Cholesterol ma Ane - E uiga i Cholesterol

Cholesterol ma siama ua faʻamaonia e fesootai. O le mafuaʻaga o se oso i totonu o le toto i le foliga tutusa o se vevela e masani ona taoto i le ate, e le lava le faamamaina o le toto mai toxini. O le le lelei o taumafa ma le sauaina o meaai cholesterol e mafua ai le vevela tele ma le gaosia o sebum. E le lava se taimi e faʻamama ai, e pala ai le palapala ia i latou, lea e faʻaosofia ai le foliga mai o le siama afaina. E le gata i lea, o le tulaga o loʻo faʻamaonia e samasama samoa samoa cholesterol ile mata ma isi nofoaga.

E TATAU ONA ILOA! E oo lava i nofoaga e "le amanaia" tausaga e mafai ona aveesea i le fale, e aunoa ma ni galuega ma falemaʻi. Tau lava faitau le mea na faia e Krivitskaya Alena faitau le fautuaga.

Faʻafefea fesoʻotaʻi?

Vaʻaia e fomaʻi le faʻaalia masani o le cholesterol toto e 5-5.5 mmol / lita.

E taua tele! Krivitskaya A.: "E mafai ona ou fautuaina na o le tasi le fofo e faasaga i vaitau o le matua" faitau i ai.

O le tele o cholesterol, o lona uiga, e tusa ma le 70-80%, e gaosia tuusao i totonu o le tino, ma o le isi e sau i meaai. O gaʻo autu e maua mai ai lenei gaʻo:

Ae ui i lea, o le toto muamua o le luga o le mea autu lea, talu ai o le ate o se ituaiga o faamama lea e pasi ai le toxins ma ua faʻaumatia. Afai e le mafai ona faatino lelei ana galuega, ona atagia lea i le tulaga o le paʻu. O faʻamalolo e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi pipisi pei o le hepatitis, maualuga maualuga o le suka, faʻalavelave faʻalavelave, mea le lelei. O nei mea uma e mafua ai le faateleina o le lipoproteins o le maualalo, lea e suia ai le gaioiga o lauulu vaʻaia, mafua ai lo latou gaioiga, ma oʻo atu ai i foliga vaaia o le tino.

O LENEI MEA TATAU MAUA! I le taimi nei e mafai ona e sailia se auala taugofie e aveesea ai le vaitau o tausaga. AOAO >>

Localization o le vevela

O le gase mafua ona o le maualuga o le cholesterol e taua o xanthomas. O loʻo faʻaalia e faʻatatau i le nofoaga o loʻo tupu ma o mea nei e iloga:

  • tendon
  • paʻu (vae, alofilima),
  • gasegase (lima, tulivae, ogavae),
  • nodular (tua o le ogavae),
  • xanthelasma (mata mata).
Toe foʻi i le laulau o mea

Auala e faʻaumatia ai

Faʻasaga i luga o foliga faʻataʻaliʻa ma le isu e faʻaalia ai faʻafitauli i le ate, o lea ia aua le amanaiaina i latou. A uma mea uma, o le paʻu i fafo e atagia ai pe o gaʻo e masani ona galue. Ae ui i lea, e leai se mea e tatau ai ona fefe vave. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le fesoasoani o se suāuʻu antihistamine, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau teuteu, vailaʻau faʻapitoa.

Aafiaga o soifuaga

Cholesterol e mafai ona tuʻu i lalo e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau eseese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino e fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga masani o le tino, soloia faafitauli o le paʻu, faʻamaonia le paleni o mea. O vaega autu o:

TAIMI FAATASI! Aua e te faatuai i le felafolafoaʻi o fasi puaa, e sili atu le vave faʻaitiitia o le faʻaletonu, ae mo lenei mea o le a e manaʻomia. faitau le tala ia Krivitskaya Alena >>

  • Taaloga O le faamalositino, taʻavale, siva poʻo le falemaʻi e fesoasoani i le gaosia o lipoproteins maualuga.
  • Meaʻai O le aofaiga o vitamini ma minerale e tatau ona i ai i meaai. Mo le faʻamamaina o le ate, e tatau ona e vaʻavaʻai i meaʻai faʻavela ma faʻafefe, faʻapea foʻi ma mea taumafa e faʻaalu. E fautuaina e tausisia le paleni o le BZHU ma 'ai atili fualaau faisua fou, fualaau' aina, vine.
  • Suavai. O se vai talafeagai lea mo le tino e galue ai, o lea o le alauni o aso taitasi e tatau ona 1.5-2 lita.
  • Alu E taua o se oloa maualuga-kalori lea e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina, o lea e fautuaina ai e faatea ese lenei masani.

O le olive, o le puluvaga, o le suauu, o le suauu o le sana, o fatu (almonds, walnuts, cedar), fatu sesame, fatu o le saito, fatu, omega-3s, o fuamoa o oloa lea e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol maualuga.

Afai o le paʻu e mafua mai i le gaioiga o le ate, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻega ma iloiloga, fualaau faʻatau e pei ole:

Ma ei ai foi se auala e faamamaina ai le ate e pei o le subazh:

  1. Aʻo le i faia le taotoga, faʻamama le inumaga i se mamanu.
  2. E tatau ona e inu e tusa ma le 300 ml o vai.
  3. Toe faia pe a uma le 15 minute.
  4. Mo le 2 itula, faʻapipiʻi se paʻu afi i le mea o loʻo manaʻomia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Vailaau faʻapitoa

E faʻafeiloaʻi ituaiga uma o le 'ava ma afai e faʻateleina le maualuga o le cholesterol, o nisi o togafitiga faʻalauiloa ua lauiloa. O autu autu o loʻo faʻatulagaina i le laulau:

Faitau le faʻatalanoaga.

Mafululuga cholesterol: mafuaʻaga ma togafitiga

O le cholesterol maualuga (hypercholesterolemia) o se tulaga lea o loo i ai le sili atu o lenei mea i le tino. I le lalolagi atoa, o le tasi i le tolu e sili atu i le 25 tausaga le tiga mai le maualuga o le cholesterol.

I nisi tulaga, e iloa ai le hypercholesterolemia e oo lava i tagata ei ai le mamafa masani, o meaai lelei ma se olaga ola malosi. O le maualuga o le cholesterol e masani lava ona o faatasi ma isi maʻi sili ona lauiloa, e pei o le oona ma le maʻisuka.

Cholesterol o se vaega masani o laulaau uma o le tino. O se mea vaivai, gaʻo, gaʻo lea e sili atu ona faʻapipiʻiina i totonu o le tino, ma e na o se vaega itiiti e sau mai meaʻai.

Cholesterol e taua tele mo le fausiaina o siama o le tino, vitamini D ma nisi hormones. O le Cholesterol e le mafai ona solo i le vai, o le mea lea, na o ia lava, e le mafai ona gaoioi i totonu o le tino. O meaʻai e taʻua o le lipoproteins e fesoasoani i le felauaiga o cholesterol i le faʻamalositino. E lua ituaiga o lipoproteins:

  • "Lelei" (HDL poʻo lipoproteins maualuga),
  • "Leaga" (LDL poʻo le lipoproteins, o loʻo faʻaalia e le maualalo) lipoproteins.

O le tulaga masani o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e mai i le 140-200 mg / dl. Ae ui i lea, o le aofaʻi o cholesterol e le o se ata atoatoa o le setete o le soifua maloloina. Le fua faatatau i le va o ituaiga e lua o le cholesterol (ie.

O le tino o le tino o le gaʻo o lo o teuina i le tino. A e mafaufau e uiga i le gaʻo i ou sulugatiti ma le manava, e te mafaufau e uiga i faʻamaʻi. Latou te fai ma sui o le oloa mulimuli o le vaevaeina o gaʻo ua faʻaumatia i meaai.

Soo se ituaiga o meaai o loʻo faʻamaloloina e lou tino ma e le o vave ona tuʻuina atu i manaʻoga o le malosi poʻo isi manaʻoga ia liua i ni mea faʻamaʻi e teuina i totonu o le tino. E pei o le cholesterol, o le triglycerides e ave i le tino e ala i lipoproteins.

Cholesterol o loʻo i ai i mea taumafa e mafai ona afaina pe a faʻaaoga. O le maualuga o le cholesterol e maualuga ai le lamatiaga o le CVD, o le fatu ma le stroke. Aʻo tele le LDL o loʻo taamilo i totonu o le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o pusa cholesterol (cholesterol deposits) i luga o le ogatotonu o maʻa.

Aisea ua siitia ai le cholesterol? I nisi tulaga, i nisi o tagata, o le maualuga o le cholesterol e mafua ona o mea e afaina. Ae ui i lea, o le mafuaaga autu mo le maualuga o le cholesterol i le tele o tulaga o se olaga le talafeagai ma se tuufaatasiga o le 'ai o le tele o meaʻai gaʻo, lea e sili atu ona mauoa i gaʻo tumu.

E mafai ona puipuia le cholesterol maualuga, o nisi taimi e lava lea e fetuʻunaʻi ai le taumafataga ma aumai ai gaioiga faaletino i lou olaga. Afai e le lava lenei mea, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faia o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol.

Faailoga o le faateleina

E masani lava, e le o aliali mai faailoga o le maualuga o le cholesterol.I le tele o tulaga, o le maualuga o le cholesterol e oʻo atu ai i le CVD matautia (faʻamaʻi fatu, stroke, ma isi) ma maua i le taimi o suesuega e fesootaʻi ma i latou.

O nei siama e masani lava ona atiae e avea o se taunuuga o le lafoaia o pusa cholesterol i luga o le pito i totonu o le au. Pau lava le auala e iloa ai lenei mea mataʻutia o le faia o se suʻega toto mo le cholesterol.

E fautuaina le suʻeina o le cholesterol peʻa aulia le 20 tausaga. E tusa lava pe saʻo atoatoa le cholesterol, e talafeagai le siakiina o lona toto e tusa ma le tasi i le 5 tausaga. Afai o loʻo iai sou faʻamuamua i le maualuga o le cholesterol, ona fautuaina lea e le fomaʻi le faia o ia suʻega e tele taimi e tele.

Sei o tatou iloiloina puupuu ia faailoilo ma faailoga e atiae i mataupu pe a oʻo atu le maualuga o le cholesterol i le CVD.

O le faʻamaʻi po o le paʻu e faasino i maʻi mumusu o le paʻu. O le mafuaaga tonu lava mo lea mea e le o iloa. O le lomiga sili ona taatele o le faʻaititia o mea tau antibacterial o le sebum, e mafua ai ona faʻaaogaina le fugalaʻau i luga o le paʻu ma le itiiti ifo o le leaga o le a avea ma taulaiga o le mumū.

Ae ui i lea, o lenei masini e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese.

  • Seborrhea, o le faaputuputuina o vaovao oona, o la latou gaoioiga faateleina e mafua ai le faʻapipiʻi o le mumu i le muaulu. O lenei eria ua taua o le T-sone, o lea ua faateleina le numera o le vaeluaina ma le afu, ma le tele o galuega, o le faaputuputuina o le sebum e le mafai.
  • Faiga o le Hormonal - laititi, maʻitaga, atuatuvalega, faʻataʻitaʻiga ma tutusa. E oo lava i fualaau oona e mafai ona afaina.
  • O tapenaga sauniuni - ua iloa o lanolin ma parafini, o vaega ia o nisi o kulimi, faʻagaoioi ai lauulu vavalalata. O oloa o tonal e sili atu ona faʻalavelaveina ai le faafitauli, talu ai e oʻo lava i se mea malulu o nei mea e faʻafefe ai luga o paʻu.
  • O le gasegase o le gasegase o le mafuaaga taatele lea o le mumu i tagata e silia i le 30 tausaga. Faiva i le ate, tootoo laiti "faʻaalia" i le tino o le uaua i le eria T. O le mafuaʻaga o se meaʻai le paleni: o le tele o gasegase, gaʻo, gaʻo ma gaʻo maualuga.
  • Seborrhea, o le faaputuputuina o vaovao oona, o la latou gaoioiga faateleina e mafua ai le faʻapipiʻi o le mumu i le muaulu. O lenei eria ua taua o le T-sone, o lea ua faateleina le numera o le vaeluaina ma le afu, ma le tele o galuega, o le faaputuputuina o le sebum e le mafai.
  • Faiga o le Hormonal - laititi, maʻitaga, atuatuvalega, faʻataʻitaʻiga ma tutusa. E oo lava i fualaau oona e mafai ona afaina.
  • O tapenaga sauniuni - ua iloa o lanolin ma parafini, o vaega ia o nisi o kulimi, faʻagaoioi ai lauulu vavalalata. O oloa o tonal e sili atu ona faʻalavelaveina ai le faafitauli, talu ai e oʻo lava i se mea malulu o nei mea e faʻafefe ai luga o paʻu.
  • O le gasegase o le gasegase o le mafuaaga taatele lea o le mumu i tagata e silia i le 30 tausaga. Faiva i le ate, tootoo laiti "faʻaalia" i le tino o le uaua i le eria T. O le mafuaʻaga o se meaʻai le paleni: o le tele o gasegase, gaʻo, gaʻo ma gaʻo maualuga.

Cholesterol deposits

O le Xanthomas o ni meaʻai laiti e mafai ona taʻavale i soʻo se vaega o le tino, ae e masani lava ona iloa i lalo o le paʻu luga o tulivae, vae, alofilima, sooga, tendon, lima ma papa. E tusa ai ma le University of Maryland Medical Center, o xanthomas o se tulaga masani o le paʻu ma e masani lava ona maua i tagata matutua ma tagata e maualuga i le toto poo lipine.

O le a le cholesterol ma lana matafaioi i totonu o le tino

Cholesterol o se mea faapitoa e masani ai mo le tino. O lenei ava malosi lipophilic o loo maua i totonu o siama o sela o soʻo se meaola ola, sei vagana ai meaʻai ma laau eseese.

O lona gaosiga e faʻatinoina e siama, fatugaʻo ma le ate, ae le mafai ona faʻapipiʻi le tulaga talafeagai.O gaioiga i totonu e mafai ona gaosia le cholesterol na o le 80% o le aofaʻiga manaʻomia, o le mea lea e tatau ona maua e le isi tagata meaʻai.

I totonu o le toto, o le cholesterol o loo i ai i le ituaiga o vailaʻau kemisi faapitoa e taʻua lipoproteins. E vaevaeina i latou i mea e maualuga ma maualalo, ae faʻatasi ai le mea e masani ona taʻua o cholesterol.

LDL (lipoproteins le maualalo) o mea ia e taua o le "cholesterol leaga," talu ai ona o le faateleina o le maualuga o nei tuufaatasiga e mafua ai le fausia o ni atherosclerosis plaques i totonu o vaa.

I le avea ai o se tulafono, afai e taʻu atu e se fomaʻi se tagata e uiga i le faateleina o le cholesterol toto, ona tatou talanoa lea e uiga i se mea maualalo. E i ai foi se maʻi faʻapitoa e taʻua o le hypercholesterolemia, lea e mafai ona faʻasalalauina e ala i le laina tuʻufaʻatasia.

Ituaiga o siama ma le gaogao galuega galue

O faʻafitauli o le Cholesterol e masani ona taʻu mai ai se setete o le soifua maloloina, e tusa ai ma le University of Medical Center i le Iunivesite o Niu Ioka. Togafitiga o se tulaga e aʻafia ai - masani lava o se faʻafitauli ole gasegase e pei o le maʻisuka - e mafai ona taofia le faʻaleleia o le tino.

O isi togafitiga e aofia ai le aveesea e ala i taotoga, laser poʻo le trichloroacetic acid. O le faatumauina o lipids o le toto ma le cholesterol e mafai ona fesoasoani e puipuia ai se gasegase. Afai e te faʻaaogaina le salicylic acid poʻo le benzoyl peroxyide i stains ma e manino, o lau faʻaleleia e mafua mai ona o le siama.

O le ate o se tasi lea o mea sili ona taua i totonu o totoga o se tagata.

O galuega autu na ia faʻatinoina:

  • puipuia - o ona sela e faʻafefe ai mea oona, vailaʻau oona, oloa faʻavae o loʻo faʻatulagaina ona o se gasegase o metabolic e ulufale i totonu o le tino
  • o le ate e aofia ai uma ituaiga o metabolism, faia o le galuega a le okeni endocrine, ma maua ai foi e oo atu i le 90% o le cholesterol, lea e talafeagai mo le tuufaatasia o hormones taua - testosterone ma estrogen, faapea foi le gaosia o nisi vitamini ma le fausiaina o siaki siaki,
  • I se faaopoopoga, o le ate e maua ai le talo mo le masani ai o le gaioiga o le digestive tract.

Afai e tupu ua afaina le okeni pe ua matauina foi le le lelei o le tino, e le mafai ona toe faamamaina le tino o le tino o mea leaga. E mafai ona mafua lenei mea ona o le masani ona faʻaleagaina le gaʻo, meaʻai vevela ma falai. I lenei tulaga, o le cholesterol i totonu o le ate ua gaosia ma sili atu.

I le taimi lava e tasi, o le paʻu o loʻo alu i luga o le faagasologa o le aveesea o toxins ona o le le lelei o le tino i totonu. O le iʻuga, o le tele o meaʻai e gaosia ai le vaʻaia, o totonu ia o se siosiomaga lelei na fausia mo le faʻaopoopoga o microbes pathogenic. O lea ituaiga o siama e mafua ai le mumu o le paʻu, o lona uiga, o le tino.

O mea leaga uma lava, muamua lava, o loʻo i totonu o le ate, ma pe a afaina i le faamai, latou te faaputuputu i le eleele e maua ai gaʻo gaʻo. E le o se mea e ofo ai, o lenei vave e afaina ai le tulaga o le epidermis i le tulaga o gasegase dermatological ma lene.

O mea nei e mafai ona faʻamalosia ai faʻamaʻi pipisi:

  • gasegase o le tino, ma o se taunuuga, o le maʻi suka,
  • nicotine ma le ava malosi
  • faʻaaoga faʻaogaina o togafitiga malosi
  • faʻalavelave faifaipea e iai se aʻafiaga i le paleni o le hormonal,
  • o le i ai i totonu o tagata o meaola ninii vailaau e afaina ai le okeni ma oloa o la latou galuega taua,
  • O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona avea ma sela ua mavae o le ate o le natura viral (hepatitis).

E le gata i lea, o faaletonu o galuega e mafai ona afaina i faamai o le toto, ona o faafitauli o le fatu, meaai mama.

O le mea sese o le tele o tagata gasegase o le faamamaina lea o le ate. Muamua, e tatau ona faia saʻo, ma le lona lua, pe a uma ona fufulu le manava.

E masani lava o le faʻaogaina o le tino o le okeni e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le tino i luga o le paʻu.O le mea lea, faatasi ai ma le hepatitis, o latou foliga vaaia e matua talafeagai lava.

O lenei faʻamaʻi e le na o le faʻaleagaina i le natura. O le mumūina o fusi o le tino e mafai ona tupu ona o le faʻaonalaina oona i fualaau faasaina, o le mea moni o mea leaga, o mea inu ava malosi.

I ia tulaga, o le fausaga o le paʻu ma lona tulaga e suia ma luga, i le faaopoopoga i le apa, o mea nei e mafai ona aliali mai:

  • edema
  • vascular network
  • lanu samasama
  • I luga o le paʻu o le laumata,
  • eria ma le feololo ma le sili atu ona pogisa.

Ona o se faaitiitia i le tulaga aoao o le puipuiga, le le talafeagai o le talo ma le faaputuputuina o metabolites i le tino, o foliga e maua ai le lanu eleele, avea ma mea mamago, pulufana, ufiufi i se vevela mai abscesses ma wrinkles.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi ate, o siama e tele ituaiga:

  • ogaoga fou
  • papules, faʻavae e aunoa ma ni mea e iloagofie,
  • uila, tamai nodules,
  • i foliga o polo e maua ai le suavai,
  • lanu eseese o lanu ma foliga,
  • lanu samasama
  • siama ma le purulent fluid.

Afai tatou te mafaufau i le nofoaga, o nei paʻu o le paʻu i faʻamaʻi o le ate e mafai ona tu i luga o foliga - i le vaega o le laulu ma le alalaupapa o le isu. O le solia o le tafe o le talo, e pei o se tulafono, o loʻo faʻaalia i togafitiga i luga o alafau.

Faʻatasi ma le hepatitis A, o le vevela e talitutusa ma fofo vai. O aʻa, e pei foi o laulaua ma le vevela i le pito i tua, papaʻi, pito i lalo poʻo le pito i luga o loʻo taʻu mai ai le i ai o le hepatitis B. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei maʻi, e mafai ona i ai ni togomumu mumu i luga o le epidermis. Afai ole maʻi o le hepatitis C, faʻaopopo i le kulū, o loʻo iai foi le paʻu o le paʻu.

Ina ia faʻamaonia lelei le faʻamaʻi ma amata ona togafitia, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist. Peitai, i le taimi o le suʻega, o feutagaiga ma tagata tomai faapitoa e pei o le endocrinologist, o le gastroenterologist, ma se fomaʻi o loʻo feagai ma faʻamaʻi pipisi o le a talafeagai.

Muamua lava, e tatau ona toe faʻafoʻisia le galuega masani o le ate, e faʻamamaʻa ai toxins.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausia lelei meaʻai. Faatasi ai ma lenei, i le mea moni, amata togafitiga faafomaʻi.

Meaʻai faapitoa

Meaʻai e maua mai ai le faʻasaina o aano o manufasi ma moa - puaa, tamai mamoe, kusi, pato, povi uma. E le mafai ona e 'aina ia meaʻai o meaʻai, pei o le ate, fatugaʻo. E le gata i lea, o taumafa nei e le aofia ai i le taumafataga:

  • iʻa - manunuʻa, suamalie,
  • caviar
  • kuka ma kuka ulaula,
  • falaoa fou, e paʻepaʻe ma uliuli,
  • mayonnaise
  • palu lapisi ma supa,
  • 'ai ma falai fuamoa,
  • piko ma pi,
  • vevela vevela - fualaʻau ma le horseradish,
  • Huakeke suka
  • keke, falaoa, musa,
  • kofe, ti, koko,
  • leki
  • meaʻai, fatufiti, falesa, kelisi,
  • oloa gaosi susu,
  • vai manaia
  • meaai kuka, meaʻai ua maeʻa ona maeʻa.

E tatau foi ona e lafoaia atoa le ava malosi. O nei meaai uma ma ipu e afaina ai le ate ma mafua ai le mumu.

E mafai ona faʻaaoga i meaai:

  • meaʻai, falaoa falaoa,
  • iʻa maualalo-gaʻo, kuka, uʻu,
  • moa tao pe tao tao, pipi, povi, lapiti,
  • mai fatu o fatu - oatmeal, buckwheat, rice,
  • Noodles faigata ma pasta,
  • fuamoa ua susu
  • fualaau mamago - vine, apricots mago, pulu,
  • meli
  • oloa susu,
  • susu susu
  • kalu le maualalo-gaʻo,
  • vaivai tea ma le susu (lanu, lanumeamata),
  • mai fuālaʻau fuālaʻau - tuʻuina, olive, sana.

E mafai ona e 'aina fualaau faisua e pei ona faatonuina e se fomaʻi o loʻo i ai le suauu manogi. E mafai ona e 'ai kulimi, ae le sili atu ma le tasi le sipuni i le aso.

E manaʻomia le kukaina o meaʻai, tao i totonu o le umu, faʻafefete ma faʻapipiʻi. E tatau ona inu pe tusa ma le lua lita o vai inu masani i aso taitasi.

O togafitiga faʻamaʻi o le ate e faʻamoemoe e toe faʻafoisia ai le tino ma lona faʻamamaina, ma faia i le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa, e aofia ai:

  • Meatotino antibacteria talafeagai mo le mafuaʻaga o le faamaʻi. Tofia mo se taimi puupuu. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i le ituaiga o pathogen.
  • Hepatoprotectors e faʻaaogaina e toe faʻafouina ai le okeni parenchyma pe a uma ona faʻaaoga vailaau faʻamaʻi ma isi fualaau faʻasaina. Latou te gaosia uma togafiti faʻamalosi ma toe faʻafouina. E masani lava o se vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o fualaau aina. O le sili ona aoga o fualaau faʻamalosi Karsil, Silimar, Gepabene, Essentiale.
  • Fualaau mo le toomaga o le inisua. Latou te fesoasoani i le faʻalauteleina o le talo ma le faʻasologa o le hepatic, o se taunuuga o le a faʻaitiitia vave ai mea leaga. Cholagogue, faʻamaonia le galuega a le gallbladder. I lenei tulaga, o le tafe o le talo e sili atu lona malosi. E faʻaaogaina laulau - Cholenzym, Allohol, Flamin.

O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaaogaina i faʻapotopotoga eseese, e fuafua i le faʻamaʻi ma lona malosi.

Faʻamā faʻamaina

O loʻo faʻaaogaina le oona e aveese le ate ole toxins - Polysorb, Enterosgel, Sorbitol. O lenei faiga e manaʻomia ai sauniuniga faʻaeteete:

  • mo lenei mea, tolu aso aʻo leʻi faʻamamaina, e mafai ona e 'ai na o fualaau faisua, fualaau suamalie, e tatau ona e inu i le tele o le patipati, o le sua o le apu,
  • e taua le faatapulaaina o gaoioiga faaletino mo lenei vaitau,
  • i le taeao e tatau ona e faia se faʻamamaina faʻamamaina,
  • O le vaifofo (2 punetini) e faʻafefeteina i le afa afa vai,
  • i le afiafi, i le 19-20 itula, e tatau ona e alu e moe ma faʻaaoga se mea mafanafana i le okeni, ona inu lea i vailaau faʻapitoa, masani, pe a mavae ni nai itula, e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi e faʻaumatia.
  • i le taeao e tatau ona e toe tuʻuina atu se faʻamalolo.

E taua le manava o le manava i le taimi o le faʻamamaina, ma a maeʻa le faʻagasologa e te le manaʻomia le faʻailoa i meaai. E mafai ona e inu fualaau aina fou po o fualaau faisua.

O le faia o lenei faiga oe lava e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi e matautia tele. E matua faigata lava ona aveese le toxins mai le tino i le taimi o le maitaga, le lelei o le soifua maloloina, ma le toe foʻi mai o maʻi mamaʻi.

Afai o se taimi tuai o le hepatitis poo le cirrhosis, o le ae manaʻomia le taʻiala a le fomaʻi agavaa o le hepatologist ma le falemaʻi e mataʻituina le tulaga o le maʻi.

O lenei vitio o loʻo ofoina atu se fua mo le faʻamamaina o le ate ma se mea masani - vaovao susu. Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le sauniaina o se paluga faamama.

Faʻasologa o Togafitiga

A oʻo ina avea le hepatitis ma mafuaaga o maʻi pipili i luga o le paʻu, i le taimi lava e tasi ma le togafitiga o se mamanu maʻi, e mafai ona e faʻaaoga:

  • tagata e le faʻamalosia
  • vitamini ma supa faaopoopo minerale o natura masani,
  • sauniuniga i fafo atu e faʻavae i luga o vailaau antibacterial,
  • moli-inflammatory gels ma oments (faatasi ai ma salicylic acid, zinc),
  • lelei decoctions o laʻau e pei o lapisi ma lotions - propolis, chamomile, calendula.

O le a le mea e le mafai ona faia faʻapitoa:

  • faʻaaoga vailaau mataga e faʻamamā ai
  • faʻaaoga fua o fualaau oona,
  • faʻapipiʻi siama i luga o foliga poʻo le tino.

E mafai ona faʻaaogaina faʻamaga faʻamaʻi tuusao i nofoaga mumū o le epidermis.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le paʻu o le paʻu, ia fautuaina e fomaʻi e tatau ona mataʻituina nisi o manaʻoga:

  • ia tausia pea lou paʻu mama
  • e le mafai ona faʻamago ou foliga, e tatau ona e siakiina, faʻamama ma faʻaleleia i le taimi,
  • e mafai ona e aveina vaʻalele, aua o lenei mea e fesoasoani e vave aveeseina ai toxins faatupulaia mai le tino,
  • o aso uma e tolu e mafai ona e faʻaaogaina ai se fagu paʻepaʻe poʻo le lanumoana, faaopoopo i ai le 3-4 mataua o se vailaau faʻamaʻi, vailaʻau vailaʻau poʻo vailaʻau o le lauti,
  • chamomile e fafagaina i le oats o le a fesoasoani i le faamamaina o le mumu o le tino, ma e faʻaaogaina foi i totonu, faʻaleleia le toe faʻaleleia o sela ate,
  • loma mai laau e pei o dogrose ma immortelle, faʻamalamalamaina le paʻu o le paʻu, aveese le ita, mumu, ma taofi le faʻaogaina o le faʻailoga.

O le a le mea e aafia ai le faateleina o le cholesterol maualalo maualalo?

O faʻasalaga e pei o le paʻu o le paʻu atonu e itiiti ifo i ou faafitauli pe'āfai e maualuga lou cholesterol.E tusa ai ma le American Heart Association, o le tele o cholesterol i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi fatu.

O suiga o le soifuaga e fesoasoani i le maualalo o le toto toto e aofia ai le 'ai o se soifua maloloina, maualalo le gaʻo, faʻamalositino masani, ma le puipuia o sikaleti. Afai e le afaina lou cholesterol i suiga o olaga, o fualaau oona e mafai ona fesoasoani e faʻaititia ai lou gaʻo toto.

O tulafono o fualaau faasaina e puipuia ai le cholesterol ma sili atu ona aoga i le faaitiitia o le LDL poo le "leaga" cholesterol. O le initaneti o le absorption o le cholesterol e taofia ai le faʻamamaina o le toto mai luga o le manava.

O nisi mea e mafai ona aafia ai le tele o le lipoproteins o le maualalo ma mafua ai le faateleina o lenei faailoga, aemaise lava:

  • Tele le taumafa i taumafa mamafa, meaai gaʻo ma falai. O nei mea e aofia ai le taumafaina o le susu po o le kulimi, soʻo meaʻai susu mai le susu, gaʻo gaʻo, e tusa lava pe o le a le mea e kuka ai meaai, oloa o loʻo i ai pama ma le popo, faʻapea foʻi ma meaʻai e masani ona saunia e faʻaaoga ai le gaʻo susu, margarine ma isi. vailaʻau. O le mea moni, e aofia ai meaʻai uma e falai, meaʻai ulaula faʻanatura, saisage, oloa e leʻi maeʻa.
  • Le lava le malosi o le tino poʻo lona tulaga maualalo. E taua le manatuaina o le gaioiga faaletino ma le faʻaauau pea o suiga taua e taua tele mo le soifua maloloina o tagata soifua ma lona olaga masani. O gaioiga faifaipea e fesoasoani e pulea le maualuga o ituaiga eseese o cholesterol, ma maua ai le fua faatatau i faailoga lelei o le ola maloloina.
  • O le i ai o le mamafa o le mamafa e fesoasoani i le mea moni o le maualuga o lipoproteins maualalo.
  • Itū faʻatasi.
  • Le matua o se tagata. I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le cholesterol e amata ona faateleina tagata uma pe a oʻo atu i le 20 tausaga, e aunoa ma le amanaiaina o isi mea ma manaʻomia le mataʻituina e le aunoa. O le vaega na mafua ai ona taua tele iinei, o le mea lea, oi latou o tagata o le aiga e mafatia mai maʻi e mafua mai i le maualuga o le cholesterol e le tatau ona galo e tatau ona masani ona tausia lenei mea masani, matauina o se meaai ma taitaiina ai se olaga masani.

Isi faʻamatalaga

E ui lava e le leaga le teu o le cholesterol, e mafai ona avea ma se faailoga o se tulaga ogaoga, e pei o nisi o kanesa poʻo le afaina o le talo i totonu o le ate. Xanthomas, lea e atiae i luga o laumata, lea e lauiloa o le xanthelase prabrab, e itiiti lava le i ai o se mafuaʻaga autu o le faamai ma atonu e le o faailoa ai maualuga maualuga o le cholesterol.

Afai e afaina se maʻi, e tatau i lau fomaʻi ona siaki lou toto ma le galuega o le ate. E tatau foi ona e puleaina le maʻisuka, aemaise lava pe afai oe mamafa, masani ona vevela ma vaivai, ma masani ona e maʻi.

E iai se fesoʻotaʻiga i le va o le maualuga o le cholesterol ma le paʻu?

I le taimi nei, o se tasi o faafitauli o vailaau o le tuputupu aʻe o tagata gasegase e maualuga le cholesterol, lea e faʻaalia ai foi o ia lava o suiga o paʻu. I le iloaina o lenei mea, e mafai ona e maua ai se soliga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

O le faʻavaeina o le cholesterol i le tino o le tino e tupu i totoga e pei o le ate, fatuga ma fatuga. O le resitalaina o le cholesterol e maua ai le 80% o le vailaʻau e manaʻomia mo le faʻatinoga masani. O le 20% totoe matou te maua mai meaʻai o meaola.

Cholesterol e felauai solo i le toto o le tagata i le tulaga o tulaga faʻapitoa - lipoproteins, lea e mafai ona i ai eseesega eseese. O luga o lenei tulaga ua vaevaeina ma vaevaeina i lipoproteins maualalo maualalo, lea e masani ona taua o le "leaga" ma le maualuga lipoproteins, poo le "lelei".

E i ai le tele o mea e mafai ona faateleina le numera o lipoproteins maualalo i le toto:

  1. Le iai o ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi i tagata. E mafai ona maua i le maʻisuka, faʻafitauli o le tino ma isi,
  2. Maʻi ma pathologies o le ate,
  3. Le lava meaai lelei. O le taumafaina o meaʻai gaʻo ma mamafa e faʻasolo,
  4. Le faʻaaogaina o vailaʻau, ava malosi, fualaau faasaina,
  5. Tulaga maualalo ole gaioiga faaletino poʻo lona toesea atoa. O le faamalositino e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le HDL i le toto agai i luga, ma faaitiitia le LDL,
  6. O le mamafa
  7. O aʻafiaga faʻatasi ma le matua tausaga. A maeʻa ona oʻo i le 20 tausaga le matua, e amata ona faasolosolo malie le alualu i luga o kululalalrol.
  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Sei o tatou talanoa pe faapefea ona togafitia le maualuga o le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Cholesterol o le lipid compound e faʻapipiʻiina i le ate ma faʻasalalau i totonu o le toto e talafeagai mo le tino o le tagata e fausia ai faʻamalosi uma, faʻamaopoopo le hormones steroid ma le talo. O lenei mea tāua i le tele o mea e avea ma fili mo toto toto ma mafua ai le maualuga o le tino mai le fatu ma oso ai.

Ava ma Maʻi Maki

O se sootaga masani i le va o le paʻu o le paʻu ma le metabolic processes in the ate, mo se faataitaiga, o le mafutaga "cholesterol ma siama."

O le ate i totonu o le tino e taʻalo i le avea ma se faamama e pasi atu ia te ia lava ma faʻaitiitia ai toxins e ulufale mai i totonu o la tatou tino.

Afai e le mafai ona faʻamaʻa le tino mai se maʻi mamaʻi mai le tele o toxini, ona faʻaaoga lea o le paʻu i luga o le gaioiga ole aveesea. I lenei tulaga, o siama o loʻo faʻaputuina i le vaʻavaʻa ma le fulufulu.

Ava ona o le ate e tupu ma le mumusu, vailaau viral, suiga o le tino i sulu o lenei okeni.

O faafitauli o le paʻu e seasea lava o se faailo e uiga i le i ai o se faʻamaʻi o tino i totonu o se tagata.

Le sootaga i le va o le cholesterol ma le paʻu

O le gaioiga o le ate e aofia ai e le gata i le tuueseina o toxins, ae faapea foi i le gaosiga o le cholesterol. Cholesterol ma siaki e masani ona fesootaʻi. O se tasi lenei o gaʻo vailaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi mai gaʻo. E lagolago ai le faʻaleleia lelei o vaʻa toto.

Ae afai e masani ona e 'ai i meaʻai, gaʻo, maualuga-carbohydrate, o le maualuga o le toto o le cholesterol o le a faateleina tele. E fesuiaʻi ma le matua, pe a faʻaaoga le ate. O le aʻa i le muaulu e faʻamaonia ai le faafitauli o le le paleni.

O faʻamaʻi ma tulaga e mafua ai faafitauli i le faʻamalosiga o le ate e mafai ona faʻavave ai le paʻu:

  • faʻamaʻi o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, faʻafitauli o le tino),
  • hepatitis
  • le lelei
  • vaisu
  • o le faʻaaogaina o tui tele o vailaʻau ma meainu malosi,
  • le i ai o parasites i le tino,
  • popolega.

Localization ma le natura o aʻa

Aʻe, lea o loʻo i luga o le isu, i le itu mata, faʻaalia ai le i ai o faafitauli o le ate. Afai e afaina le alafau, o lona uiga o le mafuaʻaga o lo latou tupuga o le faafitauli lea o le vevela o le talo i totonu ole ala.

O le tulaga o le paʻu e suia, aua o le mea e pei o se "faʻata", e faʻaalia ai uma gaioiga e tutupu i le tino. E foliga mai le afua i luga o foliga, o la, ma le faasologa o le matua ua faatelevaveina. O le paʻu e avea ma mea e pala, faʻafefete, vevela.

I lenei tulaga, o le tele o wigā e foliga mai, o liʻo pouliuli o loʻo faia i lalo o mata.

Isi faailoga

E le gata o siama o loʻo faʻaalia ai faafitauli i le ate. E tele isi faʻamaoniga e manaʻomia le gauai. I totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai se vavalalata vavalalata i le va o lona tulaga faaletino ma le galuega o totoga i totonu.

Afai o le ate o le ate e alu i toxins, e ave i le toto i le tino atoa. I lenei tulaga, o loʻo maua ai ni siama o le mafaufau ma le tino. O lenei mea e mafua ai le le fiafia, vaivai, le mautonu ma e oʻo lava i le atuatuvale.

Mo vaega taʻitasi i luga o foliga, o faʻamaoniga o le soifua maloloina o totoga o loʻo i totonu o le "ua faatulagaina" i le tulaga o le tino.

E tusa ai ma le nofoaga o le localization o le siama, e mafai ona faʻamasinoina le faʻamaʻi e le gata o le ate, ae o se isi okeni. E masani lava, e gasegase foi le gland i le i ai o se maʻi faʻasolosolo po o le maʻi i se isi okeni.

O le vevela i le muaulu e faailoa ai faafitauli i ovaries, ma afai latou te latalata atu i le lauulu, o le vevela tele o le gastritis gasegase po o le gallis. Ava i luga o mata matala e taʻu mai ai le le lelei o le galuega. Afai e tele le vevela, ona mafai lea ona mafua mai i le faʻaaogaina o vailaʻau, hormones poʻo vitamini i ni aofaiga tetele.

O le vevela i le isu o lona uiga o loʻo i ai ni faʻafitauli o le hormonal poʻo ni faʻalavelave faʻafitauli i le cardiovascular system.

Ava i luga o le auvae o loʻo taʻu mai ai foliga o neoplasms i luga o genes. O se faʻavevesi le faʻaalia o faafitauli o thyroid.

Afai o le vevela i laugutu, i luga o tauau o se faailoga lea o le le lelei o le gastrointestinal tract mai le esophagus i le manulele lapoa.

O pimples nofofua i luga o le cheekbones i le eria i lalo o mata e lapatai mai ai faʻamaʻi o fatugaʻo ma sulu o loʻo iai. Afai ei ai se faʻavevesi i luga o le pusa ma tua-faafitauli i le toto.

Faʻamatalaga o le maʻi

I le taimi muamua, e le gauai tele le paʻu. Anhistamine o suauʻu, antiseptic ma gasegase bactericidal o loʻo faʻaaogaina, o le vevela e ufiufi i vene cosmetics.

Afai o le faʻaaogaina o le togafitiga i le lotoifale e le taitai atu ai i le manaʻoga e manaʻomia, e manaʻomia ona siaki le tulaga o le ate.

O le mafuaʻaga autu o le paʻu i luga o le paʻu o le faʻaleagaina lea o le ate ma le biliary tract, o lea o le taimi o le suʻesuʻega o le a fesoasoani e le amataina le maʻi ma mafua ai ona toe vave manuia.

Afai e le faʻamavaeina le paʻu e ala i le aʻafiaga i luga o latou, e tatau ona suʻesuʻeina mo le setete o le soifua maloloina o totoga i totonu.

O ai e tatau ona ou faafesootai:

  • O se feutagaiga ma se tagata gastroenterologist e manaomia e siaki ai le fualaau oona ma faamautu ai le siama.
  • E tatau ona e asiasi i se tagata suʻesuʻe, o le o le a faʻamalosia le teuteuina o vailaʻau ma togafitiga o fualaau oona, ia faia se meaai faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le tino o le paʻu.
  • E taua tele le faʻatalanoaga a le endocrinologist e faʻasaʻo ai faʻalavelave faʻaleaga.
  • I le tulaga o le faaletonu o le hormonal, e mafai ona faʻatonuina fualaau o le fananau mai e faʻaitiitia ai siama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se suʻesuʻega ma se fomaʻi.
  • O manatu o tagata tomai faapitoa i vailaau i sasaʻe ua amanaia. E mafai ona latou fautuaina ni meaʻai ma le teas e faʻamama ai le tino, atiina ae se meaai faʻapitoa.

Taʻiala faʻamaonia mo le suʻeina o se faʻafitauli:

  • auiliiliga lautele o le totoga ma le toto, faapea foi ma se suesuega o le toto o meaola (fuafuaina o mea o le ate - bilirubin, AlAT, AsAT ma le setete o le metabolism - cholesterol, protein ma ona vaega),
  • coagulogram (tui toto),
  • iloiloga ultrasound o le ate ma le vevela,
  • MRI o le ate ma le biliary tract.

Meaai taumafa

Selu, falai, gaʻo, mea vevela - oloa e ono faʻafefe ai se paʻu paʻu.

O le foliga mai o se vevela i luga o le paʻu ua faʻamaonia ai e iai ni faaletonu i le galuega o le tino o le tagata ma o le maʻi o le ate o loʻo i le mea muamua, o lea e tatau ai ona togafitia togafitiga e faʻamamaina ai.

O le mea muamua e amataina e le togafiti, o le tofia lea o se meaai. Faʻafaʻavalea meaʻai, ituaiga meaʻai susu, suamalie, meaʻai vevela, meaʻai suamalie ma falai e faʻaosofia ai foliga o se vevela i luga o le paʻu, o lea e tatau ai ona e vavaeeseina mai latou mai le lisi.

O le faʻatagaina o taumafa o le faʻaaogaina lea o fualaau faisua ma fualaau aina i aso uma (aemaise lava i latou o loʻo i ai le maualuga o le vitamini C). E mafai ona e kuka meaʻai e ala i le asu, kuka, tao.Mo le kukaina, e sili ona lelei le faʻaaogāina o le suāuu olive.

I le taumafa e manaʻomia ona e aofia ai le sima ma faʻapipiʻi le suāuu, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o sela ate. O se mea taua i le taumafataga o le faʻaaogaina lea o le vai mama, e le o le carbonated, ia le itiiti ifo i le 2 lita.

Vailaʻau ma Tubing

O togafitiga faʻamaʻi mo faʻamaʻi e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le ate o toxins ma toe faʻaleleia ona sela. E mafai ona avea ma fualaau faasaina: Karsil, Allohol, Gepabene, Antral. O nei fualaau oona e faateleina ai le tetee o le ate i aafiaga o mea leaga. Latou te aofia ai talo, faʻamalosi gaʻo, phospholipids.

O le aoga i le faʻamamaina o le ate o se metotia faʻamamafa (tubage). O lona uiga o le taeao e tatau i le tagata maʻi ona inu 200-300 ml o le vai o le minerale ma toe fai pe a uma le 15 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e moe mo le 2 itula ma se mea mafanafana i lalo o le sao ole hypochondrium (i le ate).

O lenei metotia e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina, faʻaitiitia le viscosity o le talo ma faʻaleleia lona tafega i luga o le talo.

Faʻataʻitaʻiga masani

Faʻatasi ai ma metotia o loʻo i luga, o faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina teas, infusions ma teuteuga e faʻavae i togafitiga o togafitiga mo le puipuia ma le togafitiga, lea ei ai le aʻafia ma le faamamaina o le ate. O nei mea e aofia ai le fuga o le rosehip:

  1. i le 0.5 lita o le vai vevela faaopoopo 3 sipuni tele o sipuni o le rose ma tuu i luga i le po, ma i le taeao e faaopoopo atu 3 sipuni tele o le sorbitol i se ipu malamalama ma inu,
  2. o mea e totoe e totoe, e tatau ona e inu pe a maeʻa le 20 minute ma a maeʻa le 45 minute, e mafai ona e 'aina le taeao.

O le faʻamamaina o le ate mama, latou te faʻaaogaina beets, immortelle, chicory, celandine, plantain, sigā sana, vaʻa, ma teas mai le mint, valerian ma motherwort e faʻatuina ai le galuega e le gata o le ate, ae o le tino foi o le tino, faʻafilemu ma faʻaleleia le moe. Le faʻamamaina o le paʻu, o le faʻaogaina o le paʻu papaʻe e fautuaina.

Upu mulimuli

A maeʻa uma nei faʻagasologa, o le a faʻamamaina le faamamaina o le toto. O le tino e toe faʻafouina e le gata mai totonu, ae mai fafo foi. E maua e tagata maʻi se faʻaleleia lelei. O le paʻu e susulu, vaʻa tausaga, maʻumiʻumi, o lio i lalo o mata e mou atu.

O le tulaga faaletino o maʻi o le sui. O le faʻaogaina o le tino e faʻamalosia, faʻaleagaina le ita, moe ma faʻalagona lagona faʻaleleia.

Faafetai i lenei togafitiga ma le faʻamamaina, ua toe faʻaleleia lela o le ate, ma ua amataina le faagasologa o le toe faafouina o le tino atoa.

O faʻamaʻi pipisi i le cholesterol maualuga: faʻamaʻi ma togafitiga

Cholesterol (cholesterol) o le ava malosi lipophilic e mafai ona gaʻo faʻaleleia lea e gaosia i le tino o le tagata. O loʻo i ai i totonu o siama faʻamau ma fai ai se sao taua i le faagaoioia o le popole ma le puipuia o faiga.

O le faateleina o le maualuga o le vailaʻau e tau atu i le atinae o le atherosclerosis. Afai ole aofaʻi o le cholesterol e 9 mmol / L poʻo le maualuga, ona iai lea o se faʻafitauli o le soifua maloloina. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o se taumafa malosi ma vailaau e faʻamaonia e maualalo le cholesterol.

Faailoga

O le Cholesterol e le mafai ona faʻaaogaina i le vai, ma e tuʻuina atu i le tino i masini e maualuga le suavai ma lipoproteins (HDL, LDL). O le maualuga o le LDL content, o le tele foi lea o le tulaga o le atherosclerotic plate formation, aua e faʻafefe mai ai tioata o le cholesterol.

O le maualuga o le HDL e fesoasoani e puipuia ai toto toto mai le faʻamalama ma faʻasaina le cholesterol mai le nofo i luga o puipui. Ole maualuga o le LDL i le masani e le mafai ona sili atu nai lo le 2.59 mmol / l.

Afai o le faailoga e sili atu nai lo le 4.14, ona fuafua lea o le togafitiga o meaʻai e faaitiitia
maualuga o LDL. O le taua o le aofaʻi o le cholesterol i fafine ma tane e ese lona uiga:

  • e oo atu i le 40 tausaga i alii, o le maualuga o le cholesterol e le tatau ona sili atu nai lo le 2.0-6.0 mmol / l,
  • mo tamaitai i lalo ifo o le 41, o lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 3.4-6.9,
  • e oo atu i le 50 tausaga, o le maualuga o le cholesterol atoa i alii e le sili atu nai lo le 2.2-6.7,
  • o le maualuga o le cholesterol atoa i fafine mai le 50 tausaga le matutua e le sili atu nai lo le 3.0-6.86.

O le maualuga o le cholesterol o le toto ma le matua i tausaga e mafai ona oʻo atu i le 7.2 mmol / l, ma i tamaitai e le maualuga atu i le 7.7.

Vaega o lamatiaga

O le solia o le lipid metabolism e masani ona fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis. O mea taua i le fausiaina o pusa cholesterol o:

  • ulaula, inu ava malosi,
  • mamafa tele
  • amio le taua
  • meaai mama le maualuga i meaola manu,
  • faʻaleagaina o le tino o le endocrine (maʻi o le maʻisuka),
  • genis predisposition
  • toto maualuga

O pusa cholesterol e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o vaʻa o le fatu, faiʻai, pito i lalo, oʻo, gaʻo, aorta.

Thoracic aorta

O le vaa aupito tele i le tino o le tagata, lea e pasi mai le pusa i le manava. E vaevaeina i ni vaega se lua - valaʻau ma le manava. Afai ei ai le maualuga o le cholesterol, ona nofo ai lea o le cholesterol i puipui i totonu o vaʻa.

I le taimi lava e tasi, latou te leiloa ai, o le lumenesa o vaʻa ua faʻamalomilo, e ono iai le thrombosis. E avea lenei mea o se lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, e mafai ona maua se paʻu. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Afai e maualuga le cholesterol maualuga i le itu o toga, ona mafai ai lea ona maua le maʻi fatu. O faʻamatalaga nei e mafai ona avea o uluai faailoga o le maualuga o le cholesterol i le toto:

  • tiga i tua o le sternum, lea e masani ai, i nai aso mulimuli,
  • tuu i le lima, ua, lalo ifo, i le pito i luga,
  • maualuga le cholesterol e faʻatasi ma le mamafa maualuga o systolic,
  • gasolo malosi i le intercostal avanoa i le itu taumatau,
  • E mafai ona faʻatagaina tulaga faʻamalosi pe a liliu le ulu.

Aorta abdominal

O le cholesterol maualuga i le aborina aorta o se maʻi taatele. O le faaputuputuina o pusa o le cholesterol e tau atu ai i le faʻaopoopoga i le faʻaopoopoga o toto toto. O se taunuuga o le gasegase gaʻo gaʻo, o le gaioiga lipoproteins maualalo ma maualalo (VLDL) faʻaalia i le tino.

O le faateleina o le LDL ma le VLDL maualuga e sili atu i le saofaga masani i le fausiaina o pepa cholesterol. Lafoaʻi toto totoʻa i totoga o le pelvic, pito i lalo pito i lalo. Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, lala paʻu o le manava o le tino e maua ai le tiga tiga o le manava e amata i le maeʻa ona 'ai.

O galuega o le inisinia e faʻalavelaveina, o le manava o le manaʻo e leaga. O se taunuuga o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, o faʻamaʻi o le visceral arteries, peritonitis, ma le le mafai ona tupu.

Vaitafe

Afai o le paleni i le va o le LDL ma le HDL ua faʻalavelaveina, ma se maualuga o le LDL cholesterol e teuina i luga o puipui o toto toto o le faiʻai, o lea ua le mafai ai ona faʻaaogaina le toto e ala i laʻau. Aʻo faʻataʻamilo i luga o faʻatalaʻau, o loʻo faʻalautele le tino, e tuʻuina ai sima calcium.

Pe a mimilo le moli o le vaa, e alualu i luma le atherosclerosis. O lenei mea e mafua ai le faaletonu o mafaufau, faateleina le vaivai, ma le le lava. O se tagata e fiafia tele, ua ia atiina ae le tinisitus, tigā, ma uiga lelei o lona uiga.

I le faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, maualuga le cholesterol maualuga i totonu o le toto e mafai ona taʻitaʻia ai i le stroke, le gasegase o le cerebral.

O le cholesterol maualuga e mafua ai le maʻi cardiovascular. O se taunuuga o le tele o cholesterol maualalo, o masini e fai i luga o vaa.

O loʻo i ai se faʻaitiiti o le lumen, faʻaitiitia le toto i le myocardium. O le aofai o le okesene e le ulu i totonu o le fatu. E mafua ai le tiga, e mafai ona tupu se fatu fatu. O aʻafiaga o maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto o:

  • tiga i tua o le sternum i le itu tauagavale, faalautele atu i le lima ma le tauau o le mata, ua faateteleina e ala ile manava,
  • maualuga le toto maualuga nai lo masani
  • puupuu le manava, vaivai,
  • faailoga o angina e matauina.

Vaʻa o pito pito i lalo

Afai e siitia le cholesterol toto, ona mafai lea e lenei tulaga ona aafia ai vaʻa o vae.A oʻo i luga aʻe o le masani, o faʻaaliga o faʻamaoniga e mafai ona faapenei:

  • hypersensitivity i le malulu,
  • afaina ma vae vae,
  • faʻapipiʻi faʻamalosi,
  • afaina o le gaʻo pe a maeʻa le paʻu o le tino,
  • tiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i vae pe a savali pe i se tulaga toʻafilemu.

O le alualu i luma o le faamai e mafai ona aafia ai le atinaʻeina o le thrombosis. O nisi taimi e maualuga ai le maualuga o le cholesterol maualuga.

Renal arteries

Afai e faateleina le cholesterol i nei fausaga, ona maua ai lea o pepa cholesterol i le lumenia o vaa e maua ai le toto i fatugaʻo. O lenei tulaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga maualuga o le maualuga.

Afai e maua le cholesterol i totonu o le tino, e mafai ona tupu i le fatuina o fatugao. E tupu lenei mea o se taunuuga o le totoina o toto toto. Faʻasalaga o le okesene i le gaʻo o fatugaʻo. Pe a vavae le aluga o le tasi fatugao, o le a tupu lemu le maʻi.

I le faaleagaina o le aano o fatugaʻo e lua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga e maua i suiga o le urine. Ona o le faateleina o le "leaga" cholesterol, thrombosis po o le anerysm o le gafa taulasea e mafai ona tupu.

Faʻasaga i tua o se faʻamaʻi o le manava ma le pito i lalo, o le toto maualuga e tulai mai. Afai o le faʻamaʻi faʻapitoa, o lona uiga e faigata tele i le maʻi gaʻo poʻo le gangrene.

Mafuaaga mo le Faaleleia

O le Cholesterol o se mea e sili ona lelei na faia e le tino. E na o le 15-20% o le mea e ulufale i totonu o le toto ma meaai, o le mea lea o mafuaʻaga mo le siʻitia o le cholesterol e le gata i le le lelei o taumafa a se tagata. O le tuuaiga mo lenei tulaga o:

  • genis predisposition
  • hypothyroidism (hypothyroidism),
  • maʻisuka malosi
  • hypomania
  • cholelithiasis
  • faʻaleagaina o beta-blockers, diuretics, immunosuppressants,
  • ulaula, vaisu o ava,
  • meaai le lelei.

Le matautia o le maualuga o le cholesterol maualuga

Cholesterol ma Ane

O le cholesterol maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga i le cardiovascular system. Ina ia mautinoa o le cholesterol e sili atu i le masani, e tatau ona foai atu le toto.

Afai o se faʻafitauli faapena e leʻi iloa, faʻavave vave ona faia. O le faigofie ma i le taimi lava e tasi o le auala lelei e maualalo ai le cholesterol e faʻamasinoina o taumafa faʻapitoa.

Aisea e faʻaitiitia ai e le cholesterol meaai?

O le a le mea e maua ai se taumafataga i le cholesterol e maualuga e tusa ai ma le masani? Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻamaoniga e 10-15%.

Fesoasoani fesoasoani i vaʻa e faʻatuai ai le atiaʻe o le atherosclerosis ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale. Ae e tusa lava pe masani lava le tulaga o le cholesterol, o meaʻai faapitoa o le ai ai se aoga aoga puipuia i le setete o vaa.

E tusa ai ma le Nofoaga Tutotonu a le Truswell, o le malosi o le cardiovascular system o se faʻamaoniga o le soifua maloloina ma le umi. O faʻamatalaga na faʻaalia ai o le pasene o maliu mai maʻi fatu i tagata e masani ona 'ai meaʻai e maualalo ifo le toto cholesterol e maualalo ifo i le 6%.

Ma o le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le cardiovascular system e 13% le itiiti ifo nai lo i latou e le amanaiaina le taumafataga.

Fautuaga taua mai faatonu!

O suʻesuʻega talu ai nei o oloa gaosi o lauulu na faʻaalia ai se tagata taufaamataʻu - 98% o masini iloga e faʻafefe o tatou lauulu. Siaki le mea o lau paʻu mo sulfates: sodium lauryl / laureth sulfate, coco sulfate, PEG, DEA, MEA. O nei vaega faʻamalosi e faʻaumatia le fausaga o le ulu, aveese mai lanu o le lanu ma le elasticity, ma latou le ola. Ae e le o se mea sili lea ona leaga!

O nei vailaʻau e ulu i totonu o le toto e ala i paʻu, ma o loʻo tauaveina i totonu o totoga i totonu, lea e mafai ona afaina ai allergies poʻo le kanesa foi. Matou te fautuaina malosi oe ia e teena na ituaiga kalu. Faʻaaogā na o mea masani. Sa faia e le au atamamai o le ofisa faatonu le tele o auiliiliga o ata, lea na faʻaalia ai le taʻitaʻi - le kamupani Mulsan Cosmetic.

O oloa e faʻafetaui uma tulaga faʻavae ma tulaga faʻataʻitaʻiga ole saogalemu. Mulsan o le na o le gaosiga o meaola uma-natura. Matou te fautuaina asiasi atu i le upega tafaʻilagi aloaia mulsan.ru. Matou te faʻamanatu atu ia te oe e faʻapea, e le sili atu ma le tasi le tausaga o le teuina o meaola e masani ai.

O tulafono o le taumafataga o le suauu palesterol

E manaʻomia le faʻaititia o le gaʻo i le 1/3. O le tele o meaola e mafua mai i mea matautia. I le taumafataga e tatau ona na o ni gaʻo e le mafafatuina o fualaau toto, lea e ese mai ai, e fesoasoani i le faʻamaonia o le cholesterol i le toto.

E le gata i lea, e le taua tele pe faapefea ona maua mai le laau. E tusa lava pe o le olive, selu, sesame, soya po o le vaitui ma le suauʻu suauu, e tatau ona latou suia i le tele o mea e ono mafai ona gaosia ai le gaʻo ma le pata. Filifili ia le muai filifilia ni suauu muamua. Ma i le taimi o le vevela o togafitiga o meaai, taumafai e aua nei faʻaaogaina soʻo se gaʻo.

Na o le tapasa o le pama pama. O lona aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata e le mafaatusalia e tusa lava pe i ai meaʻai manu. O gaʻo faʻanatura, lea e mauʻoa i iʻa ma isi iʻa, e iai foi se lelei.

Faatapulaa lau fuamoa i le 3-4 fasi vaega i le vaiaso. Afai e le mafai ona e mafaufau i se aso e aunoa ma i latou, ia fai le palatelatini mo le tele o vaega.

Aua le faalagolago i aano o manu. E faʻasaina ni fasi falaovi, povi ma puaa. Afai e le mafai ona e faʻamavae ese meaʻai mai aano mai le meaʻai, ave le faamuamua i le galo tenderloin, moa e aunoa ma le paʻu, aano o lapiti, iʻa.

Ona o le maualuga o le cholesterol matāʻupu, o le taumafaina o le solitulafono e tatau ona faatapulaa. E leai se meaʻai mai le ate ma le faʻalavelave i le taumafataga. E matua tatau lava ona vavae ese sausa, bacon, sausa ma ulaula meaʻai, fale uma na faia ma faʻatau.

Faʻasaina le mufini, aisa kulimi, mea faʻafiafia. O le vaega o le fasi fasipolo o meaʻai e gaosi ai meaʻai e mafua ai le digestibility o gaʻo. O sea ituaiga o faʻamaʻafega e taʻitaʻia ai le toto ma e le saofaga i le tuʻuina atu o le cholesterol.

Afai e masani ona asiasi mai malo i lau laulau, filifili fualaʻau maualalo, gaʻo susu, susu ma yogurt. Kefir ma ryazhenka ma le gaʻo gaʻo o le sili atu i le 1.5% faʻatasi ai ma taumafa anti-cholesterol e tapunia.

O le "susu" e leai sona gaʻo e mauʻoa i le protein ma e aofia ai le tele o elemene, ae le maua ai le toto cholesterol toto.

1/2 taumafa i aso uma e tatau lava ona aofia ai gaʻo vailaau.

O loʻo aofia ai le tele o meaʻai: sana, oat, buckwheat, saito. Na o le fufuluina o vai i le vai ma aunoa ma le faaopoopo ole pata. O le taimi sili e faʻaaogā ai le gaʻoina o le taeao.

Ae o le falaoa e tatau ona e faʻaeteete. O ituaiga o fualaʻau atoa e faʻafeiloaia. Aʻo meaai i aso taitasi: mo tamaitai - e oo atu i le lima fasi pepa, mo alii - e le silia ma le ono.

Legumes o se mea sili lea i meaʻai a manu. Lentils, pi, chickpeas o siamupini i totonu o masini protein, ae e matua leai lava se gaʻo. Talu ai ona o le maualuga o le kalori, latou te mafai ona suia atoa le meaʻai a manu.

O le ava malosi i le faʻamalosia o se puipuiga puipuia o le atherosclerosis. E lima sefulu kalama o le mūmū mūmū i le aso e mafai ona faʻamamāina ai le tino o faʻamalolo saoloto. E le o taʻua lelei le lelei o le pia, o le uaina paepae ma isi mea inu malolosi.

E ui lava i mea o loʻo iai i faʻamatalaga aoga, ae o le faʻaaogaina o le uaina (e pei lava o isi ava malosi) e faʻasaina. Mo le tele o faʻamaʻi gasegase, e oʻo lava i le tele o tui o le ava e faasaina.

Aʻo leʻi toe foʻi i lenei auala o togafitiga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Ma e mautinoa lava e le tatau ona e faʻaaogaina le inu ava malosi. E mafai ona taʻitaʻia ma faʻaleagaina ai le ate.

E faʻamaonia e masani ona fafagaina le kofe e mafai ona mafua ai le faateleina o le cholesterol toto. O le mea uma lava e uiga i le aveeseina o gaʻo o loʻo i totonu o fatu, o le mea e faʻaaogaina ai le faagasologa o le kuka.A itiiti ifo i le 17% le maualalo o le cholesterol, pe afai e te lafoaia le ipu masani masani o ipu inu.

Afai o le taumafataga mo le maualuga o le cholesterol e mataituina i le amanaʻiaina o fautuaga uma, ona le umi lea o le a oʻo mai se taunuuga lelei.

O le a manaia:

  • Vaʻa tausaga? Matou te vave faʻamalo vave!
  • E faʻapefea ona faʻaumatia le karite?
  • I luga o foliga o le faʻamaonia: o auala pito sili ona lelei e lafoai ai i le taimi sili ona puupuu
  • E faʻapefea ona aveese lauulu? Fautuaga mai tagata tomai faapitoa.
  • Ava i ou foliga? E i ai se ala e alu ese ai!

Fesili ma fautuaga:

Ua taofia aia uma.

O le kopiina o meafaitino o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona naʻo le i ai o se fesoʻotaʻiga malosi i le punavai ma e sili atu ma le lua tusiga mo le tasi nofoaga.

Blolest Cholesterol

  • i popo-lipid complexes: HDL, LDL, VLDL (cholesterol esterified) - 60-70%,
  • i se faiga saoloto - 30-40% o le aofaiga.

O le faʻatulagaina o ni faʻasalalauga se lua, e tasi lona tulaga lautele. O faailo nei o le aofaʻi o le cholesterol i le toto e manatu e masani:

Tau tausagaNorm (mmol / L)
AliiTamaitai
1-42,9-5,25
5-102,26-5,3
11-143,08-5,25
15-192,9-5,183,05-5,18
20-293,21-6,323,16-5,8
30-393,37-6,993,3-6,58
40-493,7-7,153,81-6,86
50-594,04-7,774,0-7,6
60-693,9-7,854,09-7,8
70 ma le matua3,73-7,25

O se faailoilo e sili atu i le matua o le tausaga ua manatu ua faateleina. Ole vaega o aʻafiaga mo faʻamaʻi o le cardiovascular system e aofia ai tagata e sili atu i le 55 ma fafine e silia i le 65 ma le maualuga o le cholesterol level in the blood> 4.9 mmol / L.

Aisea ua lamatia ai se tulaga maualuga?

O le cholesterol televave e mafai ona teu i le puipui i totonu o ogalaau ma toto toto o le fatu, e mafua ai foliga o le cholesterol plaque.

E mafai e le papa ona toetoe lava a vavao uma le lumenia o le fatu o le coronary arth ma taitai atu ai i le angina pectoris ma le faaletonu o fatu fatu. Afai o le plaque e tumu i le cholesterol, e paʻu ona o le mumū poʻo le maualuga o le vaʻa ma ulufale atu i le toto, o le a tupu le faʻaleagaina o le myocardial.

O le "cholesterol gruel" o le mea na faʻaumatia e faʻafefeteina ai le gaʻo o le faiʻai ma mafua ai le osofaia o le ischemic.

Tulaga lamatia o le fatu ma le taʻavaleLe maualuga o le cholesterol atoa i le toto (mmol / l)
Sili6,22

Faʻatoʻa togafitiga

O vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto e taʻua o fuainumera. Feagaiga faʻamaonia i lo latou faʻaaogaina:

  • laasaga o le vevela o le hepatitis, cirrhosis o le ate,
  • maʻitaga, susu susu,
  • lalo o le 18 tausaga
  • faʻamaʻi tele o faʻamaʻi fatu,
  • tasi le le faapalepale,
  • mea tutusa o le ava malosi.
Igoa o fualaau faasainaFua o meaʻaiLe fua faʻatatau, mgOle fua ole fua, mgLaʻau maualuga mgTau, siaki.
Simvastatin (Zokor, Vasilip, Simgal, Simvakard)10, 201020-404060-300
Lovastatin (Mevacor, Holetar, Medostatin)20, 40204040-60Mai le 500
Pravastatin (Lipostat)10, 20, 4010-2040-8060Mai le 700
Fluvastatin20, 40204040-80Mai le 2000
Atorvastatin (Liprimar, Atoris, Tulip, Torvakard)10, 20, 40, 801010-2040-80130-600
Rosuvastatin5, 10, 20, 4055-1020-40300-1000

Fautuaga mo le soifua maloloina o tagata ei ai le maualuga o le cholesterol i le toto e fetaui ma le laulau Nu.10, 10C e tusa ai ma le Pevzner. Faʻataʻaiga o se taumafa o se auala faʻalagolago e faʻaitiitia ai meaʻai o le faateleina o le cholesterol toto.

Fautuaga lautele

  1. E le sili atu i le 2600 Kcal le tau o le malosi o le aso.
  2. O le fuatini fautuaina o le palatini e 90 g (o le 55-60% ua faʻavaeina i meaola o manu).
  3. O le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi e le sili atu i le 80 g (lea e le sili atu ma le 60% ua tuʻuina atu i polotini manu).
  4. Carbohydrates - e le silia le 350 g.
  5. Le aofai o taumafataga ile aso - 5-6.
  6. E leai se sili atu i le 5 mg o le masima i le aso.
  7. O le tele o gaʻo faʻataʻavale leaga e le sili atu ma le 1% o le aofaʻi o meaʻai.
  8. O meaai i aso uma e tatau ona aofia ai le 30-45 kalama o le fila fualaʻau, 200 g o fualaau faisua fou, 200 g fualaau aina fou.
  9. Fafaga o iʻa i le 2-3 aso.
  10. E leai se sili atu ma le 20 g o le ava malosi i le aso mo alii ma e sili atu i le 10 g mo fafine.

Faataʻitaʻiga masani

1 a le taeao: O le susu o le susu, falaoa tao tao, greens, saladi fou o tamato, kukama, fualaau aina suamalie e tuufaatasia pe vaivai le lauti ma lemoni.

2 'aiga o le taeao: laʻau oatmeal, faʻi, apu, cod lever sandwich.

Taumafa: kulimi falaoisi po o sipuni fualaau suamalie, o se fasi pusa moa, apu, faʻi po o le moli, pulupulu susuga.

Taina o le afiafi: suāuʻu fuālaʻau kuka, sua o le sami buckthorn, kukama, tomato poʻo le pi.

Mea taumafa taumafa taumafa

  • Fualaau faisua, soula o fua,
  • falaoa atoa, fala
  • vela pe vavalaʻau lapiti, pusi, moa,
  • meaʻai maualalo po o le tao falaoa e maualalo le masima ma mea manogi,
  • fualaau aina suamalie,
  • falaoa ma le itu o le semolina, buckwheat, oatmeal,
  • fou, gagau, kuka, tao faisua,
  • Fua fou
  • fuamoa paʻepaʻe
  • se vaega itiiti o ni nati, honey,
  • siama e leʻi faʻamalolo
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • fuamoa fuamoa e leʻi faʻasalaina,
  • pata, fualaau suamalie, vine, fualaau suamalie, fualaau aina.

Meaʻai E le o Fautuaina Mea

  • Falai i totonu o suauʻu, mea ulaula,
  • gaʻo meaʻai, moa ma iʻa, pailani,
  • pastry, pasta, falaoa papaʻe, araisa,
  • suamalie suamalie, sukalati,
  • mea manogi, sau,
  • musika
  • fuamoa
  • malosi kofe, ti, koko,
  • saisi
  • oloa gaosi susu, e aofia ai faʻi,
  • oloa e maua ai le maualuga o mea o faʻasao, meaʻai, mea faʻapipiʻi, mea e faʻaleleia ai le vevela.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Ma o lenei sei tatou talanoa e uiga i le auala e togafitia ai le maualuga o le cholesterol ma fofo faʻaleaganuʻu. Manatua o togafitiga ma togafitiga faʻa-tagata e le tatau ona faʻafefe ese vailaʻau ma taofia le faʻaaogaina o fuainumera.

  1. Faaopopo 20 gogo o le propolis tincture i se ipu vai. Vaʻaia vai faʻasaina faatolu i le aso ao leʻi 'ai.
  2. Faʻasolo i luga o le aʻa i totonu o se squeezer olola, faaopoopo i ai 3-5 le pata o le sua i le lauti. E mafai ona e inu i le sua o le vine i le taeao ma le afiafi.
  3. Faʻasusu le lauti e faʻaaoga ai le 2 teaseti o le faʻavaveina o aʻa, faʻapipiʻi ni nai launi o lemoni i le taapot.
  4. I se auala talitutusa o le lauti mai le linden fugalaau e gaosia (2 sipuni tele o fugalaau mama i le lita o vai). O lena lauti e lelei i le taeao, i le aoauli ma le afiafi. E mafai ona e faʻaumatia 1-2 g pollen polu mo le inu o le la.
  5. Saunia le suauu ia oe, lea o le a e manaʻomia ai 10 cloves o le kālati i totonu o 2 ipu o le suāuu olive. Somi le sua mai le keleni ma faʻafefiloi i le suāuʻu, ia faʻamavae. Faʻaaogā e fai laʻei laulamu.
  6. Ia saunia le mea e fua i luga o le kulumu. Ave le 1/2 ipu o le fagu fou, se sipuni o le aʻa valerian eleele. Sasaa vai inu ma kuka mo le 20 minute. Faʻasalaga mo ni nai aso, aʻa. Inu se mea e faʻauʻuina aʻo lei faia taumafataga faatasi ma se sipuni o le meli.
  7. Liligi le 2 sipuni tele o le paluga o pipi i totonu o se fagu, sasaa se ipu vai inu ma faʻafefete mo le 2 itula ile vevela vevela. Faʻamamago ma manaia. Faʻamau le fusi aʻo leʻi faʻaaogaina. Inu 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O togafitiga faʻapitoa e sili atu ona talafeagai mo le puipuia o le fausiaina o le kapaila cholesterol.

Gaoioiga faaletino

Faʻaitiitia le le atoatoa o le tino e avea o se mafuaʻaga o vaivaiga vascular ma vaivaiga.

O le faamalositino e le tatau ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i lou manuia. O le sili ona aoga o lona uiga o le galue malosi faaletino. Ua mamanuina e faʻamalosi ai le vascular wall and muscle muscle ma aofia ai:

  • Nordic savavali pe savali i totonu o le ea fou,
  • Faigofie le tamoe i se tulaga saoasaoa
  • gaoioiga o le taeao (sikuea, uu vae, oso i luga)
  • fetuutuunaʻi ma faʻalauteleina,
  • malosi faʻamalositino faʻatasi ai ma sima,
  • falemaʻi poʻo le aau.

E uiga i maualuga cholesterol ma gaioiga i lenei

O ai e faʻafesoʻotaʻi mo se fesoasoani

E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau GP faʻapitonuʻu mo se suʻega o le toto. E filifili e le fomaʻi vailaau vailaau, ma afai e tatau ai, faasino oe i se cardiologist, o le a filifilia fualaau e fuafua i le setete o lau cardiovascular system, o le mafuaʻaga o le maʻi, maualuga o le cholesterol, tausaga, mamafa o le tino ma faʻamaʻi pipisi.

Ma i le faaiuga - pe faʻapefea se isi mea e mafai ona e faʻaititia ai le cholesterol e aunoa ma fualaau

Mafuaʻaga o Ame

Aʻo, poʻo le siama, o se maʻi mumusu o le paʻu.

O le masani masani o le afaina o le paʻu o latou foliga vaaia e fesootaʻi ma le paʻu o mea tau antibacterial o sebum.

E taʻitaʻia ai le siama o siama i luga o le paʻu.

E oʻo lava i nai faʻalavelave laiti e tupu i luga o le paʻu, e vave lava ona avea ma taulaiga o le mumū.

O lenei masini e mafai ona atiae mo mafuaaga eseese:

  • Seborrhea, lea o loʻo i ai le faʻaopoopoga i le gaioiga o le vaeluaga o vaovao,
  • Hormonal faagasologa o uiga o le tamaititi, maʻitaga, popolega,
  • O le faʻaogaina o nisi sauniuniga teuteu,
  • Faʻaleagaina o le gastrointestinal tract. O le mafuaaga taatele o le mumu i tagata e silia ma le 30 tausaga. Faʻalavelave i le gaioiga o le ate ma le tootoo laiti e faʻaalia o le tino.

Ava ma le maualuga o le cholesterol

O le faailo o le cholesterol i le toto o le tagata ma le foliga mai o le tino o le eseese o le natura ma le malosi o faʻaaliga e toetoe lava a fesoʻotaʻi vavalalata.

Afai ei ai mea e mafua ai le faateleina o le lipoproteins maualalo, o le tagata e masani ona i ai le paʻu o le paʻu i foliga o pimples.

I le faʻaopopo i le faʻatinoina o le galuega o le puipuiga, o le paʻu o loʻo avea o se auala e aveesea ai otaota mai le tino. O le mea lea, o soliga o le natura i le lotoifale mafua ai ona foliga mai o le mumu, paʻu, afifi i luga o le paʻu.

O le maualuga o le cholesterol (e sili atu i le 6.24 mmol / L) e afaina ai foi le tulaga o le paʻu i le ituaiga o le cholesterol acne poʻo le meaʻai.

Xanthomas e tupu i vaega eseese o le tino, faʻalagolago i mea ua taʻua:

  1. Xanthelasma Faʻaalia i le vaega o le periota. Feiloai soo
  2. Flat xanthomas. Pepa i luga o vae poʻo alofilima,
  3. Pulu tuʻu. Faia i luga o tamatamailima, lima, totoa ma tulivae,
  4. Tendon xanthomas. Faʻaalia i luga o manoa,
  5. Nodular xanthomas. O loʻo i totonu o fuifui i soo se mea o le paʻu.

Talu ai o xanthomas e laiti ma leai se faʻaletonu, e masani ona le amanaiaina. O le atuatuvale e mafua mai i le xanthelasma i luga o foliga i mata o mata, ae o le tele o taimi aua o se mea e le mafai ona iloa.

E le gata i le itu matagofie o le lomiga, e taua le aua nei galo o foliga vaaia o pulu samasama faataamilo i mata o loo faailoa mai ai se maualuga o le cholesterol.

Mo le togafitiga o pene ma le cholesterol i luga o foliga, o mea o vailaau antihistamine, antiseptic ma siama gasegase e faʻaaoga. Afai o le togafitiga a le lotoifale e le aumaia ai taunuuga lelei, ona tatau ai lea ona siaki le tulaga o totoga i totonu, aemaise lava, le ate. O le mafuaaga autu o le siama mai le cholesterol o se mea e le lelei i lana galuega, aua o se suʻesuʻega taimi o le a fesoasoani e taitai atu ai i se vave vave manuia.

Meaʻai mo le aʻa.

O le taumafa tele o le suamalie, falai, ulaula e faʻaosoina ai le atinaʻeina o paʻu. Talu ai o maʻi o le ate e muamua oʻo mai pe a aliali mai le tino, o togafitiga e tatau ona faʻamoemoe i le faʻamamāina.

O le fua muamua o le togafitiga o le tofia lea o se taumafataga faapitoa e faʻaaogaina ai le susu, meaʻai vevela, suamalie ma falai. E tatau ona aofia i totonu o le taumafa le tele o fualaau faisua ma fua. O le kuka e faia i le kuka, fufulu ma le gaosi oloa. E fautuaina e faʻaaoga le suauʻu olive.

E le gata i lea, e tatau ona aofia ai le sesame ma faʻafefiloi le suauu i le taumafataga, ona o lo o iai so latou aoga i sela. O se faʻatagaga faʻamaonia o le faʻaaogaina lea o le itiiti ifo i le 2 lita o le vai,

Tomai ma togafitiga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e faʻaleleia ai sela ma faʻamalo ai mea oona.E mafai ona avea uma ituaiga vailaʻau e fesoasoani e faʻafeteina le tetee o le ate i aafiaga o mea leaga. O le auala e gaosia ai e matua manaʻomia,

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai ai foi ona faʻaleleia le tulaga ma faʻamaonia le cholesterol. Ina ia aveese le lanu moana, e fautuaina e faʻaaoga le teas ma teuteuga e faʻavae i togalaau faʻamaʻi e faʻamama ai le ate. O nei mea e aofia ai le faʻafefeteina o sipuni o le rose, beets, immortelle, celandine, plantain, ma isi. O le faʻamamaina o le paʻu, e fautuaina e faʻaaoga masini e faia i le paʻepaʻe ma le lanumoana, lea e mafai ona faʻatau i falemaʻi.

O nei taualumaga e saofagā i le faamamaina tele o le ate ma le toto, toe faʻafouina o le tino i totonu ma fafo. O le paʻu e susulu, e leai se mea e afaina ai tausaga ma maanuminumi. O lio i lalo o mata e tau le iloa. O le tulaga lautele o le tino o se tagata e faʻaleleia. Faʻafetai i faʻaaogaina, o le mea saʻo ma le faʻaauau pea o le tino, e mafai ai ona faʻamautinoa le cholesterol i le toto i se tulaga sili ona lelei.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i faailoga o le tele o cholesterol leaga i totonu o le toto.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ma talu ai nei, sa maua ai e saienitisi e mafai ona suia e fuainumera ... apu masani!

I atunuu ua atiaʻe, ua faatonuina ia fuainumera mo le puipuiga lona lua o fatu fatuga po o isi maʻi tuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata ua i ai le fatu fatu poʻo le coronary artery avoids taotoga, e maualuga lona cholesterol, e iai foi le isi tulaga lamatia - o le matua, tama, maʻi suka poʻo le maualuga - ona faʻamaonia ai lea o fuainumera. I isi tulaga uma lava, o le fana mai se taʻalo i manu iti.

TULAFONO E FAʻAVAE I LE LALOLAGII le taimi na mafaufau ai le au fai meaʻai i le auala e tau ai le cellulite ma le fesoasoani a sua. Na matou atiina ae se vasega - ma na iʻu ina fesoasoani lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol.1 aso: sukalati - 130 g, vai mai seleni seleni - 75 g.2 aso: sukaroti - 100 g, sua o le sukalati - 70 g (teu i totonu o le pusaaisa mo le 1.5-2 itula), sua kukumba - 70 g.3 aso: sukalati - 130 g, suamalie selesele - 70 g, sua o le apu - 70 g.4 aso: sukalati - 130 g, gaʻo tipolo - 50 g.5 aso: moli moli - 130 g E le tatau ona mulimuli mulimuli i le faasologa o meainu o le sua, e mafai ona suia le tasi i le isi. O le mea autu lava e tatau ona tatuʻu ma faʻamautu vai suamalie mo le silia ma le 2-3 itula. Ae leʻi inu, ia mautinoa ia lulu le mea o loʻo i totonu o le ipu: i totonu o le palapala i le pito i lalo - sili ona aoga.

Olga Smirnova
: Me 10, 2016

Cholesterol faʻaaogaina o iʻa

Meaai Meaʻai Fafaga i le Cholesterol

O iʻa, pei o soʻo se isi meaʻai, o loʻo i ai ona lagolago ma tagata tetee.

E le o tagata uma e fiafia i iʻa, ae e iloa e tagata uma o iʻa e maloloina lelei, ma o lona faʻaaoga e aumaia ai le tele o pene i le tino. Latou te fai mai o le mea sili ona lelei o le iʻa, o le sili atu ona aoga. Ma e matou te fiafia pe iai cholesterol i le suāuʻu.

O le a tatou taumafai e suʻe, faʻapea foi ma le iloa pe o le a le ola maloloina poʻo le leaga o iʻa mo tagata e maualuga le cholesterol.

Laʻau iʻa

O le tele o iʻa e aofia ai se eseesega tele i le tofo ma le vailaʻau. Afai tatou te mafaufau na o na vaega o iʻa tatou te 'ai, ona tulaʻi lea o le ata e pei ona taua i lalo:

  • Suavai - 52-85%,
  • Protein - mai le 14 i le 22%,
  • Fat - 0.2-33%,
  • Minerale - 1-2%,
  • Mea faʻamalosi - 1.5-10%,
  • Vitamini A, D ma Vitamin B.

O iʻa e maua ai gaʻo manu, o se punavai o le cholesterol. Ae ui i lea, o le gaʻo i totonu o iʻa e lautele lona lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cod is considered fish-fat-fat, talu ai o le gaʻo i totonu e itiiti ifo i le 2%. O iʻa faifaʻailoga gaʻo e aofia ai le gaʻo mai le 2 i le 8%, o lenei vaega e aofia ai le susu, aisa, ma isi.

E i ai iʻa e tele, mai i le 8 i le 15% le gaʻo. Ma o loʻo i ai se iʻa gaʻo faapitoa ma le gaʻo gaʻo o le 15% pe sili atu, e pei o le tuna, paʻepaʻe, behabut, ma isi.O le gaʻo o le sami fou ma le gataifale e fesuisuiai i lona vailaʻau faʻasolosolo, o le gaʻo o iʻa felafoaʻi e latalata i le gaʻo o manu fasi moa.

O le Cholesterol i iʻa e maua foi i ni eseesega eseese.

Peʻa, 100 gCholesterol, mg
Laumei360
Faʻasalaina le ulu300
Carp270
Natotenia210
Pollock110
Toto97
Taaloga56
Sea language50
Pike50
Codfish30
Horse elekereli40

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o loʻo i ai i le cholesterol le fiafia i totonu o le iʻa e eseese i se tulaga lautele lautele.

Mea aoga

A o leʻi talanoa e uiga i mea aoga o iʻa i le lautele, e tatau ona vave iloa e sili atu le iʻa i le gataifale nai lo le iʻa i le vaitafe ona o lona saturation i mea aoga. Ae peitai, o iʻa uma lava e maloloina.

  • O le protein o loʻo aofia i totonu o iʻa e aofia ai mea faʻapitoa amino mo le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le amino acids e pei o le methionine o loʻo i ai i iʻa i le tele tele atu nai lo o meaʻai. Ona o le mea moni o loʻo i ai ni fusivala fesoʻotaʻi ma gaʻo i iʻa, e sili atu ona faigofie ona ufiufi e le tino - e 94-98%. Manatua i le pipi o le pasene o le digestibility o le 85-89%. E le gata i lea, o le taimi e galo ai le iʻa e 1.5-2 itula, lea e 3 taimi e itiiti ifo nai lo le lafu e tasi. O iʻa o se mea maualalo-kalori oloa, lea e sili atu ona matagofie e pei o se meaʻai taumafa.
  • O le suāuu ma le cholesterol o loʻo i totonu o se vaʻai lelei. O gaʻo iʻa e aofia ai omega-3 ma omega-6 polyunsaturated fatty acids. O nei mea e sili ona taua, auai i faiga i le telefoni feaveaʻi, o loʻo i ai le meatotino o le faamamaina o toto toto ma le faʻaitiitia o le cholesterol. Ua leva ona iloa o tagata o loʻo 'ai i iʻa i aso uma, o faʻamaʻi pipisi e le masani ai. Ua toe faʻamaonia foi e lenei mea le aoga o le suauʻu iʻa mo le cholesterol.
  • O iʻa o se punavai o le tele o minerale: phosphorus, calcium, potassium, magnesium, iron, zinc, copper, manganese, selenium, sodium, sulfur. O iʻa iʻa, e faaopoopo atu i nei minerale, e aofia ai foi iodine, vaimasi ma fulu. O nei vailaʻau uma e taua tele mo le tino o le tagata ma e taua tele i le fausiaina o sela ma faiga faʻapitoa. E iloa e tagata uma, pe faʻapefea, mo le faʻataʻitaʻiga, lelei le paluka mo le fatu o le fatu ma vaʻa toto, o lea e lelei tele ai se iʻa mo le maualuga o le cholesterol. E faʻamaonia pe afai e te fafagaina le iʻa ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu i le toeitiiti afa, ma e mafai ona paʻu le 20%.
  • Vitamini o loʻo iai i iʻa e fai ma sao i le faiga o loʻo faia i le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini B12 o loʻo faʻaauau ona aafia i le faagasologa o le hematopoiesis ma i le gaioiga o le tino. O le vailaʻau A e faʻasaoina le vaʻai ma fesoasoani e faʻatele le talavou. Vitamin E, o le antioxidant, puipuia le tino mai le matua, o le lamatiaga o le tele o faamaʻi, e pei o le kanesa ma le atherosclerosis.

O iʻa o se mea e sili ona talafeagai ma aoga. E faʻapipiʻi le tino i le maualuga o le protein, faʻasaʻo le toto ma le vevela, faʻaleleia le moe ma le mafaufau, faʻamautuina le faʻalavelave ma le gasegase, faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi fatu cardiovascular ma oncological, ma le gaʻo i le maualuga o le cholesterol e fesoasoani e faʻaititia ai lona maualuga.

Mo ona manuia uma, i nisi tulaga, e mafai e iʻa ona faia se mea leaga.

  • E i ai se iʻa e lamatia ai le ola maloloina. O loʻo aofia ai vailaʻau e faʻamaʻiina e le tino o le tagata, pe o ni mea oona pe toxins foi. Barracuda, madder, iʻa o le masina, iʻa o le galu, le faʻafefe, afaina, ma le tele o isi ituaiga iʻa e matautia le 'ai.
  • O iʻa e mafai ona pisia i siama. O le mea lea, lelei le togafitiga o le vevela o se mea talafeagai.
  • O iʻa o se mea e pala, e matua taua tele lava. O le mafuaaga o le tele o mea taumafa o iʻa.
  • O iʻa ulavaʻa e mafai ona aofia ai le tele o le masima ma manuʻava, o le mea lea e tatau ona faʻaeteete pe a 'ai le iʻa ulaula.

Le iʻa sili ona aoga

Faaaoga lelei o le iʻa lea e aofia ai le maualuga ole aofaʻi o gaʻo eletise gaʻo eletise omega-3 ma omega-6. O nei gaosiga o loʻo maua i le fagota o iʻa o le gataifale, e masani lava i fua eseese.

O se faʻamaumauga o le gaʻo susu gaʻo e maua i le gaʻo, mo se faataitaiga, i le sami. O lenei iʻa e suamalie, soifua maloloina ae le o se paʻu i aso nei. E mafai ona faʻatau faʻamaʻi pe faʻafefe. Pau lava le mea leaga e le o ni salmon uma na maua i le sami.

O le faateleina, o iʻa ua tupu i tulaga e le talafeagai i luga o faatoaga. O meatotino aoga i totonu e itiiti ifo. O sea ituaiga mumu e ono le maualalo le cholesterol. Halibut, tuna ma le lapisi o loʻo mauʻoa foi i gaʻo eletise polyunsaturated.

I le lautele, 100 kalama o lemoni o loʻo aofia ai le masani o omega-3 e manaʻomia e se tagata.

Sardine, sardinella ma le vao e aofia ai omega-3 ma omega-6 i le tele o aofaiga. E oʻo lava i iʻa na mafai ona tuʻuina, pe afai e lelei ona kuka, o mea o loʻo iai i nei mea e maualuga tele.

O loʻo i ai foi le filifiliga aupito sili ona lelei o le paketi - togafiti. E le o le suamalie, ae faatoa fou pe fou.

Ae mo le iʻa e manuia ai le soifua maloloina, e tatau ona kuka lelei. E le manaomia le fagoina o iʻa i totonu o le suauʻu manogi, o lenei faiga tatou te faʻamamatia ai le tele o meaʻai.

O iʻa e tatau ona kuka, fuʻu, tao taofi, naʻo le tulaga lenei o le a maua ai e le tino le aofaʻiga maualuga, talu ai ona o sea iʻa e tumau pea le sili atu o le tele o gaʻo gaʻo ma vitamini polyunsaturated. E tatau ona aloese mai iʻa mumusu ma ulaula, masima ma maso oona e leai se lelei.

O le ulaula ulaula e sili atu le leaga nai lo le ulaula vevela. Ole fua ole aso ole fagotaina ile 150-200 g mo se tagata matua.

Le filifiliga saʻo mea tau oloa

E i ai nai tulafono laiti e tatau ona e mulimuli i ai pe a filifilia se iʻa.

  • O le lapoa ma le matua o le iʻa, o mea sili ona leaga e mafai ona iai i totonu. Filifili iʻa laiti.
  • E masani ona manogi mai le iʻa fou, ma o le sulugi e le tatau ona palasi pe le lelei.
  • E tatau ona faʻaleleia le iʻa, pe a uma ona taʻalo ma le tamatamailima o le pulupulu e tatau ona faʻafoʻi vave ona fai.
  • O le lanu o le iʻa e ono fesuisuiai e faalagolago ile ituaiga, ae le lanumeamata poʻo le samasama.

O iʻa e tatau ona teu lelei e aloese ai mai le oona. O iʻa fou e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo 2-3 aso pe i le pusaaisa mo le tele o masina.

E tele suʻesuʻega na faʻatautaia ma le fesoasoani lea na mafai ai ona iloa o le suauu iʻa, pe a fai e masani ona fai, e maualalo ai le cholesterol.

O le faʻaaogaina i aso taʻitasi o kapulaa e lua o lenei vailaau faʻasaina i le vaiaso lona lua o loʻo faʻaalia ai se tulaga lelei taua o le faʻaitiitia o le cholesterol.

O fomaʻi fautuaina le suʻeina o le suāuu e puipuia ai le lamatiaga o le fatu, strokes, atherosclerosis.

O le suauʻu fagota, i le faʻaaogaina o gaʻo susu i lona tuufaatasiga, e fesoasoani e toe faʻafoʻi le fatu, faamama toto, ma faʻaitiitia le toto. O se vailaʻau e sili ona taua ma talafeagai mo le tau faasaga i le cholesterol.

E aofia ai iʻa i lau meaʻai, o se gaioiga atamai. Afai e te manaʻo e tausia ma faʻaleleia atili lou ola maloloina, 'aua le faʻafefe iʻa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi.

Faʻaaliga gaʻo o le maualuga o le cholesterol

E pei ona e iloa, o le tele o faʻamaʻi tagata e mafai ona fuafuaina i ona foliga vaaia. O le mea moni, toetoe lava o faagasologa uma i totonu o le tino e atagia i le lanu ma le fausaga o le paʻu.

Ma o le mai i luga o le paʻu ua aliali mai mo se mafuaaga. E i ai mafuaaga mo mea uma. E leai se faʻalavelave i le faafitauli o loʻo iai nei i vailaau - maualuga le cholesterol i le toto. O le siʻitia o le cholesterol e lamatia ai aʻafiaga matautia.

Ae o lenei soliga tulafono e mafai ona iloa e aunoa ma se auiliiliga, ma o le auiliiliga o le a na ona faamaninoina ai le aofai o le cholesterol.Aisea e tulaʻi mai ai le cholesterol toto ma pe faʻapefea ona aliali mai i ona foliga, faitau i le estet-portal.com.

Tele mafuaʻaga o le toto maualuga o le cholesterol

Cholesterol i le tino o le tagata e maua mai i le ate, o nisi o gasegase ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le cholesterol na gaosia e gaʻo e naʻo le 80% o le aofaʻi o le cholesterol i totonu o le toto.

E i ai se aafiaga leaga i le tino ona o le cholesterol maualalo-maualalo?

O le 20% totoe e ulu atu i le tino ma mea taumafa e masani lava o manu. E masani lava ona suia lenei fuainumera i le tasi itu poʻo le isi. O se tamaloa lava ia e aʻafia lenei vaevaega ma ana meaʻai ma lona ola.

O le cholesterol toto e maua i foliga o lipoproteins maualalo ma maualuga. O le mea lea, o le lipoproteins le maualalo e pei o le "leaga", o le faateleina o la latou laasaga e tau atu i le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o le vaa ma faaoso ai osofaʻiga o fatu ma le sasa. A oʻo mai i le faʻaleleia o le cholesterol, o loʻo faasino atu i le faateleina o LDL.

O le maualuga o le cholesterol toto e tulaʻi mai ma mafuaʻaga nei:

1. O le taumafaina o le tele o gaʻo, oloa gaosiga mamafa. O nei meaʻai gaʻo, meaʻai susu ma le maualuga o pasene o gaʻo, pusa i luga o le margarine. E taua foi le tilotilo i le igoa pe a faʻatau oloa. Paʻu ma le suauu popo ma o loʻo i ai punaoa autu o LDL.

2. O le mamafa e fuafua e faateleina le lipoproteins maualalo.

3. O se olaga ola solo. I le gaioiga faaletino, o le pasene o lipoproteins e sui - "faateleina" lipoproteins, ma LDL ua pa'ū.

4. Tausaga ma le tauleleia. I le mavae ai o le 20 tausaga, o le physiologically, o le maualuga o le cholesterol i le toto e amata lemu lemu, e tusa lava po o le a le mea muamua. E le gata i lea, afai ei ai i se tagata se vailaau faʻasolo i ituaiga faʻamaʻi, e aoga le pulea o le maualuga o le cholesterol i le toto.

O loʻo i ai se faʻamaʻi - o le hypercholisterinemia o le aiga, lea e sili atu ai le maualuga o le lipoproteins i le maualuga lipoproteins maualuga. O le maʻi e seasea.

O faʻaaliga i luga o le paʻu ua faʻaalia ai le faateleina o le cholesterol

O le paʻu o le tagata e faʻaalia e le gata o se mea e puipuia ai, ae o se mea fiafia foi. O le mea lea, o le tele o togafitiga faʻaleagaina ma faʻafitauli o le tino e masani lava ona aliali i luga o le paʻu.

O foliga mai o xanthomas o loʻo faʻaalia ai se paleni le talafeagai o le cholesterol?

O le paʻu, e pei o le, e faatea ese mai le tino ma tuʻuina atu i le tagata se faailo e uiga i le gauai atu i lo latou soifua maloloina. Ma o le faateleina o le toto cholesterol sili atu i le 6.24 mmol / l e faʻaalia i luga o le paʻu. E mafai ona masalomia le maualuga o le cholesterol pe a oʻo mai xanthomas i luga o le paʻu.

Xanthomas - O faʻavae nei i luga o le paʻu lea e faʻaputuina ai le lipids i macrophages o vaʻa. Xanthomas o loʻo latalata ane i vaʻa toto ma tupu aʻe ma lipoproteins maualalo. Xanthomas e faʻaalia i taimi uma le solia o le lipeta metabolism.

O ituaiga autu o xanthomas i luga o le tino ma le maualuga o le cholesterol

E 5 ituaiga o xanthomas, e faʻatatau i le nofoaga i luga o le paʻu o le tino:

1. Flat xanthoma - faʻalauiloaina i le vaega o paʻu pipii i alofilima ma alofilima.

2. Xanthoma latalata i mata. O lenei ituaiga xanthoma e taua o xanthelasma. O lanu samasama samasama faataamilo i mata. Le ituaiga masani o le xanthoma.

3. xanthoma tui - o loʻo i luga o le paʻu o le totoa, tamatamai lima, tulivae, lima.

4. xantame lapopopo nodular e faʻasalalau solo i luga o le tino atoa o le paʻu. O le taatele o le localization o le pito i tua o ogavae ma papa.

5. Taleni xanthoma - i luga o tuluvae ma luga o le tendon Achilles.

I le avea ai o se tulafono, e seasea ona vaʻaia e tagata le faʻasalalauga i luga o le paʻu o le tino faʻatasi ma o latou laʻitiiti laʻitiiti, ma e le faʻapipiʻi i taimi uma i latou. Ae o xanthomas i luga o mata, e pei o mata ma eyelids, e taʻua o xanthelasma, e masani ona tosina mai ai tagata ma tagata faʻamaʻi.E le gata i lea, e le na o se logo e uiga i le le atoatoa o le tino, ae o se vailaʻau faʻalelei ma faʻalelei.

Manatua, o lanu samasama i luga o laumata ma ogatotonu mata (xanthelasma) o se faailoga o le toto maualuga o le cholesterol.

Xanthomas e mafai ona alu ese i le togafitiga o le mafuaaga - toto maualuga o le cholesterol. O taumafa ma faamalositino, e pei ona malilie i ai le fomai, o le a toe faafoi le mama ma le mama.

Taua o le sailia o xanthomas ma le maualuga o le cholesterol

A e suʻeina se tagata maʻi, e tatau ona e suʻeina o ia mai le ulu i le toe. Mo le faʻamautinoaina o faʻamaʻi uma, ua na o se faʻaopoopoga. I le faʻaaloalo i tulafono o suʻesuʻega talafeagai, o le a mafai e le fomai ona iloa le auai o xanthomas ma, o le mea lea, ua faateleina le cholesterol i le toto.

O le Cholesterol: faʻataʻitaʻiga faigofie e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol!

O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga ogaoga e pei o osofaʻiga o le fatu ma le sasa. A maeʻa, pe afai e sau "cholesterol maualuga" i luga o le paʻu, ona mafai lea ona e mafaufauina mea o loʻo tupu i totonu o vaʻa a se tagata.

O masini tagata e iai le maualuga o le cholesterol i totonu e foliga mai o masini e faʻaogaina ai le pata pata. O nei pusa e mafai ona tutupu vave pe afai e le faia e se tagata ni fua, ma taitai atu ai i ni faafitauli faigata.

O le mafuaaga autu o le tele o osofaiga o le fatu o le faateleina lea o le cholesterol, lea e lei gauai atu i ai se tagata. Ma o xanthomas i luga o tino o tagata matutua o nisi taimi e le faalavelaveina.

O le mea lea, e taua le malamalama e leai se mea e na o le paʻu lava e aliali mai. O mea uma lava e fai i luga o le paʻu e momoli ai faʻamatalaga. Ma o lenei faʻamatalaga e manaʻomia le faitauina saʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e gauai ia te oe lava ma talanoa i se fomai i le taimi.

O gaioiga e faʻaleleia ai le microcirculation ma puipui ou mata mai xanthomas.

Tuua Lau Faamatalaga