E mafai ona ou faʻaogaina le fructose mo le maʻisuka?

Mo se taimi umi sa talitonuina ai fructose - O le suamalie aupito sili mo tagata e maua i le maʻisuka. Ma e oo mai i le taimi nei, o 'au o meaʻai i faleoloa ua tumu i mea e taʻua o "meaai o le maʻisuka", o le tele o ia mea o fualaau suamalie.

"O le a le puʻe? I le uma, o le fructose e le o le suka, "o le fesili lea.

Ina ia mafai ona taliina lenei fesili, e tatau ona amata ona malamalama pe o le a le suka.

Suga O se polysaccharide sucrose, lea, pe a faʻamalosia, e vave ona paʻu i lalo e ala i fomaʻi digestive i le kulukose ma le ... fructose.

O le mea lea, o le fructose, lea e le o le suka, o se vaega moni lava. E le gata i lea, o le mea ua taʻua o le monosaccharide. Ma o lona uiga, ona o lona osofaʻi i totonu o le manava, e le manaʻomia e le tino ona faʻalavelaveina i se ituaiga vaeluaina.

Aiseā na matua faʻamalosia ai ma faʻaauau pea ona suia le suka i le fua o le suka i luma atu?

O le manatu o le eseesega i le faʻaaogaina o le kulukose ma le fructose i sela.

E faʻapefea ona ese le fructose mai le kulukose?

O le taimi muamua na talitonu ai o le fructose e mafai ona ulu i sela e aunoa ma le auai o le inisalini. O le mea lenei na latou iloa ai le eseesega autu mai le kulukose.

Ina ia mafai e le glucose ona ulu atu i le masini, e tatau ona faʻaaoga le fesoasoani a se polotini faapitoa. O lenei polotini o loʻo faʻaaogaina e le inisalini. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini poo le solia o le lagona o sela i insulin, e le mafai e le glucose ona ulu i totonu o le masini ma tumau i totonu o le toto. O lenei tulaga e valaʻau hyperglycemia.

Fructose, e tusa ai ma le augatupulaga o fomaʻi ma saienitisi, e faigofie lava ona gauai i sela e aunoa ma le afaina o le inisalini. O le mafuaaga lea na fautuaina ai tagata e maua i le maʻisuka e fai ma sui o le kulukose.

Ae ui i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega lata mai 1-4, ua faaalia ai e le mafai e a tatou sel ona faʻafefete le fusi. E leai lava ni a latou enzymes o le a mafai ona latou gaosia. O le mea lea, nai lo le ulufale sao atu i totonu o le suauu, ua lafoina le fructose i le ate, lea e maua mai ai le kulukose poo le triglycerides (leaga cholesterol).

I le taimi lava e tasi, o le kulukose e maua i le na o le le lava o taumafa ma meaai. I le tulaga oa tatou masani masani, o le fructose e masani lava ona liu gaʻo, lea e teuina i totonu o le ate ma le gaʻo gaʻo. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le oona, gasegase gaʻo ma le maʻisuka!

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fructose e le gata o le a le faʻamalosia ai le tau a le tino e faasaga i le maʻisuka, ae mafai ona faʻamalosia le tulaga!

Fructose tatou te 'ai atili suamalie

O le isi mafuaaga na fautuaina ai le fructose mo tagata e maua i le maʻisuka, e sili atu ona suamalie nai lo le suka. Na manatu o lenei mea o le a mafai ai ona faʻaaoga se vaega itiiti o le suauu ina ia ausia ai taunuʻuga masani. AUA! O meaai lelei e mafai ona faʻatusatusa i fualaau. O le mauaina o le avanoa i se mea e sili atu ona suamalie nai lo le suka, o le tino ua amata ona tele mea e manaʻomia. E sili atu le suamalie, sili atu le malie. Ae paga lea, tatou te faʻaaogaina le "lelei" sili atu le vave nai lo le soifua maloloina.

E taua foi le maitauina o le fructose o se oloa maualuga-kalori, ma o suamalie i luga o le fructose e le maualalo ifo i le aoga o le malosi i oloa masani (cosmetics conventional (350-550 kcal mo le 100 g o oloa). Ma afai e te manatu o le tele lava o tagata e le faatapulaaina i na o kuki po o marshmallows i luga o le suka, ma talitonu afai o le oloa o le "maʻisuka", ona mafai lea ona "faasaunoa" i nisi o taimi, ma e foliga mai i se tasi afiafi, e mafai e se tagata ona "inu tila" mo le 700 Ma o le tasi lenei o vae tolu o meaai i aso uma.

Fructose Diabetic Products

Matou te liliu atu i le au gaosi o lenei "maʻisuka" oloa.

O le fructose e tele taimi e suamalie nai lo le suka. I le teori, e mafai ai e tagata gaosi oloa ona faʻaaogaina i ni laʻititi laʻititi, ma faʻaitiitia ai le kalori mea o loʻo faʻaogaina. AUA! Aisea e faia ai lenei mea? Afai e faʻaaogaina le tofo o le tagata i mea suamalie, o le a latou gaoioi lelei i nisi mea masani. O lenei mea e tau atu i le mea moni o fua tutusa lava e foliga mai fou ma e le aumaia ai se fiafiaga taua. Ioe, ma suamalie masani pe a faatusatusa i le "maʻisuka" ua le foliga mai e sili ona suamalie. O le mea lea o loʻo faʻavaeina ai se tagata faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi.

E tatau foi ona maitauina o le tuufaatasiga o "oloa o le maʻisuka" e masani lava ona aofia ai le tele o vaega e le mafai ona maua i fuainumera masani.

Le aotelega, mo tagata e maua i le maʻisuka fou poʻo le "maʻisuka masani" oe mananao e sui a latou meaʻai e tusa ai ma fautuaga faʻafomaʻi, aua nei faʻaogaina le fuasela suamalie.

O le fea mea manogi e filifili?

I le avea ai o se isi mea e sui ai le suka, e mafai ona e faʻaaogaina mea suamalie e le afaina ai le faateleina o le glycemia, e pei o:

Saccharin



Cyclamate
Stevozid

E saogalemu mea suamalie?

O le toatele o le a amata ona tetee ma fai mai o le kemisi ma luga o le televise latou te fai mai o mea manogi e matua afaina ai le ola maloloina. Ae ia tatou liliu atu i mea moni e faavae i suesuega faasaienisi mo le saogalemu o mea suamalie.

  • I le 2000, ina ua mavae le tele o suʻesuʻega o le saogalemu, o le US National Institut of Health na aveesea le saccharin mai se lisi o gaioiga gafatia.
  • I le fesoʻotaiga i aʻafiaga o le tino o isi mea suamalie, e pei o aspartamenaʻo le maoae o suʻesuʻega na faia e tusa ai ma le leai o se fesoʻotaʻiga na maua i le va o le suamalie faʻamalosi ma le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa.

I le 10 tausaga ua tuanaʻi, o augatupulaga fou o mea suamalie, e pei o acesulfame potassium (ACK, Sweet One ®, Sunett ®), sucralose (Splenda ®), neotam (Newtame ®), lea na tele ina maua i le 10 tausaga talu ai.

O le FDA (Federal Drug Agensy in the USA) na faʻamaonia lo latou faʻaaogaina, ma manatu e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina.

E ui i faʻamatalaga le lelei i totonu o le lomitusi, i le auʻiliʻiliga o suʻesuʻega faasaienisi, e leai se faʻamaoniga na maua e lagolagoina ai le manatu e faapea o mea suamalie e mafua ai le kanesa i tagata.

Faʻaaogaina:

  1. Tappy L. O le fructose e matautia? Polokalame ma faʻasalalauga o le European Union mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD) 2015 Tausaga Faʻaletausaga, Setema 14-18, 2015, Stockholm, Suetena.
  2. Lê KA, I, M, Kreis R, et al. O le gaogao o le fructose e mafua ai le dyslipidemia ma le lipid ectopic e teu i mataupu maloloina ma e aunoa ma se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka ituaiga 2. Am J Clin Nutr. 2009.89: 1760-1765.
  3. Aeberli I, Gerber PA, Hochuli M, et al. O le taumafa maualalo o le sugar-sweetened drinking drink e faaleagaina ai le kulukose ma le lipid metabolism ma faʻamalosia ai le mumū i tamaʻi soifua maloloina soifua: o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiina. Am J Clin Nutr. 2011.94 (2): 479-485.
  4. Hataz F, Noguchi Y, Egli L, et al. Aafiaga o le faʻaopoopoga faʻatasi ma amino faʻasolosolo i luga o le lipid concentrate i le taimi o le fructose i luga o tagata. Am J Clin Nutr. 2012.96: 1008-1016.

E mafai foi ona e fiafia i tusiga:

Natura o le faafitauli

O le ute o le maʻisuka o le faʻapipiʻiina o le kulukose (suka) i totonu o le toto, ae le maua e sela, e ui lava e tatau ona avea o se meaʻai paleni. O le mea moni e faapea, mo le avega masima o le kulukose, o se enzyme (inisalini) e manaʻomia, lea e faʻamavaeina ai le suka i le tulaga manaomia. O faʻasologa i le ituaiga o maʻisuka e atiae i le 2 lomiga. O le maʻisuka ituaiga 1 e fesoʻotaʻi ma le faaletonu o le inisalini i le tino, o lona uiga, o se faʻaalia o le le lava o le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faamatalaina i le tetee atu o sela i le enzyme, o lona uiga, i se tulaga masani o le inisalini, e le o aʻafia i le maualuga o le tino.

Faʻatasi ai ma soʻo se ituaiga o togafitiga, e faapitoa le iloga o le dietotherapy i togafitiga o le elemene sili ona taua o le togafitiga masani. Sugar (glucose) ma mea uma o loʻo i ai mea o loʻo i lalo o le faʻatapulaʻaina i le taumafa o le maʻisuka. E masani lava, o sea fuataga e taʻitaʻia ai le manaʻoga e suʻe se sukal saogalemu.

Seia oʻo mai talu ai nei, sa fautuaina le fructose mo tagata gasegase, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le suka suka, talu ai na manatu e le manaʻomia le inisalini ona o lona faʻaogaina tele. O ia faaiuga na faia e faavae i luga o le mea moni e faapea o le suka o se polysaccharide lea e paʻu i totonu o le tino i totonu o le kulukose ma le fructose, o lona uiga, o le lona lua e mafai ona otometi le suia o le suka. I le taimi lava e tasi, o ia, o se monosaccharide, e le manaʻomia se faʻasalaga ese mo le faʻasalaga i le telefoni ma le auai o le inisalini.

Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, o suʻesuʻega e tele ua faamaonia ai le pepelo o sea talitonuga.

E aliali mai o le tino e leai se enzyme e faʻamautinoa ai le osofaʻiga o le fructose i siama. O se taunuuga, e alu i le ate, o le taimi o le faagasologa o gasegase ma lona glucose ma le triglyceride, lea e taua o le "leaga" cholesterol, ua faia. O le mea moni, e tatau ona maitauina o le kulukose e faatoa gaosia pe afai e le lava ona tuʻuina mai i meaai. O le mea lea, e manatu e le mafai ona faafitia e faapea o se mea gaʻo e gaosia e mafai ona faaputuputu i totonu o le ate ma mea inu. O lenei faagasologa, faatasi ai ma le tele o le taumafaina o le fructose, e fesoasoani i le gaʻo ma le gasegase gaʻo.

Faʻafitauli i le fusi

A o leʻi mafaufauina pe mafai ona faʻaaoga le fuasela mo le maʻisuka, e tatau ona iloa le itu lelei ma le leaga o lenei mea, o lona uiga, fuafua po o le a lona aoga ma le afaina. Masalo e le talafeagai le faʻamatalaina o le le atoatoa o selu mai meaʻai e mafua ai le le atoatoa ma le le lava, lea e le faʻaopopo ai le manaʻo i se tagata maʻi. O le a le mea e tatau ona 'ai e totogi ai le manaʻoga o le tino mo selu? O isi suālaʻau eseese na atiae mo nei faʻamoemoega, ma o le fructose o se tasi o ia mea.

A maua e le tagata le maʻisuka, e mafai e le fructose ona suamalie meaʻai fou, ma o lona tofo e tutusa lelei ma le suka. Toeitiiti lava o tagata uma e manaʻomia le suka e toe faʻatumu ai le malosi, ma le fructose mo le maʻisuka e foia ai lenei faafitauli, ma e aunoa ma le auai o le inisalini, lea e matua le lava le maʻi.

O lona faaaogaina e faaosofia ai le gaosia o elemene taua - adenosine triphosphates.

O lenei vailaau e talafeagai mo alii e maua mai ai le gaogao atoa, ma o lona faaletonu tele, o le atinaʻeina o tama e le mafai ona fanau mai. O meatotino o le fructose, e pei o le tele o le kalori, o loʻo iloa i auala e lua. I le tasi itu, o lenei mea e fesoasoani i le faʻaleleia o le malosi o le maʻisuka, ae o le isi itu, o le lamatiaga o le le pulea o le mamafa o meaʻai ua faateleina.

Faʻafeiloaʻi i le fructose i le fesili pe mafai ona maua e le maʻisuka, o le mea moni e toetoe lava 2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae le faʻamalosia le gaoioiga taua o meaola leaga i totonu o le vavau, e tautala foi. Ua faʻamautuina e faapea o le faʻaaogaina pea o le fructose, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o caries ma le faʻaogaina o gaioiga i le oral vevela ua faʻaitiitia e toetoe o le tolu.

A faʻaaogaina le avova mo le maʻisuka, e tatau i se tagata ona manatua o loʻo i ai uma le lelei ma le faʻaleagaina. E le tatau ona galo ia i tatou na uiga le lelei:

  • o mea o loʻo i totonu o le gaʻo o le tino e faʻaleleia, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le gaʻo,
  • i le taimi lava e tasi ma le gaosiga o triglycerides, o le maualuga o le lipoproteins e faʻateleina, aʻo mafai ona atinaʻe le atherosclerosis,
  • fructose i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona liua malosi i le kulukose i le i ai o faʻafitauli o le ate, lea e aʻafia ai le maʻisuka,
  • pe a faʻaaoga le fructose i soʻo se ituaiga i le sili atu i le 95-100 g / aso, o le uric acid o loʻo aofia ai i se tulaga matautia.

Ona o aʻafiaga le lelei o loʻo i luga, o le faaiuga mulimuli pe faʻaleagaina le fusi o le gaʻo e tatau ona tuʻu i le faitalia a le fomaʻi. E masani lava, o tulaga le lelei o lenei mea e foliga mai ma lona soona taumafa. E na o se fomaʻi, e iloa ai foliga o le maʻi, mafai ona fuafua tulaga saogalemu ma se meaai lelei.

O a mea e tatau ona mafaufau iai?

A faʻaleleia e le tagata le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina nisi suka, e aofia ai le fructose, ae o le tele o faʻaaliga o latou faʻaaoga e tatau ona amanaia. E iai uiga nei:

  • 12 g o mea e aofia ai le 1 le falaoa,
  • o le oloa ua taua o le maualuga-kalori - 4000 kcal mo le 1 kilokalama,
  • o le glycemic Index e 19-21%, ao le mamafa glycemic e tusa ma le 6.7 g,
  • o le 3-3.2 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose ma le 1.7-2 taimi e suamalie.

Aʻo faʻaaogaina le fructose, o le maualuga o le suka o le toto e toetoe lava a le suia pe tupu malie. A leai se lamatiaga o le faʻaleagaina o le siama, e faatagaina le fructose mo le maʻisuka i mea nei: mo tamaiti - 1 g mo 1 kg uma o le mamafa o le tino i le aso, mo tagata matutua - 1.6 g i le 1 kg o le mamafa o le tino, ae le sili atu i le 155 g i le aso.

A maeʻa le tele o suʻesuʻega, e faʻapitoa tagata tomai faapitoa i faaiuga nei:

  1. Tusa 1 maʻisuka: e leai lava ni tapulaa i le faʻaaogaina o le fusi. O le aofaiga o loʻo pulea e mea o loʻo i totonu o meaʻai i le aofaʻi atoa o meaai (numera o le falaoa) ma le aofaiga ole inisalini e faʻatonuina.
  2. Tusa 2 maʻisuka: o faʻatapulaʻa e faʻamaoni (e le sili atu ma le 100-160 g i le aso), e aofia ai le faʻaitiitia o le fua o le fua o le vailaʻau. O le lisi e aofia ai fualaʻau ma fualaau aina e maualalo le pala o le fructose.

E faʻapefea ona faʻaogaina le fusila?

O le autu autu o le taumafaina o le fructose i le maʻisuka o le aofia ai o fualaau faisua ma fualaau faisua ma mea eseese i mea taumafa, faapea foi ma le sauniuniga o suamalie faapitoa, sipuni, meainu ma faaopoopo i le paʻu pepa i ipu eseese. O le taatele o auala e 2 mo le gaosia o le fructose:

  1. Faagasologaina o le atisosisi o Ierusalema (lau o le fanua). O aʻa o le aʻa e faʻafefiloi i se vaifofo o le sulfuric acid. O le fructose e aliali mai i le faʻamaeʻaina mulimuli ane o sea ituaiga.
  2. Sucrose gaioiga. O auala o fesoʻotaʻiga o loʻo i ai nei e mafai ai ona tuʻueseese le suka i le kulukose ma le fructose.

O se aofaiga taua o le fructose o loʻo faʻaaogaina faatasi ai ma fua, fualaʻau ma fualaʻau. O nisi aofaiga o lea mea o loʻo maua i le tele o isi oloa.

Pe a faʻapipiʻi se lisi o le maʻisuka, e taua le iloa o mea o loʻo i totonu o lenei mea.

E mafai ona tatou vaʻai i vaega nei o mea masani o le fusi:

  1. Fualaau aina ma le mea aupito sili ona maualuga o le vailaau e fesiligia: vine ma vine, aso, suamalie suamalie o apu, fig (especially dried), vine, cherries, persimmons, pears, watermelons, currants, apricots, strawberries, kiwi, pineapple, vine, piach, tangerines and oranges , uila, avocada.
  2. O fualaau aina e maua ai sina fua o le fructose: tamato, pepa logo, kukama ma zucini, zucchini, squash, kapisi, letus, radishes, kāloti, musigilua, alalaina, aniani, legumes, paukini, sana, pateta, nati.

O le maualuga aupito maualuga o loʻo taʻua i aso (e oo atu i le 32%), vine o vine (8-8.5), peʻa suamalie (6-6.3) ma apu (5.8-6.1), persimmons (5.2-5 , 7), ma le pito sili ona itiiti - i pepa palapala (leai se sili atu i le 0.1), pauka (0.12-0.16), meaʻai (0.14-0.16), almonds (0.08-0.1) . O se aofaiga tele o lenei vailaau o loʻo maua i le faʻatau mai o sua suamalie. O mea e le masani ai o loʻo faʻapipiʻiina le fructose o loʻo faʻapitoa: suauu sana, ketchups, ituaiga o meaʻai e leʻi faʻaaogaina mo le faia o meainu.

Pe a fesiligia pe mafai ona faʻaaoga le suka i le maʻisuka, e maua e tagata atamamai se tali lelei mo le maʻisuka ituaiga 1.

E tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻasaina i aso taitasi. Fructose ei ai mea lelei ma le lelei e tatau ona mafaufau iai pe a sauniuni se maʻisuka meaai. E mafai ona mafaufauina o le suka e suitulaga ma e mafai ona "suamalie" le ola o le maʻisuka, ae sili atu le lelei e faʻasesootai ai se taumafataga ma se fomaʻi.

O le a le vailaʻau?

O le fructose o le vaega o monosaccharides, o lona uiga. protozooa ae o le gaʻo gaʻo. E faʻaaogaina e sui ai le suka. O le vailaau kemikolo o lenei gaʻololosi e aofia ai le okesene ma le hydrogen, ma le hydroxyls faaopoopo ai laʻau. O Monosaccharide o loo i ai foi i oloa e pei o le fugalaau fugalaau, meli, ma nisi ituaiga fatu.

Inulin e faʻaaogaina mo le gaosiga o gaosiga o le gaʻo, lea e maua i le tele o oloa i Ierusalema atisiriko.O le mafuaʻaga mo le amataina o gaosiga o le gaosiga o le fructose o faʻamatalaga a fomai e uiga i le lamatiaga o le siaki i le maʻisuka. O le toʻatele o tagata e talitonu o le fructose e faigofie ona maua e le tino o le maʻisuka e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini. Ae o faamatalaga e uiga i lenei mea e masalosalo.

O le mea autu o le monosaccharide o lona faʻavaveina o le inumaga e le intestine, ae o le fructose e faʻamavae i le saoasaoa o le suka i totonu o le kulukose ma gaʻo, ma e manaʻomia le inisalini mo le faʻaopopo atili o le kulukose.

O le a le eseesega i le va o le fructose ma le suka?

Afai e te faʻatusatusaina lenei monosaccharide ma isi gaʻo, o le a le sili atu le lelei o faaiuga. E ui na o ni nai tausaga talu ai, sa faasalalauina e saienitisi e uiga i le tele o faamanuiaga o le fusi. Ina ia faamaonia le sese o ia faaiuga, e mafai e se tasi ona faatusatusa i le auiliiliga o le carbohydrate ma le suauu, lea e sui ai.

FructoseSucrose
2 taimi e suamalieE itiiti le suamalie
Faʻavave lemu i totonu o le totoFaʻavave ona ulufale atu i le toto
Toto i lalo i enzymesInisalini e manaʻomia mo le malepe
I le tulaga o le matelaina o le gaʻo e le maua ai le mea e manaʻo aiFaʻateleina le matelaina i luga o le gaʻo i luga o le gaʻo vave vave faʻafoʻi paleni
E le faʻaosofia ai le faʻafefe o le faʻasoloE maua ai le aʻafiaga o le faʻaopoopoga o le maualuga o le gaioiga
E le maua ai se lagona o le atoatoaA maeʻa sina mea itiiti e mafua ai se lagona o le faamalieina o le fiaʻai
E sili ona leleiTalia masani
E le faʻaogaina le paʻu mo le palaCalcium Manaomia mo le faʻamalosi
E le afaina ai le faiai o tagataFaʻafiafiaina galuega faiʻai
E i ai se mea maualalo le kaloriMaualuga i calories

O le sucrose e le o taimi uma e gaosia ai i le tino, ma o le mea lea e masani ona mafua ai le oona.

Fructose, faʻamanuiaga ma mea leaga

Fructose e faatatau i gaʻo vailaau masani, ae e ese le ese mai le suka masani.

Faʻaaogaina:

  • maualalo le kalori content
  • umi le gaioiga i le tino,
  • gaʻo atoatoa i totonu o le manava.

Ae ei ai taimi e talanoa ai e uiga i le lamatiaga o mea gaʻo:

  1. Pe a 'ai fua, e le lagona e se tagata le atoatoa ma o le mea lea na te le puleaina le tele o meaʻai e' ai, ma o lenei mea e mafua ai le gaʻo.
  2. O fualaau suamalie e aofia ai le tele o fructose, ae leai ni fiva, lea e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo. O le mea lea, e vave faʻavaveina ma tuʻuina atu le glucose i totonu o le toto, lea e le mafai e le tagata gasegase ona taulimaina.
  3. O tagata e taumafaina le tele o le sua sualala e otometi ona lamatia mo le kanesa. E oo lava i tagata soifua maloloina e le fautuaina e inu sili atu nai lo le ¾ ipu i le aso, ma e tatau ona lafoai le maʻisuka.

Le faʻaogaina o le fructose i le maʻisuka

O lenei monosaccharide ei ai se fuainumera maualalo maualalo, o le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaaogaina i ni vaega laiti. O le mea moni, ina ia faʻaaogaina lenei gaʻo faigofie, e manaʻomia le 5 taimi e itiiti ifo ile inisalini.

Faʻalogo! E le fesoasoani le fructose i le tulaga o le hypoglycemia, aua o oloa o loʻo aofia ai lenei monosaccharide e le o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto, e manaʻomia i lenei tulaga.

O le talafatu e le manaomia le inisalini mo le gaosia o le fructose i le tino pe a maeʻa ona iloa e se tasi pe a gau, o loʻo i ai se tasi o mea leaga - glucose. Ma o le mea lena e manaʻomia ai le inisalini mo le faʻaaogāina e le tino. O le mea lea, mo le maʻisuka, o le fructose e le o le suā sili e sili ona lelei.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona le fiafia. O le mea lea, o le faʻaaogaina o gaʻo, e aofia ai le fructose, e tatau ona faʻaititia i le tapulaa (e le sili atu ma le 15 g i le aso), ma o fualaau suamalie e tatau ona vavae ese mai le lisi. E manaʻomia mea uma.

Tuua Lau Faamatalaga