Inisinia Engineering Insulin Isofan

Inisinia o inisalini-isophan (Insulin-isophan biosynthetic human)

O le lisi o sauniuniga o loʻo aofia ai le vailaau oona O le insulin-isophan human engineering engineering ua tuʻuina atu pe a uma le faʻamatalaga.

O le faʻamatalaga i lenei vaega ua fuafua mo fomaʻi ma fomaʻi tipitipi ma e le tatau ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. O le faʻamatalaga e mo naʻo le faʻamatalaga ma e le mafai ona taʻua o le aloaʻia.

Faamatalaga lautele, faʻamatalaga mo le faʻaaoga

O le oloa e maua mai i le vaega o inisalini. O lona gaioiga autu o le faʻafefe lea o faʻaaliga o le maʻisuka o se foliga o le insulin.

O loʻo faia i le tulaga o le faʻaaogaina o le tui, o le mea o loʻo aʻafia ai o le inisalini o le tino o le tagata. O lona atinaʻe e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le DNA technology. O le fualaau faasaina ei ai le umi o le taimi e faʻaalia ai.

E pei o le tele o fualaau oona i lenei vaega, e tatau ona faʻaaoga Isofan i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O le saʻo lelei o fuataga e tatau ona tatau ai ina ia le faʻaosofia ai se osofaʻiga o le hypoglycemia. O le mea lea, e tatau i tagata gasegase ona mulimulitai i faatonuga

Amata le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega pe afai e manaʻomia. O le fomaʻi e masani ona faia se suʻega ina ia mautinoa o ia togafitiga e talafeagai ma i le leai o ni faʻasolega.

O loʻo faʻamatalaina i tulaga e pei o:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ituaiga 2 maʻisuka maʻi (pe afai e leai ni aʻafiaga mai le faʻaaogaina o isi fualaau faʻasaina ma se faʻaoga o le hypoglycemic pe afai o nei taunuuga e laʻititi tele),
  • le atinaʻeina o le maʻisuka e fesootaʻi ma le maitaga (pe a le mafai ona faʻamaʻoina kulūkose i meaʻai).

Ae tusa lava pe iai se suʻesuʻega talafeagai e le o lona uiga e tatau ona faʻaaoga lenei vailaʻau. E i ai lona faʻasolega, e ui lava e toʻaitiiti.

O le faʻasaina faʻatapulaʻa e faʻaaogaina i na o tagata gasegase e le faʻaaloalo i lenei vailaʻau. E taua foi le faʻaogaina o le lapataiga pe a filifilia se vailaʻau mo tagata gasegase ma se faʻaopoopoga faateleina i le hypoglycemia.

E tele fualaau oona e faʻavae i luga ole vailaʻau. O le mea moni, o le tasi ma le fualaau tutusa. O nei lava meatotino e aofia ai nei fualaau faasaina, o latou aafiaga tutusa ma le faalumaina, e mafai ona matauina eseesega i le aofaiga o le elemene autu ma le igoa tau fefaatauaiga. O lona uiga, o nei fualaau faasaina.

Faatasi ai ma:

O nei sui o mea tutusa ia o Isofan i le tuufaatasiga. E ui lava i mea e tutusa ai, o le tagata lava e toʻatasi atonu e faigata ona faʻaaoga soo se tasi oi latou, ma pe a filifilia se isi vailaʻau, o nei faigata e mou. O nisi taimi e tatau ona e taumafai i ni vailaau eseese ao lei mafai ona e filifilia le mea sili ona aoga i se mataupu faapitoa.

Faʻataʻitaʻiga

O le taunuuga o le faʻaalia i se vailaau o se faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i le tino. E maua lenei mea ona o lona fesoʻotaʻiga ma le faʻaleleia o siama faʻamau, i le taimi lea na fausia ai le inisiua o le inisalini.

O nei faʻalavelave e fesoasoani i le gaioioga o gaioiga o intracellular ma le faʻasologa o enzymes. O le aofaʻi o le suka e faʻaitiitia ona o le televave o lona sao i le va o siama.

O lenei mea e mautinoa ai le faʻafefe o le tino ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le inisalini e faʻagesegese ai le gaosiga o le kulukose i le ate. I lalo foi o lona aafiaga, ua faaleleia atili le gaosiga o le protein, o le faagasologa o le glycogenogenesis ma le lipogenesis ua amataina.

O le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faalagolago i le vave vave ona faʻaaogaina o le vailaʻau galue. O lenei mea e aʻafia i le fua o le fualaau faasaina, le ala o le pulega ma le nofoaga o tui. Ona o lenei mea, o le talaaga o le aafiaga o le fualaau faasaina e le maluelue. O faʻataʻitaʻiga o galuega e mafai ona fesuisuiaʻi e le gata i tagata eseese, ae faʻapea foi i le tasi tagata maʻi. I le tele o tulaga, o le vailaʻau e amata ona galue 1.5 itula talu ona tui. O le pito i luga o lona aoga e matauina i totonu ole 4-12 itula. O le vailaʻau faʻaauau pea ona aafia ai le tagata maʻi mo le tusa o le aso.

O le amataga o lona aafiaga ma le gaoioiga o le faʻasaumalie e faʻamoemoeina foi i le fualaʻau, faʻasalaga o le mea galue ma le nofoaga o tui. O le tufatufaina atu e le mafaamatalaina. E leai se malosi e mafai ai e le tino ona ulu i le pa puipui, faʻapea foʻi ma le susu susu. O le faʻaumatiaina o Isofan e tupu i totonu o fatugaʻo ma le ate, o le faʻasalaga o le tele o ia mea o loʻo faia e fatugaʻo.

Faatonuga mo le faaaogaina

O se tasi o vaega autu o le manuia i togafitiga o le usitaia o faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina. O a latou soliga e taʻitaʻia ai iʻuga leaga i le tulaga o faʻafitauli. O le mafuaʻaga lea e le faatagaina ai le faia e le tagata lava ia suiga i le taimi o fualaau o loʻo faʻamatala mai e le fomaʻi.

Ole inisalini ole Ifanfan e naʻo le inisiua tui (i se tulaga e le masani ai, faʻaaogaina ile inisinia). E fautuaina e fai muamua aʻo leʻi faia le taeao. O le tele o injections e 1-2 taimi i le aso, ma o le taimi mo le faʻatinoga e tatau ona tutusa.

O fua o le fualaau faasaina ua filifilia e tusa ai ma le maualuga o le kulukose. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona amanaʻia tausaga ole maʻi, tikeri o le lagona ile inisalini, ma isi mea. O lona uiga o le fetuutuunai o le injection program e aunoa ma faatonuga a le fomaʻi e le taliaina.

O se faʻaaliga taua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le filifiliga lea o nofoaga mo inisiua. E le tatau ona faia i le vaega lava e tasi o le tino, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i le faʻaaogāina o mea gaosi. Injections i totonu o le tauau, femur male ma gluteal zones e faatagaina. E mafai foi ona e ulufale atu i vailaau i totonu o le puipui o le abdomina tua.

Vitio ata i le auala o le faʻaaogaina o le inisalini e faaaoga ai se peni tui:

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma le Faʻasalaga

O le aʻafiaga o aʻafiaga mai le insulin Isofan o se mea e le masani ai, pe afai e te mulimuli i tulafono. Ae e tusa lava pe latou te matauina, o le tulaga e ono tulai mai ai ni tali le lelei e le mafai ona taofia.

E masani ona tupu:

  1. Hypoglycemia. O ona foliga vaaia e mafua ona o le tele o tui poo le faateleina o le lagona ile inisalini. O le taunuuga atonu o le leiloa o le mafaufau, gaogao, ulu o le tino, taʻavale. I mataupu sili ona ogaoga, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faʻafomaʻi vave.
  2. Alu. Aʻo leʻi faʻatuina se vailaʻau, e tatau ona faia se suʻega faʻalepalema o mea gaosi. Ae e tusa lava pe o le tausia o puipuiga, o nisi taimi e mafua mai ai le tali atu o le maʻi i le foliga o se paʻu o le paʻu poo le textmas Quincke. O le mea pito sili ona matautia o le afaina anaphylactic.
  3. Faailoga i le lotoifale. E maua i nofoaga o tui. O faʻaaliga autu e mafai ona taua o le vevela, mumu ma le fula o le paʻu. E masani lava, o na ituaiga o gaioiga e tupu i le amataga o togafitiga, ma pasia pe a uma ona suia le tino i le fualaau faasaina.

I le tulaga o le maualuga, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le tele o le suka i totonu o le toto, e mafua ai le hypoglycemia. Auala e taofi ai lenei tulaga e faʻalagolago i lona ogaoga. O nisi taimi o falemaʻi ma togafiti togafitiga e mafai ona manaʻomia.

Fegalegaleaiga ma fautuaga taua

O le insulin e tatau ona tuu saʻo ma isi vailaʻau. Talu ai o le maʻisuka e tele lava ina faigata i isi faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaoga auala eseese.

Ae le o mea uma e fetaui lelei. O nisi fualaau faasaina e mafai ona faaleleia atili ai aafiaga o le isi, lea e tau atu i se mea e sili ona lofituina ma le itu.

I le fesoʻotaʻiga i le Isofan, o ia sooupu e:

  • MAO ma le au ACE,
  • peta blockers,
  • tetracyclines
  • faʻamaʻi vai
  • sooupu ei ai le aafiaga o le hypoglycemic,
  • vailaau oona e iai vailaʻau,
  • sulfonamides, ma isi.

E masani lava, o fomaʻi e taumafai e aloese mai le faʻatau atu o vailaau inisalini ma fualaau oona. Ae afai e le mafai, e tatau ona fetuutuunai fua o mea uma e lua.

E i ai fualaau faasaina, e ese mai ai, faʻaitiitia le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina o loʻo fesiligia, ma le faʻamaonia togafitiga.

E aofia ai:

  • togafitiga
  • glucocorticoids,
  • faʻailoga faʻasalaga,
  • nisi ituaiga o vailaau.

Afai e manaʻomia, ave i le taimi e tasi e pei o le inisalini, e tatau ona e filifilia le metotia talafeagai.

E tatau ona mataituina le faʻaeteete e tusa ai ma le salicyoa ma le reserpine, lea e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia.

A e ave lenei vailaʻau, e tatau ona e lafoaia le faʻaaoga soo o le ava malosi. I le amataga o le togafitiga o le inisalini, e tatau ona alofia le pulea o togafitiga, talu ai o le gasegase ole gasegase ma le vave o le tali atu atonu o le a vaivai.

Suia lenei vailaau faʻatasi ma se tasi e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi e le tatau. Afai e te aʻafia i lagona le lelei, e tatau ona e logoina le fomaʻi e uiga ia i latou ma faʻatasi ma ia e filifili po o le fea fualaau e sili atu ona faʻaaogaina.

O le taimi e ave ai le insulin

  • O le maʻisuka ituaiga I ma le II.
  • Vaʻaia o le vaʻaia o le tino.
  • Pe a taitaia togafitiga tuʻufaʻatasi, o le teteʻeina o vailaʻau o lenei vaega.
  • Le maʻisuka ituaiga II i fafine maʻitaga.
  • O faʻamaʻi faʻamalosi.

O aʻafiaga o le inisalini o le insulin isofan

E fesootaʻi ma le aʻafiaga i le gaosiga o gaʻo:

  1. faaleleia atili le afu
  2. fiaaai
  3. pallo o le paʻu
  4. gatory, tachycardia,
  5. fiafiaga
  6. tiga o le ulu
  7. paresthesia i le gutu,
  8. ogaoga o le hypoglycemia, lea e mafua mai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O faʻamalositino e matua seasea lava:

  • Quincke le edema,
  • paʻu paʻu
  • anaphylactic shock.

  • e masani lava i le amataga o togafitiga e faʻaaogaina sese mea sese,
  • fulafula.

  1. fulafula ma le manogi i totonu o le vaega o tui,
  2. hyperemia,
  3. lipodystrophy i totonu o le vaega o inisiua (faatasi ai ma le faʻaaoga umi).

Togafitiga o le hypoglycemia

O se tagata gasegase e mafai ona taulimaina le hypoglycemia malu e ala i le 'aina o se suka, lole lole po o meaʻai gaʻo. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai pea le suka, kuki, suamalie poo sua o fualaau suamalie.

I mataupu o le hypoglycemia ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, 40% o le dextrose poʻo le glucagon e faʻatautaia ma le le mafaufau.

O le inisalini faʻasolosolo faʻatasi ma le fatuina e mafai ona faʻaaogaina i le intramuscularly ma i se isi mea. Afai e toe foʻi le mafaufau i se tagata, e manaʻomia ona ia 'ai meaʻai gaʻo, o le a taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Tosiga ma le pulega

Ole fua o le SC e fuafuaina e se fomaʻi taitoatasi i tulaga taʻitasi. E faʻavae i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. O le fua faatatau masani o fualaau faasaina e eseese mai i le 0.5 i le 1 IU / kg, e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma uiga patino o le tagata maʻi, pe faapefea ona ia tali atu i le tino ma le inisalini o insulin.

O le masani lava, o le inisalini, o se vailaʻau faʻainisinia ma gasegase, e tuiina i totonu o le suilapalapa, ae mafai ona faia inisiua i totonu o le pusa, le puipui o le abdomina tua, ma le muso o le tauau. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona avea ma vevela vevela.

Sauniuniga saogalemu

I totonu o le itulagi faʻataʻitaʻi, ua fautuaina e sui le sone o inisi. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻe o lipodystrophy. Faatasi ai ma togafitiga o le inisalini, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le suka toto.

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona sili atu le maualuga o le inisalini o le tagata ma faʻaaogaina ai le inisalini, o mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona:

  1. faaseʻe meaai
  2. manava, vomia,

O faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le hormone-inisalini (pituitary, pituitary, cortex adrenal, thyroid coland, o le tino vaivai ma le galuega faʻataʻi),

  1. fualaau faasaina
  2. suiga o le sone o tui,
  3. faateleina le faagaioiga faaletino,
  4. fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina.

Afai o le tagata e faʻamalosia le inisalini e tuʻuina i le va o le inumaga, e mafai ona tupu le gasegase, o ona uiga e masani ona tupu malie (i le tele o itula poʻo aso foi). Hyperglycemia faʻatasi ma:

  • foliga vaaia o le fiainu
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • taoto, vili,
  • leai se manaʻo
  • vavao
  • malogo ma le mumu o le paʻu,
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Afai o le togafitiga talafeagai mo le hyperglycemia e le mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga I, o se maʻi lamatia sili ona lamatia o le maʻisuka, ketoacidosis, e mafai ona atiaʻe.

I le faʻasolosolo o Addison, e le afaina ai le gaʻo, o le ate ma le fatugao, o le hypopituitarism ma le maʻisuka i tagata matutua, e tatau ona fetuunai le fualaau ma faʻamalosia lelei le tagata ma inisalini faʻatasi.

E mafai foʻi ona manaʻomia se suiga o le fomaʻi i mataupu pe a suia e le tagata maʻi le masani masani poʻo le faʻateleina o le malosi o le gaioiga faaletino.

O le tino ma le inisalini o le inisalini e faʻaitiitia ai le faapalepale o le ava. I le fesoʻotaʻiga ma le suiga i le ituaiga o inisalini, o lona faamoemoega autu, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaitiitia o le malosi e ave ai taavale poʻo le pulea o auala eseese.

O lesona e le fautuaina mo isi ituaiga matautia o gaoioiga e manaʻomia ai se tagata ia mataala tele ma saoasaoa i le afi ma le mafaufau.

Tau mo Isofan i faleoloa o Moscow mai le 500 i le 1200 ru, e fuafua i le tui ma le gaosiga.

Tuua Lau Faamatalaga