Vaʻaia o le inisalini Lantus: faʻasologa o falemaʻi ma faʻasalaga mo le faʻaogaina

O faʻamatalaga o le faʻaaogaina o vailaʻau o le fualaau oona "Lantus" e faʻaalia ai ona uiga maualuga pe a faatusatusa i isi ituaiga o inisalini, talu ai e tutusa lelei ma le tagata. O aʻafiaga leaga e le tusia. E tatau ona na o le faʻaleleia o le fuainumera o fualaau faʻasologa ma le auala e faʻafoeina ai le vailaʻau e tatau ona faʻaaogāina e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faʻavaeina, tuʻuina atu ma le afifiina

E maua i le ituaiga o se vaifofo manino e aunoa ma le lanu mo injections i lalo o le paʻu. Faʻavae:

  • 1 ml Insulin glargine 3.6378 mg (pe tusa ma le 100 IU o le inisalini o tagata)
  • elemene faaopoopo (masini sene, hydrochloric acid, metacresol, glycerol (85%), vai mo le tui, sodium hydroxide).

Faiga faʻavae:

  • 10 ml ipu, tasi i le kesi,
  • 3 ml cartridges, 5 cartridges o loo teuina i totonu o se atigipusa pusa feaveaʻi,
  • 3 ml cartridges i le OptiKlik system, 5 faiga i totonu o se pusa pepa.

Pharmacokinetics

O se iloiloga faatusatusa o le maualuga o le toto o le lapisi ma le oona na faaalia ai o le glargine e faaalia ai le loloto o le absorption, ma e leai se tumutumu i le mafaufau. Faatasi ai ma pulega faʻapitoa i lea aso ma lea aso, o le maualuga o le mamafa o le inisalini e maua i totonu o le 4 aso mai le amataga o le tui.

O le umi o le taimi e faʻaaogaina ai e maua ona o le faʻaofiina o le gaʻo gaʻo. Talu ai ona o le maualalo o le fua, e lava le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lea aso ma lea aso. O le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 29 itula, faʻalagolago i uiga o le tagata maʻi.

O le meafaigaluega e faʻamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 6 tausaga.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia)

"Lantus" ua tui i lalo o le paʻu i le suilapalapa, tauau poʻo le manava i le taimi i le aso i le taimi e tasi. O le nofoaga o le inisiua e fautuaina ia sui masina taʻitasi.

O le iniseti o le inumaga o le fualaau faatonuina mo le pulega i lalo o le paʻu o loʻo aʻafia ai le atiaʻe o le hypoglycemia.

Tausaga ma le taimi talafeagai e tuiina ai e tatau ona fuafuaina e se fomaʻi taʻitoʻatasi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga II o loʻo faʻamatalaina pe o le monotherapy poo togafitiga faʻatasi ma Lantus, faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

O le uluaʻi mafuaʻaga ma le fetuunaiga o se vaega o le insulin i taimi e tuʻuina atu ai i lenei vailaʻau e faia taʻitasi.

TAITAI! E matua faasaina le fefiloi ma isi inisalini sauniuniga poʻo le faʻaitiitia o le oloa, o le a oʻo atu ai i se suiga i le talaaga o le itula itula!

I le laasaga muamua o le faʻaaogaina o le ata, o le tali a le tino ua tusia. O vaiaso muamua, o le pule malosi o le vaega o le kulukose toto ua fautuaina. E tatau ona fetuutuunai le fualaau o le fualaau faasaina pe a suia le mamafa o le tino, o foliga vaaia o le malosi faaopoopo faaletino.

Faʻaiʻuga

O faʻafitauli le masani a le tino:

  1. Faʻasaʻoina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tupu pe afai e sili atu le tui. O faʻalavelave masani faʻafuaseʻi o le tino e aafia ai le faʻaogaina o le tino ma manaʻomia ai fesoasoani faʻafuaseʻi, ao latou oʻo atu i le faʻanoanoa, faoa faamalosi. Faailoga o le faaitiitia o le maualuga o le suka o le tachycardia, o le fiaai pea, sweating.
  2. Faʻaleagaina o le mea faitino (faʻaletonu le vaaia o le tino ma, o se taunuuga, o le tupu mai o le maʻisuka retinopathy e oʻo atu i le tauaso).
  3. Lipodystrophy i totonu o le lotoifale (faʻaitiitia le inu o le fualaau faasaina i le inisi). O se suiga faʻaleleia o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faafitauli.
  4. Faʻatonuga o le Allergic (faʻavave, mumu, fulafula, le tele o urticaria). E seasea lava ona tupu - Quincke's edema, spasm bronchial poo le anaphylactic shock i le taufaamatau o le oti.
  5. Myalgia - mai le maskloskeletal system.
  6. Le faʻavaeina o mea faʻamalosi i se insulin faapitoa (faʻaleleia e ala i le suia o le fualaau o le vailaʻau).

Faʻasalaga

O le tele o le masani na faʻatuina e le fomaʻi e taʻitaʻi atu ai i le faʻalavelave o le hypoglycemic, o se lamatiaga tuusaʻo i le olaga o le tagata maʻi.

O faʻalavelave faʻaletonu o le hypoglycemia e puipuia mai le taimi e taumafaina ai gaʻo. Afai e masani ona tupu mai faʻafitauli o le hypoglycemic, e faʻaaogaina le kullucagon poʻo le solution ole dextrose.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻafefiloi o Lantus ma isi vailaʻau e manaʻomia ai se suiga i le fua o le insulin.

Faʻaaogaina o le hypoglycemic e faʻaleleia le faʻaaogaina o:

  • sulfonamide antimicrobial agents,
  • vailaʻau o le maʻisuka tautala
  • solo
  • fluoxetine
  • pentoxifylline
  • fibrates
  • MAO inhibitors
  • salicylate,
  • propoxyphene.

Glucagon, danazole, isoniazid, diazoxide, estrogens, diuretics, gestagens, hormone tupu, adrenaline, terbutaline, salbutamol, inhibitors protease ma vaega antipsychotics e mafai ona faaitiitia le aafiaga hypoglycemic o glargine.

O sauniuniga e poloka ai tali o le beta-adrenergic i totonu o le fatu, clonidine, suauu lithium e mafai ona faaitiitia ma faateleina le aafiaga o le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

O le insulin glargine e le faʻaaogaina e togafitia ai le tele o le gasegase metabolic e mafua mai i le solia o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le insulin. O lenei faʻamaʻi e aofia ai inisiua matautia o le inisalini puupuu.

O le saogalemu o tagata mamaʻi ma le faʻaletonu poʻo le faʻafitauli o le hepatic e leʻi suʻesuʻeina.

Le mataituina lelei o lou toto toto ole suka e aofia ai:

  • mulimuli i le faiga tonu o togafitiga,
  • suia o nofoaga o tui,
  • le suʻesuʻega o le auala o le tui lelei.

Aʻo ave Lantus, o le faʻafefe o le hypoglycemia e faʻaitiitia i le po ma faʻalautele i le taeao. O tagata maʻi e iai le vailaʻau o le hypoglycemia (ma le stenosis, le retinopathy) e fautuaina ina ia mataʻituina ma le faaeteete le maualuga ole kulukose.

E i ai vaega faʻalavelave e faʻaitiitia pe toesea ai faailoga o le hypoglycemia i tagata mamaʻi. O lenei vaega e aofia ai tagata o loʻo matutua, e le o le aʻafia o le mafaufau, faatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia, mafatiaga mai le mafaufau, ma tulafono faatonutonu masani o le kulukose, mauaina o togafitiga tutusa ma isi fualaau.

TAITAI! O amio lē masani e masani ona aʻafia ai ni aʻafiaga ogaoga - o se faʻafitauli o le hypoglycemic!

O tulafono faavae o amio mo tagata gasegase ma le vaega muamua o le maʻisuka:

  • e masani ona 'ai ai le' carbohydrates, e oʻo lava i le vomiting ma le manava,
  • aua le taofia atoa le puleaina o sauniuniga o inisalini.

Suauu Suʻe Suauu Suʻe Suauu:

  • i taimi uma aʻo leʻi 'ai
  • pe a uma ona 'aʻai pe a uma le lua itula,
  • e siaki le talaaga,
  • tofotofoina le vaega o gaoioiga faaletino ma / poo le atuatuvale,
  • i le faagasologa o le hypoglycemia.

Tina ma le lactation

E leʻi faʻaalia e suʻesuʻega o manu le aafiaga o Lantus i le pepe. Ae ui i lea, o le lapataiga e fautuaina e faʻatonutonuina le faʻamatalaga i le taimi o le gaioiga.

O le masina muamua, e pei o se tulafono, o lona uiga o le faaitiitia o le manaomia mo insulin, ma le lona lua ma le tolu - e ala i le faateleina. A maeʻa le fananau ma ao faagasolo le susu, o le manaʻoga e faʻaitiitia le malosi, o le mea lea, e manaʻomia le vaavaaiga faʻalesoifua maloloina faifaipea e sui ai le tui.

Faatusatusaga ma analogues

FualaauFaʻatauLe amataga o le aafiaga, minuteAafiaga pito i lugaTaimi aoga, itula
LantusSanofi-Aventis, Siamani60leai24–29
LevemirNovo Nordisk, Tenimaka1206-8 itula16–20
TujeoSanofi-Aventis, Siamani180leai24–35
TresibaNovo Nordisk, Tenimaka30–90leai24–42

Tala o le Maʻisuka

Tanya: "I le faatusatusaina o Lantus ma Novorapid i fua uma ua amanaia, na ou faaiuina ai e leai Novorapid e taofia ona meatotino mo le 4 itula, ma o Lantus e sili atu, o le aafiaga e sili atu i le aso pe a uma le tui."

Svetlana: "Na ou suia mai le" Levemire "i le" Lantus "e tusa ai ma le polokalame lava e tasi - 23 iunite i le aso i le afiafi. I totonu o le falemaʻi, o mea uma lava na lelei mo aso e lua, na ou toe foʻi i le fale. Mataʻu, faʻapitoa i vaiaso taitasi i po uma, e ui lava na faʻaititia le aofaʻi o iunite i le aso. E foliga mai o le faʻapipiʻiina o le fuainumera e manaʻomia ile 3 aso pe a uma le tui muamua, ma le fomaʻi e le saʻo le faʻatulagaga o le polokalame, e tatau ona e amata ile togi maualalo. "

Alyona: "Ou te manatu e le o se fualaau faasaina, ae pe faʻapefea ona faʻaaogaina. O le fua saʻo ma le saʻo saʻoga e taua, e fia taimi e faʻatau ma pe o le a le taimi. Seʻi vagana lava e matua faigata lava ona faʻamautu le talaaga, e manaʻomia ona suia le "Lantus" i se isi mea, talu ai ou te manatu o se vailaau talafeagai. "

Mulimuli i le taimi e faʻaaogā ai, mataʻituina meaʻai, 'aua neʻi oʻo i ni tulaga faʻalavelave, taʻitaʻia se olaga ola faʻamalosi - o faʻasologa o tagata maʻi o loʻo faʻamoemoe e ola fiafia mulimuli ane.

Faiga faʻapolopolo

O le insulin Lantus o loʻo maua i le tulaga o se vaifofo manino, le lanu (pe toetoe le lanu) mo inisiua subcutaneous.

E tolu ituaiga o vailaau faasaina:

  • OptiClick Systems, lea e aofia ai le 3 ml tioata tioata tioata. E tasi le fagu paʻu e aofia ai le lima kalama.
  • OpiSet Syringe Pens 3 ml le gafatia. I totonu o se afifi e tasi e lima pine penisini.
  • Lantus SoloStar i cartridges 3 ml le gafatia, lea e faʻapipiʻiina i totonu o se peni tui mo le faʻaaogaina e tasi. O le kesi e faʻasosolo i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, ao le isi, o loʻo i ai le bromobutyl plunger. I totonu o se pusa kata, e lima peni tuila e aunoa ma ni iniseti tui.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Gaoioiga galue a Lantus insulin glargine o se analog inisalini tagata faʻasolosolo gaioiga, lea o loʻo faʻapipiʻiina i le auala o le liuaina DNA. O le vailaʻau o loʻo faʻaalia i le maualalo o le solubility i le le mautonu.

E ui i lea, talu ai o loʻo i ai i le vaifofo se mea faʻapitoa (o lona pH e 4), e aofia ai insulin glargine faataapeina e aunoa ma se toega.

A maeʻa ona tui i totonu o le mea e gaʻo ai le gaʻo, ona oʻo lea i se faʻafoʻaiga o le tali, ona o se taunuuga o lea mea o loʻo faʻatūina ai ni faʻataʻitaʻiga microprecipitate.

O le microprecipitate, i le isi itu, i ni vaega laiti e faasolosolo malie ona faasaolotoinainisaliniglarginee mafua ai le faʻamaonia o le lamolemole o le faʻamaufaʻailoga "(e aunoa ma le maualuga o le tau) e faʻamautinoa"taimi faʻatulagaina", Faʻapea foʻi ma se umi umi o le gaioiga o le vailaʻau.

O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai le faʻamalosia o gaioigainsulin glargine faʻatasi ai ma le inisalini o le tino, e tutusa lelei ma le faʻasologa o uiga o tagatainisalini.

I totonu o ana fale faʻamalositino ma le aafiaga o meaola, o le mea e tutusa ma afaina o le inisalinilea e sili ona taua le faatonutonuina suauu gaʻo ma faiga metabolismglucose i totonu o le tino.

Inisalini ma isi mea faapena suauu gaʻo isi gaoioiga:

  • faaosofia ai le faagasologa o le biotransformation glucose i glycogeni le ate,
  • saofagā i lalo ifo o le faʻatonuga toto kulukose,
  • fesoasoani e pueina ma toe faʻaaoga glucose musika skeletal ma le tino,
  • inhibits faʻasoasoa glucose mai gaʻo ma puipuiga i le ate (gluconeogenesis).

E faapena foi inisalini O le mea foi e taua o le homone-faufale, ona o lona gafatia e faʻaaogaina se faatosinaga malosi i le polotini ma le gaʻo gaʻo. O se taunuuga:

  • faateleina le gaosia o le protein (e masani lava i le maso o le tino),
  • o le enzymatic process ua poloka polotini, lea e faʻamalosia e enzymes proteolytic e puipuia,
  • gaosiga e faateleina lipids,
  • o le vaeluaga o poloka ua poloka gaʻo i luga oa latou mea gaʻo gaʻo i totonu o siama o le tino (adipocytes)

Suesuega faʻatusatusa faʻataʻitaʻiga o tagata inisalini ma insulin glargine na faʻaalia e faapea pe a faʻaaogaina i se tulaga vavalalata i le tutusa o tui, e lua mea uma le faiga lava lea e tasi o le falemaʻi.

Umi o le gaioiga glarginee pei o le umi o galuega a isi inisaliniua fuafuaina e ala i gaoioiga faaletino ma le tele o isi mea.

Suesuega e faʻamoemoe e tausia normoglycemia i se vaega o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase oe na maua i le insulin-faalagolago maʻisuka malosivailaau insulin glargine ina ua maeʻa ona faʻaofiina i totonu o le gaʻo o le gaʻo, na amata ona sili atu lemu nai lo le gaioiga o le maletini o le gasegase o Hagedone (NPH insulin).

E le gata i lea, o lona aafiaga na sili atu, ma o lona uiga e umi atu le umi ma e lei aumaia faatasi ma osofaʻiga.

O nei aʻafiaga insulin glargine fuafuaina i le faʻaititia o le fua o le faʻaaogaina. Faafetai ia i latou, o le fualaau faasaina Lantus ua lava lea e le sili atu ma le faatasi i le aso.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua o foliga o le gaioiga i le taimi o soʻo se mea inisalini (e aofia ai insulin glargine) e mafai ona fesuisuiai uma i gasegase eseese ma i le tagata e tasi, ae i lalo o tulaga eseese.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o faʻamatalaga hypoglycemia (tulaga faʻaleagaina e faʻaalia ai le faʻaititia o le faʻamalosi toto kulukose) poʻo se tali o se tali faʻafuaseʻi faʻafuasei i hypoglycemia i totonu o se vaega o volenitia soifua maloloina ma tagata mamai i se faʻafitauli Inisalini e faalagolago ile maʻi suka pe a uma le puleaina o le tino insulin glargine ma tagata masani inisalini e matua tutusa lava.

Ina ia mafai ona iloilo le aafiaga insulin glargine i luga o atinae ma le alualu i luma maʻisuka retinopathies o se suʻesuʻega e lima tausaga le pulea e le NPH sa faia i totonu o se kulupu e 1024 tagata na iai se faʻamaoniga e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka.

I le taimi o suʻesuʻega, o le alualu i luma o le liona toso o le mata tolu pe sili atu laasaga e tusa ai ma taiala a le ETDRS na maua i le pueina Tupe o le mata.

I le taimi lava e tasi, sa i ai se pulega se tasi na manatu i le aso insulin glargine ma faʻalua faaluaina isanan insulin (NPH insulin).

O se suesuega faatusatusa na faaalia ai le eseesega i le alualu i luma maʻisuka retinopathies i togafitiga maʻisuka fualaau faasaina isanan insulinma Lantus ua taua e le taua.

I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina na faia i se vaega o le 349 o gasegase o le tamaitiiti ma le talavou (ono i le sefululima tausaga) ma ituaiga o le maʻisuka-faʻalagolago ile inisalini, sa togafitia tamaiti mo le 28 vaiaso i le tulaga o faavae o le bolus insulin togafitiga.

I se isi faaupuga, na togafitia i latou i le tele o injections, lea na aofia ai le faʻaofiina o le inisalini masani o tagata soifua ao leʻi oʻo i taumafataga.

Lantus sa faia faʻapitoa i le ao (i le afiafi ao lei moe), o le tagata masani NPH insulin - tasi pe faalua i le aso.

E le gata i lea, i vaega taitasi, pe tusa o le tutusa o taimi o faailoga hypoglycemia (o se tulaga e faʻaalia ai uiga masani hypoglycemia, ma le maualuga o le suka i lalo ifo o le 70 iunite) ma aʻafiaga faapena glycogemoglobin, o le autu o le toto o meaola o le toto ma faʻaalia ai le maualuga o le suka toto mo se taimi umi.

Ae peitai, o le faailoga plasma glucose concentration i luga o se manava gaogao i se vaega o mataupu oe na ave insulin glargine, na sili atu ona faʻaitiitia pe a faʻatusatusa i le laina nai lo le vaega o loʻo mauaina isophan insulin.

E le gata i lea, i le vaega o togafitiga Lantus, hypoglycemia faʻatasi ai ma ni faʻafitauli matuia.

Toeitiiti atoa le afa o mataupu - e aofia ai le 143 tagata - na avea o se vaega o le suʻesuʻega insulin glargine, faʻaauauina togafitiga e faʻaaoga ai lenei fualaau faasaina i le isi suʻesuʻega faʻaopoopo, lea e aofia ai le siakiina o tagata mamaʻi mo le tusa ma le lua tausaga.

I le umi o le taimi na ave ai e tagata gasegase insulin glargine, e leai ni faailoga faʻalavelave fou na maua i tulaga o lona saogalemu.

E le gata foi i se vaega o le 26 tagata gasegase e sefulu lua i le sefuluvalu ma inisalini faalagolago i le maʻisuka sa faia se suʻesuʻega faʻasolosolo ina ia faʻatusatusa le lelei o le tuufaatasigainisalini "glargine + lispro" ma faʻamaopoopo leleiisophan-inisalini + inisalini tagata soifua masani”.

O le umi o le suʻega na sefulu ma le ono vaiaso, ma o togafitiga na faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i se faasologa saʻo.

E pei o suʻesuʻega a tamaiti, o le faʻaitiitia o le faʻamalosi glucose anapogi i le toto pe a faatusatusa i le laina faavae e sili atu ona faalauiloa ma aoga i le vaega na ave ai e tagata gasegase insulin glargine.

Suiga o Suʻega glycogemoglobin i le vaega insulin glargine ma le vaega isanan insulin tutusa.

Ae i le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga o le mamafa o loʻo tusia i le po glucose i totonu o le toto i le vaega lea sa faia ai le togafitiga i le faʻaaogaina o se tuufaatasiga inisalini "glargine + lispro"o se poloaiga o le maualuga na maualuga atu nai lo le vaega na faia ai le togafitiga i le faaaogaina o le tuufaatasiga isanan insulin ma tagata masani inisalini.

O le maualuga o laʻasaga maualalo e 5.4 ma, e tusa ai ma le 4.1 mmol / L.

Aafiaga hypoglycemia i itula o le moe i se vaegainisalini "glargine + lispro" e 32%, ma i le vaega "isophan-inisalini + inisalini tagata soifua masani” — 52%.

Faʻataʻotoga faʻatusatusa o faʻamaumauga insulin glargine ma isanan insulin itoto toto fomaʻi soifua maloloina ma tagata mamai i le maʻisuka ina ua uma ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i totonu o le tino i luga o le tino insulin glargine sosoʻo lemu ma sili atu ona uumi mai ai.

I lenei tulaga, pito i luga o plasma concentrations mo insulin glargine pe a faʻatusatusa i isanan insulin sa le i ai.

Pe a uma ona tui tui insulin glargine E tasi le aso i le aso, e maua ai le maualuga o le faʻamalama o le paleni plasma pe a ma le lua i le fa aso pe a uma le tui muamua o le vailaʻau.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le afa-ola (afa-ola) insulin glargine ma hormonemasani ona gaosia pancreaso faʻatusatusa tutusa.

A maeʻa le tuiina o le vailaʻau insulin glargine amata vave ona faʻavave vave i le pito o le filifili polyetaptide beta e aofia ai le amino acid ma se vaega carboxyl free.

O se taunuuga o lenei faagasologa, e lua ni metabolite galue malosi ua faia:

  • M1 - 21A-Gly-insulin,
  • M2 - 21A-Gly-des-30B-Thr-insulin.

O le autu o faʻasalalau i totonu plasma toto O le masini o le gasegase o le M1, o le faʻasao lea e faʻatupulaia ai le fua faatatau o le togafitiga faʻasoifua maloloina a Lantus.

O le Pharmacodynamic ma le vailaau o le pharmacokinetic ua faailoa mai ai o le togafitiga o togafitiga pe a uma le puleaina o le fualaau faasaina e faavae tonu i le faasaolotoina o le M1 metabolite.

Insulin glargine i lona mamanu mamā ma le M2 metabolite e leʻi maua i le tele o tagata gasegase. Aʻo iloa pea lava pea, o le latou faʻalogo e le faalagolago i le fua faatonuina o Lantus.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma auiliiliga o vaega na faʻapipiʻiina e tusa ai ma le matua ma le itupa o tagata gasegase e leʻi faʻaalia ai ni eseesega i le aoga ma le saogalemu i le va o tagata gasegase e togafitia ma Lantus ma le faitau aofai lautele.

Pharmacokinetic parakalafa i le vaega ole gasegase mai le lua i le ono tausaga ma Inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi, lea na iloiloina i se tasi o suʻesuʻega, na faʻaalia ai le maualalo o le maualuga insulin glargine ma metabolites M1 ma M2 na fausia i le gasologa o lona biotransformation i tamaiti e talitutusa ma latou i tagata matutua.

Molimau e molimau i le mafai insulin glargine po o ana oloa gaosia i le gataifale faʻaputu i totonu o le tino ma togafitiga faaumiumi ma le fualaau faasaina, ua toesea.

Faʻataʻitaʻiga uiga

O le inisalini Lantus ei ai sona uiga faapitoa: o le vavalalata mo le inisalini o mea na maua, lea e talitutusa ma mea e aʻafia ai le inisalini o le tagata ma ni mea.

O le sini autu o soo se ituaiga o inisalini o le faagasologa o le faatonutonuina o le metabolism (metabolism metabolism). O le galuega a le Lantus SoloStar insulin o le faʻavaveina o le faʻaaogaina o le kulukose e fusi: musika ma gaʻo, lea e oʻo ai i le faʻaitiitia o le toto suka. E le gata i lea, o le vailaʻau e taofia ai le glucosynthesis i le ate.

O le inisalini ei ai le gafatia e faʻagaoioia ai le porotini faʻatetini, i le taimi lava e tasi, e taofia ai le proteolysis ma le lipolysis i totonu o le tino.

O le umi o le gaoioiga o le inisalini Lantus e faʻatatau i mea eseese, ma le tikeri o mataupu a le tagata.

O le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻagesegese le faʻamalamalamaina, lea, e tusa ai ma lea tulaga, e maua ai se faaumiumi o aafiaga o lana gaioiga. Mo lenei mafuaʻaga, ua lava le tuiina o fualaau faasaina i le taimi o le aso. E taua le maitauina o le oloa o loʻo i ai se faʻalavelave le aoga ma galue e faʻatatau i le taimi.

O le faʻaaogaina o le insulin i le laʻitiiti ma le talavou e mafua ai le tele o mataupu o le hypoglycemia i le po nai lo le faʻaaogaina o le NPH-inisalini mo lenei vaega o maʻi.

Ona o le faaumiumi o le gaioiga ma le telegese o le gaogao i le taimi o pulega faʻapitoa, o le insulin glargine e le mafua ai ona paʻu i le suka o le toto, o lona aoga sili lea pe a faatusatusa i le NPH-inisalini. O le afa o le ola o le inisalini o le tagata ma le insulin glargine e tutusa lava pe a tuʻuina atu i se auala le talafeagai. O mea ia o le insulin Lantus.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina?

Inisalini "Lantus" o loʻo faʻaalia mo pulega faʻapitoa. E le faasaina le pulega, talu ai o se tasi o fualaau e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia.

Faʻatino le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • E taua le matauina o se ituaiga o ituaiga olaga mo le vaitaimi o togafitiga ma le usitaia o tulafono ma tulafono faatonutonu.
  • E i ai le tele o filifiliga mo nofoaga tau pulega o fualaau faasaina i tagata mamaʻi: i totonu o sipuni, i totonu o maso tafatafa ma totonu o le manava.
  • O tui taitasi e tatau ona faia i soo se taimi e mafai ai i se nofoaga fou i totonu o tapulaa fautuaina.
  • E faʻasaina le faʻafefiloi o Lantus ma isi vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻafefe i le vai poʻo isi vai.

O le tui o le inisalini "Lantus SoloStar" e fuafuaina taitoatasi. O le faʻatulagaina o fuataga ma le taimi e filifilia foi. Pau lava le fautuaga o se tui tasi lea o le fualaau faasaina i le aso, ma e matua manaomia lava le tuʻuina atu o le injections i le taimi lava e tasi.

O le vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le oral diabetes therapy in the type type.

O tagata matutua i le matua latou te manaʻomia se fesuiaiga o fualaau, talu ai e masani lava ona i ai o latou patho o le gaioiga, o se taunuuga o le faaitiitia o le insulin manaoga. E faʻaaogaina foi lenei mea i tagata matutua ua gasegase le galuega o le ate. O le faagasologa o le gasegase o le gasegase e faagesegese, ma le faaitiitia o le gluconeogenesis.

O lenei mea e faʻamaonia ai le insulin "Lantus" faatonuga mo le faʻaoga.

Faʻafeiloaʻi o tagata gasegase i le vailaʻau

Afai o le tagata gasegase sa masani ona togafitia i isi vailaau uumi pe latalata foi ia i latou, ona fai lea i le suiga i Lantus, atonu e talafeagai le fetuunaiga o le ituaiga o inisalini, ma o le a aofia ai se iloiloga o togafitiga uma.

Afai ei ai se suiga mai le pulega faalua o le ituaiga o inisalini NPH i se tasi tui o le insaline Lantus, e tatau ona faia le suiga ile laasaga. Muamua, o le fua o le NPH-inisalini e faaitiitia e le tolu i le 20 aso muamua o se laasaga fou o togafitiga. O le fualaau o le inisalini e faʻatautaia e fesootaʻi ma taumafataga e faʻaititiaititi. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e tatau ona faia se filifiliga a le tagata lava ia mo le maʻi.

Afai o le tagata gasegase ua i ai siama i le inisalini, o le tali a le tino i le pulega a Lantus e suia, lea e tusa ai ma lea tulaga, atonu e manaʻomia ai le fetuunaʻi o fua. E le gata i lea, o le fuafuaina o le aofaʻi o fualaau faʻasaina e mafai ona manaʻomia pe a suia isi mea e aʻafia ai le metabolism ma le matafaioi a le vailaʻau i totonu o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, se suiga o le mamafa o le tino poʻo le olaga i se mea e sili atu ona malosi pe faʻaopoopo, itiiti.

Faʻafefea ona faʻatino le insulin?

Faʻataʻitaʻiga o fualaau

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina e ala i le faʻaogaina faapitoa o le "OptiPen", "SoloStar", "Pro1" ma le "ClickStar".

O peni e tuʻuina atu i ai faatonuga. Lalo o nisi vaega i le auala e faʻaoga ai peni:

  1. E le mafai ona faʻaaoga peni paʻu ma pipiʻi mo le tuiina.
  2. Afai e talafeagai, o le faʻaofiina o le vailaʻau mai le kalama e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se tui faapitoa o le inisalini, lea ei ai le fua o le 100 iunite i le 1 ml.
  3. Aʻo leʻi tuʻuina le kalama i le peni, e tatau ona teuina mo le tele o itula i le vevela o le potu.
  4. Aʻo leʻi faʻaaoga le kesi, ia mautinoa o le vaifofo i totonu o loʻo i ai se foliga vaaia masani: e leai se suiga o le lanu, faʻalavelave ma leai se faʻafefe.
  5. E faʻatagaina le aveeseina o fuʻa mai le kesi (o loʻo taʻuina i totonu o faatonuga mo lima).
  6. Cartridges e mo naʻo le faʻaaogaina.
  7. E faʻatagaina le siakiina o igoa i luga o pepa faʻailo e aloese ai mai le faʻatonuga sese o se isi fualaau faasaina nai lo le insulin.

E tusa ai ma iloiloga, o se tasi o faʻafitauli matuia masani masani ma le faʻaofiina o lenei vailaʻau o le hypoglycemia. E tupu lenei mea pe afai e le saʻo le filifiliga o le fualaau o le vailaʻau. I lenei tulaga, e manaʻomia se toe iloiloga o fualaau e faʻaitiitia ai.

O aʻafiaga e matauina i le tulaga o:

  • lipolypertrophy ma le lipoatrophy,
  • dysgeusia,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • retinopathies
  • faʻataʻitaʻiga o le faʻaleagaina o le natura ma le natura lautele,
  • tiga o musika ma le sodium ion faatumauina i totonu o le tino.

O lenei mea o loʻo faʻaalia i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le insulin Lantus.

O le hypoglycemia o se itu e tupu tele lava. O le mea lea, i le itu, e tau atu i le faalavelaveina o le tino. O se vaitaimi uumi o le hypoglycemia e matautia mo le ola ma le soifua maloloina o le maʻi.

Malosiaga gaosia o auupega i le inisalini.

I tamaiti, o le tupuga o mea pito i luga e taua foi.

Lantus ma le maʻitaga

E leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o le fualaau oona ao maitaga, talu ai e leʻi i ai ni faʻamasinoga faʻapitoa i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, e tusa ai ma le sailiga o fefaatauaiga, o le fualaau faasaina e leai sona aʻafiaga i le atinaʻe o le tamaititi ma le ala o le maitaga.

O suesuega a le falemaʻi i manu ua faʻamaonia ai le leai o aʻafiaga ma aʻafiaga o le insulin glargine i le fetus.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻamaonia le fualaau oona i taimi o maʻitaga, i le noatia i le siakiina masani o suʻesuʻega o le kulūkose ma le tulaga masani o le tina ma le tamaititi faatalitali.

Contraindications

  • hypoglycemia,
  • le faapalepale i vaega o galue malosi ma ausilali o fualaau faasaina,
  • Lantus togafitiga e le faia mo le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga,
  • ma le faʻaeteete tele, o le fualaau faʻasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase i le retinopathy faʻateleina ma le vavalalata o vavalaʻau ma vailaau faʻaleagaina,
  • faʻatasi ai ma le lapataiga lava lea e tasi, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase e le o le tino, le mafaufau, le alualu i luma o le atinaʻe o le hypoglycemia, faapea foi i latou ua maua i le maʻisuka mo se taimi umi,
  • ma le faʻaeteete tele, o le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase oe na mauaina le inisalini manu aʻo leʻi fesuiaiga i le inisalini o le tagata.

O le lamatiaga o le hypoglycemia e mafai ona faateleina i tulaga nei e le o aʻafia ma le gaioiga o togafitiga faʻapitoa faapitoa:

  • fomaʻi faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le manava ma le vomia,
  • malosi malosi faaletino,
  • faʻalauteleina le telefoni feaveai ile inisalini ao faʻamavaeina mafuaʻaga o tulaga faigata,
  • o le le lava ma le le atoatoa o le meaai,
  • ava malosi
  • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Fautuaga nei e tatau ona iloiloina:

  • tuufaatasiga faatasi ma fualaau faasaina lea e aafia ai le metabolism o le carbohydrate atonu e manaomia ai se iloiloga o fualaau,
  • faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le maʻisuka faʻaleleia atili le aafiaga o le hypoglycemic insulin,
  • o se faʻatasi ma fualaau faasaina e pei o Danazol, Diazoxide, glucagon corticosteroid, estrogens ma proachins, mea e maua mai le phenothiazine, inhibitors protease, sui fesoasoani o le horroone e fesoasoani e faaitiitia le aafiaga hypoglycemic o Lantus,
  • o se tuufaatasiga faatasi ma fualaau faasaina e pei o le clonidine, lithium, ma oloa e maua i le ethanol ua i ai se aafiaga le mafaamatalaina: atonu e ono faateleina pe faaitiitia le aafiaga o Lantus,
  • o le pulega tutusa a Lantus ma le Pentamidine e ono i ai muamua le aafiaga o le hypoglycem, ma sosoo ai ma se aafiaga hyperglycemic.

Inisalini "Lantus": analogues

I le taimi nei, o analogues sili ona taatele o le inisalini hormone e iloa:

  • faʻatasi ai ma le gaioiga puupuu - Apidra, Humalog, Novorapid Penfill,
  • faʻatasi ai ma se gaioiga umi - "Levemir Penfill", "Tresiba".

O a eseesega i le va o Tujeo ma Lantus insulin? O le fea insulin e sili atu ona lelei? O le mea muamua e maua i tui e faigofie mo le faʻaaogaina. E tofu uma ma se fualaau e tasi. O le eseesega tele mai Lantus o le faʻaogaina lea o le inisalini synthesized. O le vailaʻau fou e aofia ai le siʻitia o le 300 IU / ml. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faia se toesega itiiti i le aso.

O le mea moni, ona o le faatupulaia o le tolu faatupulaia, o le fualaau faasaina ua le maualalo. Afai e faatagaina Lantus e faʻaaogaina mo le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti, ona faʻatapulaʻa faʻaaogaina lea e Tujeo. Na fautuaina e le kamupanī le amataina ona faʻaaoga lenei mea faigaluega mai le 18 tausaga.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka na maua ai le tele o iloiloga e uiga i le Lantus ma fualaau oona ma le tutusa o le togafiti. Ole tele o iloiloga le lelei e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o aʻafiaga e le manaʻomia. E tatau ona manatuaina o le ki i togafitiga talafeagai ma ona taunuuga o le filifiliga sao lea o le fualaau oona ma le fuataga o togafitiga o lenei fualaau faasaina. Faatasi ai ma le tele o tagata gasegase, o manatu e faʻalogoina e le fesoasoani le inisalini pe mafua ai foʻi faʻafitauli. A oʻo ina maualalo le maualuga o le suka i le toto, o le fualaau e naʻo le faʻaleagaina o le tulaga, o lea e taua ai le faʻaaogaina i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ina ia aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave mataʻutia ma faʻafefe.

E tuʻuina foi e le Bodybuilders ni iloiloga e uiga i le fualaau faasaina, ma, o le faʻamasinoina e latou, o le fualaau faasaina ua faʻaaoga lelei e avea ma anabolic agent, lea e mafai foi ona i ai se aafiaga e le mafaatusalia i le soifua maloloina, talu ai ona faʻaaogaina mo isi faʻamoemoega.

Faatonuga mo le faʻaaoga Lantus

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai insulin glargine - o le tutusa o le tagata inisalinie uiga i le faaumiumi o gaioiga.

O le fofo ua faamoemoe mo le pulea i le gaʻo o le gaʻo, ua faasaina ona tui i le tagata maʻi i se auala e le masani ai.

E mafua ona o le faʻalauteleina o le masini o le gaioiga e faʻatatau tonu lava i le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi, ae afai e faʻatonuina, e mafai ona faʻaosofia osofaia o le hypoglycemic i se tulaga ogaoga.

Soʻo se eseʻesega taua i faʻamaʻi fua inisalini poʻo le maualuga glucose leai se toto na iloa i totonu o le toto pe a uma ona tui le iniseti i totonu o le paʻu o le manava, musika vaivai, poʻo le ogavae o le suvae.

Inisalini Lantus SoloStar O se porokalama o loʻo tuʻuina i totonu o se peni tui, vave ona talafeagai. Pe a inisalini ua maeʻa le kesi, aveese le peni ma sui i se mea fou.

OptiClick Systems Fuafuaina mo le faʻaaogaina. Pe a inisalini i totonu o le peni ua oʻo mai i se mutaaga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻatau se fagu fou ma faʻapipii i se mea e leai se mea.

Aʻo leʻi faia le pule i le vaega o le gaʻo, ole Lantus e le tatau ona faʻavaivai pe tuʻuina atu i isi vailaʻau inisalini, talu ai o ia gaioiga e mafai ona oʻo atu ai i le soliga o le faʻamatalaga o le taimi ma le gaioiga o le fualaau faasaina. A maeʻa ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau, e mafai foi ona tulaʻi mai le vaʻa.

O le aoga o le falemaʻi talafeagai mai le faʻaaogaina o Lantus e faʻamautinoaina e masani ona faʻatautaia i aso taʻitasi. I lenei tulaga, e mafai ona sasaina le fualaau faasaina i soo se taimi o le aso, ae masani i le taimi lava e tasi.

O le togafitiga o le fualaau faasaina, faapea foi ma le taimi o lona pulega, ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi.

Tagata maʻi na togafitia e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka, Lantus e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala.

O le tikeri o le fualaau faasaina ua fuafuaina i iunite e naʻo le Lantus ma e le tutusa ma iunite ma ME, lea e faʻaaoga e fuafua ai le malosi o le gaioiga a isi analogues faaletagata inisalini.

I maʻi o le matua (sili atu i le 65 tausaga), atonu o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le manaʻomia mo se fualaau o aso taitasi inisalini ona o le alualu i luma o galuega fatuga.

I tagata gasegase e leai se aoga, e manaʻomia le fualaau inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le metabolism oa latou mea galue.

I maʻi ma afaina le ate o loʻo i ai se faʻaitiitia o le manaʻomia mo fualaau inisalini i le silasila i le mea moni e faapea o lo latou gafatia e taofiofia ai le faʻasoasoaina e matuā faʻaitiitia glucose mai gaʻo ma proteins i le ate, ma faʻavave ona faʻaitiitia le gasegaseinisalini.

I le faʻataʻitaʻiga o tamaiti, e faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai tamaiti e sili atu i le ono tausaga le matua ma talavou. Mo tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga le matutua, o le saogalemu ma le aoga o togafitiga a Lantus e lei suesueina.

Pe a fesiitai maʻi mai fualaau faasaina inisalini, o loʻo faʻamatalaina i le umi o le umi o le gaioiga, faʻapea foʻi pe a suia le togafitiga ma isi fualaau inisalini uila umi, e mafai ona fautuaina le fetuunaiga o fualaau talaaga (basal) insulin ma faia fetuʻutuʻunaiga i togafitiga faʻasolosolo faʻatasi.

O lenei mea e faʻaaoga i tui ma le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina inisalini gaioiga pupuu, faia vave faʻatusatusa o lenei mea hormone po o tui o vailaʻau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala.

Le faʻaitiitia o le ono mafai ona atiaʻe osofaia o le hypoglycemic i le po po o le vaveao, i tagata gasegase pe a fesiitai mai i latou mai le faʻaluaina o le faʻatagaina Basal NPH insulin mo se tasi fua o Lantus i nai vaiaso muamua o togafitiga, ua fautuaina ina ia faʻaititia le fua o aso taitasi NPH insulin a itiiti ifo ma le 20% (sili atu 20-30%).

I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o le tui o le inisalini e tatau ona totogi (a itiiti ifo i le vaega) e ala i le faateleina o tui o le inisalini, lea e faʻaalia i se vaitau puupuu o le gaioiga. I le faaiuga o lenei laasaga o togafitiga, ua fetuʻunaʻi le faʻatulagaina o fuataga e faʻavae i luga o uiga o tagata maʻi ma le natura o le maʻi.

I tagata gasegase na latou faia ni togi maualuga NPH insulin ona o le i ai o auupega faʻapitoa i le inisalini o le tagata, o se faʻaleleia atili o tali e mafai ona maitauina pe a tuʻuina atu ile togafitiga Lantus.

I le taimi o le fesuiaiga i le togafitiga ma Lantus, faʻapea foʻi i vaiaso muamua pe a maeʻa, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le fua o le metabolic i le tagata maʻi.

Aʻo faʻaleleia le faagasologa o metabolic processes ma, o se taunuuga, o le aʻafiaga o le tino i le inisalini e faʻalauteleina ai, o isi fetuunaiga i le faʻatulagaina o fualaau o le vailaʻau e mafai ona fautuaina.

E manaʻomia foʻi le fetuunaiga:

  • afai e suia le tino o le tagata maʻi,
  • afai o suiga o le olaga o le tagata maʻi e suia tele,
  • pe afai o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • pe afai o tulaga e le i maitauina e maitauina e ono mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypo- poo le hyperglycemia.

A e leʻi faia le tui muamua, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga Lantus SoloStar. O le syringe pen mo le faʻaaogaina e tasi. I lenei tulaga, faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e ulufale i le fualaau inisalini, e eseese mai le tasi i le valusefulu iunite (o le laasaga e tutusa ma le tasi unite).

Aʻo leʻi faʻaaoga, asiasia le au. O le fofo ua faatagaina e na o na tulaga lava e tatau ona tusia pe afai e manino, leai ni lanu ma e leai ni mea e iloa manino ai i totonu. I fafo, o lona tulaga tutusa e tatau ona tutusa ma le tutusa o le vai.

Talu ai o le fualaau faasaina o se vaifofo, e le tatau ona faʻafefiloi aʻo lei faia le pulega.

Aʻo lei faʻaaoga muamua, o le pine suauu e totoe mo le tusa o le itula poʻo le lua i le vevela o le potu. Ona aveeseina ai lea o le ea mai lea mea ma ua faia se inisiua.

O le peni ua faamoemoe e faʻaaoga e le tagata e toʻatasi ma e le tatau ona faʻasoa atu i isi. E tatau ona puipuia mai le pa'ū ma aʻafiaga faʻainisinia, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le porokalama ma, o se taunuuga, le lelei o le sisiua.

Afai e le mafai ona aloese mea leaga, e le mafai ona faʻaaogaina le 'au, o le mea lea e suia ai se mea faigaluega.

Aʻo le i faʻasolosolo mai Lantus, e tatau ona faʻapipiʻi se nila fou. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina e pei o nila ua fuafuaina faapitoa mo penisini tui SoloStarma nila e talafeagai mo lenei faiga.

A uma le tui, ona aveese lea o le nila, e le faatagaina e toe faʻaaoga. E fautuaina foi e aveese le nila aʻo leʻi tuʻuina le lima o le SoloStar.

Lantus SoloStar, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

O le fofo e naʻo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa e ala i le tuiina i totonu o le gaʻo i totonu o le manava, ogavae poʻo tauau. O le faʻatinoga e faia i aso uma, 1 taimi i le aso i se taimi faigofie (ae masani lava i taimi uma) mo le tagata maʻi. O le nofoaga e tuiina ai e tatau ona suia soo.

E le mafai ona e ulufale faʻatasi ma Lantus SoloStar!

Mo le faʻamaonia tatau tutoatasi o le faʻatinoga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le faasologa o gaioiga ma ia matua matauina.

Muamua, o le taimi muamua e te faʻaaogaina ai le peni, e tatau ona e ave muamua mai le pusaaisa ma taofi i le potu vevela mo le 1-2 itula. I le taimi lea, o le fofo e mafanafana i le vevela vevela, lea o le a aloese ai mai le puleaina o le insulin.

Aʻo lei faia le faʻatinoga, e tatau ona e mautinoa o le inisalini e fetaui ma le suʻeina o le igoa i luga ole peni. I le aveeseina o le tapuni, o le iloiloga maeʻaeʻa o le lelei o mea o loʻo i totonu o le kalama o le sisiua e tatau ona faia. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a fai o le fofo o loʻo i ai se fausaga manino, le lanu e aunoa ma ni mea tino manino.

Afai e iloa le faaleagaina o le mataupu poo le masalosalo e tulaʻi mai i le tulaga lelei o le peni, o le a matua faasaina ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, ua fautuaina e aveese le vaifofo mai le kalama i se tui fou, lea e talafeagai mo le inisalini 100 IU / ml, ma faia se tui.

Olaʻo e fetaui ma SoloStar e tatau ona faʻaaogaina.

O tui taʻitasi e faia i se nila fou fou, lea e tuʻuina i luma o le tuusaʻoina o Lantus SoloStar.

Ina ia mautinoa e leai ni faʻaleleia o le ea ma o le syringe pen ma le nila e aoga lelei, e manaʻomia se suʻega saogalemu muamua. Ina ia faia lenei mea, aveese le pito i fafo ma totonu o pulou o le nila ma fua le fuainumera e tutusa ma le 2 iunite, tuʻu le peni pinui i le tootoo. Faʻapipiʻi malie lou tamatamailima i luga o le inisalini kilika, faʻafeiloaʻi uma le faʻaleleia o le ea i le nila ma faʻamalosi uma le tui tui. O le faʻaalia o le inisalini i luga o le pito o le nila ua faʻamaonia ai le saʻo lelei o le faʻaogaina ole peni ma le nila. Afai o le inisalini e leʻi faia, ona tatau loa lea ona toe faia le taumafaiga seia oʻo ina ausia le taunuʻuga e manaʻoina.

O le peni a le syringe e aofia ai le 80 PIECES o le inisalini ma faʻasaʻo saʻo. Le faʻatulagaina o le fualaau manaʻomia e faʻaaoga ai se fua e mafai ai e oe ona tumau le saʻo i le 1 iunite. I le faaiuga o le suʻega saogalemu, o le numera 0 e tatau ona iai i le faamalama o le atinaʻe, mulimuli ane e mafai ona e setiina le fua ole manaʻomia. I mataupu pe a itiiti ifo le aofaʻiga o fualaau faasaina i le syringe penisini, e lua inisiua e faia, e faʻaaoga ai le totoe o le penisini syringe, ma le tupe na misi mai le penisini fou.

E tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi e uiga i le tui tui ma ia mautinoa ua saʻo le faʻatino.

Mo le iniseti, ua faʻaofiina le nila i lalo o le paʻu ma oomi le faamau o le inisiua i le auala atoa, o loʻo i ai i lenei tulaga mo le 10 sekone. E manaʻomia lenei mea mo le faʻatonuga atoatoa o le fuainumera ua filifilia, ona aveese loa lea o le tulimanu.

A uma le iniseti, ona aveese lea o le nila mai le peni ma tuʻuina atu, ma faʻamalama le kilipa ma se pulou. Afai e le mulimulitaia nei fautuaga, o le a aʻafia le ea ma / poʻo le faʻamaʻi o loʻo ulufale atu i le kesi, faʻaleagaina, ma le fuʻa insulin.

O le peni ua faamoemoe e faʻaaogaina e le tasi tagata maʻi! E tatau ona teuina i lalo ole tulaga faʻamaonia, aloese mai le pala o le efuefu ma palapala. E mafai ona e faʻaaoga se laumei susu e faʻamamā ai fafo o le peni. Aua e te faatofuina i vai, fufulu pe lubricate!

O le tagata gasegase e tatau ona i ai pea se peni suauu lavelave i le tulaga o le faʻaleagaina o le vailaʻau na faʻaaogaina poʻo le gau.

O se vailaau gaogao gaogao po o se tasi o loʻo aofia ai se faʻamaʻi faʻamalolo e tatau ona lafoaʻi.

Aua e te faʻamaʻo le penisini ua saunia mo le tui.

A maeʻa ona tatalaina, o mea o loʻo i totonu o le syringe e mafai ona faʻaaogaina mo le 4 vaiaso, e fautuaina e taʻu mai le aso muamua o le tuiina o Lantus SoloStar i luga o le pepa.

O le fualaau o loʻo faʻasolosolo taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga faʻamalositino ma le faʻasologa o togafitiga.

I le vaitaimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ona amanaia o le amataga ma le umi o le gaioiga o le inisalini e mafai ona suia i lalo o le malosi o le gaioiga faaletino ma isi suiga i le setete o lona tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o le Lantus SoloStar i le tino o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic ua faʻaalia.

O mea inu, taimi o le inisalini ma le puleaina o le hypoglycemic e tatau ona fuafua ma fetuutuunai taʻitoʻatasi, ma ia amanaʻiaina tulaga faatauaina o le glucose concentration i totonu o le toto.

E tatau ona faia le fetuutuunaiga ina ia taofia ai le atinaʻeina o le hypo-hyperglycemia, mo se faataitaiga, pe a suia le taimi o le puleaina o le tui o le inisalini, mamafa o le tino ma / poo le olaga o le maʻi. Soʻo se suiga i le tui o le inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi ma ia faʻaeteete.

Lantus SoloStar e le o le filifiliga o le inisalini mo le togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka, i lenei tulaga, o le puleaina o le inisalini puupuu e tatau ona sili ona lelei. Afai o le togafitiga e aofia ai le iniseti o le insalini o le basal ma le prandial, ona oʻo lea i le insulin glargine i se fua faatatau e tutusa ma le 40-60% o le aso ole inisalini ole tino ole inisalini o loʻo faailoaina ole insulin.

Ole fua muamua o le inisalini mo tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemous e tatau ona 10 iunite. O isi faʻasologa o fuataga e faia taʻitasi.

I maʻi uma lava, togafitiga faʻatasi ma le vailaʻau e tatau ona o gatasi ma le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A faʻafeiloaʻi se tagata maʻi ile togafitiga e faʻaaoga Lantus SoloStar pe a maeʻa togafitiga e faʻaaogaina le umi ole umi ole inisalini, atonu e tatau ona fetuutuunai le fua ole aso ma le taimi o le puleaina ole inisalini puupuu poo lona tutusa ma suia vailaʻau o le hypoglycemic agents mo le faʻafofoga tautala.

Afai o le tagata gasegase sa i luga o togafitiga Tujeo talu ai (300 iunite o inisalini i le 1 ml), ona faaitiitia lea o le lamatiaga o le hypoglycemia pe a suia ia Lantus SoloStar, o le fua muamua o le vailaʻau e le sili atu i le 80% o le tujeo dose.

Pe a suia mai se tasi o iniseti o inulinalini ile aso, o le fua muamua o le insulin glargine e masani lava ona faʻaaogaina i le aofaiga o le vaega o le faʻamaʻiina o fualaau faasaina.

Afai o le togafitiga muamua na faia mo le faaluaina o inisalini o insulin i le taimi o le aso, o le taimi la e faʻafeiloaʻi ai le tagata maʻi i se tui tasi o le Lantus SoloStar ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, e faʻaititia ai le hypoglycemia i le po ma le vaveao, o lona uluai fuataga o loʻo faʻamatalaina i le 80% o le dose ole insulin. I le taimi o le togafitiga, o le fomai e fetuunai e fuafua ile tali a le tagata maʻi.

O le suiga mai le inisalini o le tagata e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. I vaiaso muamua o le faʻaaogaina o le insulin glargine, o le mataʻituina ma le faʻaeteete o le toto totoga o le kulukose ma le faʻasaʻoina o le inisalini e faʻatulagaina ai tulafono e pei ona tatau ai, e fautuaina. E tatau ona tuʻufaʻatasiga faapitoa i tagata gasegase e faʻamaʻi i le inisalini o le tagata e manaʻomia maualuga ni tui o le inisalini o le tagata. I lenei vaega o tagata gasegase, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o le insulin glargine, o se faʻaleleia lelei i le tali atu i le pule ile inisalini e mafai.

Aʻo faʻaleleia le faʻaleleia o le inisalini ma faʻaleleia le tino i le inisalini, o le a faʻafetaui le faʻatulagaga o fuataga.

O le faʻafefiloi ma le faʻasalaga o le insulin glargine ma isi insulin e solia.

Pe a faatonuina Lantus SoloStar, e fautuaina tagata matutua e faʻaaoga laasaga muamua, o lo latou faʻaleleia i le tausiga o le tausiga e tatau ona tuai. E tatau ona manatua i le matua o le iloa o le atiaʻe o le hypoglycemia e faigata tele.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le Lantus SoloStar e mafai ona faatagaina i le taimi o le gaioiga e tusa ai ma faʻamatalaga faʻapitoa.

O taunuʻuga o suʻesuʻega e faʻaalia ai le leai o ni aʻafiaga e le manaʻomia i le taimi o le maʻitaga, faʻapea foi ma le tulaga ole fetus poʻo le soifua maloloina ole pepe fou.

E tatau i se fafine ona logoina le fomaʻi e uiga i le i ai poo le fuafuaina o le maitaga.

E tatau ona manatua i le amataga o le tolu masina o le maitaga, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu o mataupu e ono faateleina.

O le mataituina ma le faaeteete o le toto o le kulukose o le toto e manaʻomia vave lava pe a uma le fanauina ona o le vave faʻaitiitia o le insulin.

I le taimi o le lactation, e tatau ona tuʻuina atu se iloiloga i le fetuunaiga o le siama o le inisalini ma meaʻai.

Faʻasolosolo i le maʻisuka muamua poʻo le maʻisuka ile taimi o maʻitaga, e tatau ona tausia lelei tulafono faatonutonu o metabolic processes i le gasologa o le taimi e faʻasolo ai ina ia puipuia le foliga mai o taunuuga le talafeagai ona o le hyperglycemia.

Faaaoga i le tamaitiiti

O le tofiaina o Lantus SoloStar i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga le matua ua solia.

O faʻamatalaga ile falemaʻi ile faʻaaogaina o le inisalini i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga e le o maua.

I tagata gasegase ua sili atu i le 18 tausaga le matutua, o tali i le nofoaga o inisiua ma mea e afaina i le foliga o le vevela ma le urticaria e tupu tele lava.

Faaaoga i le matua

Pe a faatonuina Lantus SoloStar, e fautuaina tagata matutua e faʻaaoga laasaga muamua, o lo latou faʻaleleia i le tausiga o le tausiga e tatau ona tuai. E tatau ona manatua i le matua o le iloa o le atiaʻe o le hypoglycemia e faigata tele.

O le alualu i luma o le gaioiga i galuega fai fatuga i tagata matutua ua mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o manaoga o inisalini.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Teu i le 2-8 ° C i se nofoaga pogisa, aua nei togi.

E tatau ona teuina le peni o le tui tui i le vevela e oo i le 30 ° C i se nofoaga pogisa. A maeʻa ona tatala, o mea o loʻo i totonu o le syringe pen e mafai ona faʻaaogaina mo le 4 vaiaso.

E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Faʻamatalaga e uiga ia Lantus SoloStar

O faʻamatalaga e uiga ia Lantus SoloStar e lelei. O tagata gasegase uma latou te matauina le aoga o le fualaau faasaina, faigofie le faaaogaina, le maualalo o mea tutupu i mea leaga. Faʻaalia le manaʻoga mo le faʻamalosia o le faʻatinoga o faʻasologa uma a le fomaʻi. E mafua lenei mea i le mea moni o le pulega o le inisalini e le o aʻafiaga o faʻafitauli o meaʻai po o le tele o gaioiga faʻaletino e le mafai ona puipuia le tagata maʻi mai oso i le suka toto poʻo le atinaʻe o le hypoglycemia.

Tulaga o le teuina

Lantus o loo lisiina ile B. Ua teuina i se nofoaga puipuia mai le la, e le mafai ona maua e tamaiti. O le faigamalo maualuga o le vevela e mai i le 2 i le 8 ° C (e sili ona lelei le teuina o peni i le vaifofo i totonu o le pusaaisa).

E le faatagaina le ulaina o le vailaʻau. E le gata i lea, e le tatau ona faatagaina le koneteina e faʻafesoʻotaʻi ma le vaifofo ma le mea e gaosi ai meaʻai ma meaʻai.

A uma ona tatala le afifiina o le peni, ona faatagaina lea e teuina mo le fa vaiaso i le vevela e le silia ma le 25 ° C i se nofoaga e puipuia lelei mai le la, ae le o totonu o le pusaaisa.

Aso faʻauma

Lantus e mafai ona faʻaaoga mo le 3 tausaga mai le aso na tuʻuina atu ai.

A maeʻa le faʻaaoga muamua o le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaogaina le pine tuila mo le sili atu ma le fa vaiaso. A maeʻa le faʻaaoga muamua o le fofo, e fautuaina e taʻu mai lona aso ile pepa.

I le maeʻa ai o le aso e muta ai le afifiina, e le faatagaina e faʻaaoga le fualaau.

Lantus, fualaau faasaina

O le tele o fonotaga mo le maʻisuka e tumu i fesili: "O le a le mea e filifili - Lantus poʻo Levemir?"

O nei fualaau oona e tutusa ma le tasi, talu ai o ia mea uma o se tutusa o le inisalini o le tagata, o loʻo taʻitasi i latou i se galuega faaumiumi ma e faʻasaʻolotoina taʻitasi i foliga o se peni. Mo lenei mafuaʻaga, e faigata tele i se tagata fai faipule ona fai se filifiliga e lagolagoina ai soʻo se tasi oi latou.

O vailaʻau uma o ituaiga fou ia o le inisalini e faʻamoemoe mo tagata maʻi inisalini faalagolago i le maʻisuka ma ituaiga le inisalini mo le pulega i le tai toʻalua pe luasefulu fa itula.

E le pei o le inisalini tagata i le fualaau Levemire o loʻo misi amino acids i le tulaga 30 o le filifili B. Nai lo lena amino acids lysine i le tulaga 29 o le filifili-B e faʻaopoopoina e le vaega totoe mineistic acid. Ona o lenei mea, o loʻo iai i le sauniuniga insulin detemir fusi i plasma toto tototini 98-99%.

I le avea o se sauniuniga o le inisalini umi, o le fualaau oona e faʻaaogaina i se auala e ese le ese nai lo le faia vave o le inisalini e ave muamua aʻo leʻi 'ai. O la latou sini autu o le faatumauina lea o se anapogi aupito sili ona lelei i le toto suka.

Lagolagosua-faʻasaʻo faʻatauga e pei o le basal, faʻamuamua o le inisalini pancreasi le puipuia gluconeogenesis. O le isi sini o le togafitia o le faʻasaoina o le puipuia o le oti. laʻau peta pancreatic.

O iloiloga i luga o faʻasalalauga e faʻamaonia ai o fualaau faʻasaina e mausali ma eseese mea e ono tutupu i le inisalini, e tutusa lava tutusa i maʻi eseese, faʻapea foi i tagata taitoatasi, ae i lalo o tulaga eseese.

O le mea sili ona taua o le latou kopiina o le faʻaogaina o le tino o le inisalini ma faʻamalamalamaina i se faʻamaumauga faʻamautu o le gaioiga.

O eseesega sili ona taua Levemira mai Lantus SoloStar o le:

  • Aso faʻauma Levemira pe a uma le tatalaina o le pusa e ono vaiaso, ao le olaga ola o Lantus e fa vaiaso.
  • O inisiua Lantus e fautuaina i lea taimi i lea aso, aʻo le tui Levemira i soo se tulaga, e tatau ona e faalua i le aso.

I soo se tulaga, o le faaiuga mulimuli pe o le a le fualaau faasaina e tatau ona filifilia e faia e le fomaʻi, o loʻo i ai se talaʻaga maʻi atoatoa ma iuga o lana suʻega ile lima.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Subcutaneous Solution1 ml
insulin glargine3.6378 mg
(e tutusa ma le 100 IU o le inisalini o tagata)
tagata faʻapitoa: m-kelasene, zinc chloride, glycerol (85%), sodium hydroxy, hydrochloric acid, vai mo le tuiina

i totonu o fagu pepa o le 10 ml (100 IU / ml), i totonu o se atigipusa pepa 1 fagu poo cartridges o le 3 ml, i totonu o se atigi pusa lapisi 5 cartridges, i totonu o se atigipusa pepa pepa 1 pusa laupapa, poo le 1 cartridge o le 3 ml i totonu o le OptiKlik cartridge system ", I totonu o se atigi pusa kata 5 kesi.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega a manu, e leai ni faʻamaumauga tuusao pe leai foi na mauaina i luga o le gasegase poʻo le gasegase o le insulin glargine.

I le taimi nei, e leai ni fuainumera talafeagai e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o Lantus i le 100 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O le vasega ma le taunuuga o le maʻitaga o nei maʻi na le ese mai i latou o loʻo maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na maua isi sauniuniga insulin.

O le tofiga o Lantus i fafine maʻitaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Mo tagata mamaʻi na maua muamua i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, e taua tele le tausisia o tulafono faatonutonu talafeagai o metabolic process during pregnancy. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻalautele i le lua ma le tolu o vaevaega. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le inisalini ma faʻataʻitaʻiga e ono manaomia.

Tosiga ma le pulega

S / c i le gaʻo oona o le manava, tauau poʻo le ogavae, i le taimi tutusa 1 taimi i le aso. O nofoaga o inisiua e tatau ona fesuiaʻi ma tui fou taitasi i totonu o vaega fautuaina mo le faʻafoega o fualaau faasaina.

I / i le faʻaofiina o le fua masani masani, fuafua mo le pulega, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia.

O le fua o Lantus ma le taimi o le aso mo lona faʻaofiina ua filifilia taitoatasi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina Lantus e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona.

Suiga mai togafitiga ma isi vailaʻau o le hypoglycemic ia Lantus. Pe a suia se taimi umi poʻo le faʻamalosia o le inisalini togafitiga faʻatasi ma se togafitiga Lantus, atonu e talafeagai le fetuutuunai o aso taitasi o le insaline basal, e ono mafai foi ona suia le togafitiga o le antidiabetic concomitant (doses and administration regimen of additionally used insulin insulin or their analogues or doses of oral hypoglycemic drugs ) Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le puleaina o insulin-isophan e lua i le aso i le nofo toʻatasi o le Lantus ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le po ma le vaveao, e tatau ona faaitiitia le muamua o le insulin i le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga. I le vaitaimi o le faʻaitiitia o le faʻaititia, e mafai ona faʻaititia le fua o le inisalini puupuu, ona tatau ai lea ona fetuunai le tagata lava ia.

Lantus e le tatau ona fefiloi ma isi inisalini sauniuniga pe faʻaitiitia. Pe a faʻafefiloi pe faʻavaivaia, o le talaaga o lana gaioiga e mafai ona suia i le taimi, i se faaopoopoga, faʻafefiloi ma isi insulin e mafai ona mafua ai le afaina.

E pei o isi faʻafitauli o le inisalini o le tagata, o gasegase e maua mai i luga o fualaau oona ona o le i ai o fomaʻi i le inisalini o le tagata e mafai ona iai se faʻaleleia atili i le tali atu i le inisalini pe a liliu atu ia Lantus.

I le faagasologa o le fesuiaiga i Lantus ma i vaiaso muamua pe a maeʻa, o le mataituina ma le totoʻa o le kulukose toto.

I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism ma le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le inisalini, o le toe faʻasalaga o le faʻatonuga o le tino e mafai ona talafeagai. E mafai foi ona manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, ituaiga soifuaga, taimi o le aso mo le faʻatagaina o fualaau, poʻo isi taimi e tulaʻi mai e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻe o le hypo-hyperglycemia.

E le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau iv. O le umi o le gaioiga a Lantus e mafua ona o lona faʻaofiina i totonu o le tino o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga