Motugaafa 1: Faʻafefea i Avocado

E tele naua ituaiga o lenei tagata o loʻo nonofo i le vateatea - e le itiiti ifo i le 400. Ae ui i lea, i luga o le maketi e le mafai ona tatou maua se mea - tolu. O nei ituaiga taʻitasi o loʻo i ai lona lava tofo, ae e taua tele le filifilia o fualaau lelei mo le fausiaina o ni mea teuteu faʻapitoa faigofie.

E mafai ona e faʻatau i faleoloa se tasi o ituaiga nei.

  1. Kalefonia. O lona pulu e enaena i le lanu, ma o le aano o le tino e matua gaogao ma malie. O le tele o taimi, o lenei ituaiga e faʻaaogaina i le kuka mo le sauniaina o soula poʻo le salalau i luga o se fasi falaoa. E mafai ona e 'aina fualaau aina e ala i le tilotilo ma aveese le ponaivi. E mafai ona e mauaina California avocados i faleoloa e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. Ae o loʻo i ai se avanoa e faʻatau ai fualaau aina ma nifo e le o vaaia i lalo o se paʻu paʻepaʻe.
  2. Florida. Faatasi ai ma se paʻu lamolemole o le paolo o le lanumeamata lanumeamata ma le maualuga o le pulp. O lenei ituaiga e lelei i le kukaina mo le sauniuni o rolls ma salakeke e lauiloa tele i aso nei. E sili ona manaia, ae ona o le paʻu manifinifi e tatau ona faamamaina i se naifi. O le ponaivi tele i totonu o le fua e fua tele ai le fua i le mamafa. O le maualalo o le kalori florida avocate na faʻaalia ai le lauiloa i le au fai meaʻai.
  3. Pinkerton. O le lanu lanumeamata lanumeamata ma le tele o pimples o foliga iloga o lenei ituaiga. O se ponaivi laʻitiiti e faaopoopo atu i le pulup i le fua. E faigofie lava ona aveeseina le puele e aunoa ma le tilotiloina o le fua i se naifi, ae e le mafai ona faaleagaina le pulupulu pipi. Pinkerton e lelei tele mo le faia o saula o le taamilosaga.

E faapefea ona filifili se avoka matua?

E le lava le filifili i se ituaiga o fualaau lelei, e tatau ona e iloa le auala e filifili ai le avoka saʻo ina ia matua ma lelei le fua. A filifilia se avoka, e tatau ona e suʻesuʻe maeʻaeʻa le fua aʻo leʻi faʻatau.

E manaʻomia lou faʻatau mai o le fualaauʻai, ma le mamafa o loʻo i ai se vaega laitiiti, e mou atu i le taimi. O le maualuga o le avoka ma le maualuga o le avoka, e tatau ona saoloto mai vaʻa, magia ma isi faʻaleagaga.

O le lanu o le fualaau aina e le o se faailo o lona tino, aua o ituaiga eseese e iai a latou lava malulu. E na o le iloaina o uiga iloga o ituaiga uma o avocados, e mafai ona faʻamaonia lelei le matua o le tamaititi i le lanu.

Afai a maeʻa le faʻatau o le fetus e masalosalo e uiga i lona tulaga e lei uma ona solo, e mafai ona e mafaufau e maua mai i le auʻau, faʻamaʻi ese mai le vaega autu.

  • Lanu moana - faʻamaoniga o fualaau mama.
  • Lanu samasama lanumeamata ma le faigata o le tino e tautala i le matuia o le avoka.
  • Paolo malulu o lanumeamata faatasi ai ma se fua suamalie ma faʻafefe mai le suamalie e faʻamaonia le fua o le fua ma lona lelei.

Afai, e ui i lea, o le fualaau filifilia ua teena le lanu meamata, ona fesoasoani ai lea o le nusipepa e faatelevave lona fua. Tau lava o le afifiina o le avoka i le lolomiina o pepa, ma le lafoina o apu po o faʻi i autafa o le pepa, e mafai ona vave faʻavave le gaioiga.

Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

  1. Tuu se faʻamatalaga i luga o lenei mea poʻo soʻo se isi lava tusiga.
  2. Vaavaai mo oe i le lisi o tagata manumalo i la matou 'upega tafaʻilagi!
Toe foi i le amataga o le tusiga pe alu i le fomu faila.

Le tina o se fanau e toalua. Sa ou tamoe i le fale mo le silia ma le 7 tausaga - o laʻu galuega autu lenei. Ou te fiafia e faataitai, taumafai pea i auala eseese, metotia, metotia e mafai ona faafaigofie ai lo tatou olaga, sili atu ona po nei, sili atu ona tumu. Ou te alofa i loʻu aiga.

1. O se auala lea e faʻaitiitia ai le mamafa ma le cholesterol.

Meaʻai e masani ona fautuaina e taumafa 1 apu i le aso. Ua fai mai nei tagata suʻesuʻe o le tasi fualaau avoka i le aso o le mea moni e faʻamalolo ai lou tino i le faʻaitiitia o lou mamafa ma le toto cholesterol. E faʻamaonia lenei mea e se suʻesuʻega a le Tusitala o le American Heart Health Association. O le suʻega o le 45 tagata gaʻo na tuʻuina i luga o mea taumafa o fua eseese o le cholesterol mo le lima vaiaso. O le tasi meaai e aofia ai le 24% o le gaʻo o calorie atoa, e aofia ai le gaʻo tumu, ma e leʻi aofia ai ni avoka. O le taumafataga lona lua e 34% o gaʻo o le aofaʻi o calories e sau mai i gaʻo tumu, ma e aunoa foi ma le avocados. O le vaega lona tolu na maua foi le 34% o meaʻai gaʻo, ae o se vaega o ia mea na suia i le 1 'avoka i le aso.

O se taunuuga, pe a mavae le 5 vaiaso, lipoproteins le maualalo (LDL), poo le leaga o le cholesterol sa maualalo ifo i na mataupu oe na faʻaumatia avocados nai lo i latou oe na faʻaititia ai le tele o gaʻo i a latou meaʻai.

E faʻapitoa e tagata suʻesuʻe suʻesuʻega ma gaʻo o loʻo i ai i le avocados, lea e taua tele i le faʻaitiitia o le cholesterol ma o se mea taua i le faʻasaoina o le insulin ma le manuia o le puleaina o le mamafa ma le gaʻo. O le mea lea, faʻaopopo i le salati, fai sau sau guacamole pe na o le puʻeina o se sipuni ma amata ai ona 'ai le avoka, faʻasusu i masima poo mea manogi.

2. O le suauʻu avoka e gaʻo gaʻo i le puimanava

Afai e te manaʻo e manuia le siva o le siva, ia aofia ai le suauu avoka i lau meaʻai. Fai mai tagata suʻesuʻe o le suauʻu avoka, lea e mauʻoa i meaola gaʻo, ma mafai ona fesoasoani e faʻaititia le gaʻo o le tino. E le gata i lea, e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi gasegase - o le tuufaatasiga lea o faailoilo faafomaʻi leaga e fesootai ma le mamafa.

O se suʻesuʻega talu ai nei a le American Journal of Diabetes Management na faʻaalia ai o tagata na faʻaumatia le 40 kalama (pe tusa ma le 3 sipuni vavalaʻau) i le maualuga o le suāuu i aso taitasi mo le fa vaiaso, e tusa ma le 1.6% le sili atu o le gaʻo o le gaʻo pe a faatusatusa i latou na ave linsese pe o le suauʻu sulu, lea o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o gaʻo susu.

E tasi le sipuni tele o le suauʻu avoka, o le manogi o le avoka, e tusa ma le 120 calories ma le 10 kalama o le gaʻo oona - toetoe tutusa lava ma le suauu olive. Ae e le pei o le olive, o le avoka o le suauu e maualuga tele lona asu, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e faga ai aano o manu e aunoa ma le lamatiaga o le fatuina o faʻamalosi fua e mafai ona afaina ai lou soifua maloloina.

3. Avocados - o se taʻavale o meaʻai i lou tino

O taumafa uma o meaʻai e aofia ai le tele o ipu fuālaʻau ma fuamoa mai fualaau 'aina mata ma fualaau' aina. Ae peitai, o nei maualalo-kalori, mauoa i vitamini ma masini ma meaʻai e sili ona taua o le a le aumaia ia te oe le tele o aoga pe afai latou te le aofia ai gaʻo - latou te fesoasoani i le tino e faʻaaoga uma meaʻai talafeagai.

Ma a oʻo mai i gaʻo, o le avoka suauu e mautinoa lava o le taʻitaʻi i ona fanua. I se tasi o suʻesuʻega na lolomiina i le American Journal of Molecular Theory of Nutrition and Nutrition Research, o se vaega o tagata na auai i le suʻega na fuaina fuamoa, lea na aofia ai le tumu oona, oona, ma gaʻo susu. O tagata na auai i le suʻega na tofotofoina mo le faʻamamaina o toto o carotenoids gaʻo (gaʻo taua mo le tau faasaga i faʻamaʻi e aʻafia ai le mamafa).

Taunuʻuga? Ina ia maua le maualuga o le carotenoids i le tasi taumafataga, e naʻo le 3 kalama o gaʻo faʻatoʻa manaʻomia, ao gaʻo tumu ma palatini e faʻamalosia e tusa ma le 20 kalama e maua tutusa ai. O le mea lea, o laei faʻatasi ma le suauʻu avoka, o se fuamoa fuamoa masani, e te aumaia lou tino i le maualuga o le aoga.

4. Avocado - o se "fitafita" malosi

E i ai taua i aso uma i totonu oo tatou tino. O faʻamalositino faʻapitoa e osofaʻia mitochondria (sela), ma e faʻaumatia ai la tatou gasegase. O nei fualaau oona ia e mafua ai le tele o gaioiga i le tino, faʻamamatia ai siama ma mole mole DNA, ma mafua ai faʻafitauli uma o le soifua maloloina.

O le antioxidants o loʻo maua i fualaau aina fou ma fualaau faisua e mafai ona faʻaleagaina nisi o faʻamalosi saoloto, ae e le mafai ona latou oʻo atu i le mitochondria, o le tolauapiga autu mo le autau o faʻamalolo saoloto. Ma o se faafitauli lenei pe a le lelei le galue o le mitochondria, e le afaina ai le gataifale, lea e mafua ai le faaputuputuina o gaʻo tele i le tino.

O le fofo o le faʻaaoga lea o avocados. Fai mai tagata suʻesuʻe, o le faitau aofaʻi o atunuu Metitirani o loʻo pito sili ona maualalo le tele o faʻamaʻi faʻaonapo nei, lea o le suauu olive (tutusa i le amio i le avoka) o le faavae o le taumafa. Ma e aunoa ma se mafuaaga e taua ai le suauu avoka o le olive olive Numera 2. O lea ia faʻatau pea nei fualaau lanu meamata: o la latou mea taumafa e lelei tele mo lau metabolism ma mo le puipuia o au siama mai i fualaau saoloto.

5. Avocados e maua ai le fiafia o le fiaaai

Avocado - o le vaega taua o le saumalie guacamole. O se saumalie lelei lea e faia mai le avoka, tamato, olive olive, aniani, kaluka, chili ma mea manogi. O se taumafataga maloloina e aofia ai le sui o le mayonnaise masani ma lenei sauʻai. O le kuka o le sau guacamole, faaopoopo i se omeletiti, salati po o se fasi o aano o manufasi, faʻaleleia le maofa o le ipu, e masani lava e aunoa ma le faateleina o lona kalori.

O se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le tusi talaaga o le Molecular Theory of nutrition and nutrition nutrition e lipotia ai e faapea, o tagata na auai i le afa o le avoka na maua ai le 40% o latou manaʻoga e 'ai i totonu o le isi itula. E lua punetini o le guacamole (60 calories i le aofai atoa) e mafai ona maua ai le tutusa tutusa o le satisite ona o le avoka i lona tuufaatasiga.

6. O le aofaʻi o le availaka e tau atu i se olaga ola maloloina

E te iloa soʻo se tasi e foliga mai e foliga mai e foliga mai e sili atu lona manaia, mama ma sili atu ona maloloina nai lo oe? O le a la latou mealilo? E le o tupe ae le o ni kenera. Faʻaaoga masani o avocados! Fuaina o suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le tusi talaaga lava e tasi, Polokalame Molecular Theory of nutrition and nutrition nutrition, fautua mai o le taumafaina o le afa o le avoka i aso taitasi e matua faʻamalosia ma le faʻaleleia o le maualuga o meaʻai ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gasegase metabolic e le 50%.

O suʻega e fai mai o tagata faʻamalosi o le avoka e maualalo le faʻalautele o le tino ma le pito i lalo, latou te faʻateleina foi fualaau faisua ma fua, fualaʻau ma vailaʻau K - mea e mafua ai le paʻu mamafa. Taumamafa i avocados ma masani i meaʻai maloloina, se olaga e sili atu le lelei.

7. Avocado - faʻamautu mo le nifo manogi

I le faaopoopo atu i gaʻo fualaʻau maloloina, o fualaau avoka e tusa ma le 20 ituaiga o vitamini, minerale ma meaʻai e manaʻomia mo le soifua maloloina ma le faʻasaina o le mamafa, e aofia ai fualaau taitasi e 14 grams o filatogo ma 60 mcg (66% o le aso manaomia mo tagata) o vitamin K.

Sei ou faamanatu atu ia te oe o le vitamini K o se mea lea e fesoasoani i le faatonutonuina o maualuga o le suka, metabolism ma le insulin. O le maualuga o le taumafa o le vitamini K e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e 19%. O fualaau faisua lanu meamata e sili atu ona sili atu ona maualalo o vitamini, o lea e aoga ai le aofia ai laasasisi, arugula, pasili, pi, moli, ma isi salalami avoka.

8. O le avocado o le fasiotia o kalori

O se suʻesuʻega na lolomiina i le American journal Clinical Nutrition e fai mai ai o le faʻaaogaina o avocados e maua ai le gaosiga. I le taimi o le suʻega, na faʻatusatusa ai e tagata suʻesuʻe ia aʻafiaga o lua vaiaso e tolu vaiaso: o le tasi o loʻo maua ai le maualuga o mea e maua i le palmitic (gaʻo), o le isi mea taumafa ma le maualuga o mea faʻasolosolo ole gaʻo (gaʻo tumu).

Iʻuga? O gaoioiga faaletino na 13.5% le maualuga i na mataupu oe na faʻaaogaina mea faʻamalosi, ma a maeʻa ona 'ai i lenei vaega o le metabolism o le 4.5% maualuga atu nai lo i latou na maua se taumafataga ma gaʻo tumu.

Luga pito i lalo: sui o meaʻai falai, meaʻai tao, ma le pata i meaʻai maualuga i gaʻo faʻamamafa, e pei o le avoka fou po o le avoka, e maua ai le tele o le malosi e taofia ai lau metabolism (o lona uiga o le mu gaʻo maualuga) e tusa lava pe maeʻa oe tuua le faletaalo.

O aoga o le avoka

Avocado ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O siama o le tino atuatuvale ma totoga o le tino e sili atu ona lelei le kullukose. O le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ona o le vitamini K1 i fua e puipuia ai le maʻi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Avocados i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e masani lava o se vaega taua o le taumafataga ona o le tele o vitamini ma minerale e faia ai lona fatuga. O lona tofo e le suamalie ma le manaia.

  • se ituaiga o monosaccharides e faaitiitia ai le maualuga o le suka, faatulaga le faiga o metabolic,
  • e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o maʻa,
  • faaleleia atili o le ola maloloina o le tino,
  • o le fatu ua amata ona malosi
  • faaleleia paleni masima,
  • o se tagata e pule e taulai atu i ana sini umi
  • ma le leai o vitamini, ua tumu le tino i mea o loʻo misi,
  • sel toe faafouina
  • gasegase e faaosofia.

O fua e maua ai gaʻo faigofie e mafai ona faʻaogaina e le aʻafia ai le faateleina o le cholesterol, o lenei mea e le faʻaputu i puipui o toto toto. Mo le maʻisuka, o lenei meatotino e taua tele. O le kalori mea o lenei fale e sili atu nai lo o aano o manufasi, ae o le tele o le gaʻo e 30%. E i ai foi le lelei o le potassium i le soifua manuia o le maʻisuka. O le aoga tele o lenei fua o le faʻaitiitia o le tele o cholesterol, o le puipuia o le atherosclerosis ma le toomaga o faʻamaoniga o lenei maʻi.

Fesoasoani i le puipuia o maʻi o le cardiovascular system, o lenei uiga e avea ai avocados ma oloa e sili ona taua. O le uʻamea ma le uʻamea e faʻalavelave ai le atinaʻe o le anemia.

O fuainumera maualalo maualalo e mafai ai ona e fatuina ni fualaau suamalie ma maloloina. O se fuainumera tele o calorie ma gaʻo e mafai ai ona e faia se isi mea e masani ai i meaai masani.

O tagata faapitoa mai le falemaʻi faʻapitoa a Dutch e iloa o le masani ona 'ai i fualaau lanu meamata e faʻaititia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e filifili ai le saʻo

Fualaau aina e le o fualaau aina e aoina ina ia tumau ai le umi. I fua o ia fua, o le tofo e lei faaalia atoatoa. Mo le faʻaleleia o meatotino o le laau, ua afifiina i le pepa paʻu pepa ma tuʻu ai i le fale mo ni nai aso. O le pulupulu pulupulu e fesoasoani i le saoasaoa o le faʻamālōlōina o le maoaʻe o le paʻu. O le ethylene o loʻo afaina ai le saogalemu o oloa.

Afai e te fuafua e faʻaaoga le avocados i le maeʻa ai ona faʻatau, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le tino e aunoa ma ni paopao. A paʻu le paʻu i le tamatamailima, e tumau pea se tamai tootoo i luga, e faʻaalia ai le pala. O manu lelei ei ai se lanu lanu meamata, e le o toe gaosia le lanu enaena. O le nofoaga na tupu ai le siaki o loʻo faʻapipiʻiina foi. E leai se faʻamaoniga o le faʻapala i luga o fualaau fou. O fua sili ona suamalie e pei o fuamalie lanumeamata lanumeamata, latou te maua ai se tofo ola.

O le suauu e sasaina mai le avoka, lea e maua mai ai vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi, scleroderma, arthrosis. O gasegase matutua ua faatonuina mo le paʻu o le paʻu po o le leai o se konisini.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

I le kukaina o meaai mo le maʻisuka, e le aʻafia e le avocados togafitiga vevela, e masani lava ona faʻaumatia.

E lelei le aofaʻi o le avaketo i nei oloa:

O palu pateta mai lenei fualaau aina e masani lava ona fautuaina i le maʻisuka e tagata fai meaʻai.

Muamua, ua maua le ponaivi, ua faʻamamaina le apu, o mea e gaosia e nutimomoia i totonu o se mea e gaosia. Vaʻaga, faʻafefiloi. E fautuaina le maʻisuka e kuka le kuka mai sina siʻisi ma pulou. E faʻamamaina i se laʻau, sasaa i le sua suamati.

Avaka Salad

Ua faaopoopoina le vine i salati, ua faatagaina le maʻisuka e 'ai fua o le suka i le taimi e momoe ai.O le aniani ua faʻamaluluina, o se nai leona tipolo ua solo, faʻamamaina i le suauʻu olive, masima ma le pepa e faʻaaoga pe a manaʻomia. O le avocate e tipiina i fasi pepa, ona faʻafefiloi uma ai lea o vaega, ma maua ai se salati.

Tomato Salad

  • tamato
  • greens
  • cilantro
  • lemoni
  • avoka
  • pulu fou.

  1. e faʻamamaina meaʻai, aveʻesea ponaivi, paʻu, fefiloi ma tamato ma otaota,
  2. masima faaopoopo
  3. O le sua o le tipolo e faʻaaogaina e fai ma laei.

I togafitiga faʻale-aganuʻu, o lenei fua o loʻo faʻaaogaina foi. Laʻau tipi ua faʻafefeteina i le vai, e kuka mo le 7-8 minute, faʻapipiʻi mo le tele o itula, ua faʻamamaina le vai, faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le tincture e faʻaalu malie i nai aofaiga itiiti ile 2 vaiaso.

O le paluga o le paluga o le avocado e fefiloi ma isi vaega o le lauti, lavender, ma le moli. O se laumei o le cotton ua togafitia i se meafaigaluega, e faʻaaogaina i gums mo le 15-20 minute 2 taimi i le aso.

O le maʻisuka e atiaʻe faʻamaoniga faʻapitoa lea e mafai ona taofi le faʻafetai i faʻataʻitaʻiga masani a tagata faʻaaoga e faʻaaoga ai le avoka.

Contraindications

O tagata e le taliaina le gaioiga a vaega o loʻo faʻavaeina o le laau, e le fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina. O toxins o loʻo i ai i ponaivi, o lea e le 'aina ai i latou. O le avocado ua solia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Afai a maeʻa ona 'ai se lagona le lelei poʻo isi faʻaʻailoga tiga e aliali mai, e tatau ona e lafoai le fua.

Avocados o loʻo aofia i le lisi o oloa fautuaina mo le maʻisuka, ae faʻasaina mo mafuaaga o loʻo i luga.

Ole lisi lenei ole faʻailoga:

  • afaina
  • allergies
  • gallbladder maʻi
  • faafitauli tau fatuga i totonu o le vaega laititi,
  • faʻalavelave faʻalavelave faʻaogalua.

I le taimi o le lactation, e faʻasa ona faʻaaoga avocados, o le pepe o le a maua le manava faʻapitoa ona o elemene o loʻo faʻaleleia ai le laau.

Ma o na faafitauli i le endocrin system e le o faʻateleina, e le mafai ona sili atu i le fua faatatau o aso taitasi, lea e fuafua e le fomaʻi taitoatasi. E mafai ona e 'aina ni fua se lua i le taimi.

E tasi le afa e faʻaaoga i le oona. O vaega i le ponaivi e mafua ai le inupia. Afai e filifili se tagata e faʻataʻitaʻi se meaʻai faapena mo le taimi muamua, e sili atu le le tele o le 'ai tele, e mataʻituina lona lelei. O nisi taimi e le faʻavauvau le manava pe afai e le taliaina e le tino le avocados.

O fua e fua lelei lelei, faigofie ona feaveaia, e seleseleina i se foliga mausali. O se mafanafana lelei e teu ai oloa mo Mekisiko mai le 4 i le 7 tikeri, o le ola ola e le silia le 1 masina. O fua e ulu atu i le maketi mai i Sisifo o Initia e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le 13 tikeri mo le 3-4 vaiaso. Afai e iai le tele o le okesene ma le carbon dioxide i totonu o le potu teu oloa, e mafai ona faatumauina le malulu o le malulu e oo i le 4 tikeri, e faʻalauteleina le ola i le ono masina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O fea na sau ai le oloa i la matou laulau?

O le fanau mai o le avoka o Amerika. O le Aztecs anamua na latou faia i le fale ao lei oo i lo tatou vaitaimi, latou te talisapaia nei fua, lea na latou taua o le "suauu vaomatua". Ona o le foliga o le fua, e faamanatu ai ia i latou le tino o alii, latou te faaigoaina o foligacaquahuitl, o lona uiga o le "laau suesue", ma ua manatu o se aphrodisiac.

O le fua Amerika na aumai i le konetineta o Europa e le au Sipaniolo na latou faatoilaloina laueleele o Amerika i Saute. O le aiga autu o lenei laau o le laurela, aua o le avoka mai le laurel aiga. Talu mai le 18 senituri, ua taʻua e saienitisi Amerika Perseus - Persea amerisana, ma o ona tagata e ese le eseesega: vaʻa - suauu o midshipmen, Inca - pinta, Peretania - o se pulu aligata, Indians - o se povi leaga.

O fua anamua sa laiti, e oo i le 5 inisi le lautele, 2 cm lea na nofoia e se maa. I le taimi nei, e tusa ma le 600 ituaiga o avocados ma se ponaivi laitiiti ma le tele o pulupili ua uma ona gaosia. E maua mai ia i tatou mai Mekisiko, Chile, Amerika, Pasila, Isaraelu, ma Aferika.

O mana faamalolo o avocados


O le avocado e tupu i luga o laau ma e tulaga ese lava ona avea ma fua, ae e tofo e pei o se fualaau suamalie ma suamalie. E taua e le maʻisuka aua e leai se mea e gaosi ai le gaʻo.

O le oloa e mauoa i gaʻo (naʻo le niu e sili atu ona maua le gaʻo), ae e le tatau ona e fefefe ia i latou: o gaʻo faʻanatura faʻafefeteina e le faʻaopopo ai calories ma pusa cholesterol.

O le fua e maua ai faʻamanuiaga ona o lona fatuga: o loʻo i ai le tele o siama gaʻo, vitamini E, K, C, B6, uʻamea, potassium, copper.

E mafai ona faʻatusatusa lenei oloa i meaʻai: 160-170 kcal ma le 30% gaʻo. O le leai o ni gaʻo (e le sili atu ma le 7% i le 100g) ma le cholesterol e aofia ai le avocados o mea taumafa taumafa, talu ai o se maualuga maualuga o mea aoga oona o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o lenei tau le maualalo o le gaʻo. O le oloa e aofia ai se pasene tele o le potassium - 480 mg i le 100 g, e ui lava e leai ni pulu (2%), ae e tele vitamini ma minerale.

O sea fatuga muamua na maua ai le avoka ma le tele o meatotino e aoga mo le maʻisuka:

  • Faʻaitiitia LDL ("leaga" cholesterol)
  • Puipuiga o le atinaʻe o le atherosclerosis (ona o le maualuga o meaola gaʻo),
  • Puipuiga o mataupu o le fatu cardiovascular (ona o le maualuga maualuga o le potassium),
  • Mataʻituina o le toto ma tulaga o le anemic (ona o le i ai o le uʻamea ma le uʻamea),
  • Faʻailogaina o le soifua matua o le tino (faʻafetai i le vailaʻau E ma galuega faʻaaogaina).

Avocados e fautuaina i mea taumafa paleni mo faafitauli ma le gastrointestinal tract, ma le maualuga, palakalafa ma le gaʻo. O le togafitiga o le fua e maua mai i se mea faapitoa - mannoheptulose. O le ulufale atu i le toto, e maualalo ai le glucometer. O siama o okeni uma e sili atu le suasusu o le suka, o se taunuuga, o lo latou gafatia galue e faateleina, o lo latou soifua maloloina ma le leo ua faaleleia atili.

O le maualalo o le gaosiga o le 'ai e aofia ai le tele o meaʻai i mea taumafa. O se tasi o vitamini B, lea e mauʻoa i le avocados (pyridoxine) e fesoasoani e gaosi ai aano o manufasi. B6 e auai i se metabolism, o le vailaau e sili ona aoga i faʻafitauli i le tulaga o le faaletonu o le fatu.

Fautuaga Filifilia Avocado

Mo le faaleleia o le faatinoga, o fualaau aina ua filifilia e le o matua. O fualaau mama e leai se uiga taua o le tofo. E mafai ona e aumaia i le atoatoa i le fale, aua o le fualaau aina ua afifiina i le pepa ma agavale e selesele i le vevela vevela mo le 2-3 aso. E mafai e le apu laʻitiiti ona faʻavave le faagasologa: ethylene, lea e faʻasao, e lelei le aʻafiaga o le matua ma le teuina o soo se fua.

Afai e manaʻomia se laʻau 'aina i aso nei, filifili se fua o le lanu lanumeamata uliuli e aunoa ma ni lanu enaena. Pe a pipiʻi ma se tamatamailima, e tatau ona tumau se mūmū mūmū, ma faʻamaonia lona oʻo. I le anotusi, o le pulupulu o le a moli lanumeamata, pe a lanu enaena, e le mafai ona faʻaumatia le oloa. Siaki foi le vaega o le fualaau aina i le mea na faʻapipiʻi ai e le ponuncle i le laau: o le a leai ni faailo o le faʻapala i luga o fualaau fou.

O fua sili ona suamalie e foliga mai o se pi po o se fuamoa. E i ai la latou lanumeamata lanumeamata lanumoana, faʻamaʻaʻa ma pulupulu ma se meaʻai suamalie.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma

O fualaau e sili ona ola maloloina e 'aina fou, o lenei mea e faʻasaoina uma ai ana meatotino taua. O le tele o taimi, o salati ma le sanuisi pipi ua faia i luga o lona faavae. Muamua, e tatau ona vaeluaina i ni afa se lua ma faasaoloto mai le paʻu. Afai ua matua le fua, e mafai ona aveeseina ma ou lima. E i ai se ponaivi i totonu, e mafai ona aumai i se naifi. E le o teuina fualaau aina mo se taimi umi, o lea e tatau loa ona faʻaaoga. O le pulupulu e tatau ona lanu meamata, vaivai, pe a fai e lanu enaena, e tatau ona tipi. O lea o le a le faʻapouliuligia fualaau aina, e mafai ona fufuluina i le sua o le tipolo.

Avaka mo le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai:

  • I kukama fou ma tamato,
  • Lisi laisa
  • Sulu manogi mama
  • Pipi tipisi
  • Sulu
  • Fualaau aina.

E mafai ona e faia se ipu mai le avoka mo le maʻisuka.

Tusa o le suka

  • Laisi mumu - afa ipu,
  • Avocado - 1 pc.,
  • Fualaʻau - 3 pcs.,
  • Lemon - 1 pc.,
  • Basil - 4 lau,
  • Puki karamati - afa ipu,
  • Letusi - 2-3 pcs.,
  • Olive olive - 2-3 tsp.


O le oona oona e mafai ona faʻamaʻoʻeseina e ala i le galo mo sina taimi i totonu o se ipu vai, ona tipi loa lea.
Grate le lemon zest (e te manaʻomia 1 teaspoon).

Fufulu, paʻu, faʻamago, faʻafefe isi mea uma. Faafefiloi mea uma, faaopoopo le masima ma le pepa ma le vaitau i le suauu olive.

Avocado Puree

Pele 1 fua, ave ese le maa. O keke apu o le a tutusa lelei. Toto mea uma (fua mamae lelei i totonu o se pusa). Faaopopo le suamalie suamalie suamalie mai le ½ lemoni, vaitau e tofo i masima, meaʻai Provencal, pepa paʻepaʻe.

E manaʻomia le saumalie mo pateta pateta. Mo lea mea, e tatau ona e kuka 100 g o soʻo seisi ma 50 g o mushroom. Tipi mea uma i se mea e faʻafefeteina ma faʻapipiʻi le sua o le sipuni mai le ulu e tasi, e sili atu le faʻaaogaina o pālota, ¼ ipu o tomato ma le sua o le tipolo. Taimi i le masima ma le pepa ma tuʻu i le pusaaisa mo le 2 itula. Ona faʻafeiloaʻi ai lea o fuamoa ua paina.

Avocados mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina foi mo meaʻai: fasi fualaau eseese o le lava laumei ma foliga e mafai ona faʻamalosi i le yogurt poʻo le kulimi kirimoli.

Uluai sandwiches e faia mai pasta e faavae i luga o le avoka. Mo le faia o lenei mea, olo le paluga avoka ma sina kalu falaoʻa gaʻo, faaopoopo le masima ma le kalakeke (1 clove). Falafola le falaoa po o falaoa falaoa, teuteu ma greens. Talia i le kofe ma le suamati.

Le faʻaaogaina o avocados i le cosmetology

O faʻafitauli o le paʻu (faʻaleagaina, faʻavave o le diaper, o manuʻa e le faʻamalolo ai, eczema) o se tasi lea o uiga iloga o le maʻisuka. O le toto suamalie o se siosiomaga manuia mo le faʻalauteleina o le microflora pathogenic, ma o le faʻaitiitia o le faʻamaʻiina e le mafai i taimi uma ona puipuia lana gaioiga.


E mafai ona saunia le suauu faʻamalolo mai le avocados, lea e mafai ona maua i vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa mo le tausiga o paʻu.
I le fale, e faʻaaogaina le fua e faʻafefe ai, faʻafeiloaʻi ai le paʻu, ma toe faʻafouina. Faatasi ai ma antioxyidants A ma E, o lenei fualaau aina e matua mauoa, e mafai ona e liua le paʻu o le paʻu mago ma le manaia i mea e gaosia ma sili atu.

Ina ia saunia se masini mata, e mafai ona e faʻafefiloi le pulupulu o le fomaʻi i le olive, linseed poo le pi (o le a mafai ona faʻatau i le fale talavai). Mo le afa o le avoka, e tasi le sipuniti o le suauʻu e lava. E masani ona saunia le falala mo le 20 minute ma fufulu ile vai mafanafana. O le faʻagasologa e faʻamalieina le paʻu paʻu lelei.

E lelei le avoka mo tagata uma

E mafai e tagata uma ona 'ai le avocados mo le maʻisuka? E pei lava o soʻo se oloa gaosi, o le avoka ei ai le faʻalepale tagata taitoatasi. O ivi o nei fualaau e le gata ina le talafeagai mo mea taumafa - e aofia ai mea oona e mafai ona mafua ai le oona pe afai e foloina mai le fiailoa.

O le avocado e avea o se tasi o oloa e maua ai mea e sili ona maua i le allergenic, ae e tatau ona e pulea lou manuia i le taimi muamua o le tofo.

E i ai faitioga o le le toʻa i le manava.

O lenei mea e mafua mai ona o le le mautonu o le tagata lava ia poo faafitauli o le gastrointestinal, ae i soo se tulaga lava o le a le aofia ai le oloa mai le meaai O le maʻi suka o le pisapisao ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lava, faatasi ai ma se taumafataga e maualalo le gasegase, e manaʻomia tele lava le tino o le maʻisuka ma maua mai ai vitamini ma minerale. aua e te le amanaiaina lena avanoa matagofie.

O a fualaau mamago e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 'aina na o meaai e faatagaina e le togafitiga o le maʻisuka. O le mea e leaga ai, o fualaau mamago e tele ua i ai le maualuga o le suka. Mo lenei mafuaaga, o fualaau mamago mo soʻo se ituaiga o suka suka e le fautuaina ina ia 'ai i le tele. I le taimi nei, faatasi ai ma le sauniuniga tatau o fualaau mamago, o lenei oloa e mafai ona aoga mo le maʻisuka.

Fualaau Faʻasalaina Faʻatagaina mo le maʻi suka

Ae e te leʻi suʻeina fua o fualaau mamago ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua e mafai ona e 'ai, e tatau ona e liliu i le glycemic index of certain products.

  • O le oloa sili ona leaga mo le maʻisuka o le mama ma le mamago. E fautuaina e faʻaaoga fualaau lanumeamata mo le faʻamamago. O ia fualaau suamalie e mafai ona faʻaaogaina e fai ai faʻamau. O faʻamatalaga o le numera glycemic o paʻu o le 29, lea e laʻitiiti, e mafai ona 'aina e le maʻisuka.
  • O le faasinomaga o igoa o apricots ua mamago e 35. E ui i le maualalo o le tau o loʻo fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2, o lenei oloa e aofia ai le maualuga tele o mea inu. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona aina apricots mago i se vaega itiiti.
  • I vine mama, o le glycemic index is 65, lea e manatu maualuga o se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e manaʻomia ai e le maʻisuka ona 'aina lelei vine.
  • I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o fualaau mamago e pei o pineapa, faʻi ma cherie e le faatagaina ona 'aina.
  • E le fautuaina e 'aina soʻo fualaau mamago. Avocados ma guavas e faasaina i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma faamai o le gastrointestinal tract. Cannon ma le durian e matua faʻasaina le maʻisuka. E mafai foi e Papaya ona afaina ai le tino.

O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona 'aina ia fualaau mamago e pei o oranisi, apu, fualaʻau, quince, peaches, lingonberries, uʻamea mauga, vine vao, fugalaau, pears, lemoni, rimoni, pauna, fugalaau.

O nei meaai mamago e masani ona faaopoopo pe a kuka le kuka ma le paluga e aunoa ma le faaopoopo o suka.

E le fautuaina e aofia ai fig, bananas, vine i le taumafa o le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga fualaau mamago

A maeʻa ona filifili pe o fualaau mamago e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa pe faapefea ona' ai lelei ia mea ina ia le afaina ai le tino.

  1. Aʻo le i sauniuni le mea faʻapipiʻi, e tatau ona faʻamamaina lelei fualaau aina ma fufulu i latou mo le valu itula i vai mama. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻi faaluaina le faʻanofoina o meaʻai, o taimi uma e suia ai le vai i le fou. Seiloga e maeʻa lenei mea e mafai ona e amata kuka kuka. I lenei tulaga, e mafai ona faaopoopo i totonu o le vai se fua o le kinnamon ma le suauu.
  2. Afai o le maʻisuka e fiafia e 'ai fualaau mama i la latou mamanu mama, e tatau ona e faʻamaeʻa muamua le oloa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e sasaa muamua fualaau mamago i le vai vevela ma faia lenei mea i ni nai taimi, taimi uma e suia ai le vai ina ia mama ai fua.
  3. I le faaopoopo atu i le compote, e mafai ona e tipi le la faatasi ma le faaopoopoina o le pele malogo mai laulaʻau lanumeamata i laula lau. O lenei oloa gaosi e aofia ai mea aoga ma talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le uʻamea ma le potassium.
  4. Afai e ave e le tagata maʻi vailaau faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaeteetega tele, ona o nisi ituaiga o mea taumago mamago e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau oona i le tino.
  5. O le kulimi mumu e mafai ona 'aina ese mai isi ipu.
  6. E le gata i le faʻaaogaina o meaʻai mo le kukaina o kuka ma le kulimi, ae faaopoopo i salakeke, oatmeal, falaoamata ma isi ipu e faatagaina mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua.

Ae e te leʻi 'aina fualaau mamago, ua fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi e iloa ai pe mafai ona' aina lenei oloa ma le maʻisuka ma pe o le a le mea e taliaina.

E fia fualaau mamago o maʻisuka ua mafai ona 'ai?

Pe a faʻaaoga fualaau mamago e tele, e tatau ona mataituina se togafitiga malosi ina ia aua neʻi afaina ai le tino. O lea, e mafai ona aina vine i le aso e le sili atu ma le tasi le sipuni sipuni, e le sili atu i le tolu sipuni, o aso malogo e mafai ona 'ai e le silia ma le tasi le fua i le aso.

I le auala, o laupepa e tasi mo pancreatitis ua faatagaina mo le faʻaaogaina, o le mea lea o le tusi lenei mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le pancreas.

E le mafai ona 'aiina apu, pears ma currants i foliga mamago i le tele o mea. O sea oloa o le a suia atoatoa ai fua masani ma toe tumu ai le taumafa i aso taitasi o vitamini ma minerale.

O pi pi o se mea moni lava e maua mo le maʻisuka, e mafai ona 'aina e aunoa ma ni faʻatapulaʻa. I le taimi lava e tasi, o lenei fualaau mamago e masani ona faʻaaoga e avea o se vailaʻau faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai le aoga o suauu taua ma mea ola e ola ai e faʻateleina ai le puipuiga, lea e mafai ai ona e teena le tele o faʻamaʻi.

O fua e le fautuaina mo le maʻisuka i soo se ituaiga. O le mea moni o loʻo aofia ai le tele o le suka ma le oxalic acid, o le mafuaaga lea e mafai ai e lenei oloa ona afaina ai le tino ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai ma mati e afaina ai le pancreatitis ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

O aso mo le maʻisuka lautele e faʻatagaina e le sili atu ma le tasi fualaau mamago i le aso. Ae ui i lea, e le fautuaina e 'ai ma se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ona o le oloa e aofia ai le fiva o mea taumafa, lea e mafai ona afaina ai le tui o le intestinal.

E le gata i lea, o lenei fualaau aina e aofia ai le tele o gaʻo, ma e ono aʻafia ai le tulaga o le tino. Aua le faʻaaogaina aso pe a fai o le maʻisuka o loʻo i ai fatuga o fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le ulu o le ulu. O aso e aofia ai se vailaau oona, lea e faʻasaga ai vaʻa toto.

Afai ole maʻi e leai ni faʻamaʻi lua, e mafai ona faʻatagaina vine i ni nai atopa. I le tulaga o le maʻi suka ua faateleina le mamafa, faaletonu o le fatu, o le maʻi o le duodenum poʻo le manava, vine ua faasaina atoatoa mo le faʻaaogaina.

O apricots ua mama ua i ai le uʻamea, potassium, magnesium, tele vitamini ma minerale. Mo lenei mafuaʻaga, o fualaau matagogo na mamago atonu e aoga i le maʻisuka ituaiga 2. Ae peitaʻi, afai o le tagata maʻi ua i ai le faʻamaoniga, e le fautuaina lenei oloa mo le faʻaaogaina.

Laʻau, e le gata ma le kuka, e sili ona saogalemu mo le maʻisuka. O lenei oloa o le a faia mo le le lava o vitamini ma meaʻai pe a faaopoopo i salati, saunia meaai poʻo compotes.

E aofia ai nei fualaau mamago e aofia ai antioxidants e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talu ai ona o le maualalo o le faʻasologa o igoa, e mafai ona 'aina ia laumei i le telē tele. Ae ui i lea, e taua le amanaʻiaina o uiga o le tino ina ia aua le faʻaalu ma e le afaina ai le soifua maloloina.

Maʻi Suka

O pusa mo le maʻisuka ua matua faʻatagaina. Ua faapea mai saienitisi i lenei setete e mafai ona e 'ai i fualaau aina. Ina ia aua le soona oso i le suka o le toto, e fautuaina le maʻisuka e 'ai ni faʻi ma isi fua i le ao atoa lava. E taua foi le manatuaina o mea e gaosi ai le gaʻo i le tuufaatasiga o fualaau aina, o le mea lea, afai e mulimuli se tagata i meaʻai gaʻo, e tatau foi ona mafaufauina.

O a aoga o faʻi?

Mai ia mea, e mafai ona e maua meaʻai ma elemene, aemaise lava:

  1. Vitamin B6 poʻo Pyridoxine. E faʻaitiitia ai le afaina o le atuatuvale i le tino, e faatonutonu ai le tele o faagasologa i le tino.
  2. Vitamin C. O se vaifofo masani. E faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le uʻamea, e fesoasoani i le tino e tau ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  3. O puni e iai le tele o le potassium ma le uʻamea. Faafetai i nei elemene, o le toto maualuga o loo i totonu o tapulaa masani. E taua tele lenei mea pe a maʻi se tagata i le maʻisuka.
  4. Faʻi ma le maʻisuka e aoga ona o loʻo i ai le tele o fiva. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma fesoasoani e faʻaumatia ai faʻafitauli o le manava. O lenei fua e fautuaina ina ia 'ai faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e tatau ona faʻamautuina le malosi o le vai gastric.

O pusa e maualalo i calories ma fatu. E leai ni gaʻo. O se tasi faʻi e leai se silia ma le selau calories, o lea e mafai ona saogalemu ai i latou e le maʻisuka e aunoa ma le fefefe i le mauaina o le mamafa.

E mafai ma e tatau ona 'ai faʻamaʻi ma le maʻisuka, aua latou te fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave ogaoga, e pei o:

  • maʻi ate
  • fatuga
  • loto
  • talo
  • fomaʻi i le gutu.

Auala e 'ai ai faʻi mo le maʻisuka

O pusa e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, ae ia faʻaeteete, aua o lenei fualaau aina ei ai se faasinomaga maualuga. O le faasino igoa e faasino i le fua faatatau lea o loʻo faʻapalapalaina ai gaʻo o loʻo i totonu o soʻo se oloa. Afai e te 'ai se meaʻai ma se faʻamaufaʻailoga maualuga, ona oʻo loa lea i le maualuga o le maualuga o le suka. O le mea lea e avea ai le faʻi ma se mea matautia. Ae e le mafai ona e lafoaia atoatoa.

Ina ia maua uma aogā ma 'alofia le faʻaleagaina, e tatau ona e' ai i faʻi pei o lenei:

  1. E sili le lelei ona 'ai faʻatasi, ae le o salakeke ma isi ipu.
  2. Aua le inu vai pe a uma ona 'ai se faʻi.
  3. Ae e te leʻi 'ai fua, e fautuaina e inu se ipu vai.
  4. E lelei foi le 'aina o le maile mamae.

O nei fua e mafai ona tuufaatasi ma apu, kiwi, lemoni. E mafai ona e faia ni pati ma ni mea fou mai ia i latou.
E le o manaʻomia ni vaʻai. O le malo, lea o loʻo i ai i faʻi vaʻavaʻa, e le lelei ona aluese mai le tino.

O lenei fua e mafai ona suia ai soʻo se mea suamalie ma suka. O lenei mea o le a fesoasoani i le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga. E taua tele lenei mea mo se faʻamaʻi faapena.

Ua fautua mai e tagata tomai faapitoa se taumafa maualalo-kalori ma le faʻaititia o le masima. O le meaai e tatau ona paleni lelei.

E taua tele le tausisi i fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai. A uma, o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli e pei o le le atoatoa, faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le tele o le potassium i faʻi ma lona tiute i le faʻaitiitia o le kalori o meaʻai e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka. O le a fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona iai ni faʻafitauli mo le loto, toto toto, fatugaʻo, ma isi totoga e masani ona afaina i tagata e maua i le maʻisuka. Aʻo leʻi aofia ai lenei fualaauʻai i le taumafataga, e mafai ona e feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le a ia taʻu atu ia te oe le auala e te 'ai lelei ai ina ia e le afaina ai oe lava ia.

Fautuaga mo le filifilia ma mea e mafai ona e 'ai Avocado i le maʻisuka

Avocados o se tasi lea o nai fualaau aina e taliaina e le endocrinologists i le taumafa o le maʻisuka. O lona gafatia e mafai ai ona toe fausiaina ia vitamin-mineral complex, tauivi le matua o le paʻu ma le "leaga" cholesterol, e taofia ai le atinaʻeina o neoplasms mama ma e le gata.

Faatasi ai ma isi mea, o le avoka o se mea suamalie ma faʻamatalaga o suauʻu, nati, gutu. E 'ai e se tasi e pei o le apu, faʻafeʻai i le sua o le tipolo, o isi e saunia salata mai ai pe faʻaaoga mo masini vevela.

Avocado - faʻamatalaga, tuufaatasiga ma calories

O le alligator pear - o le fua na maua ai lenei igoa ona o lana lanumeamata lanumeamata, e manatuaina ai le paʻu o se togitogiga o le fugalaau, ma le foliga patino o fualaau masani. O le igoa aloaia o le avoka o le American Perseus, aua o luga o lenei konetineta na maua ai se laau vao. I aso nei, ua tupu i le tele o atunuu o le vevela.

O le avocado o se tasi lea o fualaau sili ona maloloina.

E tusa ma le 400 ituaiga o avocados. O fua e eseese i foliga, lapopoa ma le suauʻu.

Perseus:

  • oval
  • lapotopoto
  • uʻamea.

O le umi o le fua mai le 5 i le 20 cm, o le masini e mai le 200 g i le 1.5 kilokalama. O le paʻu o se popo o le aligata popo ua i ai se fualaʻau lanumeamata, i totonu o le fua o le samasama, o le manogi. O fua e iai le fatu 2-3 cm le umi.

O se fua o le laʻau masani e maualuga lona kalori: pe a ma le 150-200 kcal mo le 100 grams. O lenei mea e mafai ai e le fua ona avea ma punaoa taua o le malosi. O ipu avoka e manaia ma maloloina, aua o le fualaau aina e tele meaʻai.

O vaega autu:

  • vaega o vitamini E, C, B, K, PP, D,
  • olegia ma mea faʻapitoa,
  • potassium, calcium, magnesium, sodium,
  • polyunsaturated acids
  • zinc, molybdenum, uʻamea, manganese, apamemea, iodine,
  • filo meaai.

Faʻafetai i lenei faʻapitoa, o aoga o avocados o faʻamalologa faʻaleagaina i le tino.

O lea la, o le fua ma le faʻaaoga masani e iai mea nei:

  1. Tuuina atu punaʻoa talafeagai.
  2. Faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai.
  3. Faateleina le faʻamoemoe, galue galue.
  4. Faʻaitiitia le aʻafiaga o maʻi o fatu ma toto toto.
  5. Faʻaleleia mata.
  6. Faʻateleina le mamafa o le toto.
  7. Faʻaitiitia le anemia.
  8. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  9. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo.
  10. Faateleina le faʻapalepale popolega.
  11. Toe faʻafouina le tino, o loʻo i ai meatotino faʻaleaga.
  12. Faʻaleleia le faʻafouina o paʻu.

O le avocado o se oloa gafatia mo tagata vaovao. E sui ai gaʻo manu ma fuamoa, tuʻuina atu vitamini ma minerale i le tino.

O le a se mea e foliga i ai le tofo o fualaau avoka?

Perseus e leai se toʻotoʻo faʻaalia.

  • Afai o le fua o le fua, e foliga mai i le kulimi ma faʻamatalaga o le kiona ma le greens.
  • O le toʻatele o tagata i le taimi o le tofo o avocados latou te lagonaina le tofo o nila poʻo pine pine.
  • Afai e te taumafai e fua le fua, e te lagona le ita. Mo nisi, o lenei fua e foliga mai o se paukena matagofie.
  • O se tuilaʻau matua o loʻo paʻu i totonu e liua i le falaoa.

O le faʻafefiloi ma isi oloa, o le fua e maua mai ai ni ata fou o le tofo. O lenei tulaga e faʻaaoga i le kuka.

Taʻiala mo le filifilia o se tamaititi matua

Ina ia mafai ona e fiafia i le tofo o se paʻu ola, e tatau ona e faʻatau fualaau suamalie. O le a se mea e tatau ona ou tilotilo i ai pe a filifilia se avoka i totonu o se faleoloa?

O fua lelei ma fualaʻau e mafai ona fuafua e ala i foliga vaaia.

O le faʻavae autu mo le fuafuaina o le fetaui o le fetus mo le taumafaina:

  1. Faʻaaliga O le paʻu o se fua, o le maualuga o le fua o fualaau aina ua fefete (ua sili ona leaga le mama), e aunoa ma ni afaina ma ni mea leaga.
  2. Lanu. O fualaau suamalie e maua ai le lanu uliuli po o le lanu enaena. O fua mama o le a le iloa.
  3. Le tulaga o le vavae. O le lanu enaena lanu enaena e taʻu mai ai o le fualaau aina e sili atu ona mamafa. E sili atu le lelei e faʻatau ai le avoka ma se lanu enaena enaena.
  4. Resilience. Afai e te lolomiina se tamailima ma se tamatamailima ae tumau ai pea se faailoga, ae i le taimi lava e tasi e mausali, o le a faailoa mai ai le atoatoa. E mama tele fualaau suamalie, ma afai e le o se alofilima, e le o se mea e matua.
  5. Paʻu. Afai e te aumaia se paʻu paʻu i lou taliga ma lulu - totonu e te lagona le leo o se fatu.

E tupu e leai se auala e faʻatau ai avocados i le taimi lava e te leʻi kuka ai. Afai e te faʻatau sau fua, e sili atu ona lelei le filifilia o se fua e le o matua. I le 2-3 aso i se nofoaga mafanafana o le a talafeagai mo le taumafa.

E le mafai ona e teuina Peresia i totonu o le pusaaisa. I fua maualalo, o fua e amata ona pala.

E mafai ona e tuu fualaau le fua i totonu o se ato ma ni apples or bananas - o le a faʻavaveina. Avocados e tatau ona faʻaaoga mo le 5 aso, a leai o le a leaga.

Ina ia faia lenei mea, e taua le matauina o se mea e faamamaina ai algorithm i le faasologa lenei:

  1. Otioti le fetus i tafatafa o le taamilosaga, oʻo i le ponaivi.
  2. Filifili i luga pito e lua, tusi i itu eseese i le va o le tipi.
  3. Vavaeese le fasi fua mai le ponaivi e faaaoga ai le naifi poo le teaspoon.
  4. Aveese le ponaivi ma ona atigi mai le totonugalemu o le fua.
  5. Peel.
  6. Afai e le mafai ona aveese le pela, ona mafai lea ona e tipi le tino i totonu ma fufulu ma se sipuni.

E aveeseina le peʻa i le tele o auala. Afai ua fua le fua, e faigofie ona toso faatasi e lima. E mafai ona e faia lenei mea i se naifi poo se sipuni.

E faʻapefea ona 'ai se avoka?

A maeʻa ona faʻamamā, e sili atu le faʻaaogaina o se pipi mālū vave. I lalo o le malosi o le ea, e vave ona pogisa.

O le aano o le avoka e amata vave ona faʻapogisaina.

Ina ia faʻagesegese le faʻaaogaina o le faʻamaʻi, e tatau ona fufuluina le fua i le sua o le tipolo.

E fesoasoani foi e taofi le lanu samasama matagofie o le pulupulu o le ponaivi avoka pe a tuʻu i totonu.

I le pusaaisa, e mafai ona e teuina le paluga i foliga o paluga pateta ma le faaopoopoina o le sua o le tipolo. I lenei tulaga, o faʻamaonia uma aoga o le fua o loʻo faʻasaoina.

E tusa ai ma le fesili pe ono mafai ona 'ai le pati Persian, e lua taofi tetee.

  • O nisi e faailoa mai le oona o le ponaivi (mea Persin), lea e mafai ona mafua ai faafitauli i le fualaau oona, allergies, edema ma le inu o le tino.
  • O isi latou te talanoa e uiga i aoga o le tuufaatasiga o loʻo maua i le moa o se paina o le kolisi.

O faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina lelei o mea faʻapitoa, mea teuteu ma gaioiga mai i ponaivi o le ponaivi mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o le oncology ma le dysentery ua lauiloa. Ina ia faia lenei mea, aveese le paʻu pito i luga o le kulimi, tipi mea o totonu, ma tao i le afi. O mea lago mūmū e tatau ona faʻamamaina ma faʻaaoga e faʻavasega.

E mafai ona 'ai fualaau aina?

Ina ia aua nei faaleagaina le tofo ae le o le faaleagaina o uiga aoga o se avoka, e tatau ona e 'ai na o se mea matagofie.

A vevela, o le fua e maua ai le le fiafia tele. O le mea lea, e tusa lava pe faʻaaogaina le pisi i ipu vevela, o lenei mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina i le tuufaatasiga i le taimi lava lea ao leʻi faia.

O le a le mea avoka lelei mo?

Talu ai ona o le fua o le fua e leai se mea e tofo ai, o lea e vavaeeseina ai foliga o mea o loʻo totoe i totonu o le ipu. E masani ona tuʻufaʻatasia ma iʻa ma iʻa, fualaʻau ma fuamoa, ham ma moa. O fualaau olive (lemoni, lime) e faʻaalia lelei le tofo o le vao.

A pasta pasta o se meaʻai tele mo se laulau fiafia.

I le kuka, e faʻaogaina ai le avocados e fai ai:

  • afaina, pastas ma sau sau,
  • salata fualaau faisua, fualaau 'aina, iʻa o le sami,
  • kulimi kulimi
  • fufuluina ipu
  • vailaau o le vaomatua (pei o se faʻatumu),
  • itu ipu mo iʻa ma aano o manufasi,
  • otaota, pusi, ice cream, milkshakes.

I le auala, o le lauiloa Mekisiko guacamole o le paluga o le fualaau aina suamalie ma le masima.

Saladi meaai

Mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, o lenei fua o le a fesoasoani ia te oe e maua ai vitamini uma ma minerale talafeagai faatasi ai ma le itiiti ifo o kalori.

O le salati o le avocado o se meaai suamalie.

Meaʻai

  • avoka (1/2 pc.),
  • fuamoa (1 pc.)
  • aniani lanu meamata (50 g),
  • kukama fou po o le tipu (1 pc.),
  • olive (20 g).

Suauu se fuamoa ma tipi i totonu o poloka. Faaopopo le aisa mafolafola ma le kukama. Aʻo leʻi faʻatagaina, faʻapipiʻi faʻamalosi le paluga avoka ma le pata i le ipu.

E tatau ona faaopoopo i le salamu i le pito i tua o le sauniuniga le pine o le Alligator pe'ā le liu le fua.

Ina ia saunia, e tatau ona e sauniuni muamua:

  • otaota kuka (300 g),
  • Fua o Peresia (1 p.),
  • pineapa tapuni (300 g),
  • greens
  • yogurt.

Pineapple ma le avoka i totonu o kupita. Tuu mea uma i totonu o se ipu salati, sasaa i laau afu ma liligi i luga o le yogurt masani.

O le ipu muamua o le paina o le alligator o le fatu ma le vaitamini.

Uma aoga ma suamalie!

Meaʻai mo Soup:

  • moa moa (1-1.5 l),
  • avoka (1 pc.),
  • garlic (2-3 cloves),
  • greens.

I le faʻaaogaina o se suauʻu, faʻafefe le pulupulu o le tamaititi. Faaopopo mea vevela. Paʻu le paluga seʻia oʻo ina faʻavae se maliega tutusa ma lelei. A o le i auauna atu, faaopoopo i ai le kalama ma gaʻo i papatusi.

Na te manaʻomia tulaga nei o oloa:

  • pepa manaia (3 pcs.),
  • lapisi tele (20 pcs.),
  • avoka (1 pc.),
  • lime suamalie (20 g),
  • olive suauʻu (1 tbsp.),
  • mea manogi
  • keke mālū (4 pcs.).

Mai le afa o le pala, 2 fasi pepa ma le 4 galo, fai se paʻu suamalie, faʻapipiʻi pata, sua o le lime ma mea manogi. Falafola keke i lenei vaega. Tisi le pepa o totoe ma le avoka i totonu o fusi ma tuʻu le tortilla i le gaogao. Faʻapipiʻi cones i foliga o vaʻa.

O le alligator pear na faia le tofo o ipu e le masani ai. O i latou oe na tofo i lenei fua maloloina ua fiafia e faʻaaogaina ia latou taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga