O tui tui o le inisalini e mafai ona aveesea

Togafitiga mo le maʻisuka e masani ona manaʻomia ai le inisalini.

O le tele o tagata gasegase latou te le iloa po o fea ma pe faapefea ona faia le tui, ma o le mea e sili ona taua, latou te fefefe i le togafitia.

O le faʻaaogaina o le inisalini i peni o le a mafai ai ona e faʻafoe le hormone e aunoa ma le fefe, e faigofie ma taugofie mo tagata o soo se vaitausaga.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Tulafono autu

A manaʻomia le togafitiga o le inisalini, e manaʻomia e le tagata maʻi suka ona iloa pe faapefea ona faʻaaoga le penisini insulin. I fafo, o lenei masini e foliga mai o se peni masani, ae na o le iniseti o loʻo i ai se vaega ole inisalini.

E tolu ituaiga mo togafitiga faʻamaʻi:

  • Faʻatasi ai ma se kilika faʻaaogaina. A maeʻa le inisalini, e lafo ese.
  • Faatasi ai ma le fesuiaʻi. O le lelei o le faʻaaogaina lea o le keli i se mea fou.
  • Toe faʻaaoga. O se penisini o le tui tui inisalini e mafai ona toe faʻafoʻi faʻapitoa. Ua faaopoopo le vailaau i le tulaga manaomia ma ua saunia le masini mo le toe faaaogaina.

O le tagata maʻi e tatau ona manatuaina mo hormones o aafiaga eseese, o loʻo tuʻuina atu mea eseese, mo nisi tagata gaosiga o loʻo i ai la latou lanu lanu. O le tasi vaevaega i luga o le masini e tutusa ma le 1 iunite o vailaau faafomai; i luga o ata o tamaiti, o le vaevaega o le 0.5 iunite ua saunia. E tatau ona le gata ina iloa le auala e tui ai le inisalini ma se peni tui, ae ia filifili foi le saʻo lelei o le nila. O lana filifiliga e fuafua i le matua o le maʻi ma le aofaiga o mea faʻapipiʻi.

  • e sili atu ona faigofie le tuʻuina o vailaʻau,
  • faʻaaoga e mafai i tua atu o le fale,
  • tiga ua faaitiitia
  • e toetoe a le mafai ona oʻo i totonu o le maso
  • faigofie ona ave.

Aʻo leʻi faʻatau se masini, e tatau ona e faamasani i faʻataʻitaʻiga, tau, ma ia gauai atu i:

  • foliga, tulaga lelei,
  • fuataga fua, e pei o numera ma vaevaega e tatau ona manino,
  • o le i ai o se insulin presence sensor,
  • o le i ai o se tioata tetele i le fua o le masini e faigofie mo tagata gasegase maualalo le vaʻaia.

O le filifiliga o le nila e taua foi: mo se tagata ei ai le tikeri maualuga o le maʻisuka, o se mafiafia i le lautele o le 4-6 mm e talafeagai. Afai o le laasaga o le faamai e muamua, ma o le aofaiga o siama oona e laiti, o le ae manaomia se nila e oo i le 4 mm (puupuu). E fautuaina tupulaga talavou ma tamaiti e filifili le tapulaa maualalo.

E teuina le masini i le vevela o le potu, puipuia mai le vevela ma le mafanafana. Mo le saogalemu, e faʻaaogaina se faʻamatalaga puipuia, ma faʻaoʻoina ia fagu insulin i totonu o le pusaaisa. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻatali seʻia oʻo ina vevela le fomaʻi i sina mea vevela i luga o le vevela, a faʻapea o le pulega e mafai ona tiga.

Faʻaaoga tekonolosi

Ina ia malamalama i le auala e tuiina ai se tui tui o le inisalini i se peni, e tatau ona e faamasani i tulafono o le faatinoga. E tatau ona aveese le masini mai le mea puipui, aveese le pulou.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • Vaʻai pe i ai le inisalini i totonu o le kesi. Faaaoga se mea fou pe a manaʻomia.
  • Ia mautinoa e tuʻuina se sela fou: aua nei faʻaaoga mea tuai, ona o le faaleagaina ma le faʻaleagaina.
  • Lulu lelei mea o loʻo i totonu ile inisalini.
  • Lafoaʻi ni nai mataua o vailaau - o le a fesoasoani e puipuia ai le i ai o le ea.
  • Filifili le metotia manaʻomia e tusa ai ma le fua o le penisini o le inisalini.
  • O le masini e faia i le maualuga o le 90 tikeri ma faʻamaʻi totoʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ulufale i le nila o le syringe - o le lima i le paʻu o le paʻu, aʻo tatau ona pipiʻi le faamau.
  • E fautuaina e taofi le masini mo le itiiti ifo i le 10 sekone pe a uma le tui. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻaaogaina o le inisalini mai le nofoaga o tui.

A maeʻa ona faʻatinoina, faʻaaogaina le nilala faʻaaoga, e manatua le nofoaga o inisiua. O le isi tui e le tatau ona sili atu nai lo le 2 senitimita mai le muamua. O le filifiliga o le inisiua o le tagata e toatasi: e mafai ona e tuiina le inisalini ma se peni i le manava, vae (ogavae ma totoa). Aʻo lava le lava o mea faʻapipiʻi, faʻaaoga le lima pito i luga mo le faigofie.

Ina ia mafai ona maua le tiga mai sina inisiua, e aoga:

  • Aloese mai le ulu atu i lauulu lauulu.
  • Filifili se togi laʻititi laʻitiiti.
  • Pelu lemu le paʻu: e le manaʻomia ona e faia i ou tamatamai lima uma i le taimi e tasi - e te siiina le paʻu i tamatamai lima e lua. O lenei metotia o le a puipuia mai le avanoa e ulu atu ai i totonu o le maso.
  • Faʻapipiʻi le paʻu, aua le faʻamalosi lenei nofoaga. Avanoa i vailaau e tatau ona saoloto.

Malamalama pe faapefea ona tui inisalini i le maʻisuka ma se peni o le a le faigata, ma i le lumanaʻi, o gaioiga uma e oʻo atu i le automatism.

Faʻaiʻuga masani

E leai se tui inisalini e le faʻamaonia. Mo tagata maʻi taʻitasi, e faia e le fomaʻi se faʻatulagaga taʻitasi. O le fua o le homone e fuaina i le aluga o le vaiaso, ua faʻamaumauina iuga.

O le endocrinologist ua fuafua ai le manaoga o le tino mo le inisalini, e faatonuina ai togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o na gasegase o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo, o le maualuga o le maualuga o le suka suka e mafai ona faia e aunoa ma le inisua, ma le siakiina ole kulukose. Ae o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, latou te manaʻomia le tuiina o se hormone, aua o le a manaʻomia e le tino le tele o insulin. I ia tulaga, o le injections e masani lava ona fuafuaina i le 3-4 itula.

Afai o le maualuga o le kulukose e maualuga, ona amataina lea o le 1-2 injections o le inisalini umi mo le aso e tasi.

I faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, i le faaopoopo atu i faʻasalaga o loʻo i luga, e faʻaaogaina le inisalini vave. E tatau ona faʻatulagaina aʻo leʻi faia taumafataga. Faʻamataʻu le taimi o le inisiua ile maʻi vaivai pe faʻaleagaina. O le tagata maʻi e siakiina na itula lea e maualuga ai le maualuga o le suka. O le tele o taimi, o le taimi taeao lea, pe a uma le 'aiga o le taeao - i nei vaitau, e tatau ona e fesoasoani i le pancreas, lea e galue i le tapulaʻa.

E mafai ona maua ni tui faʻaogaina?

O le faʻaaogaina o se penisini peni e faigofie ona o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga toe faʻaaogaina. E tumau mo le 2-3 tausaga o le taotoga, e na o le tatau lava ona sui ia kata ma le hormone.

Pros of syringe toe faʻaaoga - peni:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • O le tui e faigofie ma e leai se afaina.
  • O le fuataga ua fetuunai taʻitasi, faʻafetai i se fua faʻapitoa.
  • Faaaoga i fafo atu o le fale.
  • E mafai ona folasia se fua saʻo sili atu nai lo le faʻaaogaina o se tui masani.
  • E mafai ona faia se tui e ala i lavalava.
  • E fetaui e ave.
  • O le a taulimaina le masini e se tamaititi poʻo se tagata matua. O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina se faailo leo - e faigofie mo tagata ei ai vaivaiga vaaia ma le le atoatoa.

Se mea taua: e sili le faʻaaogaina o se peni ma sekeli o le mea lava e tasi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le le lelei o le faʻaaogaina, ona aofia ai lea:

  • tau masini
  • faigata o le toe faaleleia
  • le manaʻoga e filifili se kilika mo se faʻataʻitaʻiga faapitoa.

E le fetaui le peni suauu mo na gasegase o loʻo manaomia sina fua o le hormone. A e kilikiina le faamau, e le mafai ona e ulufale naʻo se vaega o vailaau, i le fea tulaga, e fautuaina e faʻaaoga se suauu masani.

Lavea ma tuʻimomomoina mai le injections

O se taimi lē lelei o le faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga o patupatu poʻo ni tuʻimomomo. O le mea muamua e masani ona tulaʻi mai ona o le toe faʻaaogaina o le nila, o se faiga le talafeagai. E i ai le lipodystrophic (faʻafefeteina o le gaʻo gaʻo) ma le lipoatrophic (loloto i luga o le paʻu).

O le mea autu e tatau ona manatua e tagata maʻi e le mafai ona e ulufale i vailaau i le nofoaga e tasi. Faʻaaoga nila se tasi, e aunoa ma le taumafai e teu ai. Afai ua tulaʻi mai se meaʻai, ona faʻaaogaina lea o fualaau faasaina e gaosi ai le mea e gaosia ai, togafitiga masani. O togafitiga faʻaletolosi faʻapitoa ua faʻamaonia lelei ai i latou lava. E faʻaaogaina pe a tumau pea nofoa i nofoaga mo le sili atu i le masina pe tele foi.

Afai o le manua e tupu pe a uma le tui, o lona uiga o le taimi na faia ai se manua o le toto ua manua. E le o se mea taufaamatau pei o foliga mai o vaʻa, o le vaʻaia o le faaiuga a latou lava.

O nisi taimi ei ai tulaga pe a le faigaluega le peni. O tagata maʻi latou te faitio i le faʻamafanafana, o nisi taimi e tafe mai ai le inisalini. Ina ia aloese mai ia tulaga, e aoga:

  • Filifili ma le faaeteete le tagata gaosi masini
  • tausia ma le faaeteete le peni, siaki,
  • filifili ia nila e fetaui ma le masini,
  • aua nei faia ni tui tetele faatasi ma se tui tasi.
  • Aua neʻi faʻaaogaina le masini i tua atu o le aso maeʻa.

Aʻo le i muamua le faʻaaogaina, ia mautinoa ia suesue i faatonuga mo le suauu-peni. Aua le faʻaaogaina le kalama mo le umi atu i le 28 aso, pe a fai o loʻo i ai se faʻafitauli sili atu, ua lafoai. O le faʻaeteete ma le faʻaeteete i le masini ma ona vaega o le a mautinoa ai le saʻo lelei o le puleaina o le inisalini e aunoa ma ni taunuuga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Inisalini suauʻu ma o latou foliga

O se tui tui o le inisalini o se masini faʻafomaʻi e faia i se laupepa faʻasalalau umi. E le pei o se suauu masani e faʻaaogaina e fomai i nofoaga autu faafomaʻi.

O se tui inisalini faafomai e tele vaega:

  1. O se tino manino i le foliga o se paʻu, lea e faʻaaoga ai se faailoga o fua,
  2. O se uʻamea faʻaoga, o le tasi pito o loʻo i totonu o le fale ma ei ai se piston faapitoa. O le isi pito o loʻo i ai se tamai au. Faatasi ai ma le fesoasoani a le au fomaʻi ua gaoioi le piston ma le uamea,

O le syringe ua faʻapipiʻiina ma se nila faʻamalosi e mafai ona aveesea, o loʻo i ai se pupuni puipui.

O ia tui tui inisalini ma se nila e mafai ona aveeseina o loʻo gaosia e fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa i fomaʻi i Rusia ma isi atunuu o le lalolagi. O lenei meataitasi e faʻamaonia ma mafai ona faʻaaoga i le taimi e tasi.

Mo faʻamalositino auala, e tele ni injections e mafai ona faatagaina i se tasi o vasega, ma taimi uma e te manaʻomia ai le faʻaaogaina o se nila sela ese.

O tui tui inisalini e faʻatagaina e faʻaaoga soo pe afai e lelei ona tagofia ma tausisia tulafono uma o le tumama. E fautuaina le faʻaogaina o tui i le vaevaega o le sili atu i le tasi le iunite, aua e masani ona faʻaaogaina e tamaiti le tuiina o le 0.5 unite.

O tui tui inisalini faatasi ma se nila e mafai ona aveeseina e faamoemoe mo le faʻaofiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 iunite i le 1 ml ma le 100 iunite i le 1 ml, pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i foliga o le fua.

O le tau o se tui tui inisalini e ave ai le 10 US cents. E masani lava, o tui tui inisalini ua mamanuina mo le tasi le millimeta o le fualaau faasaina, ao iai le pepa o le igoa talafeagai mai le 1 i le 40 vaevaega, e tusa ai ma le mea e mafai ona e faʻafefea pe o le a le fualaau o le vailaʻau o loʻo tui i le tino.

  • 1 vaevaega e 0.025 ml,
  • 2 vaevaega - 0.05 ml,
  • 4 vaevaega - 0.1 ml,
  • 8 vaevaega - 0.2 ml,
  • 10 vaevaega - 0.25 ml,
  • 12 vaevaega - 0.3 ml,
  • 20 vaevaega - 0.5 ml,
  • 40 vaevaega - 1 ml.

O le tau e faalagolago i le tele o le suauu.

O le lelei aupito sili ona lelei ma le tumau o le tuiina o le inisalini ma se nila e mafai ona aveeseina mai fafo, lea e masani ona faʻatauina e falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa. Faʻaogaina i totonu o le fale, o le tau e sili atu le maualalo, ei ai se vaitusi mafiafia ma le umi, lea e le tele ni tagata maʻi e le fiafia i ai. O tui inisalini mai fafo e ave ai le nila e mafai ona aveeseina o loo faatauina i volumes 0.3 ml, 0.5 ml ma le 2 ml.

Auala e faʻaaogaina ai tui tui inisalini

Muamua, o le inisalini e tui i le suauu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • Saunia se vailaau o inisalini ma se tui,
  • Afai e tatau ai, faʻalauiloa se hormone o le faʻaosoosoina o le gaioiga, faʻafefiloi lelei, taʻavale le fagu seia oʻo ina maua se tali tutusa,
  • Alu le piston i le vaega talafeagai e maua ai le ea,
  • Tui le fagu ma se nila ma faʻalauiloa atu le ea i totonu,
  • O le piston ua tosoina i tua ma o le fua o le inisalini e maua sina mea itiiti nai lo le masani tatau,

E taua le faʻafefe faʻapipiʻi i le tino o le tui o le inisalini e faʻasaʻo ai le tele o moli i le vaifofo, ona aveese lea o le tele o le insulin i totonu o le fagu.

Ina ia faʻafefiloi insulin faʻamaʻi ma umi, naʻo na inisulini o loʻo i ai le protein. Analogues o le inisalini o tagata, lea na faʻaalia i tausaga talu ai, e le mafai ona fefiloi. O lenei faiga e faia e faʻaitiitia ai le numera o inisiua i le ao.

E faʻafefiloi le insulin i se tuila, e tatau ona e:

  1. Faʻaalia le vaalele i totonu o se vailaʻau o le inisalini e faʻateleina,
  2. Faʻaalia le ea i totonu o se vailaau inisalini pupuu,
  3. I le amataga, e tatau ona e faia se inisalini puupuu i le suauu e tusa ai ma le polokalame o loʻo faamatalaina i luga,
  4. O le isi, o le inisalini o loʻo faʻalauteleina e tosoina i totonu o le suauu. E tatau ona ave le tausiga ina ia avea le vaega o le inisalini puupuu faʻapitoa e tuʻuina ai le vial ma le hormone o le faʻaosoosoina o gaioiga.

Folasaga amata

O le auala o le pulega, ma le auala e tui saʻo ai le inisalini, e tatau mo tagata maʻisuka uma ona iloa. Faʻalagolago i le mea o loʻo faʻaofiina ai le nila, pe a vave ona tupu le aʻafia o le inisalini. E tatau ona tui le hormone i totonu o le gaʻo o le gaʻo, peitaʻi, e le mafai ona e tui i totonu poʻo le intramuscularly.

E tusa ai ma tagata atamamai, afai o le tagata maʻi e masani ona mamafa, o le mafiafia o le tino o le tino o le a itiiti ifo nai lo le uumi o se nila mafolafola mo le puleaina o le inisalini, lea e masani ona 12-13 mm.

Mo lenei mafuaʻaga, o le tele o tagata gasegase, e aunoa ma le faanunumi i luga o le paʻu ma le tui i le taumatau saʻo, masani ona tuiina le inisalini i totonu o le maso. I le taimi nei, o na gaioiga e mafai ona mafua ai le fesuiaʻiga faifaipea i le suka o le toto.

Ina ia taofia le hormone mai le ulufale atu i le maso, faʻapuupuu ia nila o le insulin e le silia ma le 8 mm e tatau ona faʻaaoga. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga o nilala e faʻapitoa ma e tutusa le 0.3 poʻo le 0.25 mm. E fautuaina i latou mo le faʻaaogaina o le inisalini mo tamaiti. I aso nei, e mafai foi ona e faatauina mai ni nila laiti e oo i le 5-6 mm.

Ina ia tui, e tatau ona e:

  1. Suʻe se nofoaga talafeagai i luga o le tino mo tui. E le manaomia le togafitiga o le ava malosi.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a le lima matua ma le tamatamailima, ua tosoina le laupepa i luga o le paʻu ina ia le ulu le inisalini i le maso.
  3. O le nila ua faʻapipiʻiina i lalo o le laupepa faʻagata pe i le maualuga o le 45 tikeri.
  4. I le taofi o le lafu, e tatau ona e taomi le piston o le suauu seia oo ina taofi.
  5. I ni nai sekone pe a uma le puleaina o le inisalini, e mafai ona e aveesea le nila.

Tuua Lau Faamatalaga