Vaʻaina mo le maʻisuka

O vine vine o se meaalofa tulaga ese ma tulaga ese o le natura. O ona laʻau e le masani ai ma le manogi e tosina atu ai le toatele o tagata, e tusa lava po o le a le matutua ma le tagatanuʻu. E mafai ona e faia ni mea suamalie lelei, faapea foi ma le uaina, mai nei fua. E tusa ma le 80 pasene o le tele o vine vine o vai, ma o isi mea uma e pau i isi mea:

E le gata i lea, o vine e aoga tele, e mafai ma e tatau ona 'aina, ma e mafai ona avea o se faleteuoloa o vitamini o vaega eseese, faʻapea foʻi ma mea aoga e taua mo le tino o le tagata:

O vine e mauʻoa i minerale: potassium, cobalt, magnesium, phosphorus. O le paʻu o vine o loʻo aofia ai vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i le faʻafoʻiina o maʻi pipili, maua ai le aʻafiaga o le tino, ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O faʻamanuiaga manino o lenei oloa e le mafai ona mafua ai se tasi mataua o le masalosalo ma o lea e tatau ai ona i ai fualaau vine i luga o le laulau a tagata taitoatasi. Ae faʻafefea e uiga ia i latou o loʻo manaʻomia le mataʻituina a latou meaʻai ma le kulukose o le toto?

Vaʻaina mo le maʻisuka

O tagata uma e masani lava e malamalama lelei i vailaau faafomai e lelei ona malamalama o le maʻisuka, o se faaitiitia o le taumafaina o na meaʻai o loo i ai le tele o meaʻai e gaosia, e le fautuaina. Afai o le maʻi e tupu i se tino ogaoga, ona lelei lea ona vavaeeseina mai au mea taumafa o meaʻai e mafua ai ona oso i le maualuga o le suka. O ia oloa e aofia ai mea uma, ulaula ma suamalie (o isi fua e aofia ai i lenei vaega).

Afai tatou te vaʻaia vine ma le maʻisuka, ona i ai lea i le ulu o oloa faʻasaina mo se faʻamaʻi. O lenei mea manaia lea e aofia ai le tele o le kulukose, lea e mafua ai ona maualuga le kalori, ma e mafai ona e vavalalata ma le maʻisuka.

E ui lava i nei faʻamatalaga manino, o le faʻagasologa faʻaonapo nei e le o toe faʻafiafiaina ona tapulaa, e fautua mai ai e mafai lava ona 'ai ma le maʻisuka. O se taunuuga o le tele o suesuega faasaienitisi, na maua ai o vine e mafai foi ona i ai se aoga aoga i le gasegase o le maʻisuka.

Faʻafetai i se mea ofoofogia le maua, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona gafatia le 'ai i lenei meaʻai ma e tatau foi ona togafitia i ai, aua o vine e mafai ona feagai ma le tele o mea e mafai ona avea o se mea e faʻamalosia ai le maʻi. E le gata i lea, o vine e mafai ona avea ma se puipuiga lelei mo le maʻisuka.

Afai e fetaui ia tuutuuga, ona mafai lea ona aina fuavine e aunoa ma se afaina, ma e oo lava i faamanuiaga mo le tino:

  1. o le ituaiga o maʻisuka e le ogaoga, ma e lagona lelei le maʻi,
  2. Ole siaki sili ona mamafa ole iunite falaoa (XE) o loʻo tausia.

O fua o vine e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka, ma i le auala sili foi o le a aʻafia ai lona tino, lea e oʻo ai le ogaoga o popolega ao maʻi. Fiber, o le oloa e matua mauoa i totonu, o le a feagai ma faʻafitauli i le gastrointestinal tract ma o le ai ai se aafiaga agamalu ma leaga.

O vine e aoga tele mo le vaivai o taimi uma, o le uiga foi lea o na tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma e mafai ona e 'aina vine e faʻalautele ai lo latou leo.

Togafitiga vine

O loʻo i ai se taʻiala atoa - ampelotherapy (togafitiga ma vine). Ae ui i lea, e tatau ona vave matauina e le aoga le auai i na togafitiga, ona o lenei mea e mafua mai i taunuuga le lelei o le a faaleagaina ai le ola maloloina o le maʻisuka.

Afai o le fomaʻi aloaʻia ua faʻamaonia ma le le faʻamaonia le metotia o togafitiga ma lenei tama, ona le tatau lea ona sili atu i le ono vaiaso sosoo. E le gata i lea, o vine e tatau ona faʻamalosia faʻamalosi tuusaʻo ma i ni vaega laiti, ma faʻaititia ai le tele.

Ole fuainumera o fualaau vine e 48, lea e lava mo le maʻisuka. I le tautala i fuainumera, o le tagata masani e na o le 12 mumu (!) Vine i aso taitasi. E leai se isi meaola e faatagaina. O lenei aofaiga o le a tutusa ma le 1 falaoa e tasi. E na o le atoatoa le tufatufaina o lenei aofaiga i luga o le 3 taumafataga.

I le 14 aso mulimuli o togafitiga, o fomaʻi e fautuaina le faʻaititia o le taumafa i le 6 fasi i le aso. Ona o le aafiaga faapitoa i le tino, o se vailaau masani e le mafai ona faʻapipiʻiina i meaai susu, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le gaosiga o le kesi ma le manua.

Afai e leai se berry fou, ona mafai lea ona suia i le sua vine suamalie, ae aunoa ma le suka.

E taua le faʻamaonia e leai se tapulaa i le ituaiga ma le ituaiga o lenei oloa, aua o le mea autu e le o le faʻagaloina o le filifiliga autu autu e mumu. E le gata i lea, e tatau ona faʻalogo i le tikeri o le matua o vine. E le fautuaina e 'ai le tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le le atoatoa o vine.

Contraindications

Afai tatou te talanoa e uiga i le ogaoga o faʻasolega, ona le mafai ai lea ona faʻamaina vine i ni faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • manava o le manava
  • faaletonu o le gallbladder,
  • gaioiga faʻapitoa i le ate.

E le gata i lea, o vine e mafai ona atili faʻamalosia le pancreatitis o soo se ituaiga o tafe.

Fua o taumafa ma GI

E sili atu ma le valu afe ituaiga o vine vine. Faʻalagolago i le ituaiga, vine e faʻaaogaina mo le gaosia o le sua, uaina, vineka, faʻapipiʻi ma faʻasaoina. Ua faaopoopo i salakeke ma fualaau suamalie. O le suauʻu manogi e maua mai i le vine vine ma se faʻamalositino faʻamalosi tino. O lau o le laau e avea ma faavae mo sauniuniga a le Caucasian dish of dolma.

E sili atu i le 80% o vine ua faia i vai. O meaʻai i le mea muamua i le tuufaatasiga o mea ia e gaosia ai le gaʻo - sili atu i le 15%, o le tele o ia mea e aʻafia ai le suka. O le fua o le kulukose i le fructose o le 1: 14.5. Fiber, aoga mo le gaogao, e nofo pe a ma le 2%. O le totoe o gaʻo ma puipuiga (i tutusa tutusa).

O le faʻasalalauga faʻavae e eseese mai le 44 i le 49 iunite. E tusa ai ma le faʻavaeina o le maʻisuka, o le uaina o le ogatotonu o le gaosiga o oloa e faatagaina i le taumafa i totonu o se aofaiga faatapulaaina. Talu ai ona o le fua o meaʻai i vine, e leai lava ni meaʻai (proteins ma fiber) e mafai ona taofiofia ai le faʻaaogaina o le fructose ma le kulukose i totonu o le toto. O lenei vaega o le matua taua tele lea i le taumafaina o vine.

O le kalori o mea o vine, o se faitioga mo le filifilia o meaai, lea e taua mo le maʻisuka, e faalagolago i le eseesega. E tusa ai ma le eseesega o lanu, o le tau o le malosi e tufatufa atu faapenei:

  • paʻepaʻe - 43 kcal / 100 gr.,
  • uliuli - 73-75 kcal / 100 gr.,
  • lanumeamata - 53-73 kcal / 100 gr.,
  • mūmū - 65 kcal / 100 gr.

Faʻavae ma uiga taua o vine vine mo le maʻisuka

E ui lava i le mea moni o le uaina o le 80% vai, o loʻo i ai se fualaau suamalie suamalie ma le minerale lea e maua ai le soifua maloloina ma manuia ai le soifua maloloina.

VitaminiFaʻasologa o elemeneMacronutrients
acidic ascorbic (C)uʻamea (Fe)potassium (K)
lipine (B9)zinc (Zn)calcium (Ca)
tocopherol (E)Manganese (Mn)sodium (Na)
pyridoxine (B6)aluminium (Al)fuamosa (Ph)
pantothenic acid (B5)boron (B)kasikoni (Si)
Choline (B4)strontium (Sr)magnesium (Mg)
niacin (B3 poʻo le PP)apamemea (Cu)sulfur (S)
riboflavin (B2)chlorine (Cl)
aliamine (B1)
biotin (B7)
vitamin K

O le maʻisuka o loʻo faʻamautinoaina ni vailaʻau faʻapitoa faapitoa, lea e tatau ona aofia ai vailaʻau ascorbic, tocopherol, ma vitamini B o loʻo i ai i vine. Tocopherol ma le ascorbic acid o vailaau masani ia e faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino ma teena ai le faʻamalosia o radical free (o mea e faʻateleina ai le matua o le tino ma faʻaosoosoina le atinaʻe o le oncology).

E fesoasoani le vitamini B i le mausali o le gaioiga o le tino (CNS), metabolic processes, faʻavae toto ma le toto. O le Vitamin K e nafa ma le faʻatonutonuina o le tui toto.

O le magnesium ma le potassium e faʻamautuina ai le fatu fatu, e maua ai le faʻasalaga o aʻafiaga o le nasu. O le kesi e puleaina le paleni o hormones, tausia le tino o le ponaivi maloloina. Zinc e faʻamalosia ai le faʻamalosi ma le inisalini faʻasologa.

O vine o loʻo i ai ni mea amino taua, e le mafai e le tino ona faʻapipiʻiina na o ia, ae lagona le manaomia vave mo latou (arginine, threonine, methionine, tryptophan, cysteine, ma isi).

O aoga taua o amino o aspartic, glutamic, etc. O vine e aofia ai PUFA (polyunsaturated fatty acids) Omega-3 ma Omega-6, lea e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le atherosclerosis, o se soa tumau o le maʻisuka.

O uiga taua o vine mo le maʻisuka e aofia ai:

  • le faʻamautinoaina o faagasologa o meaʻai, aemaise lava, le faʻaumatia o faʻamaʻi pipisi ma le malosi (constipation),
  • faʻaleleia atili le faʻaogaina o le tino,
  • aveeseina o le faamalosi,
  • faaitiitia o le toto (toto toto),
  • faateleina le mafai ona toe faʻafouina le paʻu ma toe faʻafouina le paʻu,
  • puipuiga o le arrhythmia (faʻalavelave o le fatu),
  • faʻaleleia atili o le vaʻaia o le cerebral ma le totoga tutotonu.

Mo le tino o le tane, vine ma le maʻisuka e aoga tele e avea o se mea e faʻaleleia ai le gaosiga o galuega ma faʻamalosia le lelei o le sperm. Mo tamaitai, o le faʻaaogaina o vine vine o se mea faʻasolosolo ma o se vaega o togafitiga o ausilali o le kanesa o susu.

Vaega o le faʻaaogaina o vine mo le maʻisuka

E mafai mo vine ma le maʻisuka ma pe o le a le tele, e faʻalagolago i le tele o mea:

  • Le ituaiga o togafitiga o le endocrine. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafua ona o le le mafaia o le pancreas e maua ai le insulin, lea e maua ai le kulukose i sulu o le tino. O le tagata gasegase ua faatonuina le togafitiga insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻalauteleina le faʻamalosia o le inisalini - o le leai o se lagona o sela i insulin. Mo togafitiga, faʻaaogaina laupepa hypoglycemic. O le taumafa o le maʻisuka ua amata ona mafaufau i le faʻaalia o le faʻamaʻi ma le fua o fualaau.
  • Vaega o le maʻi. I le tulaga faʻasalaga, e pei o se tulafono, o le hyperglycemia e faʻamausali ma e le mafai ona faʻavasegaina le suka toto. O le faʻaaogaina o le uaina e mafai ona mafua ai se maʻi o le maʻisuka.
  • Le iai o faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi. O togalaau e manino ai le faʻamaoniga mo le faʻaaogaina (ulutala o le peptic, faʻamaʻi tumau o le urinary system, ate ma le talo).

Vaʻaia ma le maʻisuka ituaiga 1

Pe a faʻapenaina le taumafa o tagata e tui i le insulin, e le gata o le GI o le oloa, ae o le numera o iunite falaoa (XE) o loʻo faʻaaogaina. O lenei mea ua fuafuaina faapitoa mo le tausitusi mo meaʻai i le lisi ma le fua faatatau o le inisalini. E tasi le falaoa e tutusa lelei ma le 12 kalama o meaʻai gaʻo. O le maualuga o aso taʻitasi mo le maʻisuka o le 25 XE.

I le faiga o areto falaoa, o le masani o vine e mafai ona fai ma sui: 1 XE = 12 gr. carbohydrates = 70 gr. vine = 10-12 vine iti

O le masani i le 25 XE / aso o gaʻo uma ia e faatagaina i le maʻisuka i le gasologa o le aso. O le aofaiga fautuaina e tatau ona vaevaeina saʻo i ni nai meaʻai. E le tatau ona silia le 6-7 XE. Ina ia fuafuaina le vaega o le vine i aso uma, e tatau ona e faia se mea e fai i le lisi e tusa ai ma le aofaʻi o gaʻo i oloa taitasi.

I luga o suamalie suamalie ma vine, e fautuaina e vavae pe a ma le 3-4 XE (pe a ma le 250 gr.). Ae ui i lea, o le maualuga o le GI e le maua ai le aia e ai ai le vaega atoa o vine i le taimi. Ina ia aloese mai taunuuga e le manaomia, o le vaega faatagaina e tatau ona "faalautele" mo le aso atoa.

O le sili atu o vine o vine i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona taofi e se inisiua faapitoa o inisalini. Ae o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, o le faʻaleagaina lea o le a oʻo atu ai i le vave amataina o faʻafitauli o le maʻi. O le mea lea, e tatau ona matauina le masani o le faʻaaogaina.

Pia vine mo le maʻisuka ituaiga 2

E le pei o le maʻisuka ma le ituaiga muamua, e le mafai e tagata maʻi ona faʻasolosolo ile inisalini ona vave faʻaitiitia faailoga o le suka, o le mea lea e mafai ona faʻatagaina vine i luga o le lisi i naʻo le taimi o le taimi o le faʻasalaga tumau o le maʻi. I le faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o se taumafa sili atu ona malosi e maua. A leai se lamatiaga tau soifua maloloina, e mafai ona faatagaina 100-150 kalama o vine.

O vailaau faʻamaʻalosi faigofie e faʻaleleia e le tino e aunoa ma le faatupuina o se lagona faaumiumi o le nofo filemu. O se manao uiga ese e 'ai e tau atu i se seti o pauna faaopoopo, lea e le aoga ai le maʻisuka o loʻo mamafa tele.

Fautuaga aoga ma tulafono mo le faʻaaogaina

Ma o le suka o le vine e le aʻafia i totonu o le toto, o le a talafeagai le tuufaatasia o le faʻaaogaina o vine ma fualaʻau popo. O le puipuiga o le a faʻagesegese ai le gaosiga ma le faʻamalolo o le kulukose. O tulafono faʻaaoga e aofia ai:

  • Ulufale le oloa i le lisi i vaega laiti, i lalo o le siakiina faifai pea o le suka (faʻaaogaina o se glucometer).
  • Aua le 'ai i luga o se manava leai. O lenei mea o le a tupu ai se oso malosi i le kulūkose.
  • Aua le 'ai ao leʻi moe. Faʻatulagaina ae le faʻaumatia i le po (e avea o se punaoa malosi) glucose ua liua i le gaʻo.
  • Aua e te lafoaʻia tulaga taliaina.

Pe a 'ai fualaau ma fualaʻau i le GI e le masani ai mo le maʻisuka, e tatau ona e faʻafoʻi uma gaʻo gaʻo na maua e le tino mai isi mea. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻavae oe lava ae e le sili atu i le faʻatagaina masani.

O le vine vine ei ai mea taua mo togafitiga e aoga mo le maʻisuka:

  • le mautonu,
  • le faʻamalosia
  • puipuiga mai le atherosclerosis, arrhythmias.

Fesoasoani i le toe faʻaleleia o togafitiga. Ona o le maualuga maualuga o le faasinomaga, o vine mo le maʻisuka ua faatagaina i se gaʻo faatapulaa lava. E le silia le 250 gr. ma le ituaiga muamua o faamaʻi ma le 100-150 gr. - i le lona lua.

O le tulaga e sili ona taua mo le faʻaaogaina o le oloa e totogi ai le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le glycemia, e faʻasaina ai le taumafa. Aʻo le i faʻauluina vine i le taumafataga, e tatau ona maua le faʻatagaga a se endocrinologist.

E mafai ona ou 'aina vine ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga lea e faamalosia ai se tagata e 'ai i se auala faapitoa. O le 'ai o se oloa faʻasaina e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, le lelei o le soifua maloloina ma le taʻitaʻi i le toe faʻaleleia o taimi umi.

O maʻisuka uma e tatau ona i ai faʻamatalaga e uiga i nei meaai e matua faasaina ma e mafai ona 'aina i se tapulaa faʻapulaaina. O fuavine ua faʻauigaina o le mulimuli - e mafai ona e 'aina, ae le tele. Matou te ofoina atu ia malamalama i mea aoga ma mea leaga e mafai ona mafua ai se tagata maua i le maʻisuka.

O fua o vine o se fatu e aofia ai le tele o vitamini e taua mo se tagata (A, vaega B, C, K, H), minerals (potassium, calcium, silicium, magnesium, sodium, sulfur, phosphorus, chlorine, iron, cobalt) glukose, suauu ma le fructose.

  • E i ai aafiaga aoga nei:
  • manuia aoga i luga o le polokalame puipuia
  • malosiaga faʻamalosia lautele
  • se aafiaga lelei i luga o le tulaga o le paʻu,
  • faanatinatiina le matua o sela,
  • faaleleia atili o le cardiovascular system,
  • faateleina o lagona ma le malosi,
  • aveeseina o le atuatuvale,
  • faʻafilemuina o le tino.

E talitonuina e tatau ona faʻaaogaina vine e puipuia ai le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, ua atiaʻe se faiga faʻapitoa faapitoa mo togafitiga e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaaoga lelei.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E pei lava o soʻo se oloa e maualuga i le gaʻo, o vine e mafai ona afaina ai le maʻisuka. 100 g o fualaʻau e aofia ai le 15.4 g o gaʻo.Latou te faateleina le suka toto. O le mafuaʻaga lea na leva ai ona talitonuina o le maʻisuka e le tatau ona 'aina nei fua. O suʻesuʻega talu ai nei e saienitisi e fai mai e le tatau ona 'ai e le maʻisuka ituaiga lanu lanumoana ma lanu meamata, e pei foi o le' ai i le gaosia o le vine, o lona uiga, i le meaʻai, o le sua, o le kulimi ma le suka.

  • Fualaau aina suamalie e le tatau ona faʻaumatia e na tagata oe, faʻaopopo i le maʻisuka, maua isi faʻamaʻi:
  • manava o le manava
  • afaina ai faafitauli
  • afaina o le ate
  • pancreatitis

O ituaiga sili ona lelei ma tulafono faavae mo le filifilia o vine

Ese eseese ituaiga vine e eseese i le maualuga o le suka i totonu o vine. O tagata e iai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 ua na o le faʻatagaina e faʻaaogaina mūmū mūmū ma le sili ona maualalo o suka.

O vine mamago e aofia ai:

  • North Saperavi,
  • Northern Chasla
  • Alina Zaporizhia,
  • Barbera
  • Taaloga
  • Jupiter
  • Saturn
  • Lulu mumu
  • O vine vine,
  • Cabernet Sauvignon,
  • Merlot
  • Pinot Noir.
Naʻo fua o vine mama e tatau ona filifilia mo le taumafa. Aua e te 'ai i luga o le vine pe leai foi vine. E tatau foi ona e lafoaia otaota vevela, gaugau, le fua.

Puipuiga puipui

O vine e mafai ona fesoasoani e puipuia le atinaʻe o le maʻisuka. E i ai le gafatia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli i le cardiovascular system, lea e taʻitaʻia uma ai i lenei maʻi. O tagata soifua maloloina e faʻatagaina e 'ai e oʻo atu i le 2 kilokalama o vine i le aso poʻo le inu i le 1.2 lita o le sua. I lenei tulaga, o meaʻai gaʻo, susu ma meaʻai susu, ava malosi, kvass, vai oona e tatau ona faʻaaogaina.

O le mea lea, o suʻesuʻega i tausaga talu ai nei ua faʻaalia ai ua faʻatagaina vine ma e manaʻomia foʻi ona faʻaumatia e le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻasalaga - e na o fua o lanu mumu e 'ai ma e le sili atu i le 12 fasi vaega i le aso. I aso nei, ua faʻaaogaina vine e puipuia ai le maʻi ma faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka.

Vaega ma le tuufaatasiga o vine

O vine vine o se laau matagofie tele, lea e le gata e mafai ona faia ai se mea teuteu, ae e fua mai foi, e aumaia ai le tele o faamanuiaga i se tagata. O vine suamalie moni e suamalie. Ae o fua, o lenei oloa o loʻo nofo i le tulaga muamua i le fua o le sua. E tusa ma le 70% vai, ma e foliga mai e le mafai ona afaina. O le fesili pe o aoga vine e aoga foi e le o se mea faanatinati.

E aofia ai:

  • pectin
  • glukose ma fructose,
  • vitamini A, B, C, E, PP, K,
  • aoga aoga
  • flavonoids
  • o suauu taua.

I fua o le laau o loʻo i ai le tele o elemene o loʻo i ai se aoga aoga i le tino, o loʻo i ai ni fagu. E le gata i lea, o le uaina o loʻo tumu i meaola faʻapitoa e pei ole:

O le mea lea, o faʻamanuiaga e sili atu le masalosalo. Ae ui i lea, o vine mo le maʻisuka e le o se mea e tatau ai ona e aofia ai fructose ma glucose, o lona uiga, suka. Faʻasaina e le fomaʻi le faʻamaina o vine mo le maʻisuka ituaiga 2, aua i lenei tulaga o mea aoga uma o lenei uaina e sili atu i le tasi o mea toe faafoi - o le tele o suga i le palu ma le sua.

E mafai ona 'ai vine i le taimi o se gasegase?

O se tasi o faafitauli ogaoga o se tagata e maua i le maʻisuka o le manaʻoga ia mautinoa e le tulai mai le maualuga o le suka. I le taimi lava e tasi, o na mea taumafa e tele ai mea inu oona e le aofia pe faʻamapulaʻaina i le taumafa. O mea e mafai ona faʻaosofia ai fesuiaiga i le kulukose toto e le tatau ona ave. O ia meaʻai e aofia ai, muamua lava, suamalie, faʻapea foʻi ma ipu mama ma ulaula.

Taliina le fesili, e mafai ona 'ai vine pe a maua e se tagata le maʻisuka, e tali le tali a fomaʻi. O le suamalie o vine e avea ma o latou uiga le lelei pe a oo mai i le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaonia pea e le saienisi faafomaʻi faʻapitoa le mafai ona maua vine ma le maʻisuka.

Ae mo lenei mea e tatau ai:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o caloric o aso taʻitasi,
  • o le tagata gasegase e leʻi oʻo i se faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka,
  • soifua maloloina o le tagata sa matua faamalieina,
  • vine na faia naʻo moli mūmū.

Ae e tusa lava pe ausia uma nei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona 'aina na o ni nai vine i le aso. O le lelei o sea togafiti e manino - o vine e mafai ona faʻaititia le puipuiga ma faʻaitiitia le avega i luga o le tino. Ae i le taimi lava e tasi, e mafai ona latou faʻaluaina le lamatiaga o faʻalavelave o le faʻamaʻi.

Mafai ona togafitia le maʻisuka ma vine

I tausaga talu ai nei, o se auala fou i le togafitiga o le maʻisuka ua aliali mai - vine. O lona igoa: ampelotherapy. E taua le mafaufau vave o ia togafitiga e le tatau ona faia tutoatasi. E na o se fomaʻi e mafai ona filifili pe mafai e se tagata maʻi ona 'ai vine mo le maʻisuka mo togafitiga faʻapitoa. Afai e leai se lamatiaga faapitoa i le setete o le soifua maloloina, ona mafai lea ona e taumafai i lenei ituaiga togafitiga, ae tasi lava le auala, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I soo se tulaga, o le vasega o le ampelotherapy e le sili atu i le 6 vaiaso.

O le a lenei togafitiga togafitiga ma e mafai ona aoga?

O togafitiga e aofia ai le fuafuaina o le taumafaina o vine, e faavae i luga o faʻataʻitaʻiga o mea e taʻua o le falaoa. E tusa ai ma faʻamatalaga o le suka o le toto, o le glycemic Index of grapes is from 45 to 48, ma o se ata tele lava lea mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, 1 le falaoa e tusa ma le 70 kalama o le oloa, e tusa ma le 12 vine. O le togafitiga o le ampelotherapy e tusa ma mea nei: o le maʻi e amata ona inu vine i le aofaiga o le 1-2 areto falaoa, vaevaeina i ni mea eseese 3-4 taimi i le aso. E faasolosolo lava, o le faʻaitiitia o le masani, ma i le lua vaiaso mulimuli mai i le ono ono mafai ona faʻaaogaina o vine e tatau ona faʻaitiitia i le 6 vaega i le aso.

O faifeʻau e lua auala e faʻaaogaina ai le fesili pe tatau ona faʻaaogaina vine mo le maʻisuka mo togafitiga faafomaʻi. Ae peitaʻi, afai e leai se faʻailoga i lenei mea, e mafai lava ona e taumafai i lenei ituaiga meaai. O ituaiga lanumeamata ma lanumoana e vave ona vavaeeseina. E mafai ona 'ai na o fualaau mumu, ao vaavaai ma le faaeteete i le foliga mai. Faʻalogo lelei i fua o vine. Afai latou te faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi pe itiiti foi le leaga, vave ona faʻataga e faʻatau.
Mo togafitiga faafomaʻi, o fua uma lava ma le sua mai ia i latou e tutusa lelei le aoga. I le tele o tulaga, o le maʻisuka e fiafia e 'aina uma fua. E tatau ona faʻamautinoa o le tausisia masani o aso taitasi, a le o le manuia o vine o le a na ona afaina ai le ola maloloina. O le tagata gasegase e tatau ona 'aina se tasi o meaʻai, ma faʻamaʻamilo lelei. E leai se faʻasalaga e le mafai ai ona tuʻuina atu fualaau i le tagata maʻi ma se 'auʻau atoa. Ma ia manatua o togafitiga o le ampelotherapy e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o meaʻai susu. O le tuufaatasiga o le susu ma vine e tumu i le maʻi o le tino i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga