Faʻatele pe faʻaitiitia le mamafa o le mint? Peppermint: faʻamanuiaga ma mea leaga

E masani ona faʻaaogaina le moa i vailaau faʻapitoa e fai ma vailaʻau faʻapitoa. Pe o le pepa peppermint e faʻamalolo ai le mamafa ma e lelei mo tagata gasegase maualuga?

O le manogi, o le tofo, lanu susulu, o le tele o vitamini ma minerale o le mint e musuia ai e le gata o le cosmetologists ma tagata e fiafia i le kuka. Faatasi ai ma vailaau togafitiga, e manaomia ai se tasi o nofoaga mamalu. O le faʻaaogaina o viseptic ma analgesic o lenei laau ua faʻaaoga talu mai aso anamua i togafitiga faʻasoifua masani.

Faateleina pe faʻaitiitia ai le mamafa

E faapefea e le mint ona aʻafia le toto? O le tele o suʻesuʻega o tagata tomai faapitoa ma le poto masani o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto e mafai ai ona finau e faapea o lenei vao e moni lava o le meatotino o le faʻaitiitia o le toto.

Mindhol, o loo i totonu o laupepa o lenei laau, toe faafesootai ma vevela mea e gaosia ai le tino, e faamama ai le mumu.

I lalo o le gaioiga o le menthol, e faateleina ai vaa, ma, o se taunuuga, o le a faaititia le toto. O se mea uiga ese o se vaega o ia vailaau vasodilator o le validol ma le vaalele. O nei vailaʻau e faʻasaʻo ai vasospasms, faʻamafanafanaina lagona o le loto, ma faʻaitiitia faʻaitiitia le toto.

O le a le auala sili e ave ai pepa mimiti mo gasegase maualuga?

O le keke Peppermint e le gata o se meaʻai lelei ma maloloina. O le auala sili lea ona faigofie e faʻaitiitia ai le mamafa.

Mo le faia o le laʻau faamalolo, ua lava lea e gaosia ai ni laulaau se lua pe tolu i vao tioata. O le isi filifiliga o le teaspoon o le moa masima, faʻatau i se fale talavai, ma faʻamavae foi se ipu vai inu.

E tatau ona inu le vai i le tele o le maualuga. I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le la e mafai ona onā mo le lua vaiaso afa ipu i le aoauli ma le afiafi. O se mea manogi mii suamalie mo le po faatasi ai ma le faaopoopoina o se sipuni o le meli o se mea mautinoa ma filemu.

Mea aoga

Peppermint o se faleteuoloa tulaga ese o vitamini ma minerale.

Faʻafetai i se fatuga mauoa, o se vailaʻau togafitiga e mafai ona:

  1. faʻamautinoa
  2. faʻafeiloaʻi
  3. faʻavae le toto toto
  4. faamama avega
  5. faʻaleagaina
  6. faamatuu le manava ma le malosi o le sua oona
  7. aveese le taotoga

Mo le toʻatele, o le pepa e fesoasoani e faʻasaʻoloto ai le ulu o le ulu. O loʻo faʻaogaina foi le laau e togafitia ai le malulu ma faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract. I nisi tulaga, e mafai ona maualalo le vevela o le tino.

Contraindications

E pei lava o soʻo se isi vailaʻau faʻamaʻi, o le moa o loʻo i ai lava lona faʻasalaga:

  • O le gafatia o le moa e faʻavailaʻau ai le toto na tuʻu ai i le tele o faʻasolega mo tagata e maualalo le toto maualuga.
  • O le ulu na mafua ona o le faʻaitiitia o le toto e le mafai ona aveesea i le lauti. E mafai lava e le mint ona faʻamavaeina se tiga o le ulu, ae naʻo le mafuaʻaga ona e mafua mai i le vaʻaia o toto toto. I isi tulaga, o le soifua maloloina o le a faʻagasolo.
  • Totoga le mautonu - o se tulaga e le tatau ai ona e inu i le tea tea. E fesoasoani tele i le sili atu ona malolo ma malolo moe. I nei tulaga, e sili atu le inu i meainu ma le malosi.
  • Ole taimi o le susu ole vavalo e le o se taimi sili lea mo suesuega ile vailaʻau.
  • O le inu o le mint ua solia i le avetaavale ma tagata e galulue i ni auala faigata, aua e faʻavaivaia ai ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi.
  • E le mafai ona e ave le mint ma le le faapalepale i le menthol.
  • O lauti mint ma pepa menthol e solia i tamaiti ei lalo o le tolu tausaga. Afai e le moe lelei le tamaititi, e mafai ona e tuu ipu i le vai latalata i le moega, lea e faʻapipiʻi ai se ulugalii mai le suāuʻu manogi o le suauu.

O se laau tulaga ese e fesoasoani pe popole; e mafai ona na o le fuafuaina lelei. E aafia ai tagata taitoatasi i auala eseese. Ae o le mea moni o le mint o loʻo i ai le mamafa o se mea moni. Masalo o lona faʻaitiitia pe a uma le taumafa o le a le taua, ae o le faʻaaoga pea o lau mea e sili ona e fiafia i ai ma le mint o le a naʻo le maualuga o le toto.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Pepamint Features

O lenei laau e nofo lelei i se tasi o nofoaga muamua i fualaau o togafitiga. E tele tagata e fiafia i ai: pe faʻatele pe faʻaitiitia le mamafa o le mint? Aʻo leʻi taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama pe o le a le mea lenei.

O le mint ua iloga i lona manogi, lea e toatele tagata e pei. Ua leva ona faʻaaogaina i le kuka, alamanuia, ma vailaʻau. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga laau: pepa, vai, manogi, Iapani, fanua, ma isi mea uma. O nei ituaiga eseese ei ai le manogi manaia ma e aofia ai le menthol. O le Peppermint ua lauiloa o le mea sili ona manogi, o lea e sili ona lauiloa. O lenei aganuu na fafagaina e le tagata, o lea e le mafai ona maua i le vao. Na ia mauaina lana talosaga i le kuka, vailaau, mea manogi ma le cosmetology.

O le moa a Iapani e sili ona lauiloa i cosmetologists. O lona suauu taua e faʻaaogaina e fai ai le shamoa, kulimi, lotions, ma isi laulu ma mea e tausi ai le tino. O le auala sili ona lauiloa e faʻaaoga ai lenei vao, o le faia lea o fualaau faʻaleleia e faʻalagolago i ai, faʻafetai uma lava i le menthol aroma. I Rusia, sa faʻaaogaina le pulupulu i totonu o le taele, faʻafefeteina susu ile vai manogi. Ma o le mea moni, o lea ituaiga laau ua faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi mo le tele o seneturi, ona e tele mea aoga aoga. O le mea lenei o le vaomatua - pepa oona, o aogā ma faʻamaʻi o le a talanoaina i lalo.

Paloto ma le Toto

O le moli e mafai ona tuʻuina atu le malosi o le tonic ma le malolo, ma sauniuniga e faia i luga o lona faavae e iai ni uiga faʻamaoni. I le faaopoopo atu i ai, e lelei le aʻafiaga o le faʻaogaina o le tino. E faapena foʻi le faateleina o le mint pe faaitiitia le mamafa? E mafua ai lona paʻu, o le mea lea, faatasi ai ma le manatu, e tatau ona faia ma le lapataiga.

O le moli e faamasaa toto, fesoasoani i le maualalo o le toto maualuga. E tatau ona manatua o lenei vailaʻau o se vaega o vailaʻau vailaʻau vasidilator e pei o Validol ma Valocordin. Faafetai ia i latou, ua aveesea vaʻaia o vaʻa o le faiʻai ma faʻaleleia galuega a le loto.

O aʻafiaga o moa i luga o le fatu

Pepamint e aʻafia ai aʻafiaga e le gata i le vascular system, ae faʻapea foi i aʻafiaga i le fatu, pe a faʻaitiitia le fatu, e faʻaitiitia le mamafa. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le tele o taimi ole fatu fatu (tachycardia), o le mea lea, e aʻafia ai le toto.

I le tachycardia ma arrhythmias, o le laau e mafai ai e oe ona faʻamaopoopoina le fatu o le fatu, lea, i le isi itu, e aʻafia ai le mamafa, faʻaitiitia ai ona fesuiaiga, ma fesoasoani e faʻamautu. I le gasologa o le auala, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le toto totoʻa i le faiʻai, i nisi tulaga e faʻaumatia le ulu.

Faʻatatau vaega

O le mea autu o le mint o le menthol o le suauu taua. E masani ona faʻaaogaina le migala i vailaau mo le tale, le rūmatism, ma nisi o allergies.

O vaega nei o se vaega o le mint:

  • flavonoids
  • vailaau oona
  • tannins
  • elemene taua.

Flavonoids, o vitamini o le vaega P, ua mamanuina e faamalosia ai puipui o toto toto ma capillaries, faʻaleleia lo latou gafatia ma le gafatia. E le gata i lea, o le flavonoids e puipuia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol. E le gata i lea, o nei vailaau o se malosiaga mamana masani. Ona o lo latou le atoatoa, o le palasi o toto toto ua faateleina, lea e mafua ai le fatuina o le gasegase o le hematomas.

O meaola kulimi fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻalaumalie. Faatasi ai ma le maualalo o le eletise o le manava, latou te matuai manaomia lava mo le tino e feagai ma le faagasologa o meaai.

Tannins ei ai vaega pito sili ona taua ma anti-inflammatory.

O minerale e faʻaaogaina ai pepa mimiti e faʻaleleia atili ai gaioiga faʻasolosolo i le tino ma faateleina ai le puipuiga.

Mint ma le mamafa

O gasegase faʻamaʻi ma tagata gasegase e masani ona fiafia i le fesili i le auala e aafia ai le gaʻo.

O le moli, o le vaega autu lea o le laau, ei ai lona aafiaga vasodilating, o le mint e maua ai le toto maualuga. E le fautuaina tagata gasegase e faʻaleagaina le faʻaaogaina o oloa e faʻatatau i lenei vao. Ae o le gasegase e mafai ma e tatau ona aofia ai le mint ia latou meaʻai.

Peppermint Tea

O le tea Peppermint ua faʻaalia mo tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga, aemaise i le vevela o le tau. Ina ia saunia, e te manaʻomia se sipuniti o laʻau mamago poʻo le laʻau fou ma se ipu vai inu. Faʻamauina mo le sefululima minute, mulimuli ane ua sauni e inu. E mafai ona e faʻaopopo sina tamaʻi meli ma se keke o lemoni e faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le lelei. E le mafai ona e inu e sili atu ma le 2-3 ipu i le aso.

Maualuga Mint Recipes

I le avea ai o se togafitiga faaopoopo mo le maualuga o le toto maualuga, ua fautuaina e faʻaaoga teuteuga o mint.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i fuaitau nei:

  1. O le sipuniti o le mint ma le chamomile e faʻafefiloi ma le afa-teaspoon o valerian. E sasaa le paluga i totonu o se ipu vai inu. E mafai ona e faʻalua faatolu i le aso i totonu o se ipu malamalama, aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e tasi le masina.
  2. Mint, adonis, astragalus ma oregano ua ave i le tutusa tutusa ma fefiloi. Mai le aoina, o le ae manaomia se sipuni se tasi o fualaau faʻalaʻau. E vaeluaina i le afa-lita o vai inu. A maeʻa le afa itula, e mafai ona fufulu le oloa ma ave ao lei 'ai, afa afa i le aso.
  3. O le afa o le sipuniti o cloves e fefiloi ma le sipuniti o le mint. Faʻatasi se ipu vai vevela. A maeʻa le afa itula, ona faʻamaʻaʻaina lea o le oloa ma faʻapala i le afa afa i le tolu taimi ao leʻi 'aʻai. Talia mo le maualuga maualuga mo le fa vaiaso.
  4. O le afa o le vine mama e fefiloi ma le tele o le mint ma kuka i luga o le vevela masani mo le 5 minute. Ona faʻatagaina loa lea o le meafaigaluega e faʻaaoga i latou lava pe a ma le afa itula. Ave le tolu kuata i le tolu taimi ao leʻi 'aʻai.
  5. O fualaau mama o viburnum (afa afa) e fefiloi ma se sipuni sipuni o le mint. O le vaega e sasaa mai i le lita o vai inu, tuʻu i totonu o se atigi fagu ma faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le lima minute. A maeʻa le susu, e faʻamamaina ma o le sipuni sipuni o le meli e faʻaopoopo i ai. Ave le vailaau i le afa o le tioata ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  6. O se sipuni sipuni o vaimui o le sami buckthorn ua faʻafefiloi ma le aofaiga tutusa o le pepa moli. O le vaega e fuʻu i le afa-lita o le vai inu ma faatagaina e tuʻuina atu mo le afa itula. Ava i totonu o se ipu malamalama ao le i fafagaina faatolu i le aso. O togafitiga e faia mo le fa vaiaso. A mavae le lua vaiaso, e mafai ona faʻaauau pea le taliaina.
  7. O se sipuni sipuni o laʻau lauʻau e fefiloi ma le mint i le fua tutusa. Liligi le vaega ma le lua tioata o vai inu. A maeʻa le 15 minute, e mafai ona ave le susu. Inu le afa itula ao le i ai taumafa, i le tele o taimi i le aso.
  8. Faafefiloi le hawthorn, adonis, pepa mimiti ma le tinawort. O laau afu uma e ave i totonu o se sipuni sipuni. Mai le aofaʻiga o aoina na maua, o le ae manaʻomia se sipuni tasi, lea e tumu i le 300 ml. vai inu. O le oloa e mafai ona tu mo le afa itula, ona faʻamaeʻaina lea. Inu le afa afa i luma po o le taimi o taumafataga, tolu taimi.
  9. Hawthorn, valerian, motherwort ma mint ua fefiloi i vaega tutusa. O le sipuni sipuni o mea e maua mai ai ua sasaa atu i le 300 ml o le vai inu. A maeʻa le kuata o le itula, e mafai ona fufulu le vai ma ave le afa afa ao le i 'ai.
  10. O se sipuni sipuni o le aronia e fefiloi ma le aofaiga tutusa o le hawthorn ma le mint. Faʻaosooso i le afa-lita o vai inu. Ave le afa afa ao lei faia ni taumafataga, tolu taimi. O le vai inu e le naʻo le faʻaleagaina o aʻafiaga, ae faʻamalosi ai foi le puipuiga o le tino, ona e tele naua vitamini i lona tuufaatasiga.
  11. O le isi vailaʻau ma le inu o meaʻai e pei o se teuteu ua saunia i luga o fugalaau ma moa. O se ipu vai inu e ave se sipuni tele o vine ma se sipuniti o le mint. Ave se ipu malamalama i le aso, lua i le faatolu.
  12. I le avea ai o se sui sooupu, e mafai foi ona e faaaogaina se paluga o mea inu ava o le mint, peony, valerian, eucalyptus ma motherwort. O vaega uma e fefiloi i tutusa tutusa ma ave i le afa-sipuniti faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se meaʻai ma meaʻai, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

Pepalomi suauu taua mo le maualuga

O fualaau o le Peppermint taua o se vailaau talafeagai lelei mo le toto maualuga.

E faʻaaogaina mo le gaʻo i le taimi na amata ai le maualuga o le maualuga. E faʻaaogaina le suauu i vaega o togafitiga ma faʻamamaina i le masimaina o gaioiga mo le lima minute.

Faatasi ai ma le fesoasoani o suauu taua o le mint, e mafai ai ona faatino le aromatherapy, lea o le ai ai foi sona aoga aoga i le mamafa.

I le taimi e taele ai, e mafai foi ona e faaopoopo i ai nai mataua o suauu. Vaʻavaʻai taua o le vailaʻau e ulu i totonu ma faʻamaonia le leo o vaʻa.

O mea faʻamalolo o le mint tea

Faʻatele pe faʻaitiitia le mamafa o le mint? Ua uma ona matou feagai ma lenei mataupu, o lea e tatau ai ona e iloa le auala e tatau ai. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tipiina o le la i lenei laau. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaoga o laulaau fou i le aofaiga o le lua pe tolu fasipepa, lea e sasaa mai i le vai inu ma fufulu mo le 10 minute. E mafai foi ona e faatauina mai le miti masima i le fale talavai, lea e tatau ona togi tasi le sipuni taitasi.

Afai e te inuina le lauti ma le mint, o le mamafa e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga i le taimi o le osofaʻiga o le maualuga o le toto. E mafai foi ona e taitaia se vasega o le puipuiga mo vaiaso e lua, lea e tatau ai ona e inu i le afa afa o le mite i le aoauli ma le afiafi. E aoga tele le faʻapipiʻi sina sipuni o le meli i totonu o se ipu inu, ma afai e te inuina ao le i momoe, ona faʻamaonia lea o le toʻa ma le loloto o le moe.

I le vevela vevela, o tagata e maua i le toto maualuga e matua le fiafia lava, o le tea mafiafia ma le faaopoopoina o se fasi keke o lemoni e siitia ai le lagona ma le leo atoa o le tino. E le gata i lea, o le lauti lanumeamata ma le mint e maualalo ai le toto, o lona faʻaaoga masani e faʻafaigofieina ai le soifua manuia o maʻi mamaʻi. Ae o le inu sili atu i le fa tioata i le aso e le fautuaina.

Sauniuniga saogalemu

E mafai ona leaga le moa pe a faʻaaogaina le talafeagai. E taua le manatua o lenei mea o se vailaʻau faʻamalositino e le tatau ona faʻaleagaina. Afai e te inuina i ni vailaau tele e avea o se choleretic ma le diuretic, ona mafai ai lea ona toe inu.

O se fafine maʻitaga e tatau ona ave lenei laau manogi ma le tausiga, ma i le taimi o le lactation, o le mint e fesoasoani e faaitiitia le tele o susu. E le manaʻomia foʻi tamaʻitaʻi e faʻaaogaina i ni vailaʻau tetele, aua o le laau e iai sona aafiaga i le tala o le faʻalogo.

O se mea ofoofogia tele lenei - moa, o aoga ma mea leaga ua matou suʻesuʻeina. O le a aoga pe afai e te faʻaaogaina i le fua fautuaina. Ma pe a fesiligia pe faʻafeʻeteʻe le pepa pe faʻaitiitia le toto, e saogalemu le tali e faʻaitiitia ai, ma sili atu ona taua. O le mea lea, e matua faasaina lava i manatu.

O faʻamanuiaga o le paʻu mumu mo le tino

O le Peppermint o loʻo aofia ai ia mea taua mo tagata e pei o tannins, flavonoids, menthol, meaola faʻasaina ma isi micro ma macro elemene.

Ona o lona tuufaatasiga, o le vailaau togafitiga e iai le aafiaga mulimuli i le tino o le tagata:

  • fesoasoani e faʻamalosia puipui puipui,
  • aveese le maʻi tiga
  • faamaluluina le suavai o vaʻa toto,
  • faʻaleleia le mafai ona gafatia ma le gafatia o maʻa ma veins,
  • faʻamaonia le fua o le fatu
  • e taofia le fausia o ni atherosclerotic plate,
  • flavonoids faʻaitiitia le vaivai o puipui o toto toto,
  • ei ai se meatotino faʻasao,
  • faʻaitiitia le tiga
  • faʻasologaina le leo vascular,
  • faaleleia atili toto,
  • e faʻafefea ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Mint foi e maua ai se aafiaga sili ona maualuga.E i ai se mea totino ma isi aafiaga aoga: faʻamalosi, faʻaleleia le puipuiga, faʻaleleia faiga faʻavaʻa.

O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le moa i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai mea e tuʻuina atu ma le solia o le mamafa.

E faʻafefea ona aʻafia le moa

O le tele o gasegase o loʻo nofouta i mea ofoofogia o le mint o loʻo fiafia i le fesili: e faateleina pe faʻaitiitia ai le mamafa?

O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai le menthol. O lenei vaega o loʻo i ai se aafiaga vasoconstrictive i le tino. O le iʻuga, o le mimiti e faʻaitiitia ai le mamafa. O le mea lea, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o laau mo togafitiga o le maualuga o le toto.

Faʻasalaga, o le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o lenei vao e tatau ona faatapulaaina.

Ituaiga ituaiga mint ma lana filifiliga

E tele ituaiga o moa:

  • pepa
  • laʻau uumi,
  • manogi
  • lemoni
  • menthol
  • Iapani
  • togi
  • taifau
  • siaki
  • fanua.

O nei ituaiga laau toto uma e faʻaaogaina i isi togafitiga.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, moli, o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino, fesoasoani. I le avea ai ma vailaau, o le kulimi o lemoni o loʻo faʻaaogaina, lea e lauiloa o le moa lemoni.

I le togafitiga ma le maualuga o le mamafa, e faʻaaoga uma laulaʻau ma lau lau lau. O le faʻaaogaina o le suauʻu manogi e taua tele e faʻaalia foi mo le tele o faʻamaʻi.

Auala e ave i le maualuga maualuga

Ona o le vasodilating, o le antispasmodic and soothing effect, o oloa gaosi oloa e faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e togafitia ai le maualuga.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, e fesoasoani nei mint vailaʻau:

  • o suauu taua
  • teuteu
  • lauti
  • afaina i lona mamanu lelei pe faatasi foi ma le faaopoopoina o isi vailaau togafitiga.

I nisi o tulaga, e lelei le 'ai o laulaau mata.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e sili atu ona lelei le faʻaaoga o le mite. E lelei tele mo tagata gasegase e inu i le vevela. E mafai ona e faaopoopoina se fasi launi o lemoni po o le meli i ai. O lea lauti ua faia e taofia ai le toto maualuga.

Mo se aso, e tatau ona e inu tiuti mint i se aofaiga e le silia ma le tolu tioata.

E faʻaaogaina le suāuʻu moli mo le acupressure mo aromatherapy. Ua faaopoopo foi i le taele e faapaleni ai le mamafa.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau mai le laau, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e uiga i le talafeagai o le aveina.

Faaaogaina o le faʻaititia o le mamafa

Faʻasalaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau fualaau e tatau ona faʻatapulaʻaina. Faʻaaoga soo o teas ma isi togafitiga faʻatasi ai ma ia ituaiga laau e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le tulaga ma le faʻafuaseʻi o faʻafitauli o le soifua maloloina.

Ina ia faʻamautinoaina le tino o le miti, o le mite tea e mafai ona onā i tagata mamaʻi e le silia ma le tasi i le aso.

Le faʻaogaina o le moa e faʻasaʻo ai le toto i le taimi o le maitaga

Ua fautua mai tagata tomai e aloese mai le faʻaaogaina o vailaau i le vaitau o le fanauina o se tamaititi.

Ae ui i lea, o fafine maʻitaga e masani ona faʻateleina le mamafa ona o lo latou tulaga "fiafia". Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le masani ona i ai i le taimi o le maitaga ua faatagaina ai e faʻaopopo ni nai mint leaves i lauti.

Perotimeti tea

Ina ia saunia, e tatau ona e ave se lau lau o le laau i le aofaiga o le sipuni. O loo finau pea o ia i se ipu vai inu vai pe a ma le 15 minute. Ona fufulu lea.

Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaoga laulaau fou. O le faia o lauti latou te manaʻomia sina mea itiiti, na o le lua pe tolu fasi vaega.

Peppermint Broth

Ina ia saunia, sasaa ni lua sipuni o laulaau fou ma se lita o vai ma faʻavela ile vevela vevela mo le tusa ma le sefulu minute. Ia faʻamalosi seʻia oʻo i lalo le susu.

Ina ia saunia lenei fofo, sasaa se sipuni sipuni o se lau malogo po o se sipuniti o vai inu i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona faʻamalosi le vailaʻau mo le itiiti ifo i le lua itula.

Recipes with mint and other herbs for high blood pressure

I isi togafitiga, e tele fualaau faasaina e faavae i luga o le moa ma isi vailaʻau mo togafitiga e faaaoga:

  1. Ufiufi i fugalaau. O se kuka ma se sipuniti o laulaau miti ua maeʻa, o mea ia e taofi mo le sefulu minute, ona fai mai lea.
  2. Mumu fao ma le hawthorn ma le chokeberry. Ave meaʻai i tutusa tutusa ma sasaa vai inu. Faʻaauau i vailaʻau mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. E fautuaina ina ia 'aina le afa ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso.
  3. Mint broth with lemon balm. O le sipuniti o vailaʻau faʻasaina ua sasaa i le vai malulu ma ua vevela ile vevela vevela mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻapipiʻi le susu.
  4. Faʻauʻau faʻatasi ma le faʻaopoopoga o laʻau lauʻau. O mea laititi i vaega tutusa e sasaa i le vai fefe ma tumau pea mo le afa itula. E fautuaina le inu i le inu i le 20 minute ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  5. Chamomile mite tea. Ave mea aoga i tutusa tutusa. E fefiloi ma le afa o le aʻa valea. O le aoina e tatau ona liligiina i le vai inu ma faʻaosooso mo ni nai minute. Faaaoga se ipu faʻolu i le aso ao leʻi 'aʻai.
  6. Faʻafefeteina o le adonis, mimiti, oregano ma astragalus. Ua faʻamago ma totō faʻatoʻaga. O se sipuni sipuni o loʻo faaputuputu i le afa-lita le vai inu mo le 30 minute. Inu 100 kalama ao le i taumafa.
  7. Faʻasoʻoto mai le aoina o le adonis, mimiti, moa ma le tinawort. E tatau ona e ave se sipuni o laau taʻitasi ma faʻafefiloi. O le aoina mai o le a manaʻomia mo vailaʻau 30 g. O le faʻafefiloi e sasaa mai i le vai e kuka ai le suavai, faʻaauau pea mo le afa itula ma faʻamamaina. Inu le afa ipu ao 'ai poʻo le' ai foi.

O isi auala i vailaau faʻamaʻi, o le mea autu o loʻo i ai le mint, o loʻo i ai foi se meatotino faʻapitoa:

  • faatasi ma cloves
  • ma vine
  • faatasi ai ma le sami buckthorn vine
  • faatasi ai ma fua mama o viburnum,
  • togiina mai le mint, motherwort, hawthorn ma valerian,
  • faʻasolosolo mo le ava e aoina ai peonies, motherwort, mint, eucalyptus, valerian.

Aʻo leʻi togafitiga ma nei sui soʻo, o feutagaiga ma se fomaʻi e uiga i le mafai ona faʻaaogaina e talafeagai.

E fesoasoani le mint e faʻasaʻo le vasospasms ma le ulu o le ulu ma le toto maualuga e mafua mai i mea o mea e maua ai le vasoconstrictor. Ae ui i lea, e taua le iloa le auala e faʻaaoga lelei ai le laau mo togafitiga ma pe o le a le faʻamaoniga o loʻo i ai mo lona faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga