Sa aʻoaʻoina e saienitisi e faʻafefe le kofe i se vaifofo mo le maʻisuka

Saienitisi mai Suitiselani na faia se suesuega faasaienisi i masini. I aso ua mavae, o tagata atamamai ua latou iloa le oona ma le ituaiga 2 o le maʻisuka i totonu o meaʻai. I luga o moa, na tofotofoina ai e tagata atamamai aafiaga o fomaʻi o le activator, na amata ai ona faʻataʻiina le maʻisuka ma le kofe. I le taimi o le suʻesuʻega, na tuʻuina atu ai e saienitisi le kofe i roi mo le lua vaiaso. Na foliga mai o le caffeine o meaʻai i mumua na faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, i tootoo faataitai i le taimi o le saienisi faasaienisi, na toe foi atu le mamafa i le masani.

Ua faamoemoe le au saienitisi Suise e faapea o taunuuga oa latou suesuega o le a faaleleia atili ai le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau. O le mea autu i le atinaʻeina o le maʻisuka e le lava le gaosia o le gasegase o le inisalini. Inisalini o se hormone lea e puleaina ai le maualuga o le suka.

Fai mai tagata popoto faapea i se tulaga ogaoga o le maʻisuka, e mafai ona tauaso se tagata. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o aʻa uma o le tino e aʻafia ai. Ua galo le fatu, ua le lelei le atinaʻe o le tino. E le gata i lea, o le maʻisuka malosi, e aʻafia vae ma gangrene e atiae. I tulaga sili atu ona leaga, o vae ua vaevaeina i le tagata maʻi.

O le numera o le maʻisuka i Rusia o loʻo faʻaauau pea ona tupu i tausaga taʻitasi, e ui lava i le faʻaleleia o le soifua maloloina lelei ma polokalame e faʻafefe ai se faʻamaʻi matautia. O le meaʻai fualaau taumafa Veronika Denisikova na taʻu atu i le 360 ​​auala e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia e aunoa ma se taumafaiga le talafeagai.

Sa aʻoaʻoina e saienitisi e faʻafefe le kofe i se vaifofo mo le maʻisuka

O tagata biosiniini Suise ua latou mafaufau i le auala e maua ai le caffeine e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. Na latou amata mai i le mea moni o vailaau e tatau ona taugofie, ma toetoe o tagata uma e inu kofe.

O faʻamatalaga faʻasaienisi a le Scientific NatureComications na faʻamatalaina ai faʻamatalaga i luga o le sailiga, lea na faia e tagata tomai faapitoa mai Suisela maualuga i aʻoaʻoga faʻapitoa i Zurich. Na mafai ona latou fatuina se faiga o palatini gaosia lea e amata ona galue i lalo o le malosi o le caffeine masani. Pe a liua, latou te mafua ai ona maua e le tino se pepide o le glucagon, o se mea e faʻaitiitia ai le toto suka. O le mamanu o nei puipuiga, ua taʻua o le C-STAR, ua totoina i totonu o le tino i foliga o se microcapsule, lea e amataina pe a ulufale le kafeini i totonu o le tino. Mo lenei mea, o le tele o caffeine e masani ona i ai i totonu o le toto o le tagata pe'ā uma ona inu kofe, tiʻini poʻo se inu malosi ua lava.

I le taimi nei, o le faʻaogaina o le C-STAR sa faʻataʻitaʻiina i na o maso ma le maʻisuka ituaiga 2, mafua mai i le oona ma le faʻaleagaina le lagona o le insulin. Sa totoina i latou i microcapsules ma palatini, ma ina ua maeʻa ona latou inuina inu lelei le kofe vevela ma isi mea inu caffeinated. Mo le poto masani, matou te ave oloa masani mai oloa mai RedBull, Coca-Cola ma StarBucks. O se taunuuga, o le anapogi o le toto glucose maualuga i mice na toe foi mai i le masani i totonu o le 2 vaiaso ma ua paʻu le mamafa.

Talu ai nei lava, ua iloa ai o le kalo i le tele o mea e faʻalavelaveina ai le lagona o le tino i le inisalini ma e faigata ai ona faʻasaʻo le maualuga o le suka. Ae i le i ai o microimplants i meaola, o lenei aafiaga e leʻi matauina.

O tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia masani le iniseti o le inisalini. O se faiga le lelei lenei, ma o loʻo taumafai le au saienitisi e faʻafeiloaʻi ma se sui e sui ai. Ua maua mai e tagata suʻesuʻe Suiselani se tali: o se meaʻai totoina e faʻaolaina ai le gaosiga o le insulin i le tali atu i se sipuni malosi.

O le manatu o le le totoina o "fale gaosi insulin" e sili ona lauiloa i tagata tomai faapitoa i le maʻisuka. O ia mea uma e afaina o se gel capsule lea e aofia ai le fiaselau o laulaau ua fesuiaʻiina lea e vavaeina ai le insulin i totonu o le toto pe faaosofia ai lona gaosiga i le pancreas. O le atigi e puipuia mea mai le inisiua, ae faʻatagaina ai vailaʻau e pasia.

Ae o le a le mea e mafai ona avea o se "matau amata", e aofia ai le faʻaaogaina o se insulin implant? E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi mai le Swiss Higher Technical School o Zurich, o se ipu kofe faigofie.

Na latou fatuina ni sene tagata e masani ona suia, lea e fuafua ai le maualuga o le kafini i totonu o le toto. Afai e umi, o le a amata ona maua le kulukone-pei o le peptide-1 (GLP-1), o le hormone lea e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini i le pancreas.

Afai o nei siaki ua tuʻuina i totonu o se totoga ma totoina i lalo o le paʻu, o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a mafai ona faʻafetaui le maualuga ole suka suka i le ipu kofe, tiʻini poʻo isi mea inu caffeinated. I le fetuʻutuʻunaina o le malosi o le inu, e mafai ona e faʻaopoopoina le GLP-1 pe sili atu foi. O faʻataʻitaʻiga i maso ua faʻamaonia le aoga o tekinolosi, lipoti Guardian.

O le faʻamaeʻaina mulimuli o le masini ma ona faʻataʻitaʻiga o le a alu pe a ma le sefulu tausaga. Ae ui i lea, ua talitonu le au saienisi o la latou sailiga o le a iu ina suia olaga o tagata maua i le maʻisuka. E toetoe lava o tagata uma e inu lauti poʻo kofe, o lea e mafai ai ona faʻafetaui le maualuga o le suka i totonu o le toto e aunoa ma le sola ese mai gaoioiga masani.

E tusa ma le 1 piliona ipu kofe ua inu i aso uma i le lalolagi, ae o lea e leai se tasi na iloa po o le fea o le caffeine e sili ona lelei. Ua faia e tagata sailiili Amerika se algorithm e taliina lenei fesili. Faʻavae i luga o faʻamatalaga e uiga i le lelei o le moe, e tuʻuina atu ai i le tagata faʻaaoga fautuaga uma e inu ai le kofe.

Saienitisi Suiselani mai le Iunivesite o Zurich ma Basel, faapea foi ma tagata suʻesuʻe Farani mai le Iunivesite o Tekinolosi ua latou iloa e mafai ona faaaoga le kafeine i togafitiga o le maʻisuka.

O se tusiga ma faʻamaumauga o le suʻesuʻega sa lomia i totonu o le tusi o Nature Communication.

Saienitisi e avea o se vaega o la latou suesuega faasaienisi ua fausia ai nilala e mafai ona vavaeina le insulin i le tali atu i le taumafa o le kafini i totonu o le tino. E pei ona faʻaalia i suʻega i masini, o le faʻaofiina o ia siama e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Na faʻamaonia e le au suʻesuʻe na latou faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o faʻamaoniga o le intracellular, ma na maua ai faʻamatalaga gaosia o C-STAR. O i latou na fesoasoani i le tulaga o le caffeine faaaoga e faʻaleleia ai le gaioiga o le gutu o le polotini SEAP.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega na faia i maso, na foliga mai ai o le 'aiʻai o le caffeine e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

I le amataga atu ia Iuni, na iloa ai e saienitisi i le Heinrich Heine University of Düsseldorf o le faaaogaina masani o le kofe e puipuia ai sela o le cardiovascular system mai le faaleagaina.

Ua liua le kofe i le bioengineers i se vaifofo mo le maʻisuka

Ua amataina e le bioengineers ia polotini e faʻaaogaina i siama e ala i caffeine.

O le amataina o le puleaina o le tusipasi ma le "liliu" le faailo o genes o loo pulea e ia, e manaomia ai sina caffeine, lea e maua i le kofe, tea ma le malosi o meainu, e tusa ai ma le lomiga NatureCommunications.

Saienitisi i se suʻega i mumu ma le maʻisuka ituaiga 2 na maua ai o le kofe e faʻaitiitia ai le kulukose i mumumu ma sosoʻo ua totoina e maua ai hormones synthetic i luma o caffeine.

Saienitisi: O le uʻamea e fesoʻotaʻi ma le okesene ma le helium i le ogatotonu o le Lalolagi

Sa aʻoaʻoina e saienitisi mai le University of Technology a Zurich University le auala e faʻaaoga ai le kafiti e avea ma tagata e faʻaosoina ai e maua ai fualaau o le maʻisuka mo le maʻi. Ua faia e tagata tomai faapitoa ia caffeine-activating proteins. O se faʻaaogaina o le gaosiga o le gaioiolosi o loʻo faʻapipiʻiina i le DNA o sela e mafai ona tuʻuina i totonu o le pancreas.

Saienitisi: O tamaiti e le talitonu i Santa Claus i le valu i le iva tausaga

O le faiga na faia e saienitisi na taʻua C-STAR. O pepe na afaina i microcapsules ma sela ei ai lenei tino. Ona lua vaiaso na tuuina atu ai meaʻai i le kofe. O se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e masani ona faʻamautuina i togo ma le mamafa ua paʻu.

Ata: Daniel Bojar et al / Nature Communications 2018

Ua le toe aoga le saito a Europa talu ona filifilia

Lagolago i la matou Zen channel! E naʻo le faʻaleleia o faʻamatalaga o talafou i le avanoa numera fou!

Saienitisi Suiselani mai le Iunivesite o Zurich ma Basel, faapea foi ma tagata suʻesuʻe Farani mai le Iunivesite o Tekinolosi ua latou iloa e mafai ona faaaoga le kafeine i togafitiga o le maʻisuka.

O se tusiga ma faʻamaumauga o le suʻesuʻega sa lomia i totonu o le tusi o Nature Communication.

Saienitisi e avea o se vaega o la latou suesuega faasaienisi ua fausia ai nilala e mafai ona vavaeina le insulin i le tali atu i le taumafa o le kafini i totonu o le tino. E pei ona faʻaalia i suʻega i mumumu, o le faʻaofiina o ia siama e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, tusi iz.ru.

Na faʻamaonia e le au suʻesuʻe na latou faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o faʻamaoniga o le intracellular, ma na maua ai faʻamatalaga gaosia o C-STAR. O i latou na fesoasoani i le tulaga o le caffeine faaaoga e faʻaleleia ai le gaioiga o le gutu o le polotini SEAP.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega na faia i maso, na foliga mai ai o le 'aiʻai o le caffeine e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

I le amataga atu ia Iuni, na iloa ai e saienitisi i le Heinrich Heine University of Düsseldorf o le faaaogaina masani o le kofe e puipuia ai sela o le cardiovascular system mai le faaleagaina.

O tagata gaosi gaioiga e liua le kofe i se vaifofo mo le maʻisuka

Bioengineers ua atiaeina puipuiga - o le puleaina o fualaau faasaina o loʻo faʻaaogaina e le caffeine i sela. O le mamafa o le caffeine o loo aofia ai i le kofe, tii, ma le malosi o le ava ua lava lea e "liliu" ai se protein ma amata ai le faʻaalia o genes o loʻo pulea e ia. O le gaioiga o le caffeine e faʻatonutonuina i le faʻatinoina o mice faataitai ma le maʻisuka ituaiga 2. Teu meaʻai na mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose i fuamalie ma le maʻisuka ma totoina soso e faʻaalia ai le hormone synthetic i luma o le kafa. Mataupu na lolomiina i NaturaFesoʻotaiga.

O le caffeine e faʻateleina i le tele o mea i le salafa o le lalolagi, o lea e manatu ai saienitisi o lenei vailaau o se fualaau taugofie ma le le oona e mafai ona faʻaaogaina i fomaʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fuafua e saienitisi mai le Swiss Higher Technical School o Zurich le faʻaaogaina o le caffeine e avea o se tagata e faaosoosoina ai le maʻisuka mo le maʻi. Mo lenei mea, ua atiae e saienitisi ni puipuiga o le activator artificial e tali atu i le kafiine ma e aofia ai ni poloka o galuega. O le fausaga faʻavae e fesuiaʻi ai le activator ua faʻapipiʻiina i le DNA o sela e mafai ona tuʻuina i totonu o le pancreas.

O le caffeine receptor i lenei faiga o se faʻasolosolo faʻasolosolo faʻatasi e tutusa ma le mole mole (faʻaitiitia) i le tali atu i le caffeine o loʻo fusifusia i ni micromolar concentrations. O le mea lea, i na ituaiga o faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o loo iai le caffeine i totonu o le toto o se tagata ina ua uma ona inu mea inu o loʻo i ai.

O le uluai lomiga o le regulate synthetic o loʻo aofia ai le caffeine-binding, DNA-binding and transactivation domains and reacted to 100 micromoles o le caffeine mama. Ona faʻauʻuina lea e le au suʻesuʻe "se mea e puipuia ai le caffeine i faʻamalosi e faʻaosoina ai se tasi o vaʻalele lauiloa e taʻitaʻia ai i le amataga o le faʻasalalauga i le taimi e tasi ma le faʻateleina o faʻamaoniga. I lenei tulaga, o le tino ua faʻaalia i le maualuga o le 1 i le 0.01 micromoles o le caffeine. O le faaiʻuga mulimuli o le polokalama e taʻua o le C-STAR (caffeine-faʻaosofia ai le faʻatonutonuina o tulafono faatonutonu).

Le polokalame o le caffeine-binding binding activator. O le caffeine-sensible domain (aCaffVHH) faʻaitiitia i luma o caffeine ma e mafai ona faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi faʻamaonia le tusiga poʻo le faʻamaoniga o le faʻamaoniga

Daniel Bojar et al / Nature Communications 2018

Saienitisi Suiselani mai le Iunivesite o Zurich ma Basel, faapea foi ma tagata suʻesuʻe Farani mai le Iunivesite o Tekinolosi ua latou iloa e mafai ona faaaoga le kafeine i togafitiga o le maʻisuka.

Faitau atili i le izvestia.ru

Sa aʻoaʻoina e saienitisi le tauʻaina o le kanesa faatasi ai ma le fesoasoani a shellfish

Saienitisi Peretania mai le Iunivesite o Salford i Manaseta na iloa ai e mafai e le shellfish ona laveai mai le tele o ituaiga o kanesa. O mea o iai i le tino o nei meaola e fesoasoani i lenei. izvestia.ru »

O tagata matutua e iai faʻamaʻi faapitoa e tatau ona matua gauai atu i lo latou soifua maloloina. vm.ru »

O le faamoemoe o le ola e maua mai e utro.ru »

O le toilalo i le pati o le olaga e faailoa ai le oʻo mai o le utro.ru "

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le nanaina o le tagata mai le vevela faʻamaʻi

Ua atiae e saienitisi mai le Iunivesite o Wisconsin i le Iunaite Setete ni mea e mafai ona natia e oo atu i le 95% o le vevela infrared tagata mai se ata mata. Na lipotia lenei mea e le suʻega suʻesuʻega Advanced Engineering Materials. izvestia.ru »

Faitau pea

Telefoni o le a faʻaalia le nofoaga o tagata faʻaoga

O ai ma pe faʻapefea mai le aso 1 o Iulai na faia ai penisione ma totogi i le DPR?

Ua aʻoaʻoina e saienitisi EU le ala e faʻaitiitia ai le eletise eletise i mea e faʻaaogaina

Aemaise lava, o le suʻeina o le lithium ma le graphite mai pamu ua le mautonu o taugata ma mea lauiloa. ru.euronews.com »

Sa aʻoaʻoina e saienitisi auala e pulea ai amioga a moa e faʻaaogaina ai se komepiuta

Sa aʻoaʻoina e saienitisi mai Korea i Saute le pulea o amio a moa e ala i le faʻapipiʻiina o se tootoo i totonu o le faiʻai o le tootoo. O taunuʻuga o le suʻesuʻega ua lolomiina i totonu o le nusipepa Nature Neuroscience. izvestia.ru »

Saienitisi a saienitisi i le Iunivesite o Niu Saute Uelese (Ausetalia) ma le Harvard School of Medicine (USA) ua latou atiina ae se auala fou e tetee atu ai i le matua o le musika e faaaoga ai se tuufaatasiga tuufaatasi o vaega ninii e lua. il.vesti.news »

Sa aʻoaʻoina e saienitisi e fuafua le vaʻai ma le vavao o oreva i la latou faʻailoga

Ua iloa e tagata suʻesuʻe o le biologists i Ausetalia, o leo na faia e puʻu e le gata o loʻo faʻamaonia ai le tulaga lamatia poʻo meaʻai na maua, ae mafai ona latou iloa le vaʻai ma le matua o le corax paʻu, le uoa masani. Na lipotia lenei mea e Faʻasologa i Biology. izvestia.ru »

O tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o Harvard i Amerika na latou faia se tui puipuia e puipuia ai le cancer il.vesti.news »

Ua aʻoaʻoina e saienitisi e faʻamaonia Alzheimer e se mataua o le toto

Sa aʻoaʻoina e saienitisi mai Iapani e faʻamaʻi le faʻamaʻi o le Alzheimer i se pa'ū o le toto, lea na latou faʻamalamalama ai mea e fesootaʻi ma le beta-amyloid - o se tasi o mafuaʻaga autū o le atinaʻeina o le senia dementia. izvestia.ru »

Sa aʻoaʻoina e saienitisi le faailoaina o uo e ala i le faia o faiʻai

O le faʻataʻitaʻiga sa auai ai le 279 tamaiti aʻoga, e 42 oi latou sa faia se suʻesuʻega MRI. vm.ru »

O se vaega o saienitisi mai le Saina a le Saina a Sciences na lipotia mai luga o le manuia i le kiliva. Na mafai ona latou faia ni kopi tutusa se lua o le macaques. Na mafai e Genetics ona faia ni kopi se lua o le manuki e faʻaogaina ai le auala lava e tasi na faʻaloʻoina ai le mamoe o Dolly ma isi mammals. Lenta.ru »

Saienitisi Saienitisi e Lolomiina Faʻasinoni Faʻatekonolosi Faʻatasi ma le Metal Molten

eletise faʻafouina "faʻafesoʻotaʻi" e faʻaaoga ai metala uamea. izvestia.ru »

I Suiselani, latou te atiina ae se mea faapitoa ma le fesoasoani e mafai ai ona maua mai le malosiaga mai le tino o le tagata i le utro.ru. "

Sa aʻoaʻoina e saienitisi le tupu o nifo fou

Sa aʻoaʻoina e saienitisi le tupu o nifo fou. O manu feʻai na avea ma foaʻi. O sela faapitoa ua tuʻuina i le tino o manu. E tuputupu ae ma atiina ae, ae le afaina ai le manu. Sa taumafai foʻi saienitisi e faʻapipiʻi tonu le mea o le a tutupu: o se tagata e seleseleina po o se fang. O le togitogi tupuga ua totoina. izvestia.ru »

Sa aʻoaʻoina e saienitisi le maua mai o le eletise mai le vevela ma loimata

O le enzyme lysozyme, lea e maua i loimata ma le susu, e mafai ona gaosia eletise. O sea sailiga na faia e se vaega o tagata suʻesuʻe Irish mai le Iunivesite o Limerick (UL), na tusia e le Irish Times i le Aso Lua. izvestia.ru »

Sa aʻoaʻoina e saienitisi e fuafua le faʻatasiga o se tagata i lana ata

O se polokalama faapitoa e mafai ona mateina pe o le tagata o le faʻafeusuaiga mai se ata se tasi if.ru "

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le iloa o faailo o le atuatuvale i le Instagram photos

O fomaʻi lautele i sina mea e sili atu nai lo le 40 pasene o mataupu na mafai ona iloagofie le faʻamaʻiina o le faʻafitauli o le tino. vm.ru »

Saienitisi Saienitisi e Fafataina Cells Cancer i le Uli Auro

E tusa ai ma se tagata faigaluega o le Iunivesite o Edinburgh (Sikotilani), Asir Unchity-Brochet, o meatotino fou ua maua i totonu o auro na faaalia ai o le uʻamea e mafai ona faʻaaogaina i le tau faasaga i le faʻamaʻi. vm.ru »

Saienitisi Faʻasaienisi e Fausia le Puipuia o Meaʻai mai le Ea

Meafaigaluega mo le sauniuniga o lenei meaai i le lumanaʻi e mafai ona tuʻu i le fale. vm.ru »

Ua saunia e saienitisi Finnish se meafaigaluega mo le faia o meaʻai protein mai le ea. I lo latou manatu, o le masini i le lumanai o le a foia ai le faafitauli o le matelaina i luga o le paneta. "I le lumanaʻi, o masini e faʻavae i la tatou tekinolosi e mafai ona faʻapipiʻi i toafa po o isi tulimanu o le lalolagi o loʻo taʻutaʻuina o latou tagata i le fiaaai. utro.ru »

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le liliu o fatu fatu i totonu o tagata

O vailaau uma e tofotofoina i manu aʻo leʻi tofotofoina i tagata. Ae o lenei auala e le atoatoa. O loʻo faʻatulagaina e tagata suʻesuʻe se tekinolosi fou e suʻeina ai fualaau faʻatau e faʻaaogaina ai ni tala laiti o loto o tagata. E saʻo, e faia i luga o le faavae o totoga o le rat. vesti.ru »

Saienitisi Faʻasaienisi e Feutagaʻi ma le Mataʻutia ma le Miliki

O loʻo suʻesuʻe e le au suʻesuʻe nisi auala e faʻafefe ai le atuatuvale - o se faʻamaʻi e aafia ai le tele o tagata i le salafa o le lalolagi. O se vaega o saienitisi mai Saina ma Iapani latou te valaaulia i latou oe mafatia mai le atuatuvale ina ia gauai atu i le taumafataga, e pei o le masani ai ona faaaoga susu susu. vesti.ru »

E ala i le faailoaina o faila o le faiai mo nisi manatuaga, na faʻaitiitia ai e le au suʻesuʻe a latou gaioiga, lea na mafua ai le soloia o le ita i fuamoa suʻesuʻe. O le tekonolosi e leʻi faʻataʻitaʻiina i tagata lautele mo mafuaaga faʻapitoa utro.ru "

Biochemists na suia le lalolagi o saienisi. Na latou atiina ae se totoga aoga ma se fesuiaiga o gafa. Aʻo le i oʻo i lenei, o nei suʻesuʻega na muta i le toilalo utro.ru "

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le vavaeeseina o tala moni mai le mea sese

O tagata faapitoa o le Iunivesite o Cambridge ua fautuaina e "fai tui" le au faitau ma sina fua o le misinformation izvestia.ru "

O le metotia o le hydrothermal liquefaction e mafai ai ona e faia lenei mea i ni nai minute izvestia.ru "

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le faʻamaonia o le valea e ala ile tulaga i luga o fesoʻotaʻiga lautele

Schizophrenics e mafai ona iloa i la latou itulau i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo. Ua atiae e le au suʻesuʻe i le Iunivesite o Cambridge se auala fou o suʻesuʻega e faʻaaoga ai le suʻesuʻeina o itulau i fesoʻotaʻiga lautele. I le gasologa o le suʻesuʻega, na suʻesuʻeina e le au atamamai ia itulau o le tagata faaaoga, e le gata o ata na lafoina iina, ae faʻapea foi statuses e faʻaaogaina e tagata e faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga mo se fesoasoani faʻalagona. am.utro.news »

Saienitisi Faʻasaienisi e Faʻamataina le Faʻanoanoa e ala i le Instagram

O le faʻaaogaina o komepiuta faʻafesoʻotaʻi foliga e fesoasoani e faʻaalia ai le le mautonu o le mafaufau iziscoia.ru "

Sa aoaoina e saienitisi e vavalo ni manuʻa mai le au lakapi soka

Ua aʻoaʻoina e fomaʻi mai le Iunivesite o Birmingham mea e ono aʻafia ai le au lakapi soka e faʻaaoga ai GPS ma le televave. E tusa ai ma se suʻesuʻega fou ua lolomiina i le British Journal of Sports Medicine, o le tele o faamalositino e fesootaʻi ma le faateleina o le lamatiaga o ponaivi ma maso o vae. Lenta.ru »

Ua aʻoaʻoina e saienitisi le liliu o fusi paʻu i totonu o siama e maua ai le insulin

Ua faia e le aufaifaatoaga a Amerika mea taua i le atinaʻeina o togafitiga faafouina, pe a oʻo ina ola aʻela ma meaola e faʻaaoga ai tekonolosi. Na latou liua tino o le paʻu o le paʻu i ni peta beta o tincreatic tinlets o Langerhans, faʻapipiʻiina le insulin. infox.ru »

Ua valaau e saienitisi se auala e aveesea ai le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina

O fomaʻi mai Kanata ua tele ni faʻamaoniga e lagolagoina ai le mea moni o le matelaina o le pisapisao fesoasoani e fesoasoani e faʻaumatia le maʻisuka ituaiga 2 ma toe faʻafoisia le tulaga masani o le faiga o le inisalini.

Na maua a latou sailiga i le BMJ Case Reports. "Matou te leʻi faʻalogo lava o tagata o loʻo aoga e fomaʻi e taumafai malosi e faʻaaogaina le fiaaai o se togafitiga mo le maʻisuka.

Ae peitai, oa matou suesuega, ua faaalia ai o le teenaina o taimi o taumafa o se fuafuaga sili ona atoatoa ma e manaomia foi e fai ai taga e mafai ai ona e taofia le inisalini ma fualaau faasaina, "o le tusi lea a Suleiman Furmli mai le Iunivesite o Toronto (Kanata) ma ana uo.

E tusa ai ma fuainumera o WHO, o loʻo i ai nei le 347 miliona tagata na maua i le maʻisuka i le lalolagi, ma e tusa ma le 9 mai le 10 suka o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafua mai i le faateleina o le puipuiga o le tino i le inisalini. 80% o tagata gasegase o loʻo ola i atunuu maualalo ma maualalo tupe maua.

I le 2030, o le maʻisuka o le a avea ma mafuaaga lona fitu o le oti i le lalolagi atoa. I le tolu tausaga talu ai, na maua ai e tagata suʻesuʻe o meaola faʻapitoa a Peretania, o le suʻega ma laufofoga, o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e fesootaʻi ma le oona i le pancreas ma le ate.

Aveesea o le atoatoa o le gaʻo o gaʻo mai nei totoga, e pei ona faʻaalia i nisi faʻataʻitaʻiga, ua faʻamaʻaʻaʻese uma ia faʻaalia o le faʻamaʻi, e aofia ai le tele o siama o le tino lea e masani ona 'aʻafia ai mole molelaʻau inisalini. Mulimuli ane na latou faaalia ai e mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa i se ituaiga o "anapogi" - o se meaai faapitoa e faʻamamaina ai le pancreas ma le ate mai le tele o gaʻo, ma folafola atu e tuʻuina atu iuga o nei suʻega i tagata volenitia.

O Furmley ma ana uo na vave ona tuuina mai ni faataitaiga se tolu o le auala na fesoasoani ai ia "taualumaga" i le maʻisuka e aveesea ai le faamai, ma faaalia ai "tala manuia" o le toatolu o tagata na nonofo i Toronto ma o mai e vaai ia i latou.

E leʻi leva talu ai nei, e pei ona tusia e fomaʻi, e toatolu tagata e 40 i le 70 tausaga na mafatia i ituaiga ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2 na liliu atu ia i latou. O i latou uma e tatau ona ave insulin, metformin ma isi vailaau e taofia ai faailoga o le faamai ma faʻaleleia le soifua manuia o tagata gasegase. O tagata gasegase, e tusa ai ma Furmli, na mananao e aveesea faʻamalologa le tumau o le maʻisuka, ae le manaʻo e faia taotoga ma isi togafitiga faʻamalosi.

Mo lenei mafuaʻaga, na valaʻauina e fomaʻi i latou e auai i le suʻega ma taumafai e aveesea le maʻisuka e ala i le anapogi. O le toʻalua oi latou na filifilia se faiga e sili atu ona popole, ma le teenaina o meaai ina ua maeʻa le aso, ma le maʻi lona tolu na matelaina mo le tolu aso, ona toe 'ai lea i le' ai.

Na latou mulimuli i se taumafa faapena mo le 10 masina, ma o saienitisi i taimi uma lava na siaki pea lo latou ola maloloina ma suiga i la latou metabolism.

E pei ona i ai, o le tasi ma isi auala anapogi na matua aoga tele i le maʻisuka. Pe a ma le masina, na mafai ona latou mumusu e inuina le inisalini ma fualaau faasaina, ma o le maualuga o le inisalini ma le kulukose i lo latou toto na pa'ū ifo i le toetoe o tulaga masani.

Faʻafetai i lenei mea, ina ua mavae ni nai masina, o alii uma e toatolu na mafai ona leiloa e tusa ma le 10-18%, ma aveesea uma le leaga o le maʻisuka.

E pei ona faamamafaina e fomaʻi, o faʻamatalaga na maua mai e na o le faʻamaoniga o le aoga o ia togafitiga, ae le faʻamaonia e aoga tele i mataupu uma. Furmli ma ana uo latou te faamoemoe o lo latou manuia o le a uunaia ai isi saienitisi ina ia amataina "ogaoga" faamasinoga o le falemaʻi e aofia ai le tele o tagata volenitia.


  1. Ametov A.S. Granovskaya-Tsvetkova A.M., Kazey N.S. O le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka: o faʻavae o le pathogenesis ma togafitiga. Moscow, Russian Academy Medical Academy o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Rusia, 1995, 64 itulau, o le taʻavale e le o faʻamaonia.

  2. M. Akhmanov "O le maʻi suka e le o se faasalaga. E uiga i le soifuaga, faʻalavelave ma faʻamoemoe o le maʻisuka. " St. Petersburg, lomia le fale "Nevsky Prospekt", 2003

  3. Zakharov Yu.L., Korsun V.F. Maʻisuka Moscow, Fale Lomiga o Iuni a le Malo "Garnov", 2002, 506 itulau, faasalalau o le 5,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga