E faʻapefea ona ave faʻamalosi mo le maʻisuka?

Afai e iai le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga o le a faʻaitiitia lona togi i le maualuga o le gaosiga o le inisalini. O se isi foi faagasologa e aofia ai le faateleina o le faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Togafitiga mo lenei tulaga o le a aofia ai inisalini faapitoa o le inisalini.

I le avea ai o se tulafono, o inisalini uma ua faʻamatalaina e fomaʻi o loʻo i ai se fausaga faʻapipiʻi. I le mafau- fau i lenei mea, i nisi tulaga e mafai ona faaaoga se natura faalenatura o se vailaau, e taua o le propolis. O lenei fofo masani e fesoasoani e taulimaina ai oso i totonu o le kulukose o le toto.

Propolis o se oloa tulaga ese moni lea e gaosia e gaʻo. Latou te faʻaaogaina e avea o se fofo mo le fausia o vaega i totonu o sulu. O mea tau vailaau o le propolis e eseese, ae toetoe lava 50 pasene e aofia ai resini eseese. E le gata i lea, o le propolis e aofia ai:

O Propolis o se vailaʻau faʻamaʻi lelei foi. E mafai ona ia taulimaina faʻamaʻi pipisi o se viral and bacterial natura. Ona o le maualuga o le pinocembrin, o le a avea foi ma puipuiga masani o le paʻu mai le foliga mai o le fuga.

Propolis o se fofo lea e mafai ona maua ai se faʻaogaina ma le faʻasaoina o le tino. O lenei mea e mafai ai ona faʻaaogaina e le gata i togafitiga faafomaʻi, ae faʻapea foʻi i le dermatology.

E mafai ona faʻaaogaina le inu o le ava i le Propolis mo nisi faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua. O le tele o mea tau oloa o le a sili ona aoga pe a:

  • uluaʻi maʻi paʻu,
  • faʻatasi faʻamaʻi
  • fuga o le pito.

Le mataupu faavae o le propolis i le maʻisuka

O togafitiga lelei ma le propolis tincture e tatau ona faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. Faʻaaogā faʻamalosi faʻamalosi i luma o taumafataga ma le sili atu i le 3 taimi i le aso. I le avea ai o se tulafono, e amata le vasega i se mataua o tupe, lea e faʻafefe i se sipuni tele o le susu, na o le susu mo le maʻisuka e faatagaina.

O le togafitiga e aofia ai le siitia malie o le vailaau ua faailoaina i se voluma o le 15 matutu. Propolis ua faaopoopo faʻatasi 1 le tasi i le taimi. Afai o matou talanoa e uiga i le togafitia o se tagata matua, o lea i lenei tulaga e mafai ona e faʻaaogaina le oloa e aunoa ma le faamamaina o le susu poʻo isi mea suamalie.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le propolis tincture e faʻaaogaina mo le 15 aso. Muamua, o le siʻosiʻomaga ua faʻapupulaina i le 15 matū, ona faʻaitiitia ai lea i le itu i tua. I le va o togafitiga togafitiga, o se malologa o le 2 vaiaso e tatau ona lagolagoina. Togafitiga i lenei auala e le mafai ona faʻatino mo le sili atu ma le 6 masina sosoo.

I le faaopoopo atu i le inu ava i luga o se mea e teu ai le beekeeping, e taua tele le tausisia o se meaai paleni. Faʻatasi ai ma le faleopathy, e manaʻomia foi ona e faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi fautuaina e lau fomaʻi. Seiloga lava ua ausia lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le mauaina o se aafiaga tumau tumau mai le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le fale.

Meaʻai o meaʻai i aso nei latou te fautuaina le lafoaia o nei oloa:

  1. pata tao,
  2. mea suamalie
  3. mea manogi
  4. meaai suamalie
  5. meaʻai gaʻo (tamaʻi mamoe, puaa),
  6. ava malosi
  7. nisi o fua suamalie (faʻi, vine ma vine).

Faʻatagaina e fomaʻi le faʻaogaina o le suka gaosi ma le meli meli mo i latou ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae tatau ona faia lenei mea pe a maea se feutagaiga ma lau fomaʻi.E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona inu tele, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona inu ava e faʻavae i luga o sipuni o le rosa ma le fefete a le tagata faʻatau. O lenei mea o le a maua ai e le tino le avanoa e maua ai na o elemene talafeagai ma vitamini.

O le a le aoga o le propolis i le maʻisuka ituaiga 2?

Ina ia lelei le faʻafesoʻotaʻi o le maʻisuka o loʻo faʻalagolago i le insulin, ia fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina o le tincture. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona e aveina le 15 g o propolis, lea e muaʻi paʻu i le paʻu o le eletise.

I le isi itu, e tatau ona faatumuina le vailaau i le 100 ml o le maualuga o le ava malosi. E faʻafefiloi faʻafefiloi meaʻai i totonu o se pusa eseese ma tuʻu ai i le mea faʻapouliuli mo le 14 aso.

E i ai isi auala e faia ai ni gaioiga. Ina ia faia lenei mea, sasaa le vai inu (pe a ma le 50 tikeri) i totonu o se vevela.

Faʻasalaga faʻasalaga eleʻele faʻasaina ua sasaa i totonu o le vai (10 g o meaʻai mataʻu mo 100 ml uma o le vai). O le meafaigaluega na faʻaosoosoina 24 itula, ona faʻapipiʻi lelei lea. Taofi le vailaau i totonu o le pusaaisa i le pito i lalo. E mafai ona aoga le kulimi pe'ā faʻaaoga i totonu o le 7 aso.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se atigipusa o le tioata pogisa ma aua nei galo e luluina i le taimi o le vaeluaina.

O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu se isi auala e saunia ai le propolis, lea o le a faʻavaveina ai togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Ua aiaia ai e tatau ona ave le 100-120 ml o le vai mo le 10 g o le suamalie. O le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se tamai ipu ma tuʻu i totonu o se vai vai (ia mautinoa e ufiufi!).

O le togafitiga Propolis e 100% le natura, o lea e faʻaitiitia ai aʻafiaga o itu ma aʻafiaga le lelei. E mafai ona tatou fai atu o se togafiti faʻapitoa, ae o le togafitiga lelei o le maʻisuka a tagata i le ituaiga lona lua.

Saunia le vailaʻau mo le 60 minute i luga ole vevela vevela. E taua le faʻamautinoa e le maualuga le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 80 tikeri, aua o le a faʻaaogaina ai le aoga o le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2.

Teu le mea ua maeʻa i le malulu, ae le sili atu i le 7 aso.

Isi mea e faʻaola ai

Na o se sui sili atu ona lelei mo le propolis e mafai ona avea ma lali. Togafitiga ma lenei vailaau e tatau ona le sili atu i le tasi le masina, ma o le mea e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o le vailaau 3 taimi i le aso pe a uma le taumafataga (tasi le 10-dose).

30 aso talu mai le amataga o togafitiga, o le a faʻaititia le faʻaitiitia o le kulukose toto o le 3 μmol / L.

I le faʻaopoopoga, o nisi o faʻamaoniga autu o le maʻisuka ituaiga 2 e vave lava ona maua:

Fuainumera Faamaumauga e faapea e le tusa ai ma le talaaga o le faaaogaina o le susu, o le maʻisuka e manaomia mo le inisalini e faaitiitia tele.

I ona meatotino, o le jelly o le malo e toetoe lava tutusa lelei ma le propolis. E fesoasoani i le faʻamalosia maualuga le faʻamaʻiina ma aumaia ni metabolic processes i se tulaga talafeagai.

O a faʻamaʻiloga e mafai ona?

Aua le faʻaogaina togafitiga mo le:

  1. maʻitaga
  2. lactation
  3. allergies i oloa gaosi meaʻai.

E taua le faʻamalamalama o le faʻasalaga foi e faʻaaoga i lena vaitaimi o le olaga o se fafine pe a na ona fuafua e fanau se tamaititi.

Aʻo fai susu, e lelei tele le aloese mai le faʻasaina o le ava malosi, ma o le faʻaaogaina o ana vailogues e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, peitai, o lo latou faʻaaogaina e matua le manaʻomia. A le o lea, o le a afaina ai le tamaitiiti.

O faʻamalositino faʻaalia o le faʻaleagaina o tagata taʻitoʻatasi. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e oʻo lava i le faʻaaogaina o antihistamines faapitoa e le mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o propolis ma oloa e faavae i luga.

Propolis: faʻavae ma mea aoga mo le maʻisuka

O se tasi o auala aoga mo le togafitiga o le maʻisuka malosi (DM), lea e 100% le natura moni, o le propolis. O mea faʻamalolo o le kelu paʻu ua iloa mo se taimi umi.I aso nei, latou te le o masalosalo foi e fomaʻi poo e gasegase latou lava.

O le tulaga tulagaese ma sili ona eseese o le kelu paʻu ua avea ma se oloa aoga tele mo le maʻisuka, lea e aofia ai:

  • 40-60% - ituaiga eseese o resini o fualaau toto,
  • 16% - tannins ma suauu taua,
  • 8% - wax,
  • 20-30% - tele elemene, vailaʻau e aʻafia ai aʻafiaga faʻapitoa.

O le kelu e aofia ai foi se mea e pei o le pinocebrin, lea e i ai sona aafiaga faalumalo.

O le Propolis e taua tele o vailaau faʻamaʻi masani ona o lona gafatia malosi e tetee atu i siama faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le auai i le vaega o se oloa e sili ona aoga mo le soifua maloloina o le maʻisuka, o le propolis e aoga mo soo se ituaiga o suka suka. O le oloa e puipuia uma ma togafitia. O mea faʻamalolo o le maʻisuka e mafua mai i le tele o vitamini ma minerale e faʻateleina lenei oloa.

E maua i le 85% o mataupu, o le faʻaaogaina o le propolis i le maʻisuka e matua aoga lava ma e fesoasoani e faʻagaloina le maʻi mo se taimi umi, i le totoe o le 15% o mataupu, ona o le faʻaaogaina o le kelu pepelu, o le tagata maʻi e faʻatautaia le aloese mai faʻalavelave matuia o loʻo maua i le maʻisuka.

Mo tagata gasegase o le toto maualuga, o le kelu talo e aoga ona:

  • faaitiitia le suka o le toto
  • toe faʻaleleia le masani o le metabolism, e mafai ai ona e faʻaauau faiga faʻavae i le tulaga sili ona lelei,
  • faaitiitia le faasinomaga o fuainumera o nisi meaai,
  • faateleina le puipuiga ma le malosi o le tino i viral ma siama siama,
  • maualalo le maualuga o le cholesterol toto,
  • e maua ai le faʻaititia ma le faʻamautuina o le mamafa o le tino,
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le toto.

Propolis o se oloa lea o se visefofo lelei, o loʻo iai le lelei o le antimicrobial, antibacterial ma le faʻamalologa, e matua le afaina ai le soifua maloloina o tagata.

O faʻamaumauga uma o loʻo i luga ua faʻamaonia ai le faʻamaloloina o meatotino o le propolis, o ona lelei mo le maʻisuka.

Propolis mo le maʻisuka: i faʻaoga o mea e faʻaaogaina, faʻafefea ona faʻaaogaina

I le fale, o le kelu pipi e le gata ina mafai, ae tatau foi ona faʻaaoga i le tau faasaga i le maʻisuka. Faaaoga lenei oloa i pepa nei:

I se foliga mama. Used for chewing. Toa i le tele o taimi i le aso i luga o se fasi kelu (pe tusa ma le tele o se pea) 1-2 itula aʻo leʻi 'ai. Ina ia maualuga le malosi o le togafitiga, e tatau ona fufuluina i luma o nifo le oloa o le beekeeping i le umi e mafai ai.

I lenei tulaga, o le a maua e le tino le tele o meaʻai e aofia ai i le oloa. Saliva i le taimi o le taofiofi e tatau ona foloina, ma le propolis pe a uma ona tatuʻu e tatau ona feanu. Le umi o togafitiga ma le propolis i lona tino mama - seia oo i le taimi e lagona ai se faʻaleleia atili.

Ava malosi. Le faʻalauiloa lauiloa lea e faʻaaogaina ai le kelu kelu. Ina ia saunia, ua lava lea e ave 15-20 g o propolis ma faatumu i le 100 ml o le 70% ava malosi i totonu o se pusa tioata. Kuni lelei le tapuni ma ave e faʻasolo i se mea pogisa mo le 12-14 aso. A maeʻa - faʻalavelave. Ua sauni sauni e faʻaaoga.

E faʻapefea ona fai? E mafai ona togafitia oe e pei o nei:

1 aso - 1 le mata o le tincture ua faʻaitiitia i totonu o se sipuni sipuni o le susu ma ua onā 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga.

2 ma aso na sosoo ai - ia faateleina i aso taitasi le fua o le tincture i le 1 le mataua, ma aumai le numera i le 15 matū.

A maeʻa - amata i aso uma e faʻaititia le numera o mataʻu saʻo i le 1. Ave le fualaau faasaina e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga e tatau ona le itiiti ifo i le 4-6 masina. Ona fai lea o se malologa mo le tele o masina ma faia se vasega lua o togafitiga ma le tincture.

Propolis ma le meli. I le taeao i le taeao i luga o se manava gaogao, ave se tasi sipuniti o le meli ma le 1 mataua o le propolis tincture, mulimuli i le polokalame o loʻo faamatalaina i luga.

Polokalame a le Propolis. E faigofie ma faigofie ona saunia: tuu le 30-50 g o le kelu paʻu i totonu o se pusaisaisa mo le 20-30 minute. (o le a lava lenei taimi e faʻapipii ai le kelu). A maeʻa ona tosoina mai fafo o le pusaaisa ma suʻi i ou lima i ni tamai kuki, sasaa 0.5 ipu vai. Tuu le mea e faʻafefete ai i totonu o le vai vaiʻeleʻele mo le 60 minute. Faʻamau ma faʻaaoga e pei ona taua i lalo:

1 aso - 1 le.

2 aso - 2 pata, ma isi. e oʻo atu i le 15 matū.

Mo le faigofie o le puleaina, e mafai ona faʻamavae le suʻega i totonu o se sipuni o susu.

I le faagasologa o le togafitia o le maʻisuka, e tatau i tagata taitoatasi ona filifili le ituaiga sili ona talafeagai o le vailaau faasaina, ma, a maeʻa ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, faaaoga e tusa ai ma le fuafuaga fautuaina.

Faʻatau le faʻamalosia o le ava malosi

Faʻatau le propolis e le faigata: o le oloa e le faʻavasegaina e le lava. E mafai ona e alu i se tagata tausi pipifana pe faʻatau le kelu paʻu i se faʻamatalaga o oloa o le beekeeping.

O le tapenaga o le faʻasologa o propolis e aunoa ma le tuua o lou fale e faigofie foi. Ua lava le saunia muamua o mea nei:

  • 20-30 g o le propolis natura,
  • se fagu 96% o le ava (pe afai e leai, e mafai ona e faʻaaoga vodka),
  • gau mo le faʻaaoga.

Grate se fasi pi piu i luga o se mea lelei ma sasaa le ava i totonu o se pusa tioata. Faataga e tu mo le lua vaiaso, ma faʻaaoga e pei ona faʻatonuina.

O le propolis ua faʻamaʻapeʻa atoa i le ava malosi, lulu le faʻasolosolo i aso uma mo le lua vaiaso. Faleoloa fautuaina i se nofoaga mafanafana e le mafai ona maua e tamaiti.

Afai a mavae le 2 vaiaso o loʻo i ai pea fasi kelu o le kelu e le faʻavaivai na totoe i totonu o le fagu, aua le ita. E tusa lava pe a mavae le 3-4 vaiaso, e le mafai ona faʻamavaeina atoa le ava i le ava malosi.

Vaega o le togafitiga o le propolis i le maʻisuka

O le maʻi suka - se faʻamaʻi tuga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa, o se taʻutaʻua ma le gauai atu i le soifua maloloina o le tagata lava ia. O le tulaga ese o le togafitiga o le maʻisuka ma le propolis, o le faʻamalositino o lona faʻaaoga i tagata eseese e mafai ona faʻaalia i auala eseese, i tikeri eseese. O le mea lea, i se tasi o le maʻisuka, e mafai ona sili atu le faʻalauiloaina o le togafiti o togafitiga nai lo le isi.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaaogaina le kelu kulupu i le togafitiga o le maʻisuka ma le faʻaeteete tele, mulimuli i tulafono patino ma fautuaga:

  • O pepelu faapipii togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona amataina i se tamai fua o fualaau faasaina.
  • Muamua le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 3 vaiaso. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto, siaki le malosi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Ua i ai se suiga lelei i le 3 vaiaso? E tatau ona faʻaauau togafitiga. Afai e leai se uiga lelei, ona tatau loa lea ona e lafoaia na ituaiga o togafiti, poʻo le faateleina o le fua.

E le fautuaina le maʻisuka e amata togafitiga faʻatasi ai ma le faʻasologa o latou tino, e aunoa ma le faʻatalanoa muamua ma lau fomaʻi. Soʻo se togafitiga faʻatasi ma se maʻi ogaoga e le taliaina. O le faʻalagolago i lona lava malamalama, luʻitau ma le "lauiloa" lauiloa o le maʻisuka e le tatau ona avea.

E faʻapefea ona fuafua pe i ai se allergy e faʻaleagaina?

Ae e te leʻi amata togafitiga, e tatau ona e mautinoa e te le afaina i le kelu paʻu. Talu ai ona o le propolis o se mea e gaosi ai le beekeeping, e pei o le meli, e mafai ona tupu ai ni lagona o le maʻi i nisi tagata. O le mea e lelei ai, e seasea ona tupu lenei mea.

Ina ia mautinoa o loʻo gafatia moni e le tino propolis, e tatau ona e faia se suʻega faigofie. O le a fesoasoani e iloa ai pe i ai sau tagata le faʻaaloalo i le oloa pe leai foi.

Ina ia faia se suʻega faʻapitoa, e tatau ona e faia mea nei: faʻaaoga se vaega itiiti o se meaola faʻasolosolo faʻapipiʻi i le lafu o le lima poʻo le pito i totonu o le faʻavae o le tulilima. O le taunuuga e tatau ona iloiloina i le itula e tasi pe a uma le talosaga.Afai e mumu, e le afaina ma le mago, ona mafai lea ona faʻaogaina le kelu pepese i le togafitiga o le maʻisuka.

E taua tele le manatuaina o le propolis o se oloa lea e le fetaui lelei ma nisi o oloa. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau aina taʻitasi po o palu fualaau e le tatau ona faʻatagaina i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ma le fesoasoani o le faʻapipiʻi pepe.

E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i faʻamaʻiloga, e le tele, ae o loʻo i ai pea. O le mea moni, o nisi taimi o se vailaau faavavega e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tino o le maʻisuka.

Contraindications

E ui i faʻamalolologa ma aoga aoga o le propolis i le maʻisuka, e tatau ona lafoai i mataupu nei:

  • i le taimi o le maitaga poʻo le taimi o le fausiaina,
  • i le taimi o le fafagaina (o le lactation e le o le taimi sili lea e togafitia ai le maʻisuka ma faʻasolosolo ava malosi),
  • faatasi ai ma le le faapalepale,
  • ma faʻafitauli ogaoga ma le ate na tulaʻi mai ona o le maʻisuka,
  • i le taofia poʻo le taofia o le matua o le gastrointestinal tract,
  • ma le faʻamaʻalogaina o faʻamaʻi o le manava, pancreas.

Afai o se taimi patino, o togafitiga faʻatasi ai ma le propolis e le aumaia ai le faʻaleleia o le alualu i luma (e le faʻaitiitia le maualuga o le suka, o loʻo faʻaauau le alualu i luma o le maʻi, faʻafitauli fou o le maʻisuka e tulaʻi mai), e aoga foi le lafoaia o le faʻaogaina o le kelu pepese mo togafitiga faafomaʻi.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le propolis o se mea aoga tele e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka e togafitia ai se maʻi ogaoga pei o le maʻisuka. I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o propolis i ituaiga eseese e maua ai se aafiaga lelei. Ina ia faʻateleina le aoga o kelu paʻu, aʻo leʻi faʻaaogaina, e le sili atu le lelei le feutagai ma lau fomaʻi.

Propolis faasaga i le maʻisuka: faatonuga mo le faʻaaogaina o le ava malosi

Propolis faasaga i le maʻisuka e faʻaaogaina i togafitiga ma tuʻuina atu lelei lelei taunuuga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lenei oloa ua gaosia i se auala masani. O lona uiga, faatasi ai ma le fesoasoani a pi.

I le natura, o le propolis e faʻaaoga e tapunia ai i totonu o le sulu.

E taua le maitauina o le afaina i le maʻisuka ei ai sona aafiaga faʻapitoa ona o lona fatuga tele.

O le tuufaatasiga o le propolis e aofia ai vaega nei:

  • eseese resins o mea totino,
  • solo
  • micro ma elemene elemene,
  • tannins
  • o suauu taua
  • metala
  • suauu bioactive o loʻo i ai meatotino faʻapitoa.

O le oloa e aofia ai le 40 i le 60 pasene o ituaiga ituaiga resini.

O le upusii e aofia ai le tusa ma le 16% o tannins ma suauu tāua. O le Propolis e 8% o le wax ma mai le 20 i le 30% o le micro ma le macro elemene. Faʻafetai i le tele o foliga, o le togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ai ma le propolis ua faʻaalia ai le maualuga tele.

O le mea moni o le propolis o loʻo aoga i le togafitiga o le maʻisuka ua faʻamaonia e le gata i le tele o iloiloga oi latou na mafai ona faʻamalolo o latou maʻi i le fesoasoani a lenei oloa, ae faʻapea foi ma tagata popoto iloga i le fanua o le faleopathy.

E taua foi le malamalama o fualaau uma e faʻatau i lenei oloa e mafai ona saunia i le fale.

Ina ia mafai e se sooupu togafitiga ona i ai sona aafiaga talafeagai, e tatau ona e malamalama i le auala e ave ai vailaau ma pe faapefea ona aafia ai se tagata.

O le tele o taimi, o le propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, ae e iloa foi o le oloa o se vailaʻau lelei tele. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega na mafua mai i le natura masani. O le mafuaaga lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi viral ma faʻamaʻi pipisi.

E tele taimi e togafitia ai le propolis ma le tele o faʻamaʻi pipisi. E mafai lenei ona o le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le pinocembrin, ma o se paʻu lelei tele i le gaogao o le suka i le tino o le tagata.

O vailaʻau faʻasolosolo a Propolis e tele lava ina le inu, ae faʻaaoga foi i le cosmetology. E faʻafaigofieina lenei mea e ala i le faʻaogaina o meatotino o le oloa.

E tatau ona maitauina o le propolis tincture e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻatasi faʻafitauli, faʻalavelave lavelave ma isi faʻamaʻi paʻu.

O le mea lautele, o vailaʻau faʻataʻitaʻi uma e faʻavae i luga o lenei oloa e faigofie lava ona saunia i le fale. Ae e mafai foi ona faatauina i le fale talavai. O le tele o taimi o loʻo i ai se vailaʻau mo le ava malosi, ae o loʻo i ai foi se vaega o le paluga i luga o le vai shungite.

Ole vailaʻau e maua ai se lelei i le togafitiga pe afai, aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma feutagai ma lau fomaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻaaogaina mo le maʻisuka, ona lelei lea o le tincture i le susu. E ui atonu e iai isi fua. O le filifilia o mea e faʻaaogaina e faia faʻapitoa, e faʻatatau i uiga o le tino o le maʻi.

Afai e fuafua le tagata maʻi e ave le vailaʻau i totonu, ona sili atu lea ona lelei le faʻaaogaina o le propolis i luga o le vai shungite. E masani ona faʻaaogaina le susu. O le masani lava, o le propolis mo le maʻisuka o loʻo faia mo le masina e tasi, ae o nisi taimi o le togafitiga e mafai ona faʻalauteleina, ae mo lenei mea e tatau ona e malolo pe a maeʻa le masina o le pulega, o le isi laasaga i le faʻaaogaina o le vai suka mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona toe faia pe a uma le lua vaiaso.

O le auala o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le vailaʻau e faalagolago i le ituaiga maʻi o loʻo faʻaaogaina mo le. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai tatou te talanoa e uiga i le kenera, o le mea lea i lenei tulaga, o le tincture e faʻaaogaina mo le faʻalanu poʻo le tampon e faʻaaogaina ai lenei vaega. O ia ituaiga paluga ua saunia i le faavae o le tolu pasene o le ava malosi. O le togafitiga e masani lava mai le fitu i le sefulu aso.

E tutusa le taua le mafaufau i le tausaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tincture e tuʻuina atu i tamaiti, ona tatau lea ona matauina le fua o le vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le malulu, e lima lamala o le mea e lava, ma e sili atu le faʻapipiʻi saʻo i le susu, mo lenei faʻamoemoe e lava le faʻaaogaina o se tasi ipu vai.

E iloa e iai faʻamaʻi pipisi o le manava, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau faʻamaʻi o le tino, e aoga tele le faʻaopoopoina o se lua sipuni o le meli i se vailaʻau e faʻavae i le propolis. O le fua e faalagolago i le aofaʻi o le meli, mo se faʻataʻitaʻiga, 10-15 drops e lava mo se sipuni sipuni. Inu lenei vailaʻau i le tele o vai. E masani lava, e fautuaina e toe faia lenei faiga tolu i le fa taimi i le aso.

O Propolis e iai mea taua e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai soo se maʻi. E oʻo lava mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo ona aʻafiaga.

I le auala, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i le tele o auala, o nei mea uma e aoga.

Ina ia mafai e le vailaʻau ona tuʻuina atu le manaʻoga manaʻomia, e tatau ai lava i taimi uma ona amanaia le fua o le fualaau faasaina. E faʻalagolago, muamua lava, i luga o le siama, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi. Faʻasolosolo i le maʻisuka, e toʻasefulu lima togi e lava e togafitia ai, ae afai o le maʻi i se taimi mulimuli ane, ona toeitiiti atoa lea o le lima sefulu lima pata o fualaau oona e manaʻomia.

O le togafitiga e faʻalagolago foi i mea ua taua i luga. O le vaitau taimi e mai le tolu aso i le tolu vaiaso. Ae afai e tatau ai, e mafai ona e toe faia le togafitiga, ao le i tatau ona e malolo mai le tasi i le lua vaiaso.

E tele suʻega masani mo le sauniaina o vailaʻau faʻasaina. O faʻavae eseese mo le kuka e faʻaaogaina:

Fai mai nisi tagata atamamai o le propolis tincture e mafai foi ona fesoasoani i togafitiga o le kanesa. Latou te fautuaina le faʻaaogaina o le 20% tinotu aʻo leʻi 'aʻai. O le masani masani e mai le 30 i le 45 faʻafefe lua i le tolu taimi i le aso. E masani lava o lenei togafitiga e tolu masina.

Mo le togafitiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tupu i le mea sao, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Afai matou te talanoa e uiga i le auala e saunia ai le faʻamalosi o le ava, ona e manaʻomia ai lea o le 96% ava malosi, gau ma propolis. O le fua o le vaifofo e tatau ona faia ma se fuainumera faapitoa e tatau ona fuafuaina e faavae i luga o le tulaga o le faamaʻi ma, ioe, i le ituaiga o faamai.

O le faʻaaogaina o le propolis i luga o le shungite vai e lelei foi, e mafai ona onā i le tele naua nai lo togafitiga, saunia i luga o le faavae o le ava malosi. E faigofie ona saunia, e tatau ona faʻamaʻe muamua le vai i le limasefulu tikeri, ona faaopoopo ai lea o le 100ml vai i ai. O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o vailaʻau e moni lava pe a fai o loʻo faʻatuputeleina lenei oloa.

E ui o le faagasologa lava ia e matua faigofie lava, ae lava lea e faʻasolosolo ai le tuufaatasiga mo se aso ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso.

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaaoga le oloa e togafitia ai le ituaiga o maʻisuka lona lua.

O se vailaau faʻapitoa e saunia e tusa ai ma se fua faapitoa, e amata i le, faʻaaoga le faʻamalosi o le ava, ona faaopoopo ai lea o sina susu ma pipi paʻu i ai. Ona tumau lea i se nofoaga malulu mo le tusa o le sefulufa aso. I le auala, o le mea e afaina e saunia faapitoa i totonu o koneteina tioata.

Ae le gata i le maʻisuka, o le toto maualuga e matua togafitia lelei lava i lenei vailaʻau. (tusiga i auala e togafitia ai le maʻisuka i le maualuga o le maʻisuka)

Ina ia faʻafetaia faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a tatau ai ona saunia le faʻafefete i totonu o se vai faʻaeleʻeleʻele. E tupu faapenei:

  1. I le taimi muamua, o se ipu vai ua tuu i luga o le afi.
  2. A maeʻa ona vevela, ona tuʻuina lea o se isi atigipusa.
  3. O le pusa lona lua o loʻo i ai mea uma.
  4. Mo le 100 ml vai, e te manaʻomia 10 g o propolis.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le propolis, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa muamua. O le fagu e tatau ona tapunia ma se tapuni, faʻasolosolo solo ma faʻaosoina le fualaau faasaina. O le sauniuniga o le fualaau faasaina e tusa ma le itula, ao le vevela o le tuufaatasiga e tatau ona 80 tikeri Celsius.

Pe a faʻaaoga fualaau o le propolis, e lua pe sili atu faʻamaʻi e mafai ona togafitia i le taimi e tasi. O le faʻaaogaina o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo fesoʻotaʻi vavalalata, talu ai o lenei oloa o le beekeeping pe a faʻaaoga e maua ai le lelei o taunuuga lelei pe a faʻaaogaina.

Ae i le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani e foia ai le tele o isi maʻi. O le mea taua o le iloa lea o le fua saʻo ma mulimuli i le talavai mo le sauniuniga o vailaʻau. O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga e valaʻauina oe e faamasani i mea faʻamalolo o propolis.

Le faʻaaogaina o le propolis tincture mo le maʻisuka ituaiga 2

Propolis o se oloa tulaga ese na faia e pi. I le faʻaaogaina o le propolis mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e aloese mai le oso i le maualuga ole kulukose toto. Ae ao leʻi faʻaaogaina lenei faʻamalologa mo togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e aloese mai faʻalavelave matuia.

O Propolis o se mea lanu enaena lanu enaena, e tusa ma le afa o lona tino e aofia ai resini eseese, ma o latou pi e faʻaaoga i totonu o sulu e fausia ai vaega. O le tuufaatasiga o lenei meafaigaluega e aofia ai le alkalis ma le tannins. O loʻo i ai vitamini, o mea taua ma le faʻamamaina. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa e faʻaleagaina faʻaleagaina ma o se faʻamaʻi masani.

  1. I lalo o le faatosinaga o le propolis, o le faʻaleleia o metabolic i le tino faʻaleleia.
  2. E faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol i le toto, aveesea ai toxins mai le tino ma fesoasoani e faʻamautuina le toto toto.
  3. E galue malosi i luga o le tino atoa.

E masani ona faʻaaogaina i le dermatology e faʻafefe ai fua. E faʻaaogaina foi le Propolis mo le maʻisuka malosi, faʻatasi faʻamaʻi, paʻu o le paʻu, faʻatasi ma maʻi maʻi ma le malulu. E tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete i fua uma ma faatasi ai ma le fesoasoani a le fomaʻi filifilia filifili le sili ona talafeagai.

E taua le faʻatau mai o se oloa lelei mo togafitiga. Propolis e tatau ona enaena, ae le o se uliuli - o lona uiga o lona matua. O le oloa e le tatau ona aofia ai veins lanu. Faʻasaga i tua o se manogi manogi, o le meli fuamoa e manumalo.

O se mea maualuga e maua ai le oona oona, e tatau ona i ai le umi o le laʻau ma pipiʻi lemu i nifo. I le faai i le taimi o le suʻega e tatau ona tui, ma o le laulaufaiva i le taimi lava e tasi e le mautonu. Afai o nei uiga uma e le o iai, ona faʻatau atu lea e le tagata faʻatau le gaʻo i se mea maualalo i le propolis.

O le faʻamavaega maeʻa o le oloa, faʻaaogaina i le ava malosi, e mafai ona faʻatau i le fale talavai pe saunia i le fale oe lava. Ina ia saunia se taotoga faʻamalolo i le fale, e tatau ona e muamua suʻi 15 g o propolis. Ina ia faia lenei mea, o le a malolo, ona ufiufi lea i luga o se mea lelei.

O le uma o le paʻu ua uma ona sasaa i totonu o le 100 ml o le malosi malosi malosi, ua afaina ma tuua ai e tuu ai le 2 vaiaso i se mea pogisa, e luluina i lea taimi ma lea taimi. E fautuaina e ave se koneteina o le tioata pogisa. Ua maeʻa ona faʻaaogaina le oloa maeʻa, ae o le mea o totoe e le lafoai. E tuulafoaia seia tatala le ava, ona tapunia lea ma mulimuli ane faʻaaogaina o se suauʻu mo togafitiga o manua eseese. O lea suauʻu e fesoasoani i le vave faʻamalolo.

E mafai ona e saunia se tinisi togafitiga e faavae ile vai. Mo 100 ml uma o le vai e te manaʻomia e ave ai le 10 g o le pou propolis. O ia ituaiga meafaigaluega e tauanau pea i se vevela mo le aso, ao leʻi faʻaaogaina e tatau ona filiga. Tausia lenei vailaʻau i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso.

Ina ia saunia se isi fua, e sasaa le paʻu o le propolis i le vai ma tuʻu se fagu i totonu o se vai vai. Mo 100 ml uma o le vai, 10 g o oloa e manaʻomia. E teu le pusa i le vevela vevela pe a ma le 1 le itula. Suavai i lalo o le koneteina ma vailaau e le tatau ona kuka i le taimi lava e tasi ina ia leai se mea e faʻamalolo ai le propolis. Taofi se mea faapena i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso.

E mafai lava ona e gagau e tusa ma le 3 g (pe tusa ma le tele o se pea) o le propolis proportions mo le 3 minute, folo le sua ma lafoai le faʻaaogaina o le popo. O lenei metotia e faʻaaogaina 40-50 minute ao le i faia taumafataga taitasi. O le faagasologa o ia togafitiga e mafai ona oʻo i le 4 vaiaso. Ona mautinoa ia faia se vaiaso malolo ma toe fai le kosi.

O le polōtini Propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina faʻamalosi ao le i ai taumafa, ae le sili atu ma le faatolu i le aso. E faʻapefea ona fai sina siʻosiʻomaga? Amata togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 i le fale ma le 1 pa'ū. E sili atu le faʻaalu i totonu o se sipuni o susu.

E faasolosolo lava, o le togafitiga mo le maʻi suka ma le propolis e aumai i le 15 mataʻu, 1 le mataua e tatau ona faaopoopo i fualaau taitasi. I le ausia o le maualuga, o le numera o mataua e faʻaititia i le tasi i taimi taʻitasi. Nai lo le susu, e mafai ona e faʻaaogaina se tamai sipuni o soʻo se meli. A maeʻa le atoaga o le vasega, e tatau ona e faia se lua vaiaso malolo. Togafitiga ma le propolis o le maʻisuka ituaiga 2 i lenei auala e tatau ona le sili atu i le ono masina.

  1. I le taimi o le faʻaaogaina o togafitiga, o maʻi e tatau ona tausisia lelei se taumafataga.
  2. I le taimi lea, e tatau ona e lafoaia uma le suamalie, mufui, mea manogi, mea manogi ma meainu malolosi.
  3. I lenei vaitau, e tatau i le tagata maʻi ona inu tele, mo se faataitaiga, o se teuteuga o le rose vao e maua ai vitamini talafeagai.
  4. O le mauaina o le propolis e le aofia ai togafitiga autu i fualaau faasaina ua faatonuina e se fomai, ae na o le faaopoopo i ai.

O le faʻaaogaina o le propolis mo le togafitiga o le maʻisuka e le fautuaina mo na gasegase o loʻo i ai se faʻafefe o le maʻisuka i oloa gaosi. O le meafaigaluega e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu, vevela poʻo le vevela i luga o le paʻu, i le fea itu e sili atu ona lelei le teenaina. E tatau ona aloese mai lenei mea faigaluega ma fafine i le taimi o maitaga ma le lactation. E moni lava lenei mea mo mea inu ava, ina ia le afaina ai le tamaititi. Aua le faʻaogaina lenei togafitiga mo maʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le propolis, ina ia togafitia ai le maʻisuka, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa mea uma e togafitia ai togafitiga ma faʻalavelave.

Ole vasega o togafitiga ma togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. O nei mataupu e tatau ona fofoina taʻitoʻatasi, e le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia: e mafai ona tutupu ni faʻafitauli ogaoga.

Togafitiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka faʻamalosi i le propolis

E aoga le aoga i le maʻisuka? Ua faʻamaonia e le faʻatino lenei mea. Aua e te faatalale i le togafitiga o na tupe ua pasi i le suega o le taimi, e le gata ona o se mea agavaa i togafitiga faafomaʻi, ae ona o lo latou faaaogaina e masani ona sili atu le lelei ma aveesea ai aʻafiaga.

O nei togafitiga e aofia ai vailaau masani ma auala ua faamatalaina e fomai o anamua o Avicenna, Hippocrates, Galen. Propolis, o se mea uiga ese ma mea aoga aoga, o loʻo i ai se nofoaga taua i nei tupe.

Ua faʻaaogaina le Propolis i le maʻisuka i le auala lava e tasi mo le togafitiga o isi faʻamaʻi. O lenei lisi e tele.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga (masani ona tupu i tagata ei ai le gasegase), lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea, togafitiga ma le puipuiga. E tele taimi e amata ai le faafitauli i se faaletonu i le pancreas, o peta beta lea e maua mai ai le inisalini e tatau ai mo le gaʻo gaʻo i le tino.

O le "gau" o le tasi sootaga i se filifili e mafua ai ona paʻu ma, o se taunuuga, i se maʻi ogaoga o le tino atoa. E taua le malamalama i togafitiga o togafitiga: e le tatau ona alofagia (faʻaaogaina faʻamaoniga), e manaʻomia le faʻamavaeina o le mafuaaga, o lona uiga, ia faʻavae le pancreas ma faʻaititia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto. Pe mafai ea?

I le fale, e tele faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo. O le maʻi suka e leai se faʻalavelave. O le teena o togafitiga faafomai i lenei tulaga e le talafeagai, ae e tatau ona e faia ma le faaeteete lenei mataupu, ma le mafaufau. I soʻo se tulaga, e manaʻomia se suʻesuʻega faafomaʻi ma le mataituina.

O le maʻi suka e matua lamatia lava ona o ona faʻafitauli. E le tatau ona faatagaina. E tatau ona taulimaina ma le agavaa. Afai tatou te talanoa e uiga i le togafitia o le maʻisuka ma le propolis i le fale, ona tatau lea ona faia sina faʻasalaga: o le a avea lenei ma se fesoasoani lelei i togafitiga autu. O le iʻuga, pe afai e mataʻituina se tulaga lelei, o le a faigofie lava ona faʻaitiitia le togafitiga o fualaau faʻasaina, ma taulaʻi i togafitiga faʻatasi ai ma le faʻasaina.

E tatau ona amanaia le mea moni e faapea, o le aufaigaluega faafomai e le o tuuto i mealilo o le apitherapy, lea e aofia ai togafitiga ma le propolis. I se tulaga patino, o oe e nafa ma lou lava soifua maloloina.

Togafitiga i le fale e aofia ai e le gata o le faʻaaogaina o sauniuniga sauniuni o tapenapena, ae o la latou gaioiga tutoʻatasi.

Ua maua e Propolis ni avanoa taua:

  • Faʻaleleia faleostasis, o lona uiga o le tumau o le siosiomaga totonu o le tino,
  • Toe faʻafoʻisia ma faʻasaʻo le faʻaogaina o le tino,
  • Galuega i luga o le mataupu faavae o se vailaau faʻamaʻi,
  • Faʻaauau le toe faʻaleleia,
  • E faaleagaina ai microbes ma siama,
  • Faʻaleleia le toto ma le faʻaaogaina o le lymph,
  • E i ai le anti-inflammatory, antifungal, meatotino faʻapitoa.

Ua na o se folasaga i le propolis faapitoa. Ae ui i lea, e le tatau ona e manatu o se panacea, o le propolis e na o se aoga sili ona mataalia, aoga.

Mo togafitiga talafeagai, e tatau ona faʻaaoga se seti o fuataga, e tusa lava pe o togafitiga faʻatasi ma le propolis o le ai ai se matafaioi taua i lenei mea faigata.

I lenei vaega, o fea tatou te talanoa ai e uiga i le maʻisuka, e tatau ona faamamafaina se isi meatotino o le pelu kelu, lea o propolis, o le mafai ona faaitiitia le aofaiga o le suka i totonu o le toto. O le mea lea e manaʻomia e se tagata e iai se maʻi faapena i le mea muamua.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le propolis e faʻaaogaina ai isi vailaʻau (e aofia ai vailaau faʻamalosi) e sili atu le aoga ma faʻaitiitia, i se tulaga patino, o latou aʻafiaga leaga.

I mataupu o le maʻisuka, e taua le taua o se isi meatotino taua o propolis: e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, lea e aʻafia ai le "maʻisuka".

E tele naua ituaiga o fualaau o loʻo i ai le meaola lea o le propolis o le mea galue malosi:

  1. Pills
  2. Tino
  3. Faʻaopoopoga
  4. Suavai vai,
  5. Suauu suauu,
  6. Ouga
  7. Candles
  8. Faʻaaogaina faʻapitoa, proprement, i lona tulaga mama.

E le o nei ituaiga uma e faʻaaoga mo le maʻisuka. I la tatou tulaga, na o na ituaiga e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le a manaʻomia. E mafai ona taʻua suppositeories o se isi mea lelei, aua o lenei tulaga o mea aoga aoga e ulufale sao atu i totonu o le toto e aunoa ma le fetaiaʻi ma pa puipui. O lona uiga e sili atu lo latou aʻafiaga.

E tele auala e faʻaaoga ai le propolis mo le maʻisuka: ave faʻasaina i le tulaga o mea inu ava, mea faʻapipiʻi vai, propolis ma le meli, moligaʻo.

E faʻapefea ona maua se taunuʻuga lelei?

Mafaufau i filifiliga uma i nisi auiliiliga.

  • Togafitiga ma le propolis tincture: mai le 15 i le 55 fuga i le mauaina. Faʻasolosolo malie i le vai, faʻaalu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  • O se vaipuna o le propolis (sili atu ona talafeagai i lenei tulaga, talu ai e matua le manaomia le inuina o le alcohol alcohol mo tagata mamaʻi), ave le sipuni se tasi poʻo le sipuni o le sipuni mai le 3 i le 6 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • O moligao e faʻatonu e tusa ai ma le faʻasalalaga tuʻufaʻatasia.
  • Propolis ma le meli e ave i luga o se manava gaogao mai le 1 sipuniti i le 1 sipunipuni, ona sosoo ai lea ma le aso isi 2 taimi.
  • Propolis ma le susu (o le filifiliga sili ona sili ona fiafia i ai): o se vai vai poo se tinomi ua faʻaitiitia i totonu o se sipuni sipuni o le susu. Faʻafai tutusa tutusa ma foliga tutusa.
  • Propolis susu. O lenei filifiliga e sili ona lelei, aemaise lava mo tagata matutua. Fua mo le propolis susu: aumai le susu atoa i se vevela, aveese mai le vevela. Faʻaopopo mea totino faʻatasi (1.5 g o le susu o le a manaʻomia 100 kalama o propolis). Faʻaali seia oʻo i se mea tutusa ma le mama. A maeʻa maeʻa le susu, aveese le ata pito i luga ma le solo. Inu 1/2 ipu 3-4 taimi i le aso, sili atu aʻo leʻi 'ai.

E tatau i lou tino ona aʻoaʻo e toe faʻafoʻi na o ia lava, ma o ona "fili" e le mafai ona maua ni auala tetee, o lona uiga, o le vaega lona lua o togafitiga o le ai ai foi sona aafiaga.

O le tino o le tagata e tutusa lelei ma o le a puipuia lelei pe afai tatou te leʻi osofaʻia i la tatou gaioiga. Soʻo se faʻamaʻi o se soliga o le fealofani ma le lelei o le faʻatinoga i le telefoni feaveaʻi.

Faʻatasi ma se faʻamaʻi, o le tino o le tino (faʻaoga, glandular, digestive system) faʻaitiitia, ua tiga le tino musika. Ma e na o se fetuutuunaiga saʻo, saʻo e mafai ona toe faʻafoisia, tuʻuina atu ia i latou le malosi. E le mafai e vailaau faʻamaʻi ona faia, aua e ese i latou io tatou tino. Propolis o loʻo ola malosi.

O Propolis o se meaʻai o microelements, vitamini, tannins, ma isi. O lona tuufaatasiga e matua tulaga ese lava e le mafai e saienitisi ona faʻataʻitaʻiina. O le mealilo "i tua atu o faamaufaailoga e fitu", lea e na o pepe, ma tagata anamua e "iloa". E tatau ona tatou taliaina lenei mea ma le faatuatua.

O le faʻaaogaina o le propolis "fagua" le manatuaina o se tino soifua maloloina, toe faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo faiga faʻavae, saturates pe a iai se mea leaga. O lona uiga, e ala i le aofia ai le propolis i au meaʻai, matou te fesoasoani i le tino e toe faʻaleleia ia lava.

Soo se maʻi faʻapitoa e manaomia ai se togafitiga faʻapitoa. Avicenna Pharmacopoeia e aofia ai le tele o vaega. Mo faʻamaʻi faigofie, o vailaau e faigofie, mo maʻi faʻalavelave, faʻalavelave.

I le togafitiga o le maʻisuka, e le taliaina le faalagolago i le tasi le fofo. I lenei tulaga, e leai se tasi na faalēaogāina mea taumafa, faʻapea foi ma aʻoaʻoga faaletino. O feutagaiga ma se tagata poto faapitoa e taua.

Afai e te manaʻo e togafitia au meaʻai o le paluga, ona tatau lea ona e maua se apitherapist lelei. Naʻo se fomaʻi i lenei mataupu o le a le mafai ona fautuaina oe i tulaga faʻapitoa. Faatasi ai ma ia, e mafai ona e na ona matauina le maualuga o suka, ma isi, lea e tatau foi.

Propolis e matua leai lava se toʻila. Ae e le o lona uiga e leai ni faʻalavelave ma aʻafiaga itu. O mataupu o le le faapalepale e masani ona i ai ma i mea uma lava.

A o tatou feagai ma oloa gaosi, tatou te talanoa muamua e uiga i allergies. Ma e masani ona ia faia. Afai ei ai sau allergy i le meli, ona tupu ai lea ma le faʻaaogaina o isi oloa gaosi o le beekeeping, e aofia ai le propolis.

Ae o le tasi le tele "ae." O lenei allergy e mafai ona faamaloloina i la latou fesoasoani. Aua e te masalosalo i lenei, aua o le.

E le gata o le faʻaaogaina o pollen e togafitia ma le pulelaʻau o pi, lea ua mamanuina e togafitia ai allergies, o le meli. Ae o iinei e tatau ona e onosaʻi. Togafitiga e tatau ona vave amata lemu, faʻatasi ai ma vailaau ole microscopic.

Faataitaiga: fafagaina se pea o le meli i totonu o se ipu vai, ave 1-2 lapopoa o le vai suamalie ma fafagu i totonu o lau ipu. Inu i ai ma iloa pe o le a le tali o le ai ai. Afai e lelei mea uma, ona fai sina mea inu mulimuli ane 3 pata, ma isi. O le faagasologa o le faʻaaogaina e amata ma le allergy i le meli o le a faʻaititia i le "leai."

O le isi itu e uiga i faʻasalaga: o le malosi tele ua solia. Mulimuli i tulaga faʻavae, e manaʻomia mea uma. E le sili atu le sili atu. I le taimi o togafitiga, o le tulafono e faʻaaogaina: "e sili le lelei le faʻamaeʻaina nai lo le lafoina." Taofi lenei mea i le mafaufau ma o le a e aloese mai itu i le faʻaaogaina o lenei pulu manogi.

E i ai se le fiafia i totonu oi latou na faʻaaogaina le propolis mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. Atonu oi latou. Ae o lenei mea o se tuusaunoaga i le tulafono, pe o le tagata sa valea. I le auala sao ma le faʻaeteete faʻaogaina o oloa gaosia, o le taunuuga e manino.

O le aveina o le propolis mo le maʻisuka, e toe faʻafoʻisia ai e le tagata lona malosi faigaluega, lagona, ma isi mea, e malamalama lelei. O le maʻi e le "oomi" ia te ia i se tulimanu. Ma e taugata tele.


  1. Astamirova, H. Isi togafitiga o le maʻisuka. Upumoni ma talafatu / Kh. Astamirova, M. Akhmanov. - M.: Vector, 2010 .-- 160 p.

  2. Bebneva, Yu.V. Maʻisuka. Auala e faigofie ai le olaga / Yu.V. Bebneva. - M.: AST, VKT, 2008 .-- 128 p.

  3. Akhmanov, Mikhail Diabetes. Latest News / Mikhail Akhmanov. - M.: Krylov, 2007 .-- 700 p.
  4. Faʻataʻitaʻia e Charles Charles G. Brook D. Brook, Rosalind S. Brown Taʻiala i le Endocrinology Pediatric: Monograph. , GEOTAR-Media - M., 2014 .-- 352 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faapefea ona galue le oloa?

O le tele o taimi, o le propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, ae e iloa foi o le oloa o se vailaʻau lelei tele. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega na mafua mai i le natura masani. O le mafuaaga lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi viral ma faʻamaʻi pipisi.

E tele taimi e togafitia ai le propolis ma le tele o faʻamaʻi pipisi. E mafai lenei ona o le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le pinocembrin, ma o se paʻu lelei tele i le gaogao o le suka i le tino o le tagata.

O vailaʻau faʻasolosolo a Propolis e tele lava ina le inu, ae faʻaaoga foi i le cosmetology. E faʻafaigofieina lenei mea e ala i le faʻaogaina o meatotino o le oloa.

E tatau ona maitauina o le propolis tincture e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻatasi faʻafitauli, faʻalavelave lavelave ma isi faʻamaʻi paʻu.

O le mea lautele, o vailaʻau faʻataʻitaʻi uma e faʻavae i luga o lenei oloa e faigofie lava ona saunia i le fale. Ae e mafai foi ona faatauina i le fale talavai. O le tele o taimi o loʻo i ai se vailaʻau mo le ava malosi, ae o loʻo i ai foi se vaega o le paluga i luga o le vai shungite.

Ole vailaʻau e maua ai se lelei i le togafitiga pe afai, aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma feutagai ma lau fomaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻaaogaina mo le maʻisuka, ona lelei lea o le tincture i le susu. E ui atonu e iai isi fua. O le filifilia o mea e faʻaaogaina e faia faʻapitoa, e faʻatatau i uiga o le tino o le maʻi.

E faʻapefea ona saunia se vailaʻau?

Afai e fuafua le tagata maʻi e ave le vailaʻau i totonu, ona sili atu lea ona lelei le faʻaaogaina o le propolis i luga o le vai shungite. E masani ona faʻaaogaina le susu. O le masani lava, o le propolis mo le maʻisuka o loʻo faia mo le masina e tasi, ae o nisi taimi o le togafitiga e mafai ona faʻalauteleina, ae mo lenei mea e tatau ona e malolo pe a maeʻa le masina o le pulega, o le isi laasaga i le faʻaaogaina o le vai suka mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona toe faia pe a uma le lua vaiaso.

O le auala o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le vailaʻau e faalagolago i le ituaiga maʻi o loʻo faʻaaogaina mo le. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai tatou te talanoa e uiga i le kenera, o le mea lea i lenei tulaga, o le tincture e faʻaaogaina mo le faʻalanu poʻo le tampon e faʻaaogaina ai lenei vaega. O ia ituaiga paluga ua saunia i le faavae o le tolu pasene o le ava malosi. O le togafitiga e masani lava mai le fitu i le sefulu aso.

E tutusa le taua le mafaufau i le tausaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tincture e tuʻuina atu i tamaiti, ona tatau lea ona matauina le fua o le vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le malulu, e lima lamala o le mea e lava, ma e sili atu le faʻapipiʻi saʻo i le susu, mo lenei faʻamoemoe e lava le faʻaaogaina o se tasi ipu vai.

E iloa e iai faʻamaʻi pipisi o le manava, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau faʻamaʻi o le tino, e aoga tele le faʻaopoopoina o se lua sipuni o le meli i se vailaʻau e faʻavae i le propolis. O le fua e faalagolago i le aofaʻi o le meli, mo se faʻataʻitaʻiga, 10-15 drops e lava mo se sipuni sipuni. Inu lenei vailaʻau i le tele o vai. E masani lava, e fautuaina e toe faia lenei faiga tolu i le fa taimi i le aso.

O Propolis e iai mea taua e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai soo se maʻi. E oʻo lava mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo ona aʻafiaga.

I le auala, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i le tele o auala, o nei mea uma e aoga.

Maʻisuka propolis: metotia o gaioiga

E iloa uma e tagata mea faʻamalolo o lenei oloa. Ae e toaitiiti lava tagata malamalama lelei i le auala e puipuia ai le tino o le tagata.

O le solia o le gaosiga o le suka i lalo o suauu o le pancreas e mafua ai le faʻaitiitia o le gaioiga o gaioiga, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai le solia o le absorption o le kulukose e le tino. O le iʻuga, o le tagata maʻi e iai ni suiga faʻaleagaina i le gaosiga o gaʻo, lea e manaʻomia ai le faʻamalosi vave.

I le faʻalavelave faʻapitoa o se maʻi, o le kelu pipi e mafai ona aʻafia ai le tele o metotia ma mamanu o le tino o le maʻisuka, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o le olaga.

O le togafitiga o le propolis togafitiga e mafua ona o le gaoioiga lenei:

  • Antibacterial ma togafitiga. Faʻasaina o le taua tele o le microflora pathogenic e tutupu, aʻo faʻamaonia faʻamaʻi siama ona o le gaioiga malie o mea masani, e ese mai i le gaioiga o vailaau vailaʻau. O le meafaigaluega e faʻamalo lelei ai faʻamaʻi paʻu e pei o furunculosis.
  • Ava. O le faʻaaoga masani o le oloa e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le toto toto i le 2-3 mmol / L, ma aveese ai foi aʻafiaga mai le tino e faʻapipiʻi pe a vaeluaina le glucose.
  • Le malosi faʻamalosi. Faʻatoagaina mai o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu ona o mea o loʻo i ai i le tele o meaʻai.
  • Faʻafouina. E faʻaaogaina o se faʻaleleia o le toe faʻaleleia o faʻafitauli mo manuʻa faʻalotoifale, ma mo le faʻamaloloina o manua i fafo i le paʻu.

I le maʻisuka, o le sili ona taua o le gaosiga o le beekeeping o le faʻamautuina lea o le gaioiga o le endocrine gland, ma o se taunuuga, o se faʻaitiitia i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le tino.

E pei lava o oloa uma o le beekeeping, propolis i se mea e le masani ai e mafai ona mafua ai se faʻafefe o se mea. Mo i latou o loʻo faʻaaogaina le vailaau mo le taimi muamua, e aoga le faia o se suʻega ma suʻe pe iai se tasi le le faapalepale i le propolis.

E iloa e tele faʻamaʻi e togafitia i le kelu paʻu. O nei mea malulu, viral infections, gastritis, maʻi o le tino, gasegase gynnecological ma male, faafitauli o le manava, ate, toto ma le fatu, ma isi mea. O le mea moni, latou te "tuu o latou vae" vaivai tamaiti ma tagata e lei leva ona taoto pe togafiti.

O le a le mea e faia i le maʻisuka, e mafua ai le taugata ma faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi tuga?

  1. Faamalosia puipui o toto toto.
  2. Faamama le toto mai cholesterol.
  3. E aveese ai toxins ma toxins, faʻatuina se metabolism.
  4. Faateleina le puipuiga, faʻatagaina le tino e faʻataʻitaʻatasi i faʻamaʻi o ituaiga eseese.
  5. Faʻasolosolo le pancreas ma faʻamaonia lana gaioiga.
  6. Faʻaleleia le gaioiga o fatugaʻo ma le polokalama urinary i le lautele.
  7. Fesoasoani e faʻaleleia atili isi vailaau faʻateleina, faʻateleina le lelei.
  8. Saturates le tino ma mea aoga uma, faʻamalieina manaoga o tagata i aso taitasi mo i latou.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le masani masani lea o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le faʻamaʻi ua faʻateleina i le i ai o le mamafa o le mamafa ma le gaʻo, ma e masani ona atiae e tetee atu i lenei talaaga.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai gaoioiga nei:

  • suauu toto e faʻaitiitia ai fualaau faasaina
  • faamalositino e aveesea le mamafa,
  • meaai faapitoa.

Mo le pulea o maualuga o le toto, e masani ona fautuaina e fomai, e faaopoopo atu i vailaau faapitoa, o le faaaogaina o meaai faapitoa, e pei o le kinamona, lea e mafai ona maualalo ai le kulukose.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamoemoe i le lagolagoina o le tino ma toe faʻafetaui le mamafa o le maʻi.

E le gata i lea, o nisi togafitiga faa-tagata e faaaoga mo togafitiga. Propolis mo le maʻisuka e aoga tele.

O lenei ituaiga o faʻamaʻi e maua i le tele o tagata talavou, tamaiti, talavou, tagata ei lalo o le 40 e masani ona mafatia mai ai. O loʻo iai le tui o le insulin, e faʻamautinoa le tumau o le galue, e tatau i tui ona tui inisalini i aso taʻitasi ma se tuila, usitai i se meaʻai malosi, e faʻasaina i gaʻo, ia e faigofie ona eli (sugar, sweets and other sweets).

O le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o fualaau e le mafai, talu ai o le pancreas e faʻamaonia ai faʻamaʻi, lea e fasiotia ai le inisalini, ma ua faʻaumatia i le manava. O lenei ituaiga faʻamaʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia.

O le tulaga e faigata tele i le mea moni e faapea, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e matua faʻaititia, e matua afaina lava i faʻamaʻi pipisi ma vailaau faʻamaʻi, ma o nei faʻamaʻi e sili atu ona faigata mo i latou ma sili atu le faigata ona faʻamalolo.

Propolis mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa. E le mafai ona suitulaga le faʻaofiina o le inisalini, ae e fesoasoani i le taulimaina o ona uiga iloga ma faʻaleleia le soifua manuia lautele o le maʻi.

Mo le togafitiga, o le inu o le paluga o pelu e lelei. E tatau ona faʻaaoga 3 taimi i le aso mo le 1 masina, ona malolo mo le masina ma toe fai le kosi. Ina ia saunia le vailaʻau o le ae manaomia 15 kalama o kelu paʻu pipi ma 100 mg o le 95% ava malosi. Tuʻu e tuʻu i se mea malulu mo le 2 vaiaso.

Togafitiga o le maʻisuka ma le propolis tincture o le a fesoasoani:

  • faaitiitia le toto suka ma, e tusa ai ma lea, o le fua o le insulin,
  • faaleleia le tulaga aoao o le tino, soifua manuia, faaitiitia vaivaiga,
  • faateleina le puipuiga o le tino,
  • faaitiitia le cholesterol toto,
  • faʻaleleia le malepe o gaʻo.

I le tele o suʻesuʻega faʻapitoa, na maua ai afai e te faʻaaogaina le vailaau mo se taimi umi i aso uma, ona faʻaitiitia le index hypoglycemic in diabetes i le 2-4 mmol / L. O le antibacterial meatotino o le fualaau faasaina e taua tele mo tagata gasegase, aua ua faʻavaivaia o latou tino puipuia ma ua mafai ona faʻavaivai i le aʻafiaga o pepe mumu.

E mafai ona faʻatau sau faʻataʻitaʻiga faʻataʻatia

I totonu o se vevela ma vai ua tunuina e oo i le 40 tikeri, tuu le vailaau i le fua faatatau e aunoa ma se slide 2 tsp. 0.5 ipu vai. Faʻamalosia se aso. Ona vevela ma 'ai. Teuina i se nofoaga malulu mo le silia ma le 1 le vaiaso.

Faʻatasi ma lali suamalie

Faaopopo 20 gogo i se ipu vai. Faʻatasi ma le kelu pi, faʻaaoga le 10 g o susu susu.

Propolis i totonu o vailaʻau mo le maʻisuka e sili atu ona fofo. O sina mea susu e tumau i le pito i lalo e mafai ona filiga.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le suka, o vailaʻau e aliali i luga o le paʻu. Ina ia faʻamalolo na manua, e mafai ona e faia se suauʻu ia oe lava.

O le fua mo le faʻasaina o le suauu mo le ava malosi i le maʻisuka e pei ona taua i lalo: e te manaʻomia 1.5 kapu o le ava malosi, 1 kg o le kelu paʻu ma le sipili gaʻo. Lave le ava malosi i se mea oona e faaopoopo ai se mea ola. Faʻafiafia le paluga. Faʻamuʻu le pelo o le penisini i totonu o se vai vai taele. Faʻaopoopo le propolis solution i vaseline i le fua faatatau o le 1: 5. Simmer mo le 5 minute. Faʻaauau le faʻaosooso vevela. Teu i totonu o se fagu ua tapunia.

Vaseline Recipe

O le a avea le 100 g o le tiloti o le suauu ma 10-15 g o le kelu paʻu. Fufulu le keli i totonu o se pesini i luga o se afi seʻia oʻo ina faʻamavae, ona faʻamalulu lea ma faʻapipiʻi le kelu. Tuu le paluga i luga o le afi ma kuka i luga o le vevela mo le 10 minute. Faʻamau le mea e tupu mai ai.

E leai se faʻamaʻiloga, o le mea e tasi e mafai ona avea ma faʻamaʻi o nisi o gasegase i oloa gaosi. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e siakiina le tali atu i allergies. E gaosia ai le paʻu i le vaega o le paʻu o le faʻavae o le tulivae o le lima. Afai e le maua le mumu, ona mafai loa lea ona faʻaaoga le propolis.

O le tele o iloiloga o tagata gasegase e maua ai le suka e faamaonia ai e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau. Ae ui i lea, e le lava lea i le togafitiga o se maʻi faigata. E talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma meaʻai talafeagai, gaioiga faaletino ma fualaau.

Ina ia faʻaaoga saʻo propolis, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fomaʻi faapitoa ua fuafuaina e faʻafefe ai le maʻisuka:

  • ulufale atu i mea faʻapitoa faʻatasi ma propolis, e tusa ai ma faʻamaumauga,
  • Propolis ma le meli na ave i luga o se manava gaogao. I le amataga o togafitiga, o le tasi mataua o le tinio tinisini ua solo i totonu o sina tamai sipuni o le meli. O faʻasologa mulimuli ane, o le numera o mataua e faʻapupulaina e le tasi, seia oʻo i le aofaʻi o le aofaʻi e oʻo i le 15,
  • o se mea e maua ai le suavai poʻo se moa e faʻafefiloi i se sipuni tele o susu ma ave tolu i le ono taimi i le aso,
  • ave 15 pata o le tincture ua faʻafefe i totonu o le vai i le tolu taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo aso e 15.

E mafai ona e faʻaaoga lenei fua: faʻafefiloi le susu, aveese mai le vevela ma faʻaopoopo le propolis tapuni. 1.5 g o le susu o le a manaomia ai le 100 g o oloa. Faʻailoga ma le faʻalavelave. A maeʻa le vailaʻau, ave le ata tipi e ufiufi ai. Inu se afa afa tolu i le fa taimi mo sima aʻo leʻi faia le taumafataga autu.

Mo le sauniuniga ole ava malosi, lea e fesoasoani i le maʻisuka, e manaʻomia le faʻaitiitia 15 g o le propolis i le 100 ml o le ava ma alu i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.

E saʻo lava i le togafitiga o le propolis foʻi ona o ona lava nuances. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e onosaʻi: tasi o togafitiga e le sili atu i le masina, ae e tatau ona e faia ni vasega faapena. Ia mautinoa e fai se malologa, e pei ona faʻaaogaina e le tino e faʻaola.

A o faagasolo le vasega, e tatau ona e tausisi i na tulafono:

  • o le aoga o le a sili atu pe afai e inu i se manava gaogao: e le itiiti ifo ma le afa itula aʻo leʻi 'ai, pe o ni nai itula mulimuli ane,
  • togafitiga masani o lona uiga o le faʻaosoosoina i le taimi o le aso e faʻafeiloaʻi ai i vaega: tolu i le fa taimi. I nai tuusaunoaga e seasea, e le tatau ona e inu i le aso atoa i le taimi e tasi,
  • e le talafeagai le sili atu i le faʻatonuga: e le mafai e le tino ona gauai ma toe faʻafoʻi le tali, e oʻo atu i allergies,
  • E tatau ona faʻasese le poliopolitini Polopolis i totonu o se ipu vevela vevela, lauti poo susu aʻo leʻi aveina.

E aʻafia ai togafitiga o mea faʻamalosi faʻamalosi e lua i le taimi e tasi:

  • ava malosi o le propolis 10-15%. O le masani i aso uma e 60 fula, ua vaevaeina i ni atumaga se tolu,
  • susu susu, o le masani i aso taitasi e 30 mg i tolu inumaga.

O ia faiga faʻapitoa e talafeagai mo le togafitia o aʻafiaga o le maʻisuka o ituaiga uma e lua. Fesoasoani e faapaleni le metabolism o le carbohydrate, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

O se tasi o togafitiga sili ona tuai. E aʻafia ai le faʻatupulaia o le fua o le mea o loʻo gaosia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia soʻo se ituaiga o meli fugalaau ma 15-20% tinotu o gelu pi.

O le polokalame e taʻu mai ai o aso uma i le taeao e te manaʻomia e tatala se sipuniti o le meli i totonu o se ipu susu susu poʻo le lauti ma ave i luga o se manava gaogao ma le propolis tincture. I le taimi lava e tasi, o le vailaau o le propolis e matuā faʻamalosi lava: e tatau ona e amata i le tasi le mataua i le aso, ma faʻaititia le 15 tausaga, ona faʻaititia foi lea o le tasi mataua. A maea le vasega muamua, pe a ma le vaiaso - se malologa, ona toe fai lea.

O le polokalame e faʻaoga i le faʻaleleia o le faʻaogaina o le tino, paleni o le tino o le tino, ma o loʻo i ai sona aafiaga i luga o le vascular system. Faʻaleleia le setete o le faʻaogaina o meaʻai.

E tatau ona faʻapipiʻi faʻasolosolo Propolis faatasi ma fualaau. O le aʻafiaga o la latou pulega faʻatasi o le a sili atu ona faʻamalosia.

I le toesea o le toto maualuga, ave le 20-30 pa'ū faatolu i le aso mo le tele o vai, susu po o le lauti, o mea nei: 10-15% o vaega o pelu paʻu i le tutusa tutusa ma le tinite ginseng, Rhodiola rosea poo Eleutherococcus.

O se metotia faʻaleaganuʻu mo le togafitia o le maʻisuka faʻamalosi i le gaʻo. Ina ia faia lenei mea, matou te manaomia se 30 pasene o le fofo o le kelu paʻu. Faaaoga le vaifofo i le 1 sipunesa ono taimi i le aso. O le umi o le umi o le vasega e tusa ma le masina.

O le lelei o le metotia o le a matua faateleina pe a fai e te faʻaaogaina vailaʻau faapitoa ma le suka e faʻaititia ai le suka.

O faʻamaʻi, bronchitis, faʻamaʻi o le tino, paʻu o le maʻi, tuberculosis, pneumonia, ma e oʻo lava i le manava o le manava, o faʻamaʻi o le tui ile togafitiga e togafitia i le ava malosi o le propolis i totonu.

O le fualaau e tatau ona faʻavae e faalagolago i le maʻi, i le ave ifo mai le 15 i le 55 fuga o le tincture mai le tasi i le 3 taimi i le aso. O lenei togafitiga e faʻaalia ai ua faʻafefeteina le faʻafefeteina i le vai poʻo le susu. O le umi o togafitiga e mai le 3 aso i le 3 vaiaso. A maeʻa le malologa o le 7-14 aso, e fautuaina e toe faia le togafitiga e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻamalosia le faʻamalositino.

I le taimi nei, e tele naua faʻamaoniga e sili atu ona lelei le faʻasolosolo o le propolis i le togafitiga o le kanesa o le eseesega o tikeri ma le faʻavasegaina. O nei togafitiga e manaʻomia ai le 20 pasene o le propolis aʻo leʻi oʻo i taumafataga i le aofaiga 30 i le 45 faʻafefe tolu taimi i le aso. O le faagasologa o togafitiga e umi le 3 masina.

O le togafitiga saʻo mo le polyneuropathy o le maʻisuka e tatau ona atoatoa ma aofia ai le puleaina o le suka i le toto. E aoga le suamoni o le pomegranate mo fafine maʻitaga ma pe faʻapefea ona saʻo le ave? O le ae mauaina tali i inei.

E fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina le togafitiga i le tincture, e taua ile maʻi e leai se allergy i lenei oloa, a leai e ono afaina ai le soifua maloloina.

E manaʻomia se faʻatalatalanoaga a le fomaʻi i soʻo se tulaga, na o ia e mafai ona faʻamaonia se togafitiga ma se fualaau o fualaau faasaina, ma o le vailaʻau a le tagata lava ia o se uiga le talafeagai i lona soifua maloloina.

Togafitiga o le maʻisuka e aofia ai se seti o fuataga e faʻaaoga ai vailaʻau ma isi suʻega. O se vaega o togafitiga ma se mea masani o le eseesega tele lea o le togafitiga. O lea, o le tagofia o fualaau faasaina i vaega eseese o tagata gasegase e mafai ona i ai se tikeri eseese o le malosi.

E tusa ai ma lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga le propolis ma le faʻaeteete, taʻiala e nisi o mataupu faavae:

  • I le amataga o togafitiga, e tatau ona faʻaaoga le fua maualalo o le oloa.
  • O le uluai togafitiga e le sili atu i le tolu vaiaso. I le faaiuga o le kosi, ua fautuaina e faia suʻega o suʻesuʻega o le toto ma le urine e pulea ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.
  • I le leai o se togafitiga faʻamalosi pe a maeʻa le tolu-vaiaso ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona lafoaʻi lenei ituaiga o togafitiga, poʻo le faateleina o le fua.
  • E tatau ona faʻapipiʻi le mauaina o le oloa i le tele o itula, ma pe a uma ona 'ai.
  • Ole numera maualuga o faʻasalaga e le sili atu i le 3 taimi.
  • O le fualaau o le fualaau faasaina ua faasolosolo malie lava, ma aumaia i se tasi o fua o le 15 pata.
  • I le va o vasega e fautuaina e taofi mo le 14 aso.
  • Faʻaauau togafitiga e le tatau ona sili atu i le 6 masina.

E faʻamaonia mo tagata mamai e faʻamaonia le ituaiga o togafitiga na oi latou lava, aʻo leʻi faʻaaogaina le kelu pepelu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e aloese mai taunuuga e ono tupu i le tulaga o le le pulea lelei.

A oʻo mai ni maʻi

I le maʻisuka ituaiga 2, o le propolis tincture e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa i luga o le paʻu o le tino. E faʻafuaseʻi ona faʻafuasei, i le foliga o le mumu, vave ona liua i le maʻi ma le maila e faigata ona togafitia.

O le faagasologa o le toefuataiga o le epithelium paʻu e mafai ona faatelevaveina e ala i le togafiti i se vaifofo oona i se vaega o le 1/3 e faʻamaʻi ai. O lea ituaiga o mea o le a le mu ai le paʻu, ae o le ai ai se isi faʻaopoopoga o le faʻaleagaina.

E tatau ona togafitia i le palapala ma le mama mama.
.

Mo le togafitia o manuʻa, ua fautuaina se vaega mafiafia mai le ova malosi. E faʻaaogaina i se mea lamolemole ma ufiufi i se fusi (e le tatau ona aofia ai le ava malosi).

Faʻatasi ma le maʻi suka

Faʻaaoga le propolis alcohol tincture e faʻamaʻi le vae i se vaega o le 1/3. O le tuufaatasiga e tatau ona fufulu ese i luga o vae e faʻamaʻi ma puipuia ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka vae. O le mumusu tele o le mumu i le tino e faigata ona taofi, ae mafai ona puipuia. Afai ua amata le faagasologa, matou te fautua atu ia e faia le faasologa o liʻo.

Togafitiga o le spasmophilia ma oloa o le pusa. Neuro-endocrine ma le gasegase faafomai.

I se foliga mama

Propolis e mafai ona ave i lona mamanu lelei. Ole fua ole aso e 15 g o le vailaau, lea e tatau ona vaevaeina i 3 lū tutusa o le 5 g. E fufulu uma i latou mo se taimi umi (a itiiti ifo ma le 10 minute) 1.5 itula aʻo leʻi 'ai, ona foloina lea.

Mo se masina, e tatau ona faʻaaoga 20 silu o le falemaʻi tincture ua faʻafefe i totonu o se ipu vai 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Na maitauina e fomaʻi o le tuufaatasiga tuufaasolo o propolis ma le lali o le tupu e aumaia ai le aafiaga sili. Ole fua ole tasi o loʻo fautuaina ile mulimuli ole 10 ml.

Suesuega na faia e tagata atamamai i totonu o le atunuʻu ua faʻamaonia e 68% o tagata gasegase, o le gaʻo gaʻo i le tino na toe foʻi mai i le masani pe a uma le vaiaso, ma faʻaititia le maualuga o le suka i le 2-4 μmol / L. O tagata maʻi na matauina se faʻaleleia atili i le soifua manuia lautele, o se toe foʻi mai o le malosi ma le malosi, ma le faʻaitiitia o manaoga o inisalini.

Propolis tincture ma le meli

I le aso muamua o togafitiga, 1 lepp. o le meli ua solo i totonu o le tasi mataua o le tincture, ma 1 le numera ua faaopoopo i fuainumera mulimuli ane seia oo ina faaopoopo le aofaʻi i le 15. A maea le 30 aso o le togafitiga, ona faia lea o se lua vaiaso, ona toe faia lea o le vasega. Faaaoga le fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao (vave pe a maeʻa).

Muamua lava, ou te fia faʻalogo i le auala ua saunia ai le tincture. Ina ia saunia se fomaʻi faʻapitoa, e pei ona fai mai tagata atamamai, e mafai ona e alu i se auala vave pe umi.

I le tulaga muamua, o le fua e pei ona taua i lalo: lelei le 10 g. propolis ma vevela i totonu o le vai vai taele mai le 90 i le 100ml o le 70% o le ava malosi i le 50 tikeri.

O mea e maua ai e tatau ona faʻafefiloi ma le popole tele seia oʻo ina tutusa.

A maeʻa lenei mea, e aveesea le oloa mai le afi, ae le aumaia i se vevela ma faʻaeteete lelei. E tatau ona faia lea mea e ala i se pepa faapitoa e iai ni fulufulu'ie fulufulu poʻo nisi o laulaʻau. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le tuufaatasiga i totonu o se ipu tioata pogisa ma lelei lelei. Teuina le oloa i se nofoaga pogisa ma malulu.

O le algorithm mo le saunia o le 10% tincture e tusa ai ma le fua lona lua e fai sina umi, ae e faigofie. Alu po o vodka ua sasaaina i totonu o se ipu tioata ma sasaa ai le propolis iina.

Aʻo tautala e uiga i foliga o le teuina, e tatau ona faʻalogo lelei i le taua o le faʻamalosia o le mea e lua mo vaiaso e lua i se nofoaga pogisa ma mafanafana. E taua tele le luluina o le oloa faalua i le aso.

A maeʻa le taimi faʻatulagaina ua maeʻa, ona faʻamamaina lea o le tincture, ma e mafai ona mafaufau lelei le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina.

O le isi auupega aoga o se vaifofo fofo e faavae i le propolis.

Ina ia mafai ona saunia lelei, o le ae manaomia le puipuia o vai ua afaina, sasaa i totonu o se tioata poo se ipu tioata uamea. A maeʻa lenei mea, ona faaopoopo lea ole propolis i le pasene o le pasene: lua vaega o le vai i le tasi vaega o le propolis crushed.

Ona latou vevela lea i se vai vai ua saunia faapitoa i le vevela o le 80 tikeri (o le mafanafana e sili ona fautuaina mo le silia ma le tasi le itula). A maeʻa lenei mea, ona faʻamalieina lea o le oloa ma faʻatagaina e faʻaaogaina mo le ono itula, ona faʻamamāina lea ma le faʻaeteete ma sasaa i totonu o se atigipusa tioata ma, sili atu, pogisa.

O tulaga o le teuina o le a mafai ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa poʻo taimi uma e saunia ai se meafaigaluega fou.

Aua e te faʻamoemoe o le a fesoasoani le propolis e fofo le maʻisuka 1, ma o le ae faʻagaloina e faʻavavau. E le o se panacea lenei. Ae ua faamaonia o le propolis mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani mo se taimi umi e aveesea ai le tele o faailoga le lelei ma toe foi i le olaga masani. O le mea moni, e mafai ona faʻamoemoeina lenei mea pe afai e te tausisi i nisi o togafitiga togafitiga:

  • Faʻaaoga soʻo se tasi o fualaʻau pe'ā uma ona 'ai ma faʻamalosi i pusa ua faʻamaonia. E fautuaina e usitaʻi i na itula o le taliaina o loʻo faʻaalia, ma faia i aso uma,
  • aua nei sili atu i le aso o fualaau faasaina, vaevaeina i se maualuga o tolu inumaga,
  • ia mautinoa ia fai se malologa i togafitiga ma le propolis, ia le silia ma le lua vaiaso. O le taimi tutusa e tatau ona malolo mai togafitiga. E tusa lava pe faʻalavelave, e le fautuaina e faʻaaoga mo le umi atu i le ono masina,
  • e tusa lava po o le a le metotia e te faʻaaogaina, ia tausisia i taimi uma le polokalama o le faʻaleleia o fua. Ma o le mea lea - i le aso muamua, ia faʻaaoga naʻo le tasi mataua o vailaau faʻasoifua i totonu o siama. O le aso e sosoo ai e mafai ona e faʻaaogaina le lua, ma isi. Aso taitasi, faʻaopoopo i le 1 le mata o le tincture. O le aumaia o le aofaʻi o faʻamatalaga na faʻaaogaina i le 15 matū, o loʻo faasolosolo malie foʻi ona faʻaititia i lea aso ma lea aso,
  • Aʻo togafitiga faʻasolosolo mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e tausisi i se meaʻai faʻamaonia ma ia aua nei galo e uiga i vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi e aʻafia ai le maualuga o le suka,
  • Faʻaaogā le propolis, e tatau ona e inuina le tele o le vai i soo se ituaiga - lauti, compote, suavai manino, otaota, ma isi,
  • Propolis alcohol tincture e tatau ona faʻamavae i taimi uma i se mea - i le vai, susu poo le itiiti ifo o le meli.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i pepa o:

  • ava malosi,
  • honeycombs
  • zabrusa
  • tali malosi.

E mafai foi ona faia atoa. O le mea faʻapipiʻi e togafitiina pe faʻaaoga i manua poʻo nifo pe afai e faʻaaogaina ile pala o nifo ma isi faʻamaʻi nifo.

O le ava malosi o lenei vailaau e mafai ona faʻatau i se fale talavai pe saunia faʻapitoa. Mo lenei, na o le 15 kalama e faʻaaoga.

"Vailaau faʻamaʻi pipi" ma le 100 gr. ava malosi.

O le ava o le a suitulaga i le 70% ma le 96%. A uma ona liligi le pulupulu solo i le ava malosi, e tatau ona sasaa le tinomi i totonu o se fagu tioata pogisa ma natia i se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua.

Lulu le fagu i aso uma. A mavae le lua vaiaso, ua saunia le tincture ma e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le laziest: 10-15 g o le pure propolis, vaevaeina i totonu o 3-5 inumaga laiti. E tatau ona ulaina mo se taimi umi, ona foloina lea. E faia lenei mea i le 1.5 itula aʻo leʻi 'aʻai poʻo vave loa.

Faʻalogo: propolis e tatau ona nutimomoia. E faigata tele lenei mea.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le susu e matua lauiloa lava. Mo lenei mea, e muamua lava le tatau ona faia se ava malosi e faʻavae i luga o se vailaʻau oona.

Le saunia o se tincture e faʻaaogaina ai le ava e pei ona taua i lalo: 15 g o le vailaau e pala ma sasaa 100 g 70% ava malosi. Faʻaosooso i se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso.

Togafitiga ua fautuaina e tusa ai ma le polokalame lenei: faaopoopo le 1 le mata i le 1 tbsp. l susu ma inu vai 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. E tasi le mataua e faʻaopoopo i aso uma seia oʻo i le numera e tutusa ma le 15 matū. E i ai se malologa i le taliaina mo le 14 aso, ona toe faʻaauau lea o le vasega. E mafai ona faia togafitiga mo le 6 masina. A maeʻa, ona faia lea o se malologa mo le 2 masina, ma toe faia le vasega.

O Propolis e le o se mea oona, ae, e pei o soo se vailaau faʻamaʻi, o loʻo i ai lona faʻamaʻi. Afai o le maʻi o loʻo i ai se talaʻaga o le gasegase poo le le faapalepale i le meli, ona oʻo mai lea o se faʻafitauli le lelei pe a faʻaaogaina isi oloa o le beekeeping, e aofia ai le propolis.

E le mafai ona e faʻaaogaina i le tele naua, aua e mafai ona e aʻafia ai aʻafiaga: gasegase vaivai, maʻi tiga, paʻu o le paʻu.

E le fautuaina le togafitiga Propolis mo:

  • aveina ma fuafuaina se tamaitiiti,
  • susu.

I le taimi o le lactation, e tatau ona aloese le faʻaaogaina o le ava malosi ma isi ituaiga o propolis, aua e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le pepe ma mafua ai ona aafia ai le ogaoga.

E le gata i lea, e leʻo suʻesuʻeina e fomaʻi le aafiaga o le kelu paʻu i luga o tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugala ma ogaoga o le tino. O le suʻeina o se pulu pipi e mafai ona mu ai se mucosa mumū, lea e tatau ona amanaʻia i le taimi o faʻamaʻi pipisi.

Ua manatu Propolis o se mea aoga ma lauiloa i le togafitiga o le maʻisuka. O le faʻaaoga tatau o lea mea o le a mafai ai ona ausia se taunuuga lelei: faʻaleleia le faʻaleleia, faʻaleleia le lelei, faʻamalosia le puipuiga o le tino, faʻamaonia le tuʻuina atu o le toto toto. O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo leʻi amataina se togafitiga faʻamaʻi ma ia amanaʻia uma faʻamaʻi.

Faʻaopopo atu: E mafai e le soda ona fesoasoani e togafitia le maʻisuka

Ioe, o propolis o le a le laveaiina oe mai le maʻisuka. Ae ui i lea, o ona aoga aoga e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamatalaga o le faʻafitauli o le tino:

  • carbohydrate
  • minerale
  • polotini
  • gaʻo,
  • vai masima.

O le maʻi suka e masani ona faʻatasi ma:

  • faʻaauau faifaipea
  • fia inu pea
  • faafitauli mamafa
  • faaitiitia i le tino,
  • vaivai faalemafaufau ma faaletino,
  • vavao
  • vaivaiga
  • fulafula ma numera o vae,
  • furunculosis,
  • faanatinati
  • mycoses,
  • faʻanoanoa vaaia.

O le malosi o metabolic processes, e aofia ai lo latou faalētonu, e faʻaosofia atili le faʻamalologa faigata ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia o le paʻu i taimi o manua faʻafuaseʻi.

E le gata ina fesoasoani le Propolis i le togafitiga o fafo atu o le maʻisuka, ae o lona faaaogaina i totonu e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga ma amata ai le faagasologa o le toefaʻatasia o galuega a le tino.

O le maʻi suka o se taimi masani ma e aofia ai suiga i le olaga o le tagata maʻi e fesoʻotaʻi ma le manaʻomia mo le mataʻituina pea, meaʻai ma le inisalini.

Faʻasaga i lenei talaaga, o le atuatuvale ua tupu, o le atuatuvale popole e mafua ai le le mautonu, atuatuvale, aafia ai olaga feusuai. O faʻafitauli o le cardiovascular ma digestive. O le faʻaaogaina o le propolis i lenei mataupu e sili atu nai lo mafuaaga.

I togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu, o faʻamalologa o meatotino o lenei mea masani e masani ona faʻaaogaina. Propolis alcohol tincture e faʻaaogaina i totonu ma fafo atu.

A maeʻa ona faʻaaogaina le tinisi i le vai, e faʻaaogaina i totonu, aua o le ava malosi ile 70% e lamatia ai le ola maloloina ma lamatia ai mu o totoga o totonu.

E pei ona faʻaalia i luga, o le propolis tincture ua faʻafefeteina i le vai, ae i nisi itu e mafai ona faʻaaogaina le susu. Faaaoga i aso uma, ae le silia le masina e tasi e aunoa ma se malologa. A mavae le vaeluaga o le lua vaiaso, e mafai ona faʻaauau pea le togafitiga.

I le kenera

O le fomaʻi lauiloa o le faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology. O meaʻai, faʻaogaina o le inflammatory, faʻafefiloi faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama ua lelei ona togafitigaina ma se 3% ava malosi o le propolis. O le togafitiga o le a 7-10 aso, e ala i le auala o le faalauiloaina i aso taitasi o se pati i le va.

Pe a tuʻuina atu le tinotu o le propolis mai i tamaiti, e taua le tausisia o le masani. O se maʻi maʻi catarrhal vaivai e togafitia i laʻau e lima o le vailaau faʻasaina, faʻafefe i se ipu susu.

Aʻo leʻi amataina nei faʻavae, ia mautinoa ia mautinoa e le afaina le tamaititi i meaʻai o le paluga. E fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi muamua.

Ma se malulu

Mo malulu poʻo ni faʻafitauli pipisi o le manava, e manaʻomia ona faʻafefiloi faʻasolosolo faʻatasi ma le meli po o le susu. Fai i le punetini o le meli po o le susu mai le 10 i le 15 tulula. Aua nei galo e inu lenei vailaʻau ma le tele o vai. O lenei faiga e tatau ona toe faalua 3-4 taimi ile aso, ese mai le taumafa.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e tele ituaiga pepa e faʻaaoga:

  • ava malosi,
  • propolis autafa
  • propolis vai afu,
  • propolis tincture kuka i totonu o le vai taele.

E tatau ona maitauina o le kelu pepelu e le tutusa le aoga i tagata uma. E toatele tagata ua afaina ma, o le mea lea, e tatau ai ona lafoaia lenei auala o togafitiga.

O auala sili ona lauiloa e faʻaaoga ai le fofo e faapenei:

  1. Mea mama. Tau lava o le 3-5 g o se vailaau masani mo le 3 minute, ona folo lea. E tatau ona faia lenei mea i le 15-20 minute ae leʻi 'ai le lima i le aso. O le masani masani o aso taitasi ma lenei togafitiga o togafitiga e 10-15 g. O le togafitiga e 4 vaiaso. Ona e manaʻomia lea e taofi mo le 7 aso ma toe fai le faigamalo.
  2. Tincture. Ina ia saunia, e tatau ona e faia 15-20 g mea mama ma 100 ml o le 70% poo le 96% alcohol alcohol. Faʻafefiloi mea uma ma faʻaosooso i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, faʻalūlūina faasolosolo ia mea (1 taimi i le aso). E fautuaina le faʻaaogaina o pusa tioata malamalama mo le teuina o se vai inu. Polokalame Propolis mo le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua pe a uma le sauniuniga mulimuli e faʻaaoga lelei e tusa ai ma le polokalame. Amata i le 1 mataua faʻafefe i le 1 sipunamu o le susu 3 taimi i le aso 10 minute aʻo leʻi 'ai. Ona faʻaopopo lea i aso uma le fualaau ile 1 paʻu. A oʻo i le 15, e tatau ona e amataina le numera. O le mea lea, o le umi o togafitiga e 30 aso. A uma lenei mea, e tatau ona e faia se malologa o le 1 vaiaso, ona toe fai lea o le auala lava e tasi.

O isi vailaʻau e faʻaaoga ai le oloa i ni mea se lua - vai ma susu. O le faʻaauau o le suavai e faʻaaogaina o le ava malosi po o le vai, mea faʻapitoa ma mea e faʻaleagaina.

O le foliga malu e faʻaaogaina mo le sauniuni o kulimi, mea manogi, moligaʻo ma pastes faatasi ai ma le faʻaopoopoga o gaʻo faʻamalolo. I vailaau faʻasoifua maloloina, o loʻo i ai le tele o fua o fua o fua mai le paluga, o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻilia le auala e ave ai vailaʻau ina ia mafai ai ona ausia le malosi sili ona lelei.

I lona tulaga muamua

Faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina, o le fua fautuaina ole 15 g i le aso, e tatau ona vaevaeina i ni atigi 5 g. E tatau ona fufulu lelei ia puʻu taʻitasi ina ia maua ai le taumafa aupito maualuga o meaʻai e maua ai le oloa. Saliva na tatala i le taimi o le tatai e tatau ona foloina e le tagata maʻi, ma o le sui lava ia e feanu i le faaiuga o le taualumaga.

Faʻaaogaina ma Recipes

E sili ona aoga le ave faʻamalosi mo le maʻisuka i le ava malosi.

E tatau ona vaevae le propolis i ni vaega o le 20 g. E lelei le faʻaalu i luma o lena mea, ona faʻapalapalaina lea o le oloa.

Ave le ava malosi 70% po o vodka (100 g). Grind propolis i le mea sili e mafai ai.

Faʻafefiloi i le ava malosi ma sasaa i totonu o se pusa opaque (fagu). Faʻaosoosoina le 2 vaiaso, faʻafefiloi i le tele o taimi i le aso, o lea e sili atu ona faʻasalalau le propolis. E masani lava, o ni mea e le mafai ona faʻaaogaina o loʻo i totonu o le fagu.

Aua le popole - o le mea masani lenei. Faaaoga e ala i le soloia o se mataua o le fusi i le vai poo le susu 3 taimi i le aso. O le vasega e 2 vaiaso. Ona - se malologa o le 14 aso, ma e mafai ona faʻaauau togafitiga.

Faʻaauau vave

O le ava malosi e sili ona talafeagai. Afai e te faʻaaoga vodka, ona lelei lea. Faʻamau: 10 vaega o le ava i le 1 vaega o le oloa. Kuki i totonu o se vai taʻele. Aua le kuka - o le fofo e tatau ona mafanafana (50 tikeri). Ona malulu lea ma sasaa i totonu o se fagu pogisa. Faʻaosooso mo le 5 itula, faʻavaivai i taimi uma.

Royal jelly tincture

I le maʻisuka, propolis ma le jelii tupu ua tuufaatasia lelei.

O le poloaiga o le taliaina e faapea:

  • faʻanatinati le luasefulu o pata o le tincture i se ipu vai. Faaaoga 3 taimi i le aso,
  • i le taimi lava e tasi, inuina 10 g o susu i le taimi e tolu i le aso,
  • o le vasega o se masina.

I le faaiuga o togafitiga, o faʻasolosolo faʻasolosolo e masani ona faʻasolosolo, ma faʻateleina le puipuiga.

Tincture ma le meli

Ona o le maualuga o mea o loʻo i ai meaʻai i le meli, o lona faʻaaogaina i le maʻisuka e talia, e ui lava e faʻamapulaʻa - e le sili atu i le 2 tbsp. i le aso.

O le fua o loʻo mulimuli mai e fesoasoani i le tino o le maʻi e tumau ai le kulūkose masani. Mo lenei mea, o nai mataua o le tincture ua faʻaitiitia i le 1 tsp. meli.

I le aso muamua, e 1 le mataua ua faaopoopoina, i le aso lona lua - ua uma ona 2 pata, ma isi. A maeʻa aso e 15, ona oʻo lea i le maualuga ole aofaʻi o mataʻu - 15. Inu i se manava gaogao ma sili atu i le taeao.

Tincture i le susu

O se tasi fofo aloaʻia mo ituaiga faʻamaʻi 2.

O le sauniuni e faigofie lava. 25 g o le tincture e tatau ona faʻavaivai i le 0.5 ipu o susu susu ma inu i le taimi lava lea.

Faatasi ai ma le le lelei o le faapalepale o meaʻai susu, ua lava le ipu kuata. I lenei fomu, o le "kelu paʻu" e sili atu ona lelei.

E tele faʻamalosi faʻamalosi faʻatasi ma le propolis. Ae o nei aso e leai se faʻalapotopotoga e mafai ona faʻamaonia nei fualaau. O le mea lea, faatasi ai ma le metotia o le fale e fai ai le fua, e tatau ona faamamaina ma le faaeteete le propolis o mea leaga le mama. O le a umi se taimi, ae o le maualuga o le oloa o le a sili ona maualuga.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻasaina o le faʻamalosi o le ava ua avea ma lauiloa tele, lea e aunoa ma ni taumafaiga faʻapitoa e mafai ona tutoʻatasi i le fale.

  1. Aumai le 13 g o le pipi ma faʻamalieina i totonu o le 'ava maisa mo le 30 minute.
  2. Grate frozen.
  3. O tupe maua e maua ai i totonu o se fagu ma sasaa ava po o vodka.
  4. Tuu le faʻafefiloi mai le mafai ona oʻo atu i le susulu o le la.
  5. Faʻafofo le vaifofo mo le 2 vaiaso, faʻaosooso i taimi.
  6. Faʻamataʻu maeʻa aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le mauaina o tupe e tatau ona amata i se fuataga maualalo, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e 1 le mata o le tinisi faʻapitoa e tatau ona solo i se sipuniti o susu. Faʻateleina le aso i le aso, aumai i le 15 pata i le aso. O le vailaʻau e ave ao lei 'ai e fa 3 aso i le aso. O le togafitiga o le tincture e 6 masina i le lua vaiaso.

Propolis o se oloa masani lea e mafai ai e oe ona faʻamalosia le polokalame faʻafesoʻotaʻi ma faʻamalosia ai le tino o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga uma ma le lua. Ae ui i lea, o togafitiga ma le oloa e umi ma e manaʻomia le usitaia o tulafono uma.

O le kelu pepelu e le o se panacea mo le maʻisuka, ae e mafai ai ona e faʻaititia le maualuga o suka i totonu o le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

Mea aoga

O le kelu pusi o loʻo i ai se fatuga mauoa. E mafai ona mitamita uma oloa gaosiga o beekeeping i lenei mea. O le mea moni, o le faʻaaogaina o le meli, o le lauiloa ma lautele e faʻaaogaina mo le tele lava o faʻamaʻi, ua faʻamapulaʻaina i lona foliga o le carbohydrate: i le maʻisuka, o lenei mea e faasino i le faʻasaina.

I le faʻaopoopoga, faʻasologa o le propolis e faʻamaonia ai le paleni masima ma fesoasoani e faʻatonutonu faiga faʻavaʻa. O mea totino o le propolis faʻalauteleina atoa i le tino atoa, o le gaioiga o totoga, e aofia ai gutu o le endocrine, fesoasoani e toe faʻafoʻisia ma faʻavaeina le puipuiga.

O le malosi o metabolic processes, e aofia ai lo latou faalētonu, e faʻaosofia atili le faʻamalologa faigata ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia o le paʻu i taimi o manua faʻafuaseʻi. E le gata ina fesoasoani le Propolis i le togafitiga o fafo atu o le maʻisuka, ae o lona faaaogaina i totonu e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga ma amata ai le faagasologa o le toefaʻatasia o galuega a le tino.

O le maʻi suka o se taimi masani ma e aofia ai suiga i le olaga o le tagata maʻi e fesoʻotaʻi ma le manaʻomia mo le mataʻituina pea, meaʻai ma le inisalini. Faʻasaga i lenei talaaga, o le atuatuvale ua tupu, o le atuatuvale popole e mafua ai le le mautonu, atuatuvale, aafia ai olaga feusuai. O faʻafitauli o le cardiovascular ma digestive. O le faʻaaogaina o le propolis i lenei mataupu e sili atu nai lo mafuaaga.

Faʻailoa taua i le faʻaaogaina o le propolis

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi ma ona togafitiga, o le mea moni, e manaʻomia ai le faʻatautaia. Ae ui i lea, o mea uma ma sauniuniga e tatau ona malilie i ai e le endocrinologist observing.

E le o le faʻamatalaga mulimuli lea i le faʻaogaina o le propolis. E pei lava o soʻo se mea e faʻaaogaina ai meaola, o loʻo i ai le tele o mea e faʻaaogaina ma o se faʻalavelave matuia: allergies, eo mai faʻatasi ma le edema, tigā ma le hypremia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina, e tatau ona e faia se suʻega: faʻaaoga sina tupe i le paʻu o le tapulima ma faʻatali mo ni nai itula. Afai e leai se tali, e mafai ona faʻaaoga le propolis. I le faʻaopoopoga i le propolis, e lelei le faʻafesoʻotaʻi le susu o le tupu poo le colic pipi. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai e se tasi ona faʻatapulaaina ia lava na o le apetherapy.

E le faʻaaogāina le kelu pe a maitaga, i le taimi o le mafaufau o se tamaititi ma mo le togafitiga o tamaiti ona o le faateleina o aʻafiaga o gasegase o le tino. E faʻasaina le oloa mo tagata o loʻo pagatia i le meli ma isi oloa gaosi.

E le fetaui foi Propolis mo tagata mamaʻi e maua i le fomaʻi. Aʻo le susu, e le faʻaaogaina ai le ava malosi.

O le faʻaaogaina o isi ituaiga o fualaau faasaina e faatagaina, ae na o le faʻatagaga a le fomaʻi.

O le faʻapitoa faapitoa e faʻatagaina mea uma e fesootaʻi ma le faʻaleagaina ma le faʻasaina i totonu o le talosaga a le propolis. Muamua lava, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea o le oloa tuʻuina atu o se vaega lea e faʻaosofia ai se faʻafitauli matuia matautia.

E maitauina e faʻapea o le allergy e mafai foi ona fausia i totonu o na tagata e sili atu nai lo le masani ona tali atu i le meli ma isi mea uma e fesootaʻi atu i le tausiga o beekeeping.O le tele lava o taimi, e fesootaʻi lenei mea ma le vailaʻau faʻasolosolo o le oloa.

Ae ui i lea, i soo se tulaga, afai e tatau ona faʻaaogaina le vaega tuʻufaʻatasia, fulafula, gutu o le isu, ma fulufulu i totonu o le paʻu, ua matua fautuaina oe e taofi le auala toe faʻaleleia ma talanoa i se tagata o le diabetologist. E tatau lea i le togafitiga o soʻo se ituaiga o maʻisuka ma le propolis. Faamolemole ia matau:

  • e faʻasaina le faʻaaogaina o le ava malosi i tulaga faʻaleagaina lea e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le galuega o totoga e pei o le ate ma fatugaʻo,
  • e matua le fautuaina e faʻaaoga vaega i le i ai o le manaʻoga mo le taumafa ava malosi ma le tagofia o le ava i le lautele,
  • A e leʻi atiaʻe le propolis e faʻaleleia le tulaga o le pepe o lau pepe, e taua le suʻega mo allergies. E talafeagai lenei mea ona o le mea moni e faapea o tali i le oloa faʻamaonia i le tamaitiiti o le mea pito sili lea ona taua, ma e mafai ona sili atu ona ogaoga pe afai o le ituaiga muamua poʻo le lua o faʻamaʻi e maua.

O le mea lea, i le maʻisuka malosi, o le faʻaaogaina o le propolis o se tasi lea o fesoʻotaʻiga sili ona aoga.

Ina ia mautinoa le lelei o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina faʻamatalaga uma ma vailaʻau, faʻapea foʻi ma isi faʻataʻitaʻiga, ae sili atu ona taua le faʻatagaina muamua e se fomai.

O le tulaga lenei o le a mafai ona talanoa e uiga i le amanaʻiaina o faʻamaʻi uma ma isi tapulaa ma tulafono masani o le faʻaaogaina o le vaega ina ia lelei togafitiga o le maʻi, faʻapipiʻi le faʻasaina i le maʻisuka.

Mo lona taʻutaʻua uma, o loʻo i ai lenei auala ma le faʻasaʻo. O le mea autu o se allergy i oloa pipi.

Afai muamua na faʻaalia e le tagata maʻi le gauai atu i le meli, beeswax, mummy, ma isi, ona le mafai lea ona faʻaaoga le propolis. Peitai, e tusa lava pe le o maitauina muamua le le faapalepale, e sili atu le amata ona faʻaaogaina o le oloa ma se fua maualalo, ma faasolo ina faateleina.

O lenei oloa e masani ona tupu ai le faʻafefe o le faʻafefe.

E i ai foʻi faʻamaoniga mo le lactation ma le maʻitaga. O mafuaʻaga e tutusa - maualuga mea e maua ai le mea e oso ai. Allergens mai oloa o le beekeeping e faʻaputu i le susu ma ulu i le tino. E tusa lava pe le maua e le tina le le faapalepale, e mafai ona ia faia i totonu o le tamaititi, aua o lana polokalama puipuia o loʻo galue i se auala sili atu.

O Propolis o se tagata gasegase malosi. O ia ituaiga o mea le lelei o le tino e masani lava ona maua i tagata gasegase e maua i le maʻi fula.

E mafai ona e faʻaalia le le faapalepale i le auala lenei: faʻaaoga sina mea itiiti i le paʻu poʻo le mucous membrane o le palate. Faatasi ai ma se faʻafefe o le faʻafefe, o le mu poʻo le edema foi o le a vave amata.

I faʻamaʻi o le ate poʻo fatugaʻo, e lelei tele le vavaeeseina o fualaau faasaina mai le taumafataga.

O le maʻisuka e umi se taimi ma faigata. O le mea lea, o le propolis e tatau ona faʻaaogaina ma lenei faʻamaʻi ma le faaeteete. O le inu o le ava malosi i se tasi mataupu e mafai ona aoga, ma i le isi e le mafai ona maua se iuga. Togafitiga e tatau ona amata i ni vaega laiti o le "pi pelu."

A maeʻa le 2-3-vaiaso faʻataʻitaʻiga, e tatau ona siaki le fua o le suka i le toto. Faatasi ai ma se taunuuga lelei, e mafai ona faʻaauau togafitiga. Afai e leai se taunuʻuga, ona e manaʻomia lea pe faʻateleina le vailaau pe teena le togafitiga. E na o se fomaʻi e tatau ona filifili lenei fesili! O le faʻalagolago i lou iloa e matautia ma e le talafeagai.

I le tele o tulaga, o le propolis o loʻo talia lelei e gasegase. Ae ui i lea, ei ai tulaga pe a faitio tagata:

  • Malu lemu
  • Ootia
  • Faasee i luga o le tino.

I ia tulaga, e sili atu le vavaeeseina o le oloa o le beekeeping mai le taumafataga.

Na pau lava le faʻasalaga i le faʻaaogaina o se fofo masani o le le faʻamaoni o le tagata lava ia.

E faʻapefea ona ave le faʻamalolo mo le maʻisuka ituaiga 2

O tagata e mafatia i faʻamaʻi ituaiga 2 e le o le insulin-faalagolago, o le inisalini e maua i fua masani, ae o lona uiga e leai se tulaga talafeagai ma e le mafai ona faʻafetaia lana galuega tuusaʻo - o le malepe o meaʻai. O tagata maʻi e le manaʻomia le inisalini, o se meaai malosi, ae e tatau ona latou mataʻituina a latou meaʻai ma le suka suka.

O le au togafitia o isi vailaʻau o loʻo ave le vailaʻau ASD 2 mo le maʻisuka, o vailaʻau mai vailaʻau faʻamaʻi ma pelu pipi. O le maʻisuka ituaiga 2, propolis faʻataʻitaʻiga ma se galuega taua tele - faʻamalosiga faʻavae, lea e aveesea ai le aʻafiaga o le faʻalavelaveina o le maʻi. E faʻamamaʻo ai le cholesterol i le toto, faʻamalosia le aveesea o toxins mai le tino.

O le pepelu paleni i le tulaga o le inu o le ava malosi e mafai ona faʻapalaina faatolu i le aso mo le 3 vaiaso faʻapitoa i meaai. E mafai foi ona e faʻaaoga le propolis i lona mamanu mamā, mo le mea lenei e te manaʻomia e ave sina puʻupuʻu o le tele o se pea o le pepa lanu uliuli ma faʻailo i lou gutu mo le 10 i le 15 minute. I lenei fomu, e mafai ona faʻaumatia mo le 2 vaiaso 2 taimi i le aso.

O le susu ma le propolis mai le maʻisuka ituaiga 2 ua faamaonia lelei lava ia. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le 15 pata o le ava malosi e faʻapipiʻi pepelu poʻo le 1 sipunipuni o le faʻafefeteina o le paluga o meaʻai i le vai i le susu mafanafana ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 15 aso.

Afai e le mafai e le tagata maʻi ona inu susu, i le auala lava lea e tasi e mafai ona e faʻaaogaina ai le tila pipi ma tipu, vai, compote, laʻau o laʻau, lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu uliuli.

Fautuaga lautele

E i ai fautuaga lautele e tatau ona mulimulitaʻia i le taimi o togafitiga o le maʻisuka faʻasolosolo i le propolis:

  • aua le faʻaaogaina le oloa mo se umi umi atu nai lo le masina i se laina, o se malologa o le itiiti ifo i le 30 aso e tatau ona faia i le va o vasega,
  • tausisi i le faasologa o le ulufale (ave i le taimi tutusa i aso uma e faateleina le aoga o fualaau faasaina i nisi o taimi),
  • ia mautinoa ia tausia le meaai na fautuaina e le fomaʻi,
  • inu tele vai i le faagasologa o togafitiga,
  • Afai e te lagona le sili atu le leaga, e tatau loa ona vave tuʻuina atu ma faʻatalanoa se fomaʻi (atonu e mafua ona o le faʻafefe o le tino poʻo le le faapalepale i le fualaau faasaina, faʻalavelave maualuga).

I le faʻaaogaina saʻo o le maʻisuka, na sili atu le lelei o gasegase, o le toʻatele na mafai ona faʻaitiitia le fualaau o le insulin, faʻateleina le puipuiga, ma le malosi o le tino i vailaʻau eseese ma faʻamaʻi pipisi.

O fualaau sili ona lauiloa

Ina ia mafai e le vailaʻau ona tuʻuina atu le manaʻoga manaʻomia, e tatau ai lava i taimi uma ona amanaia le fua o le fualaau faasaina. E faʻalagolago, muamua lava, i luga o le siama, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi. Faʻasolosolo i le maʻisuka, e toʻasefulu lima togi e lava e togafitia ai, ae afai o le maʻi i se taimi mulimuli ane, ona toeitiiti atoa lea o le lima sefulu lima pata o fualaau oona e manaʻomia.

O le togafitiga e faʻalagolago foi i mea ua taua i luga. O le vaitau taimi e mai le tolu aso i le tolu vaiaso. Ae afai e tatau ai, e mafai ona e toe faia le togafitiga, ao le i tatau ona e malolo mai le tasi i le lua vaiaso.

E tele suʻega masani mo le sauniaina o vailaʻau faʻasaina. O faʻavae eseese mo le kuka e faʻaaogaina:

Fai mai nisi tagata atamamai o le propolis tincture e mafai foi ona fesoasoani i togafitiga o le kanesa. Latou te fautuaina le faʻaaogaina o le 20% tinotu aʻo leʻi 'aʻai. O le masani masani e mai le 30 i le 45 faʻafefe lua i le tolu taimi i le aso. E masani lava o lenei togafitiga e tolu masina.

Mo le togafitiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tupu i le mea sao, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Afai matou te talanoa e uiga i le auala e saunia ai le faʻamalosi o le ava, ona e manaʻomia ai lea o le 96% ava malosi, gau ma propolis.O le fua o le vaifofo e tatau ona faia ma se fuainumera faapitoa e tatau ona fuafuaina e faavae i luga o le tulaga o le faamaʻi ma, ioe, i le ituaiga o faamai.

O le faʻaaogaina o le propolis i luga o le shungite vai e lelei foi, e mafai ona onā i le tele naua nai lo togafitiga, saunia i luga o le faavae o le ava malosi. E faigofie ona saunia, e tatau ona faʻamaʻe muamua le vai i le limasefulu tikeri, ona faaopoopo ai lea o le 100ml vai i ai. O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o vailaʻau e moni lava pe a fai o loʻo faʻatuputeleina lenei oloa.

E ui o le faagasologa lava ia e matua faigofie lava, ae lava lea e faʻasolosolo ai le tuufaatasiga mo se aso ona tuʻu lea i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso.

Fautuaga Faufautua a Propolis

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaaoga le oloa e togafitia ai le ituaiga o maʻisuka lona lua.

O se vailaau faʻapitoa e saunia e tusa ai ma se fua faapitoa, e amata i le, faʻaaoga le faʻamalosi o le ava, ona faaopoopo ai lea o sina susu ma pipi paʻu i ai. Ona tumau lea i se nofoaga malulu mo le tusa o le sefulufa aso. I le auala, o le mea e afaina e saunia faapitoa i totonu o koneteina tioata.

Ae le gata i le maʻisuka, o le toto maualuga e matua togafitia lelei lava i lenei vailaʻau. (tusiga i auala e togafitia ai le maʻisuka i le maualuga o le maʻisuka)

Ina ia faʻafetaia faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a tatau ai ona saunia le faʻafefete i totonu o se vai faʻaeleʻeleʻele. E tupu faapenei:

  1. I le taimi muamua, o se ipu vai ua tuu i luga o le afi.
  2. A maeʻa ona vevela, ona tuʻuina lea o se isi atigipusa.
  3. O le pusa lona lua o loʻo i ai mea uma.
  4. Mo le 100 ml vai, e te manaʻomia 10 g o propolis.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le propolis, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa muamua. O le fagu e tatau ona tapunia ma se tapuni, faʻasolosolo solo ma faʻaosoina le fualaau faasaina. O le sauniuniga o le fualaau faasaina e tusa ma le itula, ao le vevela o le tuufaatasiga e tatau ona 80 tikeri Celsius.

Pe a faʻaaoga fualaau o le propolis, e lua pe sili atu faʻamaʻi e mafai ona togafitia i le taimi e tasi. O le faʻaaogaina o le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo fesoʻotaʻi vavalalata, talu ai o lenei oloa o le beekeeping pe a faʻaaoga e maua ai le lelei o taunuuga lelei pe a faʻaaogaina.

Ae i le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani e foia ai le tele o isi maʻi. O le mea taua o le iloa lea o le fua saʻo ma mulimuli i le talavai mo le sauniuniga o vailaʻau. O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga e valaʻauina oe e faamasani i mea faʻamalolo o propolis.

Tuua Lau Faamatalaga