Hypoglycemia i pepe fou faatoa fanau mai

A maeʻa le fanau mai o le pepe ua leva ona faatalitali, e vaʻaia o ia e mātua ma le faʻaeteete. I masina muamua talu ona fanau mai, e tatau ona latou mataʻituina ma le faʻaeteete lona lelei ma le soifua maloloina.

O se mea taua o le maualuga o le suka i le toto o se tamaititi.

E taua tele le pulea lelei ina ia aloese ai i le le lelei o taunuuga, e ono aofia ai le leaga o le faiʻai. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia malamalama pe o le a le maualuga o le toto toto i totonu o se pepe faatoa fanau mai o loʻo tumu i.

I aso muamua talu mai le fanau mai o le pepe, atonu e le popole le tina i lona soifua maloloina, aua o le vaitaimi lenei o le a lata mai fomai ma o le a mafai ona pulea lona ola maloloina.

Muamua, e tatau i le 'auʻaunaga faafomaʻi ona faʻamautinoa e lelei le' ai lelei o le tamaititi ma fafaga meaʻai na maua.

I le taimi atoa o le nofo ai i puipui o se fomaʻi, o le a tatau ona siakiina e le tagata vaʻaia le faʻaogaina o le kulukose i lona toto. E fesoasoani lea i le taimi nei e iloa ai faʻafitauli i le tino o le pepe fou.

I nai masina muamua o le olaga, e maua ai e le pepe le kulukose mai le susu o susu, lea e manatu o se punavai o mea ola maloloina ma meaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le suka e vave faʻaleleia pe a maeʻa se lagona o le atoatoa.

A uma ona pasia le tele o le taimi i le va o taumafataga, o loʻo i ai se lagona o le fiaaai, lea eo mai faatasi ma se faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le suka e mafai ona faʻatonutonuina e hormones, aemaise lava, insulin, lea e maua mai e le pancreas ma fesoasoani i nisi o siama e ave le dextrose mo le toe teuina.

Aʻo galue le tino ma e leai ni faʻamalositino, o hormones e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o taʻaloga masani. Afai o lenei paleni ua faʻalavelaveina, ona i ai lea o se lamatiaga o le maualalo o le suka i le pepe fou.

O le tele o tamaiti soifua maloloina e le o iai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e mafai ona onosaia maualuga le kulukose o le toto maualalo.

E masani lava, o se pepe o loʻo susu i le susu o le a 'ai naʻo pe a iai se lagona fiaaai. Ae ui i lea, o nisi pepe e lamatia tele. E na o le pau lava lea e faʻaaoga ia i latou e mafatia o latou tina mai le maʻisuka.

O a latou meaola e mafai ona maua ai le tele o inisalini, lea e mafua ai ona latou maualalo le maualuga o le suka.

Afai e maualalo le toto o le pepe fou, o mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona faapenei:

  • fanau vave ma e le lava le mamafa o le tino,
  • sa faigata ona manava i le taimi o lona fanau mai,
  • mafatia mai le maalili o le maalili,
  • ei ai se faʻamaʻi pipisi.

O le suka maualalo toto (hypoglycemia) e tatau ona mou ese atu na o ia. Afai e tumau pea i se itu taua, ona tatau ai lea ona fai se suʻega e fuafua ai le mafuaʻaga o le faafitauli.

Gaʻo maualalo i se pepe fou: o le a le mea e aʻafia ai?

O le toto maualalo i pepe faatoa fananau mai e matua lamatia lava mo pepe ua leva ona mama i le mamafa.

O le faʻamatalaga lea i le mea moni e faapea o le tamaititi laʻititi o loʻo i totonu o le manava o le tina, o le itiiti ifo foi lea o le sao i le ola tutoʻatasi.

O le toto maualalo i se pepe faatoa fananau mai e mafai ona faʻamaonia ai le ogaoga o faafitauli tau soifua maloloina. Afai e pa'ū le kulūkose i le maualuga o le 2.3 mmol i le lita o le toto, ona manaʻomia loa lea o le faʻavevelaina o le faʻamalo.

E masani lava, o pepe e maua lenei maʻi i totonu o latou manava ua mate lava i le taimi o le fanau mai. O le mafuaaga lea o le ki i isi mafuaʻaga o le amataga o le tino i pepe faatoa fananau mai.

I le tulaga pe a faia se faʻamaoniga lelei, e tatau ona e vave amataina togafitiga talafeagai.
Afai e te le faia fua e togafitia ai le hypoglycemia, ona mafai lea ona i ai ni taunuuga ogaoga.

O se tasi oi latou o le pandipal palsy.

O loʻo i ai foi se tulaga lamatia o le tolopoina i le mafaufau ma le faʻaleleia o le tino, lea e sili atu ona matauina pe a uma ona pasia se vaitaimi faapitoa.

Ina ia mafai ona foia le maʻi, o matua ma le tamaititi o le a feagai ma nisi o faʻafitauli o le a faʻaalia i luga o le faagasologa o togafitiga ma auala fou.

A o latou matutua, o le maualuga o le suka i le pepe fou o le a faasolo ina faateleina. Faʻasalaga laiti mai le masani masani, e tatau ona faia se suʻesuʻega e fuafua ai mafuaʻaga o lenei maʻi matautia.

O mafuaʻaga o le maualalo o le suka e iloa ai le matuia o le maʻi.

Ae mo faʻamaoniga, o le sili ona taʻua e mafai ona taʻua:

  • gaogao ma le gatete
  • sosolo ma paʻu.
  • moe ma fiaai.

Faʻafitauli Faʻamatalaga

O le toto maualalo i se pepe faatoa fananau mai e mafai ona faʻaleleia e faʻaaogaina ai auala masani. Faamatalaga lautele e uiga i lenei mea mataʻina:

  1. o le susu o se auala faʻamaonia e puipuia ai le atinaʻeina o lenei maʻi. E pei ona e iloa, o laʻau masani e mafai ona faʻatau i falemaʻi e le o ni mea lelei mo susu o susu. O le mea lea, aua le faʻapulaaina le tamaititi i le mauaina o meaʻai mai le tino o le tina,
  2. afai e maualalo le suka o le toto i le pepe fou, o le paʻu paʻu i le paʻu i le va o le pepe faatoa fanau mai ma le tina mai le sekone muamua pe a uma ona fanau mai e tausia lelei le kulūkose i le tulaga saʻo,
  3. i le taimi nei e leai se aoga patino mo le maualalo o le suka i pepe, o le a faʻaalia ai le i ai o le hypoglycemia i totonu ia te ia. I le tele o falemaʻi, o le tapulaa maualalo ole maualuga ole maualuga o le suka e maualuga ile 3.3 mmol / L (60 mg%),
  4. suauu toto i pepe faatoa fananau mai e mafai ona fuaina i tulaga tau suʻesuʻega. O lenei auala e sili ona moni,
  5. o le hypoglycemia e le o se mafuaʻaga autu o faʻafitauli i le fausiaina o le mafaufau o le pepe. E pei ona e iloa, e mafai ona puipuia mai i aʻafiaga leaga o tino o le ketone, mea lapopoa ma gaʻo. O pepe pepe o susu o loʻo i ai se maualuga maualuga o mea o loʻo iai i nei mea taua. Ae o tamaiti o loʻo i luga o meaʻai e leai ni meaʻai poʻo se meaʻai paleni - o se faʻamoemoega maualalo o lenei mea,
  6. tamaiti na fananau mai o se taunuuga o le masani masani o le maitaga ma le fanauina e aunoa ma ni faʻafitauli i le taimi, i le mamafa o le tino, e le manaʻomia ona siaki le glucose concentration,
  7. o se faaitiitia o le suka e mafai ona tupu i ni nai itula talu ona fanau le pepe. O le masani lenei. E le tatau ona e faʻaogaina auala faʻapitoa e faʻamalosia ai lona maualuga, talu ai i lenei tulaga e le sili atu. O le gasegase o le kulukose e ono fesuisuiai - e talia lenei mea i itula muamua pe a uma le fanau mai,
  8. o se pepe na fanau mai ma le mamafa o le mamafa o le tino lea e sili atu ma le lima kilokalama e le o le vaega lamatia mo le hypoglycemia ua na o le maua lava o lona tina e le maua i le maʻisuka,
  9. ina ia faatumauina le gaʻo masani i totonu o pepe e iai sina mamafa o le tino o loʻo fananau i le taimi, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou susu susu.

O le pepe o le a maloloina pe afai na te fafaga susu.

E faʻapefea ona puipuia le hypoglycemia?

E tele auala e puipuia ai lenei mea matautia:

  1. afai o le tina ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le pepe o loʻo i totonu o se tulaga matautia. O le faateleina o le insulin i totonu o le tama i le taimi o le fanau mai e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le faʻaititia o le maualuga o le suka, ae faʻapea foi i le faaitiitia o le gaosia o tino o le ketone, mea lapopoa ma gaʻo,
  2. e tatau i tina ona aloese mai le vave oso i se vailaau talafeagai talafeagai.Afai o se fafine ua solia lona faʻasalaga, o le vave vave ona faʻaleleia le suka ma faʻaosoina ai le tutusa o le fomaʻi ma le faʻateleina o le gaosiga o le inisalini,
  3. saunia le "paʻu i le paʻu" faʻafesoʻotaʻi, lea e fesoasoani i le tino o le tama ia tutoatasi ia tausia se maualuga talafeagai o suka i totonu o le tino,
  4. pe a uma le fanau mai, e tatau ona faʻaaoga le pepe ile pusa. O lenei mea e mafai ai e le pepe ona amata ona ufiufi le paʻu. Ae o le pisipisia taimi o le susu o le tina i le taimi o le fafagaina o meaʻai e fesoasoani i le vave tafe lelei o lapisi lanu i totonu o le gutu pepe.

O le faʻafesoʻotaʻi "paʻu i le paʻu" e maua ai e le pepe fou le avanoa e talosaga - e tatau ona ia maua ma ave le paʻu mammary.

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Afai ei ai se masalosaloga o le maualalo o le suka i le pepe faatoa fananau mai, ma o le fafagaina e le fesoasoani e foia ai lenei faafitauli, ona talafeagai ai lea ona faʻaaogaina se tui faapitoa o le inumaga talafeagai ole laxton solution.

O lenei gaioiga aoga e sili atu ona talafeagai nai lo taumafa faʻatatau i se supermarket faʻatasi ai ma se mea faʻafefe.

E taua le maitauina o le manaʻomia mo le togafitiga o le hypoglycemia e le o se mafuaʻaga mo le lafoai atoa o le susu. E mafai ona faʻaaoga pea le pepe i le fatafata e oʻo lava i le vaitau o le afaina o meaʻai o vaega o le kulukose.

Afai e maua se suka maualalo i totonu o le pepe i le maeʻa ona fanau mai, e le tatau ona e popole vave. E mafai ona faʻamautuina i le tele o aso o le olaga o le pepe fou. Talu mai i aso muamua talu ona fanau mai, o le tina ma le tamaititi o loʻo i totonu o le fomaʻi, ona oʻo lea i lenei vaitau atonu e le popole i lona tulaga, ona o loʻo i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

I le ituaiga o maʻisuka i se fafine maʻitaga i le televise "Ola ola maloloina!" Faatasi ai ma Elena Malysheva:

Afai, pe a uma ona faʻatuʻa, o faailoga muamua e aliali mai e faʻaalia ai le i ai o le maʻi, ona e asiasi loa lea i lau fomaʻi. O le a ia faatonuina uma suega talafeagai ma auina atu i latou i le suʻega, lea o le a faʻaalia ai faafitauli o loʻo i ai nei ma fesoasoani e puipuia ai.

Aua e te popole i luma atu o le taimi, pei o le maualuga o le kulukose o le maualuga e mafai ona tupu i luga o le taimi. Afai e leai ni suiga taua i le isi itu, ua tatau ona e asiasi vave atu i le ofisa o se fomaʻi.

O le a le uiga o le maualalo o le suka o le toto i totonu o se tamaitiiti ma le auala e taulimaina ai

E tupu i tamaiti e maualalo le suka o le toto. Faʻafefea le matautia i le soifua maloloina? Sei o tatou taulimaina lenei mataupu.

O le maualuga o le maualuga o le suka i pepe faatoa fananau mai e masani pe afai e mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L. I tamaiti mai le 1 i le 5 tausaga, o le taua o le toto toto e tatau ona 3.3 - 5.0 mmol / L.

I le mavae ai o le 5 tausaga, 3.3 i le 5.5 mmol / L o le a avea ma fua masani o le kulukose. Soʻo se faʻaaogaina o le masani e lamatia mo le tamaititi, pe afai e te le fesoasoani ia te ia i le taimi.

O le faʻavaivai o le kulukose e taʻua o le hypoglycemia ma o lona uiga e le mafai e le tino ona faʻatino atoatoa.

Mafuaaga mo le faaitiitia o le suka o le toto

I le tulaga lautele, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e popole i le maualuga o le suka. O tamaiti o loʻo tagofia vailaʻau faʻasaina ma oloa e aofia ai le sulfanilurea e iai le lamatiaga o le hypoglycemia pe afai:

  • maua le tele o fualaau i le tasi taimi
  • maua le fua saʻo o le vailaʻau ma e le faʻaaogaina le aofaiga fautuaina o meaai,
  • faia ni gaioiga faʻapitoa e aunoa ma le toe faʻaleleia o le malosiaga faʻasao ma se aofaiga o meaai.

O le kulūkose o le toto atonu e faʻaitiitia i tamaiti i tulaga faapena:

  • umi le anapogi, leai se vai i totonu o le tino,
  • taumafa mataʻutia
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave o le tino (faʻaleagaga faʻapitoa, afaina o le faiʻai i le mafaufau),
  • ogaoga faʻamaʻi masani
  • afaina o le tino, gaʻo,
  • insulinomas (tino o le pancreatic),
  • afaina i mea mamafa (arsenic, chloroform),
  • sarcoidosis o se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le inflammatory inflammatory, aemaise lava i tagata matutua, i se tulaga e masani ona tutupu i tamaiti,
  • togafitiga o le gastrointestinal tract (gastritis, pancreatitis, gastroenteritis, gastroduodenitis).

Pepa o le hypoglycemia

Faʻalagolago i mafuaaga, e tele ituaiga o faamai e iloga:

  1. Hypoglycemia ona o le le atoatoa o le galactose poo le fructose.
  2. O le hypoglycemia ona o le le atoatoa o le hormonal. O lenei ituaiga o maʻi e amataina i le tele o le inisalini, hypersensitivity i leucine (leucine form), o le leaga o gaioiga o hormones poʻo le pituitary gland.
  3. Toto maualalo o le toto o se mataupu faʻapitoa pe le iloa. E aofia ai:
  • Ideopathic form
  • ketone form
  • hypoglycemia ma le mativa,
  • hypoglycemia i pepe laiti e mamafatu.

Faailoga o le hypoglycemia

I se tulaga faapena, ua lava mo le tamaititi ona maua se taumafataga o le taeao ina ia mafai ai e le faiga o le gataifale ona faʻalelei ma faʻamalosia le tulaga.

E tupu foi le pepe tele o le pepe ma galo ai e 'ai, ma mafua ai ona pa'ū le paʻu toto.

Ma i nisi o tamaiti, e mafai ona tupu mai le hypoglycemia faʻatasi, ma tuʻuina atu muamua faailoga o le ono atiaʻe le maʻi suka - o le tele o le taimi o le a maeʻa pe a uma ona 'ai, o le sili atu ona leaga le tulaga o le tino.

Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o le faʻamaʻi, ua le mafai e le faiʻai ona maua le malosi, ma o loʻo taumafai le tino e lipoti atu lenei mea i ituaiga uma o faʻailoga e taua tele le matau i le taimi. Faailoga iloga o le maualalo o le kulukose i se tamaititi:

  • vaivai, vaivaiga,
  • tiga o le ulu
  • faʻaleagaina
  • vavao
  • afaina o vae, mamafa i lima ma vae,
  • taoto ma fiaai
  • faʻateleina le sosolo
  • uila, faʻavevela le vevela,
  • gator (gatete) o lima,
  • o le foliga mai o se veli, faapogisaina o mata ma isi mea leaga vaaia,
  • popolega po o le le fiafia.

O nei faailoga uma e taʻu mai ai le sugar sugar content below 3 mmol / L (ua fautuaina e fua lenei faailoilo ma ia mautinoa e te masalomia oe lava pe o iai sau glucometer). I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi ni mea inu gaʻo (candy, sukalati, vai, lauti suamalie). Afai e le faia i le taimi, o le a sili atu le ogaoga o tali:

  • gagana le mautonu ma le le mautonu (e pei o le soona inu o le ava malosi),
  • le faʻaletonu
  • musele maso
  • leai se mafaufau
  • hypoglycemic coma (aemaise lava mataupu ogaoga).

O le a le lamatiaga o le glycemia mo se tamaitiiti?

Pe a pa'ū le kulūkose i lalo ifo o le masani, e faʻavaivaia le galue o faiʻai. O lona uiga e tusa lava pe oʻo lava i se tamaititi matua e ono le mafai ona mafaufau i le lelei ma le faʻamaopoopoina o faʻamaopoopoina o gaioiga.

Masalo o le a le gauai le pepe i lagona le mautonu (o lona uiga o le toto ua i ai le maualuga o le suka) ma o le a le 'ai i le taimi.

Ae afai ei ai se talaaga o le maʻisuka, o le a le mafai ona iloa, pauu atu i se pa, ma e mafai ona paʻu i le faia o mea leaga i le faiʻai e oo lava i le oti.

Fesoasoani muamua ma togafitiga

I le iloaina o le tulaga matautia o le maualalo o le kulukose i le tino, e tatau ona e saunia le fesoasoani muamua. Atonu e talafeagai lenei mea e le gata mo oe, ae mo le isi tama foi.

O lea la, afai e iloa e le tagata, e tatau ona e avatu ia te ia sina ituaiga o suamalie i le vave e mafai ai (sua, kuki, lole, poo na o le suka ua solo i le vai), ona e auina atu lea i le endocrinologist pediatric.

I le tulaga ua le iloa e le tamaititi, vave ona valaau se taʻavale. O fomaʻi o le a tuʻuina atu se tui malosi o le vaifofo o le kulukose ma faʻamaonia le tulaga.

A maeʻa ona toe foʻi le suka i le masani, e tatau ona e fafagaina ia meaai maloloina lelei (pateta, araisa poo pasta ma aano o manu, salati), o le a puipuia ai se osofaiga lona lua.

I nisi ituaiga o le faamai, ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina, o le fua faatatau lea ua faatulagaina e tusa ai ma le matua.

O nisi taimi e manaʻomia ai togafitiga togafitiga, ave fualaau faʻamaʻi (pe'ā manaʻomia e le maʻi faʻamaʻi).

E le gata i le togafitiga autu mo le maualalo o le toto i totonu o se tamaititi, e taua le mulimuli i se meaai faapitoa.

O le taumafa e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi - cereals, legumes, bran ma falaoa atoa o le falaoa, fualaʻau fou, otaota, fua ma fua.

Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai manu, falaoamata ma meaai mama i le tino o le tamaititi, taumafai e tuʻuina atu aano o manu, fuamoa ma susu i ni vaega laiti. O meaai e tatau ona 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti.

Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia faʻavaomalo i pepe faatoa fananau mai e masani ona masani i pepe fananau mai i fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 i le taimi o le maʻitaga. O le mataituina lelei o le maualuga o le kulukose i le toto o le tina i masina mulimuli o le maitaga e fesoasoani e puipuia ai lenei tulaga.

O maualuga maualuga o le kulukose i le toto o se fafine maʻitaga e mafai ona faaosofia ai le maualuga o insulin i totonu o le fetus ina ia maua ai se tali talafeagai, ma pe a maeʻa le puna o le kulukose i le taimi e fanau mai ai le uamea, o le inisalini totoe i le pepe fou e mafua ai le paʻu vave i le suka o le toto. O le pulea lelei o se fofo o le kulukose i se pepe faatoa fanau mai e mafai ona fesoasoani e toe faʻafouina le maualuga o le suka o le toto.

O le hypoglycemia faʻaalia i tamaiti

O se ituaiga e le masani ai o lenei maʻi, ua taʻua o le hypoglycemia faʻamalosi i tamaiti, e mafai ona tupu i tagata e leai se maʻisuka. I le hypoglycemia faʻamalosi, o le kulūkose toto e pa'ū i le 3.5 mmol / L e tusa ma le fa itula pe a uma le taumafataga mulimuli, ma mafua ai le tutusa o faailoga o le maualalo o le toto suka e mafai ona tupu i tagata e maua i le maʻisuka.

O le hypoglycemia o le anapogi e taatele. O le tulaga lea o le maualuga o le suka o le toto e 3.5-4.0 mmol / L i le taeao pe a uma ona ala i luga poʻo le va o meaʻai. O nisi vailaʻau ma togafitiga faafomaʻi e mafai ona mafua ai le maʻi o le hypoglycemia i tamaiti e aunoa ma le maʻisuka.

I tamaiti e maua i le maʻisuka, o le hypoglycemia e sili ona taatele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 (e taʻua foi o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini poʻo le suka suka) nai lo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (muamua e pei o le maʻisuka matutua).

Hypoglycemia ma mafuaaga

O mafuaʻaga o le hypoglycemia ua natia i le faiga o tulafono faatonutonu o le gaʻo ma le malosi gaosi i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le tele o le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto o se tamaititi, o le osofaia o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia, e tusa lava po o le a le muaʻi fuafuaina i le atinaʻe o le maʻisuka. O le hypoglycemia i tamaiti ma tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai ona mafua pe afai e tele naua le inisalini. O le tiga tele o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le tatau ai o mea taumafa, o vailaau, fafagaina o meaai, ma inu ava malosi e mafai ona fesoasoani i se osofaiga.

O le hypoglycemia i le maʻi suka o se mea taatele lea e tatau ona mafai e le tagata maʻi ona faʻafoe ia lava i se taimi talafeagai.

O le hypoglycemia faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i se maʻi o le enzymatic pe a maeʻa le taotoga. O le hypoglycemia i tamaiti e aunoa ma le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le gasegase o le inisalini, o nisi o faaletonu oona, vailaʻau (e aofia ai fualaau oona ma maualuga asosini), ma faʻamaʻi tigaina. O faʻasolosolo o osofaiga o le hypoglycemia e sili ona taatele i tamaiti e 10 tausaga.

Hypoglycemia ma ona faailoga

E tatau i mātua ona manatua e le o faʻamaoniga uma o le hypoglycemia e mafai ona iloa e aunoa ma se auiliiliga suʻesuʻeina ole toto. E tatau ona e faʻaeteete e uiga i soʻo se suiga i amioga ma meaʻai o lau tama.Ae maise lava pe afai e te masalomia ua faʻavaivaia le glucose toleni. Faailoga o le hypoglycemia e mafai ona aofia ai:

  • le le mautonu o le gaioiga,
  • popole ma le le fiafia
  • vevela ma le moe,
  • faʻateleina le sosolo
  • le le mafaia ona faʻalauiloa upu ma tusi taʻitasi,
  • lagona o le vaivai ma le le fiafia,
  • fiaaai
  • lagona o le popole.

Hypoglycemia i le maʻisuka: taimi e vaʻai ai i se fomaʻi

O le hypoglycemia i le maʻisuka e mafua mai i le tele o inisalini ma le le atoatoa o le kulukose i le toto o le pepe. O tamaiti e masani ona masani i le hypoglycemia e tatau ona faʻaalia i le latou tausi maʻi i le vave e mafai ai. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le inisalini, fualaau, poʻo isi suiga i togafitiga o loʻo iai nei.

Afai o se tamaititi poʻo se tamaititi e maua i le maʻisuka e amata ona faʻaalia le maualalo o le suka i le toto e aunoa ma ni faʻaʻailoga, o le a le mafai ona iloa. Peitai, e tatau i le fomaʻi ona nofouta i suiga uma i le tulaga o se tamaititi maʻi. O le le lava o togafitiga faafomai mo le maʻi o le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le leiloa o le mafaufau.

O le fomaʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave mo soʻo se faailoilo o loʻo amataina e le pepe se osofaʻiga o le hypoglycemia.

A maeʻa le fanau mai, faʻaititia le toto o le kulukose o le toto pepe, o le mea pito i maualalo e fuafua pe a uma le 30-90 minute. I tamaiti soifua maloloina tumau, mai le itula lona lua o le olaga, o le faateleina o le kulūkose amata ma i se aso ua sili atu i le 2.5 mmol / L. O se faiga masani faʻale-tino, ae afai e vaʻaia mai nei faʻamau (i lalo o le maualuga o le 2 mmol / l), ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O mafuaaga e mafua ai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina, o ona uiga ma togafitiga i tamaiti o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga o loʻo i lalo.

Aisea e amata uma ai?

Neonatologists (fomaʻi pepe o loʻo mataʻituina pepe faatoa fananau mai) faailoa mai mafuaaga nei mo le faʻaitiitia o le toto i le pepe:

  • Fanau mai i le taimi muamua.
  • Le fua na faaliliu.
  • Le i ai o faʻamaʻi pipisi, aemaise le maʻisuka i le tina.
  • Inisinia ole meaʻai.
  • Asphyxia ao fanau.
  • Toto toto.
  • Malosiaga.
  • Faʻafitauli
  • O le anapogi ma le vaeluaga tele i le va o feedings.
  • Maualuga maualuga o tino o le ketone.

O nei mafuaʻaga e taua i le atinaʻeina o le tulaga faʻaleagaina, o le mea lea, i le i ai o ia tulaga lamatia, e taua le gauai totoʻa i le pepe ma mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le faʻaaliga o le maʻi

Mataʻituina le fua ole kulukose e faʻatagaina mo pepe ua leva, faʻapea foi ma le taimi na fanau ai le pepe fou ma se mamafa tele, mai se tina maʻi suka. I lenei tulaga, o le hypoglycemia i tamaiti e pulea i le fuaina o le suka i le 0.5, 1, 3 ma le 6 itula talu ona fanau mai. O le tulituliloaina o le maualuga o le suka toto o pepe ua vave ona tatau e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o maʻi ma le vavao.

O le suʻesuʻeina o le kulukose o le toto maualalo i pepe e aofia ai se suʻega suʻega. E faia lenei mea i pepa pepa faapitoa i le po. Afai ei ai se masalosaloga o le pa'ū o le suka i lalo o le masani, o le suʻesuʻega faaopoopo o le toto vevela ua faia.

E tusa ai ma le faʻavasegaina, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o ituaiga nei:

O le hypoglycemia o fanau faatoa fananau mai e iloga i se vavae ese mai le masani o se natura puupuu, faatasi ai ma le fafaga masani masani e le manaomia ai se faasaʻoga faaopoopo.

I le tulaga lona lua, o le hypoglycemia i tamaiti laiti e fesoʻotaʻi ma le loloto o le gaʻo gaʻo ma e manaʻomia ai le tausiga tumau o le kulukose. I nisi tulaga, o se tasi lea o faailoga o se maʻi o loʻo i ai nei.

O le hypoglycemia o le pepe faatoa fanau mai ua faʻaumatia ma le lelei o taumafa

I vailaau, o loʻo i ai le manatu o le "hypoglycemia tumau."E faʻaalia mai o ia lava o se taunuuga o faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino, faʻapea foʻi ma faʻafitauli le lelei. I tulaga faapena, o le suʻega maeʻaeʻa o loʻo faia ma togafitiga faʻaleleia, o loʻo faʻasalaina se taumafa ola umi.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi (aemaise lava, ma le le lava o le gaioioiga o laʻau ma le pituitary gland) e mafai ona taʻitaʻia ai i lenei tulaga. O faʻafitauli o faʻalavelave o lenei ituaiga e mafai ona matauina i le vaitaimi fou, ma mulimuli ane.

Faʻaitiitia o le faʻamaʻi

Mo tamaiti soifua maloloina, o le hypoglycemia syndrome ua faʻaumatia i se auala masani - tuʻuina atu le fesoʻotaʻiga a le pepe fou ma le tina e faʻaaogaina le paʻu-paʻu i le tino pe a uma ona fanau mai. O lenei mea o le a faʻaititia ai le tulaga faigata o le pepe, lea na ia iloa i uluaʻi minute talu ona fanau mai, ma o le a amata ona tutoatasi le gaʻo talafeagai mo le tino.

E faafaigofieina lenei mea e ala i le talosaga a le pepe i le fatafata o le tina, o le colostrum o le auala sili lea e faatulaga ai le suka toto o le tamaititi. O le faʻamalosi o le suāsusu susu ma le faʻaofiina o meaai paleni e le o se filifiliga pito sili ona lelei, talu ai o le gasegase e mafua ai ona pipisi i luga, lea e aʻafia ai le tulaga o le pepe.

O le hypoglycemia i tamaiti ei ai faailoga o le muai matua e manaʻomia ai le faʻasaʻoga faʻamaonia, aʻo faia ai le faʻamalosi o le kullusesese i totonu o uluaʻi itula o le olaga. I lenei tulaga, o le pepe faatoa fanau mai e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi, puleaina le maualuga o le suka, o le kulukose e tofotofoina ia le itiiti ifo i le faatolu i le aso.

O le aumaia o le faailo i se faailoga mautu o le 3.5-4 mmol / l, faʻaaogaina togafitiga e taofi. O se tulaga taua i le togafitiga o lenei maʻi o le tuuina atu o le susu. I le taimi o loʻo i ai le pepe fou i lalo o se avelaʻau ma e le mafai ona susu, o le lactation a le tina e tatau ona faatumauina e ala i le faʻamalamalamaina o susu.

E tāua i le togafitiga o le faʻamaʻi o le pepe o le fafagaina o susu

I le tulaga pe afai o le hypoglycemia i le pepe faatoa fanau mai o se faailoga lea, i le leai o se togafitiga talafeagai o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ma le faaleagaina o le mafaufau o le pepe.

E sili ona lamatia le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamalosi ma faʻasalaga faʻamaʻi, toe fai ma faʻamaonia masani. Faatasi ai ma le taimi fesoasoani ma togafitiga, o le togafitiga e lelei.

O le pepe faatoa fananau mai i le lua itula muamua o le olaga e fetaui ma le extrapleine ola, ae mafai ona tuu i lalo le fua o le kulukose. Pe a faʻaaogaina i le susu i tamaiti masani, e vave lava ona toe foʻi lenei faailo i le masani.

O se pepe faatoa fanau mai o loʻo i ai faailoga o le muai matua e manaʻomia ai le gauai faapitoa, i le tulaga o le hypoglycemia symptomatic, ma pe a maualalo le suka i le 2.6 mmol / l, e faanatinati le amata togafitiga. A le o lena, e le mafai ona tupu ni faaletonu o le neurology.

E mafai ona aloese mai tuʻinanauga ogaoga ma le faaitiitia o le soifua maloloina o pepe i aso muamua o le ola na o le tausiga o le tagata lava ia, o taimi masani o galuega, e aofia ai togafitiga ma le puipuia o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e maualalo le toto suka (pa'ū i lalo o le 2.2 mmol / L). E avea ma tasi o mafuaʻaga taatele o le oti i tamaiti poʻo e oʻo atu ai i faʻamaʻi ogaoga o le tino tutotonu. O lenei tulaga e manaʻomia ai faʻamatalaga vave ma togafitiga e aloese ai mai le afaina o taunuuga.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le hypoglycemia e faʻaalia o ia lava i se pepe faatoa fananau mai i le taimi lava na fanau mai pe sili atu ile lima aso pe a maeʻa. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le amataga poʻo le oʻo mai o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, o le gaʻo gaʻo (tino) e ono faʻavaivaia.

I lenei tulaga, ua vaevaeina le faamaʻi i ni vaega laiti se lua:

  • E le mafai ona faʻaaogaina - e masani lava ona tupu, pe a mavae aso muamua o le olaga ma e le manaʻomia se togafitiga umi.
  • Faʻaauau.E faʻavae i luga o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea eo mai faatasi ma le faʻafitauli o le gaʻo ma isi metabolism i le tino. Latou te manaʻomia le togafitiga faʻaleleia.

Fomaʻi vaevaeina vaevaega o mafuaʻaga o le hypoglycemia le tumau i ni vaega se tolu:

  • maʻisuka tina poʻo le maualuga o le kulukose i se taimi lata ane aʻo leʻi fanau mai,
  • fetau o le fetal o le fetus, faʻamalosia i le taimi o galuega, faʻamaʻi ma le le lava fetaui lelei o le tamaititi,
  • faʻaaoga umi o le insulin.

I soʻo se tulaga, o le tulai mai o le hypoglycemia e manaʻomia ai le vaavaaiga a se fomaʻi poʻo togafitiga vave.

Symptomatology

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai ei ai ona lava faailoga, ae ui i lea, o se foliga asymptomatic ua iloga foi. I le tulaga lona lua, e naʻo le siakiina o le toto mo le maualuga o le suka e mafai ona iloa.

O le faʻaalia o faʻamaoniga e manatu o se osofaʻiga e le alu ese e aunoa ma le faʻaofiina o le kulukose poʻo le fafagaina faaopoopo. E vaevaeina i latou i se mea e le mautonu, lea e ave ai le tino o le manava, ma le neurological. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le fatugalemu o le tino e mafai ona faʻatusatusa faʻafeagai: faʻateleina le le mautonu ma le atuatuvale poʻo le fenumiai, faʻafefe, atuatuvale.

O faʻasalalauga faʻafuaseʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia, latou te atiina ae lemu ma oʻo ai i se osofaʻiga e amata faʻafuaseʻi. O lenei tulaga e mafai ona muta i le sugar sugar, i le taimi nei o le numera e alu mo sekone e faailoa atu ai le tele o le kulukose.

Hypoglycemia i pepe laiti

O le hypoglycemia i pepe faatoa fanau mai e le eseese i uiga mai tamaiti masani. E mafai ona e maitau:

  • lē onosai
  • faʻaleagaina o le tino
  • maualalo meaʻai taumafa
  • faʻafefe
  • sosolo
  • faoa faamalosi
  • cyanosis.

O sea ata o le atiina ae o lau tama o le a faʻaalia ai se faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae ui i lea, o tamaiti laiti e vave ona maitauina le faʻamaʻi i le taimi, o le tele o suʻega e tuʻuina atu ma o le vaavaaiga a fomaʻi e sili atu le vavalalata nai lo le fanau mai o se pepe i le taimi.

Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi, o le togafitiga o le a matua faigofie lava - tuʻuina atu le vai i le kulukose, atonu o le a faʻaaogaina ma le faʻamalosi. O nisi taimi, e mafai ona faaopoopo le inisalini mo le sili atu o le soona inu o le suka i le tino.

Togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia o se faʻamaʻi pipisi masani e tupu i le 1.5 i le 3 mataupu mai le 1000 pepe fou. O le feʻaveaiga (pasi) e tupu i le lua o mataupu e tolu i pepe ua leva. E i ai le tulaga maualuga o le maua o lenei faʻamaʻi i tamaiti o loʻo mafatia o latou tina mai le maʻisuka.

Afai o le tamaititi muamua e pa'ū i le vaega lamatia mo le hypoglycemia pe a uma ona fanau mai, e manaʻomia ona ia faia nisi suʻega: ave le toto mo suka i le 30 minute muamua o le ola, ona toe faia lea o le suʻega i le 3 itula mo aso e lua.

I le taimi lava e tasi, o le puipuia o le faʻamaʻi i tamaiti i taimi uma e le o iai le lamatiaga o le fausama masani, lea e totogi ai manaoga o meaʻai o se pepe soifua maloloina. O le fafagaina o susu e le manaʻomia ai le faʻaofiina o vailaʻau faaopoopo, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafai ona aliali mai ona o le le paleni. E le gata i lea, afai e atiaʻe le ata o le faamaʻi, e tatau ona iloa le mafuaʻaga, atonu, o le maualuga o le vevela e le lava.

Afai e manaʻomia togafitiga fualaau faasaina, ona faʻapipiʻiina lea o le kulukose i le auala o se vaifofo poʻo se faʻafefeteina. I nisi tulaga, e mafai ona faaopoopo le inisalini. I le taimi lava e tasi, e tatau ona siaki pea e fomaʻi le tamaititi ina ia taofia ai le pa'ū i le suka o le toto i lalo ifo o se tulaga taua.

Totoina o fualaau faasaina ma togafitiga faafomai

A maeʻa ona faʻamaonia le hypoglycemia o se pepe faatoa fanau mai, ona siakiina lea e le fomaʻi lona maualuga o le suka. E faavae i lenei mea, o togafitiga ua faatonuina.Afai e faʻaitiitia le kulūkose i lalo ifo o le 50 mg / dl, ona amata loa lea o le puleaina o le kulūkose ma le maualuga o le 12.5%, e fuafua i le 2 ml i le kilokalama o le mamafa.

A faʻaleleia le tulaga fou o le pepe faatoa fananau mai, toe foʻi mai le susu poʻo le fausiaina o meaʻai, faʻafeiloaʻi ona suia le kulūkose ma le fafaga masani. O le vailaʻau e tatau ona faʻagasolo lemu, faʻavave le maeʻa ona mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

Afai e faigata i se tamaititi ona faʻatonuina le tele o le kulukose i se auala vavalalata, ona togafitia lea o togafitiga i totonu o le tino. O tofiga uma ua faʻamaonia mai e se fomaʻi o loʻo manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le suka o le suka.

Aua nei galo o le a vave ona iloa le maʻi, o le saoasaoa o le a tulai mai le lelei, o le a mataʻituina ma le totoʻa le atinaʻe ma amioga a au meaʻai. Afai e te aumaia le setete o le hypoglycemia i se coma, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, lea e mafai ona oʻo atu i le oti.

Mo gaioiga masani ma soifua maloloina, e tatau ona maua e sela se tino faapitoa o suka ma glucose. Afai e maua e tagata matutua le fualaau talafeagai mai meaʻai, ia pepe fou faatoa fananau mai susu susu, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ma le totoʻa meaʻai a le pepe, aemaise lava pe a maʻi le tina i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le tino o le a maua ai le inisalini sili atu, lea e fesoasoani i le maualalo o le suka.

Faʻapogai o le maualalo o le suka i se pepe fou:

  • Fanau mai i le taimi muamua.
  • Inisinia intrauterine fetal.
  • Tina e maua i le maʻisuka.
  • Fanau mai, faʻatasi ma le asphyxia o le tamaititi.
  • Toto toto.
  • O le vavao poʻo le faʻamaʻi i le tino o le pepe.
  • Le lava o meaʻai, matelaina, vavao tetele i le va o le susu.
  • O le faateleina o le anotusi o tino ketone.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi i pepe faatoa fananau mai e toesea, ae o nisi taimi e faʻaalia ai ia lava i faailoga nei:

  • Faʻalavelave faʻalavelave toto.
  • Neurologism pathologies o le vaʻaiga tutotonu (faʻaalia i le taimi ole suʻesuʻega faafomaʻi).
  • Le fefefe le aoga o vae poʻo tamatamailima.
  • Sensation of cold, trembling.
  • Telefoni sili atu.
  • Tausia o le paʻu ma mucous membranes i le lanumoana.
  • Taofi o gaioiga e faʻaalia ai le manava i se taimi umi - mai le 10 i le 30 sekone.
  • O le faʻaitiitia o fua o le fatu e maualalo ifo i le 100 lu i minute taitasi.
  • Mafatiaga o le manava. Faʻaalia i le toilalo i le va o se sigh ma se vevela.
  • Laititi o le vevela o le tino, lea e le mafai ai e le tino o le pepe faatoa fanau ona lagolagoina le soifua maloloina soifua maloloina.

O ia faʻaaliga e le o se tasi i le natura ma e maua i le tuufaatasiga ma isi, o lea afai e te matauina soo se uiga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. E le gata i lea, o se tasi o faailoga o le toto maualalo i se pepe faatoa fanau mai ua manatu o le manava vave o le manava. Ina ia pulea le glycemia i le fale, e fautuaina e faʻaaoga glucometers faapitoa e fuaina ai le suka toto ma maua ai se taunuuga i totonu o le minute.

I tamaiti oe na fananau mai i tina e maua i le maʻisuka, o faailoga muamua ma faailo o le maʻi na aliali i itula muamua, ma i latou e fananau mai i ni tina soifua maloloina ile tolu aso.

E leʻo taimi uma e mafai ona iloa ai le maualalo o le toto i le tamaititi i taimi talafeagai, talu ai o faʻamaoniga o le hypoglycemia e tutusa ma le maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a fai e le maua ai le manava, ona o le maualalo o le faʻafefiloi o le mea e faʻafefe ai, e faʻatasi ma le manava, le paʻu paʻu ma le vevela aʻo manava. O faʻamaoniga faʻapitoa foʻi e tupu i le tui o le intracranial.

O le a le faʻalavelave pe a maua e le pepe fou se suka maualalo

A maua e le pepe fou se suka maualalo, o le a le mea matautia? O a taunuuga? O le ā e lamatia ai le faʻamaʻi? O aʻafiaga o le maualalo o le suka i totonu o le tino o le pepe faatoa fanau mai e ono mafai ona maua ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maliu, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o toto toto o vae ma lima, faʻailoga pe leai atoa o le vaʻaia, maʻi fatu cardiovascular, faʻapea foi le maliu ona o le maliu o le mafaufau faila na tumu i le kulukose. Talu ai o le maualalo o le suka i se pepe faatoa fanau mai e faigata ona iloa, o le atinaʻe mulimuli ane o le maʻi e mafai ona oo atu ai i ni faʻafitauli:

  • Le faʻaalia o toto i totonu o le toto.
  • Le atinaʻe o thrombophilia ma veins varicose.
  • Faʻaleagaina o le toto, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o le gataifale ma le le lava o le tino ma hormones talafeagai ma vitamini.
  • Le i ai o aʻafiaga i totonu ona o le le lava o le toto.
  • Faʻaleagaina o le tino
  • Aafiaga i le atamai, mafaufauga mafaufauga ma manatuaga. O nisi taimi o le iʻuga o nei mea ua vavaeeseina e mafai ona avea ma pisipisi pipi. Faʻailogaina o galuega faʻamalosi e faamutaina ma le taimi talafeagai o le toto suka.
  • Faʻaleagaina i le maskloskeletal system, lea e mulimuli ane mafai ona oʻo atu i le le atoatoa.

Ae o le lapataiga talafeagai ma le puipuia o mea o le a fesoasoani e aveesea ai taunuuga o le hypoglycemia e tusa lava pe amata i le amataga o lona atinaʻe, aua afai e maualalo le toto o le pepe fou, e tatau ona vave amataina togafitiga.

Puipuiga ma togafitiga

Puipuiga o le faʻamaʻi o le ki i le ola maloloina o le tino ma le leai o faʻamaʻi. Ina ia puipuia le hypoglycemia, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  • Vaʻavaʻai susu. I mataupu pe a vave le pepe, e faʻatagaina e fafaga faʻatasi ma cereals, ae na o le faʻatagaga a le fomaʻi.
  • Leai se isi meaai pepe pepe. E le mafai e se pepe fou ona 'ai se mea e ese mai i le susu o tina.
  • Faʻaaogaina lelei o lepela, pape, lino moe i totonu o le potu. O le faatumauina o le vevela o le tino maloloina o se mea muamua lea i le puipuia o le suka maualalo.
  • O le susu susu e tatau ona amata i totonu o le itula talu ona fanau mai.
  • E sili le lelei le fuafua o le meaai a le pepe i luga o se faasologa ina ia leai se televave pe le lava le fafagaina, o se taunuuga o le a mafai ona tupu ai le maʻi. Afai e le faʻaalia e le tamaititi ni faʻailoga o le fiaaai (ole tamaititi maloloina e ole atu i le 4-5 taimi i le aso), o le faailoga lea mo se asiasiga i le fomaʻi.
  • E tusa lava pe itiiti ifo i le 32 vaiaso le matua o le pepe fou, ma o le mamafa e itiiti ifo i le 1.5 kilokalama., O le fafagaina e fautuaina pea e ala i le susu, sei vagana ai fautuaga a le fomaʻi.
  • Afai o le kulūkose e itiiti ifo i le 2.6 mol, ona tatau lea ona vave amataina le afaina o le kulukose.

Tusa lava pe o maʻi le pepe faatoa fanau mai pe leai foi, i itula muamua o lona olaga e tatau ona ia maua le kulukose i totonu o le tino.

O le vaega aʻafia e aofia ai fanau oe:

  • E le lelei le faʻafefeteina.
  • O le mamafa o le tino e sili atu i le fa kilokalama.
  • Tina le maʻisuka ituaiga 1.
  • E leai se mea e mafai ona maua ai mea taumafa.

Mafuaaga ma Aotelega

I aso nei, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e lautele i tagata matutua ma tamaiti, e aofia ai pepe faatoa fananau mai. E mafua lenei mea ona o le tele o mea moni o loʻo tutupu i le 21st seneturi. Leitioa a taʻua lenei maʻi o le mala oo tatou taimi. I le afaina ai o le tino o le tino, o le faamaʻi e faigofie ona fesiitai atu i galuega a le tino o le mafaufau ma avea ma punavai o le atinaeina o faamaʻi, lea eo faatasi ma le faoa faamalosi ma le le atoatoa o le fatu.

O le mea lea, o le hypoglycemia e aunoa ma ni faailoga manino e mafai ona faatupuina ai le thrombosis poo le osofaia o le fatu, ae o le a le vaaia le faailoga po o le fale. O le mea lea, i muamua faailoga o le maualalo o le suka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi ma faʻataʻitaʻi suʻega talafeagai ole toto e fesoasoani e puipuia le pepe mai maʻi ma mulimuli ane faasaoina lona ola. Talitonu o mea e popole ai e taua.

Faailoga ma faailoga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

I le tele o tulaga, e le tupu ni faailoga. Neuroglycopenic symptoms e aofia ai faʻasalaga, coma, cyanotic episodes, apnea, bradycardia, poʻo le faʻailoga o le tino ma le maalili.

Lapataiga : o aʻafiaga faʻapitoa atonu e le o iai i le ogaoga o le hyperglycemia, o le mea lea, i ni tulaga masalosalo, ia fuafua pea le GC!

  • Apathy, faʻavaivaia le susu (faailoga faʻapitoa o le hypoglycemia i tamaiti matutua).
  • Tigā, afu.
  • Vaʻaia Cerebral.
  • Tachycardia, fesuiaiga i le toto maualuga.
  • Tachnpnea, apnea ma cyanosis osofaʻiga.
  • O se tagi faafuaseʻi.

Faʻamatalaga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

  • O siaki kulupu o le po.

O faʻailoga uma e le manino ma e tupu foi i pepe faatoa fananau mai ma le asphyxia, sepsis, hypocalcemia, poʻo le opioid withdrawal syndrome. O le mea lea, o pepe faatoa fananau mai o loʻo aʻafia pe leai foi nei faʻaʻailoga e manaʻomia vave le suʻega o le kulūkose moega moe. O tulaga le maualalo maualalo e faʻamaonia e ala i le suʻeina o se toto toto.

Lapataiga : hypoglycemia = faʻaaoga i le siama!

  • E faʻafefea?: O le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo le pulea lelei i le va o le fuataga laʻititi o loʻo i ai le vavaeese mai le mea na maua e le hexokinase metotia faʻaaoga i totonu o le fale suesue, o lona uiga, o faʻamalositiga o le glucose o le pathologically low results from measurement using strips should be immediately siaki e le metotia falesuesue. Tulafono o le agavaʻa: HA 4300 g i le fanau mai, pepe mai se tina o loʻo maua i le maʻisuka, pepe fou.
  • O afea? O le anapogi a le GC, 1/2, 1, 3, ma le 6 itula i le maeʻa ona tuʻuina atu, ona faʻatatau lea i faʻamatalaga.

Faʻamatalaga a le Peraimeri: Muamua, e le aofia ai faʻamaʻi faʻaleagaina, e pei o sepsis, malformations.

O le hypoglycemia faʻaauau / togafitia togafitiga:

  • fuafuaga e faasaga i se talaaga o le hypoglycemia o se metabolite autu o le P-hydroxybutyrate, gaʻo gaʻo susu, lactate ma le toto.
  • isi eseesega diagnostic algorithm.
  • Faʻamatalaga faʻatulagaina - taʻitaʻia e vaega e fa.

Togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

  • Dextrose ma le faʻamalosi (mo le puipuia ma togafitiga).
  • Meaʻai paleni.
  • O nisi taimi o le glucagon i intramuscular.

O tamaiti e sili ona maualuga le lamatia o loʻo aʻafia ile togafitiga. O pepe mai fafine e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina le inisalini e masani ona tuʻuina atu i ai le 10% o le kulūkose mai le fanau mai. O isi pepe faatoa fananau mai o loʻo le faʻamaʻi e tatau ona amatalia fafaga fafaga i taimi uma e faʻafefiloi ai meaʻai.

Afai e pa'ū le glucose i le 120ml / kg / aso mo le 6-8 feedings).

  • Afai e le mafaia - glucose infusion 10% 4-5 ml / kg / itula.
  • Maʻi malosi o le hypoglycemia (Aisea e manaʻomia ai le suka

    O le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le natura o se vailaʻau gaʻo ma le punavai autu o mea taumafa mo tino ola. E foliga mai o le sili atu o kulukose e sili atu nai lo le meaʻai fualaʻau, ae e le o le tulaga lea. I totonu o le tino, soʻo se faʻagasologa e lelei i le faʻaogaina lelei, ma o le faateleina o le kulukose e aʻafia ai totoga ma gaʻo uma, o le mea moni e afaina ai, ma o se faaletonu, e ese mai ai, e le maua ai meaai masani. O le inisalini o le hormone e maua mai i siama o le pancreas e nafa ma le maualuga o le suka. O lona toilalo ma mafua ai le le lava o le gaosiga o le insulin lea e mafua ai le maʻisuka. O le faʻatupulaʻia ma le faʻaitiitia o le suka e masani lava o se avefeʻau o isi faʻamaʻi matautia, ma e sili atu ona vave iloa vave.

    Faʻamaumauga o suʻesuʻega

    O le auiliiliga e tuʻuina atu i le falemaʻi poʻo i totonu o le fale suesue faalilolilo. O le toto e ave mo le auiliiliga mai se tamatamailima pe mai se vein (ona sili atu lea ona saʻo le iuga). I totonu o tagata matutua ma tamaiti, o le maualuga o le suka e le mausali ma ua fuafuaina i luga o se manava gaogao. O le mea lea, o le kulūkose e tulaʻi i totonu o le toto pe a uma ona 'ai ma e faʻalagolago i le taimi o le aso, faʻafitauli faaletino ma faalelagona.

    Ina ia maua saʻo le sao o le toto i le fanau, o sauniuniga talafeagai e tatau. A o lei foaiina atu le toto, aua le fafagaina le pepe mo le tusa ma le 10 itula, inu vai na masani ona fufulu poʻo vai inu, e faʻatagaina e fafaga le pepe fou ma le pepe 3 itula aʻo leʻi faia le suʻega, ae le o mulimuli ane. E le fautuaina mo tamaiti ina ia fufulu o latou nifo aʻo leʻi faia le suʻega, aua o le paʻu, aemaise lava o tamaiti, e aofia ai le suka, o loʻo aʻafia i totonu o le mucous membrane o le gutu ma faʻasese ai iuga.

    Lisi o tulafono mo vaitausaga eseese

    E le pei o tagata matutua, o tamaiti e le o manino le fuaina o faailoilo, o le toto maualuga o le suka i tamaiti e faalagolago tele i le matua o le pepe, ma e tofu le vaitausaga ma ana lava mea. E le gata i lea, e taua le amanaia e faapea e mafai ona fesuisuiai masani i luga o le fale suesue lea na faia ai le suesuega, o lea, i auiliiliga uma, e sosoo ma le taunuuga, o le falesuesue e tuu ifo ona tulaga masani. Faamasani oe i tulaga faʻavaomalo ma saili pe o le a le mea e tatau ona tupu, o le laulau o loʻo i lalo o le a fesoasoani:

    Aʻo le taunuʻuga e ese mai le masani

    I le mauaina o se taunuuga e ese mai le masani, aua nei vave faʻalogoina le faʻamalo. Muamua, i se tamaititi, aemaise lava i se tamaʻi laʻititi, e matua faigata lava ona tausisi i tulafono uma mo le totoina o toto, e tatau ona toe faʻataʻitaʻiina le auiliiliga, ua maeʻa ona mafaufau i fautuaga mo sauniuniga. Lona lua, o se faʻaopoopoga o le taunuuga, i le faaopoopo atu i le maʻisuka, e masani ona fesootaʻi ma:

    • faatasi ma le auʻiliʻiliga ina ua uma ona 'ai,
    • ma faʻafitauli faʻalagona pe faaletino ae leʻi oʻo i le toto sampling,
    • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o isi totoga o le endocrin (sei vagana ai le pancreas) - flanua o le eleele, lau oona, pituitary gland,
    • faʻatasi ai ma le maʻi e leai se faʻamaʻi,
    • ma faʻamaʻi pipisi e ese mai le maʻisuka.

    Suesuega faaopoopo

    Talu ai e leʻo taimi uma e mafai ai ona siaki saʻo le sauniuniga mo le auʻiliʻiliga ma le sao o le toto sampling, o nisi taimi e maua ai iʻuga o tuaoi, ma i luga o latou faavae e le mafai ona e fai mai e uiga i le faateleina o le kulukose. O loʻo iai nisi metotia suʻesuʻe. O nei mea e aofia ai le suʻega o le toleniga o le glucose e faʻamoemoe e fuafua ai le vave vave ona faʻaaogaina le kulukose e le tino ona o lona soona taumafa, o lona uiga, o le a le umi e toe foʻi ai kulukose i le masani.

    O lenei auiliiliga e pei ona taua i lalo: ole tamaitiiti, pe a maeʻa le fua o le suka, e tatau ona tuʻuina atu se manava gaogao i le glucose mama i le paʻu (1.75 g i le kilokalama o le mamafa o le tino), faʻaitiitia i sina vai. Ma, i le 30 minute uma, e ave fua ma ua vaneina se kalafi e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Valuga i lalo ifo o le 7 mmol / L, faamauina 2 itula i le maea ai o le suʻega, ua manatu e masani. I le maualuga o le 11 mmol / L, o le taunuʻuga e faʻaaogaina o le solia o le faapaleni kullukose, prediabetes. Tulaga maualuga e sili atu i le 11 mmol / L e tautala ai mo le maʻi.

    Faailoga o le Suga Suga

    E toʻatele matua e popole i le fesili pe mafai ona iloa le faateleina o le suka ia latou pepe e aunoa ma le faia o se auiliiliga. O le mea moni, o le maʻisuka ei ai faʻamaoniga faapitoa, pe a maua, e faigofie ona masalomia. O nei mea e aofia ai le faateleina o le fia inu, o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urina i le aso. E le gata i lea, e tatau ona mataala matua ma avea o se taimi e faia ai se taimi atofaina ma le fomaʻi, faʻaauau pea le gaogao, momoe, vave le vaivai o le tamaititi. O taimi e le masani ai faʻafitauli o le gasegase metabolism e ono mafua ai ona tuai i le atinaʻe mafaufau ma le tino o le pepe.

    O le tele o faʻamaʻi faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e maua i le vave laʻititi, ma afai e le faʻamalolo, ona ave lea o le puipuiga ma puipuia faʻamaʻi mai le aafia tele o le olaga i le lumanaʻi. O le maʻisuka e faatatau i se tasi oi latou, e maua i luga o se faʻavaega faigofie. O le aveina o le toto e le mafua ai le le fiafia i le pepe, ae, atonu, o le a fesoasoani tele i lona olaga i le lumanai.

    O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e maualalo le toto suka (pa'ū i lalo o le 2.2 mmol / L). E avea ma tasi o mafuaʻaga taatele o le oti i tamaiti poʻo e oʻo atu ai i faʻamaʻi ogaoga o le tino tutotonu. O lenei tulaga e manaʻomia ai faʻamatalaga vave ma togafitiga e aloese ai mai le afaina o taunuuga.

    Le mea e fai

    Vaʻaia taimi uma le siaki toto o lau pepe. I le averesi, e fautuaina faʻalua 2 le kaluʻu i le aso.

    Ina ia faʻaleleia le suka pe a uma ona fanau, tuʻu le pepe i le tina ina ia paʻi atu i le paʻu. E taua le vave amataina o le susu.

    O se tina e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona tausia lona lava tulaga. I lenei tulaga, o le a maua e le pepe le susu susu ma le lava o meaʻai. Afai e tatau ai, ua tuʻuina atu i le pepe se iniseti o se vailaʻau dextrose.

    Gaoioiga masani

    Ole suʻega e mafai ona faʻatinoina i totonu o le fale suʻesuʻe poʻo le glucometer i le fale. Mo suʻesuʻega, ave i ai le toto vevela poʻo le toto. E mafai foi ona faia se togi i luga ole mulivae. O le suʻega e faia i le taeao i luga o se manava gaogao. E le fautuaina le fafagaina o le pepe fou mo le 10-12 itula aʻo leʻi suʻeina. Afai e mafai, e tatau ona toʻa le tamaititi.

    Afai o le suʻega muamua na faʻaalia ai se vavaeese mai le masani, e manaʻomia se suʻega o le faapalepale kullusesese. Ua tuʻuina atu i le pepe se 75% glucose solution. Ona toe fai lea o le auiliiliga.

    O aʻafiaga e aʻafia i le matutua, mamafa, tulaga o le soifua maloloina. O le maualalo o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i tamaiti mai le 1 i le 12 masina e faʻamatalaina e foliga o metabolic processes.

    E masani lava, o le maʻisuka e maua i pepe faatoa fananau mai pe a maeʻa le hypo-hyperglycemic coma. E mafua lenei mea ona o le mea moni e le mafai e pepe ona lapatai matua e uiga i se tulaga faaletonu i le manuia.

    Toa maualuga

    O le faateleina o le suka toto ua taua o le hyperglycemia. E maua pe afai o le kulukose anapogi e sili atu nai lo le 4.4 mmol / L.

    O le Hyperglycemia e mafua ai mafuaʻaga eseese.

    • Pancreatic dysfunction. O le iʻuga, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻamaonia pe leai foi.
    • Thyrotoxicosis, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i le suka toto ona o le televave faasela o hormones thyroid.
    • Faʻafitauli faʻapitoa o meaola faʻafefe.
    • Faʻaalia o corticosteroids.
    • Le popole po o le le mautonu.

    E masani lava, o le maualuga o le suka e mataituina i tamaiti ei ai le gasegase o le gasegase, faʻavaivaia e ala i le puipuia o le tino, gaʻo ma le mamafa o le fanau mai nai lo le 4.5 kilokalama. Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le ituaiga o maʻisuka ituaiga susu 1 i le pepe faatoa fananau mai o le ulaula tapaa, o le faʻaaogaina o fualaau oona malolosi ma fualaau faasaina, ma le ava i le taimi o le maitaga.

    O faʻamaoniga e ono tupu i le aso muamua poo le 2 masina o le olaga. O le faʻamaʻi i pepe e sili atu ona ogaoga nai lo tagata matutua.

    • O faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ma se lagona tumau o le fiaaai. E tagi le pepe ma e le lelei, faatoafilemu pe a uma ona fafaga. I le taimi lava e tasi, o le mamafa o le tino e le faʻatupulaia, ae mafai foi ona faʻaitiitia.
    • E fesili le tamaititi i le vai i taimi uma.
    • Le tele o aso o le mimita ma le afu e faateleina.
    • Laʻau faʻamalosi, pe a uma le faʻamago, o pepeti e tumau i le paʻepaʻe.
    • O le vaivai, vaivaiga ma le moe. O le tamaititi e le aoga, le toaga, e le manao e taʻalo, e le faʻaalia le fiafia i le siosiomaga.
    • O le paʻu e mamago, paʻu.
    • E sosolo le fata.
    • O le tulaga ogaoga e faʻaalia i le vomiting, manava manava, faʻamalosia ma le malosi tele o le gasegase ma uiga o le faʻalalauina.

    Togafitiga mo le hyperglycemia e aofia ai le inuina o le inisalini, lea e faamautinoa ai le masani ai o le inu o le kulukose. Pe a fuafuaina le fualaau, tausaga, mamafa ma le tulaga lautele e amanaia.

    E fautuaina le fafagaina o se pepe ua maʻi ma susu susu. Afai e mafai, e taua le lafoaia o meaʻai paleni, aua e le gauai ile tino o le tamaititi. Afai e le mafai lea, tuu atu le fiafia i mea faʻapitoa e leai ni kulukose.

    O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai le muamua, le maualalo le mamafa / tele mo le tausaga faʻasologa, ma le asphyxia perinatal. O le suʻesuʻega e masalomia le faʻamalosia ma faʻamaonia e se suʻega kullukose. O le fomaʻi e faʻalagolago i le faʻamaʻi faʻamaʻi. Togafitiga o mea taumafa oona poʻo le kulukose oona.

    E tusa ai ma se suʻesuʻega o neonatologists i Egelani i le vaitau o le 80, o le tapulaʻa pito i lalo o kullukose plasma masani, lea e fuafua ai le suiga i se setete o le hypoglycemia, mai le 18 i le 42 mg / dL!

    O fuainumera masani o le "masani" o le kulukose toto (GC) i pepe faatoa fananau mai e le o avea ma sui o se faʻaaliga o le faapalepale o le glucose, ae o se taunuuga o le amataga o le fafagaina o pepe faatoa fananau mai i le 60s. Aʻo pepe ma pepe laiti e ala i le matua, o le lamatiaga o le hypoglycemia e sili atu le maualuga nai lo le soifua maloloina o pepe ona oa latou tamaoaiga laiti o le glycogen ma le toilalo o glycogenolysis enzymes. I le vave amataina o le fafagaina, o le maualuga o HA i le vaiaso muamua o le olaga o loʻo i totonu o le 70 mg / dl.

    O lenei faauigaga faʻamaonia o le hypoglycemia e faʻavae i luga o fua faʻataʻitaʻiga o le HA i tamaiti soifua maloloina faʻafouina talu ai nei e leʻi leva ona toe faʻaleleia i le talaaga e fiafia i se faʻamatalaga sili atu. O le fesili e lei uma ona faia "o le hypoglycemia", ae "o le a le tulaga o le HA e talafeagai mo le masaniga o le tino o le pepe aemaise lava le faiʻai"?

    E toʻalua na faia suʻesuʻega e iloilo ai le aʻafiaga o laʻititi maualalo o le HA i luga o galuega faiʻai faia toetoe lava tutusa faaiuga:

    • Lucas (1988) na faia se iloiloga o le neurology i pepe laiti (n = 661) ma faaalia i le vaega o tamaiti o le maualuga o le GK ua faaitiitia i lalo ifo o le 2.6 mmol / L mo le itiiti ifo i le 3 aso, ae o le faailoga na na toesea, i le 18 tausaga le matua, o le faaletonu o le neurological ua maitauina 3.5 taimi e sili atu nai lo le vaega o le pule. O nei taunuʻuga na faʻamautuina mulimuli ane e faʻamaumauga o le Duvanel (1999) suʻesuʻega pe a iloiloina le galuega o le neurological i tamaiti na fananau mai i le 5 tausaga le matutua, ma na maitauina o faʻasalalauga faifaipea o le hypoglycemia o loʻo i ai le aafiaga sili ona leaga i le atinaʻe o le tamaititi.
    • Koh (1988) i lana suʻesuʻega e faʻaaoga ai metotia o le neurophysiological iloilo ai le sootaga i le va o le maualuga o le HA ma le i ai o faʻamalosi faʻamalosi i pepe fou. I le taimi lava e tasi, i tamaiti e leʻi faʻaitiitia le maualuga o le GK i le 2.6 mmol / L, e leai ni mea faʻaleagaina na tusia i soo se mea, e le pei o le vaega o tamaiti ei ai le maualuga o le kulukose (n = 5).

    Faʻavae i luga o taunuʻuga o nei suʻesuʻega, o faʻasalalauga nei e mafai ona maua:

    • Muamua, o le faatumauina o le glycemia> 2.6 mmol / L e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia ma le tumau.
    • Lona lua, o vaitaimi faifaipea ma le faaumiumi o le hypoglycemia e foliga mai e sili atu ona ogaoga mo se pepe faatoa fanau mai nai lo taimi pupuu poʻo le nofofua. O le leai o ni faʻailoga faʻapitoa masani i le vaitaimi ole tausaga o se tulaga taatele, ma e le o atagia ai se gasegase o le hypoglycemia. O le mea lea, o le hypoglycemia e tatau ona manatu e sili atu ona faigata ma manaomia ai togafitiga ma le pulea.

    Faigaluega fou ma taimi fou (e aofia ai le SGA): 4300 g.

  • Asphyxia, faʻalavelave faʻaleagaina.
    • O togafitiga o fualaau o tina (thiazides, sulfonamides, β-mimetics, tocolytics, diazoxide, vidiabetic drugs, propranolol, valproate).
    • O se tamaititi mai se tina e maua i le maʻisuka (e oo i le 30%).
    • Polyglobulia.
    • Wiedemann-Beckwith Syndrome (1: 15000).
    • O le hyperinsulinism masani (o le taimi muamua: nezidioblastosis), insulinoma (e seasea lava).
    • Leʻocine-sensitive hyperinsulinism.

    Faʻaititia le faʻaaogaina o le kulukose:

    Faʻafitauli o le gluconeogenesis enzymes:

    • fructose-1,6-bisphosphatase
    • phosphoenolpyruvate carboxy kinases
    • pyruvate carboxylase

    Faʻaleagaina o le glycogenolysis enzymes (glycogenoses ma le faʻaogaina o le hypoglycemia):

    • glucose-6-phosphatase (ituaiga I)
    • iva le lala o le enzyme (fefaʻatauaʻiga o le enzyme) (ituaiga III)
    • ate le phosphorylases (ituaiga VI)
    • phosphorylase kinases (ituaiga IX)
    • glycogen synthetase (ituaiga 0).

    Faʻafitauli i le amino acid metabolism: faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi o le sipili, tyrosinemia.

    Organic acidia: e pei o le acidmia propionic, methylmalonic acidmia.

    Galactosemia, fua o le palasele.

    Faʻafitauli i le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo.

    Le lava le faaaogaina o le kulukose mai meaʻai.

    Faʻafitauli Hormonal: toesea o le tuputupu aʻe o le hormone, le lava o le ACTH, faaletonu o le glucagon, hypothyroidism, le atoatoa o le cortisol, vavaeese ma tuufaatasi pituitary disorders.

    Isi mafuaaga: o se mea sese i le faatinoina o togafitiga e afaina ai, o se malologa i le amio o le fusion togafitiga e tetee atu i se talaaga o le foai maualuga o le kulukose, siama ogaoga o le intestinal, faafesuiai toto, diathsis peritoneal, indomethacin therapy, glucose infusion e ala i se maualuga maualuga i le aluga o le umbilical.

    Hypoglycemia i tamaiti e maua i le maʻisuka

    Ina ia aloese mai se pa'ū mataʻutia i le kulūkose i le tino o lau tama, taumafai e fua le maualuga o lona suka i le tele o taimi i se masini faapitoa. O tamaiti matutua atu e tatau ona aʻoaʻoina i lenei faiga ma faʻaauau ona latou faia i latou lava. Faʻaaoga i taimi uma nisi o fualaau suamalie suamalie, mamago poo le sua. O masini gaʻo vailaʻau e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le 15 minute.

    Fai mai a matou tagata poto faapitoa

    Faailoga o le maualalo o le toto suka e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi tuga, o lea e taua tele le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi e aunoa ma le faatuai. O le siama o le hypoglycemia ua faia e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe mo le suka. Mo tamaiti matutua, o faailoga lava e tasi o le hypoglycemia e taua mo tagata matutua.

    O le faaitiitia o le kulukose i pepe e matautia e le gata i osofaiga, ae faapea foi i le faaleagaina o le fatugalemu o le tino, le atinaeina o epilepsy, ma le lafoaia o mafaufau. Aisea e aliali mai ai nei mea le lelei uma? O le mea moni, o le nerve sela o tamaiti o loʻo matua laiti lava ma faʻaeteete i se pa'ū i le kulukose.

    Ina ia aloese mai se osofaʻiga o le hypoglycemia i tamaiti soifua maloloina, mataʻituina a latou meaʻai (e tatau ona tumu), tuʻu lauulu i le ato a le aoga. A alu le tamaititi mo se savaliga umi, avatu ia te ia tupe ina ia mafai ai ona e faʻatau meaai i le faleoloa.

    Faailoga, mafuaʻaga ma togafitiga mo le hypoglycemia

    Toto toto maualalo

    O fomaʻi e masani lava o le maualalo o le toto suka i le hypoglycemia, o se mea faʻaleagaina ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto o le kulukose i lalo ifo o tulaga taliaina lautele. O lenei tulaga e afua mai i le tele o itu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic ma tulaga eseese / faafitauli le lelei.

    O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia tele lea e mafua ai le tele o faʻamalositiga faʻasalaga lē lelei, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga e lamatia ai le ola i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia poʻo le leai o se faʻalogona i le ita). E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

    Mafuaʻaga talafeagai

    O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

    1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
    2. Faʻamalalaina.
    3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
    4. Gaoioiga malosi malosi.
    5. Alcoholism
    6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
    7. Tele le vaivai o le tino.
    8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
    9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
    10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
    11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
    12. Menstruation.

    Toto toto maualalo i alii ma tamaitai

    Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino.

    E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka.

    Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

    O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, faʻateleina le faʻaitiitia o faleoloa glucogen ma, e tusa ai ma lea, le faʻasaina o lona genesis e aʻafia ai. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto i le aso atoa, talu ai ona o le hypoglycemia e le o se mea e sili atu ona lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

    Toto toto maualalo i se tamaititi

    O le tele lava o mea masani i tamaiti o le faʻaogaina lea o le hypoglycemia aiga, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaitiiti ei lalo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

    O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga.

    O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

    O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

    I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina o le lela, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

    Fualaau ma vailaʻau

    1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.

  • O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  • Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.

  • I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  • Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.
  • Fofo faʻapitoa

    Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

    1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
    2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
    3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
    4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

    Puipuia o le Hypoglycemia

    O le lisi o auala puipuia mo le taofia o se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto e aofia ai se taumafataga ma meaʻai faʻasolosolo ma aso masani, ma le faʻasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka.

    I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e ave le televavitamins faigata ma le maliliega o le masini i totonu, le teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, galue malosi faaletino, faapea foi le masani i tagata uma o le aiga ma se faafitauli talafeagai ma le aoaoina oi latou i tulaga talafeagai i le tulaga o se faafuasei o se faailoga.

    Meaʻai talafeagai ma taumafa

    I le maualalo o le toto toto, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se taumafa a le tagata lava ia mo oe, i le amanaia o le ogaoga o le faafitauli, le i ai o le maʻisuka o se ituaiga faapitoa, faapea foi ma le tulaga o le tino.

    1. Faʻateleina lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e ala i le 'aina o fualaʻau, paluga o le saito, ma falaoa atoa o le falaoa.
    2. Faʻateʻaina atoa le ava malosi, semolina, pasta mai ituaiga o le susu, muffins, susu ma malosi malosi, ituaiga uma o meaʻai ma gaʻo meaʻai, mea manogi, meaʻai ulaula, pepa ma le sinapi.
    3. Taumafa suamalie, kuki, le meli ma le sua tele.
    4. Taumafa vaega, i ni vaega laiti, aua neʻi galo le 'ai o meaʻai fuatini ma sina gaʻo.
    5. Taulai atu i mea taumafa e maualuga i le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaitiitia o le suka mai i mea gaʻo. O filifiliga aupito sili ona lelei o le sana, peʻa, leketi pateta.
    6. Ia mautinoa e aofia ai i fualaau o fualaau 'aina, e faʻamafana ma faʻamago, pe i totonu o lau lava suavai, e aofia ai le maualuga o le suka.
    7. Filifili sela punaoa o le protein - iʻa, pi, moa po o le lapiti.
    8. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o kalaine i le tele e mafai ai, lea i le tele o mea e matua faʻaleagaina ai le faagasologa o le atinaʻe o le hypoglycemia.
    9. Sui mea inu faʻamaʻavale ma minerale e aunoa ma le gas.
    10. E mafai ona e maua le polotini e te manaʻomia mo le tino mai isi oloa - fatu, meaʻai susu susu.

    Fuafuaina o aso taʻitasi

    1. O le ai ai ni a matou fuamoa e lua ua kuka ma tea ua le tofoina faatasi ma sina fasi falaoa atoa.
    2. E i ai se meaʻai ma se ipu susu poo se tasi o fualaau e le o faʻasalaina o le tele ole laʻau.
    3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le susu i luga o le paluga o aano o manu ma salati fualaʻau. Faʻaopoopoga - o se vaega o iʻa feʻaveaʻi ma lauti.
    4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fualaau aina suamalie.

    O le isi mea e fai o le 50 kalama o pala.

  • O le taumafataga o le Dinner na moa le moa po o le lapiti o le lapisi faatasi ai ma se apa meaʻai fualaau. I le avea ai ma sui o le lauti ma le kofe, e mafai ona e faʻaaogaina le chicory.
  • Lua itula ao lei moe - o se ipu malamalama o le 1 pasene lefir.

    Mataʻitu lau mea taumafa, 'ai le mea saʻo, mataʻituina le masani i aso taʻitasi ma i le tele o tulaga e mafai ona e faʻaumatia le hypoglycemia e aunoa ma fualaau faʻasaina!

    Toto toto maualalo i pepe faatoa fananau mai

    O le pa'ū faʻaleagaina o le suka i lalo ifo o tulaga taua e taua o le hypoglycemia. O lenei tulaga o le tino e le tulaga ese i le maʻisuka. I tagata soifua maloloina, o le faʻaitiitia o le kulūkose e mafua ai:

    • anapogi
    • inupia
    • gaioiga faʻavalea.

    O le suka mama e masani lava ona matauina i tamaitai i le vaitaimi o le soifuaga. Glucose o le punavai sili lea mo le tino atoa. O le sili atu o le gaosiga o le glucose e manaʻomia e le ogatotonu o le tino (CNS).

    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, e le maua e le faiʻai le tele o meaʻai. E sili ona matautia le maualalo o le suka i se pepe fou. O lea ituaiga faʻaʻailoga e mafai ona oʻo atu ai i le faiʻai o le faiʻai ma faʻalavelave faʻalavelave le pepe.

    Taua! O le aoga o le kulukose e 2.3 mmol / L e taua tele. Faatasi ai ma lenei numera numera o le suka, ua maua ai se tamaititi i le hypoglycemia.

    Talu ai ona o mea faʻapitoa o metabolic processes i le tino o le pepe, o faailoga o le suka o le toto e ese mai i latou i tagata matutua. Ina ia fuafua lelei tulaga faatauaina mo le tamaititi, ua faia se suega o le faapalepale kullukose.

    I le avea ai o se avega, ua tuʻuina atu i le pepe se vaiinu o le kulukose. E faʻafa ona faia le sampling o le toto: i luga o se manava gaogao, pe a uma le 60, 90 minute ma le 2 itula peʻa uma le faʻamalositino.

    E masani lava, o le maualuga o le suka i pepe tumau e tatau ona fetaui lelei i le mamol / L o loʻo i lalo.

    I luga o se manava gaogao60 minute mulimuli aneE tasi le itula ma le afa mulimuli anePe a maeʻa le 120 minute
    2,78 – 4,46,7 – 9,45,6 – 7,83,9 – 6,7

    O faʻamatalaga e faia i le lima aso muamua talu ona fanau mai. O le toto sampling mo le auiliiliga ua faia mai le mulivae o le pepe fou

    Ituaiga ma mafuaʻaga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai

    O faʻamau maualalo o le suka i tamaiti laiti e tupu pe a fanau mai pe i totonu o le lima aso talu ona fanau mai. O le faʻavasegaina o ituaiga o glycemia e fuafua i le natura o lona auala. Vaefa lua ituaiga autu.

    E tupu mai i le talaaga o le le lava o le mamafa o le carbohydrate (glycogen), lea e faia i glucose residues. O lenei ituaiga meaola o le uiga lea o pepe e leʻi leva ae leʻi maua le taimi e maua ai le malosi atoatoa faaletulafono. O le tulaga e le o se taimi uumi ma e mafai ona faʻavevelaina e ala i le fofo o le kulukose.

    O mafuaʻaga e faʻaosofia ai le hypoglycemia e le tumau:

    • ua maua i le maʻisuka o le fafine o loʻo fananau mai,
    • o le faʻaaogaina o meavaʻavaʻa faigofie (i se aofaiga tele) i le taimi lava lea ao leʻi tuʻuina atu,
    • inisinia ole inisinia ole vaega ole eletise ma le protein (malnutrition),
    • ova o le okesene (hypoxia) ma se tulaga o le suffocation (asphyxia) pe a fanau mai se pepe,
    • afaina o le tamaitiiti,
    • togafitiga le talafeagai o le maʻisuka ituaiga i le vaitaimi o le soifua maloloina (o le faʻaaogaina o le inisalini faaumiumi).

    O le hypoglycemia tumau pe tumau

    Manaomia togafitiga faʻapitoa ma le tulituliloaina o se taimi umi e se endocrinologist. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma mea nei: faʻasologa o le gasegase faʻasolosolo ma Beckwith-Wiedemann syndrome (faʻatupulaia o le tino), maʻi faʻapitoa o le autoimmune.

    E masani lava, aʻo leʻi oʻo i le suʻega o le toleniga o le glucose ma isi metotia o faʻataʻitaʻiga, o le hypoglycemia muamua pe a mavae le fanau mai e fesoʻotaʻi ma le vave amata poʻo le tolopoina o le tuputupu aʻe o le intrauterine.

    Afai ole maualuga o le suka e le tulaʻi i tulaga masani, e manaʻomia e le tamaititi le togafitiga faafomaʻi e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic.

    Aafiaga leaga

    O fua le lelei e ave i lalo o le hypoglycemia i tamaiti o aso muamua o le olaga e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le tino ma le mafaufau i le lumanaʻi. O le a le mea ua tupu? Muamua lava, o aʻafiaga o le maualalo o le suka i se pepe faatoa fananau mai e aʻafia ai le atoatoaga o galuega a le faiʻai. I le lumanaʻi, o faʻamatalaga nei e mafai ile tamaititi:

    • Papatiso Cerebral (cerebral palsy),
    • faafuaseʻi ona amataina le faoa faamalosi (epilepsy),
    • mafaufauga ma lagona le lelei,
    • faʻaititia galuega faʻatonu (manatua, faʻatinoina o mafaufau),
    • maua mai le ita (dementia).

    O faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai le tino vascular system. O loʻo faʻaalia mai i le atinaʻeina o le vailaau.

    O vaʻa faʻapitoa o le urinary system ma masini faʻapitoa, pito i lalo, ma le gastrointestinal tract e aʻafia. O suiga o Macrovascular e aʻafia ai galuega masani a le loto.

    O aʻafiaga o le hypoglycemia i tamaiti e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le maskloskeletal system.

    I le tulaga o le televave o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, e ono oti le tamaititi pe ua maʻi le mafaufau.

    O le puipuia o le atinaʻeina o faʻasologa masani o le hypoglycemia ma le toe foʻi mai o le faoa faamalosi, e manaʻomia e le tamaititi meaʻai lelei ma susu susu.Afai e le maua e le fafine le lactation, e tatau i le neonatologist ma le fediatrician ona filifili le filifiliga sili mo le paluga o mea. E tatau ona alo ese le Hyperthermia ma le maalili. E tatau i le tamaititi ona i ai se falemaʻi masani o le vevela.

    E tatau i se tina talavou ona mulimulitaʻi i le fafagaina o meaʻai. E le tatau i le pepe ona faʻanoanoa pe lagona le fiaai. I se suʻega faalemasina a le fomaʻi, e fautuaina e siaki le kulūkose. Afai e le suia le setete o le hypoglycemia, o se suʻesuʻega i tulaga tumau e talafeagai. I tulaga ogaoga, o togafitiga faʻamaloilo e ala i le faʻaaogaina o le kulukosecorticoids e le o aofia ai.

    O tamaiti o loʻo lamatiaga e mafai ona fai ma faʻamaumauga faapitoa faafomaʻi. E manaʻomia e mātua ona mataʻituina lelei le amio a le pepe pe a uma ona faʻasaʻo mai le falemaʻi (falemaʻi). O le vaʻaia ma le faʻamalosi mo tamaiti soifua maloloina e mafai ona avea ma faailoga o le vaivai tele. I se tamaititi ua oʻo i le hyperglycemia, atonu o se faailoga o le toe foʻi mai o se tulaga le masani.

    Faʻaitiitia le suka toto i se tamaititi: mafuaʻaga o le hypoglycemia

    E mafai ona paʻu le maualuga o le suka i soʻo se matua, tusa lava pe laʻititi. O lenei tulaga e taua o le hypoglycemia, o le umi faaumiumi o le auala e tau atu i le faaleagaina o le faiʻai.

    Glucose o se mea taua mo le tino o le tagata, aua e fafagaina ai i le malosiaga e tatau ai mo galuega masani. Sugar e ulufale atu i sela o le tino ma meaai, ma pepe faatoa fananau mai ma susu o susu. E le gata i lea, a maeʻa taumafataga taʻitasi, e faʻapupula le kulūkose, ma afai e faʻaititia le maualuga o le suka, o le tamaititi e malosi ona lagona le fiaai.

    Glycemia e faʻatonuina e hormones e aofia ai le insulin e faʻafoeina ai le kulukose ma le faʻaleleia. Ae pe a tulai mai se faaletonu o le hormonal, o le maualuga o le suka e tulaʻi pe pa'ū, lea e mafai ona tumau pe tumau.

    Mafuaaga ma ituaiga o hypoglycemia i tamaiti

    E faʻatatau i le matua, e ono fesuisuiaʻi le masani o le suka. O lea, i le tausaga muamua o le olaga, o faʻataʻitaʻiga talia e mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l. I le mavae ai o le lima tausaga, o le kulukose e pei o le masani pe afai e mai le 3.3 i le 5.0 mmol / L.

    E masani lava, o le glycemia e mataʻituina lelei le maʻisuka. O ia ituaiga o gasegase ua faamalosia e ave fualaau faasaina ma fualaau faasaina e faavae i le sulfonylurea. I lenei tulaga, o mafuaʻaga nei o le maualalo o le suka i se tamaititi e aliali mai:

    1. togi o fualaau faasaina
    2. sili atu le malosi o le tino i le leai o ni meaʻai talafeagai,
    3. o fualaau oona e ave i le sao saʻo, ae o le tagata gasegase e le 'ai naʻo meaai.

    Faʻaitiitia le suka o le toto i totonu o se tamaititi e matauina ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Fono a le Atunuu (o manuaga, gasegase faʻamaʻi), gaʻo, gasegase ole gasegase ma gastroduodenitis, pancreatitis, gastritis ma gastroenteritis.

    I le faʻaopoopoga, o le hypoglycemia e tupu ona o le faʻamalalaina, matelaina, poʻo le le lelei o meaai.

    E le gata i lea, o mafuaʻaga o le faʻaalia o sea tulaga e taoto i le i ai o se paʻu i totonu o le pancreas, faʻamaʻi vailaʻau, sarcoidosis ma faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

    E tupu o le aʻafiaga o aʻafiaga i fafo atu o hormones e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai fesuiaiga i le glycemia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini e maualalo ai le glucose, ma le adrenaline, glucagon, hormones o le hypothalamus, pituitary ma le pancreas e faʻaititia ai le maualuga o le suka, aemaise lava i le taimi o le atuatuvale poʻo le faʻafouina o metabolic processes.

    O mafuaaga masani o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o le fananau mai vave ma le maalili o le maalili. E maua pea le suka maualalo pe a oʻo i le taimi o le fananau mai o le pepe ua i ai le sophyxiation ma le faʻanoanoa o le manava.

    E le gata i lea, o le ono tulai mai o le atiaeina o le hypoglycemia e faateleina pe afai e maʻi le tina i se ituaiga o le maʻisuka-tutoatasi o le maʻisuka ma ave ai le palapala suka.I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faanatinati, e aofia ai le faʻafoega o se vaifofo o le kulukose, hydrocortisone ma glucagon.

    O ituaiga o le faamaʻi e iloa ai mafuaaga. O le mea lea, o le hypoglycemia e mafai ona:

    • foliga vaaia - foliga mai pe a le iloa e le tino le fructose ma le galactose,
    • hormonal - e tupu pe a iai le tele o inisalini, le lava le gaioiga o hormones pituitary ma suauu,
    • Leucine - e atiina ae i se talaaga o le tui i le lecine.

    Aisea e lamatia ai le faaletonu o le kulukose?

    O le faʻaitiitia o le suka suka sili ona matautia mo se pepe e leʻi leva, ona o lona tino e le fetaui lelei i le atinaʻe tutoatasi nai lo isi. E le gata i lea, o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia ai le tele o isi faʻafitauli.

    O popolega e tusa ma le 2.2 mmol / L. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o tamaiti e maua i le maualuga o le hyperglycemia ua maliliu. O le isi afa o pepe faatoa fananau mai e mafai ona maua ai le supa ma maua ai faafitauli i le atinaʻeina o mafaufau.

    I le faaopoopo atu i faʻamaʻi ma le neuroglucopenic faʻamaoniga, i le leai o togafitiga i tamaiti, o le hypoglycemic coma ma ituaiga uma o gasegase o le cerebral, e aofia ai le vevela lautele, e mafai ona tupu. E le gata i lea, o le maualalo o le kulukose o se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le afaina o le gasegase ma le atinaʻeina o maʻi pipisi ma fatu faʻapitoa.

    E faʻapefea ona faʻasaʻo le glycemia?

    Ina ia puipuia le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le pepe fou, e taua tele le tuʻuina atu i susu o susu i aso muamua o le olaga. E le gata i lea, e manaʻomia le puipuia o le tamaitiiti mai le atuatuvale, o le mea lea e tatau ai ona latalata le tina ia te ia.

    O tamaiti matutua atu ma le hypoglycemia e tatau ona tuʻuina atu i ai sina ituaiga o suamalie poo se vaiinu ma le suka. A uma lena, e tatau ona ave le tagata maʻi i le endocrinologist. Ae peitai, i le tulaga o le leiloa o le mafaufau, e tatau ona valaau se taavale a le falemaʻi, pe a taunuu mai lea e faʻaaogaina ai le glucose solution i le tagata maʻi.

    A faʻamū le kulūkose, e tatau ona fafagaina le tamaititi i se meaʻai atoa (aano o manu, iʻa, salati, cereal), lea e puipuia ai le tupu o se osofaiga lona lua. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai togafitiga faapitoa. O togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga o vailaau faʻasaina o nisi taimi e manaʻomia.

    Afai e tulai mai le hypoglycemia ma le maʻisuka, ona puipuia lea o se osofaiga lona lua, e tatau ona e fuaina le suʻi toto i le faʻaaogaina o se glucometer poʻo se suʻega.

    E ao ona aʻoaʻoina fanau aʻoga e faia na o latou lava tulaga.

    E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona tauaveina i taimi uma se palapaliti, suamalie po o fualaau mamago, lea e mafai ona ia 'ai pe afai e le o ia, e faʻafetai i lona tulaga o le a faʻasolosolo i le isi 15 minute.

    O togafitiga faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e mafai ona faʻapipiʻiina e ala i le faia o mea teuteu eseese ma mea e faʻaleagaina. Ua saunia i luga ole faavae o laau nei:

    Ae ui i lea, o le tele o tamaiti e faigofie i allergies. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga faʻasolosolo a tagata, e taua le faʻamautinoa o le tino o le tamaititi e masani ona faʻasaʻo nisi laau.

    Taumafa i meaʻai

    Ina ia mafai ona faʻamautu sikola o le kulukose, e manaʻomia le togafitiga o le maʻisuka, pe a fai e taua tele le mulimuli i se taumafataga faapitoa. O le lisi e tatau ona avea ma se endocrinologist ia amanaʻia uiga patino o le tagata maʻi.

    Ae e masani ona i ai taumafa masani e tatau ona tausisia e tagata uma e mama i le hypoglycemia. Muamua lava, e tatau ona e faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaʻau gaʻo. O nei mea e aofia ai le falaoa atoa o le falaoa, o meaʻai eseese ma pasta mai le saito o le kulimi.

    Semolina ma pasita le maualalo e tatau ona lafoai. E le gata i lea, aua le 'ai le buns, o le gaʻo, gaʻo manu, mea manogi ma meaʻai ulaula. Ma o le aofaiga o le sua, suamalie, kuki ma suti e tatau ona tapulaa.

    E taua le 'ai faʻatasi, ma ave sina vaega o meaai i le taimi. I lenei tulaga, o le tulafono autu e tatau ona matauina - sili atu le protein ma itiiti le gaʻo.

    E le gata i lea, o le meaai e tatau ona faʻamalosia i meaʻai e maua i le fiber. O lenei vailaʻau e faʻagesegese ai le aveʻesea o le kulukose mai gaʻo. O nei oloa e aofia ai pateta (kuka, tao tao), leki ma sana.

    O se aofaiga tele o fualaau aina e mafai ona faatagaina. E mafai ona fou, mago pe kuka i a latou lava sua. Ae e tatau ona tuʻuina atu i ai na fualaau aina ma fualaʻau, lea o loʻo aofia ai le suka i fuainumera faʻatauvaʻa pe le taua.

    O le mea e ave i ai le faamuamua e maualalo le palatini - iʻa, moa, lapiti, toso, kusi, nati ma sili atu. O mea inu gaʻo ma caffeinated e tatau ona lafoai, aua o le a latou faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    Vaitaimi, e tatau ona e avatu i lau tama vitamini, lea e aofia ai le chromium. E tatau foi ona e tufatufaina lelei le malologa ma le moe ina ia le mafai ai ona soona galue. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le maualalo o le toto toto.

    Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

    Le masani o le suka toto i pepe fou

    Aiga | E uiga i le maʻisuka | Isi

    O le maualuga o le toto o le toto i pepe faatoa fananau mai e mafai ona mafua ai le ogaoga o le faaletonu o le tino. I nisi tulaga, o se tulaga faʻaleagaina e oʻo atu ai i le oti. Ina ia aloese mai faʻalavelave ma le atinaʻeina o le maʻisuka, i masina muamua o le olaga, e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻatupulaia o le kulukose.

    Lafoaʻi o le Maʻisuka

    O le faʻamaʻi e mafai ona puipuia i ni taga faigofie.

    • Amata le susu i totonu o le 1 itula pe a uma ona fanau.
    • I le ono masina muamua o le olaga, ia le aofia ai isi pepe pepe mai meaai a pepe. E mafai ona e faʻaaogaina faʻafefiloi faʻapitoa pe'ā maeʻa faʻasoa a latou faʻatasi ma le fomaʻi.
    • Faʻaauau pea le vevela o le tino o le pepe faatoa fanau mai ma le faʻamaʻapeʻa ma le pepe.
    • Faia se faasologa o meaʻai, aloese mai le vevela poʻo le faʻafefe. Vaʻaia lelei le tino o lau pepe.
    • Puipui lau pepe mai siama ma faʻamaʻi pipisi.

    Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻisuka i se pepe faatoa fananau mai, e tatau ona faia le siaki masani o le suka toto. I le tulaga o le vavae ese mai le masani, e tatau ona faia ni fuafuaga talafeagai e faʻaitiitia pe faateleina ai le maualuga o le kulukose.

  • Tuua Lau Faamatalaga