E mafai ona ou inuina le suauʻu iʻa mo le maʻisuka ituaiga 2?

O se tasi o soa masani o le "maʻi mama" o le maʻi cardiovascular. O faʻafitauli sili ona taatele o le gasegase o le gasegase o gasegase o le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le maʻi fatu fatu (CHD).

Ona o le le lava o le gaioiga o le kulukose, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le lipid e faʻalavelaveina, latou te faʻaogaina ai vaʻa ma taʻitaʻi atu i le atinaʻe o faʻamaʻi talafeagai. O le tele o tagata gasegase e fia iloa pe mafai ona maua le suauʻu i le maʻisuka.

E le gata i lea, o suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai o lenei taumafa taumafa e aveesea atoatoa ai le "leaga" cholesterol ma faʻamautuina le toto maualuga. Mata e faʻaleagaina ai le soifua maloloina o se tagata maʻi i le hyperglycemia faifaipea?

Le aʻafiaga o le suauʻu iʻa i le tino

E mafai ona faia lenei gaʻo mai:

  • ate o iʻa fusi,
  • sala falale
  • suʻavaʻavei faʻasologa.

O ituaiga uma o gaʻo e maua ai le gaosiga o gaosiga faʻapisinisi. Afai e leʻi maua, ona i lea tulaga o le a maua ai e le vailaau se lanu manino ma se manogi lelei.

O loʻo i ai se faʻavasegaga faapitoa o le gaʻo gaʻo e fuafua i lona uiga lelei:

O vailaʻau faʻainisinia ma faʻamaʻi sili ona aoga. O le alamanuia e maua ai se oloa lelei e iai vitamini A ma D.

Faʻafetai i se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, o le oloa e matua leai lava se tofo ma le manogi. O faʻamatalaga a le aufaʻasalalau e faʻamaonia ai o le suauu i aso nei i totonu o kapula e le o le lipid maualalo maualalo e masani ona iloa e le toatele talu mai le laʻititi.

O le faʻaaogaina o le suāuʻu mai e tagata gasegase e le o se mea tele i le i ai o le calcetriol, ae i le mea o loʻo maua i omega-3 gaʻo. O lenei vailaʻau e faʻamatalaina i se tulaga maualuga maualuga, lea e mafua ai le faʻaumatiaina o le oona.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

E taua tele le suʻeina o le suāuʻu mo le maʻisuka, aua e saʻo tonu lava i le maʻisuka o loʻo faʻalavelave tele ai faʻafitauli i le mamafa o vaʻa!

E mafai ona fautuaina mai gaʻo gaʻo faʻamamaina mo na gasegase e mamafa tele. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le suāuʻu, o loʻo i ai se faʻaititia i le tele o le mea e teu ai lipine.

Afai o le a faʻaumatia pea e tamaiti le suāuʻu iʻa, i lea tulaga o le a mafai ona toe faʻafoʻi le fausaga o le ponaivi i lalo o le tulaga o le saoasaoa o le alualu i luma.

O le faateleina o le inisalini e aofia ai le talaaga o le sili atu o le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻamatalaina e ala i lo latou tupuga ona o le faʻasologa o mea inu gaʻo.

Faʻavae ma ona foliga

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Muamua lava, e taua le malamalama i mea o loʻo i totonu o le vai amber. O le toʻatele o tagata e manatua pea le taimi na faamalosia ai le suāuʻu iʻa ina ia puipuia ai le taʻavale. Ae ui i lea, o lona tofo faapitoa na teena e le tele o tamaiti.

Na ia mauaina ona uiga autu o le faamalologa ona o le fomaʻi faapitoa:

  1. Oleic ma palmitic acid. E taua tele mo le galue masani o le tino. Latou te puipuia le membrane mai le aʻafia o aʻafiaga o le siosiomaga.
  2. Omega-3,6-polyunsaturated fatty acids. O le auupega autu e faasaga i le atherosclerosis ma le maualuga. Faʻafetai i o latou aʻafiaga, o le suāuʻu o le suka mo le maʻisuka ua fautuaina e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai.
  3. Vitamini A, D. Retinol (Vitio A) ei ai sona aafiaga aoga i le vaaiga faaletagata ma puipuia ai le alualu i luma o le retinopathy, lea e atiina ae i le tele o tagata gasegase i se "maʻi mama". Calciferol (Vit. D) e faʻaaogaina e puipuia ai sisiva, faʻaleleia le absorption o le calcium ma faʻamaonia le paleni eletise toto.

O aoga ma mea leaga o le oloa

E faʻaaogaina le suāuu iʻa e fai ma meafaigaluega mo le puipuia o le maʻisuka, malulu ma faʻamaʻi pipisi. O lenei taunuʻuga e maua ona o le mafai gafatia o le vailaau e faʻamalosia ai puipuiga a le tino. I le faaopoopoga, o le vailaʻau o se punaoa malosi mo le tino, lea e faʻapupulaina ai foi le mautu o le puipuiga i le tau faasaga i faʻamaʻi o tala eseese.

O vailaʻau e fai ai le oloa, ma aemaise omega-3, o loʻo maua ai le maʻisuka ile toe faʻafoʻiina o le gaʻo, ma faʻamaonia ai lona gafatia e maua ai le inisalini i le tele o aofaiga. O le maʻi suka e mafua mai i le soliga o le gaʻo o le gaʻo, lea e masani ona aofia ai le faʻaalia o maʻi o le masini o le lipid metabolism. E tusa ai ma lenei mea, o le maualuga o le lipoproteins (leaga cholesterol) e matua maualuga atu nai lo le lipoproteins maualuga (o le cholesterol lelei, lea e aafia i le fausiaina o ponaivi).

E le gata i lea, o le faʻaopoopoga ei ai ona aoga aoga:

  • Fesoasoani e faʻaitiitia le tino o le tino
  • faʻapupulaina le faʻafitauli o le paʻu o le cell i le faʻaalia o le inisalini,
  • faʻaleleia le vaʻai, fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • Faʻasalaina le gataifale, faʻaititia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi gastrointestinal,
  • faateleina le malosi o le ponaivi mea, lauulu, fao, e faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o laʻau,
  • faʻapupulaina gafatia faʻafouina o le paʻu,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona atherosclerosis,
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto.

E taua le manatua e le lava le faʻasalalauga e tasi i le suauʻu. Mo le taunuʻuga o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga ina ia faʻalauiloa, e tatau ona e tausisia lelei meaʻai, faamalositino, asiasi i taimi uma i le ea fou. I le le talafeagai, le tele o le faʻaaogaina o le suauu iʻa, o le aoga aoga e mafai ona suia e aʻafiaga leaga:

  • allergies
  • hyperglycemia
  • dyspepsia
  • atinaʻe atinae (i tamaiti),
  • faateleina le palasi o ponaivi
  • gasegase toto.

O le faʻaleagaina o le tino ma vitamini o vaega A ma D e itiiti ifo le leaga e afaina ai le setete o le soifua maloloina nai lo le leai:

  • nofoa le fiafia
  • migraines
  • paʻu paʻu
  • anorexia
  • tulaga faaletonu,
  • lima vaivai,
  • faʻaleagaina
  • tigā
  • Tachycardia.

Faʻafitauli faʻalogo o le lalolagi faʻaonaponei e aʻafia ai faʻafitauli i le faʻaaogaina o le gaʻo taua i le masani masani. O le tele o otaota vevela i vai o le sami ua matua tele naua e le mafai e le tino o iʻa ma isi o loʻo nonofo i le sami ona taulimaina. O le ate, ua le mafai ona feagai ma le tele o mea leaga, ua faaputuputuina, ma o le mea lea, o le gaosia o le suauu na amata ona faavae i luga o le tuufaatasiga mai maso, lea e faaitiitia ai lona lelei. O lea ituaiga oloa e taua o le ichtein suauʻu.

Ava gaʻo ma le maʻisuka

A maeʻa ona latou puipuia le oloa o iʻa, ona faʻatau atu loa lea o meafaitino. E tasi le lita o le suāuʻu o le a manaʻomia ai le ate 3 - 5 cod. I le 1 le ate tele, e mafai ona e oʻo i le 250 ml o le gaʻo.

O le suauu gaʻo, o le mea moni, o se vailaʻau tulaga ese, o lona faʻasinomaga glycemic e leai se mea. O lenei fualaau faasaina ua na o luga o se faavae masani. O loʻo i ai faʻamalosi gaʻo susu, e pei o:

O vaega ia e aveesea ai le cholesterol mai le toto, lea e maua ai gasegase, ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1. I le faaopoopo atu, o vitamini o loʻo i totonu o le suauu iʻa:

  1. Retinol (Vitamin A), o loʻo i ai sona aoga aoga i le vaʻaia o le tagata, ma faʻaleleia lona tulaga. Ma mo le maʻisuka o se mea taua tele lea, talu ai o loʻo vaʻaia i latou i lenei faʻamaʻi. Fesoasoani e faʻalauteleina le mea e puipuia ai le mucous membranes, faʻateleina le faʻamaloloina o le epithelium faaleagaina, faʻateleina le gaosiga o le paʻu.
  2. Vitamin D - faʻaleleia le faʻaaogaina o le calcium, faʻaititia ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi mama, e pei ona faʻamaonia e se tasi suʻesuʻega suʻesuʻe Amerika. Ua faʻamaonia e fesoasoani lenei vailaʻau fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaʻi o paʻu paʻu ma faʻaitiitia le lamatiaga o le psoriasis.

E maitauina e toetoe lava o le tino o le retinol ua matua gauai uma lava i le tino. E maua lenei mea ona o le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o lenei vaitamini i le gaʻo e 100%. O le isi vaega o le suauu o iʻa o le faateleina lea o galuega puipui a le tino.

O lenei vala e sili ona taua mo tagata mamisuka, ona e sili atu ona faigofie ona oʻo atu i faʻamaʻi laiti. Ma o lenei mea ua afaina i le glycemia, talu ai o le inisalini i le vaitau o le faamai e le lelei ona iloa e le tino, o lea e mafai ona i ai konesona i le urine. E tatau ona mataʻituina i latou i fasi kiliata ma fua le suka o le toto i se glucometer ia le itiiti ifo ma le faʻafa i le aso.

O le suāuu gaʻo mo le maʻisuka e fautuaina e le European Association of Endocrinologists, ona o le leai o ni faʻafitauli leaga ile tino maʻi. O le mea autu o le faʻatatau lelei lea o le metotia ma usitaia tulafono uma mo le tagofia o fualaau faasaina.

Ioe, o le suāuʻu o le suka

O le tagata gasegase e tatau ona ave faʻamaʻapoʻa suauʻu iʻa i luga o se manava atoa - i le taimi, poʻo le maeʻa foi o se taumafataga. E leai ni analogues i totonu o sea vailaʻau. O le tau muamua o le tau o capsules i le Russian Federation, e fuafua i le itulagi, o le 50-75 rubles i le pusa. O le tau e mafai ona fesuisuiai i luga ole numera o vailaau i totonu o se tasi poʻo se afifi.

Faʻavae ma meatotino o le suauu iʻa

O le suāuʻu iʻa o se mea e maua mai le ate o le gataifale ma le sami. Ua faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi mo le tele o tausaga.

Mea aoga aoga suauʻu iʻa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  1. Vitamin A (retinol) faʻaleleia le faʻaaliga. I le maʻisuka, o le epithelium ua faʻaleagaina, o le gaioiga o le mucous membranes o mata o loʻo faʻaitiitia, ma ua vave faʻaitiitia le faʻaaliga. O fualaau oona e maua ai le paʻu. O le mea lea, o le faʻaleleia o le gaioiga vaaia, lea e taua mo maʻi uma, ma puipuia foi le alualu i luma o maʻi (faʻasologa o mea sili ona taatele o le maʻisuka). O se mea moni e faapea o le retinol e faʻapipiʻiina e le tino o le tino i totonu tonu o le fua o le gaʻo, o le mea lea, o le suāuʻu o loʻo faʻaaogaina i ni faʻatapulaʻa. E faʻamalosi ai foi le faiga o puipuiga.
  2. Saturates le tino ma le vitamini vitio D. E puipuia ai foi le atinaʻeina o tumutumu oona, afaina dermatological. Ae i le maʻisuka, o le laatele masani o le paʻu, e mafua ai le faʻavaeina o manuʻa e le faʻamalolo ma faʻamatalaga o le ulugalii.
  3. Vitamin E e faafou ai sulu ma tausia ai mea e mafai ona fai.
  4. O loʻo i ai foʻi mea gaʻo eletise o le Omega 3 ma le omega 6, ona o le toe faʻaleleia o fausaga o le pancreatic, lea e tau atu i le gaosia o le insulin. I le faʻaopoopoga, o le carbohydrate ma le lipid metabolism e faʻapitoa, o le aofaʻi o cholesterol faʻamaʻi ma, e tusa ai ma lea, ua faʻaitiitia le kulūkose.

Faʻatasi ai ma togafitiga o le maʻisuka 1, o le faʻaaogaina o le suauu e puipuia, puipuia ai le faʻaalia o faʻafitauli. I le maʻisuka ituaiga 2, o le fualaau e fesoasoani i togafitiga faʻapitoa.

E tatau ona e iloa o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e manaʻomia e le tagata gasegase le tele o meaʻai nai lo se tagata soifua maloloina, ma e moni lava lenei mea mo le lavelave o vitamini. E mafua lenei mea ona o le maʻisuka o loʻo i ai se tulaga le manatu maualalo e tetee ai faʻamaʻi. O tagata maʻisuka o loʻo faʻaalia i le malulu ma le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi o mea vaaia, ma isi mea faapena. O vitamini e fesoasoani i le malosi o le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o vitamini gaʻo gaʻo e vave faʻavave ma 100%.

E tusa ai ma gaʻo gaʻo susu, e taʻua o Omega 6 ma le 3, e sili ona lelei i le inisalini ma le suka o le maʻisuka. Ona o le tele o inisalini o loʻo faʻapipiʻiina, o kulūkose ua faʻamauina. O nisi ituaiga 2 tagata mamaʻi maʻi, o se taunuuga o le faaumiumi o le faʻaogaina o le suāuʻu, faʻasalaga atoa le togafitiga o fualaau. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le minerale tuufaatasia o loʻo i totonu o le suauu iʻa - calcium, magnesium, fulukalama ma le potassium. A maeʻa, o mea nei e sili ona taua mo minerale mo le tino o le maʻisuka.

E taua le malamalama o le tele o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. E taua tele le faʻaaoga lelei o le suāuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ua matua faasaina ona faʻaaoga i luga o se manava gaogao. Aua e mafua ai ona faateleina le maualuga o le suka. O le mea lea, e mafai ona e inuina naʻo le taimi poʻo le vave ona uma ona 'ai.

E mafai ona ou faʻaaogaina le suauʻu iʻa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

I le maʻisuka, o mea manogi mataʻutia e faʻasaina. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e le o se mea lelei e gaosia ai le kulukose, lea e ulu atu i le tino o le maʻisuka. E mafua ai le faʻavevesiina o le faʻagasologa o le faʻaaogaina o lipids leaga, e mafua ai ona vevela veins. O le mea lea, o le fesili o le: "E mafai ona 'ai le suāuʻu iʻa?" A uma mea uma, e oʻo lava i iʻa lelei e faʻasaina ona' ai i le taimi o le maʻisuka.

E foliga mai o le gaʻo iʻa e faʻatau faʻatau atu i le faiga o le gaosiga, ae i le taimi lava e tasi e puipuia ai mea uma e sili ona aoga.

O suʻesuʻega faʻaauau na faia e tagata suʻesuʻe i aʻafiaga o le suauʻu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Na foliga mai o omega polyunsaturated fatty acids e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga. Ae o le maʻoti o le maʻisuka lea o le maualuga o lenei mea e matua sili atu. I le isi itu, o le cholesterol aoga i le maʻisuka, i se isi itu, e le lava. I le faiga o le gaioiga, o le suauu e le gata e faʻaitiitia ai le afaina, ae faʻapupula ai foʻi le cholesterol aoga.

O lea la, afai e te faʻaaogaina le suauʻu iʻa i se maʻi o le ituaiga 2, ona mafai lea ona e aloese mai le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. Afai e te faʻaaogaina i le ituaiga 1, ona mafai lea ona faʻaititia le aofaʻi o le insulin o loʻo faʻatonuina.

Laʻau Faʻatau

E pei ona e iloa, o tagata e maua i le maʻisuka e faigofie lava ona maua i le gaʻo ma le maʻi gasegase. O le mea lea, o le maʻisuka e manaʻomia ona 'aina ni iʻa maualalo. Latou te tamaoaiga i mea aoga, faʻapea foʻi ma gaʻo e manaʻomia mo le maʻisuka. O le filifiliga pito sili ona lelei o le:

  • hake
  • perch
  • faasee,
  • kopa faʻatau
  • polu
  • mumu mumu (tele lanu).

E mafai ona e faʻaaogaina ma le faʻaoga iʻa iʻa, ae naʻo na mea na kuka i le fale (i lau oe lava suamalie). Ole aofaʻi o le faʻaaogaina o iʻa e le tatau ona sili atu i le 150 kalama i le aso, iʻa mumu - e le silia le 80 kalama.

Aoao mai lenei vitio e uiga i aoga o oloa gaosi ma faʻatau faapitoa iʻa mo le maʻisuka.E taʻu mai ai poʻo fea e sili ona lelei e filifili ma pe o le a foi le mea e mafai ona saunia mai ai.

Faʻamatalaga ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le suāuu mo le maʻisuka

Faatasi o faʻamanuiaga O mea nei e mafai ona iloga:

  1. E le gata i lea, e faʻamausalisi ia laʻau, ae o le numera o lipoproteins e faʻalauteleina, lea e puipuia ai le tupu mai o fatu ma oso. Polyunsaturated acid maualalo le pasene o cholesterol leaga. O le faagasologa o le atherosclerosis o loʻo faʻagesegese. E gaosia e gasegase-atherogenic gaʻo ma le faiʻai. O le mea lea, o le atinaʻega o faʻasologa o faʻasolosolo faʻatoʻilaloina e puipuia.
  2. O loʻo faʻaaogaina le namu i lipid cell ma macrophages. E i ai se faʻaititia o le numera o adipocytes, lea e fesoasoani i le susunuina o le tele o gaʻo. O lona uiga, i se faaopoopoga, o se tagata ua leiloa le mamafa.
  3. I tagata e maua i le maʻisuka, e le maua le gasegase GPR-120, lea e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli. O le suauu gaʻo e fesoasoani e toe faʻafouina lenei fausaga, aʻo faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin ma le kulukose.
  4. Faʻaaogaina.
  5. Tau maualalo
  6. O se avanoa e faʻatau ai se isi ituaiga o faʻasalagaga - capsules, suauʻu vai.
  7. E mafai ona e faʻaaogaina lelei - ave i totonu ma faʻaaoga fafo.

Faʻasologa fufuluina o le suauʻu iʻa:

  • tasi le le faapalepale i nisi mea,
  • taʻavale
  • vili
  • afaina o le gasegase
  • faʻatasi ai ma lapisi ma le faʻaaogaina le talafeagai, o le faateleina o le suka e mafai.

E faʻafefea ona 'ai le suāuʻu iʻa?

Ina ia aloese mai le le lelei o le tino, pe a faʻaaogaina le suauu, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  1. O le fualaau mo se tagata matua e 1 capsule i le aso (3 taimi i le aso). E tatau ona fufuluina i lalo ile malulu poʻo vai mafanafana. O le vai vevela e aʻafia ai mea faʻamalolo, e faʻaumatia ai a latou fatuga.
  2. O le tui mo le tamaititi o le 1 teaspoon o le suavai vai i aso taitasi, mai le 2 tausaga lona lua e lua, e 2 teaspoons. E mafai e se tagata matua ona 'aina le 3 teaspoons.
  3. O le suāuu gaʻo e faʻaaogaina pe a uma le 'ai O le tagofia o fualaau faasaina i luga o se manava gaogao e mafua ai faafitauli i le gastrointestinal tract.
  4. E sili atu ona lelei le ave o le suauu i totonu o le vai i le taumalulu, talu ai i le taumafanafana e i ai se manogi ma se tofo faapitoa.
  5. I le maʻisuka, o manua laiti ma maʻi pipili o loʻo i luga o le paʻu. O le mea lea, o le suāuʻu iʻa e faʻaaogaina i foliga o le gaosiga o gau e togafitia ai nei ituaiga o faafitauli. Mo lenei mea, ua faʻaaogaina ai le vai o le fualaau faasaina. Sogi se fasi vaega o le tino i totonu o le suāuʻu iʻa ma faʻapipiʻi i le nofoaga ua afaina. Faʻapipiʻi le pito i luga ma faʻafefiloi ma se fusi faʻamalosi poʻo le gau gau. E mafai ona e taofi mo le tele o itula. A uma ona aveese le laei, aveese le gaʻo totoe ma se solo ma faʻamama le paʻu i le vai mafanafana.
  6. E le fautuaina e ave le suāuʻu iʻa mo le sili atu i le tasi le masina. O se malologa o le 3 masina e manaʻomia.
  7. O le auala o le aveina o vailaʻau e faʻamatalaina e le endocrinologist.

Contraindications mo le maʻisuka

O faʻamatalaga o le suāuʻu iʻa o loʻo i ai aiaiga:

  • ate ma le fatu fatu,
  • chronic pancreatitis
  • urinary maʻi
  • afaina o le tino
  • tatala o le ituaiga o le gasegase,
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • se sili atu o le palasio i le tino,
  • sarcoid pathology.

Tamaiti e le i lalo ifo o le 7 tausaga le matua e le faatagaina ona faʻaaogaina suauʻu i totonu o kapaila. O tagata matutua o loʻo maua i le maʻi maʻi ma le maʻi fatu, ave faʻamaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Ava gaʻo, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai, o se meafaigaluega sili ona lelei mo le faʻaogaina totonu ma fafo mo le maʻisuka. E le tatau ona galo ia i tatou o se vailaʻau lea ei ai a latou lava gaosiga ma vasega o togafitiga. O le mea lea, e taua tele le faʻatalanoa ma lau endocrinologist muamua.

O aoga o le vailaʻau

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le suāuʻu manu o se meafaigaluega sili lea mo le puipuia o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le tele o siama ma le malulu. E mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa ona o le tulaga tulagaese o lenei vailaau e fesootaʻi ma le faamalosia ma le puipuia o le tino puipuia. Aua nei galo o le fualaau oona o le a avea ma puna sili o le malosi mo lou tino.

E toetoe lava o mea uma o se vaega o le tuufaatasiga (o la latou lisi na tuʻuina atu i le taimi muamua) e i ai se aafiaga sili ona lelei e toe faʻaleleia ai i luga o sea okeni e pei o le pancreas, aua o le mea e leaga le faaleagaina i tagata e maua i le maʻisuka. O lea aafiaga e mafai ai ona matou faʻamaonia le faagasologa o le inisalini gaosia poʻo le sili atu foi ona faʻaleleia.

O le maʻi suka i le toetoe lava o tulaga uma eo mai faatasi ma faʻalavelave matuia e fesoʻotai ma le gaosiga o le gaʻo, ma o lenei, i le itu, mafua ai faʻafitauli ua faʻaalia i le foliga mai o maʻi faʻaleagaina, o lo latou fatu o loʻo iai i faʻamaʻi gasegase lipidism. Acids i totonu o le suāuʻu lelei e tau ai lenei.

Ole lisi lenei o isi mea aoga o le suāuʻu iʻa:

  1. O se faʻaitiitiga taua i le aofaʻi o mea faʻapitoa i totonu o le tino,
  2. O se faʻaopoopoga taua i le gasegase o le membrane atoa i mea sili ona taua (o loʻo tatou talanoa e uiga i le inisalini),
  3. O le faʻaleleia lelei o le faʻaaliga, faʻapea foʻi ma se tauiviga lelei e faasaga i le tele o faʻamaʻi o le natura o meaola,
  4. Tulaga masani o le metabolism ma se faaitiitia o le lamatia o maʻi e fesootai ma le gastrointestinal tract,
  5. Le malosi o le ponaivi atoa,
  6. Puipuiga o rickets,
  7. Tulaga masani o faailoga o le mamafa o le toto,
  8. Faʻaitiitia le avanoa e atiaʻe ai le atherosclerosis,
  9. Faʻaleleia taua ile toe faʻafouina o tomai i paʻu uma o le paʻu.


Faʻaleagaina ma taunuuga talafeagai o le ave

Manatua e na o le faaopoopo o le suauʻu iʻa i au meaʻai ma mulimuli i fautuaga a fomaʻi e le lava. E tatau foi ona e tausisi i isi fautuaga uma e faatatau i meaʻai, ma ia auai malosi i taaloga ma faʻaalu taimi i le ea fou.

O taunuʻuga le lelei lea e iai taimi e matauina ai pe a fai e le talafeagai:

    Tali atu i le Allergic

O le mea e leaga ai, i nisi tulaga, e mafai ona tupu se mea e tupu ai, i le tulaga lea o loʻo matauina ai mea leaga nei:

  1. O faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotai i nofoa
  2. Anorexia
  3. Faʻanoanoa e aunoa ma ni mafuaaga
  4. Le atoatoa o se natura natura ma sili atu.


O le a le iunite falaoa?

Mo meaai lelei, e taua tele mo tagata maʻisuka le puleaina o le tele o meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi i a latou meaʻai. Ae o le faigata iinei o le le mafai ona fua le fuainumera o nei mea i se auala faigofie ma taugofie i le fale.

E le mafai ona tuʻuina i totonu o se sipuni poʻo le tioata ma tuʻu i luga o le fua. O le mea lea, ua faʻalauiloa mai e le au fai meaʻai mea faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka-o se areto falaoa.

O le ituaiga fua lenei o meaʻai gaʻo. O le areto falaoa e aofia ai le 12-15 km o gaʻo.

Ma e le afaina po o le a le ituaiga poʻo le tele o oloa e maua mai ai. O se areto falaoa e faʻateleina ai le maualuga o le suka i le toto e tutusa - 2.8 mmol / L ma e manaʻomia le 2 unite o le inisalini mo le faʻasaina e le tino.

E taua tele mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka ia latou iloa le tele o meaʻai o loʻo latou 'ai ina ia mafai ai ona faʻaaoga le inumaga ole inisalini. E ala i le vaʻai i le siata o le areto, e mafai ona latou faigofie ona fuafua po o fea o meaʻai gaʻo e mafai ona i ai i a latou meaʻai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi le areto e tutusa ma le 25-30 g paʻu paepae po o le uliuli, afa afa tiotiti po o le oatmeal, tasi apu laʻitiiti po o ni fasipepa se lua.

O se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai e tusa ma le 18-25 i le aso. E taua tele le tufatufaina atu i 6 taumafataga i le ao atoa, ma e sili atu le taumafaina o le afa o meaʻai carbohydrate i le taeao.

Ituaiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se vaega o patho o le endocrine e fesootaʻi ma le gasegase o le kulukose i le tino ma le alualu i luma mulimuli ane o le le lava o le insulin, lea e mafua ai ona faateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto.

E tusa ai ma le International Diabetes Federation, i le taimi nei i le lalolagi e sili atu i le 415 miliona mataupu, ma i le 2040 o le numera lenei e siitia i le 642 miliona tagata.

O Omega-3s o loʻo faʻavasegaina o PUFA. E tolu gaʻo gaʻo:

  • eicosapentaenoic (EPA),
  • docosahexaenoic (DHA),
  • alpha linoleic (ALA).

O le tino e mafai ona liua ALA i le DHA ma le EPA, ae i le tele o mea ua leiloa.

O ituaiga taitasi o le omega-3 fatty acid e faaitiitia ai lagona o le mumusu i le tino, e taofia ai le atiina ae o maʻi fatu, ma faateleina ai le gasegase. Latou te puipuia foi le atinaʻeina o le atuatuvale ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai. E matua taua tele le EPA mo tamaiti i le vaitau o le atinaʻe malosi ma tagata matutua, pe a talafeagai e faʻaosofia le mafaufau.

O le vasega lona lua o le PUFA o le Omega-6. E manaʻomia e le tino ia i latou e pei o Omega-3. O ituaiga taitasi e aofia i le gaosia o hormones eseese ma paleni le tasi i le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Omega-6 e faʻaosofia le tali atu i le faʻataʻiina o faʻamaʻi pipisi, ma le Omega-3 e taofi lenei gaioiga pe a uma ona faʻamalolo le pathogen.

Ua lipotia mai e le lomiga faasaienisi Nutrition Journal e faapea i le soifua maloloina o le tagata, omega-6 e tatau ona 3-4 taimi sili atu nai lo omega-3. Mo se tagata nofoia nei i le taulaga, o lenei fua faatatau e sili atu i le masani e 3-10 taimi.

E fafagaina fagalaʻau ma gaosi meaʻai, lea e faʻapupulaina ai le mea o le Omega-6 i le taumafataga. Ina ia toe faʻaleleia le paleni, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le PUFAsite ma i le taimi lava e tasi e siitia ai Omega-3. E taua le toe faʻaleleia o paleni masani i le va o FAʻAALIGA eseese.

Andrew Weil, MD, e talitonu o le le mautonu i le va o Omega-6 ma Omega-3 o loo faamatalaina ai le faateleina o le tuputupu ae i mataupu o le foma, maʻi o le fatu fatu, oncology, autoimmune ma neurodegenerative faamaʻi i tagata i aso nei. O se fua faatatau le talafeagai e mafua ai le tele o mea, o le atuatuvale, o le mafaufau, o le gasegase, ma e oo lava i osofaiga.

Togafitiga Adjuvant

Suesuega faasaienisi i luga o aafiaga o le suauu i luga o le tino ua faamaonia ai o lenei taumafa o meaai e faaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga. I le maʻisuka lona lua, o le faʻaitiitia o faʻamaoniga faʻatusatusa mo le leaga o le cholesterol na taʻitaʻia, e tusa ai ma le au, i le faʻaleleia atili o lo latou manuia.

E ui lava i le lelei o le faʻaopoopoga, e manaʻomia e tagata gasegase le mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻaaogaina o gaʻo. Ma le mafaufau pe mafai ona aofia ai lenei oloa i le taumafataga, e tatau ona e faʻatalanoaina se fomaʻi.

Taua! E le mafai ona e suʻeina se suāuu i luga o se manava gaogao.

O le suauu gaosia e kamupani eseese e ono iai ni eseesega i le tuufaatasiga. O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei e ofoina atu lenei oloa i le pepa faʻapipiʻi.

I le oloa (suauu popo):

  • Vitamini D ma A.
  • O le i ai o omega-3 aitema gaʻo.
  • Palolo papa.
  • Oleic acid.

Talu ai ona o le tamaoaiga, o loʻo faʻaaogaina tino o suāuʻu manu mo le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, e pei o le pancreatitis, atherosclerosis, gaʻo, tamaiti i le vaitau o le tuputupu ae malosi, ma isi.

O lenei faʻaopoopoga faʻalapotopotoga e faatatau i gaʻo susu, lea e fautuaina i le tele o meaai maloloina. O lona caloric content can affect the gain in excess weight, o lea e talafeagai ai le faʻaogaina i le faʻaaogaina o lenei fesoasoani faʻalautele.

E leai se faʻamaoniga tonu ae o lenei oloa faapitoa e aafia ai le metabolism i le tino o le kulukose i le maʻisuka. Ae ui i lea, o se faʻaopoopoga, e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo gaʻo i le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga le vaifofo mo le maʻisuka

O Doppelherz o se lauiloa lauiloa mai le kamupani Siamani Queisser Pharma. I falemaʻi, e toʻatele na vaʻaia fualaau oona ma foliga o fatu e lua i luga o le afifi. I lalo o lenei faailoga, ua silia ma le fasefulu ituaiga o vailaau ua uma ona gaosia. O nisi o meaʻai e aofia ai gaʻo omega-3.

O ia faʻatulagaga ua faʻamoemoe e puipuia ai faʻamaʻi o fatu ma toto toto. O fualaau o loʻo maua i capsules.

  • Vio.P. Cardio Omega
  • Faʻavae ma gaioiga V.I.P. Cardio Omega:
  • Aseta Omega-3
  • Faʻavaeina ma gaioiga Omega-3 Aseta:
  • VI.P. cardio system-3
  • Le tuufaatasiga ma le aoga o le fualaau faasaina
  • Contraindications ma aʻafiaga itu

Vio.P. Cardio Omega

O lenei vailaʻau ua faamoemoe e puipuia ai se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis.

O le autu o le oloa o le suauʻu iʻa. E faʻafetai i lenei vaega e maua ai le togafitiga talafeagai.

I le kalama o lenei vailaʻau o le 0.3 g o le omega-3 fatty acid. E le gata i lea, o Doppelherz e aofia ai vitamini e faamalieina ai le masani o le tino o le tagata.

Aafiaga ma faʻaleagaina

O tapulaa i tuutuuga o le faaaogaina o le tuufaatasiga ua vaevaeina i le atoatoa ma le tulaga. O le muamua e taʻua o le gallstone leions, o le pancreatitis masani, thyrotoxicosis, hypercalciuria.

O le lisi e faaopoopoina i faʻamaʻi faʻalavelave poʻo faʻamaʻi umi o le ate, fatugaʻo, gasegase o le pulmonary malosi, tulaga faʻafomaʻi o le paʻu, e oʻo atu i le fitu tausaga. O le gasegase i vaega o le suauʻu iʻa, sarcoidosis - o loʻo iai foi i luga o le lisi o faʻailoga.

O mataupu talafeagai e taua:

  1. hypothyroidism
  2. soo se vaega o le ava malosi,
  3. gaʻo faʻaleagaina o le musika fatu,
  4. paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  5. loto vaivai fatu II-III,
  6. atherosclerosis.

Mo tagata matutua, e sili atu le talanoa i le faʻaaogaina o le igoa ma se tagata tomai faapitoa. E tutusa foi le faʻaaogaina o faʻamaumauga uma na tuʻuina atu muamua. I tulaga taʻitasi, o le faʻaaogaina o capsules e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻafitauli matuia pe a ave i luga o se manava gaogao, lea e le fautuaina, e aofia ai: ulu o le ulu, nofoa le fiafia, afu ma le vomiting. O isi faʻamatalaga e le manaʻomia e aofia ai: le manaia o le manogi pe a manava, faʻaleleia o le toto i masina o meaʻai, faʻamaʻi maʻi.

E ui lava i le natura masani ma le faigofie ona ave e le tino, ae o le oloa foi ua i ai le faʻasaina:

  • Maʻi toto.
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  • Manuaga poʻo faʻalavelave faʻalavelave ma se lamatiaga o le tafe toto.
  • Faʻafeiloaʻi o faʻamaʻi.
  • Vaʻaia o pancreatiti.
  • Le vaega laititi o le cholecystitis.

Faatasi ai ma le faʻalagolago i le sauniuniga o le taumafa ma le faʻafesoʻotaʻi faafomaʻi lagolago e mafai e se tagata ona maua le maualuga o le aoga mai le suauʻu i totonu o le faʻatagaina o le gaʻo, faʻaleleia lona tulaga ma le lelei o le ola.

E ui i lona agavaʻa, ae o loʻo i ai pea le tele o faʻasolega:

  • le taliaina e le fautuaina i le i ai o tagata taitoatasi le faapalepale i vaega,
  • o le faʻasaina o le suāuʻu manu e tuʻuina atu i faʻamaʻi tuga faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate,
  • faatapulaaina le faaaogaina o le oloa pe afai o mea e maua i le calcium i le tino e maualuga atu nai lo le masani,
  • O le taofiofia o le taofiofi e mafua mai i le ave o le suāuʻu mo le mumū tele o le pancreas ma le cholecystitis, urolithiasis,
  • maʻitaga ma lacting fafine e inu ava i iʻa ma le faʻaeteete
  • o le aʻafiaga o le faʻaopoopoga o mea taumafa i aʻafiaga o nisi vailaʻau e tatau ona mafaufauina. O le suauʻu fagota e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o tagata faʻamalosia ma faʻasalaga, suia suiga i le ave o estrogen.

I le taua i luga o le maʻisuka - o mea uma lava e lelei, o lea e taua ai le faʻamalosia o se numera o vailaau faʻatau ma taugata faʻatasi ma se fualaau faigofie ae lelei.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le suauu iʻa

O le manaomia o le maʻisuka mo vaega o vailaʻau C, B, A ma E sili atu ia i latou mo le tino o se tagata tino maloloina. O lenei aafiaga o le physiological e afua mai ona o le soliga o le faiga o metabolic, lea e aʻafia foi ma le le lava o le insulin.

E taua tele o le suauʻu iʻa, e tele lava ina gaosia i capsules, lea e aofia ai se numera tele o vitamini, e aofia i le vaega A ma E.Ua matauina e tagata popoto o le suauu ia e aoga i le maʻisuka aua e tele taimi e sili atu nai lo le palu, povi ma tamai mamoe i le vitamin A.

Tagata faʻapitoa e valaʻau i le ate o le ate o se fale faʻamalosi malosi. Ua faamatalaina lenei i le mea moni e faapea, o le fuainumera o faamaumauga o le vitamini A e taulaʻi, pe tusa o le 4.5 mg i le 100 g. oloa faʻaaogaina.

I le tele o tulaga, o le suauʻu popo e iai sona aoga i le gasegase o le maʻisuka.

O le vailaʻau e faʻamalosia ai le tino atoa, toe faʻaleleia auala faʻaleagaina, e faʻamalosia ai maso ma pulufana.

E tele taimi e faʻamatalaina ai o se tagata faʻasaga mo le togafitiga o le faʻamaʻi, faʻamaonia i tagata ei ai togafitiga.

E faʻamaonia ai e taua tele le suauʻu iʻa i le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, aua o le tele lava o tagata e mafatia i le vailaʻau vitamin D e maua mai i le maʻi.

  • Faamama faamalolo vave. Ona o le i ai o le eicosapentaenoic acid i totonu o le suauu iʻa, e mafai ai ona ia taofia le alo o le mumū. E taua lenei mea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o le faʻamaʻi e masani ona aumai faatasi ma le mumū, o le gasegase o le tino, le suppuration ona o le le lava o le toto toto ma se faʻafitauli loloto gasegase. I nei tulaga, o le a avea le suauu ma se mea e tatau ai.
  • Metabolism faʻavavevave. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, o loʻo i ai se soliga e le gata o le gaʻo, ae o le lipid metabolism foi. O le taunuuga o le faʻagasolo malie o le gasegase o se faʻalauteleina o le mamafa o le tino. O gaʻo eletise, lea e matua tele lava i le suauʻu iʻa, e aofia ai i felafolafoaiga lipid. O ni faʻataʻitaʻiga mo metabolic processes ma faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa.
  • Aafiaga lelei i le faʻaaliga. O le tele o vitamini A e manuia ai le aoga o le mata, faʻaleleia meaʻai o le vascular system, faʻateleina le vaaia o meaʻai. Vaega o le suāuʻu e faʻamalo mata matago, puipuia le foliga mai o glaucoma ma pepa faʻataʻavale. O lenei mea lelei e matua talafeagai lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aua o le faʻaaliga i lenei vaega o tagata e matua afaina lava.
  • Faateleina le gauai i le inisalini. O meaʻai paleni i le maʻisuka ua faʻaititia ona o le faʻamalosia o le inisalini. O le masini e le iloa ai le insulin ma, o se taunuuga, e le pasia le kulukose. E mafua ona o le faaleagaina o nofoaga o le saiteni o le GPR-120. O le suauʻu iʻa e toe faʻafoʻi ai "pupu i totonu o sela," faʻafaigofie le felauaiga o gaʻo.
  • Suiga o le gaʻo maso i totonu o maso. O le taumafaina o le suauʻu e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cortisol i le tino. O lona uiga o le mea e galue e pei o se anabolic, e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o musika. O le tele o musika o lona uiga o tau maualuga le malosi. O se taunuuga, o calories 'aina o le a "faʻaaogaina" e maso e pei ona faʻamoemoeina, ma o le a le faʻamautu i luga o atigivae. Soʻo se isi kilokalame faaopoopo e naʻo le faʻalavelaveina o le maʻisuka.
  • Faaleaogaina o le "leaga" cholesterol. E ui lava o le suauʻu iʻa lava ia e aofia ai le cholesterol, e lelei ona aveesea faʻamaʻi mai le tino. O le umi o le faʻaaogaina o iʻa e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga e sili atu ma le 20%, lea e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto, galuega fatu.

E le gata i lea, o loʻo iai faʻamatalaga masani o faʻamaʻi o le tino i le oloa, o lea ia ave ma le lapataiga. E moni lava lenei mea mo pepe e oo atu i le tolu tausaga, maʻitaga ma fafine lapatai, faapea foi ma tagata na muai fuafuaina i allergies.

E taua foi le gauai atu i le tulaga lelei o le oloa, nofoaga o gaosiga, o le atinaʻe lava ia. Faʻaleagaina o le vai e ala i le mamafa o metale, o mea faʻaʻonaʻi e mafua ai lo latou faaputuputu i oloa o iʻa, o le auala lea e taua ai le gaʻo.

Aua nei galo i le togafitiga o le maʻisuka, o le suauu o se vaega o se togafitiga atoatoa ma e le mafai ona suitulaga atoatoa uma vailaau tatau.

Auala e ave

O le suāuʻu o le gaʻo e gaosia i ni mea se lua: capsules ma le vai. E mafai ona fesuisuiaʻi mea e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo.

Auala e ave ai capsules:

  • E ave e tagata matutua 1-2 pulou tolu taimi i le aso. Inu se ipu malamalama vevela. E le mafai ona e inuina le vevela, o le a leiloa e le capsule lona fale faʻaleagaina. Aua e te ula.
  • Tupulaga e 1 le paʻu i le aso.

O le togafitiga e tasi le masina. Ona fai lea o se malologa o 2-3 masina ma toe faia le tali.

E le mafai e tagata uma ona suʻeina i le pepa. O le suauʻu gaʻo e i ai se tofo faapitoa, i nisi e mafua ai le le fiafia, i isi e mafua ai le vomiting.

I le foliga vai, e amata ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 4 tausaga le matua ma le maʻisuka. Amata i le 3 pata, faasolosolo malie le faateleina o le dose i le 1 tsp. i le aso. I le 2 tausaga tuʻu le 2 tsp. i le aso, mai le 3 tausaga - 1 sipuni meaai, mai le 7 tausaga ma tagata matutua - 1 tbsp. l 3 taimi i le aso.

E fautuaina e ave ma meaai, o lea o le a faigofie ai i tagata gasegase ona inu le vailaʻau.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

3 vasega o le 1 masina e faia ile tausaga. Aua nei inu i se manava leai, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le galala.

Tuua Lau Faamatalaga