Paʻu mamafa mamafa i tane

O le faateleina o le mamafa o le tino e mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina o tamaʻitaʻi ma alii. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina lou mamafa. Afai o le gau o le mamafa e mafua mai i taaloga taʻavale, meaʻai - e leai se mafuaaga e popole ai. O se olaga ola malosi i le mavae ai o se taimi umi o le le gaioiga e masani lava ona oʻo atu ai i se paʻu mamafa mamafa. O nei uma faʻafetai i le testosterone, lea e amata ona gaosia lelei, liliu le gaʻo i le maso. Ae, afai e le suia le olaga o le tamaloa, ma o le gau o le mamafa, e i ai le mafuaaga e popole ai. E tele mafuaaga mo lenei mea. O le tele o taimi, o le mamafa o le mamafa o le mamafa o tane e iloa ai le i ai o maʻi tuga i le tino. I le avea ai ma tulafono, o nei faʻafitauli o le endocrin system, o le aʻafiaga o le atuatuvale.

Le aʻafiaga o le atuatuvale i le mamafa

O le tele o saienitisi e finau mai o le popolega, lagona le lelei e mafua ai le paʻu o le mamafa i alii e aunoa ma le suia o le meaai. I lalo o le aafiaga o le mautonu o le mafaufau, ua matauina ai le paʻu tele o le mamafa o le tino. O aso nei e matua faigata lava ona aloese mai le atuatuvale. O aso uma matou te feagai ai ma faʻavevesi i le fale, i le galuega, i le felauaiga. E le gata i lea, o galuega faʻapitoa e aʻafia ai le mautu o le mafaufau. Afai e umia e le tamaititi se tulaga maualuga i se tulaga talafeagai, o le a tuʻuina atu ia te ia i aso uma ni popolega.

O mafuaʻaga o le paʻu o le mamafa i tane ma meaai masani e mafai ona faapenei:

  • Faanatinati
  • Faʻaleagaina,
  • Faaleleia le tino ma le mafaufau
  • Faʻafitauli

O le tino o se tagata e mafai ona vave faʻafetaui ma faigata. E faʻaaoga foi lenei i le toe faʻaleleia o le mamafa masani. Ma e le tatau ona faia ni vailaʻau faʻapitoa. Ae, afai o le atuatuvale i le olaga o se alii talavou ua liua i le tulaga o le tino, e manaʻomia le fesoasoani a se tagata poto faapitoa.

I le avea ai ma tulafono, o le mamafa o le mamafa o le mamafa e aunoa ma le suia o le lelei o meaai e faʻaalia ai togafitiga faʻaleaga. O le mea lea o loʻo taumafai le tino e togi lona malosi atoa ma tuʻuina atu i le taua faasaga i le faʻamaʻi. Muamua, o mea gaʻo ma musika e faʻaaogaina. O le le lelei o le leiloa o le mamafa i alii e mafai ona faʻatalanoa ma se fomaʻi e aunoa ma se toilalo. Atonu e te manaʻomia le muamua o nisi o fualaau oona o le a toe faʻafoʻi ai le faʻaogaina o le tino. O lenei mea o le a fesoasoani i le alii talavou e toe foi atu i lona tulaga muamua. O le vave vave togafitiga e amata, o le itiiti ifo foi o le atinaʻeina o se faʻalavelave mai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

Faamai o le Endocrine

E masani lava, o le faʻavave o le mamafa o le mamafa o tane i meaai masani e faʻaalia ai le le talafeagai o le galue o le endocrine polokalama. I lenei tulaga, o le tele lava o taimi, e tiga ai le thyroid gland. I le faaletonu o le hormonal i le vevela, o nisi vaega e amata ona fai, lea e faʻaosofia ai le vevela tele o gaʻo ma calorie.

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai mo le fesoasoani, e tele faʻafitauli e mafai ona tupu. O se tasi o faʻamaʻi gasegase matautia o le hyperthyroidism. I lenei tulaga, o le tele naua o le gaosia o hormones e le gland e tupu. O aʻafiaga o lenei maʻi o faʻamaoniga nei:

  • Lafoaia vave o le mamafa (e oo i le 10-15 kg),
  • Faateleina le manaʻo
  • Tigilima lima
  • O le faʻaitiitia o le malosi o le loto,
  • Faʻasalaga feusuaiga,
  • Faanatinati

O le iloaina o nei faailoga i totonu ia te ia lava, e le tatau i se tamaloa ona tolopo se asiasiga i se finocrinologist. O le mea moni, i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le maualuga o le lelei o le taunuʻuga e mautinoa. O le gau o le mamafa i alii e mafai ona mafua ona o le i ai o se faʻamaʻi o le endocrine pei o le maʻisuka ituaiga 1. O lenei ituaiga o maʻisuka o le insulin-faʻalagolago. E manaʻomia e le tamaititi ona tui tui i insulin i aso uma.

O le faʻaʻeseʻese o lenei faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni o loʻo tupu malie, e le mafaamatalaina. Ae ua amata ona faʻaalia ona faailoga i le vaitaimi o faʻateleina. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona le maua le mamafa, ae o loo i ai pea le faateleina o le fiaai, e oo lava i le paʻu. O le gasegase e matuai fiainu lava. O se tamaloa e manogi malosi le manogi o le acetone mai lona gutu. O le mea lava lea e tasi mo le urine ma le afu. O le faʻamaʻi matautia tele mo le maʻi. Faʻateleina pe faʻaitiitia i le suka o le toto, e mafai ona tupu se coma. Ma e le o mea uma lava e mafai ona vavaeese mai le maʻi mai ai. O le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina e se tagata poto faapitoa.

Isi mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa i tane

Ua le maua e alii le mamafa mo isi mafuaaga. E sili atu ma le 80% o mataupu uma o le paʻu o le mamafa o tane e faʻaalia ai le le lelei o se okeni poʻo se tino o le tino. E manaʻomia e tagata taʻitasi ona mataʻituina a latou mamafa, ma pulea lelei. Afai ei ai suiga iloga e aunoa ma le iloa pe aisea, ona e manaʻomia lea ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga autu o le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu, o loʻo i ai nisi faʻamaʻi e faʻaosofia ai le vevela tele o le gaʻo ma maso.

O le paʻu o le paʻu o tane i meaai masani e mafai ona avea o se faailoga o le amataga o le kanesa. I lenei tulaga, o le gau o lauulu, fao fao, o le siakiina o le paʻu ma le sclera o mata ua faaopoopo foi i le mamafa o le mamafa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o ia uiga e masani ona le amanaiaina. Ae o se paʻu mamafa mamafa e ono faʻamalosia ai le maʻi e faʻatalanoa se fomaʻi. Na o gaoioiga faʻatinoga o le a mafai ai ona iloa vave le tuputupu aʻe o le tuma i le tino. I ia tulaga, o le kanesa o le fualaau oona, pancreas, ma le ate e masani ona fuafuaina. O le paʻu o le mamafa e mafai ona matauina mai le aso muamua o le amataga o le neoplasm. O le mea lea, e taua le mataʻituina o lou mamafa ina ia mafai ai ona iloa vave le faafitauli.

O faʻamuamua ma sili ona taatele o le oncology o faailoga nei:

  • Vaivai
  • Umi faʻamalolo o manua ma maʻi pipili
  • Vaʻaiga o leo
  • Fuga
  • Fale le lelei
  • Paʻu mamafa mamafa
  • Faʻasalaga o le paʻu,
  • Le tupuga o faʻamaufaʻailoga.

Le atoatoa o le tino

O le le atoatoa o le tino e mafai ona mafua ai le paʻu mamafa i talavou ona o le leai o se mafuaʻaga. I lenei tulaga, e le mafai e le corlenx ona taulimaina lona gaioiga, ua taofia ai le maua o hormones i le aofaiga tonu. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave ma tumau, aʻoga ma le lua. O aʻafiaga e aʻafia ai vaivaiga o musika, faʻaitiitia o le toto toto, manava oona, faʻapogisaina o le paʻu, ma le tiga o le tino.

Pulmonary tuberculosis

O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se lautele o faʻaaliga. Ma o le mamafa mamafa o le mamafa, ae le o se maʻi faʻavaivaia, o le faailoga muamua lea o togafitiga. O le kanesa ua manatu e faigata ona togafitia faʻamaʻi. O le taua faasaga ia te ia o le a faamanuiaina i le amataga o le atinae. A maeʻa le gau o le mamafa, faʻaopoopoina ia faʻamaoniga:

  • Sulu i totonu o le pusa, bronchi,
  • Tete le tale
  • Faʻasalaga o le toto poʻo le tulei faʻatasi ma le toto,
  • Faateleina le vevesi
  • Faʻailoga ogaoga.

Alzheimer maʻi

O lenei maʻi e taua foi o le vevela. O le mea lea, o le gau o le mamafa e mafai ona mafua ai suiga o tausaga. O le faamaʻi o le Alzheimer e mafua mai i le leiloa o sootaga i totonu o le faiʻai. E atiina ae, e fai ma tulafono, pe a mavae le 65-70 tausaga. Afai ei ai i le tamaititi se vailaau faʻasolo, e mafai ona tupu le maʻi i le talavou e 40-45 tausaga. O le tagata gasegase o loʻo i ai le le fiafia i le avanoa, taimi, manatuaina o le mafaufau. Muamua, manatuaina e tagata mafaufau mea tutupu talu ai nei, ona mou atu ai lea o le mafaufau umi. O gasegase faapena e galo ia mea autu - 'ai, fai laei, alu i le faletaele, inu vai. O nei mea uma e mafua ai le paʻu o le mamafa o le tino. E le mafai ona i ai faʻamatalaga o le maʻi e aunoa ma le fesoasoani mai o aiga, aiga, uo.

Ulcerative colitis

Ulcerative colitis o se faʻamaʻi faʻavaivai lea o le mucous membrane o le kolone ua amata ona mu. O le mamafa o le pa'ū i lenei tulaga ua avea ma faailoga autu. E le gata i lea, e tatau ona aofia ai le tiga o le manava, manava o le tino, le mausali, afaina, leiloa o le manaʻo, fatu fatu ma le fatu. O le taofiofi o le manava e taʻitaʻia ai foʻi le leiloa o le mamafa. E masani lava, o le faalavelaveina o le manava e faailoa ai le i ai o le kanesa. I tulaga uma lava, o le paʻu o le mamafa e tuʻuina mai ma vaivaiga lautele o le tino. Aua nei faatuai le asiasiga i le fomai. O le le lava o le 3-5 kilokalama mo le leai o mafuaaga e mafua ai ona popole. Ma e naʻo le taimi e tatau ai ona faʻaaogā le auʻaunaga e aloese mai le ogaoga o aʻafiaga, tausia le soifua maloloina

Le aʻafiaga o le mamafa o lagona

E pei o le tele o tamaloloa, ou te le maua le mamafa mai aafiaga. Soʻo se tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi ona faʻateleina nisi pauna. Ae ui i lea, na amata ona ou matauina le leaga o aʻafiaga o lagona loloto o loʻu soifua manuia, lea ou te popole ai ma e oo foi i le fefefe ia te au. Na amata ona ou moe lemu, ma ou momoe mo sina taimi puupuu, na ou oso ae i luga mai laʻu moe. O le faʻavauvau o le ulu e mafua ai le faʻalavelave faʻatasi ma le tele o le faʻavevesi. Ou te le lavava vave ma ua ou saunia e pauu atu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O popolega e uiga i le pa'ū faʻafuaseʻi o le mamafa o meaʻai na mafua ai ona ou maua se suʻega faafomaʻi, aua na ou iloa ai o se tino soifua maloloina e mafai ona feagai ma tulaga faigata. Ma o loʻu saoasaoa o le mamafa o le mamafa e iloa ai se maʻi na natia.

Ou te fautua atu i tagata uma e aunoa ma se faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e le o tolopo le fofo i le faafitauli i totonu o le pusa umi, ae ia vave saili se fautuaga mai se fomaʻi. O tausiga faʻalesoifua maloloina e le umi se taimi!

Endocrine polokalama

O mea faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga e mafua mai i otaota leaga o megacities, e pei o le 'aveʻesea o gas mai le tele o taavale, e aʻafia ai le tulaga o le toto o tagata. Faatasi ai ma le faaputuputuina o mea leaga i le tino, o le endocrine e mafai ona le lelei.

O togafitiga faʻapitoa i le vevela i le tane e masani lava ona atagia i suiga o le mamafa o le tino. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o nisi faʻasologa o loʻo faʻateleina i le tino. Calories mai le faʻaaogaina o meaʻai, o se taunuuga, e le o aʻafia, ae o le afi na susunuina.

Afai e masani ona e 'ai faʻatasi ma se tulaga e le masani ai, ma i le taimi lava lea e vave ona le maua le mamafa e aunoa ma le faʻaaogaina o taumafaiga, ou te fautuaina le gauai atu i le setete o le toto. Faʻafitauli i le tino o le endocrine e aunoa ma se fesoasoani talafeagai mai fomaʻi agavaa e mafai ona tupu i le atinaʻe o hyperthyroidism. O lenei faʻamaʻi e aliali mai lava i le mea moni e faapea, o le lelea o lau thyroid e amata ona maua ai le tele o lemoni.

Ua maua e Endocrinologists ia faailoga autu o le hyperthyroidism. E tatau ona e amata popole pe afai:

  • vave ona e leiloa le 10 kilokalama ma le manaia tele,
  • o le fatu e oʻo atu i le 120 pe sili atu foʻi i le minute,
  • e tusa lava pe malulu oe afu tele
  • le gatete le fefe i tamatamailima
  • moe i le moe
  • feusuaʻiga tau feusuaʻiga ua mataituina.

I le uluaʻi faʻaaliga o nei faʻaʻailoga, ou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻia vave o se endocrinologist. Ole taimi vave ole togafitiga faafomaʻi e mafai ona puipuia ai le hyperthyroidism pe taofi le faʻamaʻi i le taimi muamua.

O le maʻi suka

O loʻo taʻua o se tasi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e mafua ai le gau o le mamafa. O le uluaʻi faʻaaliga o le maʻi o le le faʻamaoniaina o le manaʻo ma le paʻu o le mamafa.

O le maʻisuka ua fuafuaina e suʻega suʻega. O lona uiga o le fia inu e le mafaamatalaina ma le le mautonu le manava ma le manava manaia, ma tuʻu ese atu le acetone. O le "manogi" lava e tasi e lagona pe a urinating. E le gata i lea, o se faʻamaʻi matautia e tuʻufaʻatasia ma le leiloa o taimi e leiloa ai.

Ou te maitauina e leai se faʻafitauli, sei vagana ai le leiloa le mamafa, e le o matauina i le taimi muamua o le maʻi. O se tamaloa e leiloa kilokalama, taumafa malosi ma faʻafefe tele se vai.

O le mea lea, afai e te mauaina oe faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga, ou te fautuaina oe e alu vave i le fale suesue lata mai ma foaʻi toto mo le suʻega. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le mea e sili atu nai lo le faʻatagaina masani, ou te faamalie atu, oe maua i le maʻisuka!

A o ou laitiiti, na fefe loʻu tina ia te aʻu: "Aua e te suluina mai taifau leaga, a leai o le ae maua ni anufe!" Ae ui i lea, o meaola e ulu atu i le tino o le tino e le gata mai manu feoai. O le iloa o lo latou i ai o le a fesoasoani i suʻesuʻega suʻesuʻega i se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga poʻo se suʻesuʻega o feces.

Afai e te leiloa le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga, ou te fautuaina malosi oe e faʻalogo i ou lagona i totonu:

  • o se faʻaitiitia o le fiaʻai e faʻaalia ai le i ai i totonu o le tino o malo e leʻi manaʻoina e faʻaalia i osofaiga a le malo,
  • sasaina, faatasi ai ma lagona le mautonu i tafatafa o le aus, o loo taʻu mai ai le mea lava e tasi
  • parasites e mafai ona mafua ai le vaivai faifai pea, lea e le alu ese e tusa lava pe ua mavae ni itula malolo,
  • afaina ai meaʻai, faatasi ai ma le manava poʻo le manava, o se faailoga o le i ai o tagata ese i fafo i le tino.

I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, o le i ai o faʻafeiloaʻiga alofa e mafai ona faʻaalia o ia o se taimi leai se mafuaʻaga o le vevela. Faatasi ai ma se tali lelei mai le fale suesue e uiga i le i ai o parasite i le tino, ua fautuaina e fomai le faaaogaina o fualaau oona.

O le mea e sosoo ai o le toesea mamafa o le mamafa o se maʻi faʻaleagaina e mafua mai i se maʻi leaga. O le mea e leaga ai, e oʻo lava i faʻamalamalamaga o malamalama o le oncology e leʻi aʻoaʻoina i se taimi vave e iloa ai lenei maʻi. Na o se suʻesuʻega faʻamalosi maeʻa ma le tele o suʻega e mafai ona fuafua se maʻi matautia.

O pamu mimiti leaga e manaʻomia tele malosi malosi mai le tino, mafua ai le le lava o le fiaʻai, faatasi ai ma le paʻu vave o le mamafa, leai se malosi galue ma isi faʻalialiavale o le kanesa. O le amanaiaina vave o le vevela i luga o le fale i le vave amata e mafai ai ona faia ni metotia talafeagai e fofo ai, e oo atu i se taotoga.

Isi mafuaaga

A oʻo ina amata ona paʻu le tagata, aemaise lava o se talavou, o le faʻaaoga sese o fualaau faasaina atonu o le mafuaaga lea. Gaoioiga faʻateleina, fesuiaiga ma se tulaga e sili ona paʻu, faʻateleina le faʻamaonia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

O se suiga i le talafeagai o le metabolism e mafua mai i le meaʻai e mafua mai i le gastritis poʻo le maʻi o le manava e mafua ai foʻi le gau.

E faapena foi pe afai e te leiloa le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga Ou te fautuaina se suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi i le tino. O le faʻatagaina o le x-ray taʻitasi poʻo le faʻamalamalamaga o le a faʻatagaina ai le vave iloa o le manava pulmonary. Ou te maitauina o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona vavae ese mai isi, ina ia aloese ai mai faʻamaʻi pipisi.

O faʻasalalau faʻaonapo nei ma isi punaoa ua tumu i le auiliiliga o faʻamatalaga faʻamaonia. O le mea lea, i le tulaga o laʻu tusiga, na o loʻu matauina lava o tagata e pipisi i le HIV e faigofie foi ona paʻu vave le mamafa.

Faaiuga

O lea la, o laʻu suʻesuʻega na faʻaalia e tusa lava po o le a le mea e manaʻomia muamua mo le paʻu mamafa o le mamafa, o le mafuaʻaga e faʻafitauli i le soifua maloloina. O le mea lea, e le aoga i taimi uma le fiafia i le saoasaoa o le leiloa o kilokalama, tusa lava pe o le a le mea e manaʻomia. E le gata i lea, o le anorexia o le a le avea oe ma se tagata fiafia, ae o le a liua i se puʻu ufitia i le paʻu.

Faʻasese le mamafa ma le soifua maloloina lelei ia te oe!

Afai e te maua lenei faʻamatalaga aoga, faʻamatala atu i isi.

Manua o meaai

O le tele o taimi, e mafua mai le paʻu o le mamafa ona o le ogaoga o mea taumafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaloa e sili atu lona mamafa e nofo i luga o se taumafa malosi.I lenei tulaga, o le tele o le paʻu o le mamafa e tupu i vaiaso muamua ma masina o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o caloric. O le suavai e sau mai le tino ma o le mamafa e paʻu malie. O se mea masani lenei e tutupu. I le lumanaʻi, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa o loʻo faʻamautuina. E tatau ona faʻamautinoa o le pau o le mamafa i le masina muamua o le taumafa e sili atu i le 5-6 kilokalama.

Mo le meaʻai, o mea nei e tatau ona alofia:

  • maeʻa le matelaina
  • taumafa paleni taumafa,
  • lanu meaʻai ('ai le lanu tutusa),
  • ave vailaau e faʻaitiitia ai le manaʻo,
  • soli atoa o masima, suka, proteins, gaʻo po o gaʻo.

O lea ituaiga taumafataga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli matuia o le tino. Vaivai o le muscle, faʻaleagaina o ponaivi, fao ma lauulu, faanoanoaga o le mafaufau, faʻalavelave faʻaogaina. E le gata i lea, o foliga matagofie e foliga mai: faʻailoga, vevela o le paʻu, e faigata ona faʻaumatia na o oe, ma e tatau ona e faʻaaoga i le taotoga palasitino. O le mea lea, e oʻo lava i le ogaoga o le meaʻai, e tatau ona maeʻa le taumafa, ma o le mamafa o le mamafa e tatau ona faifai malie.

Paʻu o le paʻu ona o le atuatuvale

E tele taimi e faʻatasi ai le mamafa o le mamafa ma le mafaufau-lagona lagona. I ia tulaga, e i ai i tagata se fesili pe aisea ua ou le maua ai le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga e masani ona i ai meaai. O le mamafa o le paʻu i le taimi o le atuatuvale e fesootai ma le faateleina o le gaosiga o hormones: cortisol, adrenaline, norepinephrine. O nei mea e aʻafia ai le ogatotonu o le fiaʻai, ma mafua ai ona paʻu tele le fiaʻai. O le mea lea, o se tamaloa i se tulaga atuatuvale e le manao e ai.

E le gata i lea, o hormones o le cortex o le tino e mafua ai le vevela tele o gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, ua leai se malosiaga o le tino, ma ua amata ona toe faatumu ia kalori mai ana lava punaoa. O se taunuuga, o se tagata e leiloa le mamafa e tusa lava pe lelei meaʻai.

O faʻamatalaga nei o le gasegase o le mafaufau-mafaufau loloto e mafai ona iloga:

  • leaga le miti
  • faʻaleagaina
  • ulu matua
  • vaivai
  • tau maualalo.

E tatau ona manatua e iai le faʻafitauli o le mafaufau, e mafai e le tino ona faʻaagaga malosi mai le tino ma le musika. O le leiloa o le mamafa e le na o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, ae faʻapea foʻi i le palasi ma le vaivai o muscle. O aʻafiaga o hormones e faʻaleagaina le gaosiga o le testosterone. O le mea lea, afai e te aʻafia i faʻamatalaga o le supersonal motion, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Smoking ma le ava malosi

Mafuaaga o le leiloa o le mamafa i alii e mafai ona fesootaʻi ma vaisu i masaniga leaga. I ia tulaga, e le vave ona leiloa le mamafa o le tino. E tupu lenei mea i tagata ulaula ma ava malosi ma le poto masani, pe a le gata i le mafaufau, ae o le faʻalagolago foi i le tino.

I le taimi muamua, e mafai e se tagata inu ona maua le mamafa. E mafua lenei mea i le maualuga o le kalori o mea inu ava malosi. O le inuina o le uaina ma le vodka e mafai ona faaosofia ai le manaʻo. Ae i le avea o se vailaʻau e faʻalagolago i le ava malosi, o loʻo faʻapipiʻi le ethanol i le metabolism. O le ava malosi e afaina ai le gasegase o gaʻo, o le tino ua faʻamalūina ma faʻaaogaina meaʻai. I tane e mafatia mai le tulaga 2 ava malosi, o loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

Ae mo le ulaula, o se sikaleti e fatuina ai se lagona sese o le nofo fiafia. O se taunuuga, o le tagata e amata ona 'ai sina meaai. O Nicotine e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, ona o lenei mea, o nai kalori ma meaʻai e ulu atu i le tino. O le ulaula e mafua ai le matelaina o le okesene, o se taunuuga, o le faagasologa o le gaʻo susu o le a faʻagesegese. O nei mea uma e ono mafua ai le paʻu vave o le mamafa.

E masani ona le fiu tagata i le ulaula ona o le fefe i le mauaina o le mamafa o le tino. Ae o le nicotine e le mafai ona avea ma auala e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. O le masani lava o se tagata pe a uma ona ia lafoaia se masaniga leaga e leai se sili atu nai lo le 3-4 kilokalama i le tausaga. E mafua mai i le mea moni na faʻalavelaveina le metabolism e ala i le faʻaauau pea o le nicotine. Faʻatasi ai ma meaʻai lelei ma se olaga ola malosi, e le tupu se mea taua mamafa.

Fesoasoani i faʻamatalaga

Mafuaaga o le leiloa o le mamafa e ono aʻafia ma faʻamaʻi i anufe. O le osofaiga e tupu pe a le lelei le gaosia o aano o manufasi, e ala i palapala eleelea, ma fesootai ai ma fagafao. O le toʻatele o tagata e fiafia i le fagogota, faʻatasi ai ma le sauniuniga le talafeagai o iʻa faʻamaʻi ma le pulou e foliga mai. E masani lava e le faʻasoa e se tagata le paʻu o le mamafa faʻafuaseʻi i le 'aiina o se oloa ma le le lava o le vevela, o faʻamaoniga o faʻamaʻi e leʻo vave ona tupu. O se parasite na ulu atu i totonu o le tino e 'aina ai meaʻai, o se taunuuga, o se tagata e leiloa le mamafa o le tino. O faailoga nei e tatau ona mataala:

  • tiga o le manava
  • nofoa le lelei
  • afaina
  • lagona le lava o le vaivai
  • moe
  • pala
  • vevela i luga o le tino na mafua mai i le allergy i helminths otaota otaota.

Afai e te masalomia le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona fai se suʻega ma pasia se auiliiliga o fecesi mo fuamoa helminat. Aua e te mafaufau ia oe lava, o nisi o anufe e sili ona matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cat fluke e mafua ai le faaleagaina o le ate, o lenei ituaiga o anufe e mafai ona aʻafia e ala i le aina o iʻa. O le taimi e faʻaolaina ai e mafai ona umi, o nisi taimi o le paʻu mamafa mamafa o le faailoga muamua lea o le maʻi.

Faamai o le Endocrine

Hyperthyroidism (hyperthyroidism) e tuʻuina atu ma le mamafa o le mamafa. O le galue malosi o lenei tino e mafua ai le vave osofia o gaʻo. I le taimi lava lea e tasi, o le faateleina o le 'ai ua mataituina, ma isi e le malamalama i le mafuaʻaga o le leiloloa o se tagata i le' ai tele o meaʻai. O le atuatuvale o se tasi lea o faailoga o lenei faamaʻi, ma o nisi taimi e foliga mai o se tagata e pipii i le atuatuvale. O isi faailoga o le hyperthyroidism e mafai ona iloga:

  • lagona o le vevela
  • fiva
  • mata matala (exophthalmos),
  • toso i le apu a Atamu,
  • paʻu
  • mumu mumu i foliga,
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivai le malosi.

Afai e iai faʻamaoniga o le mamafa o le mamafa, ona e faʻafesoʻotaʻi lea o se endocrinologist ma suʻe se suʻega toto mo hormones.

I le maʻisuka, o le faateleina o le mamafa o le tino e masani ona matauina. Ae i le 20% o mataupu, e tupu le mamafa o le mamafa. E mafai e se tamaloa ona paʻu i le 20 kilokalama i le 1-1.5 masina. Ona o le le lava o le inisalini, e itiiti le malosi o le tino e amata ai ona faʻaaogaina tino.

O le maʻi suka e faʻatasi ma faʻamaoniga e pei o le fiainu, sogisogi o le acetone mai le gutu, paʻu o le paʻu, faʻafuaseʻi ona leai se mafaufau. Afai o nei faailoga e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist ma suʻe se suʻega kulukose. I le amataga o le faʻamaʻi, o le gau o le mamafa e na o le pau lea o le faʻaaliga.

O faʻamaʻi pipisi

O le mamafa o le gau e masani ona fesootaʻi ma maʻi o le gastroenterological. I le gastritis, gasegase gasegase, cholecystitis, faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa e mafai ona matauina. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  1. Talu ai ona o le mumū, o le epithelium o le system digestive e le mafai ona feagai ma lana galuega. Meaʻai e le faʻapalapala, ma e le maua e le tino ni meaʻai.
  2. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma le faʻauʻuina faifaipea, lea e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le tino.
  3. Ona o le ogaoga o tiga i totonu o le manava, ua faʻaitiitia ai le manava, ma e le mafai e se tagata ona 'ai atoatoa.

E tatau ona faʻatalanoa se tagata gastroenterologist. O le a faatonuina e le fomaʻi se meaai faʻafefe lea o le a maua ai le tino ma mea uma talafeagai.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi pipisi o le tino e mafai ona tuʻuina atu ma isi maʻi: maʻi suka, tino o le tino, hyperthyroidism, lea e oʻo atu ai i le paʻu mamafa.

E masani lava o se tagata e leiloa le mamafa ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino. Ae o nisi taimi e tupu ai le mamafa i le amataga o le maʻi. E leʻi oʻo i le taimi nei le tiga o le tamaloa i le vaega pito i lalo, ae o le le toʻa i totonu o le manava e mafua ai le le lava o le manaʻo. O se paʻu laitiiti ae tumau pea i le mamafa o le tino e mafai ona avea ma se faailoga o pathoces gastric.

Faʻasologa o meaola

Faʻasolosolo i maʻi mama, o le mamafa o le paʻu e masani ona matauina i le 3 vaega o le maʻi. Neoplasms ave meaʻai mai le tino. O le polokalama puipuia e tatau ona galue i se auala faaleleia atili e toe faʻafoʻi ai galuega leiloloa o okeni ma faiga. O tagata gasegase e tele lava ina le lelei le taumafataga ma le vevela tiga, e tusa lava pe lelei meaʻai.

O pona o le atuatuvale ma le manava e aʻafia ai le masani ona faʻaaogaina o meaai. O se tagata e faʻamalosia e 'ai sina mea itiiti ma leai se mamafa. O mafuaʻaga faʻapitoa e mafua ai le paʻu o le mamafa. I le iloa ai o se faʻafitauli faigata, o le a faʻaleagaina ai se tagata, lea eo mai faatasi ma le faʻaitiitia o le manaʻo.

Ae ui i lea, o le leiloa o le mamafa e le masani ona tupu i taimi mulimuli o le maʻi. O nisi taimi o le faaitiitia o le mamafa o le tino o le faailoga muamua lea o se togafitiga o le mafaufau ua amataina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o le kanesa o le susu, o le esophagus, pancreas, o le gau o le mamafa o le tino atonu e na o le pau lea o le faailoga o le maʻi. O mumū o nei okeni e faʻamalosi ai mea e faʻalavelave ai le metabolism, ma o le mamafa o le mamafa e fesootaʻi ma lenei. A maeʻa ona aveese le neoplasm, ona toe maua lea e le tagata le mamafa.

O le mea lea, o se tamaloa o loʻo popole i le fesili pe aisea ua ou le maua ai le mamafa ona e leai se mafuaaga e tatau ona asiasi i se fomaʻi ma faia se suʻega. E taua lenei mea mo le vave iloa o togafitiga. I vaega muamua, o le kanesa e sili atu ona faigofie ona togafitia. O mafuaʻaga mo le gau o le mamafa e mafai ona mamao mai le leai o se mea.

Faamai pipisi

E maitauina le leiloa o le mamafa o le mamafa i le manava pulmonary. O lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le fiaʻai. E le gata i lea, o le tino e afaina tele, e aafia ai le metabolism. O le mamafa e leiloa vave, e oo atu i le 10-15 kilokalama i se taimi puupuu.

O le paʻu o le paʻu e tupu i isi faʻamaʻi pipisi: brucellosis, amoebiasis, mononucleosis, faʻamaʻi HIV, faʻamaʻi ma Escherichia coli. O le mea lea, faatasi ai ma le paʻu faʻafuaseʻi o le mamafa o le mamafa, e ono manaʻomia oe e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa faʻamaʻi pipisi.

Pau le mamafa o le mamafa i tane: mafuaʻaga, faʻamaoniga, suʻesuʻega, suʻega ma fautuaga faʻamaonia faʻamaonia

E mananao tagata uma ia i ai se tagata lelei ma aveese le tele o pauna. O lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i tamaitai uma ma sili atu le malosi o feusuaiga. O taunuuga lelei i le leiloa o le mamafa e mafai ona ausia e ala i le lelei o meaʻai ma aʻoga taʻaloga. Ae o nisi taimi e feagai tagata ma se tulaga e paʻu ai le mamafa o le tino e aunoa ma le aʻafiaga mai fafo. Mulimuli ane i le tusiga o le a matou talanoa e uiga i mafuaʻaga o le paʻu o le mamafa o le paʻu i alii ma mea e tatau ona faia pe'ā tupu sea faʻafitauli.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Po o le a lava le mea na mafua ai le paʻu vave o le mamafa o le tino, o lenei mea matautia e mafai ona oo atu ai i gasegase tuga. I lenei tulaga, o faailoga e iloagofie ai soo se togafitiga o loʻo matauina. E le gata i lea, o mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa o le tino i alii e oʻo atu ai i malaise lautele.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le a le gau o le mamafa ua manatu e vave? O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i uiga patino o le tagata. Afai e mamafa le 150 kilokalama o le tagata, o le leiloa o le sefulu kilokalama i le 30 aso e le o se togafitiga. O le a aoga le gau o le mamafa. Peitai, i isi tulaga, o lenei tulaga e matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se tamaloa e mamafa le 60 kilokalama.

Fai mai tagata popoto faapea afai e leiloa le 10 kilokalama i le 30 aso, e tatau i se tagata ona saili fesoasoani faafomaʻi. Ae maise lava pe afai ei ai se faʻafitauli i le tulaga masani. O le 20% o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻatusatusa i le laina pito i lalo, e lamatia ai le ola maloloina ma le ola o le tagata. O le mea lea, faatasi ai ma le mamafa o le mamafa i alii, e taua le asiasi i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le taua o le gau o le mamafa i se taimi pupuu e le pasia e aunoa ma se fua. O loʻo i ai i le tagata se faʻafitauli i le tulaga masani, lea o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Sensation of overwork, faaitiitia le tomai e galue ai.
  2. Faʻamalalaina.
  3. O se faʻaitiitia o le faʻaititia o le tele o mea faʻapipiʻi.
  4. Maʻimaga ma le le lava o mea taua.
  5. Taunuʻuga o le faʻaalia o le paʻu (paʻu eleele po o le paolo malulu, sosogi, maʻumiʻumi).
  6. O le malulu ma le gau o lauulu, o le pala o le fao papatusi.
  7. Flammation o le mucosa oral.
  8. Le tuai o le nofoa.
  9. Faʻailoga o le polokalama urinary.
  10. Tetee o galuega tau feusuaiga.
  11. Manatu
  12. Se faʻaaliga o le osofaʻiga.
  13. Faʻafitauli lagona vaivai.

Taumafa masani o le Faʻasolo o le Toto

O a mafuaaga pito sili ona taatele o le paʻu faafuasei o le paʻu o tane? O nisi oi latou o tulaga e fesootaʻi ma se olaga le talafeagai, faʻapea foʻi ma faafitauli tau le soifua maloloina. O mea taua e mafua ai le paʻu o le mamafa o le tino e tatau ona lisiina:

  • Faʻasagaga o mea ua fai ma vaisu, faʻaleagaina o meaʻai tuinanau, suposrain lagona. O se meaai le paleni, o le i ai i totonu o le tele o meaʻai suamalie, falai, mea manogi ma meainu e inu ai le ava e mafua ai le le atoatoa o galuega o le digestive tract.
  • Le i ai o parasite i le tino. O loʻo i ai le talitonuga lautele o faʻamatalaga faʻafeiloaʻiga e na o tamaiti laiti lava. Ae ui i lea, o le gau o le mamafa o tane ona o le helminthiasis o se mea e masani ona taatele. O le palasite e ulu atu i le tino o le tagata ona o le le usitaia o tulaga o le tumama, o le faʻaaogaina o aano o manufasi poʻo iʻa e le mafai ona faʻamalosia le vevela. E moni lava lenei mea mo e fiafia i aano o manu fasi, ma sushi ma isi mea Iapani.
  • Le i ai o neoplasms mama. O se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, o se lagona o vaivaiga, leai o se manaʻo ma se faʻaitiitia o le malosi e galue ai - o nei faailoga uma e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se paʻu pipili.
  • Faʻasologa o le faʻaogaina o le tino. O nei mea e aofia ai gasegase gastrointestinal, faʻasologa masani i le manava, pancreatitis, faʻamaʻi o le ate ma le talo. O nei maʻi e fesoasoani i le leai o se manaʻoga ma le le lelei o le taumafaina o meaʻai.
  • Tusaaisa o le tino manava (mama, trachea). I le taimi nei, mo le puipuia o togafitiga, o suʻega masani a tamaiti ma tagata matutua e faia. Afai e maua se tagata i lenei faʻamaʻi, ua auina atu o ia i se fomaʻi, lea e faia ai togafitiga uumi. I lalo o le suʻesuʻeina vave, o le maʻi mama e mafai ona faʻaaogaina.
  • O le maʻi suka. O lenei maʻi e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini.
  • Faʻaleagaina o galuega a totoga taua, lea e oʻo atu ai i le saoasaoa o le metabolism.
  • Faʻasalaga na tuʻuina atu e ala i fesootaiga vavalalata. O se tasi o faʻamaʻi masani ma matautia o le AIDS.
  • Mafaufauga o mafaufau, mea e ai ai meaai.
  • Ola pe faigaluega i se eria e sili atu le vevela.

Faatasi ai ma mafuaaga o le paʻu faafuasei o le paʻu o tane, o tagata atamamai e taua mea e aʻafia ai meaʻai e le talafeagai.

Ona o na tulaga, e mafai ona e lisiina:

  1. Meaʻai, e aofia ai togafiti. O se faʻaitiitia o le mamafa o le tino i lenei tulaga e mafai ona fesootaʻi ma uiga taʻitasi o le tino.
  2. O le faʻaaogaina o meaʻai maualalo (meaai kuka, namu ma vave faʻafefiloi pateta).
  3. Faʻaleagaina o meaʻai ona o le pisi o fuafuaga.
  4. O se suiga tele i se vaomatua poʻo se mea taumafa masani.
  5. Faʻaaloalo i fasiga faʻalelotu mo se taimi umi.

Togafitiga ma nisi fualaau faasaina e masani ona taitai atu ai le toilalo mamafa i alii.

O mafuaaga e vave faʻaitiitia ai le mamafa o le tino i le le lava o le fiaʻai pe a faʻaaogaina mea nei:

  1. Hormones e faʻamalo ai mea e teu ai lauroid.
  2. Laxative medicines.
  3. Auala mo togafitiga o maʻi o le kanesa.
  4. Fualaau e faaosofia ai le gaioiga o le faiai.

Faamolemole ia maitauina afai e faatonuina e le fomaʻi soʻo se fofo, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo ia.O le mea moni, i nisi tulaga, o le mamafa o tane o loʻo faʻaaogaina nei vailaʻau e faʻaitiitia le mamafa, e mafua tonu lava ona o le sese sese ole vaitaimi o togafitiga.

O aʻafiaga le lelei o mea leaga o loʻo iai i totonu o fualaau 'ava malosi ma tapaa o mea ia e fesoasoani i le paʻu mamafa. O Nicotine e faʻaleagaina le faʻafefeina o mea e manaʻomia, faʻafefe ai le leai o se meaʻai. O mea inu e aofia ai le ethanol e mafua ai le mea oona, faʻavevesi ai le gaioiga o le vaega o meaʻai ma le metabolism. O le faʻaaogaina o fualaau oona o le mafuaʻaga foi lea o le gau o le mamafa i tane. O lenei vaisu e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le tetee o le tino, o le leai o se meaʻai ma le atrophy muscular.

E talitonuina o le malosi malosi o feusuaiga e sili atu ona faigofie le taulimaina o mea tutupu i le olaga nai lo tamaitai. Ae ui i lea, o le tino tane e afaina foi i le tele o faʻalavelave tau mafaufau. Ma o le gasegase faalelagona e masani lava ona o faatasi ma le le lava o le fiaai. O le tino o le tagata i lenei tulaga ua faamalosia e faʻatautaia le le lava o meaʻai mai ona lava faʻasao (tino o le tino ma maso).

O se vaitaimi uumi o le atuatuvale e mafai ona faatupuina ai le atuatuvale. E mafai ona e iloa lenei maʻi pe afai o iai au nei:

  • le toʻa i totonu o le fatafata,
  • ulu matua
  • popole
  • moe le moe
  • faateleina i le toto maualuga,
  • faaitiitia le tomai e galue ai, faaletonu mafaufau,
  • toesea o feusuaiga,
  • le le fiafia ma le atuatuvale
  • afaina fualaau.

Afai o le mafuaʻaga o le paʻu faʻafuaseʻi o le mamafa o le mamafa i totonu o se tamaloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Fomaʻi ma se lagona toʻafilemu ma fualaau faasaina ona o le atuatuvale e fesoasoani e taulima ai le faafitauli.

O lenei maʻi o uiga ia o tamaʻitaʻi ma alii. E mafai ona masalomia i le i ai o uiga nei:

  1. Faitiitia le manao feusuaiga.
  2. Le mautonu i galuega tau feusuaiga.
  3. Le mafai ona tupu.
  4. O le popole ma le tele o le moe.
  5. Lagona le lofituina.
  6. Faʻaitiitia le mafai gafatia i le mafaufau.

O faʻalavelave o galuega a le totoga taua e taua o mea e mafua ai le paʻu mamafa mamafa. I tagata, o mafuaʻaga o lenei mea e masani ona masani ai o le vevela vevela ma grenia.

O lea, hyperthyroidism (o se mafuaʻaga e mafua mai i le faateleina o le gaosiga o le thyroxine) e tuʻuina atu ma le mamafa o le paʻu e le o le mea e masani ai, o le faʻavaveina o le fatu, o le afu o le afu, vaega o le gatete, ma le le mautonu. O le isi mafuaaga o le paʻu o le mamafa o le solia lea o le mea o loʻo iai. O aʻafiaga e aʻafia ai vaivaiga o le muscle, faʻaitiitia le toto maualuga, naunau mo meaai mama, o le paʻu o le paʻu ma le le toʻa i totonu o le manava.

O nisi taimi ma le faateleina o le manaʻoga mo meaai, faʻafuaseʻi ona tupu le mamafa o le mamafa. O le mafuaʻaga mo tane, faʻapea foi ma fafine, atonu e leai se inisalini. E uiga i le maʻisuka.

O lenei tulaga eo faatasi ma ia faailoga:

  • susu ma le galala malosi,
  • popole
  • leai se mafaufau
  • le manogi o le acetone mai le ooto tautala.

E mafua ai foʻi le faʻaitiitia o le mamafa. O mafuaʻaga mo tagata e mafai ona avea ma faʻafitauli eseese o le faʻaogaina o meaʻai.

O le tele o taimi, o le paʻu o le mamafa e tupu i le mumū o le pancreas, lea eo mai faatasi ma le vomiting, faʻavavevave i totonu o le manava o le manava, faʻafefete le afu o le afu ma le lanu o le paʻu.

Gastritis foi e faatatau i maʻi gastrointestinal. O loʻo faʻaalia i le le mautonu i le pito i luga, leʻo, le faʻapipiʻi o le plaque i luga o le laulaufaiva, fagu. Faʻalavelave faʻalavelave ile gaioiga e o mai faatasi ma le manava o le maʻi, tu i luga ma le taofiofi.

O le mamafa o le paʻu o tagata i le maeʻa ai o le gaʻoina o meaʻai, e mafua mai i le le lava o le manaʻo, lagona o vaivaiga, vomiting, fiva, sasaina i le gaʻo, ma le leiloa o lauulu.

O le kanesa o se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia. E faigata ona togafitia. Faatasi ai ma mafuaaga o le paʻu faafuaseʻi o le paʻu o tane, o se tasi o mea taatele o lenei maʻi.

O tagata e iai fualaau faasaina ma ava malosi, pagota, ma tagata e le atoatoa le soifua maloloina e sili ona afaina i le gasegase.

O le maʻi e faʻaalia i le le mautonu tele i totonu o le fatafata, faʻalavelave faʻavauvau i le pipili ma toto totoga, faʻamalolo, vevela, ma vaivaiga.

O le paʻu o le paʻu e mafai foi ona mafua mai i se gaioiga mimiti i totonu o mama - o le niumonia. E le pei o le gasegase, o lenei togafitiga e le o se mea masani, ae o se auala gaogao.

O kanesa e masani lava o se faʻamatalaga o le mafuaʻaga e le maua ai e tagata le mamafa. O lenei maʻi eo mai e le gata i se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, ae faʻapea foi isi faailoga. O aʻafiaga e faalagolago i le okeni lea na fausia ai le neoplasm.

O maʻi e mafatia mai faʻaaliga eseese. E mafai ona:

  1. Tafa o le tale.
  2. Faʻafitauli o le gastrointestinal tract.
  3. Leai o le fiaai.
  4. Vaʻaiga o leo.
  5. Faʻalalōina umi o manua o le paʻu.
  6. O foliga vaaia o faʻamaufaʻailoga.

O tagata uma e maua i le pathologies o le tino e feagai ma le faasee, lauulu lauulu ma faofolafola pepa, ma le suʻesuʻeina o foliga.

O le mea e leaga ai, e masani ona alu le tamaʻitaʻi i le fomaʻi. A latou o atu i le falemai, e le mafai e fomai ona toe faia se mea.

O se tasi o mea e mafua ai le paʻu o le mamafa o le ai ai o meaai (anorexia). E tupu, o se tulafono, i alii talavou ma alii talavou. O le mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei maʻi i sui o le malosi malosi o feusuaiga e masani lava o gasegase o le mafaufau (faanoanoaga, maʻi le mafaufau).

Ole mea e le o maua e le tagata e maua ai meaʻai e maua mai i le mea e mafua ai le teenaina o meaai.

O nisi taimi e fai ai e tamaloloa meaʻai ona o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga masani, tusiata. E masani lava o le mafuaaga o faamatalaga a uo e uiga i le atoaga o le autalavou. O le anorexia e matautia ona e faʻaosofia ai le gaioiga i le gaioiga o totoga ma tino o le tino, lea e oʻo atu i le oti.

O le isi maʻi ogaoga o le mafaufau o se mea leaga tele. E masani ona tupu pe a mavae le 65 tausaga. Ae o nisi taimi o le maʻi e atiina ae i tagata ogatotonu. E masani ona mafua ai le paʻu o le mamafa i alii e sili atu i le 40. O le mea moni e faapea o tagata gasegase e le mafai ona tautua, e aofia ai le 'ai i le taimi. O ia tagata e tatau ona vaavaaia e le aiga poʻo le aufaigaluega o falemaʻi.

O le gau o le mamafa o se mea e manaʻomia ai se fomaʻi. A maeʻa suʻega, e mafai ona e fuafuaina le mafuaaga o le leiloa o kilokalama.

Mo le toe faʻaleleia, o le taumafa lelei e taua tele. E tatau ona e 'aina sina mea itiiti, ae tele taimi. O oloa e tatau ona mama, ae aofia ai mea e manaʻomia mo le tino. O le lisi o aso taitasi e tatau ona aofia ai susu susu, fualaau faisua, fualaau aina, iʻa ma aano o manufasi. E tusa ai ma le faʻasologa a le fomaʻi, supplements vitamins, fualaau e faʻaleleia ai otaota, fualaau faʻamaʻi ma se lagona toʻafilemu, ma fualaau e faaosofia ai le manaʻo. I le tulaga o le matuia o le vaivai, o le pata ma le injections e faʻaaoga i le falemaʻi.

O le faateleina o le mamafa o le tino e mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina o tamaʻitaʻi ma alii. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina lou mamafa. Afai o le gau o le mamafa e mafua mai i taaloga taʻavale, meaʻai - e leai se mafuaaga e popole ai. O se olaga ola malosi i le mavae ai o se taimi umi o le le gaioiga e masani lava ona oʻo atu ai i se paʻu mamafa mamafa. O nei uma faʻafetai i le testosterone, lea e amata ona gaosia lelei, liliu le gaʻo i le maso. Ae, afai e le suia le olaga o le tamaloa, ma o le gau o le mamafa, e i ai le mafuaaga e popole ai. E tele mafuaaga mo lenei mea. O le tele o taimi, o le mamafa o le mamafa o le mamafa o tane e iloa ai le i ai o maʻi tuga i le tino. I le avea ai ma tulafono, o nei faʻafitauli o le endocrin system, o le aʻafiaga o le atuatuvale.

O le tele o saienitisi e finau mai o le popolega, lagona le lelei e mafua ai le paʻu o le mamafa i alii e aunoa ma le suia o le meaai. I lalo o le aafiaga o le mautonu o le mafaufau, ua matauina ai le paʻu tele o le mamafa o le tino. O aso nei e matua faigata lava ona aloese mai le atuatuvale. O aso uma matou te feagai ai ma faʻavevesi i le fale, i le galuega, i le felauaiga. E le gata i lea, o galuega faʻapitoa e aʻafia ai le mautu o le mafaufau. Afai e umia e le tamaititi se tulaga maualuga i se tulaga talafeagai, o le a tuʻuina atu ia te ia i aso uma ni popolega.

O mafuaʻaga o le paʻu o le mamafa i tane ma meaai masani e mafai ona faapenei:

  • Faanatinati
  • Faʻaleagaina,
  • Faaleleia le tino ma le mafaufau
  • Faʻafitauli

O le tino o se tagata e mafai ona vave faʻafetaui ma faigata. E faʻaaoga foi lenei i le toe faʻaleleia o le mamafa masani. Ma e le tatau ona faia ni vailaʻau faʻapitoa. Ae, afai o le atuatuvale i le olaga o se alii talavou ua liua i le tulaga o le tino, e manaʻomia le fesoasoani a se tagata poto faapitoa.

I le avea ai ma tulafono, o le mamafa o le mamafa o le mamafa e aunoa ma le suia o le lelei o meaai e faʻaalia ai togafitiga faʻaleaga. O le mea lea o loʻo taumafai le tino e togi lona malosi atoa ma tuʻuina atu i le taua faasaga i le faʻamaʻi. Muamua, o mea gaʻo ma musika e faʻaaogaina. O le le lelei o le leiloa o le mamafa i alii e mafai ona faʻatalanoa ma se fomaʻi e aunoa ma se toilalo. Atonu e te manaʻomia le muamua o nisi o fualaau oona o le a toe faʻafoʻi ai le faʻaogaina o le tino. O lenei mea o le a fesoasoani i le alii talavou e toe foi atu i lona tulaga muamua. O le vave vave togafitiga e amata, o le itiiti ifo foi o le atinaʻeina o se faʻalavelave mai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

E masani lava, o le faʻavave o le mamafa o le mamafa o tane i meaai masani e faʻaalia ai le le talafeagai o le galue o le endocrine polokalama. I lenei tulaga, o le tele lava o taimi, e tiga ai le thyroid gland. I le faaletonu o le hormonal i le vevela, o nisi vaega e amata ona fai, lea e faʻaosofia ai le vevela tele o gaʻo ma calorie.

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai mo le fesoasoani, e tele faʻafitauli e mafai ona tupu. O se tasi o faʻamaʻi gasegase matautia o le hyperthyroidism. I lenei tulaga, o le tele naua o le gaosia o hormones e le gland e tupu. O aʻafiaga o lenei maʻi o faʻamaoniga nei:

  • Lafoaia vave o le mamafa (e oo i le 10-15 kg),
  • Faateleina le manaʻo
  • Tigilima lima
  • O le faʻaitiitia o le malosi o le loto,
  • Faʻasalaga feusuaiga,
  • Faanatinati

O le iloaina o nei faailoga i totonu ia te ia lava, e le tatau i se tamaloa ona tolopo se asiasiga i se finocrinologist. O le mea moni, i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le maualuga o le lelei o le taunuʻuga e mautinoa. O le gau o le mamafa i alii e mafai ona mafua ona o le i ai o se faʻamaʻi o le endocrine pei o le maʻisuka ituaiga 1. O lenei ituaiga o maʻisuka o le insulin-faʻalagolago. E manaʻomia e le tamaititi ona tui tui i insulin i aso uma.

O le faʻaʻeseʻese o lenei faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni o loʻo tupu malie, e le mafaamatalaina. Ae ua amata ona faʻaalia ona faailoga i le vaitaimi o faʻateleina. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona le maua le mamafa, ae o loo i ai pea le faateleina o le fiaai, e oo lava i le paʻu. O le gasegase e matuai fiainu lava. O se tamaloa e manogi malosi le manogi o le acetone mai lona gutu. O le mea lava lea e tasi mo le urine ma le afu. O le faʻamaʻi matautia tele mo le maʻi. Faʻateleina pe faʻaitiitia i le suka o le toto, e mafai ona tupu se coma. Ma e le o mea uma lava e mafai ona vavaeese mai le maʻi mai ai. O le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina e se tagata poto faapitoa.

Ua le maua e alii le mamafa mo isi mafuaaga. E sili atu ma le 80% o mataupu uma o le paʻu o le mamafa o tane e faʻaalia ai le le lelei o se okeni poʻo se tino o le tino. E manaʻomia e tagata taʻitasi ona mataʻituina a latou mamafa, ma pulea lelei. Afai ei ai suiga iloga e aunoa ma le iloa pe aisea, ona e manaʻomia lea ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. I le faaopoopo atu i mafuaʻaga autu o le paʻu faʻafuaseʻi o le paʻu, o loʻo i ai nisi faʻamaʻi e faʻaosofia ai le vevela tele o le gaʻo ma maso.

O le paʻu o le paʻu o tane i meaai masani e mafai ona avea o se faailoga o le amataga o le kanesa. I lenei tulaga, o le gau o lauulu, fao fao, o le siakiina o le paʻu ma le sclera o mata ua faaopoopo foi i le mamafa o le mamafa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o ia uiga e masani ona le amanaiaina. Ae o se paʻu mamafa mamafa e ono faʻamalosia ai le maʻi e faʻatalanoa se fomaʻi. Na o gaoioiga faʻatinoga o le a mafai ai ona iloa vave le tuputupu aʻe o le tuma i le tino. I ia tulaga, o le kanesa o le fualaau oona, pancreas, ma le ate e masani ona fuafuaina. O le paʻu o le mamafa e mafai ona matauina mai le aso muamua o le amataga o le neoplasm. O le mea lea, e taua le mataʻituina o lou mamafa ina ia mafai ai ona iloa vave le faafitauli.

O faʻamuamua ma sili ona taatele o le oncology o faailoga nei:

  • Vaivai
  • Umi faʻamalolo o manua ma maʻi pipili
  • Vaʻaiga o leo
  • Fuga
  • Fale le lelei
  • Paʻu mamafa mamafa
  • Faʻasalaga o le paʻu,
  • Le tupuga o faʻamaufaʻailoga.

O le le atoatoa o le tino e mafai ona mafua ai le paʻu mamafa i talavou ona o le leai o se mafuaʻaga. I lenei tulaga, e le mafai e le corlenx ona taulimaina lona gaioiga, ua taofia ai le maua o hormones i le aofaiga tonu. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave ma tumau, aʻoga ma le lua. O aʻafiaga e aʻafia ai vaivaiga o musika, faʻaitiitia o le toto toto, manava oona, faʻapogisaina o le paʻu, ma le tiga o le tino.

O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se lautele o faʻaaliga. Ma o le mamafa mamafa o le mamafa, ae le o se maʻi faʻavaivaia, o le faailoga muamua lea o togafitiga. O le kanesa ua manatu e faigata ona togafitia faʻamaʻi. O le taua faasaga ia te ia o le a faamanuiaina i le amataga o le atinae. A maeʻa le gau o le mamafa, faʻaopoopoina ia faʻamaoniga:

  • Sulu i totonu o le pusa, bronchi,
  • Tete le tale
  • Faʻasalaga o le toto poʻo le tulei faʻatasi ma le toto,
  • Faateleina le vevesi
  • Faʻailoga ogaoga.

O lenei maʻi e taua foi o le vevela. O le mea lea, o le gau o le mamafa e mafai ona mafua ai suiga o tausaga. O le faamaʻi o le Alzheimer e mafua mai i le leiloa o sootaga i totonu o le faiʻai. E atiina ae, e fai ma tulafono, pe a mavae le 65-70 tausaga. Afai ei ai i le tamaititi se vailaau faʻasolo, e mafai ona tupu le maʻi i le talavou e 40-45 tausaga. O le tagata gasegase o loʻo i ai le le fiafia i le avanoa, taimi, manatuaina o le mafaufau. Muamua, manatuaina e tagata mafaufau mea tutupu talu ai nei, ona mou atu ai lea o le mafaufau umi. O gasegase faapena e galo ia mea autu - 'ai, fai laei, alu i le faletaele, inu vai. O nei mea uma e mafua ai le paʻu o le mamafa o le tino. E le mafai ona i ai faʻamatalaga o le maʻi e aunoa ma le fesoasoani mai o aiga, aiga, uo.

Ulcerative colitis o se faʻamaʻi faʻavaivai lea o le mucous membrane o le kolone ua amata ona mu. O le mamafa o le pa'ū i lenei tulaga ua avea ma faailoga autu. E le gata i lea, e tatau ona aofia ai le tiga o le manava, manava o le tino, le mausali, afaina, leiloa o le manaʻo, fatu fatu ma le fatu. O le taofiofi o le manava e taʻitaʻia ai foʻi le leiloa o le mamafa. E masani lava, o le faalavelaveina o le manava e faailoa ai le i ai o le kanesa. I tulaga uma lava, o le paʻu o le mamafa e tuʻuina mai ma vaivaiga lautele o le tino. Aua nei faatuai le asiasiga i le fomai. O le le lava o le 3-5 kilokalama mo le leai o mafuaaga e mafua ai ona popole. Ma e naʻo le taimi e tatau ai ona faʻaaogā le auʻaunaga e aloese mai le ogaoga o aʻafiaga, tausia le soifua maloloina

Talofa, au faitau pele, ou te ofoina atu laʻu sailiga i le aso i alii ma mananao e auiliili auiliili le paʻu mamafa i alii, mafuaʻaga o lona tupu, ma le taimi e amata ai le ilia o le alaga. O laʻu suʻesuʻega o le a fesoasoani e fuafua le tulaga o le soifua maloloina o le paʻu vave o le mamafa.

E ui lava e talitonuina o le feusuaʻiga talafeagai e sili atu ona gauai atu i ona foliga vaaia, o sui faʻaonaponei o le afa malosi o tagata soifua e le o faʻasaga i le manaʻoga mo le lalelei.O le atoatoa i foliga faaletino o le faailoga muamua lea o se foliga vaaia lelei.

O le mea lea, o le toʻatele oi tatou, e tusa lava po o le a le matua ma le itupa, e tele ni taumafaiga e faʻaumatia ai paʻu faaopoopo ona o le le paleni o meaai ma se olaga ola solo. Ae ui i lea, i lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le faafitauli atoatoa faʻafeagai.

Afai e te vave leiloa le kilokalama i kilokalama e aunoa ma se taumafaiga, e tatau ona e mafaufau e uiga i togafitiga faafomaʻi. E mafai ona e fiafia i le vevela, o le miti tupito lea, ae o se tagata lelei e le o faʻaalia se soifua manuia lautele. Ma le isi, o le a ou mafaufau i mea taua e tatau ona i ai mo le paʻu mamafa o le paʻu i le malosi o feusuaiga.

E pei o le tele o tamaloloa, ou te le maua le mamafa mai aafiaga. Soʻo se tulaga faʻalavelave faʻafuaseʻi ona faʻateleina nisi pauna. Ae ui i lea, na amata ona ou matauina le leaga o aʻafiaga o lagona loloto o loʻu soifua manuia, lea ou te popole ai ma e oo foi i le fefefe ia te au. Na amata ona ou moe lemu, ma ou momoe mo sina taimi puupuu, na ou oso ae i luga mai laʻu moe. O le faʻavauvau o le ulu e mafua ai le faʻalavelave faʻatasi ma le tele o le faʻavevesi. Ou te le lavava vave ma ua ou saunia e pauu atu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O popolega e uiga i le pa'ū faʻafuaseʻi o le mamafa o meaʻai na mafua ai ona ou maua se suʻega faafomaʻi, aua na ou iloa ai o se tino soifua maloloina e mafai ona feagai ma tulaga faigata. Ma o loʻu saoasaoa o le mamafa o le mamafa e iloa ai se maʻi na natia.

Ou te fautua atu i tagata uma e aunoa ma se faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e le o tolopo le fofo i le faafitauli i totonu o le pusa umi, ae ia vave saili se fautuaga mai se fomaʻi. O tausiga faʻalesoifua maloloina e le umi se taimi!

O mea faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga e mafua mai i otaota leaga o megacities, e pei o le 'aveʻesea o gas mai le tele o taavale, e aʻafia ai le tulaga o le toto o tagata. Faatasi ai ma le faaputuputuina o mea leaga i le tino, o le endocrine e mafai ona le lelei.

O togafitiga faʻapitoa i le vevela i le tane e masani lava ona atagia i suiga o le mamafa o le tino. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o nisi faʻasologa o loʻo faʻateleina i le tino. Calories mai le faʻaaogaina o meaʻai, o se taunuuga, e le o aʻafia, ae o le afi na susunuina.

Afai e masani ona e 'ai faʻatasi ma se tulaga e le masani ai, ma i le taimi lava lea e vave ona le maua le mamafa e aunoa ma le faʻaaogaina o taumafaiga, ou te fautuaina le gauai atu i le setete o le toto. Faʻafitauli i le tino o le endocrine e aunoa ma se fesoasoani talafeagai mai fomaʻi agavaa e mafai ona tupu i le atinaʻe o hyperthyroidism. O lenei faʻamaʻi e aliali mai lava i le mea moni e faapea, o le lelea o lau thyroid e amata ona maua ai le tele o lemoni.

Ua maua e Endocrinologists ia faailoga autu o le hyperthyroidism. E tatau ona e amata popole pe afai:

  • vave ona e leiloa le 10 kilokalama ma le manaia tele,
  • o le fatu e oʻo atu i le 120 pe sili atu foʻi i le minute,
  • e tusa lava pe malulu oe afu tele
  • le gatete le fefe i tamatamailima
  • moe i le moe
  • feusuaʻiga tau feusuaʻiga ua mataituina.

I le uluaʻi faʻaaliga o nei faʻaʻailoga, ou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻia vave o se endocrinologist. Ole taimi vave ole togafitiga faafomaʻi e mafai ona puipuia ai le hyperthyroidism pe taofi le faʻamaʻi i le taimi muamua.

O loʻo taʻua o se tasi o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e mafua ai le gau o le mamafa. O le uluaʻi faʻaaliga o le maʻi o le le faʻamaoniaina o le manaʻo ma le paʻu o le mamafa.

O le maʻisuka ua fuafuaina e suʻega suʻega. O lona uiga o le fia inu e le mafaamatalaina ma le le mautonu le manava ma le manava manaia, ma tuʻu ese atu le acetone. O le "manogi" lava e tasi e lagona pe a urinating. E le gata i lea, o se faʻamaʻi matautia e tuʻufaʻatasia ma le leiloa o taimi e leiloa ai.

Ou te maitauina e leai se faʻafitauli, sei vagana ai le leiloa le mamafa, e le o matauina i le taimi muamua o le maʻi. O se tamaloa e leiloa kilokalama, taumafa malosi ma faʻafefe tele se vai.

O le mea lea, afai e te mauaina oe faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga, ou te fautuaina oe e alu vave i le fale suesue lata mai ma foaʻi toto mo le suʻega. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le mea e sili atu nai lo le faʻatagaina masani, ou te faamalie atu, oe maua i le maʻisuka!

A o ou laitiiti, na fefe loʻu tina ia te aʻu: "Aua e te suluina mai taifau leaga, a leai o le ae maua ni anufe!" Ae ui i lea, o meaola e ulu atu i le tino o le tino e le gata mai manu feoai. O le iloa o lo latou i ai o le a fesoasoani i suʻesuʻega suʻesuʻega i se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga poʻo se suʻesuʻega o feces.

Afai e te leiloa le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga, ou te fautuaina malosi oe e faʻalogo i ou lagona i totonu:

  • o se faʻaitiitia o le fiaʻai e faʻaalia ai le i ai i totonu o le tino o malo e leʻi manaʻoina e faʻaalia i osofaiga a le malo,
  • sasaina, faatasi ai ma lagona le mautonu i tafatafa o le aus, o loo taʻu mai ai le mea lava e tasi
  • parasites e mafai ona mafua ai le vaivai faifai pea, lea e le alu ese e tusa lava pe ua mavae ni itula malolo,
  • afaina ai meaʻai, faatasi ai ma le manava poʻo le manava, o se faailoga o le i ai o tagata ese i fafo i le tino.

I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, o le i ai o faʻafeiloaʻiga alofa e mafai ona faʻaalia o ia o se taimi leai se mafuaʻaga o le vevela. Faatasi ai ma se tali lelei mai le fale suesue e uiga i le i ai o parasite i le tino, ua fautuaina e fomai le faaaogaina o fualaau oona.

O le mea e sosoo ai o le toesea mamafa o le mamafa o se maʻi faʻaleagaina e mafua mai i se maʻi leaga. O le mea e leaga ai, e oʻo lava i faʻamalamalamaga o malamalama o le oncology e leʻi aʻoaʻoina i se taimi vave e iloa ai lenei maʻi. Na o se suʻesuʻega faʻamalosi maeʻa ma le tele o suʻega e mafai ona fuafua se maʻi matautia.

O pamu mimiti leaga e manaʻomia tele malosi malosi mai le tino, mafua ai le le lava o le fiaʻai, faatasi ai ma le paʻu vave o le mamafa, leai se malosi galue ma isi faʻalialiavale o le kanesa. O le amanaiaina vave o le vevela i luga o le fale i le vave amata e mafai ai ona faia ni metotia talafeagai e fofo ai, e oo atu i se taotoga.

A oʻo ina amata ona paʻu le tagata, aemaise lava o se talavou, o le faʻaaoga sese o fualaau faasaina atonu o le mafuaaga lea. Gaoioiga faʻateleina, fesuiaiga ma se tulaga e sili ona paʻu, faʻateleina le faʻamaonia o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

O se suiga i le talafeagai o le metabolism e mafua mai i le meaʻai e mafua mai i le gastritis poʻo le maʻi o le manava e mafua ai foʻi le gau.

E faapena foi pe afai e te leiloa le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga Ou te fautuaina se suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi i le tino. O le faʻatagaina o le x-ray taʻitasi poʻo le faʻamalamalamaga o le a faʻatagaina ai le vave iloa o le manava pulmonary. Ou te maitauina o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona vavae ese mai isi, ina ia aloese ai mai faʻamaʻi pipisi.

O faʻasalalau faʻaonapo nei ma isi punaoa ua tumu i le auiliiliga o faʻamatalaga faʻamaonia. O le mea lea, i le tulaga o laʻu tusiga, na o loʻu matauina lava o tagata e pipisi i le HIV e faigofie foi ona paʻu vave le mamafa.

O lea la, o laʻu suʻesuʻega na faʻaalia e tusa lava po o le a le mea e manaʻomia muamua mo le paʻu mamafa o le mamafa, o le mafuaʻaga e faʻafitauli i le soifua maloloina. O le mea lea, e le aoga i taimi uma le fiafia i le saoasaoa o le leiloa o kilokalama, tusa lava pe o le a le mea e manaʻomia. E le gata i lea, o le anorexia o le a le avea oe ma se tagata fiafia, ae o le a liua i se puʻu ufitia i le paʻu.

Faʻasese le mamafa ma le soifua maloloina lelei ia te oe!

Afai e te maua lenei faʻamatalaga aoga, faʻamatala atu i isi.

E toatele tagata e mananao e aveesea le mamafa. Ae peitaʻi, o le mamafa o le paʻu mamafa e le mafai ona manatu e masani, o mafuaʻaga i tagata paʻu mamafa e mafai ona ese. E le o taimi uma e fesootaʻi ai ma meaʻai; e masani ona 'ai atoatoa le tagata, ae vave vave ona leiloa kilokalama.

O le tele o taimi, e mafua mai le paʻu o le mamafa ona o le ogaoga o mea taumafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaloa e sili atu lona mamafa e nofo i luga o se taumafa malosi. I lenei tulaga, o le tele o le paʻu o le mamafa e tupu i vaiaso muamua ma masina o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o caloric. O le suavai e sau mai le tino ma o le mamafa e paʻu malie. O se mea masani lenei e tutupu. I le lumanaʻi, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa o loʻo faʻamautuina. E tatau ona faʻamautinoa o le pau o le mamafa i le masina muamua o le taumafa e sili atu i le 5-6 kilokalama.

Mo le meaʻai, o mea nei e tatau ona alofia:

  • maeʻa le matelaina
  • taumafa paleni taumafa,
  • lanu meaʻai ('ai le lanu tutusa),
  • ave vailaau e faʻaitiitia ai le manaʻo,
  • soli atoa o masima, suka, proteins, gaʻo po o gaʻo.

O lea ituaiga taumafataga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli matuia o le tino. Vaivai o le muscle, faʻaleagaina o ponaivi, fao ma lauulu, faanoanoaga o le mafaufau, faʻalavelave faʻaogaina. E le gata i lea, o foliga matagofie e foliga mai: faʻailoga, vevela o le paʻu, e faigata ona faʻaumatia na o oe, ma e tatau ona e faʻaaoga i le taotoga palasitino. O le mea lea, e oʻo lava i le ogaoga o le meaʻai, e tatau ona maeʻa le taumafa, ma o le mamafa o le mamafa e tatau ona faifai malie.

O meaʻai le lelei e tau atu i le mamafa o le mamafa

E tele taimi e faʻatasi ai le mamafa o le mamafa ma le mafaufau-lagona lagona. I ia tulaga, e i ai i tagata se fesili pe aisea ua ou le maua ai le mamafa ona o le leai o se mafuaʻaga e masani ona i ai meaai. O le mamafa o le paʻu i le taimi o le atuatuvale e fesootai ma le faateleina o le gaosiga o hormones: cortisol, adrenaline, norepinephrine. O nei mea e aʻafia ai le ogatotonu o le fiaʻai, ma mafua ai ona paʻu tele le fiaʻai. O le mea lea, o se tamaloa i se tulaga atuatuvale e le manao e ai.

E le gata i lea, o hormones o le cortex o le tino e mafua ai le vevela tele o gaʻo. I lalo o le atuatuvalega, ua leai se malosiaga o le tino, ma ua amata ona toe faatumu ia kalori mai ana lava punaoa. O se taunuuga, o se tagata e leiloa le mamafa e tusa lava pe lelei meaʻai.

O faʻamatalaga nei o le gasegase o le mafaufau-mafaufau loloto e mafai ona iloga:

  • leaga le miti
  • faʻaleagaina
  • ulu matua
  • vaivai
  • tau maualalo.

E tatau ona manatua e iai le faʻafitauli o le mafaufau, e mafai e le tino ona faʻaagaga malosi mai le tino ma le musika. O le leiloa o le mamafa e le na o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, ae faʻapea foʻi i le palasi ma le vaivai o muscle. O aʻafiaga o hormones e faʻaleagaina le gaosiga o le testosterone. O le mea lea, afai e te aʻafia i faʻamatalaga o le supersonal motion, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le tagata solitulafono o le mamafa o le mamafa o le mamafa - popolega

Mafuaaga o le leiloa o le mamafa i alii e mafai ona fesootaʻi ma vaisu i masaniga leaga. I ia tulaga, e le vave ona leiloa le mamafa o le tino. E tupu lenei mea i tagata ulaula ma ava malosi ma le poto masani, pe a le gata i le mafaufau, ae o le faʻalagolago foi i le tino.

I le taimi muamua, e mafai e se tagata inu ona maua le mamafa. E mafua lenei mea i le maualuga o le kalori o mea inu ava malosi. O le inuina o le uaina ma le vodka e mafai ona faaosofia ai le manaʻo. Ae i le avea o se vailaʻau e faʻalagolago i le ava malosi, o loʻo faʻapipiʻi le ethanol i le metabolism. O le ava malosi e afaina ai le gasegase o gaʻo, o le tino ua faʻamalūina ma faʻaaogaina meaʻai. I tane e mafatia mai le tulaga 2 ava malosi, o loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino.

Ae mo le ulaula, o se sikaleti e fatuina ai se lagona sese o le nofo fiafia. O se taunuuga, o le tagata e amata ona 'ai sina meaai. O Nicotine e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, ona o lenei mea, o nai kalori ma meaʻai e ulu atu i le tino. O le ulaula e mafua ai le matelaina o le okesene, o se taunuuga, o le faagasologa o le gaʻo susu o le a faʻagesegese. O nei mea uma e ono mafua ai le paʻu vave o le mamafa.

E mafai ona aʻafia le gau o le mamafa i le ulaula ma le ava malosi.

E masani ona le fiu tagata i le ulaula ona o le fefe i le mauaina o le mamafa o le tino. Ae o le nicotine e le mafai ona avea ma auala e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. O le masani lava o se tagata pe a uma ona ia lafoaia se masaniga leaga e leai se sili atu nai lo le 3-4 kilokalama i le tausaga. E mafua mai i le mea moni na faʻalavelaveina le metabolism e ala i le faʻaauau pea o le nicotine. Faʻatasi ai ma meaʻai lelei ma se olaga ola malosi, e le tupu se mea taua mamafa.

Mafuaaga o le leiloa o le mamafa e ono aʻafia ma faʻamaʻi i anufe. O le osofaiga e tupu pe a le lelei le gaosia o aano o manufasi, e ala i palapala eleelea, ma fesootai ai ma fagafao. O le toʻatele o tagata e fiafia i le fagogota, faʻatasi ai ma le sauniuniga le talafeagai o iʻa faʻamaʻi ma le pulou e foliga mai. E masani lava e le faʻasoa e se tagata le paʻu o le mamafa faʻafuaseʻi i le 'aiina o se oloa ma le le lava o le vevela, o faʻamaoniga o faʻamaʻi e leʻo vave ona tupu. O se parasite na ulu atu i totonu o le tino e 'aina ai meaʻai, o se taunuuga, o se tagata e leiloa le mamafa o le tino. O faailoga nei e tatau ona mataala:

  • tiga o le manava
  • nofoa le lelei
  • afaina
  • lagona le lava o le vaivai
  • moe
  • pala
  • vevela i luga o le tino na mafua mai i le allergy i helminths otaota otaota.

Fesoasoani i faʻamaʻi pipisi e mafai ona fesoasoani i le paʻu mamafa

Afai e te masalomia le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona fai se suʻega ma pasia se auiliiliga o fecesi mo fuamoa helminat. Aua e te mafaufau ia oe lava, o nisi o anufe e sili ona matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cat fluke e mafua ai le faaleagaina o le ate, o lenei ituaiga o anufe e mafai ona aʻafia e ala i le aina o iʻa. O le taimi e faʻaolaina ai e mafai ona umi, o nisi taimi o le paʻu mamafa mamafa o le faailoga muamua lea o le maʻi.

Hyperthyroidism (hyperthyroidism) e tuʻuina atu ma le mamafa o le mamafa. O le galue malosi o lenei tino e mafua ai le vave osofia o gaʻo. I le taimi lava lea e tasi, o le faateleina o le 'ai ua mataituina, ma isi e le malamalama i le mafuaʻaga o le leiloloa o se tagata i le' ai tele o meaʻai. O le atuatuvale o se tasi lea o faailoga o lenei faamaʻi, ma o nisi taimi e foliga mai o se tagata e pipii i le atuatuvale. O isi faailoga o le hyperthyroidism e mafai ona iloga:

  • lagona o le vevela
  • fiva
  • mata matala (exophthalmos),
  • toso i le apu a Atamu,
  • paʻu
  • mumu mumu i foliga,
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivai le malosi.

Afai e iai faʻamaoniga o le mamafa o le mamafa, ona e faʻafesoʻotaʻi lea o se endocrinologist ma suʻe se suʻega toto mo hormones.

I le maʻisuka, o le faateleina o le mamafa o le tino e masani ona matauina. Ae i le 20% o mataupu, e tupu le mamafa o le mamafa. E mafai e se tamaloa ona paʻu i le 20 kilokalama i le 1-1.5 masina. Ona o le le lava o le inisalini, e itiiti le malosi o le tino e amata ai ona faʻaaogaina tino.

Hyperthyroidism

O le maʻi suka e faʻatasi ma faʻamaoniga e pei o le fiainu, sogisogi o le acetone mai le gutu, paʻu o le paʻu, faʻafuaseʻi ona leai se mafaufau. Afai o nei faailoga e tupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist ma suʻe se suʻega kulukose. I le amataga o le faʻamaʻi, o le gau o le mamafa e na o le pau lea o le faʻaaliga.

O le mamafa o le gau e masani ona fesootaʻi ma maʻi o le gastroenterological. I le gastritis, gasegase gasegase, cholecystitis, faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa e mafai ona matauina. E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  1. Talu ai ona o le mumū, o le epithelium o le system digestive e le mafai ona feagai ma lana galuega. Meaʻai e le faʻapalapala, ma e le maua e le tino ni meaʻai.
  2. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma le faʻauʻuina faifaipea, lea e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le tino.
  3. Ona o le ogaoga o tiga i totonu o le manava, ua faʻaitiitia ai le manava, ma e le mafai e se tagata ona 'ai atoatoa.

E tatau ona faʻatalanoa se tagata gastroenterologist. O le a faatonuina e le fomaʻi se meaai faʻafefe lea o le a maua ai le tino ma mea uma talafeagai.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi pipisi o le tino e mafai ona tuʻuina atu ma isi maʻi: maʻi suka, tino o le tino, hyperthyroidism, lea e oʻo atu ai i le paʻu mamafa.

E masani lava o se tagata e leiloa le mamafa ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino. Ae o nisi taimi e tupu ai le mamafa i le amataga o le maʻi. E leʻi oʻo i le taimi nei le tiga o le tamaloa i le vaega pito i lalo, ae o le le toʻa i totonu o le manava e mafua ai le le lava o le manaʻo.O se paʻu laitiiti ae tumau pea i le mamafa o le tino e mafai ona avea ma se faailoga o pathoces gastric.

Faʻasolosolo i maʻi mama, o le mamafa o le paʻu e masani ona matauina i le 3 vaega o le maʻi. Neoplasms ave meaʻai mai le tino. O le polokalama puipuia e tatau ona galue i se auala faaleleia atili e toe faʻafoʻi ai galuega leiloloa o okeni ma faiga. O tagata gasegase e tele lava ina le lelei le taumafataga ma le vevela tiga, e tusa lava pe lelei meaʻai.

O pona o le atuatuvale ma le manava e aʻafia ai le masani ona faʻaaogaina o meaai. O se tagata e faʻamalosia e 'ai sina mea itiiti ma leai se mamafa. O mafuaʻaga faʻapitoa e mafua ai le paʻu o le mamafa. I le iloa ai o se faʻafitauli faigata, o le a faʻaleagaina ai se tagata, lea eo mai faatasi ma le faʻaitiitia o le manaʻo.

Ae ui i lea, o le leiloa o le mamafa e le masani ona tupu i taimi mulimuli o le maʻi. O nisi taimi o le faaitiitia o le mamafa o le tino o le faailoga muamua lea o se togafitiga o le mafaufau ua amataina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o le kanesa o le susu, o le esophagus, pancreas, o le gau o le mamafa o le tino atonu e na o le pau lea o le faailoga o le maʻi. O mumū o nei okeni e faʻamalosi ai mea e faʻalavelave ai le metabolism, ma o le mamafa o le mamafa e fesootaʻi ma lenei. A maeʻa ona aveese le neoplasm, ona toe maua lea e le tagata le mamafa.

O le mea lea, o se tamaloa o loʻo popole i le fesili pe aisea ua ou le maua ai le mamafa ona e leai se mafuaaga e tatau ona asiasi i se fomaʻi ma faia se suʻega. E taua lenei mea mo le vave iloa o togafitiga. I vaega muamua, o le kanesa e sili atu ona faigofie ona togafitia. O mafuaʻaga mo le gau o le mamafa e mafai ona mamao mai le leai o se mea.

E maitauina le leiloa o le mamafa o le mamafa i le manava pulmonary. O lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le fiaʻai. E le gata i lea, o le tino e afaina tele, e aafia ai le metabolism. O le mamafa e leiloa vave, e oo atu i le 10-15 kilokalama i se taimi puupuu.

O le paʻu o le paʻu e tupu i isi faʻamaʻi pipisi: brucellosis, amoebiasis, mononucleosis, faʻamaʻi HIV, faʻamaʻi ma Escherichia coli. O le mea lea, faatasi ai ma le paʻu faʻafuaseʻi o le mamafa o le mamafa, e ono manaʻomia oe e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa faʻamaʻi pipisi.

Afai e iloa e se tamaloa o le mamafa o lona mamafa, e tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili o le tino. Ma e na o taunuuga masani lava o suʻega uma, e mafai ona tatou faʻapea o le aveesea o le mamafa e fesoʻotai ma meaʻai paleni poʻo le atuatuvale. I lenei tulaga, o le tofiaina o se meaai maualuga-kalori ma suiga o le olaga o le a manaomia.


  1. Asfandiyarova, Naila O le Heterogeneity o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka / Naila Asfandiyarova. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2013 .-- 164 itu.

  2. Bessessen, D.G. O le mamafa ma le gaʻo. Puipuiga, togafitiga ma togafitiga / D.G. Le aoga. - M.: Binom. Laboratory of Knowledge, 2015. - 442 i.

  3. Libert L. L. L. Faʻalavelave faʻalavelave o le faʻaleleia o feusuaiga, Fomaʻi - M., 2012. - 232 itu.
  4. Kogan-Yasny, V.M. Maʻi maʻi / V.M. Kogan Yasny. - M.: Malo lolomiina fale o tusi faafomaʻi, 2006. - 302 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Le mafuaʻaga autu o le paʻu o le mamafa

O le gau o mea mamafa e taʻua o le cachexia poʻo le vaivai. E masani lava ona paʻu le mamafa o le tino ona o le le lelei po o le le lelei o meaai, le solia o le taumafaina o meaai, faatasi ai ma le faateleina o le faaleagaina o gaʻo, gaʻo ma pulu i totonu o le tino, poo le faateleina o tau o le malosi.

E le gata i lea, o le mamafa o le mamafa o taumafa ma le tele o mea taumafa ma meaʻai lelei o se faʻamaoniga manino lea o le maʻi. O le paʻu o le paʻu e mafua mai i:

  • Faʻailoga mea taumafa. O lenei faafitauli e mafua ona o le faaletonu o le mafaufau e mafua mai i manuaga ogaoga o le faiai, i luma o se tumutumu, faatasi ai ma le paʻu, vavalalata o le esophagus po o le larynx, o le anorexia nervosa, faaitiitia ai le fiaai, inu.
  • Manua. E faʻaalia ai lava ia i le faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi gastritis, colitis, hepatitis, pancreatitis, enteritis, cirrhosis. E tuʻuina atu faatasi ma le faʻavaivaia o le taumafa o meaʻai ma le gaosia mulimuli ane o gaʻo ma pulu.

Ioe, amata ona tamoe, alu i le faletaalo poo le vaitaele, e masani ona le maua le mamafa o alii. E afua ona o aafiaga o le testosterone, lea e mafua ai le susunuina o le gaʻo o le tino.

Ae o nisi taimi o tagata e na o le taʻitaʻia o se olaga le mautonu e amata ona toesea le mamafa. I lenei tulaga, o mafuaʻaga e fesootaʻi ma le solia o le soifua maloloina e tatau ona iloiloina.

Faatasi ai ma mea sili ona taatele e mafua ai ona paʻu tagata i le mamafa, o le atuatuvale. O lona uiga, o lagona atuatuvale ma tulaga e fesootai ma lenei e aafia ai le tino o se tagata. O le olaga o nei tagata o aso nei e le mafai ona taʻua o le toʻa. O le mea moni, o le popole ma le atuatuvale e faatalitali mo i latou i soo se mea: i le fale ma i le galuega, i malaga ma taimi paganoa. O le avefeʻau e matua popole lava, aua o le a aʻafia ai le mamafa o faailoga.

E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le mamafa i taimi faigata, o le moe e faʻalavelaveina, tiga o le ulu ma le nutimomoia. O se tagata e ita, faalavelave, ma atuatuvale. Ua vaivai o ia. E le mafai e le tino ona foia faʻafitauli tutoʻatasi faafitauli uma. Ae peitai, afai e faʻaitiitia le mamafa, e taua le faʻafesoʻotaʻi vave o se fomaʻi. A uma, o le mafuaʻaga o lenei mea atonu o maʻi e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

I le tele o tulaga, o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa o loʻo faʻamatalaina e le tino e maua ai le malosi e le maua mai le tino maso ma le gaʻo o le tino ina ia mafai ai ona foia maʻi na natia. I le taimi lava e tasi, e lelei le 'ai lelei o le tamaloa ma atonu e le malamalama i mafuaʻaga e leiloa ai le mamafa. O le leiloa le mamafa o se taimi e faia ai se taimi atofaina ma se fomaʻi. O le vave ona iloa o se maʻi, o le tele foi lea o le avanoa e toe faʻaleleia ai.

Faamai Endocrine

E masani lava o mafuaaga o le paʻu o le mamafa o thyroid pathologies. Afai ei ai se faʻafitauli i lenei okeni, ona faʻateleina lea o le faʻalapotopotoga i le endocrin system, o se taunuuga o le mu o calorie mai meaʻai e faateleina. E ui lava i le mea moni o se tagata e taumafa malosi, e taitaia se olaga ola solo, o le mamafa i mata e faaitiitia. Afai e te le sailia se togafitiga i se taimi tatau, e tatau ona atiaʻe le hyperthyroidism. O se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le faateleina o gaosiga o hormones thyroid. O faʻafitauli o le hyperthyroidism o:

  • paʻu mamafa mamafa e oʻo atu i le sefulu kilokalama ma le faʻalauteleina o le 'ai,
  • fatu palpitations,
  • soona inu tele
  • tamatamai lima
  • moe i le moe
  • sili atu le le fiafia
  • solia o le galuega erectile.

Pau lava le ala e alu ese ai o le asiasi atu lea i se endocrinologist. O se suʻega taimi talafeagai o le a mafai ai ona faia se suʻesuʻega saʻo ma filifili ai le togafitiga sili ona lelei.

O le mafuaʻaga o le paʻu mamafa o le maʻisuka e masani lava o le maʻisuka. O ia ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi e muamua ona faʻaalia e le manava le manava, lea e le maua ai e se tagata le mamafa o le tino, ae e leiloa. O faailoga taua o se faʻamaʻi o le galala faifai pea, lea e le mafai ona tineia i se tele o vai, o le manogi o le acetone mai le ooto tautala ma le tele o le faʻavevesi. Faatasi ai ma se faʻamaʻi, e mafai e se tagata ona faʻavaivaia se taimi puupuu. I le laasaga muamua, i le faaopoopo i le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le maualuga o meaʻai, o se tulafono, e leai se mea e popole ai. O faʻamaʻi o le maʻisuka e le mafai ona le amanaiaina. I uluaʻi faailoga le lelei, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

O le mafuaʻaga o le paʻu o le mamafa o le a mafai ona solia ai le vaega o meaʻai, faʻamaʻi pipisi, le lelei o mea taumafa, vailaʻau oona, tuberculosis. E tatau ona malamalama e tusa lava pe lelei le soifua maloloina ma se olaga masani, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina se paʻu mamafa mamafa. E sili atu le asiasi atu i se fomaʻi ma saili mafuaaga o lenei faʻaaliga, nai lo le faʻaitiitia o faʻafitauli ma taunuuga na tutupu mo se taimi umi.

Tuua Lau Faamatalaga