Faʻafefea ma auala e togafitia ai le maʻisuka i le fale: togafitiga togafitiga

SDS (maʻisuka foot syndrome) e faʻamaonia, muamua lava, i le faʻaitiitia o le lagona o le paʻu o le vae. O ia faʻamaoniga e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e se tagata ona iloa le solia o le saʻo o le paʻu i le vae i le taimi, e le o lagona le tiga o sana ma sana, manua, o mea e le mautonu, ma o nisi taimi na te le matauina lo latou i ai. E masani lava, o maʻi ma gasegase e maua i luga o le mulivae, i nofoaga o le sili atu ona vevela o le paʻu, i lalo ifo o tamatamailima, poʻo le mea o loʻo i ai le vae i le sili ona mamafa pe a savali. O le leai o togafitiga e mafua ai le punouai o microflora pathogenic i manua, suppuration ma siama, o ponaivi o vae ua leaga. Mulimuli ane, o nei mea uma e lamatia ai le atinaʻeina o le gangrene (o le lima o le taimi o le TAS) faʻatasi ai ma le faʻamavaeina mulimuli o vae.

O le mea moni, o le faʻasalaga pito sili lea ona leaga. Ae na muai lapataia o ia i le taimi, o lona uiga ua ia faaauupegaina, o lea e faigata ai ona manatu maualuga i le taua o le puipuia, togafitiga ma le tausiga lelei ole vae o le maʻisuka.

E i ai ni vaega o le atinaʻe o vae o le maʻisuka - mai le zero i le lima. O le tikeri vavalalata e le o vaʻaia i soo se auala. E taua tele le taofia o le atinaʻeina o laasaga nei, ma o le mea lea, o le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, tausisia o se olaga malosi, faia o seevae saʻo, ma le tumama o le tagata lava ia muamua.

Lua faʻamaoniga o le SDS e aofia ai le tiga ao savali, fulafula, le iai o "fetu" ma fulafula fulafula, ma suiga i le vevela masani. E le gata i lea, o faʻamaoniga o lenei maʻi e mafai ona vaivai i le taimi o le savali, se lagona o le tingling ma le mu, faʻalalōlōina o manuʻa ma le faʻavevelaina, le faʻagataina o le ulu i luga o vae (faʻapitoa i luga o tamatamai vae), faʻavasegaina (mumu poʻo le paʻu) o le vae, ma le cyanosis o tamatamailima.

O a fuafuaga e mafua mai i le tausiga lelei o lou vae o le maʻisuka?

O le tausiga lelei ole vae o le maʻisuka e faʻaalia ai tulafono nei:

  1. tausia o le maʻisuka vae mamā, maʻoti mama,
  2. o le faʻaaogaina o taumafataga mai faʻatau mea masani,
  3. seevae - mafanafana, faʻaleleia atili, faʻapipiʻi faʻatasi, ma se mulivae e leai se sili atu i le 8 cm, leai se mea e faʻaaogaina, faʻasusu ma faʻamau. O le faʻaaogaina o le maʻisuka vae ole lafoaʻi (sili atu i tagata taitoatasi) insoles, semi-insoles or inserts,
  4. aloese mai (pe'ā mafai) faʻaleagaina le faʻamaoni o le paʻu,
  5. Aua nei faatagaina le malulu po o le vevela vevela. A fufulu ou vae, faʻaaogā vai mafanafana,
  6. faʻaaogaina atoa le savavali solofanua,
  7. puipuia mai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, afaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino mo le tipiina o fao (e aunoa ma le faataamilosaga tulimanu, ae tuu le umi o le 1 mm).

Fofo faʻapitoa mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka vae

I togafitiga faʻapitoa o le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka vaevaega, o fomaʻi (tagata tomai faapitoa i togafitiga ma togafitiga o le maʻisuka vae, vae i lalo) e fautuaina ai auala eseese e taulimaina ai faʻafitauli le lelei:

O le mea pito sili ona taua o le manatua lea o togafitiga faʻatasi ai ma nei metotia o togafitiga e mafai ona mautinoa ai le manumalo i na o le amataga o le faʻamaʻi. E le gata i lea, o vailaau faaleaganuu e le suia ai tu ma aga masani, togafitiga faafomai, ua fuafuaina e tau ai le faamaʻi autu - maʻisuka. Ae, o se fomaʻi maʻi poʻo se faʻamalosia o le tino o le a le fiu lava i le fesoasoani i vailaau faʻamalo, aua o le tau faasaga i faʻamaʻi o le maʻisuka, o mea uma e talafeagai. O le lauiloa o isi togafitiga mo le TAS, e mafua ona o lona aafiaga lelei, o le itu pito i tua o le faateleina o le taimi o togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaogaina ia mea?

O le sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka vae o lotions ia e aofia ai:

  • Manatua le falaoa ua palu ma le meli
  • Olive olive
  • Kefir poo yogurt, kulimi mafiafia,
  • Lisi falaoamata ma le meli
  • Tina,
  • Fufulu le suauu
  • Laʻu lanumeamata
  • Aloe lafoaʻi atu i se tulaga o le uila.

O nei tupe uma ua mamanuina e faamalūlū ai paʻu vevela i luga o mulivae ma alofilima, e faʻaitiitia ai le le fiafia o lagona o le VDS.

O le kulimi o le gau lea o loʻo faʻasalalau i luga o le tele o laʻau, e le o iai se vailaau faʻapitoa e togafitia ai vailaau faʻamalositino poʻo se palu pipiʻi, e afifiina i le lava gau e tasi, ma nonoa i se mea tiga. Lotu e fautuaina e faʻaaogaina i le 6 itula ina ia mafai ona ausia ai le togafitiga e manaʻomia. Faʻalagolago i fualaau faʻaaogaina, e faʻaogaina pe faalua faalua i le aso.

E mafai foi ona e faʻaaogaina deco decorations o laʻau ua saunia tutusa vave ma faigofie. O fua o loʻo mulimuli mai e sili ona lelei mo le maʻi o le maʻisuka vae:

  • Faʻaosooso i totonu o le tasi tioata o le kuka vai se tasi sipuni sipuni o lau o le eucalyptus (mo le 5 minute),
  • Tulu manu (vine) - 1 sipuni i le 1 ipu vai inu (20 minute),
  • Mo le afa itula, faʻasolosolo i le tasi sipuni sipi o le sage ma cloves i le tasi ipu malamalama vai,
  • O se laʻau o le fuatalaʻau ma le upega taʻavale e tumau pea i le 20 minute i le tasi lita o le vai inu,
  • Faʻafefiloi 2 sipuni tele o le manoa, St. John's wort ma plantain ma faʻaauau i luga o le tasi ipu vai inu,
  • Tasi le sipuni tele o le aloe i le tasi ipu malamalama vai.

A maeʻa sauniuni soʻo se mea teuteu, e tatau ona fufulu e ala i se faʻamaʻi poʻo lua poʻo tolu laulau o le suka, ona faʻaaogaina lea mo le 15-20-minute baths. Ona faʻamago lea o le paʻu i ou vae ma le faʻaeteete ma lemu i se solo vaivai.

Maʻamaʻi vae faʻamaʻi

Massage (poʻo le maso massage) o se auala sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka vae i le fale. E i ai sona aafiaga aoga tele i luga o le paʻu o vae, faʻamaonia ma faʻamalosia le tafe toto.

E iai ni nai tulafono faigofie mo le massage (masio-masini):

  1. tapenaga o se maʻi o le maʻisuka - fufulu, faʻamago ou vae i se solo vaivai,
  2. tapenapenaga o le suāuʻu manogi: muamua le mafanafana i ou lima mo le 3 minute, ona faʻaoga lea i le alofilima o lou lima,
  3. o le laasaga autu o le faʻafefeteina o vae i le itu mai tamatamailima i tapuvae,
  4. o le mea mulimuli e tatau ona faʻaaogaina se suāsusu i le paʻu o vae (sili atu ona fuafua lelei mo le maʻisuka).

E fautuaina le faʻaaogaina o se kulimi e aofia ai le Ura mo le paʻu o le paʻu o le vae - o se suauu masani ma vailaʻau ma minerale uma. A maeʻa le massage, e tatau ona ofuina ni totini o le cotton.

Pe a filifilia se auala maʻoti e sui ai togafitiga mo se faʻataʻitaʻiga o se vae o le maʻisuka, e tatau ona taʻitaʻia e le tasi mea nei:

  • Faʻateleina le maualuga o vae, palapaliti - o le faʻaaogaina o le taele,
  • Fomaʻi oona, ulia, o le i ai o le mumū - o le faʻaaogaina o lotions.

E le mafai foʻi ona e faʻagaloina le tausiga faʻapitoa, lea e aofia ai seevae faʻalelei, faʻasolosolo solo, massage masani.

E tusa ai ma le faatulagaga WHO, e tolu ituaiga VDS e iloga: neuropathic, ischemic and neuroischemic. O le neuropathy sili ona taatele i le vae. I lona tulaga mamā, o se tulaga o le estchemic e seasea lava, e masani ona matauina se foliga fefiloi - neuroischemic. I le lamatiaga o tagata e maua i le maʻisuka ma maʻi eseese cardiovascular. E tatau ona faapea o le maʻi o le maʻisuka vae o se faʻamaʻi malosi e vave ona atiaʻe. Afai e le toe togafitia, e mafai ona oo atu i ni taunuuga faanoanoa, e oo lava i le oti.

Faʻaitiitia o le suka toto

Faʻasaga i tua o le tau faasaga i le maʻi o le maʻisuka vae, e le tatau ona e faʻagaloina le faafitauli ogaoga - maʻi suka. Blueberries e lelei mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. Ina ia faia lenei mea, 'ai se ipu tioata o nei vine pe tolu taimi i le aso. E le gata i lea, e lelei le faia o se teuteuga: ono laulaau i le tioata o vai inu. E tatau ona onā 3 taimi i le aso mo le afa ipu tioata: i le taeao, i le aoauli, ao le i momoe. O le vasega e tasi le masina, sosoo ai ma se malologa o le lua vaiaso, mulimuli ane e tatau ona e toe faia le meaʻai fualaau o le keke.

O ituaiga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid metabolism o le a fesoasoani e faʻaitiitia le suka toto. Le sili ona lelei oi latou:

  • Tasi le sipuni o le paʻu o le oat i totonu o le tasi ipu tio vai inu - mafanafana i le vevela vevela mo le 10 minute. Aʻai se sipuni se tasi pe a uma le 'aiga,
  • Suauu lua sipuni vavalaʻau ile afa o le lita mo le 10 minute. Faaaoga le afa afa i luma o taumafataga taitasi,
  • Faʻaosooso se tasi sipuni tele o fualaau suamalie seivagana e faʻamalieina i totonu o le tasi ipu malamalama vai. Ave se sipuni sekone ao leʻi 'aʻai,
  • Fufulu lua sipuni tele o le blueberries i le afa lita o le vai mo le 20 minute. Inu le afa afa i luma o taumafataga.

O togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau oona e na o se fesoasoani, faʻatasi ma le faʻamalosi i le togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. E le gata i lea, o soʻo se togalaau e mafai ona avea ma se mea e maua ai le tagata lava ia mo se tagata faapitoa, o le mea lea, pe a faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete. O le mataupu autu autu e le o le afaina!

O togafitiga o le maʻisuka o se faʻalavelave tele o togafitiga faafomaʻi, e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau, vailaau faʻamaʻi, fualaau e fesoasoani ai e feagai ma neuropathy, vailaau oona, physiotherapy ma le physiotherapy. I nisi tulaga, fesoasoani fesoasoani i le hirudotherapy, o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma le faʻaaogaina o seevae faʻamalosi faʻasamala ma mea e faʻaalu ai le siama o le maʻisuka e manaʻomia foi.

Laasaga eseese o le atinaʻeina o le faamai o lona uiga o se auala ese i togafitiga. O lea la, o le zero ma le muamua vaega e aafia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le togafitiga o uluaʻi, le lona lua ma le tolu - aofia ai togafitiga faʻamaʻi, ma le lona fa ma le lima - e masani ona manaʻomia le togafitiga o le gasegase o le tino.

O se tagata e iai se maʻi o le maʻisuka e tatau ona taʻitaʻia ai se olaga faʻapitoa, ola malosi, fautuaina o se meaʻai lelei, o le faʻatagaina atoatoa o masani leaga, o le manaʻoga e faʻafaigofie le metabolism ma le mamafa. E tatau ona matua tausisia togafitiga uma a fomaʻi, suʻe vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu (pe'ā manaʻomia), faʻaaoga le laau saʻo, puipui le afaina, faʻaleleia e le aunoa le tulaga o vae o le maʻisuka ina ia faʻamaonia ai pe iloa faʻamaoniga o le SDS i le taimi.

O le tauʻaina o le maʻisuka o se auala patino o le olaga. O se tagata gasegase e matua mulimuli ia te ia o le a mautinoa lava o le a le maua se taunuuga le lelei o lenei faʻamaʻi!

Mataupu Faavae ma togafitiga i le fale

O le solia o le gaʻo ma le masani ai o le toto i tisipenisione o vae e faʻaalia i faʻamaoniga o loʻo i lalo:

  • laiti maʻi ma gasegase o loʻo faʻaalia i luga o le paʻu, lea e foliga mai i totonu o masini i loloto loloto,
  • i luga o vae e leai ma faʻaitiitia le tiga o le lagona, o se faʻaalia lea o le neuropathy o le maʻisuka,
  • o sana ma sana e faia i luga o le sola, e mafai i soo se taimi ona liua i ni maʻi tuga o le toto,
  • o se tagata e popole e uiga i le mu, tiga, le mautonu, se lagona o "pulumu seevae"
  • o le natura o le paʻu o suiga, latou te liua ma ufitia i lanu enaena.

O le maʻisuka foot syndrome e le o vave ona faʻaalia ni faʻamaoniga, o faʻamaoniga uma lava e naʻo le 15-20 tausaga talu ona amata le maʻi suka, ma o iinei e tatau ona e togafitia i le taimi lava e vave ai. Afai o le tagata maʻi e le siakiina le maualuga o le suka i totonu o le toto, ona ono aliali mai lea o ni faailoga muamua, ma ole togafitiga o le a manaomia vave.

Togafitiga e tatau ona faia i mataupu uma lava i se mea faigata, i le autu i se ituaiga o meaai ma le faʻaaogaina o auala e faʻaitiitia ai le faʻamalosi i luga o vae.

Faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi i le togafitiga o le maʻisuka vaevaega e mafai ona aoga pe afai e leai se taufaʻataʻu o le galanrene vae ma e leai se manaʻoga e toe togafitiga i le taotoga.

E taua le manatuaina o taumafaiga tutoatasi e faʻaaoga togafitiga faʻa-le-nuʻu, e pei o se tulafono, e taʻitaʻia ai faʻafitauli ma se faʻafitauli lautele o le tulaga o se tagata, togafitiga e tatau ona faia faʻatasi i le tuufaatasiga, e oo lava i le fale.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o le maʻisuka vae i faʻataʻitaʻiga a tagata, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i lenei tulaga.

O mataupu faavae autu mo le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi, meaʻai ma laau i le fale o:

  1. o le faʻaaogaina o togafitiga faʻalapotopotoga i le lotoifale, e tatau ona i ai se mea e faʻafefe ai ma faʻamamaina le faʻamamaina,
  2. o le faʻaaogaina o totogifuapauina ma togalaau ma se vailaʻau vasodilating,
  3. o le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻiga, lea e aofia ai oloa e faʻafefeteina le toto ma faaleleia ai le microcirculation,
  4. le faʻaaogaina o laau afu i se faʻamalologa o le faʻamaʻi i faiga ole pullent-necrotic ma le maila mo le faʻamoemoe o togafitiga i le lotoifale.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu o togafitiga a tagata ua mamanuina ina ia faʻaleagaina ia solitulafono tutusa e pei o vailaau masani, ae tatau ona mafaufau lelei ma togafitia togafitiga.

O nai fua masani masani a tagata i le fale

O fualaau faʻasoifua togafitiga faʻasolosolo, lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka vae, ua faʻateleina ona faʻamaonia lo latou aoga. O mea taua nei:

Blueberries ua i ai se tomai faʻalauiloa e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻaleleia atili le microcirculation ma faʻavavevave ai le metabolism. E fautuaina e faaopoopo ni ipu tioata se tolu i le lisi, lea e tatau ona e 'ai ai faatolu i le aso. I le faʻaopoopoga i vine, lanu lanu meamata e inu ma inu pei o le lauti i le tele o taimi i le aso.

Togafitiga o loʻo fautua mai ai o loʻo faʻaaogaina le paluga poʻo le laʻau. I le taumalulu e mafai ona faʻaaogaina i foliga vevela, ma i le taumafanafana - fou. O le Burdock ma le burdock o loʻo i ai se faʻamalologa. O laʻau e faʻaaogaina i le lima, pe'ā uma ona fufulu le vae i le furacilin poʻo se vaifofo o le pāmara taimi. Mo le sili ona lelei, e mafai ona e lūlūina le vae i se vaega o le meli, faʻafefete i laʻau paʻu i luga.

O le fusi i laʻau e suia 2 taimi i le aso. O laulaau o le paʻu e faʻaaogaina mo le faʻafofoga tautala i le fua faatatau o le 1 sipuni i tioata taʻitasi. Burdock ei ai sona aafiaga o le toto ma le toto.

Ina ia togafitia le vae, faʻaaoga le suauʻu, lea e faʻatau atu i falemaʻi. O le meafaigaluega e iai le antibacterial, analgesic ma le faʻamaloloina o aʻafiaga, e matua aoga lava le togafitia i latou i aʻafiaga o le maʻi suka.

Ina ia faʻavaveina le faʻamaʻi manuʻa, e mafai ona faʻaogaina le kefir i le paʻu o le vae, faʻafefeteina i le paʻu mai aʻago vevela o le vine poʻo le pine. O le togafitiga o nei laau toto e le masalomia, o vitamini, antioxidants ma suauu taua, o mea uma e faatelevaveina ai le togafitiga o gaʻo ma mafai ai ona togafitia vave, o le mea autu o le gangrene o pito pito i lalo e le amata i le maʻisuka.

O se siaki na maua i lenei auala e mafai ona avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalolo mo le aoga pito i luga: ave fua o fatu sinapi, fugalaau chamomile, ma lau rosemary i le ratio 2/2/1. Fufulu meaʻai uma ma sasaa le afa lita o le vai malulu. O le vai ua faʻaaoga mo le tusa ma le 12 itula. O se fofo e faʻaaogaina i fulufulu mamoe ma faʻaaoga i le vae i le po.

Afai o togafitiga faʻatasi ma isi metotia e le maua ai ni iuga, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

Tusa o le maʻisuka vae

E sili atu ona faigofie le puipuia o le maʻi e ala i le puipuiga, e faʻaoga uma lava i le puipuia o le maʻisuka vae. O fautuaga nei o le a fesoasoani e puipuia lenei solia mai le tupu:

  1. O vae e tatau ona mafanafana i taimi uma, e tatau ona vavaeeseina le avanoa o le maalili a le maalili.
  2. O suʻesuʻega faʻapitoa o le vae ma lona faʻatasi o le a mafai ai e oe ona matauina sana poʻo le faʻavaeina ole maʻi i le taimi.
  3. E taua le tausia lelei o ou vae, mulumulu lelei i vai, e mafai ona faʻaaogā le fasimoli tagamea.
  4. O le teenaina o masani leaga o le a taua tele mo le tau faasaga i le faamaʻi.
  5. E le fautuaina e faamanualia ni masini mūmū, e manaʻomia ona e tausia lelei ou fao, ma vavaeese ma le vaʻaia ma aveese le gaʻo.
  6. O le kulūkose toto e tatau ona mataituina i aso uma.
  7. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga na o seevae aoga ma faʻalelei, e le mafai ona faʻaosofia.

O le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo faʻamatala mai luga mai le faʻaaogaina o vailaau masani o se auala sili lea e tausia ai le soifua maloloina i le i ai o le maʻisuka, aemaise lava i le tulaga o faailoga muamua o le maʻisuka foot, lea o loʻo faʻaalia i le vaivai o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga