Aisea e tofotofoina ai le glucose i le taimi o le maitaga?

Faʻasologa mulimuli 03/09/2018

O le maʻitaga o se avega tele i le tino o le fafine, tusa lava po o le a le matua. Hormonal system, metabolism o se fafine maʻitaga ua oʻo mai i uta e le o iloa. O le mafuaaga lena e matua taua ai le mataʻituina pea o le tulaga o se fafine i lenei vaitau e ala i le pasia o suʻega eseese. E tusa lava pe a matauina e se fafine se taumafa malosi i le taimi o le gaioiga, e mafai lava e fafine maitaga ona maua o ia i le maʻisuka.

Vaega o le maʻisuka i fafine maʻitaga

O le maʻisuka maʻi o le solia lea o le gaosiga o le kullukose, lea e le o se mea masani o le tina faʻamoemoe ma foliga mai mo le taimi muamua i le taimi o le atinaʻeina o maitaga. O le solitulafono e masani lava - e faalagolago i le vaega na filifilia mo le suʻesuʻega, i le averesi, e tusa ma le 7 pasene o fafine e maua i le maʻisuka i fafine maʻitaga. O le ata o lenei maʻisuka e le o manino le toe taʻuina o le tulaga masani o le maʻi i tagata e le o maʻitaga, ae e le faaitiitia ai lona lamatiaga i le tina faatalitali ma o se tulaga faigata tele lea e afaina tele ai le tina ma le tagata laitiiti i totonu ia te ia. O fafine e maua i le maʻisuka, muamua na maua i le taimi o maitaga, ei ai se lamatiaga tele i le atinaʻeina o le maʻisuka tutoatasi tutoatasi i le lumanaʻi.

I le taimi o le maitaga, e fetuunai le tino i tulaga ogaoga o le a tatau ai mo nai masina e sosoo ai, ma o le faateleina o le insulin resistance o se vaega o le tino o lenei vaitaimi, e mafua mai i le faateleina o le siakiina o le inisalini ma le faateleina o ona mea i totonu o le toto. Seʻi oʻo i le ogatotonu o le lua masina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se fafine maʻitaga e laʻititi maualalo nai lo o se fafine e le o maʻitaga, pe afai o le auiliiliga e faia i luga o se manava leai. O maʻi e masani ona atiaʻe i le afa lona lua o le lua masina ma mulimuli ane na tupu. O le mafuaʻaga e tatau i le placenta ona tuʻuina atu le fetus i le kulukose talafeagai mo lona atinaʻe lelei. O le mea lea, o le placenta mo lenei faamoemoe e amata ona maua ai hormoni, lea e aafia ai le tulaga lautele o le tina. I le tulaga o loʻo maʻi le fafine i le maʻisuka o fafine maʻitaga, o le gaosia o nei hormones e faʻavaivaia ma le inisalini ma o lona gaosiga ua faʻaleagaina.

Suʻega o le g lucosolerance

E manaʻomia se suʻega ole toleniga o le kulukose ina ia mafai ai ona vaʻaia se teteʻe i le taimi ma faʻalavelave e aunoa ma le puipuia o faʻafitauli faigata mo le tina ma le tamaititi o loʻo faatalitali. O lona igoa sao o le suʻega ole toleni ole kulukose (PGTT). O ona taunuuga e mafai ai ona faʻamautinoa ma faʻamalosolo taimi le faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo i totonu o se fafine maʻitaga. O le maʻitaga o se pa i tino toto ma tino o le tino o le fafine, o lea e taua ai le aua le misi ma matau le faateleina o le suka i le taimi.

Gesational diabetes i fafine maʻitaga ua faʻaalia i tamaitai i le vaitau o le faʻamoemoe o le tamaititi. Afai o le tulaga o loʻo tausia i lalo o le puleaina, o le mea lea, e pei o le tele o maʻi le fiafia na tupu i le taimi o le maitaga, o le a maʻimau le maʻisuka i lona lava tino pe a uma ona tuʻuina atu. Ae peitai, afai e le pulea lenei soli ma tuu i le avanoa, e mafai ona tumau ma faafaigata lou olaga pe a mavae le fanau mai o se pepe ua loa ona faatalitali, ma aumai ai le tele o tapulaa ma faafitauli tau le soifua maloloina mo se tina talavou, lea o le a latou o faatasi ma ia i lona olaga atoa.

O se fafine maʻitaga e mafai ona masalomia le maʻisuka na o ia, ma gauai atu i suiga i lona tino. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine maʻitaga, e le eseese le uiga o le maʻisuka, e le faalagolago i le inisalini: atonu e lagona e se tamaitai le faateleina o le manaʻo e inu, faʻalauteleina le manaʻo, pe, i se isi itu, o lona toesea atoatoa. E ono iai se faʻafitauli pe a oʻo ina faʻateleina ma le faʻafia ona faʻaitiitia i le falemaʻi. E oo lava i le vaaiga mamao e mafai ona sili atu ona leaga, ma fenumiai! O le a se mea e mafai ona tatou fai e uiga i le toto maualuga? Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, o le mamafa e mafai ona faʻalauteleina, lea o le a oʻo atu ai i le faʻavauvau, e le gata i le tina, ae o le fetus foi, ma ono aʻafia ai le faʻamuta o le maʻitaga poʻo le vave fanau mai. Afai e te lagona ia le itiiti ifo ma le tasi o nei faailoga, ia mautinoa e taʻu atu i lau fomaʻi ma ole atu ia te ia e auina oe e suesue i le suka toto e le aofia ai le maʻisuka.

Faailoilo o le maʻisuka faʻateʻa

A oʻo ina oʻo mai se teineitiiti maʻitaga, e maua e le fomai le taimi e suʻe ai ia te ia ina ia iloa ai lenei soliga seia oo i le 24 vaiaso o le maʻitaga: e tatau ona e auina atu o ia e iloilo le maualuga o le suka i le toto ma / poo le maualuga o le hemoglobin glycated. Afai ei ai se maʻisuka manino, o le anapogi kullusese o le a sili atu nai lo le 7 mmol / lita (pe sili atu i le 11 mmol / lita pe a le faʻasalaina le toto), ma o le hemoglobin e sili atu i le 6.5 pasene. I le faaopoopo atu i ai, e talafeagai le faaopoopoina o se tina i le lumanaʻi ile vaega o aʻafiaga pe afai e silia ma le 5.1 mmol / lita o le kulukose i le taeao ao le i ai, ae le sili atu i le 7 mmol / lita.

Aʻo leʻi oʻo i le 24 vaiaso, o se suʻega e tatau ona faia mo na o fafine ua vaʻaia i le atinaʻeina o le maʻisuka o fafine maʻitaga, ae o loʻo i ai le maualuga o le kulukose toto i totonu o tapulaa masani. O ai e iai le tulaga lamatia o le atiaʻeina o nei maʻi? Muamua, oi latou nei o fafine gasegase - pe afai o lo latou BMI e silia ma le 30 kilokalama i sikuea mita. Lona lua, o fafine nei o latou aiga na mafatia i le maʻisuka. Ona sosoo mai ai lea o tamaitai oe na atiae lenei togafitiga i taimi o maitaga ua mavae, pe ua faateleina le suka o le toto pe ua le lelei le malamalama o le kulukose. Lona fa, o fafine ua maualuga a latou suka i totonu o latou urine. O isi fafine uma e le maua nei faaletonu e tatau ona saogalemu ma faia lenei suega mo se vaitaimi e 24-28 vaiaso. I se tulaga ogaoga, o lenei auiliiliga e mafai ona faia i le 32 vaiaso o le maʻitaga. Mulimuli ane o lenei suʻega e le saogalemu mo le tamaititi e leʻi fanau mai!

Aiseā e tupu ai i le taimi pito sili ona fiafia mo se fafine (le vaitau o le fanauina o lana pepe), o se tulaga ogaoga e pei o le maʻisuka o fafine maʻitaga ua atiaʻe? O le mea o le pancreas e nafa ma le inisalini totonu o le toto, lea e oʻo i se avega mamafa i le taimi o le maitaga. Afai e le mafai e le pancreas ona feagai ma le gaosiga o le inisalini, ona tupu ai lea o se solitulafono. O le insulin e nafa ma le faʻamautuina o le suka i totonu oo tatou tino. Ma afai e ave e se fafine se tamaititi, e lua ona lua o lona tino, e manaʻomia lona inisalini. Ma, afai e le lava mo le tausiga masani o maualuga o suka, ona faateleina lea o le kulukose.

O le maʻisuka ile maʻitaga e lamatia mo le fomaʻi?

E le masalomia! Mo le saogalemu o le maʻitaga, e tatau ona maua le placenta cortisol, estrogen ma lactogen. I se tulaga toafilemu, o le gaosia o nei hormones e le faalavelaveina. Ae ui i lea, i le solia o le gaosiga o le inisalini, o nei hormones e puipuia moni ai lo latou aia tatau e ola ai! I le tauivi ina ia tausisia o latou lava tulaga, e mafai ona aafia ai le lelei o le galueaina o le pancreas, lea e aafia ai e le gata o se fafine maʻitaga, ae o le pepe foi i totonu ia te ia.

Afai o le maʻisuka na aliali mai i le lona lua o masina i le maeʻa o le luasefulu vaiaso, o le mea moni, e le o se mea lamatia tele i le fomaʻi ma e le o se mea e faʻalavelave ai le atinaʻe o le lumanaʻi. Ae o loʻo i ai pea le avanoa o le fetopatal development e fesootaʻi ma le i ai o le maʻisuka - o le mea e taʻua o le fafagaina o le fomaʻi, o le faateleina o lona mamafa, lea e pei o le mamafa o le mamafa i se tagata matua, e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o totoga ma tino o le tamaititi. O le pepe e matua tele lona mamafa ma maualuga ona o le tele naua o le suka e sau ia te ia. E leʻi oʻo i le taimi nei le atinaʻeina o le pani, lea e le mafai ona feagai ma le soona inu o gaʻo ma faʻaaogaina i totonu o le tino. O le iʻuga, o loʻo i ai le paluga o le tauʻau o le tauau, totoga o le tino: fatu, ate. Ua faateleina le aano o le gaʻo.

E foliga leaga i se fua tele? O tina e fiafia i le tuputupu ae oa latou fanau, o le fanau mai o sea ituaiga. Ae o le tulaga lea pe a fai o le fanau mai e aunoa ma ni faʻafitauli. O se tamaʻi fausua o se lamatiaga tele mo se umi faaumiumi taimi o le fanau mai - ona o le taualuga o le tauau, e faigata mo se tamaititi ona pasi i le auala fanau o le tina. O le umi o le faʻafeiloaʻiga e mafai ona oʻo atu ai i le sili atu o le hypoxia, ae le o le taʻua o le atinaʻe o le gasegase fanau. O galuega faigata e mafai ona afaina ai totoga o le tina. Afai o le pepe i totonu o le potu e tele tele, ona mafai lea ona tupu i le atinaʻe o le fanau mai vave, ma o le a le maua e le pepe le taimi e atiina ae ai seia oʻo i le iuga.

O le vave fanauina o se avega tele i mama o pepe. Seʻi oʻo i se taimi faapitoa, e le o sauni le mama e inu le manava muamua o le ea - latou te le lava le tuai (o se mea e fesoasoani i le pepe e manava). I lenei tulaga, o le pepe peʻa fanau mai o le a tuʻuina i se masini faapitoa - o se mea faʻapipiʻi mo le faʻamalosiina masini.

Pe a le mafai ona faia se suʻega o le faapalepale kullusese

  1. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le uluaʻi masina, faʻatasi ai ma le vomiting ma le taotoga.
  2. Faatasi ai ma se faaitiitia i le afi a le fafine maʻitaga ao lei moe.
  3. I le tulaga o se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻamaʻi pipisi.
  4. Afai ei ai se talaʻaga o le pancreatitis e masani ai poʻo le vaʻaia muamua o le manava.

Aʻo leʻi oʻo i lena toto mai se tamatamailima e leʻi faʻaalia ai le faateleina o le toto suka - e leai se manaʻoga mo se suʻega ma le toto e tofotofoina mo le suka mai se vein e faʻateʻa ai le maʻisuka faʻamaʻi.

E faʻapefea ona tofotofoina le suʻega o le kulukose

Mo le lima minute na inu ai e se fafine se ipu vai suamalie suamalie e iai le 75 kalama o le kulukose mama nai lo le vevela o le tino. Mo lenei suʻega, o le toto vevela e manaʻomia faʻatolu: muamua i luga o se manava gaogao, ona tasi lea o le itula ma le lua itula i le maeʻa ai o le 'ava. E mafai foi ona faʻaaoga le plasma toto mo suʻesuʻega. Toto toto totoʻa i luga o se manava gaogao i le vaveao. A o le i ai lena mea, aua e te 'ai i le po atoa, sili atu i le 14 itula ao lei faia le foai toto. A aunoa ma le i ai o isi faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, o le suʻega e faia i le ono masina o le maʻitaga i le itu a le fomaʻi - o le maʻi le faatagaina o le tagata maʻi e faia GTT e le taliaina.

Suʻega o suʻega

I le tolu aso ao lei faia le suʻega, e le tatau ona e faalagolago i luga o laʻau suamalie, matau le faʻaaogaina o le tele o le vai, aua le soona galue i totonu o le falemaʻi ma le aʻafia ai. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o suʻesuʻega - fualaau o pepe fananau mai, salicylates, hormones, vitamins. Afai e te manaʻo e ave nei vailaʻau, o le fafine maʻitaga e mafai ona toe faʻaauau ona ave i latou pe a uma le suʻega. O le taofiofi o fualaau oona e sauniuni ai mo le suʻega e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a le fomaʻi. I le afiafi o le suʻega, e le mafai ona e inu ava malosi. I le aso o le suʻega, e le tatau ona e solomuli, ae e le o lona uiga e tatau ona e taoto i le moega i taimi uma.

Glucose toleni test

I le tulaga o le lua itula le suʻega ma se avega ma le suʻeina o le toto e lua, e mafai ona maua le maʻisuka ile tino pe afai e sili atu i le tasi le fua o le maualuga o le suka e maualuga atu i le 7 mmol / lita i luga o se manava leʻo ae leʻi ave le suamalie suamalie ma le 7.8 mmol / lita pe a uma le lua itula pe a uma le inu sua suamalie.

O le mea muamua lea na mafaufau i ai, ae o tulafono fou e manaʻomia ai le fetuunaiga. I le taimi nei, ua tausisia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi isi tulaga, lea ua malilie faatasi ma tagata tomai faapitoa mai le Association o Obstetrician-Gynecologists of Rusia.

I le taimi masani o maitaga O faailo nei e tatau ona:

  1. Aʻo leʻi 'ai i se manava gaogao, e le tatau i le suka toto ona sili atu i le 5.1 mmol / lita.
  2. E tasi le itula peʻa aʻea le sua suamalie - e sili atu ma le 10.0 mmol / lita.
  3. Lua itula i le maeʻa o se vaiinu suamalie, e le tatau ona sili atu le maualuga o le kulukose o le toto i le 8.5 mmol / lita.

Vaʻaia eseese o le maʻisuka maʻitaga ma le maʻisuka gasegase

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga o faailoga o le a faapenei:

  1. suauu toto pe a tofotofoina mo se manava gaogao mai le 5.1 i le 6.9 mmol / lita.
  2. se itula pe a uma ona ave le sua suamalie - e sili atu ma le 10.0 mmol / lita.
  3. lua itula talu ona ave le fualaau faasaina - mai le 8.5 i le 11.0 mmol / lita.

I le i ai o le maʻisuka tatou maua nei fuainumera:

  1. suauu toto pe a faʻapipiʻi mea i se manava gaogao - sili atu i le 7.0 mmol / lita.
  2. se itula pe a uma le faʻamalositino, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e leai ni tulaga faʻapitoa.
  3. lua itula i le maeʻa ai o le sua sua suamalie, o le toto maualuga o le suka e sili atu i le 11.1 mmol / lita.

Afai na e pasia le suega GTT, ma o ona taunuuga e le fiafia ai oe, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi! Aua e te faia i totonu oe lava ia fualaau i soo se tulaga!

Aisea e tatau ai se suega o le faapalepale kullusese?

O le maʻisuka faʻamamaʻi o se faʻamaʻi e aafia ai na o fafine maʻitaga. I lenei tulaga, o le faateleina o le maualuga o le suka o le toto i se fafine o loʻo matauina. O le maʻisuka ituaiga e aʻafia ai le 14% o fafine maʻitaga.

O le a le mafuaʻaga o lenei tulaga? Ina ia gaʻo le suka, o le insulin o le homone, lea e maua mai e le pancreas, e manaʻomia. I le taimi o le maʻitaga, o le pancreas o se fafine e tatau ona maua ai le inisalini e le gata mo ia lava, ae mo le pepe foi. O le mea lea, o le gaosiga o le inisalini i le taimi o le maitaga e masani ona faʻaopopo. Ae ui i lea, i nisi tulaga e ono le lava lenei faateleina, ona maua ai lea o le suka maualuga i le toto.

O le glucose maualuga i le taimi o le maitaga ua tupu i:

  • o le faateleina o le mamafa o le tino o le pepe faatoa fananau mai ma le faigata o le fananau mai ma le fananau mai o fanau,
  • solitulafono i le taimi o le maitaga, le mautonu,
  • fevaevaeaʻiga ile atinaʻeina ole tama,
  • maʻi o le maʻisuka i se pepe fou.

E tusa lava pe na fanau mai se tamaʻi maʻi maʻisuka e aunoa ma ni faafitauli ma e maloloina, o loʻo i ai pea se tulaga lamatia maualuga o le a ia atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

O le mafuaaga lena e taua ai e le fomaʻi le maʻisuka maʻi. O lenei faʻamaʻi e fesuisuiai i le natura, ma i le tele o tulaga e pasi e aunoa ma se faʻasalaga pe a mavae le fanau mai o le pepe.

O se suʻega o le toleniga o le kulukosesesesegase e faia e faʻasaʻo ai le maʻi. I le uma, o faʻamaʻi o le maʻisuka ao leʻi maitaga e le o se mea patino, ma e le mafai ona filifili ma le le mautinoa le faʻamaʻi mai ia i latou. O nisi taimi o se fafine e mafatia i le GDM e ono lagona le vaivai e le mafaamatalaina pe vaivai, suiga i le fiaai, fia inu tele. Ae i le 99% o mataupu, o nei faailoga uma e mafua mai i le le lelei o le maitaga lava ia.

O suʻega e masani ona fuafuaina mo vaiaso 14-16. I le taimi muamua, e le afaina le faia o se suʻega, talu ai i le uluaʻi masina, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e mafua mai i le maitaga e masani ona le matauina. Na o le pau le mea e maua ai le maua o le maualuga o le toto i le toto o le tagata maʻi ao suʻesuʻeina suʻesuʻega o meaola. I lenei tulaga, e mafai ona faia le suʻega mai le 12 vaiaso.

O le isi pule GTT e mafai foi ona faatonuina, ae ua i ai nei i le amataga o le tolu masina (24-28 vaiaso). Peitai, a maeʻa le 32 vaiaso, o le suʻega e solia, aua e ono afaina ai se pepe e leʻi fananau mai.

I nisi tulaga, e tuʻuina atu e fomaʻi se faʻamatalaga mo suʻega i fafine uma ua maitaga, ma manaʻo e saogalemu. Ae ui i lea, o le tele o taimi, o le faatonuga e tuʻuina atu i fafine e lamatia:

  • mamafa tele (numera o le tino i luga o le 30),
  • i ai ni aiga vavalalata ma le maʻisuka
  • o se talafaasolopito o le maʻisuka ituaiga,
  • o le fanauina o tamaiti ma le mamafa o le tino (sili atu i le 4 kilokalama),
  • oi latou ua maua le suka i le suʻesuʻeina o le urine,
  • i ai se maualuga maualuga o le kulukose (sili atu i le 5.1) i se suʻega toto mo le suka,
  • i ai se talafaasolopito o le ovary polycystic,
  • oi latou ua silia ma le 35 tausaga
  • oi latou o loʻo i ai le maʻitaga muamua ma sili atu ma le 30 tausaga.

O nisi fomaʻi e tuʻuina atu le suega o le toleniga o le glucose i le lona lua o masina o le maitaga naʻo fafine o loʻo lamatia, ma i le amataga o le tolu tolu masina i isi tagata uma.

Auala mo le siakiina o le gaʻo gaʻo gaʻo

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

O le taatele o le maʻisuka i totonu o fafine maʻitaga e tusa ma le 4.5% i Rusia i la latou numera atoa.I le 2012, o le maliega a le National Rusia a le Rusia ua faʻamalamalamaina le GDM ma ua fautuaina mo le faʻatinoina o le faʻaaogaina o taiala fou mo ana suʻesuʻega, faapea foi togafitiga ma le vaavaaiga o tina failele.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

O le maʻisuka le maʻi o se faʻamaʻi e mafua ai le maualuga maualuga o le toto suka, lea na iloa muamua mo le taimi muamua, ae e le ogatasi ma taiala na faʻaaogaina mo se faʻamaʻi fou. O nei taʻiala o loʻo i lalo:

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

  • O le suka maualuga o le sugar e sili atu i le 7.0 mmol / l (e pei ona taua mulimuli ane i igoa tutusa o iunite) pe tutusa i lenei tau,
  • glycemia, faʻamaonia i le toe iloiloina, lea i soo se taimi i le aso atoa ma e tusa lava po o le a le meaʻai e tutusa ma sili atu nai lo le 11.1.

Aemaise lava, afai e maua e se fafine le maualuga o le suka o le plasma sugar less than 5.1, ma se suʻega o le onosai o le glucose, e le itiiti ifo ma le 10.0 i le maea ai o le 1 itula pe a uma le faamalositino, e itiiti ifo i le 8.5 i le 2 itula, ae sili atu i le 7.5 - o mea masani ia mo se tina maʻitaga. I le taimi lava e tasi, mo fafine e le o ni maʻitaga, o nei taunuuga e faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo.

p, blockquote 7,0,1,0,0 ->

O le a le umi e faia ai se suega o le faapaleni o le kulukose i le taimi o le maitaga?

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

O le faʻamaoniga o le gaʻo o le tino gasegase e faʻatinoina i laʻasaga:

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

  1. Laasaga I le suʻega e faʻatagaina. O loʻo faʻamatalaina i le asiasiga muamua i se fomaʻi soʻo se talaaga a se fafine mo le 24 vaiaso.
  2. I le Vaega II, o le suʻega ole glucose toleniga e faia i le 75 kalama o le kulukose mo vaitau o le 24-28 vaiaso o le maitaga (sili atu - 24-26 vaiaso). I nisi tulaga (silasila i lalo), o se suʻesuʻega e mafai ona oʻo atu i le 32 vaiaso, i le iai o le maualuga o le lamatiaga - mai le 16 vaiaso, pe a maua le suka i suʻesuʻega o le urine - mai le 12 vaiaso.

O le Vaega I e aofia ai suʻesuʻega suʻesuʻega o le anapogi o le kulukose plasma pe a maeʻa le 8-itula (a itiiti ifo) anapogi. E mafai foi ona faia se suʻega toto ma e tusa lava po o le a le meaʻai. Afai e sili atu le masani, ae o le kulukose i le toto e itiiti ifo i le 11.1, ona avea lea o se faʻaaliga mo le toe faia o le suʻesuʻega i luga o se manava gaogao.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

Afai o faʻamoemoega o suʻega e faʻafetaui le taiala mo le maʻisuka muamua, o le fafine e vave ona faasino i le endocrinologist mo se isi suʻesuʻega ma togafitiga talafeagai. I le tulaga o le anapogi glucose i luga atu o le 5.1, ae itiiti ifo i le 7.0 mmol / L, ua maua le GDM.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

Faʻataʻitaʻiga Suʻega

O le suʻega e fuafua mo le vaveao (mai le 8 i le 11 itula). A o lei faia le suʻega, e tatau ona e aʻoga - 'aua le' ai se mea mo le 8-14 itula (e pei ona fai mai ai le fomaʻi). E le mafai ona e inuina vailaʻau pe a iai ni gaʻo i totonu o la latou fatuga. O fualaau oona, glucocorticosteroids, vitamini, sauniuniga uʻamea e faasaina foi. E le faatagaina le inuina o le ava, ulaula, inu kofe. E faʻatagaina e inu na o vai e leai se paʻu. Ae ui i lea, e mafai ona inu le vai i na o voluma laiti ma e le o vave i luma o le suʻega.

Aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona e inu naʻo vai

E taua le matauina o se isi tulaga - o le taumafataga i aso mulimuli e 3 ao lei oʻo i le GTT e tatau ona masani, e aunoa ma se faʻasao malosi o gaʻo.

E le mafai ona e popole tele, faamalositino.

GTT e tele se taimi - 2.5-3.5 itula. A oʻo mai se fafine i le fale suesue, ua ofoina atu o ia e nofo i lalo ma malolo. A maeʻa le 20-30 minute, ona ave lea o se toto mai ia te ia. O samples toto uma e maua mai se vein. O lenei toto samples o se taofiga. Ona fuaina lea o le kulukose i le toto. Afai o le kulukose o loʻo i totonu o tapulaa masani, o isi suʻesuʻega e faia, pe afai o le suka e maualuga, maualuga le maʻisuka poʻo le faʻaalia foi o le maʻisuka moni ua maua.

Ona tuʻuina atu lea i le fafine se ipu vai inu (250 ml) o le mafanafana (+ 37-40 ° C) vai, lea ua faʻamavae ai le 75 g o le kulukose. E tatau ona inu le vaifofo ile 5 minute. O le vaifofo e matua suamalie lava, o le mea la pe afai o se fafine e faʻaauau pea le gaioiga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le toxicosis o le maitaga, ona faʻasaina lea o le suʻega.

75 g glucose mo suega GDM

O le isi taimi umi mulimuli ane, a uma ona inu le ipu, e manaʻomia e le fafine ona malolo. E sili le na ona nofo pe taoto i lalo (e pei ona fai mai lau fomaʻi).

E tasi le itula pe a uma le inu o le kulukose, e toe faia e se fafine se isi toto faataitai, ma a maeʻa le 2 itula - o le isi. O nei papuipui o loʻo suʻesuʻeina foi, ma e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega, ua faia e fomaʻi le latou faaiuga. Afai e lelei le iʻuga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le tolu faʻataʻitaʻiga, pe a uma le 3 itula. Seʻi oʻo i le toto samasama mulimuli, e le faatagaina le fafine maʻitaga e 'ai pe inu. Aua le faʻamalosi pe savali foi.

Toto toto mai se vein ao faia se suʻega

Ina ia masalomia le i ai o se GDM i se fafine, e tatau ona i ai i le itiiti ifo o le lua samples toto o le tau e sili atu i le masani masani.

Ae ui i lea, o faaiuga atonu e le faʻamaoni. Afai o le taunuuga o se itu taua, ma e le mafai ona faaiuina ma le le mautinoa e faapea o le fafine maʻitaga ei ai le GDS, pe o le masalosalo o le maʻi na matua mulimuli i tulafono uma mo le sauniuni mo le suʻega, e mafai e le fomai ona faatonu se tagata e toe iloilo. E masani ona faia i le 2 vaiaso pe a maeʻa ona faʻatagaina muamua.

E le gata i lea, ao le i faia se suʻesuʻega, e tatau ona vavaeese le tele o le gaioiga o taʻavale poʻo le vevela, faʻapea foʻi ma le tagofia o fualaau oona.

O a ni mafuaʻaga e mafua ai le vaeluaina o taunuuga o suʻega:

  • leai o le magnesium ma le potassium,
  • maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • popole
  • gaoioiga faʻapitoa muamua ma ao faagasolo le suʻega,
  • ave ni fualaau (corticosteroids, beta-blockers).

E le mafai e se suega o le faapalepale glucose ona faʻaleagaina se fafine maʻitaga poʻo lana tama, seʻi vagana ua faʻasaina.

Contraindications mo le suega o le faapalepale kullusese:

  • ogaoga o le maitaga i le toxicosis,
  • ate fatu
  • tino pancreatitis poo cholecystitis,
  • manava o le manava
  • Crohn's faamaʻi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (faasologa vave o meaai mai le manava i le manava),
  • afaina matuia
  • ARI poʻo ARVI (e tatau ona faʻatali mo le toe faʻaleleia),
  • anapogi glucose i luga aʻe o le 7 mmol / l,
  • tiga o le manava o le talatalanoaga le mautonu,
  • maʻitaga umi ile 32 vaiaso.

E le mafai ona e faia se suega o le faapaleni o le kulukose e tusa lava pe ua faatonuina le fafine e moe.

I nisi tulaga, o suʻega a matua e mafai ona faia nai lo le suʻega tautala. I lenei suega, o le kulukose ua tui i se vein.

Filifili filifiliga o suʻega.

numera sampling totope a ave le totomasani, mmol / l
1aʻo leʻi oʻo i tofotofogaitiiti ifo i le 5.2
2tasi le itula i le maea ai o se suʻega faigataitiiti ifo i le 10.0
32 itula i le maea ai o se suʻega faigataitiiti ifo i le 8.5
4 (filifiliga)3 itula i le maea ai o se suʻega faigataitiiti ifo i le 7.8

Fua o taunuuga e sili atu nai lo faʻamaonia o loʻo tuʻuina atu i le laulau e faʻaalia ai le mafai HDM. Afai o le fua muamua e sili atu nai lo le 7 mmol / L poʻo le fua lona tolu - sili atu i le 11 mmol / L, faʻaalia le maʻisuka.

Glucosse tolerance test, faʻataʻitaʻiga o le taunuʻuga

E faʻapefea ona faia se suega o le faapaleni o le kulukose i le taimi o le maitaga

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

O se suʻega mo le faʻapalepale o le kulukose e faia mo tamaitai uma i mataupu o:

p, blockquote 14,1,0,0,0 ->

  1. Le leai o ni mea sese mai le masani i iuga o le vaega muamua o le suʻega i le taimi o le maitaga.
  2. O le i ai o se tasi o faʻailoga o se maualuga maualuga o le GDM, faailo o le ultrasound o le gasegase o le carbohydrate i le fetus poʻo nisi ituaiga ultrasound o le fetus. I lenei tulaga, o le suʻega e mafai ona aofia ai le 32 vaiaso.

Faailoga o tulaga maualuga e aʻafia ai:

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  • maualuga maualuga o le oona: o le numera o le tino o le 30 kg / m 2 ma luga,
  • o le i ai o le maʻisuka i le vavalalata (i le augatupulaga muamua) aiga,
  • o le i ai i le taimi ua tuanai o le maʻisuka togafiti poʻo gasegase faʻasolosolo o gaʻo, i lenei tulaga, o suʻega e faia i le asiasiga muamua i fomaʻi (mai le 16 vaiaso).

Pe o se suesuega o le faapalepale o le glucose e ono lamatia i le taimi o le maitaga?

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

O lenei suʻesuʻega e leai se lamatiaga i se fafine ma se tamaititi seia oo i le 32 vaiaso. O le taʻavale pe a maeʻa le taimi faʻatulagaina e mafai ona lamatia mo le fomaʻi.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

O suʻega e le o faia i mataupu:

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

  • vave toxicosis o fafine maʻitaga,
  • tausisia o le moe malolo,
  • le i ai o faamaʻi o le manava faagaoioi,
  • o le i ai o le cholecystopancreatitis masani i totonu o le gaioiga mamafa,
  • o le i ai o ni gasegase pisapisao mataʻutia po o se faʻamaʻi pipisi.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Faʻafitauli o le tino

I le tagata pancreas, e lua ni hormones autu e maua mai ai le pulea o le gaʻolaʻau gaʻo - insulin ma le glucagon. 5-10 minute pe a uma ona 'ai meaai, faʻalautele le maualuga o le kulukose toto. I le tali atu i lenei mea, ua faʻasaʻo le inisalini. O le hormone e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le suka e ala i masini ma le faʻaitiitia o lona maualuga i plasma.

Glucagon o se tagata o le hormoni o le inisalini. I le fiaai, e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate i totonu o le toto ma maua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le plasma.

E masani lava, e le maua e se tagata ni vaega o le hyperglycemia - o le faateleina o le kulukose toto nai lo masani. O le inisalini e maua ai lona vave faʻaleleia e totoga. Faatasi ai ma se faaitiitia i le tuufaatasiga o le hormone poo le solia o le lagona lelei i ai, o pathoces o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo.

O le maʻitaga o se tulaga lamatia mo faʻamaʻi pipisi. E oʻo atu i le ogatotonu o le lona lua o masina o le faʻagasologa o le gaioiga, e matauina ai le faʻaitiitia o le physiological i le lagona o le gaʻo i le inisalini. O le mafuaʻaga lea e oʻo mai i lenei taimi, o nisi o tina faʻamoemoe e atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

Aso

O le toʻatele o tagata atamamai e fautuaina se suʻesuʻega i le va o le 24 ma le 26 vaiaso o le faʻataʻitaʻiga. E oʻo mai i le taimi nei, o le faʻaitiitia o le tino i le insulin e mafai ona tupu.

Afai e le mafai ona faia se auiliiliga i le taimi atofaina, e mafai ona faatagaina se tofiga e oʻo atu i le 28 vaiaso. O le suʻega i se aso mulimuli ane o le gaioiga e mafai i le itu a se fomaʻi. I le amataga o le tolu piliona, o le toesega aupito maualuga o le lagona o le insulin e faamaumauina.

E le talafeagai le faatonuina o se suʻega e oʻo i le 24 vaiaso i fafine e aunoa ma ni aʻafiaga lamatia. O le faʻaitiitia o le tino i le inisalini toleniga e seasea ona matauina i le afa muamua o le maitaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻafitauli faʻafitauli mo le gasegase o le gaʻofale gaʻo. O ia ituaiga o tamaitai ua faʻaalia i le toʻalua le suʻega o le kulukose. O le suʻesuʻega muamua o loʻo faʻamatalaina i le amataga o le lona lua o masina o le maitaga - i le va o le 16 ma le 18 vaiaso. O le faʻataʻitaʻiina o le toto lona lua o loʻo faia e pei ona fuafuaina - mai le 24 i le 28 vaiaso. O nisi taimi e faʻaalia ai suʻesuʻega faaopoopo i le tolu tausaga tolu o le maʻitaga.

O se suʻega toto e tasi mo le faapalepale e faʻaalia i tina uma o loʻo faʻamoemoe. O le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona suʻesuʻeina togafitiga ma filifili se togafitiga lelei i le amataga.

E tofu tamaitai ma le aia tatau e filifili ai le fesili o le pasia o le suʻega. Afai e le masalosalo, e mafai e le tina faʻamoemoe ona tuʻua le suʻesuʻega. Ae ui i lea, ua fautuaina e fomaʻi se GTT faʻamalosia mo fafine uma ua maitaga.

O le tele o siama o le maʻisuka faʻamaʻi e faʻaogaina. O le faʻamaʻi e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o le tamaititi. O le suega o le toleniga o le kulukose e mafai ai e oe ona faʻatuina se faʻamaoniga ao le i amataina faailoga.

E fitu ni vaega aʻafiaga lea e faʻaalia i le lua taimi le suʻega mo le faapalepale o le glucose:

  1. O tina i le lumanai ma se talafaasolopito o le maʻisuka ituaiga.
  2. O le i ai o le gaʻo faʻalavelave - o le numera o le tino i luga atu o le 30.
  3. Afai e maua le suka i le suʻega o le urine.
  4. O le fanau mai o se tamaititi e maualuga atu i luga o le 4000 kalama i le talafaasolopito.
  5. O le tina i le lumanaʻi e silia ma le 35 tausaga.
  6. Pe a suʻesuʻeina polyhydramnios i le taimi o le ultrasound.
  7. Le i ai i totonu o aiga o tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o gaʻo.

Ole lisi lisi o tina o loʻo faʻamoemoe e matua le fautuaina e mumusu e pasi le suʻega toleni.

Contraindications

O faʻamaoniga mo le auʻiliʻili o le tulaga ogaoga masani lea o se fafine maʻitaga. Afai e te lagona le le fiafia i le aso o le suʻega, e fautuaina e toe faʻafeiloaʻi i se isi aso.

E le fautuaina se suega o le faapaleselese o le kulukose i le taimi o se maʻi gasegase mimiti poo isi mea e le afaina. Glucose o se mea e tupu mai ai meaola ninii, o lea la e mafai ona fesoasoani le suʻesuʻega i se tulaga faʻaleagaina.

Ole suʻesuʻega e le fautuaina mo tagata e iai maʻi faʻafitauli o totonu. O faʻamaʻi e aofia ai le gasegase, pheochromocytoma, hyperthyroidism. Aʻo le i pasia se auiliiliga i tagata o loʻo iai nei faʻafitauli, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist.

E le tatau ona faia le suʻega o le faapalepale o le glucose ao e tago i le kullucorticosteroids, hydrochlorothiazides, vailaʻau vailaʻau. O vailaʻau e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o le suʻega.

E matua faasaina le faia o se suʻesuʻega ma se faʻamautuina o le maʻisuka o le maʻisuka - lea sa i ai muamua aʻo leʻi maʻitaga. O le Hyperglycemia e tulaʻi mai i lona talaaga e matautia mo le fomaʻi.

E le o fautuaina foi le faia o se suʻega i le taimi muamua o le faʻamaʻi o fafine maʻitaga. O aʻafiaga e fesoasoani i le faia o suʻega le saʻo. Vomiting e faatelevaveina ai le faʻaumatia o le suka mai le tino.

E le aoga le faia o se fuagafanua e tausisia ai le mapu malolo malolo. Faʻasaga i tua o le faʻaititia o le tino, o le faʻaitiitia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faia.

Faia

O le suʻega ole toleniga o le glucose e faia i le potu togafitiga o se falemaʻi poʻo isi faʻalapotopotoga faʻapitoa. O le taʻiala mo le auiliiliga o loʻo faʻamatala mai e le fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe e taitaia le maʻitaga. O le toto e ave e se tausisoifua.

O le laasaga muamua i le suʻega o le faapalepale o le kulukose e aʻafia ai le ave o le toto mai le manava gaogao. E tuʻuina atu e le tina i le lumanaʻi se taʻaloga i luga o le tauau, ona tuʻuina lea o se nila i totonu o le vaʻa i totonu o le tulivae. A maeʻa le faʻataʻitaʻiina, o le toto e tosoina i le suauu.

O le toto na aoina na suʻeina mo le tele o le kulukose. Faʻatasi ai ma taunuʻuga faʻatusatusa i le masani, o le laasaga lona lua e faʻaalia - o le suʻega tautala. O le tina faʻamoemoe e tatau ona inu i le kulukose. Mo lana sauniuniga, 75 kalama o le suka ma le 300 mililiters o le vai mafanafana mama e faʻaaogaina.

I le afa itula talu ona faʻaaoga le vaifofo, e toe foai atu e se fafine maʻitaga le toto mai se vein. I luga o le mauaina o iuga masani, o loʻo faʻaalia ai pa puipui faaopoopo - pe a uma le 60, 120 ma le 180 minute mai le faʻaaogaina o kulukose.

I le taimi o le suʻega ole toleniga o le kulukose, ua fautuaina le tina faʻamoemoe e vaavaaia e fomaʻi. E faʻaalu e se fafine maʻitaga taimi vavalalata i le va o samasama toto i totonu o le alalaupapa o se fomaʻi. O nisi o falemaʻi ei ai ni faʻaoga faʻapitoa faʻatasi ma laulau, tusi tusi, televise.

O le a le mea e fai pe afai na maua e le GTT le maʻisuka faʻamaʻi

Togafitiga o le maʻisuka e faia e se endocrinologist. I le tele o tulaga, o le toto maualuga o le suka i le taimi o le maitaga e mafai ona teuina i totonu o taʻaloga masani e ala i le faamalositino ma meaʻai. O taumafa e aofia ai le tapulaa o meaʻai gaʻo (gaʻo, suamalie, sukalati, fua suamalie ma meainu), pateta, pasta. O lenei metotia o togafitiga e faʻaaogaina pe afai e le sili atu le maualuga o fua o le suka a le fafine maʻitaga nai lo masani.

Ae afai e le fesoasoani nei fua, ma o le maualuga o le suka o le a faaauau pea, pe muamua o le fafine ua maitaga ei ai le maualuga o le kulukose, ona mafai lea e le fomai ona faatonuina inisiua insulin i le tagata maʻi. E le gata i lea, o le pulea o le mamafa o le tamaititi e leʻi fananau mai e faia. Afai o le maʻisuka ituaiga e mafua ai le faateleina o le mamafa o le fetal, ona mafai ai lea ona faia se vaega caesarese nai lo le fanau mai masani.

1-2 masina talu ona fanau mai, o le isi suʻega toto e faia. E tatau ona faʻamautinoa ua toe foʻi le maualuga o le suka, ma o isi togafitiga mo le maʻisuka e le manaʻomia. A le o lena, o isi suesuega e faia, ma o se fafine ua faatonuina togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 poo le ituaiga 2.

Fua faʻatatau

Faʻatasi ai ma le gaosiga o le carbohydrate masani, o le suka pe a uma le anapogi e le sili atu i le 5.1 mmol / L.O nei fuainumera o loʻo faʻaalia ai le galue malosi o le pancreas - faʻataʻitaʻiga pulevai talafeagai.

A maeʻa se suʻega tautala i soʻo se mea e fai, o le kulukose plasma e masani lava e le sili atu i le 7.8 mmol / L. O tulaga masani masani o le auʻiliʻiliga o loʻo taʻu mai ai le atoatoa o le pulelaʻau o le inisalini ma le lagona lelei o le tino.

Tulaga

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

  1. Aveina o le toto muamua toto mai se vein ma taitaia lana auiliiliga. I le tulaga e iloa ai e le iʻuga o le mauaina o le maʻisuka fou poʻo le maʻisuka, o le suʻesuʻega ua muta.
  2. Faʻataunuʻuina se uta suka i fua masani o le vaega muamua. E aofia ai i le maʻi na maua ai le 75 g o le kulūkose paʻu i le 0.25 l o le mafanafana (37-40 ° C) vai mo le 5 minute.
  3. Mulimuli ane le aoina ma le auiliiliga o sameli masani i le maea ai o le 60 minute, ona sosoo ai lea ma le 120 minute. Afai o le taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga lona lua e faʻaalia ai le i ai o le GDM, ona faʻalēaogā lea o le lona tolu o le sampling samples.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaina o taunuuga ole suega o le kulukose ile taimi ole maitaga

O le mea lea, afai o le manava gaogao o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e itiiti ifo i le 5.1 - o le masani lea, e sili atu i le 7.0 - faʻaali le maʻisuka, pe afai e sili atu i le 5.1, ae i le taimi e tasi, i lalo o le 7.0, poo le 60 minute glucose uta - 10.0, pe a maeʻa le 120 minute - 8.5 - o le GDM lenei.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Taofi. 1 Faʻatonu o le kullusese plasma glucose mo le faʻamautinoaina o le GDM

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Taofi. 2 Faʻatonu o le kulukose plasma mo le faʻamaonia o le maʻisuka i le maitaga

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

p, blockquote 28,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 29,0,0,0,1 ->

O le auala saʻo e iloa ai ma togafitia le maʻisuka (pe'ā tatau) e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave i le taimi o le maitaga ma le fanauina o ia lava ma le maualuga o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka i se taimi lata mai i le va o tamaitai na muaʻi filifilia.

Tuua Lau Faamatalaga