Faʻamanatu ma siaki penisione penatic pen pen

O le tele o le maʻisuka, o loʻo faʻamalosia e tui inisalini i aso uma, nai lo le tuiina o le inisalini, filifili se masini feaveaʻi sili atu ona faigofie mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina - se peni tui.

O lea ituaiga masini e iloga i le i ai o se mataupu umi, o se moli ma vailaau, o se nila faʻamalosi e mafai ona aveeseina lea o loʻo ofuina i luga o le lima, piston engine, puipui puipui ma le mataupu.

E mafai ona ave faʻamalosi peni faʻatasi ma oe i totonu o se ato, foliga mai e pei o se peni masani, ma i le taimi lava e tasi, e mafai e se tagata ona tuiina o ia lava i soo se taimi, e tusa lava po o le a lona nofoaga. Mo tagata maʻisuka o loʻo tuiina inisalini i aso uma, o mea fou fou e maua moni lava.

Le aoga o peni insulin

O penisini suauu o le maʻisuka ei ai se masini faapitoa e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaalia i se tulaga tutoatasi le fua o le inisalini, e mafua ai ona fuafua lelei le fua o le hormone. I nei masini, e le pei o tui tui inisalini, o ni nila e pupuu e tui i le maualuga o le 75 i le 90 tikeri.

Ona o le i ai o se mea laititi ma le maamaa o le nila i le taimi o le tui, o le maʻisuka e masani lava e le lagona ai le tiga. Ina ia suia le lima o le inisalini, o se taimi aupito itiiti e manaʻomia, ole a oʻo i ni nai sekone e mafai e le tagata gasegase ona faia se inisiua ole inisalini puupuu, taimi ma faaumiumi.

Mo tagata maʻisuka o loʻo fefefe i le tiga ma le iniseti, ua atiae se peni faapitoa faapitoa e tuiina ai se nila i totonu o le gaʻo o le gaʻo i le taimi lava lea e ala i le kiliki i le amataga o le masini i le masini. O ia peni peni e sili atu le tiga nai lo faʻataʻitaʻiga, ae maua ai se tau maualuga atu ona o galuega.

  1. O le mamanu o peni tui e foliga tutusa lava ma le faiga i le tele o masini faʻaonapo nei, o lea e le matamuli ai le maʻisuka e faʻaoga le masini i le lautele.
  2. E mafai ona tumau le tau mo le tele o aso, o le mea lea o le toe faʻaleleia o mea e fai pe a mavae se taimi uumi, o lea e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaaogaina le masini mo le inuina o le inisalini i taimi uumi.
  3. O le vailaau o le vailaau faasaina e mafai ona faatulaga i le visa pe ala i faailo leo, lea e faigofie tele mo tagata e maualalo le vaʻaia.

I le taimi nei, o le maketi mo oloa faafomai e ofoina atu ai le tele o ituaiga o injectors mai tagata lauiloa.

O le syringe pene mo le maʻisuka BiomaticPen, na fatuina e le Ipsomed factory e ala i le poloaiga a Pharmastandard, o se manaoga lelei.

Vaega o se masini mo le tuiina o le inisalini

O le Biomatic Pen o loʻo iai se faʻamatalaga eletise lea e mafai ai ona e iloa le aofaiga o le inisalini e aoina. O le avelaʻau e i ai le laasaga o le 1 le iunite, o le masini pito i maualuga e 60 iunite o inisalini. O le pusa e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o le syringe pen, lea e ofoina atu se auiliiliga auiliili o gaoioiga i le taimi o le tuiina o le vailaʻau.

Pe a faʻatusatusa i masini tutusa, o le penisini o le inisalini e le oi ai le faʻatinoga o le faʻaalia o le aofaiga o inisalini ua toilalo ma le taimi o le tui mulimuli. O le masini e faapitoa lava mo le Pharmastandard insulin, lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai poʻo se falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa i totonu o le 3 ml cartridge.

Faamaonia mo le faaaogaina e aofia ai sauniuniga Biosulin R, Biosulin N ma le tuputupu aʻe o le hormone Rastan. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e mautinoa e fetaui lelei ma le pine sosoʻo; o faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina o le masini.

  • O le penisini o le syringe BiomatikPen ua i ai se tulaga e tatala i le tasi itu, i le mea e faʻapipiʻi ai le manoa ma le insulin. I le isi itu o le mataupu o loo i ai se faamau e mafai ai ona e setiina le fuainumera o le fualaau faasaina. E tuʻu se nila i totonu o le lima, lea e tatau ona aveese pe a maeʻa le inisiua.
  • A maeʻa le tui, e tuʻuina se pulou faʻapolopolo faapitoa i luga o le au. O le masini lava ia e teuina i se tulaga umi, lea e faigofie ona feaveai faʻatasi ma oe i totonu o lau ato. E faʻamaonia e le au gaosiga le faʻaaogaina o le masini mo le lua tausaga. A maeʻa le vaitau o le faʻaaogaina o le pati, ona suia lea o le pine suauʻu i se mea fou.
  • I le taimi nei, o sea ituaiga masini ua faamaonia mo le faatauina atu i Rusia. O le tau o se masini e 2900 rubles. E mafai ona faʻatau sau peni i totonu o se faleoloa i luga o le initaneti poʻo se faleoloa e faʻatau mea tau fomaʻi. BiomaticPen galue e pei o se faʻataʻitaʻiga muamua o le inisiua o le inisiua Optipen Pro 1.

Aʻo leʻi faʻatau se masini, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le vailaʻau talafeagai o fualaau ma ituaiga o inisalini.

Faamanuiaga o mea

O le syringe pene mo le togafitiga o le inisalini e maua ai le masini faʻapipiʻi masini, se faʻamatalaga eletise e faʻaalia ai le fua o le fualaau oona. Ole laʻititi ole metotia e 1 le iunite, ma o le maualuga e 60 iunite ole inisalini. Afai e manaʻomia, i le tulaga o le maualuga, e le mafai ona faʻaaogaina atoa le inisalini na aoina. O le masini e galue i le 3 ml inisalini kateta.

E le manaʻomia ni tomai faʻapitoa e faʻaaoga ai le penisini o le inisalini, e oʻo lava i tamaiti ma tagata matutua e faigofie ona faʻaaogaina le injector. E oo lava i tagata e maualalo le vaʻaia e mafai ona faʻaogaina lenei masini. Afai e le faigofie le maua o le vailaau sao i se tui tui inisalini, o le masini, faafetai i se masini faʻapitoa, e fesoasoani i le seti o le inumaga e aunoa ma ni faʻafitauli.

O se loka faigofie e le mafai ai ona e ulu atu i le tele o le fualaau oona, ao iai le peni o le tuilaina i le filifiliga o le tulaga manaomia. Taulai atu i le leo, e oo lava i tagata e maualalo le vaʻaia e mafai ona latou inuina le inisalini.

O le manulele aupito sili e le afaina ai le paʻu ma e le mafua ai le tiga i le taimi o le tui.

O ia nila e manatu e tulaga ese, aua e le faʻaaogaina i isi faʻataʻitaʻiga.

Faʻamaumauga o masini

E ui i le tele o faʻaopoopoga, o le Bioring Pen penese foi o loʻo i ai ona toso. O le mea e leaga ai le masini e fausia ai, e le mafai ona toe faaleleia, o le mea lea, pe a tupu se gau, e tatau ona lafoaia le masini. O se peni fou o le a taugata le tau o le maʻisuka.

O mea le lelei e aofia ai le tau maualuga o le masini, ona o le maʻisuka e tatau ona i ai le tolu ituaiga peni mo le puleaina o insulin. Afai e lua masini e faatino a latou galuega autu, ona tolu lea o le masani e taoto ma le tagata maʻi e faʻamautu i le tulaga o le vavaeeseina o se tasi o le injectors.

O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻaaoga e faʻafefiloi ai le inisalini, e pei ona faia i tui o inisalini. E ui i le lauiloa tele, e toʻatele tagata gasegase latou te le iloa pe faʻapefea ona faʻaogaina saʻo penisini, o lea latou te faʻaauau pea ona tuʻuina atu ni inisiua e pei o tui inisalini.

Auala e tui ai se peni

O le faia o se inisiua ma se peni tui e faigofie tele, o le mea taua o le faamasani oe lava i faatonuga i le taimi muamua ma mulimuli saʻo i laasaga uma o loʻo taʻuina i le tusi lesona.

Ua aveese le masini mai le mataupu ma aveese le pulou puipuia. E faʻapipiʻiina le nila ile faʻamamaina i totonu o le tino, lea e aveese ai foi le pulou.

Ina ia faʻafefiloi le fualaau oona i totonu o le lima, o le syringe penisini e faʻamalosi i luga ma pe a ma le 15 taimi. O se manulele e iai le inisalini ua faʻapipiʻiina i totonu o le masini, pe a maeʻa ona lolomiina se patipati ma faʻaaogaina uma le ea i totonu o le nila. A maeʻa uma taga, e mafai ona e alu i le tui o le fualaau faasaina.

  1. I le faʻaaogaina o le tufatufa i luga o le au, filifili le fua o le fualaau o fualaau.
  2. O le paʻu i le nofoaga o inisiua e aoina i le ituaiga o le lafu, faʻapipiʻi le masini i le paʻu ma faʻapipiʻi le button amata. E masani lava, o le tui e tuʻuina atu i le tauau, manava poʻo vae.
  3. Afai o le injection ua faia i se nofoaga tumu, o le inisalini e mafai ona tui tuusao i luga ole laiga o laei. I lenei tulaga, o le faʻatinoga e faia tutusa ma se tui masani.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai le mataupu faavae o le gaioiga o penisini.

Uiga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le peni Biomatic pen

Talu ai nei, o pulu tuila ua avea ma tagata e sili atu ona lauiloa i le maʻisuka, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona sili atu ona faigofie le iniseti o inisalini nai lo suauu masani. O nei masini e le gata ina faaitiitia ai lamatiaga o le faailoaina o le fua o le hormone, ae ia faamamafa foi i latou o loo i ai le faaletonu e fesootai ma le fuafuaina o inisalini. O le mea lea, i luga o le peni, o se laasaga o le tasi unite o le inisalini e mafai ona faatulaga i le taimi muamua, pe a maeʻa e le manaomia ona toe toe siakiina i soo se taimi e tui ai. O se tasi o masini sili ona lauiloa o lenei ituaiga o penisini o le Biomatik Pen, na mafai ona faʻavaeina lelei lava i le maketi i totonu o le atunuu ma tua atu. O ona lelei ma mea le lelei e tatau ona suʻesuʻeina atili auiliiliga.

O le peni tui o loo fesiligia e gaosia i Suiselani e Ipsomed, ma e leai se masalosalo i lona uiga lelei. E pei lava o isi masini o lenei ituaiga, e foliga pei lava o se peni masani, lea e mafai ona e aveina i taimi uma ma soo se mea faatasi ma oe, e le o vaaia i isi. E mafai ona taua lenei mea mo tagata e le manaʻo e faʻasalalauina o latou faʻamaʻi ma manaʻo e faʻalogo e uiga i le mea moni o loʻo latou mafatia i le maʻisuka. E le gata i lea, faafetai i le pulou puipui o loo ofuina i luga o le nila, o lea ituaiga masini e mafai ona faia i soo se mea e aunoa ma le lamatia ai o se manuʻa.

E le pei o isi masini tutusa, Biomatic Pen e le teuina faamatalaga e uiga i le taimi na faia ai le tui mulimuli ma o le a lona fualaau. O le faʻaaliga e na o faʻamatalaga e uiga i le laasaga o loʻo faʻatulagaina i le tufatufaina. I le faatauina o oloa masusu, e tatau ona e manatuaina e na o Pepa o insulin e faʻailoaina e talafeagai mo: Bioinsulin R ma Bioinsulin N (tolu mililita taitasi). O le faʻaaogaina o pusa o hormone mai isi gaosi oloa e faʻasaina faasaina (i le tele o tulaga, o le a le fetaui lelei i le tele). O le maualuga o le malosi o le penisini o le 60 iunite insulin. O le faʻamuamua o le tufatufaina e aofia ai le faʻaaogaina o se laasaga o le tasi iunite.

E tatala le tino mea i le tasi itu ina ia mafai ai ona tuʻu se inisalini i totonu. I le isi pito o le auʻau o loʻo i ai se faʻamau e mafai ona e fetuunai ai le fua o le hormone o loʻo faʻatonuina. O le nila i le syringe pen e mafai ona aveeseina ma e tatau ona motusia pe a uma le tui.

O le masini e sau ma se tulaga talafeagai lea e mafai ai ona e teuina uma vaega ma mea taumafa. O le syringe pen ei ai se atunuʻu ua fausiaina e le mafai ona toe faʻaleleia. A maeʻa lana moliaga, o le a le aoga le masini. Ua fai mai le kamupanī e tumau le piriota mo le lua tausaga, lea o loʻo faʻaalia foi i le pepa faʻataonia.

I le taimi nei, o se masini e tusa ma le tusa ma le 2800-3000 rubles. E fautuaina e faʻatau i faleoloa o fale ma falemaʻi tetele. E tutusa foi le faaaogaina i le Pharmastandard ipu o inisalini, lea e le tatau ona faatauina i luga o faleoloa i luga o le initaneti ma isi nofoaga faapito. O se taunuuga, o le olaga o se tagata e mafai ona faalagolago i le lelei o mea taumafa, o lona uiga o le laveai e le aoga iinei.

O le pine syringe Suise e iai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i mea tutusa mai isi gaosi oloa. Latou te aofia muamua lava:

  • le faʻaogaina o le fetuunaiga o le tufatufaina atu, lea e mafai ai ona e vave seti le inumaga i se voluma o le 1 i le 60 iunite o le inisalini,
  • se lava gafatia tele o le penisini, lea e mafai ai ona faʻaaoga fagu o tolu mililita,
  • le i ai o se laupepa eletise lea o lo o faaalia ai le tulaga oi ai nei,
  • se pulupulu ultra-thinen, ona o le iniseti e toetoe lava leai se leaga pe a faatusatusa i tui masani o inisalini,
  • leo lelei pe a faʻalautele ma faʻaitiitia le togi e ala i le kilikiina o le ki (faigofie tele mo tagata e maualalo le vaʻaia e le mafai ona iloa numera i luga o le lau),
  • inisiua e mafai ona faia i le maualuga o le 75-90 tikeri e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le paʻu,
  • le mafai ona vave sui se fagu o inisalini ma se atigipusa e iai se hormone o gaioiga pupuu, taimi poʻo le faaumiumi.

I se tulaga lautele, o le masini ei ai lona atinaʻe faʻaogaina ma e faigofie ona faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti. O le faigofie o lona faʻaaogaina o se tasi lea o tulaga sili ona lelei e mafua ai ona faʻaaogaina lenei peni.

Ae mo le faaletonu, o le masini mai Ipsomed ei ai latou, e pei lava o isi masini o lenei ituaiga. E masani lava:

  • o le tau maualuga o le masini lava ia ma mea e faʻaaogaina (tuʻuina atu le mea moni o le maʻisuka e tatau ona lua pe tolu ia peni pe afai e gau se tasi, e le o tagata gasegase uma e mafai ona gafatia lenei masini),
  • o le le mafai ona toe faʻafouina (pe a maeʻa le paʻu poʻo se tasi o mea e gau, e tatau ona lafo le au),
  • le le mafai ona suia le faʻaogaina o le inisalini (o lenei mea e faigofie ona faia e faʻaaoga ai tui o inisalini),
  • leai se penisini i luga o le faʻatau, aemaise lava mai nofoaga tetele.

Faatonuga mo le faʻaaogaina, lea e oʻo mai ma se peni tui, faʻamatala auiliili le faasologa atoa o laasaga mo se tui. O lea, ina ia mafai ai e oe lava ia ona tuiina oe, e tatau ona e:

  • aveese le masini mai le mataupu (afai e te teuina iina) ma aveese le pulou mai le nila,
  • seti le nila ile avanoa ua saunia,
  • afai e le i tuʻuina se manini lima ma le inisalini i totonu o le syringe penisini, fai le mea lenei (ona kiliki lea o le ki ma faatali seia oʻo mai le ea mai le nila),
  • lulu le peni laʻititi ina ia maua ai e le inisalini se tutusa lelei,
  • seti le fuainumera manaomia, taialaina i faailoilo i luga ole lauulu ma faailo leo,
  • toso le paʻu i tamatamai lima e lua e fai ai se pi, ona faia lea o se tui i lenei nofoaga (e sili ona tui i tauau, manava, pulou),
  • aveese le nila ma tuu i lona tulaga muamua,
  • tapuni le pulou ma tuu le masini i le mataupu.

Aʻo le i faʻataunuʻuina laasaga o loʻo i luga, ia mautinoa o le inisalini faʻatauina e le muta, ma o lona afifiina e le faʻaleagaina. A leai, e tatau ona sui le lima lima ma le homone.

O le syringe pene mai Ipsomed i lona atoaga e le o ese mai i mea tutusa, ae e mautinoa le lelei ma le mautinoa o Swiss. O se tasi o mea e le manino o le le mafai ona toe faaleleia ma sui le pusa, ae o le masini e mafai ona faigaluega mo le silia ma le lua tausaga ma le faatulagaga muamua. O le tele o tagata gasegase e fefefe i le maualuga o le tau o lenei penisini, ae o le tele lava o iloiloga e faailoa mai ai o loʻo i ai se fua faatatau lelei / lelei.

I le 1922, o le uluai tuiina o le inisalini na tuuina atu. Seʻi oʻo i lena taimi, o tagata ua maua i le maʻisuka ua faʻaumatia. I le taimi muamua, na faamalosia malosi le maʻisuka e aʻafia le hormone moa ma le faʻaaogaina o vailaau tioata, e le lelei ma tiga. I le aluga o taimi, o tui tui inisalini ma nila manifinifi na faʻaalia i le maketi. O le taimi nei o loʻo sili atu ona faʻaogaina togafitiga faʻapitoa mo le puleaina o inisalini - peni tui. O nei masini e fesoasoani ai i le maʻisuka e taʻitaʻia ai se olaga ola malosi ma e le oʻo i faʻafitauli i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina.

O le penisini peni o se masini faapitoa (injector) mo le faʻaaogaina o fualaau oona, e masani ona faia i le inisalini. I le 1981, o le faatonu o le kamupani Novo (lea ua leai nei Novo Nordisk), Sonnik Frulend, na i ai le manatu o le fatuina o lenei masini. E oo atu i le faaiuga o le 1982, o sauniuniga muamua o masini mo le puleaina o le inisalini talafeagai na saunia. I le 1985NovoPen muamua na faʻaalia i luga o le faʻatau.

O inisalini e tui ai:

  1. Toe faʻaaogaina (faatasi ai ma mea faʻafeiloaʻi),
  2. Mea e le mafai ona faʻaaogaina - o le kilika ua faʻamalosi, pe a uma ona faʻaaogaina le masini.

Pulu laupepa vili lauiloa - Solostar, FlexPen, Quickpen.

O masini faʻaaogaina e aofia ai:

  • paʻu uila
  • vaega masini (amata le button, faailo o le fua, piston rod),
  • pulou injector
  • totoa sui e faʻatau eseese.

O peni togafitiga e lauiloa i le maʻisuka ma e tele ni tulaga lelei:

  • fua saʻo o le hormone (o loʻo i ai masini e aofia ai 0.1 iunite),
  • talafeagai i le felauaiga - faigofie lava i totonu o lau taga po o le ato,
  • o le iniseti e vave ma leai se aoga
  • O tamaiti uma ma se tagata tauaso e mafai ona tuʻuina atu se tui e aunoa ma se fesoasoani,
  • le gafatia e filifili aila o eseese uumi - 4, 6 ma le 8 mm,
  • o le mamanu mamanu e faʻatagaina ai oe e faʻalauiloa atu le maʻisuka ile maʻisuka i se nofoaga faitele e aunoa ma le tosina mai o le gauai faapitoa a isi tagata,
  • laupepa syringe faʻaonaponei faʻamatalaga faʻamatalaga i le aso, taimi ma le aofaʻiga o inisalini ua toilalo,
  • Tusi faʻamaonia mai le 2 i le 5 tausaga (e faʻalagolago i le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga).

Soo se masini e le atoatoa ma ei ai ona toso, e aofia ai:

  • e le o mea uma e inosia e fetaui ma se mamanu faapitoa,
  • maualuga tau
  • afai o se mea e malepe, e le mafai ona e toe faaleleia,
  • E tatau ona e faʻatau faʻatau penisini e lua i le taimi e tasi (mo le inisalini puupuu ma faaumiumi).

E tupu e latou te faatonuina vailaʻau i totonu o fagu, ma na o cartridges e talafeagai mo peni tui! Ua maua e le maʻisuka se ala ese mai lenei tulaga le lelei. Latou te fufuluina le insalini mai se fagu ma se suauu ua le faʻamalosi i totonu o se fagu vailaau faʻaaoga.

  • Togi tui NovoPen 4. Faʻaleleia, faigofie ma faʻalagolago i le Novo Nordisk le faʻatinoina o le inisalini. O le faʻalelei lenei o le NovoPen 3. E naʻo le inisalini faisuala: Levemir, Actrapid, Protafan, Novomiks, Mikstard. Fua mai le 1 i le 60 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. O le masini ua i ai se paʻu uʻamea, o se faʻamaoniga o le faatinoga o le 5 tausaga. Tau faʻatatau - 30 tala.
  • HumaPen Luxura. Lili tui a Eli Lilly mo Humulin (NPH, P, MZ), Humalog. O le maualuga o fuataga e 60 iunite, o le laasaga e 1 le iunite. Faataitaiga HumaPen Luxura HD ei ai se laasaga o le 0.5 iunite ma se aofaiga maualuga o le 30 iunite.
    O le tau faʻatatau e 33 tala.
  • Novopen Echo. O le injector na faia e Novo Nordisk faapitoa mo tamaiti. Ua faʻapipiʻiina ma se faʻaaliga e faʻaalia ai le siama mulimuli o le hormone, faʻapea foi le taimi na pasia talu mai le tui mulimuli. Ole fua pito i maualuga ole 30 iunite. Laasaga - 0.5 iunite. Faʻafefesoʻotaʻi ma le Inisalini Faʻataʻilati Penfill.
    O le tau masani e 2200 rubles.
  • Pene Biomatic. O le masini e naʻo Pharmastandard oloa (Biosulin P poo H). Faʻaaliga eletise, laasaga 1 le iunite, o le umi o le injector e 2 tausaga.
    Tau - 3500 tusi.
  • Humapen Ergo 2 ma Humapen Savvio. Eli Ellie syringe pen ma igoa ma uiga eseese. E talafeagai mo insulin Humulin, Humodar, Farmasulin.
    O le tau e 27 tala.
  • PENDIQ 2.0. Inisiua numera o le inisalini i le 0.1 U faʻapipiʻi. Manatua mo le 1000 injections ma faʻamatalaga e uiga i le metotia, aso ma le taimi o le puleaina o le hormone. O loʻo i ai le Bluetooth, o le pulou e molia e ala i le USB. O suʻavale gaosi e talafeagai: Sanofi Aventis, Lilly, Berlin-Chemie, Novo Nordisk.
    Tau - 15,000 rubles.

Toe iloiloga ata o penisini insulin:

Ina ia filifili le mea sao i le injector, e tatau ona e gauai i:

  • sili atu le tasi le tui ma le laasaga,
  • mamafa ma le tele o le masini
  • fesoʻotaʻiga ma lou inisalini
  • le tau.

Mo tamaiti, e sili atu le ave o le injectors i le siʻitia o le 0.5 iunite. Mo tagata matutua, o le maualuga pito tasi ma le faigofie o le faʻaoga e taua.

O le soifuaga o penisini insulin o le 2-5 tausaga, e faʻalagolago lava i le faʻataʻitaʻiga. Ina ia faalautele le faatinoga o le masini, e tatau ona tausisia nisi tulafono:

  • teuina i le uluai mataupu,
  • Puipuia le susu ma faasusulu le la
  • Aua le afaina i le faateia.

Ole iniseti nila e maua i ni ituaiga se tolu:

  1. 4-5 mm - mo tamaiti.
  2. 6 mm - mo talavou ma tagata vaivai.
  3. 8 mm - mo tagata vaivai.

Tagata lauiloa - Novofine, Microfine. O le tau e fuafua i le tele, e masani lava 100 inisi i le pusa. I luga foi o le faʻatau atu e mafai ona e maua ai ni tagata lauiloa e lauiloa o atigipoto lautele mo peni o syringe - Comfort Point, Droplet, Akti-Fine, KD-Penofine.

Le algorithm mo le muamua tui:

  1. Aveese le peni tui mai le ufiufi ma aveese le pupuni. Faʻasese le vaega o le masini mai le paʻu pepa.
  2. Lolo le tootoo piston i lona tulaga muamua (taomi i lalo le ulu o le piston ma se tamailima).
  3. Faʻaofi le kalama i le o loʻo umia ma faapipii i le vaega masini.
  4. Faapipii le nila ma aveese le faavaa pito i fafo.
  5. Lulu inisalini (na o pe afai NPH).
  6. Siaki le vaega o le nila (lalo ifo 4 iunite - pe a fai o se faletalimalo fou ma le 1 le iunite ao leʻi faʻaaogaina.
  7. Seti le fuainumera manaʻomia (faʻaalia i numera i se faamalama faapitoa).
  8. Matou te aoina le paʻu i se lafu, fai se inisi i le maualuga o le 90 tikeri ma taomi le ala amata i le auala atoa.
  9. Matou te faatalitali 6-8 sekone ma toso ese le nila.

A maeʻa tui taʻitasi, e fautuaina e sui le falesa tuai ma se mea fou. O se tui mulimuli ane e tatau ona faia i le 2 cm mai le muamua. Ua faia lenei mea ina ia le tupu ai lipodystrophy.

Vitio faʻamatalaga i luga o le faʻaogaina o se peni:

O le tele o le maʻisuka o le a na o ni iloiloga lelei, talu ai o le syringe penisini e sili atu ona faigofie nai lo le tui masani o le inisalini. O le mea lea e fai mai ai le maʻisuka:

Adelaide Fox. Novopen Echo - loʻu alofa, masini mataʻina, galue lelei.

Olga Okhotnikova. Afai e te filifili i le va o Echo ma PENDIQ, o le mea mautinoa o le muamua, o le lona lua e le aoga le tupe, e taugata tele!

Ou te manao e tuu laʻu iloiloga o se fomaʻi ma se maʻisuka: "A o oʻu laʻitiiti, sa ou faʻaaoga le pine Erring 2 Hringen, ma ua ou fiafia i le masini, ae ou te leʻi fiafia i le tulaga o le palasitini (na gau ina ua mavae le 3 tausaga). O lenei o au o le e ona le uamea Novopen 4, aʻo galue lelei. "

Novopen 4 o le pusa ose suauu atoatoa mo le inisalini faʻataʻitaʻiga ma le tusitusi. O se peni toe faʻaaogaina e sili atu ona faigofie nai lo tui masani o isulin, o le eseesega e mafai ona iloa. I totonu o Iukureini e tatau ona e totogiina se isi mea mo cartridges, ae o le a se mea e mafai ona e faia, ou te le toe fia alu i tua!

O le inisalini i pusi tuila e tutusa lelei le manino, ma ina ia le faʻafememeaʻi le insalini basal ma le pupuʻu laʻitiiti e faʻaaogaina i suauʻu masani, e tatau ona faʻaaogaina tui o insulin i voluma eseese. Ou te aoina mai le fualaau o aso taitasi ma faʻaaoga le vaega talafeagai 3-4 taimi mai se tasi o tui.
Soifua Maloloina i tagata uma!

E manaʻomia e le taifau ona tui inisalini (E leai se poto masani). Na amata ona ou tuuina atu ni tui e faaaoga ai se peni e mafai ona faʻaaoga, ae o le lima, lua e le faigaluega, pe faapefea ona toso se insulin ma se tui mai ia i latou ma pe faapefea ona fuafua le fualaau?

I le U100 suauu, 1 ml - 1 vaefa = 2 iunite.
I le U100 suauu, 0.5 ml - 1 vaevaega = 1 le iunite.

Na ou faalogo o loʻo i ai peni tuila ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka.
E mafai ona e taʻu mai ia te aʻu pe a iai, ma afai o lea, o lana ata faataitai.

Pau lava le mea, o le pine sisi. I le taimi muamua, sa i ai se ituaiga faataitaiga pe a ma le 5-7 tausaga ua mavae. Le o gaosia. O lea na ou manatu atonu e iai analogues

O le Biomatic Pen o se meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, ua fuafua e faʻafoe le insulin i meaola e maua i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Togaina Pen:

  • E foliga mai o se peni faigofie, lea e faigofie ona ave faʻatasi ma oe.
  • E avea ma suauu mo le tuiina o le inisalini i totonu o le toto, mo tagata e maua i le maʻisuka.
  • Na maua muamua i luga o le faatauina atu i le 25 tausaga talu ai i Suitiselani.

I aso nei, e tele kamupani mai fafo lauiloa na faia ni peni. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e matua faigofie lava ona faia na o oe ile inisalini, talu ai e ono mafai ona faʻasalaga le fua i se tasi o vaega ole tulafono ole inisalini fautuaina. Ma o le a le manaʻomia e le tagata gasegase ona toe faʻaleleia le fuainumera manaomia i fualaau mulimuli ane.

O le syringe na gaosia e le Swiss Swiss Ipsomed. E pei lava o isi pine tui tui a BiomatikPen, e sili atu ona pei o se peni-lagona po o se peni masani o le a le vaaia i le maʻisuka. O le mea moni, o le tele o tagata gasegase e maua i se faʻamaʻi e natia lenei mea mai isi.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo aofia i totonu o afifi taitasi mo le masini. O le peni mo le tui o loʻo i ai se pupuni puipui lea e puipuia ai le mai mai le afaina pe a ave i totonu o se taga po o se ato. O lenei mamanu o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻaeletoroni e faʻaalia ai le tele o le manaʻomia ole fua ole togafitiga.

O se kiliki se tasi o le tufatufa o lona uiga o se fuataga o le 1 Unit. O le numera tele o le syringe pene mo insulin BiomaticPen e mafai ai ona e ulu atu i le 60 iunite.

Faʻaopoopo mea:

  • Faʻasalaga faʻapitoa i le tasi itu. E aofia ai se manoa e tumu i le insulin,
  • O se faamau, faatasi ai ma le tasi kiliki o se fualaau o le 1 Unit o loʻo faʻatonutonuina,
  • Ola faʻapitoa mo le BiomatikPen peni tui tui, lea e tatau ona aveese pe a uma tui,
  • O le ufiufi puipui e ufiufi ai le suauu pe a uma ona tuʻuina,
  • O le ergonomic case lea e teuina ai le suauu,
  • Poto ua fausia, o le a totogi mo le 2 tausaga o le faʻaauau ona faʻaaogaina,
  • Tusi faʻamaonia mai se faletupe Suetena.

I le taimi nei, o lenei masini e tusa ma le 2,900 rubles.

O le a taʻuina mai ia i matou le mea e faʻatau ai se tui tui Pen BiomatikPen i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia poʻo totonu o se faleoloa faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lenei 'upega tafailagi. I totonu o eria o loʻo i ai sui sui o Ipsomed, o le faʻasalaga o oloa o le a faʻatinoina e le ofisa faila i le fale.

  1. Faʻaaogaina. Leai se mea e tatau ona i ai ni tomai faaopoopo i le acupuncture ma se peni tui mo le tuiina o le homone,
  2. E mafai ai e tagata atamamai o vaitausaga uma ona faʻaaogaina, faʻatusatusa i tui masani, pe a manaʻomia se vaʻai lelei. Aemaise lava tagata matutua
  3. Ole fua ole fua o le hormone e faʻaaogaina ile tasi kiliki o le suauu,
  4. O se kiliki leo e le mafai e le au gasegase ona faalogo
  5. Faʻamau faʻamau e mafai ai ona e gaugau mea uma e te manaʻomia.
  1. Le tau maualuga o le masini. Tuuina atu e tatau i se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ona i ai ia le itiiti ifo ma le 3 fasi vaega mo siaki masani.
  2. E leai se mataupu e toe faaleleia. Atonu e na o le faatauina mai o se tui fou,
  3. O le faʻafefiloi ole fofo ole inisalini e le taliaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini o peni Biomatic peno faʻamatalaina ma le faʻaeteete ia gaioiga taitasi mo le puleaina o inisalini. Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le aso e muta ai le inisalini vial e leʻi maeʻa, o le afifiina ua maeʻa. O le a le faigata ona faia oe ile maʻi suka.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • Ave le masini mai le mataupu ma aveese le pulou puipui,
  • Tuu se fagu ma se tui ole inisalini,
  • Faʻaofi se atigilima faʻaogaina,
  • Faatasi ai ma le tuleia o se faamau, aveese le ea o iai,
  • Lulu le sisiua seia oʻo i le fofo o loʻo i ai le tutusa tutusa,
  • Iloilo le fuainumera o le insulin i le siaki i luga o le faʻaaliga,
  • Taulima le paʻu i le nofoaga o tui,
  • Faʻaofi le nila i totonu o le vaega o loʻo tuiina,
  • Aveese le nila mai le lima pe a uma le tui,
  • Tuu le pulou puipui ile suauu,
  • Tuu mea uma e te manaʻomia i se tulaga faapitoa.

O tagata maʻi e maua i se faʻamaʻi e fefe i le maualuga o le maua mai o se peni Biomatic pen. I le na o le tasi na o le taumafai, e mafai ona latou fai mai ma le saʻo o lenei masini o le mea saʻo lea.

O le a fesoasoani o ia i femalagaiga ma i tulaga le maalofia.. O le tuiina o le inisalini i totonu o le toto ua na o se togafitiga faifai pea mo le maʻisuka.

Le eseesega i le va o Tujeo ma Lantus

Suesuega ua faaalia ai o Toujeo e faʻaalia le pulea lelei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka. O le faʻaitiitia o le hemoglobin glycini i le insulin glargine 300 IU e ese mai le Lantus.

O le pasene o tagata na ausia le maualuga o le HbA1c e tutusa lava, o le pulea glycemic o insulin lua e tutusa. I le faatusatusa ia Lantus, o Tujeo ua sili atu le faasolosolo malie o le faamatuu atu o le inisalini mai le tuusao, o le mea la lea o le aoga tele o Toujeo SoloStar o le faaitiitia o le lamatia o le faatupuina o le malosi o le hypoglycemia (aemaise i le po).

Vaega o Peni Faʻasaʻo

E le pei o tui o le inisalini, peni penitala e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga pe a tui ma faatagaina oe e faʻatino le inisalini i soo se taimi talafeagai. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona latou faia ni inisiua i le tele o taimi i le aso, o le mea lea, o se masini fou o se mea moni e maua.

  • O le syringe pen ei ai se masini mo le fuafuaina o le inumaga o le insulin o loʻo faʻatonutonuina, lea e mafai ai ona e fuafua le metotia o le hormone ma le saʻo atoatoa.
  • O lenei masini, e ese mai i le tui o le inisalini, e i ai sona pupuʻu pupuu, aʻo le tui na faia i le maualuga o le 75-90 tikeri.
  • Ona o le mea moni e faʻapea, o le nila e sili ona manifinifi lona faavae, o le auala mo le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino e matua leai lava se aoga.
  • E na o ni nai sekone e sui ai le lima ma le inisalini, o le mea lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻataunuʻu puupuu insulin, vavalalata, ma umi le gaʻo pe'ā tatau.
  • Mo i latou o loʻo fefefe i le inisiua, ua atiaʻe ni peni tui faapitoa e mafai ona faʻaofi vave le nila i totonu o le gaʻo o le gaʻo i lalo o le masini e ala ile patipatiina o se ki i le masini. O lenei faiga e le sili atu le tiga nai lo le tulaga masani.

O peni togafitiga na maua ai le lauiloa i atunuu uma o le lalolagi, e aofia ai i Rusia. O se mea faigofie tele lea e faigofie ona ave faʻatasi ma oe i totonu o lau ato, ao le mamanu faʻaonapo nei e mafai ai ona maua le maʻisuka ia aua le matamuli e faʻaali le masini.

E manaʻomia le toe faʻaleleia pe a mavae ni nai aso, o le mea lea e faigofie ai le faʻaaogaina o se masini pe a faimalaga. O le fualaau i luga o le masini e mafai ona faʻatulaga uma i le visaga ma le leo, lea e matua faigofie lava mo tagata e le lelei le vaai.

I le asō i faleoloa faʻapitoa e mafai ona e mauaina ni ituaiga o peni tui mai le tele o tufuga lauiloa. O le sili ona lauiloa o le pine sulu

Faʻapitoa Pen Pen

BiomaticPen ei ai se faʻaali eletise ma faʻaalia le aofaʻi o fualaau oona i luga o le lau. O le tasi laasaga o le tufatufa o le 1 le iunite, o le masini maualuga e mafai ona faʻaogaina le 60 iunite. O le pusa o meafaifaʻailoga e aofia ai se tusi lesona o loʻo faʻamatalaina auiliili pe faʻapefea ona faʻaaogaina se peni.

E le pei o masini tutusa, e le o faaalia e le peni le tele o le inisalini na tui ma pe a uma le tui. O le masini e mafai ona faʻaaogaina i insulin Pharmastandard, lea e faʻatau atu i le 3 ml cartridges.

O le faatauina atu o le Biosulin P ma le Biosulin N o loo faia i faleoloa faapitoa ma le Initaneti. O faʻamatalaga saʻo i luga o le fesoʻotaʻiga o le masini e mafai ona maua mai i faʻamatalaga auiliili mo le suauu.

O le masini e i ai se mataupu e tatala mai se tasi o le ogatotonu, lea e faʻapipiʻi ai le manoa ma le insulin. I le isi itu o le mataupu o loʻo i ai se faʻamau e tatau ona seti ai le fualaau manaomia o le hormone faʻatonuina.

E faʻapipiʻi se nila i totonu o le lima e faʻaalia mai le tino, lea e tatau ona aveesea i taimi uma pe a uma le tui. A maeʻa le tui, ona tuʻuina lea o se pulou faʻapolopolo faapitoa i luga o le suauu. O le masini o loʻo i totonu o se tulaga fetaui lelei e mafai ona e aveina faʻatasi. o lea, e leai se manaʻoga e faʻaaogaina se tui tui inisalini.

O le taimi o le faʻaaogaina o le masini e faʻalagolago i le ola o le ola. I lalo o le tusi saisai, o se ituaiga masini e masani ona tumau pe a ma le lua tausaga. A maeʻa le pati i le iʻuga o lona olaga, e tatau ona suia atoa le au. Faʻailoaina le peni faʻatau mo le faʻatau i Rusia.

O le tau o le masini e 2800 rubles. E mafai ona faʻatau le masini i se faleoloa faapitoa. Ma luga foi o le Initaneti. O le syringe pen BiomaticPen o se faʻatusa o le peni na tuʻuina muamua mo le puleaina o le insulin Optipen Pro 1.

Faatasi ai ma mea taua o le masini e mafai ona faailoaina:

  1. O le i ai o se masini faʻapitoa masini,
  2. Le i ai o se faʻamatalaga faʻaeletoroni e faʻaalia ai le vailaʻau filifilia o inisalini,
  3. Faʻafetai i le tuʻufaʻatasiga talafeagai, e mafai ona e ulufale i le 1 Unit, ma le maualuga o le 60 iunite o le inisalini
  4. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia le fualaau
  5. Ole voluma ole inisalini ile 3 ml.

Aʻo leʻi faʻatau se peni tui o le BioPen, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi, o le a fesoasoani ia te oe e filifili le fua saʻo ma filifili le ituaiga o insulin.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

I le faʻaaogaina o se peni tui, e te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, o lona uiga o le masini e lelei tele mo le maʻisuka o soʻo se matua. Pe a faatusatusa i tui o inisalini, lea e manaomia ai se vaaiga mamao ma le lelei o le faamaopoopoga, e faigofie ona faʻaaoga peni tui.

Afai o le faʻaaogaina o se togavega e matua faigata lava ona faʻafesoʻotaʻi le fuainumera manaomia o le hormone, ona mafai ai lea e le masini faʻapitoa o le tui o le syringe BiomatikPen ona e tuʻu le toeititi toetoe a aunoa ma le tilotilo i le masini.

I le faaopoopo atu i se loka faigofie, lea e le mafai ai ona e ulufale i le sili atu o le inisalini, o le tui tuila ei ai se galuega taua o kiliki lelei pe a siitia atu i le isi tulaga ole fua. O le mea lea, e oʻo lava i tagata e le lelei le vaai e mafai ona aoina insulin, e taulai atu i leo o le masini.

E faʻapipiʻiina se nila faapitoa faapitoa i le masini, lea e le afaina ai le paʻu ma e le afaina ai le tiga. O nei manulele matala e le faʻaaogaina i se tui selesa se tasi.

Le lelei o le faʻaaogaina

E ui lava i le tele o mea lelei, e iai foʻi aʻafiaga o penisini o le syringe BiomaticPen. O se masini talitutusa e iai se masini. Lea e le mafai ona toe faaleleia. O le mea lea, afai e vaʻaia le masini, e tatau ona e faʻatau se penisini fou i se tau e sili ona maualuga.

I se tulaga lautele, o se ituaiga masini e matua taugata tele mo le maʻisuka, ona o le masani ai o le iniseti e manaomia ai le tolu ituaiga masini mo le puleaina o le inisalini. O le masini lona tolu e masani lava ona avea o se sui i le tulaga o le le fuafuaina o le toesea o se tasi o masini.

E ui lava i le mea moni o peni tui na maua ai le lauiloa tele i Rusia, e le o tagata uma e iloa le auala e faʻaaoga tatau ai, ona o le mea moni e na o nai tagata o loʻo faʻatau mai nei ituaiga masini. O penisini o aso nei e le faatagaina ai le faʻafefiloi tutusa o le inisalini, e fuafua i le tulaga.

Le faʻaofiina o le inisalini e faaaoga ai se peni

O le tuiina o le inisalini ma se peni tui e faigofie lava. O le mea autu o le mulimuli i se faasologa patino ma suesue ma le faaeteete i faatonuga muamua. Faʻafefea ona amata faʻaaoga le masini.

  • O le laasaga muamua o le aveese lea o le penisini mai le mataupu ma vavae ese le pulou ua ofuina.
  • A maeʻa lena, e tatau ona faʻapipiʻi lelei le nila i totonu o le masini masini, pe'ā uma ona aveese le pulou puipui mai ia.
  • Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi le inisalini, lea o loʻo i totonu o le lima, o le syringe peni malosi e oso i luga ma lalo e le itiiti ifo i le 15 taimi.
  • E faʻapipiʻi se manulele i le masini masini. A maeʻa lena mea, e tatau ona e taomi le faamau i luga o le masini e ave ese le ea mai luga o le nila.
  • E naʻo le maeʻa ona faia o taualumaga i luga, e mafai ona amata le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le tino.

Ina ia faia se tui i luga o le peni-seringe, e filifilia le fuainumera manaomia, o le paʻu i le nofoaga o le a faia ai le tui e aoina i se paluga, a maeʻa e te manaʻomia e taomi le ki. O le syringe peno Novopen e faʻaaogaina foi, pe a fai ei ai se tasi lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O le tele o taimi, o le tauau, manava poʻo le vae ua filifilia e avea ma nofoaga mo le pulega o le hormone. E mafai ona e faʻaaogaina le peni tui i totonu o se nofoaga tumu, i lenei tulaga, o le injection e faʻatonu tuusao i totonu o lavalava.

O le faʻataʻitaʻiga mo le faʻatinoina o le inisalini e tutusa lelei ma le peʻa na tui le hormone i luga o le paʻu pula.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga o le masini

O le peni tui o loo fesiligia e gaosia i Suiselani e Ipsomed, ma e leai se masalosalo i lona uiga lelei. E pei lava o isi masini o lenei ituaiga, e foliga pei lava o se peni masani, lea e mafai ona e aveina i taimi uma ma soo se mea faatasi ma oe, e le o vaaia i isi. E mafai ona taua lenei mea mo tagata e le manaʻo e faʻasalalauina o latou faʻamaʻi ma manaʻo e faʻalogo e uiga i le mea moni o loʻo latou mafatia i le maʻisuka. E le gata i lea, faafetai i le pulou puipui o loo ofuina i luga o le nila, o lea ituaiga masini e mafai ona faia i soo se mea e aunoa ma le lamatia ai o se manuʻa.

E le pei o isi masini tutusa, Biomatic Pen e le teuina faamatalaga e uiga i le taimi na faia ai le tui mulimuli ma o le a lona fualaau. O le faʻaaliga e na o faʻamatalaga e uiga i le laasaga o loʻo faʻatulagaina i le tufatufaina. I le faatauina o oloa masusu, e tatau ona e manatuaina e na o Pepa o insulin e faʻailoaina e talafeagai mo: Bioinsulin R ma Bioinsulin N (tolu mililita taitasi). O le faʻaaogaina o pusa o hormone mai isi gaosi oloa e faʻasaina faasaina (i le tele o tulaga, o le a le fetaui lelei i le tele). O le maualuga o le malosi o le penisini o le 60 iunite insulin. O le faʻamuamua o le tufatufaina e aofia ai le faʻaaogaina o se laasaga o le tasi iunite.

E tatala le tino mea i le tasi itu ina ia mafai ai ona tuʻu se inisalini i totonu. I le isi pito o le auʻau o loʻo i ai se faʻamau e mafai ona e fetuunai ai le fua o le hormone o loʻo faʻatonuina. O le nila i le syringe pen e mafai ona aveeseina ma e tatau ona motusia pe a uma le tui.

O le masini e sau ma se tulaga talafeagai lea e mafai ai ona e teuina uma vaega ma mea taumafa. O le syringe pen ei ai se atunuʻu ua fausiaina e le mafai ona toe faʻaleleia. A maeʻa lana moliaga, o le a le aoga le masini. Ua fai mai le kamupanī e tumau le piriota mo le lua tausaga, lea o loʻo faʻaalia foi i le pepa faʻataonia.

I le taimi nei, o se masini e tusa ma le tusa ma le 2800-3000 rubles. E fautuaina e faʻatau i faleoloa o fale ma falemaʻi tetele. E tutusa foi le faaaogaina i le Pharmastandard ipu o inisalini, lea e le tatau ona faatauina i luga o faleoloa i luga o le initaneti ma isi nofoaga faapito. O se taunuuga, o le olaga o se tagata e mafai ona faalagolago i le lelei o mea taumafa, o lona uiga o le laveai e le aoga iinei.

Le lelei ma le le lelei

O le pine syringe Suise e iai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i mea tutusa mai isi gaosi oloa. Latou te aofia muamua lava:

  • le faʻaogaina o le fetuunaiga o le tufatufaina atu, lea e mafai ai ona e vave seti le inumaga i se voluma o le 1 i le 60 iunite o le inisalini,
  • se lava gafatia tele o le penisini, lea e mafai ai ona faʻaaoga fagu o tolu mililita,
  • le i ai o se laupepa eletise lea o lo o faaalia ai le tulaga oi ai nei,
  • se pulupulu ultra-thinen, ona o le iniseti e toetoe lava leai se leaga pe a faatusatusa i tui masani o inisalini,
  • leo lelei pe a faʻalautele ma faʻaitiitia le togi e ala i le kilikiina o le ki (faigofie tele mo tagata e maualalo le vaʻaia e le mafai ona iloa numera i luga o le lau),
  • inisiua e mafai ona faia i le maualuga o le 75-90 tikeri e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le paʻu,
  • le mafai ona vave sui se fagu o inisalini ma se atigipusa e iai se hormone o gaioiga pupuu, taimi poʻo le faaumiumi.

I se tulaga lautele, o le masini ei ai lona atinaʻe faʻaogaina ma e faigofie ona faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti. O le faigofie o lona faʻaaogaina o se tasi lea o tulaga sili ona lelei e mafua ai ona faʻaaogaina lenei peni.

Ae mo le faaletonu, o le masini mai Ipsomed ei ai latou, e pei lava o isi masini o lenei ituaiga. E masani lava:

  • o le tau maualuga o le masini lava ia ma mea e faʻaaogaina (tuʻuina atu le mea moni o le maʻisuka e tatau ona lua pe tolu ia peni pe afai e gau se tasi, e le o tagata gasegase uma e mafai ona gafatia lenei masini),
  • o le le mafai ona toe faʻafouina (pe a maeʻa le paʻu poʻo se tasi o mea e gau, e tatau ona lafo le au),
  • le le mafai ona suia le faʻaogaina o le inisalini (o lenei mea e faigofie ona faia e faʻaaoga ai tui o inisalini),
  • leai se penisini i luga o le faʻatau, aemaise lava mai nofoaga tetele.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Faatonuga mo le faʻaaogaina, lea e oʻo mai ma se peni tui, faʻamatala auiliili le faasologa atoa o laasaga mo se tui. O lea, ina ia mafai ai e oe lava ia ona tuiina oe, e tatau ona e:

  • aveese le masini mai le mataupu (afai e te teuina iina) ma aveese le pulou mai le nila,
  • seti le nila ile avanoa ua saunia,
  • afai e le i tuʻuina se manini lima ma le inisalini i totonu o le syringe penisini, fai le mea lenei (ona kiliki lea o le ki ma faatali seia oʻo mai le ea mai le nila),
  • lulu le peni laʻititi ina ia maua ai e le inisalini se tutusa lelei,
  • seti le fuainumera manaomia, taialaina i faailoilo i luga ole lauulu ma faailo leo,
  • toso le paʻu i tamatamai lima e lua e fai ai se pi, ona faia lea o se tui i lenei nofoaga (e sili ona tui i tauau, manava, pulou),
  • aveese le nila ma tuu i lona tulaga muamua,
  • tapuni le pulou ma tuu le masini i le mataupu.

Aʻo le i faʻataunuʻuina laasaga o loʻo i luga, ia mautinoa o le inisalini faʻatauina e le muta, ma o lona afifiina e le faʻaleagaina. A leai, e tatau ona sui le lima lima ma le homone.

Faaiuga

O le syringe pene mai Ipsomed i lona atoaga e le o ese mai i mea tutusa, ae e mautinoa le lelei ma le mautinoa o Swiss. O se tasi o mea e le manino o le le mafai ona toe faaleleia ma sui le pusa, ae o le masini e mafai ona faigaluega mo le silia ma le lua tausaga ma le faatulagaga muamua. O le tele o tagata gasegase e fefefe i le maualuga o le tau o lenei penisini, ae o le tele lava o iloiloga e faailoa mai ai o loʻo i ai se fua faatatau lelei / lelei.

Rinsulin NPH - faatonuga mo le faʻaaogaina

Ina ia iloa le saʻo lelei o le inisalini, e tatau ona faia se suʻesuʻega a fomaʻi taʻitoʻatasi, e fuafua le injection e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le averesi o aso taitasi e masani lava mai i le 0.5 i le 1 IU / kg.

E tatau ona totogi le tausiga totoʻa i tagata matutua. E mafua lenei mea ona o le tagata matua, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le hypoglycemia, o le mea lea, o le aofaʻiga o fualaau faʻataʻitaʻi ua faʻatulagaina e fuafua e faʻatatau i lenei uiga o le tino matua.

E tutusa lava le mea e fai mo tagata gasegase ma faʻafitauli o le ate ma fatu fatu.

E leai se tulaga e tatau ai ona inisalini le inisalini, e tatau ona faʻatonuina i le suilapalapa se sauniuniga i le potu-vevela, puipui o le abdominal pito i luma, tauau poʻo le totock. O le iniseti nofoaga pe a uma le inisiua e le mafai ona faʻamalosi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e manaʻomia ona taamilo i luga o alofilima ia cartridges o le rinsulin e oʻo lava i le tufatufaina o le faʻamamaina o le rinsulin ma aloese ai mai le pala. Faʻafefiloi le faʻamalologa i lenei ala pe a ma le 10 taimi.

E tatau ona tui faʻasolosolo ile inisalini ile taimi i le taimi e tasi. E leʻi faʻamoemoeina mo le puleaina o le tino.

O le fua ma le taimi o le pulega e filifilia taitoatasi e lau fomaʻii lalo o le siaki faifai pea o le kulukose toto. Afai o suiga o le soifuaga poʻo le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tuʻuina atu ia Toujeo 1 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻamaʻi tui inisalini ma meaai. O le vailaʻau glargin 100ED ma Tujeo e le o ni mea e ola ai ma e leai se mea e fesuiaʻi.

O le suiga mai le Lantus e faia i le fuaina o le 1 i le 1, isi insulin insulin - 80% o le fua o aso taitasi.

E faʻasaina le fefiloi ma isi inisua! E le faʻamoemoe mo pamu insulin!

S / c, i luga o le tauau, ogavae, pulu poʻo le manava. E faʻatagaina le puleaina o le intramuscular.

O le fua o le Humulin® NPH e fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le faʻasalaga o le kulukose i le toto. I / i le faʻaofiina o le vailaʻau o le Humulin® NPH ua faʻasoleina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina. Faatasi ai ma le / / i le puleaina o le inisalini, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i totonu o le toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le faʻaaoga tatau o le masini e faʻaleleia ai le inisalini. O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi.

Sauniuniga mo folasaga

Mo sauniuniga Humulin® NPH i ipu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, o Humulin® NPH e tatau ona taamilo i le va o alofilima o le alofilima seia oʻo ina toe faʻaaogaina atoa le inisalini seʻia oʻo ina avea ma se eleʻele o turbid poo susu.

Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Aua neʻi faʻaaogaina le inisalini pe afai o loʻo iai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi poʻo ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e pipii i le pito i lalo poʻo puipui o le vial, faʻapipiʻiina le aʻafiaga o se mamanu sulu.

Faʻaaogā se tui tui inisalini e fetaui ma le faʻaogaina o le tui insulin.

Mo Humulin® NPH i pepa katata. I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, o Humrido® NPH cartridges e tatau ona taamilo i le va o alofilima 10 taimi ma lulu, liliu 180 ° ma le 10 taimi seia oʻo ina toe faʻaleleia atoa le inisalini seʻia oʻo ina avea ma se eleʻele eleʻele poo le susu.

Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. I totonu o kati taitasi o se tamai tioata e fesoasoani e faʻafefiloi le inisalini.

Aua le faʻaaogaina le inisalini pe afai o loʻo i ai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi. E le mafai e le masini faʻanatura ona faʻafefiloi a latou mea i isi inisini tuusaʻo i totonu o le kesi.

O cartridges e le o faamoemoe e toe faʻaleleia. Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona e faamasani ia oe i faatonuga a le kamupanī mo le faʻaaogaina o le suauu tui mo le puleaina o le inisalini.

Mo le sauniuni o le Humulin® NPH ile pine o le syringe QuickPen ™. Aʻo le i tui, e tatau ona e faitau i le Quick Penetration Pencil Instructions for Use.

QuickPen ™ Syringe Pen Guide

QuickPen ™ Syringe Pen e faigofie ona faʻaaoga. O se masini mo le puleaina o le inisalini (penisini o le inisalini) e aofia ai le 3 ml (300 PIECES) o se tui insulin ma se gaoioiga e 100 IU / ml.

E mafai ona e ulufale mai mai le 1 i le 60 iunite o le insulin i le tui. E mafai ona e seti le inumaga ma le saʻo o le tasi iunite.

Afai e tele ni iunite ua faʻamautuina, e mafai ona faasaʻo le fualaʻau e aunoa ma le leai o se inisalini. O le QuickPen ™ Syringe Pen ua fautuaina mo le faʻaaogaina o nila o Becton, Dickinson ma Kamupani (BD) mo peni tui.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi atoa le nila ile peni.

I le lumanaʻi, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono nei.

1. Mulimuli i tulafono o feoloolo ma vailaʻau faʻapitoa e fautuaina e lau fomaʻi.

3. Filifili se nofoaga mo tui.

4. Fufulu le paʻu i le nofoaga o tui.

5. Suʻe isi nofoaga o inisiua ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina.

QuickPen ™ Syringe Pen Penipena ma Faʻatomuaga

1. Ave le pulou o le peni uamea e aveese ai. Aua e te suia le pulou. Aua nei aveese le igoa mai le peni. Ia mautinoa e siakiina le inisalini mo le ituaiga insulin, aso maeʻa, foliga vaaia. Faʻaliliu malie le peni a le syringe 10 taimi i le va o alofilima ma liliu le peni vili 10 taimi.

2. Ave se falesa fou. Aveese le pepa pepa mai le pito i fafo o le pipi. Faʻaaogā le paluga o le ava e solo ai le pusa paʻu i le pito i tua o le tagata faʻailo. Faʻapipiʻi le nila o loʻo i totonu o le pulou, axially, i le peni. Vili i luga o le nila seia maeʻa tuʻuina atu.

3. Ave ese le tapuni i fafo mai le nila. Aua le togi ese. Aveese le paʻu pito i totonu o le nila ma lafoai.

4. Siaki le peni Quickringen QuickPen ™ mo le inisalini. O taimi uma e tatau ona e siakiina ai le inisalini o meaʻai.Ole faʻamaoniga o le faʻatagaina o le inisalini mai le suauu tuila e tatau ona faia aʻo lei faia tui taʻitasi aʻo leʻi amataina se tui o le inisalini e mautinoa ai ua saunia le peni tui mo le fualaau.

Afai e te le siakiina le inisalini ao le i aliali mai le tui, e mafai ona e maua tele pe tele naua le inisalini.

Rinsulin NPH Tau

O le salalau i fualaau faasaina i falemaʻi i Moscow e laʻititi ma e masani ona fuafuaina e le tele o le tau fefaʻatauaʻiga i totonu o se falemaʻi faapitoa.

"Faletalimalo i luga o le tiute i luga o le auala o Ryazan"

I Rusia, na tuʻuina atu Tujeo mo se saʻolotoga ma se faʻasalaga. I totonu o Iukureini, e leʻi aofia i totonu o le lisi o fualaau faasaina, o lea e tatau ai ona e faʻatau i au lava tau. E mafai ona e faʻatau i se fale talavai poʻo soʻo se faleoloa i le initaneti mo maʻisuka. O le tau masani o insulin silasila 300 PIECES - 3100 rubles.

Tala o le Maʻisuka

Victor, 56. Folasaga o le insulin - o se vaega taua o loʻu olaga mo le tele o tausaga. Faʻamatalaga faigofie ma le malamalama, faigofie o le faʻaogaina - o se togafitiga sili ona lelei, talafeagai mo le toatele. O aʻafiaga e faʻaalia na o le tasi - o le atuatuvale. I le taimi lava lea na logoina ai le fomaʻi, e leai nisi uiga na aliali mai.

Anna, 36O le taimi o le maitaga, na sui ai o ia i se tui tuila - sa faigofie le inisiua. E sili atu le faigofie ma e sili atu le faigofie ona galue i ia kata - o le mataupu o le faʻamaoniaina o le a fofoina e ia lava. Na fanau le pepe i le soifua maloloina, e pei ona folafola mai le fomaʻi. Sa faaauau pea ona ou faaaogaina le fualaau faasaina, lea ou te le salamo ai.

Svetlana, 44 Ina ua maua loʻu afafine i le maʻisuka, sa i ai se faateia. Na i ai i le taimi muamua e faigofie mea uma ona foia ma le inisalini ma masani ai. I le taimi muamua sa latou fefefe i pepa uʻu a le syringe, ona latou faʻaaogaina lea. O le fualaau faasaina e le mafua ai ona faigata i le faʻaaogaina, e mafai e le tamaititi ona taulimaina tutoatasi e oʻo lava ile aoga.

Afai ua uma ona e faʻaaogaina Tujeo, ia mautinoa e faʻamatala atu lou poto masani i faʻamatalaga!

Tuua Lau Faamatalaga