O le anapogi o le a fofoina le maʻisuka

Sa maua e saienitisi i le Iunivesite o Toronto ma fomai i le Scarborough Hospital i Kanata se auala fou e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia faia lenei mea, alu i luga o se matelaina o le fiaai ma seasea ona 'ai - faalua i le lua pe tolu aso.

E toatolu tagata maʻi mai le 40 i le 67 tausaga na liliu atu i tagata atamamai. Latou te faʻaaogaina pea le inisalini ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le maʻi. E pei o le tele o le maʻisuka, sa i ai le maualuga o le toto maualuga, na pasia le maualuga o le cholesterol ma sa mamafa tele.

Sa fautua mai e saienitisi e matelaina tagata mamaʻi. E lua tagata gasegase na 'ai i isi aso uma, ma tasi i aso uma e tolu. O mataupu e naʻo le inu vai, kofe ma le lauti, faʻapea foi le ave ole multivitamins. Na faia lenei mea mo le tele o masina.

O i latou uma na toatolu na maua ni taunuuga lelei. O le maualuga o le kulukose ma le inisalini i lo latou toto na pa'ū ifo i le toetoe lava o tulaga masani, aʻo gasegase na leiloa le mamafa, ma ua faʻaitiitia le mamafa o le toto.

Ua maeʻa fomaʻi: e oʻo lava i le 24 itula o le anapogi o le a fesoasoani i nisi o tagata maʻi e faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻi ma faʻateʻa ese le manaʻomia e ave mauga o fualaau. Ae, e tusa ai ma fomaʻi, latou te le mafai ona faʻamaonia o le togafitiga e aoga mo tagata uma. Masalo na feagai i latou ma mataupu faʻapitoa o le toe faʻaleleia.

I aso nei, e tasi i le sefulu tagata o le lalolagi e maua i le maʻisuka. I le 80% o mataupu, o le mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi o le mamafa ma le lē paleni. Talia ma galue malosi, o lenei maʻi e seasea lava.

News.ru aʻoaʻoina mai fomaʻi Lusia pe o le musuina o meaai o le a fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O manatu o fomai ua vaevaeina. O nisi e finau o le matelaina o le matelaina o se auala galue e faʻaumatia ai lenei faamaʻi, o isi ua talitonu e le mafai ona faʻamaloloina le maʻisuka i le matelaina na o ia, e aunoa ma ni meaai talafeagai ma taaloga.

O le matelaina o le a fesoasoani i le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi i le taimi muamua, ma i le lona lua, o le a na o le leaga lava ua leai se soifua maloloina. O le mea lea, e tatau ona e vaʻaia le lelei ma le faʻamalosi ao lei faia ni faʻalavelave.

"O le anapogi o le aʻafiaga lea mo le toe faʻafoʻiina o le inisalini i le faʻaogaina"- o le faamalamalamaga lea a Rimma Moisenko.

Ma le isi, e tusa ai ma ia, o le teena o meaai o le a fesoasoani i le faatumauina o le talavou. I le mavae ai o le 25 tausaga, ua taofia e le tagata soifua le faateleina ma le vaeluaina, ma amata ona oti. O le fia taumafa e faalavelaveina ai lenei faagasologa, e "toe faaolaola" ai i sela.

O nisi fualaau oona e maua ai le maʻisuka e le fetaui ma le anapogi. Afai e misi e se tasi se tasi poʻo le lua 'ai, ona mafai lea ona pauu i totonu o se coma hypoglycemic. I le maʻisuka, o se paleni taumafa e sili atu ona aoga nai lo le anapogi. O le teenaina o meaai o le a faʻagesegeseina ai le metabolism, o le a sili atu le mamafa o le tagata. O le maʻisuka i le laasaga muamua e mafai ona faasaʻo i le suia o le meaai ma faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. Ou te iloa le tele o tulaga o le maʻisuka togafitiga e aunoa ma fualaau faasaina.

endocrinologist-nutritionist, faʻavae o le Laʻasaga i lea Laasaga i le Meaʻai

Anapogi - e oo lava mo le 16 itula - fesoasoani i se tagata e faʻaalia le popolega i le tulaga faʻapitoa. O suauʻu e amata ona tuʻuina atu i lenei popolega ma faʻagaoioia a latou galuega. O le mea lea, ua toe faʻaleleia ai le telefoni feaveaʻi, ua faʻalauteleina faiga faʻavaomalo. O totoga e amata ona lagona le inisalini. E amata ona gau le mamafa o se tagata. Na muamua faʻamalosea e ia faʻamaʻi o le maʻi gasegase, ona - mai le maʻisuka lava ia. Ae e le mafai ona teena taumafa. E tatau ona saunia le tino - faʻafeʻateleʻi le faʻaopopoina o vavao i le va o taumafataga.

fomai o le vaega pito i maualuga, tausinisia, cardiologist, physiotherapist, sui tauva o le soifua maloloina faafomai, faia o le polokalama a le tusitala mo le sailia o le lalelei ma le soifua maloloina:

Tuua Lau Faamatalaga