Glycemic index of vegetables - o meaai e tatau ona sili atu

Fualaau aina mo le maʻisuka e aoga tele. E aofia ai le tele o elemene taua ma le fiber. Ae e le o mea uma e mafai ona 'ai i aso uma i le le faʻamapulaʻaina. O le mea lea, e aoga le mafaufau i fuainumera o fualaau faisua i le sauniuniga o meaai i aso uma. Ona sosoo ai lea ma le masani o lou suka toto.

E mafai ona vaevae fualaʻau i fualaau faisua ma se fuainumera maualalo maualalo ma se maualuga GI. O fualaʻau GI laiti GI e aofia ai fualaʻau lanumeamata, lapisi, ma le zucchini.

Zucchini ma zucchini

O nei oloa ei ai le tutusa o le faasinomaga igoa - 15, lea e manatu o se fua maualalo. Zucchini e aoga foi ona o lona maualalo o le kalori - 25 kcal. O nei numera e faʻapitoa i fualaau faisua fou. Mo se faataitaiga, o zucchini fried, e pei o caviar mai lenei oloa, e iai le numera o le 75 iunite. O le a sili atu ona aoga i fugalaau poo fualaau faisua (toe aunoa ma le suka). E talia le faʻaaogaina mo le kukaina o le kuka, mea muamua.

Meatau aoga o oloa:

  • o se maualuga maualuga o le acid ascorbic e toe faʻafoisia ai le puipuiga a le tino, faʻamalosia ai toto toto, faʻasaʻo le toto toto,
  • retinol, o se vaega o le tuufaatasiga, e fesoasoani i le faʻatinoga tatau o le tagata suʻesuʻe,
  • pyridoxine ma siama o loʻo aʻafia i totonu o le faʻaogatotonu ma le vaʻaia o le tino,
  • sosoʻo faʻamalosia le faʻavaveina vave, tulaga lelei o le paʻu ma a latou mea e maua,
  • o le calcium e faʻamalosia ai le tulaga o le masukuletelet system,
  • E lagolagoina e le siama gaʻo le tino o le tino, e aoga i le taimi o le maʻitaga mo le masani ona fausia le fomaʻi.

I le foliga muamua ma le tusitusi, o loo i ai se faasinomaga manino o le 75, o se maualuga maualuga, ae o le oloa ei ai se mea maualalo i le kalori. Ua faamaonia e saienitisi e ui lava e maualuga le GI nai lo le tulafono faatagaina, ae o le pakaka e siitia ai le toe faaleleia o suauu pancreatic, ma faateleina le numera o peta beta o motu o Langerhans-Sobolev. O lona manuia lenei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le uka o le puipuia lea o le atherosclerosis ma le anemia. O se fualaʻau matala e mafai ona aveesea le tele o le vai mai le tino, faʻaitiitia ai le fula. O le meaai e aofia ai pulupulu, fatu, sua, suauu pati.

O le glycemic index (15) faʻavasegaina le oloa o se vaega o fualaʻau faʻateleina le maualuga o le suka o le toto. O le kāpeti paepae e talafeagai mo faʻamaʻi pipisi, ate ma le faʻamaʻi, ma i togafitiga o faʻamaʻi paʻu ma mumu. O loʻo i ai i le tele o mea 3 mea taua amino e taua tele mo le tino o le tagata (methionine, tryptophan, lysine). E le gata i lea, o lola e aofia ai:

  • toso
  • Vailaʻau B-kulupu
  • Vitamin K
  • ascorbic acid
  • paluka
  • fumela

Sauerkraut e tatau ona gauai faapitoa. E fautuaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma tagata e mafatia i le mamafa o le mamafa. I le taimi o le fermentation, o fusipaʻu e maua ai le oloa ua liua i le lactic acid. O le faʻamautuina o le gaogao ma faʻafoʻi le microflora, aveese le cholesterol ma toxins.

O le oloa o loʻo i ai le GI o le 10 ma e na o le 18 kcal mo le 100 g. O le pulp tomato e aofia ai vitamini B, acid ascorbic, calciterol, fiber, acids organic ma proteins. Choline e taua o se mea taua. O ia lea na te faʻaitiitia le faʻavaeina o lipids i totonu o le ate, aveese le cholesterol saoloto e leai sona totogi, ma faʻaleleia le fausia o le hemoglobin.

O Tomatoes o loʻo i ai meatotino nei:

  • Serotonin, o se vaega o le tuufaatasiga, faʻaleleia lagona ma faʻatonutonu le paleni o lagona,
  • lycopene o se vailaʻau malosi,
  • o vailaʻau faʻaleagaina e iai le aʻafiaga faʻaleaga,
  • mimiti le toto, puipuia o pupuni toto,
  • aoga aoga i luga o le ate.

Letusi

O le faʻamatalaga faʻapitoa e faʻalagolago i le lanu o le oloa (lanu mumu - 15, lanumeamata ma samasama - 10). Po o le a lava le lanu, o le oloa o se faleteuoloa o vitamini C, A, E, vaega B, faapea foi le zinc, magnesium, phosphorus ma le potassium.

O le oloa laititi ei ai le GI o le 35, ma pe a vevela, e siitia i le 85 iunite. O loʻo i ai pea le aoga lelei o le oloa. O le fiva dietis, o le fiber, o loʻo i totonu o kāloti, ei ai sona aafiaga lelei i luga o le meaʻai fua. E faʻagesegeseina ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le toto mai le ipu o le intestinal, lea e mafai ai ona e 'ai i lenei oloa, lea ei ai se faasinomaga maualuga.

Kaloti e mafai ona falai, suʻe, tao tao, kuka, fufuluina le sua mai le vai. O le mea autu e le o le faaopoopo o le suka i le taimi o kuka. Vaega:

  • e mafai ona faʻaaogaina i se mamanu lelei pe faʻatasi ma isi oloa,
  • le maalili e le faʻaumatia meatotino aoga,
  • ma le maʻisuka, e aoga tele le faʻaaogaina o kāloti kuka i le mama poʻo le foliga o palu pateta.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le oloa e 15, calories - 20 kcal. O ia fuainumera e faʻavasega faʻamalama e pei o se mea maualalo-GI, o lona uiga e taliaina i latou i aso taitasi.

O le radisa o se fualaau faisua vave lea e maua i le taumafataga mo se taimi faatapulaaina, e tuʻuina atu ai i tamato ma kukama. O le radisa ua i ai lona lava tuufaatasiga o le fiber, magnesium, sodium, calcium, fluorine, salicylic acid, tocopherol, ma vitamini B.

O le tuufaatasiga e aofia ai suauu mustard, lea e mafai ai ona e lafoai le masima i le faiga o kuka ona o le tofo faapitoa o le fualaau faisua. O lo latou taumafaina o se mea puipuia i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le fatu, toto toto ma gaʻo.

O le GI o se fuālaʻau mata e 30, e oʻo atu i le 64 iunite. O le gaosiga o le gaosiga o le laau e aoga i le tele o faʻamaʻi. O lona tuufaatasiga e tamaoaiga i elemene natura, vitamini, fiber, mea totino. E faʻaleleia e le fiber le faʻamalositino o le intestinal, faʻamaonia le faʻamaʻiina. O elemene elemene e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le metabolism.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le mamafa o le tino, e taua le mataʻituina o le toto o le toto ma faʻamalositino, faʻaitiitia toto maualuga, aveese le tele o le cholesterol mai le tino. O le mea lea e fesoasoani i le aʻa o le pi.

Le fualaau sili ona le manaomia o mea uma o loʻo tuʻuina atu i luga mo le maʻisuka ma tagata e faʻafeiloaia se soifua maloloina lelei. E le mafai ona taʻua le taua o le faasinomaga o pateta:

  • i se faiga masani - 60,
  • kuka pateta - 65,
  • falai ma fried fries - 95,
  • mamae - 90,
  • pateta pateta - 85.

O le kalori o mea e maua i aʻa e faalagolago foi i le auala o sauniuniga: raw - 80 kcal, kuka - 82 kcal, falai - 192 kcal, meataalo - 292 kcal.

Mea aoga aoga o le fualaʻau:

  • e toetoe lava o le seti atoa o amino acids taua mo le tino o le tagata,
  • ei ai sona aafiaga faʻapipiʻi (fautuaina mo togafitiga o fatuga, gout),
  • faʻaaogaina i vailaʻau masani e togafitia ai maʻi paʻu,
  • O le sua pateta ei ai sona aoga aoga i le setete o le mucosa gastric, e mafua ai le faamaloloina o ulugalii.

O fualaau faisua ei ai meatotino e talitutusa ma na uiga o fualaʻau, na o le acid ascorbic pito maualalo i le tuufaatasiga. O le laulau o faʻamatalaga faʻapitoa o fualaau faisua lauiloa, ma o latou kalori, faʻapea foʻi ma mea o loʻo iai i protein, lipids ma gaʻo.

O le mataʻituina o faailoilo e mafai ai e oe ona faʻafetaui lelei le taumafataga, faʻateleina pe faʻaititia le aofaʻi o le faʻaaogaina o nisi oloa.

Glycemic index - o le a lea?

O le gaosiga o le carbohydrate e mafua ai le maualuga o le maualuga o le suka. O le tau e fuafua ai le saoasaoa o lenei faagasologa ua taua o le faasino igoa o le oloa. O le maualuga o faʻamaoniga mo le kulukose (faʻamatalaga faasino, 100). O oloa e maua i le GI e sili atu i le 70 ua faamatalaina o le maualuga maualuga, o le GI ave o le 55 i le 69, ma le maualalo o le GI e itiiti ifo ma le 55.

Aisea e taua ai lenei faailoilo pe a tatou taumafai e mataʻituina lo tatou mamafa? O gaʻo gaʻo o le punavai autu lea o le malosi mo le tino. Faatasi ai ma soʻo se faʻamalositino, o le a faʻaaoga muamua mea inu o meaʻai, o lenei faagasologa o loʻo taoto i lalo i le natura. E fetaui ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o carbohydrates, o le a amata ona maua e le tino le malosi mai gaʻo ma pulu. Ae peitaʻi, afai tatou te faʻatau meaʻai ma le GI maualuga, o mea inu oona i lona fatuga e mafua ai ona oso i luga le suka i le suka toto, ma o gaoioiga nei o le tino e tupu:

  1. Faʻateleina le faʻaleleia o le inisalini.
  2. O le inisalini ole maualuga e teu i le tino o le tino.
  3. O le anapogi e sau mai se lagona o le fiaaai, faatasi ai ma le naunau mo lauusiusi.
  4. Toe faʻaaogaina le maualuga o le GI oloa.

O se lisi e aofia ai mea taumafa ma GI maualalo ma maualalo o le a fesoasoani e aloese ai i faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka o le toto, faʻaʻumiʻumi le lagona o le atoatoa ma puipuia le tele o meaʻai. I lenei tulaga, o le tele o gaʻo e le mafai ona teuina, aua o le ai ai le taimi e faʻaaoga e le tino.

GI Fua o Meaʻai

Suesueina o laulau eseese o faʻamatalaga faʻapitoa, e mafai ona e gauai atu e tutusa le GI ma le oloa lava e tasi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le faʻamaoniga e faalagolago i le tele o mea: pe i ai le fiber, pe leai foʻi, pe faapefea ona saunia le oloa, pe faʻafefiloi ma palatini ma gaʻo. E fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i meaʻai maualuga i le fiva ma faʻauʻu faʻamaʻi, taofi pe uʻu.

Low GI Products

O kulimi gaʻo i totonu o mea taumafa ma le maualalo o le faasinomaga o igoa e masani ona taua o le telegese pe faʻalavelave. E faasolosolo malie lava ona gauai i le tino, faʻagasolo malie le tuʻuina atu o le malosi mo le tele o itula. O nei oloa e aofia ai:

  • soo se ituaiga o laʻau, letus, siva,
  • fualaau faisua fou ma fua (sei vagana ai samasama), nati, olive, legumes,
  • meaʻai gaʻo susu, gaʻo mālūlū, tofu,
  • suamalie fou ua gaosia, suavai e leai se sao,
  • moa fuā, palu, iʻa, iʻa, iʻa,
  • falaoamata o le saito o le saito, falaoa atoa o le falaoa, alalaʻau basmati, nati vave.
  • vine mamago, keke sukalati.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa meaʻai ma meaʻai e maualalo le faʻaogaina pe afai e te manaʻo e aveesea le mamafa. O lenei taumafa e tatau ona mulimulitaʻia ei latou o loʻo taʻitaʻia se olaga nofofua, e afaina i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo isi faʻamaʻi matautia.

Medium GI Products

E pei o le maualalo o le faasinomaga igoa, o le averesi GI e mafai ai e oe ona taofiofi se lagona o le fiaʻai i lalo o le puleaina, ao aloese mai le monotony o se meaai maualalo maualalo:

  • meaʻai ma fafasi faʻafefete (schnitzels, meatballs, pipi strofnoff, ma isi mea),
  • fuamoa ma ipu mai ia i latou (fuga falala, omelets, casseroles),
  • falaoa falaoamata (pancakes, pancakes, dumplings, dumplings),
  • pasta, lanu enaena, falaoa paʻu, oatmeal,
  • fualaau fualaau faisua (kuka, kuka), sola fualaau faisua,
  • fualaau samasama fou (oranges, mangoes, persimmons, pineapples) ma a latou sua,
  • lauti uliuli, kofe gaʻo leai, koko

Maualuga GI Products

O le taumafaina o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, tatou te taufetuli i le lamatiaga o le pauu i se taamilosaga leaga, pe a fai ai taumafataga taitasi, nai lo le le fiafia, o se lagona sili atu foi o le matelaina. I lenei tulaga, o le vaivaiga e tupu i totonu o le tino, ma foliga o le tino ua vave ona suia mo le leaga.

E tatau ona faʻaitiitia pe faʻaumatia atoa ia oloa mai le taumafataga:

  • meaʻai suamalie, meaʻai, jam, caramel, susu ma keke sukalati,
  • falaoa suamalie suamalie, semolina, couscous, araisa paepae, falaoa paʻepaʻe,
  • mama mama (paʻepaʻe ma enaena), kulūkose,
  • palu falai, pateta pateta, fasi meaʻai ma palu pateta,
  • uka, tilo, aso, faʻi,
  • beer, vodka, vine suamalie, ava malosi ma isi meainu malolosi o le suka malosi,
  • fualaau kuka, fuālaʻau, meainu suamalie.

Glycemic index for loss weight: o le a le mea e tatau ona mafaufau i ai?

O se mea sese le manatu e mafua ona o le mamafa o le mamafa e te manaʻomia e filifili ai mea taumafa maualalo le GI, ma ia lafo ese isi meaʻai mai le taumafataga. O le laulau atoa o oloa e atagia mai ai le tau o le GI, ae o seisi foi faailoga - glycemic load (GI). E talitutusa lava ma le GI, ae e tatau ona faʻatatau i le vaega tele. O le mea lea, o nisi taimi e mafai ona e faʻatagaina oe lava e faʻatau meaʻai ma le GI maualuga, ae faʻaititia le tele o le tautua ina ia le sili atu le faʻamaoniga o le GN i le tulafono masani. O faʻamatalaga mo faʻamaoniga e lua o le a matua eseese ai le taumafataga ae le lelei.

O polokalame tau taumafa mo le gau o le mamafa, e faavae i luga o le tusitala mo GI ma le GN, ua faaaogaina e le tele o tagata iloga masani, e pei o le fomai Falani o Michel Montignac. Mo le gau o le mamafa o le mamafa, e tatau ona e faia se meaai i se auala e faaitiitia ai le gaosiga o le carbohydrate, ona amata loa lea e le tino ona faʻaaoga gaʻo ua gaosia e fai ma puna o le malosi.

O se faasologa o taumafa masani i aso taʻitasi ma se taumafa maualalo o le GI atonu e pei o lenei:

  • Breakfast - fualaau suamalie (faʻaleleia le manaʻoga)
  • Lua le taeao - falaoa atoa o le falaoa, susu, se vaega o le oatmeal
  • Taumafa - salati greens, iʻa tunu
  • Snack - o se ipu malamalama o le kefir poo le maualalo-gaʻo, yogurt e le fagu
  • Taumafa - sola fualaau suamalie poʻo salati, meaʻai gaʻo

Mo le sauniuni o le lisi e mafai ai ona faʻaaoga soʻo se oloa e maua ai se faʻamaufaʻailoga maualalo. O oloa e maualuga GI e faʻasaina, ma GI masani - e fautuaina e faʻalauiloa pe a maeʻa le mamafa o le manaʻoga. O se lisi atoa o oloa e mafai ona maua atili i totonu o laulau auiliili.

Ua matou saunia se filifiliga o meaai e mafai ona e 'ai i le taimi o se taumafa lelei:

  • MCT gaʻo. O le oloa e aofia ai faʻamaʻi faʻasolosolo uumi o loʻo i ai i le suauu popo. O le suauu o se punavai sili lea o le malosi.
  • Suauu e leai se pipi pipi. O lenei mea o se taugofie gaʻo o le gaʻo, lea e taliaina i se taumafa malosi. E taua tele le filifilia o se oloa maualalo ma le maualalo o le faasinomaga igoa.
  • Palu falaoamata. Se sui lelei mo le falaoamata o le saito, lea e sili atu ona maloloina. E le gata i lea, o le falaoamata e faia mai i ni fatu, o se punavai o se aofaiga tele o polotini.
  • Coconut Flour O se mea maualalo o le fiber gaʻo. E mafai ona faʻaaoga le falaoamata e tao ai le keto.
  • Stevia. O se suamalie sili ona suamalie ma le maualalo o mea e gaʻo ai le carbohydrate ma se mea masani na maua mai lau o le stevia. Gaosiga o le carbohydrate ma le kalori.

Laʻu Faʻasologa Faʻamau Fualaau Faʻatau

Eggplant10GI
Broccoli10GI
Green tio10GI
Tomatoes (pe aisea latou te lelei ai mo le maʻisuka)10GI
Pupu mai Brussels15GI
Zucchini caviar15GI
Sini zucchini15GI
Paʻu paʻepaʻe15GI
Paʻu Cabbage Braised15GI
Sauerkraut15GI
Palufela kuka15GI
Aluga15GI
Laʻau mumu15GI
Peʻe suamalie15GI
Radisa15GI
Lulu15GI
Asparagus15GI
Pululaʻau Fugalaau15GI
Kopama fou20GI
Vaivaega (i luga o penefiti faʻatasi ai ma fuga)22GI
Palufela30GI
Pīni lanumeamata30GI
Carrots laititi35GI
Fried cauliflower35GI
Eggplant Caviar40GI
Sweet potato (pateta suamalie)50GI

Ou te fia matauina o le laulau foʻi e iai faʻamatalaga mo le gaosia o fualaʻau. Ou te faʻamoemoe o loʻo e faigofie ona faʻaaoga sea laulau.

O le faʻamatalaga faʻamaonia o fualaʻau faʻasalalau e toetoe lava a sili atu ona maualuga nai lo meaai tutusa i latou foliga masani.

Maualuga fualaau faisua o fualaau faisua

Laʻau vela64GI
Suauu kuka65GI
Suauu kuka70GI
Beets (tusiga e uiga i le faʻaaogaina o le maʻisuka)70GI
Fuga zucchini75GI
Paʻu75GI
Lulu Paʻu75GI
Koloti kuka85GI
Umu pateta95GI
Palu falai95GI
Pipi pateta98GI

O fualaau maualuga GI e aofia ai pateta, beets, pumpkins, ma isi fualaʻau e maualuga i suga ma le maso.

Ou te manao e tosina atu oe i le mea moni e le tatau ona e tuuese fualaau faisua ma se upusii maualuga mai le meaai.E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le aofai o ipu suka. O ia pateta e tasi, aemaise lava tamaiti laiti, e aoga tele ma maua ai ni aafiaga aoga i le soifua maloloina. Ma o soʻo se tagata e mulimuli i le endocrinologist o le a taʻuina atu ia te oe 2-3 pc mo le taumafataga e mafai, pe afai e le 3 taimi i le aso.

Taumafai e kuka ni ipu eseese, faʻaogaina oloa. E le gata i lea, afai e te filifili e ai se mea e le maloloina lelei, fai i le taeao. Ua faʻamaonia i le saienisi o gaʻo i le taeao o mea uma e alu i le lelei o galuega a le tino, o siama tino e iloa lelei le kulukose.

O le a le GI?

O le fua o le absorption o le carbohydrate ma le faateleina i le suka o le toto ua taua o le igoa o le glycemic index.

O lenei faailoga e iloiloina i luga o se fua mai le 0 i le 100, pe a 100 o le faailo GI mo le suka faamamaina. O meaai Polyglycemic e aofia ai le tele o fiva, e manaʻomia e le tino se taimi e faʻasolo ai i latou, ma o le suka o le a atili ai ona faateleina. O oloa ma se maualuga maualuga e vave ona gauai, ma mafua ai ona matua faateleina le suka o le toto. O le faʻaaoga masani o ia oloa o le mafuaaga lea:

  • afaina o le tino
  • fiaai pea
  • faateleina le mamafa o le tino ma le gaʻo.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le mea e faalagolago i ai?

O le maualuga o le GI e faʻalagolago i itu e fa:

  • mea gaʻo
  • le tele o le gaʻo
  • polotini
  • togafitiga vevela.

O le meaʻai meaai e taʻu mai ai o le meaai e tatau ona aofia ai le itiiti ifo i le 50-60% o gaʻo. E tolu ituaiga o gaʻo:

O le vaeluaina o masini gaʻo i vaega e tusa ai ma le tikeri o le digestibility e le tino.

  1. Faigofie. Faʻatinoina vave le vave, vave faʻaleleia le glucometer. O nei mea e aofia ai le suauu, fructose, lactose. O loʻo i ai le maualuga o le GI, o ia meaʻai e lelei le 'ai i ni vaega laiti pe a maeʻa faamalositino, e toe faʻaleleia ai le mafaufau.
  2. Faigata. O loʻo faʻagesegese lemu, ona o le glucose i totonu o le toto e tupu malie. Tausia i falaoa, falaoa o le falaoa, tele o vine ma fua.
  3. Paʻu. Faʻaaogaina i fualaau faisua fou ma faʻala. E le aʻafia e le tino ia ituaiga o gaʻo.

O gaʻo-elekene o loʻo fausia e carbohydrates ma proteins e faʻagesegese ai le faʻaleagaina o gaʻo, gaʻo faʻalavelave e faʻalavelaveina ai le gaosiga o gaʻo. O le malosi o le togafitiga o le vevela, o le maualuga o le GI. Paʻu faʻasamala e sili atu ona aoga nai lo cereal kuka mo le maʻisuka. Gota koko kāpeti - 85, fou - 35. E mafua mai i se faiga faigofie o le vaevaeina i le manava o meaʻai gaosi.

Toe foʻi i le laulau o mea

I le pateta

Le maualuga o le faasinomaga o pateta e tusa lava po o le a le vevela o togafitiga:

  • palu falai - 95,
  • tao tao - 70,
  • palu pateta - 90,
  • pateta pateta - 85,
  • kati pateta - 65.

O Vinaigrette o se fale e sili atu ona lelei mo maʻi nai lo fatu mama pateta.

Ua iloa e tagata maʻi e iloa le faʻaitiitia o le fua faatatau, e tatau ai ona kuka uma le seleselega aʻa: o le auala lea e le faʻaumatia filifili. Faatasi ai ma lenei metotia o le kuka, ua faaitiitia le GI i le 10-15 iunite. E taua foi le mafaufau i mea o le kalori o le oloa ua maeʻa: kuka pateta - 82 kcal, fou - 79 kcal, falai - 193 kcal, meataalo - 280 kcal mo le 100 kalama. I le maʻisuka, e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o pateta, ma sili atu ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o vine.

Toe foʻi i le laulau o mea

Kukama Faasino Upu

O le kulukama le suamalie o se faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi nei:

  • toto maualuga
  • mamafa tele
  • tuberculosis
  • siama faʻamaʻi.

O kukupi fatu e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga, maua ai se aafiaga lelei, aofia ai Ca, Mn, Se, Ag, Fe. O nei fualaau faisua e tumu ma faʻamalieina le fiainu, o lea e taua tele ai i aso vevela vevela. Kukumba e maualalo le GI - 10 iunite, ae mo nisi faʻamaʻi o lenei fualaau aina e tatau ona lafoai:

  • tui
  • hepatitis
  • cholecystitis
  • faʻamaʻi fatu
  • gastritis ma le manava o le manava.

Toe foʻi i le laulau o mea

Glycemic index of cabbage

O se fualaau faisua e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa i tagata e sili atu le kulukose o le toto.

GI o kapisi e tutusa ma le 15 iunite. O le tulaga ese o lenei fualaau faisua o le faatumauina lea o le maualuga o le GI e tusa lava poo le a le auala e saunia ai. O le kāpeti paepae e aofia ai fiber, vitamini C, B, K, P, E, U. Cabbage ma le maʻisuka e matua vevela lava, e fesoasoani i le mamafa o le mamafa, e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and ate.

Faatasi ai ma se faʻavevelaina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, pancreatitis poʻo cholecystitis, o le kāpeti e le aofia ai i le meaai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Paʻu ma le maʻi suka

Paʻu oona:

  • Mea e faʻaaogaina: Fe, Mg, Ca, K,
  • Vitamini: A, C, D, E, F, PP.

E tusa ai ma le laulau o faʻamatalaga glycemic, o le fua o le pumpkin e 75 iunite, juice juice - 70. O le suamalie o le suamalie e faʻamalosi ai le tino puipuia o le tino, e iai sona aʻafiaga, fesoasoani i le toxicosis, aveesea ai toxins. O lapisi ma le paukini ua solia i totonu o tagata e maualalo le eletise o le sua oona, faatasi ai ma se uiga o le colic, flatulence ma bloating.

Toe foʻi i le laulau o mea

Maʻisuka Radish

  • faʻafaigofie le aʻoaʻoga o suʻesuʻega, gout, rheumatism,
  • o le puipuia o le fatu fatu ma le taʻavale,
  • fesoasoani e faʻamalositino le metabolism.

O le laisa e mauʻoa i le inisalini masani, lea e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

O le faasinomaga o igoa o le radis e 15 iunite. O se mea taua o lenei fualaau faisua o le mea lea o le inisalini masani, o lea e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le pancreas, lea e taua tele i le suka maualuga. E le gata i lea, faafetai i le anthocyanin, o le radish o se mamanu malosi e faasaga i le kanesa. Contraindications mo le faʻaaogaina:

  • gasegase gastrointestinal tumau,
  • gasegase o le tino
  • togafitiga faʻaleagaina i le ate ma fatugaʻo,
  • maʻi faʻamaʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Beetroot ma le Maʻisuka

O le kalori matūa o beets mata e 40 kcal. O le fualaʻau e aoga tele mo le vaitamini ma le anemia, maualuga maualuga, maʻi faʻamaʻi, atherosclerosis ma le tuiina o le tino. Fiber ma meaola eletise e faʻaleleia atili le gaogao ma faʻamalolo le faʻamalosi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faia ai salakeke soifua maloloina ma kuka ai gao. E le faʻaopoopoina i meaai i maʻa fatuga, talu ai ona o faʻasalalau e sili atu ona aʻafia le ala o le maʻi. O le faʻasalalau faʻavae o beets o le 30 iunite.

Toe foʻi i le laulau o mea

Oe zucchini

Zucchini low-calorie - 25 kcal, glycemic index - 15 iunite. O le Zucchini e 75 iunite pe a uma le fugaina o le GI, o lea e sili atu ai i le tile, salu pe faʻaaogaina i le tino o le zucchini caviar. Meatotino aoga o le zucchini:

  • Vitamin C e faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻasaʻo le toto ma faʻamalosia le faʻaoga o le tino,
  • elemene gaosi e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino,
  • retinol faaleleia le tulaga o totoga o faaaliga,
  • calcium e faʻamalosi ai ponaivi
  • thiamine ma pyridoxine faʻamautinoa le faʻaogaina o le tino,
  • suauu mama e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o gaioiga i le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Gi kāloti

O le faʻasologa o igoa o kāloti e 35. E le o se mea masani. E i ai le 85 mita iunite. Kāreti e aofia ai:

O fualaʻau aʻa e tele mea aoga.

  • O minerale: K, P, Mg, Co, Cu, I, Zn, Cr, Ni, F,
  • vitamini: K, E, C, PP, B.

O aoga aoga o lenei fualaau faisua e fesoasoani e faaleleia le tulaga o le tino. O le maʻisuka e masani ona togafitia togafitiga faʻatasi, ma o le aoga aoga o meaʻai e maua mai i oloa e taua tele. O aoga o kāloti:

  • faʻamalosi le retina
  • faaleleia le tulaga o kuluma
  • faʻafaigofieina le ala o faʻamaʻi ate, anemia,
  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • fesoasoani i faʻamaʻi fatu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Tomato ma le maʻisuka

E faʻatagaina le sua Tomato mo le faʻaaoga i le lisi o tagata e maua i le toto maualuga.

Tomatoes e tauva ma fualaau suamalie i totonu o mea o loʻo maua i le acid ascorbic., E mauoa i anthocyanins, faʻamalosia le puipuiga, faʻafaigofie le faʻamaloloina o manua ma le tipi. O le kulimi suamalie e maloloina ma lelei; i le maʻisuka e mafai ona onā i tausaga taʻitasi. Mea aoga o tomato:

  • faʻaleleia le gaosiga o le gastric juice,
  • faʻamalosia le faʻalavelave faʻalavelave
  • o se faʻamuamua e faasaga i le kanesa ma le osteoporosis,
  • faaleleia le tulaga o le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Isi fualaau faisua

E le o taimi uma e pei o fualaau faisua, taumafai e faʻaaoga fua e maualalo le GI i a latou meaʻai. E aoga foi, ae ona o le suka o iai, ua fautuaina e faʻapulaʻa le fuainumera o fua i le aoauli. I lea vaitau, e sili atu le sui o le mandarin i kālati fou poʻo ni nai laupepa lanu meamata. Fomaʻi fautuaina e tausia pea se laulau manino ma se GI o mea masani e faʻaaogaina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai mea sese i le sauniuniga o le taumafataga. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le GI o fualaau 'aina e sili ona' aina.

GI LevelFualaau faisuaFaʻailoga, iunite LaititiO pi pi40 Eggplant Caviar Lanu meamata lanu meamata Kāreti35 Ata30 Lafumanu tao25 Sweet potato18 Laʻau, Cauliflower, Asparagus15 Laʻau kuka Zucchini Broccoli Seleti Avaka19 Tomato, Aluga12 Pepa pepa18 Eggplant22 TeleSoa saito70 Sini zucchini64 Laʻau vela Suauu pateta65 MaualugaPipi pateta70 Lulu Paʻu74 Palu falai90

Tuua Lau Faamatalaga