O le maʻi suka

O le maʻisuka anemia o se faʻafitauli lea e tusa ma le 25% o maʻi uma lava e maua. E tatau ona e iloa faʻamaoniga autu ma togafitiga togafitiga e faia mo le maʻisuka ma le maʻisia.

O le nephropathy o le maʻi suka o se maʻi tuga o le microvasculature o fatugaʻo. O isi maʻi patini e mafai ona oʻo atu ai i le pa'ū o le hemoglobin, ae faʻatasi ai ma foliga vaaia o uluai simatoms o le nephropathy, o se pa'ū taua o le uʻamea i le toto e tupu.

O ia faʻafitauli e le gata ina faʻafefe ai le fatu fatu, ae mafua ai foi ona maua le anemia, lea e sili ona matautia i le maʻisuka.

Vaega o le maʻisuka

O le faʻamaʻi o le endocrine lea e mafua mai i se aiga poʻo se tuulafoaia o le inisalini. O le hormone i le tino o le tino lea e faʻafoeina ai le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo. O le inisalini e gaosia e le pancreas e fai ma tali i le faateleina o le suka toto, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona 'ai.

O le inisalini e feaveaʻi i le tino atoa pe a ulu i le toto. O lenei hormone e fegalegaleai ma sela ma maua ai le glucose processing. O le inisalini e maualalo ai le suka o le toto ma le meaʻai taumafa. O le mafuaʻaga o le maʻisuka o le iai lea o le inisalini i le tagata.

E le atoatoa le inisalini, o lea o le pancreas e maua ai le inisalini laitiiti pe leai foi. O le le atoatoa o lenei hormoni o loʻo matauina i le maʻisuka ituaiga 1. O le leai o se inisalini e fai pe a le lava lona aofaiga mo le gasegase masani o le kulukose.

O lenei tulaga o le masani lea o le maʻisuka ituaiga 2, pe a le mafai e le inisalini o le inisalini ona maua ai se faʻaitiitia o le suka toto ona o le faaitiitia o le lagona o le gaʻo i le inisalini. O lenei mea ofoofogia ua taua o le tetee o inisalini.

I le le talafeagai o togafitiga ma le faʻalauteleina o le maualuga o le suka i le toto, o le maʻisuka e mafua ai le leaga tele i totoga o le loto ma tino. O lenei aafiaga o le maʻisuka e tau atu i le mea moni e faapea o capillaries ma toto laiti e fafagaina ai fusi ma totoga o le tino ma le toto.

I totonu o le maʻisuka, i lalo o le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, o le a amata ona tumu le puipui o arterioles i gaʻo gaʻo ma gaʻo, lea e faʻaalia i le faaleagaina o sela i puipui o toto toto ma le tupu aʻe o mea fesoʻotaʻi.

O le maʻi faʻamaʻi pipili e latalata, ma o le okeni e 'ai ia i latou e amata ona oʻo i le faʻafitauli ma le le atoatoa o meaʻai. Faʻaleagaina o le fatu i le maʻi suka poʻo le nephropathy o le maʻisuka e atiina ae i lenei masini.

O le faʻaumatiaga matautia o ipu o fatuga ona o togafitiga e oʻo atu ai i le maliu o le fatu fatuga ma lona sui ma le mea fesootai. E pei o le nephropathy, o fatugaʻo e amata ona le toe maua lo latou gafatia e faʻamamaina ai le toto ma faia ai le urine, o lona uiga, o le faaletonu le tumau o le tino ua aliali mai.

E sili atu i le afa o mataupu o le faaletonu o le tino le tumau e mafua ona o le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o le anemia i le maʻisuka

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka o le toto maualuga.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le DM ua mafua ona o le le lava o le insulin e faʻapipiʻiina e le pancreas. Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai le le atoatoa o lenei vailaau, aua e le mafai ona gaosia, pe mafai foi ona gaosia i ni vaega laiti. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, ua manatu le le lava o le inisalini, ona o le a tuufaatasia le vailaau, ae o lona aofaiga e le lava mo le masani o faagaioiga o polokalama uma. I tulaga uma e lua, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose toto. Ona o lenei, ua faaleagaina ai toto toto.

O le faaleagaina o le tino o le gaioiolosi o gaʻo e mafua ai le faaleagaina o le palanyma ma le atinaʻeina o le le atoatoa. O le okeni ua tuʻufaʻatasia e le faʻataunuʻuina ana galuega tauave, lea e aofia ai le gaosia o le mea erythropoietin - o se ituaiga o gaioiga mo le gaʻo ponaivi. Faatasi ai ma lenei vailaau, o le ponaivi o le ponaivi e maua ai le tino ma le toto. Faʻatasi ai ma le leai o se erythropoietin, o le maʻi e atiina ae le ania. O le Nephropathy o loʻo taatele i le maʻisuka. O lona atinaʻe e mafai ona faʻaititia le maualuga o le erythropoietin, ma o se taunuuga, hemoglobin.

Symptomatology

O le maualuga o le hemoglobin e maua ai meaai masani ma le okesene i soʻo sela i le tino. O le hemoglobin maualalo ua faailoa ai le i ai o faʻamaʻi e afaina tele ai le faagasologa o le hematopoiesis. I le faaopoopo atu, ona o le maualalo o le hemoglobin, o le maʻisuka e atiaʻe ai faʻamaʻi nei:

  • vaivai le tumau, vaivaiga,
  • le maalili o lima ma vae,
  • tiga ootia, valea,
  • puupuu le manava
  • mativa leaga
  • feusuaiga
  • faaitiitia le mafai gafatia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻailoga

Anemia o se faʻamaʻi faʻapitoa, ma ina ia mafai ona suʻesuʻeina ma iloa ai le mafuaaga tonu, e manaʻomia ona maua e le maʻisuka se suʻesuʻega faapitoa. Faʻaititia le hemoglobin i le faʻaaogaina o le suʻega toto, ae o mafuaʻaga e mafua ai ona tuʻuina ifo e eseese. E masani lava, o le suka maualuga e mafua ai faʻamaʻi fatugaʻo, e oʻo atu ai i le anemia. O le mea lea, i le avea ai o se vaega o le siama, atonu o le a manaʻomia suʻesuʻega nei:

  • Hba1C maualuga. O le hemoglobin Glycosylated o loʻo faʻaalia ai le i ai, malosi poʻo le predisposition i le maʻisuka, ma faʻaalia foi le maualuga o le aʻafiaga o faʻafitauli. O le faʻamoemoe e 7%. E manaʻomia le suʻeina e le maʻisuka 4 taimi i le tausaga.
  • Urinalysis Faʻailoa se faʻafitauli i totonu o le okeni ua tuʻufaʻatasia.
  • Faʻasologa o fatugaʻo. Mauaina le i ai o ni faʻasalalaʻau faʻasolosolo o le palanyma lautele e maua i le maʻisuka.
  • Le faʻamoemoe o le erythropoietin. Faʻaalia le natura o le anemia. O le tulaga masani o lenei hormone ma le hemoglobin maualalo o loʻo faʻaalia ai le uamea vaivai. Afai o lenei mea i totonu o le toto e laʻititi tele, o se faʻafitauli ogaoga o fatuga. O isi togafitiga e faalagolago i iuga o lenei suʻesuʻega.

O le faʻamaʻiina i le maʻisuka e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Totoga togafitiga

E mafai ona faʻaleleia le hemoglobin i le maʻisuka pe a faʻaalia le natura o le anemia. E masani lava, o le maʻisuka e maua i le ania mama, e mafua ona o le le lava o le uʻamea ma le vitamini i totonu o le tino. I lenei tulaga, o le tagata maʻi ua faʻamaonia sauniuniga uʻamea ma se vailaʻau faapitoa o fualaʻau, lea e tatau ona aofia ai le vitamini B12 ma le siama. Faʻatasi ai ma le faaleagaina o fatuga ma le leai o se erythropoietin, o le togafitiga e le aoga.

O le faʻasologa o togafitiga

O le tele o taimi, o le maʻisuka e maua ai le anemia ona o le maualalo o le erythropoietin. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻaleleia le hemoglobin ma le fesoasoani o togafitiga faʻamalo, vitamini ma le uʻamea. O le faʻaaogaina o fualaau oona o loʻo i ai le hormone erythropoietin ua manatu o se auala aoga e toe faʻafoʻi ai le tulaga o le maʻi. Faʻafetai i le homonotherapy, o le faʻatupulaʻia o lenei vailaʻau i le toto e vave ona tulaʻi, ua toe faʻaleleia le faagasologa o le hematopoiesis.

Hormonal fualaau ua faatonuina e se fomaʻi taitoatasi ina ua uma ona faamaonia le faaletonu o le erythropoietin e faaaoga ai suega. O le vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina i se auala vavalalata pe tolu foi taimi i le aso mo le vaiaso, e ui lava e mafai ona atiaʻe se fuafuaga faʻasolosolo e faalagolago i uiga o le vasega o le maʻisuka. O le suʻesuʻeina ole taimi ma le faʻaaogaina o sauniuniga erythropoietin e puipuia ai le faʻaleagaina ma le faʻamaʻi o le tino.

Puipuiga

Afai e te mulimuli i le masini o le atinaʻe o le anemia i le maʻisuka, e manino lava o le faateleina o maualuga o le suka e mafai ona faʻaitiitia ai le hemoglobin ma faʻaosoina le anemia. O faʻamaʻi fatu fatu e mafua mai i le maʻisuka e tupu i le leai o togafitiga talafeagai. Ina ia puipuia le faiva o le fatu ma le anemia, e tatau i tagata ona gauai i fautuaga nei:

  • talanoa i se fomaʻi pe afai e te masalomia le maʻisuka ma amata togafitiga mo togafitiga,
  • matua tausisi i meaai faatonuina ma ave vailaʻau,
  • tutoatasi pulea le suka,
  • faaitiitia le kulūkose i meaʻai ma vailaʻau, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi,
  • lafoai masani leaga,
  • leiloa le mamafa
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave o le maʻisuka, e tatau ona e faʻaitiitia lou toto suka.

Anema e atiina ae i le maʻisuka pe a le amanaia e le tagata maʻi togafitiga faatonuina. O le manatu o le maʻisuka o se faasalaga ua avea ma mea sese. O le maʻisuka o se auala faapitoa o le olaga. Puipuiga o faʻafitauli o le faasolosolo lava ina avea ma masani, lea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi, tausia le ola lelei ma faʻateleina le ola. O le gasegase o le faamaʻi ma le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli e faalagolago i le tagata maʻi ma ona uiga ile soifua maloloina.

Maʻi suka

O le uʻamea o se elemene taua e aofia ai i le tuʻuina atu o galuega uma a le tino. O lana matafaioi i le fatuina o le hemoglobin, o se porotini e ave ai le okesene mai mama i tino ma okeni uma, e sili ona lauiloa. I le faʻaopoopoga, e puleaina le faʻavaeina o proteins ma ni siama maʻoti o le tino puipuia, ma tausia ai le paleni o le antioxidants. I nisi vaega o le faiʻai, e sili atu le tele o le uʻamea i totonu o le ate - o le nofoaga autu ("faleoloa") o lenei elemene, aua a aunoa ma le galuega a na vaega o le mafaufau e nafa ma amioga, moe, lagona lagona, tulaga popole, ma tali atu i le atuatuvale e le mafai. gaioiga faʻapitoa, vaʻavaʻai o le toto o le endocrin ma le tele o isi.

Faʻalēaogaina le toʻamea

O le leai o se uʻamea e taʻitaʻia ai le gaioiga o gaioiga ma totoga uma. I tamaiti laiti, faʻalauteleina o le tino ma le mafaufau, faʻavae tautalaga, faʻamaopoopoina o gaioiga o loʻo taofia, o le tuputupu aʻe ua tuai. I le tupulaga talavou ma tagata matutua, o le malosi o le mafaufau e faaitiitia: manatua le mafaufau, vaivai le mafaufau, faaletonu lagona, faateleina le faatinoga o galuega, ma e mafua ai ona le lelei le ola o le olaga - o le olaga e faaitiitia, o le manao e ausia soo se sini, popole faaletagata lava ia. O nei mea uma e mafai ona oʻo atu ai i tulaga ogaoga faʻalavelave. I le tele o tulaga, o nei tuutuuga e mafai ona toe fetuunai - pe a uma togafitiga, o galuega uma lava ua toe faʻafoisia. Afai o le le lava o le uʻamea o loʻo tumau pea mo se taimi umi, i le gasologa o tausaga, o suiga e mafai ona tumau ma tumau mo le olaga.

O le aofaiga autu o le uʻamea i totonu o le tino o loʻo iai i le tuufaatasiga o le hemoglobin ma le myoglobin - protein muso. O le aso manaomia mo le uʻamea e 20-22 mg, ae e le o lona uiga e tatau ona tatou maua i meaai. O le mea moni, o le tino e faʻaaoga pea le mole mole tutusa: pe a faʻaumatia se toto mumu mūmū (o le toto toto e aofia ai le hemoglobin), e le aveeseina le uʻamea faʻamalolo mai le tino, ae tuʻuina i totonu o se isi itu - ua aofia ai i le tuufaatasiga o se toto fou toto.

E tusa ma le 20 mg tatou te manaʻomia i le aso, e naʻo le 1.5-2 mg e tatau ona tuʻuina atu i totonu o le manava, lea e tusa ma le 1-3 tausaga e manaʻomia ai pe a ma le 1 mg / kg o le uʻamea ma meaai, mai le 4 i le 10 tausaga - 10 mg, ma a mavae le 10 tausaga - 14-18 mg. O le isi manaoga o le a faamalieina ia tatou lava faʻamaumauga.

O le mamafa o le uʻamea e matautia

O le matafaioi o le uʻamea i le ova o le okesene e fuafua i lona malosi maualuga e avatu ma maua ai eletise, ae o lenei meatotino e mafai ona afaina i nisi o tulaga: i le tele o le uʻamea i le tino, e faʻamalosi, mafua ai le faaleagaina o puipuiga ma puipui puipui (i le mea moni, faʻamalosi). O le aafiaga lava lea e tasi o loo faaalia i le faaletonu o le protein, talu ai e masani lava o le uʻamea uma e fusia i palatini - latou te faʻavaivaia aʻafia fua o lenei microelement ma puipuia lona aʻafiaga. O lona uiga e taua tele mo se tagata le maua lelei o oloa-uʻamea ma le aoga o le tuufaatasiga o le porotini o meaai i aso taitasi.

E le mafai ona faʻalavelaveina le uʻamea i totonu o le iniseti ona o mafuaʻaga eseese - o le dysbiosis, gasegase gastrointestinal, ma gasegase ma le masani ai, o le i ai o anufe. O le siʻitia o le manaʻoga mo lea mea e mafai foi ona mafua ai le le lava o le tino i le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, mo se faataitaiga, i pepe e oo atu i le tasi le tausaga, po o le taimi o le "faalauteleina," faapea foi ma tagata talavou, tagata taaalo, maitaga ma tamaitai lapatai. O le uʻamea o le a le lava lea i le i ai o le toto toto, e aofia ai le totoina o le gaʻo (gaʻo, faaumiumi o le taotoga, microveeding in the intestines ma lona mumusu ma le le faapalepale i le susu o le povi), ma, ioe, i meaai le lelei i tamaiti mai aiga maualalo maualalo, faʻapea foi i totonu o aiga e maualuga ai tupe maua ma e maua ai le taumafa maualuga i suāsusu ma gaʻo.

O punavai autu o le uʻamea o oloa gaʻo.

15-20% o le uʻamea e gaosia mai meaola manu, ma na o le 2-8% mai oloa gaosi.

Meaola manu

O le maʻi suka

E tusa ai ma fuainumera, o le anemia i le maʻisuka malosi (DM) o loʻo maua i le kuata o maʻi. O le maʻisuka e aʻafia ai totoga uma ma tino, e aofia ai aʻafiaga e aafia ai le faagasologa o le hematopoiesis. O le mafuaʻaga autu o le maʻisia i le maʻisuka o le faʻaaogaina o le maʻisuka, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka. O faʻalavelave e faigofie ona aloese pe afai e te mulimuli i taʻiala na maua mo le maʻisuka.

O vailaau aoga mo le maʻisuka: o se lisi, faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

O le maʻisuka ua maeʻa ona aafia ai le faateleina o le numera o tagata. O tagata matutua ma tamaiti e mafatia mai ai. I le tele o tulaga, o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia ma e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa i le olaga atoa. E i ai vailaʻau eseese mo le maʻisuka, latou te amio i auala eseese ma masani ona mafua ai aʻafiaga. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga na o na vailaau faʻasaina ua faatonuina e le fomai.

Ituaiga o le maʻisuka

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O ia mea uma e lua e maua i le toto maualuga, lea e tupu mo mafuaaga eseese. I le maʻisuka ituaiga 1, lea e taʻua foi o le insulin-e faalagolago, e le o faia e le tino lenei hormoni taua. E mafua lenei mea ona o le faʻaumatia o sela o le pancreatic. Ma o le vailaau autu mo lenei ituaiga maʻi o le maʻisuka o le inisalini.

Afai e le faʻavaivaia galuega a le pancreas, ae mo nisi mafuaʻaga e maua mai ai sina mea itiiti, pe o sela foi o le tino e le mafai ona ave, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2. E taʻua foi o le inisalini-tutoʻatasi. I lenei tulaga, o le kulūkose e mafai ona tulaʻi ona o le tele o meaʻai o le gaʻo, gaʻo faʻaleagaga. O le tele o taimi, i le maʻisuka ituaiga 2, o se tagata e mamafa tele. O le mea lea, e fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, aemaise lava o fua o le falaoamata, suamalie ma le masini. Ae, e faaopoopo i mea taumafa, togafitiga faafomaʻi e taua foi. E eseese fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina i latou e se fomaʻi e fuafua i uiga patino o le maʻi.

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka: togafitiga

E leai se fofo mo lenei maʻi. Naʻo le fesoasoani faʻasolosolo e manaʻomia.Aisea e le aoga ai fualaau oona? I se tagata soifua maloloina, o le pancreas e faʻapupulaina pea le insulin, lea e talafeagai mo le gaosiga masani. E tuʻuina atu i totonu o le toto i le taimi lava e 'ai ai se tagata, ma o le mea lea o le maualuga o lona kulukose. Ma o le inisalini e faʻasaoina mai le toto i siama ma tisipesa. Afai e tele le kulukose, o lenei hormone e aʻafia i le fausiaina o ana faʻaagaga i le ate, faʻapea foi i le teuina o le tele i le gaʻo.

I le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le gaosiga o le inisalini e le pancreas e faʻalavelaveina. O le mea lea, o le toto toto e tulaʻi, lea e sili ona matautia. O lenei tulaga e mafua ai le faaleagaina o fiva nasu, o le atinaʻeina o le le atoatoa ma le fatu, le faʻavaeina o toto ma isi faafitauli. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mautinoa le tuʻuina atu o le inisalini mai fafo. O le tali lenei i le fesili o loʻo faʻaaogaina ai vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 1. I le saʻo saʻoga o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau oona e masani ona le manaʻomia.

Vaega o le faʻaaogaina o le inisalini

O lenei hormone e vave paʻu i totonu o le manava, o lea e le mafai ona ave i le fomu. Pau lava le auala e tuiina ai le inisalini i totonu o le tino o loʻo i ai se tuila poʻo se pama faapitoa i totonu o le toto. O le vailaʻau e sili atu ona vave faʻaleleia pe afai e faʻapipiʻi i luga o le manava poʻo le pito i luga o le tauau. O le nofoaga sili ona aoga o tui o le ogavae poʻo le papa. E masani lava e tatau ona tui le fualaau faasaina i le nofoaga e tasi. E le gata i lea, e iai isi vaega o le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le osofaʻi o le homone e faalagolago lea i le tele o le maʻi e alu, mea na te 'ai, ma lona matua. Faʻalagolago i lenei mea, o loʻo tuʻuina atu ituaiga eseese o fualaau faasaina ma ua filifilia le metotia. O a ituaiga o lenei hormone oi ai iina?

  • Inisalini umi-gaioiga kulukose i le aso atoa. O se faʻataʻitaʻiga manino o le Glargin fualaau faasaina. E tumau pea le maualuga o le suka i le toto ma e lua faalua ona faia i le aso.
  • O le inisalini pupuu e maua mai le hormone tagata e faʻaaoga ai siama faapitoa. O fualaau nei o le "Humodar" ma le "Faʻapitoa". O a latou taga e amata pe a uma le afa itula, o lea e fautuaina ai e faʻalauiloa i latou ao leʻi 'aʻai.
  • Ole inisalini e faia ile maeʻa taumafa. E amata ona gaoioi i le 5-10 minute, ae o le aafiaga e le sili atu nai lo le itula, o le mea lea, e faʻaaoga faatasi ai ma isi ituaiga insulin. O nei fualaau faasaina e vave ona faia: Humalog ma Apidra.

O le maʻisuka e le o le insulin-maʻi e faʻamanuiaina: vailaʻau

O sauniuniga mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona eseese. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu mo mafuaʻaga eseese: ona o le le paleni o meaai, se olaga e le taua, poʻo le mamafa. Ole maualuga o le kulukose i le toto ma lenei maʻi e mafai ona faʻaitiitia i le tele o auala. I le laasaga muamua, o suiga o olaga ma se taumafataga faapitoa e lava. Ona tatau ai lea o fualaau. E iai fualaau mo le maʻisuka:

  • inisalini e faʻamalosia ai soʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo uʻamea,
  • o lona uiga o le faʻaleleia atili o le faʻamalosia o le inisalini ma le mea e mafai ai e le tino, o nei mea tetele ma faʻasalaga,
  • fualaau faasaina e poloka ai le inu o le kulukose,
  • Vaega fou o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiʻitia le manava ma faʻaitiitia le mamafa.

O fualaau e fesoasoani i le tino e faia ai le insulin ia i latou lava

O nei vailaʻau mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le amataga o togafitiga o le maʻi. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto ua siʻitia, e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o le insulin. O ni gaioiga pupuu - meglitinides ma sulfonylurea, e maua ai se aafiaga tumau. O le tele oi latou e mafua ai le tele o aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, hypoglycemia, maʻi tigaina, tachycardia. Na o le fou fou o vailaʻau, Maninil ma le Fata, e le mafuatiaina nei faaletonu. Ae tutusa uma lava, o fomaʻi e masani ona faʻateleina le tele o vailaʻau faʻamaonia ma masani ai: Diabeton, Glidiab, Amaril, Glurenorm, Movogleken, Starlix ma isi. E tolu taimi i le aso e ave ai, e fuafua i le umi o le gaioiga.

O vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le insulin

Afai e maua e le tino se aofaiga o lenei hormone, ae maualuga maualuga le kulukose, o isi vailaʻau o loʻo faʻatulagaina. O le tele o taimi o nei mea e faʻateleina, lea e faʻaleleia ai le aʻafia o le inisalini e siama. Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava, faʻaitiitia le gaosia o le kulukose e le ate ma lona niniina i totonu o le manava. O faʻailoga masani e sili ona taatele o Siofor, Glyukofazh, Bagomet, Metformin ma isi. O faʻasalalauga: O faiga, Pioglar, Diaglitazone, Amalvia ma isi o loʻo i ai le aafiaga tutusa i luga o masini e faʻatele ai lo latou gafatia i le inisalini.

O a isi vailaʻau o iai iina mo le maʻisuka?

O isi vaega o vailaʻau e masani ona fesoasoani i le maʻisuka. Na latou faaali lata mai, ae ua uma ona faamaonia lo latou aoga.

  • O le fualaau faasaina "Glucobai" e taofia ai le mimitiina o le kulukose i totonu o le inumaga, ona o lona maualuga i le toto ua faaitiitia.
  • O fualaau faasaina "Glucovans" e tuufaatasia ai auala eseese e aafia ai le tino.
  • Januvia papalama e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le suka toto.
  • O le fualaau faasaina "Trazhenta" o loo aofia ai mea e faaleagaina ai le enzymes e faatumauina ai maualuga maualuga o suka.

Meaʻai taumafa

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka e leai se inisalini, o le aofaʻi o vailaʻau e faʻaleagaina ai le manava e mafai ona faʻaititia. O le togafitiga e faʻapipiʻiina i se taumafataga faapitoa ma le faʻaaogaina o teuteuga o lauʻau ma faʻalaʻau faʻalaʻau. O nei mea e le mafai ona suia le togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi, e mafai ona e faaopoopo i ai.

  • BAA "Faʻasalaga" faʻaleleia le gataifale, faʻalauteleina le pancreas ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose.
  • O fualaau faʻasaina i Iapani "Tuoti" e faʻaitiitia lelei ai le maualuga o le suka ma faʻamaonia ai le metabolism
  • O vailaʻau faʻavae e faʻavae i fualaau o le "Glucberry" e le gata ina maualalo ai le kulukose o le toto, ae faʻamaonia ai foi le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Vaega o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O nei vailaʻau o loʻo maua i laulau. O le tele oi latou na mafua ai aʻafiaga:

  • tupe mama
  • fulafula
  • ponaivi ivi,
  • loto vaivai,
  • afu ma le manava o le manava
  • lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o fualaau mai vaega eseese e afaina ai le tino i auala eseese. O le mea lea, o le maʻi lava ia e le mafai ona filifili pe o le a le ituaiga o maʻisuka e tatau ona ia faia. E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua pe faʻapefea ona lelei le faʻaititia o lau kulūkose. Afai ei ai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le inisalini, ona sili atu lea ona sui i le taimi lava lena, e aunoa ma le taumafai e suitulaga i le suka.

O a nisi vailaʻau e mafai ona e ave mo le maʻisuka?

O lea tagata maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le naʻo meaʻai. E taua le suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo soʻo se vailaau, e tusa lava pe malulu poʻo ulu o le ulu. O le tele o ia mea e solia i le maʻisuka. O fualaau uma e le tatau ona afaina ai le kulukose ma maua ai le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

  • O a vailaʻau maʻisuka e mafai ona ou inuina? O loʻo talia le "Faʻaalia", "Torasemide", "Mannitol", "Diacarb", "Amlodipine", "Verapramil", "Rasilez".
  • O le tele o faʻamaʻi ma non-steroidal anti-inflammatory drugs e faatagaina mo le maʻisuka, aua latou te le aafia ai le kulukose toto: Aspirin, Ibuprofen, Citramon ma isi.
  • I le taimi o le malulu, e tatau ona aloese mai suauu-toto ma faʻalouga mo le toe faʻavae. Sinupret ma le Bronchipret ua faatagaina.

Patient Testimonials for Diabetes Medicines

I le taimi nei, o le maʻisuka ua faateleina ona maua i tagata. O le fea vailaʻau e sili ona lauiloa i lenei faʻamaʻi e mafai ona maua i iloiloga o maʻi. O fualaau aupito sili ona lelei o le Glucofage, lea e faaopoopo i le faʻaitiitia o le suka, e faʻaleleia ai le mamafa o le mamafa, ma puipuia ai le aʻafiaga o faʻafitauli. E masani ona faʻaaoga foi Siofor ma Maninil. O sauniuniga o togalaau na faʻaalia i le taimi nei ua manumalo i le tele o iloiloga lelei, lea e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka ma faʻaleleia ai le manuia lautele. O "Dialek", "Musika o le Maʻisuka", "Diabetes", "Yanumet" ma isi. O latou lelei e aofia ai le mea moni e leai ni a latou faʻalavelave ma aʻafiaga. Ae o latou, e pei lava o mea uma e faʻaaogā faʻafouina, e mafai ona faʻaaoga i luga o le fautuaga a se fomaʻi i togafitiga faʻapitoa.

Mafuaʻaga talafeagai

I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le le lava o numera o le toto mumu-o lela mumu toto. I le taimi lava e tasi, o le a sili atu ona faigofie le tagata i le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le nasu faaleagaina ma le faʻaleagaina o mea. O le gasegase o faʻamaʻi o gaʻo, fatu, ma gaʻo e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka e mafai foi ona sili atu ona leaga.

O gaʻo fatu faʻamaʻi e mafua ai le anemia. O lenei okeni e masani E maua mai ai le erythropoietin, o le hormone e faʻaolaina ai le gaosia o lela mūmū toto e le gaʻo ponaivi. Afai e afaina gaʻo, e le lava lenei hormone e maua ai le tino mo le toto mumu.

E masani lava, e le matauina e tagata ni faafitauli tau fatuga seʻia oʻo ina mamao. Ae afai e maua le anemia i se suʻega o le toto, o se faailoga muamua lea o le gaioiga o le fatu fatu.

E le gata i lea, o le maʻisuka, o le fulafula o le tino e taatele, lea e aʻafia ai foi le faailo i le gaʻo ponaivi lea e manaʻomia e le tino ni toto mumu mūmū.

O nisi vailaau faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le porotini hemoglobin e ave ai le okesene. Faatasi ai ma nei fualaau faasaina o le atinaʻe ACE, fibrates, metformin ma thiazolidinedione.

E mafai foi ona atiaʻe le aisa pe afai o se tagata o loʻo tui.

Suʻega faʻamaʻi

Ole suʻega ile suʻega e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻai i le ata atoa o oe toto. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai le tele o kelaʻau paʻepaʻe, platelets ma toto mumu mumu o loʻo i totonu o le toto, faʻapea foʻi pe masani. Ua fuafuaina foi le maualuga o le hemoglobin. E masani lava, o le 140-175 g / l mo alii ma 123-153 g / l mo tamaitai. O se faaitiitia i lenei fuainumera e mafai ona taʻu mai ai le anemia.

O le isi laasaga o le a faʻavaeina le mafuaʻaga. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina se auiliiliga mo le leai o se mea, faaletonu o fatugao, hypovitaminosis, gasegase o le manava, ma le soifua maloloina o le ponaivi.

Anemia Togafitiga

Afai o le anemia e afua mai i le leai o se mea, o se mea taumafa lelei i le uʻamea ma mea faaopoopo ua faaopoopoina. Mo tagata o loʻo i luga o le paʻu, e sili ona lelei le faatonuina o le uʻamea.

I le tulaga o le deficit erythropoietin, e faʻaaogaina le togafitiga o hormone synthetic. E taʻitasi i le vaiaso pe taʻitasi i le taʻitasi vaiaso uma. O le tele o tagata e faateleina le maualuga o le hemoglobin pe a togafitia i lenei hormone, ae e faʻapupulaina foi le lamatiaga o le fatu poʻo le stroke, o le mea lea e tatau ona mataituina lelei e se fomaʻi pe a faatonuina o ia togafitiga. I tulaga ogaoga, o le anemia e ono manaʻomia ai le tui toto.

Tuua Lau Faamatalaga