Neupomax - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Filgrastim o toefabinant granulocyte colony faaosofia mea. O a polotini mai le 175 amino acids. E vavae ese mai sela. Escherichia colii totonu o le gaosiga o le mea G-CSF tagata. E tutusa lava le meaola e pei o le G-CSFgaosia i le tino o le tagata. Faʻateleina le aʻoga neutrophils ma lo latou o ese mai le ponaivi o le ponaivi. Faateleina neutrophils i totonu o le toto e matauina i totonu o le 24 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • neutropenia mulimuli ane chemotherapy,
  • faʻapotopotoina CPMC tagata foai ma tagata gasegase
  • neutropenia mulimuli ane myeloablative togafitiga aʻo leʻi gaosia le gaʻo i le ponaivi,
  • faʻatauvaʻa pe faʻapena neutropenia i tagata matutua ma tamaiti,
  • tumau neutropenia i maʻi ma HIV (faatasi ai ma le le atoatoa o isi metotia o togafitiga).

Faʻataʻitaʻiga

Neupomax o se mea faʻaolaina o leukopoiesis. Neupomax o loʻo i ai le eletise, o se mea e faʻamalosia ai le kolone o le granulocyte (G-CSF). O le mea galue malosi e iai se gaioiga e tutusa ma G-CSF; o le vailaʻau faʻasolosolo o le eletise e ese mai i le ogatotonu e le N-termina totoe o le methionine (o le filgrastim o le protein non-glycosylated). O le vaega malosi o le vailaau faʻasaina e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA i luga ole sel o Escherichia coli, i totonu o le gasegase lea na faʻafeiloaʻi ai se gene e faʻapipiʻi ai le protein G-CSF.

Neupomax faʻalauteleina le gaosiga o tagata neutrophils i galuega faʻatino lelei, faʻapea foʻi ma latou ulufale atu i le vaʻa lapisi mai i le vaovao ivi. Neupomax e aoga i le neutropenia o tupuaga eseese.

Pharmacodynamics o fualaau faasaina Neupomax

O le faʻaleagaina ma le faʻapitoa o le faʻaaogaina o le eletise e taʻitaʻia ai i le lelei o le faʻalagolago i lona maualuga o le maualuga. O le tufatufa atu o le eletise e oʻo atu i le 150 ml / kg.

O le afa o le soifuaga o le tupe mama o le 3.5 itula, o le fua faatatau o le kilia o le 0.6 ml / min / kg.

E masani lava e le aʻafia e le Filgrastim (i gasegase na maua ai le totoga o le toto o le ponaivi, o le na maua pea le afaina fua mo aso e 28, e leai ni faʻailoga o le fuaina o fualaau).

Metotia o le talosaga

Neupomax ua faʻamoemoe mo le faʻaogaina o le gafa matua poʻo le pule faʻafefe. O le vaifofo o loʻo faia i aso uma i se mea faʻafuaseʻi pe i le tulaga o le faʻavaveina o mea i se vein (e oʻo atu i le 30 minute). Afai e tatau ai, ua faatagaina Neupomax e faʻatonuina i le foliga o le 24-itula e faʻaauau pea. O le metotia o le pulega, faapea foi ma le umi ma le umi o le faʻaaogaina o le fofo o le Neupomax, ua fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o faʻamaoniga ma uiga patino o le tagata maʻi. Mo le tele o tagata gasegase, e sili atu le puleaina ole gaʻo.

A faʻapitoa ona faʻatonuina, e fautuaina e sui le nofoaga o inisiua i tui taitasi (suia o nofoaga o inisiua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tiga pe a uma le faʻaaogaina o fualaau).

Faʻaalia o Neupomax i le cytotoxic chemotherapy

I fuataga o le chemotherapy, 5 μg / kg o le mamafa o le maʻi e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i le aso. O lenei fualaau e faia i aso uma i se mea faʻafuaseʻi poʻo le faʻamalosi e ala i le afu (oʻo atu i le 30 minute) ma le mataʻituina pea o le ata o le toto. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le fua o le neutrophil.

O le muamua tui o le siakiina o loʻo faʻataunuʻuina e le sili atu nai lo le 24 itula i le maeʻa ai o le chemotherapy. O le umi o le faʻaaogaina o le eletise e oʻo atu i le 14 aso. E tusa ai ma le ituaiga chemotherapy o loʻo faʻaaogaina, pe a maeʻa ma faʻamalosia togafitiga o le tino o le mielogenous leukemia, o le faʻaaogaina o le fofo o le Neupomax e mafai ona faʻaleleia i le 38 aso. I le tele o tagata gasegase, o le faateleina o le numera o neutrophils o loʻo faamauina i le aso 2 - 3 o le vailaʻau faʻamalosi. E le fautuaina le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo seia oʻo ina maua fua masani le neutrophil pe a maeʻa ona fuafua le faʻaitiitia o nei faailoilo (faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le togafitiga, o le a mafai ona maua se faʻamalositino faʻamalosi). Togafitiga ma Neupomax ua faamutaina pe afai o le numera atoa o neutrophils e faateleina i luga ifo o le 10,000 / μl.

Faʻaogaina o Neupomax i togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma le toe totoina o gaʻo

O le fua amata o le faamamaina mo togafitiga mieloablative e mulimuli mai i le transplantation (autologo poʻo le allogeneic) o le gaʻo o le ponaivi o le 10 μg / kg o le mamafa o le maʻi. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ma le faʻasalaga (o le umi o le paʻu o le 30 minute poʻo le 24 itula). E mafai foi ona faʻapipiʻi le faʻamaonia e ala i le 24-hour faʻatumu.

Ole fua amata ole Neupomax ole fofo e leʻo faia muamua ile 24 itula pe a maeʻa le cymotoxic chemotherapy ae le sili atu i le 24 itula pe a uma le totoina o gaʻo.

O le umi o le faʻaaogaina o le vaifofo Neupomax i le togafitiga mieloablative e le silia le 28 aso. E mafai ona fetuʻunaʻi le fua o aso taʻitasi o mea eleelea e tusa ai ma le maualuga o neutrophils ma le faʻalauteleina o le faʻateleina o latou numera. Aʻo le sili atu i le 1000 / μl le fua ole neutrophil mo aso sosoo e tolu, o le aofaiga o le eletise e faʻaititia i le 5 μg / kg o le mamafa o le maʻi i le aso. Afai, pe a maeʻa le fetuunaiga o fua, o le neutrophil maualuga e sili atu i le 1000 / μl mo aso sosoo e tolu, ua soloia le fofo Neupomax. Afai, pe a uma ona suia le fualaau poʻo le faalēaogāina o le vaifofo Neupomax, o le numera o neutrophils e faʻaititia i lalo ifo o le 1000 / μl, e tatau ona e toe foʻi i le fua muamua o le filgrastim.

Fua o le Neupomax i le taimi o le tuufaatasia o toto toto toto i tagata mamai o maʻi tigaina

Ina ia mafai ona maua mai toto toto, o maʻi e maua i maʻi mamaʻi ua faatonuina 10 μg / kg o le mamafa o le tino i aso taitasi o le bolus poo le subusionaneusion infusion (mo 24 itula) mo le 6 aso sosoo. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o mea eleelea, 2 leukapheresis e faia i se laina (masani i le 5 ma le 6 aso o togafitiga). Afai e manaʻomia le leukaferesisi faaopoopo, e tatau ona faʻaauau pea le faʻafoega o faʻasalaga seia oʻo i le taimi mulimuli.

Fua o le Neupomax pe a uma le togafitiga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai toto toto toto

A maeʻa le togafitiga o le mielosuppressive, e masani ona faʻasolosolo i le dose o le 5 μg / kg o le mamafa o le tagata maʻi i le tulaga o le tui tui. O le togafitiga ma Neupomax e amata i le aso pe a uma le togafitiga mulimuli o le chemotherapy. O le umi o le faʻaaogaina o le eletise e fuafua i le maualuga o neutrophils ma le suiga o suiga i la latou numera, e fautuaina e faʻaauau le faʻaaogaina o le Neupomax seia oʻo ina maua tulaga masani o le vaega neutrophil. Leukapheresis e faʻataunuʻuina pe'ā maeʻaeʻa le maualuga ole sili atu i le 2000 / μl.

Faʻasologa o Neupomax mo le faʻapipiʻiina o toto toto toto i tagata tausi soifua maloloina mo le faʻamoemoe o le faʻaaogaina allogeneic

Ua fautuaina tagata foaʻi soifua maloloina e faʻaaogaina le eletise i se fua o le 10 mcg / kg le mamafa o le tino i le aso. O le umi o le vasega e 4-5 aso, lea e mafai ai e le 1-2 leukapheresis ona maua ai le 4 * 106 CD34 + keneka / kg o le mamafa o tagata e maua. E leai ni faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le faʻaaogaina o le eletise i tagata tausi soifua maloloina i lalo ifo o le 16 ma le sili atu i le 60 tausaga.

Faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina Neupomax i le ogaoga o le neutropenia

Faatasi ai ma se foliga tutusa o le neutropenia, o le faamamaina ua faatonuina i se fualaau e 12 μg / kg o le mamafa o le maʻi i aso taitasi, faatasi ai ma le neutralized periodiopiopia, ma le faaitiitia o le neutropenia, ua faatonuina i le dose o le 5 μg / kg o le mamafa o le tino i le aso. I ia tulaga, o le fualaau faasaina o le Neupomax e faia faʻafuaseʻi, e mafai ona vaevaeina i aso taʻitasi i le tele o inisiua pe faʻatautaia i se taimi. O togafitiga e tatau ona faʻaauau seia oʻo ina oʻo atu i le sili atu i le 1500 / μl le fua o le neutrophil. A maeʻa ona maua le numera talafeagai o neutrophils, e tatau ona filifili se lagolagosua pito sili ona lagolago o le eletise, lea o le a mautinoa ai o le numera o neutrophils o loʻo tausia i se tulaga ua tuʻuina atu.

Tuuina atu le tali a le tagata maʻi i le siakiina o le faamama, pe a uma le 1-2 vaiaso o le a mafai ona faʻaititia pe faʻaopoopoina le lua i le 2 taimi. O isi faʻasologa o fuataga e faʻatinoina ile 1 taimi ile 1-2 vaiaso. O le maualuga o le togi o loʻo manatu e mafai ai ona faʻamauina le maualuga o neutrophils i le alatoto o le 1500-10000 / μl. I faʻamaʻi pipisi, o le televave o le faʻateleina o le fua o le eleelea ua faatagaina.

O le saogalemu o togafitiga uumi ma mea mama i aso taitasi o le sili atu i le 24 mcg / kg / aso i tagata mamaʻi e pei o se tulaga masani o le neutropenia ogaoga e le i faamaonia.

Neupomax fua mo le neutropenia i tagata mamaʻi na maua i le HIV

O le fua amata o le faamamafa mo tagata mamaʻi ma HIV ma neutropenia o le 1-4 μg / kg o le mamafa o le tino i le aso. E tatau ona tusia le fualaau ina ia maua ai se tulaga masani o neutrophils. Faʻalagolago i le faapalepale o mea eleelea ma le faʻateleina o le faateleina o le numera o neutrophils, e mafai ona faʻateleina le fua o le vai o Neupomax. Aua nei faʻaaogaina sili atu i le 10 mcg / kg o le mamafa o le maʻi i le aso.

Fua o le fualaau faasaina Neupomax i nisi vaega o tagata gasegase

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, o loʻo faʻamaonia le siakiina i pusa fautuaina mo tagata matutua. O le fuaina o le fua o le eleelea i tamaititi e tatau ona faʻatatau e faʻatatau i le mamafa ma le malosi o le maualuga o neutrophils.

O maʻi matutua e le manaʻomia ni suiga o fua o Neupomax.

Fautuaga mo le faʻaititia o Neupomax

Pe a faʻatonuina faʻafuasei, e le faʻaitiitia le Neupomax.

Mo le sauniuni o se fofo o le fofo mo le puleaina o le puleaina, e na o se 5% lextrose solution e tatau ona faʻaaogaina. E faasa ona faaaoga le 0.9% sodium chloride (o tali e le fetaui).

E tatau ona manatuaina o le fualaau faasaina o le Neupomax i le maualuga o le 2-15 μg / ml e mafai ona ave i lalo e polymers ma tioata. I le puipuia o le faamamaina o mea eleelea e puipui o le voli, ua fautuaina e faaopoopo le albumin serum tagata i le fofo (o le faaiuga mulimuli o le albumin i le fofo o le fofo e tatau ona 2 mg / ml). Afai o le faʻamoemoe mulimuli o le eleelea e sili atu i le 15 μg / ml, e le manaʻomia le faʻaopoopoga o le albumin. Luluina o le fualaau faasaina Neupomax i le maualuga o le 2 μg / ml e faʻasaina.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Neupomax

E le mafai ona faia se togafitiga faʻapitoa e se fomaʻi faapitoa o loʻo i ai le poto masani e faʻaaoga ai le faʻalauteleina o mea totino, ma e faʻalagolago i le maua o gafatia manaʻomia o suʻesuʻega. O le faʻaaogaina o le siama ma le apheresis e tatau ona faʻatautaia faapitoa lava i falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa.

O faʻamaʻi pipisi o le neutropenia masani e tatau ona faia ma le faʻaeteete faʻamalositino eseese aʻo leʻi amataina le faʻasologa o togafitiga e le aofia ai isi maʻi o le hematological (e aofia ai le anemia, leukemia mielogenous, myelodysplasia). Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega o le cytogenetic ma le morphology o le gaʻo ponaivi.

Neupomax togafitiga e mafai ona naʻo le siakiina masani o le ata atoa o le toto toto ma se faʻatagaina o le faʻatulagaga o le leukocyte ma le countlet (o le suʻesuʻega muamua e faia aʻo leʻi faʻaaogaina le filgrastim, ona toe faʻaluaina lea e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso ma le chemotherapy ma ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso ma le faʻamaopoopoina o le gaʻo sel toto). Afai e faʻaaogaina le filgrastim e faʻapipiʻi ai siama toto, ma le faateleina o le toto toto toto o le sili atu i le 100,000 / μl poʻo le faʻaitiitia o le countlet count o le itiiti ifo ma le 100,000 / μl, e tatau ona faalēaogāina le Neupomax pe tatau ona faʻaitiitia le fua o le elegrastim. E tatau ona manatuaina o le Neupomax fualaau faasaina e le taofia ai le tupu mai o le anemia ma le thrombocytopenia e fesootaʻi ma le chemotherapy myelosuppressive.

E leai se faʻamaoniga o le aʻafiaga o le faʻamaonia i luga o le fusi faʻamalosi ma le tali atu.

E tatau ona mataʻituina i taimi uma iuga o le suʻesuʻeina o le urine i le taimi o le togafitiga ma Neupomax (ina ia le aofia ai le proteinuria ma le hematuria).

E fautuaina ina ia mataʻituina le tulaga o le toto i le taimi o togafitiga ma Neupomax.

E taua le pulea o le maualuga ma le fausaga o le ponaivi o meaola i tagata gasegase e maua ai le manava o le ponaivi poʻo le osteoporosis i le taimi umi o togafitiga ma Neupomax.

Faʻaiʻuga

Faʻasaga i tua o togafitiga faʻatasi ai ma le Neupomax fualaau faʻamaʻi i gasegase, o le aliali mai o na uiga leaga e ono mafai:

  • Fomaʻi gasegase: tiga faʻatasi, myalgia, paʻu o le ponaivi, osteoporosis.
  • Gasegase o le gasegase: faʻamaʻaloga, tulaga o le ogaumu, faʻalavelave, vomiting, taʻavale.
  • Taʻo toto: leukocytosis, neutrophilia, thrombocytopenia, anemia, faʻalauteleina ma le vaeluaina o le vaʻa.
  • Malosiaga o le tino: faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave le tino.
  • CVS: le malosi o le toto, vasculitis.
  • Suʻesuʻega o suʻesuʻega: faʻalauteleina (faʻaaogaina) maualuga o le uric acid, lactate dehydrogenase, gamma glutamyl transferase ma alkaline phosphatase i serum, hypoglycemia le tumau (pe a uma ona 'ai).

E le gata i lea, i le taimi o togafitiga ma le fofo o le Neupomax, o le atinaeina o le proteinuria ma le hematuria, asthenia, faateleina le vaivai, petechiae, nose nose ma le erythema nodosum sa faamaumauina i nisi o gasegase.

Pe a faʻaaogaina le fualaau o le Neupomax, e mafai ona maua e tagata gasegase le toe faʻafoʻi mai i le foliga o le edema, urticaria, faʻafitauli o le manava, vavalalata, ma tachycardia.

O le atinaʻeina o se muteloid leukemia ma le mielodysplastic syndrome i tagata mamaʻi e pei o le igoa o le neutropenia masani. O le fesoʻotaʻiga tuusaʻo o nei faʻamaʻi ma le faʻamalositino e leʻi faʻamaonia, peitaʻi, Neupomax e tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e le o le neutropenia masani ma le siakiina o le toto o le ponaivi (pe a ma le tasi i le 12 masina). Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o suiga o le cytogenetic i le ponaivi o le ponaivi, o mea e lamatia ai ma faamanuiaga e ono maua mai i isi togafitiga faʻatasi ai ma mea eleelea e tatau ona iloiloina ma o le filifiliga e faʻagata le Neupomax fualaau e tatau ona mafaufau iai.

O le atinaʻeina o le leukemia ma le MDS e manaʻomia ai le faʻagataina o Neupomax.

Neupomax e le faʻateleina le faʻateleina ma le ogaoga o mea leaga na tutupu i vailaʻau cytotoxic.

Filgrastim e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o le aofaʻi o selesa selesa, lea e tatau ona iloiloina i le taimi o togafitiga o tagata mamaʻi na maua i le maʻi suka.

Contraindications

Neupomax e le o faʻamaonia mo tagata gasegase e le faʻaaloalo i vaega eleʻele poʻo ausilali o le fofo.

Neupomax e le faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e le o le neutropenia o le gasegase (Costmann syndrome) ma faʻafitauli o le cytogenetic.

Neupomax e le mafai ona faʻaaogaina e faʻaititia ai gasegase o vailaʻau cytotoxic chemotherapeutic i luga o mea fautuaina.

E manaʻomia le faʻaeteete pe'ā faʻaaoga le Neupomax fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi tuga ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le ituaiga mieloid (e aofia ai le leukemia mielogenous), faʻapea foʻi ma le maʻi pipili.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le faʻamaonia i tagata gasegase i le neutropenia autoimmune.

Toto

O le saogalemu o togafitiga ma le faʻamaonia o fafine maʻitaga e le o faʻamautuina. E tatau ona faia se iloiloga maeʻaeʻa o mea lamatia ma faʻamanuiaga aʻo leʻi faatonuina Neupomax i fafine aʻo maʻitaga.

E leai ni faʻamatalaga e uiga i le ulufale atu o Neupomax i susu susu. E tatau ona faʻamaeʻaina susu aʻo lei amataina togafitiga ma Neupomax.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le saogalemu o le faʻaaogaina o le eletise e le faʻamaonia e faʻatasi ma vailaʻau cytotoxic mielosuppressive o loʻo faʻaaoga i togafitiga o chemotherapy (pe a faʻaaogaina nei vailaʻau i le aso e tasi).

E i ai le faʻamaoniga o le faateleina o le mamafa o le neutropenia ao faʻaaogaina le filgrastim ma le 5-fluorouracil.

O le faʻaaogāina o le faʻaaogaina o eletise ma isi mea tutupu o le tuputupu aʻe hematopoietics, faʻapea foʻi ma cytokines, e leʻi suʻesuʻeina.

E mafai ona faʻaleleia le lelei o le eletise pe a tuʻufaʻatasia ma sauniuniga mo lithium (sauniuniga i le lithium e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o tagata e leai ni mea totino).

Neupomax solution e le ogatasi ma le 0.9% sodium chloride.

Tulaga o le teuina

Neupomax e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti i le vevela o le 2-8 tikeri Celsius.

E faʻasaina le faʻaitiitia o le vaifofo.

E lua tausaga le ola o le taligalu.

A uma ona tatala le fagu, e le mafai ona teuina le fofo.

Granogen, Zarsio, Immugrast, Leukostim, Leucite, Myelastra, Neutrostim, Tevagrastim, Filgrastim, Filergim.

Faiga o foliga:

vaifofo mo pulega e le afaina ma le pulea.

1 ml o vaifofo e aofia ai:

gaioiga galue: faʻamaumauga 300 mcg (30 miliona iunite)

tagata faʻatau: glacial acetic acid, sodium hydroxide (sodium hydroxide), sorbitol (sorbitol), polysorbate 80, vai mo tui.

E foliga mai o se mea e leai se paʻu, e le lanu po o sina vai lanu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics.

O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina o le eletise - o se mea e faʻamalosia ai le kolone o le granulocyte (G-CSF). O le Filgrastim o le mea lava lea e tasi o le olaola e pei o le G-CSF tagata, ma e ese mai i le na o le pau lea o le polotini non-glycosylated faatasi ai ma se isi methionine N-termina. Filgrastim na maua e ala i le faʻaaogaina DNA o loʻo faʻavaeina mai vaʻa o le siama Esherichiacoli, o le gasegase lea na faʻafeiloaia ai le kuluma e foduaʻi ai le protein G-CSF.

Filgrastim e faʻamalosia le faʻavaeina o le tagata e leai ni mea totino ma le faʻasaʻoina i totonu o le toto mai le ponaivi o le ponaivi, e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase ma le neutropenia o faʻavae eseese.

Pharmacokinetics

Faʻatasi ma le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le eletise, o se faʻaoga lelei o le faʻalagolago i le faʻatonuga o le toto i luga ole siama e matauina. O le tele o le tufatufa i le toto e tusa ma le 150 ml / kg.

O le afa-afa o le eletene mai le ogaoga e tusa ma le 3.5 itula, ma o le fua faatatau e tusa ma le 0.6 ml / min / kg.

O le faʻaauau pea o le faʻasolosolo i luga o se vaitau e oʻo atu i le 28 aso i maʻi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le gaʻo o le ponaivi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga, e le o faʻatasi ma faʻailoga o le faʻamaʻi ma le faateleina i le afa-ola.

Faʻamataʻuga itu

Mai le maskotakeletal system: tiga i ponaivi, maso ma sooga, osteoporosis.

Mai le fualaau oona: anorexia, manava manava, faʻaleagaina, taoto ma le vomiting.

Tali atu i le Allergic: vevela paʻu, urticaria, fulafula o foliga, vevela, le lava o le manava, faʻaitiitia o le toto, tachycardia.

Mai itutino hemopoietic: neutrophilia ma leukocytosis (o se taunuuga o le faʻamalosiga o gaioiga), anemia, thrombocytopenia, faʻalauteleina ma le vaeluaina o le vaʻa.

I le vaega o le manava o le tino: ulugalii pagatia mafatiaga faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaleagaina le tino.

Mai le cardiovascular system: faʻaitiitia poʻo le faateleina o le toto maualuga, paʻu vasculitis.

I le vaega o faʻataʻitaʻiga o fale suʻesuʻe: Faʻaauau le faʻateleina i le mea e maua i le lactate dehydrogenase, alkaline phosphatase, gamma-glutamyltransferase, acidic uric, hypoglycemia le tumau pe a uma ona 'ai, e seasea lava: proteinuria, hematuria.

Isi: tiga o le ulu, vaivai, vaivaiga lautele, liʻo o le mai, petechiae, erythema nodosum.

E le mafai e le Filgrastim ona faateleina le aʻafiaga o aʻafiaga leaga o le togafitiga cytotoxic.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le saogalemu ma le lelei o le pulega eleelea i le aso lava e tasi e pei ona le i faavaeina ai fualaau faasaina.

E i ai lipoti eseese o le faʻateleina o le mamafa o le neutropenia ao tofia le filgrastim ma le 5-fluorouracil.

E leai se faʻamaoniga o le mafai ona faia fegalegaleaiga ma isi mea o loʻo tuputupu aʻe ai hematopoietic ma cytokines.

Lithium, lea e faʻamatalaina le faʻasaʻolotoina o neutrophils, e mafai ona faʻaleleia ai le aafiaga o le eletise.

Faʻataʻitaʻiga e le ogatasi ma le 0.9% faʻataʻitaʻiga chloride.

Faatonuga faapitoa

Neypomaksom togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le poto masani i le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia ai le kolone, faʻatasi ai ma gafatia tatau tatau. O le faʻaaogaina o le siakiina ma le faʻaaogaina o siama e tatau ona faia i totonu o faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa.

O le saogalemu ma le lelei o le eleelea i tagata mamaʻi ma le maʻi myelodysplastic ma le maʻi myelogenous leukemia tumau e leʻi faavaeina, ma o lea e le fautuaina ai e faʻaaoga le eletise mo nei faʻamaʻi. E tatau ona taulai totoa i le eseesega o le siama i le va o le leukemia mielogenous ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le leukemia myelogenous masani.

A o lei tofia Neupomax i tagata gasegase ma le tele o le neutropenia masani (TCH), e tatau ona faia ma le faaeteete se siakiina o eseʻesega mai isi faʻamaʻi pipisi e pei o le anemia aplastic, myelodysplasia, ma le leukemia mielogenous masani (suʻesuʻeina o le morphology ma le cytogenetic o le suʻa ponaivi ao lei togafitia).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaau eleelea i tagata gasegase i le CTN, o loʻo i ai mataupu o le atinaʻe o le mielodysplastic syndrome ma le leukemia mieloid. E ui i le mea moni e faapea o le fesoʻotaʻiga i le va o le atinaʻeina o nei faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le eletise e leʻi faʻavaeina, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le TCH ma le faʻataʻitaʻiga o le suʻesuʻeina o le tino o le ponaivi (1 taimi i le 12 masina). Pe a tutupu mai ni faaletonu o le cytogenetic i le ponaivi o le ponaivi, o le tulaga lamatia ma le manuia o isi togafitiga ma le eleelea e tatau ona iloiloina lelei. I le atinaʻeina o le MDS poʻo le leukemia, e tatau ona taofia le Neupomax.

Neupomax togafitiga e tatau ona faia i lalo o le siaki masani o le toto atoa ma le numera leukocyte ma le platelet (ao lei amataina le togafitiga ma 2 taimi i le vaiaso faatasi ai ma le chemotherapy ma ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso faatasi ai ma le tuufaatasiga o le PSCC faatasi ai ma le leai foi o le totoina o gaʻo). Pe a faʻaaoga Neupomax e faʻapipiʻi le PSCC, e faʻamalo le vailaʻau pe afai o le numera o leukocytes e sili atu i le 100,000 / μl. Faʻatasi ai ma le maualuga o le platelet o le itiiti ifo ma le 100,000 / μl, e fautuaina ai le faʻagata le tumau o le vailaau eletise poʻo le faʻaitiitia o lona fua.

E le puipuia e Filgrast le thrombocytopenia ma le anemia ona o le mielosuppressive chemotherapy.

I le taimi o togafitiga ma Neupomax, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga masani (ina ia le faʻatagaina le hematuria ma le proteinuria) ma le tele o le vaʻavaʻai e tatau ona mataituina.

E tatau ona faʻaaogaina le Filgrastim ma faʻasalaga i tagata gasegase e maua i le maʻi pipili e tusa ai ma le atinaʻeina o le faateleina o le numera o selu uala.

Saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i pepe faatoa fananau mai ma tagata gasegase i le neutropenia autoimmune e lei faavaeina.

O faʻamaʻi pipisi ma le osteoporosis faʻatasi ma Neupomax mo le silia i le ono masina o loʻo faʻaalia le pulea o le ponaivi o le ponaivi.

O le aʻafiaga o le eleelea i luga o le faʻamau ma le faʻafeiloaʻiga o le tali atu e le i faavaeina.

Faiga faʻapolopolo.

Fofo mo pulega matautia ma le gaogao, 300 μg (30 miliona iunite) i le 1 ml. I le 1.0ml (300 mcg, 30 miliona iunite) poʻo le 1.6 mili (480 mcg, 48 miliona iunite) i fagu tioata, faʻamaufaʻailogaina i faʻamau mai le paluga paʻu ma le paʻu alumini alumini.

5 fagu, o lo o faapipiiina i totonu o se pusa o le PVC faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaoga, tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

P / c poo i le ituaiga o infusions inumaga laiti (i totonu o le 30 minute), aso uma seia oo i le fuainumera o neutrophils i le mea e sili ona fuafuaina (nadir) ma toe foi i le tulaga masani. O le fualaau faasaina ua faaitiitia i le 5% o le solution.

Laʻau e sili ona fiafia i ai le pulega o fualaau faasaina. O le filifiliga o le auala o le pulega e faalagolago i le tulaga faapitoa o falemaʻi.

O togafitiga o cytotoxic o loʻo faʻatonutonuina: 0.5 miliona iunite (5 mcg) / kg i le aso. Ole fua muamua o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina nai lo le 24 itula talu le cymotoxic chemotherapy. O le umi o togafitiga e oʻo ile 14 aso. A maeʻa le induction ma le faʻamalosia o le togafitiga o le leukemia mutelogenous, o le umi o le togafitiga e mafai ona oʻo atu i le 38 aso, e fuafua i le ituaiga, fualaau, ma le cytotoxic chemotherapy e faʻaaogaina. O le faateleina o le numera o neutrophils e masani lava ona matauina 1-2 aso i le maea ai o togafitiga. Ina ia maua se faʻamalositino mausali, e tatau ona faʻaauau le togafitiga seia oʻo i le numera o neutrophils e pasi atu i le mea e ono faʻamoemoeina ma ausia ai tulaga masani. E le fautuaina e faalēaogāina le fualaau faasaina seia oʻo i le numera o neutrophils e pasi atu i le mea e manaʻomia. E faʻamuta le togafitiga pe afai o le numera atoa o neutrophils i le maeʻa o le nadir ua oʻo ile 1,000 / μl.

A maeʻa togafitiga mielo-ablative, sosoo ai ma le totoina o le muti o le muti poo le allogeneic: s o le iv iv iv (i le 20 ml o le 5% lextrose solution). Ole fua muamua ole 1 miliona iunite o le vailaʻau (10 mcg) / kg i le aso i / drip poo mo le 30 minute poʻo le 24 itula poʻo le faʻaauau pea ile 24 itula. O le fua muamua o le fualaau faasaina e tatau ona faʻatinoina e le silia i le 24 itula pe a uma togafitiga cytotoxic chemotherapy, ma faʻatasi ai ma le totoina o gaʻo i le ponaivi - e le sili atu i le 24 itula pe a maeʻa le suʻe ponaivi. O le umi o togafitiga e le sili atu i le 28 aso. A maeʻa le faʻaitiitia o le numera o neutrophils (nadir), e faʻafetaui le fua faatatau o aso taitasi e fuafua i le malosi o le numera o neutrophils. Afai o le fuainumera o neutrophils e sili atu i le 1,000 / μl mo aso sosoo e 3, o le fuainumera e faaitiitia i le 0.5 miliona iunite / kg / aso, ae afai o le numera atoatoa o neutrophils e sili atu i le 1,000 / μl mo le 3 aso sosoo, ua soloia le vailaʻau. Afai i le vaitaimi o togafitiga, o le numera atoa o neutrophils e faʻaititia ai le itiiti ifo i le 1,000 / μl, o le a toe faʻaleleia le fuainumera e tusa ai ma le polokalame ua tuʻuina atu.

Faʻapipiʻiina o toto toto toto (PSCC) i le maea ai o le faʻamalosia o togafitiga faʻasolosolo ma sosoo ai ma le faʻaaogaina o le toto o le toto i le PSCC poʻo le leai o le toto o le gaʻo po o tagata na maua i le mieloablative therapy ma le faʻaliliuina o le PSCC: 1 miliona iunite (10 mcg) / kg i le aso 24-itula s / c infusion poo s / c tui 1 taimi i le aso mo aso sosoo e 6. E fautuaina le tauaveina o le 3 leukafresis i le laina i luga ole 5, 6th ma le 7 aso.

Faʻaleleia o le PSCA pe a maeʻa le faapalepale: 0.5 miliona iunite (5 μg) / kg i le aso e ala i le suʻeina i aso taitasi, e amata mai le aso muamua talu ona maeʻa le chemotherapy ma seia oʻo i le numera o neutrophils e pasi atu i le mea e faamoemoeina ma maualalo taua. Leukapheresis e tatau ona faia i le vaitau lea e tulai mai ai le numera atoa o neutrophils mai le itiiti ifo ile 500 i le 5,000 / μl. Mo tagata gasegase e leʻi mauaina le chemoterapia, o se tasi o le lephepheresis session e lava. I isi tulaga, e fautuaina e faia nisi laasaga o leukapheresis.

O le faʻatupeina o le PSCC i tagata tausi soifua maloloina mo le faʻaaogaina o allogeneic: s / c 1 miliona iunite (10 μg) / kg / aso mo 4-5 aso e maua ai le numera CD34 + 4 miliona / kg.

Telefoniu chronic neutropenia: aso taitasi, tasi poʻo le tele o injections o fualaau faasaina. Faʻatasi ma le neutropenia, o le fua muamua o le 1.2 miliona iunite (12 μg) / kg / aso, faʻatasi ai ma le faʻapitoa o le neutropenia - 0.5 miliona iunite (5 μg) / kg / aso seia oʻo i le 1500 / μl le faateleina o le numera o neutrophils. A maeʻa le togafiti o le togafitiga, o le fua maualalo aupito sili ona aoga e fuafua e tausisia lenei tulaga, ma e manaʻomia le manaʻomia o le pulega i aso taʻitasi. A maeʻa le 1-2 vaiaso o togafitiga, e mafai ona faaluaina le toesea poʻo le faʻaititia e le 50%, faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi i togafitiga. I le isi itu, i le 1-2 vaiaso, e mafai ona e faia se fetuunaiga o le tagata lava ia e faʻamautinoa ai le numera o neutrophils i le lautele o le 1.5-10,000 / μl. I faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga ma se faʻavave vave o le fualaau. I le 97% o tagata gasegase na tali lelei atu i togafitiga, na maitauina ai le atoatoa o le togafitiga i popo i le 24 mcg / kg / aso. Ole fua ole aso e le sili atu i le 24 mcg / kg / aso.

Neutropenia i le HIV: o le fua muamua o le 0.1-0.4 miliona iunite (1-4 μg) / kg / aso i le taimi, s / c e faatulaga le numera o neutrophils. Ole fua maualuga o aso taitasi e 10 mcg / kg. Ole masani ole numera o neutrophils e masani lava ona tupu pe a mavae le 2 aso. A maeʻa le taunuʻuga o le togafitiga, o le togafitiga tausia o le 300 mcg / aso 2-3 taimi i le vaiaso e tusa ai ma se isi fuafuaga. E mulimuli ane, e mafai ona manaʻomia le fetuʻunaʻiga o fualaau faʻatasi ma le faʻaaogaina umi o le vailaʻau e faʻamautinoa ai le numera o neutrophils o le sili atu i le 2,000 / μl.

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Fautuaga mo le tui o fualaau faasaina i tamaiti e tutusa ma tagata matutua o maua togafitiga mielosuppressive chemotherapy.

Afai o le fualaau faasaina ua faaitiitia i le maualuga o le 1.5 miliona iunite (15 μg) / ml, ona tatau lea ona faaopoopo le albumin serum tagata i le vaifofo ina ia maua le 2 mg / ml (mo se faataitaiga, faatasi ai ma se masini faaiu mulimuli o le 20 ml, o le fua faatatau atoa o le fualaau faasaina e itiiti ifo ma le 30 miliona ED (300 μg) e tatau ona faʻatonuina i le 0.2 ml o le solution 20% o le albumin tagata). E le mafai ona faʻaitiitia le fualaau oona i se faʻamoemoega mulimuli e itiiti ifo i le 0.2 miliona iunite (2 μg) / ml.

Neupomax, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e masani ona faia i aso uma, i nisi o tulaga - infusion (solo i se 5% fofo dextrose) O le filifiliga o auala o le pulega ma le fua o Neupomax e faalagolago i le tulaga o le falemaʻi. O togafitiga togafitiga e matua faigata lava, e ese mai i faʻamaʻi ma tulaga eseese. O nisi nei.

A maea le vasega chemotherapy tofia 5 mcg / kg i le aso s / c i aso uma seʻia oʻo i le masani neutrophils. O le fua muamua e faia i le tasi aso pe a maeʻa chemotherapy. O le umi o togafitiga e oʻo ile lua vaiaso. A maeʻa atinaʻe togafitiga aute mieloid leukemia o le umi o togafitiga e mafai ona oo atu i le 38 aso. Faateleina numera neutrophils E maitauina pe a uma le 1-2 aso, peitaʻi, ina ia ausia se taunuuga mausali, e le tatau ona faʻavevesi togafitiga.

Meteloablative togafitiga aʻo leʻi amataina le totoina o le ponaivi

Togafitiga e amata i le 10 mcg / kg i le aso, lea e faʻaaogaina i se auala vavalalata. O le umi ole togafitiga e oʻo ile 28 aso.

Faʻasalaga CPMC tagata foaʻi - 10 mcg / kg 1 taimi i le aso, i lalo ifo i le 5 aso ma isi faʻataʻitaʻiga leukapheresis.

Faʻasalaga CPMC i tagata gasegase o loʻo i lalo chemotherapy - 5 mcg / kg i le tasi aso i le aso, i lalo o le auala, i aso uma seia faʻamautu neutrophils. Leukaferesis faʻataunuʻuina pe a oʻo atu i le neutrophils tulaga faʻatusa> 2000 / μl.

Neutropenia i maʻi ma HIV - 1-4 mcg / kg 1 le taimi i le aso, faʻafesoʻotaʻi e faʻamaonia ai tulaga taua neutrophils. Ona faʻaaoga lea i le fua o tausiga - 3 mcg / kg i isi aso uma.

Pharmacokinetics

Faʻatasi ai ma le / i ma le / i le faʻaofiina o le Neupomax, o se faʻatonuga lelei o le faʻalagolago mai i le faʻasalaga o le mamafa o le eletise i luga o le fualaʻau e matauina.

O le tele o tufatufaga e pe tusa ma le 150 ml / kg. Lafoaia eleele e tusa ma le 0.6 ml / min / kg.

O le afa-ola o le toto e tusa ma le 3.5 itula.

O le faʻaauau pea o le Neupomax i luga o se vaitau e oʻo atu i le 28 aso, o tagata na gasegase le totoga o le ponaivi o le ponaivi e aunoa ma se mea na tupu, e leʻi oʻo i le afa o le ola ma le gaʻo o le mea galue.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Neupomax: metotia ma metotia

Neupomax e faia sc i foliga o injections poo iv i le tulaga o le 30-minute infusions. E le gata i lea, pe a tatau ai, o le sc poʻo le manaia o le pule e mafai ona faia i le 24-hour infusions. E filifilia e le fomaʻi le ala sili ona lelei o le faʻalagolago i le tulaga patino o le falemaʻi o le tagata maʻi, ae o le auala faʻapitoa o le puleaina o fualaau faasaina e sili atu ona lelei.

I aso uma, ua fautuaina le nofoaga e tui ai ina ia suia, o le a aloese mai le tiga i le taimi o le folasia o le fofo.

Tulafono mo le saunia o fofo:

  1. Faatasi ai ma pulega faʻapitoa, Neupomax e le faʻafefeteina. Afai e talafeagai, faʻafefeteina o se solvent e faʻaaoga ai se vaifofo o le dextrose 5%.
  2. Talu ai ona o vailaau faʻasaina, e faʻasaina le faʻaaogaina 0.9% sodium chloride solution mo le faʻaititia.
  3. Dilu Neupomax i faʻatonuga o le 2-15 μg / ml e mafai ona faʻapipiʻiina i le palasitika ma le tioata. Ina ia taofia le tagofiaina, e tatau ona faaopoopo le albumin tagata i le fofo, o lona fuainumera ua fuafuaina ina ia mafai ai ona maua le maualuga i le faaiuga mulimuli ile 2 mg / ml.
  4. O le albumin e le tatau ona faʻaopoopo i le Neupomax ua faʻavaivai i faʻatonuga e sili atu ile 15 μg / ml.
  5. Neupomax faʻaitiitia i tuʻufaʻatasiga o le itiiti ifo i le 2 μg / ml e le tatau ona faʻaaogaina.

Taʻiala Cytotoxic Chemotherapy Schemes

O le fua fautuaina e 5 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino pe a tasi le aso i le iv i le tulaga o le 30-minute felafolafoaʻi.

O le fua muamua e faia muamua nai lo le 24 itula i le maeʻa ai o le cytotoxic chemotherapy.

Neupomax e faʻaaogaina i aso uma seia oʻo ina, pe a maeʻa le faʻamoemoe maualuga i le maualuga o neutrophils, o le numera e toe faʻaleleia, ae le silia le 14 aso. A maeʻa ona oʻo i le masani, ua faʻateʻaina Neupomax.

O le umi o le togafitiga e mafai ona faʻaleleia i le 38 aso i tagata gasegase e maua le faʻamalosia ma le faʻamalosia o togafitiga e fesootaʻi ma le leukemia mutelogenous. I lenei tulaga, ia mafaufau i le ituaiga chemotherapy regimen, lona ituaiga ma le fualaau.

O le faateleina o le numera o neutrophils e masani lava ona matauina 1-2 aso i le maea ai o le amataga o le faʻaaogaina eleelea. Ina ia mafai ona maua se faʻamalositino, o togafitiga e le tatau ona faʻavevesi seia oʻo ina oʻo i tulaga masani o le neutrophil pe a maeʻa le faʻamoemoe maualuga o le numera o latou numera. I le tulaga o le numera atoa o neutrophils e silia ma le 10,000 / μl, ua faalēaogāina Neupomax.

O le tele chronic neutropenia (TCH)

O le fua muamua o le aso: o le neutropenia e le ogatasi - 12 mcg / kg, faʻatasi ai ma le idiopathic poo le neutropenia taimi - 5 mcg / kg. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c tasi pe mo ni nai aso, seʻia oo i le numera o neutrophils e maualuga i luga atu o le 1500 / μl. A maeʻa ona maua le aoga talafeagai mo lona faʻasaoina, e faʻaaogaina Neupomax i se fuataga tausiga e faʻatulagaina taitoatasi. A maeʻa le 1-2 vaiaso o le togafitiga, faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi, o le a muamua ona faaluaina pe vaelua le fua muamua.

I le lumanaʻi, e tasi i le 1-2 vaiaso, pe'ā tatau ai, e faʻataunuʻuina se faʻasologa o fuainumera taʻitasi ina ia mafai ai ona e tausia le fuainumera o neutrophils i le va o le 1500 / μl i le 10,000 / μl.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona togafitia e tusa ai ma se tulafono e fautuaina ai le televave o le faʻaleleia ole fua.

O le saogalemu o le faʻaaogaina umi o mea eleelea i aso taitasi o le sili atu ma le 24 mcg / kg i tagata gasegase i le TCH e leʻi faʻamautuina.

Mieloablative therapy faʻasolosolo faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le gaʻo o le ponaivi poʻo le allogeneic

Togafitiga e amata i aso taitasi o le 10 mcg / kg. Neupomax e faia i se vavalalata i se foliga puupuu o le 30-minute le kuka, o le 24-itula vavalalata poo le afaina.

O le fua muamua e mafai ona faʻatinoina nai lo le 24 itula i le maeʻa o le kosi o le cytotoxic chemotherapy, i le tulaga o le totoina o gaʻo - e le silia le 24 itula. O le umi o le faʻaaogaina o Neupomax e le sili atu i le 28 aso.

Ole fua ole aso e mafai ona fetuutuunai e fuafua ile numera o neutrophils o loʻo iai nei. Afai mo le 3 aso sosoo o le numera atoa o neutrophils e sili atu i le 1000 / μl, e faʻaititia le fuainumera o aso taitasi i le 5 μg / kg, pe a oʻo i le 3 aso e sosoo ai pe a faʻaaoga le Neupomax i lenei fua, o le numera tele o neutrophils e le pa'ū ifo ile 1000 / μl, ua faʻamalo le vailaʻau. Afai ei ai le faʻaitiitia o le numera o neutrophils i lalo ifo o le 1000 / μl, ona toe faʻateleina lea o le fualaau i le uluai.

Faʻapipiʻiina o Cell Cell Cell Fram Cells (PSCC) i Tagata Malisi o loʻo i ai le Tumo Diseases

O le fua fautuaina o le 10 mcg / kg 1 le taimi i le aso sc e pei o se iniseti poo le faʻafefe 24-itula e faʻaauau pea. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i aso taitasi mo le 6 aso. E le gata i lea, i le aso lima ma le ono, e masani lava ona mafua le leukaferesis. Afai e faʻaopopoina le leukapheresis poʻo le isi leukapheresis, o le faʻaauau le Neupomax e faʻaauau pea seia oʻo i le faaiuga o le faiga mulimuli.

Faʻavaeina o le PSCC i le maeʻa ai o le chemotherapy myelosuppressive

Neupomax o loʻo faʻaaogaina sc i le tulaga o inisiua i aso taitasi.

O le aso fautuaina o aso taitasi o le 5 mcg / kg. O le fua muamua e faia i le aso pe a maeʻa le chemotherapy, e faʻaauau pea le togafitiga seia oʻo ina oʻo i se tulaga tutusa o le neutrophil.

Leukapheresis e mafai ona na o le numera o neutrophils e sili atu i le faailoga o le 2000 / μl.

HIV Neutropenia

O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina sc. Togafitiga e amata i se fua faatatau o le 1-4 μg / kg ma faaauau pea seia oo ina faatulaga le numera o neutrophils. I nisi tulaga, e mafai ona faateleina le fua o le aso, ae le sili atu i le 10 μg / kg.

A maeʻa ona maua se taunuʻuga o le togafitiga, o le fua o le Neupomax e faʻaititia i le fua o le tausiga, lea e masani ona 300 mcg i isi aso uma.

I le lumanaʻi, e fetuutuunai e le fomaʻi le faʻataʻitaʻiga taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi ina ia mafai ai ona maua le fuainumera o neutrophils i luga atu o 2000 / μl.

Tina ma le lactation

O le saogalemu o le eletise i le taimi o lona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, e leʻi faʻamautuina, o le mea lea, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatulagaina pe afai o le faʻamoemoe ua faʻamoemoeina e sili atu le maualuga nai lo tulaga lamatia.

O le gafatia o le filiga e ulufale ai i le susu o susu e leʻi faavaeina, o le mea lea, e le fautuaina le tofiga o Neupomax i le taimi o le lactation.

Faʻamatalaga i Neypomaks

E tusa ai ma iloiloga a Neupomax, o le vailaau ua faatonuina e le gata mo neutropenia e fesootaʻi ma le chemotherapy, ae faapena foi mo le paʻu tele o le numera o neutrophils i le toto ona o le tele o isi faamaʻi e matua ogaoga ma le ola. E le gata i lea, o le faʻaogaina o le eletise e fautuaina mo le HIV ma le hepatitis C viral i tagata mamai e maua ai le vailaau antiviral, faatasi ai ma le gasegase o le susu.

E tusa lava po o le a le faailoga, a o faaaogaina Neupomax, na vave ona iloa le numera o neutrophils ma leukocytes, o le tali i le faatupuina na tupu ina ua mavae le 9 aso. Ae ui i lea, o tagata gasegase o loʻo maua fualaau faʻasaina, e tatau ona faʻaaogaina se mea umi mo le taimi umi.

E i ai faitioga eseese e uiga i le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu, e pei o le maligi, tiga faʻatasi ma le ponaivi, fiva, gutu malulu, ma le ulu.

O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina Neupomax ma e sili ona aoga i togafitiga ma le puipuiga o le le faʻaleagaina.

Tuua Lau Faamatalaga