa vaivai o le tagata e masani ona matauina lenei maʻi.

Faʻaaliga faʻapitoa o le maʻi

O faʻamaumauga masani o le maʻisuka e aofia ai le galala, gau o le mamafa, ma le faateleina o le urination. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o lenei faʻamaʻi e aofia ai: paʻu o le paʻu, vaivai, uumi, manogi o le acetone mai le gutu ma le taotoga.

I fafine, o le ata o le maʻisuka e ese lava: o mea e le masani ai ma le manaʻoga o le atuatuvale ua faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga o le maʻi. I le taimi muamua o le maʻisuka, o le falemaʻi o le faʻamaʻi e le o maitauina ma e masani lava e le o faʻanatinati tagata maʻi e vaʻai i se fomaʻi.

O le malosi ma le matuia e faalagolago tele i le maualuga o le kulukose i le toto ma le maualuga o le le amanaia o le maʻisuka. O nisi taimi e mafai ona fesoʻotaʻi faʻatasi ma mafuaʻaga eseese ma atonu e foliga mai ao leʻi oʻo i le amataina o le maʻisuka polyuria, polyphagia ma le polydipsia - "PPP", o loʻo tu mo le faateleina o le urination, faʻalauteleina o le fia inu ma le fiaʻai tele.

Puipuiga o le mafanafana

Ina ia taofia le faʻaalia o le gasegase tino i le maʻisuka, e taua le mulimuli i fautuaga faigofie:

  • mataʻituina ma le faaeteete le tumama o le tino ma le tino i fafo, e faʻaaoga ai se pulu mumu malu poʻo se gel mo nei faʻamoemoe, talu ai ua uma ona faʻamalu le paʻu ma o le fasimoli e na ona faʻalauteleina ai le vevela ma le ita,
  • na ona na o ni ie fuga,
  • matua mulimuli i le taumafa na faʻamatala e le endocrinologist,
  • taimi talafeagai togafitiga vavalalata vavalalata,
  • Aua le faaitiitia le fualaau o fualaau faasaina na faatonuina e lau fomaʻi ia oe lava,
  • siaki le fua o le toto i le toto e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa po o se faʻataʻitaʻiga.

O se tasi o faʻamaʻi pipisi masani o le vaʻai vavalalata i le maʻisuka o le faʻamaonia. E masani lava, o pulou o le ituaiga o Candida e ola i le tino i se mea e taliaina, ae i lalo o le aafiaga o nisi mea e mafua ai (ma o le maʻisuka o lenei mea), latou amata amata ona matua malosi, ma mafua ai ona faaleagaina le paʻu ma mucous membranes.

O foliga mai i le fogaeleele ma lalo ifo o le mammary gland o tamaitai o le papa paepae ma le sasaina o se faailoilo o le faateleina o le natura o Candida fungi ma e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo se talosaga vave i se tagata tomai faapitoa. E le gata i lea, o le faifaipea faifai pea o tamaitai, lea e le mafai ona togafitia i togafitiga ma vailaau faʻamaʻi, e tatau foi ona mataala.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e foliga mai o le a foliga mai, o se vaega taua o le maʻi. E amata ona o le afaina o tamai toto toto ma tioata tio, e fesootaʻi ma lenei, o le galuega o le faʻaitiitia o toxins ua faʻalavelaveina i le tino. O le faaputuputuina o mea afaina e tupu ma e mafua ai ona leai se susu, mago ma suamalie. Lulu ma fao e mafatia foi.

O mafuaʻaga autu o lenei maʻi ua manatu o se faʻaitiitia o le puipuiga ma le suiga o le paʻu ma le mucous membrane.

E tele ituaiga o mea manogi:

  • Faʻalulu - sasaa i fafo o le tino ma maua se lanu samasama po o le paʻepaʻe. I fafine, e mafai ona latou faʻaalia i luga o le mucosa o le vaʻai vavalalata.
  • Xanthoma - o lanu samasama e aliali mai i luga o paʻu o vae ma lima.
  • Neurodermatitis - e faʻaalia i le vevela tele, e muamua ona afaina vae.
  • Scleroderma - faʻamaufaʻailoga pepa i le ua, tua ma vae.
  • Dermopathy - lanu piniki ma le mumu ma foliga paʻu i luga o le paʻu.

E mafai e se endocrinologist ona iloa lelei le ituaiga o faamaʻi e faʻaaoga ai le kulūkose toto. Paʻu o le paʻu i le maʻisuka ua vaevaeina i vaega muamua ma vaega lua. O mea muamua o le xanthomatosis, paʻu ma le dermatopathy. O Candidias ma pyoderma o loʻo i le aoga maualuga, e tupu pe a uma ona faʻafefeina le paʻu o le paʻu.

O le sasaina e mafai ona mafua mai i se allergy i fualaau o le maʻisuka. Mo togafitiga e tatau ona sui i isi auala, e mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu. E le fautuaina le tosoina o le lapisi.

Tulaga faʻapitoa

O le faʻamoemoe o le suāsusu e le sili atu le maualuga nai lo le masani. O le salalau solo o le suamalie ma le paʻu o le paʻu e le o le vave. Lelei, lima ma le manava e ufiufi i se vaega itiiti o le vevela.

Ina ia faʻamaonia lelei le ituaiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E faigata ona faʻaumatia se mea, ae afai e te mulimuli i fautuaga, o le ae taulimaina.

Togafitiga metotia

Paʻu o le paʻu e tatau ona togafitia i le taimi lava e iloa ai, e faʻaaoga i soo se ituaiga ma le tikeri o maʻi.

Mo togafitiga i le lotoifale, o loʻo faʻapipiʻiina ai vailaʻau faʻamaʻi ma mea faʻamalolosi. Latou te faaitiitia le le toʻa ma puipuia ai faafitauli. O suauu e mafai ona faʻaaoga mo le faʻaaogaina o le paʻu ma le mucous membrane o le tino. O le togafitiga autu e faia faʻamalosi ma le fesoasoani o laʻau, mea manogi ma mea manogi. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafua ai le tele o faʻafitauli, o le mea lea, muamua lava, e tatau ona faʻamautuina le metabolism o gaʻo ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O vailaʻau faʻaleagaina e faʻaaoga lelei mo le faʻamamaina o le paʻu ma le lauʻeleʻele manaia:

  • fuga o fugalaau linden,
  • elecampane aʻa
  • faasologa
  • fogalaau aʻa
  • lau laʻau
  • faʻafefete o fatu o le rai, ma isi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a nei mea faʻaleagaina, e mafai ona faia faʻamaga ma solo o tino. O nei vaifofo e aveese ai faailoga, latou te le fesoasoani i le mafuaaga o le faamai. E mafai ona faatonuina e se fomaʻi.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e faʻaalia ile tino.E tupu lenei mea ona o fomaʻi i luga o le mucosa, faʻatasi ai ma se suiga o le ph i le va o fafine ma le paʻu o le paʻu, ma le paʻu i tane. Pe a lagisagi, o loʻo afaina ai nofoaga ma mafua ai le tele o mea faigata.

I le sese sese o le paleni o le membrane mucous i tamaitai, o galuega puipui e faaitiitia, ma afai e maua le malie i luga o le membrane mucous o tino totoga, o le siama e tupu, e mafua ai le le fiafia. O le tele o microcracks e foliga mai e mafua ai le le mautonu. O fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona gauai faapitoa atu i le mucous membrane o nofoaga vavalalata ae le o le togiina.

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia suʻe lou toto.

O le paʻu o le paʻu e foliga mai ona o le fausia o microcracks ma le paʻu o le paʻu ile tino. E taua le aua le faʻamaʻaloina ia vaega ua aʻafia e ala i le fefiloi, ae talanoa i se fomaʻi ma pasia uma suega talafeagai.

Afai e te maua ni lagona le lelei i totonu o nofoaga vavalalata, e le mafai ona e mafaufau ia oe lava. O le fomaʻi o le a faʻamaonia saʻo, filifili vailaau tatau ma tuʻuina atu fautuaga.

Faailoga masani

O le faailoga o loʻo iloiloina e leʻo vave ona tupu, o lona "amataga" o le setete o prediabetes, pe a leai se ata lautele, ma ua le o faamalieina le suʻega o le suka.

O le paʻu i le taimi lava e tasi e le lava le susu, lea e tau atu i lona mago, o loʻo i ai ni mea laiti ma se malosi malosi, ma o le a vave lava ona leiloa lona malosi masani. O maʻi suka e maua ai le le toʻa i luga o le papa, tulivae o le tulivae, sasaina o le mea vavalalata .

O galuega puipui e sili atu ona leaga ma o le a ono aliali mai ai ni paʻu.

Pe a fuafuaina le maʻitaga o tagata gasegase e iai se siama o le maʻisuka, o le fesili autu e tatau ona i ai le tausiga o le ituaiga olaga sao ina ia faaitiitia ai le lamatiaga o uiga le lelei. E faapena foi i fafine o le nofoaga vavalalata e aʻafia ona o le au faitio.

I lalo o le aʻafiaga o ni mea taua, o le sigi o le igoa lava e tasi e amata ona faateleina, paʻi tiga i foliga mucous, ma o loʻo faʻaalia lenei mea i le foliga mai o se paʻu paʻepaʻe. I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, o le galo, lea e le muta i le taimi, o se "faʻamaoniga" mo le alu i le falemaʻi.

O mafuaʻaga autū

O se lagona manaia mu e tupu mo mafuaaga autu e lua:

  • afaina o toto toto ma vaega o sugary substances, ma o le taunuuga o se faaitiitia o le vaʻaia ma le faʻatinoga lelei o fatugaʻo, toxins faʻaputu i le paʻu, ua leiloloa le susu,
  • afaina o le gataifale e mafua ona o patho i le endocrin system.

O suiga e maitauina i luga o le paʻu, ulu, meaʻai e foliga mai, lea e faigata ona faʻaaogaina e ala i auala faʻapitoa. Latou te tulaʻi ona o le le lava o meaʻai taua ma elemene taua.

Tuʻuina o le maʻisuka i le itulagi o le eleele e mafua mai i le tele o le suka i totonu o le urine, le mea e taʻua o le glucosuria. Afai e le o matauina tulafono muamua o le tumama, o mea o totoe o le mea masani e tumau pea i luga o totoga o le gaioiga, o le siosiomaga sili ona lelei mo le atinae ma le toe gaosia o maʻi.

Mo maʻi, o se tasi lenei o faʻamaoniga sili ona le lelei i le taimi o le maʻi. Lē o le paʻu manaʻomia togafitiga vave, ma o latou puipuiga e mafai ona maua e ala i le faʻasaoina o fuataga.

Tausiga ua faatonuina

Tagata faʻapitoa e mafai ona fautuaina togafitiga talafeagai mo faʻaalia o le ita poʻo le ogaoga o le vevesi. O le auala muamua e faʻaumatia ai o le faasaʻo lea o le kulukose e ala i le faʻamautuina o le soifua maloloina ma aofia ai meaai saʻo e ausia ai le sini.

Ina ia fesoasoani i le le fiafia ma o nisi taimi e tiga ai lagona, sui o le antifungal, o ituaiga o suauu ma vailaʻau o le gel, fualaau faasaina ma vailaau faapitoa ua faatonuina.

O fualaau faʻamalolo e faʻamafanafanaina ai le gasegase o le gasegase, fesoasoani e faʻamalolo ai le susunuina o lagona, ma maua ai se lagona mafanafana.I nisi o tulaga, e faʻaaogaina ai sui sooga o le corticosteroid. O le tulaga ua faʻaitiitia i le fesoasoani o faʻasolosolo tagata faʻapitoa e pei o lotions ma vao masani.

Le sili ona aoga: manoa, chamomile, mint, sage ma le tele o isi. o loʻo i ai se faʻaleleia atili pe a faʻaofuina le taele ma faʻaopoopoga o le ufiufi i le vai.

Paʻu o le paʻu

E vaevaeina i ni vaega mo le maʻisuka:

O mea uma o loʻo i luga o loʻo tuʻuina atu ma le tiga, lea e faigata ona faʻapaleni e aunoa ma le fesoasoani a fualaau. O le mea lea, e tatau i le maʻisuka ona faʻatalanoa vave se fomaʻi.

Taofiaga

Ina ia aloese mai faʻamaoniga ma faʻamaoniga o le maʻisuka, o le siakiina pea o le maualuga o le suka o loʻo manaʻomia. Ina ia ausia lenei galuega, e tatau i se tasi ona faia galuega atofaina a se tagata tomai faapitoa, tusia le meaai saʻo, ma faaaoga vailaʻau faatonuina i se taimi tatau. Tausiga taua ma lelei ile paʻu, e aloese mai ituaiga uma o manuʻa.

E le aofia ai le faʻaogaina o se aofaiga tele o mea inu gaʻo ma le eseese o tikeri o le digestibility ma gaʻo o manu ma fualaau fua. O fulu ma le mumu o le a faʻaitiitia faʻaititia, o le a le faʻaitiitia ai le tigaina o le mafai ona maua ai se tulaga masani o le aso.

O tulafono faʻalesoifua maloloina e aofia ai le filifilia o le fasimoli sao e faʻavae i mea masani, ma se maualuga maualuga o le pH. Ia, mo se faʻataʻitaʻiga, e talafeagai le pepe. E tatau ona filifilia le nifo o le suauʻu naʻo le mea na faia faapitoa mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua neʻi galo e fufulu lou gutu pe a uma ona 'ai, o faʻamatalaga masani ma se faʻamalosiaga o le a faia.

O le fufuluina o vae o se tasi lea o taua taua e tatau ona tuʻuina mo le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le tumama lelei. O faʻaleaga uma i le ituaiga o sana poʻo vaʻavaʻai e tatau ona togafitia i se visepisi.

Mo le tausia lelei o totoga o le gaioiga, e taua le faʻamamaina i aso taʻitasi ma vai inu vevela, e lelei tele le filifilia o oloa faʻapitoa mo nofoaga vavalalata na faia faapitoa mo lenei ituaiga tausiga, e aunoa ma le manogi ma mea faʻapipiʻi.

O lavalava e tatau ona filifilia i fuainumera autu mai mea masani, e le aofia ai filo faʻamalosi e mafai ona afaina ai le paʻu o le tino.

Tulāfono o togafitiga mo le vevela paʻu ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

I le tele o taimi, i le i ai o le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu paʻu e foliga mai i tagata mamaʻi. O se taunuuga lea e mafai ona matua faigata lava ona faʻaumatia.

A oʻo ina faʻalautele le suka i le plasma, o ona tioata sikolasipi e amata ona faʻatumu ai nai toto toto.

O se taunuuga, o le tagata maʻi e iai lona microangiopathy. Mulimuli ane, o le nephropathy e aliali mai - o nei mea ogaoga i le gaioioiga o totoga o le tino fiafia. Ma ona oo mai ai lea o le taimi o le retinopathy - le gafatia le gafatia e matamata mea e siomia ai.

O le paʻu o se tasi lea o totoga o se tagata e tali vave atu i soʻo se faiga le lelei e tupu i totonu o le tino. O le maualuga o le elasticity o le paʻu atonu o le a faʻaitiitia, e le manaʻomia le faʻamago, e mafai ona foliga mai le paʻu. Na ia faʻalavelaveina ai foi galuega masani o le puipuiga.

E seasea lava, ae e tupu mai ai ni mea laiti i luga o le paʻu o le tagata maʻi, lea e le mafai ona faʻaumatia atoa seia oʻo ina faʻamaopoopoina le maualuga o le glucose plasma.

I le avea ai o se tulafono, o le suamalie o le paʻu i le i ai o le maʻisuka e oʻo atu ai i le feteʻenaʻi o le epidermis, o lona uiga o le faʻaaogaina faʻapitoa o le puipuiga.

O le iʻuga, e ono iai ni faʻamaʻi pipisi, viral ma maʻi faʻaleaga. E mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli o lenei maʻi o le endocrine.

A oʻo ina faʻaleagaina le paʻu (paʻu poʻo le masi), ona oʻo loa lea o le malosi ma le le mafai ona faʻavelaina. O nei faaletonu e le mafai ona togafitia faʻapitoa. Talu ai ona o lenei mea, sili atu ona matautia ma ogaoga maʻi.

I le taimi nei, e tusa ma le tolusefulu faʻamaʻi na mafua ona o le maʻisuka.

E faapefea ona togafitia lenei maʻi? O togafitiga mo le paʻu o le paʻu e fesootaʻi ma le maʻisuka toetoe lava a amata i taimi uma i se suʻesuʻega muamua e se fomaʻi talafeagai.

E iloa ai faʻafitauli e mafai ona aliali mai i le talaaga o le gasologa o lenei maʻi. I le taimi lava e maeʻa ai, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau talafeagai e mafai ona fesoasoani.

I le taimi nei, o loʻo i ai tulafono mo le togafitiga o le paʻu i le maʻisuka:

  1. vave ona tatau ai ona fai ni auala e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. I se numera ofoofogia o mataupu, o le a latou fesoasoani e ausia taunuʻuga e manaʻomia. O le a faasolosolo lava, o le a mou atu faafitauli o le paʻu
  2. E taua le amata ona mulimuli i se meaʻai na faatonuina e lau fomaʻi. I le tulaga pe a tulaʻi mai se tulaga le lelei ona o le faʻaaogaina o nisi o vailaʻau faʻasaina, o le uluai fua o le vailaʻau ua toe faʻaleleia. Afai e tatau ai, e mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia ni faʻamatalaga o fualaau faasaina. I le avea ai o se tulafono, o le a latou le maua i le tuufaatasiga o na mea na mafua ai le afaina o mea matautia matautia. Afai o le mafuaaga o lea mea o loʻo taoto i le faʻaaogaina o nisi o meaai, ona e manaʻomia lea e faʻaaogaina atoa mai au meaʻai i aso taitasi ina ia aloese mai le toe faʻafouina o lenei mea matautia,
  3. e manaʻomia pea le faia o ni fua (faʻapitoa, vailaʻau) e talafeagai e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻavae le metabolism o lipids ma gaʻo,
  4. I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, o loʻo faia ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le i ai o ni atherosclerotic plates i totonu ole toto toto. Afai e manaʻomia, o loʻo iai nisi faʻataʻitaʻiga e puipuia ai lenei tulaga ma togafitiga,
  5. i le taimi e tasi ma le togafitiga autu, e fautuaina e le fomai le faʻaogaina o suauʻu, kulimi ma gels, faʻapea foʻi ma ituaiga uma o mea alofa mo le paʻu. Latou te le faʻaosoosoina le tupu mai o ni faʻafitauli o le maʻi, ae ia faʻamaluluina le paʻu, faʻamamāina ma tuʻuina atu lagona faʻafiafia,
  6. afai o loʻo i ai ni faʻamaʻi malosi, o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina fualaau o vailaau faʻasaina, faapea foi ma suauu, kulimi ma isi vailaʻau e manaʻomia mo le vave faʻamalolo o manua ma le sasa.

E le tatau ona e faatonuina vailaau faʻasaina ma vailaau e aofia ai na oe lava ia. E le o vailaau uma e tutusa ma vailaʻau o loʻo faʻaalia mo le faʻaaogaina

maʻisuka o ituaiga uma

Taui mo le maʻisuka: fualaʻau maualalo o le suka ma meaai

E tatau i tagata maʻi ona manatua o le galuega autu i le togafitiga o lenei maʻi o le puipui lea o tamai toto ma tele toto. O i latou ia muamua e aafia i le faamai.

E lamatia ai lenei mea i ni faafitauli ogaoga o se natura masani. Muamua, o mata, fatuga, fatu, gaʻo, veins ma capillaries e aʻafia.

O le faʻafoʻiina o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia e mafai ona na o le faʻasaʻoina o le lipid ma le gaʻo gaʻo. E taua tele le taumafaina o le taumafa manaoga uma o le maʻi.

E tatau ona maitauina e aunoa ma le mulimuli i se meaai talafeagai, o le maualuga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona mafai. E le gata i lea, e le faalagolago i luga pe o loʻo faʻaaogaina e le tagata maʻi ni vailaau faapitoa o le suka.

E masani lava, o lenei maʻi eo faatasi ma le oona o tikeri eseese. Mo lenei mafuaaga, o laasaga muamua e mafai ona avea ma se faasaʻoina o meaʻai, meaʻai talafeagai ma le tagofia o fualaau talafeagai.

O le sini autu o le faʻaitiitia o le mamafa. O le tagata maʻi e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 kilokalama. E le fautuaina e toe foi atu i le mamafa mamafa muamua.

O le maʻi o le endocrinologist e tatau ona vavaeeseina mai lana lava meaai meaʻai e pei o le mayonnaise, kirimigi suamalie, sausage, tamai mamoe, puaa, fusi mama maualuga, meaʻai susu o loʻo maualuga i kalori.

I le taimi lava e tasi ma le faasaʻoina o le taumafataga, e tatau ona tausia lelei le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti e maua ai le suka.E aofia ai: Repaglinide, Nateglineide, Glimepiride, Glyclazide ma Glibenclamide.

O le autu o la latou gaioiga o le faaosofia lea o peta peta e maua ai le hormone pancreatic. O le tele o le fualaau oona, o le malosi lea o le malosi.

Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa

O togafitiga e tatau ona amata na o le taimi lava e faʻamautuina ai le mafuaʻaga.

I le taimi nei, e tolu vaega taua i togafitiga antipruritic:

  • faaitiitia o le aafiaga o le totoga,
  • le faʻamaloina o le faʻailoga o le faʻataʻitaʻiga,
  • faaleleia le toto toto.

O togafitiga faʻapitoa o le antipruritic e faʻavae i le faʻaaogaina o fualaau oona nei:

  • antihistamines. E tāua le amata ona ave ni vailaau e pei o: Suprastit, Kestin, Erius,
  • togafitiga o le hormone. I le i ai o le suamalie i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o prednisolone ma le betamethasone ua faʻaalia,
  • vailaau oona. Latou te manaʻomia mo le faʻamaloloina vave o manua, maʻila ma maʻi.

Fofo faʻapitoa

Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi!

Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O na fua o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻamalo ese ai le tigaina i le i ai o le maʻisuka:

  1. faʻafefeteina o le linden,
  2. suauu maso
  3. se faasologa o.

Vitio aoga

E uiga i mafuaaga ma metotia o le togafitia o le maʻisuka i le vitio:

Ina ia aloese mai le ita tele ma le suamalie o le paʻu, e tatau ona matua teena le ofuina o lavalava gaosia. O le sulu i totonu e tatau foi ona vaivai.

E tatau ona filifilia ni aʻafiaga e tusa ai ma le ituaiga paʻu. E le fautuaina le faʻaaoga o le fasimoli antibacterial ina ia aloese mai le faʻalavelave i le microflora masani. I le i ai o le maʻisuka, e tatau ona faateleina le faʻamaʻi.

O le maʻi suka e ono mafai ona tuʻuina atu ma le vevela. Faatasi ai ma lenei maʻi le lelei, e mafai ona e tauivi ma fofo faʻa-tagata. Ma le isi, o se fomaʻi masani e sau i la matou fesoasoani - kilika. Ou te ofoina atu se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa o le suamalie vavalalata e fesootaʻi ma le maʻisuka:

Lulu ma faʻamalo le garlic, sasaa 0.5 lita o le susu susu. Ia faʻamalosi seʻia oʻo ina manaia i le 37 tikeri. Faʻasolo atu i le tele o laʻau o gau. Faʻataunuʻuina, faʻafefe (faʻafefe) le va i le po. Aʻo leʻi faia lenei mea, ia mautinoa ia fufulu le vaʻa ma se vaifofo o le sodium chloride (9 g masima i le 1 lita o le vai).

Ave se taʻele Pe a faia se faletaele vavalalata, aua le faʻaogaina le fasimoli. E faʻaleleia atili ai le paʻu matutu, ma e mafai ona mafua ai le afaina ma le mumu o le tino i fafo. Suauu fuālaʻau. Faʻaopopo i ai se vaifofo o le retinol acetate i le fua faatatau o le 1 le fagu i le 100 g. Lubricate le perineum faʻatasi ai ma lenei fatuga i aso uma.

Taʻu 0.5-1 kg o le paʻu i le 4 lita o le vai. Faʻasologa. A taele taele, faʻaopopo le susu i le vai. E mafai foi ona e faʻaaoga le masini, bran, extract extract. O patemea ma le sulfate copper e maua ai se aafiaga lelei. Vaevae le 2 sipuni tele o vitriol i le vai. O le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 38 tikeri C, o le umi o le taualumaga e 15 minute. Ia faʻaʻeleʻele vai ile taimi 1-2 i le vaiaso.

Faʻalogo i le meaʻai. Aloese mai meaʻai vevela ma meaʻai.

O le aoga lelei o le faʻaaogaina o teuteuga o laau toto ma fualaau aina. Saluina saito, saito, fatu o le rye e ala i le faila o le kofe. Faʻaaoga sina vai inu i totonu o se vevela. Faʻaosooso 2 itula. Taumafa ma fua.

I le afiafi, sasaa 2 sipuni tele o Veronica i se vevela vailaau vai e lua o vai inu. I le taeao, faʻaaogaina le mea na tupu. Faaaoga 3-4 taimi i le aso, 100 kalama.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o maʻi e masani lava faitio i le paʻu o le paʻu o le paʻu i totonu o le potu e mafua mai i le fefete. O nisi taimi e oʻo atu ai i le gataifale. O le paʻu o loʻo faʻataʻaliʻoliʻo ai genital, ouso ma mucous membranes redden, fulu, o nisi taimi e aliali mai i luga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Aveese tupe teu i aso taitasi i se paʻu o le cotton i lalo ifo o le solution 20% o le borax i le glycerin. Lulu le mucous membranes ma le paʻu i le po. Mo lenei faamoemoe, "Mykozolon", nystatin ma levorin o gaugani e talafeagai. Faʻaaoga mea faʻapitoa ma vavalalata. Afai o galu, pala, suppuration tulaʻi, feutagai ma se fomaʻi.

E faʻapefea ona e iloa e maua oe i le maʻisuka

E toatele tagata e le o nofouta i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrin i le tino. I le taimi nei, o le vave ona amata togafitiga mo le maʻi, o le faigofie foi lea ona aloese mai faʻalavelave. O le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona faʻamaonia i le tele o faailo o falemaʻi:

  • matuai galala
  • masani faifai pea, faʻamalosi,
  • vaivai, moe,
  • fiaai pea
  • taoto, vevela,
  • tofo o le acetone i le gutu.

I le afa matagofie, o le ata e masani ona faaopoopoina e setete o setete, faʻalavelave i le faasolosolo malie. O se tasi o faailoga sili ona iloagofie o le paʻu o le paʻu o le tino. O lona malosi e faalagolago i le maualuga o le suka ma pe o le a foi le tele o le gasegase na amataina. E tatau ona ou faapea atu o le faailoga e leai se nofoaga patino. O nisi tagata gasegase latou te faitioina o le uʻu, tua, alofilima lima, ua ma taliga e maalealeina.

O le maʻisuka e le o taimi uma e mafua ai le vevela.

E tatau ona e manatua e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia le faʻamaonia saʻo. Afai e amata ona e vevela, mumu lanu mumu po o paʻu e foliga mai, ona e le tatau loa ona vave faʻaaogaina le togafitiga o le maʻisuka. E ono mafai o dermatitis, allergies, poʻo se isi faʻamaʻi e le fesootai i le maʻisuka. Amataina togafitiga oe lava, e mafai ona e faʻaleagaina lou tulaga. Afai o le susulu poʻo le afaina o le paʻu, faʻafesoʻotai se fomaʻi.

Aisea e tele ai oʻu vae?

O se mea e le lelei, ae o le masani sili ona taatele mo le mauaina o le maʻisuka o le vevela i luga o vae na mafua ona o le vevela malosi o le paʻu ona o le tele o le kulukose o le toto.

Muamua, e foliga mai e itiiti lava le paʻu o le paʻu, ona faʻamago ai lea. I nei uluai nofoaga muamua, e mumu mumu po o nusipepa itiiti, lea e te manaʻo e teu i taimi uma. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le vaega o lena mumu e faateleina.

O le manaʻoga faifaipea e faʻasala i nei nofoaga e mafua ai le atuatuvale o se tagata, e mafua ai le le toʻa i nofoaga faitele.

E masani lava, e foliga mai e faigata ona oʻo i nofoaga: i luga o paʻu, i le va o tamatamai lima, i luga o vae. Amata ile sasa, o le tagata maʻi e faʻaleagaina ai le puipuiga o le paʻu. Faʻasalalau ma manuʻa faʻamaʻi. Talu ai o le maʻisuka o manua e faʻamalolo ai le 3-4 taimi lemu nai lo se tagata soifua maloloina, o le siama e ulu atu i ai ma gaʻo o mai. O nei mea uma e mafua ai le tele o lagona le lelei: mai le lagona o le tolotolo iniseti i tiga o tulaga eseese.

Faʻatau togafitiga

E le fautuaina le auai i le togafitiga faʻapitoa o le sasaina. E na o se fomaʻi e faʻapitoa ona faʻamaonia i tagata maʻi taitoatasi le faʻaaogaina o fualaau.

Mo le faaaogaina i totonu, latou te ono faatonuina:

Ina ia lubricate ia fasi manua, faaaoga gel:

O le faʻafilemuina o le faʻalavelave o loʻo faʻaaogaina ai mea faʻapitoa:

Faʻatasi ma nei vailaʻau, e mafai e le fomaʻi ona faatonu togafitiga mo nai capillaries, lea e sili ona faigofie i faʻamaʻi i le maʻisuka.

Fualaau faʻapitoa

Faʻasologa faʻapitoa e faʻaititia ai le faʻaleleia o mea e tele i lona eseesega. O iinei o loʻo i ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalositino, ma le tele o meaʻai faʻafeʻau mo le taʻele, ma le faʻaaogaina o meaʻai i totonu, ia e le o se mea itiiti i sauniuniga faʻapitoa. O nisi nei.

Laʻau vai o laʻau mo le taʻele:

Fuga lauulu. O le a ave le 1 ipu o le mutia na muaʻi taina. E talafeagai le liligiina o le 0.5 lita o le vai inu ma tumau ai i le 30 minute.

E tatau ona faaopoopo i se vai se oloa ua afaina pe a leʻi taele. Manaomia 10 sauniga i isi aso uma.

Totoina o laau. O mea e tatau ai o fugalaau ia o se vailaʻau faʻapitoa, togafiti, fualaʻau faʻalaʻau. E tatau ona fefiloi faatasi, ma le 1 le ipu o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi le 0.5 l o le vai inu. Faʻaosooso le fofo ile 30 minute.

E tatau ona faaopoopo i le vai taʻele le tinomi, faʻavevesi ma tuʻituʻi. I le aotelega, e tatau ona e faʻaaluina ni sauniga se 10 i isi aso uma.

Talosaga faafomaʻi:

Fuga o le kuluga. 1 le sipunipuni o le sitoma e tatau ona faʻaitiitia i le 0.5 ipu vai inu vevela. O le solo i totonu o lenei fofo e tatau ona faaaoga i le vaega o faafitauli ma taofi seia solo le solo.

Fualaau oona. Ina ia saunia lelei, e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipunipuni o le viburnum paʻu ma le 4 sipuni tele o le vao o Veronica, ona tipi lea. Ona liligi ifo lea o le slurry i le 0.5 lita o le vai inu ma fai mai i le po.

O le aoina e faʻaaogaina e avea o se tusi talosaga i nofoaga maualuluga pe a maeʻa.

Infusions mo le faaaogaina i totonu:

Lime lanu. O le la o le fuga o le linden e fausiaina i le fua faatatau o le 1 sipunipuni o le lanu o le linden i le 1 ipu vai inu. E tatau ona faia i aso uma i le afa o le tioata. O le vasega o le faʻatagaina e 3 vaiaso.

Faʻasusu o le lemonimonimo. Laulaau ma fugalaau o lemonimonimo e tatau ona tipi ma 1 sipunetone o le mea e tupu mai ai e fufulu i totonu o ipu e lua e kuka ai. Ona tatau ai lea ona tausia le tincture mo le 30 minute.

E tatau ona ave le fualaau faasaina 4 taimi i le aso mo le tusa o le afa itula ao le i aina le afa tioata. O le vasega e tasi le masina.

Fusi fualaau. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia laulaʻau ma lauulu vevela. Latou te manaomia le nutimomoia ma 1 sipunipuni o sea pusa e sasaa 1 le vai inu. Faʻaosoosoga e tatau ona i totonu o le 1 itula.

E tatau ona e ave le oloa pe a maea ona faamamaina 3 taimi i le aso mo le 0.5 ipu.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻaleleia o mea, ae aua le faʻaumatia ona mafuaaga. O isi suʻega e mafai ona faʻaaoga i luga o fautuaga a se fomaʻi.

O le maʻi suka e faatatau i faʻamaʻi e fesootaʻi ma liʻa o le endocrin system. O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e masani lava ona iloa i se avanoa, i taimi o suʻega faafomaʻi. O taunuuga o le maʻisuka maualuga e matuai ogaoga: mai le leai atoa o se vaaiga i le vavaeina o vae ona o le gangrene.

O fafine e sili atu ona mafatia i le maʻisuka nai lo alii. E masani lava, o le maʻisuka e feagai ma le faʻamalosia ma le faʻavaivaia le suamalie o le paʻu. O le a matou iloiloina atili auiliiliga o le mea e sili ona fesoʻotai i fafine e maua i le maʻisuka e fesoʻotai ma le auala e taulimaina ai.

Le mafuaaga o le sasaina i le maʻisuka

Aisea e tino ai le tino i le maʻisuka? E masani lava, o le faʻamamaina o le tino vascular system e tupu mai i totonu o totoga o le tino: gaʻo, ate. O le ate e le gata na te faʻaaogaina soʻo se toxins, ae ia pulea foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e gaosia le glucose, e sili atu le mamafa o le sukari i le ate. O lenei auala e tumau ai paleni malosi. Afai e le lava le suka i totonu o le toto, ona maua lea o le kulūkose mai le ate ma faʻasaʻo atu i totonu o le toto. Talu ai o le kulukose i totonu o le tino ua gaosia ona o le maʻisuka, ua aafia ai le tino o le tino, e mafua ai le le atoatoa i le tino atoa.

O le faʻamamafa i le maʻisuka ua matua vavalalata ma le faʻaleagaina o toto toto, o loʻo i ai le maualuga o le kulukose ua tumu i le suka (pe a oʻo i le maʻi), e amata i nai pito sili ona laiti. O lenei mea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o fatugaʻo, tino o le tino, mata ma isi totoga.

O le soona le pulea o le suka o le toto e maua ai foi se tali i le lotoifale i luga o le paʻu. E masani lava, o le anufe e faʻaputuina i lalo o le paʻu i tagata mamaʻi, ma mafua ai ona faʻataʻitaʻi. I isi tulaga, o le paʻu e faʻaalia i le faateleina o le suka i le neurodermatitis, eczema, poʻo isi faʻaaliga o le paʻu.

O le mafuaʻaga lea o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e faatatau i se tasi o foliga vaaia, faatasi ai ma le lagona o vaivaiga, fiainu, paʻu o le paʻu faafuaseʻi, ulu o le ulu ma isi faailoga masani.

Vaega o le sasaina i fafine e maua i le maʻisuka

E masani lava, o le sasaina o le paʻu ma le maʻisuka i fafine e tulaʻi i nofoaga faigata. E masani ona tupu lenei mea i le eria:

  • Lavevae o vae (amata i le vevela o le pusa ma se manogi le lelei, atiina ae i le manogi ma le tiga),
  • Crotch (aemaise lava i le suka i le urine)
  • I le va o tamatamailima (foliga tutusa o le paʻu).

E le o se tagata mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻaaliga i foliga o le paʻu o le paʻu. O nei faaaliga e mafai ona tupu muamua i se setete predabetic. O le manaʻoga faifaipea mo le faʻafefeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai le paʻu o le paʻu, lea e avea o se talipupuni paʻu, lea e avea ma malosiaga mo le faʻaalia o le tele o siama faʻamuʻi po o mea malie. E mafua lenei mea i le faʻaalia o manua ma vaʻa i le epidermis ona o lona soʻotaga. O le faateleina o le suka e faagesegese ai foi le faamaloloina o manua o le paʻu tolu taimi, faatusatusa i le toe faaleleia o le epidermis i se tagata maloloina.

I le maʻisuka, e masani ona iloga le tele o ituaiga o paʻu:

  • Maʻisuka Xanthoma. O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o siama i le toto. I le taimi lava lea e tasi, o lanu samasama e aliali i luga o le lafu o pito i luga pe pito i lalo, foliga poʻo le pusa.
  • Maʻi faʻamaʻi O se tasi o faailoga faapena e faaalia i le fulafula i luga o tamatamailima po o tamatamai vae, ua tumu i le piniki piniki.
  • Maʻisuka erythema. I le taimi lava lea e tasi, o le mumu, manino ma le manino ma le vevela, e foliga mai i vaega tatala o le tino. E masani ona latou i luga o foliga, o le ua poʻo lima. E le gata ina afaina, ae e mafai foi ona mu pe tui. O nisi taimi e mafai ona mou ese atu i latou lava pe a uma 2-3 aso.
  • Black acanthosis. O le faʻailoga e sau faatasi ma le mumu po o le sasaina i totonu o le pito i luga poʻo le ua. I lenei tulaga, o palemu laiti o loʻo faia i nofoaga o leona.
  • Dermatopathy I lenei tulaga, o foliga o se vailaʻau o se lanu mumu po o le lanu enaena e tusa ma le centimita le maualuga o loʻo i luga o le tino. I le aluga o taimi, ua liua ai le faʻafeiloaʻi i ni vaʻaiga matutua.
  • Scleroderma. O lenei faʻaaliga o loʻo faʻaalia i afu i luga o le paʻu, tua ma le ua.
  • Vitiligo. E tupu i le taimi o le faʻaumatia o sela e nafa ma le faʻavaeina o le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe papaʻe e aliali mai i luga o le fatafata, manava, ma nisi taimi - foliga.

I le maʻisuka, e mafai ona tupu mai pe a maua ni vailaʻau maʻoti. O le mea lea, o fualaau faasaina ma a latou doses e tatau ona faʻataʻitaʻiina e na o tomai faapitoa.

Localization o le sasaina i le maʻisuka

Scabies i fafine e maua i le maʻisuka e matua masani lava. Faatasi ai ma se gasegase faʻaleagaina o gaʻo ma gaʻo, o le paʻu e pagatia i le mea muamua. I lenei tulaga, o le paʻu ua mamae ma ua sili atu ona vevela, maua mai se lanu samasama. Ma o alofilima ma alofilima o le paʻu e mumu, e tau atu i sana.

I le maʻisuka, o le paʻu o le paʻu e mafai ona i ai i luga o le tino. Ae o nofoaga sili ona taatele mo le localization o le sasaina i le maʻi suka o vaega nei:

Mafaufau i foliga o le sasaina i vaega eseese i nisi auiliiliga.

O vae o loʻo i ai i le muamua e tali atu i suiga i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina o latou mata, faʻafefe ma faʻamago. I le aluga o taimi, o vaega tuaoi o le paʻu e amata ona tosoina: tamatamaivae, tulivae, nofoaga latalata ane i le tino. A uma le finau, o le paʻu e mumu.

E masani lava, o gasegase e matauina se lagona o iniseti iniseti i lalo o le paʻu. O nei faaaliga ua leva ona avea ma faailoga o le manaomia ona faafesootai se fomaʻi.

Meaʻai mo le maʻisuka

Tusa lava poo le a le ituaiga poʻo le ituaiga o maʻisuka, e tatau lava ona faʻatapulaʻaina i luga o laʻau suamalie, paluga, fualaau suamalie suamalie ma fualaau faisua. E talia le faʻaaogaina i se vaega itiiti o le aporo o marshmallows, masima natura, honey. O le suka gaʻo paepae ua suia i le fructose sili ona lelei. O le togafitiga o mea taumafa e mafai ona maua ai le maualuga o le suka, lea e faʻaitiitia ai le maʻisuka.

Fomaʻi e faʻaitiitia ai le suka o le toto

  1. O sauniuniga e faʻavae i le sulfonylurea o le 1-2 augatupulaga: Diabetes, Orabet, Gliclazide, Tolbutamide, ma isi.
  2. O le insulin e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 1. E le masani ai, e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua fuafuaina e le fomaʻi le fualaau o le inisalini ma fautuaina ai se auala o le pulega.

Antipruritic togafiti

O lenei ituaiga togafitiga e naʻo le faʻamaeʻaina o togafitiga autu e faʻatatau i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le hormonal (Dexamethasone, Petametone, Prednisolone) poʻo antihistamini (Kestin, Erius, Suprastin), ogani, kulimi. E filifilia i latou taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o le faʻavasegaina o le vevela.

  • Faʻatasi ai ma aʻafiaga i le lotoifale o le perineum poʻo faʻatoʻaga, o faʻaogaina ma kulimi e faʻavae i prednisolone e faʻaaoga (Laticort, Lokoid),
  • A oʻo i le faʻamalosi o le maʻi, o mea manogi e pei o Mikoseptin, Clotrimazole, Lamisil, Pimafucin (faʻatasi ai ma le suamalie o le perineum) ma isi, e faʻaaogaina,
  • Pe a oʻo i le neurodermatitis poʻo le pustular infection, faʻaaogaina mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma antihistamines e faʻaaogaina: Epidel, Skin-cap, Gistan (mo nofoaga vavalalata), Triderm.

Faʻamālōlōina tagata

O isi auala mo le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona faatagaina na o se sui o le adjuvant.

  • E masani lava ona faʻaaogaina e tagata le pusa paʻu e faʻamalolo ai le suamalie i le tele o fatuga o laau. E masani lava, mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o se faasologa e faʻaaogaina (o se ipu mutia mo le afa-lita o le vai inu e faʻaosoosoina mo le afa itula ma faʻamamaina). Fufulu i isi aso uma i le 10 taimi.
  • O le isi fofo lelei mo vailaau faʻasaina o le faʻafefiloi o laau mai calendula, chamomile, ma le sage. O le ipu e aoina ai e sasaa atu i le afa-lita o le vai inu, faʻaaogaina ma faʻafefe.
  • Mo le faʻaogaina o le eleele, e faʻaaogaina ai masini masaga masini. Mo lenei mea, o se sipuni sipuni o le paopao o loʻo faʻafefiloi i le afa ipu ipu vai. Faatasi ai ma lenei oloa, e susu ai se solo, lea e faʻaaogaina i le paʻu ma taofi seia solo le solo.
  • O teuteuga o laau mo le tautala tautala e faʻaaoga foi. E aofia ai le faʻafefeteina o vine ma lau o vine, lemoni pulu ma le linden (2 sipuni tele o le tasi o laau mo le itula i totonu o se vai vevela ua tumu i se ipu vai inu). Latou te inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso mo le afa afa mo 2-3 vaiaso.

Tausiga o le maʻi suka

O le maʻi suka o se maʻi tumau ma e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai metotia e tausia ai lou paʻu i le maʻisuka i le faasologa tatau, aloese mai le faaopoopoina o le vevela ma isi faʻafitauli. O tulafono faavae mo lenei mea:

  • Le faʻaaogaina o totini o le maʻisuka faapitoa, seevae faʻasolosolo ma le lino e faia mai mea masani,
  • E sili atu le lelei o le 'aʻai e fai ai le natura ma faʻavaivai:
  • O le tausiga lelei o le paʻu o le tino e taua: o le taele mafanafana mo le 15-20 minute, o le faʻaaogaina o le tilotilo (e mafai ona e inu i le kofe), ona avea lea o se kulimi (e mafai ona e faʻaopopo le aloe, chamomile poʻo le calendula)
  • A maeʻa le taele, e taua le faʻamamaina lelei o le paʻu i le va o tamatamailima, i totonu o le pito i lalo, i le pito i lalo o le eleele, i le faʻamaeʻa atoatoa o le paʻu,
  • O le faʻaaogaina o le faʻamamaina o lotions pe a uma le taʻele e taua tele e puipuia ai mai papa ma maleva,
  • Soo se manua poo le pala i totonu o le paʻu o le maʻisuka e tatau ona suʻeina ma togafitiga faʻafuaseʻi i fofo faʻafitauli.

O le gasegase o le maʻisuka i fafine e taatele. Soo se ituaiga o lea mea e tatau ona logoina le tagata maʻi ma faʻatalanoa o ia i se endocrinologist mo le saʻo le aveeseina o le toso.

O le faapipiiina o le paʻu ma le maʻisuka o le faʻalavelave sili ona leaga lea o le faʻamaʻi, lea e atiina ae ona o le solia o le metabolic process i le tino o le tagata. O lenei togafitiga e matua faigata lava ona togafitia, i se faaopoopoga, o se tulaga faapena e maua ai le maʻisuka i le tele o le le mautonu.

I le maʻisuka, e sasaina i lalo ifo o tulivae po o vae vae, lima, suluina o tino i tane ma fafine e maua i le maʻisuka, susunuina o le anus ma mucous membranes. O le faʻalavelave matuia o le neurodermatitis, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le fatugalemu.

O le maʻi suka ma le sosolo o le paʻu e masani ona atiina ae i le taimi e tasi. Afai o le maualuga o le kulukose i le toto e tulai mai, o le tagata o loʻo i ai se faʻafitauli ole gasegase, lea e mafua ai le suamalie ma lagona mu.

Tuua Lau Faamatalaga