O a fualaau mamago e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis

Pe a togafitia le pancreatitis, e faʻaalia e le tagata maʻi ni faailo le lelei, lea e faʻaaogaina i taimi o togafitiga. E lagona e le tagata maʻi le le mautonu i totonu o le manava o le manava, lagona tiga, faʻaleagaina le gaʻo. Taumafa i le taimi o togafitiga o le a agamalu, ae le o le ita, o le toto mumū ma le mucosa ua faaleagaina.

E mafai ona e faʻasalalau se lisi faʻailoga ma fualaau mamago. O fualaau mamago e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatiti, o mea ia e tatau ona lafoai, e taua mo tagata maʻi uma ona iloa.

O mea aoga

O fualaau aina suamalie e aofia ai togafiti e faia mai fualaau aina ma vine i le faʻamamaina. E ese le auala gaosi - latou te faʻaaogaina le auala masani faʻagogo pe faaaoga ni masini faʻapitoa i le faiga o le faamamaina o masini umukuka. Ona o le maualuga o mea aoga ma vitamini, e masani ona aofia ai i le taumafa o mea taumafa taumafa.

I le tulaga o faaletonu o le pancreatic, o le faʻaaogaina o le tele o suka ma gaʻo gaʻo e le taliaina. O loʻo i ai nei vaega i ni aofaiga tetele nai lo le pepa fou. O le mea lea, e le o ituaiga uma o ia ituaiga mea lelei e taliaina mo le faʻaaoga i lenei vaitau.

I le taimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi, o le le tagofia o fualaau mamago e le taliaina. I le foliga masani o le faamai i le taimi o le faamagaloga, ua faatagaina e saunia teuteu mai ia i latou. I le faaleagaina o le pancreas, o le inisalini e gaosia i le le lava o mea. E mafua ai ona faigata i le gaosia o le suka, o lea e ai fualaau mamago i se foliga mama ma tuʻuina atu ma le faʻaeteete.

Faatasi ai ma se taumafa malosi i le taimi o le maʻi, e maua e le tagata maʻi le pito maualalo o elemene aoga ma vitamini. O le taunuʻuga o le malaise, le faʻaletonu, le lelei o le vaitamini.

O le tagata gasegase o loʻo i ai se galala, afaina, afaina. O fualaau mamago o le a fesoasoani e foia le faafitauli i le pancreatitis. Latou te tamaoaiga i meaʻai taua i le maualuga maualuga.

O fea e mafai

E le o fualaau aina uma e maua i le pancreatitis e talia mo le faʻaaogaina o se meaai. Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, ua matua faasaina lava le 'ai i ia ituaiga mea lelei. I le pancreatitis e masani ai i le taimi o le faʻamagaloga faifai pea, e tele ituaiga o fualaau mamago ua faʻatagaina e 'ai.

Meaʻai ma gastroenterologists faʻasaina le 'ai tele o fualaau aina mata ma fualaʻau. Ua suia i latou i mea mamago. E mafai ona 'ai fualaʻau mama ma isi fualaau mamago i le pancreatitis? O meatotino o lenei pulu mago ma mea e mauoa i:

  • pectin
  • polotini
  • citric, oxalic, malic acid,
  • glukose, fructose, suauu,
  • minerale (potassium, calcium, iron, sodium, phosphorus).

O le faʻapogai o elemene aoga e faʻamaopoopo ai le galuega o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le metabolism ma metabolic process, faʻamaonia le tulaga o le stool, aveese mea leaga, toxins.

E taua le iloa o le fua ma e le aʻafia i paʻu mamago, ina ia le afaina. E lima vaega i le aso. E mafai ona e faʻaaogaina i lona mamanu lelei, saunia infusions, compotes, faaopoopo i ipu.

O a ni mea aoga o apricots mago, pe mafai ona 'ai i fualaau mamago mo pancreatitis? O apricots ua faʻamamaina e le mafai ona faʻamaonia. E mauʻoa i vitamini aoga, elemene.

I le pancreatitis, o le anemia e masani ona atiina ae. O fasi apricots ua faʻamamaina le tino o le tagata maʻi i le uʻamea, e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi. Tetee i ituaiga suamalie ma suamalie o apricots ua mamago, e pei o le muamua na mafai ona mafua ai le maʻisuka, ma le avega mulimuli o le pancreas mumū. E le mafai ona e 'ai ni apricots mamago i luga o se manava gaogao, e muamua ona latou maua se meaʻai. Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e gata i le 5 mea i le aso.

E fautuaina ina ia aofia ai fualaau aina suamalie:

O nei ituaiga o fualaau mamago ei ai sina calorie ma le maualuga o meaʻai. E i ai se aafiaga lelei i le inumaga, fualaau oona ma le tino atoa.

Lenei e le fautuaina

E taua le malamalama i fualaau mamago e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatic pancreatitis, talu ai e le o mea uma e talafeagai mo le meaai meaai a le maʻi. I le gasologa laititi, e masani ona faasaina le 'aina o fualaau mama ma vine. I faʻamaʻi tumau, e faʻaaogaina maʻoti.

Faatasi ai ma le mumunia o le aʻafiaga o gland pancreatic, o le le lava o le inisalini e maua, o nisi fualaau mamago ma pancreatitis e le aofia mai le lisi.

O le mafuaʻaga o le maualuga o meaʻai o gaʻo, gaʻo ma fualaʻau fuālaʻau e ono mafua ai le maʻisuka:

O loo mafaufau tagata maʻi pe ua mamago le fua, e mafai ona inu i fualaau mamago? O le tali o le ioe. Ae ao lei kukaina, ia saunia fualaau mamago. O togafitiga faʻamago e faia i le fale e le manaʻomia ai se togafitiga faʻapitoa. Ae afai na faatauina i totonu o se faleoloa, e taua le puipuia o oe lava mai mea leaga o lo oi totonu. Ina ia faia lenei mea, sasaa fualaau mamago i vai inu, ou te tausisi pea, tafe le vai.

Compote Recipes

E mafai ona e faʻaitiitia le masani a meaai a le tagata maʻi ma fualaau suamalie suamalie mai fualaau aina mamago aoga mo pancreatitis. Ave ni apu mama, pears ma laʻau. Liligi le meaʻai i vai inu, faʻasolosolo 1 itula, faʻafefe le vai. Sasaa apu ma pears i le vai faʻamamā, tuʻu le apa i luga o le afi, faʻapipiʻu mo le 1 le itula. Faʻaopopo meaʻai, faʻapipiʻu mo le 25 minute.

Aveese le compote mai le afi, faʻatagaina e faʻaliliu, faamama. E fautuaina e inu aʻo leʻi 'ai. O le vai inu o le a faanatinatiina ai lou fiainu, faʻamalosia ai le manaʻoga, faʻamaloloina faʻamaoniga le lelei i le maʻi.

Tasty compote o le a faia mai laulaʻau ma vine. O mea uma e mamago e mulumulu i lalo o le vai taʻavale, tumu i vai mama. Tuu le moli i luga o le afi, aumai i se vevela. O se vaega itiiti o le sugar granulated ua faʻaofiina i totonu o le kulupu, toe faʻafouina i se faʻala. E kukaina le compote mo le 30 minute, ave ese mai le vevela, faʻamalosi i se nofoaga malulu. Inu inu.

Tatou eseese le tuufaatasiga o le vaiinu. E kuka mai i apricots ua mamago, palu, apples dried, vine, pegs dried. O fualaʻau eseese e faʻaaogaina. Aʻo leʻi amataina le sauniuniga, e fufuluina vaega i le vai i lalo ole tapuni. O mea taumafa e sasaa atu i totonu o se isi apa, sasaa i vai inu mama. O le aumaia o le vai i se faʻapipiʻi, vaevae le 40 minute. Afai e manaʻo ai, sasaa i le sugar granulated (i ni vaega laiti). Aumai i se mea e toe vevela, tape le afi, faʻamafanafana le compote. Faʻaosooso ma faʻaaoga i se foliga manaia.

O faʻamanuiaga o na meaʻai e le gata i le tuufaatasiga. Latou te taulimaina faʻamaoniga le lelei e ō mai ma se totoga mumu. O le taumafaina o fua suamalie i le paleni lelei, o le faafitauli o le vai o le vaitama, flatulence, bloating, ma le stool disorders ua foia.

E mafai pe leai

O fualaau mamago o se punavai o vitamini, lea e le lava i pancreatitis. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le lisi o oloa faatagaina ma feutagai ma lau fomaʻi. O nisi fualaau faasaina mo le pancreatitis e mafai ona faʻamaina i foliga masini. Ae e tupu, ma le isi itu, pe a fua le fualaau mamago, aʻo faʻaaogaina fou e talia.

E mafai ma tatau ona 'ai fualaau mamago i le pancreatitis, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete.

Fualaau mamago mo pancreatitis ma cholecystitis

E ui i le maualuga o le taumafa paleni o fualaau mamago, o tagata e leai ni paʻu mumusu e le tatau ona ave faʻatasi ma lenei oloa.

  1. Muamua, o le tele o fualaau mamago ei ai pectini. Latou te aumaia na o faamanuiaga i se tagata soifua maloloina, ae o le pancreatitis ma le cholecystitis (aemaise lava i le taimi o le faigata), o lo latou faʻaaogaina e afaina i le atinaʻeina o flatulence ma le totoina.
  2. Lona lua, afai e te faaosofia le gaosia o le enzymes i le taimi o le faigata o le pancreatitis, ona mafai lea ona amataina le gaogao o le pancreas. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le pancreatitis, o le tafe mai o le vai mai le okeni ua afaina e faigata. O le mea e leaga ai, o fualaau mamago e aofia ai le tele o mea inu gaʻo e mafua ai se tali.
  3. Lona tolu, ona o mea o loʻo iai i mea faʻalaʻau i fualaau mamago, o le vevela o le talo e faʻailoaina, ma o lenei mea e matua le taliaina i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis ma le cholecystitis.

Ae peitai, e le tatau i tagata gasegase ona lafoaia uma a latou togafiti e fiafia i ai E mafai ona aofia ai se vaega laitiiti i le meaai a le tagata maʻi:

E mafai ona e faʻaogaina i le lua i le tolu taimi i le vaiaso ae le o se ipu tutoʻatasi, ae o se mea e gaosi i le tele o meaʻai taumafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e kuka kuka mai le apu ma le paina (e aunoa ma le faaopoopo o suka suka, talu ai o nei fua ia latou lava suamalie manaia, aemaise lava pears), ma o nisi laumei e mafai ona faaopoopo i nisi taimi i le falaoa po o le supa.

Ole tele o fualaau mamago, faʻapipiʻi lelei i meaʻai i aso taitasi, e tatau ona lafoaʻi. Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, o le faʻaaogaina o meloʻo maso, barberry, vine, fig, dates ma apricots sili ona fiafia i ai tagata uma e faʻasaina. E mafai ona faaopoopoina le mea mulimuli i ipu eseese, ae faʻaaoga i lona mamanu - leai.

Pears tipi

E faigata tele ona eli, o lea la e le o fautuaina le latou faʻailoga i le taimi o le faʻamalosia. E ui lava i lea, i le taimi o le faʻamagaloina faifaipea, e mafai ona aafia ai le pancreas o se fofo.

Ona o le maualuga maualuga o le sosogi, e le fautuaina e faʻaaoga lenei oloa mo le pancreatitis. Ae peitai, pe a kuka, ua i ai sona aafiaga faamama.

E aofia ai foʻi le tele o le solasolo. O le taumafaina oi latou e mafai ona vave amataina ma naʻo pe a fai o le taʻavale laʻititi sa leva lava. Faʻalelei lelei le tino.

E mafai ona e faʻaaogaina na o se vaega o compotes poʻo vasega lona lua. Faʻaauau pea le tele o masima ma vai i le tino o le tagata. I lona tino mamā poʻo le tao tao, e matua faʻasaina.

Soupun Oat soup

E oʻo lava i se tamaʻi meaʻai e mafai ona kukaina lenei moli ma se meaʻai maloloina lelei, o lea e mafai ai ona e tuʻuina atu i lau tama teine, lau tama teine ​​po o se tane fai polokalame. O le supun soup e matua suamalie lava o le a avea moni ma mea e fiafia i ai e le gata mo le maʻi, ae mo tagata uma o lona aiga.

O lea la, saunia:

  • O le tasi ma le afa tioata o le oatmeal masani (oi latou e kuka i ni nai minute, e sili atu le aua le ave),
  • 150-200 grams o laʻau (e aunoa ma se manogi mai fafo pei o le uila po o le asu),
  • Na o sina tamaʻi fualaʻau manogi
  • Suavai
  • Se pine o le masima
  • Se ipu tele.

Liligi le oatmeal i le vai ma faʻaliliu mo le tolu itula.

Tuu le fagu i luga o le ogaumu, aumai i se vevela, ma faatalitali mo le kuka o le cereal ia lelei.

Ole taimi nei e tatau ona e togiina le sua, sasaa le susu i totonu o se isi apa ma tuu le mumu - ia mafanafana, ma kuka le oatmeal tipi ile fasi laau ma tuu i totonu ole pala.

A oʻo i le pupuʻu o le supa, sasaa 1-2 laulau punetini ole olive poʻo le suauu suauʻu faamama ma le fufuluina o le vai i totonu o le vai inu (e mafai ona e tuʻuina atoa pe tipi i ni fasi pepa).

Simmer le supa mo le isi 10 minute, ona ufiufi lea ma tuʻu lelei lelei.

A maeʻa le afa itula, e mafai ona e sasaaina i papatusi ma valaʻau tagata uma i le laulau.

Lisi suamalie ma fualaau mamago

O ai na fai mai e tatau i le sukalati ona tofo e pei o se fasi pepa mama ma mafua ai le naunau i le na o le mafaufau e kuka ai? O le lima o fualaau mamago o le a ese ai le manaia, ma le tuua na o le manogi. Ae ui i lea, taumafai oe lava!

Ina ia saunia le falaoamata ma fualaau mamago o le a e manaʻomia:

  • O se ipu araisa (e sili ona lapotopoto - e sili atu ona suamalie)
  • O fualaau mamago e te fiafia i ai o vine vine, apricots mago mamago, fasi 'aisa mamago, palu,
  • Tolu tioata vai
  • Se pine o le masima.

Filifili ma fufulu lelei le araisa seia maeʻa manino le vai.

Sasaa i tolu ipu vai, masima ma tuʻu i le afi.

O le taimi lava e vevela ai, faaopoopo ni fualaau mamago, faʻaleleia lelei, faʻaitiitia le vevela i le tagata sili ona vaivai ma falai le afa mo le afa itula. E le manaomia le faaopoopo o le suka, a leai o le meaai o le sugary-sweet!

A maeʻa le taumafataga, aveese le apa mai le ogaumu, afifi i se sikafu lalaga ma tuʻu mo le isi itula ma le afa. E mafai ona e taumafai.

O le tofo ma le manogi e tulaga ese lava!

Motugaafa: afai e te le fiafia i le tuufaatasiga o fualaau mamago i totonu o le ipu e tasi, ave se mea se tasi: mo se faataitaiga, laumei po o ni fasi apricot ua mama. Ae o vine lelei e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma aʻau mamago. Taumafai, faataitai! O le tofo o le meaʻai maeʻa o le a fou i taimi uma.

Toe faʻamalosi fualaau mamago fua

Mai le falemaʻi masani ile faʻamagoina (paluga manifinifi o apu ma peʻa) e mafai ona e kuka se mea sili ona lelei, lelei tele e aunoa ma le suka. Ae afai e te faaopoopo i ai nisi o vine o le rosehip vine, o le ava o le a maua ai se uiga mataga ma o le a fiafia tele e le gata ia te oe, ae faapena foi i lou aiga.

Ina ia amata, salu le fua mama i le vai ma tuʻu i le 30-40 minute. O le mea moni, o fua moni e leʻi togafitigaina ma vailaʻau o se maneta moni mo le pefu.

Faʻamama le vai muamua ma fufulu lelei i lalo o le tap. Na suia o ia i luma o mata!

Ave, o le mea lea, tasi le ipu, ma tuu le malologa i totonu o se fagu, sasaa atu le 2.5 lita o le vai malulu. Tuu le faʻafela.

Faʻaitiitia le vevela ma tuʻu faʻamafanafana fualaau i luga o le ogaumu faʻatasi ma sina laulauina sina 15-20 minute.

Faʻaiʻu le mea inu ma inu i lou soifua maloloina (naʻo le silia ma le lua tioata i le aso).

O a fualaau mamago

I fuaitau faigofie, fualaau mamago o fualaau mamago po o fua.

O nei mea e foliga mai e le mafaamatalaina, faʻafefete ma mamago o le natura e le mafaamatalaina. Ae latou te tofoina tutusa e pei o le taumafanafana, e tusa lava pe o loo tafe le kiona i le fanua.

E matua faigofie lava ona saunia fualaau mamago i le fale, na o le tuʻuina o fualaʻau i luga o se mea faapipii ma tuʻu mo ni nai aso i lalo o le la susulu. I le taimi lea, o le a susulu uma le susu mai ia i latou. O ia fualaau suamalie e mafai ona sasaaina i totonu o se ato totoa ma teuina i le taumalulu seia oo i le isi tau mafanafana, faasolosolo lava le faʻaaluina.

I totonu o le pisinisi, o fualaau mamago ua saunia e faʻaaoga ai ni vai faʻapitoa poʻo ni ogaumu. I fualaau mamago, lea o loʻo faʻatau atu i luga o le maketi, e le sili atu ma le 20% le susu o loʻo totoe. E tele naua mo le teuina o le taimi umi, pe afai e te manaʻo e tuʻuina atu mo le taumalulu, e sili ona lelei ona faʻagogo i totonu ole ogaumu.

O le mea e leaga ai, o nisi tagata gaosiga faʻamaoni o fualaau mamago e mafai ona latou faʻaaogaina i vailaau faʻasolosolo e vave faʻavave ai le faʻagogoina, taofia le faʻaleagaina o mea leaga ma le leai o se aʻoaʻoga. O se tasi oi latou, o le sulfur dioxide, o se mea ogaoga matautia e tusa lava pe i se tagata soifua maloloina e mafai ona mafua ai le vomiting ma le manava, ma mo se maʻi i le pancreatitis, e mafai ona avea o se mea oona.

E sili le kuka o lau fualaau mamago oe lava. Ae peitaʻi, afai e le mafai ona e faia lenei mea, siaki ma le faaeteete le mea na faatauina mai. O fualaau suamalie e le tatau ona susulu i lanu ma susulu, e le tatau ona i ai ni suauu po o ni gaʻo i luga o latou mata, e le tatau ona i ai se manogi po o se manogi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e fufuluina fualaau mama i lalo o le vai vevela.

Contraindications

O fualaau suamalie, e ui lava i le tele o mea aoga ma le maualuga, e le aoga i tagata uma. E matua faasaina ona latou faʻaaogaina i le taimi o le faʻataʻitaʻiga:

  • Gastritis,
  • Kolitov,
  • Pepeketi o le maʻi o le manava ma duodenum,
  • O le maʻi tigaina o le bowel.

O le maʻisuka ma le gasegase o loʻo faʻalavelave foi mo le faʻaaogaina o fualaau mamago, lea o le pasene o le sucrose e silia ma le sefulu pasene.

Aua le aveʻesea lenei meaʻai ma i latou e faigofie ona afaina ai le nifo: o loʻo pipii mausali i luga o nifo, o fualaau mamago e saofagā i lo latou vave faʻaumatia.Ae peitaʻi, afai a uma ona 'ai vave vave ona fufulu ou nifo (e le fesoasoani le uila iinei), o le a tumau lelei lou tino.

A maeʻa ona 'aina fualaau mamago e te lagona le le fiafia, i le mea tonu lava, ave lau fua masani ma aloese mai le faʻaaogaina o lenei togafiti. Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea matou te fiafia ai e toe iloilo fualaau mamago ma pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le upega tafailagi.

Evdokia, Kursk

"O loʻu tinamatua ua leva ona selesele fualaau aina i le taumafanafana atoa: o laau mama ma le mama, ma selesele apricot ma ato atoa, e oo lava i cherries - o le a le mea e sili ona lelei! - mafai ona faʻamago ina ia latou lagona le pei o le fou. E lei mago o ia mai se olaga lelei: sa ia te ia le pancreatitis. Na faaopoopo e Tinamatua fualaau mamago i soupisi ma falaoamata, kuka kuka suamalie, ma afai e leai se taimi e kuka ai le 'aiga o le afiafi, na ia saluina le lima o le apu "meaʻai" ma' ai ma le lauti. O loʻu tinamatua sa ola i se matua matua, ma o le tele naua o pancreatitis na tupu na seasea, e le sili atu ma le faatasi i nai tausaga. "

Nadezhda, Adler

"O loʻo ia te aʻu le pancreatitis, e masani ona ou ola i luga o soupeti fualaʻau ma sua o le vai. E mafai ona ou sogisogi i le suamalie, ae ou te taumafai ia aua nei ou tilotilo i pastries. Afai e le mo fualaau mamago, o laʻu meaʻai na matua le malie lava. Ma o lea e te tipiina lelei le apricots ua mamago, fufuluina se luʻu o vine mamago - ma le pusa. E manogi le manogi, ma o le suka e le o manaʻomia, o fualaau mamago ua matua suamalie lava. Ou te fiafia e inu lauti ma popo poʻo faʻi vagogo. Ou te iloa e le tatau ona 'ai i latou i loʻu maʻi, ae e mafai ona e faia se mea se tasi i le vaiaso! "

Mea aoga o mea mamago

O fualaau aina suamalie ma pancreatitis o ni fesoasoani fesoasoani ia i le taua faasaga i le faamai. Afai o fua masani e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ona oʻo lea i le tusitusiga māgogo latou te saogalemu ai mo tagata. E toʻatele tagata latou te fiafia i latou i le latou tofo. O fualaau suamalie e mafai ona suatia i afiafi, pei o fatu, e aunoa ma le fefe i le maua o le lelei ma maua le mamafa mamafa. Nofonofo lelei i luma o le TV ma liliu i lau faasologa sili ona e fiafia i ai.

Lapataiga faʻapitoa

O maʻi e maua i le pancreatitis poʻo isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega o le gastrointestinal tract e masani lava ona maua i totonu ia i latou se ituaiga o maʻi ma le fale. O le faʻasalalau e tuai ona tupu, e tupu ai le pipili. E tupu mai le manava, o le tagata gasegase e faʻasalaina i taimi taʻitasi e le kesi, lea e le alu ese mo se taimi uumi, le toʻa i totonu o le manava. Puipuia le faʻamalosi o le a fesoasoani i taimi masani e 'ai fualaau mamago. O nei oloa e matua aoga lava mo le tino atoa.

Tausiga masani o le manava

O fualaau aina suamalie ua i ai se aafiaga lelei. O i latou oe faʻaleagaina e le faʻaauau pea le tatau ona faʻalogo i laʻau, apples, pears. I le ala, o fualaau mamago e mafai ona 'aina faʻatoʻa, pe a uma ona fufulu ma fufulu i vai inu. E leai se mea e manaʻomia e kuka ai faʻasoasoa i taimi uma pe afai e itiiti sou taimi e kuka ai.

O galuega masani ile manava e fesoasoani i le taimi e aveese ai fecesi. Ma o lona uiga o toxins ma mea oona o le a faʻaaogaina ai lou tino, o le a le faʻavaivai ai. O le galuega faʻatulagaina o le gastrointestinal tract o le a faʻamaonia ai le faʻatinoga o isi uma totoga ma mamanu.

Vitamin Faamamaina

O fualaau suamalie e mafai ona maua ai ni mea aoga moni i se tagata. Latou te mauoa i vitamini, fesoasoani i le saturation o le tino ma mea uma talafeagai. E taua tele lenei mea i le tautotogo, i le vaitau o le le atoatoa o le suamalie. Afai e iloa e tagata le tele o vaega aoga o loʻo maua i paʻu, mamago apricots, vine, latou te fiafia ia i latou e faʻaaogaina sua suamalie mai le supermarket. O le ae mautinoa lava e sili atu le soifua maloloina, o le a sili atu lou lelei pe a uma ona e mauaina lea masani masani o le 'aina o fualaau mamago i aso uma. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, fualaau mamago e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.

Laina Faasaina ma Fua Faasaina Faasaina

E ui i le mea moni o fualaau mamago e sili ona aoga mo le soifua maloloina, o maʻi ma pancreatitis e tatau ona nofouta e ono le saogalemu uma i latou i le gasegase o le maʻi. A oʻo i le taimi o le maʻi i se laasaga o le ogaoga faigata, e tatau ona e iloa le auala e galue ai ma le poto ina ia e le faʻaleagaina oe lava ia. Aua le faʻaleagaina lou tulaga pe afai ua e lagona le leaga. Mo pancreatitis, o fualaau mama nei e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete: fig, dates, apricots mago. E ala ia i latou lava, e taua tele, ae i le tulaga o se tikeri faʻalauiloaina o le maʻi, e sili atu le lafoaia o la latou tofo matagofie. O le tele o meaʻai gaʻo, fuālaʻau fuālaʻau ma le suka e faʻalauteleina ia i latou, atonu e le aoga tele mo se tino ua faʻavaivaia e se maʻi.

O fualaau mamago na faʻatagaina e aofia ai: laʻau, apples, pears. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona mafaufauina saogalemu i soo se tulaga. O loʻo aofia ai se numera tele o kalori, ae o loʻo i ai le tele o vitamini maloloina. O laʻau o se mea uiga ese. E faʻamaonia pe afai e 'aʻai i le itiiti ifo i le lima i le fitu vaega i afiafi uma pe a uma le' aiga o le afiafi, o le taeao e mafai ai ona e faʻamoemoe se vaʻaia lelei.

O le mea lea, fualaau mamago ma le pancreatitis o se fesoasoani lelei mo se toe malosi atoatoa. Latou te saofagā i le faʻamamaina lautele o le tino o toxins leaga ma toxins, fesoasoani i le atinaʻeina o siama puipuia e tumau ai le soifua manuia faaletino. Afai e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona sili atu ona latou tali atu i lo latou lava soifua maloloina, o le a le maua ai ni faʻafitauli faʻaletonu. O le Pancreatitis e manaʻomia ai se mafaufauga ma le faʻapitoa o le maʻi i le faʻamalologa.

Mafuaaga o Pancreatitis

I le amataina, o le pancreatitis e mafai ona tupu i se foliga lapopoa ma tumau (faatasi ai ma taimi o le exacerbation). E taua le malamalama o le tuʻuina atu ma le le lelei o togafitiga faafomaʻi i se tagata e maua i le tino pancreatite e oʻo lava i le oti.

Afai e te suʻesuʻeina mafuaʻaga e mafua ai ona atiaʻe e se tagata le pancreatitis, ona mafai lea ona iloga le lua mea autu: gallbladder faamaʻi (gallstone disease) ma le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le ava malosi (a le itiiti ifo mo se vaega o tagata), ae o lou malosi e faʻaitiitia ai ona aʻafiaga leaga ile tino. Aemaise lava, i taimi o taumafataga, taumafai e aua nei "faoa faamalosi" le ava malosi, ae "inu" i se tele o vai e leai ni vai. Ma le isi, o lenei fautuaga o le a fesoasoani e aloese mai le inupia.

Faʻailoga e faʻaosofia ai le atinaʻe o pancreatitis:

  • ulutala duodenal
  • taotoga o le manava
  • afaina o le tino
  • ave faʻamautinoaina o fualaau faʻasaina (estrogens, vailaau faʻamaʻi, furosemide)
  • faʻamaʻi
  • ascariasis
  • suiga taumone
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pule o le pancreatic duct
  • gasegase o le tino
  • uiga faʻamaoni

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e le mafai e fomaʻi ona faʻatuina le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le tino pancreatiti.

Faailoga tumaoti:

  • vili
  • vaivaiga
  • vavao
  • nofoa nofoa

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Ina ia iloa le pancreatitis, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto. Afai o le masalosaloga o lenei maʻi ua faʻamaonia, o le maualuga i le toto o le alpha-amylase ua silia ma le 10 taimi pe a faatusatusa i le masani.

I luga o le ultrasound i se tagata ei ai le tino pancreatiti, o se suiga i le foliga ma le le mautonu o pito o le pancreas e mafai ona matauina. E le gata i lea, atonu o le a fausia le kala.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e faatoafilemuina le tiga pe afai e te nofo i lalo ma agai i luma agai i luma. O le tiga o le tiga e leaga le 1 itula pe a maeʻa le taumafataga (aemaise lava le falai, gaʻo ma le vevela). O nisi taimi e afaina ai le tiga i le fatu, e pei o se osofaiga a angina pectoris.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o maʻi e masani ona mafatia mai le manava. E le gata i lea, o le fale e avea ma musika, ma o loʻo aofia ai meaʻai e leʻi faʻaaogaina.

Faatasi ai ma lenei faamai, o le tagata e leiloa le mamafa i luma o ona mata. O nisi taimi o le pancreatitis chronic e avea ma mafuaaga autu o le maʻisuka.

Pancreatitis Diet

Faʻapea ua tuʻuina atu ia te oe lenei mea e le faʻamafanafanaina ai. Afai e fesoʻotaʻi le pancreatitis ma le i ai o maʻa i le gallbladder, ona tatau ai lea ona faia se taotoga. Afai o le faʻamaʻi e afua mai i le ava malosi, ona e manaʻomia lea o se fomaʻi e suʻe fualaau mo oe, e fuafua i le aveeseina o le faʻaogaina o fualaau.

I le taimi o togafitiga, o le ava malosi e matua solia. E le gata i lea, e tatau ona e tausia se taumafataga talafeagai ina ia mafai ona taofia ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

Tulafono o taumafa mo pancreatitis:

  • Meaʻai e tatau ona faʻavela i totonu o le umu, faʻanofili faʻalua pe faʻavela le kuka.
  • Taumafa falaoa mago.
  • E le tatau ona i ai soupeti.
  • Mo aano o manufasi, tuu atu le fiafia i le moa, vela, moa, lapiti.
  • Mai le iʻa e mafai ona e 'aina le cod, pike, pike perch, carp.
  • E sili atu le aua le aafia i oloa gaosi susu, ae e le tatau ona avea ma se mea e gaosia.
  • Faʻaopopo meaʻai ma pata i meaʻai saunia.
  • E aoga le 'ai o le falalaʻau' oloʻo tunu i le vai (e aunoa ma le masima).
  • Mai fua, e mafai ai ona e 'ai ni apu e aunoa ma se paʻu i totonu o se pepa tao.
  • Inu fualaau aina suamalie mamago (e mafai ona e galo e uiga i sua fou, ae afai e inu, ona faʻafefeina lea i le vai).

Tetee mai:

  • paluga pata
  • gaʻo gaʻo, iʻa ma moa
  • saisi, ulaula meaʻai ma pulu
  • aano o manufasi, moa, mushroom ma lapisi iʻa, kuka soupeti
  • kulimi suamalie malie
  • fuamoa
  • pi
  • paʻu paepae, sela, moli, radisa ma le radis, keleti, horseradish, leisi
  • piko, mea manogi, pulou pulou

https://youtube.com/watch?v=5ma4ZyULgQo
O le mea lea, o le pancreatitis o se faʻamaʻi ogaoga matautia, lea e sili atu ona faigofie ona puipuia pe afai e te 'ai saʻo. Ae peitai, afai o le maʻi na lagona, ona talanoa loa loa lea o le fomaʻi. I le taimi o togafitiga, e taua le mulimuli i se meaai malosi, e aunoa ma ni fualaau sili ona taugata o le a le aoga.

Mai Eleni anamua le upu "pancreas", lea na taʻua i aso anamua o le pancreas, ua faaliliuina o "meaʻai uma." O le pancreas o se vaega taua o le tino o le tagata, faʻafetai i le galuega a lenei okeni, o mea taua e tutupu, e pei o le gaosia o enzymes ma le faʻatonutonuina o metabolic processes.

O le a le pancreatitis, ona mafuaaga ma faailoga

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i foliga uma ma foliga masani, faatasi ai ma tiga ogaoga i le pito i luga.

O le faʻaaogaina o inflammatory i le pancreas e mafua ai le faʻamalosia vave o enzymes lea e faʻamalosi i le siosiomaga ma amata ai ona galue faʻamalosi.

O le kulupu sili o tagata ei ai le pancreatitis o i latou e taumafaina le tele o ava malosi, meaʻai gaʻo, faapea foi tagata e masani ona togafitia.

O le pancreatitis e mafai ona gasegase ma tumau. O le pancreatiti o aso nei e atiina ae i le talaaga o se ituaiga tino o le faamai pe ona o maʻi o le ate, thyroid gland or atherosclerosis. E faigata ona iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae i le tele o tulaga, o le pancreatitis e mafua mai i le tele o le ava malosi ma faʻamaʻi o gallbladder.

O le faʻafitauli o le gasegase, faʻaleagaga, maʻi faʻavavela, faʻafitauli faʻaleagamoni, faʻamaʻi pipisi, manua o le tino poʻo le taotoga i luga o le manava poʻo le biliary tract e mafai foi ona avea ma mea e foliga mai ai lenei maʻi. Faailoga o pancreatitis:

  1. Tele tiga tiga
  2. Maualuga maualuga
  3. Maualuga maualuga pe maualalo le mamafa,
  4. Suiga i le tele
  5. Nausea
  6. Vomiting
  7. Gutu gutu
  8. Faʻailoa poʻo le faʻamalosi
  9. Laupepa samasama i luga o le laulaufaiva
  10. Totoina
  11. Lanu samasama samasama.

I le laasaga muamua o le faamai, o faailoga o pancreatitis e tutusa ma i latou o loo i ai le oona malosi, ae afai e naʻo le maʻi o le maʻi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomai.

O le le iloa lelei o pancreatitis e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le cholecystitis - mumū o le gallbladder. Ona o siama, o le maʻi pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu i le purulent complications. I nisi o tulaga, e tupu le toto toto. O le faʻatafunaina o pancreatic ma peritonitis o ni faʻafitauli matuia foi.

O le pancreatitis le mafai ona mafua ai le maʻisuka. E mafai foi ona maua le taunuuga fasioti tagata. Ina ia taofia le amataina o le pancreatitis, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa, faʻaalu taimi masani ma taumafa gaʻo i ni mea laiti, tuʻu le ava malosi, faʻalogo i nai mea le lelei e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le gastrointestinal tract.

Metotia mo le suʻesuʻega ma togafitiga o pancreatitis

O le suʻega o le toto o le a fesoasoani e faʻamaonia le pancreatitis.

E mafai ona e faʻamaonia le iai o le faʻamaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻaeʻa, lea e aofia ai:

  • Suʻe toto
  • Coprogram
  • Iloiloina o le pancreas, ate, lelelele ma gall vess using the ultrasound,
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le vevela.

Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai ona faʻamālōlōina se paʻu o le pancreatitis e ala i le pipii atu i se taumafataga faapitoa mo le tele o aso.

Faatasi ai ma faʻafitauli i totonu o le 3 i le 5 vaiaso, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai meaai paleni. I le sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia e le maʻi maʻi le faʻamalosi falemaʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. I le pancreatitis, e matua faʻasaina:

  1. Mea inu ava malosi
  2. Meaʻai anapogi
  3. Meaai ma mea manogi ma mea taumafa,
  4. Laʻu iʻa
  5. Meaʻai fagota,
  6. Teu, malosi lauti, koko,
  7. Mea inu gaosi
  8. Fualaau suamalie
  9. Yogurt, gaʻo kulimi suamalie,
  10. Telati, keke, caramel,
  11. Sausage, sooga,
  12. Manatua le falaoa
  13. Laisa, meaʻai, gaʻo.

O se tasi o mea autu o togafitiga o le mea o loʻo i totonu o le meaai. I le togafitiga o pancreatitis, o aso muamua e fa, e tatau i le tagata gasegase ona teena meaʻai uma, ia inu vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi. O le isi laasaga o le amata lea ona 'ai ma le faʻaeteete meaai lelei.

O le taumafataga Numera 5 ua manatu e masani ona taliaina i togafitiga, o lona uiga o le teenaina o meaai, lea e faaleleia atili ai le fausia o le elemene i totonu o le manava ma faaosofia ai le malosi o le enzymes o le pancreatic. E mafai ona 'ai:

  • Fualaau faisua
  • Leanoa aano, iʻa ma moa,
  • Palu falaoa i totonu o vai poo susu (sei vagana ai saito),
  • Mea e gaosi mai susu,
  • Tasi lemu
  • O le vermicelli vela,
  • Lago apu
  • Laʻau o fualaʻau
  • Falaoa o le sana
  • Se aofaiga faatapulaaina o siamu, meli,
  • I se numera tapulaa o bisiki masi, marmalade, marshmallows,
  • Teu lauti, faʻamalosi.

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, o se meaʻai e tatau ona mataituina e le tagata maʻi mo le 8 masina, ma a maeʻa - ia tusia ma le faaeteete au meaai i aso taitasi.

O a fua suamalie e mafai ona ou 'ai ma se meaai?

Fualaau aina suamalie ua faʻamalosia i le tele o vitamini.

O fualaau mamago o se punavai taua o mea aoga e aoga mo le tino o le tagata. O tagata e iai le pancreatitis mo se taimi umi lava latou te vavalalata i se lisi tele o oloa.

O le taumafaina o fualaau suamalie e fesoasoani i le toe faatumuina o le tele o vitamini ma minerale ua leiloloa faatasi ai ma meaai faasaina i le tagata maʻi.

O le faʻaopopoina o fualaau mamago i le taumafataga e na o le pancreatitis e masani ona maua, ma e le o mea uma e laiti. E mafai ona 'ai:

  1. Prunes
  2. Pears tipi
  3. Apu tipi.

Ona o le maualuga o lona suka, e faʻasa ona faʻaaoga:

O le filifiliga sili mo le aina o fualaau mamago mo pancreatitis o le faia lea o compotes ma sina aofaiga o suka.

O lea ituaiga vai e le afaina ai le pancreas, ae, i se isi itu, o le a faamalosia ai le tino ma faatumu i vitamini.

O le vitio faʻasolosolo o le a taʻuina atu ia te oe mea o aoga e aoga mo:

Aisea e matua lelei ai le totoina mo maʻi o le pancreatitis?

Laʻau o pauna ia e faʻamaina faapitoa.

O laʻau o se tasi o fua sili ona aoga fuagogo. Laʻau, tusa lava pe a vele, e tele mea aoga: pectins, fiber, malic acid, vitamini A, B1, B2, C, iron, phosphorus, sodium, potassium, ma le magnesium.

O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona faʻaopopo meaʻai i la latou mea taumafa, ae sili atu ma le faʻaeteete ma i ni mea laiti, ma o maʻi e iai faʻafitauli e le mafai ona faʻaaoga fualaau po o isi fualaau mamago, talu ai ona o le pancreatitis, o le pancreas e matua nofouta i meaʻai ma le tele o suka. E le gata i lea, o laʻau e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻataʻitaʻiga, lea e le taliaina i le tulaga o pancreatitis.

Faatasi ai ma se foliga vaivai o le faamai, e mafai e le tagata maʻi ona fuafuaina le fuaina o fualaau mamago e tatau ai mo le tausia o meaʻai, ma taulai atu i uiga o lona tino. E faʻatagaina e le sili atu i le sefulu fualaau mama i le aso. O faʻamanuiaga o paʻu mo le tino:

  1. Tulaga masani o le metabolism,
  2. Tulaga masani o le tulaga ma galuega tauave o le gastrointestinal tract,
  3. Puipuiga o le mautinoa
  4. Faʻaleleia tulaga o le paʻu,
  5. Faʻamaʻi siama,
  6. Faʻaleagaina faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular,
  7. Faʻaitiitia avanoa o le kanesa
  8. Faateleina avanoa.
  9. E iai foi le malosi o le toto ma le malosi o le malosi.

'Ai lenei fualaau mamago e aunoa ma le vevela o fua, fualaau atoa. O meaʻai manaia ma le soifua maloloina o loʻo faʻafefiloi palu, salu, pulumu pulu. O lenei oloa e talafeagai foi e avea o se faʻaopoopoga i vasega lua. Mo maʻi e maua i le pancreatitis ogaoga, e naʻo ni meaʻai ma ni pamu vao e faatagaina.

O le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e faalagolago i le auala e galue ai le pancreas. O le ala saʻo o le olaga, o le paleni o mea taumafa ma le gauai atu i sina mea itiiti o le faʻamaʻi o ni laasaga taua i se olaga e aunoa ma ni faʻafitauli.

Pancreatitis, poʻo suiga flammatory i le pancreas, lea e maua ai enzymes digestive taua, o se faʻamaʻi o tagata e leai ni a latou meaʻai, oi latou e faʻateleina le tele o le ava malosi.

O le togafitiga o le togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o suiga i meaʻai e ala i taumafa taumafa.

Ma talu ai o le taumafataga mo le faʻamaʻi e fesiligia e matua faʻamaoni lava, o le tele o tagata gasegase latou te mafaufau po o le a le ituaiga o fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis, talu ai o nei oloa e mafai ona faʻafefe ai le pancreas.

Fautuaga lautele

O fua i le i ai o ia uiga le lelei e tatau ona avea ma meaai aua o se vaega taua o elemene taua taua o loo taulai i ai.

Faafetai i sauniuniga agavaa o le taumafataga, e mafai ona faʻasalalau le tulaga lautele o le soifua maloloina i le taimi sili ona puupuu. E tatau ona mataituina nisi o tulafono i meaʻai:

  • O fualaau aina ma fualaʻau e faʻaaogaina i na o le faʻaaogaina. Mo nei faʻamoemoega, ua faʻatagaina i latou e uu pe faaopoopo atu e pei o se ipu meaʻai.
  • I le taimi laititi, e faasaina le taumafa o fualaau aina.
  • E tatau ona e filifilia fualaau aina suamalie ua i ai se paʻu paʻepaʻe ma se meaʻai suamalie.
  • E le fautuaina e ave i luga o se manava gaogao.
  • E manaʻomia le vavae ese mai le lisi o fualaau o fualaau 'aina, fualaau' aina maona.

O le matauina o faʻamaumauga o loʻo i luga, e mafai ona puipuia le tutupu mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E mafai ona fua i le pancreatitis

E faigata ona tuʻuina atu se tali saʻo pe mafai ona 'ai faʻamaʻi ma pancreatitis, talu ai o le maʻi e mafai ona tupu i ituaiga eseese, o le togafitiga e fesuisuiai tele.

O fua e maua ei latou o latou uiga eseese, lea e le mafai ai ona tatou maua tulafono lautele.

O le tino o le faʻamaʻi, lea e toetoe lava o taimi uma e mafua mai ona o le taumafa tele o le inu ava malosi, o se faʻalavelave matautia lea e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi vave.

I lenei laasaga, o le anapogi o le a sili ona aoga. E tatau ona maua le malologa o le Pancreatic ina ia mafai ai ona toe vave maua vave.

O le eseesega o le taumafataga ma fualaau aina i le i ai o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi e ono mafai ona faia pe a maeʻa.

E faia malie lenei mea, i le amataga e pei o compotes ma jelini, palu pateta. A maeʻa ona faaopoopo ni suavai e le o nifo.

Naʻo le taimi e toe maua mai ai le pancreas, e mafai ona tumu le taumafataga i le kuka, ona sosoo ai lea ma fualaau aina atoa.

I le foliga masani o pancreatitis, e tatau ona e 'ai ma le faʻaeteete fua. E mafai ona i ai se faʻataʻitaʻiga faigofie, ae e matautia. E tatau ona ave le tausiga i le filifilia o meaai.

I le aso muamua i le maeʻa ai o se faʻavalivaga, e manaʻomia le teenaina o meaʻai uma lava. Afai o se tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina ma se mea e faʻaaogaina, o meaʻai e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

Ae ui i lea, e tusa lava pe leai se vomiting, o mea taumafa e aofia ai le taumafaina o le vai mama (atonu o le mineral non-carbonated) poo se lapisi teuteu e oʻo i le 500 g i le aso.

O fua, e pei o ipu vai poo vai-vai e saunia mai ia i latou, o loʻo aofia i le lisi pe afai o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua lelei ona faʻaleleia.

I le taimi muamua, o le filifiliga e taofi i luga o tusitusi e le mafaamatalaina ma fualaau. O le suka e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, talu ai e le mafai ona maua e le maʻi maʻi le aofaiga manaomia o le inisalini, lea e tatau mo le liua o le kulukose i le malosi.

Ona fufuluina lea o fualaau suamalie i totonu o le kuka ma tao tao ma suavai masani e aunoa ma le suka e faaopoopo i le lisi.

O le faʻaleleia mulimuli ane o le soifua lelei o le a mafai ai ona faʻalauteleina le lisi o meaʻai, faʻapipiʻiina i falaoamata, puddings, gelini mai sua o le natura ma isi mea suamalie suamalie e faia mai fualaau aina ma fua.

I le va o faʻasalaga, o le tele o fualaau aina ma ipu e mafai ona aofia ai i le taumafataga, talu ai o fua o loʻo manatu e le gata o se meaʻai, ae o se punaoa taua o elemene taua.

Ae i mea uma lava e manaʻomia ina ia mataituina le fua ma matau nisi o manaʻoga.

O a fua e tatau ona faʻaumatia i pancreatitis

Afai e mou atu faailoga mo se vaitaimi, e tatau ona e faʻateleina le lisi ole aso ole maʻi ma aofia ai fualaʻau ma fualaʻau.

E sili ona lelei pe afai e faia le filifiliga e fiafia i fua o le vaitau, talu ai ua faatagaina i latou e ave fou, aveesea le paʻu ma le tino.

O fualaau aina suamalie, lea e kuka mai ai fualaau aina suamalie, o le a sili ona lelei le kuka mo tagata mamaʻi.

  • Apalai i le i ai o le fomaʻi o loʻo fesiligia o loʻo sili atu ona leaga le gaosiga o gasegase. E kuka i le kuka. Ae e te leʻi 'ai fualaau fou, e tatau ona e aveese le paʻu ma toso i fafo. E sili ona lelei le lafoaia o ituaiga taumalulu ona o le mea moni o loʻo faʻamatalaina i latou i se tulaga le talafeagai.
  • E faʻatagaina le 'ai o pears ma nisi o vine o loʻo faia ai meainu suamalie. E mafai ona 'ai le applesauce, pear puree pe a mavae aso e 4, pe a maeʻa le faʻavaʻa. E faatatau lea i faʻi. E leai se mea e manaʻomia ai le gaosiga o laʻau.
  • I le taimi o le faamagaloga, o tangerines ma oranni o loʻo faʻatagaina i ni vaega laiti. O fualaau suamalie ma citrus suamalie e le fautuaina e inu ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le eletise. E faʻatagaina e 'aina ni nai fasi melo, pineapple.
  • Feijoa ua faatagaina foi. Ona o le faateleina o le maualuga o le vitamini B, o le fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le mamanu maʻi.
  • Faatasi ai ma le eseese o vine, ua faatagaina le tagata gasegase e inu le teuteu o le rosehip i vaega eseese o le faamai. O meaʻai i le laasaga o le faʻamalolo o le pancreatitis e faʻasaina mo le taumafaina. E aʻafia ai le gaosia o le suka gao, lea e faʻapupula ai le mumu.
  • O fugalaau fou ma strawberries e le fautuaina mo le 'ai i se maʻi o mafatia mai pancreatitis. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le tele o le suamalie ma fatu i fua. E mafai ona 'aina faʻatasi i le tilati ua kuka, faʻasolosolo ma fofo.
  • Ua faʻatagaina vine mo le faʻaaogaina i ni vaega laiti pe a oʻo mai ma leai ni fatu.

Pancreatitis Fua Faasaina

Afai e le lelei le gaioiga o le gasegase, e tatau ona ave le tausiga ma le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie e maua ai le tofo malosi ma le paʻu paʻu. O fua nei ma fualaau e pei ole:

O nei fualaau e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele pe a oʻo mai i totonu o le tagata le maʻi o loʻo fesiligia.

I le faagasologa o lo latou taumafaina, o le mucosa gastrointestinal o le ita, lea e faaosofia ai se vailaau vomiting. I le faʻaopoopoga, e faʻasaina le faʻaaogaina mai meaʻai e mafai ona maua, o loʻo i ai ni mea faʻamaonia faapitoa, e afaina i le pancreas.

Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻaleagaina o le tino, e faʻasaina le 'aina fou viburnum, talu ai, e faaopoopo atu i le lelei, e ono afaina ai le gastrointestinal tract. E fesoasoani i le faʻaleleia o le faitioga, ma fesoasoani foʻi e faʻamaeseina nila o le ate. E mafai ona faʻatagaina le faia o fualaau suamalie, faʻamalosi ma tuʻu ese mai fafo pe a mavae le 2 vaiaso o maʻi.

Viburnum ua tuʻufaʻatasia ma isi vine, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma laulaau rose po o apu. O suamalie e kuka ai e tatau ona naʻo le natura masani lava.

Faatasi ai ma se fuainumera tele o fua, o le tagata gasegase ua faasaina ona 'ai vine (peitaʻi, atonu ei ai taimi e faʻataga ai lona faʻaaoga), e' aina fua ma aso. O vaʻai e faʻasaina foi ona 'ai ona o le faateleina o le eletise.

O se maʻi maʻi e maua ai le fiva vaivai ma lelei - enzymes e maua i le tele o fualaau aina.

Ona o latou aafiaga, o meaʻai e sili atu ona vave gaosia, ma o le mea lea ua faʻaitiitia ai le uta i luga o le paʻu.

Afai ei ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, e tatau ona aveese le persimmons, apricots, ma rimoni mai meaai. Avocados e le fautuaina, aua e aofia ai le faateleina o le mamafa o le gaʻo.

Ae e taua le maitauina e faapea i le taimi o le faʻamagaloina, o le a gaosia le oloa ona o le mea moni o le fomaʻi o loʻo i ai gaʻo e manaʻomia e le okeni aʻafia i lenei laasaga. E sili atu le faigofie o le fesuiaiga o gaʻo i gaʻo o manu.

E masani lava, e faʻatagaina ona 'aina le kulieberry ma le manulele manu. E iloga i latou i meatotino maualuga, ma o le mea lea e matua afaina ai le soifua maloloina e mafai ona mafua i le i ai o le mau.

O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e faia se lisi pe afai o fualaau aina uma ma fualaʻau e talia mo le taumafa o loʻo valiina i se faiga faʻaleaga.

O a fualaʻau e mafai ona 'aina

O fualaau faisua uma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se paluga mamae poo se mea suamalie. E faʻatagaina mo le tagata maʻi e 'ai i kāloti, falaʻau, beets, pears, zucini.

I vaega eseese o le faamai, e aoga le tuuesea o le gaosiina o musipolo, otaota, radishes, garlic, pepa.

I nisi o tulaga, o le lisi e tumu i kukama, kapisi paepae, tamato, pi, seleri.

E faʻatagaina e faʻaaogaina i latou i ni mea laiti, i le amanaia o le faʻafitauli e ono aʻafia pe a uma le tolopoina o le toesea o faʻalavelave faʻaleagaina. Sauerkraut e tatau ona aveesea mai le lisi.

Mo le 5 aso talu ona faʻateteleina le faʻaleagaina o le faagasologa o loʻo fesiligia, o le tagata maʻi ua faʻamaoniaina le taumafa lelei.

A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona faʻavasegaina meaʻai ma fualaau faisua. E tatau ona 'aina e pei o se vai mama, lea e faʻasaina ai le faʻafefiloi o meaʻai susu ma fualaʻau manogi.

O fuatini o le pati ma kāloti o oloa ia e faʻapipiʻi muamua i meaai. A maeʻa le 3-5 aso, ona faʻatagaina lea e faʻapipiʻi aniani aniani, kapisi.

Zucchini e taliaina e talia na o le matua. E faʻasaina le 'ai e le o ni fualaau faisua. O loʻo faʻamalamalamaina i se tino mautu.

Mo le 4 vaiaso, ua faatagaina e 'ai se pusa puree tutusa, lea, pe a uma le 15 aso, e mafai ona faaopoopo le pata ina ia faʻaleleia ai le palata.

O fua i le i ai o le faʻamaʻi e fesiligia e tatau ona 'ai e aunoa ma le toilalo. I lenei laasaga, e tatau ona e pulea lou lelei.

Faʻateleina le faʻaleagaina o togalaau, o fualaau aina fou e tatau ona lafoai atoa. O la latou meaʻai e tatau ona amata i se vai ma faʻafefeteina foliga, pe a faʻaitiitia faʻafitauli matautia.

I le faagasologa o le faamagaloga, e tatau i le tasi ona tausisia le fautuaga e tatau ona fua mai fualaau aina, ia lava susu, e le o le gaʻo ma e le faaseeina.

E tatau foi ona mafaufau e le mafai ona 'ai fualaau fou i luga o se manava mama po o ni voluma tetele. O le filifiliga e faia e fiafia ai i fualaau aina poo le faia mo ni nai ipu mai ia latou.

Peitai, e tatau ona manatuaina e tatau ona tumu le taumafa i isi meaʻai taua. O se tagata poto faapitoa e togafitiga e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se meaai mo le togafitiga o loʻo togafitiga i le mafaufau, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino o le maʻi ma faʻataʻitaʻiga le lelei.

O le a le faʻaaogaina o fualaau mama mo le tino

O fualaau aina suamalie ua i ai uma meaʻai e maua i totonu o fualaau fou. O le faʻasalalau o nisi vitamini ma elemene o loʻo maua ai e oʻo lava i le faʻatupulaia o le auala saʻo mago. O le tuufaatasiga o fualaau mamago e matua tele lava le tamaoaiga i tuufaatasiga aoga:

  • vitamini: A, C, E, K, PP, H, sui uma o le vaega B,
  • elemene elemene: magnesium, potassium, calcium, uʻamea ma le tele o isi - faʻalagolago i le ituaiga o fualaau mamago,
  • sugars faigofie (glucose, sucrose, fructose),
  • vailaʻau faʻamalosi (fuga laau)
  • anthocyanini ma isi antioxidants.

O ituaiga eseese o fualaau mamago ei ai se eseesega o vaega faapitoa, o le ogaoga o aoga aoga ma leaga o le oloa e faalagolago i le fua o nei vaega. Faʻaaogaina o meatotino mamago ma fualaʻau ma a latou masani masani:

  • Faateleina puipuiga.
  • Faʻaleleia o le vaʻai.
  • Luiina ma le faʻamamaina o mea oona, faʻamamaina o le ate, intestines.
  • Cholagogue, malosi, aafiaga o le diuretic.
  • Tulaga masani o le totoina, togafitiga o le anemia.
  • Faalelei le tulaga o puipui o toto toto, maso o le fatu.
  • Faʻasaʻoina o le toto, faʻasaʻo le fua o le fatu.
  • Faʻafoʻiina o le tino, puipuia o maʻi mama, ona o le aʻafiaga o le tino.
  • Faʻaauau masani o le faʻalavelave faʻalavelave.

    I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga, o nisi fualaau mamago e mafai ona afaina ai le tino ma pancreatitis:

    • o le uta i luga o le limite o le endocrine e faʻapupulaina, talu ai o maualuga maualuga o le suka e mafua ai le faʻaleleia o le inisalini faʻasolosolo e lenei matagaluega o le okeni,
    • gaioiga i totonu o le fatu
    • e mafai ona atiaʻe ai se faʻafefe faʻafefe i soo se mea.

    Laxative poʻo le faʻamalosia le aoga?

    O le tele o fualaau mamago (aemaise lava apples dried, pears, prunes) e i ai sona aafiaga leaga i luga o le manava, faʻapupulaina ai ona maʻi, faʻalauteleina ai tagata lautele. O lenei aafiaga e fesoasoani i le puipuia ma le togafitia o le pipili, aveesea o toxins, toxins mai le tino. O lea faʻamalosiga e taʻitaʻia ai le faʻatinoina o le galuega o totoga ma faʻalapotopotoga uma, ma aemaise lava i le faʻaogaina o le tino.

    Peʻu vela

    E mafai ona gaosia ni pears ua gaosia mo fatuga o inflammatory o le gastrointestinal tract. I le taimi o le faigata, e le fautuaina e faʻaaogaina ona o le tele o fiber ma tannins i fualaau mamago. O nei aʻafiaga na mafua ai le faʻaititia o le manava o le tino, manava manava, le faʻamalosi. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina pears mo le kukaina o ipu ma vaiinu pe a maeʻa le mimiti i le vaega o le faʻamagalo.

    O se numera tele o pectini na maua i lenei oloa e fusifusia ai ma faʻamaunuʻu oloa gasegase oona. Ma o laʻau foi e sili atu le manogi nai lo le kulukose, o lea o nei fualaau mamago ua faaopoopo i le lisi, tusa lava pe maua le maʻi i le maʻisuka.

    Apu tipi

    O lenei oloa ua manatu e sili ona saogalemu mo le faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo o gasegase (pancreatitis, cholecystitis, gastritis, enterocolitis). O vailaʻau i la latou faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le faʻailogaina, faʻateleina le faʻamaʻaloina o toxins, faʻavavevave le faʻafouina o le tino i le mumū tumau, ma maua ai le aʻafiaga o le tofo. I le taimi o le mumū tele, pe a taofi se osofaiga o le maʻi, ua faatagaina e inu vai suamalie suamalie fua mai fualaau mamago e aunoa ma le suka.

    Faatasi ai ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, o le faʻataʻitaʻiina e mafai ona sili atu ona faʻamalosi. E mafai ona e 'aina oe lava i luga o' aʻai mamago i ni vaega laiti.

    O fualaau nei o le pama o le palm o loʻo faʻasaina i le maʻi pipisi e mafua mai i le faateleina o le maualuga o sugars faigofie, o meaola faʻasaina ma fiva muʻu. I le faʻamagaloina o pancreatitis, aso pe a maeʻa togafitiga vevela (o se vaega o compotes, folases, tiʻeli) e maua ai le tele o faʻamanuiaga i mea ua faaleagaina: faʻaitiitia le mumunia, aveese toxins. Faʻamalieina le soifua maloloina, pe a uma ona faʻatalanoa se tagata tausi maʻi, o le aso o aso uma e fetuunai i le 10 fasi pepa i le aso.

    O vine mamago o se tasi lea o fualaau mamago sili ona maloloina. Ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, aemaise lava faʻatasi ma faʻamaʻi o le gallstone, i le i ai o maʻa lapoa i totonu o le gallbladder, e le mafai ona 'aina fualaau ona o le igoa o le choleretic, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le biliary colic, ma le faʻatapulaʻaina o jaundice. O le gasegase o le mumu o le pancreatic mumū o se faʻalavelave matuia mo le 'aina o vine.

    Lago lelei ma fufulu mama i le faʻamagaloina o pancreatitis, pe a le ese le soifua manuia o le maʻi mai le soifua manuia o se tagata soifua maloloina, e mafai ona faʻaopopo i le taimi o sauniuniga o compotes, meaʻai poo le 'ai atoa atoa ma le 1 le lima i le aso.

    O fua o fualaau aina suamalie ua avea ma faleteuoloa o mea taua. Ona o le maualuga o le kulukose ma mea faʻasaina i pancreatitis, o le toʻatele o tagata atamamai e alofia le 'aiina o fig, aemaise lava i le faʻavaveina o le mumu o le pancreas. Aʻo faʻaauau pea, e le itiiti ifo ma le ono masina, o le taimi o le faʻamagaloga, figu mamago (e le sili atu ma le 5-6 fasi vaega) e faʻatagaina e faʻaopoopoina i le paluga compote.

    Vaega o le filifilia ma le faʻaaogaina o fualaau mamago

    Ina ia mafai ona aloese mai le televave o le pancreatitis, o le toe faʻafouina o faʻamaʻi ogaoga (afaina i totonu o le manava, vomiting, manava manava), e tatau, mulimuli i se taumafataga maloloina, e filifili fualaau mamago i totonu o le faleoloa poʻo le maketi.

    Tulafono mo le filifiliina o se uiga taua, oloa aoga:

  • O fualaau mamago e tatau ona mama.
  • O le maualuga o fualaau mamago maualuga e mate, e leai ni suka.
  • I le paʻi e latou te aʻafia, e le faigata tele (o fuʻa mai fualaʻau e tele mea e aoga).
  • E le tatau ona i ai ni faailo o le pala, pala, isi mea e afaina ai.

    E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaau mamago ua totoina i totonu o lau lava togalaau e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalaʻau, phytoncides. E na o le pau lea o le auala e matua mautinoa ai le lelei ma le aoga o le oloa. E mafai foi ona e faʻamago fualaau aina i vine i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa poʻo se ogaumu.

    O auala pito sili ona lelei e faʻaaoga ai fualaau mamago e kuka ai fualaau 'aina, teuteuga, mea e maua mai ai, faʻapipiʻi suamalie, fualaau mamago mama, vine i falaoamata, cheese, casseroles, yogurts. E mafai ona e faia se mea suamalie, suamalie suamalie e faaaoga fualaau mama, pala, ma sina meli. O lapisi ma fualaau mamago e le tatau ona 'aina i luga o se manava gaogao ona o le i ai o meaʻai, o suauu taua.

    E faʻapefea ona fai fualaau mama mo le pancreatiti?

    I le fale, e faigofie lava ona saunia se compile maloloina mai le faʻafefiloi o fualaau mamago eseese. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia pe tusa ma le 50 g o paʻu mamago, apricots mago, apu, vine, pears, 5 fua o aso ma fig, 2.5 l vai, o se ipu suka. O le fua mo lenei vai inu lelei:

  • Toto i fafo fualaau mamago, fufulu mama meaʻai, fufulu mama, suia le vai i ni nai taimi.
  • Sasaa le vai i totonu o se fagu, tuʻu i luga le afi ma aumai i se vevela.
  • Fualaau mamago i lalo, ia faʻaitiitia le vevela i se mea maualalo.
  • Faʻaopopo le suka, kuka mo le 20 minute ile vevela vevela.
  • A maeʻa lenei taimi, tape le ogaumu, faʻapuni le pan ma se tapuni ma alu e tu mo le 5-6 itula.

    E tatau ona e inu i se mea faʻafefe mafanafana, talu ai ona vevela vevela ma malulu faʻatasi ma pancreatitis ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le pancreas. Fomai e fautuaina le faia o le compote mai na ituaiga vaega pe afai e leai se faʻailogaina ia i latou taitoatasi (pe afai e leai se maʻisuka, mamafa, allergy i fualaau mamago).

    O fualaau aina suamalie ma vine e taofi uma vitamini, minerale, antioxidants ma isi mea e tatau ai mo le tino. O le tele o fualaau mamago e mafai ona faʻaumatia i le pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloga. Gastroenterologists ma nutritionists fautua i le faia o compotes, deco deco from high-quality, oloa filifilia saʻo. O le faʻamasinoina e manatu o fomaʻi ma tagata gasegase, o nisi fualaau mamago e mafai ona 'aina pe a uma ona fufulu i le vai vevela pe a leai se faʻailoga.

  • Tuua Lau Faamatalaga