Tiramisu keke keke


O aso e le na o le umi, ae e sili atu ona matagofie ma matagofie. Aperila tatou te maua afiafi i le aoauli. Ma e sili ona fiafia i nei uluai mafana mafana o le la ma se fasi keke laititi-carb ma se ipu kofe 🙂

Ae maise lava mo lenei taimi matagofie o le tausaga, ua matou faia mo oe se keke kokolati koko-koko. Ou te moomoo ia te oe se taimi manaia e tao ai ma tuu oe e tofo i keke keke nei 🙂

O lenei fua e le fetaui mo le Maualalo-Carb High Quality (LCHQ)!

O mea aoga

  • 100 g + 1 teaspoon Malamalama (erythritol),
  • 100 g sukalati 90%,
  • 75 g pata,
  • 50 g eletise eleele,
  • 3 fuamoa
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kulimi kulimi
  • 15 g o gelatin-fix (gelatin vave, soluble i le vai malulu),
  • 1 sipuniti o vave espresso
  • 1 teaspoon ti koko koko.

Faʻalagolago i le tele o lau lapisi o le paipu, o le ae maua pe tusa ma le 6 keke mai lenei aofaiga o mea e maua mo lenei fua maualalo-carb.

Auala fai kuka

Ina ia amata, vevela le ogaumu i le 160 ° C i le pito i luga ma lalo ifo o le faʻaogaina o le afi. Ina ia tunu i le auala fetaui, ia faʻaititia le vevela i le 20 tikeri.

Mo le suʻega o le a e manaʻomia se sukalati vai. Tuu se fagu vai i luga o le ogaumu, tuu se ipu vevela i totonu o le vai ma tuu fasi fasi sukalati i totonu.

Salu i totonu o se vai vai taele taimi e oso ai. Lapataiga: E le tatau ona vevela le vai ma e leai se mea e tatau ona kuka. Faʻaopopo le pata i le sukalati ma faʻaliusua.

I totonu o se mea e fai ai le kofe, faʻauʻu Xucker Light i le paʻu. E solo lelei le eleele Xucker, ma o le ae le maua ni tioata tetele, o le a togi i ou nifo 😉

Uʻu le fuamoa i totonu o se pesini ma faʻaopopo le 50 kalama o le pauu Xucker. Faʻasolo faʻatasi ma se mea faʻafefiloi lima mo se minute seʻia oʻo ina faʻapipiʻi se masini foamy. Ona faʻafefiloi ai lea o lauʻeleʻele i totonu o le masini.

O le taimi nei ua faaopoopo le sukalati i le paluga: tuʻituʻi le lapisi fuamoa ma se mea faʻafefiloi lima ma faʻalemu lemu le sukalati vai i totonu. E liua se paluga manaia matagofie.

Lisi le laupepa i le tao tao ma tuʻu le paluga i luga, pe a mafai ona tuʻuina atu i ai se foliga faʻafausaga. O le paluga e tatau ona 3 i le 5 millimita le mafiafia.


Ona tuu lea i le ogaumu mo le 15 minute. A uma ona tao le sukalati koko, ia lelei lelei.

I le taimi lea, e mafai ona e faia le kulimi mascarpone. Ina ia faia lenei mea, sasaa le gelatin i totonu o le kulimi pe a e sasaina i latou i se moli lima.

Ma, i totonu o se ipu lona lua, faʻafefiloi le mascarpone ma le 50mm totoe o le paʻu o Xucker. Faʻaopopo le kulimi i le mascarpone ma faʻafefiloi seia maua se kulimi tutusa.

Salu sina vai ma faʻasala i totonu o le teaspoon o le espresso ma sina teaspoon o le Xucker Light. Ona fufuluina ai lea o le sukalati koko.


Motugaafa: e iai se taumafataga laiti-carb ma afai e te faʻatagaina oe lava ava malosi, e mafai ona e fufuluina le sukalati o le falemaʻi pe ave le tofo o lau filifiliga 🙂

Ma o iinei ua tatou i ai i le tini: vaevaeina le vaega i vaega tutusa e lua. Lubricate le tasi vaega ma le afa afa mascarpone. Ona faataatia lea o le vaega lona lua o le faavae i le pito i luga o le kulimi ma fufulu i le kulimi o totoe.

I le faaiuga, ia sosolo le koko sukalati koko ma le koko koko ma tipi le keke i ni vaega o le tele o le manaʻo. Le fiafia tele 🙂

Laasaga ma lea laasaga ma se ata

I le aso o le Aso Fiafia, faapea foʻi i soʻo se isi aso malolo, tiramisu e mafai ona avea ma se mea manaia matagofie. O le a ou le vaivai i le faamemelo i meaai a Italia, o ana fuaitau faigofie ae sili ona taua. E tele ituaiga o sauniuniga o se mea suamalie suamalie ma pele, ou te manaʻo e ofoina atu se sukalati. Ou te fautuaina malosi o le taumafai, o le sukalati tiramisu o le a le mafai ona tuulafoaia oe, aemaise lava talu ai o le faaliliuga o le igoa o lenei ipu o loo i ai ni upu fai togafiti: siitia lou agaga.

O le a tatou saunia mea e tatau ai.

Ua vaevaeina laumei i proteins ma yolks.

Salu le sukalati i totonu o se vai vai, malulu laitiiti. Faʻaopoopo le yolks, faʻafefiloi.

Ona faʻaopopo lea o le sukalati kulimi (poʻo le suia i le masani ai), faʻafefiloi lelei.

Paʻu lapisi i le suka ma le pine o le masima i totonu o se paʻu pulumu. Faʻaopopo faʻamalosi i le sukalati, faʻafefiloi malie seia oʻo ina lamolemole.

Tuu se vaega o le kulimi i pusa tuʻu. Aumai kuki savoyardi i kofe, tuʻu i luga o le kulimi.

Suʻe isi laulau, e tatau ona i luga le kulimi.

Tuu le lole i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 2-3 itula. Salu le koko aʻo leʻi faia le tautua.

O le fua mo le tiramisu:

Vavae ese le selu mai le protein (tuu pulu i totonu o le pusaaisa ma faʻaaoga mo isi ipu), faʻafeiloaʻi ma le suka suka i se masini malamalama tutusa. Faʻaliliu le mascarpone mai le fagu i totonu o se isi pesini, faʻasusu faʻatasi ma se vavae ma taia faʻamaʻi ma se paluga seʻia oʻo i le ea, faʻaopoopoina le faʻapipiʻi o yolks.

Vae le sukalati i ni fasipepa, tuu i totonu o se pakete laitiiti ma faʻafefete i totonu o se vai taʻele. Faʻaopopo le sukalati suamalie i le mascarpone, faʻaola.

Oti kuki iaka kuki i ni vaega se 3-4. Somi le sua mai le lanu moli, faʻafefiloi ma le ava ma soʻo fasi kuki i lenei paluga.

Afai e te kuka i le meaʻai, e pei o aʻu, ona matou faia lea: tuu se mea faʻafefiloi mascarpone i le pito i lalo o le tin, ona masi lea, ona toe faʻafefeteina lea ma se fasi kuki. Teuteu le pito mulimuli o le mascarpone i le moli lanumoana. Sauni le tiramisu tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le po.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Na e taumafai i le sukalati Tiramisu? Leai, o aʻu foi, seia oo i le aso. Na i ai se aso fanau a Tama: "E te le manaomia le manaia!" - o le tala lea a le Pope. Ae faʻapefea ona avea le Pope, o ai o se nifo manogi tele, i se aso e aunoa ma se laufofoga?

Ona oʻo mai loa lea o le manatu, o loʻo i ai le afa sikuea o le mascarpone i le pusaaisa. Sa ou manao i se malamalama, sukalati, suamalie ma fiafia!

O le faavae na aveesea mai i lenei fua mo se browny chic.

Faʻamaʻoina ia matou tofo.

O le a ou le taʻu atu ia te oe pe faapefea ona kuka le paluga. Seʻio tatou ulu atu i na o auiliiliga. Namu, fuga, aveese le paʻu, pe a uma ona tapuni, sili i se mea e gaosia ai, e taua tele le lagonaina o fasi kulimi i le suamafa, tuu pe tusa o le 3 sipuni tele i totonu o se pesini. Matou te faʻaaogaina mo teuteuga

Na e faia le paluga. Vaʻai nei le umu i le 180 tikeri. Pepa pepa e gaosi ai le margarine, fufuluina i le falaoamata i totonu o le potuʻai. Falafola falaoa paluga i se mamao mamao mai le tasi ma le sipuni. Pipi i totonu o le ogaumu seia oʻo ina faʻamago le toothpick mai le paluga. E 16 kuki na ou mauaina. Aua e te faanatinati e lafo i lou gutu, e foliga mai e matua le mautonu! E mo i tatou lava le aoga tele!

Lafo e faʻamafanafana i luga o le uaea. O le a latou malolo.

Lelei iinei e sili atu le faigofie nai lo le tipi. Faʻamau i le suka i le suka, faaopoopo le mascarpone. Faʻamau i luga o le tumutumu o le polotini. I totonu o palatini, ma le faaeteete ma i ni vaega, ulu i le mass-mascarpone mass (wu said) mass.

Ua uma ona e gaoia kofe ma faamaluluina, faaopoopo i le ava malosi.

Salu le sukalati i totonu o se vai vai, faʻaopopo susu susu, vai. Faʻalelei lelei ma faʻaliliu.

Huh, o le faʻapotopotoga nei!

I le pito i lalo o le pepa, tuu le kuki pe a uma ona tipi i le kofe. Tuu le kulimi i le pito i luga, ona toe inu lea o kuki i le kofe, ma sasaa nei le kulimi sukalati mo le laulau. O le taimi nei o le isi kuki na lafo i le kafe ma le masima kalu.

Ma o lenei e uiga i mea na totoe, lea e lauiloa e suamalie. O le ai ai pea lau sukalati, faʻapipiʻi i ai ni keke nutimomoia iina. Gaini lapoa ma se sipuni ma fai se polo. Faʻasolo i totonu o fatu na totoe (manatua 3 sipuni). Tuu le lole, o le polo lona lua e aunoa ma ni nati e mo le suamalie. Ae a oʻo i le faaiuga faʻaopoopo mea totoe i le masini, faʻafefiloi. Ma le isi, mamanu polo ma alu i le meaʻai!

Ae i se tulaga aoao, e le taua, aua o nei mea uma e mafai ona 'ai ma e le teuteuina. Ae ia lelei lelei lavalava!

Tuua Lau Faamatalaga