O le suauu sodium cyclamate ma lona aafiaga i luga o le tino

E faigata ona mafaufau i meaai faʻaonaponei e aunoa ma ni faʻaopoopoga talafeagai. O le tele o mea suamalie ua maua faapitoa le lauiloa. Mo se taimi umi, o le mea sili ona taatele o ia mea o le vailaʻau kemikolo cyclamate (isi igoa - e952, faʻaopoopoga). I le taimi nei, o na mea moni e tautala i lona afaina ua maeʻa ona faʻamautuina.

Hazardous Sweetener Properties

Sodium cyclamate e aofia ai le vaega o mea faʻateʻa. O nei mea uma o le a pei o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. E leai se mea e sili ona manogi, o lana meatotino autu o se mea suamalie malie. I lona aafiaga i pulumu, e mafai ona 50 taimi suamalie nai lo suka. Afai e faʻafefiloi ma isi mea suamalie, ona faʻaateleina lea o le suamalie o meaai i le tele o taimi. O le sili atu o le faʻatupulaia o le faʻaopoopoga e faigofie ona siaki - i le gutu o le ai ai se faʻamatalaga manino i se mea faʻapipiʻi metallic.

O lenei vailaau e solo vave vave i le vai (ma e le o vave vave - i le ava malosi). O le uiga foi o le E-952 o le a le faʻamavaeina i mea gaʻo.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E: Eseesega ma Vasega

I luga o igoa o oloa taʻitasi i totonu o le faleoloa o loʻo i ai se faasologa faifaipea o mataitusi ma fuainumera e le mafai ona malamalama i se tagata faigofie. E leai se tasi o faʻatau e manaʻo e malamalama i lenei mea leaga: e tele mea e alu i le ato e aunoa ma se suʻesuʻega vavalalata. E le gata i lea, o supplements nutritional o loʻo faʻaaogaina i le alamanuia o taumafa faʻaonaponei o le a faʻaleleia pe a ma le lua afe. E tofu i latou ma lana lava tulafono ma le igoa. O i latou na gaosia i atunuʻu Europa o loʻo tauaveina le tusi E. E tele taimi e faʻaaogaina ai meaai E (le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai le faʻavasegaina) na oʻo mai i le tuaoi o le tolu selau igoa.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Puleaina o le Puleaina ma le Fafagaina o AgentsE-500 ma le maualuga
Vailaʻau mo le faʻaleleia o le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Lisi faasaina ma faatagaina

O nei mea e faʻaogaina i le E-oloa o loʻo faʻaaogaina ma faʻamaonia e faʻaaogaina ma suʻesuʻeina mo le saogalemu mo le faʻaaogaina o taumafa a tagata. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻatuatua le tagata faʻatau i le kamupanī, e aunoa ma le faʻauluina i auiliiliga o mea leaga poʻo faʻamanuiaga o sea faʻaopoopoga. Ae o meaʻai paleni o le E o loʻo i luga o le vai o se aisa tele. O faʻatalatalanoaga o loʻo faʻaauau pea e tusa ai ma a latou aʻafiaga moni i le soifua maloloina o tagata Sodium cyclamate e mafua ai foi le tele o feeseeseaiga.

O feeseeseaiga talitutusa e fesootaʻi ma le fofo ma le faʻaaogaina o nei mea e tutupu e le gata i lo tatou atunuu, ae faʻapea foi i totonu o Europa ma Amerika. I Rusia, e tolu lisi ua tuufaatasia e oo mai i le taimi nei:

1. O mea faaopoopo ua faatagaina.

2. Faaopoopoga faasaina.

3. O vailaʻau e le o faʻatagaina faʻamaonia ae le faʻasaina.

Meaʻai Taumafa Mataʻutia

I lo tatou atunuu, o meaʻai faaopoopo o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo taua i lalo ua faʻasaina faasaina.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

O le tulaga o loʻo i ai nei o le alalafaga taumafa e le o faʻamafuaina atoa i meaʻai faaopoopo. O le isi mea, o lo latou faʻaaoga e masani ona le faʻaaogaina. O nei vailaʻau faʻafefiloi e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o faʻamaʻi matautia, ae o le a manino lava i le tele o tausaga talu ona faʻaaogaina. Ae e le mafai ona faafitia atoatoa le aoga o le 'aiina o ia meaai: faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo, o le tele o oloa e faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale ia e aoga i tagata. O le a le faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina E952 (faʻaopopo)?

History of sodium cyclamate faaaoga

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau na maua ai lana talosaga i le falemaʻi: o le kamupani Abbott Laboratories na mananao e faʻaaoga lenei mea matagofie ina ia mafai ai ona vevela le oona o nisi o vailaʻau. Ae latalata atu i le 1958, na aloaia le sodium cyclamate e saogalemu mo le 'ai. Ma i le ogatotonu o le sixties, ua uma ona faʻamaonia o le cyclamate o se gasegase gasegase (e ui lava e le o se mafuaaga manino o le kanesa). O le mafuaʻaga lea e faʻaauauina ai feeseeseaiga i luga o le faʻaleagaina poʻo le manuia o lenei vailaʻau.

Ae, e ui lava i ia tagi, o le faaopoopo (sodium cyclamate) e faatagaina e avea o se mea suamalie, o le afaina ma faamanuiaga o loo suesueina pea i totonu o le silia i le 50 atunuu o le lalolagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina i Ukraine. Ma i Rusia, o lenei fualaau faasaina, i se isi itu, e le aofia ai mai le lisi o meaʻai ua faamaonia i le 2010.

E-952. O le faaopoopo e faʻaleaga pe aoga?

O le a se mea e ave e se mea suamalie? E afaina pe lelei le natia i lana fua faatatau? O se mea suamalie lauiloa sa muai faatauina atu i le ituaiga o laulau na faatonuina i le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

O le saunia o mea taumafa e faʻaalia i le faʻaaogaina o se paluga, lea o le a aofia ai vaega e sefulu o se faʻaopoopoga ma se tasi vaega o le saccher. Ona o le faʻamautuina o sea mea manogi pe a vevela, e mafai ona faʻaaogaina uma i le mea e gaosia ai meaʻai ma inu o loʻo faʻafefeteina i totonu o le vai vevela.

O le Cyclamate e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o aisakulimi, meaʻai, fualaau aina po o fualaau faisua ma mea maualalo i le kalori, faʻapea foi ma le sauniuniga o mea inu ava malosi. O loʻo maua i fualaau 'aina, siamu, uila, marmalade, pastries ma le kuki.

O le faʻaopoopoga e faʻaaogaina foi i le falemaʻi: ua faʻaaogaina e faʻaogaina ai mea faʻafefiloi mo le gaosia o vailaʻau o le vailaʻau-minerale ma le tale (suppressants). O loʻo i ai foi lona faʻaaogaina i totonu o le gaosiga o le gaosiga - o le sodium cyclamate o se vaega o lipine lipsticks ma lipsticks.

Faʻaopoopoga saogalemu faʻaopoopo

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le E-952 e le mafai ona gauai atoatoa e le tele o tagata ma meaola - o le a faʻateleina i le faʻavave. O le saogalemu e manatu ole fua ole aso ile fua ole 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai ni vaega o tagata o loʻo faʻaaogaina nei meaʻai faʻapitoa i le metabolites. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona afaina le cyclamate satela pe a 'ai e fafine maʻitaga.

E ui i le mea moni e faapea o le taumafa taumafa E-952 ua aloaia e saogalemu ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, e tatau ona faʻaeteete i lona faʻaogaina, aʻo matauina le faʻasologa masani o aso taitasi. Afai e mafai, e tatau ona lafoaʻi oloa o loʻo i ai, lea o le a matua aafia ai le soifua maloloina o le tagata.

Sodium cyclamate (e952): pe leaga lenei suamalie?

Ou te faafeiloaia oe! Ua leva ona ofoina mai e le falemaʻi vailaʻau le tele o ituaiga ituaiga suka suka.

O le asō o le a ou talanoa ai e uiga i sodium cyclamate (E952), lea e masani ona maua i suamalie, o le ae iloa ai le a, o a aoga ma mea leaga.

Talu ai ona e mafai ona maua uma i le tuufaatasiga o le toothpaste ma i le vave coffee 3 i le 1, o le a tatou iloa pe o le a lamatia ai o tatou tino.

Sodium cyclamate E952: faʻamatalaga

Sodium cyclamate o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o meaai E 952 ma o le elemene cyclamic ma lua fesuiaiga o lona masima - potassium ma le sodium.

O le cyclamate suamalie e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae peitai, ona o le aafiaga o le synergistic faatasi ai ma isi mea suamalie, ua faaaogaina o se "duet" ma le aspartame, saccharin sodium poo acesulfame.

Calorie ma GI

O lenei suamalie ua manatu e le o le caloric, aua e faaopoopo i ni mea laiti e ausia ai se suamalie suamalie e le afaina ai le malosiaga o le oloa.


E le o iai se faʻamatalaga manino, e le faʻateleina le kulukose o le toto, o le mea lea ua aloaia ai o se isi mea sui i le suka mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma.

O le Sodium cyclamate e tumau lona malosi ma e le toesea lona suamalie suamalie i mea tao tao po o isi mea suamalie kuka. O le suamalie ua faʻaaogaina e le suia e fatugaʻo.

Tala faasolopito o mea manogi

E pei o le tele o isi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, sodium saccharin), cyclamate sodium e tatau ona faʻaalia i le solia tele o tulafono faatonutonu mo le saogalemu. I le 1937, i le Iunivesite o Amerika i Ilinoi, o se teineitiiti e le o iloa, Michael Sweda, na galue i le faia o se antipyretic.

O le susulu i totonu o le fale suesue (!), Na Ia faataatia ai le sikaleti i luga o le laulau, ma toe ave, na ia tofo i le suamalie. O lea na amata ai le faigamalaga o se mea fou i le maketi maketi.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faatauina atu ai le pateni i le faʻamalositisi o le Abbott Laboratories, lea na faʻamoemoe e faʻaleleia ai le tofo o le tele o vailaʻau.

O suʻesuʻega talafeagai na faia mo lenei mea, ma i le 1950 o le suamalie na faʻaalia i le maketi. Ona amata ai lea ona faatau atu le cyclamate i pepa laulau mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ua oʻo nei i le 1952, na amata ai le gaosiga o faleoloa e leai se calorie leai-No-Cal.

Carcinogenicity sweetener

A maeʻa suʻesuʻega, e foliga mai i ni vailaʻau tetele, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu oona i lipine o le albino.

I le 1969, na faasaina ai le afa o le sodium i le Iunaite Setete.

Talu mai le tele o suʻesuʻega ua faia talu mai le amataga o le 70s, o se vaega o le toe faaleleia o le suamalie, afa i aso nei ua faamaonia mo le faʻaaogaina e le gata i le Rusia, ae i totonu foi o 55 atunuu, e aofia ai atunuu o Europa.

Ae ui i lea, o le mea moni e mafai e le cyclamate ona mafua ai le kanesa e avea ai ma se tagata le taliaina i totonu o mea taua i luga o le igoa meaai ma o loo mafua ai foi masalosaloga. I totonu o le Iunaite Setete, o le mataupu o le siitiaina o le faasaina i lona faaaogaina ua na o le mafaufau nei.

Totogi o aso uma

O le fua puipuia o aso taitasi e 11 mg / kg o le mamafa o tagata matutua, ma talu ai e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sukari, e mafai lava ona sili atu nai lo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona inu le 3 lita o le soda ma lenei suamalie.

O le mea lea, o le sauaina o suka e suitulaga i fualaau oona e le aoga!

E pei o le suamalie suamalie, cyclamate sodium, aemaise lava i le tuufaatasiga o le siama soda, e aafia ai le tulaga o fatugaʻo. E leai se mea e manaʻomia e ave ai avega mamafa i nei totoga.

E leai ni suʻesuʻega aloaia e faʻamaonia ai le afaina o le sodium cyclamate e oʻo mai i le taimi nei, ae o le "masini kemisi" i le tino o le tagata, lea ua uma ona mamafa i se siosiomaga e le lelei, e le o atagia i soo se auala i le auala sili.

O lenei vailaʻau o se vaega o ituaiga ituaiga e pei ole: suamalie Cologran ma nisi o sui o Milford

E oʻo lava mo tagata e maua i le maʻisuka, i aso nei e tele isi auala e faʻaaoga ai suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie e aunoa ma ni cyclamates e faʻavae i le stevia.

O le mea lea, uo, o oe ma lau fomaʻi e filifili pe tatau ona aofia ai le sodium cyclamate i lau meaʻai, ae ia manatua o le tausiga o lou soifua maloloina e leʻo luga o le lisi o mea e fiafia i ai gaosi susu ma gaosi.

Ia faʻaeteete i au filifiliga ma ola maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Sodium cyclamate: o le afaina ma faamanuiaga o le suauu e952

O mea taumafa taumafa e masani ona masani ai ma masani i mea tau pisinisi i aso nei. O le suamalie e masani ona faʻaaogaina - e faʻaopoopoina i falaoa ma meaʻai susu.

Sodium cyclamate, o loʻo faʻaalia i luga o igoa e pei o le e952, mo se taimi umi na tumau pea le taʻitaʻi ile suālaʻau. O aso nei ua suia le tulaga - o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma saienisi sikolasipi.

Sodium cyclamate - meatotino

O lenei mea suamalie o se sui o le kulimi eletise; e foliga mai o se paʻu paepae e aofia ai ni tioata tioata.

E mafai ona maitauina e faapea:

  1. Sodium cyclamate e toetoe lava a leai se aoga, ae o loo i ai se tofo suamalie.
  2. Afai tatou te faatusatusa le vailaʻau i lona aafiaga i pulupulu o le suka i le suka, ona oʻo lea o le cyclamate e 50 taimi e suamalie ai.
  3. Ma o lenei fuainumera e faʻateleina pe afai e faʻaopoopoina le e952 ma isi faʻaopoopoga.
  4. O lenei vailaʻau, e masani lava ona suia le saccharin, e sili atu le solu i le vai, faʻaitiitia le faʻaitiitia o vaiinu vaiinu ma e le faʻamavae i gaʻo.
  5. Afai e te sili atu i le faʻatagaina, o le a tumau pea le tootoo o le gaʻo i le gutu.

Vaaia o meaʻai faaopoopo e faʻailogaina E

O igoa o faleoloa oloa e faʻalavelave ai le tagata e leʻi faʻamaoniaina ma le anoanoai o faʻapuupuuga, faasinoupu, tusi ma fuainumera.

A aunoa ma le sulu i totonu, o le averesi o le au faatau na te tuʻuina mea uma e foliga talafeagai ia te ia i totonu o le ato ma alu atu i le resitala tupe. I le taimi nei, i le iloa o le decryption, e mafai ona e iloa lelei po o le a le aoga poʻo le leaga o oloa ua filifilia.

I le aotelega, e tusa ma le 2,000 ituaiga taumafa faʻapitoa. O le mataitusi "E" i luma o numera o lona uiga o le gaosiga na gaosia i totonu o Europa - o le numera o na mea na ausia e tusa ma le tolu selau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai vaega autu.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Puleaina o le Puleaina ma le Fafagaina o AgentsE-500 ma le maualuga
O mea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Faʻailoga faasaina ma faatagaina

E talitonuina o soʻo se faʻaopoopoga e tusia ai le E, cyclamate, e le afaina ai le soifua maloloina o tagata, ma e mafai ona faʻaaogaina i le gaosia o mea taumafa.

Ua fai mai le tekinolosi e le mafai ona latou faia e aunoa ma latou - ma talitonu le tagata faatau, e le manatu e tatau ona siaki pe o le a le aoga moni ma le afaina o sea faaopoopoga i meaai.

O talanoaga e uiga i aʻafiaga moni o le faʻaopoopoga E i le tino o loʻo faʻaauau pea, e ui i le mea moni e faʻaaoga lautele i totonu o le alamanuia. Leai se faʻasalaga ma le sodium cyclamate.

O le faafitauli e aʻafia ai le na o Rusia - o se tulaga feteenaʻi na tulaʻi mai i Amerika ma atunuu Europa. Ina ia foia, lisiina o vaega eseese o meaʻai faaopoopo ua tuufaatasia. O lea la, i Rusia na faalauiloa faalauaitele:

  1. Lagolagosua faatagaina.
  2. Faʻaopoopoga faasaina.
  3. Neutral additives e le faatagaina, ae le faasaina mo le faʻaaogaina.

O nei lisi o loʻo faʻaalia i laulau o loʻo i lalo.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

I le taimi nei, e le mafai ona faia e le alalafaga taumafa e aunoa ma le faʻaaogaina o ni mea faʻaopopo, e matua manaʻomia lava. Ae tele taimi e le o le aofaiga e faaopoopo e le kamupanī i le fua.

E mafai ona faʻamautu tonu le leaga na faia i le tino ma pe na faia na o ni nai tausaga talu ona faʻaaogaina le cyclamate faaopoopo. E ui lava e le o se mea faalilolilo o le tele o na mea e mafai ona avea ma se malosi mo le atinaʻeina o maʻi matuia.

E mafai ona maua e le aufaitau faʻamatalaga aoga e uiga i le faʻaleagaina o meaʻai suamalie, e tusa lava pe o le a le ituaiga ma le vailaʻau o le suamalie.

E i ai foi le aogā o mea e faʻaleleia ai meaʻai ma faʻatoʻaga.E tele oloa e faʻateleina faʻatasi ma minerale ma vitamini ona o mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o se faʻaopoopoga faapitoa.

Afai tatou te mafaufau faapitoa i le faʻaopoopoga e952 - o le a lona aafiaga moni i totoga o le lotoifale, o aoga ma faʻafefe i le soifua maloloina o tagata?

Sodium cyclamate - folasaga o talafaasolopito

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau kemini sa faʻaaogaina e le o meaʻai, ae i totonu o le falemaʻi falemaʻi. Na fuafua se fale suʻesuʻe a Amerika e faʻaaoga le saccharin e faʻamalo ai le tofo oona o vailaʻau.

Ae ina ua mavae le 1958, na faʻamaonia le faʻaleagaina o le vailaʻau o le vailaʻau, na amata ona faʻaaogaina e faʻamalie ai mea taumafa.

E leʻi pine ae faʻamaonia le faʻamalosi o le suauu, e ui lava e le o se mafuaʻaga tuusaʻo o le atinaʻeina o tumutumu oona, o loʻo faasino tonu lava i gasegase gasegase. Feeseeseaiga i luga o le autu "O le leaga ma le aoga o le suamalie E592" o loo faifai pea, ae e le taofia ai le faaaogaina i le tele o atunuu - mo se faataitaiga, i Iukureini. I luga o lenei mataupu o le a manaia le sailia o mea e aofia ai. e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le siama o le sodium.

I Rusia, sa le aofia ai le saccharin mai le lisi o faʻatagaga faatagaina i le 2010 ona o se faʻamatalaga e le masani ai i luga ole tino ola.

O fea e faʻaaogaina ai le cyclamate?

I le taimi muamua na faʻaaogaina i vailaʻau mo togafitiga, e mafai ona faʻatauina lenei sapalai i le fale talavai e pei o se meaʻai suamalie mo le maʻisuka.

O le aoga sili o le faʻaopoopoga e mausali e tusa lava pe maua i le vevela maualuga, o le mea lea ua faigofie ai ona aofia ai i le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa, oloa gaosi, mea inu suamalie.

O le saccharin ma lenei makaina e mafai ona maua i totonu o le ava malosi-ava malosi, meaʻai saunia ma ice cream, fualaau faisua ma fualaau aina suamalie e gaosia ma maualalo le kalori.

Marmalade, keke, sweets, marshmallows, marshmallows - o nei mea suamalie uma e faia foi ma le faaopoopoina o le suamalie.

Taua: e tusa lava pe mafai ona faʻaleagaina, o le vailaau e faʻaaogaina foi i le gaosiga o mea teuteu - E952 saccharin e faʻapipiʻi i lipsticks ma lipine lipine. O se vaega lea o kapula ma fualaʻau.

Aisea e mafaufau ai le saogalemu i tulaga saogalemu

O le leaga o lenei faʻaopoopoga e leʻo faʻamautuina atoatoa - e pei lava ona leai se faʻamaoniga tuusaʻo o ona faamanuiaga e le mafai ona faʻafitia. Talu ai ona e le o gauai le tino i luga o le tino ma ua osofaʻi faatasi ma le faanatinati, ua manatu o se saogalemu saogalemu - e le sili atu i le 10 mg i le kilokalama o le mamafa atoa o le tino.

Sodium cyclamate - faʻaleagaina ma faʻamanuiaina, taʻiala o le faatinoga o le faʻaopoopoga

I le taua faasaga i le mamafa tele o tagata ua sauni e fai mea e tele, o nisi ua amata foi ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e le o mea e sili ona lelei o meaʻai paleni, mo se faʻataʻitaʻiga, cyclamate sodium. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o lenei vailaʻau siama o loo suʻesuʻe pea e saienitisi, ae o uluai suʻesuʻega e le foliga mai e faʻamalosia. O le vailaʻau, lea na faʻavasegaina i le vasega lautele E952, e toʻatele e faʻaaogaina e suitulaga ai le suka. O ia suiga i le taumafataga e mafai moni lava ona oʻo atu i le paʻu o le mamafa, ae le faalagolago i le mea moni e faapea, o le aʻafiaga o le oloa o le a matua lelei lava.

Sodium cyclamate - faʻamatalaga ma uiga o le faʻaopoopoga

O uiga faaalia o tagata i meaʻai faaopoopo faatasi ai ma le igoa "E" e ono ese lava. O nisi e mafaufau ia i latou oona ma taumafai e taofia aafiaga o vailaʻau i le tino. O isi e le fiafia i na taimi ma latou te le mafaufau foi e uiga i le aoga o le tuufaatasiga i le setete o le soifua maloloina. E i ai i latou o loʻo mautinoa o le igoa o se igoa e otometi lava o le mea moni ua faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaaogaina. O le mea moni, e le o le tulaga lea, aemaise lava i le tulaga o le sodium cyclamate.

Sodium saccharinate (o se tasi o igoa o le faʻaopoopoga), lea na le aofia i le 2010 mai le lisi o faʻatagaina mo le faʻaaogaina, ei ai le tele o uiga patino:

  1. O lenei oloa e na o se tupuaga e leai ni mea, e leai se mea masani i totonu.
  2. I le uiga o le suamalie, e 50 taimi sili atu le maualuga nai lo le sologa lelei masani.
  3. E mafai ona faʻaaogaina le oloa i se foliga mamā ma faaopoopo i meainu.
  4. Sodium cyclamate e le o aʻafiaina e le tino, e tatau ona faʻamalosi. Mo lenei mafuaʻaga, mo soʻo se faʻamaʻi fatuga, e tatau ona e mafaufau i le talafeagai o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga.
  5. Afai e sili atu i le 0.8 g o le E952 ulu atu i le tino i le gasologa o le aso, e mafai ona faʻaosofia ai ni taunuuga le lelei ma matuia.

O nei faailoilo uma e mafai ai ona faʻaaoga lelei le E952 i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. E tusa ai ma i latou, o le leaga o le oloa e le o manino, ae e le o lona uiga e leai. Ma mo nisi saienitisi, o le masalosalo e sili atu ona mataʻutia nai lo uiga le lelei.

Uiga lelei o le sodium cyclamate

Pe a faʻaaoga le sodium cyclamate, e le tatau ona e faitauina i luga o soʻo se mea aoga. O se mea e sili ona talafeagai i le mataupu o lenei faʻaopoopoga o le sui o le kulimi paepae masani. E mautinoa lava o le a le mafai ona faʻamalosia lona ola maloloina. Ae ui i lea, o le oloa e tele mea e mafai ona mafua i uiga lelei:

  • O le faʻaaogaina o le saccharinate ua faʻaalia mo tagata e le taliaina le gaioiga o meaʻai gaʻo. O nisi taimi o le pau lea o auala e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o se tagata e maua i le maʻisuka.

Motugaafa: O le Sodium cyclamate e faatauina i faleoloa masani, ae e sili ona lelei le vaai mo le faʻaopoopoga i falemaʻi. E matua faasaina le faatauina mai o oloa e manaʻomia le afifiina mulimuli ane po o soʻo se gaioiga faaopoopo.

  • O faʻataunuʻuga o le kalori o le oloa e foliga mai e leai, ae e le o aʻafia e le tino. O lenei mea e mafai ai ona e le popole i le faʻaalia o isi pauna.
  • O le tele o mea faufale ma mea e inu ai mea inu e le o fiafia i faamanuiaga ma mea leaga o le E952, mo i latou o le autu autu o le tau aoga lea o lona faaaogaina. Ina ia maua le tikeri manaomia o le suamalie, o le cyclamate soda e manaʻomia ona 50 minute le maualalo nai lo le suka masani.
  • O le vailaʻau e sili atu ona fofo i totonu o soʻo se vai. E mafai ona faaopoopo i le lauti, susu, suavai, suamalie ma soʻo se isi meainu.

I le amanaʻiaina uma o uiga lelei ma uiga lelei o loʻo i luga o le oloa, ua manino ai e tatau ona na o ni vaega se lua o tagata. O i latou ia o le maʻisuka ma tagata o loʻo popole i le mauaina o le mamafa o le mamafa. I isi tulaga uma, o le faʻaaogaina o le oloa e le maua ai ni faʻamanuiaga aoga, o le mea lea e matuai leai lava se aoga.

Faʻalavelave ma lamatiaga o le sodium cyclamate

Mafaufau i le ono afaina i le sodium cyclamate, e tatau ona e gauai muamua i le mea moni ua faasaina mo le faaaogaina i le tele o atunuu. I nisi setete, latou te faʻaauau pea ona faʻatau atu i falemaʻi pe afai o loʻo i ai i tagata le faʻamaoniga talafeagai, ae latou te taumafai e vavaeeseina mai meaʻai ma mea inu. E maitauina le leai o se faʻataunuʻuina o le tulaga o le E952, ae o faʻataʻitaʻiga nei e mafai ona lava mo le tele o tagata faʻaaogaina:

  • Faʻaleagaina masani o le metabolism, ma mafua ai ona faateleina le tulaga o le faia o le edema.
  • E i ai faafitauli i le galuega o le cardiovascular system. O le toto e mafai ona leaga.
  • O le mamafa i luga o fatuga e tele taimi e faatele ai. E tusa ai ma nisi o tekinolosi, o le cyclamate sodium e faʻamalosia ai foi le fausia o maʻa.
  • E ui e leʻi faʻamaonia, o le saccharin e manatu e faʻapupulaina ai le lamatia o le kanesa. O le tele o suʻega a manu na mafua ai ona fausia fomaʻi e aafia ai le vevela.
  • E masani ona i ai i tagata le tali atu i le sodium cyclamate. E faʻaalia i le foliga o le paʻu o le paʻu ma le paʻu, mumu o mata ma le lapataiga.

E na o taunuuga tonu lava ia o le aofia ai le sodium cyclamate i le taumafataga. E leai se faʻamautinoaga maumaututu o le a aʻafia le tino i le faʻaopoopoga. Ae, e tusa ai ma le endocrinologists, ma le maʻisuka, e mafai ona e pikiina se mea saogalemu. E tusa ai ma le au fai meaʻai, e leai ni auala faigofie ma lelei e faʻaalu ai le mamafa e aunoa ma le lamatia o lou ola maloloina.

Fua o le sodium cyclamate

E tusa lava pe e te le faʻatau faʻatau sodium cyclamate ma le faʻamoemoe, e le o lona uiga o le saogalemu atoatoa mai lenei oloa ua mautinoa. E ui lava i faʻalavelave eseese, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaaogaina e nisi o gaosi oloa, e taumafai ai e teu se tupe i luga o le faʻatau mai o mea suamalie sili atu. O nai vaega ia e teu i lou mafaufau pe afai e te manaʻo e faʻaitiitia le ono aʻafiaga e ono lamatia ai:

  • O se suka e suitulaga e mafai ona faaopoopo i vailaau, o lea ia aua le faʻalagolago i le faʻasalalauga. E sili atu le faʻaalu o ni nai minute e te faamasani ai i le tuufaatasiga o fualaau.
  • Saccharinate tumau tumau e oʻo lava i le vevela maualuga, o lea e masani ona faaopoopoina i le mea faʻamalosi. Afai e afifiina le oloa, o lona tuufaatasiga e mafai ona fuafuaina. Ae mai le mauaina o taʻavale, keke, pusa ma isi mea suamalie mai le lima, e sili atu le teenaina atoa.

  • O mea suamalie e masani ona faaopoopo i le marmalade, candy, marshmallows ma sweets. O nei oloa e le faigata tele ona kuka ai na o latou lava, lea e aveesea ai le ono mafai ona faʻaaoga mea e leaga ai.
  • E952 e mafai ona maua i meainu vevela, e aofia ai mea inu ava malosi. O le faʻaopoopoga o loʻo faʻaofiina i le asikulimi, o meaʻai e saunia, o fualaau 'aina ma fualaau fai fua. O nei oloa ma e aunoa ma ni mea faaopoopo e le o se mea sili ona aoga.
  • E toaitiiti tagata latou te iloa o loʻo iai le sodium cyclamate e tusa lava pe teuteuina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le lipstick, lip gloss. Mai le mucosa, e mafai ona faigofie ona ulu atu i le tino, mafua ai taunuuga uma e le i luga.

E mafai e se tasi ona finau finau e uiga i tulaga lamatia ma faamanuiaga o se sugar suka. E fesoasoani tele o ia i se tasi, ae ui i lea, e sili atu ona lelei le faʻamaopoopoina le avanoa o lona faʻatagaina ma se endocrinologist, fomaʻi poʻo se tagata e fai meaʻai. Aua le faʻaaogaina lou tino i vailaau, pe afai e le o faʻaalia.

Mea faʻamaʻi

Cyclamic acid salite salima o se suamalie suamalie gaosia. O le mea e tusa ma le 40 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae e le oi ai se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa. Ua i ai i le maketi saoloto talu mai le 1950.

O se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma se mamafa mole mole mole 201.2 kalama mo mole. O le oloa e puipuia i le maualuga o le vevela, o le mafiafia o le 265 tikeri Celsius. O le mea lea, o Cyclamate Sodium e masani ona faʻaaoga e avea o se meaʻai, mea suamalie mo oloa, e aofia ai i latou o loʻo faʻaogaina le vevela.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le Sodium Cyclamate

O faʻaaogaina o mea taumafa ua filifilia e avea ma meaʻai faaopoopo E952. I le taimi nei, e faatagaina le vailaau i le sili atu ma le 56 atunuu o le lalolagi, e aofia ai i le EU. Talu mai le 70s e lei faʻaaogaina i le Iunaite Setete. Cyclamate ua faatonuina e avea o se mea suamalie mo le maʻisuka, faaopoopo i vailaau eseese.

Faʻaleaga sodium cyclamate. I le taimi o suʻesuʻega suʻesuʻega i tamaʻi, na faʻamaonia ai o le vailaau faʻatele e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tupu aʻe o le tino ma le kanesa o le vevela i manu. Peitai, o sea mamanu na le faaalia i tagata. I nisi tagata, o siama faapitoa e maua i totonu o le iniseti lea e liliu ai le Sodium cyclamate i ni tulaga tauatorogenic metabolites. I soʻo se tulaga, e le fautuaina e fomaʻi le tele o vailaau i aso taitasi o le 11 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso.

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

I le avea ai o se mea suamalie, o le oloa ua faʻatuina i lalo o le aufaʻailoga Milford ma Cologran. O le vailaʻau o se vaega o ausilali o loʻo aofia i le tele o vailaau ma meaʻai: Antigrippin, Rengalin, Faringomed, Multifort, Novo-Passit, Suclamat ma isi.

E i ai fefinauaiga mataʻutia i le Initaneti e uiga i le saogalemu o le sodium cyclamate. O nisi tagata latou te fiafia i ai, i la latou vaai, o mea e saogalemu ai mo le suka, fructose or stevia. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e le o faʻamautuina meatotino o le tino o lenei mea, o le meafaigaluega e faʻaaoga lelei ma o se vaega o se fuainumera tele o vailaʻau.

Tau, mea e faatau ai

O le a mafai ona e faʻatau se oloa na gaosia e le Cologran e faʻatau ai pe a ma le 200 rubles, 1200 papa.

TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga e uiga i mea gaosi i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea ma faavae mo le faʻaaogaina o nei vailaʻau i le taimi o togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau Cyclamate Sodium, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga