Lisinopril (10 mg, Himfarm AO) Lisinopril

5 mg, 10 mg ma le 20 mg tablets

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - lisinopril dihydrate 5.5 mg, 11.0 mg po o le 22.0 mg

(tutusa ma le lisinopril 5.0 mg, 10.0 mg poʻo le 20.0 mg)

tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, glycoate sate sodium, stearate calcium.

O papa maa e sinasina i le lanu lanu paʻu foliga, i le isi itu o le laulau o loʻo i ai se chamfer, i le isi - o le chamfer ma le logo a le kamupani i luga o se koluse (mo dosages 5 ma le 20 mg).

O papa maa e paʻepaʻe i kulimi faʻalanu-paʻu, i le isi itu o le laulau o loʻo i ai se chamfer ma se mea lamatia, i le isi - o se faʻamaloilo ma le faʻaulu a le kamupani i le tulaga o se koluse (mo se vailaʻau e 10 mg).

Pharmacotherapeutic group

Fualaau e afaina ai le system renin-angiotensin. Inhibitors o le enzyme Angiotensin-converging (ACF). Lisinopril.

Code ATX C09AA03

Fmeatotino faʻatau

Pharmacokinetics

E le afaina ai le fualaau oona i le 'ai. O le maualuga o le maualuga o le plasma o le toto e oʻo ile ono itula pe a uma le faʻafofogaina o le lisinopril. O le leai o se avanoa e 29%. Vagana ai o le fesoʻotaʻiga ma le angiotensin-converging enzyme, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma isi masini plasma. E le o faʻamalosia, ua faʻamavaeina atoa e fatugaʻo e le suia. O le afa-olaga e 12.6 itula. O Lisinopril e sopoia le pa puipui.

Pharmacodynamics

Lisinopril o le vaega lea o le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme. O le taofiofi o le ACF e oʻo atu ai i le faʻaititia o le faʻaaogaina o le angiotensin II (faatasi ai ma le aafiaga o le vasoconstrictor) ma i le faaitiitia o le faaseeina o le aldosterone. O Lisinopril e poloka foi le gau o bradykinin, peptide lapopoʻa. O le iʻuga, o le a faʻaitiitia ai le toto, taʻavale lautele, teteʻe i luga o le fatu, faʻateleina le voluma, volumac output, faateleina le faapalepale myocardial i uta ma faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. I tagata gasegase e faʻaleagaina ai le myocardial, o le lisinopril faʻatasi ai ma le palapala e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le gau o le ventricular poʻo le toilalo o le fatu.

Auai i le toe faʻafoʻisia o le faʻamaia o le endothelial function in patients with hyperglycemia.

O le faʻaitiitia o le toto maualuga e amata i le itula pe a uma ona ave le vailaʻau i totonu ma oʻo atu i lona maualuga pe a uma le 6 itula. O le umi o le gaioiga o le lisinopril o le fualaau faʻalagolago ma e tusa o le 24 itula, lea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o le lelei o le fualaau faasaina e le faaitiitia. Faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le togafitiga, o suiga tetele i le toto maualuga (tosoina o maʻi) e le tupu.

E ui o le aafiaga autu o le lisinopril e fesootaʻi ma le system renin-angiotensin-aldosterone, o le fualaau faasaina foi e aoga i mataupu o le maualuga o le toto maualuga ma le maualalo o le initaneti o le renin.

I le faʻaopopo i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto, o le lisinopril e faʻaitiitia ai le albuminuria ona o suiga i le talafaasolopito ma le hemodynamics o mea faʻapipiʻi o fatugaʻo.

Tosiga ma le pulega

O Lisinopril e faʻaalia i le tautala, e tusa lava po oa taumafataga, 1 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi.

Lisinopril e mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy pe faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina.

I le maualuga o le toto maualuga, o le fua masani muamua o le vailaʻau o le 10 mg. I tagata gasegase ma le faʻamalosia tele o le initaneti o le renin-angiotensin-aldosterone (aemaise lava i le maualuga o le toto maualuga, fatu o le fatu, poʻo le maualuga maualuga o le toto), o le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a uma ona tupu muamua le fua muamua. O le mea lea, o nei tagata gasegase e fautuaina le muamua fualaau o le 2.5-5 mg i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Togafitiga e tatau ona amata i le 5 mg i aso uma i le taeao. O le vaeluaga i le va o le siʻitia o le metotia e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 vaiaso. O le fua masani o le tausiga masani o le 10-20 mg o le Lisinopril 1 le taimi i le aso, ma o le maualuga o aso taitasi o le 40 mg 1 le taimi i le aso. Ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto, e tatau ona tuʻuina atu Lisinopril ma isi vailaʻau faʻamalosi.

E masani lava, o le avefeʻau faʻasoifua maloloina e 20 mg i le aso. Afai e le ausia le togafitiga ole manaʻo ole manaʻo i totonu o le 2-4 vaiaso, e mafai ona faʻateleina le fualaau.

O le togafitiga o le diuretic e tatau ona faamutaina 2-3 aso aʻo leʻi amataina le aveina o Lisinopril. Afai e leai se tuumuli ese o mea tau togafitiga, ona fautuaina lea e amata le togafitiga Lisinopril ma le 5 mg i le aso. E tatau ona taofiofia le tele o galuega ma le maualuga ole vevela maualuga.

Lisinopril o loʻo faʻatulagaina i le faʻaopoopoga i togafitiga o loʻo i ai faʻatasi ma togafitiga, fatu glycosides cardiac poo beta-blockers. I lenei tulaga, muamua, i le mea e gata ai, o le fua o le diuretic e tatau ona faaitiitia. Ole fua muamua ole 2.5 mg i le taeao. O le togafitiga tausia e faʻatuina i laʻasaga ma le faʻaopoopoga o le 2.5 mg ma se vaeluaga o le 2-4 vaiaso. Ole fua masani ole tausia ole 5-20 mg i aso taitasi. E le fautuaina e sili atu i le 35 mg i le aso.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e siaki le siakiina o le toto, galuega toe fausiaina, le maualuga o le potassium ma le sodium i le toto toto ina ia aloese mai le atinaʻeina o le vaʻaia ma le faʻalavelave faʻapitoa.

O le gasegase o le myocardial i tagata gasegase i hemodynamics

Togafitiga ma le lisinopril e mafai ona amata i totonu o le 24 itula i le maea ai o le faʻasaina o le toto i luga o le myocardial (systolic toto pressure sili atu i le 100 mmHg, e aunoa ma ni faailoga o le le toe faʻaleagaina), faʻaopoopo i le faʻasologa o togafitiga mo le myocardial (agents thrombolytic, acetylsalicylic acid, beta-blockers, nitrates in pei o ni mea e le afaina ma transdermal).

Ole fua muamua ole 5 mg, pe a uma le 24 itula - isi 5 mg, pe a uma le 48 itula - 10 mg o Lisinopril. Ona oʻo lea i le 10 mg 1 le taimi i le aso.

O tagata maʻi e maualalo le toto o le toto (≤ 120 mm Hg) e tatau ona tuʻuina atu i le Lisinopril le maualuga o le togafiti o le togafitiga, 2.5 mg, aʻo lei amataina le togafitiga poʻo le taimi muamua o le 3 aso talu ona faʻamaʻi le fatu.

Togafitiga e tatau ona faaauau mo le ono vaiaso. Ole fua ole tausiga o le vailaʻau e 10 mg i le aso. O tagata maʻi ei ai faʻaʻailoga o le toilalo o le fatu e fautuaina e faʻaauau le togafitiga ma Lisinopril.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina i le le atoatoa

Talu ai o le faʻamaʻalogaina o le lisinopril e auala mai i fatugaʻo, o le fua muamua e faalagolago i le kiliaina o le creatinine, o le fua ole tausiga e faalagolago i le tali ole falemaʻi, ma ua filifilia ma le siakiina masani o le galuega, o le vevela o le potassium ma concentrations sodium.

Lafoaia o le Creatinine (ml / min)

Initia Muamua (mg / aso)

3 g / aso, e mafai ona faaitiitia ai le malosi o aafiaga o le initaneti ACF. O le faʻaoga tutusa o NSAIDs ma le ACF e mafai ona oʻo atu i le hyperkalemia, lea o aʻafia ai le afaina o le galuega. O lenei aafiaga e masani lava ona toe fetuʻunaʻi, ma o lona faʻamaoniga e mafai, muamua, i tagata gasegase ua i ai le faaletonu o le tino. O mafutaga o le initaneti o le ACF ma NSAID e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata matutua poʻo tagata faʻamalolo. E tatau i tagata maʻi ona tausisia le paleni lelei o le vai, pe a maeʻa se togafitiga e tatau ona siaki ai le gaʻo.

Pe a faʻaaogāina le ACF ma sauniuniga auro e fai ma inisiua (e pei o le sodium aurothiomalate), o mea e pei o le iniseti (faʻataʻitaʻiga o vailaʻau faʻaleagaina, e aofia ai le vevela, leisa, levavave ma le mafaufau, lea e ono ogaoga) e masani ona tupu.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o isi vailaau faʻamalosi e mafai ona faateleina ai le malosi o le lisinopril. O le faʻaaogaina o le lisinopril ma le nitroglycerin, isi kulimi, poʻo isi vasodilators e mafai ai ona faʻaitiitia le toto maualuga.

Faʻasalaga, faʻasino le lisinopril i le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi o mea faʻaletagata, tricyclic antidepressants ma antipsychotics ma le ACF faʻalavelave ona o le faʻateleina o le faʻamalosia.

E mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le Sympathomimetics e le au ACFC.

Faʻaaogaina faʻatasi o Lisinopril ma vailaʻau faʻamaʻi (insulin, oral hypoglycemic drugs) atonu

faʻamalosia le aʻafiaga o le hypoglycemic of the latter with a risk of hypoglycemia. O lenei aafiaga e sili atu ona ono tupu i le taimi o vaiaso muamua o togafitiga faʻapitoa ma faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona faʻaaogaina le Lisinopril i le taimi lava e tasi ma le acetylsalicylic acid (i vailaʻau e maua ai le malosi o le antiplatelet), thrombolytics, beta-blockers ma / poʻo le nitrates.

Faatonuga faapitoa

Patinaefaʻailoga faʻapitoamanatu faʻapitoa E mafai ona maua i tagata maʻi ma le hyponatremia ma / poʻo le faʻaitiitia o le voluma o le toto faʻasalaga ona o togafitiga ma togafitiga, o le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa poʻo le faʻamalaloina o le tino mo isi mafuaaga (faʻaaogaina o le vevela, vomiting faifai pea, manava manava, dialysis) ma le faaletonu o le fatu. Togafitiga o le masalosalo e aofia ai le moe ma malolo ma, pe afai e tatau ai, togafiti togafitiga. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e le o se faʻalavelave mo togafitiga ma Lisinopril, peitaʻi, e le manaʻomia le faʻaitiitia o le vailaau faʻasaina poo le faʻaitiitia o fualaau.

O togafitiga ma Lisinopril e tatau ona muamua muamua i le faʻamautuina o le le lelei o le vai-electrolyte ma le faʻamaʻapeina o le tafe o le toto vaivai, e faaopoopo atu i ai, le siakiina o suiga i le toto maualuga pe a maeʻa ona faia muamua le tui.

I faʻamaʻi o le cerebrovascular ma le maʻi fatu fatu, e tatau ona manatuaina o le faʻaitiitia o le paʻu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le stroke poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

I le faʻaleagaina o le myocardial togafitiga ma le lisinopril e le fautuaina e amata i tagata gasegase e iai ni faailo o le gaioiga o le tino, lea e fuafuaina e se concentin serinine maualuga e silia ma le 177 μmol / L ma le / po o le proteinuria e sili atu i le 500 mg / 24 h Afai e tupu le faaletonu i le togafitiga ma le fualaau faasaina 265 μmol / l), ona tatau loa lea ona soloia.

Togafitiga ma le lisinopril ua solia i mataupu cardiogenic faateia ma le gasegase o le myocardialpe afai o le tofiaina o se vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina le hemodynamics, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le sili atu i le 100 mm Hg le mamafa o le tino.

Faʻatasi ai ma le mamafa o le pulupulu e le sili atu i le 120 mm Hg, o laʻititi laasaga o Lisinopril o loʻo faʻamaonia i uluaʻi aso e tolu o le faʻaumatia o le myocardial - 2.5 mg / aso. Faʻasalaga faʻapitoa, o le togafitiga tausia e faʻaititia i le 5 mg / aso poʻo le le tumau i le 2.5 mg / aso. Faatasi ai ma le umi o le mafaufauga, ma le mamafa i lalo o le 90 mm Hg, ua faalēaogā ai le vailaʻau.

Mafomaʻi faʻamalosi (faʻasalalau poʻo se tasi faʻatasi ma le tasifatugaʻo)

I nisi o tagata gasegase o loʻo faʻasolosolo i lalo o le toto poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu, o le faʻateleina o le urisa ma le creatinine i le toto, e maualuga, lea, o se tulafono, e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalolo o le togafitiga, pe a faʻatulagaina Lisinopril. O lenei mea e sili atu ona taatele i tagata gasegase e le atoatoa.

AtRenovascular Hypertension o loʻo i ai foi se faʻalavelave maualuga o le atinaʻeina o tuinanauga ogaoga ogaoga ma le le atoatoa. I nei maʻi, togafitiga ma le lisinopril e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi i nai tootoo, sosoo ai ma le faʻasalaga.

Aortic, mitral valve stenosis, hypertrophic cardiomyopathy

E pei o isi tagata initeti ACF, e tatau ona faʻaaogaina le lisinopril ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le valve valve valve, valve valve valve, poʻo le cardiomyopathy hypertrophy.

O le Angioedema e seasea lava i tagata gasegase o loʻo maua le initaneti ACF. I ia tulaga, e tatau ona taofi vave le vailaau faʻasaina ma togafitiga talafeagai e tatau ona faʻatulagaina seia maeʻa ona faʻamavaeina uma ia togafitiga o le edema.

I le tele o taotoga poʻo i le tulaga o fualaau faʻasaina ma se faʻalavelave faʻaleagaina, Llinopril poloka le liua o le totogi faʻasalaga i angiotensin-II. O le vavalalata, o se taunuuga masani o le masini o loʻo i luga, e mafai ona faʻamavaeina e ala i le faʻaleleia o le voluma o le felafolafoaʻi toto.

Tomaʻi/ LDLlipid apheresis / togafiti faʻamalosi

Faatasi ai ma le vaavaaiga tutusa o Lisinopril ma le paʻu oona ma se polyacryl-nitrile membrane poo le LDL (lipoprotein density) apheresis ma le sulfate dextran poo le faanatinatiina o vailaau iniseti (bees, wasps), o le a mafai ona tupu ai le faateʻa anaphylactic.

E fautuaina e te faʻaaogaina se membrane eseʻese o le dialysis pe toe suia Lisinopril i nisi taimi e ese mai ai faʻamalosi (e le o le initaneti ACF).

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faamuta le lisinopril.

Neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia ma le anemia e matauina i ni tulaga e seasea lava ona maua i tagata gasegase e maua ai le initaneti ACF. O nei mea faʻalavelave e mafai ona faʻamalosia pe a uma le faʻamalolo o Lisinopril. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamaʻi tele i tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi masimmune e maua ai le immunosuppressants, allopurinol, poʻo le procainamide. A faʻaaogaina le lisinopril i nei tagata gasegase, e fautuaina le siakiina taimi o le leukocytes i le toto.

Nfaʻavaefle faapalepalegalactose deficiency Lapp lactase,glucose malabsorption syndrome - galactose

Ole Lisinopril e le tatau ona faatonuina i tagata gasegase e seasea ona matauina le faapalepale o le galactose, le Lapp lactase deficiency poʻo se maʻi o le gasegase o le glucose - galactose ona o le i ai o lactose monohydrate i lona tuufaatasiga.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

A o aveina Lisinopril, e le fautuaina le aveina o se taavale ma galue i ni mea lamatia matautia, ona o le mafai ona tupu o ni mea leaga (reazziness).

Faʻasalaga

Faailoga ogaoga ogaoga e oo atu i le tulaga faateia, hypermalemia, bradycardia, tachycardia, puupuu le manava, le toe maua o le tino, tale, diva, popole.

Togafitiga: gasegase oona, taumafa o le adsorbents ma le sodium sulfate i le maea ai ona ave laupepa Lisinopril i totonu. E taua le pulea o paleni-eletise ma le faʻamalosia o le creatinine serum.

O togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina, o le puleaina o le 0.9% sodium chloride solutions, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻasalaga ogaoga. Faatasi ai ma le bradycardia, o le atropine e faia, pe a talafeagai ai, e mafai ona mafaufau e faʻapipiʻi se suauu masini. O Lisinopril ua faʻamalosi e le siama.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

I luga o luga o luga o luga o le 10 pepa i totonu o se mea faapipiiina mai se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

3, 5 tapuni faʻatasi ma faʻamaonia faʻamaonia mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa.

Faʻatagaina pusa tioata (e aunoa ma se faʻapipiʻi i se fusi pepa) tuʻuina i pusa pepa. E tusa ai ma le numera o afifi, o faatonuga mo le faʻaaogaina faʻalefitiga i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i pusa taʻitasi.

Tuua Lau Faamatalaga