Amoxil® (500 mg) Amoxicillin

O le vailaau oona Amoxil ® o le Kamupanisia o le Kyivmedpreparaty o Ukrainian o se faʻaoga taugofie ma aoga o le antibiotic penisillin Amoxicillin ®. E tele ituaiga o meaʻai e maua, e aofia ai ma le peta-lactamase potassium clavulanate inhibitor.

Amoxil ® 500- faatonuga mo le faʻaaogaina

O lenei sui antibacterial e le o se faʻasalaga, o lona uiga, e faʻatau saoloto i filifili o vailaau, peitaʻi, e le talafeagai ona faʻaaogaina e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi. O le tele o faʻamaʻi pipisi e faʻaleagaina i le natura, ma o vailaʻau e le aoga. E le gata i lea, e tatau ona e mafaufau i uiga o le tino, ona o le mea e mafai ona solia ai le fualaau faasaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Amoxil ®, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa e puipuia ai faʻafitauli faʻafitauli, ma o le faʻamatalaga o loʻo i lalo e mo naʻo faʻamatalaga faʻamatalaga.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

Amosil ® o se tasi o suafa tau fefaʻatauaʻiga mo le mea oona, lea e aʻafia ai le vailaʻau o le aminopenicillin. O le gaioiga malosi o le mea e le oona pe leai foi ma le vailaʻau clavulanic (fuafua i le ituaiga o faʻamalolo).

Pe a faatusatusa i mea masani, o nei penisillins e gaosia le suamalie e iai le tele o fomaʻi o le antimicrobial activity. Manatu ia i latou:

  • gram-leaga Haemophilus influenzae, E. coli, gonococci, Proteus mirabilis, shigella ma salmonella,
  • Gram-positive non-enzymatic penicillinase staphylococci, streptococci (e aofia ai pneumococci), Bacillus anthracis, diphtheria bacillus ma enterococci,
  • anaerobic clostridia (e aofia ai ituaiga meaola e mafua mai i le tetanus), peptococcus ma peptostreptococcus.

A faʻaaogaina, o le Amoxil ® ei ai lona aʻafiaga i luga o le microflora pathogenic ona o le le faʻamaina o le faʻamalosi o le pa puipui ile taimi mulimuli ane. O se taunuuga o mea e le mafai ona faʻalavelaveina, o le a maliu le pathogen.

Faiga faʻapolopolo

O le gaioiga malosi i le foliga o se trihydrate e faʻaaogaina e gaosia ai le tele o laulau papalama. O le popole i Ukrainian e ofoina atu ituaiga nei:

  • Papatusi masani e aofia ai vailaau faʻasaina 250 poʻo le 500 mg i latou taʻitasi. I le avea ai ma vaega fesoasoani, o le satarate calcium, o le kulimi koko soda ma le povidone o loʻo i ai. O le pusa na aofia ai le 2 paʻu o le 10 papa.
  • O le Amoxil K 625 ® e tutusa lava le mimiti i le maualuga o le 500 mg, ae faʻamalosia i le 123 milikalama o le vailaʻau clavulanic. O lenei mea e faʻateleina ai le tetee o le vailaʻau i le beta-lactamases ma faʻateleina ai le fusi o le antimicrobial activity. O se atigipusa pusa e 14 laupepa papaʻe.
  • Amoxil DT ® 500 o se pepa lafoaʻi lautele. O le aofaiga o vailaʻau faʻasaʻo e tumau pea lava, ae o loʻo faʻamamafa lelei ia pusa tioata. O mea faaopoopo e mafai ona solu ma microcrystalline cellulose, crospovidone, magnesium stearate, saccharin, vanilla ma faʻamalo o le citrus. I totonu o se pusa e 20 paʻu i totonu o le 2 paʻu.

O le tau masani i falemaʻi mo ituaiga eseese uma e ese mai i le 90-200 rubles i le pusa.

Amoxil ® - o a nei meaʻai mai le

E pei o vailaau faʻamaʻi, o lenei vailaʻau ua mamanuina e tau ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama faʻamaʻi. Aumai le fomaʻi o vailaʻau mo togafitiga ma vailaʻau mo togafitiga, o nei laʻau e masani lava ona faʻamatalaina i le tulaga o le faʻaogaina o le tino i totonu o le respiratory ma le urinary tract, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maaleale o le gaʻo, masini mumu ma le paʻu. E faʻaaogaina foʻi se vailaʻau (o maʻa masani ma Amoxil K 625 ® ma Amoxil DT ® 500) mo le togafitiga o se ituaiga o le gonorrhea le faʻalavelave.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Amoxil ®

O le fualaau faasaina e faia i le tautala ma e vave ona gauai i le mucosa gastrointestinal, ma o lona bioavailability e oo atu i le 90%. I le taimi lava e tasi, o le i ai ma le leai o ni meaai i totonu o le vaega o meaʻai e le afaina ai le saoasaoa ma le atoatoa o le faʻasalalauga (o lona uiga, e mafai ona faia ni tala i soo se taimi). O le antibiotic ua tufatufaina i luga o le tele o masini ma okeni, o lea o Amoxil DT 500 pepa ma fuainumera masani e maua ai se togafiti o togafitiga i faʻamaʻi nei:

  • liona afaina o le manava (o vaega maualalo ma pito i luga) ma totoga o le ENT - tonsillitis, pneumonia, sinusitis, bronchitis, media otitis,
  • siama faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai, faʻavevelaina e aʻafiaga e ono aʻafia i le vailaau faʻamaʻi - fiva fiva fiva, enterocolitis, mumu o le talo,
  • urogenital pathologies o aʻafiaga mai siama - cystitis, cervicitis, urethritis, pyelonephritis, gonorrhea,
  • afaina o siama ma gaioiga o le tino - manuʻa afaina, eleʻele, erysipelas.

I totonu o le tino, e le sili atu ma le 30% o le gaioiga galue o loʻo faʻapalapalaina, o le vaega autu i se fesuiaiga le fesuiaiga e faʻateleina e fatugaʻo.

Ae o le tuufaatasiga o le mea e le oona ma le paluga o le potassium, e tusa ai ma faatonuga mo le faaaogaina o le Amoxil K 625 ®, o le lisi o faailoga e aofia ai le sepsis, endocarditis, osteomyelitis, faapau pepe, pipisi o le gum, abscesses ma le maningitis. O le vailaʻau Clavulanic, e ala i le faʻalauteleina o le fusi o le antimicrobial activity ma faʻateleina le tetee atu o le mimiti i le beta-lactamases, e faʻapupula ai foi le lautele o le sui antibacterial.

Contraindications

O fualaau faasaina i foliga o mea masani, mafolafola ma Amoxil K 625 ® ua matua faʻasaina i tagata mamaʻi ma mononucleosis, lymphocytic leukemia ma le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau (beta-lactam cephalosporins ma penicillins, ma isi mea e fesoasoani ai).

E mafai ona faʻamalosia lenei ABP i fafine maʻitaga e amanaʻia le faʻaogaina o penefiti i mea e lamatia ai, ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o le le lelei o le afaina o le fetus, lea e mafai ai ona tatou faʻamuta e leai se tauatoga o lenei vailaʻau. Ae pe a fafagaina le susu ile pepe, ua le afaina ai Amoxil, talu ai o le gaioio malosi o le a gaosia i le susu ma e mafai ona oo atu ai i le fausia o le gasegase ile pepe.

Mo ituaiga uma o vailaʻau, o loʻo i ai le faʻatagaina o tausaga. E le fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o le Amoxil DT ® 500 faasili i luga o le tausaga, o se sui antibacterial ma le popo faʻamalosi - mo togafitiga faʻamalosi i tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua, 250 mg - i lalo o le tausaga ma le 500 mg - 5 tausaga.

Amoxil ® 500

E faʻaaogaina mo togafitiga faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi i le tele o tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 10 tausaga le matua (o lona uiga, o le mamafa o le mamafa o le sili atu ma le 40 kilokalama). O faʻamaʻi pipisi o le manava ma le urinary o le agavaʻa poʻo le agamalu e masani lava ona togafitia i se aso e 5-aso o le fualaau faasaina, lea e tatau ona e ave 1 papalama i le 12 itula. Faatasi ai ma se fomaʻi faigata, e tatau ona faʻateleina se fualaau e tasi i le 750-1000 mg. i le tino o le gonorrhea faigata, o se tasi, tasi le dose o le 3 kalama o se vailaau faʻasaʻi ua lava.

Amoxil ® 250

E tele lava ina faʻaaogaina i tamaititi aoga o se tasi o ABP sili ona aoga ma saogalemu. O faatonuga mo le faaaogaina o le Amoxil ® 250 mo tamaiti o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le fua o le fualaau faasaina:

  • e tatau i le tamaitiiti mai le 1 le tausaga i le 3 ona tuʻuina atu 125 mg i le 8 itula poʻo le 250 faalua i le aso,
  • i le 3 to 10 tausaga le matua - 1 papalama ma se 12-itula le umi poʻo le 375 mg faʻatolu i le aso,
  • mo le togafitiga o tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matua, o "tui" o fualaau faasaina e talafeagai.

I le averesi, o le aofaiga o aso taitasi o se vailaau faʻasaʻi e mai i le 30 i le 60 mg i le kilokalama o le mamafa, ae ui i lea, e tatau ona fuafuaina taitoatasi e le tamaititi. O le fua saʻo o le mamafa o le tino e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ona e faalagolago i le tele o mea.

Clavulanic Acid Tablets

Amoxil ® K 625 ua faʻatulagaina mo faiga le lelei o le faʻalauiloaina o tagata ma faʻamaʻi pipisi lautele mo tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga ma matutua. E manaʻomia lou 'ave 1 papalama i le 12 itula mo le 5 aso. I nisi tulaga, o le a mafai ona umi le umi o le togafitiga o vailaau faʻamaʻi, ae le sili atu ma le 12 aso. E mafai foi ona faateleina se tasi o fualaau i le faitalia a le fomai.

Lafoaʻi pepa

Amoxil DT ® 500 e mafai ona amata mai le tausaga e tasi. E faigofie ona faʻaaoga, aua e faigofie ona fofo i totonu o le vai (mai le 20 ml i le afa ipu tioata) ma maua ai le manaia lelei ma le manogi. E mafai ona foloina e pei o maa masani, e aunoa ma se faʻavae muamua. E manaʻomia e tagata matutua ona ave le 500-750 mg faalua i le aso poʻo le 1 papa i 8 itula uma. O fua o tamaiti ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma faʻamaoniga ma le mamafa o le tino. I le averesi, i le aso e 40-90 mg / kg.

Faʻaiʻuga o Amoxil ®

O vailaau faʻamaʻi o le penicillin vaega e masani lava ona maualalo le oona, o le mea lea e seasea tupu ona tupu ai ni faʻafitauli le lelei o le tino. Ae ui i lea, o aminopenicillins o nisi taimi o le meatotino o le mafua ai o se vevela faʻafuaseʻi e vave mou atu pe a maeʻa faʻamalositisi. O aʻafiaga o Amoxil DT ® 500, K 625, ma le 250 ma le 500 mg e mafai ona tupu i le tulaga o:

  • dyspepsia (mai le nausea i le colitis),
  • allergies
  • nasal interstitial
  • Hematopoiesis,
  • faʻateleina le gaioiga o gasegase o le gasegase, siama,
  • tiga ootia, le mautonu, atuatuvale,
  • le atinaʻe o supupfection, candidiasis ma dysbiosis.

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma faafomaʻi, o nei tuutuuga e seasea lava, ma o le le lelei o le microflora e mafai ona puipuia e le faʻaaogaina o soga malie ma mea faʻapitoa.

Amoxil ® ma le ava malosi

Amoxil ® e le fetaui ma le ava. I le taimi o togafitiga, ua fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi, talu mai le tuufaatasiga o le ava malosi ma se vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le inisua ma le ogaoga o le dysbiosis. E le gata i lea, o le ava e faateleina ai le tulaga lamatia o le atiaeina o aafiaga le manaomia mai togafitiga faifai pea o fualaau oona.

Analogs Amoxil ®

E tele naua mea e sui ai lenei vailaau faʻasaina (e le gata i fafo ae o le fale) i le maketi a Rusia. Mo fualaau 250 ma le 500 mg, o lenei mea o se vailaau faasaina i lalo ole igoa tau fefaatauaiga faava o malo:

E mafai ona suia le Amoxil ® K 625 i vailaʻau e pei o Amoxiclav ®, Flemoclav Solutab ®, Augmentin ®, Clavunat ®, Panklav ® ma isi. O i latou uma o loʻo aofia ai le mea oona ma le paluga faʻamalolo. Ma o le faʻatusatusaga o fualaau faʻasalalau Ukrainian o se faʻafitauli faʻapitoa e pei o Flemoxin Solutab ®.

Amoxil ® - iloiloga

Suʻega o tagata maʻi e uiga i lenei fualaau faasaina e tele lava ina lelei. O le lisi o faʻamanuiaga o laupepa mai le gaosiga o Ukrainian e aofia ai le maualuga tele, faigofie o le faʻaoga ma le tau maualalo. O le vailaau fesoasoani e vave ona faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻi. Pe a faʻaaoga le Amoxil K 625 ®, e tusa ai ma iloiloga, o le a faʻamavae faailoga i le 12 itula.

O mea le lelei, o ia aʻafiaga e pei o le dysbiosis ma le vevesi i fafine e masani ona taʻua. Ae ui i lea, afai e te le mafaufau, ae mulimuli i faatonuga a se fomaʻi, o le a le mafai ona puipuia na aʻafiaga. E masani lava, o se tagata poto faapitoa e faatonuina le togafitiga o le tausiga i foliga o fomaʻi ma fomaʻi (nystatin ®).

Faʻasologa o foliga

250 ma le 500 mg papa

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue: amoxicillin trihydrate, i le tulaga o le ulavavale - 250 mg poʻo le 500 mg,

tagata faʻapitoa: suauu kulimi sodium, povidone, sterete calcium.

O lapisi e papaʻe ma se totoa lanu samasama, faʻalanoa faʻatalanoa ma le paʻu ma le vaitusi.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics.

Suiga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ona faʻamalosi le tootoo i totonu o le tootoo laitiiti ma toetoe lava atoa (85-90%). O le taumafaina o le tino e le aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Ina ua maeʻa ona ave se tasi o le fua o le 500 mg, o le faʻaogaina o le mea oona i le plasma toto o le 6-11 mg / L. O le maualuga o le faʻaogaina o le mea o loʻo galue i le plasma toto e maua i le 1-2 itula.

Tufatufaina. E tusa ma le 20% o le mea oona e fusifusia i masini plasma. O le mimiti e ofi atu i totonu o le mucous membranes, o le ponaivi, o le mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma faʻafeiloaʻi i le vaʻalele lelei. Ole maualuga o le fualaau faasaina ile talo e sili atu i le 2-4 taimi. E leai se mea e tupu i totonu o le vavalaʻau, ae ui i lea, o le mumu o le masing (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maningite), o le faʻasalaga i le vaʻaia o le fasipolo e tusa ma le 20% o le faʻamasinoga i le plasma toto.

Metabolism. O le vailaau oona o se vaega o le metabolised, o le tele o ana metabolites e le o malosi.

Tofiga. O le vailaau oona e mafua mai i fatugaʻo. E tusa ma le 60-80% o le avega ua faʻaumatia pe a uma le 6 itula e le suia. O le afa-ola o le fualaau faasaina e 1-1.5 itula. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o le afa-ola o le ulavavale e faateleina ma oʻo atu i le 8.5 itula ma le malosi.

O le afa o le ola o le fualaau faasaina e le suia i le galuega ole ate.

Pharmacodynamics

Amoxicillin o se vailaʻau faʻamaʻi pipisi o le aminopenicillin mo le faʻaogaina faʻafofoga. Tuʻu le faʻasologa o le puipui siama siama. O loʻo i ai le tele o vailaʻau o antimicrobial.

O ituaiga o microorganisms e taua i fualaau faasaina:

- tamaʻi vaʻaia-gram-positive: Korinebacterium diphteriae, Enterococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Streptococcus agalactiae, Streptococcus bovis, Streptococcus pyogenes,

- vaʻa-galemati leaga: Helicobacter pylori,

Tetele mataʻituina (maua le tetee e mafai ona faʻamalosia togafitiga): Corinebacterium spp., Enterococcus faecium, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Proteus mirabilis, Prevotella, Fusobacterium spp.

Meaola gaosi e pei ole: Staphylococcus aureus, Acinetobacter, Citrobacter, Inisiua, Klebsiella, Legionella, Morganella morganii, Proteus vulgaris, Providencia, Pseudomonas, Serratia, Bacteroides fragilis, Chlamidia, Mycoplasma, Rickettsia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- faʻamaʻi pipisi

- o le mea e gaosia (e aofia ai le metronidazole poo le clarithromycin e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e fesootai ma Helicobacter pylori)

- faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūlūina e mafua mai i vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi

Tosiga ma le pulega

O fua o mea e maua mai pe a faʻaaoga Amoxil® lautele. E fuafua e le fomaʻi le fuainumera, taimi ole pulega ma le umi ole togafitiga faʻapitoa.

Tagata matutua ma tamaitima le mamafa o le mamafa o le sili atu i le 40 kilokalama ave mai le 250 mg i le 500 mg o amoxil® 3 taimi i le aso pe mai le 500 mg i le 1000 mg 2 taimi i le aso. Mo agasalausitis, pneumonia, ma isi faʻamaʻi tuga, e tatau ona e ave mai le 500 mg i le 1000 mg tolu taimi i le aso. Ole fua ole aso e mafai ona faʻaopopoina i le maualuga ole 6 g.

Tamaiti e itiiti ifo ma le 40 kilokalama masani ona ave 40-90 mg / kg / aso o Amoxil® i aso uma i le 3 vaeluaina o doses poʻo le 25 mg i le 45 mg / kg / aso ile lua vaeluaina. Ole fua maualuga ole aso mo tamaiti ole 100 mg / kg mamafa o le tino (e le silia le 3 g i le aso).

I le tulaga o le maʻi vaivai, ia ave le vailaʻau i totonu o le 5-7 aso. Ae peitai, mo faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le streptococci, o le umi o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 aso.

I le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, gasegase i totonu o le lotoifale, faʻamaʻi pipisi i se auala ogaoga, o fua o le fualaau faasaina e tatau ona fuafua e amanaʻia le ata o le maʻi.

E tatau ona faʻaauau le fualaau mo le 48 itula i le mavae ai o le leiloloa o faʻamaʻi o le maʻi.

Amoxil® e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase e le mafai ona faʻaaogaina. I le faaletonu ogaoga (fatuina o le creatinine

Faʻataʻitaʻiga

Amoxicillin o se vailaau faʻasaua lautele e faʻaalia i le vaega o aminopenicillins. E i ai sona aʻafiaga, faʻasaina le faʻapipiʻi o le puipui o le siama o siama e aʻafia i le fualaau faasaina. Gaioiga faasaga i ituaiga microorganisms: siama siama-siama: Staphylococcus spp. (sei vagana ai le penicillinase fuaina), Streptococcus spp.(e aofia ai Streptococcus pneumoniae), Bacillus anthracis, Corynebacterium diphtheria (sili ona mafatiaga), Enterococcus faecalis, siama siama: Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Proteus miellappripp. , Clostridium tetani, Peptostreptococcus spp., Peptococcus spp.

I le tuufaatasiga ma le metronidazole, e malosi tele e faasaga i Helicobacter pylori. O meaola laiti e gaosia mai le Penicillinase e faʻasaʻo i mea e leai se mea. Le gaoioi e faasaga i mycobacteria, mycoplasmas, rickettsia, melegi, amoebas, plasmodium, viruses, faapea Pseudomonas aeruginosa ma Proteus spp. (e le aofia ai P. mirabilis).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Iniseti e mafua mai i vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai:

- faʻamaʻi pipisi,

- faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,

- faʻamaʻi pipisi o le faiga o meaʻai,

- faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea mama.

Faʻatasi ai ma le metronidazole poʻo le clarithromycin, ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi ma Helicobacter pylori.

Tina ma le lactation

E le o faailoaina le aafiaga tupito o le misapi. Ae peitaʻi, afai e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faasaina AMOXIL i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona iloilo muamua le fua o le ono lamatia o le tamaititi ma le faʻamoemoe mo le fafine. E mafua mai i le siʻosiʻomaga itiiti le susu o susu. Faʻaaoga i le taimi o le susu, e ui i lea, ina ia aloese mai le faʻalogoina o le pepe, e fautuaina le taofi o le susu.

Faʻamataʻuga itu

A faʻaaoga AMOXIL, o mea nei e mafai:

- faʻamaʻi faʻamaʻi: vevela, itching, urticaria, hyperemia, fiva, e seasea lava ona maua - erythema multiforme, mea oona o le epidermal necrolysis, o le hyperkeratosis o le paʻu, o le dermatitis ma le exfoliative, o le eczema, o le maʻi, o le anaphylactic shock and angioedema,

- mai le mea o loʻo i ai meaʻai: afu, vomiting, manava manava, leai o se meaʻai, gutu malulu, faʻavevesi o le vevela, afaina, le faʻavauvau ma tiga o le tino, colitis (e aofia ai pseudomembranous, hemorrhagic), lanu uliuli,

- mai le polokalama urinary: e seasea lava - o le nestrital interstitial,

- mai totoga o le hemopoietic: e seasea lava - o le haemolytic anemia, thrombocytopenia, eosinophilia, ma leukopenia e le mafaagaloina (e aofia ai le neutropenia, agranulocytosis), o le faateleina o le taimi o le prothrombin,

- mai le ate ma le biliary system: o se faʻaleleia faʻatupulaia i le maualuga o enzymes o le ate, e seasea ona tupu - o le siasaʻi,

- mai le totonugalemu ma le vaʻaia o le tino: seasea - atuatuvale, atuatuvale, le mautonu, leai se mafaufau, amio le lelei, hyperkinesia, vevela, maʻi tiga. I tagata gasegase e leai se aoga, e mafai ona faʻamalolo,

- isi: vaivaiga lautele, o le atinaʻeina o supupfection, o sui o le mucous membranes, o mea leaga-lelei pe a fuafuaina le maualuga o le kulukose i le urine e auala e le o le enzymatic ma pe a taitaia suesuega e fuafua ai le urobilinogen.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o mea e le oona ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le aoga o nei mea e faʻaitiitia, ma o loʻo i ai foi le avanoa e tafetoto ai. Faʻaleleia le faʻaleleia o le digoxin. Faʻaitiitia le faʻasalaga ma faʻateleina ai le vevela o le auala. O le sogasoga o le mea oona mai le tino e fatugaʻo e faʻagesegese ao faʻaaogaina i le probenecid, oxyphenbutazone, phenylbutazone, acetylsalicylic acid, indomethacin, soone sulina. O fualaau o loʻo i ai le aʻafiaga o le bacteriostatic (tetracyclines, macrolides, chloramphenicol) e mafai ona faʻaleagaina ai le aʻafiaga o le aʻaxicillin.

O faʻamalosi pipisi e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o le mea tiga i totonu o le toto ona o le faateleina o lona faʻaumatia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le allopurinol, o le faʻalauteleina o le taimi o faʻamaʻi faʻaleaga mai le paʻu e mafai.

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o mea e leai ni meaʻai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma faʻamalosi, o le puleaina o le taimi o le prothrombin e talafeagai, talu ai e ono mafai ona faʻafetaui le toto.

O le manava manava e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o isi vailaʻau ma faʻaitiitia ai le aoga o AMOXIL.

AMOXIL e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le estradiol i le urine o fafine maʻitaga.

Talosaga faʻaoga

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻaesea le vaʻaia o le maʻi o le penisillin ma le cphalosporin. Cross-allergy ma isi fomaʻi fS-lactam e mafai.

O le faʻagasolo pe toe faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai le saoasaoa vave o le microflora faʻasaʻo, le atinaʻeina o le superfection.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le gasegase e faʻatasi ma le manava ma le vomiting e le tatau ona faia ni faʻafofoga faʻavalea, e fesoʻotaʻi ma le lamatiaga o le faʻaitiʻitia o le absorption.

I le faʻaeteete, AMOXIL e tatau ona faʻamatalaina i tagata maʻi ma se tala faasolopito o fomaʻi maʻi ma le foma. E tatau foi ona tuʻuina atu le faʻaeteete i tagata gasegase e maua i viral infections, leukemia tuga o le lymphatic ona o le faateleina o le aʻafiaga o le paʻu o le paʻu erythematous. O tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau (vaai i le "Faʻatonuga ma le Pulega").

O le maualuga o le mamafa o le maona i le urini e mafai ona mafua ai se pala i totonu o le pusa. O le mea lea, e tatau ona siaki i taimi uma ia pusi.

I maʻi ma le faʻaitiitia o diuresis, ave amoxicillin (tele parenteral), o loʻo i ai le avanoa e atinaʻe ai le crystalluria. Pe a ave amoxicillin i mea maualuga, e fautuaina e ave se aofaiga o le vai ma ia tausia lelei le diuresis e faaitiitia ai le ono mafai ona fausia ni tioata oona.

I tamaiti, e le mafai ona suia le lanu o le nifo le manava, e matua manaʻomia le tumama o maʻi.

I le mea na tupu i le faʻalavelave anaphylactic ma isi faʻamaʻi ogaoga faʻafuaseʻi, e tatau ona faia ni mea faʻavave vave, e pei o le manava faʻamalosi, faʻaaogaina o le epinephrine, faʻaaogaina o antihistamines, glucocorticoids, tuʻuina atu o le okesene, ma fesoʻotaʻi atu i le ventilator. O tagata maʻi e tatau ona mataituina e se fomaʻi.

Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga. Ole lapataiga e fautuaina e ave le fualaau faasaina i tagata e aveina taavale afi pe galulue faatasi ma isi auala, ona o le lamatiaga o le faatupuina o ni mea le lelei mai le tino.

Tuua Lau Faamatalaga