Eseesega o mita suka o le toto ua faʻaaoga i le fale

10 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1255

O le faʻaaogaina o le mita toto o le suka o se vaega taua o le ola o maʻisuka uma. O le maʻisuka o se togafitiga e le mafai ona faʻaleleia, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻaauau ma le pulea. Mo tagata maʻi ei ai le ituaiga muamua o le faʻamaʻi, o le togafitiga o le ola faʻatasi ai ma inisalini injections ua faʻataʻitaʻiina, ma le ituaiga lona lua - togafitiga faʻamaʻi o le hypoglycemic.

I le tutusa ma vailaau, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa ma e masani ona fuaina le maualuga ole kulukose toto. O le masini mo le siakiina o le toto toto e taua o le glucometer. O le fuataga e tutusa ma le suʻeina o le toto i le fale suʻesuʻe - millimol i le lita (mmol / l).

Le manaʻoga mo le puleaina o le suka ma le faʻafia ona faʻaogaina o le mita

Suauu toto (glycemia) o le iloiloga autu o le iloiloga mo le soifua maloloina o le maʻisuka. O le faʻaauau pea o le puleaina o se vaega o le puleaina o le maʻisuka. O taunuʻuga na maua i le taimi o le fuataga e tatau ona tusia i totonu o le "Diary of a Diabetic", e tusa ai ma le mea e mafai e le o loʻo auai i le endocrinologist ona faʻamatalaina le malosi o le maʻi. O lenei mea e mafai ai:

  • afai e talafeagai, fetuunai le vailaʻau o vailaʻau ma mea taumafa,
  • faailoa mai mafuaaga autu o le le mautonu o faailoga,
  • ia vaʻai le ala o le maʻisuka,
  • ia iloilo le mafai gafatia faaletino ma fuafua le tulaga faatagaina o le avega,
  • tuai le atinaʻe o faʻafitauli masani o le maʻisuka,
  • faaitiitia le lamatiaga o se maʻi o le maʻisuka.

I se auʻiliʻiliga faʻatusatusa o faʻamatalaga o maʻi ma faʻamaoniga o suka suka, o le a tuʻuina atu e le fomaʻi se iloiloga faʻamaonia o le faʻaleagaina o le gaioiga. Fuaina o kulūkose maualuga e fautuaina i le tele o taimi i le aso:

  • pe a uma ona ala,
  • ao leʻi faia le taeao
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi,
  • i le afiafi (ao le i momoe).

E tatau ona siaki le suāsusu pe a uma le gaioiga faaletino ma le mafaufau ole mafaufau, ma se lagona faafuasei o le fiaai, i le iai o ni faʻafitauli o le disani (maʻi le moe).

Faailoga iloga

O le tapulaa aupito maualuga o le anapogi masani o le kulukose o le 5.5 mmol / L, o le tapulaa maualalo e 3.3 mmol / L. O le masani o le suka pe a uma ona 'ai i se tagata maloloina e 7.8 mmol / L. O le maʻisuka togafitiga e faʻamoemoe e faʻateleina ai le latalata o nei faʻaʻailoga ma lo latou taofiga umi.

I luga o se manava gaogaoA maeʻa ona 'aiLe faʻamatalaga
3,3-5,5≤ 7,8leai se maʻisuka (masani)
7,87,8-11,0vaʻaia
8,0≥ 11,1maʻisuka

O mea e le masani ai i le maʻisuka ua faʻamamafaina e le tikeri o le hyperglycemia (maualuga maualuga). Ina ia iloiloina taunuuga o fua o le tagata lava ia o le kulukose, e mafai ona e taulai atu i faailo o le laulau.

FaatulagainaFaʻaleagaina o le hyperglycemiaTulaga maualaloTulaga maualuga
Glucose anapogi8-10 mmol / l13-15 mmol / l18-20 mmol / L

A o le mataʻituina le GDM (maʻisuka o le maʻisuka) o fafine maʻitaga, o mea masani masani e mai le 5.3 i le 5.5 mmol / L (i luga o se manava gaogao), e oo atu i le 7.9 mmol / L - itula pe a uma ona 'ai, 6.4-6.5 mmol / l - i le 2 itula.

Ituaiga o masini

O polokalame mo le mataituina o faailoga o le suka e vaevaeina i vaega autu e tolu e faalagolago i le fua faatatau o fuataga:

  • Photometric. Latou te auai i le uluai augatupulaga o masini. O le faavae o le galuega o le fegalegaleaiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le fasi pepa (pusi), ma le toto. I le taimi o le tali, e suia le lanu o le taʻaloga o loʻo faʻaleleia. O le taunuuga e tatau ona faatusatusa i se faailo lanu. E ui lava i le mea moni o ata photometric ua manatu ua le toe i ai, o loʻo tumau i latou i manaoga ona o le tau maualalo ma le faigofie o le faʻaaoga.
  • Faiga eletise. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le faʻaalia o se eletise eletise i le taimi o fegalegaleaiga o vaega o le toto faatasi ai ma reagents i le fasi pepa. Iloiloina o faʻamaumauga ua maua mai i le maualuga o le taimi nei. O masini eletise eletise e fai ma sui o le kulupu sili ona lauiloa i le maʻisuka.
  • E leai se osofaiga O masini aupito lata mai e mafai ai e oe ona fua le maualuga o le glycemia e aunoa ma le sasaina o ou tamatamailima. O le faʻafitauli o le faʻaaogaina o le auala e le faʻaleagaina ai: o le leai o ni aʻafiaga i le paʻu o le tagata maʻi ma gaʻo ma faʻafitauli pe a uma ona faʻaaogaina (maso, le lavea manuʻa), le faʻaaogaina o se faʻamaʻi pipisi e ala i le afaina. O mea leaga e aofia ai le tau maualuga o masini ma le leai o se tusi faamaonia i Rusia o nisi o ata faʻaonapo nei. O le tekonolosi o suʻesuʻega e le faʻaleagaina e aofia ai le tele o fuataga fuafaatatau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga o le masini (vevela, spectral, ultrasonic, tonometric).

O eseesega i fafo o mea uma e aofia ai le foliga ma le mamanu o le mita, o le maualuga, le tele o le lapoa.

Meafaigaluega faʻatino

O le faʻatinoga o le masini e faʻalagolago i tomai faapitoa o se faʻataʻitaʻiga faapitoa. O nisi masini e naʻo le siakiina o le kulūkose, o isi ua faʻapipiʻiina i ai uiga ma mea faigaluega faaopoopo. O faʻaopoopoga faʻaopoopoga e:

  • "Matala o le toto" - o le gafatia e fuafua ai le suka i le tau maualalo (e oo i le 0.3 μl) o le toto.
  • Galuega leo. O le leo o taunuuga ua fuafuaina mo tagata gasegase maualalo le vaai mamao.
  • Galuega o le mafaufau. O le fatuina o le mafaufau e mafai ai ona e faamaumauina ma faasaoina le suʻega o le suʻega.
  • Fuaina o le tau aofaʻi. O le glucometer na te filifilia ma le tutoatasi le fuainumera o faailoilo mo le vaitau taimi o loʻo faʻamatalaina i le amataga o le galuega (aso, sefulu tausaga, vaiaso).
  • Faʻapipiʻiina aunoa. Fuafuaina e vaʻaia se vaega fou o fasi pepa. Mo le filifili, e leai se toe faʻafouina o le masini e manaʻomia.
  • Faʻasalaga. Ina ia faʻataʻitaʻi ma lenei galuega, e fesoʻotaʻi se komepiuta fale (komepiuta), pe a faʻatonu ai faʻamaumauga o fuataga mo nisi faʻamaumauga i le "Diabetic Diary".
  • Televave o fuataga (maualuga maualuga ma le maualalo o le mita glucose toto).

O isi galuega faaopoopo e aofia ai le faʻamatalaga o:

  • faailoga o le toto maualuga (toto maualuga),
  • cholesterol
  • ketone body.

O le tele o galuega faatino fou mo le mataʻituina o le soifua maloloina o loʻo faʻatusaina e mataʻituina mataʻutia ma taulima atamai na faʻatulaga faapitoa mo le maʻisuka. Latou te mafai ona puipuia le lamatiaga o le maʻisuka faafitauli, faʻalavelave fatu ma le taʻavale.

Faʻavae o faʻataʻitaʻiga e leai ni osofaʻiga

Faʻalagolago i suiga, o faʻataʻitaʻiga e le faʻaleagaina e iloa ai le maualuga o suka ma isi faʻamaumauga taua (mamafa, cholesterol, pulse) e mafai ona faʻapipiʻiina:

  • faʻapitoa lima lima
  • faila mo le faʻapipiʻi i le vaʻa.

O vaega o mea faʻapitoa e aofia i le faʻapipiʻiina o masini i lalo o le paʻu poʻo le gaʻo gaʻo mo se taimi umi.

Fesoʻotaiga Satellite

O le mea sili, i le manatu o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o se glucometer o le gaosiga o fale e gaosia e le kamupani Elta. O le laina satelite e tele ni uiga maualuga, o le sili ona lauiloa o le Satellite Express. O mea taua o le masini:

  • ua faʻapipiʻiina se galuega manatua (o le faʻatagaina o numera o mea e teuina e 60),
  • vavae ese ia lava pe a uma ona faʻaaogaina,
  • ei ai se gagana Rusia o le lisi autu,
  • faigofie i le faagaoioia,
  • auaunaga le faatapulaaina,
  • tau taugofie.

O le glucometer ua faʻapipiʻiina i fasi, nila, se penitala. O le fuataga o le fuataga e 1.8-35 mmol, o le faʻatulagaga faʻaopoopo o le taotoga e lua afe taimi.

AccuChek laina (Accu-Chek)

O oloa a le kamupani Suiselani o "Roche" e sili ona lauiloa ona e faʻapipiʻi ai tulaga aoga lelei ma tau taugofie. O le faʻatulagaina o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga o fuataga o fuataga:

  • Accu-Chek Mobile. Faʻatasi i mea eletise tetele. Fuafuaina le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai le kilika ma le paʻu i lancets (e aunoa ma se fasipepa). Faʻatulaga i galuega o le uati o le faʻamalo, fatuina-i totonu o le mafaufau, fesoʻotaʻiga-auto, fesootaiga ma se komepiuta.
  • Accu-Chek Asset. Faʻatagaina oe e fua le kulūkose e faʻaaoga ai ni fasi auala i ni auala se lua (pe a oʻo i totonu poʻo fafo atu le masini, le siakiina i totonu ole mita). Filifili ma le faʻavasegaina se vaega fou o fasi pepa. O isi faʻaopoopoga e aofia ai: fesoʻotaiga ma se komepiuta, faʻamalo o le uati, faʻasaoina o iuga, setiina vave o le taimi ma le aso, faailoga faʻamaumua aʻo leʻi oʻo i le taimi o taumafataga. O loʻo i ai se lisi i le gagana Rusia.
  • Accu-Chek Performa. E faʻaalia ai se manatuaga gafatia ma umi se taimi (e oo i le 500 iʻuga e silia ma le 250 aso). Accu-Chek Performa Nano - O se suiga ua i ai le mamafa (40 grams) ma le tele (43x69x20). Faʻapipiʻiina i le taʻavale aunoa ma le tapunia.

Tasi-paʻi Filifili mita

E tasi le paʻi toto o fua o fua o le suka e faʻaalia i le saʻo o le iuga, faʻatusatusa, le i ai o isi galuega faaopoopo, ma le tele o mamanu mamanu. O le laina e aofia ai le tele o ituaiga. O le sili ona faʻatau atu o le One-touch Select Plus mita, lea e:

  • Lisi gagana Rusia
  • Maualuga maualuga vave
  • faigofie fesoʻotaʻiga faʻatasi ma lanu lanu,
  • lapoa lautele
  • faʻatapulaʻa faʻamaonia
  • mafai ona fai e aunoa ma le toe gaoioi mo se taimi umi.

O le tasi-touch Select Plus ua faʻapipiʻiina galuega: faʻataʻitaʻiga autasive, fuafua le aofaʻi o tau, faailoga faʻamaonia aʻo leʻi 'aʻai ma a maeʻa taumafataga, faʻaliliu atu faʻamatalaga i se PC, faʻamalosi le aunoa. Isi Polokalama e tasi-touch: Verio IQ, Filifili Simple, Ultra, Faigofie Faʻamatalaga.

Anziskan Ultra

Enziskan Ultra glucose analyzer na faia e le kamupani Rusia NPF Labovey. Faʻatulagaina mo le fua-fuaina o le kulukose i le toto, urine, suamalie o le vaomalo ma isi vai-vai. O le faagaoioia o le masini e faavae i luga o le fua eletise o le maualuga o le hydrogen peroxyide na faia i le taimi o le vaevaeina o le kulukose i lalo o le aafiaga o le glucose oxidase (enzyme).

O le fuainumera o meaʻai o le peroxide e tutusa ma le maualuga o le suka i totonu o le toto (urine, ma isi). Mo le auʻiliʻili, e manaʻomia le 50 μl o le biofluid, o le vaitaimi mo le fuafuaina o le aofaʻi mai le 2 i le 30 mmol / L. O le masini e i ai se tufuga pipette i totonu o le pusa mo le aoina o se toto samples, ma lafoina i totonu o le potu tali.

O le fua fua e faʻaalia i luga o le lau ma teuina i le mafaufau. A maeʻa le suʻesuʻega i le auala faʻapitoa, e faʻaaogaina le masini e ala i le faʻaaogaina o le pamu ma faʻaaogaina le otaota i se masini faapitoa. E faʻaaogaina le suʻesuela ile tulaga o suʻesuʻega poʻo le fale mo tagata gasegase tuga. Faʻaaogaina le masini i fafo atu o le fale poʻo le falemaʻi e faigata.

E leai se osofaiga ma se mea e ono osofaia

O gaioiga lata mai mo le puleaina o faailoga o le suka e maua mai e tagata gaosi oloa mai fafo. O ituaiga nei e faʻaaoga i Rusia:

  • Mistletoe A-1. O le tagata lea e liua le toto maualuga ma le fua o le fatu i fua o le suka. O le galuega e faʻavae i luga o le auala o le vevela. I le faʻaogaina, o le masini e tutusa ma se tanometa. E i ai foi le malosi e tasi e tatau ona faʻamau i luga o le lima. A maeʻa le liua, o le faʻamatalaga e faʻaalia ma teuina i le mafaufau seʻia oʻo i le isi faʻaaogaina o le Omelo. O se filifiliga fetuutuunai o le saʻo saʻo lea o le Omelon B-2.
  • Freestyle Libre Flash. Fuafuaina e fuafua le suka i le vaeluaga o le vai. O le afifi e aofia ai se mea faʻapipiʻi o loʻo faʻaosoina i le tino o le tagata maʻi, ma se mamao mo le siiina o faʻamaumauga ma faʻaalia. E faʻapipiʻi le aʻa i le tino (masani i le lima, i luga o le tulilima). Mo le mauaina o faʻataʻitaʻiga, o le vaega o suʻega e tau faasaga i le leo. O le eletise e leai se vai, pe a fua i le 4 taimi i le aso, e tumau pea le gaioiga o le eletise mo le 10-14 aso.
  • GlySens polokalama. O le masini e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina, talu ai ua totoina i lalo o le paʻu, i le tino gaʻo o le tagata maʻi. Ua tuʻuina atu faʻamatalaga i se masini e faʻaaogaina i luga o le mataupu faavae a se tagata e taliaina. Na te faʻamalamalamaina foʻi le 'okesene o loʻo i ai pe a maeʻa le tali atu o le enzymatic i le vailaʻau na gaosia ai le membrane o le masini faʻapipiʻiina. O le faʻamaoniga a le kamupanī mo le leai o se faʻatonuga sili ona lelei o le masini e tasi le tausaga.
  • Guelco glucose meter Romanovsky. O se meafaigaluega e fuaina le maualuga o le kulukose i se auala e leai ni toto. E tuʻuina atu e le suʻesuega faʻamatalaga faitau mai le paʻu o le maʻi.
  • Glucometers laser. Faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga o le faʻaliliuina o le galu laser i luga o lona faʻafesoʻotaʻiga ma le paʻu. Latou te le manaʻomia se faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o fasipepa, e ese i le maualuga o le fua saʻo. O se mea le lelei tele o le tau maualuga.

O masini mataʻitu e siaki le glycemia e aunoa ma le aveina o le toto, e ala i le suʻeina o le vevela i luga o le paʻu. E laiti tele i latou, e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi i api, e saʻo ma faʻalauteleina le gafatia o le mafaufau. O le tau o fuataga e fua mai i le 800 rubles mo le faigofie, i le 11,000-12,000 rubles mo le faʻafouina i le maketi.

O mataupu faavae o le filifilia o se glucometer

A o lei faatauina se masini mo le siakiina o le suka toto, e fautuaina e mataʻitu nofoaga o tagata gaosiga o glucometers, nofoaga o iloiloga o tagata faʻatau saʻo, nofoaga o vailaʻau faʻasoifua, ma faʻatauga tau. O le filifiliga o masini e aofia ai laina nei:

  • le tau o le masini ma fasi
  • aofaʻiga o suʻega faʻasolosolo poʻo lo latou avanoa i luga o le faʻatau atu,
  • le auai / le i ai o nisi galuega faaopoopo ma o latou manaoga moni mo se tagata maʻi faapitoa,
  • auiliiliga o le saoasaoa ma le faigofie o le faagaoioiga,
  • faʻamatalaga mai fafo
  • talafeagai mo le felauaiga ma le teuina.

Aʻo leʻi mauaina se gaioiga faʻataʻitaʻi, o le a fautuaina e suesue auiliili ana galuega uma ma iloilo ma le mautinoa o latou manaoga

O se suʻega tutoatasi o le toto mo le suka e faʻatinoina e faʻaaoga ai se glucometer. O le faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia mo le maʻisuka uma. Ole faʻamautinoa e le aunoa o faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e faʻafoe le puleaina o le maʻi e aunoa ma le asiasi i se fomaʻi.

O fuataga o fua o fuataga e tatau ona tusia i le "Diary of a Diabetic", e tusa ai ma le finocrinologist o le a mafai ona tuufaatasia se ata atoatoa o le maʻi. Mea eseese i aso nei e eseese i le metotia o le fua, mamanu, le i ai o galuega faaopoopo, tau o tau. O le filifiliga o se glucometer e fautuaina e talanoa ma lau fomaʻi.

Suauu toto: o le a le mea matautia

O le faateleina o le kulukose o le toto e oʻo atu ai i se tulaga le lelei o le tagata. Afai o se mea e le o toe umi le masani, e mafua mai i le faʻaaogaina tele o suti, mea faʻavaivai poʻo isi mafuaaga, faʻamaonia e ia lava pe a uma ona faʻaitiitia mea e faʻalavelave ai, o le mea lea e le o se togafitiga. Ae ua faateleina le fuainumera numera ma e le faaitiitia ai i latou lava, ae, i se isi itu, e sili atu i luga, e mafai ona tatou tauaveina le atinae o le maʻisuka. E le mafai ona le amanaia ia faailoga muamua o le maʻi. O lenei:

  • ogaoga vaivai
  • tetete i le tino atoa
  • fia inu ma masani ai,
  • leai se popolega leai se aoga.

I le osooso malosi i le kulūkose, e ono tupu ai se faʻafitauli ogaoga, lea e manatu o se tulaga ogaoga. O le faateleina o le kulukose e mafua mai i le le lava o le inisalini, o le hormone lea e momotu ai le suka. O sel e le lava le malosi. O lona faaletonu o loʻo totogi i faʻamaʻi faʻasolosolo o palatini ma gaʻo, ae o le faagasologa oa latou vaega leaga e vavaeina ua faʻasaʻoina lea e faʻalavelave ai le faiai e masani ai. O le mea lea, o le maʻi o le maʻi ua faʻalauteleina.

Eseesega o meafaigaluega mo le fuafuaina o le suka

O le glucometer o le mita o le kulukose toto. E mafai ona pulea nei masini e le gata i se falemaʻi, ae i le fale foi, lea e faigofie mo se tama maʻi suka poʻo ni tagata matutua.E tele ituaiga o meafaigaluega e eseese i le faʻatinoga o galuega. O le mea moni, o mea nei e sili atu le faʻamaonia o meafaigaluega e maua ai le fua saʻo o fua fua ma se tulaga talafeagai o mea sese. Mo le faʻaaogaina o le fale, o oloa feaveaʻi e le taugofie ma se laupepa telē e ofoina atu ina ia manino le numera i tagata matutua.

O faʻataʻitaʻiga sili atu taugata ua faʻapipiʻiina i ai galuega faaopoopo, maua ai le tele o mafaufauga, fesoʻotaʻi atu i se komepiuta. O le tau o le masini e faalagolago i lona faʻatulagaga, ae o le taʻiala o le faʻatinoga ma le fausaga o le masini e tutusa. E tatau ona i ai:

  • faʻaali
  • maa
  • fagu po o se nila faʻaaogaina,
  • paluga palu.

O mita taʻitasi ua faʻapipiʻiina i se tusi lesona, lea o loʻo i ai se faʻamatalaga o le faʻaogaina o le masini, faʻaalia pe faapefea ona fuafua le kulūkose, faʻamaonia sao le faailoilo. O ituaiga o glucometers nei e iloga.

Photometric. O le gaioiga o ia ituaiga masini e faʻavae i luga o le aʻafiaga o le toto i luga o le tusi. O le maualuga o le saturation lanu o le a faʻaalia ai le maualuga o le glucose, o le faʻapouliuli ai le fasi, o le sili atu foi o le suka.

Faʻalogo! O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona siaki moni a latou toto kulukose e puipuia ai faʻafitauli.

Faʻataʻitaʻiga electromechanical. O la latou galuega e faʻavae i luga o le aafiaga o nisi o taimi masani i luga o fasi faʻataʻitaʻiga. O se faʻapitoa faapitoa e faʻaaogaina i le fasi pepa, lea, pe a faʻapipiʻi ma le kulukose, e faʻatatau i le malosi o loʻo i ai nei, e tuʻuina mai ai se faʻamatalaga mautinoa. O se faʻataʻitaʻiga saʻo lea nai lo le metotia muamua. O le igoa lona lua o le masini o le eletene. O lenei ituaiga o oloa e tele lava ina filifilia e le maʻisuka, aua e faigofie ona faʻaaogaina, sao, faʻatuatuaina, ma latou te faatagaina oe e siaki le suka i le fale i soo se taimi.

Romanovsky. O sikola nei e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga o mea fou, o mea sili ona lata mai i mea tau fomaʻi. Ina ia fua le kulūkose, aua nei tuia lou tamatamailima. O le mamanu o le masini e mafai ai e oe ona fuafua le suʻega masini e faʻaaoga ai leo faʻafesoʻotaʻi o le masini ma le paʻu o le maʻi.

Rusia po o palama ua faaulufaleina mai e tutusa lava le faiga faavae o le faagaoioia, e faavae i luga o le auiliiliga o le kulukose i le toto capillary e aveesea mai le tamatamailima o se maʻi o loo maua i le maʻisuka.

Reflectometers

O uluai glucometers, o la latou galuega e faʻavae i luga o se suiga i le lanu o le malamalama i lalo o le aafiaga o le toto. O le pusa e aofia ai se lanu lanu, faʻamatalaina i ai ma le laumei. O le le lelei o lenei metotia o le maualalo lea o le saʻo i le fuafuaina o tulaga, talu ai o le tagata maʻi lava ia e tatau ona fuafua le malosi o le la, ma, o lea, ia faatulaga le maualuga o le suka, lea e le aofia ai se mea sese. O lenei metotia e le mafai ai ona fua saʻo, ei ai se tulaga maualuga o le le saʻo. E le gata i lea, e manaʻomia le tele o le toto e fai ai le auʻiliʻiliga. O le saʻo o le taunuuga e aʻafia foi i le faʻaogaina o le fou o le siaki.

Biosensors

O nei masini eletise na faʻapipiʻiina e tolu eletise:

O le aʻafiaga o le masini o le liliu lea o le kulukose i luga o se fasipepa i le gluconolactone. I lenei tulaga, o le gaosiga o le electrons saoloto, lea e faaputuputuina e masini, ua faamaumauina. Ona tupu ai lea o latou faʻamaʻi. O le maualuga o le electrons leaga e tutusa lelei ma le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaogaina o le eletise lona tolu e talafeagai e faʻaumatia ai mea sese.

Glucose toto

O maʻi gasegase e maua mai i "masini" i le suka, o lea ia tausia ai le soifua maloloina lelei latou te manaʻomia e fuaina a latou kulūkose i latou lava. Suafa e tatau ona fuaina i aso uma. Mo lenei mea, e tofu le tagata maʻi ma le faʻamoemoe ma sini ma manaʻoga o le masini ma filifili pe o le a le masini e mafai ai ona filifili le saʻo toto o le toto i totonu o tagata. E masani lava, o tagata gasegase e filifilia ni faʻataʻitaʻiga o loʻo gaosia i Rusia, talu ai o le tau e laʻititi maualalo nai lo o latou tagata e faaulufale mai, ma o le lelei e sili atu. I le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa, o le nofoaga iloga ua tuʻuina atu e faʻatusa:

O nei faʻataʻitaʻiga feaveaʻi e laiti, malamalama ma saʻo. O loʻo i ai se lautele lautele o fuataga, i ai se faʻaogaina o mea, o le pusa o loʻo i ai se nila avanoa. O masini ua faʻapipiʻiina se manatua e mafai ona manatuaina faʻamatalaga o 60 tausaga mulimuli, lea e fesoasoani i le tagata maʻi e pulea le maualuga o le suka. O le fausiaina o le eletise e mafai ai ona faʻaaoga le masini mo le 2000 fuataga e aunoa ma le toe faʻaleleia, lea e faʻapipiʻi foi ma oloa.

Fautuaga! A e faʻatau se masini, e tatau ona e faʻatau se faʻataʻitaʻiga mo le glucometer. E faʻaaogaina aʻo lei faʻaaoga muamua le masini. O lea siaki le saʻo ole masini.

Tuutuuga o le faaaogaina

O faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina auiliili ia laasaga e tatau ona ave e le maʻisuka pe a ave se fua.

  1. Faʻaofi le nila ile totonu.
  2. Fufuluina lima i le fasimoli ma le paʻu i se solo. E mafai ona e faʻaogaina se lauulu lauulu. Ina ia faʻaitiitia mea sese, o le paʻu o le tamatamailima e tatau ona matutu.
  3. Massage le tamatamailima e faʻaleleia ai le toto i totonu.
  4. Ave ese se fasi pepa ma se penitala, ia mautinoa e fetaui lelei, faʻatusatusa le numera ma le code i luga o le mita, ona faʻaofi lea i totonu o le masini.
  5. I le faʻaaogaina o se uila, e tuʻi se tamatamailima, ma tuʻuina ai le toto e oso i luga o se suʻega.
  6. A maeʻa le 5-10 sekone, ona maua lea o le taunuʻuga.

O fuainumera i luga o le lau o ni faailoilo o le kulukose toto.

Faʻaaliga o le masini

Ina ia iloiloina lelei le faitauga o masini, e tatau ona e iloa le tulaga o le kulukose i le plasma toto. Mo vaʻaiga eseese tausaga, e eseese. I tagata matutua, o le tulaga masani o se faailoga o le 3.3-5.5 mmol l. Afai e te mafaufau i le kulūkose i totonu o le plasma, ona fuaina lea o numera i le 0.5 unite, lea o le a avea foi ma masani. E faʻatatau i le matua, e eseese fesuiaiga masani.

Tausagammol l
pepe fou2,7-4,4
5-14 tausaga3,2-5,0
14-60 tausaga3,3-5,5
Sili atu i le 60 tausaga4,5-6,3

E i ai nai mea laiti mai numera masani e fesootaʻi ma uiga taʻitasi o le tino.

O fea mita e sili atu

Filifili se glucometer, e tatau ona e filifili i galuega e tatau ona faia e le masini. O le filifiliga e aafia i le matua o le maʻi, o le ituaiga o maʻisuka, o le tulaga o le maʻi. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe le auala e filifili ai se glucometer mo le fale, talu ai o maʻisuka uma e tatau ona i ai se ituaiga masini. O tufuga uma e vaevaeina i ni ituaiga, e fuafua i galuega.

Portable - laʻititi i le telē, feaveaʻi, vave tuʻuina atu iuga. E iai a latou masini faʻaopoopo mo le aoina o le toto mai le paʻu o le muaʻi lima po o le vaega i luga o le manava.

Faʻailoga ma isi faʻamatalaga manatua mea e uiga i fua na faia muamua ma le maeʻa o le taumafataga. E tuʻuina atu e le masini le fua faʻatau o le faailo, o fua faʻatatau na faia i le masina. Latou te faʻasaoina iuga o 360 mea muamua, tusia le aso ma le taimi.

O fua o le kulukose o le toto e faʻapitoa i se lisi Rusia. O la latou galuega e manaʻomia ai sina toto, e vave ona latou maua ni taunuʻuga. O faʻaopoopoga o oloa e aofia ai le tele o faʻaaliga ma le tapeina vave. E i ai ni faʻataʻitaʻiga talafeagai o loʻo i totonu o le paʻu fasi pepa. O lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻoga e toe faʻatumu le suʻega i taimi uma aʻo leʻi faʻaaogaina. O se pamu e 6 nila ua fausia i totonu o le auʻau, lea e aveesea ai le manaʻoga e faʻaofi se atigilima aʻo leʻi faʻapala.

Glucometers faʻatasi ai ma mea faʻaopoopo. O ia ituaiga masini ua faaauupegaina i:

  • mo itula
  • "Faamanatu" o le taualumaga
  • se faailo o le sau "oso" i le suka,
  • infrared port transmitting data research.

E le gata i lea, i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se galuega mo le fuafuaina o le hemoglobin glycated, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka malosi.

Itū'āiga 1 Mate Masi

O se ituaiga o faʻamaʻi lea e le maua ai le inisalini i se pusi. O le mea lea, e tatau ona sili atu le siakiina o le suka i le ituaiga 2 nai lo faʻamaʻi i le ituaiga 2. O ia ituaiga o gasegase o ni faʻataʻitaʻiga fautuaina i se kaseti faʻamaumauga o fasi siaki, e pei o se paʻu ma uila, talu ai o le faʻaogaina e manaʻomia ona faia i fafo o le fale. E manaʻomia le iai o se fesoʻotaʻiga i se komepiuta poʻo se atamai.

Taua! O le ituaiga muamua o le maʻisuka e masani ona aʻafia ai tupulaga talavou.

Faigaluega mo le tamaititi

Pe a filifilia se glucometer mo tamaiti, latou te gauai atu ina ia le mafua ai le tiga o le pepe i le faagasologa o le faʻatinoga. O le mea lea, latou te faʻatau faʻataʻitaʻiga ma se togi maualalo o tamatamailima, pe o le a fefe le tamaititi i le togafiti, lea o le a aʻafia ai le iuga.

Laititi le faaiuga

Ina ia filifilia le masini talafeagai mo le fuaina o le kulukose, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa, i le amanaʻiaina o faʻamaoniga, le ituaiga o maʻisuka, faʻapea foʻi ma le tulaga o le tino o le maʻi, faia se toe iloiloga o faʻataʻitaʻiga ma faufautua e faʻataʻitaʻi e tuʻuina atu ai le fiafia. Na ia fautuaina foi le tulaga o le fale talavai e sili atu ona lelei le faatauina mai o le oloa. O le mea lea, i le mulimuli i le fautuaga a se fomaʻi, e faigofie mo se tagata maʻi ona faia lana filifiliga ma faʻatau se oloa lelei.

Tuua Lau Faamatalaga