Faateleina le kulukose urinary i fafine maʻitaga

O le vaitaimi o le maitaga e manaʻomia ai le mataʻituina ma le vaavaaia e le aunoa. O le mea lea, e masani lava ona faia e tamaʻitaʻi ni suʻega eseese pe a latou aveina se tamaititi. O se tasi o auala tāua taua o le suʻeina o urine.

I nisi tulaga, o le suka e mafai ona iloa i le urine. O a mafuaaga autu mo lenei mea? Pe o lenei tulaga e ono lamatia ai le pepe ma le tina? E faʻapefea ona faʻasaina le suka i le tino? E mafai ona e maua tali i fesili nei ma isi fesili i lenei tusiga.

Faʻamatalaga ma masani o le kulukose i le urine aʻo maʻitaga

O le faateleina o le suka o le urine i le taimi o le maitaga o se mea e masani ona taatele.

Glucose poʻo le suka o se mea e maua ai le tino ma le malosi. I tagata soifua maloloina, e le o iai i le faanatinati. I fafine maʻitaga, siakiina le suka i le pito o le lona lua - amataga o le lona tolu piliona, e pei o totonu o le 24-28 vaiaso.

Ua tuʻuina atu i se fafine se faʻamatalaga mo suʻega faʻamatalaga (suʻesuʻega lautele). I le taimi lava e tasi, i le faaopoopo atu i faailoga autu, latou te tilotilo i le maualuga o le suka.

Ina ia maua nisi faʻamatalaga saʻo ma le faʻamaoni, e tatau ona e iloa le auala e saunia lelei ai ma tuʻuina atu i le urine:

  • O meaola faʻapitoa e tatau ona ave i luga o se manava leai.
  • O le pusa vevela e tatau ona faʻamaʻiina, aua afai e solia lenei tulafono, e mafai ona faʻasalalau taunuuga. O le ipu e tolu-lita e sili ona fetaui mo lenei mea, talu ai o le a manaomia se aso o le urine.
  • E fautuaina le aoina o le urine mo le auiliiliga, e amata mai i le ono o le taeao seia oo i le taimi e tasi i le aso e sosoo ai.
  • O le vaega muamua o le urine mo suʻesuʻega ua misi.
  • Ina ia mafai ona faatuatuaina taunuuga, e taua le aoina o le urine pe a uma ona fufuluina. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le ulufale atu o protein ma meaola ninii i totonu o le urine.
  • O meaola faʻapitoa e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le sefuluvalu tikeri i le aso.
  • O le aso na sosoo ai, e tusa ma le 200 mililiters o le urine ua lafoina i totonu o se koneteina ma ave i totonu o se fale suesue.

Vitio aoga: o le a le faʻamalamalamaga o urine e mafai ona "taʻu"

A maeʻa suʻesuʻega i le fale suesue, e faʻatusatusa taunuuga i faʻataʻitaʻiga faʻavae. Faatasi ai ma se laʻititi laʻititi i le kulukose, pe a mavae se taimi, o le a faʻataʻitaʻiina se isi suʻesuʻega lona lua. Afai o le tele o le suka e maua i le mimi, ona faia lea o se suʻega faapalepale mo lenei mea.

O le aoga masani o le kulukose i le urine ua manatu o se faailoga o le sili atu i le 1.7 mmol i le lita. I le mataupu pe a oʻo atu le faʻamaoniga i le 2.7, latou te talanoa e uiga i "uiga" o le suka i le urine. E taua lenei tau.

O le fesuiaiga mai le masani e manatu o se maualuga e sili atu i le 2.7 mmol i le lita. O lenei tau o loʻo taʻuina ai soliga i le tino o le maʻitaga maʻitaga ma e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi eseese. O lenei faailo o se faʻalavelave taua o le kulukose i le urine.

Mafuaaga mo le vavae ese mai le masani

O le foliga mai o le suka i le urine e mafai ona mafua ai itu taua o le physiological ma le pathological

O le faateleina o le kulukose i fafine maʻitaga i le urine ua taʻua o le glucosuria. O lenei mea mataʻutia e mafai ona matauina ona o se suiga i suiga o le hormonal i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma faʻalauteleina ai le toto i fatugaʻo o se taunuuga o le totoga o le okeni ma le faʻamalosia o le inisalini. O nei mea e le o le faʻaleagaina, ae i nei tulaga, e manaʻomia le vaavaaiga faafomai.

E mafai ona faateleina le glucose i le i ai o faʻamaʻi nei i se fafine:

O le fesuiaiga mai le masani e faaosofia ai le faʻaaogaina o mea suamalie i fua tele. O tulaga aʻafia e aʻafia ai le faateleina o le suka i le uila. I nisi tulaga, e aʻafia ai le maualuga o le vailaʻau ma le vaʻaia o mea.

O le mamafa o le tino o se fafine ma le le maloloina o meaai o mea ia e fesoasoani i le faateleina o le kulukose.

O le faateleina o le kulukose i le urine e manatu foi e le lelei, pe a oo mai se mea uiga ese ma ni faailoga e pei o le manava tumau, vaivai, faifai pea.

I vailaau, o loʻo i ai se mea e pei o le maʻisuka faʻamama, o se tulaga le tumau. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulūkose i le tino e tulaʻi i luga ina ia maua ai le malosi masani i fafine uma ua maʻitaga ma le fetus.

E maualuga le kulukosese maualuga i le maualuga o le glucose mo le fomaʻi?

O sina vaega ole kulukose i le mimilo e le afaina ai le atinaʻe o le fomaʻi. Ma le isi, aua e te fefe pe a tausia le meaola mo se taimi pupuu, o lona uiga, i le taimi e tasi.

Mo le soifua maloloina o le pepe e leʻi fananau mai, faateleina le suka i le maʻisaga maʻitaga e lamatia pe a maʻi se fafine i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. Glucosuria e mafua ai le toto maualuga ma le tupuga o le fula. I ia tulaga, o le a tupu le lamatia o le gestosis. O lenei tulaga e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o le tamaititi atoa ma le fafine maʻitaga.

Afai o se aofaiga tele o le kulukose e maua i le mimi, o le a fesoasoani lea e faateleina le mamafa o le pepe.

O le iʻuga o se faʻalavelave faʻaleaga, o le aʻafiaga o le fanau mai vave. E le gata i lea, o faafitauli ile taimi o galuega e mafai.

Faailoga Faʻavae Tulaga Faʻatonu

O meaʻai lelei ma ituaiga olaga o le a fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga ole kulukose.

Faʻatasi ai ma maualuga maualuga o le kulukose i le urine o se fafine maʻitaga, e tatau ona faʻamautuina le tulaga e faʻalavelave ai le faʻaaogaina o oloa e maua ai vailaʻau faʻamalosi faigofie. O le mea lea, e taua tele le faʻatapulaʻaina o le taumafa o meaʻai falai ma gaʻo. E taua foi le tuʻuina atu o suka, mea faʻafiafia ma mea e tao ai meaʻai.

I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka i le urine, e fautuaina e aua le gaoia. E fautuaina e 'ai i ni vaega laiti, e sili atu le faʻalauteleina o numera o taumafataga. E fautuaina e te mulimulitai i le faasologa lelei o aso uma. E le gata i lea, e tatau ona e faʻatulaga se pulega inu mo le tina o loʻo faʻamoemoe.

Afai o se fafine maʻitaga e pipii atu i nei tusi talavai faʻapitoa, ona le manaʻomia lea o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o le fetus. E masani lava, faatasi ai ma ia fua, o le suka i totonu o le mimi ma le toto e vave ona faʻasolosolo.

Faʻatagaina mataupu pe a pasia suega

O se faʻamaoniga faamalieina mo se teineitiiti maʻitaga 18-30 tausaga i le faʻaaogaina o le suka toto e mafai ona mafaufauina:

  • itiiti ifo i le 1.7 mmol / l - taunuuga lelei,
  • e oo atu i le 2.7 mmol / l - o se taunuuga taliaina,
  • sili atu i le 2.79 - sili atu i le tau faʻatagaina ma glucosuria.

E oʻo i le faailoga o le 2.7 mmol / l i le faagasologa o le tausia o se tamaitiiti, e lagona e le fafine le toʻa, ma e leai se mafuaaga mo le fiafia. Ae e tusa lava pe i ai sina siʻitia maualuga e oʻo i le 2.83, e le tatau ona e amata togafitiga faʻamaʻi e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi. A o leʻi fananau mai, i le tele o tulaga, o loʻo tuʻuina atu ni mea le tumau mai le masani.

Aisea e faateleina ai le suka i le fafine maʻitaga

O le tino e faʻaaogaina le faamamaina muamua o le urine, lea e tatau ona pasia ai le kulūkose i le toto. O le faʻamalosiga lona lua, o lenei vailaau e le maua i le leai o ni faʻafitauli.

Glucose i le faʻavavega i le maʻitaga e mafai ona sili atu i le masani:

  • afai o le tina faʻamoemoe o loʻo i ai vaega muamua o le maʻisuka faʻamaʻi,
  • o loʻo i ai faafitauli i le endocrin system, thyroid pathology,
  • pe a fai e mu le palacreas,
  • faʻatasi ai ma le faʻaleagaina ma le faʻamaʻi o le hepatic o galuega,
  • ma manua o le ulupo e afaina ai faʻafitauli o le tino.

O le faafitauli masani o le kulukose urinary i fafine maʻitaga o faʻamaʻi fatugaʻo. Ae a maeʻa le suʻeina o suʻega, o le kulukose e maua i luga o le urine, o le faitau toto e tumau pea e le suia.

I le afa o mataupu, o le suka i totonu o le mimiti i le taimi o le maitaga e natia ai mafuaʻaga o mea sese mai le masani i le solia o le taumafataga. I le taimi o le maʻitaga, e faʻaumatia ai e se fafine oloa gaʻo i le tele o mea. Ae i lenei tulaga, o le suka i le urine o le a fai si laʻititi laitiiti atu, lea e na o oe lava e mafai ona fetuʻunaʻi ai le meaʻai e faʻaaoga ai meaai e faʻaitiitia ai faʻamaʻi.

I le taimi o le maitaga, ei ai tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka, lea e aʻafia ai i mea taua:

  1. tausaga O le augatotonu-matutua, aemaise lava i latou e fananau mai mo le taimi muamua, e sili atu ona afaina i faaletonu o le kulukose,
  2. afai o le maʻisuka faʻataʻitaʻi ua atiaʻe i se maʻitaga muamua,
  3. afai o se fafine ua pagatia pe ua fanau,
  4. i se maʻitaga talu ai, o se fafine na fanau mai se tamaititi ua i ai ni faaletonu matuia,
  5. afai o le fetus e telē tele i le taimi o le maʻitaga talu ai,
  6. le fanau mai o le sili atu i le lua tamaiti,
  7. vai i le tele o mea
  8. isi mea muamua e manaʻomia mo le amataina o le maʻisuka.

Afai ei ai se tasi pe sili atu tulaga lamatia, e tatau i le tina faʻamoemoe ona sailia le fautuaga a se tagata e finau i le toto e amata ona mataʻituina le maualuga o le suka seia oʻo ina tuʻuina atu.

E taua. E maitauina e tagata atamamai e 96% o fafine ua faʻamalosea le maʻisuka faʻamaʻi pe a uma ona fananau mai, o le totoe 4% o loʻo sili atu ona umi.

O le a le mea matautia?

Faʻateleina le suka i le urine aʻo maʻitaga, o aʻafiaga e ono aʻafia ai le ola o se fafine ma se pepe.

O le a le mea o loʻo faʻatali i se fafine o loʻo i ai se faʻafitauli o le glucosuria:

  • vaʻaia le faʻaaliga
  • vaivai laʻitiiti,
  • ogaoga maualuga
  • ua tiga oʻu vae ma fula
  • gestosis ma le vaʻaiga tupu.

Ae o le sili ona ogaoga o faʻafitauli o le maualuga o le suka mo se fafine maʻitaga ua manatu o se macrosomy, o loʻo fautua mai ai faʻafitauli faʻaleagaina i le atinaʻe o le tamaititi. Faʻapupulaina faʻapitoa ma faʻalavelave ona o le telē tele o le tamaititi - o nei pepe faatoa fananau mai e sili atu i le 4.5 kilokalama le tele. E le faʻateʻaina le tofiaina o se vaega e faʻamalosi e aveese le pepe e aunoa ma se faʻaleagaina.

E tiga foi le tina i le taimi e manaomia ai le fetus, talu mai le amataga o le fanau mai o le pepe e le o taofiofia, e mafai ona amata le toto, ma le manua o le gafa fanau e le o taofiofia. O le fetus ona o le mativa vaivai e ono oʻo i le manua. E leai ni faʻalavelave matuia i le faiga tutoatasi o le fanauina ma le maualuga o le kulukose i le urine.

E le gata i lea, o le maualuga o le suka i le fausua i le taimi o le maʻitaga e mafai ona avea ma amataga o faafitauli i le atinaʻe lautele: e afaina ai maʻi o gasegase o le tino, i le 7% o mataupu - tolopoina o mafaufau. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau i le muamua masina muamua ona pasia suega ma se asiasiga masani i se tagata poto faapitoa.

Symptomatology

O se filifiliga saʻo ole glucose i le faʻavaveina e mafai ona fai pe a uma ona suʻe suʻega. Ae o le i ai o faailoga muamua o faafitauli i totonu o se fafine e mafai ona maua ese mai.

Faailoga o le glucosuria i le maʻitaga:

  • faʻaauau pea le inu, pei o le matagogo mata e mafai ona iloa
  • faʻaoga faifaipea,
  • maualuga le toto
  • lautele malaise i foliga o le moe ma le vaivai,
  • se faʻateleina o le mamafa,
  • le faʻaaogāina o le gaʻo i le tele o mea.

O nei uluaʻi faailoga e le o se faʻamaoniga tuusao o le maʻisuka, ae e manaʻomia ona taulimaina ina ia puipuia ai faʻafitauli. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona pulea atoa le soifua manuia o le tina o loʻo faʻamoemoe.

I se maʻitaga maʻitaga, o le faateleina o le suka o le urine e mafai ona mou ese (faʻavasegaina) i ni nai masina talu ona fanau mai, ae e le mafai ona le amanaia faailoga o loʻo iai. Afai i le taimi e iloa ai mea sese mai le masani pe a maeʻa suʻesuʻega aʻo maʻitaga ma faia ni suʻesuʻega faaopoopo, o le a mafai ona vave fuafuaina le mafuaʻaga o le maʻi, faʻamaonia saʻo. O le tagofiaina o fualaau mo le maʻisuka faʻataʻitaʻi e mafai ona naʻo le tele o le masani.

Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga e lagolagoina ai le tuʻuina atu o le kulukose i le sili ona lelei. O le mea lea, o le fafine maʻitaga e gata i le faʻaaogaina o meaai suamalie, suamalie ma le meli.

O le tausisia o mataupu faavae o filifiliga lelei o meaai ua fautuaina, lea e aofia ai le eseesega i le faaaogaina o le carbohydrate ma meaʻai gaʻo. E le 'aina le fiva ma le malo. E le aofia ai meaai maualuga-calorie, lea e aofia ai le tele o gaʻo fualaʻau ma mea faʻapipiʻi.

Faʻaalia o se fafine maʻitaga e iai le maualuga o le suka i le urine faapitoa faapitoa mo le faʻatinoga faʻaletino laiti. E fesoasoani lea i le maualalo o le suka i le mimi ma le toto. E manaʻomia lou faʻaauau pea, e le mamafa tele i le fafine maʻitaga. E sili atu le gaʻo masani i le urine o se fafine maʻitaga e mafai ona oʻo atu ai i le amataga o le tiga i le pito i lalo.

E taua. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, faʻamaoniaina o mea taumafa ma gaoioiga faʻaletino e le fesoasoani i se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻitaga. Mo lenei mea, o le a manaomia e se fafine ona ave insulin.

E leai se mafuaaga mo le popole vave, talu ai o le maualuga o le suka i le urine o fafine maʻitaga e masani lava. O lenei faailoga e suia pe a uma le fanau mai o se tamaititi i le toetoe o mataupu uma. Afai e manaʻomia, toe foʻi mai fomaʻi i le tino pe a uma le faʻamaʻi. O le mea moni, o le tausia lelei o le kulukose e tatau ona manaʻomia aʻo lei tuʻuina atu. E te le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina poʻo le faʻasaʻoina oe lava. Afai e te le usitai i fautuaga a le fomaʻi, o faʻafitauli e mafai ona amata tupuga atu i le fausiaina o le fausiaina o tama.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Mafuaaga o le maualuga o le suka o le urine

Glucose mai i le urine muamua ao faagasolo le filiga toetoe lava a oʻo atoa i totonu o le toto; o le mea lea, e le masani ona maua i le elemene lona lua, lea e aumaia.

O le foliga mai o le suka i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona ese:

  • o le i ai o le maʻisuka faʻamalosia - moni poʻo le gaioiga,
  • tiga o le endocrine, mo se faataitaiga, hyperthyroidism,
  • pancreatic inflammation,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • afaina o le faiʻai i le fatu, lea na afua ai le le atoatoa o le tino.

O mafuaʻaga ua mafua mai, o le tele lava o togafitiga o loʻo taoto tonu lava i fatugaʻo. I lenei tulaga, o le kulukose e naʻo totonu o le mimilo, ma o le toto e faʻaalia ai le masani.

O nisi taimi o mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o le suka i le taimi o le maitaga o loʻo le lelei le taumafa paleni, mo se faʻataʻitaʻiga, o le taumafa poʻo le taumafa tele o mea taumafa e maua mai i gaʻo. I lenei tulaga, e malosi le fautuaina e fetuunai le taumafa.

E i ai foʻi mea e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka aʻo maitaga. E aofia ai:

  • fafine e silia i le 30 tausaga
  • atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi i maʻitaga talu ai,
  • sili atu nai lo le tolu miscarriages poʻo se talafaasolopito o se tamaititi ua oti,
  • o le fanau mai o se tamaititi ua i ai ni faaletonu leaga mai se maitaga muamua,
  • o se tamaititi talu mai le taimi na fanau ai talu ai na fanau mai lona mamafa o le fanau mai nai lo le 4.5 kilokalama,
  • tele maitaga
  • polyhydramnios
  • faʻasologa o le maʻisuka.

Afai e iai se tasi pe sili atu foi tulaga lamatia o le tina o loo faatalitali, ua faailoa atu ia te ia le fautuaga a se endocrinologist ma le mataituina ma le totoʻa o le suka i le taimi o le maitaga. E tatau ona maitauina e 97% o le maʻisuka gestational diabetes e pasia pe a uma le fanau, ma e na o le 3% o le maʻisuka e maua i le maʻisuka masani. Faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka faʻamalosi →

E matautia?

Afai e te le amanaiaina le tulaga o le fafine ma e le o faia le togafitiga talafeagai, o le maʻi e mafai ona i ai ni taunuuga matuia.Glucosuria e mafai ona aʻafia ai le soifua manuia lautele o se fafine, ae faʻapea foi le tulaga o lana pepe e leʻi fananau mai.

O faʻafitauli o le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi e aofia ai:

  • faʻanoanoa vaaia
  • faafitauli tau fatuga
  • ogaoga maualuga
  • fulafula ma le afaina o vae, tiga o le vae,
  • atinaʻe o le matua, matua.

Ae o le faʻalavelave aupito sili ona faigata o le glucosuria mo le tina o loʻo faʻamoemoe o se mea e manaʻomia ai le fetus, o lona uiga, o le faateleina o le malosi o le tino ma le tuputupu ae. O le gasologa masani o le fananau mai e mafai ona faigata ona o le tele o le pepe - o le mamafa o ia pepe faatoa fananau mai e masani lava e sili atu nai lo le 4.5 kilokalama, lea e mafai ona mafua ai ona faigata ona aveesea aʻo taumafai.

Mo le tina, maso o le fetal e ono mafai ona oʻo i le amataga o le galue, gaioiga o le uterine ma le faʻanoanoa fanau. Mo se tamaititi, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o manuaga o le pepe e faʻaleleia. O lenei tulaga e le maua ai ni faʻasalaga tuusaʻo i le fananau mai moni, ae o le tele lava o le faʻatagaina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le vailaʻau. Faitau atili i faʻamatalaga, faʻasalaga ma taunuʻuga ole vaega →

E le gata i lea, o faaletonu o le neurological i le lumanaʻi, o togafiti o le manava o le tino ma le jaundice, e masani lava ona le toe mafaufau i le mafaufau, e mafai ona avea ma taunuuga mo le fetus i le talaaga o le glucosuria ao maitaga. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona tofotofoina se fafine maʻitaga i taimi talafeagai ma asiasi soo atu i se fomaʻi ile falemaʻi.

E mafai ona faʻataunuʻuina le fua o le suka i le urine i na o suʻesuʻega. Ae e mafai foi e le fafine ona matau muamua ia faailoga muamua o le faamaʻi na o ia lava, aua ua lava lea e mataala ai i lona soifua maloloina.

Faailoga o le glucosuria i le taimi o le maitaga:

  • faateleina le galala, tumau le susu
  • faʻaauau faifaipea
  • maualuga le toto maualuga
  • vaivai le mafaamatalaina, moe,
  • suiga o le mamafa, sili atu i luga,
  • faateleina le 'ai.

Masalo o nei faailoga o le a le iloa ai le maʻisuka, ae e le mafai ona le amanaiaina. E tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i soʻo se suiga i lou soifua manuia.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai pe afai e tulaʻi mai loʻu maualuga o le suka?

Afai o le maualuga o le kulukose i le urine aʻo maʻitaga e maualuga atu i le tulaga masani, o le fomaʻi i totonu o le fale faʻalavelave faʻapitoa o le a faatonuina ai nisi faʻataʻitaʻiga i le tagata maʻi: o le suʻeina o le toto mo le maualuga o le suka ma le faʻamautuina o gaioiga i aso taitasi. I le iʻuga o nei suʻesuʻega, o loʻo ia taʻitaʻia le fafine maʻitaga e faia se feutagaiga ma se suʻega.

O le tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega auiliili, maua ai le mafuaʻaga o le maʻi, ma afai e faʻamaonia le faʻamaonia, faʻamaonia togafitiga. O le maʻisuka ituaiga e le mafai ona le amanaiaina, aua o lenei tulaga e lamatia mo le tamaitai ma lana tama e leʻi fanau mai. E le gata i lea, o le glucosuria i le taimi o le maitaga e matautia mo le atinaʻeina o le maʻisuka moni i le lumanaʻi.

Faʻailoga

Mo le faia o se faʻamaonia saʻo, o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina ai le toto o le toto na taʻua o le "suka suka". O lenei suʻega e faʻaalia ai le lagona o le tino i le kulukose ma mafai ai e le gata ona fuafua le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ae ia mafaufau foʻi pe faapefea ona tali atu le tino i le gaʻo.

O le suʻesuʻega e faia i ni nai laʻasaga i le mavae ai o le 24 vaiaso o le maʻitaga. E faia le faʻataʻitaʻiga i luga o se manava gaogao ma le 2 itula i le maeʻa ai o le vai ma le glucose faʻaitiitia. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto aʻo maʻitaga e masani, ma i le faʻasolosolo, o loʻo tumau pea lona maualuga, o le solia o le gaʻo gaʻo, ae le o le maʻisuka. Afai e maualuga le suka, e manaʻomia togafitiga. Faitau atili e uiga i le masani o le suka o le toto i le maitaga →

E ui i le mea moni e faʻapea, i le tele o tulaga, o le glucosuria i le faʻamoemoeina o tina e le tumau, o le le amanaiaina o se mea matautia tele. Ole taimi masani e iloa ai le faateleina o le urine ma le suka i le taimi o maitaga ma suʻesuʻega faaopoopo e mafai ona vave iloa le mafuaaga o le maʻi, faia se faʻamaonia saʻo. O vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga e masani lava e le manaʻomia.

O le faavae o togafitiga o se meaʻai, e mafua ai ona tausia pea le kulukose i le urine aʻo maʻitaga i se tulaga sili ona lelei. Mo lenei mea, e tatau i le tina faʻamoemoe ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o suka, masima, suamalie ma le meli i le tele e mafai ai.

E fautuaina ina ia mataʻituina mataupu faavae o meaʻai eseese, o lona uiga, aua le faʻafefiloi le taumafaina o gaʻo ma gaʻo i le taimi o le tasi taumafataga. E tatau foi ona e faʻateleina le teena o meaʻai vave, pateta, pusa. E fautuaina e 'aua neʻi toe' ai fualaau 'aina ma fualaʻau' aina i le fiber.

I le faaopoopo atu i meaʻai, ma le glucosuria, o le teenaina mai se olaga ola le talafeagai e tatau ai. O gaoioiga faaletino e maualalo ai le suka i le mimi ma le toto. Faʻasalaga, faʻafiafiaga gymnastics, aau - o nei mea uma e le gata ina faʻaleleia le manuia o se tamaʻitaʻi, ae faʻamalosi ai foi lona soifua maloloina, faʻaitiitia le tiga, le mautonu ma le moe, o fafine maitaga e masani ona mafatia.

I nisi tulaga, o meaʻai ma gaoioiga faʻaletino e le mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o lea la o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina fualaau faasaina i le fafine. Injections injections e masani lava ona masani.

E le tatau ona e fefe i le togafitiga o fualaau faasaina, aua, muamua, o le inisalini e le ulu atu i le pa puipui i le fetus, ma lona lua, pe a uma le fanau mai, ona toe foi mai lea o le tino o le fafine i le tulaga masani ma le manaomia e le toe iai le fualaau. E ui lava i lea, o le pulea o le endocrinologist o le a manaomia e le fafine ina ua uma le fanau mai o le pepe ina ia taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

Afai o le maualuga o le suka i le urine na maua i le taimi o le maitaga, i le tele o tulaga o le tulaga ei ai se faʻamatalaga lelei. I le 97% o fafine, o le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi e faʻavaeina i lona lava taimi e leʻi leva talu ona fanau mai. O lenei tulaga e le o se mea e masani ai, o lea e leai se mea e te fefe ai.

Afai o nisi faʻamaʻi na avea ma mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le urine o fafine maʻitaga, o le fomaʻi atoa o loʻo iai foi se uiga lelei. O togafitiga filifilia lelei e faʻaumatia ai le tele o faʻamaʻi.

O le mea moni, ia faatumauina le aofai o le kulukose i se tulaga masani o le ai ai i le taimi atoa o le maitaga. Mo lenei mea, o le tina faʻamoemoe o le a manaʻomia le tausia o se taumafataga faapitoa. O le faʻatinoga faʻatinoina o fautuaga faʻalesoifua maloloina uma o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli.

O le masani o le suka i le urine o fafine maʻitaga

Afai e maua le suka i le urine aʻo maʻitaga, o lona uiga o le gaioiga o le endocrin system e faʻamapulaʻa pe ua le toe gaoioi fatugaʻo e fai a latou galuega atoa. I se tulaga faapea, ina ia mafai ai ona taofia mea sese ma mo le faamoemoe o le suʻesuʻega, o loʻo faʻatulagaina ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻatusatusa ai faʻamaumauga i le masani.

Mo se auiliiliga lautele, e faʻaaogaina se vaega o le taeao o le urine, lea e faʻaogaina ai ia mea nei:

E itiiti ifo i le 1.69 mmol / litaUrine glucose e le o se popolega
E oʻo i le 2.79 mmol / litaO uiga o le kulukose ma le taimi o le maitaga ua manatu o se faailoga masani
E silia ma le 2.79 mmol / litaSuʻeina ma glucosuria

O le laulau ua faaalia ai o le kulukose i le urine aʻo maʻitaga o loʻo iai i se vaega itiiti. O lona uiga e sili atu i le paepae o le 3 pasene, o se faailoga o faʻafitauli matuia, o le tino ua galo lona mafai gaosia le inisalini o le hormone.

Aisea e maua ai le suka i le maʻisaga: mafuaʻaga

A o faagasolo le vaitau o le 9-masina i le va o le pepe, o le maualuga o le suka i le urine e afua mai i le manaʻomia ona tuʻuina atu le kulukose i le placenta. Faʻatasi ai ma se suiga i le tala faʻanatura, e le mafai e le thyroid gland ona taulimaina le gaosia o le inisalini, lea e poloka ai mea vevela. O le mea lea, e masani lava pe'ā mavae le 20 vaiaso, o le fafine maʻitaga ua maua i le tele o fua faatatau.

O le maualuga o le suka i totonu o le urine e le masani ona iloa pe a uma se taumafataga. Afai o le taumafataga e puleaina e meaai o gaʻo poʻo suauu sugary, e fautuaina e fetuunai le taumafa.

O mafuaʻaga autu pe a sili atu le maualuga o le kulukose i tulaga taua e taliaina:

  • O le maʻi suka, pe a le maua muamua, ua na o le faʻailoga i le taimi o le maitaga ma pe a uma ona fanau, e alu lava ia i totonu o le masina.
  • O le le atoatoa o le Inisalini e mafua mai i pathologies o le endocrine polokalama, e le mafai ona taulimaina e le thyroid gland le faateleina o le avega.
  • O faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o le pyelonephritis poʻo le glomerulonephritis e mafua ai le tuai i le kulūkose, aʻo faʻamaonia le toto o le a faʻaalia ai tulaga masani.
Glucosuria faʻapitoa e le faʻaalia i faailoga iloga. E mafai ona e silafia na o vaivaiga masani, maʻi inu, vave vave, ma maualuga le mamafa o le toto ma e masani lava ona matua faateleina le mamafa.

I lalo o le silasila totoʻa a fomaʻi, o nisi o vaega o fafine o loʻo sili atu le maualuga o latou aʻafiaga:

  • fafine e silia ma le 35 tausaga
  • o le i ai o togafitiga i le vaitau o le gaioiga muamua,
  • genis predisposition
  • o se ultrasound scan sa faaalia ai le fausia o le sili atu ma le tasi le embryo,
  • mamafa o pepe e sili atu i le 4.5 kilokalama.
I le i ai o se tulaga maualuga i le amataina o le maʻisuka, o se fafine maʻitaga o loʻo sili atu ona mataʻituina e se endocrinologist ina ia mafai ai ona taofia se tulaga masani o le maʻi.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka

Pe a faʻamaonia, o le suʻesuʻega lautele ma aso taʻitasi o suʻesuʻega mo le suka i le taimi o le maitaga e faʻaaoga. O le vaega mulimuli e sili atu ona talitonuina, o le mea lea, pe a toe suʻesuʻe, pe a iai se masalosaloga o faʻamatalaga sese, e aoina le urine i le aso atoa.

O le faateleina o le maualuga o le kulukose ma le faʻaauau pea ona oʻo i luga e oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga. O le a vaʻaia, e le mafaia e gaʻo ona taulimaina a latou galuega, e mafai ona e vaʻaia faailoga o le maualuga o le toto, faʻaalia i le tusitusi, o le tulaga e lamatia e le atinaʻe o gestosis poʻo le matua, lea e avea ma vaega autu i le maliu o le tamaititi.

Glucosuria ua avea ma mafuaʻaga o le vave maua o le tupe maua i totonu o se tamaititi, lea e aafia ai mulimuli ane galuega, o le fananau mai o le natura e taʻitaʻia ai i le faʻalavelave i le tina o loʻo faʻamoemoe.

Faʻaiʻuga o le suka i le urine aʻo maʻitaga

O mafuaʻaga o le suka i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona eseese. Muamua mea e tatau ona e mafaufau e uiga i meaʻai ma ola. A uma mea uma, o le mea sese lea e tau atu i lenei mea matautia.

O mafuaʻaga autū o le suka i le urine e tele. E masani lava, o le maʻisuka o le nofoaga sili lea. Afai e leʻi matauina e se fafine lenei faʻamaʻi aʻo leʻi maʻitaga, ona foliga mai lea na alu faalilolilo. E foliga mai o le maʻi maʻisuka le tumau lenei, o le a le pine ae pasi.

O le foliga mai o le suka i le urine e mafai ona afaina i le i ai o faafitauli ma le endocrine. O faʻamaʻi o le pancreas e taʻitaʻia ai foi i lenei tulaga. O faʻafitauli fofo e mafai ona mafua ai le suka i le mimi.

O se mafuaaga taatele o faʻamaʻi fatugaʻo. I lenei tulaga, e leai se toto toto; o loʻo mataituina i le urine. O le mafuaaga e mafai ona natia i meaai le talafeagai. O le mea lea, a o maitaga, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa lau soifua maloloina. O lea na leai ai nisi faʻafitauli. Suga i le urine aʻo maʻitaga e le afaina ai le tino.

, , ,

Faailoga o le suka i le taimi o le maʻitaga

O aʻafiaga o le suka i le fausua i le taimi o le maitaga e le mafai ona aliali mai i latou lava. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻamaoniga faapitoa. O lea, faatasi ai ma suʻesuʻega faifai pea, o le urine e aofia ai le maualuga o le suka. O le fafine maʻitaga e masani lava ona lagona le lelava ma momoe.

O le fia inu tele e amata ona pagatia, tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. O le tele o le vai e onā i le aso. E masani ona aliali mai le uumi. O le mamafa e amata ona fesuisuiaʻi, ma paʻu. Mo le maitaga, o na oso e le masani. O le tuinanau e maualuga le malosi, ou te fia taumafa i taimi uma.

I le i ai o ia faʻaʻailoga, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai le endocrinologist. E foliga mai o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga. Mo fafine maitaga, o se mea masani lava lea.

Ona o le tulai mai o se tino fou olaola, o le tino o le tina ua vave amata ona faʻaaoga uma ana faʻaagaga. I le uma, o le galuega autū o le faʻamautinoa le lelei o le gaioiga o le fetus. O le tele o meaʻai e fafagaina i le placenta o le pepe.

O se avega mamafa e tuʻuina atu i luga o le pancreas. O le mafuaʻaga lena e mafai ai e le maʻisuka ona atiaʻe. I lenei tulaga, o le faʻamautuina atoatoa o le suāsusu o le suka i le taimi o le maʻitaga e ono ono ono oʻo i le 6 vaiaso talu ona fanau mai.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e fai ma faailoga o maʻi

Suga i le urine aʻo maʻitaga e avea o se faʻailoga o le fatugaʻo, ate, ma le maʻi faʻamaʻi. E le tupu lenei mea na o ia. O faafitauli eseese e saofagā ia te ia. I le tele o tulaga, o le faailoga lenei o le maʻisuka. E le gata i lea, ae aʻo leʻi oʻo ile maʻitaga e leai ni faʻamaoniga, ona oʻo lea i le taimi o ia, na filifili le maʻi e faʻaalia. E foliga mai o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka le tumau, lea e masani ona tupu ma pasi na o ia.

E mafai ona faʻalautele le suka mai le susu ona o faafitauli i le endocrine. I lenei tulaga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai le endocrinologist. E mafai ona afaina mai i le suka le malosi o le suauu e mafai ona afaina i faamai o le pancreas. E masani lava, o le suka i le mimilo e aliali ona o suiga faʻaleagaina i le ate.

Ae i le tele o tulaga, tatou te talanoa tuusao e uiga i le maʻisuka le tumau, lea o le a pasi lava ia i totonu o le ono vaiaso talu ona fanau mai. Afai e te maua ni faʻaʻailoga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Suga i le urine aʻo maʻitaga e le o se ulavaga!

Urinary sugar treatment during pregnancy

Togafitiga o le suka i totonu o le fausua i le taimi o le maʻitaga ua faʻataʻitaʻiina e lau fomaʻi. O le mea muamua e tatau ona e mulimulitai i se meaʻai faapitoa. E tatau ona faʻamapulaʻa ma lelei mea taumafa. E fautuaina le vavaeese o mea suamalie ma le falaoamata, faapea foi fualaau suamalie.

O se fafine maʻitaga ua matauina le suka toto e tatau ona 'ai lelei. E leai se mea e tatau ona e faʻafefe. I le gasologa o le aso, e tatau ona e faʻatulagaina se meaʻai faapitoa. E fautuaina e 'ai faʻolu faatolu i le aso ma faʻaopoopo i le faʻatulagaina o meaai.

E tatau ona i ai taumafa talafeagai, atonu e ono paʻu le malosi o le mamafa. O lenei mea matautia e mafai ona afaina ai le pepe.

O fafine ua maua i le maʻisuka ituaiga e manaʻomia ona pulea a latou lava mamafa. E leai se silia ma le tasi le kilokalama e mafai ona maua i le vaiaso. A le o lena, o le a sili atu nai lo le avega e mafai ona faʻaaoga i le tino.

E taua le mulimuli i le ala sao. I lenei tulaga, o le suka i le urine aʻo maʻitaga e faʻamautuina tutoatasi pe a maeʻa se vaitaimi. E le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau.

Puipuia o le suka i le fausua ao maʻitaga

O le puipuia o le suka i le sogasoga i le taimi o le maitaga e tatau ona tatau. E manaʻomia lou faʻaaogaina o gaʻo i le gasologa o le aso. E le gata i lea, e tatau lava ona faia lenei mea. O meaai lelei o le ki lea i le manuia manuia.

E fautuaina ina ia 'ai e 6 taimi i le aso. E le gata i lea, e 3 tautua e tatau ona laʻititi, ma le 3 totoe. E mafai ona maua se meaai mama, lea o loʻo aofia i le numera 6.

O le meaai e tatau ona maua ai mea e sili atu nai lo le mea e masani ai. E sili atu le aofia ai vailaʻau faʻamalosi i au mea taumafa e tele ai filo.

E le fautuaina le taʻeina o meaai. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu ma e le mafua ai le aliali mai o le suka i totonu o le uila.

O le taeao e tatau ona faʻamaoni. O lenei mea o le a tumau ai le maualuga o le kulukose i se tulaga soifua maloloina. E fautuaina e faatapulaa le taumafaina o falaoa, susu, cereal ma fua. O le a suia i latou i eletini, e pei o sisi, fuamoa, nati ma le pata. O meaai i aso taitasi e tatau ona maualuga i le fiber.

Aua e te le amanaiaina le gaioiga faaletino, latou te faia se vaega taua i le faagasologa atoa. O nei mea uma o le a le faʻateleina ai le suka i le urine aʻo maʻitaga ma aloese mai ona foliga.

Suʻeina o le suka i le taimi o le maitaga

O le suʻesuʻeina o le suka i le urine aʻo maʻitaga e masani ona lelei. Afai o le faateleina o le kulukose na mafua mai i le atinaʻeina o le maʻisuka le tumau, ona pasi lea i le tagata lava ia pe a uma ona fanau. O lenei mea uiga ese e masani ona tupu. E le afaina le popole i lenei mea, mulimuli i se meaʻai patino.

Afai o le suka i totonu o le mimiia e foliga mai i le talaaga o soʻo se faʻamaʻi, ona lelei foi lea o le fomaʻi atoa. Ioe, i le faagasologa o togafitiga talafeagai, o nei mea uma ua faʻaumatia.

E masani lava, o le faʻasaʻoina o le suka i le urini e le faigofie tele i le maʻisuka masani. I lenei tulaga, e tatau ona e siakiina e le aunoa se ituaiga o meaai ae le o se mea e teu ai. Afai o mulimuli se teineititi maʻitaga uma i fautuaga, o le a leai se leaga e tupu. E taua le vaʻaia o se fomaʻi i le taimi nei ina ia mafai ai ona ia iloa ma iloa le mafuaaga o le maʻi. Afai na faia e se fafine mea lelei uma ma i le taimi e tasi e mulimulitaʻi i se meaʻai, o lona uiga, o le suka i le iniseti ao maitaga o le a oʻo vave i lona tulaga sili ona lelei.

Tuua Lau Faamatalaga