E faʻapefea ona aafia le toto cholesterol i le ava?

E talitonuina o meainu ava malosi e maualalo ai le cholesterol, toe faʻaleleia vaʻa toto, ma faʻaleleia le fusi o le lipid toto. E moni ea lenei mea? E faʻafefea ona aʻafia le ava malosi ma le cholesterol, o le a le aafiaga o le pusa cardiovascular and other organs?

O le ava malosi e sili atu le gaʻo mai meaʻai, faʻaleleia le faʻasologa o lipoprotein HDL maualuga. E le suia le aofaʻi o triglycerides, o le mafuaaga autu o le atherosclerosis.

Ma o le a le mea e tupu i isi tino? O le ava malosi e faʻamavae ai le cholesterol, ma faʻafefiloi ai vaega gaʻo. O le aano o le ethanol e toe faʻapalaina i lalo e le ate, lea e ave ai le afa o mea oona. Ona oʻo lea i le pala o le alcohol alcohol alcohol i totonu o fatugaʻo, ua vave alu ese mai le tino ma le vai.

E galulue le tino i ni avega mamafa. I le faʻaaogaina o le ava malosi, o suiga i le ate ma fatuga e tupu. O siama amio e amata ona sui e ala i fesoʻotaʻiga, o faʻamaʻi faʻamaʻi pea.

O le faʻaaogaina o le ava e faʻamavae ai le cholesterol e masalosalo, ona o le afaina i le tino.

E faʻafefea ona aʻafia le ava malosi i le ava malosi

O le inuina o le ava malosi e faʻaitiitia ai toto toto, faʻapupulaina le toto. Ona o lenei mea, o se vaega o tupe teu o le cholesterol ua fufulueseina e le vaitafe. E foliga mai ua faʻamamaina ipu, ua faʻaititia le maualuga o le cholesterol matautia. Ae ui i lea, o lenei faʻamatalaga e le o se mea moni. O le taunuʻuga e faʻalagolago i le soifua maloloina o tagata, tulaga maualuga o le cholesterol, le tele ma le tele o le ava malosi.

O le faʻavae o soʻo se meainu malosi o le gaʻo poo le uaina o le ava malosi. E patino lava, e aʻafia ai vaa e pei ona taua i lalo:

  • A maeʻa le inuina o le ava, e faʻalautele le lumen vascular. Ae o lenei aafiaga e puupuu, tumau mai le tele o minute i nai itula.
  • Ma le isi, o le itu faafeagai e tulai mai. O faiga faʻavae tulafono a le tino e taumafai e toe faafoi atu ia laʻau i lo latou uluai setete. O loʻo i ai se mea faʻafefete, o se faʻamaʻi faʻamaʻoti. O nisi taimi e mafai ona sili atu ona faʻaalia lenei mea nai lo le taumafaina o le ava malosi.

Faʻaaogaina malosi o le ava malosi, o le faʻateleina o le faʻalauteleina, ona vavalalata ai lea o puipui lapisi, ma lafoaʻiina. O le afaina o le afi e aliali, o le tetee i le endothelial i le microtrauma ua faaitiitia. I totonu o mea ua faaleagaina, o le LDL lipoproteins e maualalo maualalo e faʻaopoopo vave.

Saogalemu saogalemu mo le faʻaaogaina

O loʻo i ai mafuaʻaga e mafua ai le faʻaititia o le ethanol i le atherosclerotic plate, o lea o le a le afaina ai le taumafa. Ae pe i ai ni mea saogalemu?

Ioe, o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia le cholesterol, o laʻititi o le ava malosi e aoga mo le puipuia o maʻi fatu fatu, atherosclerosis, angina pectoris. O le fua faatatau e tusa ma le 1 ml o le ethanol mama mo le 1 kg o le mamafa o le tino o se tagata e le mafatia i ni gasegase tumau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se tagata matua e tusa ma le 70 kilokalama, o se vailaʻau e tutusa ma:

  • 1.5 glasses of wine red, champagne,
  • 2 ipu tioata mama
  • 75 ml vodka poo le koko,
  • 400 ml o le pia.

O lenei tulafono e talafeagai mo le le taumafaina o le ava - 1-2 taimi / vaiaso. O lenei aofaiga o le a faʻapupulaina ai vaʻa, faʻamamaina ai i latou mai le cholesterol matautia. O le a fesoasoani i le maualalo o le toto, paʻanoʻa, popole, e aunoa ma le mafua ai o le mataʻu tele o arteries.

O le tele o le ava malosi e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga, e faʻaleagaina ai le gaioiga o le tino.

Le aʻafiaga o le tele o mea inu malosi ile cholesterol

Faatasi ai ma le hyperlipidemia, e mafai ona e faʻaaoga se vaega itiiti o ituaiga o ava nei:

  • Cognac e aofia ai tannins, tannins. E i ai mea e puipuia ai le ita. Faʻaitiitia le cholesterol, e puipuia le atherosclerosis.
  • O le mumu mumu masani e aofia ai resveratrol. O ia lea e faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins lamatia, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto. O le uaina mūmū tele e faʻaitiitia ai le toto maualuga, faʻaleleia le galue o le fatu.
  • O le Viskey o se mea manogi inu mai ituaiga eseese o saito. Rich in antioxidants, ellagic acid. O nei vaega e puipuia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate, faʻamalosia ai galuega a le loto.

Vodka, uaina papa, vine, ava malosi e le faʻaitiitia ai cholesterol maualuga.

O le ava malosi e faʻaumatia ai toto toto ma faʻamavae ai le cholesterol. Ae e le mafai ona foia le faafitauli o le hyperlipidemia ma lana fesoasoani. Ma e tusa lava po o le a le mea e inu i le tagata maʻi o le a faʻauluina le mūmū mūmū faalenatura poʻo le lanu. O le ava malosi e leai ni mea taua e le mafai ona mauaina i se isi itu.

E le gata i lea, e le manaʻomia e le tino le ethanol mai fafo. O aso uma e maua ai le 9-10 g o lenei mea. O lea aofaiga ua lava lea e lagolago ai le faagaoioia o tino, okeni, metabolism.

Vaʻaiga faʻavave taimi vasodilation e le totogiina mo le faaleagaina o le ava malosi, fatu, ate, fatugaʻo.

O se paleni paleni, o se olaga malosi, ulaula ulaula - ei ai se malosi malosi.

Faʻafefea ona galue malosi le ava i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi

Ole fegalegaleaiga o le ava malosi ma le cholesterol o se faʻalavelave matautia mo tagata e maua i faʻamaʻi masani. E matua faasaina le faʻaaoga o le ethanol e faʻaititia ai le tulaga o le sterol i tulaga nei:

  • Toto maualuga. O le maualuga o le toto maualuga e afaina ai le faiga o tulafono faatonutonu o le tino. O le inuina o sina ava malosi e faʻalauteleina ai le gaʻo, sosoo ai ma se vaʻa mataʻutia. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se osofaʻiga mamafa, faʻalavelave maualuga.
  • Maʻi o le ate, fatuga. O le ava malosi e aʻafia ai aʻafiaga o aʻafiaga, mafua ai le faʻalavelaveina o totoga. O le gaosiga o le cholesterol faʻamalosi i le ate o le a faateleina, ma o le gasegase mai le tino e faʻagesegese.
  • Taimi atherosclerosis. Tupe faʻaalu o le cholesterol, suauu calcium e faʻaaogaina ai le gaʻo, faʻamalosi. O latou leo ​​e le mafai ona suia i lalo o le faatosinaga a le tino. O le inu malosi e faʻateleina ai le toto, lea e lamatia i le vavaeina o vaʻa vavalalata po o se faitioga ogaoga o le lumen. E ono mafai ona atiaʻe le fatu fatuga o le faiʻai, ate, fatu.
  • Aveina o fualaau. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ava malosi, lipid-lowering drugs e mafai ona mafua ai se tali le mautonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻapipiʻiina o vailaʻau faʻasaina ma le ava malosi e faʻaitiitia ai toto toto, o le mamafa e paʻu malie. O le taunuʻuga o le leiloa o le mafaufau, o le stroke, o le fatu oso.

Afai o se tagata soifua maloloina, o le ethanol e foliga tutusa ma le le atoatoa o le lipoproteins, o lona uiga e le mafai ona vaʻai lona aʻafiaga i se tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o totoga o le loto, loto, vaʻa toto.

Le manatu o tagata atamamai

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaauau pea o le taumafa o le ava malosi e mafua ai le faʻafeagai - o le maualuga o le tamaoaiga o le cholesterol e faaitiitia, aʻo maualuga le maualuga o le cholesterol faʻamaʻi.

E finau tagata Toxicologists e le mafai ona mafaufauina le ava malosi e tusa ai ma se sui sooupu. E masani ona fegalegaleai ile ethyl alcohol ma ia, faʻamavaeina, toso mai toto toto. Ae ui i lea, o laʻau, arterioles, capillaries ei ai aʻafiaga e vave tali atu i le ava o sau mai fafo. I lalo o lana faatosinaga, ua matua faʻaitiitia, lea e afua ai le afaina ai. O le a avea i latou ma mea mumū, ma faʻavaivaia, ma mafai ai ona faʻatupulaʻia.

Afanasyev V.V., fomai:

Afai oe maʻi, galo ia galo le tala o le ava malosi e faʻamamaina ai toto toto. O le tino e sili atu ona lavelave nai lo se faʻamaʻi e mafai ona faʻamamaina i le ethanol poo se pulumu. O faʻaleleia o le tino o le tagata e matua nofouta lava i le afaina o le ava mai fafo, aemaise i le tele o tui. O se taunuuga, vasospasm e tupu, e le gata ina le faʻaleleia ai le tulaga, ae o le a faʻaosofia ai foi le fesuiaiga o fua.

Mo se tagata gasegase i le atherosclerosis ma le fatu fatu fatu, o le ava malosi o se tapulaa. O metotia pito sili ona lelei o le ola o le tagata lava ia i lenei tulaga o se moe maloloina, o le maualalo o le lipid-lowering diet and spending sports.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faʻafefea ona aʻafia ai le cholesterol i le ava

E talitonuina o le inuina o le ava malosi i le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaititia ai lona faʻamaualuga i le toto. O sea manatu e leai se mea e le mafaamatalaina. O le ava malosi i le faʻamautuina lelei e afaina ai le cardiovascular system, o se vailaʻau mamana malosi. Ona o lenei mea, ua faateleina le lumenia o arteries, ua faateleina le tafe toto, ma o se vaega o le atherosclerotic ua fausia, ua fufuluina i le tafe mai o le toto mai puipui o toto toto. E tusa lava po o le a le itupa - alii ma tamaitai - o lenei aafiaga e mafai ona ausia i sina tofo o le ava malosi. I le tele o mea, latou te faʻalauteleina le mea e maua i triglycerides, lea e afaina ai le tino atoa o le tagata - o le faiʻai, ate, fatu.

Faʻateleina fua faatatau

O le ava malosi ma le cholesterol maualuga e fesoasoani i le faateleina o le puleaina ma le tausiga o se ituaiga soifua maloloina o le cholesterol i le toto. E ui i le mea moni e faapea o faailoga o lona ituaiga "mea leaga" - LDL (lipoproteins maualalo maualalo) o loʻo avea ma mafuaaga autu o faʻamaʻi o le cholesterol. - aua nei faʻaitiitia, o loʻo i ai se tulaga lelei i le fua o nei ituaiga ituaiga cholesterol.

Le aʻafiaga o le ava malosi i luga o toto

E pei ona taʻua muamua, o le ava o se vailaʻau mamana. Ae ui i lea, i tulaga maualalo, e suia ai le alcohol alcohol ethical effect ma e mafai ona mafua ai ni tali faʻafeagai i totonu o mamanu. I totonu o fua o fua, o le ava e fesoasoani e faamamaina toto toto o le cholesterol tele, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻateleina le malosi o le puipui vascular, faʻamalosia le galuega a le fatu muso. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le atherosclerosis, o le ava malosi e mafai ona faʻamavaeina pusa o le cholesterol.

Le aʻafiaga o le ava i luga o le faʻasologa o cholesterol

O le mafutaga i le va o le ava malosi ma le cholesterol e eseese e fuafua i luga o le a le mea faapitoa e inu e le tagata maʻi. O fea e mafai ona e inuina i le cholesterol maualuga? O le autu autu o le maualuga o le ava ua filifilia. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le ava sili ona talafeagai ma saogalemu le ava malosi mo o tatou gasegase o le uaina. O le mumu mumu o le ituaiga sili ona maloloina. Ae ui i lea, o le tele o ituaiga o ava ua saunia e le tele o auala faatekinolosi ua avea ma fesili faanatinati mo i tatou - e faʻapefea ona aafia ai le maualuga o le cholesterol ma ona ituaiga ma ituaiga ituaiga?

O le faʻaaogaina o vodka mo togafitiga faafomaʻi ma le cholesterol i galuega faafomai e laʻititi lava. O le suiga i le paleni o le lelei ma le leaga o le cholesterol ua faʻamatalaina na o le tuusaʻo tonu o le ava malosi i luga o le tino. O faʻatautau ma veins e faʻalauteleina, faʻafefe toto ma o le cholesterol e fufulu mai puipui o toto toto.

I le talanoa i le uaina, e tatau ona e malamalama e na o le uaina mumu e aoga. E le o se mea aoga le sili ona aoga o oloa uma o loʻo lisiina i le aso. O le tuufaatasiga o vine e aofia ai flavanoids ma resveratrol. O nei antioxidants, o le ulu atu i le tino, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le mu i totonu o vaʻa i laʻasaga uma o le atherosclerosis. O le tele o elemene ma vitamini - o le uʻamea, magnesium, chromium, rubidium - e faʻamalosiina ai le cardiovascular system, faʻavevelaina ma faʻamautuina le tino, faʻaleleia le soloʻesea o toxins mai le tino, faʻaleleia le puipuiga o le tino, faʻaleleia le fua faatatau o le HDL ma le LDL, faʻateleina le maualuga o le sao o le cholesterol.

I le maualuga o le cholesterol, o laasaga talafeagai o cognac e manatu foi e aoga, talu ai e fesoasoani le cognac i le tino e faʻaaogaina le vitamini C, o loʻo i ai mea faʻamaʻi ma mea faʻatau-inflammatory.

O le tuufaatasiga o le whiskey e aofia ai se antioxidant malosi - ellagic acid. E iloa e mafai ona faʻamalosia le paʻu o le tupulaga talavou, fesoasoani i le tino e faʻasaolotoina o ia mai faʻamalosi saoloto. O le mea lea, o loʻo i ai le faʻaaogaina o le anti-atherosclerotic.

E mafai ona ou faʻaumatia faʻamalolestela i le ava malosi?

E ui lava i le tele o manatu ma iloiloga, o suʻesuʻega tutoatasi o loʻo fautua mai ai o le aoga o le inu ava malosi mo tagata o loʻo lamatia ona o le cholesterol, ae o le tele naua. Faʻatasi ma le fesoasoani a le ava, tusa lava pe o le a le ituaiga ma le ituaiga, e le mafai ona foia le faafitauli. O le lelei o le ava i le cholesterol, o mea taua o lo tatou olaga i aso taitasi e pei o le filifilia lelei o meaai, o se olaga masani, e mafai ona sili atu le lelei i le tau faasaga i nei maʻi. O le ava malosi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻasologa o le cholesterol faʻapitoa i luga o le faʻavae o le fautuaga a se fomaʻi atamai, i vailaau taʻitasi na filifili i ai.

O mea popoto e fai mai

O manatu o fomaʻi i lenei mataupu e eseese. O nisi oi latou e talitonu talu ai ona o le ava malosi e aafia ai cholesterol aoga i le toto, ma o le cholesterol gasegase o totoe e le suia, e le tatau ona onā e tusa lava pe i ai le faʻalelei. I se faaopoopoga, e mafai e tagata gasegase ona aʻafia i taunuuga le lelei - faʻalauteleina le toto, faʻateleina faʻamaʻi, afaina i le ate ma le fatu muso, faʻaleagaina totoga o le gastrointestinal tract ma faʻateleina le faʻatosiga o le inisalini. O isi fomaʻi o le a taliina le fesili "e mafai ona inuina le ava malosi i le maualuga o le cholesterol?" Faatasi ai ma le totoa o le ulu, ae o se faʻasalalauga e uiga i eseese gaʻo mo alii ma tamaitai ma e uiga i le faʻaaogaina o ituaiga faʻamalosi manino. I lo latou manatu, o lenei mea e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga o le fatu ma toto toto, ma mafai ai e le tino ona maua faʻamaʻi vai, flavanoids ma tannins o loʻo misi.

O le tuufaatasiga o le ava malosi ma le cholesterol i le tagata gasegase e mafai ona aoga i lalo o le vaavaaiga a se fomai atamai faafomai. O nisi ituaiga ma vailaau tuusaʻo e mafai moni lava ona maua ai se aafiaga lelei i le setete o le soifua maloloina e faasaga i tua o togafitiga faʻapitoa.

High cholesterol ma le ava malosi

Pe a fautuaina e fomaʻi le inu ava malosi o le ava, o lona uiga 2 inu i le aso mo alii ma le 1 inu i le aso mo tamaitai.

Talu ai o le ava malosi i meainu e eseese, o le numera o le tautua o le vai e eseese. Afai e faʻatagaina fomaʻi e inu ava malosi, o lona uiga o na mea inu ma popo:

  • 150 ml o le uaina
  • 300 ml o le pia
  • 40 ml o le valu-tikeri ava poo le 30 ml o le ava malosi.

O le ava malosi e faateleina ai le cholesterol HDL, o lona uiga o le "lelei" cholesterol, ae le faaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol - LDL.

Suesuega e saienitisi e faaalia ai le maualuga o le cholesterol HDL e tusa ma le 4.0 miligrams i le deciliter, ae maua ai le fua o le ava malosi.

Afai e te faʻaleagaina le ava malosi, o le a feagai se tagata ma faʻafitauli faapena:

  • Faʻaleagaina i le ate ma le fatu muso,
  • Tigā toto maualuga
  • Faateleina faʻamaʻi.

Ae ui i lea, o le taumafa ava malosi, o le faʻateleina o le faʻateleina e tusa ma le 6%. E le tatau ona inupia e tagata e maualuga le faʻamalosi.

Isi faʻafitauli o le inu ava malosi i le maualuga o le cholesterol

O le inu malosi o le ava malosi e mafai ona aafia ai le aoga o fualaʻau o le cholesterol. E le gata i lea, o nisi o fualaau o le lipid-lowering e mafai ona mafua ai le moe po o le vaivai. O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia na aʻafiaga.

Ina ia inuina le ava malosi e aunoa ma ni taunuuga, e tatau ona e talanoaina lenei mea ma lau fomaʻi. Faʻatasi e filifili po o fea ituaiga ituaiga o ava malosi o le a le afaina i lenei tulaga.

Meainu ma o latou aafiaga i luga o le cholesterol

O se meainu malosi malosi e maua mai fua o saito, o se tausaga umi mo se taimi uumi i paʻu oisa tele. O le malosi masani o le musumusu o le 40-50 tikeri.

E masani ona talia e faapea, o fua talafeagai o le inu e aoga. Malzy whiskey e aofia ai le elemene ellagic. O lenei vailaʻau o se vailaʻau malosi tele, lea e faia ai galuega o le puipuia o le fatu ma toto toto, ma puipuia ai le matua o le paʻu.

Faʻatasi ai ma meatotino faʻasao, o le ava malosi e tetee i le cholesterol. Ellagic acid fesoasoani e puipuia ai foliga vaaia o kanesa o le kanesa, ma ua taua foi o le "tagata e leai ni saolotoga."

O le vai inu e faia e ala i le faʻasalaina o le uaina uaina mama ma le matua i fagu paʻu. O le malosi o le inu e mai le 40 tikeri ma luga.

I le faaopoopo atu i le ava malosi, o le koko o loʻo i ai le estyl esters, tannin, meaola faʻasaina ma tannins. O le vaiinu ei ai ona uiga faʻamaʻi-inflammatory, e faʻaleleia ai le malosi o le tino e faʻaaoga ai le vaitamini C.

Cognac, ona o ana mea gaosi, e mafai ona iloga i meatotino faʻasao. E i ai a latou aafiaga lelei i le cholesterol, ae i togafitiga talafeagai o le inu, e oʻo lava i le ava malosi o le pancreatitis e mafai ona atiaʻe.

O le olo e mafai ona ese tele - mai le 9 i le 25 tikeri. O le uaina mai vine e tele mea e aoga ai, o le antioxidants ma vitamini.

O le maualuga o le antioxidants o loʻo i totonu o le uaina mūmū mūmū. I le maualuga o le cholesterol maualuga, o le ava malosi lea i tulaga laugatasi e mafai ona faʻaitiitia ai.

  • O le vodka e naʻo le lua vaega: vai ma le ava malosi. O le malosi o le vaiinu e tusa ma le 40 tikeri. O le vaiinu e mafai ona aofia ai le suka, uʻu, mea manogi ma mea faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaleleia.

  • I se foliga mama
  • Berry-infused Vodka
  • Sweet Vodka.

E le gata i lea, o loʻo i ai ni vevela oona, o lona uiga, ituaiga vodka e faʻaaogaina i fualaau faʻalaʻau. E i ai vodka e faia mai pagamu, apu, mauga ma kerie.

Afai e faia le inu i le maualuga, ona faʻaaogaina lea o vailaka vailaau e maua mai ai ni faʻamanuiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o uiga o mea oona oona e tupu mai i laau e inu ai le vai. E mafai foi ona e faitauina le tusiga e uiga i le aafiaga o le ava i luga o le maʻisuka, pe afai o le tagata maʻi ua maua i lenei maʻi, ae o le ava i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka o se autu taua.

O taotoga oona e faʻaaoga lelei mo togafitiga ma le puipuiga o nisi ituaiga o faʻamaʻi matautia. Pe a ave soʻo se ava malosi, e aʻafia ai mo togafitiga faafomaʻi, e taua le mataʻituina o fua o loʻo faʻamatalaina e le fomaʻi, ona mafai lea ona tuufaatasia le ava malosi ma le cholesterol.

O aʻafiaga o le ava i cholesterol

O 'ava malosi uma e mafua mai i le ava malosi. E faia mai fatu, pateta, beets. O loʻo i ai le tele o vaega, e aofia ai suauu faʻamaʻi leaga. O oloa leaga e faʻamaʻaina ma faʻaleleia e faʻaaogaina tekonolosi. Ae tusa lava pe a mavae lena mea, o loʻo i ai pea mea leaga: aldehydes, phenols, ethers, salts of metals mamafa. I le taimi foi o gaosiga, o vailaʻau vailaʻau eseese, ua faaopoopo meaʻai i meainu vevela. E leai se cholesterol i le ava malosi.

O le ava malosi e aʻafia ai le cholesterol. E faʻalagolago i le auala o sauniuniga, i luga o le malosi o le inu. I le tulaga o le taumafaina lelei o le ava malosi, aua le popole i le siitia o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o le whisky (40 - 45 tikeri) e mafai ona faʻamaonia e meatotino o loʻo maua e ala i le gaosiga. I le avea ai o se meaola mo le sauniuniga o le inu e faʻaaoga ai saito, rie, karite. O se masini e gaosia ai le fatu, lea e totoina ai fatu o fatu vevela ma vevela i se auala vevela, e mafai ai e fatu ona taofi mea aoga. Ua i ai i le Whiskey le tele o antioxidants e faʻafefeteina le toto ma faʻaleleia le tulaga o le vascular system. Allagic acid, o se vaega o le vaiinu, e puipuia ai toto toto mai le fausiaina o pusa o le cholesterol ma e tataina ai le fatu.

E maua mai Cognac e ala i le faʻasalaga o le uaina papaʻe. Pe a kukaina, o loʻo teuina i totonu o paʻu paʻu. O le tuufaatasiga o lenei vaiinu e aofia ai tannin, meaola oona, ethyl esters, tannins. O Cognac ei ai meatotino e tetee i le ita ma le faʻaleagaina. E fesoasoani i le tino e faʻaaogaina le vailaʻau C. O sina vaega itiiti o le ava o le a aoga i le tulaga o le maualuga o le cholesterol maualuga, faʻaleleia le lelei, faʻaleleia le tulaga o le toto toto ma le toto.

O vine e eseese i le malosi ma le tuufaatasiga. O le olo e mafai ona ese mai le 9 i le 25 tikeri. Mo le gaosia o vine vine o ituaiga eseese, fualaau aina ma fua. O se taunuuga, o le uaina e sinasina, mumu, piniki, malogo, mamago ma mama. O vine e maua mai vine e tele mea aoga: antioxidants ma vitamini. O le aofaiga tele o antioxidants o loʻo maua i le uaina mumu.

O le uaina mūlū lea e mafai ona faʻaleleia lelei ai le toto, faʻamalosia ai vaʻa toto ma maualalo le cholesterol.

O vaega o le vodka e fasefulu-futu o le saito ma le vai. Ina ia faʻaleleia le tofo o le mea inu, e faʻapipiʻi e le au gaosi vaega eseese mai laau o loʻo i ai iina: fualaau 'aina, vine, ufi, paʻu birch, mea manogi, meaʻai. O tamai vailaau o vodka e faʻalauteleina ai toto toto, faʻateleina ai le toto, faʻamalolo ai uiga o le atherosclerosis. Ae e tatau ona e iloa o le faʻaogaina o vodka ma le cholesterol e fesoʻotai saʻo. O le faʻaleagaina o le vodka o le a taʻitaʻia ai le cholesterol faateleina, o le soifua maloloina o le tagata. E le gata i lea, o lenei vaiinu e mafai ona faateleina ai le suka toto.

O pia ma cholesterol e faalagolago i le vodka. Laʻau tele o le pia e faateleina ai le cholesterol. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia o le faʻaputuina o gaʻo o loʻo faʻafefeteina, o vaʻa ua vaapiapi, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le cardiovascular system. O le a aoga tele le sailia o tagata fiafia i se pia inu pe oi ai le cholesterol i le pia. Leai. Ae o loʻo aofia ai le phytoestrogen, lea e maua ai e tane le maualuga o estrogen, ma mafua ai ona maua le maʻi fatu.

Le inu malulu i lalo ifo o le cholesterol

O le a le uiga o fomaʻi pe a latou fautuaina le inu ava i le faʻamaoni? E faapefea ona faʻaititia le cholesterol e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina? Talu ai ona o mea inu e lauiloa mo lo latou malosi, o le fua o le aso mo mea inu malolosi e le sili atu i le 30 ml., Ma mo mea inu ava malosi - e le sili atu i le 150 ml. I le tulaga lautele, ina ia faʻamavae otaota o le cholesterol, e fautuaina e fomaʻi le ave o le fua fautuaina i le vaiaso. I lenei tulaga, o le ava malosi e mafai ona afaina ai ma le saogalemu le tino: o le a faalautele ma faamalosia le toto, o le a faaleleia le loto, o le a faateleina le tafe toto. O lenei faiga o le faʻaaogaina o le a mafai ai ona faʻamaʻosaʻo ma tumau umi.

O le faʻamauaina o le ava o le a lafoaʻia ai ana meatotino uma aoga

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fua o le ava malosi e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino cardiovascular e matuā ese lava mai le masani masani. E leai se mea e talanoa ai e uiga i aoga o ava malosi pe afai e le o mulimulitaia tulafono. E tatau ona maitauina o le tele o cocktails, inu oona e le aumaia ai se faʻamanuiaga. E le gata i lea, o le toʻatele o tagata e avea ma vaisu i le ava malosi e le mafai ona faʻasaʻoina i latou lava i tapulaa fautuaina. O le mea lea, o lenei "togafitiga" e tau atu ai i taunuuga leaga.

Cholesterol i le toto ma le tino

Cholesterol o se mea e pei o le lanu paʻepaʻe, o loʻo i ai se fuainumera viscous foliga tutusa ma le solo. Telefoni, o lenei tuufaatasiga o loʻo taʻua o vaʻa, ioe. tasi o ituaiga o polycyclic alcool. I se isi faaupuga, o le cholesterol o se gaʻo gaʻo mai le kuluma. O ia lava, e le o ese mai mo ona mea faapitoa faʻaleaga. Nai lo lena, i se isi itu, e le afaina ma e le mafai ona suia e avea o se mea faufale ma se malosiaga i se faalavelave faʻafuaseʻi.

O le Cholesterol e faʻaaogaina i le tino e gaosia ai homone, ma e manaʻomia mo le biosynthesis o gaʻo ma kulluke. I.e. e mafua ai i le metabolism, o se vaega patino o lenei mea inu malosi i totonu o le toto, o loʻo tumau pea, ona o lona le atoatoa e mafua ai le ogaoga o aʻafiaga e aʻafia ai le soifua maloloina.

O se manatu sese e faapea o le cholesterol e naʻo meaai e maua mai ae e le o gaosia - i se isi itu, o lona faʻasalalau ma le malepe o se vaega taua o le metabolism. O le a le eseesega i le va o le leaga ma le lelei cholesterol? Naʻo le ituaiga lipoprotein o loʻo i ai. E mafai ona maualuga ma maualalo. I le tulaga muamua, o lenei ava malosi e le mafai ona teuina i puipui o toto toto, ma i le lona lua e mafai. Ae e le saʻo le manatu e le manaomia e se tagata le cholesterol leaga - a leai e leai se lelei o le gataifale, e le gata i lea, e mafai ona ia fusifusia ni toxins, o lona uiga. faateleina le malosi o le tino.

Le aʻafiaga o le ava i le cholesterol toto

O i latou e manatu o le ava e maualalo le cholesterol e sese, naʻo le faʻafeagai, e faʻamalosia. Aiseā la, e mafai ai e se tasi ona maua fautuaga e uiga i aoga o le uaina mumu ma isi ava malosi, mo se faataitaiga, cognac (ma le le gata) mo le faamamaina o vaʻa toto mai pusa cholesterol e fesoasoani ai i le fatu?

O le mea moni e faapea, o le faʻamalama o le cholesterol o le ava e suia mo mafuaʻaga masani. Muamua lava, aua o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia ma faʻavaivaia faʻamau o le cholesterol. E le gata i lea, i le amataga o le a faʻaitiitia ai le mamafa o toto toto, e fesoasoani i le fufuluina o pusa i le toto maualuga.

O nei foliga foliga lelei e mafai ona fesoasoani i le taimi e tasi ma mo mea uma e foia ai faafitauli o le le lelei o le cholesterol leaga i le tino. Ae e pei ona faaalia e le fomaʻi, e tele naua mafaufauga.

Manatua: o le alcohol ethyl alcohol e suia lona aʻafiaga i le faʻateleina o fualaau, ma sili atu. O lenei puipuiga? O le inu pea i le ava malosi, tusa lava pe o ni vaega faʻapusa, e mafai ona fausia ai se faʻalagolago i le mafaufau, lea o le a vave ona agai atu i se mea ua fai ma vaisu tiga.

Le maualuga o le cholesterol ma le ava: o le a le mea e mafai ma pe fia

Afai e fautuaina oe i le inu malosi o le ava malosi e fufulu ai vaa, o le uiga o lenei mea mo fafine e na o le tasi le inu i le aso, ma e na o le lua ava i le aso mo alii. E toʻatele e le malamalama i lenei mea ma e leʻi faitau i WHO e tusa ai ma le saogalemu o le inu ava (faʻamatalaga atili iinei).

Talu ai ona o le ava malosi e ese mai le inu e inu ai, o le mea lea, o le numera o le tautua o le ava o le a le tutusa foi i masini. Pe a talanoa tagata atamamai e uiga i se vaega lautele o le ava, o lona uiga o se fualaau e aofia ai le 30 ml o le 96-tikeri ava malosi. Mo se faʻamatalaga, e tusa ma le 350 ml o le pia malosi, 120 ml o le uaina laulau, ae le o se vodka atoa.

E tatau ona e iloa o le faʻaaogaina o le ava malosi e aveese ai pusa o le cholesterol e itiiti lava le faʻaleleia o le maualuga o le cholesterol (HDL), ma le maualuga o lona ituaiga leaga (LDL) e le suia mai lenei mea.

O le tele o tagata suʻesuʻe e ioe o le taumafa lelei o le uaina lelei e mafai ona faateleina le HDL i le tusa ma le 4.0 miligrams i le deciliter. O le, i le mataupu faavae, e le leaga, ae aunoa ma le faʻaitiitia o mea o loʻo maua i LDL le lelei, o le a le lava lea mo le puipuiga puipuia. O le mea lea, o le aʻafiaga o le ava i luga o le cholesterol e le o faʻamaoni.

O le tele lava o le aofaʻi o vailaau faʻasaina mai le faʻaogaina ma le lamatia, e tusa ai ma suʻesuʻega WHO, e le faʻaleleia le tulaga o puipui o toto toto, ae sili atu. I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga leaga e faʻapupulaina e le gata i le atoa o le cardiovascular system, ae faapena foi i totoga uma ma tino o le tino o le tagata inu.

Ua matou iloa e le mafai e le ava ona aveesea le cholesterol maualuga, ae na o le suia o le paleni i le va o HDL ma le LDL, ma e le taua tele pei ona talitonu nisi.

Manatu 4

Petrov
Nov 20, 2016 @ 21:54:14

Libra: a le o le mea lea matou te faʻasalaina faʻamau - poo le ava myocarditis ... ma e leai se tasi na te fuafuaina le tuaoi. E aunoa ma Alzheimer - pe leai foi se ate ... ma i loʻu olaga atoa ... i loʻu talavou, e leai lava ni au fesili e uiga i ai ...

Peter
Oketopa 22, 2017 @ 13:07:24

Afai tatou te manatua le biochemistry, ona faʻafefiloi lea o le ava i soo se fua faatatau. Ma o le cholesterol o le ava malosi. Talu ai o le atherosclerosis e seasea ona maua, o ipu e mama.
Ae o le ate, o le ava malosi o se mea e le fiafia i ai. I se fualaau itiiti, o le mea moni lava na te taitaia le galuega o le faamamaina. Ma o le vaega muamua o le ava i le olaga e sili atu ona inosia nai lo se fagu o se ava malosi. E taua tagata i nei mea, o lona uiga o le lelei o le ava malosi. A latou tuliloa le tele, latou te le toe mafaufau e uiga i le lelei. O le mea lea o suiga leaga i le ate, fatu, faiʻai, ma isi.

Tomai tipitipi ma le poto masani
Oketopa 29, 2016 @ 20:45:34

Ae, o mafuaʻaga o le atherosclerosis e leʻi faʻamautuina, o le mea lea, e leai se auala faʻalagolago e togafitia ai le atherosclerosis, faʻapea foi ma le puipuia o lenei maʻi, ua uma ona faia. O se tasi o manatu sili ona faigofie ma saʻo: o le tulaga o le puipui vascular e faia le vaega autu i le faagasologa o le fausia o le atherosclerosis. I le faagasologa o le faalauteleina faavaitaimi o le toto toto mai le galu o le pulusili, ua fausia ai ni meaʻai o le endothelial, lea e taumafai le tino e faamalolo e ala i le tuufaatasia o le collagen fou mai le amino acid taua "lysine" ma vitamini "C". Afai e lava le 'ai e 1 le fuamoa e totogi ai mea amino i totonu o le tino, ona le mafai ai lea ona totogi le toesea o le vitamini C i taimi uma. I lenei tulaga, e faʻaaoga e le tino le cholesterol, poʻo isi lipids, e fai ma sui o le vaitamini "C". E mafua lenei mea i le fua faʻasolosolo. O le tulaʻi mai o ni atherosclerotic plate o le atinaʻeina lea o se faʻalavelave faʻaleagaina o se tali puipui. O i ai oe. O le ava malosi e faʻalavelaveina ai lenei faiga - ma o oe nei o maʻi o le cerebrovascular, talu ai o "pupu" i totonu o vaa, i lenei tulaga, aua le faʻafefe tele i le ava malosi. O le mea lea, 'ai lelei, ave vitamini A, E, C i taimi uma (A, E vitamini puipuia malu toto), sina ava malosi ma o le ae maloloina. Ou te pipii atu i lenei polokalame i taimi uma, aʻo ou aoaoina lenei faamatalaga ma amata ona galue o se fomai tipitipi (30 tausaga). Ua 55 oʻu tausaga - Ou te le faitio e uiga i vaa. Ou te lei faaaogaina fualaau faasaina e faasaga i cholesterol. O loʻu cholesterol e maualuga lava i luga. Le soifua maloloina o le tino, maualuga le cholesterol! E le o le toto toto .... O le mea moni, atherosclerosis e le mafaamatalaina pei o le matua, ae sili atu nai lo le taimi nei. Ia soifua maloloina!

Kristina Viktorovna
Oketopa 29, 2016 @ 20:38:21

Sa ou galue tele, o le a ou fefaʻasoaaʻi e uiga i le tasi meatotino o le cholesterol, lea na ou faalogo i ai i se lauga. O lea o se tasi o faailoga muamua o onco o se faʻaitiitia o le cholesterol i se maʻi, pe afai e te iloa lona taua muamua. Atonu o le a faasoa atu e se tasi se mea talitutusa faapena, e moni mea uma i le fausiaina o sela fou e manaomia "mea faufale", ae ou te lei faalogo i ai muamua. E i ai ni nai mea na ou matauina, ae na latou mauaina ni nai ulugalii, ma o le mea tonu lava lea e maualalo ai le cholesterol na faatoa amata ona latou sailia.

O le a le mea e mafua ai le maualuga o le cholesterol?

Afai e maualuga le maualuga o le cholesterol i le toto, ona oʻo lea i le mea moni e amata ona fofo ile puipui i totonu ole toto toto. O le iʻuga, ua faia ni paʻu, lea e masani ona taʻua o le "cholesterol" ona o lo latou amataga. O sea faagasologa o le amataga lea o le atiaʻe o le atherosclerosis, lea e aunoa ma se taimi talafeagai ma lava le togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

O pusa cholesterol e faʻaitiitia ai le kiliaina i totonu o vaa. O le iʻuga, o loʻo aʻafia le latou pitonuʻu, ma e oʻo atu ai i le solia o le taamilosaga atoa i totonu ole tino ma okeni. Papatusi e televave le faateleina o le lapoa, lea e lamatia ai le faʻaogaina atoatoa o le vaa. E le mafai e le tino ona feagai ma le faafitauli na tulai mai, o le mea lea, o togafitiga faafomaʻi e taua tele.

O le cholesterol maualuga, lea e taua o le hypercholesterolemia, ua avea ma mafuaʻaga o nei faamaʻi:

  1. Ischemic heart cardiovascular disease, heart attack. O pusa e faʻapipiʻi ai le lumen i totonu o fausaga faʻamaʻi.E masani ona amata ona maua e se tagata le tiga i le sternum, lea e pagasi i le natura (angina pectoris). Afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, ona maeʻa maeʻa lea o le lumen i le faga, ma o le a oʻo atu ai i le faʻaogaina o le myocardial.
  2. Tigāina I lenei tulaga, o pusa e faalavelave i le masani ai o toto i totonu o vaʻa o le faiʻai. O se tagata e mafatia mai le ulu o le ulu, mafaufau ma le vaʻaia ua atili leaga. O se taunuuga o le mea moni e le mauaina e le faiʻai le okesene ona o le toto le toto, o loʻo osofaia ai le stroke o le ischemic.
  3. Le manuia o le fatu. O mea taumafa o soʻo se okeni e mafai ona faʻavaivaia ona o le i ai o pusa i puipui o toto toto. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le faaletonu o galuega. O taunuuga o sea ituaiga faagasologa e matautia tele, o nisi taimi e afaina ai.
  4. Toto maualuga. O se tasi o mafuaʻaga o lenei maʻi o le maualuga o le cholesterol maualuga.

E faʻafefea ona faʻaumatia e le ava le tino?

E faʻafefea ona afaina le tino o le tagata i meainu malolosi, ma oa aʻafia o aʻafiaga? I le muai vaʻaia o le ava malosi o:

E amata uma i le mea moni e faapea, o le ava malosi, o le ulu atu i totonu o le oral vevela, e faʻaosofia ai le vave o le tali atu o le manava i le tulaga o le faʻamalositino o le vai inu. O se taunuuga, e amata ona lagona e le tagata le fiaai. O ia ituaiga o gaioiga o le tino o se ituaiga o talitonuga i aoga o le ava mo i latou o loo fai mai o le ava malosi e faaleleia atili ai le manava, ma o sina vaega laitiiti ao le i ai e le afaina. Ae o mea uma e le faigofie e pei ona foliga mai. O le tele o le suamalie o lo o natia i totonu o le manava e maua ai le eletise hydrochloric ma le toesea tutusa o le pepsin (se enzyme), lea e tatau ai ina ia eli ai meaai e aina. O se taunuuga o le faaumiumi o le faʻaalia i le kulimi hydrochloric, gastritis ma le catarrh o le manava e atiina ae, e ono i ai se ulupo. O nei faʻamaʻi e faʻaalia i latou lava e ala i le taofiofi faifaipea, tiga i totonu o le manava, o nisi taimi e vomiting.

E le na o le manava e afaina ai le ava malosi. E le afaina le afaina. O togafitiga inflammatory e atiina ae i totonu, e oʻo atu ai i enterocolitis, lea e faʻaalia ai o ia o se maʻi tumau o le fale. E masani lava o tagata e inupia le ava malosi ua i ai le afaina. O le faʻalavelaveina o galuega o le gastrointestinal tract o le mafuaʻaga lea o le le lava i le tino o mea uma e tatau ai (vitamini, minerale, elemene), e mafua mai i meaai, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli eseese.

O le ate o se isi okeni e inu i le ava malosi. O lana galuega o le faʻaleagaina uma o mea oona e ulu atu i le tino o le tagata. E tusa lava pe itiiti sina ava malosi e mafai ona afaina ai le ate. O na faʻaleagaga e mafai ona le tumau pe afai e le o le taumafa masani o le ava lea e oʻo atu ai i le toto o le toto, totoga o le tino ma le pa'ū. O le iʻuga, o le hepatitis tumau, o le ate sclerosis, ma le cirrhosis e atiaʻe.

E faʻafefea ona aafia le cholesterol i le ava malosi?

O tagata e maualuga le cholesterol e mafai ona inupia le ava malosi pe a maea feutagaiga ma a latou fomaʻi. Na o ia o le a ia mautinoa pe mafai ona inu ava malosi pe le o lau mataupu.

E tusa ai ma suʻesuʻega, afai e faʻaaogaina e se tagata se vaega itiiti o le ava malosi i le vaiaso, ona mafai lea ona aʻafia ai le maualuga o le cholesterol maualuga. Fautuaina Tala:

  • 100 ml o le uaina
  • 300 ml o le pia
  • 30 ml o le ava malosi.

Afai e te tausisi i se ituaiga o metotia, ona mafai lea ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le siama o le myocardial ma isi faʻafitauli o le cardiovascular system. Ae afai o se tagata ei ai se maualuga maualuga o le cholesterol, o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, ona faʻaaogaina lea o le ava malosi.

E talitonuina e mafua ona o le ava tele cholesterol e faʻaumatia mai le tino. O le a le uiga o sea faʻamatalaga? O le ava malosi e faalauiloa ai le faalauteleina o toto toto, ma mafua ai le faateleina o le tafe toto, ma o lenei mea e oo atu ai i le taina o paʻu o loo faia i puipui o toto toto. A maeʻa le afaina o le ava, e vaʻa vaʻa vaa, ae faʻaleleia le toto, ona e le lava ni faʻalavelave i luga o le ala. Ae mo ia faamoemoega e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se meaʻai poʻo le alu i totonu mo taʻaloga, o lona aʻafiaga e i ai sona aafiaga lelei i le tino.

Ole fua fautuaina o le ava mo tamaitai e 2 taimi e itiiti ifo nai lo alii. O tamaitai e sili atu ona faigofie i le atiaeina o le ava malosi.

I mataupu e faʻatagaina e le fomaʻi e inu ai le ava, o lona uiga e tatau ona e tausisia nisi tulafono:

  1. E taua le filifili na o se oloa lelei. O le tele o mea gaosiga, taumafai e teu se tupe, faaopoopo meaʻai ia latou oloa e afaina tele ai le tino, e tusa lava pe inu se tagata i sina mea inu. O le filifiliga lelei o le uaina ua fausiaina.
  2. Ave le fualaau o le vai na fautuaina e lau fomaʻi. Afai e te le tausisia lenei tulafono, ona o se taunuuga, e mafai ona afaina ai lou tino.
  3. Ina ia faʻamavae le cholesterol (fufulu ni vaega o pusa mai puipui o toto toto), e tatau ona e faʻaaoga le fua fautuaina ole 1 taimi i le vaiaso, sili ile taimi aʻo lei moe.

Le saienisi o fegalegaleaiga a le cholesterol ma le ava

O le lomiga o le aafiaga o le ava malosi i luga o le cholesterol maualuga i le toto na ola i se taimi umi lava. E tele suʻesuʻega sa faia i luga o lenei mataupu, ma o lea na faamaonia ai o le inu maualuga o le ava i le faʻamautuina e le afaina ai, ae sili atu le lelei.

O tagata maʻi i le cardiology departments na ofoina atu filifiliga mo le faʻaitiitia ma le faʻavasegaina o le toto o le cholesterol levels. E tatau ona latou inuina vailaʻau, vitamini. A maeʻa lena, o le maualuga o le LDL (ua taʻua o le "cholesterol leaga" i vailaau) ua faaitiitia, ma ua maualuga le maualuga o le HDL ("good cholesterol"). Mo lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina ni fatuga eseese.

O faʻamatalaga ma le ava malosi na faʻaalia ai ina ua maeʻa ona faʻaititia sina ava malosi, na maualuga le maualuga o le HDL, ae i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le LDL na faʻaitiitia lemu. Afai tatou te talanoa e uiga i fuainumera, ona faateleina le HDL e tusa ma le 4 mg / deciliter.

Ae na tumau pea le feteʻenaʻi. E oo lava i le mea moni e faapea, o le aoga o se vailaau mūmū mūmū i le cardiovascular system ua faʻamaonia e leʻi avea ma se faʻamaoniaga mo fomaʻi uma. O le mea moni, o le tele o tagata gasegase e maua le manuia o le ava e fai ma taʻiala i gaioiga, i le lumanaʻi latou te le puleaina le tele o le ava malosi, lea o le taunuuga e mafua ai taunuuga leaga.

I le faagasologa o suʻesuʻega, o ituaiga eseese o meainu na faʻaaogaina, ae, e pei ona i ai, o le uaina e sili ona lelei i le tino. O loʻo i ai se aofaiga tele o antioxidants, lea, pe a faʻaaogaina, fesoasoani i:

  • faaleleia le tafe toto,
  • faʻaitiitia le faʻamaʻi.

Ina ia mafai ona faatagaina le fomaʻi e inuina le ava malosi e tusa lava pe laiti, e le tatau ona i ai ni faʻasalaga. O nei mea e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o okeni ma faiga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le ava malosi. O nisi taimi e aʻafia ai vailaʻau e faia i luga o le faavae o le alcohol alcohol.

Mo tagata e le mafai ona faʻapulaʻaina i latou lava i se fualaau, muamua e tatau ona faʻamatalaina le matautia o le taumafa ava malosi, o taunuuga. Mo ia ituaiga o gasegase, e tusa lava pe o le a mafai ona maualalo, o le fomaʻi muamua na te faasaina le faaaogaina o le ava malosi.

O aʻafiaga o le ava malosi ma le maualuga o le cholesterol

O tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular e masani ona inuina vailaʻau e maualalo ma faʻavasega le toto maualuga o le cholesterol i le taimi atoa. Afai o le a inuina e se tagata le ava malosi (e tusa lava pe maua i ni atopaʻu) ma vailaʻau, o le a faia ai se ituaiga "paluga pāpā" i totonu o le tino. O se taunuuga:

  • e le mafai ona vavalo pe faapefea ona amio le tino (o le mamafa e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia, tachycardia poʻo le bradycardia e mafai ona tupu).
  • o le gastrointestinal tract ua faʻaumatia,
  • o le ate ma fatuga o loʻo mafatia.

O le ava malosi i le faagasologa o togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol, e oʻo atu ai i le faateleina o aʻafiaga leaga o fualaau. E mafua ai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le tagofia o fualaau.

O le mea moni o le ava malosi e mafai ona fufulu ese pusa mai ipu toto o se mea moni, ae le o se puipuiga e fiafia i le ava malosi. A maeʻa, o le tino o le tagata e le gata ina aofia ai toto toto e manaomia ona faʻamamaina, ae faʻapea foʻi isi aʻafiaga o loʻo aʻafia tele i le ava malosi. Ma o lena manuia itiiti o le "faamalolo o le cholesterol" ua taofia mai i le leaga o le a faia i isi totoga.

Afai ei ai i le tagata se tulaga maualuga o triglyceride, o lona uiga o le ava malosi e fesoasoani i le tele o le faateleina. E moni lava lenei mea mo le mamafa o tagata.

E tutusa lelei le cholesterol ma le ava malosi? A o le mea e tupu, o sina ava malosi e ave i le vaiaso e mafai ona maualalo le maualuga o le cholesterol maualuga. O le vasodilatation ma le faateleina o le toto i lalo o le faatosinaga a le ava malosi e faʻateleina ai le taina o pusa cholesterol, lea na teuina i puipui o toto toto mo le tele o tausaga. Ae e le mafai ea e se tagata ona maua se isi auala, pe mafai ona faaleleia atili le setete o toto toto ma ausia se lelei sili atu ma le fesoasoani i mea taumafa ma gaoioiga faaletino? E mafai ma talafeagai! I le mea uma, o le tino e le gata o le faʻamalositino, ae o isi foi totoga o loʻo mafatia i le ava malosi.

O le isi mafuaaga e lafoai ai lenei metotia o le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol e le o tagata uma e usitai i fautuaga a se fomaʻi. O nisi taimi o le fautuaga a le fomaʻi e inu 100-150 ml o le uaina i le vaiaso e le iloa e se tagata o se tapulaʻa. E lava le faʻalogo e uiga i aoga o sea meainu, ma amata ona latou fetuʻunaʻia a latou lava mea, e aunoa ma le vaaia o se mea matautia i totonu. O se taunuuga, e le maua e le tino soʻo se faamanuiaga, ae na o le mafatia.

Tuua Lau Faamatalaga