Toto o le insulin toto ma le maʻisuka

O le siʻitia o le faitau aofai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka (DM), o le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, ma le tele o faʻafitauli masani, aemaise lava mai le cardiovascular system and kidneys, o le tasi lea o faafitauli sili ona faigata o le soifua maloloina. O le tusiga o loʻo tuʻuina mai faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻavaomalo na suʻesuʻeina le tele o filifiliga mo le pulea lelei o le maʻisuka, o le taua o le filifilia o togafitiga taʻitoʻatasi e fuafua i tausaga, le umi o le maʻi, o le i ai o le maʻi cardiovascular ma le vave maua o le maʻisuka. faʻamaoniga mo togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le mafai ona faʻaaogaina le inisalini faʻainitaneti faʻainitaneti.

O le siʻitia o le faitau aofai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka (DM), o le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, ma le tele o faʻafitauli masani, aemaise lava mai le cardiovascular system and kidneys, o le tasi lea o faafitauli sili ona faigata o le soifua maloloina. O le tusiga o loʻo tuʻuina mai faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻavaomalo na suʻesuʻeina le tele o filifiliga mo le pulea lelei o le maʻisuka, o le taua o le filifilia o togafitiga taʻitoʻatasi e fuafua i tausaga, le umi o le maʻi, o le i ai o le maʻi cardiovascular ma le vave maua o le maʻisuka. faʻamaoniga mo togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le mafai ona faʻaaogaina le inisalini faʻainitaneti faʻainitaneti.

I le luasefulu tausaga ua tuanaʻi, o le lalolagi lautele na feagai ma se faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, maʻi o le fatu, maʻi o le tino, fatuga o fatugaʻo, poʻo isi faʻapotopotoga. E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO), i le 2008, o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaaogaina e mafua ai le 36 miliona maliu. I le 2011, e 1.4 miliona (2.6%) tagata na maliliu mai le maʻisuka, e 400,000 nai lo le 2000.

E tusa ai ma le International Diabetes Federation (IDF), i le 2013, e 382 miliona tagata na maua i le maʻisuka. Ma afai i le lalolagi o le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le vaitausaga o le 20-79 tausaga o le 8.35%, ona oʻo lea i Rusia - 10.9%. O se taunuuga, na ulu atu Rusia i totonu o atunuu sili e sefulu ma le numera aupito maualuga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

E oo atu i le 2035, ua vaʻaia e tagata atamamai IDF le faateleina o le numera o tagata mai le 55% i le 592 miliona.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi ogaoga alualu i luma, o faʻamaʻiga ma faʻafitauli e mafua mai i le hyperglycemia masani. O le mea lea, o se faʻataʻitaʻiga na faia e Mr. Coutinho et al. , na faʻaalia se fesoʻotaʻiga i le va o le atinaʻe o faʻamaʻi cardiovascular (CVD) ma se maualuga maualuga o le naʻo le postprandial glycemia, ae o le anapogi glycemia (n = 95,000, o le vaitaimi mulimuli e tusa ma le 12.4 tausaga). O le lamatiaga o le atinaeina o le CVD i le taimi o le taimi na matauina ai le 1.33 taimi ma le anapogi glycemia> 6.1 mmol / L.

E iloa lelei pe a faia se suʻesuʻega, e silia ma le 50% o tagata gasegase ua i ai ni faʻafitauli micro-ma macrovascular, ma o le tau o le tausiga o tagata maʻi i le tulaga o faʻafitauli e faʻaititia i le 3-13 taimi.

E manino lava, o le vave maua o le faʻamaʻi ma le faʻamalosi lelei o le puipuiga e aunoa ma le faateleina o le lamatiaga o le hypoglycemia e mafai ona taofia pe faʻatuai ai le atinaʻega o faʻalavelave matuia o le maʻisuka.

Glycemic control and complications o le maʻisuka

O le matafaioi o le pulea lelei o le puipuia o le atinae ma le alualu i luma o faafitauli i le micro-ma macrovascular ua faaalia i suesuega tetele e pei o le DCCT, EDIC, UKPDS, ADVANCE, VADT, AGAI MA ORIGIN.

O le mea lea, i le suʻesuʻega ACCORD, o le togafitiga o le hypoglycemic intensive na fesootaʻi atu i le faateleina o le aʻafiaga o le hypoglycemia ma le maliu mai le cardiovascular ma isi mafuaʻaga, lea na mafua ai le vave faʻamutaina o le lala o le hypoglycemic o le suʻesuʻega. I le suʻesuʻega ADVANCE, i se isi itu, o le aʻafiaga o faʻafitauli micro-ma macrovascular ma le maʻi tigaina na sili atu ona maualalo (10%) faʻatusatusa i lena tulaga ma togafitiga faʻapitoa. O le eseesega i taunuuga atonu e tatau, muamua, i le fua faatatau o le faaitiitia i le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c). Afai i le suʻesuʻega ADVANCE i le ono masina muamua, na faʻaititia e le 0.5%, ma le ausia o le maualuga (6.5%) i le mavae ai o le 36 masina ma tumau ai seia oʻo i le iuga o le mea na matauina, i le ACCORD study i le ono masina muamua na faʻaititia le maualuga o le HbA1c 1.5 %, ma a maeʻa le 12 masina - mai le 8.1 i le 6.4%. Lua, faatasi ai ma togafitiga: i le ACCORD study, thiazolidinediones ma le inisalini sa masani ona faʻaaoga, i le ADVANCE suʻesuʻe, gliclazide. Tolu, o le faateleina o le mamafa o le tino i le taimi o togafitiga e 3.5 i le 0.7 kilokalama, i le faasologa.

I le taimi lava e tasi, o suʻesuʻega uma e lua na faʻaalia ai o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le HbA1c e le faʻaitiitia ai le lamatia o le CVD i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma maualuga maualuga le lamatiaga. E ui i lea, e le mafai ona vavaeeseina le aʻafiaga o togafitiga ogaoga i tagata gasegase maualalo le tulaga lamatia, talu ai e leʻi faia ia suʻesuʻega. E le gata i lea, i totonu o le vaega o tagata auai i le ACCORD study e aunoa ma le CVD poo le maualuga o le HbA1c o le 9%.

O lenei tulaga e afua mai ona o le le manaomia o le togafitiga o le inisalini, lea e faatapulaa uma i le amataga ma i le faateleina o le togafitiga o le hypoglycemic.

O le muamua le manaomia o le togafitiga o le inisalini o se faateleina o le mamafa o le tino. O lenei itu e masani ona mafua ai le tolopoina o le togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo.

O fua o se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi na faʻaalia ai le mamafa o le tino i tagata gasegase e tasi le injection o le insalini basal i le aso e faʻalauteleina i se tulaga e sili atu nai lo le gasegase e maua ai le lua injections o le basal poo le tele o injections o le insulin (e aunoa ma ni eseesega tele i le va o tulafono mulimuli e lua).

I totonu o le suʻesuʻega, i tua atu o le togafitiga o le inisalini, na faʻaalia ai e le gasegase le faateleina o le mamafa o le tino o le 1.5 kilokalama, aʻo i luga o le togafitiga ma fualaau o le suka, o le faʻaititia i le 0.5 kilokalama.

I se suʻesuʻega e fa-tausaga ole CREDIT, o tagata gasegase na faʻaalia le faateleina o le mamafa o le tino e tusa ma le 1.78 kilokalama, ae i le 24% oi latou na faʻatupulaia e le silia ma le 5.0 kilokalama. O ia taunuuga na fesootaʻi ma se maualuga maualuga o le inisalini (tusa lava po o le a le tulafono o le inisalini), o le maualuga maualuga o le HbA1c level ma le numera o le numera o le tino. O le mea lea, ina ia puipuia lenei mea e le manaomia, e tatau ona amata le togafitiga o le inisalini seia oʻo ina oʻo i maualuga maualuga o HbA1c ma ao leʻi oʻo i le mamafa o le gau ona o le matuia tele o le maʻisuka. Talu ai o galuega a le beta-cell decreased gradually, faatasi ai ma le vave tuuina atu o le inisalini, o lona fuainumera atonu e laitiiti, lea o le a faaitiitia ai foi le lamatiaga o le maua o le mamafa.

E tatau ona maitauina i le falemaʻi, o le togafitiga o le inisalini e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino. Masalo, o lenei tulaga e le manaomia e mafai ona faaitiitia ona o le faasaʻoina o meaai paleni ma le maualuga o gaoioiga faaletino.

O lona lua o aʻafiaga le manaʻomia o le atinaʻeina o le hypoglycemia. E toetoe lava o suʻesuʻega tetele, o faʻasolosolo o le faʻaleagaina o le hypoglycemia e sili atu ona tele i taimi uma i le kulupu o le malosi e faʻatusatusa i le vaega o le pulega: ACCORD - 16.2 ma le 5.1%, VADT - 21.2 ma le 9.9%, ADVANCE - 2.7 1.5%, UKPDS 1.0 ile 0.7%. I nei suʻesuʻega, pe a maua le maualuga o le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le tala o le togafitiga o le inisalini malosi, o le aʻafiaga o faʻasolosolo o vailaau oona e sili atu le maualuga nai lo le suʻesuʻeina o le INAGA. O le eseesega i le tulaga lamatia o le 2.1% i le ACCORD study, 1.4% i le UKPDS suesuega, 2.0% i le VADT suʻesuʻe, ma le 0.7% i le suʻesuʻega INAGA. O le maualalo ifo o le hypoglycemia e fesoʻotaʻi ma se auala masei ma se vaitaimi puupuu o le faʻamaʻi ma se maualuga maualalo o le HbA1c i le amataga o le togafitiga o le inisalini. E taua le faamamafa atu o taunuuga o le suesuega ACCORD e le o mafuaaga mo le lafoaia o le malosi o le puleaina o le tino, latou te faailoa mai le manaomia o se auala sili atu ona talafeagai i le faatulagaina o le vaega autu o tagata gasegase ma le individualization o sini togafitiga e faalagolago i le ogaoga o le tulaga, le i ai o faafitauli ma le cardiovascular concomitant
togafitiga.

E masani lava o le amata le amataina o le togafitiga o le inisalini ma le leaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka i lona talaaga, o se taunuuga o uiga le lelei o tagata gasegase i lenei togafitiga. O le mea lea, i maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai le inisalini, e sili atu ma le 50% le faʻamagaloina o le injections ma e tusa ma le 20% e faia i taimi uma. Ae ui i lea, i le faʻaaogaina o le inisalini, o uiga le lelei e uiga i togafitiga e faʻaitiitia. O le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga faanatinati mo aʻoaʻoga faʻapitoa, e pei o le faateleina o lo latou tomai o le a fesoasoani i le aoga o togafitiga insulin.

Faʻaaliga mo togafitiga insulin i le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o le inisalini o le auala aupito sili lea ona togafitia e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 ma na o le pau lava le auala faʻamalosia ma le taua e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1. Iloiloga o le lelei, toleniva ma le tau o auala eseese o togafitiga o le maʻisuka na faaalia ai o le togafitiga o le inisalini e le gata o le sili ona malosi, ae e taugofie foi.

I aso nei, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻalauteleina. E tusa ai ma le maliega a le American Diabetes Association (ADA) ma le Faalapotopotoga Europa mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD), o le togafitiga o le insaline e taua o le togafitiga muamua ma le le atoatoa o le pulea o le maʻisuka ituaiga 2 ona o le suiga o olaga ma le metformin. Afai e le ausia le taʻaloga faʻapitoa poʻo le le mafai ona faʻamalosi e faasaga i le talaaga o le togafitiga, e fautuaina e faʻaopoopo le insulin. O le togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi ua faia e fai ma se isi filifiliga i le amataina ma le faʻamalosia o togafitiga insulin. E tusa ai ma tulaga o Rusia, e sili atu le faʻamanuiaina o le insaline pe a fai e le aoga fualaʻau o le suka i le amataga o le faʻamaʻi. I fautuaga a le Rusia, e le pei o ADA / EASD, o mea faʻapipiʻi ua saunia mo le amataina o le inisalini (faʻapea foi le insulin) ma lona faʻateleina faʻatasi ma le insulin.

I le HbA1c maualuga o le 6.5-7.5% ma le 7.6-9.0%, i le tulaga o le le atoatoa o le togafitiga e tolu-vaega, ua fautuaina e amataina pe faʻateleina togafitiga insulin. Faʻatasi ai ma le faʻamuamua o lenei faʻaaliga> 9.0%, o le togafitiga o le inisalini e talafeagai foi e faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o le kulukose.

O le faʻaaogaina o le inisalini e ono le tumau pe tumau, faʻalagolago i le aoga o faʻamaumauga ole lapopoa beta pancreatic.

E tusa ai ma fautuaga a le WHO, ina ia mafai ai ona maua le inisalini mausali mo tagata mamai i atunuu e sili atu i le 50 miliona tagata, o latou lava gaosiga o nei vailaʻau e tatau ona faia.

O se tasi o taitai i le atinaʻe ma le gaosia o vailaʻau faʻasolosolo faʻasolosolo faafomaʻi i Rusia o le Geropharm LLC. E le gata i lea, o le kamupani e na o le fausiaina Rusia o le maualuga o le inisalini o le tagata gaosia i le gaosiga (mai le mea e faʻataunuʻuina ai fua o fua). I le taimi nei, o loʻo tuʻuina atu e le kamupani le inisalini pupuu ma le toto-Rinsulin R ma Rinsulin NPH.

O le WHO ma le IDF, faʻapea foi le Komiti Faʻamaloilo Faʻataʻitaʻi o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia mo le togafitiga o tamaiti, talavou ma fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, fautuaina le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata e pei o le inisalini e sili ona atoatoa ma le aafiaga o le inisalini. O le mea lea, o avanoa fou e tatalaina mo le fofoina o le tele o faafitauli o le diabetology i Rusia, e aofia ai mea tautupe.

Suesuega M.I. Balabolkina et al. na faʻaalia ai se aafiaga lelei o le hypoglycemic ma le leai o se faʻaopoopoga o le antigenic gaioiga i le umi o le togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini o le iniseti tagata. I lalo o le suʻesuʻega, e 25 tagata maʻi (9 fafine ma le 16 tagata) e 25 i le 58 tausaga, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1. 21 oi latou sa i ai se tulaga ogaoga o le faamai. O maʻi uma lava na mauaina iniseti tagata: O le Tupulaga NM, Monotard NM, Protafan NM poʻo le Humulin R ma le Humulin NPH i le vevela o le 43.2 ± 10.8 U (vili 42 U), poʻo le 0.6 ± 0.12 U / kg le mamafa o le tino, tasi i le aso. Glycemia ma HbA1c e tutusa ma i latou na mauaina i le inisalini togafitiga o tagata gaosiga mai fafo. Na taʻua e le tusitala o le tagata faʻatoʻa faʻamalosi i le inisalini ile fale e tumau pea le le suia. Afai o le maualuga o le anti-inisalini (anti-anticorps) i le serum (o le metotia o le radioimmunologist) sa 19.048 ± 6.77% (median - 15.3%), sosoo ai ma le faaiuga o le suʻesuʻega - 18.77 ± 6.91% (median - 15.5%). E leai se ketoacidosis, faʻamaʻi aʻafia, ma vaega o le hypoglycemia e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le fua faatatau o le inisalini i aso taitasi e le masani ona ese mai le aso o le inisalini na maua ao leʻi amataina le suʻesuʻega, 41.16 ± 8.51 iunite (median - 44 iunite), poʻo le 0.59 ± 0.07 iunite / kg o le mamafa o le tino.

O le fiafia o le suʻesuʻega lea i le faʻatusatusaga o le faʻaitiitia o le suka o Rinsulin R ma Actrapid, Rinsulin NPH ma Protafan i le 18 tagata maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 i togafitiga faafomaʻi, faia e A.A. Kalinnikova et al. . O le suʻesuʻega o se mea e tasi, e ono faʻamoemoeina, e pulea lelei. I le avea ai o se faʻafitauli, o le tuiina o le Rinsulin R ma le Rinsulin NPH i se tasi o mea faʻapitoa na tuiina i le fuataga na fuafuaina, sa iloiloina. I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga - o le faʻaofiina o le Actrapid ma le Protafan i ni aitema tali tutusa ma le faiga o le pulega. O le faitioga mo le faʻatusatusaga o le suiga i le glycemia pe a uma le tui e faʻatatau i fua faʻatatau. Talu ai o le gaioiga o le inisalini sa iloiloina i tagata taʻitoʻatasi ma o le auʻiliʻiliga na faʻatinoina i le auala o faʻataʻitaʻiga tutusa, o foliga muamua o tagata gasegase e tutusa lelei mo inisalini taitasi ma e le mafai ona afaina ai le aoga. O eseʻesega taua i le faʻaitiitia o le suka o insulin faatasi ai ma se pulega faʻapitoa se tasi e leʻi faʻavaeina. Na faʻauʻuina e tusitala: pe a faʻafeiloaʻi atu i Rinsulin NPH ma Rinsulin P mai isi ituaiga o inisalini, e tutusa uma laasaga ma auala tutusa o le pulega e mafai ona faʻaaogaina e tusa ai ma taunuuga o le siakiina oe lava ia.

O le vave suʻesuʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma le taimi faʻatonutonu o le togafitiga o le inisalini e mafua ai le faʻaleleia atili o le pulea lelei, ma, o le iʻuga, o le faʻasaoina o se vaega faʻapitoa o peta paneta. O aʻafiaga aoga o le faʻatonuina o le glycemic control e faʻaputu ma tumau mo se taimi umi. O le pulea lelei o le tino e aunoa ma le faateleina o le lamatiaga o le hypoglycemia o le pau lea o le auala e puipuia ai pe tuai ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavavelave ogaoga o le maʻisuka. E le gata i lea, o le filifiliga o le faʻaititia o le suka e tatau ona faʻavae i luga o se taʻiala taʻitasi, ma, e tusa ai ma lea tulaga, o se tulaga maualuga o le HbA1c. Muamua lava, e tatau i se tasi ona amanaʻia tausaga o le maʻi, o le soifuaga o le olaga, le i ai o faʻalavelave matuia, o le lamatiaga o le atinaʻe o le hypoglycemia ogaoga. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o iniseti ile tino e sili ona lelei ma saogalemu.

Tisuka Inisalini Level

O ituaiga taatele o maʻi o le maʻisuka o:

  • 1
  • 2nd
  • gestation (o se tulaga o le hyperglycemia e tupu i le taimi o le maitaga, o se tulafono, e pasi pe a uma ona fanau).

Faʻatasi ai ma se gasegase o le ituaiga muamua, o le pancreas e taofia le gaosia o le inisalini i se aofaiga e lava mo le tino (itiiti ifo i le 20 pasene). O se taunuuga o lenei mea, o le kulukose e le o gaioiga, faaputuputu, e mafua ai se tulaga o le hyperglycemia.

E manino lava, o le suʻeina o le toto insulin i lenei tulaga o se laasaga tatau ole suʻesuʻega. E fesoasoani e le gata ina iloa ai le faʻamaʻi, ae ia faʻamaonia ai foʻi le tagata gasegase se fua faapitoa o le hormone e leai se tino. Ma talu ai nei i le mafaufau, ua filifilia se tui tui o le inisalini, o se faasologa i aso taʻitasi ma mea taumafa ua tusia, ma le tele o isi itu taua o togafitiga ua faʻamauina.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e maua i le tele o aofaiga, ae o sel, mo le tasi mafuaʻaga po o le isi, e le mafai ona puipuia. Taunuuga: o le suka e le mafai ona faʻamalo, ua maualuga lona maualuga. Ina ia manumalo i le tui o le insulin, o le pancreas e amata ona maua ai le sili atu le taua o le hormone, o lona faateleina o le faateleina. E leai ni faʻailoga o le tele o le kulukose i lenei taimi. O le mea lea, o le suesuega o le hormone e taua tele.

O galuega mamafa i luga o le taimi e faʻaaogaina ai sela o le gland, o se vaega fou o le maʻi e amata: o le mea e maua mai e le lava. I le avea ai o se tulafono, i ia tulaga, o le inisiua o le hormone ua faʻasalaina i se tagata maʻi e maua i le insulin-tutoatasi endocrine maʻi.

O le taimi nei o le taua o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le fale suesue suʻesuʻeina ua manino. Sei o tatou suʻesuʻe atili pe oa ona taunuuga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le autu ma naʻo le faʻamaoniga mo le aveina o vailaʻau o se vaega o pathopatitis endocrin e fesootaʻi ma le faʻavaivaia o le suka ma mulimuli ane faʻasolosolo totoga.

Rinsulin R insulin ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻamaonia pe afai o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i totonu o le tulaga o le tetee atu i le vailaʻau poʻo le kulukose gaosia-faʻaititia o fualaau.

O se mea talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau ma le teteʻeina o nei vailaʻau pe a faʻapipiʻi togafitiga. O loʻo faʻamatalaina mo se maʻi faʻafuaseʻi ona faʻatasi, lea e faʻaosofia ai le ala o le maʻisuka.

Rinsulin P ua faatonuina mo fafine maʻitaga ei ai le maʻisuka ituaiga 2, ma pe a oʻo mai le maʻi faʻatasi ma le faʻateleina o le gaʻo gaʻo.

O le vailaʻau e faʻatagaina i soʻo se tolu o le maʻitaga. O le mea galue malosi e le ulu atu i le pa puipui. E le pasi atu i le pepe ma susu susu, o le mea lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e fafine o loʻo susu.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Rinsulin P - tali mo tui. Maua i le peniini a le RINAstra. E 5 vaega o le pusa. I totonu o se peni-penisini - 3 ml o le oloa.

Ua faia togafitiga, sasaa i totonu o fagu vailaau. Nominal volume - 10 ml.

O le lona tolu o le faʻamalolo o le 3 ml o kalama tioata malosi.

O le eletise autu autu o le inisalini o le tagata. E le afaina pe o le a le ituaiga na faatauina mai ai le vailaʻau, 100 ml o loʻo i ai i le 1 ml o fofo.

Le tau o Rinsulin P e laʻititi. Faʻatau e ala i le faʻaulu.

Faatonuga mo le faaaogaina

E mafai ona tui i ni auala se tolu. O se iniseti ua faia i le tino, i le le faʻaaogaina ma le faʻasoasoa. O le filifiliga mulimuli e sili ona masani ona faia e tagata maʻisuka.

Injections e faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le papa. O nofoaga mo le pulega o fualaau faasaina e tatau ona suia.

O lenei polokalame faʻaaogaina o le Rinsulin P e aloese ai i le vevela gaʻo. E faʻaauau ai ona faʻaauau le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se tasi eria.

Faʻasolosolo faʻalavelave, faʻamalositino le faʻaeteete. Tulaga matautia o le oʻo i totonu o se ipu toto.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau Rinsulin R:

  • O le inisiua e faia ile afa itula ao lei faʻaaogā meaai gaʻo.
  • Aʻo leʻi tuiina, faʻafeolola le sulu i totonu o alofilima.
  • Le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ile togafitiga o ia - 3 r / aso. E tele fomaʻi e faatonuina le 5-6 taimi le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faʻaaoga masani e fautuaina i aso uma e sili atu i le 0.6 IU / kg.
  • E masani lava ona faʻamatalaina i le tuufaatasiga ma le Rinsulin NPH, aua o le muamua fualaau faasaina o le inisalini e fai pupuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le faʻaaogaina o se vailaʻau lona lua i le po.
  • Lulu vailaau ma suauʻu aʻo leʻi faʻaaogaina. E leai ni mea papaʻe paʻepaʻe e tatau ona iloa i totonu o le fagu.
  • Le faʻamaʻapeʻaina se nofoaga o le paʻu aʻo leʻi faʻaofiina se nila. Faatasi ai ma le lima matua ma le tamatamai lima o le lima tauagavale, ao mai le paʻu paʻu, ma i le lima taumatau faʻapipiʻi le nila insulin i le maualuga o le 45 tikeri. Aua nei toso ese vave le suauu. E tatau ona tuua le nila mo le 6 sekone i lalo o le paʻu ina ia faʻaofiina lelei le vailaʻau.

Injections e faia i se tui faapitoa o le inisalini. E le mafai ona toe faʻaaogaina. Ole suauu masani e le mafai ona faʻaaogaina, aua o le a faʻapipiʻi le vai i totonu o le nofoaga e tasi, ma e le mafai ona faʻafefiloi le nofoaga o tui.

O se inisalini o le inisalini e mafai ai le vailaʻau e ulu loloto i totonu o le tino o le tino ma e le faʻaputuina i le mea e tasi.

Faʻaiʻuga

Rinsulin P o se fualaau saogalemu pe afai e ave e tusa ai ma se fomaʻi mai se fomaʻi, faʻaauau i le metotia faʻatulagaina.

E tele gasegase na faʻatau mai le faʻamatalaga o fualaau faasaina o aʻafiaga itu. O nisi oi latou e le manaʻomia togafitiga. E le toe i ai ni uiga leaga ile taimi.

O nei aʻafiaga leaga e aofia ai:

  • migraine
  • vavao
  • faʻaitiitia le tino vaaia (vaaia i le amataga o togafitiga i maʻi uma)
  • hyperhidrosis
  • ogaoga fiaai
  • uila (tusa lava pe vevela le tau).

Faatasi ai ma aʻafiaga e le aʻafia ai, o le mumu ua matauina e tupu pe a fufulu se vaa i le toto. E mafai ona tupu i le nofoaga o tui, lea e mou atu pe a maeʻa le 8-12 itula.

Ae ui i lea, o nisi itu e le mafai ona le amanaiaina. E mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e amata uma i se paʻu paʻu. O le mea moni, e le aumaia ai i lē e ona ni faafitauli e ese mai i le matagofie. Faʻaauau pea ona faʻaaogaina vailaʻau, o le masani masani o le liliuina o se urgentaria tele. O le sosolo o le edema e atiina ae, e faʻaalia i le tele o le paʻu o le paʻu, tino o le tino ma mucous membranes.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻatali mo le toe faʻaleleia o faʻamaoniga ma faʻaauau le togafitiga, e mafai ona atiaʻe le faʻalavelave anaphylactic. O lenei tulaga e naʻo le toe faʻafesoʻotaʻi faifai pea ma le mea e oso ai.

O aʻafiaga sili ona ogaoga o le tulaga o le hypoglycemic e matua vevesi lava, loto momomo ma le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O le iloa o soʻo se itu aʻafiaga o se faʻalavelave e vaʻai ai i se fomaʻi. Faʻamatalaga faifaipea o le leiloa o le mafaufau - valaau i se falemaʻi, faʻaputu uma vailaʻau ina ia malamalama ai fomai poʻo le a le faafitauli, pe a oʻo i le taimi o le toe taunuu mai o le tagata maʻi e toe faʻavaivaia.

E tusa ai ma iloiloga o tagata maʻisuka, e lelei le galue a Rinsulin P, ae o aʻafiaga e aliali mai pe a uma ona faʻaaoga muamua le fualaau.

Rinsulin R analogues: Actrapid, Biosulin R, Vozulim R, Gansulin R, Gensulin R, Humodar R 100 Rivers, Insukar R, Inisalini Recombinant.

O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina analogs pe afai o le vailaʻau na muaʻi faʻatonuina e le fesoasoani pe mafua ai aʻafiaga. O fualaau oona ei ai le eseesega o metotia ma mea e faaaoga, o faamatalaga o loʻo faʻaalia i faatonuga.

Analogs o fualaau faasaina ia e talitutusa ma le tino ma e aofia ai vaega taua e tasi.

Contraindications

E i ai ni faʻasatauga i le faʻaaogaina o fualaau. O vailaau faʻasaina e faʻasaina mo tagata gasegase ma le le faʻamaonia i le inisalini poʻo se isi mea.

Aua le faʻamaonia i tagata gasegase i le hypoglycemia. O se tulaga lea e faʻaitiitia ai le suka toto i le 3.5 mmol / L. O le hypoglycemia o se maʻi e le masani ai i le falemaʻi e mafua mai i le faʻafouina o le faʻalavelave popole popolega ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino.

O lenei tulaga e afaina ai le gafatia e ave taavale ma galue ai ma isi auala. Atonu e le o le taunuuga autu lea e faasaina ai le taliaina, ae faapena foi i le tulaga lua. O lona uiga - o se mea maualuga.

Faatonuga faapitoa

O faatonuga mo le fualaau faasaina e faʻaalia ai faʻamatalaga faapitoa. Latou te faʻaoga i tagata matutua matutua, tamaiti ma tagata gasegase e leai se tino ma le gasegase galuega.

O ia tagata e tatau ona tausisia le vailaau na faatonuina e le fomai. E le mafai ona e sola ese mai le togafitiga, o isi faafitauli e le mafai ona alofia.

O maʻi o le matua e tatau ona mataʻituina lelei lo latou soifua maloloina, ma, pe afai o ni faʻafitauli matuia, feutagai ma se fomaʻi. E oo lava i le ulu ma le ulu. E tatau i le fomaʻi ona pulea le togafitiga ma ia nofouta i mea uma e tupu ile maʻi.

O gasegase matutua e sili atu ona faigofie i le atinaʻeina o le hypoglycemia, o lea e tatau ai ona e pulea le maualuga o le suka e ala ile siakiina i le 2-4 taimi i le aso. E taua le fetuunaʻi togafitiga pe afai e ave isi vailaʻau.

Faʻasagaga o le gaioiga o le ate ma fatugaʻo, e manaʻomia e le au gasegase se fetuutuunaiga e masani ona fai. O le tele o le fuaina o le toto glucose e faateleina i le tele o taimi pe a 'ai e se tagata.

E tatau ona e nofouta o nisi vailaʻau e aafia ai le manaʻomia mo le inisalini. I le taimi atofaina a le fomaʻi, e taua le talanoa e uiga i vailaʻau uma na faia, o le vailaʻau ma le umi o togafitiga. E faavae i lenei mea, o le a filifilia e le fomaʻi le ala sili ona lelei o togafitiga.

Fualaau e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini: carbonic anhydrase inhibitors, clofibrate, faʻamaʻi o le ethanol, fualaau o le lithium, isi ketoconazole.

O vailaʻau e faʻavaivaia ai le aafiaga o le hypoglycemic: estrogens, Heparin, Danazole, Morphine, nicotine, hormones o le iodine.

O le inisalini o le tagata le puai, pe a matauina le fua, e maualalo le maualuga o le suka. Faʻaaogā le vailaʻau faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga, e aunoa ma le suia o lau lava au. Afai e leai se aoga, talanoa i se fomaʻi.

Ole fua ole inisalini ile toto

O le mea muamua e fai o le iloa lea o lenei mea. O le inisalini o se hormone lea, e pei ona uma ona tatou iloa, ua gaosia i le pancreas. O peta Beta o loʻo i totonu o le tamaʻi motu o Langerhans e nafa ma lona gaosiga. O le vailaʻau o se mea e faʻaaogaina mo le saturation o le tino ma le malosi.

Seliti ei ai ni talipupuni e talileleia. A maua se faailo, latou te tatalaina avanoa mo le kulukose. I lenei auala, o se punavai taua o le malosi e faʻaaogaina.

O le faʻatinoga o le inisalini i totonu o le tino o le suiga faifaipea. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o taimi eseese e manaʻomia ai se aofaiga tele. I le va o taumafataga, o lenei foliga e laʻititi, faʻapea foi i le taimi o le moe. O le gaosiga taua o le hormone, lea e manaʻomia e faapaleniina ai le gaioiga o se isi hormone o mea faʻapipiʻi - glucagon, lea e faʻapupulaina ai le kulūkose i le toto.

A tatou vaʻai i meaai, sosogi, o le inisalini faʻataʻitaʻiga e amata ona ola. Pe a oʻo mai meaʻai i le tino, faʻalaʻi le kulūkose, o le faailoga lea mo vaʻa peta e faʻamalosia atili ai le vailaʻau. A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le hormone e maualuga (maualuga).

O suʻega suʻesuʻe ole laboratory mo le inisalini maualuga o loʻo faia i le biomaterial o le maʻi ua faia i luga o se manava gaogao. O le mea lea, o le anapogi e masani ona taliaina. I se tagata soifua maloloina, o loʻo i lalo:

  • i tagata matutua, e mai le 3 i le 25 microunits i le mililita,
  • i tamaiti (e oʻo i le 12 tausaga le matutua), o le pito i luga o le tuaoi e itiiti ifo ma e tusa ma le 20 uU / ml.

Tulaga maualuga o fanau, pei ona tatou vaai i ai, e sili atu le maualalo. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le siama o le inisalini aʻo leʻi oʻo i le taimi e le soifua ai e le faʻalagolago i le taumafa o mea taumafa.

E le gata i lea, o tagata atamamai e taʻitaʻia e faʻataʻitaʻiga masani faʻapitoa pe a suʻeina le maʻitaga ma tagata matutua (silia ma le 60 tausaga). Mo i latou, o taunuuga masani e sili atu nai lo le taliaina lautele. Mo tina faʻamoemoe, o le tapulaʻa pito i lalo e 6, o le pito i luga 27, mo tagata e taʻi 6 ma le 35 tausaga le matutua. O faailoga faʻavae i totonu o falemaʻe eseese e mafai ona eseese, o lea e tatau ai i se fomaʻi ona tusia au suʻesuʻega.

Pepa, tuufaatasiga ma le masini o galuega

"Rosinsulin" e faatatau i fualaau o le vaega "hypoglycemic agents". E faʻatatau i le saoasaoa ma le umi o le gaioiga, e iai:

  • "Rosinsulin S" ma le umi o le gaioiga,
  • "Rosinsulin R" - ma se pupuu,
  • "Rosinsulin M" o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga e aofia ai insulin-insoluble 30% ma 70% insulin-isophan.

O se vailaʻau o le inisalini e maua mai le tino o le tagata e ala i suiga DNA. Ua faailoa mai e le faatonuga o le mataupu faavae o le faatinoga e faavae i le fegalegaleaiga o le vaega autū o le fualaau faasaina ma siaki ma le mulimuli ane fausia o se inisalini.

O le iʻuga, o le faʻasalalauga o enzymes e talafeagai mo le faʻatinoina lelei o le tino e tupu. O le masani ai o maualuga o le suka e mafua ona o le intabellular metabolism ma le tele o le inu.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le taunuuga o le talosaga e vaʻaia i le 1-2 itula ina ua maeʻa le pulega i lalo o le paʻu.

"Rosinsulin" o se taofiga mo le pulega i lalo o le paʻu. O le gaioiga e mafua ona o mea o loʻo maua i le insulin-isophan.

FuaGaluega faatino
Protamine SulfateFaʻataunuʻuina le aafiaga ma le aofaiga o le heparin
Sodium dihydrogen phosphateFaʻaauau le paleni o minerale i le tino
PhenolE i ai sona aʻafiaga o le antibacterial
MetacresolO loʻo i ai faʻafitauli faʻaleagaina ma aʻafiaga.
GlycerinUsed to dissolve substances
Suavai faamamaE faʻaaogaina e ausia ai le manaʻomia o le vaega.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le fualaau faasaina ua faailoaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, i le tulaga o le atoatoa poʻo le teteʻe ile tetee i le suka. E faʻaaogaina foi i tulaga faʻafuaseʻi i le maʻisuka e aʻafia ai le faʻataunuʻuina o le gaosiga o gaʻo ma le tulaga o faʻamaʻi pipisi. Ae ui i lea, e le o faʻamaonia le vailaʻau mo le hypoglycemia ma le le faʻalogo i ona vaega.

O le vailaau e fuafua mo iv, v / m, s / c administration. O le auala o le pulega ma fuataga ua faʻamatalaina e le endocrinologist e fuafua i uiga patino o le maʻi. Ole fua ole fualaau o le 0.5-1 IU / kg o le mamafa.

O le inisalini o vailaʻau e faʻatautaia ile 30 minute. ao lei aveina meaʻai gaʻo. Ae muamua, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le 15 tikeri le maualuga o le faʻamalolo.

I le tulaga o le monotherapy, e faia ile inisalini 3 i le 6 taimi i le aso. Afai ole fua ole aso e sili atu ile 0.6 IU / kg, ona e manaʻomia lea ona e ulufale atu ile lua pe sili atu inisiua i nofoaga eseese.

I le avea ai o se tulafono, ua tui le sooupu i totonu o le puipui o le manava. Ae e mafai foi ona faia ni inisiua i luga o le tauau, papa ma le ogavae.

O taimi taʻitasi, e tatau ona sui le vaega o tui, lea e puipuia ai foliga o le lipodystrophy. I le tulaga o le puleaina o le homone, e tatau ona e faʻaeteete ina ia faʻamautinoa e le ulu le vai i le toto. E le gata i lea, pe a uma le iniseti, e le mafai ona faʻamalo le vaega o inisiua.

Faʻaauau / / ma / m pulega e mafai na o lalo o le vaavaaiga faafomai. Cartridges e faʻaaogaina pe afai o le vai o loʻo i ai se lanu manino e aunoa ma ni mea le mama, o le mea lea, pe a oʻo mai se afaina, e le tatau ona faʻaaoga le fofo.

E taua le manatuaina o fagu pepa o loʻo i ai se masini faapitoa e le mafai ai ona faʻafefiloi a latou mea i isi ituaiga o inisalini. Ae faʻatasi ai ma le faʻatumu saʻo o le syringe pen e mafai ona toe faʻaaoga.

A maeʻa ona tuʻuina atu, e tatau ona faʻavasegaina le nila ma lona pulou pito i fafo ona lafoai lea. O le mea lea, e mafai ona puipuia le fuʻa, mafai ona faʻamautinoa, ma e le mafai e le ea ona ulu atu i le nila ma faʻamaʻi.

O aʻafiaga o se toilalo i le gaosiga o le gaʻo. O le mea lea, o iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase e oʻo mai i le mea moni e faapea, a maeʻa le puleaina o Rinsulin P, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O lenei mea e faʻaalia mai i le malaise, paʻu o le paʻu, tiga o le loto, paʻu o le tino, atuatuvale, fiaai, hyperhidrosis, valea, ma mataupu ogaoga, o le hypoglycemic coma e atiina ae i le maʻisuka.

O faʻataʻitaʻiga e pei o le Quarkke's edema, o le paʻu o le paʻu, e mafai foi. O le afaina anaphylactic, lea e mafai ona oo atu ai i le oti, o nisi taimi e atiina ae ai.

Rosinsulin e talafeagai mo le faʻaaogaina faʻapitoa faʻatasi ma isi fualaau.Aʻo leʻi amataina togafitiga tuʻufaʻatasi, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi

O le a faatonuina e le fomai le fuainumera, ma mafaufau i le fegalegaleaiga o mea gaioiga. Ma le faʻaeteete, e tatau ona tuʻuina Rosinsulin faatasi ma isi vailaʻau e faʻamaonia ai le kulukose toto.

O le faʻavaivaia o le manaʻoga e manaʻomia, o loʻo matauina ao aveina faʻatasi ma tui, togafitiga ma vailaʻau.

O le manaʻoga mo se sui e fuafuaina e le fomaʻi. O le mafuaaga mo le sailiga mo se mea tutusa o le le lava lea o le faatauina atu poʻo le iai o faʻasolega. O faatonuga mo Rosinsulin o loʻo faʻaalia ai auala talafeagai mo le sui. E aofia ai Biosulin, Gansulin, Protafan, Rinsulin, Humodar ma Humulin. E faʻasaina le suʻeina e le tagata lava ia mo se sui ma amata togafitiga e faʻaaoga ai analogues.

E faapefea ona faia le suʻega?

I le avea ai o se tulafono, e le faatapulaaina se suesuega faafomaʻi i na o se auiliiliga o le faailo i luga o se manava gaogao. O le tele o taimi, e lua suʻega e faia:

  • i luga o se manava leai
  • 1.5-2 itula ina ua uma ona 'ai (glucose avega).

O a latou taunuʻuga e le tatau ona ese tele, o le insulin i le maeʻa ai o totonu o le 3 i le 35 iunite. O se mafuaaga mo se popolega ogaoga o le faailo e sili atu i le tolu taimi le taua o le iloiloga anapogi.

E le gata i lea, o le suega faaosoosoga e faʻaaogaina i le faʻamalositino, e tusa ai ma le mea e anapogi ai le tagata maʻi e ala i le siakiina o le palota o le fiafia ile ono itula. O lona tulaga le masani ai maualuga / maualalo faʻamaoniga o faʻafitauli i le pancreas. Aemaise lava, o le maʻisuka atonu o le mafuaaga lea.

I le taimi lava e tasi o suʻega mo le inisalini, o loʻo suʻesuʻeina se suʻesuʻega o le toto toto. E tusa ai ma taunuʻuga o nei suʻega, e mafai e fomaʻi ona suʻe ni faʻamatalaga e uiga i le maʻi o le maʻi.

Faailoga o Low Insulin Low

I le faʻaopopo atu i suʻega falesuesue, e iai isi auala e iloa ai le le maualalo o le insulin i tagata. E i ai le tele o faʻamaoniga e faʻamaonia ai se faʻafitauli o le hormonal.

Faailoga o le leai o se mea i le tino e aofia ai tulaga nei:

  • faateleina le 'ai, lagona lē pulea o le fiaʻai,
  • ogaoga le fia inu, malosi ma masani ona faia,
  • vaega o gatete
  • fatu palpitations,
  • matagofie pallor
  • numera o tamatamailima, gutu, nasopharynx,
  • taʻavale
  • faʻateleina le sosolo
  • faʻanoanoa
  • lagona atuatuvale, le fiafia.

O le mea e faʻalavelave ai, o faailoga o le tele o le inisalini e talitutusa ma faʻamaoniga o le le lava o le aofaiga. O osofaʻiga faʻafuaseʻi o le fiaai, vaivaiga, vaivai, le lava o le mānava, gaogao, faʻapea foi le paʻu o le paʻu ma le soliga o faiga faʻafouina, o se faʻaopoopoga o le tele o le urine.

Soʻo se tasi o nei faʻamaoniga atonu ei ai se mafuaʻaga faʻapitoa e leai se fesoʻotaʻiga ma le faʻamaʻi. Ae sili atu le faia o se suʻega e sili atu nai lo le faʻalauiloaina o le maʻi.

Togafitiga o le maʻisuka insulin

Afai o le maʻi suka o le ituaiga muamua o le tagata maʻi o le a vave ona faʻamaonia mai le inumaga i le tele o atopaʻu i le taimi lava e maeʻa ai le faʻamaʻi, ona o le maʻisuka lona 2 e ese lava le tulaga. I taimi muamua, e pei ona uma ona taʻua, e masani lava ona faia le pancreas, e oʻo lava i le mamafa, aua o le inisalini e faʻamoemoe i totonu o le toto o loʻo i totonu o tapulaa masani (pe sili atu). I lenei laasaga, e le manaʻomia le togafitiga o le inisalini, ma faʻafefe mai ai fualaau faʻasaina ma se taumafataga. I le aluga o taimi, ua maeʻa le uʻamea, naʻo le taimi lava e tulai mai ai le manaʻoga mo se togafitiga fou.

O le tele o tagata gasegase e matataʻu i le faʻamoemoe o le faia masani. O nisi e teena foi le togafitiga o le inisalini. O lenei filifiliga e sili atu nai lo le matautia, ona o le tulaga faifaipea o le hyperglycemia e le mafai ona faʻaaogaina taunuuga.

Eseese ituaiga o inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamisuka:

I le igoa, e mafai ona e fuafua pe vave vave ona galue le inisiua: pe a maeʻa le 5 minute, 20, poʻo le maeʻa o ni nai itula. O le faʻaaogaina o vailaʻau eseese i la latou gaioiga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le masaniga masani o le pancreas: o se vailaʻau poʻo se faʻamaʻi umi e faʻaaogaina ai le pulefaʻatupulaia o le inisalini, puupuu poʻo le sili-puupuu (pe a uma ona 'ai).

Tuua Lau Faamatalaga