Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona atiaʻe i se talavou, ae e tupu foi i tagata matutua. O le faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni e faapea, mo mafuaʻaga e le o iloa e oʻo i le iuga, o sē ß-o le pancreas e nafa ma le gaosiga o le inisalini e amata ona malepe. O se taunuuga o le le lava po o le leai o le inisalini, o le metabolism o loʻo faʻalavelaveina, aemaise lava o le carbohydrate. O le faʻasologa o gaʻo ma proteins e faʻaititia i le faateleina o le kulūkose o le toto.

A maeʻa faʻamaʻi tino uma β ma faʻaaogaina le inisalini, ona aliali mai ai lea o faʻamaʻi. O le maʻisuka ituaiga 1, o se faʻamaʻi faʻavaivai, e manaʻomia le puleaina o le inisalini i aso uma. Injections o lenei hormone ua na o le pau lea o le auala e tau ai le faʻamaʻi i le aso.

Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

O le vave faʻalauteleina o le faʻamaʻi o le mea lea e vaʻaia ai le maʻisuka ituaiga 1. Faailoga e foliga mai muamua - o le galala tele, o le gutu maloʻo, televave ma masani ona faia, vaivaiga, vave le vaivai, paʻu o le paʻu faafuasei ma le manaʻo tele.

Afai e te le amata amataina le inisalini i se taimi talafeagai, amata le ketoacidosis o le maʻisuka - o se tulaga ogaoga e mafua mai vaivaiga lautele, manava vave ma le faigata, tiga musika, tachycardia, maʻi tiga, toto maualuga, foliga o le manogi o le acetone, tiga o le tino, ma le vomiting. Afai e le faʻaumatia lenei tulaga, o le maʻi o le maʻisuka e tupu, o faailoga ia: o le manava o le pisapisao, faateleina o le vomiting, masi mucous membranes ma le paʻu, faʻavaveina o le maʻisuka, faʻaitiitia ai le muscle, masalomia, leai se malamalama. Mai le uluaʻi faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le coma, e mafai ona alu mai le 2 vaiaso i ni nai masina. E tupu mai le ketoacidosis ma le coma e vave faʻavavevave i le talaaga o faigata ogaoga, faʻamaʻi, gaioiga, manua.

I nisi tulaga, o le maʻisuka ituaiga 1 e le o le vevesi tele, ma o ona faailoga taua, e pei o le galala ma le mamafa, e le o faʻaleleia. O maʻi, e pei o se tulafono, faitio i le le lava, malaise, vevela le paʻu ma le gaioiga o feusuaiga.

O le fua o le oti o β-sosolo i tagata gasegase eseese. Ae maise lava le faʻavaveina o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti. I tagata matutua, e mafai ona faasolosolo lemu le faagasologa, ma o le totoe o le inisalini e mafai ona tumau mo se taimi umi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e matautia mo ona faʻalavelave faʻapogai ona o maʻi vascular. O le tele o taimi, o le maʻisuka e faʻapupulaina le tauaso, toe faʻaleagaina, faʻamaʻi pipisi, e oʻo atu ai i le faʻanofo.

Mafuaʻaga o le ituaiga 1 Tisuka

O loʻo i ai se manatu i le tagata nofofua o le maʻisuka na mafua ona o le faʻaleagaina o suti, lea e le moni.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻagataina o le gaosiga o le inisalini ona o le faʻaumatia e le tino puipuia o sulu e faʻapipiʻi ai. O le mafuaʻaga tonu e mafua ai ona faʻamautuina le siakiina o siama β e pei o fafo ma maua ai faʻamaʻi e faʻaumatia ai.

E manatu o le faʻagasologa o le faʻatafunaina o le cell e amata i lalo o le aʻafiaga o mea mai fafo, e pei o le atuatuvale po o viral infections: o le misela, rubella, chickenpox, ma mumps. I lenei tulaga, o le i ai o se vailaau o le genetic predisposition ua matauina. I le avea ai o se tulafono, o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ei ai se aiga e mafatia i lenei faʻamaʻi.

Tusa 1 maʻisuka togafitiga

O le taimi lava e iloa ai e le maʻi le mea na ia maua, e tatau ona vave amata ona ia faia le inisalini. Faʻafetai i le faʻatulaga lelei ma le taimi amata amata togafitiga o le inisalini, o le tele o tagata gasegase e mafai ona faʻaleleia o latou tulaga, taofia le faʻamaʻi, puipuia poʻo le tuai le amataina o faʻafitauli ma taʻitaʻia se olaga masani.

O taumafa ma faamalositino e faaopoopo i le inisalini togafitiga. Faʻataʻitaʻiga, pe a maua e le tino le aofaiga saʻo o le inisalini, e le manaʻomia ni meaʻai masani. O le faamalositino ma taaloga mo le maʻisuka e le gata ina solia, ae e tatau foi, o le mea autu o le fuafua tatau lea o mea mamafa ma le taʻalo ai taaloga e pei o le vevela o le sami, alu aʻe i luga o le mauga, faʻapipiʻi, fetolofi, uila.

Mafuaaga o le faamai

O le a se mea e ono mafua ai le gaosiga o le insulin e taofi? E ui o tagata o loʻo suʻesuʻeina le maʻisuka mo le sili atu ma le 2,000 tausaga, o le aioiology, o lona uiga, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e le mafai ona faʻamoemoeina. E moni, o loʻo i ai manatu eseese i lenei mataupu.

Muamua lava, ua leva ona faʻamautuina e tele mataupu o le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i le faagasologa o autoimmune. O lona uiga e osofaia e sela o latou tino ia siama o latou siama ma ua faʻaumatia ona o se taunuuga. E lua lomiga autu o le mafuaaga e tupu ai lenei mea. E tusa ai ma le muamua, ona o le solia o le tui o le toto, lymphocytes, lea e taua o T-fesoasoani, fegalegaleai ma puipuiga o namefu. Ona o se faaletonu i le faʻaaloalogia o aʻafiaga mai fafo, o T-fesoasoani na amata ona iloa nei puipuiga e avea ma puipuiga o se sui mai fafo. Talu ai ona o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o peta paneta o peta o loʻo i ai foi aʻafia tutusa. O le puipuiga o le tino e suia ai lona "ita" i luga o sela o le pancreas, ma i se taimi puupuu lava e faaumatia ai i latou.

O le viral vitio e foliga mai e maua ai se faamalamalamaga faigofie o mafuaʻaga e mafua ai ona osofaia e le lymphocytes ia sela beta - o aafiaga o siama. O le tele o siama e mafai ona aʻafia ai le gasegase, e pei o le virul viruses ma nisi o faʻamaʻi (Coxsackie viruses). A maeʻa ona aʻafia le siama i le peta beta o le pancreas, e avea le cell lava ia ma mea e faʻamoemoe mo lymphocytes ma ua faʻaumatia.

Masalo i nisi tulaga o le maʻisuka ituaiga 1 e tasi le auala mo le atinaʻeina o le maʻi, ma i nisi tulaga o le isi, ma atonu latou te saofaga uma. Ae masani lava o le mafuaaga autu o le maʻi e le mafai ona faʻatuina.

E le gata i lea, ua maua e saienitisi o le maʻisuka e masani ona mafua ona o aʻafiaga o le kenera, lea e fesoasoani foi i le amataga o le maʻi. E ui lava o le mafuaʻaga i le mataupu o le maʻisuka ituaiga 1 e leʻo manino e pei o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, ua maua mai genes o ona faʻaleagaina e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

E iai isi mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • faaitiitia le puipuiga,
  • popole
  • le lelei
  • isi faamai o le endocrin system,
  • lean physique
  • ava malosi
  • ulaula

O nisi taimi o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona mafua mai i le kanesa o le pancreatic, oona.

Vaʻaia ma atiaʻe le faʻamaʻi

E le pei o le maʻisuka ituaiga 2, lea e atiae lemu i luga o le tele o tausaga, o le maʻisuka ituaiga 1 e oʻo i se tikeri ogaoga i totonu o le masina, poo 2-3 vaiaso foi. Ma o uluai faailoga e taʻu mai ai se faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia malosi, o lea e faigata ai ona latou misia.

I le vave amataina o le faamai, pe a amata ona osofaia le vevela, o le a le masani ona i ai ni faailoga iloga i tagata gasegase. E tusa lava pe 50% o vela beta e faʻaumatia, e ono le lagona e le tagata maʻi se mea sei vagana ai se malaisi. O se faʻamatalaga moni o le faʻamaʻi ma ona uiga faʻaalia uma e tupu pe a tusa ma le 90% o sēli ua faʻaumatia. Faatasi ai ma lenei tikeri o le faamai, ua le mafai ona toe faasaoina ia sela na totoe, tusa lava pe amataina togafitiga i le taimi.

O le faʻamuamua o le faʻamaʻi o le faʻaleagaina atoatoa lea o siama gaosia o le insulin. I lenei taimi, e le mafai e le tagata gasegase ona toe faia e aunoa ma le inisua o le inisalini.

O le maʻisuka o le ituaiga muamua e tele lava lona tutusa i ona faʻamaoniga e faʻamaʻi ai le faʻamaʻi 2. Pau lava le eseesega o le malosi o la latou faʻaaliga ma le malosi o le amataga o le maʻi.

O le faailoga autu o le maʻisuka o le vave vave, faʻatasi ma le fiainu tele. O le tagata maʻi e inu i le tele o vai, ae e lagona e peiseai o le vai i totonu ia te ia e le o se mea e masani ai.

O le isi uiga taua o le paʻu faafuaseʻi o le paʻu. E masani lava, o tagata ei ai le tino vaivai e pagatia i le maʻisuka ituaiga 1, ae a maeʻa le faʻamaʻi, atonu o le a leiloa e se tagata ni nai pauna.

I le taimi muamua, e faateleina le manava o le maʻi, talu mai le leai o se malosi o sela. Ona faʻaitiitia ai lea o le manaʻo, ona o loʻo i ai le inisua o le tino.

Afai e feagai le tagata maʻi ma ia uiga, ona tatau loa lea ona ia faafesootai se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

O le faateleina o le kulukose toto e taua o le hyperglycemia. O le Hyperglycemia e aʻafia ai taunuuga leaga e pei o le le lelei o le gaioiga o gaʻo, faiʻai, neura, vaʻa ma vaʻa tetele. O le toto cholesterol maualuga e mafai ona faateleina. O le toilalo o tamai vaa e masani ona oʻo atu ai i le maʻi pipisi, dermatitis. O le retinopathy e ono tupu, e mafua ai le tauaso.

O faʻafitauli matuia, faʻalavelave lamatia o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

Ketoacidosis o se faʻapogai e mafua mai i le faʻaʻonaina o tino o le ketone, matua acetone. O tino o Ketone e tupu pe a amata ona susunuina le gaʻo pe a faʻapipiʻi le tino ina ia mafai ai ona maua mai le malosi mai gaʻo.

Afai o faʻalavelave e le fasiotia ai se tagata, ona mafai lea ona latou faʻamalosi. Ae ui i lea, o le fomaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 e aunoa ma le togafitiga lelei e matitiva. O le olaga faaletino e oo atu i le 100%, ma o le tagata maʻi e mafai ona ola i luga o le malosi o se tausaga pe lua.

Hypoglycemia

O se faʻalavelave faigata lea o le maʻisuka ituaiga 1. O le uiga o tagata gasegase o loʻo aʻafia i le togafitiga o le insulin. O le hypoglycemia e tupu i se kulūkose i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. E mafai ona tupu pe afai ei ai le solia o le taimi o taumafa taumafa, soona mamafa poʻo le le fuafuaina o le tino, poʻo le tele o le tui ole inisalini. O le hypoglycemia e matautia mo le leai o se malamalama, maliu ma le oti.

Faʻailoga

E masani lava, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e faigata ona fenumiai ma se isi mea, o lea e mafai ai e se fomaʻi i le tele o tulaga ona iloa le maʻisuka. Ae ui i lea, o nisi taimi e mafai ona fenumiai le maʻisuka ituaiga 1 ma lona maʻisuka - ituaiga 2 maʻisuka, lea e manaʻomia ai se auala e ese mai le togafitiga. E i ai le tele o laina tuaoi o le maʻisuka, lea e iai seti o faailo o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka.

O le auala autu o suʻesuʻega o le suʻeina lea o le suʻega toto mo le suka. O le toto e masani ona ave i luga o se manava gaogao mo le auʻiliʻili - mai le tamatamailima, pe mai se vein. E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega o le urine mo le suʻega o le suka, o le suʻega o le kullukose, ma le suʻesuʻeina o le hemoglobin glyc. Ina ia fuafuaina le setete o le pancreas, ua maeʻa le suʻesuʻeina o le C-peptide.

Suʻeina o le maʻisuka inisalini

E tele ituaiga o inisalini, e faalagolago i le saoasaoa o le gaioiga - mea pupuu, mulimuli, ma le umi ma le umi. O le inisalini e fesuisuiai foi i le amataga. I le taimi muamua, o le iniseti na maua mai i meaola - povi, puaa. O le taimi nei, o le inisalini e maua mai i le inisinia o le kenera e tufatufa atu. O insulini umi e tatau ona tui pe faalua i le aso pe tasi i le aso. O insulin faʻalūlūina e faʻatinoina vave aʻo leʻi 'aʻai. O le metotia e tatau ona uunaia e le fomai, aua ua fuafuaina e faalagolago i le mamafa o le tagata maʻi ma lana gaioiga faaletino.

O le inisalini e tui i totonu o le toto e le tagata maʻi o ia lava poo lona tagata e faʻaaoga suauʻu poʻo tui pipi. Ole taimi nei o loʻo i ai se tekinolosi faʻamalosia - pulupulu insulin. O se mamanu lea e pipii atu i le tino o le tagata maʻi ma fesoasoani i le faʻaumatiaina o le faʻaaogaina o le insulin.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi (angiopathy, nephropathy, maualuga maualuga, ma isi) e togafitiga lelei i nei faʻamaʻi.

Meaʻai mo le maʻisuka

O le isi togafitiga o le meaʻai. Ona o le faʻaauau pea o le inisalini i le tulaga o le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, o ia tulaga ogaoga ogaoga e le manaʻomia e pei o le maʻisuka ituaiga 2. Ae e le o lona uiga o le maʻi e mafai ona 'ai i soo se mea lava e manaʻo i ai. O le faʻamoemoega o le taumafataga o le aloese lea o fesuiaiga mataʻutia i le maualuga o le toto (i luga ma lalo). E tatau ona manatuaina o le aofaʻi o suauu e ulufale i totonu o le tino e tatau ona fetaui ma le aofaiga o le inisalini i totonu o le toto ma ia amanaʻia suiga i le inisalini e faʻatatau i le taimi o le aso.

E pei o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau i le tagata gasegase ona aloese mai mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻasaʻa - gaʻo faamama, mea faʻafiafia. O le aofaʻiga o meaʻai gaʻo e tatau ona tatau ona faia. I le isi itu, faatasi ai ma togafitiga o le maʻisuka e maua i le insulin, faatasi ai ma togafitiga o le inisalini, e le mafai ona e alu i mea e vaivai ai meaai laiti, aemaise lava ona o le tele o le faasaina o meaʻai gaʻo e faateleina ai le lamatia o le hypoglycemia - o se tulaga e pa'ū ai le maualuga o le kulukose o le toto i lalo ifo o le tulaga lamatia o le ola.

Faʻamatalaga mai fafo

O se mafutaga ua faʻatuina i le va o le faʻamaʻi ma le tele o kene (e le gata i le malologa ma puleʻaga).

O le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1 e siitia i le 4-10% (e tusa ma le fuainumera o le faitau aofaʻi) pe'ā mafatia se tasi o matua i lenei faʻamaʻi.

Faʻamatalaga mai fafo

O mea tau eletise e taua foi i le taua o le maʻisuka ituaiga 1.

O masini e iloa ai masaga ma tutusa lava ituaiga faʻataʻitaʻiga e maua i le maʻisuka i le taimi lava e tasi i le 30-50% o mataupu.

O le aʻafiaga o le faʻamaʻi i tagata o le Caucasian race i atunuu eseese e eseese eseese. Ua maitauina e faapea, i tagata na malaga ese mai i nofoaga e maualalo le maʻisuka i vaega e maualuga lona aʻafia, o le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona taatele nai lo i latou na nonofo i lo latou atunuu na fanau ai.

Faʻavasegaga o le maʻisuka ituaiga 1

1. Mo taui

- Faʻaaogaina o le tulaga o le maʻisuka lea e latalata ai faʻamaufaʻailoga o le metabolism o gaʻo i latou o loʻo i totonu o se tagata soifua maloloina.

- Tauiga. E ono i ai ni vaitau puupuu o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia, e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa.

- Tauiga. O le suka o le toto e fesuisuiai lautele, ma tulaga o le hypoglycemic and hyperglycemic, e oʻo atu i le atinaʻe o le muaʻi ma le coma. Acetone (tino o le ketone) e aliali mai i le uila.

2. I le iai o faʻafitauli

- faʻalavelave (o le uluaʻi vasega poʻo le maʻisuka totogi atoa, e leai ni faʻafitauli, o loʻo faʻamatalaina i lalo),
- faʻalavelave (e iai faʻafitauli vailaʻau ma / poʻo neuropathy)

3. Mai le amataga

- autoimmune (iloa siama e maua ai sela),
- faʻasalaga (leai se mafuaaga na faʻaalia).

O lenei faʻavasegaina e na o le faasaienisi, aua e leai sona aoga i togafitiga togafitiga.

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1:

1. Manava (o le tino ma le maualuga maualuga o le toto e manaomia ai le "faʻaitiitia" o le toto, faʻaitiitia le glycemia, e maua lea i le inu malosi, o le mea lea e taʻua o polydipsia).

2. O le tele o mea e fai, o le urination o le po (o le tele o le vai, ma le maualuga o le kulukose i le urine e fesoasoani i le urination i ni mea e le masani ai, o le polyuria).

3. Faateleina le manaʻo ('aua neʻi galo o loʻo ola fialaʻi sela o le tino ma o lea e faʻaalia ai o latou manaʻoga).

4. O le mamafa o le paʻu (siama, e le maua ai gaʻo meaʻai mo le malosi, amata ona 'ai i le tele o gaʻo ma puluvaʻa, i le faasologa, e leai se mea e totoe mo le fausiaina ma le faʻafouina o le tino, o le tagata e leiloa le mamafa ma le fiaʻai tele ma le fiainu).

5. O le paʻu ma le mucous membranes e mamago, o faitioga e masani ona faia i le "faʻamago i le gutu".

6.Tulaga lautele ma le vaivai o le galue, vaivaiga, vaivai, musika ma le ulu (e mafua mai i le malosi o le matelaina o sela).

7. O osofaiga o le vevela, vevela o le paʻu (i totonu o tamaitai, o le sosolo i totonu o le potu e masani lava o le muamua e sau).

8. Faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga (faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi masani, e pei o le tonsillitis masani, o foliga mai o le vevela, gasegase i vailaʻau viral iniseti).

9. Nausea, fulufulu, tiga o le manava i le itu i lalo (lalo o le manava).

10. I se taimi uumi, o foliga vaaia o faʻalavelave: faʻaitiitia le faʻaaliga, faʻaleagaina o le tino, le lelei o mea taumafa ma le toto i le pito i lalo, le motusia o le afi ma le inosia o le tino, ma le fausia o le polyneuropathy autonomy.

Maʻisuka Angiopathies

E pei ona taʻua muamua, o le maualuga maualuga o le kulukose toto e afaina ai le puipui lapoa, lea e aofia ai le atinaʻe o microangiopathy (faʻaleagaina o vaʻa laiti) ma le macroangiopathy (faʻaleagaina o vaʻa tetele).

Microangiopathies e aofia ai le retinopathy (faʻaleagaina o vaʻa laiti o mata), nephropathy (faʻaleagaina o vailaʻau o fatugaʻo), ma faʻaleagaina ai ipu laiti o isi totoga. Faailoga faʻamaʻi o microangiopathy e aliali mai i le va o le 10 ma le 15 tausaga o le maʻisuka ituaiga 1, ae atonu o le a vavaeese mai fuainumera. Afai e lelei le totogi o le maʻisuka ma e tatau ona faia togafitiga faʻapitoa, ona mafai lea ona "tolopo" le atinaʻeina o lenei faʻalavelave mo se taimi e le tumau. E i ai foi mataupu o le vave amataina o le microangiopathy, ua leva ona mavae le 2 - 3 tausaga mai le amataga o le maʻi.

I tamaiti gasegase, o le faaleagaina o lapisi o le "mama atoatoa o le maʻisuka," ma i le augatupulaga matutua ua tuufaatasia ma le atherosclerosis vascular, lea e faʻaleagaina ai le faʻasolosolo ma le maʻi.

O le telefoni, microangiopathy o le lino le tele o vaʻa laiti i totoga uma ma gaʻo. O le lapisi lapisi, e faʻapipiʻiina ai siaki (hypoine deposits (solids density substance and resistant to various influences). Ona o lea mea, o le a leiloa ai e le vaa lo latou gafatia masani ma le gafatia, o meaʻai ma le okesene e faigata ona ulu atu i totonu o masini, ua paʻu ai masini ma mafatia ona o le le lava o le okesene ma meaʻai. E le gata i lea, o vaa aafia ua sili atu ona vaivai ma vaivai. E tele gaioiga e aʻafia, e pei ona uma ona fai, ae o le tele o mea e sili ona aoga o le faaleagaina lea o fatugaʻo ma toe foi.

O le nephropathy o le maʻisaga patino o vaʻa o fatugaʻo, lea, o le alualu i luma, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa.

Matelaina o le maʻisuka - O lenei mea o se faʻaleagaina o vaʻa o le retina o mata, lea o loʻo matauina i le 90% o tagata gasegase maua i le maʻisuka. O se faʻalavelave lenei i le maualuga o le malosi o le gasegase. O le tauaso e atiina ae 25 taimi sili atu nai lo le faitau aofai o tagata. Talu mai 1992, na faʻaaogaina le faʻavasegaga o le retinopathy o le maʻisuka:

(non-proliferative (diabetic retinopathy I): vaega o le afaina o le tino, foo faʻavalea i le retina, edema i luga o vaʻa tetele ma i le vaega ole vaʻa.
- le retinopathy (prebetal retinopathy II): faʻalavelave faʻaleagaina (vevela, vevesi, faʻailoga eseese i totonu o le toto toto), o le tele o faʻataunuʻu mautu, telefoni e tele.
- retinopathy o le maʻisuka (retinopathy i le maʻisuka III): tupu mai o le lipine nerve optic (optic disc) ma isi vaega o le retina e le vaʻa fou faatoa gaosia, le afaina i totonu o le tino. O vaʻa fou ua fausia e le atoatoa i le fausaga, latou te matua vaivai lava ma e masani ona i ai le afaina o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le toe vavae ese.

O le Macroangiopathies e aʻafia ai le faaleagaina i pito i lalo e oʻo i le atinaʻeina o le maʻisuka vae (faʻapitoa o le vae i le maʻi suka, e mafua mai i le faʻavaeina o maʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi).

O le Macroangiopathy i le maʻisuka e amata lemu, ae mausali. I le taimi muamua, o le tagata maʻi e popole ma le popole e uiga i le faateleina o le vaivai o le musika, malulu o vae, faʻalavelave ma faʻaitiitia le lagona lelei o vae, faʻalautele le vevela. Ma, ua uma ona faailogaina le manaia ma le le mautonu o lima, o le faaleagaina o fao e iloagofie (le paleni o meaai ma le faaopoopoina o se siama siama). O le tiga o le musika e leʻi faʻaaogaina, o le galulue faatasi, o le tiga, o le gaogao ma le vavalalata faʻapipiʻi e faʻalavelave pe a oʻo i luma le tulaga. E taʻua lea mea o le maʻisuka vae. Naʻo togafitiga faʻapitoa ma le faʻaeteetega o le tagata lava ia e mafai ona faʻagesegese ai lenei faiga.

E tele tikeri o le macroangiopathy:

Laʻasaga 0: leai se faʻaleagaina o le paʻu.
Laʻasaga 1: faʻaletonu laiti i luga o le paʻu, o loʻo faʻasalalau, e le oi ai se faʻamatalaga faʻaleagaina.
Laasaga 2: Faʻasalaga paʻu o le paʻu o le paʻu, o loʻo i ai se mea e le afaina. E foliga mai o le alualu i luma o le liona i le loloto.
Laasaga 3: O le paʻu o le paʻu o le paʻu, faʻafitauli ogaoga o le gaʻo i luga o tamatamailima o pito i lalo, o lenei vaega o faʻalavelave e tupu mai i le ogaoga o aʻafiaga o le tino, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi, edema, le faia o abscesses ma foci o le osteomyelitis.
Laasaga 4: gangrene o le tasi po o le tele o tamatamailima, ma e le masani ona amata le faagasologa mai tamatamailima, ae mai le vae (e masani lava ona afaina ai le vaega o loo aafia i le mamafa, o le toto ua tafe ma ua fausia ai se nofoaga o maliu, mo se faataitaiga, le mulivae).
Laasaga 5: gangrene e aafia ai le tele o vae, poo le vae atoa.

O le tulaga e faigata i le mea moni e faapea, o le polyneuropathy e faʻapupulaina i le taimi e tasi ma le angiopathy. O le mea lea, o le maʻi e masani ona le lagona le tiga ma talanoa i se fomaʻi i se taimi tuai. O le nofoaga o le liona i luga o le alofilima, mulivae i le mulivae ona o lenei mea e le o se vaaiga manino manino i le mafaufau (o le tagata maʻi, o se tulafono, o le a le suesueina ma le totoʻa ia vavae pe afai e le afaina lona mafaufau ma e leai se tiga).

Neuropathy

O le maʻisuka e aʻafia foi i neula o le gataifale, lea e faʻaalia i le motusia o le afi ma le gaioiga o le neura.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e faʻaleagaina ai neura ona o le faʻaumatia o latou paʻu. O le faʻatoʻa o le nerve e aofia ai le myelin (o le membrane cell multilayer e aofia ai le 75% mea e pei o le gaʻo, 25% o palatini), lea e afaina pe a aafia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona mafai ai lea ona oti.

O le atinaʻe ma le malosi o le polyneuropathy o le maʻisuka e faalagolago i le umi o le maʻi, o le maualuga o taui ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. Faʻatasi ma le maʻisuka e sili atu ma le 5 tausaga, o le polyneuropathy e na o le 15% o le faitau aofaʻi e tupu, ma e silia ma le 30 tausaga, o le numera o tagata gasegase e maua ai le polyneuropathy e oʻo atu i le 90%.

O le maʻamaʻi, o le polyneuropathy e faʻaalia i le solia o le lagona (vevela ma le tiga), ona faʻaaoga ai lea o le afi.

Autonic polyneuropathy - O se faʻapitoa faʻapitoa o le maʻisuka, lea e mafua mai i le faaleagaina o neula autonomous, lea e faʻatonutonu ai galuega a le cardiovascular, genitourinary ma gastrointestinal tract.

I le tulaga o le faʻamaʻi o le fatu o le maʻisuka, o le tagata gasegase ua lamatia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le siama (matelaina o le okesene), lea e tupu ai le le mautinoa. Ma, o le mea e sili ona leaga, o le tagata maʻi e masani ona le lagonaina se faʻafitauli i totonu o le loto, ona o le lagona faʻaletonu foi ua le afaina. O se faʻalavelave o le maʻisuka e lamatia ai le maliu faʻafuaseʻi o le cardiac, o se tulaga e leai se afaina o le faʻaleagaina o le myocardial, ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le maʻisuka (e taʻua foi o le dysmetabolic) o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino e faʻaalia i le motusia o le tuilaʻau o le intestinal, o le mausali, afaina, o meaʻai e faʻateleina, o lona faʻaitiitia o le faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i faigata i le puleaina o le suka.

O le faaleagaina o le urinary tract e mafua ai le vevesi o maso mumu o le ureters ma le urethra, lea e oʻo atu ai i le le mautonu, masani ona maua i siama ma e tele lava ina afaina i luga, aafia ai fatugaʻo (e faaopoopo atu i le maʻi o le maʻisuka, o le pathogenic flora is joined).

I tane, e le o le talaaga o se talafaasolopito umi o le maʻisuka, e mafai ona matauina le faaleagaina o le erectile, i tamaitai - dyspareunia (feusuaiga tiga ma faigata).

Seia oo mai i le taimi nei, o le fesili o le a le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le namu poʻo le faʻaleagaina o lapisi e le i fofoina. Fai mai nisi o au suʻesuʻega o le le lava o le tino e mafua ai le siama o le nerve ma e mafua ai ona maua le polyneuropathy. O le isi vaega e fai mai o le solia o le innervation o toto toto e aafia ai le faaleagaina o le puipui vascular. Atonu o le mea moni o loʻo i ai i le va.

Coma ma le faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga 1 e 4 ituaiga:

- faʻasologa o le hyperglycemic (o le leai o se malamalamaaga i tua o le faʻalauteleina o le toto suka)
- ketoacidotic coma (coma o se taunuuga o le faaputuputuina o tino o le keta i le tino)
- siama lactacidic (coma mafua ona o le inupia o le tino ma le lactate)
- o le hypoglycemic coma (coma faasaga i le tua o le paʻu o le suka i le toto)

O tulaga taʻitasi ua lisiina e manaʻomia ai le fesoasoani faanatinati i le tulaga o le fesoasoani a le tagata lava ia ma le felagolagomaʻi, ma le faʻaogaina o le soifua maloloina. O le togafitiga o tulaga taʻitasi e eseese ma filifilia e fuafua i le faʻamaoniga, talafaasolopito ma le matuia o le tulaga. O le faʻasolosolo e ese foi mo tulaga taʻitasi.

Ituaiga 1 maʻisuka

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻaofiina lea o le inisalini mai fafo, o lona uiga, o se sui atoatoa mo le hormone e le o gaosia.

Inisulini e puupuu, faʻasolosolo, umi le umi ma faaumiumi le gaioiga. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻaaogaina se faʻasologa o vailaau pupuu / ultra-poto ma lautele / umi-umi. E iai foʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (o se tuufaatasiga o le inisalini puupuu ma faaumiumi i se tasi o tui).

O fualaau oona (apidra, humanlog, novorapid), amata ona galue mai le 1 i le 20 minute. O le maualuga pe a uma le 1 itula, o le umi o le gaoioiga e 3 i le 5 itula.

Vailaau puai-fua (Insuman, Actrapid, Humulinregular) amata ona galue mai le afa itula, o le maualuga pe a maea le 2 - 4 itula, o le umi o le gaoioiga e 6 - 8 itula.

O fualaau o le umi umi (Insuman, Humulin NPH, Insulatard) e amata ai la latou gaioiga pe a ma le 1 le itula, o le mea aupito maualuga e tupu pe a mavae le 4 - 12 itula, o le umi o le gaoioiga e 16 - 24 itula.

O sauniuniga o le faaumiumi (faʻalautele) gaioiga (moli, levemir) e galue tutusa mo le tusa o le 24 itula. E taʻitaʻia 1 pe 2 taimi i le aso.

Faʻafefiloi fualaau faasaina (InsumanKombi 25, Mikstard 30, Humulin M3, NovoMiks 30, HumalogMiks 25, HumalogMiks 50) o loʻo faʻafoeina 1 pe 2 taimi i le aso.

I le avea ai o se tulafono, e lua ituaiga o inisalini o feeseeseaiga eseese e tuʻuina i le togafitiga. O lenei tuufaatasiga ua mamanuina e aofia ai le suia o manaoga o le tino i le inisalini i le taimi o le aso.

O fualaau oona ua maua ai se sui mo le tulaga faavae o latou lava inisalini, o lona uiga, o le maualuga lea e masani ona i ai i totonu o tagata tusa lava pe leai se meaai. Injections o insuline lautele e faia 1 pe 2 taimi i le aso.

O fualaau faasaina ua fuafuaina e aofia ai le manaomia mo le inisalini i le taimi e ai ai. Injections e faia i le tusa ma le 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai. O ituaiga uma o inisalini ei ai lana lava faiga o le pulega, o nisi vailaau e amata ona galue pe a maeʻa le 5 minute, o isi pe a uma le 30.

E iai foi i le aso e ono iai nisi faʻalavelave o le inisalini puupuu (e taʻua i latou o "togi" i le tautala masani). O lenei manaoga e tulai mai pe ai ai se taumafataga sese, faateleina le faagaioia o le tino, pe o le pulea e le tagata lava ia o se maualuga o le suka.

Injections e faia pe o se tui o le inisalini po o se pamu. O loʻo i ai faʻalavelave feaveaʻi faʻatautaia e masani lava ona ofuina i luga o le tino i lalo o lavalava, suʻe se suʻega toto ma tui le fua saʻo o le inisalini - o mea nei ua taʻua o le "artificial pancreas" masini.

O le fuaina o tui e faia e se fomaʻi - o se endocrinologist. O le amataina o lenei ituaiga o fualaau faasaina o se faiga e sili ona taua, talu ai e le lava le taui e lamatia ai le tele o faafitauli, ma o le tele o insulin e mafua ai le paʻu o le toto toto, e oo atu i se coma hypoglycemic.

I le togafitiga o le maʻisuka, e le mafai ona taʻua le meaai, talu ai e aunoa ma le tapulaa o meaʻai gaʻo, e le lava le tau o le faʻamaʻi, o lona uiga o loʻo i ai se lamatiaga vave i le ola ma o le atinaʻega o faʻalavelave ua faʻavave.

Vaʻai le maʻisuka ituaiga 1

1. Faʻasologa o mea taumafa, a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso. Faalua i le aso e tatau ona avea ma taumafataga o le polotini.

2. O le tapulaa o gaʻo i le 250 kalama i le aso, e faigofie lava ona vaʻavaʻavaʻavaʻa.

3. Faʻaaoga lelei o puipuiga, gaʻo, vitamini ma elemene.

Fautuaga fautuaina: fualaau faisua fou (kāloti, beets, kapisi, kukama, tamato), togalaau fou (dill, pasili), legumes (lentils, beans, peas), cereal atoa (karite, sukaisa brown, buckwheat, millet) o fualaau suamalie ma fualaau (fualaau suamalie, pulu fualaau aina, fuamoa, fuamoa), masini fualaau, okroshka, oloa gaosiga, meaʻai gaʻo, iʻa, fuamoa (moa, salu), suauʻu alumini. (uu ma sunflower fatu, olive, olive suauʻu), vai oona, e le faʻasalaina lauti, susu o le rose vao.

I fua faatapulaa: fualaau mama (fufulu i totonu o le vai mo le 20 i le 30 minute), sua mai fualaau aina ma fua (e le silia le 1 ipu i le aso), fua suamalie ma vine (faʻi, pears, strawberries, peaches ma isi, i le tele 1 fasi vaega po o le lima o vine i ni fua eseese, sei vagana ai vine, lea e aofia ai le kulukose mama ma vave ona faateleina le toto suka, o lea e matua le manaomia ai ona faaaoga).

Faʻasalaina: suti ma mea teuteu (keke, kuki, maunu, masi, suti), meaʻai gaʻo ma iʻa, meaʻai gaʻo susu, mea inu suamalie ma fuālaʻu suamalie ma masini, meaʻai ulaula, meaai kuka, meaʻai talafeagai, falaoa paʻepaʻe ma pata oloa, muamua vasega i le gaʻo gaʻo po o le faʻavasegaina i kulimi, kulimi oona, ituaiga uma o ava malosi, vevela vevela ma mea manogi (sinapi, hasare, mea mumu), ketchup, mayonnaise ma isi gaʻo gaʻo.

E oo lava i meaʻai e faatagaina e le tatau ona faʻaaogaina ma le le faʻaeteete. O se laulau o iunite falaoa na faia e atiina ae ai se faiga paleni.

Aʻo falaoa (XE) o se ituaiga o "fua" mo le faʻamaumauga mo le gaʻo faʻamalosi. I totonu o tusitusiga, o loʻo i ai faʻamatalaga o iunite malolo, vaega o carbohydrate, iunite sui - e tasi ma tutusa. 1 XE e tusa ma le 10 i le 12 kalama o meaʻai. 1 xE o loʻo i totonu o se fasi falaoa e 25 gramati (tipi se papa 1 cm le lautele mai se falaoa masani ma tipi i le afa, pei o le falaoa e masani lava ona tipi i potuʻai). O oloa gaosi uma mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e fuaina i iunite falaoa, o loʻo i ai ni laulau faapitoa mo le fuafuaina (o oloa taʻitasi e iai lona "mamafa" i le XE). XE o loʻo faʻaalia i luga o pusa e iai meaʻai faapitoa mo le maʻisuka. O le fuaina o le fua o le insulin e faalagolago i le tele o le faʻaaogaina o XE.

Puipuiga o le maʻisuka ituaiga 1

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o le galuega a le tagata maʻi o le puipuia lea o faʻafitauli. O faʻasalalauga tumau ma le auai i aoga a le maʻisuka o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea. O le aʻoga o le maʻisuka o se gaioiga faʻapitoa e faia e fomaʻi o mea eseese.O loʻo faʻasalalau e le au fomai tipitipi ma fomaʻi masini tagata e faitau vaega o falaoa, faʻatautaia le totoina o le toto, iloa le faʻaleagaina ma tuʻuina atu oe lava ma felagolagomaʻi, tausi lelei ou vae (e taua tele i le atinaʻe o le angiopathy ma le neuropathy) ma isi tomai aoga.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi lea e avea ma auala o le ola. Na te suia le masani masani, ae le afaina ai au manuia ma fuafuaga o le olaga. E le faʻatapulaʻaina oe i galuega faʻapolofesa, saolotoga o le fegasoloaiga ma le manao ia maua ni fanau. O le tele o tagata tautaua e nonofo i le maʻisuka, faatasi ai ma Sharon Stone, Holly Bury, tagata taaalo taaalo Bobby Clark ma le tele o isi. Le ki i le alualu i luma i le siakiina o le tagata lava ia ma le avanoa vave i se fomaʻi. Vaʻaia oe lava ia ma ola maloloina!

Faamatalaga lautele

O le faaupuga "maʻi suka" e sau mai le gagana Eleni ma o lona uiga o le "tafe, e tafe atu", o le mea lea o le igoa o le faamai ua faamatalaina ai se tasi o ona faailoga autu - polyuria, excretion o se tele o urine. O le maʻisuka ituaiga 1 e taua foi o le autoimmune, o le insulin-dependent ma le tamaititi. O le maʻi e mafai ona tupu i soo se matua, ae sili atu ona faʻaalia o ia lava i tamaiti ma tamaiti. I nei tausaga talu ai, ua i ai le faateleina o faailoga o le epidemiological. O le faʻaaogaina o ituaiga uma o le maʻisuka e 1-9%, o le siama o le insulin-variant of the pathology accounts mo le 5-10% o mataupu. O le aʻafiaga e faʻalagolago i le ituaiga o tagata mamaʻi, e sili ona maualuga i tagata Scandinavian.

Mafuaaga o le maʻisuka ituaiga 1

O mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi e faʻaauau pea ona suʻesuʻeina. E oʻo mai i le taimi nei, ua faʻamautuina o le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i se tuufaatasiga o mea e tutupu i meaola ma mea leaga faʻaleagaina. O mafuaʻaga e ono mafua mai i le faaleagaina o le pancreatic, faʻaititia ai le inisalini e aofia ai:

  • Aiga. O le uiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e tuʻuina atu i se laina sao - mai matua i tamaiti. Faailoaina le tele o faʻavaega o genes e mafua mai i le faʻamaʻi. E sili ona taatele i le va o tagata nonofo i Europa ma Amerika i Matu. I le i ai o se matua maʻi, o le tulaga lamatia i le tamaititi e faʻatuputeleina i le 4-10% faʻatusatusa i le faitau aofaʻi lautele.
  • Faʻamatalaga mai fafo e le iloa. E i ai ni aʻafiaga o le siosiomaga e mafua ai le maʻisuka ituaiga 1. O lenei mea moni ua faʻamaonia e le mea moni o masaga e tutusa lelei ma le tino tutusa ituaiga o gasegase e maʻi faʻatasi i na o le 30-50% o mataupu. Na maua ai foi o tagata na malaga ese mai se teritori e maualalo le aafia i se teritori e maualuga atu i le epidemiology o le a maua ai le maʻisuka nai lo i latou e mumusu e faimalaga.
  • Vailaʻau faʻamaʻi. O se tali a le autoimmune i sela o le pancreatic e mafai ona afaina i se faʻamaʻi viral. O le mea e ono tupu, o aʻafiaga o Coxsackie ma siamu.
  • Vailaau Mataʻutia, vailaʻau. O suauu Beta o le gland e maua ai le inisalini e mafai ona aʻafia e nisi vailaʻau vailaʻau. O faʻataʻitaʻiga o nei mea faʻasolosolo o le oona oona ma streptozocin, o se fualaau mo tagata mamaʻi.

O togafitiga e faʻavae i luga o le le atoatoa o le gaosia o le insulin i hormones i peta beta o tamaʻi pancreatic o Langerhans. Inisalini e faʻalagolago i le tino e aofia ai le hepatic, adipose, ma le muso. Faatasi ai ma se faaitiitia o le manava o le inisalini, latou te tuu le ave o kulukose mai le toto. E i ai se tulaga o le hyperglycemia - o se faailoga autu o le maʻisuka. O le toto e matua vevela, o loʻo tafe le toto i totonu o vaa, lea e faʻaalia e ala i le faʻavasegaina o le tino, o faʻatautau o le pito i lalo.

O le le atoatoa o le inisalini e faʻamalosia ai le malepelepe o gaʻo ma pulu. Latou te ulu atu i le toto ma e faʻafeiloaʻi i le ate i ketones, lea e avea ma punaoa malosi mo tagata e le o insulin-faalagolago, e aofia ai le faiʻai. A oʻo i le maualuga o le toto toto e sili atu i le 7-10 mmol / l, e faʻaaogaina se auala o le glucose excretion e ala i fatugaʻo. Glucosuria ma polyuria e atiina ae, e mafua ai le faateleina o le aʻafiaga o le fia inu ma le vaivai o le eletise. Ina ia totogi le suavai, o le lagona o le fiainu ua faateleina (polydipsia).

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1

O faailoga autu o le falemaʻi o le faʻamaoniga o le maʻi o le polyuria, polydipsia ma le mamafa o le mamafa. Uunaʻi e faʻasolo ina ia sili atu ona masani, o le tele o le asiasia i aso taitasi e oʻo atu i le 3-4 lita, o nisi taimi e leai se faʻagasologa o le po. O tagata gasegase e fiainu, malogo, inu e oo i le 8-10 lita o le vai i le aso. O le maualuga o le manaʻo, ae o le mamafa o le tino e faʻaititia e le 5-12 kilokalama i le 2-3 masina. E le gata i lea, o le lelava i le po ma le moe i le taimi o le aso, vevela, ita, ma le vaivai e mafai ona matauina. O tagata maʻi e lagona le vaivai i taimi uma, e le mafai ona fai le masani masani.

O loʻo i ai le paʻu o le paʻu ma mucous membranes, rashes, ulingration. O le tulaga o le lauulu ma fao o loʻo mamafa, o manua ma isi paʻu o le paʻu e le faʻamalolo mo se taimi umi. O le faʻaleagaina o le toto i totonu o capillaries ma toto toto ua taʻua o le faʻamaʻi o le maʻisuka. O le toilalo o capillaries e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaliga (toe maua i le maʻisuka), le faʻasaina o le galuega faʻasolosolo ma le edema, maualuga le maualuga o le toto (diaphic nephropathy), e le mafaamatalaina i luga o alafau ma le auvae. Faatasi ai ma le macroangiopathy, pe a aofia ai veins ma arteries i le faagasologa o le togafitia, o le atherosclerosis o vaʻa o le loto ma pito i lalo o le tino e amata ona alualu i luma, gangrene e atiina ae.

I le afa o tagata gasegase, o fua o le neuropathy o le maʻisuka ua fuafuaina, o le taunuuga o le le atoatoa o le eletise, le lava o le toto ma le edema o le tino atuatuvale. O le amio pulea o fiva namu e faʻaleagaina, faʻaosoosoina le ita. Faʻatasi ma le neuropathy lautele, o faitioga e faitioina ai lagona mu ma tiga i vae, aemaise lava i le po, le lagona o le "goosebumps", numbness, ma le faateleina o le lagona e paʻi. O le neuropathy autonic e mafua mai i le le lelei o galuega a le tino - o loo i ai ni faailoga o maʻi lese, paresis o le vevela, inisalini infections, lectile mate, angina pectoris. Faʻatasi ai ma le neuropathy, o tiga o le eseese o le natura ma le malosi.

Tusa 1 maʻisuka togafitiga

O taumafaiga a fomaʻi o loʻo faʻamoemoe e faʻamalo faʻamaloiloina o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, toleniga o tagata gasegase ia tutoatasi le tausia o le faʻasalaga. O faʻamaʻi e tuʻuina mai ma se vaega faʻapitoa o tagata tomai faapitoa, e aofia ai endocrinologists, tagata e fai meaʻai, faʻamalositino faiaʻoga. Togafitiga e aofia ai feutagaiga, le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻasalalauga. O auala autu e aofia ai:

  • Inisalini togafitiga. O le faʻaaogaina o le inisalini sauniuniga e talafeagai mo le sili atu o taui e mafai ona ausia mo le faʻafitauli o le tino, puipuia le tulaga o le hyperglycemia. Inisictions e taua. O le polokalama amata e tuufaatasia taitoatasi.
  • Meaʻai O tagata mamai o loʻo faʻaalia se taumafataga maualalo, e aofia ai le meaʻai (ketones) o se punaoa malosi ae le o le glucose). O le faavae o le taumafataga o fualaau faisua, aano o manu, iʻa, meaʻai susu. I le tele o mea, o loʻo maua ai punaoa o gaʻo vailaʻau faʻasaina - falaoa atoa o le falaoa, cereals.
  • Faʻailoa gaoioiga faʻaletino taʻitasi. Gaoioiga faaletino e aoga mo le tele o tagata gasegase e leai ni faʻalavelave ogaoga. O vasega e filifilia taʻitasi e le faiaoga mo le togafitiga, e faʻatinoina faʻapitoa. O le tagata tomai faapitoa e fuafuaina le umi ma le malosi o le aʻoga, i le amanaia o le soifua maloloina lautele o le maʻi, o le maualuga o taui mo le maʻisuka. Tofia i le savali masani, afeleti, taʻaloga. Le malosi o taaloga, faʻataʻitaʻiga o le marathon o loʻo faʻasaina.
  • Aʻoaʻoina e le tagata lava ia. O le manuia o togafitiga tausiga mo le maʻisuka e faalagolago i le maualuga o le faaosofia o tagata gasegase. I vasega faapitoa, ua taʻuina atu e uiga i togafitiga o le faamaʻi, e uiga i togafitiga talafeagai, faʻafitauli, faʻamamafa le taua o le siakiina masani o le aofaʻi o suka ma le faʻaaogaina o le inisalini. E aʻoaʻoina e tagata maʻi le tomai o le faia o se tui na oi latou lava, filifilia meaai, ma faia se lisi.
  • Puipuiga o faʻafitauli. O vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaosiga o le eletene o lelaula glandular. O nei mea e aofia ai vailaʻau e faʻaalia ai le okesene o meaola, fualaau faʻamaonia. O le togafitiga vave o faʻamaʻi pipisi, togafitiga, togafitiga faʻamalolo e faia e faʻaitiitia ai le faʻapotopotoga e faʻateleina ai le atinaʻeina o togafitiga (thiazides, corticosteroids).

Faatasi ai ma togafitiga faataitai, o le atinaʻeina o le tui ole DNA BHT-3021 e tatau ona matauina. I tagata gasegase oe na maua le iniseti i le intramuscular mo le 12 vaiaso, o le maualuga o le C-peptide, o se faailoga o le gaioiga o le tamaititi cell activity, faateleina. O le isi vaega o suʻesuʻega o le liua o sima uʻamea i sela maso e maua ai le inisalini. O faʻataʻitaʻiga i toga na maua ai se taunuuga lelei, ae o faʻamaoniga mo le saogalemu o le taualumaga e talafeagai e faʻaaoga ai le metotia i togafitiga faʻapitoa.

Forecast and Prevention

O se ituaiga o le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, o se faʻamaʻi tumau, ae o le togafitiga lelei e fesoasoani ai e faatumauina le maualuga o le soifuaga mo tagata mamaʻi. E le i atiaeina togafitiga, talu ai e leʻo faamaninoina mafuaaga tonu o le faamai. I le taimi nei, o tagata uma o loʻo lamatia e fautuaina e faia suʻega taʻitasi ina ia iloa ai le faʻamaʻi i se taimi vave ma faʻataʻitaʻiga vave. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona faʻagesegeseina le faʻavaeina o le hyperglycemia faifai pea, faʻaititia ai le ono ono iai ni faʻafitauli.

Symptomatology

E ui i lona tulaga masani, o le faamai, i lalo o le aafiaga o mea leaga, ua faamatalaina i le vave ona atinae ma se suiga mai le tasi laasaga o le faigata i le isi.

O faʻailoga pito sili ona taua o le maʻisuka ituaiga 1:

  • o le fia inu pea - o lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e mafai e se tagata ona inu i le sefulu lita o le vai i le aso,
  • o le gutu malulu - faʻaalia e tusa lava pe le o le talaaga o le tele o meainu inu,
  • tele ma masani ona faia,
  • faateleina le 'ai
  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • afaina le paʻu o le paʻu o le paʻu,
  • moe i le moe
  • vaivaiga ma faaititia le faatinoga
  • ogaoga o pito i lalo,
  • paleni mamafa
  • faʻanoanoa vaaia
  • taoto ma vili, lea na o sina taimi e aumaia ai le toomaga,
  • fiaai pea
  • faʻaleagaina
  • moe i luga - o lenei faailoga e taatele i tamaiti.

I le faʻaopoopoga, ao faagasolo se faʻamaʻi, o tamaitai ma tamaloloa e masani ona atiaʻe tulaga matautia e manaʻomia ai le tuʻuina atu o fesoasoani faʻafuaseʻi. A leai, o faafitauli e tulaʻi mai e mafua ai le maliu o le tamaititi poʻo le tagata matua. O nei tulaga e aofia ai le hyperglycemia, lea e faʻaalia i le maualuga o le maualuga o kulukose.

E le gata i lea, faatasi ai ma se vaitaimi faaumiumi o le faamai:

  • faʻaitiitia i le aofaʻi o lauulu, e oo lava i le leai atoatoa, i luga o vae
  • o foliga mai o xanthomas,
  • o le faʻavaeina o balanoposthitis i tane ma vulvovaginitis i fafine,
  • faaitiitia le tetee o le tino,
  • faʻaleagaina le skeletal system, faia se tagata e sili atu ona faigofie i gau.

E taua foi le mafaufau - o le maʻitaga o le maʻisuka ituaiga 1 e matua aʻafia ai le ala o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga