O le lamatiaga o le teuina o le cholesterol i lalo o mata ma metotia mo le aveeseina o apa

Ole televave o le cholesterol e masani lava ona o faatasi ma lona teuina i luga o puipui o maʻa, e masani lava ona maua mai i luga o le mata mata o neoplasms. E faʻafefea ona aveese pepa o le cholesterol i lalo o mata, aua o le a le avea o se faaopoopoga matagofie i le lanu?

Xanthelasma o se neoplasm callesterol neoplasm lea e masani ona tupu i totonu o le laumata pito i luga. O foliga o le cholesterol luga o luga o mata e fesoʻotaʻi ma le solia o le lipeta metabolism i le tino ma le tele o triglycerides i le toto.

O le mea moni, o nei neoplasms e le matautia mo le tele o seneturi, latou te le afaina ai le mafai ona iloa, e le mafua ai le tiga poʻo le le faʻavaivai. E tele faafitauli e fesoʻotaʻi ma le vaʻai matagofie o foliga vaaia. E mafai e se tagata ona faia se tasi pe sili atu faʻamalolala.

O togafitiga e aofia ai naʻo aʻafiaga faaletino, e pei o kulimi, fualaau, taʻaloga ma mea taumafa o le a le mafai ona faʻaumatia le papa ua maeʻa ona fausia i totonu o le vaa. E tolu vaega taua o le aveesea o xanthelasm:

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia togafitiga ma le aveeseina o faʻamalolala maualuga i luga aʻe o mata, aua aʻo leʻi filifilia se metotia, e tatau ona e suʻeina ma le totoa le tagata maʻi ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave, e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, gaioiga o le inflammatory, overwork, faaleagaina o le vascular network.

O le metotia o le tagi o le a fesoasoani vave ma e leai ni mea e faʻaumatia ai faʻamau i luga o laumata. O le faʻataʻitaʻiga e maua ai le faʻalauiloaina o le tino i tumama malulu. I le taimi o le tagi, ua faʻaumatia le tino o le xanthelasma, ma o le cholesterol e alu i totonu o le bloodstream.

O le le lelei o le auala tagi:

O le faʻailoaina o le a fesoasoani i le toe faafoi mai o se foliga vaaia matagofie, o le a le tuua ai le maʻila ma isi faailoga. Manatua o se taotoga e manaʻomia ai tomai, aua o le galulue faatasi ma mata e masani ona tumu i tulaga lamatia, o lea e na o se fomai e mafai ona faia.

O le faʻaaogaina o se faʻagasologa tuai ma faʻamaonia e aveese ai pusa cholesterol. Ole aveeseina lea e manaʻomia ai le faʻamaʻi ma le tausiga mulimuli ane mo le manua faamalolo. O le tagata gasegase e faia se mea itiiti i totonu o le xanthelasma, pe a maeʻa ona vavae ese ma le vaʻavaʻavaʻa mai vaa e tuʻuina mai le neoplasm ma aveese. O le manua e tatau ona sisi, o filo e mafai ona faʻamagaloina pe aveesea.

E oo lava i le cholesterol sili ona maualuga e mafai ona faaititia i le fale. Tau lava ina manatua e inu faʻatasi i le aso.

I aso nei, o lenei metotia e masani ona faʻaaogaina, aua o le aveeseina o le peleti na te faʻaaogaina ai ni maʻila laiti i luga o laumata, e tusa lava pe na faia lelei le taotoga. I tulaga lelei, e taua le taʻua na o le togafitiga o le xanthelasma e faʻamaonia ai le aveesea atoatoa o vaega uma o le neoplasm ma toetoe lava a faʻaumatia atoa lona tuputupu aʻe.

O togafitiga Xanthelasma e mafai ona faia i le microsurgically, o sea gaoioiga e sili atu le tau, ae o le taula mai le vaega o le a itiiti ifo.

O se tasi o metotia mo le aveeseina o pusa o le cholesterol o le laser irradiation, lea e mafai ai ona e aveeseina ma le saogalemu le xanthelasma e aunoa ma se faailoga. O le laser e fai i lalo o le paʻu i luga o le paʻu o le cholesterol, e mafua mai i lenei mea o loʻo i ai se resonance, o loʻo fano ai tisoa o loʻo siomia ai xanthelasma, ma o le cholesterol e faasolosolo malie ona tuʻuina atu i le toto.

Faʻapitoa o le faʻafefe o le laser:

E sili atu le saogalemu i le faʻamaʻaloina o pepa o le cholesterol ma le laser nai lo le faʻafefeina, o lenei auala e leai ni uiga o le vaega o le tino i luga o le paʻu ma pe a maeʻa le faʻagasologa muamua, o le a avea le eyelids ma mea masani.

E leai se togafitiga mo le xanthelasma e maua ai le 100% o le faʻamaonia o le leai o se toe faʻafoʻi, ona o ona foliga vaaia e le faalagolago i le lelei o taualumaga na faia, ae i le soifua maloloina o tagata. Afai e le mulimulitaia ia mea e puipuia ai, ona maeʻa lea o ni nai tausaga, o le a toe faʻaalia i luga o le laumei ia palesterol.

O se taumafataga talafeagai o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le lamatiaga o le cholesterol neoplasms e faʻavavau, aua o le tele o lenei mea e sau i totonu o le tino mai meaai. O le lisi autu e aofia ai:

Ae mai le puaa gaʻo ma le tamai mamoe, oloa e leʻi maeʻa, o meaai vave, suamalie suamalie, pata ma le margarine, pusa ma mea suamalie e tatau ona lafoaia, aua o nei oloa o se faleteuoloa o le cholesterol leaga lea e nofo i luga o puipui o toto toto ma palu ai.

E lelei tele mo tagata o loʻo aʻafia i pusa cholesterol e faʻatau ai le aisa. I le faaopoopo atu i galuega faʻamalosia ma faʻamalosia tino o lenei tino leaga, o loʻo i ai foi se malosi malosi e puipuia ai le tino, o lona uiga, o gaioiga malosi mai nisi o pulou o le a puipuia ai vaa i aso uma ma faʻamamaina o latou puipui o le cholesterol ua maeʻa.

Faʻaauau le tausiga o le tino, e ui lava e le faʻamaloloina pusa o le cholesterol, o le a fesoasoani e puipuia lo latou atinaʻe ma le alualu i luma. E le gata i lea, o laumei e ola ma ola maloloina o le ki lea i foliga matagofie ma matagofie.

O le fili autu o le xanthelasm o le toto toto lelei, ma o le a maua e se masini malu. Ia faʻaaoga i aso uma se kulimi faapitoa i luga o ou laumata ma faʻafefiloi lou paʻu i se lio, ae aua le faʻaosoina. Ua lava lea e tuʻuina atu ai se faʻatinoga 5-7 minute ao le i momoe.

O massage e le gata o le tusi lesona, o se isi metotia o le muscle exercise. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tu i luma o le faʻata, ia mautinoa e faʻaaoga le kulimi poʻo le suauʻu i luga o ou laumata. Mulimuli i laasaga nei.

Kuni ou mata, moeiini ou mata, ona tatala lea i le lautele pe mafai, toe fai lenei taamilosaga 10 taimi. Fufulu ma taofi maso i lenei tulaga mo le 5-10 sekone, ona tapuni lea o ou mata ma malolo sinamu. Toe fai 5 taimi. Lisi vave mo le 30 sekone, o le a fesoasoani e faʻafilemu maso.

O le isi auala aoga o maso mafanafana. Latou te faʻavaveina le tafe o le toto ma faʻafefea ai toto toto, o lea e sili atu ona faigata le tuʻuina o plaques. E mafai ona e filifilia soʻo se puipui: e faʻavae i luga o mea e manaʻomia ma faʻafefiloi, mai le omea ma isi. O le tulaga autu o le vevela o le faʻafefiloi, lea o le ai luga o le paʻu e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 30 tikeri, ae le sili atu i lo le 40, ina ia le mu ai le paʻu.

O le togafitiga o pepa o le cholesterol i le mata o se mea faigofie, ae e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le aʻafiaga, aua a aunoa ma le tausisia o togafitiga, e mafai e se tagata ona lamatia le xanthelasma faifai pea, faʻapea foi ma le faateleina o le numera. Aʻo le i faia se gaioiga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi ina ia le lamatia ai mata.

O le mamafa o le mamafa, vaivai, tiga i totonu o le loto ma le fatafata, tulaga vaivai, mafaufau le lelei, tingling in the extremities, puupuu le manava e tusa lava pe o sina malosi, toto maualuga - o nei mea uma o faailoga o le maualuga o le cholesterol! :

Afai ei ai a itiiti ifo o le 2 o nei faʻaʻailoga, atonu e maualuga lou cholesterol, o se mea lamatia tele! O le toto e matua ma amata ona solomuli lemu i totonu o vaa, ona o le aʻafiaga o totoga ma gaʻo ua leai se okesene ma meaʻai. Ma o pusa cholesterol i totonu o vaʻa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toto toto pe oʻo foi i le poloka o le vaa.

O le mea lea na matou filifili ai e lolomiina se faatalanoaga faapitoa ma se fomai tipitipi, lea na faaalia ai le mealilo pe faapefea ona aumai le cholesterol i le masani! Faitau le faʻatalanoaga.

O le faʻavaeina o pusa o le cholesterol sili atu, poʻo mea e taʻua o soʻo, i luga o puipui o toto toto e masani ona o faatasi ma faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. I le aluga o taimi, o nei papa e faateleina i le lapoa, faʻafefete ma afaina ipu, faʻalavelave i le leai o se toto e ala atu ia i latou. O le atiaʻe o le atherosclerosis vascular e mafai ona afaina ai fatu fatu i tagata. O le mafuaʻaga lea o le faʻamatalaga i le auala e aveese ai pusa cholesterol i auala eseese, e aofia ai tagata lautele, ma faʻaleleia ai le tulaga o lou tino, e taua tele mo tagata uma.

Faʻalavelave faʻapitoa i pulu cholesterol e le afaina ai tagata uma.Ae ui i lea, o le toatele o tagata soifua i atunuu atiaʻe ua afaina i lenei faamai pe atonu o nisi o tagata mamaʻi ua maua i le atherosclerosis. Ina ia aua le faafuasei ona i luga o le lisi o nei tagata, e taua le malamalama i mafuaʻaga e mafua ai le fausia o paʻu i puipui o vaʻa.

O nisi o nei mafuaʻaga e le mafai ona folasia. O lenei mea e tatau ona aofia ai muamua, o se genis predisposition i le toto maualuga o le cholesterol. E mafai ona faailoa mai lenei mea e ala i le i ai o osofaʻiga o le fatu ma le taʻavale, faʻapea foʻi ma maliu le mafaʻaulia o tama tane e oʻo atu i le 55 tausaga, ma tamaʻitaʻi o aiga - e oʻo atu i le 65 tausaga. O le vaega o aʻafiaga e aofia ai foʻi tagata matutua: o fafine ua vave amata ona faia ni taamilosaga ma e matutua atu ma le 50 tausaga le matutua, faapea foi ma alii ua silia ma le 45 tausaga.

I le taimi lava e tasi, e tele mea e mafai ona suia e se tagata ma faʻaleleia ai le lelei o lona soifua maloloina. Muamua o se auala e ola ai. O le tele o galuega e fai i le leoleoga, o se vaega itiiti o soʻo se gaioiga faaletino ma mea taumafa, e aofia ai le gaʻo ma le mamafa o meaai, e mafai ona taʻitaʻia ai le tino e amata ona faʻaitiitia le malosi e faʻasaʻo ai ona lava hormones i le toto, aemaise lava le testosterone ma le tuputupu aʻe o le homone. O le Cholesterol plaques e mafai foi ona lamatia ai foliga o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le gaʻo.

I le le lava o le gaosia o hormones, o le vaevaeina o sela o loʻo i totonu o puipui o toto toto ua faʻalavelaveina. O le toto e tafe mai i totonu o le vaa e mafai ona faʻalavelaveina ai sela e le mafaamatalaina, ma pulou i lo latou nofoaga, lea e vave ona tumu i platelets. Talu ai o loʻo i ai se soliga o le faamaoni o puipui, o pa'ū o le gaʻo i totonu o le peletini polotini, lipoproteins e maualalo le mamafa, amata ona tuʻuina platelets. O le mea e taʻua o le "afaina" cholesterol e mafua tonu lava mai nei mataua o gaʻo.

O aʻoaʻoga mai cholesterol ma platelet e faʻaitiiti ona faʻaumatia ai siama vailaau vavalalata ma faaputuputuina le palasio ia i latou lava. I le faateleina o le lapopoa, o pusa cholesterol e faalavelaveina ai le saolotoga o le felauaiga o le toto i totonu o vaa. O faʻavae tetele e amata ona le lelei, ma pe a mavae sina taimi o le a tafe le toto i luga o le kullesterol atoa pe faimalaga ni mea mai ia i latou ma ave i totonu o vaʻa i nofoaga vaiti. O iina e mafai ai ona pipii ma taʻei le vaa, ma tuʻu ai se totoga i le tino o le tagata e aunoa ma se meaʻai. O se atherosclerotic masini e pipii i le faiʻai e mafai ona afaina ai, lea e pipii i totonu o le fatu - o se fatu oso. O le mea lea, o le tulaga o le maliu o se tagata e maualuga tele.

O le tau faasaga i pusa cholesterol e taua tele mo tagata na mafatia i le atherosclerosis. I lenei tulaga, e tatau i tagata gasegase maloloina ona gauai atu i nei fautuaga, aua o le puipuia o nei aoaoga o le a fesoasoani e aloese mai faamaʻi ogaoga o le tino. E mafai ona e aveese faʻamaʻi ma le tele o le cholesterol mai le toto faatasi ma le fesoasoani o le soifua saʻo, togafitiga faafomaʻi ma faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi.

Muamua lava, e tatau ona e amata mataʻituina lau meaai. O le faʻaumatiaina o pusa cholesterol o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o au mea taumafa o gaʻo gaʻo ma gaʻo susu, meaʻai, meaʻai ma ituaiga uma o suti e aofia ai le tele o suka. E i ai se taumafataga faapitoa o le hypocholesterol e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. O le faʻapipiʻi i ai, e faigofie lava ona faʻaititia le aofaʻi o faʻalavelave leaga i totonu o vaa ma le lamatiaga o le atiaʻe faʻamaʻi matautia. O le teena o masani leaga ma faamalositino masani o le a fesoasoani foi i le gaosia o hormones talafeagai ma lo latou ulu atu i le toto, lea o le a faaleleia ai le tulaga o le tino.

Afai ua oʻo i se tulaga ogaoga le faʻamaʻi, ona mafai loa lea e le fomai tipitipi ona sailia togafitiga faapitoa. Peitai, aʻo leʻi amataina lona tofiga, e tatau ona faia se faʻamautinoaga atoatoa o le tino, e aofia ai le x-ray, ultrasound ma le MRI.O se tasi o faʻafitauli e fesoasoani e aveese ia atherosclerotic plates o cryoapheresis. I tulaga sili ona ogaoga, latou te togafitia togafitiga, ae e le faʻaumatia ai le mafuaaga tonu o le faafitauli. Faatasi ai ma le fesoasoani a se fomaʻi, e mafai foi ona e filifilia vailaau faʻapitoa e maua ai se aoga aoga i luga o puipui o le toto ma faʻaitiitia ai pusa o le cholesterol.

I le tau faasaga i pusa cholesterol, e mafai foi ona faʻaogaina togafitiga faʻasalalau. O nisi e ofoina atu e kuka meaʻai o solofanua ma fagu, taoto i totonu o le taele i le vao, faʻaaoga ni faʻamalosi o le uila ma le wormwood.

Ae faʻapitoa i togafitiga faʻasalalau faʻapitoa mo le aveeseina o atherosclerotic plates mai le tino, o le keke ma lemoni. Faatasi ai ma le fesoasoani a le kālati, e mafai ona e faʻamamāina atoatoa ia vaʻa ma talepe atherosclerotic formations. I le tuufaatasiga ma lemoni ma le meli, o le faamamaina o le fale o le a sili atu ona aoga, aua o nei oloa o lo oi ai mea e mafai ona fufulu ai vaʻa afaina mai le cholesterol ma faʻaleleia ai le malosi o latou puipui.

O togafitiga faʻasolosolo e fautuaina ai le faʻaaogaina o laau afu ma a latou teuteuga, lea e mafai ai ona e aveese faʻamalama o le cholesterol. E mafai ona fesoasoani se faʻafefiloi o wort St. John, chamomile, immortelle ma birch buds, mo se faʻataʻitaʻiga. O paluga mai fugalaau fugalaau po o aʻa o le vao, pe afai e ave i aso uma ao le i ai taumafa, e le gata ina aveesea le cholesterol tele mai le tino ma le toto, ae i nisi tulaga e saofaga foi i le paʻu mamafa.

O Walnuts o loʻo aofia ai foi se tasi o nofoaga mamalu i le lisi o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le tau faasaga i pusa cholesterol. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga uma le ogatotonu o se fualaʻau ma lana lanu lanumeamata.

Afai e te mauaina le atinaʻe o le atherosclerosis, aua e te faanatinati i le falemaʻi i fualaau faʻapitoa. O togafitiga ogaoga e tatau ona faia e pei ona faatonuina ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E ui i lea, e mafai ona puipuia le faʻapipiʻiina o faʻafitauli mataʻutia i totonu o vaa, pe afai e te 'ai lelei ma taʻitaʻia se olaga ola malosi.

E uiga i le "leaga" cholesterol i le taimi nei ou te le o faalogo na o le paie. E iloa e tagata uma e mafai ona teuina i luga o puipui o toto toto ma taitaia i faʻamaʻi eseese, lea e mafai ona mafua ai le paʻu poʻo le fatu osofaʻi ona o le cholesterol. O le mea lea, a oʻo atu i se matua matua malamalama, e toatele tagata e mafaufau pe faʻapefea ona faʻamamaina ipu o atherosclerotic plate ina ia aloese mai nei taunuuga. O le a matou faʻamatalaina lenei mea mai le manatu e le masani ai, ae o togafitiga aloaia.

E maua uma e le okeni tagata le mana mai vaa, lea i totonu o le tino - o se telefoni lautele. O le toto e tafe mai i totonu o vaa e le o se vaifofo, ae o le taofiofi, pe a taofia le taofiofia o sela o lo o tafe i totonu o le vai, lea e taua o elemene foliga, tagata faasee. O le vaega toto o le toto e le tutusa uma lava i le vai, lea o loʻo faʻamatalaina e molekone na faʻamavaeina i totonu, e masani lava o le natura o le porotini. Ae faapena foi ituaiga oloa gaosi o le gaosiga o le gataifale e "felelei" i le toto, aemaise lava, cholesterol, triglycerides, lipoproteins.

E tusa ai ma tulafono o le fisiki, o le toto e sosolo i totonu o vaa ina ia mafai ai e se "togafiti" ona tafe mai i le ogatotonu, lea e toetoe lava leai ni sela, ma o le tele o elemene "alu" i tafatafa o le pito, e fai ma sui o le "matagaluega vave tali": latou vave alu ifo mai iinei e tali atu ai platelets, "tapunia" le avanoa.

O le vaega toto o le toto e faʻafesoʻotaʻi foʻi ma puipui tetele. I totonu, e pei ona tatou manatua, o oloa o gaʻo gaʻo ua solo. E tele lava isi mea, o le cholesterol o se tasi o vaega. O lenei faiga ua faatulagaina e pei ona taua i lalo: e masani lava, o "mea leaga" gaʻo o loo i ai le paleni ma a latou tagata tetee, gaʻo "lelei" ("lelei" cholesterol). Pe a solia lenei paleni - pe o le numera o le "leaga," o le a faateleina, pe o le maualuga o le "lelei" o le a faaitiitia - fatty tubercles - plaques - amata ona teuina i luga o puipui o vaa.O le lamatiaga o le teuina o ia ituaiga o le faʻamasinoga e faʻamasinoina i le fua faatatau o gaʻo lelei (e taʻua o le "lipoproteins maualuga" - HDL) ma le maualuga o le lipoproteins (LDL) ma le maualalo (VLDL). E mafai ona faia lenei mea i se suʻega toto mai se vein e taʻua o le lipid lipine.

O lea ituaiga papa e matautia e pei o nei:

O le fua faatatau o le faʻavaeina o pipi e aʻafia i:

O le localization o le siakiina o mea faapipii e le mafaamatalaina: e mafai ona avea ma laʻau e fafagaina ai le faiai, po o le gaʻo o gaʻo, lala, po o isi totoga. Faʻalagolago i lenei mea, e mafai ona latou mafua ai:

Aʻo leʻi faia le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol ma pupuni toto, e tatau ona e sailia pe o iai i latou pe leai foi. Afai o le lipid talaaga o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le faʻavaeina o papa, o le coagulogram o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le thrombosis, ona fesoasoani ai lea o suʻesuʻega faʻapitoa i le vave maua o le "vavave" i totonu o vaa:

E tatau ona faʻamamā vai mai cholesterol pe a:

I mataupu nei, e talafeagai i auala uma e puipuia ai le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto:

O le mea e le faʻafeiloai ai le mea moni o le faʻamamāina o vaa i le fale o le a mafua ai le vavae ese mai le puipui o le toto po o paʻu faatasi ai ma taunuuga talafeagai, aʻo leʻi tatau ona suʻesuʻeina:

pasia se coagulogram ina ia i totonu o le fale suesue e le gata o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua fuafuaina, ae faʻapea foi le faasinoupu o le INR, pasia se lipidogram, ia mautinoa e faatino se electrocardiogram.

O le polokalame mo le faʻamamaina o vaʻa mai le tulaʻi mai o le cholesterol i luga oo latou puipui e tatau ona tuʻuina e le fomaʻi e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega ma meafaigaluega. E aofia ai:

suiga o le olaga, pe a fai e mafua ai le fausia o paʻu, o le tausisia o mea taumafa o le a faapaleniina ai le fualaau oona ina ia lelei ai le cholesterol e sili ona lelei, o se meaʻai e puipuia mai ai le toto.

E tusa ai ma faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu:

vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol toto, fualaau e faʻaitiitia ai le viscosity toto, togafitiga faʻaleaganuʻu e fuafua i le faʻamautuina o le viscosity o le toto poʻo le faʻaitiitia o le cholesterol.

A aunoa ma lenei faʻataʻitaʻiga, o isi faʻataʻitaʻiga - tusa lava pe o faʻataʻitaʻiga a tagata poʻo fualaau oona - o le a leai se mea e manaʻomia, talu ai o le a faʻaauau pea ona satuu le tino i le cholesterol.

E mafai ona faia lenei mea i se taumafataga:

Http: // vseoholesterine. com / snizhenie / kak-ubrat-blyashki-pod-glazami. html

Http: // proholesterin. com / metody-lecheniya / ubiraem-xolesterinovye-blyashki. html

Xanthelasma o se lanu samasama i luga o le paʻu o le laumata. O loʻo i totonu o se mea lauiloa, o lenei papa o se vailaʻau mataʻutia. E le afaina, e le faʻalavelave, ae mafua ai ona manaʻo tele le tagata maʻi e faʻaumatia o ia. E mafai ona ou aveese le xanthelasma i le fale?

O le soliga o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino ua faʻamaonia e ala i foliga vaaia o ituaiga eseese i luga o le paʻu. O le tasi oi latou o le xanthelasma. O le a lenei mea E faʻafefea le matautia? O a ni mea e tatau ona fai e aveese ai le paʻu o le paʻu ma toe faʻaleleia le fausaga masani o le epidermis?

Xanthelasma o se lanu lanu samasama lamolemole o le faʻamausalū vaivai, e maualuga aʻe i luga aʻe o le paʻu, e masani lava ona faʻatuina i le pito i totonu o le eyelid pito i luga ma o nisi taimi e fiafia ai le isu. O le faʻamalosia o le paʻu o loʻo i ai se uiga lelei, e masani lava ona faʻatusatusa (i itu uma e lua).

O xanthelasms e foliga mai o le a faateleina le tele ma le tele, e faʻaauau pea mo le olaga

Mo le tele o vaega, o xanthelasms i le mata o uiga ia o tagata o vaeluaga ma matutua. E masani lava o nei faatulagaga, e tutusa ma le tele o se pea po o pi, e faafuaseʻi lava ona tupu, ma tumau pea le suia mo se taimi umi. Faʻafefea ona faʻaumatia le xanthelasma mo le tele o seneturi?

Mo faʻamatalaga. I nisi tulaga, o le xanthelasma o le laumata e mafua mai i se mea na mafua mai ma e mafai ona tupu mai i tausaga muamua o le olaga.

O le upu "xanthelasma" e sau mai upu Eleni: "elasma" - laulau ma "xanthos" - samasama-auro

Xanthelasma o le paʻu o se mea faʻapitoa lea e le mafua ai le tiga poʻo se faʻafitauli.

I se tusi. E leʻi i ai lava ni tulaga faʻaleagaina o le xanthelasma.

Pe a tulai mai le xanthelasma, e fautuaina tagata maʻi e saili le fautuaga a fomaʻi e pei o le endocrinologist ma le dermatologist

O lenei togafitiga e mafai ona maua e ala i asiasiga vaaia, o nisi taimi e faʻaaoga ai se tioata tioata (dioscopy). E tataʻi lemu e le fomai se tamailima i luga o le pito o le nofoaga, ma mafua ai ona tafe le toto. O lea togafiti e fesoasoani e faʻamautu ai le lanu moni o le vaega ua afaina, ma o le solia o le metabolism lipid e mafai ai e oe ona iloa le tuʻuina atu o se suʻega toto mo le cholesterol.

E taua le malamalama, pe a faʻaalia i luga o le paʻu, e le toe mou ese atu ia faʻavae i luga o latou lava loto. E le gata i lea, e ono mafai ona faateleina le numera ma fusia i totonu o se nofoaga e tasi. O le mea lea, e tatau ai ona faʻaumatia le tuputupu ae le lelei, pei o le xanthelasma. Aveesea ile fale - e na o fomai fomai e mafai ona tuuina atu fesoasoani lelei.

O le sili ona lauiloa ma agamalu o le aveesea o le xanthelasma i le laser. O le metotia e faʻaalia i le leai o se faʻaletonu ma e le tuua ai ni sikini e le o toe faʻaaogaina.

O le umi o le faʻamaloloina o le paʻu pe a maeʻa le aveeseina o le xanthelasma e 5-6 aso, o le mumu e maeʻa atoa i totonu o le 2 vaiaso

E saogalemu le faʻatinoga, faʻamalofia le ono mafai ona maua se siama o le manua, o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai le faʻaleagaina o le lotoifale ma e tusa ma le 20 minute. E masani lava i le gasologa o le auala, o le lafoaʻi o laumei e faia i le auala o le vaalele.

Aveesea o le xanthelasma e aoga tele pe a faʻaoga se auala eletise saogalemu: i lalo o le malosi o le maualuga o le galu, vevela vevela ma vevela.

O le aoga sili o le auala o le leitio o le leai o ni maʻila ma le maʻila, o le faʻamamaina o le toto, o le vave faʻamalolo o le paʻu

Xanthelasma, o mafuaaga ma togafitiga lea e masani ona faamatalaina e le tele o le cholesterol i totonu o le toto, ua aveesea foi e ala i le tagi. O le fagu e malolo mo ni nai sekone i le vai inu suavai, i lalo o le aafiaga o le a mou atu. Ina ia ausia se taunuuga lelei, o nisi taimi e manaʻomia ai nisi faʻavae ma se malologa o le 2-3 aso.

I se tusi. O le auai o le xanthelasma e mafai ona faailoa ai le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis ma le infarction myocardial.

Xanthelasma e le afaina pe afaina, e na o le manaia o le le fiafia

Afai ei ai xanthelasms o laumata - faʻafefea ona faʻaumatia vave ma lelei? O se tasi o auala e aveeseina ai o taotoga, faia i lalo o le faʻaleagaina ile faʻaaogaina o tui ma seleulu. O le le lelei o le faʻatinoga o le mafai lea ona faia ni sikula. O le atinaʻeina o nei mea e mafai ona aloese mai le fesoasoani o le 0.5% hydrocortisone o le suauu, faʻaaogaina 2 taimi i le aso mo le 3 vaiaso talu ona taʻalo.

O le Xanthelasma e masani lava o se faailoga o le solia o le tino o le lipid metabolism, o le mea lea, pe a uma ona aveesea, e fautuaina e mulimuli i se meaai faapitoa e tau i le tuuitiitia o le cholesterol. Faʻatasi ai ma se faʻasalaga o le tala lipid, o le taumafa o le hypocholesterol e faʻapitoa i togafitiga faʻamaʻi ma le cholesterol-faʻaitiitia lipotopic fualaau: Lipamide, Ceamifen, ma isi.

Togafitiga ma vailaʻau o lenei vaega o vailaau faʻamaʻi, e aofia ai le Litenol, Parmidin, Diosponin, lipoic acids, clofibrate, e faia mo se taimi umi, seia oʻo ina faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto

Isi auala o togafitiga

Pe a filifilia togafitiga fale, e taua le muamua fefautuaai ma se tagata tomai faapitoa o loʻo matauina le maʻi i luga o le mataupu o le xanthelasma.Togafitiga ma isi metotia e tatau ona amata ona mafaufau i faafitauli uma o le tino, aua o meaʻai o le vao, e pei o vailaau faafomai, ei ai le tele o nisi o faʻamaʻiloga.

E tele tagata gasegase e fiafia i: pe faapefea ona aveese le xanthelasma i le fale? Ae paga lea, e le mafai ona faia lenei mea, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faʻalapotopotoga, e mafai ona faʻaititia le tele o le xanthelasma ma faʻaitiitia ai le iloa.

Fautuaga aoga. E talitonuina o le taua i le xanthelasma, o le ichthyol o le suauʻu, lea e manaʻomia ona lūlūina pusa i le taeao ma le afiafi mo le 2 masina, e fesoasoani lelei.

Ina ia faafaigofieina le galuega o le ate ma le pancreas, faapea foi ma le faaleleia o le metabolism, o fualaau e totoina ai fatu o le sana, fualaau aina, fualaau o le ola mama e faaaoga e faaitiitia ai se mea leaga e pei o le eyeliner xanthelasma. Togafitiga ma togafitiga faa-aganuu e mafai ona faia e ala i le faaaogaina o fatuga laau eseese:

  • pupu 20 g o le birch buds (poo le 2 teaseti o le fasi yarrow chopped, po o le 1 sipuniti o aʻago o le galala mago) i totonu o le 1 ipu vai inu. Le faʻamalosi. Le faamama. Faʻaalu faatolu i le aso mo le 2 tbsp. sipuni. Yarrow - o se aso i le aso atoa ile 4 vaeluaina.

O togafitiga faʻafomai faʻapitoa e lelei i le faʻaumatia o xanthelasm laitiiti.

O le Xanthelasma e i ai se mea e manatu i ai o le teu cholesterol, o le mea lea, mo togafitiga manuia, faapea foi ma puipuiga, e tatau ona toe iloilo le meaai paleni. E fautuaina le teena o oloa mai le falaoamata o le falaoamata e ala i le faaopoopoina o le falaoa o le falala, alalaʻau enaena, lentils, buckwheat, oisa, ma pi i le meaai.

I se tusi. E taua tele le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o mea leaga ma gaʻo. Nai lo le pata, ia faʻaaoga soʻo se fualaau faisua: olive, sana, sunflower.

I le avea ai o se puipuiga e puipuia ai foliga o le xanthelasma i luga o le paʻu, o le faʻaaogaina o fualaau faisua (300 g / aso) ma fua (200 g / aso) e faʻatagaina

O susu susu e tatau ona i ai i le lisi o aso taʻitasi, fesoasoani e talepe ma aveese le cholesterol mai le tino. Fautuaina o le taumafa o le vai e 1.5 lita i le aso.

I le puipuia o le faʻaalia o le xanthelasma ile mata, o loʻo fautuaina:

  • pulea lou lava mamafa, puipuia o le mea oona,
  • aloese mai tulaga e mafua ai se manua i le paʻu,
  • ave otaota e teuteuina ai le lipid metabolism ma fesoasoani e faʻavae le gaioiga o le ate.

Aʻo mulimuli i tulafono o le puipuiga, e faʻamoemoe o le a le toe faʻaalia le xanthelasma.

Pine lanu samasama i luga o le laumata pito i luga - o se faailo o le xanthelasma, saili ia mafuaʻaga ma auala togafitiga

O foliga i luga o le paʻu o ituaiga ituaiga uma e mafai ona avea ma se faailoilo o loʻo i ai, ae o loʻo iai pea faʻamaʻi. O se gauai faʻalogo i suiga i le paʻu o le a fesoasoani i le faia o se suʻesuʻega i le taimi ma lapatai atu i mea le lelei.

Se faʻamaʻi lea O lanu samasama e aliali mai i luga o laumata, e oso aʻe i luga ae o le paʻu, ua taʻua o xanthelasma.

O le ata o loo faaalia ai le xanthelasma o le seneturi i totonu o se tamaloa

O aʻoaʻoga e mafai ona nofo toʻatasi pe aofia ai se vaega o paʻu. O le tele lava o taimi, o maʻi faʻapitoa e faʻatuina i le tulimanu ole mata ile eyelid pito i luga.

Aisea e i ai ni lanu samasama i laumata, o tagata atamamai e leai se manino atoatoa. O nisi faʻamatalaga ma mamanu ua matauina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele taimi e asiasi ai tagata i lenei tulaga:

O le fata e malu i le paʻi. O latou lanu o le vaomago, o nisi taimi e sili atu ona susulu atu, vavalalata i le lanu moli. O le maualuga o faʻalapotopotoga e masani lava ona lamolemole, ma atonu e le mafaamatalaina.

E tele ni faʻamau e mafai ona fusia i totonu o se mea faifaʻailoga e pasi i luga ole laumata pito i luga. O pusi foi e tupu i luga o le lanu pito i lalo. E tele taimi e faʻaleagaina ai faʻaletonu i faʻasalalauga.

O suʻesuʻega o le xanthelasma ma le xantomone o loʻo faaalia ai e tutusa.O le eseesega o le xanthelasma e faatatau i plaques e faia ile eyelid pito i luga, ma xanthomas e tupu i soo se mea i le tino.

O le Xanthelasma o se mea laugatasi ma e leʻi i ai lava se tulaga o lona pa'ū i totonu maʻi leaga. O tagata maʻi e le oʻo i ni lagona tiga poʻo isi popolega mai le faʻaalia o pusa.

O le faʻaalia o papa o loʻo mafaufauina e tagata atamamai o se vaega o loʻo talanoa i faʻafitauli faʻapitoa i le tino, aemaise lava i le lipid metabolism, ae o loʻo i ai mataupu e le faʻamaonia.

O le Xanthelasma e faʻaalia i ona lava tagata i lona matua, e matauina o le tele o taimi i fafine. O aʻoaʻoga e sili atu ona leaga mea leaga, leai se isi faʻafefe na maua.

O foliga vaaia o papatusi e tupu e aunoa ma ni uluaʻi faailoga. O aʻoaʻoga o loʻo atinaʻe lemu. Mai sina laititi, o le xanthelasma i nisi tulaga e faateleina i le tele o se pi pi.

Ina ia iloa le faʻamaʻi o le xanthelasma, o le tele lava o tagata tomai faʻalagolago i suʻesuʻega i fafo.

Mo suʻesuʻega, e faʻaaoga ai se faʻatalanoaga tioata.

E ala i le tuʻuina i latou i luga o le fata, latou te aʻafia ai le toto, lea e fesoasoani e iloa lelei ai le lanu o le fausiaina.

O pusa Xanthelasma e le mafai ona mou atu. E aafia i latou i le sailiga ma le togafitiga o mafuaʻaga autu o lo latou tupu. E ala i le togafitia o soliga tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavae, o tulaga e faia ma le falemaʻi, a maeʻa le aveeseina o faʻavae, e ono le toe iai.

Ua aveeseina plaque Xanthelasma, aua e ui lava latou te amio le lelei, o se mea le lelei o le tino mai lo latou i ai.

Auala eletise. O le taotoga e faia e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi ma leai se toto. E saogalemu le auala. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le galu i le pito i luga o le meafaigaluega, vevela ma le vevela o sela mai le neoplasm. O le faʻatonuga e leai se afaina. Faaaoga le taotoga. O le faʻailoga o nodules e faia pe a maeʻa ona faʻasalalau i le lotoifale. E vavae faʻamavae papapa ma seleulu ma tise. E fesoʻotaʻi pito o le manua, faʻapipii faʻatasi ma suʻavaʻa ma siamuina pito o tisipenisi ma le tasi ma le afa farani. Faʻamālōlōina le faʻamalolo pe a uma ona aveese le xanthelasma i le tusa ma le vaiaso. Afai na aveeseina se pusa lapoa, a maeʻa ona vavaeese, ona faʻaogaina lea o pito o le manua i le faʻaaogaina o se eletise eletise. Le auala o le electrocoagulation. Faʻaaogaina faʻatasi ma le togafitiga. A maeʻa le aveeseina, ona faʻapipiʻi ai lea o itu o le manua ma faʻaogaina i le faʻaaogaina o se eletise. O le iʻuga, e aliali mai i luga o le pito i luga o le pito. E alu ese o ia pe a mavae se vaiaso, ma e le o se mea e iloagofie.

I totonu o nofoaga eseese, o le tau o taualumaga e fesuisuiai, o lea o le laulau e faʻaalia ai tau faʻatatau. Xanthelasma e mafai ona eseese, o falemaʻi e faʻaalia ai le tau maualalo ma le tau sili o le taʻavale.

O le manaʻoga e faʻamalolo pusa o le cholesterol faʻatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi faʻapitoa o aso nei o se mea e masani ona taatele. O se faʻamaʻi ua faʻalauteleina i le aluga o tausaga, e manaʻo tagata e faʻamalolo e aunoa ma se tele o faigata e ala i auala masani. Ae ui i lea, e sili atu ona faigofie le puipuia o le maʻi o se maʻi nai lo le togafitia, faʻaaluina o taimi, nuanoa ma tupe.

O le toʻatele o tagata e talitonu o le faʻavaeina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto o le faʻamalosi totoga e faʻalagolago lava i mea taumafa taumafa. E le saʻo lenei mea. O mea e manaʻomia muamua mo le atherosclerosis o se olaga le masani i le taimi atoa e muamua atu i le maʻi.

O mea e le masani ai, e le aofia ai meaai masani, masani leaga e pei o le ulaula ma le taumafaina o mea inu ava malosi (pia, tonics ...) - o nei mea uma e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino, le lelei o le gaioiga o totoga o le tino, ma o se taunuuga, o le faʻavaeina o palestaralala luga o puipui o toto toto.

O le faamai e toetoe lava a le iloa seia oo ina solo le 75% i le sulu i totonu o vaa. O latou puipui i le taimi nei mai totonu ua uma ona ufiufiina i se papa mafiafia o pusa cholesterol insoluble. O le toto toto e tulaʻi, toto le toto, afaina toto.

O le matelaina o le oxygen e afaina ai totoga uma, aemaise lava le mafaufau ma le fatu. O aʻafiaga leaga o le atherosclerosis - infarction myocardial, stroke, angina pectoris - e mafai ona afaina. Faitau se tala aoga: "O togafitiga faʻamaʻi e le mafai ona foia le atherosclerosis, ae mafai ona e taofia."

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le cholesterol mai fafo ma meaʻai e fesoasoani e aveesea ai pusa cholesterol ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o lapisi.

I aso uma i le fale poʻo i totonu o le nofoaga o le soifua maloloina e faia togafitiga faʻalesoifua maloloina ma lelei, savali i luga o le vae i se mamao o le itiiti ifo ma le 5-7 kilomita. Taumafa i le taimi e tasi i sina taimi ole 5-6 taimi i le aso, e aunoa ma le inu. Tuu le ulaula.

1. Faʻafefiloi i se ipu tioata le meafaitino, ave i le 100 kalama, le mutia o le St. John's wort ua faʻafefeteina, fugalaau chamomile, fugalaau birch mago, fugalaau manamele oneone. Toto lelei mea uma. I le afiafi, e tatau ona e suʻe se sipuni sipuni o mea faʻafefiloi ma saunia le mea e afua i le faaopoopoina o le 500 ml o le vai kuka.

A maeʻa maeʻaeʻa le suavai, sasaa se ipu tioata, ma faʻaosoina se sipuniti o le meli i totonu, inu i le inumaga atoa aʻo leʻi moe. A uma ona ave lau vailaʻau, 'aua le' ai pe inu i se isi lava mea. I le taeao, e tatau ona vevela le vaega o totoe, faaopoopo i ai le meli ma ave ao lei faia le taeao, ia le itiiti ifo i le 20 minute. Teu oloa e leai ni meaʻai i totonu o koneteina tapuni ma 'ai seʻia oʻo i le iuga o la latou aofaiga. E mafai ona e toe faia le vasega i le 5 tausaga.

2. Mo le maualuga o le cholesterol, ia saunia le paluga o le laʻau: 50 kalama o vao vao ma le 15 kalama o le aʻa valerian ma le lemon balm grass. Vaʻai lelei. Nofoaga 2 laulau punetala atoatoa i se ipu vai malulu. Tuu le tioata i le pusaaisa mo le 3 itula. Ona tuu lea o le faʻafefiloi i luga o le afi i totonu o se ipu mafolafola ma aumai i se mea vevela. A uma ona faʻaliliu i lalo, faʻaaoga i sina vaega o le aso. Inu i le mea atoa. Kuki se auaunaga fou i aso uma. Faamamaina e 3 vaiaso. Suʻega sili ona aoga iinei.

3. O le togafitiga o le hypercholesterolemia ua mamanuina mo le 2 vaiaso. E fautuaina e 'aina mea taumafa i le taimi nei. E tasi le lita o le susu ma 3 leona iti e manaomia i aso uma. Tolu taimi i le aso - i le taeao, i le aoauli ma le afiafi, e tatau ona e ave le 330 ml o susu ao leʻi 'ai ma a uma le 5 minute inu vai inu 1 lemoni.

4. Ave se sipuniti o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma tuu i totonu o se vevela. Liligi 250 ml o vai inu i ai. Faʻamama le kulumu ma faʻafesoʻotaʻi le vailaau i le po atoa. Ave 30 ml faalua i le aso. Fufulu ipu mo le 3-4 masina.

5. Ave se ipu atoa 250 gram o fatu pi ma 2 leotele punetete ma se mauga o se pusa o le aʻa valerian, eleele e avea ma paʻu. Faʻafefiloi lelei i le 350 kalama o le meli, sili ile May. Faʻaliliuina uma le faʻafefiloi i se lita e lua-lita ma sasaa vai inu. A maeʻa le faʻafefete mo se aso, sasaa le faʻafefeteina i se fagu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Mo togafitiga, inu le 15 ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. Mo le atoaga atoa, e tatau ona e faʻaaoga le atoaga o le vailaʻau.

6. 50 kalama o fugalaau ma fualaau o Iapani Sophora ma le 500 ml o vodka poo le ava malosi e tali atu ai mo se masina faakalena atoa i totonu o se ipu tioata poo se ipu sima. O se fofo malosi mo le maualuga o le cholesterol. Faʻaaʻu faatolu faatolu i le aso mo le 5 ml.

O le atherosclerosis o se togafitiga o loʻo faʻaalia i le faʻalauiloaina i na o le amataga o lona atinaʻe ma o loʻo faʻaalia i le vavalalata o le lumenia o vaa ona o le fausiaina o poloka faapitoa. Afai e maua e se tagata se suʻesuʻega faʻasao i tausaga taʻitasi, e mafai ona e masalomia lenei maʻi i se taimi vave.

E tatau ona togafitia vave le faʻamaʻi.O meaai lelei, faamalositino, tuʻuina atu o masani leaga o le a faʻaleleia atili ai le cholesterol i lou toto. Ma afai e te mulimuli i le fautuaga a le phytotherapist ma lau fomaʻi aoga, o le a faʻagaloina e oe e uiga i faigata matautia o le atherosclerosis, e pei o le taʻavale ma le oso fatu.

Ave le afa afa sipuni o le kulimi pateta, faʻafefe, faʻafefiloi lelei, i le kuata o vai malulu. Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo le acidic citric i ni nai tioata ma le 10 kalama o suka. Ona fufulu lea o le 150 ml o le vai i totonu o se ipu fagu pe faʻasusu ma sasaa atu le paluga i totonu o le vai vevela, faʻamalosi malosi. A maeʻa le mafanafana, faaopoopo le 5 ml o le 5% ava malosi o le iodine. Teuina le paluga i totonu o se pusa ua tapunia i se potu e maua ai le vevela o le potu. Faatau 35 ml i le aso, suia le 5 aso o le taliaina i le taimi lava e tasi. I le tulaga o faʻamaʻi faʻafuaseʻi, 2 paluga o le carbonch activated carbon should be taken on stomach empty. Afai e iai ni faailo o se malulu, e tatau ona e taofia le ave o vailaʻau.

O le faʻamamaina o toto toto o se tagata mai pusa cholesterol faʻatasi ma togafitiga faʻa-aganuʻu e manaʻomia ai le faʻamalosi mo se togafitiga umi. Fautuaina e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le saogalemu o le faʻaaogaina o togafitiga faanatura masani ina ia aua le faʻaleagaina ai lau soifua maloloina. E le gata i lea, o suʻesuʻega masani o le a fesoasoani e maitauina le faʻaleleia o mea e tutupu i totonu o le tino ona o se isi togafitiga, ma o le a avea ma faʻamalosi mo lona faaauauina pea.

Http: // faʻafefe. com / onkologiya / lokalizatsiya-opuholej / kozhnyj-pokrov / ksantelazma. html

O foliga vaaia i luga o le paʻu o foliga, aemaise lava, i luga o laumata, o le tele o neoplasms, o se faamaoniga o le solia o le tino o le tagata. O se faʻamaʻi faʻapitoa e sili ona leaga o xanthelasma - o le cholesterol o loʻo faʻaalia i luga o laumata maualalo ma luga. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia lava i le mata, ma e mafai ona salalau i isi vaega o mata ma le ua. Ma, e ui lava o le tuputupu ae o le cholesterol e le o se maʻi tigaina, e mafai ona mafua ai le tele o le le mautonu, ae maise lava i le tamaʻitaʻi lelei, talu ai o nei faaletonu e foliga mai e matua le fiafia lava.

O le tuputupu aʻe o Cholesterol i laumata o ni lanu samasama lanu samasama lea e faʻafefete lemu i luga ae o le paʻu. E mafai ona faʻamafolaina, pe mafai foi ona i ai i foliga o peʻa lapotopoto. O le tele o faʻavae e mafai ona eseese mai le tasi i le lua maila i le lima senitimita. O le faafitauli autu e mafai e le tagata maʻi ona feagai, o le tuputupu ae faifaipea o plaques ma lo latou faateleina i le telē.

Xanthelasms e tupu e aunoa ma ni mafuaaga mai fafo. O lona uiga, o aʻafiaga e le faʻalavelaveina ai lana vaʻaia, talu ai ona e tupu tele naua ma e toetoe lava a le iloa i le amataga. E le gata i lea, o nei faʻatulagaga e le o ni mea e le faʻaleagaina pe faʻapitoa. O le tagata gasegase e le aafia i se tiga poʻo se faʻavauvau mautinoa. Pau lava le mafuaʻaga e liliu ai se tagata i se fomaʻi mo fesoasoani o se vailaʻau mamana malosi lea e vevesi foliga vaaia.

Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o le xanthelasma e le tupu na o ia lava - o se taunuuga o se faamaʻi e atiae i totonu o le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, atherosclerosis, hypercholesterolemia, tulaga muamua, faʻatoʻa fatuga, ma isi. O le mea lea, e taua tele le malamalama i le taimi o faailoga o le faʻaalia o togafitiga, ma metotia o le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o lona tupu. A uma, pe afai e le togafitiga le faafitauli, o lenei maʻi o le a tumau mo le olaga, talu ai o nei tuputupu ae e le foia ei latou lava.

E tatau ona maitauina i le taimi nei, o mafuaʻaga manino o neoplasms i luga o le paʻu o le laumei i foliga o le xanthelasm e leʻi faavaeina. Ae ui i lea, ei ai mafuaaga e faʻaosofia ai le faʻaalia o lenei maʻi:

  • tagata o loʻo faʻaaogaina i le gasegase o le cholesterol o loʻo aʻafia i le faʻamaʻi,
  • foliga foliga tutusa e masani ona i ai i tagata taʻitoʻatasi o loʻo fia maua,
  • faafitauli ma le gaʻo gaʻo e fesoasoani foʻi i le atinaʻe o togafitiga,
  • faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le maʻisuka, maʻi o le ate, pancreatitis, toto maualuga poʻo le lipoid nephrosis ua manatu o le mafuaaga autu o le tuputupu aʻe o le cholesterol i le laumata,
  • o le le lelei ma le le atoatoa o le olaga e mafai foi ona avea o se aʻafiaga i le atinaʻeina o togafitiga,
  • E le o se vaega aupito sili ona taua ile faagasologa o le xanthelasm e faia i le vaega autu, ona o le mafuaʻaga ua maua ai le faamai.

E ui i le mea moni e faapea o nei tuputupu ae e le leaga, ma e leai se aafiaga tuusaʻo i le soifua maloloina o tagata, e fautuaina e le amataina ma togafitia i latou i le taimi.

E tatau ona manatuaina o lenei maʻi o se maʻi o isi, sili atu faʻalavelave faʻalavelave faʻapupulaia i le tino o le maʻi.

O se seti o faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le faʻavaeina o le mafuaʻaga o le xanthelasm ma faʻamaonia le maualuga o neoplasms. Ina ia maua se faʻamaonia saʻo, o le tagata maʻi, i le taimi muamua, o le a faia se feutagaiga ma fomaʻi e toʻatolu: o le endocrinologist, o le dermatologist ma o le ophthalmologist.

I le faaopoopo atu, e tatau ona auina atu le tagata maʻi mo se suʻega o le toto mo le suega o le lipid metabolism e faʻamaonia ai pe o iai le vaeluaga o le cholesterol i le tino maʻi.

Ae ui i lea, o se tagata poto faapitoa e mafai ona vave faia se suʻesuʻega muamua pe a uma le suʻesuʻega muamua o le maʻi. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai se ipu faapitoa, pe a paʻu i luga o papa, na maligi toto, lea e mafai ai ona suʻesuʻe atili lelei le lanu o le neoplasm.

I nisi tulaga, o le biomicroscopy e mafai ona faʻataʻitaʻiina - o le suʻesuʻega o vaega ua afaina i laumata e ala i se masini faapitoa - o se moli paʻu. Faʻafetai i le gaioiga o se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e faʻaaogaina, e mafai ona suʻesuʻe le fausaga o neoplasms ma fuafua tonu poo le a le faʻaleagaina o le gaioiga e tupu i totonu o masini.

Talu ai nei sa ou faitau ai i se tusiga o loo talanoa e uiga i le sikalela o le choledol masani e tuu i lalo le cholesterol ma faatulaga le faiga o le cardiovascular system. Faʻaaogāina o lenei syrup, e mafai ona e faʻamaonia le maualalo o le cholesterol, toe faʻafoʻi toto toto, faʻamalo le atherosclerosis, faaleleia le cardiovascular system, faamama le toto ma le lymp i le fale.

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonuina se tasi afifi. Na ou matauina suiga ina ua mavae le vaiaso: na le toe popole loʻu loto, na amata ona ou lagonaina le malosi, malosi ma le malosi. Na faʻaalia le faʻaitiitia o CHOLESTEROL i le RATE. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

Faitau le tusiga -> Togafitiga

O togafitiga togafitiga e oʻo mai i lalo e aveese ai pusa cholesterol mai le laumata. Peitai, o mataupu faavae o le togafitiga e tele lava ina faalagolago i le mafuaʻaga o le faʻaleagaina na mafua ai le tutupu mai o neoplasms. I le tele o tulaga, aʻo leʻi aveesea le tuputupu aʻe, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina togafitiga fualaau faʻamaʻi e amanaʻia ai le faʻamaʻi na mafua ai le atinaʻeina o pusa. O lona uiga, muamua o togafitiga o togafitiga e togafitia, ma a maeʻa ona aveeseina ia pepa.

E tatau ona maitauina e leai ni vailaau faapitoa mo togafitiga o le xanthelasma. Ae peitaʻi, afai na maua se fesoʻotaʻiga i le va o le tuʻuina o paʻu i luga o laumata ma le gasegase o le lipid metabolism (faateleina le cholesterol), o vailaʻau nei o loʻo faʻamatalaina i le tagata maʻi:

  • statins e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol i le tino: Lovastatin, Rosuvastatin, Simvastatin, Atorvastatin, Fluvastatin, Tevastor, Sinkard, Liptonorm, Liprimar, ma isi. Ole filifilia o se vailaau maʻoti e fuafuaina e le fomaʻi, e faalagolago i faʻamatalaga patino a le tagata maʻi,
  • fibrates, siama gaosia i le laʻau, e fesoasoani foi e faʻaititia mea o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto: Gemfibrozil, Clofibrate, Fenofibrate, Bezafibrat, Tsiprofibrat, ma isi,
  • nicotinic acid ma ona mea uma na mafua ai, e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol lamatia i le toto: Acipimox, Enduracin, Niceritrol, ma isi,
  • vailaʻau e taofiofia ai le faʻaaogaina o le intestinal cholesterol: Lipobon, Guarem, Ezetrol,
  • o le sailia o mea faʻapitoa e faʻalavelaveina ai le faʻamautuina o le cholesterol ma gaioiolo i totonu o le ate ma le toto: Colestipol, Kolesevel, Cholestyramine, ma isi.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fualaau oona, o le tagata maʻi o le a faʻamaonia le taotoga e aveese ai le cholesterol, talu ai e leai nisi auala e faʻaaogaina atoa ai le tuputupu aʻe i vailaʻau. O faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua nei o auala faʻapipiʻi vaʻavaʻa:

O le suʻesuʻeina o metotia a Renat Achkurin mo le toe faʻafoʻiina o toto toto ma le faamamaina mai CHOLESTERIN, faʻapea ai ma le puipuia o le fatu ma osofaʻiga - matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau ...

Pe a filifilia se metotia patino, e tatau ona e mafaufau i mea matagofie. Ia, ina ia aloese mai le faʻavaeina o sikula poʻo sikula i luga o le nofoaga o le aveeseina o le cholesterol nodules, pe a uma le taotoga, e tatau ona faʻaaogaina se suauu faapitoa mo le tele o vaiaso e faʻaleleia ma faʻamalolo ai sikula, mo se faataitaiga, Hydrocortisone.

I le faaopoopo atu i faʻamaumauga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi mo togafitiga ma le aveesea o le xanthelasma, e tele auala faigofie ma faʻamaonia o isi vailaʻau. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se faʻasalalauga, e tatau ona e fesiligia lau fomaʻi i lenei lomiga, ona o nisi o meaʻai ma infusions e mafai ona i ai le faʻasaina mo vaega taʻitasi o maʻi.

O nisi nei o fualaau lelei mo togafitiga faʻaleaganuʻu:

  1. Manua mo pusa. E tatau ona e ave pe tusa ma le selau kalama o le paʻu ma faʻafeusuaʻi lemu i totonu o se vai vai. I le mea na tupu ai, faʻapipiʻi le garlic - 50 g. Ona mafai lea ona e faia ni faʻamau i luga o le nofoaga ua afaina.
  2. E tatau ona e 'ave le 20 g o le birch buds, vae i le 1 ipu vai inu. Faʻaliliu. Ave le afaina o le 2 tbsp. / L. faatolu i le aso.
  3. 1 tbsp. / L 'otiʻoti' oloʻo gaugau i se lita o vai inu. Faʻamalo mo le fasefulu minute. Ona fufulu lea ma ave i ni vaega o toniga i le aso atoa mo le lua vaiaso. E le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu.
  4. Ave le 100 g i le fua tutusa o dogrose / mint / immortelle, tipi, tuu i totonu o se fagu ma sasaa vai inu (3 tbsp.), Suauʻu mo le sili atu i le tasi le minute. Faʻaavanoa le malulu, ona tuʻu lea i se mea pogisa mo le fa itula. E tatau ona e faʻaalu 150 ml fa taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  5. Yarrow fesoasoani e taulima lelei maʻi. E tatau ona e ave le 2 tbsp./l. otaota, tipi lelei ma fafaga i le 1 ipu vai inu. E talafeagai le tuʻuina atu o le tincture e tuʻuina atu mo le itula. A uma ona vevela ma 'ai ao leʻi' ai, fa fa ./d. se kuata kuata.
  6. Aloe poʻo Kalanchoe lau e mafai ona faʻaoga i le nofoaga o le paʻu paʻu. Taofi le lotion e tatau ona le itiiti ifo i le tolu itula i le aso.
  7. Fufulu se ipu susu, faaopoopo i ai le oregano iina, ma tuu le kuka mo ni nai minute. A maeʻa lenei mea, faʻamalo le susu, afifi i se mea mafanafana ma tuʻu ai mo le afa aso. Faʻaaogā le faʻafefete e tatau ona faia i aso uma mo le 2 vaiaso tolu taimi i le aso, 80 ml.

Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, o le a faasolosolo malie ina mou ese atu papa o le cholesterol i luga o eyelids. Peitai, ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e tatau ona matauina le gaselase.

O se matafaioi tele i le puipuia o le faʻamaʻi e taofiofia le puipuiga. O fautuaga nei e tatau ona mulimulitaia:

  • oe manaʻomia e pulea lau mamafa ma puipuia le gaʻo,
  • o le taua tele o meaai paleni ma taumafa.O le mea lea, o meaʻai e pei o le gaʻo gaʻo, pasta, gaʻo manu, semolina, falaoamata, meaʻai ulaula, meaʻai ma meaʻai e tatau ona tuʻuina mai i mea taumafa i le maualuga.
  • e tatau ona e mataituina le faapaleniina o le vai i le tino, o lea e tatau ai ona e inu ia le itiiti ifo i le tasi ma le afa lita o le vai manino i aso uma (e le o iloiloina ni sua, teas pe inu kofe),
  • aofia ai fualaau 'aina fou ma fualaʻau i au meaʻai i aso taʻitasi,
  • e sili le kukaina o le uila,
  • 'ai e pei o le tele o meaʻai o le fiber-mea e mafai ai: cereals, nuts, legumes,
  • e faia taʻaloga ma sili atu ona i ai i le ea,
  • aua le tuuina atu i le tino se mafatiaga faaletino ma faalelagona sili atu,
  • lafoaia o mea ua fai ma vaisu: taumafa vevela ma le suamalie, ava malosi ma ulaula,
  • sui meaʻai manu ma fualaau faisua.

O le olaga saʻo ma masani i aso uma, faatasi ai ma le faʻatinoga lelei ma le taumafataga, o le a fesoasoani i soʻo se tagata e faʻamaonia le paleni o le cholesterol i le tino.

E te manatu pea e le mafai ona faʻamalolo?

Ua leva ona faʻavauvau oe i taimi uma o le ulu, migraines, le mapu le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ma o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani.

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le tau faasaga i togafitiga e leʻo i ou tafatafa. Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia nei uiga uma? Ma o le a le tele o tupe ma taimi ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei o SYMPTOMS, ae le o le faamaʻi lava ia? A uma mea uma, e sili atu ona saʻo i le togafiti e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, aʻo le faʻamaʻi lava ia! E te malilie?

O le mea lea matou te fautuaina ai oe ia e faamasani i le auala fou a E. Malysheva, o le na maua se meafaigaluega aoga i le TULAGA o le maualuga o le cholesterol. Faitau le faatalanoaga ...

Faʻailoga ma faailoilo o aʻoaʻoga mo seneturi

Pepa o Cholesterol i mata - o se ituaiga o xanthoma poʻo le xanthelasm. Latou te aliali mai o se taunuuga o le gasegase o le gasegase o le galala ma e fesoʻotaʻi ma le mama o neoplasms o le paʻu. E i ai mataupu pe a faʻaalia e le fomaʻi ia lava i se tulaga masani o le lipids i totonu o le toto. O le tulai mai o le xanthelasma i tagata matutua, sili atu nai lo tamaitai, o uiga ia.

O aʻoaʻoga e tupu i tagata e iai faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • maʻisuka malosi
  • le gaʻo gaʻo gaʻo,
  • isi faʻafitauli o le tulafono faatonutonu o le endocrine.

Ole numera o mea e fesoasoani i le faʻaalia ole xanthelasm:

  • gasegase o le tino
  • mamafa tele
  • meaai le lelei (meaai vave, gaʻo, meaʻai maualuga-kalori),
  • leai se faamalositino (maualalo le gaioiga faaletino i le taimi o le aso),
  • genis predisposition
  • gasegase lipid le atoatoa i le ate.

I le lalolagi faasaienisi, latou te talitonu o le tulaga autu mo le aliali mai o le teu o le cholesterol o le gaʻo ma le gasegase.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i le faʻaalia o faailoilo:

  • cholesterol deposits i luga o laumata o loʻo faʻaalia i luga o le laumata pito i luga, i le tau o le medial, i le tulaga o se nofoaga,
  • e afaina uma mata
  • lafoaʻi o le cholesterol faʻatasi ma se faʻamaualalo vaivai,
  • o le tele o neoplasms e le sili atu nai lo pi, e leai se taufaamatau i le vaai,
  • tele faʻalautelega faʻaleʻaleʻaleʻa atili ma taumafai e faʻafefiloi, faʻalavelave tele,
  • o le faʻamaʻi faʻafuaseʻi, o le alualu i luma e mafai ona faʻalautele mo se vaitaimi umi,
  • i le faagasologa o le atinaʻeina o fata, o le tagata maʻi e le oʻo i le tiga, le toʻa.

Xanthelasms e le o taumafai e faalumaina. E leai se molimau faʻamaoni e feteʻenaʻi.

Vailaau

O togafitiga o vailaʻau e aʻafia ai le faʻaaogaina o kulupu o vailaau faʻamalosi e lelei le tau faasaga i le atherosclerosis:

  • Tulafono (Lovastatin),
  • Firate (Clofibrate, Ethofibrate),
  • Sequestration of Acids (Colestipol),
  • nicotinic acid.

Hepatoprotectors: Essentiale, Choline chloride, Legalon, Lipoic acid.

Fale i fafo

I le avea ai o se sui o fafo, o se suauu e faavae i luga o le zinc ma le ichthyol, o le suauu suauu e faaaoga.

Yellow manury mercury o loo i ai se fomaʻi e tetee i le inflammatory, faʻafitiga faʻapitoa, fesoasoani e toe faʻafoʻi le epidermis faaleagaina.

O le suauu Zinc-ichitol o loʻo i ai mea nei:

  • faʻafitauli faʻa-fomaʻi faʻalotoifale,
  • antibacterial
  • faʻavavevave le faʻaaogaina,
  • fomaʻi
  • fomaʻi.

Fofo faʻapitoa

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻataʻitaʻiga, faʻafesoʻotai lau fomaʻi ma fai se siaki.

Recipes of remedies folk:

  1. Faʻafefeteina o sipuni o le rose, mint, immortelle. Ina ia saunia le fusi, latou te ola aʻei luga o nifo ma mint - 100 g ia taʻitasi, 75 g immortelle. O mea e gaosia e fefiloi, lelei le eleele. 3 punetini o le aoina, sasaa 500-600 ml o le vai, aumai i se vevela, faʻafefe mo se minute, tuu e momotu mo le 3 itula, faamama. Fufulu 150 ml 3-4 taimi i le aso, afa itula ao le i taumafa. O le togafitiga e lua masina. Toe faia i se masina.
  2. Faʻasoʻotoga o laʻau vao. 2 teaseti o mea gaosi, sasaa 250 ml o vai inu. Tuu le suʻe mo le 1 le itula. Aumai le 50ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
  3. Ina ia saunia le lapisi o le lapisi, 1 sipuni sipuni o mea e masani ai, sasaa le 1 lita o le vai inu (i totonu o se vevela poʻo le afifiina o se ipu i le vai). Faʻamalosia le afa itula. Inu i le aso. I faʻamaʻi o le cardiovascular system, e le mafai ona e tagofia le fualaau.
  4. O lenamamoni o se metotia faigofie. Faatau tasi sipuni tele i aso uma.
  5. O le fusi o le birch buds ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa sina sipuni o gaʻo 250 ml o vai inu, ia faʻamalolo ma malulu mo le afa itula. Le faamama. Inu 1 tbsp. faatolu i le aso.
  6. O le suauʻu faʻamalosi e mafai ai e oe ona aveese le faaputuga o le cholesterol i le paʻu ona o le ricinoleic acid. Uu se polo sima i le suauu, tuu i luga o le uila. A maeʻa le massage (1-2 minute), faʻafoe i le po. I le taeao, latou te mulumulu o latou mata.

Tulafono mo le faʻamamāina o le cholesterol deposits i lalo o le paʻu o le laumata

E mafai ona aveese faʻamaʻi taʻavale i luga o le falemaʻi. O ituaiga o togafitiga faʻapitoa e faʻaalia:

  • taotoga laser
  • electrocoagulation
  • faʻamaʻi malulu
  • aveese.

Aveesea e faia e ala i le vevesi o le paʻu ma le faʻasalaga o masini patho, sosoo ai ma togafitiga faʻatasi ai ma le uʻamea uʻamea o loʻo i ai se mea faʻapitonuʻu e faʻatautaia ai meatotino ia e taofia ai le toto. Faʻatagaina le manua e faʻamalolo i le uluaʻi manaʻo e aunoa ma le fausiaina o se ila poʻo se suppuration.

Ole faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le tomai o le taimi nei. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le cholesterol ma seleulu ma tisa, e faʻapipiʻiina le base i se eletise.

O le faʻasaga i le malulu e aofia ai le togafitia e ala i le faʻaaogaina o le faʻamalosi oona i le nofoaga faʻapitoa. O le maualalo o le vevela o le eletise e fesoasoani i le faʻafanoga o siama neoplasm, e mafai ai ona faʻamama le paʻu.

O taotoga laser o se tasi lea o auala sili ona lelei e aveese ai pusa o le cholesterol na oso mai i lalo o mata. O le auala e maua ai le leai o se toto. I lalo o le gaioiga a le laser, o vaega o le faʻafitauli o le faʻaleagaina. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona fausiaina le afaina o mea o loʻo i ai ma isi aʻafiaga.

O meaai e fautuaina ai le tuuitiitia o le cholesterol toto. Tulaga o Meaʻai:

  • maualuga fiber e tatau ona i ai i le taumafataga,
  • i taumafa i aso uma e tatau ona faʻaopopoina le faʻaaogaina o meaʻai protein,
  • taumafai e faʻaitiitia le gaʻo manu ma sili atu fualaʻau, o suauʻu fuālaʻau e maua ai gaʻo gaʻo e le faʻamatuina e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol,
  • 'aua nei' ai ni aisa, mea mumu mumu,
  • 'alofia le faʻaaogaina o mea taumafa ma le maualuga maualuga o faʻamaumauga (sukalati suka, kuki),
  • faʻaaogaina meaʻai gaʻo susu,
  • 'ai fualaau aina fou ma fualaau' aina, faʻamaualuga i fiva.

Aloese i masaniga leaga:

A maeʻa togafitiga, aveese le neoplasms, e tatau ona e taulai atu i le puipuia o le toe maua mai o le faagasologa. O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina meaʻai, gaioiga faaletino, mamafa.

Xanthelasma (xanthomas) i luga o laumata - o le a lea mea

Pepa o Cholesterol e tu i le pito i luga, e le masani ona i luga o laumata maualalo, ma e masani lava o se vaeluaga tutusa i le pito i totonu o mata. Papatusi e foliga mai o ni mea e pei o le toto, e le maualuga le maualuga o le paʻu, lanu samasama (mai lemoni i le ocher), ma lapoa mumu. Xanthelasms e leai se tiga, e tupu malie tele, ae a oo ina lava lapopoa lapoa, e mafai ona latou ufiufi le vaaiga o le vaaiga ma e mafai ona lagona pe a paʻu.

O le faʻaogaina o le microscopically, o plaques i luga o foliga o faʻalavelave faʻapitoa o le xanthoma sela - phagocytes e tumu i le lipids. Aʻo faʻapupulaina mea manogi, latou te faʻatuputeleina le lapoa, o latou totoga o le a faasolosolo malie ona mate, ma o se taunuuga, o le a avea ai ma sui o le vailaau cholesterol ma ua tumu i le tasi mea laiti. O nisi taimi i sauniuniga o talafaasolopito e mafai ai e se tasi ona vaʻai i vailaʻau o le bunculatela poʻo le telefoni ninii xanthomic lea e foliga mai o se taunuuga o le 'ai o le tasi i le isi.

O tupe teu a le Xanthomatous e ese mai i le tino, o le mea lea o le tali atu i le puipuiga e mafua mai i luga ia i latou, ma o le mea e le masani ai o loʻo siomia e lymphocytes. Ae, talu ai ona o le tumau pea o le "tino" o le xantoma, o le capsule fibrous e le fausia ai i latou. O le mea lea, xanthelasma ma e leai ni tuaoi manino. Pulu e mafai ona tasi pe tele, ma le fusuaga mulimuli ao latou tuputupu aʻe ma avea ma se tasi - lapoa ma gasegase, pe laina i luga i se laina mautu.

Ona oo latou foliga, o fomaʻi e le o poto masani e mafai ona ave ni pusa cholesterol mo le lipomas, atheromas, adenomas o le afu ma vailaau mataga, po o isi togafitiga o le paʻu. Ma e mautinoa lava o faʻamaoniga mo le aveeseina o taʻavale, ao le xanthelasma i le amataga o le a mafai ona faʻaaogaina i ni auala e le faʻaogaina.

Faʻamaumauga o Teugatupe

O le tele o taimi, o mafuaʻaga o le gaʻo susu i luga o le paʻu o le laumei e tutusa lava ma le atherosclerotic faʻamaʻi o toto toto: gasegase o le gaselalemia e maualalo ma maualalo le lipoproteins. E atiina ae i:

  • o le faʻamavaeina o aʻafiaga e nafa ma le faʻapipiʻi o le lipase enzymes poʻo le faʻavaeina o ni masini eletise e puʻeina ai le "leaga" lipoproteins mo le toe faʻaaogaina,
  • afaina endocrine (thyroid gland ma le hypothyroidism, maʻi o le maʻisuka),
  • togafitiga o le ate ma le gall vladder,
  • felafoaʻi masani o le pancreas,
  • afaina fatugala ma galuega le lelei,
  • Faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  • afaina
  • faaumiumi le soona inu,
  • ituaiga olaga le lelei (leai o faamalositino, ulaula, inu),
  • o taimi faigata masani, le lava o le moe, moe filemu i le ao ma le moe i le ao.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le "wen" i luga o le laumei o se tasi lea o faʻaaliga o se fesuiaiga o fomaʻi e pei o le xanthomatosis. O le faʻasologa e tuʻuina atu i ai se isi faʻasalaga i le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi (ICD 10), pe a faʻatusatusa atu i faʻataʻitaʻiga o le xanthomas. Faʻatasi ai ma le xanthomatosis, pepa pepa, o le mafuaʻaga e le o iloa, ae ua uma ona faʻamautuina e leai se mea e fesoʻotaʻi ma maualuga maualuga o le cholesterol levels. O se faʻafitauli o le gasegase e mafua mai i le intracellularly in skeletal immune o histiocytes. I le taimi lava e tasi, e afaina ai foi mama ma ponaivi, lea e tupu ai le maʻila.

Xanthelasm o laumata

E taua le taumafai o auala e faʻaogaina ai le faʻaogaina o masini o le cholesterol i luga o eyelid ma i lalo o mata: e aunoa ma le taotoga poʻo le cauterization. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaumatia mafuaaga o le hypercholesterolemia, faʻaaoga fualaau faasaina, togafitiga masani.O le a faʻamatala e le fomaʻi i latou pe a maeʻa suʻesuʻega ma faʻamautu se faʻamaonia saʻo. E le mafai ona e faʻatonuina oe togafitiga!

Ona o le tutusa o xanthomas ma isi togafiti faʻaleaga, e mafai ona amataina le tupu aʻe, pala po o metastasis o le paʻu, mimiti poʻo le suppuration o le adenoma, lipoma, atheroma. Ae o loʻo matou talanoa e uiga i le vaega o le paʻu latalata i le faiʻai. Ma o le toto faʻatasi ai ma le faʻaogatotonu o le tino ma faʻalavelave faʻalavelave o le a le faia i le finagalo o le tagata maʻi. O le mea lea, e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga agavaa. O se fomaʻi tipitipi, fomaʻi tipitipi, fomaʻi tipitipi e tatau ona faʻatasi le fuafuaina o mafuaʻaga o xatnelasm ma auala e faʻaumatia ai.

O le suʻesuʻeina suʻesuʻega e aofia ai le faʻatalanoaina o le tagata maʻi e uiga i lona ituaiga olaga, faʻamaʻi faʻamaʻi, fuaina o fualaau, suʻesuʻega ma suʻesuʻega o togafitiga faʻaleaga, suʻesuʻega toto mo le lipid profile. O nisi taimi atonu e manaʻomia ai ni faʻataʻitaʻiga ogaoga ogaoga. Ma e na o le maea lava le suʻega, e faʻamaonia ai togafitiga.

Afai o le togafitiga faasao e le aoga, pe afai e tele le taulaiga, na o le pau lava le auala aoga e tumau pea - o le aveesea o le xanthelasma e ala i le togafitiga masani, laser, electrocoagulation, maua i le vevela vevela, galu o leitio.

Taofiaga faʻagata

Ma o ni nai upu e uiga i nei metotia.

  1. O le faʻasalalauga faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se maaleale i se nofoaga i fafo. Ae afai o loʻo sauni se tagata maʻi mo se taʻavale mo nisi faʻamaʻi, e mafai foi ona ia aveesea se paʻu paʻu i le taimi o le faʻamaʻi. O le le lelei o lenei metotia o se mea e ono tupu i se taula.
  2. O le aveeseina o le laser o se faʻalavelave lavelave ma sili atu ona saʻo le faʻaogaina lea e le tupu ai le faaleagaina o le tino e le suia. O se faʻamaʻi e leai se fesoʻotaʻiga le aveesea o le xanthelasma e le faia. Ae o le metotia e i ai foi se toe foi i tua: ua na o ni nai paʻu o le cholesterol e maua ai. Tupe teu tele o loʻo faʻaaogaina pea i totonu o vasega.
  3. O le faʻaaogaina o le eletise - faʻafeiloaʻi i le tino e se eletise eletise lea e faʻaumatia ai siama faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o le auala o le leai lea o le toe faʻafoʻi i luga o le saite o muamua le xanthelasma. O le faʻafitauli o se faʻamaʻi faʻamalolo umi e ufiufi i se paʻu mumu-lanu enaena.
  4. I le taimi o le faʻanoanoa, o le faʻalauiloaina o le mafaufau e faʻaalia i le maualalo o le vevela, lea e maua mai i le vai vevela. O le mea moni, o lenei mea o se mea e faʻamaʻi ai, e mafua ai le aveesea atoatoa o le xanthelasma. O mea lelei ma mea le lelei e talitutusa ma na o le electrocoagulation.
  5. O le aveesea o le leitio o se auala e le faʻafesoʻotaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o le toto ile gaʻo. O galu eletise eletise eletise e faʻafefe ai le mafiafia o se sela tagata ma faʻapipiʻi faʻatasi ai capillaries. Faʻafetai i se faʻasolosolo faʻapitoa, o le manua e faʻamalolo vave i le uluai faamoemoe, e le o le afi ma e le tuua ai se sika.

E pei o le tulaga o le togafitiga o le tagata lava ia, o le aveeseina o le xanthelasm i le fale e le taliaina, e tusa lava pe o le siama e faia e tagata tomai faapitoa. Muamua, e le mafai ona fatuina tulaga talafeagai i le fale, ma le lona lua, e tatau ona fuafua le tuaoi o tuaoi, tuʻuina atu sili ona maualuga, ma pe a manaʻomia, faʻaaoga sutures mata.

Ona o le mea moni e faapea o xanthomas ua na o se faʻaaliga mai o faʻafitauli o le soifua maloloina, o metotia faʻamalosi e tatau ona lagolagoina e le puipuia, faʻasaina le toto o le cholesterol, togafitiga o faʻamaʻi tumau, ma le faasaʻoina o le olaga.

Tulaga masani o le cholesterol

O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol e maua lelei, alualu i luma ma, e tusa ai, mo se taimi umi. Cholesterol e le faʻavaivai i luma o tatou mata! Soʻo se metabolism, e aofia ai lipids, e faʻasaʻo malie. Ma latou amata i mafuaaga o le le atoatoa:

  • tulaga leaga o galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, ma toxins, fomaʻi e fautuaina suiga i le lelei,
  • i le maʻisuka, o le faʻamautinoaina o le maualuga o le kulukose o le tagata maʻi e maua,
  • hypothyroidism e togafitia i togafitiga faafomaʻi,
  • lafoai le meaʻai i meaai ma gaoioiga faaletino,
  • o le pancreas e lagolagoina e enzymes,
  • ua faʻamaʻoina le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e ala i le faʻaaogaina o le faʻamalosia toto,
  • faʻaitiitia le faʻamaʻapeʻapeina i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o alalafaga,
  • faia togafitiga faʻaleleia mo le ate ma fatu fatu,
  • toe iloilo aso ua mavae, ma i le tulaga o le tagofia o fualaau faasaina lea e faateleina ai le mamafa o le cholesterol i le toto, faalēaogāina.

Afai e tatau ai, e fautuaina e tagata tomai faapitoa vailaʻau, e pei o statins, fibrates thinning blood, intestinal cholesterol absorption inhibitors, bile acids, vitamins ma isi.

Faʻamā faʻamalo

O le faʻaaogaina i le vaʻaia o le vaeluala o se tasi lea o mafuaʻaga e tolu o le hypercholesterolemia. O le mea lea, e masani lava Faʻaleleia le faʻaleleia o le alatele mai le ate ma le gall vladder. O le taualumaga e valaʻese eseese: faamamaina, leo tauaso, afifi, ae e oʻo mai i le mea e tasi - faʻataʻitaʻiga. O le faʻamaʻiina o le talo e faʻaumatia e ala i le anapogi ma le mafanafana mafanafana po o le sorbitol, vai o Esentuki, o le olive o loʻo faʻafefiloi ma le sua o le lemon, le meli, fuamoa, kulutalati, po o se faʻasalaga o oloa choleretic.

Ina ia faafaigofie ai le talo o le talo e aveese ai le sili atu i le talo, o le a tuʻuina se paʻu mafana mafanafana i le taumatau saʻo. Ona o aʻafiaga o vailaau faʻasaina ma le vevela i luga o le tino o le hepatobiliary, o le faʻamaʻaloga o le ate ua solia i le maʻi gallstone, faʻasalaga o le hepatitis masani poʻo le cholecystitis, faʻataʻitaʻiga, maʻitaga, lactation, ma faʻamaʻi pipisi.

Pepa o le Cholesterol i mata pe a maeʻa sauniga o le lapisi, o le mea moni, o le a le mou atu, ae o le faʻamamaina o le ate o le a fesoasoani e aveese ai gaʻo "leaga," ma puipuia lo latou gauai i le inumaga.

Faʻaleleia o meaʻai ma ituaiga ola

Talu ai o se tasi o mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le xanthelasm o se olaga le saʻo ma meaʻai, a aunoa ma le faʻasaʻoina, o le a le aoga le togafitiga. Ma e tusa lava pe aveese faʻamaʻi taʻavale, e mafai ona toe foʻi mai ma le le pulea lelei o meaʻai gaʻo, gasegase fesuisuiai, gaʻo kulū faigofie (e ui lava e le o le taula, ae lata ane). E tutusa foi le ulaula tapaa, inu ava malosi, aafia i le atuatuvale, le aafiaga o mea e aafia ai le siosiomaga.

O le mea lea, e sili atu le faʻalogo i le fomaʻi ma fesuiaiga i se meaai e sili atu ona popole, lafoai le masani masani. O le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma fualaau faisua, fualaau aina, suamalie, cereal atoa o le fatu, iʻa iʻa ma le aano o manu. I le faʻaaogaina o tekonolosi, o le faamamafa e tatau ona i luga o le kuka, uila, tao tao, taʻavale. O le masima i ipu e tatau ona suia i lau laau. Ma o le mea moni - inu tele vai mama.

Faʻatau auala

Sa i ai se vaitau i vailaau masani, pe a le amanaiaina togafitiga ma togafitiga a tagata fomaʻi. O le taimi nei, ua amata ona latou toe faalogo i le "fautuaga a le tinamatua" ma aofia ai i latou i togafitiga faafomaʻi. O taamilomalie meli, o le pulou auro, aloe, gaʻo kulimali, ma le seleselega o le kalaka fou ua faʻaaoga i le xanthelasma eria. A maeʻa sina taimi, ona fufulu lea o le talosaga ma faʻaaogaina le zinc-ichtyol poʻo le suauu o le mercury, lea e faʻamago ai le paʻu, ma le xanthelasma. O le tamaʻi mamoe po o le puaa gaʻo, faʻafefete ma faʻamama i le 40-45 ° C, e faʻaaogaina, e ui i le tele o iloiloga e mafai ona tufatufaina atu le suauʻu vevela.

Faatasi ai ma ni lanu samasama faataamilo i mata, o sauniuniga cholesterol o fualaau o togafitiga o loʻo faʻatulagaina. O nei mea e aofia ai le birch buds, hellebore bark, oregano, dill, ma yarrow. Mai meaalofa masani, infusions poo teuteuga ua saunia ma ave e tusa ai ma le fuafuaga ua faatonuina.

O fea mea e mafai ona fai ai xanthomas

O le xanthoma paʻu e le na o le pau lea o le siama o le cholesterol.O le mea e masani ai, o tupe teu cholesterol e maua i le mafiafia o fascia, tendons, mucous membranes o le oral mouth, esophagus, stomach, intestines, ma le gutu o mata. E leai ni fuainumera manino i luga o le taimi o lo latou tutupu, talu mai le tendon xanthomas, o pusa i le gastrointestinal tract e le o faʻaalia i se mea, ae le o tagata uma foi e sailia fesoasoani faafomaʻi mai le lipine arc.

O lea, xanthomas ma xanthelasms o faʻaaliga o le faiga lava e tasi, o le eseʻesega ua na o le faʻavasegaina. O le mea e ono faʻapea, o fomaʻi uma e fai mai o ia suiga e mafai ona faʻaalia ai le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le myocardial infarction, o le faiʻai, gangrene o le inumaga po o le tino, atherosclerotic heart disease, poʻo le aoric anerysm.

Xanthelasma: faʻamaoniga ma togafitiga

O le Xanthelasma o se tupuga olaola lea e faia i luga o le laumata feaveaʻi ma le pito i totonu o mata. E pei o se lanu samasama lamolemole. E mafai ona e faʻaumatia e ala i le taʻavale.

  • Mafuaʻaga o xanthelasm
  • Faailoga o le maʻi
  • Eseese o Xanthomas
  • Faiga faʻataʻitaʻiga
  • Vaega o togafitiga faafomaʻi
  • Fualaau faʻapitoa
  • Tuʻu ma le laser le aveese

Mafuaʻaga o xanthelasm

Mo le taimi muamua e feagai ai ma se faʻamaʻi, o tagata gasegase e fiafia i le a - xanthomas i luga o le paʻu. O aʻafiaga e afua ona o le solia o le gaʻo gaʻo. Faʻamatalaga faʻamaonia i aso nei i le amataga o le vaega e faʻaalia ai le hyperlipidmia - o le faateleina o lipids ma lipoproteins i totonu o le toto.

Tagata faʻapitoa e iloa ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le tupu mai o le hyperlipidemia.

Faʻailoga o le vaʻaia biliary. O le mafuaʻaga o le faateleina o le lipids o maʻa i le gallbladder, pancreatitis, maʻi pipisi i le pancreas.

Faaleagaina o le ate. O le ate e taʻitaʻi atu ai i le hyperlipidemia i le tulaga o le hepatitis, Wilson-Konovalov maʻi. O le Cirrhosis e mafai ona faʻaosoina ai togafitiga.

O le maʻi suka. I le lamatiaga o tagata mamaʻi e faigata ona pulea e le maʻi. O le faʻalavelave faʻalavelave faʻasoesa e faʻafefe ai le xanthomas o le maʻisuka.

Le atoatoa lelei o le lipoprotein lipase.

Itū faʻatasi. I le lamatiaga o tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia ma le dysbetaproteinemia i le aiga.

Alu oona. Alcoholism e faʻaosofia ai le le atoatoa o totoga o totonu.

Faʻasolosolo lauroid.

O le Hyperlipidemia e taʻitaʻia ai le faaputuga o cholesterol ma lipids i totonu o masini. O se potu e tumu i le lipids o loʻo nofo i le pito i luga o le paʻu. O le faaputuputu o sela i totonu o laumata ma faataamilo i mata e tau atu i le xanthelasm.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le xanthel o se soliga o le gaʻo gaʻo. O le maʻi e mafua ai le histiocytosis ma le faateleina o macrophages i totonu o masini. O tagata faʻapitoa e iloagofie se ituaiga o faʻataʻitaʻiga lea e le mafai ona iloa ai le mafuaaga mautinoa o le amataina o le maʻi. E manino le faʻamaonia o le tupu o le xanthel e aʻafia i tagata mamaʻi.

Faailoga o le maʻi

Xanthelasma o le uiga o tagata gasegase e sili atu ma le 50 tausaga. Ua faʻamaonia fuainumeraina i totonu o fafine, o foliga vaaia o togafitiga e sili atu ona taatele nai lo alii. I le taimi lava e tasi o le faailoga o le maʻi e le vaevaeina e le itupa. I se tamaititi ma le talavou, o foliga vaaia o maʻi ua mafua ai le xanthomatosis hyperzolesterolemic.

Xanthelasms e le o fesoʻotaʻi ma:

faatapulaaina o le gaoioi o le seneturi.

Faʻasolosolo malie le alualu i luma. O le leai o ni faʻafitauli iloga e oʻo atu ai i se feutagaʻiga lē lelei ma se fomaʻi. O le matua le lelei o le togafitiga o se mea le lelei. O le mea lea, e fautuaina e le au atamamai le faʻateʻaina o aʻoaʻoga o le tele ma le telē tele.

O le localization o paʻu e afaina ai foliga, o loʻo faʻapotopotoina i luga o se laumata feaveaʻi ma le le mausali, i le pito i totonu o mata. O lo latou faʻatulagaga e iloa i lalo o mata, i le vavao o le tino ma le isu. I le tulaga o le xanthelomatosis lautele, o pupuni e ufiufi ai vae ma tino o le maʻi.

Eseese o Xanthomas

E faʻatatau i le fausaga, faʻavasegaina ma foliga vaaia o faʻavae, e tele ituaiga o xanthomas e iloga. E tusa ai ma le tulaga o tupe teu tupe lipid, o vaevaega ua vaevaeina i ni vaega se lua.

1. Neoplasms i lalo. O le paʻu o le tagata maʻi e ufiufi i le xanthomas mai luga. O aʻoaʻoga e faigofie lava ona faʻaalia i togafitiga faʻapitoa.

2. Faʻasalalauga i totonu. O faʻavae e faʻavaeina i luga o manua, tendons, ma maso. O faʻasologa e faigata ona iloa, e manaʻomia ai se togafitiga umi. O nisi tulaga lamatia o le tendon poʻo le xanthoma Achilles.

E le gata i lea, o tagata atamamai e faʻavasegaina xanthomas e ala i le natura o le faʻatulagaga.

1. xanthoma oona. O se uiga tulagaese o le mauaina lea o lanu mumu. Ona suia ai lea o le xanthoma i luga o le lanu samasama. O le tumutumu e taofiofia le uila mo se taimi umi. 2. O faʻatulagaga e taamilosaga pe lautele, laiti ma laʻititi i le telē.

2. xanthoma tui. O se mea uiga ese o le foliga vaaia lea i le faatulagaga ma se lanu samasama po o le lanu enaena. O faʻalapotopotoga e tele.

3. Flat xanthoma. O faʻatulagaga o loʻo i ai se faʻavasegaina, faʻapipiʻi foliga. O lo latou faʻasalalaʻau e paʻu i luga o lima, alofilima. Sisi mai le itiiti i le tele.

4. Xanthelasma o laumata. Aoga o le tele o le tele. E lanu samasama pe lanu enaena. Ufiufi le efuefu pito i luga ma le vaega faataamilo i mata.

I se eseesega, o tagata atamamai e vavaeeseina le xanthoma o le manava. O le tuputupu ae o le tuputupu ae o loʻo maua i luga o le mucous tissues o le vaega o meaʻai. O aʻoaʻoga e faʻalelei, ae e mafai ona pasi i tumaʻi tuga.

Xanthomas o le manava e pei o le soymptomatic. Ua maua i latou i le gastroscopy. O uiga ia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, gastritis, atherosclerosis. O le anufe o le manava e tele ina masani i xanthomas. O le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering and prescribing a diet. Leai se mea e manaomia.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi o loʻo faia e se tagata o le dermatologist ma le endocrinologist, ma e mafai foʻi e tagata gasegase ona suʻe fautuaga mai le paʻu ma le faʻasalaga o feusuaiga (CVD). O le faʻamautinoaga ua faʻatuina i luga o le faavae o se suʻesuʻega i fafo. O le fomaʻi e tosina atu le mafaufau i le tele o faʻatulagaga, o latou fuainumera, faʻasalalauga.

E faia faʻataʻitaʻiga e suʻesuʻe ai aʻoaʻoga. O le metotia e aofia ai le faʻaauau i le faʻavaeina o se tioata tioata. O le paʻu e mumu ma o lona uiga lanu lanu samasama e aliali mai.

O tagata maʻi e tuʻuina atu suʻega falesuesue.

1. Suʻega o le toto. O loʻo faʻaalia ai le serum cholesterol. I se tagata soifua maloloina, e le silia le 5.2 mmol / L.

2. Suesuega Lipid. AO le auiliiliga e mafai ai ona iloa le i ai o lipoproteins i le toto o le tagata maʻi.

O le tagata gasegase e suʻesuʻeina foi le metabolism o gaʻo i totonu o le tino.

Vaega o togafitiga faafomaʻi

Togafitiga o le xanthelasma e le o iai se faʻavae manino.E aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, togafitiga faʻapipiʻi, fua o vailaʻau masani. O mea e manaʻomia mo le fausiaina o le xanthelasm o le gaʻo ma le gasegase o le tino. O le mea lea, o togafitiga e faʻatatau i le faʻamautuina o le metabolism ma le togafitia o faʻamaʻi o le digestive ma choleretic system.

I le togafitiga o le xanthelasm, o tagata tomai faapitoa o le a faailoaina nisi vaega.

Aveina o fualaau e fuafua i le faʻasaoina o le gaʻo gaʻo i le tino. E aoga tele tupe e faʻavae i totogifuapauina o fale ma lipotropic action. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le aveina o le Livial.

Faaaogaina o oloa i le lotoifale. O fualaau e aʻafia ai le tuputupu aʻe o le paʻu. Tuʻu atu i lona vave vave resorption. I lalo o le faatosinaga o le manogi, o le paʻu e faʻapipiʻiina pe'ā uma le taotoga, o le faʻafuaseʻi o sikisi o le lapataiga e le aofia ai. Zinc-ichthyol, Mercury samasama, hydrocortisone o suauu ua manatu lelei e aoga.

Le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi. O isi metotia e mafai ai e oe ona togafitia le manava, esophagus ma okeni o le biliary e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau matuia. O fualaau faʻalaʻau faʻaleleia le faʻaleleia o le metabolism, aveese le tele o talo mai le tino, maua ai se aoga aoga i galuega puipui a le tino.

Taumafa paleni taumafa. E taua le taumafataga e faʻamaonia ai le gaʻo o le tino gaʻo, faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega o meaʻai, ma faʻafefe le gaʻo.

Faʻatonuga faʻapitoa. I mataupu e le talafeagai le tuputupu ae xanthomatous, e vave ona aveese.

O le togafitiga ua filifilia e faavae ile mafuaʻaga ole xanthelasm. O le tulaga autu mo se togafitiga atoatoa mo le maʻi o le ogatasi tonu lea i le togafitiga faafomaʻi.

Fualaau faʻapitoa

O auala e le masani ai ua faʻaalia ai le maualuga o le togafitia o togafitiga laiti. Faiga faʻatauvaʻa e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faailoga o fafo o le faʻamaʻi ma togafitia le mafuaʻaga autuna mafua ai ona ia.

O le galu, o le mii, mint, rosehip, immortelle, mushusa mushrooms, oregano, aloe, celandine ma le tele o isi vailaau ma togafitiga ua lelei tele i le togafitiga o le xanthelasm. I totonu o fua o le kulimi e iloagofie ai le susu, gaʻo, suauu, lotions. O le aiga e faigofie ona saunia ma sili atu ona taugofie.

Yarrow broth. Mo le fua, 2 teaseti o laʻau mago ua faʻaaogaina. E sasaa le mutia i le vai vevela (200 kalama) ma teuina i se mea pogisa. Faaaoga se kuata faasere 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Umu sua. O le sipuni o fatu o le fatu e fufulu i vai inu. A maeʻa le 30-40 minute, ona faʻamamāina lea o le susu. O le voluma atoa ua onā i vaega tutusa i le aso.

O se teuteuga o oregano. Mo le kuka, oe manaomia 200 g o le vai poo le susu ma le 1 sipunipuni ole oregano. O le faʻafefe faʻafefe ua sasaa ma aumai i se faʻala. E susunuina le gaʻo mo le 5 minute, aveese mai le ogaumu ma tuʻu vevela. O le vaifofo o loo tumau pea le 12 itula. Ave se teuteuga o le 1/3 ipu 3 taimi i le aso. O le togafitiga e oʻo i le 2-3 vaiaso.

Onosa compress. Mo le fua e te manaʻomia se pulu. E tatau ona taoina i se tulaga vaivai ma toso. O le mea e maua ai le paʻu o loʻo faʻafefiloi ma se paʻu uamea o le faʻaumea faʻaumea. O le lapisi o loʻo ufiufi uma lava i le mea e tupu mai ai. O se fusi faʻapipiʻi poʻo se patch e faʻaaoga i luga. O le faʻafefiloi e tatau ona toe faʻasaina i taimi taʻitasi.

Faʻailoga mai le aloe. O le laʻau o se vaomatua e tatau ona tipi i se vaega lautele. I le pulupulu o loʻo faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina ma faʻapipiʻi ile plaster mo le 3 itula. 2 vaiaso o togafitiga ma le tumutumu ua tatalaina. E faʻapea foʻi, o loʻo faʻataunuʻuina mai le sua o le laau.

Pe a faʻaaogaina metotia fou o togafitiga, e tatau ona e fefaʻasoaʻi muamua ma se tagata poto faapitoa ma filifili fualaʻau talafeagai. E mafua ona o le faʻamaʻiina o laau toto. O le faamuamua ua tuuina atu i fualaau faasaina e faatulaga ai le metabolism, faaleleia le gaosia o otaota, faafaigofie le faagaoioia o le ate ma le piliati tract.

Tuʻu ma le laser le aveese

O le Xanthelasma e le afaina ai tagata mamaʻi, ae o latou o se maʻi le lelei. E sili ona taua lenei mea mo tamaitai. O se tasi o metotia o togafitiga o le faamai o le aveesea.

Ua ofoina atu e le au atamamai ni metotia se tele mo le aveesea o aoaoga.

Faʻatauga. O le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina ile faʻaaogaina o le novocaine. Faatasi ai ma le tele o faʻavaega poʻo ni faʻamatalaga faʻapitoa, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻi lautele. E faia e le fomaʻi se mimiti ma se maaleale ma vavae ese le wen. O le pito o le manua e faʻatautaia e se electrocoagulator. Manua tetele e faʻapipiʻi. O se paʻu i luga o le nofoaga moxibustion, lea e mou atu pe a mavae le 7-10 aso. O le taotoga auala e tau atu ai i le fausiaina o siaki siʻi.

Lafoaʻi laser. O le laser e afaina lelei ai le paʻu o le maʻi. E leai se faʻailoga ma e saogalemu atoatoa. O le coagulation laser e itiiti le taimi e faʻaleleia ai.O le togafitiga e mai le 15 i le 30 minute. Mo faʻamaʻi, faʻaaogaina mea e faʻaaogaina i le lotoifale. O meafaigaluega laser e fai i luga o le xanthelasma, mulimuli ane ona togafitia lea o le eleele ma se antiseptic. O le eseesega i le va o le auala o le faaitiitia o le taimi faamalolo i le 2 vaiaso. A maeʻa le faʻamalologa, faʻapipiʻi solo mea i totonu o le nofoaga o faʻasalaga. O le faʻaaogaina o le suauu o le hydrocortisone mo le 3 vaiaso e mafai ai ona e aloese mai foliga vaaia.

Faʻasalaga. O le tuputupu ae laiti e lelei ona aveeseina ma le eletise vai. I lalo o le gaioiga a le eletise, siaki tino ola, ma pe a maeʻa, ona oti ai lea. O se vaega o loʻo i luga o le nofoaga, lea e ufiufi i se paʻu. O le faʻamalologa faagasologa ua maeʻa maeʻaeʻa pe a maeʻa le paʻu.

RF faʻaaliga. Ole auala e fesoʻotaʻi ai le leitio e aʻafia ai le aveesea o le xantheloma i le mea e faʻaaogaina ai le eletise. E tatau ona aveeseina malie masini i le faagasologa o le taualumaga. A maeʻa le faʻataunuʻuga, ona toe siaki lea o le moega e faʻaaoga ai se vailaau tipitipi. O se laumei e sili atu i luga o le nofoaga mamao. Lolomiina e econet.ru.

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Tuua Lau Faamatalaga