Maʻi faʻamaʻi

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le togafiti e matautia i le faʻasaʻolotoina o toxins faʻamaʻi i totonu o le toto: o lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matautia mai totoga taua o le fatu, ate, fatugaʻo ma mama. O Gangrene o se faʻatelega masani o le maʻisuka: i le tele o tulaga faʻafitauli, o lenei tulaga e faʻaalia i le tino o le maʻisuka - o le necrosis o le tino pito i lalo.

Gangrene i le maʻisuka - faʻamatalaga lautele

O le maʻisuka e faatatau i na faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le tele o faʻafitauli ma faʻamaʻi lua. O le faʻanoanoaina o numera o fuainumera o fuainumera o fuainumera o fuainumera o fuainumera, e faailoa mai ai o tagata maʻi uma e asiasi atu i le endocrinologist mo le maʻisuka ua i ai se talafaasolopito o le tele o faafitauli faʻafefe.

O le maʻisuka e avea o se togafitiga o gasegase faʻasolosolo e aʻafia ai aʻafiaga uma ma gaʻo: e masani lava ona faʻaaogaina e fomaʻi togafitiga faʻasolosolo e faʻalautele pe faʻaolaina ai foi le ola o le tagata maʻi.

I le maʻisuka, o le toto toto e alu malie malie le latou galuega, avea ma mea vaivai, ma le toe faʻaaogaina le gaioiga o le tino ma le okesene ma meaʻai. O lenei maʻi e taʻua o le atherosclerosis.

Toe i totonu o mea

Ituaiga o le maʻisuka Gangrene

O le gangrene mūmū i le maʻisuka ua faʻavae pe'āfai o loʻo i ai se paʻu malie i totonu o le laʻau o capillaries ma toto tetele. E masani lava o lenei faagasologa e tele ni tausaga. A o faagasolo lea vaitaimi, o le tino o le maʻisuka e mafai ona faʻasalaga i le faʻamaʻi ma atiaʻe faiga puipui. E masani lava, o le gangrene mago e aafia ai tamatamai vae, aʻo le tino oti e le o pisia.

E leai ni faailoga o le inupia. O le lamatiaga o le soifua o le tagata maʻi i le gangrene malulu e toetoe lava a leai: o le tuʻuina atu o toxins i totonu o le toto e faʻagesegese pe leai foi. E mafai ona faʻamaonia le faʻaleleia mo na o mea e faʻaleleia ai poʻo se faʻasolosolo, ona o le gangrene mago e suia i nisi taimi.

O le gangrene uaua e sili atu ona matautia. O se manua e toetoe lava a pisia i siama ole microbicides lea e vave ona tupu, lea e mafua ai ona faatelevave le tulaga o mea faaleagaina. I fafo, o le gangrene e pei o se paʻu o le pogisa po o le paʻu uliuli: o le faʻalauteleina o le faʻamaʻi, o le tele o le mea o le a suia ai le lanu. I nisi tulaga, o le vae atoa, o le vae ma le ogavae vaevaeina o le lima o loʻo aʻafia i le gaioiga (pe a tupu aʻe le gangrene i le pito i luga).

Toe i totonu o mea

Faailoga o le gangrene i le maʻisuka

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ua faʻaitiitia ai le utiuti o le uila, ma atonu latou te le matauina le faʻaalia o maʻi pipili ma manuʻa i luga o le tino, vavao, sana. I le taimi nei, o faʻalavelave faʻapitoa o loʻo faia i nofoaga e aʻafia - faʻamaʻi pipisi o siama ma gasegase, faʻamaʻi, maua o se faʻalautele tele o mea ola ola.

O le leai o se lagona e mafua ona o le maualuga o le maualuga o le suka, lea e oʻo atu ai i le oona o le tino ma le oti o ni aʻa e gata ai le faasalalauina o faailo o le tiga ma le pulea lelei.

I le gangrene, o pito pito i lalo e tele lava ina mafatia, e le tele lava isi vaega o le tino - lima poʻo le ogalaau.

O le gangrene e vave tupu aʻe. O le mea masani, o le necrosis e muamua i se vaitaimi faaumiumi ma faʻasolosolo faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le lagona o le tino.

O le atinaʻeina o gamonrenous leions i le tulaga o le tino o le necrosis e faʻatasi ma le tiga ogaoga, lea e toetoe lava a le taofi faʻatasi ai ma faʻalaiga masani. O le toto i totonu o le nofoaga ua afaina ua matua leai lava.

Afai o le gangrene susu e atiina ae, o se siama e toetoe lava o taimi uma e fesoʻotaʻi atu i ai, lea e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le gaʻo. O le atinaʻeina o le gacrenous necrosis e oʻo atu ai i le inupia o le tino ma faʻatasi ai ma le maasiasi, fiva, leu, ma le vomia.

Toe i totonu o mea

Gangrene Treatment

Auala faasao e le taitai i taimi uma i ni tulaga lelei. O le auala autu mo le gangrene susu o le auala taʻavale - na pau le ala e aloese ai mai le oti.

O pusa toto mai vaʻa e aʻafia i le siama ma le atherosclerosis e mafai foi ona aveesea. I totonu o falemaʻi faʻaonapo nei, togafitiga microsurgical, o le faʻamalosi ma le faamamaina o vailaʻau e faʻaaoga ai se suʻega o loʻo tuʻuina i totonu o le gaʻo ma faʻaaogaina atoa le thrombus.

I le afa o mataupu o faʻafitauli i le foliga o le susu susu, e tatau i fomai tipitipi ona vavae ese lima o loʻo aʻafia, lea e mafua ai le leiloa o le gafatia galue ma le le atoatoa.

Toe i totonu o mea

Puipuiga

  • E manaʻomia e le maʻisuka le mataʻituina pea o tulaga o latou vae,
  • togafiti manuʻa i se taimi talafeagai
  • fai ni totini e faia i laei faʻanatura ma tatala, seevae faʻalelei,
  • lubili le paʻu i le suauu manogi.

O le leai o ni masani leaga e faʻaitiitia ai le ono ono iai ni faʻafitauli. Pe a taele, e tatau i le maʻisuka ona mataʻituina le vevela o le vai: e le tatau ona sili atu i le 35-36 tikeri.

Toe i totonu o mea

Filifili se fomaʻi ma faia se taimi atofaina:

O aʻafiaga autu o le maʻisuka

I le lalolagi e sili atu ma le 100,000 tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ma e tutusa lava i le tulaga o vailaʻau. O lenei maʻi o loʻo taʻua o se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia o le endocrine, i se vave vave poʻo se taimi mulimuli ane e taʻitaʻia ai i le faʻaalia o le tele o faʻalavelave ogaoga. O faʻalavelave o le maʻisuka e tupu ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O suiga faʻapitoa e mafai ona matauina mai mata, vaʻa toto, tino leʻo, gaʻo, paʻu, toto, ma isi. O faʻafitauli uma o le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i se taimi umi ma le gasegase. O ituaiga taitasi ei ai ona lava uiga ma mafuaʻaga o atinaʻe.

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka

O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e manatu sili ona matautia, aua e mafai ona oʻo atu ai i le vave faʻafuaseʻi o le maʻi o le maʻi, ma le oti e le faʻamaʻaloina. Ole tele o faʻafitauli faʻafitauli e matauina naʻo le maʻisuka ituaiga 1. O faʻalavelave taatele e mafua mai i le maʻisuka e aofia ai:

  1. Hypoglycemia. O se tulaga faʻaleagaina lea e iloa ai le paʻu tele i le glucose plasma. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei tulaga, e le o matauina e le tagata maʻi se tali a le tamaititi i le malamalama, soona inu tele, leai se mafaufau, ma le mautonu e tupu. Faatasi ai ma se auala le lelei, e mafai ai e se coma ona atiina ae. I se tulaga e le masani ai, o lenei faʻalavelave e mafai ona faʻapupulaina e le gata i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, ae faʻapea foi i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Ketoacidosis. O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le faʻapupulaina o le faʻaleagaina o oloa i totonu o le toto, lea e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻapea foi ma le le atoatoa o le tino o le tino. O lenei tulaga faʻaleagaina e masani ona masani ai i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1. I nisi o tulaga, o le ketoacidosis e taʻitaʻia ai i le maʻi o le maʻisuka.
  3. Lactacidotic coma. O lenei tulaga e atiae ona o le faaputuputuina o se aofaiga taua o le lactic acid i totonu o le toto. I le leai o se faʻamaoniga tatau ma talafeagai i fualaau faasaina, e maua e gasegase se faʻaitiitia o le malamalama, faʻafitauli o le manava, faigata o le tuiina, osofaʻi oso i le toto ma isi faʻaʻailoga e lamatia ai le ola. E masani lava, o lenei tulaga e matauina i tagata matutua ua maua i le maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga.
  4. O le hyperosamola coma. O lenei faʻalavelave ua manatu e sili atu le lamatia nai lo se maʻi suka e mafua mai le ketoacidosis. O lenei siama e masani ona vaaia i tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2. O faʻaaliga o lenei tulaga e faʻatupulaia i le tele o aso. O se tagata ei ai faailoga o le polydipsia, polyuria, ma e iai foi le vaivai o le musika, vaivai, ma le leiloa o le mafaufau. I le tele o auala, o faitioga a tagata gasegase e talitutusa ma faʻamatalaga o le ketoacidosis. O le soifuaga o se taunuuga o lenei tulaga e tusa ma le 30%, ae afai o le maʻi e iai isi faʻafitauli, o le aʻafiaga o le oti e oʻo i le 70%.

O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e mafai ona tutupu i tamaiti uma ma tagata matutua, ae sili atu ona taatele i tagata matutua. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina, o loʻo i ai pea faʻamaoniga iloga e mafai ai e tusa lava pe leʻi amataina se tulaga ogaoga e fuafua ai le amataina o le vaega laititi.

I le tulaga o faʻamaoniga o se faʻalavelave patino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fesoasoani faʻapitoa.

O le togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. O le mea e toetoe lava o taimi uma lava ma se asiasiga taimi i le fomaʻi o loʻo i ai se avanoa e taofi ai se faʻalavelave faʻalavelave ae leʻi maua atoatoa le malosi.

Faʻaiʻuga faʻafitauli o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi lea e faʻavaivaia ai faʻalavelave uma o le tino, e aofia ai le faʻasalaga ma le popole. A maeʻa se taimi patino, o le tele o tagata gasegase i le tasi tikeri po o le isi e amata ona faʻaalia ni faʻalavelave faʻavafesa i le maʻisuka, e fesoʻotaʻi ma taimi masani. O ia ituaiga oona e manaʻomia se taimi umi mo le atiina ae. O nei faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai:

  1. Matelaina o le maʻisuka. O lenei togafitiga o le faʻalavelave sili ona taatele, talu ai o loʻo mataituina i se tasi tikeri pe sili atu ile sili atu ma le 90% o tagata gasegase e maua ile maʻisuka. O le retinopathy e atiina ae i tagata o loʻo mafatia mai le maʻisuka mo se taimi umi ona o le faʻaleagaina o toto laiti i le retina. O lenei faʻalavelave e taʻitaʻia ai muamua i le faʻaleagaina o le tino vaaia, ona oʻo ai lea i le tauaso. E toetoe a le mafai ona toe faʻafoʻi le faʻaaliga i le retinopathy.
  2. Maʻisipathy maʻi. O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le ogaoga o faʻamaʻi o fatu, lea o se taunuuga o le faʻaumatia o toto laiti toto ma fatugaʻo fatuga ona o maualuga maualuga o kulukose. E le gata i lea, o le faʻaumatia o fatuga e mafua mai i le faateleina o le uta i luga o lenei okeni ua tuʻufaʻatasia ona o le faateleina o le maualuga o le maualuga o le gaʻo ma le lipids. E tusa ma le 75% o tagata e maua i le maʻisuka mo le sili atu i le 15 tausaga o loʻo i ai faailoga o le nephropathy o le maʻisuka.
  3. Mateʻo le neuropathy. O lenei faʻalavelave e faʻaalia muamua i le faaleagaina o le faʻaoga o le tino, ma o isi matagaluega o loʻo aʻafia i le gaioiga. O le taunuʻuga o lenei togafitiga o se faʻaitiitia o le lagona lelei i vae faʻalavelave ma faʻalapotopotoga. Mulimuli ane, o le vaega ma le atoatoa poʻo se vaega o le le iloa o le faʻatuputeleina e faʻalautele. Neuropathy o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka, lea o loʻo i ai le faʻaogaina o se abscess purulenti poo le pulu.
  4. O le maʻisuka lecephalopathy O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le faiva o le faiʻai o le faiʻai, lea e atiina ae ona o le faʻaleagaina o le galuega o toto laiti e fafagaina ai le tino nasu. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e ala i le faʻaleagaina o le tino, faʻaitiitia le faʻatinoga, le mafaufau faʻaletonu, faʻaitiitia le mafaufau, popole, le mautonu ma isi faʻalavelave faʻalavelave.
  5. Paʻu maʻi paʻu. O faʻasalaga o le gaosiga o le gaʻo ma le faʻaputuina o mea leaga e mafua ai suiga i le fausaga o le epidermis, afu o le afu, ma fulufulu lauulu. O le faʻaaliga autu o lenei faʻalavelave o le maʻisuka o le paʻu o le lauulu, o le foliga mai o le matua, o le paʻu o le paʻu, ma isi.
  6. Faʻaiʻuga o le lima ma le vae o le maʻisuka. O nei faʻafitauli o loʻo faʻatusalia mai e foliga mai o abscesses purulenti luga o vae ma tamatamai lima, o se taunuuga o le le lava o le toto i masini ma le oti o fiva namu. Le lava o le okesene ma meaʻai e mafua ai le maliu o le tele o vaega o masini mūmū ma faʻaleleia ai le atinaʻe o gangrene.

Puipuiga o le maʻisuka faafitauli

E tatau ona maitauina e na o tagata e mulimuli ma le faʻaeteete i le latou faigamalo e maua le avanoa e aloese ai mai le ogaoga o faʻafitauli. O le tele o tagata e maua i le maʻisuka latou te le ave faʻamaʻiina o latou maʻi, solia a latou meaʻai, e le o taimi uma latou te siaki ai a latou kulukose toto ma e le mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi e uiga i togafitiga. O le avanoa e atiaʻe ai faʻalavelave masani o le maʻisuka malosi o le eseese o tikeri o le faigata e latalata i le 100%.

Ina ia mafai ona pulea le faʻafitauli o le maʻisuka, e manaʻomia e tagata gasegase ona mulimulitai i fautuaga a fomaʻi, taitaia se olaga ola ma mulimuli i se meaʻai. E le gata i lea, e taua tele le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faia ni auala e faʻaitiitia ai.

Faailoga mo le vaevaeina o vae i le maʻisuka

O le maʻisuka e mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o totoga ma mamanu uma. O le faʻasalaga umi o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave lamatia i le olaga.

Faʻaleleia o le toevae, ma i nisi o itu o le vaega pito i lalo, o le tasi o ia mea.

O le taotoga o taotoga e faia i na o tulaga ogaoga, pe afai o isi togafitiga o loʻo i ai nei e le aoga. O le mea moni, e mafai ona aloese mai otaota pe afai e mulimulitaʻia fautuaga faʻalesoifua maloloina ma siaki masani.

Faʻaiʻuga o le vaevaeina o vae i le maʻisuka

O le maualuga o le glycemia e i ai sona aafiaga le lelei i le tulaga o le popolega ma le toto toto, faʻaumatia i latou i le taimi. O le taunuuga o le faʻalauiloaina o le tele o mea le lelei ma matautia i taunuʻuga tau soifua maloloina.

O se tagata e maua i le maʻisuka e le lelei lona faʻamaʻi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene. I lenei setete, e mate malie le paʻu o vae o vae, ma amata ai loa se faagasologa o le pulupulu.

I mataupu e le aoga ai metotia faasao o togafitiga, o vaega ua aafia o vae o le a toesea. O nei togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona aloese mai le tele o faʻafitauli, e aofia ai le inisua, o le toto ma le tupu aʻe o le nofoaga ua afaina.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona vavae vae i le maʻisuka:

  • le foliga mai o se tui tui,
  • faiga le lelei i totonu o le vasa laugatasia,
  • tolotolo i luga o le paʻu o le paʻu,
  • soʻo se faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai ai se faagasologa purulenti,
  • togi le manuia
  • o le faʻavae o le osteomyelitis e faʻasaga i le talaaga o le faaleagaina o ponaivi atoa,
  • faʻamaʻi pipisi.

O mafuaʻaga ua lisiina i luga e le o taimi uma e taʻitaʻia ai i se tulaga maualuga e pei o le tosoina. O le maʻisuka ua avea o se faamaʻi e le o le mafuaaga autu lea o le aveeseina o vae.

O le taotoga ua amata ona mafua ona o faʻafitauli e tupu i le taimi o lona taufaasese. I mataupu e maua ai le maʻi i se foliga malie, o le togafitiga talafeagai e faia i se taimi talafeagai, o le leiloa o le vae e mafai ona alofia.

Faʻasologa o galuega

Faʻatagaina oe e:

  • ia puipuia le inuina o siosiomaga o meaola maloloina po o okeni ona o le faatosinaga o le microflora pathogenic mai le ogatotonu o le gaʻo,
  • tausisia le maualuga o le mea e mafai ona maua i le paleni o le maskloskeletal e faʻaalia atili ai talitane.

O pito i lalo e masani ona toesea ona:

  • o loʻo faʻaauau, e manaʻomia le toto atoa,
  • e le o tagata uma e tuʻuina atu i ai le tausiga lelei,
  • latou vave faʻavaveina puipui o toto toto e aʻafia ai le maʻisuka.

  1. Faalavelave faafuaseʻi O lea ituaiga taotoga e faia pe a manaʻomia e vave faʻaitiitia le faʻamaʻi, pe a tupu aʻe le lamatia o le oti. Ua le mafai ona fuafua le itu tonu o le liona, o lea o le toesega e faia i luga ifo o le mea vaaia o le liona. O le taotoga e faia i ni vaega. Muamua, o le vaega o loʻo aʻafia e aveesea i luga atu o tuaoi o lona tulaga, ona faia ai lea o se 'ato mo nisi faʻataʻoto.
  2. Peraimeri E faia pe afai o le toto i le vaega ua aafia e le mafai ona toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai masini o le physiotherapeutic ma conservative.
  3. Maualuga O lenei ituaiga o toesega e tupu pe a maeʻa se taumafaiga le manuia e toe amata le toto i totonu o le vae. O le taotoga e faia i se tulaga maualalo, e aʻafia ai vaega o le vae pito i lalo, phalanx o tamatamailima ma vae.

I le faagasologa o le toesea, ua aveesea uma poʻo se vaega o le vaevaega:

  1. Toes. O le taotoga e faia ona o le maicrosis, lea na atiae i totonu o lenei vaega o le vaevaega ona o le le lava o le tafe toto poʻo le fausiaina o se mea taulaʻi purulenti. Faʻaauau le faʻaaogaina pe afai e toe faʻafoʻi masani le toto ile vae. I le taimi o taotoga, e vavae ese tamatamai lima oti.
  2. Taofi. O suʻesuʻega o lenei vae vaevaega e aofia ai se vaitaimi umi o le toe faʻaleleia. Faatasi ai ma le manuia o le taotoga, o loʻo tumau pea le lagolago a le vaega. A maeʻa le toesea, e fautuaina e fai ni seevae faapitoa e puipuia ai le fausiaina o le oona.
  3. Paʻa. O togafitiga faʻapitoa e faia e tusa ai ma le auala o Pirogov. E faʻavae i luga o le aveesea o le vae pito i lalo ma le faʻasaoina mulimuli ane o le gaioiga o le vae. O lenei metotia o le faʻaaogaina e faʻaaogaina i ni ituaiga o galane gaʻo. O le taotoga manuia e mafai ai ona e alu faʻatasi ma le faʻaaogaina o se tui ma aunoa ma se lagolago lagolago pe a mavae ni nai masina.
  4. Thigh. O lenei ituaiga o le faʻamavaega e faʻaaoga pe a le mafai ona aveese na o le tasi le vae.

Vitio pe o le a se mea e te vaʻavaʻai i ai pe a vavaeeseina:

Toe faʻaleleia ma talitane

Soʻo se togafitiga faʻapitoa e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o fuataga O le faʻaleleia o se limo i le lotolotoi o maʻi maʻisuka faigata ua manatu o se mea e tupu soo. Aveesea o vae, ma i nisi tulaga uma, e mafai ai ona e faʻaolaina le ola o se tagata, ae taʻitaʻia ai le manaʻoga e aʻoaʻo ia ola e aunoa ma ni lala.

O le taimi o le toe faʻaleleia o le faʻamoemoe lea e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faʻafitauli, puipuia o le faʻafuaseʻi o togafitiga, ma e aofia ai togafitiga i aso uma o manua ma sutures. E le gata i lea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina le tele o faʻasologa o gasegase ma nisi o faʻataʻitaʻiga o vaega o togafitiga togafitiga.

Faʻaleleia e manaʻomia le tagata maʻi:

  • mulimuli i se meaai
  • faia massage massage, gymnastics e puipuia ai le musika atroph,
  • moe i lou manava mo le 2 ma le 3 vaiaso,
  • i le tulaga maualuga, taofi le manua lavea i luga o se tulaga maualuga e puipuia ai le fulafula,
  • faʻaeteete togafitiga manua e aloese mai faʻamaʻi ma le atinaʻe o le mumū.

Faʻafitauli faigata pe a uma le toesea:

  • toe faʻaleagaina, e aofia ai sepesite lautele,
  • tissu necrosis, lea e taatele i tagata mamai e maua i le maʻisuka,
  • tulaga muamua
  • sese pe le lava le faaaogaina o viseptics ma antibacterial drugs,
  • afaina le toto i totonu o le faiʻai,
  • thromboembolism
  • pneumonia na tupu i totonu o le 3 aso mai le aso o taotoga,
  • o le hematoma subcutanous, na faia e faasaga i le talaaga o le taofia saʻo o le toto,
  • afaina o le tino
  • tiga tiga.

O mafuaʻaga o le paʻu o le tiga o le itu o le etiological e leʻo suʻesuʻeina ma le faʻalagolago, o lea e leai ni togafiti togafitiga faʻapitoa e faʻaumatia ai.

O lenei faʻalavelave ua faʻaalia i le tupu mai o lagona le lelei o loʻo i ai i le vae ua gaui (faʻapipiʻi o tulivae, tiga i vae, sosolo i le vaega o mulivae). O lenei tulaga e faʻateleina ai le vaitaimi o le toe faaleleia. Ua faʻamavaeina ma le fesoasoani o vailaʻau, togafitiga, togafitiga o mafaufau, antidepressants.

Phantom Pain Vitio:

O se matafaioi tāua e faia i le sauniuniga lelei o le tagata maʻi mo le olaga ma se maʻi. O le tele o tagata mamaʻi e faʻavaivai, mafaufau i le ola ona o le ogaoga o mafatiaga ona o se faaletonu faaletino. Ina ia ausia le tulaga lelei o lagona, o le tagata maʻi, o se tulafono, fesoasoani i le aiga ma taulaʻi atu i le sini.

Afai e faigofie ona pasia le vaega o le toe faʻaleleia, ma e leai ni faʻafitauli, faʻagasolo i prosthetics. Muamua, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se faʻamalosi aʻoaʻoga. Pe a aveesea le vaega atoa, e tatau i se tagata ona aoao e toe savali.

O le vave lava ona amataina le aʻoga, o le a sili atu ona lelei maso. O faapaleloga tumau e faia taitoatasi mo tagata taʻitasi e tusa ai ma taʻiala patino. Ua maua ni faaletonu i le tapunia maeʻa.

O lenei faiga e faia i le faaiuga o le lua - o le amataga o le vaiaso lona tolu mai le taimi o le taotoga. Toe faʻaleleia o loʻo faʻatinoina pe a uma ona faʻaogaina le oloa o iai nei. Afai o le tagata gasegase na tipi ese lona vae, ona le manaomia lea o se tui.

  1. Le filifiliga o mamanu.
  2. Fuaina mai le opo.
  3. Gaosiga o gaosiga.
  4. Fono Aoao o le togafiti.
  5. Faauma le oloa e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi.
  6. Mataupu o se tala.
  7. Faiaʻoga faʻatinoga.

O le manuia o le vaitaimi o le toefuataiga e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le talimalo, o lona telē, auala e faatonutonuina ai, mamanu, ma mea taulima. O lagona o le tagata maʻi e afaina ai foi le fua faatatau o le toe faafoi i le masani.

Olaga mulimuli ma faʻasologa

E masani ona faia le faʻaleleia i le maʻisuka. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, e faʻaolaina le maʻi. O le tausisia o nisi o fomaʻi ua fautuaina e manaʻomia mo le maʻisuka e maua ai se avanoa e aloese ai mai le toe faʻafouina o maʻi, faʻapea foʻi ma le alualu i luma o le maʻisuka.

O laasaga faʻamalosi o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻamavaeina o se vaega tele o le vae, lea e mafua ai le maliu i le 50% o mataupu ao faagasolo le tausaga. O tagata maʻi na mafai ona tu i luga o latou vae pe'ā uma se taotoga faʻapitoa e faʻaitiitia le lamatiaga o le oti i le toeitiiti 3 taimi.

O le toese manuia o le a mafai ai e le toʻatele o tagata ona ausia le mautu o agafesootai, toe faʻafouina i a latou galuega muamua pe amata ona sailia mo latou lava i ni faatonuga fou. Filifilia o le amio saʻo e mafai ai e le tagata gasegase ona taʻitaʻia le ituaiga soifua e tasi pei o muamua. Mo le tele o tagata, o le toesea o se vae e avea ma se suiga i le mafaufau, o lea e faʻamalosia ai oe e taʻalo taʻaloga poʻo femalagaaiga malosi.

O tagata na faʻatautaia le toesea latou te maua le fesoasoani tautupe mai le setete, e mafai ona fuafua i le atofaina o le le atoʻatoa le malosi, ma le totogiina o mea lelei.

Tuua Lau Faamatalaga