Taumafai ese mai le maʻisuka (faʻamatalaga o le maʻisuka)

O le fea e sili atu ona lelei pe a savali - e faigata tele ona fai atu, aua i le taimi o le siama, o se tagata e maua i le maʻisuka e le gata ina i ai se tulaga ese o le tino, ae pei foi o le maʻisuka ituaiga 2, ua uma ona maua le maʻi fatu cardiovascular e taofia ai le tino. Afai tatou te talanoa e uiga i se alii talavou ua i ai se faʻamaʻi muamua o le maʻisuka ituaiga 1, ona filifili lea e le tagata lava ia mea e sili ona lelei-savali pe tamoe. Ae mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, e lelei tele le amataina o le tino ma le savali. O le tele lava o taimi, o nei tagata maʻi e mamafa tele, e taʻitaʻia ai se olaga ola solo, ma, i se faʻaopoopoga, e ono iai ni faʻamaʻi faʻatasi.

Afai o vaʻavaʻa umi e mafua ai "faigata", ona mafai lea ona e amata i le 5-10 minute. Ae o le tele lava o le taugofie o le savalivali i se vavalalata fiafia e tusa ma le 45-60 minute. I le aluga o taimi, e mafai ona e faʻatupulaʻia le umi o le savaliga, ae faapena foʻi lona malosi. Ae o le tauvaga, o lenei ituaiga o gaioiga faaletino ua matua mamafa, o lona uiga, 2-3 taimi sili atu le maualuga nai lo le malosi o taumafa faʻatusatusa i le savali. O le mea lea, o le tamomoe e faʻatagaina ai oe e vave faʻaitiitia le mamafa o le tino, ae o le aʻafiaga o le a naʻo le saunia o tagata i le tino pe afai e leai se faʻamaʻi mai i le cardiovascular, respiratory and musculoskeletal systems of the body.

O le mea lea, e leai se tali mautinoa o le ituaiga o gaioiga faaletino e na o le pau lea o le mea sili mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae e tatau ona e taumafai e faʻatautaia gaoioiga e pei o le setete o le soifua mālōlōina ma le faʻamalosi tino. Afai e mafai ona e tamoe ma e mafai e lau fomaʻi ona faʻatagaina se aʻoaʻoga malosi, e sili atu le aua le faʻavalevalea ae le suia le tamoe i le savali.

O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le mea e le o se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi ma e le mafai ona sui se asiasiga i se fomaʻi.


Na ou maʻi

Na amata ona amata uma ma pe na toeitiiti lava a uma.

Oi maʻisuka Ou te iloa talu mai loʻu laʻitiiti, o le toatele o aiga i luga o le tama ma le tina e mafatia i lenei faʻamaʻi, ma mo nisi oi latou o lenei faʻamaʻi na mafua ai ona oti.

E ui i le leaga leaga, i oʻu mafaufauga ou te le i tautino atu o le a ou faatumuina le lisi faanoanoa o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma o lea na le faia ai ni taumafaiga e taofia ai lenei mea mai le tupu. Malamalama loloto i le gaʻo ma suamalie, e aofia ai le inu o le ava malosi, lea, aemaise lava i le taimi o le aʻoga a le tamaititi aʻoga, e faʻalelei, e le eseese i le maualuga.

I le taumafanafana o le 1993, na ou maua ai uluaʻi faailoga o le maʻisuka: o le manogi o le acetone mai loʻu gutu, suka i loʻu urine, faʻavaʻa faifai pea ao lei moe ma taimi o moe. E oʻo i le tautotogo o le 1995, o le mamafa o le mamafa o le 34 kilokalama (na faʻaitiitia mai le 105 i le 71 kilokalama), ma latalata i le Tausaga Fou, ua amata ona i ai ni gaʻo vae ma o latou tiga e le mafaamatalaina.

Na naʻo loʻu alu i le fomaʻi i le faaiuga o Oketopa 1996. O taunuʻuga o suʻega falesuesue na faia i le falemaʻi i le nofoaga na nofo ai na faʻamaonia ai manatu o fomai: o lenei maʻisuka malosi.

Ina ua uma taumafaiga le manuia e faaaoga fualaau eseese, na iu lava ina ou tuuina atu i le vaega o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma amata ona ou togiina le 18 ma le 10 iunite o le "long" insulin and 6 units three times a day of the "short" insulin. Ae peitai, o lenei togafitiga e leʻi maua ai ni mea moni, lea na mafua ai ia Aokuso 1997 ona ou alu i le falemai, lea na suia ai le inumaga o le "umi" inisalini (16 ma le 10 iunite, o le fualaau o le "iniseti" insulin e tumau pea) ma sa tumau i le taimi o le falemaʻi suauu toto, o le taua na totoe i le maualuga o le 6-8.5 mmol / l i le aso, acetone ma le suka i le urine na mou atu (e tusa ai ma faamaumauga o fomaʻi). Na tuʻuina mai se fautuaga e tuʻuina atu au i se peni tui.

Sa itiiti se aoga mai le i ai i le falemaʻi, o le taimi lava na ou toe foi ai i le olaga masani, o taumafaiga uma a fomai na o ifo i lalo i le vai. O le toto toto maualuga na amata ona toe tulaʻi, o le acetone ma le suka na aliali mai i le vevela, i se faaopoopoga, o le masina mulimuli ane, na mou atoa le malosi, lea o loo misi (o lea la, o tagatanuu, faia mea uma i le taimi, aua nei toso seia oo i le taimi mulimuli). O nei mea uma na mafua mai ona o le le lelei o meaai, talu ai o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e tatau ona 'ai e ono taimi i le aso, ae le tolu, e pei ona ou faia, ae na manino lenei mea pe a latou ave aʻu i le au i le fomaʻi a laʻu tama. Na tuuina mai ia te au se fualaau fou o le "umi" inisalini (10 ma le 10 iunite), ma sa ou lagona le sili atu.

Ae ui i lea, o galuega tau afi na matua tapulaa (sa ou savali e pei o se tamamatua matua) ma e le toe manuia, o oʻu vae na matua malolo i le po ma ua le mafai ona toe afaina. O le mamafa 71 kilokalama ma le maualuga o le 190 cm. E pei ona fai mai Sharik i se galuega lauiloa a tamaiti: "E paʻu le paʻu, ona pau ai lea o le siʻu." Ia, pe a taoto i lalo ma maliu. E lelei le le manatua o le mafaufau.

Ona ou manatua ai lea o le taimi muamua na ou tietie ai ma i le taimi o le gasegase o le gasegase na ou maua ai le mafanafana ina ua uma le faaseʻe.

"Ae a pe afai?" - Sa ou mafaufau, ma faʻatau se uila, aua ou te le vave alu, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se malosi faʻaletino poʻo le malosi (mea e tamoe pe a agi mai le matagi).

O laʻu uluai tafaoga na taitai atu ai au i le fiafia e le mafaamatalaina. Sa ou faasalalauina i luga o le alatele o Yaroslavl ina ia le maua ai e le taifau lata ane le taimi e paʻu ai, ma fai mai le leo i totonu: "E mafai!"

O le mea na tupu i luga na tupu ia Aperila 1998.

Oi taaloga, o oe o se fomaʻi.

Ou tulaga. Aperila 1998 - Iuni 1999. Afai e le mo le uila ?!

O le amataga lenei ma le vaitau o le maelega malosi mo le uila. O vasega na faia e oo lava i le taumalulu, o le taunuuga lea na matua malepelepe ai le uila muamua, ma na avea aʻu faapei o se alii talavou masani (mamafa le 84-86 kilokalama), o le na tuuina atu i ai nai tausaga itiiti nai lo le mea na i ai.

II tulaga. Iuni 1999 - Aukuso 1999 Faʻalavelave le tumau. Aua nei "solia le auala."

Le taimi sili ona le fiafia i laʻu matata fou. O le leiloa o le avanoa e ulufale ai i se uila ona o lona le toe vavalalata, e le mafai ona ou mauaina vave se sui mo ia. Sa ou taumafai e savali i le ma mai le galuega (45 minute iina ma le 45 minute toe foi), ae o le sui na liliu mai e le atoatoa. O le mamafa na amata ona tupu (oʻo atu i le 96 kilokalama), o le toto maualuga o le suka o loʻo felelei. E le gata i lea, o le maualuga o le taeao e masani lava. O le mafuaaga o le faateleina o le mamafa o le tino, e tatau ona faateleina le fualaau o le "long" insulin, i le taeao ma le po. Ae na ou alu i le isi auala. Sa ou filifili e tamoe.

Maʻi maʻi. Aokuso 1999 - Tesema 1999. E manaʻomia se mea e fai. E na o le tasi le auala e alu ese ai - tamoe.

Amataina o se matata mamao mamao. I se taimi puupuu (tusa ma le 2 masina) na ausia le maualuga o Fedulov i le 25 o ona tausaga. E oo atu ia Oketopa, e le mafai ona ou toe tamoe mo le tusa o le 2.5 itula i fanua matutu. I le taimi lea, na ia matauina ai le mamafa o le tino faaletino e totogi mo le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto (19-23 iunite), na mafua ona o le le talafeagai o fualaau o le "umi" inisalini ma le tele o taumafa i le taimi o le lona lua o le taeao o le suamalie. Ina ua maeʻa le malosi faaletino, na pa'ū le maualuga o le sukū i tulaga masani (4.5-10 mmol / l), ma muamua le maualuga o suka, na maua ai le toomaga i le 15-20 minute talu ona amata vasega. E le gata i lea, afai o le aoaoga (o sea mea e le mafai ona taua i se isi itu) na faia i le itula pe a uma le 'aiga o le afiafi ao leʻi faia le taumafataga mulimuli, ona tupu ai lea o se osofaiga o le hypoglycem, o le maualuga o le suka o le toto suka pa'ū i le maualuga o le 1.5-2 mmol / l (e tusa ai ma lagona). Sa le manaia, ae na ou faapotopoto loʻu loto i se moto ma faagesegese laitiiti, ma faaauau pea ona tamoe. Ina ua maeʻa pe a ma le 10-15 minute, na taofia ai le osofaiga, ma e le o matauina le maualuga o le maualuga o le suka. O fua o fale na faʻaalia ai le 3.5-7.5 mmol / l. Ona leai lea o se taimi e iloilo ai le tulaga. Sa ou manao e aveese vave le faaletonu, tamoe i le fale, ai ma alu i le moega.

IV tulaga. Tesema 1999 - Iulai 2001

Taʻaloga Naʻo le faaseʻe. Faʻafeiloaʻiga i fesuiaiga o le tui. O le taʻaloga o se vailaʻau faʻapitoa mo le sili atu o le kulukose i totonu o le toto, lea e aliali mai pe a uma le inu ma le susulu.

O le taimi lena sa i ai loʻu naunau mo le faasee, lea e le o pasi lava. E tele mea na faʻaaogaina ma faʻatauga na faʻatau mai, ma o le taʻaloga o le taʻavale na faʻatautaia. Na faia vasega i aso uma. Maua maualuga maualuga le maualuga o le suka i le vave vave. Na tupu lenei mea ona o se avega mamafa, ma ona o le toe faaleleia o lagona. Ua maitauina e tusa lava pe maualuga le suka (15-18 mmol / l), o le osofaia o le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o se mafuaaga o mafuaaga le iloa. O le taimi o le faasee umi na faia i le maeʻa o le aoauli ma ao leʻi faia le aoauli (mai le 10 i le 13 itula) pe a uma le 30 minute e mafai ona "luluina", aemaise pe afai o le maualuga o le suka i le taeao pe a ma le 4.5-6 mmol / l, "Umi" ma le "puupuu" insulin e leʻi vavaeeseina i le taimi pe a fai o vasega na faia muamua atu i le 1.5 itula i le maea ai o le lua o le taeao ma amata i se maualuga maualuga.

I le taumalulu, faaseʻe, ma le taumafanafana, se uila. Mo aʻu, o le vailaau aupito sili lenei.

I le amataga o le taumafanafana 2001, e mafai ona ou faaaluina 3-4 itula i luga o laʻu solofanua "uʻamea," o le taʻavale malosi i luga o se ala e tumu i pamu, aʻa, ups and downs, o ese mai laau na faafuasei ona aliali mai i le auala, paʻu i puddles, fefefe tagata savavali i le paka o tagata. O le mauaina o mea na ou faia na faateia ai au i le mea sili: o le uila afi, e tusa lava po o le a le umi, i le a le saoasaoa ma i soo se tulaga na latou umia, e leʻi aumaia ni osofaiga. O le paʻu poʻo le faʻamanuʻa na taofia au i laʻu sailiga mo le atoatoaga faaletino. O le taimi lenei, "matou", i luga o le manaoga o se fomai o le tina, na taofia ai ni keke suamalie i le taimi o le lona lua o le taeao ma faateleina le fualaau o le "umi" inisalini i le 16-18 iunite i le taeao ma le 12-14 iunite i le po ma masani ai ona amata ona faaaoga se fesuiaiga o tui, O le fua o le ola maloloina (i le taimi o le pisapisao ma isi faʻaleagaga, o le fua o le tui e faalagolago i le umi o le mea na tupu, o le ituaiga o meaʻai na faʻaaogaina, o le aofaʻi ennogo ma feinu). O lenei vaitau na faailogaina i le uluai aafiaga o le faʻaaogaina o le tino e avea o se auala e toe faʻaleleia ai pe a mavae se vaitaimi o le taumafa tele o le ava malosi ma le suamalie.

Ma na tupu e pei o lena. Ina ua uma le sauaina tele o le ava malosi ma mea e gaosia ai i le 10 tausaga o le "nuu moni", na ou lagona le tuputupu ae o le gutu. Na oʻo mai i le mea na oʻo ai ina faigata le manava i le gasegase. E le gata i lea, i le faagasologa o le paluga, na ou faia ai ni tui se lua o le 8 iunite o le "actropide" i vaitau o le 3 itula. O le taunuuga e leai se mea. Ae 20 kilomita o le faasee, na faimalaga i se saoasaoa lelei, o le tau e mafai, e le na o le vevela, ae o le suka sili atu foi na tuai. O fua mulimuli na faaalia ai le 0% i le urine (o le toto na faʻataʻitaʻiina ai le toto), o lona uiga, e faʻavae i luga o tala faʻatusatusa muamua, o le maualuga o le suka o le toto e itiiti ifo i le 7.5 mmol / l. E moni, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le fautuaina mo tagata e leʻi aʻoaʻoina.

V vaega. Iulai 2001 - Aperila 26, 2002. O se fiafiaga fou. Sa tamoe! O le tulaga o le "fiaai o musika."

Sa ou maua le faaseʻe - o se mea fiafia fou.

Skis i luga o uili - o se galuega fiafia, ae faigata. O le aufaigaluega tomai faapitoa i totonu o le kamupani e tausia a latou tulaga tau tomai faapitoa i la latou fesoasoani, ae le toe i ai. Ae pe fia lagona e faʻanoanoa ai tagata, faaseʻe i luga o le uʻamea i le taumafanafana!

O lea la, sa ou taʻalo e pei ona tatau ai. O le masina talu mai le amataga o vasega, sa ou savali i le 20 kilomita, pe a uma le lua - ua tusa ma le 30 kilomita. O le mamafa o le avega o le vaiaso: 10 km - 4 taimi i le vaiaso, 20 km - 2 taimi i le vaiaso, e tusa ma le 30 kilomita - 1 taimi i le vaiaso (mamao e faʻatusatusa i le mamao e ufitia).

O le tamoe na mou atu i tua. I le muamua - seʻi oʻo i le pau muamua le pau o le kiona na o le na o le taʻavale sikola. A o ou suʻesuʻeina, sa ou matauina le vave amata ona aʻoga i le maualuga o le suka o le toto i le maeʻa ai o le 15-20 minute e taʻitaʻiina ai i se osofaiga leaga, lea e tatau ona tau, faʻamalosi ma faifai pea agai i luma, poo se setete latalata i le osofaiga. Taeao i le taeao i faaiuga o vaiaso, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga faʻavae mo le faasee i luga o le moli o loʻo faʻamatalaina i luga, e masani lava pe a maeʻa le 20-30 minute e taʻitaʻia ai. (Mulimuli ane, ma le auiliiliina ma le faaeteete, na matauina foi lenei mea taua i le taimi o le tauvaga.)

O le vaitaimi lea na ou "taunuu" ai i le setete o "le fia ai o musika." O le taimi muamua - i luga o taʻavale (pe tusa ma le 2 maila e ufiufi i le kiona muamua i le 2 aso), o le taimi lona lua - i luga o sikoa (e tusa ma le 33 kilomita le mamao). O le a le mea e vaʻaia ai le tulaga o le "faʻanoanoa o le musika" mai se osofaʻiga o le hypoglycemia o le a faʻamatalaina i le mataupu e sosoo ai. Ou te lei lagonaina ni taunuuga faapitoa, vagana ai ua vave ona maua le fomaʻi. E leai ni meaai faaopoopo, ae ui i lea, i itu uma e lua, pe a uma le malologa 10 minute, ou te alu (ma e tatau ona ou alu mo le 30 minute), ma ausia - ou te leʻi oti. O le aso na sosoo ai, na faʻaauau pea lona agaʻi atu i nofoaga taʻaloga. O le taumalulu na malepelepe ona o le fula ma le itiiti o le kiona, lea ua uma ona liusua i le amataga o Mati. Sa faigata le fomai, ae ina ua uma le vevela, sa vave ona ou vave ma i le mavae ai o le 2 aso na ou lele ai i le faaseʻe e pei ona masani ai. O le tele o le faasee i vaiaso taʻitasi e pei ona taua i lalo: 15 km - 5 taimi i le vaiaso (taʻaloga), 25 km - 1 taimi i le vaiaso (taʻavale), 30 km - 1 taimi i le vaiaso (taʻaloga masani). O taʻaloga masani o taʻaloga na fesoasoani i le vave faʻafouina.

Vasega VI. Aperila 27 - Oketopa 12, 2002. Asiasia i Italia ma Eleni. Paʻu o le tau vevela ma faʻafitauli o gaosiga. Faʻatinoga faʻatasi ma le ulaula, i tulaga o le vevela vevela, ulaula ma le popole. Se vaaiga fou o le lalolagi. Aafia i le uluai marathon. "O le Miti Mitiuli a se Kiona Togaiti."

O lenei, muamua mea muamua.

E mafai e se tasi ona tautala e le gata i Italia ma Eleni. Ou te faʻaaloalo mo le silisiliese o Eleni anamua ma Roma talu mai loʻu laʻitiiti. Ae o mea na e faitauina e mou ese mai mea o loʻo e vaʻaia. O le taimi lava na ou i ai i Roma, na vave lava ona ou avea o se vaega o lea mea (o le a ou fai atu foi le mea e tasi e uiga ia Atenai). A o tilotilo atu i foafoaga a lima, e amata ona e iloa le liua o le lalolagi.

O iinei, i Roma, na ou iloa ai o mea uma o siomia ai i matou o mea laiti ia i le olaga, ma o se asiasiga i Athens na faamautu atili ai au i lenei manatu, ma sa tonu ia te au e tatau ona matou taumafai e aua nei o tatou faafitauli i aso nei ma o tatou mea moni i le loto.

I le va o femalagaaʻi i Italia ma Eleni, o se taumafanafana malulu, mago, tumu i tofotofoga ma faafitauli. Ina ia aveese le atuatuvale na mafua mai i le le mafaufau ole mafaufau o laʻu uo muamua ma le pule o le taimi nei, na amata ona ou ulaula. Ae ui i lea, o taaloga e leʻi taofia e oo lava i aso o le mamafa o le asu i totonu o le aai na mafua mai i afi afi. E le lava le ulaula, e le afaina ai le maualuga o le tino. E na o le aʻafiaga i le toe foʻi mai o le vaeluaga o le vae o le vae. E oʻo lava i le faʻaopoopoga i le fua o le tosoina o iniseti i le 9 iunite na mafua ona o le ogaoga o tulaga o tau i le taumafanafana o le 2002.

I le taimi lava e tasi, o le "gaosiga o gaioiga" i le faʻalavelave faʻafuaseʻi na faʻalua ona ou aumaia toetoe lava i le afa-faʻanoanoa tulaga: Sa tatau ona ou nofo i le "gaosiga" muamua seia oʻo i le 22 itula, ma a maeʻa aso e lua seia oʻo i le 24 itula, e aunoa ma le taufaʻatau ma le 'ai (na oʻo le sugar i le 28 mmol / l). Ae, i loʻu teʻi, i ia tulaga e lua, na vave ona muta le tali atu i le "Gymnastics Gymnastics", lea na aoaoina ai au e loʻu fomaʻi, ma i le taeao ua siitia le maualuga o le suka i le 11.5 mmol / l ma se fua faatatau o le 10 iunite ma mulimuli ane totogi i le faaiuga o le aso e sosoo ai, e faʻaaoga ai masani masani o inisalini injections mo le vevela (18 ma le 14 - "umi" ma le 3 x 9 - "puupuu") ma le masani masani ma le saoasaoa o le tauvaga. Ioe, o le gaioiga o le ola.

Na ou le toe ulaula ona o le mafuaaga lenei (ioe, o aʻu, i se tulaga aoao, na o le mea na tupu). Na ou alu i Eleni e le gata ina "paʻi" ma "vaai", ae ia tofotofoina au lava e ala i le faia o se marathon ata moni - le mamao mai le taulaga o Marathon i Athens.

O le taʻaloga na faia i le aso 8 o Oketopa, 2002. Sa ou saunia mea uma: sneakers faapitoa, se lanu i lanu a la matou fuʻa a le atunuu ma faʻamaumauga talafeagai i Rusia - e tatau i tagata uma ona iloa o loʻo galue le sui o Rusia, ma se ato faapitoa mo meaai ma sua, na o le ala , ma se mea pueata mo le fanaina o se tala laʻitiiti. Sa saunia mea uma, sei vagana ai aʻu lava.

Sa ou manao e tamoe i Atenai ma se manumalo. Ae o le valea o le laufanua, o le 30-tikeri o le vevela ma, sili atu ona taua, o le sefulu aso malolo i taaloga, faatasi ai ma le solia o le pulega taʻaloga, na le mafai ai ona faia le fuafuaga e oʻo i le iuga. Aisea? Aua na ou tamoe e tusa o le 22-25 kilomita, ma o le mamao o totoe na i luga o le vae. Na ia togiina ona o lona malamalama: E le mafai ona ou toe faʻaaoga. O le faʻamaina e ala i le osofaia o le hypoglycemia i le taimi o le vaega, na ou 'aina fua ma susu ma falaoa pata, lea na faʻamasinoina loʻu gutu toto, ae o le savaliga umi i se paʻu tele na tauia mo lenei gaioiga le lelei. Sa leai se mea na totoe ae o le vaivai. O le faigamalaga atoa na alu i le 6 itula 30 minute, lea e 2.5 itula - tamoe, 4 itula - savavali.

O lenei mea moni na faʻamaonia ai laʻu matematega: ina ia maua se faʻaitiitia o le suka toto e ala i le savali, e tatau ona e savali i le mamao i se saoasaoa lelei. Aisea ua le tuusaʻo ai le faʻamaonia? Talu ai e umi se taimi e alu, ma o le gutu malogo e mafai ona mafua ona o le faʻamalaina. I le uma, o le tulaga masani ao le i faamutaina le faigamalaga e latalata i le setete o le "fialavale maso", lea e mafua foi i le faamalolo o le tino. Aʻo leʻi faia lena mea, sa ou maua le poto masani i ni uumi umi ma le maualuga maualuga o suka, ma na ia aumaia le tali tutusa e pei o le taimi e tamoe ai. Faatasi ai ma le mamao e 8 km, o le fua faatatau o le taimi savali e alu ai le taimi e itiiti ifo i le 1: 2. O laʻititi laʻititi (faʻaʻataʻitaʻiga, 1: 3, peitaʻi, i le mamao e 5 km), e leai se aoga. O le faʻamaoni o le faaiuga e manaʻomia ai suʻesuʻega faaopoopo i tulaga eseese.

Faatasi ai ma le ita, na ia togiina ai se lipoti o se ata. O le a le mea e tupu o le a tumau pea o se manatuaga o lou talitonuina o oe lava ia.

O le taumafaiga le manuia na mafua ai i se tagata taʻavale o le maʻisuka Fendlov's miti o le tietie solo i le lalolagi atoa i luga o konetineta uma.

Toe foi i mea Atenai. I le aso mulimuli o loʻu nofo ai i Eleni, sa tatau ona ou toe taʻu atu le tau le manuia. I le ave ai o mea itiiti ia te aʻu, e aunoa ma le faalavelaveina e le pueina o ata, na ausia laʻu sini i le sili atu i le 4.5 itula - Sa ou tamoʻe i se malafoni masani i luga o se auala iloga.

Vaʻa VII. "Taamilosaga mai aai e fa." Ina ua ia foi mai Eleni, na ia mafaufau: "Ae faapefea pe a fai o nei taamilosaga e faia i" Roma e tolu ": I Moscow, Istanbul ma le aai e faavavau?" Faʻaopoopoina i latou i le ua manumalo muamua i Eleni, matou te maua se "taamilosaga i aai e fa".

O lenei o le a ou lisi mea mamao na aofia ai i lenei maimoaga.

I Atenai - o le marathon sili ona uma ua uma ona faʻamatalaina i luga. I Moscow - i luga o le nofoaga o le "Chamber-College shaft" muamua. O le taʻaloga na faia i le aso 24 o Novema, 2002. Na amata i le Semenovskaya Square, ona pasia lea o le auala i le auala Izmailovsky Val, Preobrazhensky Val, Bogorodsky Val, Oleniy Val, Sokolniki Val, Suschevsky Val, Butyrsky Val, Georgian Val, Presnensky Val, i le malaga i Luzhniki "ona sosoo ai lea ma le Luzhniki Stadium ma le Khamovnichesky Val i le Fulufulu Paʻu, ona agai ai lea i le auala savali, i luga o le alalaupapa ma le paka i Shabolovka faatasi ai ma Serpukhov Val e ala i Avtozavodsky Bridge, faatasi ai ma sikuea i Proletarka, sosoo ai ma Rogozhsky, Zolotorozhsky, Falemai ma Semenov lagi, ua maeʻa i le Semenovskaya Square. O le malaga atoa e 5 itula 45 minute. A o tamoe, sa fafagaina o ia i le kulukose. O le maualuga o le suka o le toto i le maea ai o le taamilosaga e 5.6 mmol / l.

I Istanbul - i luga o le pa puipui o le aai ma i luga o le Bosphorus mai le Marmara i le Black Sea. Na ia tamoe faataamilo i le olo i le aso 6 o Ianuari, 2003. Na tamoe i le 1 itula 50 minute.

I luga o auvai o le Bosphorus - Ianuari 7, 2003. Sa ou tamoe mai lea sami i lea sami i le 4 itula 32 minute.

I Roma - o se taamilosaga i luga o taʻaloga - i le 2 itula 45 minute.

O le tuuga mai le Forum, e ala atu i le faitotoa "Pyramid" i luga o le ala tele "Ala o Christopher Columbus" i le aai o Ostia i le Sea Tyrrhenian - i le 4 itula 15 minute.

Mai le Fono e ui atu i faitotoa o San Sebastiano i le auala o Appian i le tuugamau o Cecilia Metella ma toe foi i le Fono - i le 1 itula 50 minute.

VIII tulaga. Tausaga o le taumafanafana 2003 Vaitau taumalulu 2003/2004

O le taumafanafana o le 2003 e leʻi manuia tele. Sa ou manao e tietie i se uila faataamilo i Moscow i luga o le Alatele A-107 (i luga o le "auala sima") - 335 km. E lei manuia ona o le allergy ou te maua mo le nicotine. O le mea moni e faapea, o mea e gaosi ai mea e gaosia uma lava e manava. A o ou mauaina le vaifofo, ua uma le taumafanafana. Sei o tatou fesiitai atu lenei mea i le lumanaʻi. Ae o le tau malulu na manuia. O le polokalama faasee ua maeʻa faʻatinoina.

Ua oʻo nei ia Mati, na ia filifili e suʻeina o ia lava i le polokalame o le ski slopes. E moni, na ou misia le tau, ma na i ai le taimi mulimuli e ui ai i le vevela.

E silia ma le 6 aso, na aofia ai le mamao i le 30 kilomita ma se vasega masani, e 15 kilomita ma le sikuea, 30 km ma le faalua (15 kilomita ma le sikola + 15 vasega), 15 kilomita ma le taatele, 20 kilomita faatasi ma se solofanua, 10 km le lauiloa , 50 km - "solofanua" (4 itula 32 minute).

Na o le 50 kilomita le taimi. I lenei laasaga o sauniuniga, o le galuega o le: ia faʻamaeʻa mamao i luga i se taimi faʻatulagaina.

Le aʻafiaga o aʻoaʻoga faaletino i totoga i totonu

O le mealilo autu i togafitiga manuia ma le faamalositino, o le faateleina o maso maso e mafai ona gauai atu i le glucose, ma faaitiitia ai le tui o le inisalini.

E tele fomaʻi e fai mai o le maʻisuka o le iuga o le olaga o se tagata. Ina ia mautinoa o le setete o le soifua maloloina e le leaga, e tatau ona 'ai lelei le maʻisuka, taʻalo i taaloga, siaki le maualuga o le suka i totonu o le toto ma mulimuli i tulafono o togafitiga faafomaʻi.

A maeʻa aʻoaʻoga, e le mafai ona e 'aina se fuainumera tele o oloa e aofia ai gaʻo ma gaʻo (suka, sukalati, keke, fualaau suamalie ma suamalie). E le gata o le a le faʻaaogaina ai le taʻaloga, ae o le a faʻapupulaina foʻi le kulūkose. E tatau ona manatua o mea uma lava e aoga i le faʻalelei. Faatasi ai ma se faanaunauga malosi, e mafai ona e 'ai sina fasi vaega o mea "faasaina".

Ole taimi masani ma mafai ona mafai ona fesoasoani e faaleleia le tulaga o le soifua maloloina o se tagata, faʻafetai i le aʻafiaga i:

  1. Malosiaga o le tino. Aʻo aʻoga, faʻaleleia le manava ma faʻateleina fesuiaiga o fesuiaiga o gas, ma o le taunuuga lea e faʻasaʻolotoina ai le bronchi ma le māmā mai le pulou.
  2. Polokalama cardiovascular. O le faia o gaoioiga faʻaletino, o le tagata maʻi e faʻamalosia ai le muso o le fatu, ma faʻapupula ai foi le toto i vae ma pelvis.
  3. Polokalame masini. I le taimi o le faamalositino, o le vavave o musika e aafia ai le manava, o se taunuuga, o meaʻai e sili atu ona lelei.
  4. Nervous system. O aʻoaʻoga faʻale-tino e afaina ai lagona o se tagata. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le fesuiaiga o le kesi ma le toto e fesoasoani e sili atu le lelei o le faiʻai
  5. Polokafe masukalokeletal. A faʻaaogā galuega, e vave faʻavave le ponaivi ma faʻalauteleina lona fausaga.
  6. Le faiga faʻafesoʻotaʻi. O le faʻamalosia o le gasegase o le lymphatic e tau atu i le vave vave faʻafouina o siama puipuia ma le aveesea o le tele o le vai.
  7. Endocrine polokalama. O se taunuuga o le gaioiga faaletino i le tino, o le gaosiga o le tupu o le tuputupu ae ua faateleina. O se tagata tetee i le inisalini. A i ai le faateleina o le tele o le homone tuputupu ae ma le faaitiitia o le tui o le inisalini, ua susunuina ai le tino.

O le faamalositino e fautuaina mo le maʻisuka ma lona puipuiga. O aʻoaʻoga uumi ma masani e taʻitaʻiina ai i le mea moni o le maualuga o le suka i le maʻisuka ua faʻaitiitia, o se taunuuga, e te le manaʻomia le faia o tui tetele o vailaʻau o le hypoglycemic.

O le savali o se vaega o le tausiga o le maʻisuka

O le taamilosaga e sili mo le matutua ma le matutua. Talu ai o faʻamalositino malosi e mafai ona afaina ai i latou ua silia i le 40-50 tausaga le matutua, o le savali o le filifiliga sili lea ona lelei. E le gata i lea, e talafeagai mo tagata o loʻo i ai le ogaoga oona, talu ai o le tele o uta e faʻasaina mo i latou.

E le pei o le malosi o le malosi, o le savali e le mafai ona oʻo atu ai i manuʻa ma faʻaitiitia ai le toto. O le filemu o loʻo savali i le paka o le a faʻaititia ai le maualuga o le suka ma faʻaleleia ai lagona. E le gata i lea, o maso o le a lelei lelei, ma o le tele o kalori o le a susunuina.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina ina ua maeʻa aʻoaʻoga, e mafai ona tupu le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona tauaveina se fasi suka poʻo se lole.

A e mulimuli i se meaʻai lelei, siaki le siaki kulūkose, ave vailaʻau ma faʻamaʻo saʻo le inisalini, o le tagata maʻi e mafai ona saogalemu le togafitiga faʻaletino poo le savali. Ae ui i lea, o filifiliga uma e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

Mo le aʻoaʻoina mo se maʻisuka ina ia naʻo le lelei o le maʻisuka e maua ai, ma e tatau ona e mulimuli i nai tulafono faigofie:

  1. A e leʻi faʻamalositino, e tatau ona e fuaina lau maualuga o suka.
  2. O le tagata gasegase e tatau ona i ai ni kulukose-o loʻo i ai meaai ma ia. O le mea lea, o le a ia aloese mai se osofaiga o le hypoglycemia.
  3. O gaoioiga faaletino e tatau ona faateleina lemu. E le mafai ona e galue ia oe lava.
  4. E tatau ona fai masani e le aunoa, a leai, o le a latou le aumaia le taunuuga faamoemoeina, ma o le a avea ma mea e mafua ai le tino.
  5. I le taimi o toleniga ma i le olaga i aso faisoo e tatau ona e savali i ni seevae lelei. Soʻo se faʻailoa poʻo se maʻi e mafai ona avea ma faafitauli i le maʻisuka, aua o le a latou malolo mo se taimi umi.
  6. E le mafai ona e auai i gaoioiga faaletino i luga o se manava gaogao, e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. O se filifiliga lelei o vasega pe a uma le 2-3 itula pe a uma se taumafataga.
  7. Ae e te leʻi amata faia ni faʻatinoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o le avega e faʻamoemoeina taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi.

Ae ui i lea, o le aʻoga e mafai ona solia i le maʻisuka malosi, lea ua atiaʻe i se maʻi mo le silia ma le 10 tausaga.

E le gata i lea, ulaula ma atherosclerosis e mafai ona avea ma faʻalavelave, lea e te manaʻomia ina ia tausia e le fomaʻi e le aunoa.

Eseese o auala savali

I aso nei, o laasaga lauiloa e sili ona lauiloa o Scandinavian, mafanafana ma le soifua maloloina.

Afai e masani ona e savali, ma pipii atu i se tasi oi latou, e mafai ona e faʻamalosi le masukuleti ma faʻalavelaveina le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

O le savavali i Nordic ua lauiloa o se isi taaloga; e atoatoa mo tagata e le o ni tagata tomai faapitoa. I le taimi o le savali, e pulea e se tagata pe a ma le 90% o maso. Ma faatasi ai ma le fesoasoani o laau faapitoa, o le avega e tufatufa atu i le tino atoa.

I le filifili ai e auai i se taaloga, e tatau ona tausisia e le maʻisuka tulafono nei:

  • o le tino e tatau ona saʻo, o le manava na teu i luga,
  • vae e tatau ona tutusa ma le tasi,
  • muamua faʻavae le mulivae, ona sosoo ai lea ma le toevae,
  • e tatau ona e alu i le taimi tutusa.

O le a le umi e tatau ona i ai le aofaʻi o aʻoaʻoga mulimuli? E fautuaina e savali ia le itiiti ifo ma le 20 minute i le aso. Afai e lelei le maʻisuka, ona mafai lea ona e faalauteleina le savaliga.

O le auala aoga e tasi e leiloa ai le mamafa ma tausisia le kulukose masani o le savali. O le tagata gasegase e mafai ona savali i totonu o le paka mo mamao mamao, ma faia i se tasi nofoaga. O le taimi taua i le taimi o se savaliga anapogi e tumau pea le saoasaoa o le gaioiga. E tatau ona faaitiitia le faasolosolo malie, o lona uiga, e le mafai ona e savali vave, ona taofi lea ma le le mautonu. E na o le pau lea o le mea e mafai pe a maʻi le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e nofo i lalo ma faʻamaonia lou manava. O se aso, e mafai e se tagata ona faia se gaioiga faʻasolosolo e pei ona ia manaʻo ai, o le mea autu o le faia i le soifua maloloina lelei.

O Terrenkur o loo savali i se auala muamua. E masani ona faʻaaoga i togafitiga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. E le pei o auala masani, o le auala e fuafua i luga o le umi o le teritori, o le maua o fatuga ma tupu. E le gata i lea, o le auala e tasi e fuafua mo tagata maʻi taitoatasi, ma mafaufau i tausaga, mamafa, mamafa o le maʻi ma isi mea. Faʻafetai i lenei metotia, ua faʻamalosia ai maso i tagata, o le galuega o le cardiovascular ma respiratory systems e faʻaleleia.

O le savali i totonu o le ea fou, aemaise lava i le va ma le faamalositino o togafitiga mo le maʻisuka, e afaina ai le lagona lagona o le maʻi.

O le tamoe o se fili o le maʻisuka

E mafai ona e tamoe mo se puipuiga poʻo se faʻaoga malie o lenei maʻi. E le pei o le savali, lea e faʻaaoga mo tagata uma, o loʻo i ai nisi faʻasagaga. E faʻasaina le tamoe faʻataʻitaʻi mo tagata o loʻo i ai le tele (peʻa sili atu i le 20 kg), maʻisuka tele ma le retinopathy.

E sili ona lelei le faʻafeiloaʻi, o le mea lea, o le matauina foi o meaʻai lelei, e mafai ona e ausia le faʻamautuina o le glycemia. E fesoasoani i le fausiaina o le musele ma mumu atili pauna.

Afai o le tagata maʻi ua na o le filifili e alu faʻatasi, e matua faasaina ona vave galue. I le amataga o le aʻoga, e mafai ona e amata savali mo le tele o aso i se laina, ona sulu malie lea i le tamoe. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le manava manava ma le saoasaoa. O aʻoaʻoga faʻapitoa o cardio o le a faʻamanuiaina moni ai le maʻisuka.

E toatele tagata e mafaufau pe o le a le tele e mafai ona e tamomoe ai i se aso ina ia e le afaina ai oe lava ia? O le mea moni, e leai se tali saʻo. O le malosi ma le umi o le physiotherapy e faʻatinoina taitoatasi, o lea e leai se faʻatulagaga saʻo. Afai e lagona e se maʻi suka o loʻo i ai pea lona malosi, e mafai ona ia faia umi. Afai e leai, e sili atu le malolo.

I le maʻisuka, e tatau ona aʻoaʻoina le tulafono auro e tasi: o togafitiga o le physiotherapy e faʻamautuina ai le metabolism ma le glucose. O le tagata maʻi e le tatau ona i ai se sini e talepeina faamaumauga uma, ona faʻamaonia ai lea mai le hypoglycemia ma isi aʻafiaga o le vaivai.

E faʻaitiitia ai le toto toto? O faʻamatalaga e uiga i le tele o le maʻisuka oe na aafia i taaloga e faʻamaonia le maualuga o le suka pe a e tamoe ma savali. Mo se faʻataʻitaʻiga, Vitaliy (45 tausaga): "I le maualuga o le 172 cm, o loʻu mamafa o le 80 kilokalama. I le 43, na ou iloa ai e iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Talu ai e le maualuga le maualuga o le maualuga o le suka, na fautuaina ai e le fomai e alu i luga o se meaai ma ia le toe atoa le 10 isi pauna. Mo le lua tausaga talu ona ou savali agai i le galuega, e pei o le tamoe i le paka ma le aau, o loʻu mamafa o le 69 kilokalama, ma o le suka e i luga o le 6 mmol / l ... "

E tusa lava pe na tuʻuina atu i le tagata maʻi se faʻavasegaga faʻavauvau, e le mafai ona e tuʻuina atu lou soifua maloloina ma lou lava ola. E manaʻomia e le tagata maʻi ona tausisia lelei mea taumafa ma se olaga ola malosi, ina ia mulimuli ane e le tatau ona mafatia o ia i faʻafitauli o le maʻisuka.

E leai se tali manino i le fesili o le a sili atu le taalo. O le tagata gasegase e filifilia ia lava, e faʻalagolago i ona gafatia ma manaoga, o le filifiliga sili ona talafeagai.

O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu ia te oe e uiga i aʻoga faaletino, savali ma tamoe i le maʻisuka.

Real colonel

O le mea sili ona fiafia i ai mea uma na tutupu - i le olaga o le tino sili ona litaea litaea - Vladimir Sergeyevich Makarenko. Seia oʻo i le 40 o ona tausaga, na te le iloa ni faʻamaʻi. Ma faʻafuaseʻi! I le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi faaletausaga, na maua ai le maualuga o le suka i le toto. Ina ua mavae le 17 tausaga (!) O le ave o fualaau o le maʻisuka ogaoga, na i ai lona fatu fatu i le cardiology o le Falemai o Burdenko, i le mea na faasaoina ai o ia. Ae o iina na faatonuina ai e le endocrinologist insulin (o le glucose sa oso i le 14-17 mmol / lita (masani 3.5-5.5 m / mmol). Sa nofo o ia i luga o le inisalini mo le tolu tausaga, ona alu ai lea i tagata taʻaloga taʻaloga, na feiloai ma Zherlygin.

Na amata ona ia faia faamalositino faaletino, faasolosolo malie le faateleina o le avega ma i le taimi e tasi e faaitiitia ai le fua o le insulin. Sa vave ona ia teena fualaau, ma ina ua mavae le masina ma le afa - mai le inisalini.

"Na faasolosolo malie ona toe malosi le loto," o le tala lea a Vladimir Sergeyevich. - Sa fautuaina aʻu e le gata o se faʻatulagaga o faʻatinoga, ae na tuʻuina mai foi le faʻatuatua o le a ou ola maloloina.Ma o le mea moni, o lenei ua ou malosi. E foliga mai o se fai tala, ma, a le o aʻu, semanu ou te le talitonu i ai. Afai ou te le solia le meaai, o le suka e matua masani lava. O le mamafa e laʻititi lava i lalo ifo o le masani, ae o le maualuga o le maualuga e alu i luga o le taualuga. Ua tiga oʻu vae. Ua faaleleia le vaaiga mamao. I taeao 3 taimi i le vaiaso ou te aau i le vaitaele mo le tasi ma le afa kilomita, ou te tamoe tele. E faalua ona auai i tauvaga - e 10 kilomita le mamao.

Vladimir Sergeevich e mautinoa: o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, e mafai ona e ola e aunoa ma fualaau faasaina. Faatasi ai ma le fesoasoani o le filifilia saʻo o gaoioiga faaletino, e mafai ona toe faʻafoʻisia le lelei e tusa lava pe maeʻa se osofaʻiga o le fatu. Ae e tatau ona e galue malosi, aua le faʻavalevalea. Aua le soona inu, aua o le oona e toetoe lava o le sasa autu o le maʻisuka. "O lenei ou te galue i se kamupani e gaosia meafaigaluega e faʻapitoa i le laveaiina o tagata pe a mavae faalavelave tau taavale. Sa i ai lona lima i se tasi o mea faifaaili, lea na ia maua ai le pine VDNKh. O aʻu o se inisinia i le taimi ua tuanai, o se tasi na faia le mamalu o le USSR. "

I le ala. Ole lapataiga a le WHO: i le 90 pasene o mataupu, o le maʻisuka e afua mai ile gaʻo. Masalo o le mafuaaga lea o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, lea e masani ona avea o se avanoa o tagata matutua, i aso nei e aafia tele ai le tupulaga ma e oo lava i tamaiti - o le aofaʻi o le mamafa o le talavou ua tupu. 50 pasene o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona puipuia pe afai e mataʻituina e tagata lo latou mamafa.

"O le Tina e taʻi 600 taimi i le laina"

O Boris Zherlygin e le vave ona lagona le maʻisuka. I le amataga o le 90, ua i ai nei i le seneturi mulimuli, sa ia galulue ma tagata taaalo o le au a le atunuu. Faatasi ai ma fomaʻi, faiaoga, na ou filifilia le tele o aoaoga mo tagata taaalo ma a latou meaʻai. Ae o le mea na tupu i totonu o le aiga na faʻamalosi e alu i totonu o se faʻamaʻi faapitoa - na maʻi loʻu tina i le maʻisuka. O Olga Fedorovna na 60 ona tausaga. I le 75 o ona tausaga, na amata ai ni faʻafitauli ogaoga - na le manuia ulupua i luga o vae, na le manuia fatugaʻo, na pau le mata.

Na alu le tama i ni tusitusiga faapitoa, na ofoina atu i lona tina se meaai e le lelei, faatosinaina o ia e savali atili, faia tafaoga, aemaise lava sikuea. Ma i le 82, o Olga Fedorovna ... na fesoasoani i se satauro. Faatoʻilaloina se maila atoa. "E tatau ona e faaiuina le tamoe, tina matua," na togi atu ia te ia i le maʻisuka talavou. "O le a oe, o lea faatoa ou amataina," manava le tagata e sili ona mitamita.

"I le taimi lea, e leai se siama o Tina i le maʻisuka," o le tomanatu lea a Boris Stepanovich. - Sugar na toe foi mai i le masani, nai lo le 10 mmol / lita na avea ma 4-5 mmol / lita - o le tulaga masani lenei. E le gata i lea, o ia o se siamupini i sikuea i ona tausaga! I le 80 tausaga, e mafai ona ia faʻasolosolo 200-300 taimi, i le 85 - 500 taimi, i le taimi nei i le 88 e mafai ona ia faʻaogaina e oo i le 600 taimi i se laina!

Aisea ua ou talanoa atili ai e uiga i sikuea? Talu ai o lenei faʻamalositino e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaʻo gaʻo. O lo tatou tagata Rusia o loʻo i ai lenei fausaga: e le lelei ona 'ai, taofi le gaoioi, ulaula ma faʻalauteleina ai faitotoa o ona maʻi. Ma ua tatou suia o tatou olaga, ma o faʻamaʻi ua toe faʻaleleia. Tatou te le faʻamaloina se tagata o le maʻisuka, tatou te faʻaleagaina le maʻisuka. O le auala e le fou i le lautele. I aso nei, o loʻo i ai tulaga iloga o le aveesea o le maʻisuka i le auala a Neumyvakin, Shatalova, Malakhov. Ae o le sosaiete e lei saunia mo le iloa o nei metotia. Ma e le ona o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaina e teteʻe atu, ae ona o lona lava inertia. Matou te le masani e faigaluega pe a oʻo i le soifua maloloina. "Matou te paie ma e le fia iloa," na tusia ai e Alexander Sergeyevich Pushkin.

Afai e te le manaʻo e "moe i luga" le maʻisuka, avatu le toto mo le suka i lea taimi ma lea taimi, pe a ma le tasi i le tausaga. E moni lava lenei mea mo i latou o loʻo i ai le maʻisuka i totonu oo latou aiga.

Totogi le toto mo le suka pe afai:

- o oe o le mamafa, maualuga, ova,

- masani ona lagona le fia inu ma le susu,

- ona o le leai o se mafuaʻaga na matua leai se mamafa o le mamafa,

- masani ona le lava, faʻaititia galuega,

- o ou manua ma le maoaʻe na amata ona faʻamaloloina,

I le ala. O le maʻi suka o se faʻamaʻi muamua muamua i Rusia i totonu o latou taʻitaʻia i le le atoatoa ma lona tolu i le olaga faitino.

Savalivali i fa uma

Totogi mai se fomaʻi o le taaloga Zherlygin:

1. Faʻalositino i se paʻu paʻu (o se faʻamau faʻaofuofu faigofie). Taʻu i tua i luga o le moega, faʻafao le paʻu i luga o le vae, o le isi pito i luga o le vae o le moega, faʻaloaloa lou vae, siʻi malie atu ia te oe ma faʻasaʻo le tagata. O lenei faamalositino e mafai ona faigata: tuʻu le vae ua faʻamamaina ai le paʻu, tuʻu i luga o le pito o le moega poʻo luga o le windowsill ma toso i luga oe le paʻu. Afai e mafai ona fetuutuunai, tuu atu le paʻu, paʻu i luga agai i le vae.

2. Taʻu i ou tua. O lima e saʻo i luga o le tino. Tuli le vae taumatau i le tulivae ma toso i luga o le tauau, faʻasaʻo le vae. Fai tutusa ma le vae tauagavale. (E faia i luga o le soifua maloloina, e masani lava 10-15 taimi.)

3. Taʻu ile tua i luga ole moega, tuu ou vae ile puipui i le maualuga ole 60-80 °. A le o lea, toso le itu taumatau ma le tauagavale i luga o le tauau ma toe foi mai. Fai muamua aʻo tingling i vae ma tamai povi. O lenei faʻamalositino e sili ona aoga mo i latou ua uma ona solia le vevela (neuropathy, angiopathy, ma isi) e faia i le tele o taimi i le aso. Afai ua maua e se tasi le maʻisuka ma ua i ai ni faafitauli ma o latou fatugaʻo po o le fatu, o lenei faamalositino e sili ona lelei i luga o se pusa mataʻituina o tagata tafafao maimoa, lea e sasaa ai se ipu tioata. Taʻu i luga o ia i se mitiafu manifinifi pe toe foʻi i tua.

4. Nofo i luga o le fola, toe faʻalagolago i luga o ou lima, sii i luga lau pelvis ma "savali" i lenei tulaga i le isi itu ma ou lima i luma, ona e agai i luma. Ma afai e le mafai ona e faʻaaogaina lena mea, ia na o le vavaeeseina o lau pelvis mai le fola, tu ma nofo malie ma ifo i lalo. Afai ua i ai se tasi ua faigata, e mafai ona e savali i luga o se kapeta vaivai ile fa atoa.

5. Squat. Faʻaofuofu le lagolago i le maualuga o le fusi (laupapa, faletalimalo, puipui Swedish). O lima e saʻo, o vae e tutusa ma le tasi i le mamao 5-10 cm mai le tasi ma le isi, o totini e latalata i le lagolago. O vae e tatau ona tumau le le gaioi i le taimi o le faamalositino. Faʻapipiʻi le tino i tua, fai sikuea i le taumatau saʻo i tulivae. Mo tagata amata, e laʻititi le saoasaoa.

6. Aumai ou vae, faʻaoga le pito i tua o lou tua (i tua o le moega, i tua o le fogafale) ma faatino le taaloga o le pusa "puʻepuʻe ata" - ia osofaia lou tagata tau mafaufau ma ou lima. (O lenei faʻatinoga e faia i le umi o le malosi.)

Afai o nei faʻatinoga e faia faʻamalosi ma aumaia i le 7 minute poʻo le sili atu i le aso, o le a faʻaitiitia le suka o le toto.

Siaki e: Squats ma "ata ataata" e sili mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. Faʻaleleia le oʻo mai i le 3 aso. Ioe, pe afai e leai ni faʻailoga faaletino. Ma afai o se tagata e vaivai ma amata ile laʻititi laʻititi, ona faʻaalia lea o le faʻaleleia ile masina.

Aua le afaina!

O faʻatinoga uma lava e faia naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

E tatau ona e amataina i sina vaega laitiiti ma faʻaititia le avega (i aso uma ile 2-3 taimi).

O mea uma e fai e fuafua i le setete o le soifua maloloina ma le soifua maloloina i le taimi nei. O le mea autu e le o le leaga.

Le pulea o le pulupulu - e le tatau ona alu i tua atu o tapulaa fautuaina e le fomai poʻo le faiaoga.

O le faamalositino e lelei e fai i le musika.

Vaʻai i lau ipu

(Atiaʻe e le aufaigaluega o le Falemaʻi o le Diabetology o le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Moscow.)

Tolu vaega o oloa na fautuaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

Vaega Nu.1 "O Le Taua Tele"

Kapisi, kapoti, pepa, zuciniini, lapisi, fuamoa, laumei lanumeamata (pi, pi), radishes, musika fou ma piʻamea, aniani, paukini, beets, radishes, so o se mea e leʻi faʻamalieina ma suamalie, tea togafiti.

Vaega Nuʻu 2 "1/4 o lau'aiga i luga o se ipu"

O paluga, soʻo se pata, sana, falaoa uliuli, soʻo (sei vagana ai gaʻo), legumes (pi, lentils, peas), susu susu susu (e oo i le 1%), sisiva susu, cheese cheese Adyghe, suluguni, beef ma veal (nonfat), sausaisi uamea ma saisaisi o le nonfat, cod ma isi iʻa e leai ni fua, fua (sei vagana vine, aso), vine, fualaau mamago.

Vaevaega 3 "Faʻatau pe avea o se tuusaunoaga"

Soʻo se meaʻai fua ma fuālaʻau (kulimi, olive, solo, sunflower, etc.), margarine, mayonnaise, pailani, mamao, tamaʻi mamoe, puaa, meaʻai, gaʻo gaʻo ma iʻa gaʻo, sisi (silia ma le 30% gaʻo.), gaʻo susu, gaʻo susu, nati ma fatu, mea 'eseʻese - mea suamalie, kuki, kuki kuki, sugar, honey, jam, jams, ice cream, sukalati. Juices, meainu suamalie, pia, ava malosi, vine.

Faʻasalaga i luga o le vasega

Fualaau faisua (numera 1) e faʻatau faatolu i le aso, latou te avea ma faavae o le taumafataga ma nofo ai 1/2 o lau ipu.

Carbohydrates (mai gr No. 2) e nofo 1/4 o lau ipu.

Squirrels (mai le No. No. 2) e nofo 1/4 o lau ipu.

Mea mai le vaega Nu 3 - mo le faʻamaʻaloga, faʻapitoa.

E tolu taumafataga masani faatasi ai ma se meaʻai i le va oi latou (tasi fualaau taitasi) e lava i le aso.

Mo meaai lelei ma togafitiga, e fautuaina e fua le suka i le aso.

Lomia i le nusipepa Moskovsky Komsomolets Numera 2453 o Novema 10, 2006

Tuua Lau Faamatalaga