Le fualaau faasaina Mefarmil: faatonuga mo le faʻaaoga

O le fualaau faasaina e mafua mai i le vaega o biguanides, o le mea e galue malosi o le dimethyl biguanide. Ave mai mai le gaosi Galega officinalis. Metformin faʻafefe i le faʻapipiʻi o le kulukose e le ate (gluconeogenesis process), ma faʻaititia ai le maualuga ole suka toto. I le tutusa ai ma lenei mea, o le fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o le inisalini, o le faaleleia atili o lona gaosiga, siitia ai le faapaleniina o gaʻo gaʻo, faateleina le faʻaaogaina o le kulukose, ma faʻaitiitia ai lona faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai.

O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le hormone stimulating i totonu o le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol ma le lipoproteins maualalo, ma puipuia ai suiga faʻaleaga i toto toto. E faʻamaonia ai le totoina o le toto, faʻaleleia atili lona tamaoaiga, ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le thrombosis.

Endocrinologists reviews o Metformin faʻamaonia faʻamatalaga e fesoasoani i le paʻu o le mamafa i le inosia.

Analogs o Metformin

O fua faatatau o Metformin e aofia ai fualaau nei: Glucofage, Metformin-BMS, Metformin hydrochloride, Metformin-vero, Metformin-Richter, Formmetin, Formin Pl, Gliformin, Glucofag, Vero-Metformin Novoformin, Metospanin. Metonu, Siofor, Glycomet, Dianormet, Orabet, Bagomet, Gliminfor, Glycon.

Mai le tulaga o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o le metformin tutusa o le inisalini.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le Metformin o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻasaoina o le tino, e pei foi o se setete. O se faʻamatalaga tuusaʻo mo le faʻaaoga o le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ma le oona.

E faʻaaogaina foi e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le iniseti-visceral oona tele.

I le taimi na faʻaaogaina ai i le falemaʻi, o le iloiloga o Metformin na matua manino lava ina ua maeʻa le suʻeina o suʻega faʻapitoa na faʻamaonia ai i latou, i le 2007 sa fautuaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina o togafitiga o tamaiti mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e fai ma faʻaoga i le inisalini togafitiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Metformin

O fuamoa Metformin e ave faʻamaonia pe a uma ona 'ai, inu tele vai. Muamua ma muamua inumaga e 1000 mg i le aso, i luga o se vaitau 1-2 vaiaso o le a faasolosolo malie le fua, o lona tau e fetuunai i lalo o le vaavaaiga o faʻamatalaga fale suʻesuʻe i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga faatagaina o le 3000 mg i le aso. Ole fua ole aso e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi, ae i le amataga o togafitiga, i le taimi o le fetuunaiga, e fautuaina e vaevaeina i le 2-3 pusa, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le gastrointestinal tract.

O le maualuga maualuga o le fualaau oona i le plasma toto e mataituina 2.5 itula pe a uma le pulega, a uma le 6 itula e amata ona faʻaitiitia. A maeʻa le 1-2 aso o le masani ona faia, o le faʻaauau pea o le fualaau oona i totonu o le toto, e tusa ai ma iloiloga, amata amata ona iloa le metformin i le lua vaiaso talu ona amata le pulega.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Metformin ma le inisalini, e manaʻomia le vaavaaiga faafomai, ma le maualuga o tui o le inisalini i totonu o se falemaʻi.

Faʻaiʻuga

A faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga, e masani ona toleniina le metformin e tagata gasegase, e seasea ona mafua ai aʻafiaga. Afai ei ai, i le avea ai o se tulafono, latou te fesoʻotaʻi faʻatasi ma le le faʻamaoni i le fualaau faasaina, poʻo le fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, poʻo le tele o fuataga.

E tusa ai ma iloiloga, o Metformin e tele lava ina mafua ai maʻi mamaʻi, faʻaalia i foliga o le dyspepsia i le tasi ituaiga po o le isi, o se tasi o faailoga o le lactic acidosis. E masani lava, o ia faailoga e matauina i le amataga o le faagasologa o togafitiga ma le fualaau faasaina, ma pe a maeʻa se vaitaimi o le fetuunaiga. E tusa ai ma faatonuga, o Metformin i lenei mataupu e tatau ona faʻaaoga i se metotia faʻaitiitia, faʻatasi ai ma le malosi o le lactic acidosis, ua faalēaogāina le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le Metformin e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le fesuiaiga o le vaitamini B12 (cyancobalamin), e puipuia ai lona niniina i totonu o le inumaga, lea e mafai ona mafua ai faʻamaoniga o le anatematika B12. O lenei tulaga e manaʻomia ai le faasaʻoina o vailaʻau.

Contraindications Metformin

O faʻamaʻiloga nei o loʻo faʻaalia i faatonuga Metformin:

  • Faʻasolosolo lactic acid nei pe sili atu
  • Tulaga muamua
  • O le gasegase i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • O le gasegase o le gaioiga o le tino, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafua ai sea solia,
  • Le atoatoa o le tino,
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Maʻisuka vae
  • O faʻafitauli uma e mafua ai le faʻamalaina (vomiting, manava manava) ma le hypoxia (faʻafuaseʻi, le mautonu le cardiopulmonary),
  • Alcoholism E tatau ona manatua i le mafaufau e oʻo lava i se tasi faʻatasi faʻaaogaina o Metformin ma le ava malosi e mafai ona mafua ai faʻafitauli matuia o le tino,
  • O faʻamaʻi pipisi i le taimi umi, eo faatasi ma fiva,
  • O faʻamaʻi faʻagata i le tulaga o le taupulepulega,
  • Faʻasologa o gasegase faʻapitoa ma le toe faʻaleleia o galuega,
  • Fafagaina susu

O le maʻitaga, e pei o le tamaitiiti, ua le toe mafaufauina o se tuusaʻo tele i le aveina o fualaau, talu ai e mafai ona faatonuina Metformin mo le togafitiga o le maʻisuka ma le maʻisama, ae peitai, i nei tulaga, o le togafitiga e tupu i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Faatonuga faapitoa

I le monotherapy Metformin, e leai se lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia, o se tulaga lamatia e le o aofia ai i togafitiga faigata o le maʻisuka, ma e tatau ona lapataia le tagata maʻi e uiga i lenei mea. E faʻasaina le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina e aofia ai iodine. Soʻo se faʻaaogaina o Metformin ma se isi vailaʻau e manaʻomia ai le vaavaaiga a se fomaʻi. A o faagasolo le taotoga, ua faʻamalo le togafitiga o fualaau faʻasaina mo le 2-3 aso o le taimi o le faʻasologa. O aʻoaʻoga a Metformin e faʻataʻitaʻiina ai se taumafataga i le gasologa o togafitiga, lea e aloese ai tumutumu maʻe ma paʻu i le kulukose o le toto, ma mafua ai le faʻaitiitia o le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga